שפת התינוקות
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
- דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*
שפת התינוקות
http://www.hasod.co.il/articles/[po]Baby Language[/po].htm
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*
שפת התינוקות
האם מישהו/י ניסו? האם זה אכן עובד?
-
שפת התינוקות
לצערי שלי כבר בת 11 חודש, והיא תהיה כנראה האחרונה אלא אם כן אלוהים ירצה אחרת, כך שפיספסתי את המועד.
-
שפת התינוקות
בינתיים ההתרשמות שלי שזה באמת יכול לעזור להרבה אמהות, בעיקר לכאלו שנותנות לילדים שלהם מגיל אפס מוצץ.
הסימנים שקיימים הם:
רעב
אי נוחות
גרפסים
עייפות
גזים.
אז יש הרבה פעמים לפי ההגיון אני מזהה גזים גרפסים ואי נוחות (אם מדובר בחיתול מלא קקי), לגבי קקי ופיפי בודקים ומריחים, לגבי גרפס סביר להניח שאחרי שהוא אוכל יהיו לו גרפסים, ולגבי כאבי בטן רואים את הבטן ואת הפנים מתכווצים.
ואז מה שנשאר זה ההבדל בין רעב לעייפות ואז הברירה היא להניק או להניק (אלא אם נותנים מוצץ לילד שעייף).
הסימנים שקיימים הם:
רעב
אי נוחות
גרפסים
עייפות
גזים.
אז יש הרבה פעמים לפי ההגיון אני מזהה גזים גרפסים ואי נוחות (אם מדובר בחיתול מלא קקי), לגבי קקי ופיפי בודקים ומריחים, לגבי גרפס סביר להניח שאחרי שהוא אוכל יהיו לו גרפסים, ולגבי כאבי בטן רואים את הבטן ואת הפנים מתכווצים.
ואז מה שנשאר זה ההבדל בין רעב לעייפות ואז הברירה היא להניק או להניק (אלא אם נותנים מוצץ לילד שעייף).
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
שפת התינוקות
אני זוכרת שראיתי את סופו של הקטע לפני כמה שנים (לפני שנולד האפרוח) ולא מצאתי אותו עד עכשיו.
זה יכול מאוד לעזור לאמהות ותינוקות..
זה יכול מאוד לעזור לאמהות ותינוקות..
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
שפת התינוקות
_הסימנים שקיימים הם:
רעב
אי נוחות
גרפסים
עייפות
גזים._
מה עם פיפי וקקי?
(לפני, לא אחרי...)
רעב
אי נוחות
גרפסים
עייפות
גזים._
מה עם פיפי וקקי?
(לפני, לא אחרי...)
-
שפת התינוקות
לגבי פיפי וקאקי זה לא רלוונטי. מדובר בכתבה רק על סימנים מילוליים שהתינוק נותם רגע לפני שהו מתחיל לבכות. כשעושים פיפי וקקי פשוט עושים, לא בוכים. זה לא שייך לדף הזה אלא לדפי הבלי חיתולים למיניהם.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
שפת התינוקות
אי נוחות.
זו היתה בקשה לנשיאה, לא "מציק לי בזרת".
גזים.
מה שהיא קוראת לו "עיכול תחתון" או "גזים" זה חוסר נוחות שקשור ברצון ליציאה.
הבעיה שלה היא לא שהיא לא שומעת טוב, היא שומעת נהדר, היא לא כל כך מבינה מה הם אומרים. שוין.
<ניצן שומעת תינוקות ככה כבר הרבה זמן. תמיד בשוק לגלות שאחרים לא.>
<אם יש מסר חשוב אחד לצאת ממנו מכל הסיפור הזה זו ההבמנה שתינוקות מתקשרים הרבה הרבה הרבה לפני שהם בוכים.>
זו היתה בקשה לנשיאה, לא "מציק לי בזרת".
גזים.
הבעיה שלה היא לא שהיא לא שומעת טוב, היא שומעת נהדר, היא לא כל כך מבינה מה הם אומרים. שוין.
<ניצן שומעת תינוקות ככה כבר הרבה זמן. תמיד בשוק לגלות שאחרים לא.>
<אם יש מסר חשוב אחד לצאת ממנו מכל הסיפור הזה זו ההבמנה שתינוקות מתקשרים הרבה הרבה הרבה לפני שהם בוכים.>
שפת התינוקות
שירי,
זה לא מדוייק מה שאמרת.
לפי הכתבה במידה ומבינים את מה שהתינוק אומר לא מגיעים לבכי. הבכי מגיע רק במקרה שהאמא לא מבינה את כל הסימנים והתינוק נותר ללא מענה.
כל נושא הבלי חיתולים עלה בראשי לאחר שצפיתי בכתבה. כי לפי התאוריה התינוק נותן סימנים כשהוא רוצה שיפשפשו אותו אז למה היא לא זיהתה סימן אוניברסלי לפשפוש?
כמובן שיכול להיות שאחד הצלילים שהיא זיהתה ושאותו היא מפרשת כגזים הוא בקשה לפשפוש. אבל אם הוא לא מעלה על דעתה שתינוק יבקש כזה דבר אז היא לא יכולה לפרש את הצליל כבקשה לפשפוש.
זה לא מדוייק מה שאמרת.
לפי הכתבה במידה ומבינים את מה שהתינוק אומר לא מגיעים לבכי. הבכי מגיע רק במקרה שהאמא לא מבינה את כל הסימנים והתינוק נותר ללא מענה.
כל נושא הבלי חיתולים עלה בראשי לאחר שצפיתי בכתבה. כי לפי התאוריה התינוק נותן סימנים כשהוא רוצה שיפשפשו אותו אז למה היא לא זיהתה סימן אוניברסלי לפשפוש?
כמובן שיכול להיות שאחד הצלילים שהיא זיהתה ושאותו היא מפרשת כגזים הוא בקשה לפשפוש. אבל אם הוא לא מעלה על דעתה שתינוק יבקש כזה דבר אז היא לא יכולה לפרש את הצליל כבקשה לפשפוש.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שפת התינוקות
לטובת מי שאין לו 16 דקות, הנה Dunstan]פירוט מילולי Baby Language[/po]
אני פענחתי בזמנו 2 הברות של בכורי, האחת אמרה "לינוק" והשנייה "לישון". אם כי הן לא נשמעו כמו מה שהיא מתארת.
אני פענחתי בזמנו 2 הברות של בכורי, האחת אמרה "לינוק" והשנייה "לישון". אם כי הן לא נשמעו כמו מה שהיא מתארת.
-
שפת התינוקות
היא גם לא מונה סימני שפת גוף כמו יניקות קצרות וחטופות ("תיכף בא פיפי") או לקיחת השד ועזיבתו בבכי אחרי שנייה ("קודם שייצא הגרעפס ואח"כ אמשיך לינוק") ובטח יש עוד.
אלה סימנים חשובים לא פחות מהברות קוליות, כלומר אפשר לפענח אותם גם בלי להיות מודעים להברות כלשהן.
היא גם לא מונה סימני שפת גוף כמו יניקות קצרות וחטופות ("תיכף בא פיפי") או לקיחת השד ועזיבתו בבכי אחרי שנייה ("קודם שייצא הגרעפס ואח"כ אמשיך לינוק") ובטח יש עוד.
אלה סימנים חשובים לא פחות מהברות קוליות, כלומר אפשר לפענח אותם גם בלי להיות מודעים להברות כלשהן.
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
-
שפת התינוקות
לפי הבנתי הלא מלומדת שפת הסימנים לתינוקותה ושפת התינוקות של פרסיליה זה לא אותו הדבר.
שפת הסימנים מזכירה יותר סימנים כמו שמדברים עם חרשים והיא ניתנת ללמידה על ידי תינוקות בני כמה ח ודשים.
השפה שפרסיליה מדברת עלייה היא כמה מילים אוניברסליות שכל התינוקות בני יומם יודעים להגיד כדי להסביר למה הם זקוקוים ואם ההורים מבינים את המילים הללו הם יכולים לספק את צרכייהם לפני שמתחיל תסכול ובכי.
שפת הסימנים מזכירה יותר סימנים כמו שמדברים עם חרשים והיא ניתנת ללמידה על ידי תינוקות בני כמה ח ודשים.
