ממה נגרם
- לפעמים זה קורה מחוסרים תזונתיים. לפעמים מאלרגיה למזון מסויים(כמו חומרים משמרים)
- יש וירוסים חולפים שגורמים לזה.(ואז לרב מלווה בחום) למשל hand foot and mouth disease ,וירוסים אחרים לעיתים בנוסף לפצעים יש רגישות בעור וחוסר תאבון.
- לעיתים בארועים חוזרים יש קשר לחסר ברזל
- ניקוי לא מספיק של הפה לפני שהולכים לישון.
- מוצרי חלב.
- פירות חמוצים.
- פצעים בזויות הפה: עלול להיות מיובש בשפתיים, או פטריה.
- יש סבורים שלאפטות (מדובר בפצעים לבנים ונפוחים )גורם מתח או חוסרים תזונתיים מסוגי B. ועוד ידוע שיש לזה נטיה גנטית. ראה אפטות אצל תינוקות
- הרפס
- חלב אם שימושים לחלב אם
- יוגורט מחלב עיזים
- חלב עיזים מפוסטר
- חלב עיזים לא מפוסטר ישירות מעז שמחוסנת כנגד ברוצלה. ראה גם חלב לא מפוסטר
- לאפטות- אפטגון
- תכשירים הומאופטים
- לטפטף על הפצע 2 טיפות רסקיו מאד יכול להקל
- קרטיב חלב אם
- גמדים קפואים
- משחות המקלות על כאבי שיניים כגון טיג'ל או אורקורט E (כדאי להמעיט כי יש בזה סטרואידים)
ערכה: מונו נוקי
{איפה אפשר להשיג חלב עיזים לא מפוסטר:
מיכל נח שחם
בהרבה מושבים, יש משפחות שמגדלות עיזים. אפשר להגיע לשם ולבקש, תתפלאו כמה אנשים טובים יש באמצע הדרך.
מקום אחד שאני מכירה שבו מגדלים עיזים - מושב גאולים באזור השרון.
מיכל צמות
בבנימינה - יש משק של עיזים - משפחת לפר, משפחה מקסימה שמגדלת עיזים (האם רותי לפר, את יכולה להשיג את הטלפון דרך 144, אם לא תמצאי דברי איתי ואשיג לך דרך חברים). לי היו פצעים בפה והזמינו אותי בשמחה. הכי טוב על הבוקר, בחליבה הראשונה.
תרגישו טוב.
מיכלול ה
יש עוד מחלבות עיזים בארץ, ממה שזכור לי, יש בבית חנן, בנטף, בסטף, בהר כמון ובמרכז יש מחלבה במושב נחלים ליד פתח תקווה. גיסתי הלכה לשם עם הבת שלה וסיפרו לה שזה עניין שבשגרה שמביאים לשם ילדים לשתות את החלב.
נורית מאור שביט
- בפרדס חנה ישנה נורית, שגרה בסוף רח' הדקלים, מאחורי מלבן.
- בריחן יש את החוות לאירוחי גבינות של שחר.
- בחדרה, בכניסה המזרחית, קרוב לכניסה לתחנת הדלק הראשונה (איפה שנכנסו פעם לתחנת הרכבת הישנה).
אצל שחר אינני יודעת אם הוא מחלק, אבל אני יודעת שהוא מוכר.
אמא בבית
אצלינו יש עז ונשמח לתת לכם חלב. אנחנו במושב מסילת ציון שזה בצומת שער הגיא בדרך לירושליים.
ה עוגיה
לאבא שלי יש ביבנאל ומגיעים אליו מעת לעת ילדים עם בעיות כדע לשתות "ישר מהעז". קוראים לו יהונתן 050.5305521
יבנאל נמצאת שעה נסיעה מפרדס חנה (לכיוון הכינרת).
פ רח
יש גם ב עמק הטל עיזים.
אמא נמש
מפר"ח לכיוון בנימינה ,קצת אחרי הבלו באס מימין יש שלט למחלבת עיזים קטנה נדמה לי שביתית
בנוסף בגבעת חיים איחוד הקיבוץ יש פינת חי ששמה לגעת בחיות,האחראי יובל איש מקסים ובטוח יסכים לעזור. לתאום איתו יש לי את הטלפון
איפשהו.
מיכלול ה
כדאי לברר אם אפשר לבוא בעיקר כדי להגיע בשעת החליבה. בדרך כלל חולבים 3 פעמים ביום. ואם לא מגיעים בשעה המתאימה, לא בטוח שיהיה חלב זמין.
עדידי
חלב עזים בפרדס חנה -
ביקב גשר דמיה, שנמצא ברח' התבור (בסוף הרחוב) - פניה ימינה לרח' יזרעאל לפני הבלו-בס אם נוסעים מכיוון פ"ח לבנימינה מואז שוב ימינה. הם מוכרים חלב טרי נדמה לי 10 ש"ח לליטר.
יש את הטלפון שלהם (או לפחות היה) בצרכניה הטבעית שעל דרך פיק"א.
פלוני אלמונית
מנסיוננו האישי: גם חלב מפוסטר עוזר, ומידיעה - בחלב לא מפוסטר יש כל כך הרבה דברים שממש לא רצוי להכניס לגוף - כדאי שתשקלו את העניין שוב.
{המשך דיון חופשי...