השפה שפרסיליה מדברת עלייה היא כמה מילים אוניברסליות שכל התינוקות בני יומם יודעים להגיד כדי להסביר למה הם זקוקוים ואם ההורים מבינים את המילים הללו הם יכולים לספק את צרכייהם לפני שמתחיל תסכול ובכי.
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
שפת התינוקות
ככה בדיוק גם אני הבנתי את זה.
וגם אני נשארתי עם התחושה שהיא בהחלט שומעת משהו, אבל אני לא כל כך מסכימה עם הפרשנות שלה למה שהיא שומעת....
ככה בדיוק גם אני הבנתי את זה.
וגם אני נשארתי עם התחושה שהיא בהחלט שומעת משהו, אבל אני לא כל כך מסכימה עם הפרשנות שלה למה שהיא שומעת....
-
שפת התינוקות
אמא ללי, חשבתי על זה שזה פשוט לא הגיוני שרק מתי מעט שומעים ואחרים לא, עד כדי כך שזה נהיה כזה שוס היסטרי שצריך לספר עליו בכל אמצעי התקשורת...
הרבה יותר הגיוני בעיניי שכולם אמורים לשמוע וחלק התקהו מתישהו. אז אני אופטימית - אני חושבת שיש לכולם את היכולת ורק צריך לחדד אותה.
ואני חושבת פתאום שאולי גם הרגישות החושית הקיצונית שלי (שמתבטאת בין היתר בשמיעה, אבל גם במגע, בריח, במראות ועוד) היא לא נכות ופגיעה אלא מצב טבעי שמאפשר לי לשמור על עצמי מהרבה דברים לא מוצלחים בעולם הזה ולהיות יותר בתואם עם צורת חיים טבעיות יותר. פתאום נראה לי שדווקא ההיפך לא כל כך טוב. בראייה כזו (טעות הייחוס הבסיסית?) זה פתאום כלל לא מפתיע שדווקא פה יש נשים רבות "רגישות". אולי אנחנו לא רגישות? אולי זה האחרים שקהים? אולי אנחנו פשוט לא מכבות את המנגנונים הבריאים שאמורים לשרת אותנו בעולם הרבה פחות סואן, צפוף, מסריח, ועמוס גירויים לא טבעיים?
<סתם תהייה.>
הרבה יותר הגיוני בעיניי שכולם אמורים לשמוע וחלק התקהו מתישהו. אז אני אופטימית - אני חושבת שיש לכולם את היכולת ורק צריך לחדד אותה.
ואני חושבת פתאום שאולי גם הרגישות החושית הקיצונית שלי (שמתבטאת בין היתר בשמיעה, אבל גם במגע, בריח, במראות ועוד) היא לא נכות ופגיעה אלא מצב טבעי שמאפשר לי לשמור על עצמי מהרבה דברים לא מוצלחים בעולם הזה ולהיות יותר בתואם עם צורת חיים טבעיות יותר. פתאום נראה לי שדווקא ההיפך לא כל כך טוב. בראייה כזו (טעות הייחוס הבסיסית?) זה פתאום כלל לא מפתיע שדווקא פה יש נשים רבות "רגישות". אולי אנחנו לא רגישות? אולי זה האחרים שקהים? אולי אנחנו פשוט לא מכבות את המנגנונים הבריאים שאמורים לשרת אותנו בעולם הרבה פחות סואן, צפוף, מסריח, ועמוס גירויים לא טבעיים?
<סתם תהייה.>
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
שפת התינוקות
_מה עם פיפי וקקי?
(לפני, לא אחרי...)_
היא אמרה בפירוש.
אז למה היא לא זיהתה סימן אוניברסלי לפשפוש?
היא זיהתה!!הנה, זה סימן לקקי... הפרשנות שלה מעולה, היא רק לא מעלה בדעתה את אופציית הפשפוש.
חוצמזה, לא הכל בחיים מתחיל ונגמר בקקי (-:
זה פתאום כלל לא מפתיע שדווקא פה יש נשים רבות "רגישות". אולי אנחנו לא רגישות? אולי זה האחרים שקהים? אולי אנחנו פשוט לא מכבות את המנגנונים הבריאים שאמורים לשרת אותנו בעולם הרבה פחות סואן, צפוף, מסריח, ועמוס גירויים לא טבעיים?
וואללה ניצן, זה מעמיד אותי באור אחר לגמרי..
(לפני, לא אחרי...)_
היא אמרה בפירוש.
אז למה היא לא זיהתה סימן אוניברסלי לפשפוש?
היא זיהתה!!הנה, זה סימן לקקי... הפרשנות שלה מעולה, היא רק לא מעלה בדעתה את אופציית הפשפוש.
חוצמזה, לא הכל בחיים מתחיל ונגמר בקקי (-:
זה פתאום כלל לא מפתיע שדווקא פה יש נשים רבות "רגישות". אולי אנחנו לא רגישות? אולי זה האחרים שקהים? אולי אנחנו פשוט לא מכבות את המנגנונים הבריאים שאמורים לשרת אותנו בעולם הרבה פחות סואן, צפוף, מסריח, ועמוס גירויים לא טבעיים?
וואללה ניצן, זה מעמיד אותי באור אחר לגמרי..
-
שפת התינוקות
ואיך דנסטן לא זיהתה סימן שמשמעו: 'אמא משעמם לי אולי תבדרי אותי? שירי לי שיר או ספרי לי סיפור או תקחי אותי על הידיים ותעשי לי פרצופים מצחיקים?'
אני מנסה כבר יום שלם לבדוק עם תינוקי שלנו מדבר בשפה שדנסטן זיהתה, וכן הוא אמר שהחיתול רטוב הוא אמר שיש לו גרפס וקקי, הוא לא אמר שהוא רעב (בשפה של דנסטן אולי הוא אמר את זה בשפה אחרת) למרות שבכל פעם שהצעתי לו לינוק הוא מאוד שמח. והיו לו עוד כמה מילים שאני עוד לא מבינה שלא נמצאות בשפה של דנסטן. בקיצור במחקר החד יומי שלי התינוקי לא בכה פחות מאשר ימים אחרים ובינתיים השפה שהיא מצאה יותר בלבלהאותי מאשר הועילה להבין אותו ולמנוע ממנו ומאיתנו תסכולים ואי הבנות.
אני מוכנה להמשיך לנסות זה ממש מעניין. ואני מאוד אשמח למנוע מהתינוק תסכולים של אי הבנות, נראה לי כל כך יותר קל להכנס לעולם כשהתחושה הכללית היא שיש תקשורת ומבינים אותך, ולכן כל דבר שיכול לעזור בתחום הזה הוא מבורך בעיני.
אני מנסה כבר יום שלם לבדוק עם תינוקי שלנו מדבר בשפה שדנסטן זיהתה, וכן הוא אמר שהחיתול רטוב הוא אמר שיש לו גרפס וקקי, הוא לא אמר שהוא רעב (בשפה של דנסטן אולי הוא אמר את זה בשפה אחרת) למרות שבכל פעם שהצעתי לו לינוק הוא מאוד שמח. והיו לו עוד כמה מילים שאני עוד לא מבינה שלא נמצאות בשפה של דנסטן. בקיצור במחקר החד יומי שלי התינוקי לא בכה פחות מאשר ימים אחרים ובינתיים השפה שהיא מצאה יותר בלבלהאותי מאשר הועילה להבין אותו ולמנוע ממנו ומאיתנו תסכולים ואי הבנות.
אני מוכנה להמשיך לנסות זה ממש מעניין. ואני מאוד אשמח למנוע מהתינוק תסכולים של אי הבנות, נראה לי כל כך יותר קל להכנס לעולם כשהתחושה הכללית היא שיש תקשורת ומבינים אותך, ולכן כל דבר שיכול לעזור בתחום הזה הוא מבורך בעיני.
-
שפת התינוקות
מיכלול ה , פרסיליה בעצמה אומרת בסרט שלוקח כמה ימים של אימון עד שמפנימים את זה, כך שאני במקומך לא הייתי מתייאשת.
לגבי דברים אחרים שנאמרו כאן- אל לנו לשכוח שמדובר במשהו אמריקאי, ככה שזה צריך להיות וואו, ולאו דוקא מכיל הכל. לגבי פישפושים, אל לנו לשכוח שרב האנשים במערב כלל לא מעלים על דעתם שיש שיטה כזאת שנקראת שיטת הקשב, כך שממילא אם התינוק צריך לפשפש או לעשות קקי הוא יעשה זאת בחיתול.אני מניחה שזאת הנחת הייסוד של דאנסטן, שגם ככה בטח נשמעת לרב האנשים מהפכנית, אז מה, היא עוד תוסיף על זה פישפושים? היא בעצמה קרוב לודאי גידלה את הילדים עם חיתולים (גמני, מה לעשות).
לגבי דברים אחרים שנאמרו כאן- אל לנו לשכוח שמדובר במשהו אמריקאי, ככה שזה צריך להיות וואו, ולאו דוקא מכיל הכל. לגבי פישפושים, אל לנו לשכוח שרב האנשים במערב כלל לא מעלים על דעתם שיש שיטה כזאת שנקראת שיטת הקשב, כך שממילא אם התינוק צריך לפשפש או לעשות קקי הוא יעשה זאת בחיתול.אני מניחה שזאת הנחת הייסוד של דאנסטן, שגם ככה בטח נשמעת לרב האנשים מהפכנית, אז מה, היא עוד תוסיף על זה פישפושים? היא בעצמה קרוב לודאי גידלה את הילדים עם חיתולים (גמני, מה לעשות).
-
שפת התינוקות
בטח שלא התייאשתי, אני כמו שכתבתי בעד כל דבר שיעזור לאנשים להבין תינוקות ולמנוע תסכולים של שני הצדדים. אני מוכנה להמשיך לעדכן ומצידי גם לראות את הדיסק. אולי יש למישהי להשאיל?
-
שפת התינוקות
חופשי. אבל לפעמים זה מאד מתיש ומציף להיות עם מנגנונים כאלה.
גם בעקבות הדף הזה חשבתי, שלמרות שאף פעם לא חיפשתי צלילים שחוזרים על עצמם אצל תינוקות (כמו שהיא עשתה), אני חושבת שתמיד היה ברור לי שנסיונות התקשורת שלהם מתחילים הרבה לפני הבכי. ושם (בוידאו של אופרה) היתה איזו הנחה מובלעת שמתחילים לנסות להבין מה התינוק רוצה רק אחרי שהוא כבר בוכה.
ואני מאד מסכימה עם קרוטונית שיש גם סימני גוף לא-קוליים מאד מובהקים בגילאים הקטנים ממש, שהם חלק מאותו מכלול של תקשורת ראשונית.
ואיך דנסטן לא זיהתה סימן שמשמעו: 'אמא משעמם לי אולי תבדרי אותי? שירי לי שיר או ספרי לי סיפור או תקחי אותי על הידיים ותעשי לי פרצופים מצחיקים?'
היא דיברה על גיל לידה עד שלושה חודשים
(טוענת שאם לא מגיבים לצלילים האלה אז הם נעלמים אחר כך, לא הצלחתי לגמרי להבין את הגיון הטענה).
אחר כך הדרישות נהיות יותר מורכבות
חופשי. אבל לפעמים זה מאד מתיש ומציף להיות עם מנגנונים כאלה.
גם בעקבות הדף הזה חשבתי, שלמרות שאף פעם לא חיפשתי צלילים שחוזרים על עצמם אצל תינוקות (כמו שהיא עשתה), אני חושבת שתמיד היה ברור לי שנסיונות התקשורת שלהם מתחילים הרבה לפני הבכי. ושם (בוידאו של אופרה) היתה איזו הנחה מובלעת שמתחילים לנסות להבין מה התינוק רוצה רק אחרי שהוא כבר בוכה.
ואני מאד מסכימה עם קרוטונית שיש גם סימני גוף לא-קוליים מאד מובהקים בגילאים הקטנים ממש, שהם חלק מאותו מכלול של תקשורת ראשונית.
היא דיברה על גיל לידה עד שלושה חודשים

אחר כך הדרישות נהיות יותר מורכבות

-
שפת התינוקות
(טוענת שאם לא מגיבים לצלילים האלה אז הם נעלמים אחר כך, לא הצלחתי לגמרי להבין את הגיון הטענה).
דווקא טענה הגיונית מאד. כמו שברור למפשפשות שאם מתעלמים לגמרי מהסימנים תוך 4 חודשים הם מפסיקים לאותת? כמו שברור למשחות תינוקות שאם לא משתמשים ברפלכסים אז הם אובדים? אלה תגובות רפלכסיביות למצבים. הם לא מדברים מתוך מודעות לאחר ולתקשורת אלא מתוך רפלכס גופני פנימי שלהם. כאשר יש תגובה רצויה, הרפלכס משתרש, כשאין, הוא נעלם. ככה פשוט.
דווקא טענה הגיונית מאד. כמו שברור למפשפשות שאם מתעלמים לגמרי מהסימנים תוך 4 חודשים הם מפסיקים לאותת? כמו שברור למשחות תינוקות שאם לא משתמשים ברפלכסים אז הם אובדים? אלה תגובות רפלכסיביות למצבים. הם לא מדברים מתוך מודעות לאחר ולתקשורת אלא מתוך רפלכס גופני פנימי שלהם. כאשר יש תגובה רצויה, הרפלכס משתרש, כשאין, הוא נעלם. ככה פשוט.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שפת התינוקות
כשעושים פיפי וקקי פשוט עושים, לא בוכים. זה לא שייך לדף הזה אלא לדפי הבלי חיתולים למיניהם.
לא שייך?!
הפיפי והקקי לא שייכים לסימנים של התינוקות? אז מה כן שייך... וזה פשוט לא נכון שהם "פשוט עושים". יותר מורכב בהרבה, ואם לא מבינים את התינוק שרוצה קקי ולא לוקחים אותו, בטח שהוא בוכה...
לא שייך?!
הפיפי והקקי לא שייכים לסימנים של התינוקות? אז מה כן שייך... וזה פשוט לא נכון שהם "פשוט עושים". יותר מורכב בהרבה, ואם לא מבינים את התינוק שרוצה קקי ולא לוקחים אותו, בטח שהוא בוכה...
-
שפת התינוקות
כאשר יש תגובה רצויה, הרפלכס משתרש, כשאין, הוא נעלם. ככה פשוט.
אבל מן הסתם התינוק לא יפסיק להודיע שהוא רעב או שלא נוח לו. הרפלקס במקרה הזה הם הצלילים הספציפיים שהיא זיהתה? אם ככה אז הכל ברור.
אבל מן הסתם התינוק לא יפסיק להודיע שהוא רעב או שלא נוח לו. הרפלקס במקרה הזה הם הצלילים הספציפיים שהיא זיהתה? אם ככה אז הכל ברור.
-
שפת התינוקות
הרפלקס במקרה הזה הם הצלילים הספציפיים שהיא זיהתה?
אני חושבת שהיא אפילו אומרת את זה בעצמה, אבל אם לא, אז הכוונה שלי היא שכשתינוק בן יומו רעב, לפני שהוא בוכה ונבהל שאולי לא יגיע מעולם אוכל אל פיו.. הוא עושה כל מיני דברים שאבולוציונית מגדילים את הסיכוי שהוא יאכל - מניע ראש ומחפש שד, ועושה תנועות בפה של יניקה, אבל בפה פתוח, ועם קול חלש (בכל זאת, רוצים שאמא תשמע, אבל אריה לא.)
ומה יוצא? NEH. נסי בעצמך לעשות תנועת יניקה עם הלשון, לפתוח את הפה ולהוציא קול ותראי מה יוצא
מחרה מחזיקה אחרי עוגיה, ומציעה שוב את תקשורת עם תינוקות
אני חושבת שהיא אפילו אומרת את זה בעצמה, אבל אם לא, אז הכוונה שלי היא שכשתינוק בן יומו רעב, לפני שהוא בוכה ונבהל שאולי לא יגיע מעולם אוכל אל פיו.. הוא עושה כל מיני דברים שאבולוציונית מגדילים את הסיכוי שהוא יאכל - מניע ראש ומחפש שד, ועושה תנועות בפה של יניקה, אבל בפה פתוח, ועם קול חלש (בכל זאת, רוצים שאמא תשמע, אבל אריה לא.)
ומה יוצא? NEH. נסי בעצמך לעשות תנועת יניקה עם הלשון, לפתוח את הפה ולהוציא קול ותראי מה יוצא

מחרה מחזיקה אחרי עוגיה, ומציעה שוב את תקשורת עם תינוקות
-
שפת התינוקות
טוענת שאם לא מגיבים לצלילים האלה אז הם נעלמים אחר כך, לא הצלחתי לגמרי להבין את הגיון הטענה).
הכי הגיוני בעולם.
הקטנצ'יק מדבר עם אמא, והאהבלה לא מבינה (-: אז הוא מתייאש ועובר לצעקות..
הכי הגיוני בעולם.
הקטנצ'יק מדבר עם אמא, והאהבלה לא מבינה (-: אז הוא מתייאש ועובר לצעקות..
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
שפת התינוקות
אבל מן הסתם התינוק לא יפסיק להודיע שהוא רעב או שלא נוח לו.
שהוא רעב לא, אבל שלא נוח לו- אם לא יקרה כלום כשהוא מודיע, הוא יפסיק. הרי יש מחקרים של ילדי בתי יתומים שלא בוכים, כי הם לומדים שזה לא עוזר. זה לא בגלל ששום דבר לא מציק להם.
שהוא רעב לא, אבל שלא נוח לו- אם לא יקרה כלום כשהוא מודיע, הוא יפסיק. הרי יש מחקרים של ילדי בתי יתומים שלא בוכים, כי הם לומדים שזה לא עוזר. זה לא בגלל ששום דבר לא מציק להם.
-
שפת התינוקות
הרי יש מחקרים של ילדי בתי יתומים שלא בוכים, כי הם לומדים שזה לא עוזר. זה לא בגלל ששום דבר לא מציק להם.
אמאל'ה. בכל פעם מחדש זה מצמרר אותי לגמרי.
אמאל'ה. בכל פעם מחדש זה מצמרר אותי לגמרי.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
שפת התינוקות
_גזים
<ניצן שומעת תינוקות ככה כבר הרבה זמן. תמיד בשוק לגלות שאחרים לא.>_
והבעיה שלך היא שאת לא חשבת על המליונים קודם... חבל... זה יכל לקדם את חלום החווה שלך, לא?
הורס אותי איך אלו לוקחות רעיון כלשהו שכל אמא יכולה להמציא והופכות את זה למכרה זהב. תראי את הלוחשת הזאתי, עשתה קופה השאירה ירושה יפה לילדים שלה, ופנלופה ליץ' שכתבה לפני מליון שנה ספר "הדרכה" די בינוני קלעה בול ועדיין לוהטת בשוק (בינינו, החלק הכי טוב בו זה ההדרכה לקיפול חיתולי בד).
כשביתי הבכורה נולדה הקשבתי לה וחרף העובדה שהיתה תינוקת רגישה מידי עם פתיל קצר הצלחתי לשמוע לא מעט מאותם הצלילים שהיא מתארת שם. כשבני נולד כבר ציפיתי להם. כמה חבל שלא עשיתי מזה ספר...
<ניצן שומעת תינוקות ככה כבר הרבה זמן. תמיד בשוק לגלות שאחרים לא.>_
והבעיה שלך היא שאת לא חשבת על המליונים קודם... חבל... זה יכל לקדם את חלום החווה שלך, לא?
הורס אותי איך אלו לוקחות רעיון כלשהו שכל אמא יכולה להמציא והופכות את זה למכרה זהב. תראי את הלוחשת הזאתי, עשתה קופה השאירה ירושה יפה לילדים שלה, ופנלופה ליץ' שכתבה לפני מליון שנה ספר "הדרכה" די בינוני קלעה בול ועדיין לוהטת בשוק (בינינו, החלק הכי טוב בו זה ההדרכה לקיפול חיתולי בד).
כשביתי הבכורה נולדה הקשבתי לה וחרף העובדה שהיתה תינוקת רגישה מידי עם פתיל קצר הצלחתי לשמוע לא מעט מאותם הצלילים שהיא מתארת שם. כשבני נולד כבר ציפיתי להם. כמה חבל שלא עשיתי מזה ספר...
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
שפת התינוקות
כשעושים פיפי וקקי פשוט עושים, לא בוכים. זה לא שייך לדף הזה
זה כמו להגיד שתחושת רעב לא שייכת לדף הזה
זה כמו להגיד שתחושת רעב לא שייכת לדף הזה

-
שפת התינוקות
ממש לא לאחד את הדף הזה עם שפת סימנים לתינוקות.
אלו שני דברים שונים.
ב-שפת סימנים לתינוקות מדובר בסימנים שמבוגרים המציאו כדי לשפר את התקשורת עם התינוקות - סימנים שהמבוגר צריך ללמד את התינוק.
בדף כאן מדובר על סימנים שהתינוק בעצמו מביע, שהם מולדים אצלו - ועל המבוגר ללמוד אותם.
וזה בדיוק הפוך.
ויהיה מאוד מבלבל לקרוא על שני הנושאים האלה במעורבב.
מה שכן, אפשר להרחיב את הנושא של הדף הנוכחי, מ-שפת התינוקות על פי פרסיליה דאנסן - ליכולת להבין את השפה של התינוקות באופן כללי.
וגם לא רק להבנה של צלילים אלא של שפת גוף.
כמו הדוגמא שהועלתה כאן - סימנים שתינוק עושה כשיש לו גרעפס, וכד'.
לכן, פשוט הייתי מציעה לשנות את שם הדף הזה למשהו כמו:
להבין סימנים של תינוקות.
לאחד את הדפים - בשום מקרה לא.
אלו שני דברים שונים.
ב-שפת סימנים לתינוקות מדובר בסימנים שמבוגרים המציאו כדי לשפר את התקשורת עם התינוקות - סימנים שהמבוגר צריך ללמד את התינוק.
בדף כאן מדובר על סימנים שהתינוק בעצמו מביע, שהם מולדים אצלו - ועל המבוגר ללמוד אותם.
וזה בדיוק הפוך.
ויהיה מאוד מבלבל לקרוא על שני הנושאים האלה במעורבב.
מה שכן, אפשר להרחיב את הנושא של הדף הנוכחי, מ-שפת התינוקות על פי פרסיליה דאנסן - ליכולת להבין את השפה של התינוקות באופן כללי.
וגם לא רק להבנה של צלילים אלא של שפת גוף.
כמו הדוגמא שהועלתה כאן - סימנים שתינוק עושה כשיש לו גרעפס, וכד'.
לכן, פשוט הייתי מציעה לשנות את שם הדף הזה למשהו כמו:
להבין סימנים של תינוקות.
לאחד את הדפים - בשום מקרה לא.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
שפת התינוקות
מה שאני לא מבינה, בתור אמא לבת 3 חודשים, זה איך כל הסימנים של דאנסן עוסקים רק במצוקות...
מה עם כל קולות השמחה, האושר, הנעימות, האהבה?
אין להם זכות קיום? זה לא מופיע באג'נדה של התינוק?
<ורד תוהה>
מה עם כל קולות השמחה, האושר, הנעימות, האהבה?
אין להם זכות קיום? זה לא מופיע באג'נדה של התינוק?
<ורד תוהה>
-
שפת התינוקות
_מה שאני לא מבינה, בתור אמא לבת 3 חודשים, זה איך כל הסימנים של דאנסן עוסקים רק במצוקות...
מה עם כל קולות השמחה, האושר, הנעימות, האהבה?_
אומרים שכל המשפחות המאושרות דומות, וכל המשפחות האומללות אומללות כל אחת בדרכה.
ככה זה, אושר זה אושר. שמחה היא שמחה. את לא צריכה 'לפתור' אותם.
קושי, כעס, בכי, מצוקה- יכולים לנבוע מכל כך הרבה סיבות, שאנחנו חייבים להבין מהן כדי לנטרל אותן.
מה עם כל קולות השמחה, האושר, הנעימות, האהבה?_
אומרים שכל המשפחות המאושרות דומות, וכל המשפחות האומללות אומללות כל אחת בדרכה.
ככה זה, אושר זה אושר. שמחה היא שמחה. את לא צריכה 'לפתור' אותם.
קושי, כעס, בכי, מצוקה- יכולים לנבוע מכל כך הרבה סיבות, שאנחנו חייבים להבין מהן כדי לנטרל אותן.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2008, 18:03
- דף אישי: הדף האישי של בז_מצוי*
שפת התינוקות
בתור מי שהשמיעה שלה לא הכי מוזיקאלית דוקא התלהבתי מהקטע ... עוד חודשיים אוכל לבדוק את העניין.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
שפת התינוקות
אני עושה "מחקר מדעי" על סוגי הבכי של תינוקות.
ה"מתנדבת" הזמינה היא ביתי (בת חודשיים וחצי) ואשמח לשיתוף.
עד כאן להיום - שבת שלום וחודש מבורך.
ה"מתנדבת" הזמינה היא ביתי (בת חודשיים וחצי) ואשמח לשיתוף.
עד כאן להיום - שבת שלום וחודש מבורך.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
שפת התינוקות
אתמול פגשתי מישהי בשיטוטי הסידורים שלי ברחבי גבעתיים, רן היה במנשא והתחיל לבכות והיא אמרה שיש לו גזים...שאלתי איך היא מזהה שזה בכי של גזים והיא הדגימה, קצת קשה לי להסביר בכתב אבל מין בכי מתאמץ כזהעם טון גרוני כאילו אפשר לשמוע שהוא דוחף משהו כלפי מטה, או מאמץ את שרירי הבטן...
יש גם את הבכי שהוא בוכה כשמחתלים אותו והוא עושה פיפי. אני לא יודעת אם הבכי הוא בגלל ההשתנה (כואב לו?!) או ההשתנה והבכי בגלל המצב השנוא ולא נעים לו, מה שבטוח הם באים ביחד...
אלה שני סוגי בכי שאני מזהה כרגע (רן בן חמישה שבועות היום)
יש גם את הבכי שהוא בוכה כשמחתלים אותו והוא עושה פיפי. אני לא יודעת אם הבכי הוא בגלל ההשתנה (כואב לו?!) או ההשתנה והבכי בגלל המצב השנוא ולא נעים לו, מה שבטוח הם באים ביחד...
אלה שני סוגי בכי שאני מזהה כרגע (רן בן חמישה שבועות היום)
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
שפת התינוקות
לנו זה עוזר מאוד. הקולות של הגמדולי הם לא אחד לאחד כמו של התינוקות שבסרטון, אבל העקרון פועל אצלנו ביג טיים.
שבת שלום גם לכם!
שבת שלום גם לכם!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שפת התינוקות
אצלנו הקטנה הייתה בוכה נההה (כמו כבשה אבל עם נ') כל פעם שרצתה ציצי, ככה גם אצל הבן של גיסתי ובת של חברה, אולי זה ככה אצל עוד תינוקות?
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*
שפת התינוקות
גם אצלי דומה: מה (כמו כבשה) על ציצי.
-
שפת התינוקות
מאז שנחמה דינה יהודית נולדה, התחלתי לעשות "מחקר" על סוגי הבכי השונים.
זה עוזר לי להבין מה היא רוצה.
אשמח אם תשתפו אותנו בסוגי בכי של החמודים שלכן, (הכוונה גם לבנות).
הכי טוב לצרף הקלטה + הסבר.
מבטיחה להוסיף, בלי נדר.
זה עוזר לי להבין מה היא רוצה.
אשמח אם תשתפו אותנו בסוגי בכי של החמודים שלכן, (הכוונה גם לבנות).
הכי טוב לצרף הקלטה + הסבר.
מבטיחה להוסיף, בלי נדר.
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
שפת התינוקות
ניצן אמ צודקת - פרסיליה טוענת שאלו קולות והתנהגויות רפלקסיביות, ולכן נעלומות אחרי כ-3 חודשים.
בנוסף היא נותנת בהחלט גם סימנים פיזיים - לא רק הצליל אלא גם הבעת פנים או מחווה שבאה איתו.
והיא אוסטרלית אגב, לא אמריקאית...
ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב ותהיתי אם מישהו מכאן ניסה - רק מיכלולה נראה. יש מסקנות?
בנוסף היא נותנת בהחלט גם סימנים פיזיים - לא רק הצליל אלא גם הבעת פנים או מחווה שבאה איתו.
והיא אוסטרלית אגב, לא אמריקאית...
ראיתי כמה סרטונים ביוטיוב ותהיתי אם מישהו מכאן ניסה - רק מיכלולה נראה. יש מסקנות?
-
שפת התינוקות
כן ניסיתי, רק על סמך הסרטון ביו טיוב. לא ידעתי שיש עוד סימנים פרט למה שמראים שם ולכן לא היתה לי מוטיבציה לקנות את הסרט.
מהניסיון שי זה עובד.
שמתי לב בברור לסימנים של רצון לינוק, גרפסים וכאבי בטן.
פחות הייתי מודעת לסימנים של חוסר נוחות ועייפות.
שמעתי על נשים נוספות שעל סמך הסרט דווחו על הצלחה בהבנת התינוקות שלהם על סמך סימנים אלו.
בכל אופן אותי זה שחרר באופן מובהק מהשאלה האם הוא רעב? זה פשוט א העסיק אותי כי הוא פשוט הודיע מתי הוא רוצה לינוק. לפעמים זה היה כל שעה או חצי שעה ולפעמים כל שעתיים שעות.
בימים אלו כשהתינוק עבר את גיל 3 חודים יש בהחלט שינוי כי הוא התחיל להתשמש בעוד סימנים וגם יש סימנים נוספים שנכנסו שלא היו לפני ולא תמיד אני יודעת לפענך אותם (כמו סימן לבקשה שאפשפש אותו או שאצור איתו קשר עיין ואת לו תשומת לב אישי וכו'). אני רואה שיש יותר פעמים שהוא כועס או מתוסכל מכך שאני לא מבינה למה הוא זקוק.
מהניסיון שי זה עובד.
שמתי לב בברור לסימנים של רצון לינוק, גרפסים וכאבי בטן.
פחות הייתי מודעת לסימנים של חוסר נוחות ועייפות.
שמעתי על נשים נוספות שעל סמך הסרט דווחו על הצלחה בהבנת התינוקות שלהם על סמך סימנים אלו.
בכל אופן אותי זה שחרר באופן מובהק מהשאלה האם הוא רעב? זה פשוט א העסיק אותי כי הוא פשוט הודיע מתי הוא רוצה לינוק. לפעמים זה היה כל שעה או חצי שעה ולפעמים כל שעתיים שעות.
בימים אלו כשהתינוק עבר את גיל 3 חודים יש בהחלט שינוי כי הוא התחיל להתשמש בעוד סימנים וגם יש סימנים נוספים שנכנסו שלא היו לפני ולא תמיד אני יודעת לפענך אותם (כמו סימן לבקשה שאפשפש אותו או שאצור איתו קשר עיין ואת לו תשומת לב אישי וכו'). אני רואה שיש יותר פעמים שהוא כועס או מתוסכל מכך שאני לא מבינה למה הוא זקוק.
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
-
שפת התינוקות
גם הצעיר שלי משתמש באותה הברה ל"לישון" (Laa) כמו שזיהיתי אצל הגדול. לא רק הוא - למעשה אני כל ערב שומעת פה את התינוקת החדשה של השכנים (לא יודעת מי בדיוק), מתחננת שירדימו אותה כבר...
ל"לינוק" הוא משתמש ב- NEH שמדובר עליו בסרטון (הבכור היה מבטא משהו אחר לגמרי).
גם הצעיר שלי משתמש באותה הברה ל"לישון" (Laa) כמו שזיהיתי אצל הגדול. לא רק הוא - למעשה אני כל ערב שומעת פה את התינוקת החדשה של השכנים (לא יודעת מי בדיוק), מתחננת שירדימו אותה כבר...
ל"לינוק" הוא משתמש ב- NEH שמדובר עליו בסרטון (הבכור היה מבטא משהו אחר לגמרי).
-
שפת התינוקות
תהיתיראיתי כמה סרטונים ביוטיוב ותהיתי אם מישהו מכאן ניסה - רק מיכלולה נראה. יש מסקנות?
ניסיתי, עבד באופן מושלם.
ובהרחבה:
לא ידעתי שיש עוד סימנים פרט למה שמראים שם ולכן לא היתה לי מוטיבציה לקנות את הסרט.
אין עוד סימנים, רק חמישה עיקריים. מהם, אגב, אפשר להרכיב ממש משפטים, כי לפעמים התינוק שלי היה משלב את הסימן של העייפות ושל הרעב (לכאורה, כי לדעתי זה לא ממש רעב אלא ציפייה לציצי על שלל הפונקציות שלו), אז הרדמתי אותו על הציצי.
גם אני לא קניתי את הסרט כי הקטעים ביוטיוב ובראש הדף היו מפורטים מספיק. כן השגתי את הגרסה המלאה בדרכים עקלקלות, ולא ראיתי עד הסוף. לא הרגשתי שיש צורך.
לאחרונה מתחילים להתווסף קולות נוספים (הקטנצ'יק בן חודשיים וקצת). הקולות הישנים קצת משתנים, ונוספות 'מילים' חדשות שהן לא רפלקסיביות ולכן אי אפשר ממש להיעזר בהבנה של הפיזיולוגיה של הגוף כדי להבין אותן. זה לא שהכל יורד לטמיון ברגע שמגיעים לגיל מסויים, פשוט נוספים גם דברים אחרים.
אני בהחלט מנסה להפיץ הלאה את הלינקים להריוניות. בד"כ אני לא אוהבת את כל אלו שטוענים שיש להם את מוצר התינוקות המנצח (הנמכר במחיר שווה לכל נפש, כמובן) אבל במקרה הזה - ההקשבה הזו בהחלט עזרה לי למנוע תסכול של שני הצדדים ולא עלתה לי כלום, כך שאני אשמח אם זה יעזור לעוד אמהות צעירות.
גם הצעיר שלי משתמש באותה הברה ל"לישון" (Laa)
זה לא כל כך שונה ממה שהיא מתארת.
הדגש בהברה של 'לישון' היא פה עגול ופתוח, כאילו הוא בוכה במקום לפהק באתו הרגע. נשמע לי ש-Laa יוצרת את הצורה הזו עם הפה. (וה-ל' הזו, אולי היא נובעת מהרצון/צורך שלו למצוץ כדי להרגע? נשמע לי קצת כמו הנ' ב-Neh, ציפייה למשהו מרגיש שייכנס לו לפה).
ניסיתי, עבד באופן מושלם.
ובהרחבה:
לא ידעתי שיש עוד סימנים פרט למה שמראים שם ולכן לא היתה לי מוטיבציה לקנות את הסרט.
אין עוד סימנים, רק חמישה עיקריים. מהם, אגב, אפשר להרכיב ממש משפטים, כי לפעמים התינוק שלי היה משלב את הסימן של העייפות ושל הרעב (לכאורה, כי לדעתי זה לא ממש רעב אלא ציפייה לציצי על שלל הפונקציות שלו), אז הרדמתי אותו על הציצי.
גם אני לא קניתי את הסרט כי הקטעים ביוטיוב ובראש הדף היו מפורטים מספיק. כן השגתי את הגרסה המלאה בדרכים עקלקלות, ולא ראיתי עד הסוף. לא הרגשתי שיש צורך.
לאחרונה מתחילים להתווסף קולות נוספים (הקטנצ'יק בן חודשיים וקצת). הקולות הישנים קצת משתנים, ונוספות 'מילים' חדשות שהן לא רפלקסיביות ולכן אי אפשר ממש להיעזר בהבנה של הפיזיולוגיה של הגוף כדי להבין אותן. זה לא שהכל יורד לטמיון ברגע שמגיעים לגיל מסויים, פשוט נוספים גם דברים אחרים.
אני בהחלט מנסה להפיץ הלאה את הלינקים להריוניות. בד"כ אני לא אוהבת את כל אלו שטוענים שיש להם את מוצר התינוקות המנצח (הנמכר במחיר שווה לכל נפש, כמובן) אבל במקרה הזה - ההקשבה הזו בהחלט עזרה לי למנוע תסכול של שני הצדדים ולא עלתה לי כלום, כך שאני אשמח אם זה יעזור לעוד אמהות צעירות.
גם הצעיר שלי משתמש באותה הברה ל"לישון" (Laa)
זה לא כל כך שונה ממה שהיא מתארת.
הדגש בהברה של 'לישון' היא פה עגול ופתוח, כאילו הוא בוכה במקום לפהק באתו הרגע. נשמע לי ש-Laa יוצרת את הצורה הזו עם הפה. (וה-ל' הזו, אולי היא נובעת מהרצון/צורך שלו למצוץ כדי להרגע? נשמע לי קצת כמו הנ' ב-Neh, ציפייה למשהו מרגיש שייכנס לו לפה).
-
- הצטרפות: 13 מאי 2010, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של זהירות_חרצולים*
שפת התינוקות
חברה! זה עובד 100% הבת שלי בת שלושה חודשים ובקושי בוכה כי עוד לפני שמתפתח בכי אני כבר יודעת מה היא מבקשת ממנו!
נה ne - זה רעב
ווווה - weeeee זה עיפות או waaaa
אה, אה eh eh זה גרפסים
הה - heh זה אי נוחות
eirh איייר - נשמע קצת כמו בכי של עיפות אבל עם רררר זה קקי!
בגלל שאני מגדלת את הבת שלי לפי שפת הקשב למדתי שב eirh אני מורידה לה חיתול ומניחה אותה על רגלי הפסוקות כשמתחת יש סיר ואז בקלות או לא בקלות (תלוי בקקי) היא מחרבנת להנאתה ונגמר הקקי.
הינה תינוק בוכה מעיפות waaaa:
http://www.youtube.com/watch?v=qS7nqwGt4-I
הינה תינוק רעב - ne - na
http://www.youtube.com/watch?v=vwAXcR6w ... re=related
ועוד תינוק רעב:
http://www.youtube.com/watch?v=UtXtHQQX ... re=related
ועוד אחד:
הינה עוד תינוק רעב:
http://www.youtube.com/watch?v=RTD99WgY ... re=related
הינה תינוק עיף וגם קצת רעב, ב 0:18 שמעים את התינוק בוכה באי נוחות (heh):
http://www.youtube.com/watch?v=DbSSCBna ... re=related
הרבה פעמים התינוק עיף ובעזרת הציצי הוא מצליח להרגיע את עצמו ולהרדם ואז הבכי הוא בכי מעורב של עיפות ורעב ביחד.
תינוק עם גזים ehhh:
http://www.youtube.com/watch?v=pcloSPJ1 ... re=related
הינה עוד תינוק עם גזים:
http://www.youtube.com/watch?v=[po]8DG0LY73 40[/po]&feature=related
תינוק שצריך לעשות קקי נשמע קצת כמו תינוק עיף אבל עם סימנים נוספים אחרים כגון התפתלויות וקולות שנשמעים בבירור כאילו שהוא מתאמץ 0אז זהו שזה ממש לא כאילו הוא מתאמץ - הוא באמת מתאמץ וזה כואב לו!
פתרונות:
רעב - להאכיל
עיפות - לעזור לתינוק להרדם - להניח לו יד על המצח להמהם בשקט, לנדנד וכו... ובטח לא להקפיץ אותו או לעשות לו קו-קו למינהם כי זה רק יפריע לו להכנס לשינה והוא יצווח עוד יותר, תינוקות צריכים בהתחלה עזרה כדי להכנס למצב של רוגע ועל ההורים לעזור לילד להכנס למוד של שלווה.
כשיש גאזים להרים לכתף ולהניע את היד במעגלים על הגב - ובטח יש עוד שיטות להוצאת גאזים...
קקי!!!! בקקי צריך להעזר בכוח הכובד, כשהמבוגרים מחרבנים הם לא עושים את זה בשכיבה וגם לתינוק זה לא פשוט לחרבן בשכיבה ולכן שמים את הילד על הירכיים כשראשו מוגבהה ומקפלים להם את הרגליים, אני מגדלת את הבת שלי בשיטת הקשב ושמה אותה מעל לסיר בדומה לתמונה הזאת: לא נותנים יותר משבע קישורים ולכן אוסיף בהודעה הבאה
חשוב לזכור שכמה שנרצה לעזור אף אחד מאיתנו לא יכול לחרבן במקום הילד ולכן לפעמים מה שלא נעשה זה לא יעזור, לפעמים הילד עושה קצת קקי והוא ממשיך עם הקולות כי לקקי לוקח הרבה זמן לצאת - לפעמים הקקי יוצא קצת קצת כל פעם במשך זמן של שלוש שעות, אז להבין את זה ולעזור עם התנוחה כל פעם כשהוא בוכה.
סימנים נוספים לפיפי וגם קקי זה כשהילד שכבר יודע להשתמש בידיים שלו מלפף את ידיו זו בזו או מניח אותם על המפסעה. תינוק שצריך לעשות פיפי יניע את רגליו וידיו באויר ויהיו לו פנים עם מבט מבוהל כזה, עוד סימן לקקי זה כאשר מניקים תינוק והוא אוחז את הפטמה, מותחחחחח אותה עד כאב ועוזב אותה ושוב יונקקקק מותחחחח עוזב וככה תולש לציצי את הנשמה - כשתינוק יונק החלב מזרז את יציאת הקקי אז התינוק יונק וכואב לו אז הוא תולש... אני מציעה לעצור את ההנקה הלא יעילה הזאת, לעזור עם הקקי ואחרי שיצא לחזור להניק את התינוק שלא סיים לינוק ועלול להיות עוד רעב.
סימן לפיפי בהנקה זה שהתינוק מפסיק לינוק ובוהה מבט חודר באמא.
סימנים נוספים לתינוק עיף: משפשף את העיניים, מניע את הראש במיטה מצד לצד לצד שני עוד ועוד - הוא מנסה להרדים את עצמו!
תינוק רעב אם הוא משתמש בידיים יכניס את היד לפה וינוק ממנה או שהוא ילקק בובה או כל חפץ בקרבתו.
אני יודעת שהאנפורמציה הזו ת-ע-ז-ו-ר מאוד לכל אמא טריה
אם יש שאלות נוספות אני אשמח לענות זהירות חרצולים
נה ne - זה רעב
ווווה - weeeee זה עיפות או waaaa
אה, אה eh eh זה גרפסים
הה - heh זה אי נוחות
eirh איייר - נשמע קצת כמו בכי של עיפות אבל עם רררר זה קקי!
בגלל שאני מגדלת את הבת שלי לפי שפת הקשב למדתי שב eirh אני מורידה לה חיתול ומניחה אותה על רגלי הפסוקות כשמתחת יש סיר ואז בקלות או לא בקלות (תלוי בקקי) היא מחרבנת להנאתה ונגמר הקקי.
הינה תינוק בוכה מעיפות waaaa:
http://www.youtube.com/watch?v=qS7nqwGt4-I
הינה תינוק רעב - ne - na
ועוד תינוק רעב:
http://www.youtube.com/watch?v=UtXtHQQX ... re=related
ועוד אחד:
הינה עוד תינוק רעב:
http://www.youtube.com/watch?v=RTD99WgY ... re=related
הינה תינוק עיף וגם קצת רעב, ב 0:18 שמעים את התינוק בוכה באי נוחות (heh):
http://www.youtube.com/watch?v=DbSSCBna ... re=related
הרבה פעמים התינוק עיף ובעזרת הציצי הוא מצליח להרגיע את עצמו ולהרדם ואז הבכי הוא בכי מעורב של עיפות ורעב ביחד.
תינוק עם גזים ehhh:
הינה עוד תינוק עם גזים:
http://www.youtube.com/watch?v=[po]8DG0LY73 40[/po]&feature=related
תינוק שצריך לעשות קקי נשמע קצת כמו תינוק עיף אבל עם סימנים נוספים אחרים כגון התפתלויות וקולות שנשמעים בבירור כאילו שהוא מתאמץ 0אז זהו שזה ממש לא כאילו הוא מתאמץ - הוא באמת מתאמץ וזה כואב לו!
פתרונות:
רעב - להאכיל
עיפות - לעזור לתינוק להרדם - להניח לו יד על המצח להמהם בשקט, לנדנד וכו... ובטח לא להקפיץ אותו או לעשות לו קו-קו למינהם כי זה רק יפריע לו להכנס לשינה והוא יצווח עוד יותר, תינוקות צריכים בהתחלה עזרה כדי להכנס למצב של רוגע ועל ההורים לעזור לילד להכנס למוד של שלווה.
כשיש גאזים להרים לכתף ולהניע את היד במעגלים על הגב - ובטח יש עוד שיטות להוצאת גאזים...
קקי!!!! בקקי צריך להעזר בכוח הכובד, כשהמבוגרים מחרבנים הם לא עושים את זה בשכיבה וגם לתינוק זה לא פשוט לחרבן בשכיבה ולכן שמים את הילד על הירכיים כשראשו מוגבהה ומקפלים להם את הרגליים, אני מגדלת את הבת שלי בשיטת הקשב ושמה אותה מעל לסיר בדומה לתמונה הזאת: לא נותנים יותר משבע קישורים ולכן אוסיף בהודעה הבאה
חשוב לזכור שכמה שנרצה לעזור אף אחד מאיתנו לא יכול לחרבן במקום הילד ולכן לפעמים מה שלא נעשה זה לא יעזור, לפעמים הילד עושה קצת קקי והוא ממשיך עם הקולות כי לקקי לוקח הרבה זמן לצאת - לפעמים הקקי יוצא קצת קצת כל פעם במשך זמן של שלוש שעות, אז להבין את זה ולעזור עם התנוחה כל פעם כשהוא בוכה.
סימנים נוספים לפיפי וגם קקי זה כשהילד שכבר יודע להשתמש בידיים שלו מלפף את ידיו זו בזו או מניח אותם על המפסעה. תינוק שצריך לעשות פיפי יניע את רגליו וידיו באויר ויהיו לו פנים עם מבט מבוהל כזה, עוד סימן לקקי זה כאשר מניקים תינוק והוא אוחז את הפטמה, מותחחחחח אותה עד כאב ועוזב אותה ושוב יונקקקק מותחחחח עוזב וככה תולש לציצי את הנשמה - כשתינוק יונק החלב מזרז את יציאת הקקי אז התינוק יונק וכואב לו אז הוא תולש... אני מציעה לעצור את ההנקה הלא יעילה הזאת, לעזור עם הקקי ואחרי שיצא לחזור להניק את התינוק שלא סיים לינוק ועלול להיות עוד רעב.
סימן לפיפי בהנקה זה שהתינוק מפסיק לינוק ובוהה מבט חודר באמא.
סימנים נוספים לתינוק עיף: משפשף את העיניים, מניע את הראש במיטה מצד לצד לצד שני עוד ועוד - הוא מנסה להרדים את עצמו!
תינוק רעב אם הוא משתמש בידיים יכניס את היד לפה וינוק ממנה או שהוא ילקק בובה או כל חפץ בקרבתו.
אני יודעת שהאנפורמציה הזו ת-ע-ז-ו-ר מאוד לכל אמא טריה
אם יש שאלות נוספות אני אשמח לענות זהירות חרצולים
-
שפת התינוקות
זהו המשך מההודעה שלי פה למעלה
הינה בכי של תינוק שצריך לעשות קקי עם תנועות וקולות של התאמצות - eirh
http://www.youtube.com/watch?v=[po]WH futpT7ng[/po]
ככה זה נשמע לפני שזה מגיע לבכי:
http://www.youtube.com/watch?v=J3dOy13E ... re=related
הינה תנועות ההתאמצות:
http://www.youtube.com/watch?v=MP-elt4Z ... re=related
הינה תמונה בה מודגם כיצד אני עוזרת לבת שלי עם קקי וזה מקל עליה מאוד - אלו לא אנחנו בתמונה פשוט אני עושה זאת באותה צורה!
http://www.pishpushim.co.il/134871/%D7% ... 9B%D7%9D-1
חשוב לציין שלפעמים תינוק צריך קקי ובשום תנוחה הקקי לא יוצא והתינוק ממשיך לבכות ואז כדאי לשים אותו על הציצ שינוק עד לשלב שהוא תולש את הפטמה ואז לנסות שוב להרים לו רגליים וכל זה כדי לזרז את הקקי.
עוד נקודה חשובה: כאשר לתינוק יש גזים אסור להניק, שמים על הכתף ומחכים שה EHHH יעלם ורק אז מניקים אחרת - אני לא מקנא בכםםםם
נקודה אחרונה חביבה: התינוק לא יכול לדבר ובכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו ואת הכאב שלו ולכן תנו לתינוק לבכות ואל תשתיקו אותו כל הזמן עם מוצץ, תעצרו לרגע, תקשיבו לו ותפעלו לפי סוג הבכי.
אם תקשיבו לתינוק לפני שזה הופך לצרחות תבינו טוב יותר מה הוא אומר אז לפני שנכנסים להסטריה עוצרים ואשכרה מקשיבים לצליל
הינה בכי של תינוק שצריך לעשות קקי עם תנועות וקולות של התאמצות - eirh
http://www.youtube.com/watch?v=[po]WH futpT7ng[/po]
ככה זה נשמע לפני שזה מגיע לבכי:
http://www.youtube.com/watch?v=J3dOy13E ... re=related
הינה תנועות ההתאמצות:
http://www.youtube.com/watch?v=MP-elt4Z ... re=related
הינה תמונה בה מודגם כיצד אני עוזרת לבת שלי עם קקי וזה מקל עליה מאוד - אלו לא אנחנו בתמונה פשוט אני עושה זאת באותה צורה!
http://www.pishpushim.co.il/134871/%D7% ... 9B%D7%9D-1
חשוב לציין שלפעמים תינוק צריך קקי ובשום תנוחה הקקי לא יוצא והתינוק ממשיך לבכות ואז כדאי לשים אותו על הציצ שינוק עד לשלב שהוא תולש את הפטמה ואז לנסות שוב להרים לו רגליים וכל זה כדי לזרז את הקקי.
עוד נקודה חשובה: כאשר לתינוק יש גזים אסור להניק, שמים על הכתף ומחכים שה EHHH יעלם ורק אז מניקים אחרת - אני לא מקנא בכםםםם

נקודה אחרונה חביבה: התינוק לא יכול לדבר ובכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו ואת הכאב שלו ולכן תנו לתינוק לבכות ואל תשתיקו אותו כל הזמן עם מוצץ, תעצרו לרגע, תקשיבו לו ותפעלו לפי סוג הבכי.
אם תקשיבו לתינוק לפני שזה הופך לצרחות תבינו טוב יותר מה הוא אומר אז לפני שנכנסים להסטריה עוצרים ואשכרה מקשיבים לצליל
-
שפת התינוקות
חרצולים, איזה יופי של אינפורמציה.
תודה !
תודה !
-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
- דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*
שפת התינוקות
זה עובד מעולה. גם אני עשיתי לזה שימוש. בכלל- זה גם מעודד הקשבה- "מוצר" נדיר במחוזותינו.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
- דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*
שפת התינוקות
כל הכבוד על ההשקעה חרצולים
הסתכלתי בקישור אחד (של התינוק העייף)
ועשה לי כל כך רע לחשוב על התינוק בוכה במשך 2 דקות של הסרט
ובמקום שמישהו ירים או ירגיע אותו- תוקעים לו מצלמה בפרצוף
הסתכלתי בקישור אחד (של התינוק העייף)
ועשה לי כל כך רע לחשוב על התינוק בוכה במשך 2 דקות של הסרט
ובמקום שמישהו ירים או ירגיע אותו- תוקעים לו מצלמה בפרצוף

-
שפת התינוקות
הי ר ו ת ה ! אם תכנסי ב youtube לסרטונים על temper tantrum אז תראי איך הורים מחללים את כבוד הילדים שלהם ומראים לכל העולם איך כביכול הילדים שלהם לא טובים כשלמעשה הם צוחקים ומשפילים או צוחקים במשך כל זמן ההתפרצות שלהם תוך כדי שהם מצלמים את הכל ובסוף הם מעלים לאתר. לא מקבלים רשיון להיות הורים וככה גדלים אין ספור ילדים להורים קטנים שלא התבגרו... באמת מאוד עצוב!
-
שפת התינוקות
_התינוק לא יכול לדבר ובכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו ואת הכאב שלו ולכן תנו לתינוק לבכות ואל תשתיקו אותו כל הזמן עם מוצץ, תעצרו לרגע, תקשיבו לו ותפעלו לפי סוג הבכי.
אם תקשיבו לתינוק לפני שזה הופך לצרחות_
לפני שזה הופך לבכי .
בכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו לאחר שדרכים אחרות נכשלו (תנועות בפה ובידיים, קולות שונים, התפתלויות...).
בכי זה אחת הדרכים האחרונות ברשימה של התינוק
אם תקשיבו לתינוק לפני שזה הופך לצרחות_
לפני שזה הופך לבכי .
בכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו לאחר שדרכים אחרות נכשלו (תנועות בפה ובידיים, קולות שונים, התפתלויות...).
בכי זה אחת הדרכים האחרונות ברשימה של התינוק

-
שפת התינוקות
כאשר לתינוק יש גזים אסור להניק.
לא מעט סימני אי נוחות של תינוק רך משויכים ל"גזים" (בין אם זה כך או לא כך. יש הטוענים שזה פשוט מתוך לחץ הדדי של האם והתינוק). זה פשוט מסוכן לאסור(!) על אמהות להיניק בכל פעם שהן חושדות שזה גזים...

-
שפת התינוקות
שמים על הכתף ומחכים שה EHHH יעלם ורק אז מניקים אחרת - אני לא מקנא בכםםםם 
מה ז"א? מה יקרה?

מה ז"א? מה יקרה?
-
שפת התינוקות
מה ז"א? מה יקרה?
כשהתינוק עושה "אה" הוא מנסה להוציא לעצמו בועת אוויר מהקיבה. זה נשמע ממש כאילו הוא מנסה לדחוף משהו החוצה (אבל הקול בא מלמעלה, בניגוד לקול של הגזים).
ואם תניקי בזמן שהוא מנסה לעשות גרעפס, את עלולה למצוא את עצמך מכוסה בחלב חצי מעוכל.
אני בזמנו הייתי מחזיקה בתנוחה זקופה, עוזרת לו להוציא וכשהכל היה בסדר מנסה להציע שוב לינוק.
והשיטה הזו בהחלט עובדת יפה גם לפני שזה מגיע לבכי. כנראה שאצל אנשים מסויימים כל צליל שהתינוק מוציא מקוטלג כבכי. גם בסרטוני ההדגמה של דאנסטן עצמה מראים בין השאר תינוקות שממש מדברים, ולא בוכים.
כשהתינוק עושה "אה" הוא מנסה להוציא לעצמו בועת אוויר מהקיבה. זה נשמע ממש כאילו הוא מנסה לדחוף משהו החוצה (אבל הקול בא מלמעלה, בניגוד לקול של הגזים).
ואם תניקי בזמן שהוא מנסה לעשות גרעפס, את עלולה למצוא את עצמך מכוסה בחלב חצי מעוכל.
אני בזמנו הייתי מחזיקה בתנוחה זקופה, עוזרת לו להוציא וכשהכל היה בסדר מנסה להציע שוב לינוק.
והשיטה הזו בהחלט עובדת יפה גם לפני שזה מגיע לבכי. כנראה שאצל אנשים מסויימים כל צליל שהתינוק מוציא מקוטלג כבכי. גם בסרטוני ההדגמה של דאנסטן עצמה מראים בין השאר תינוקות שממש מדברים, ולא בוכים.
-
שפת התינוקות
על אמהות להיניק בכל פעם שהן חושדות שזה גזים...
הי!!! לא מדובר בחשד לגזים מדובר בודאות לגזים!!! כאשר התינוק אומר בודאות ehhh, ehhhh פשוט מרימים לכתף ומחכים שתי דקות עד שהוא מפסיק לומר ehhh וחוזרים להניק! אין פה איסור להניק רק דחיה של שתי דקות, כך החלב לא ידחוף את בועת הגזים למטה (דבר שיגרום לצווחות שלא נדע מאוחר יותר) זה נפלא לתינוק ולכן גם לאם.
אז שוב דחיה ולא איסור הנקה.
הי!!! לא מדובר בחשד לגזים מדובר בודאות לגזים!!! כאשר התינוק אומר בודאות ehhh, ehhhh פשוט מרימים לכתף ומחכים שתי דקות עד שהוא מפסיק לומר ehhh וחוזרים להניק! אין פה איסור להניק רק דחיה של שתי דקות, כך החלב לא ידחוף את בועת הגזים למטה (דבר שיגרום לצווחות שלא נדע מאוחר יותר) זה נפלא לתינוק ולכן גם לאם.
אז שוב דחיה ולא איסור הנקה.
-
-
שפת התינוקות
---wa – עיפות---
http://www.youtube.com/watch?v=cgFXyJ3h ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=v98kKZBI ... re=related
התינוק השני אומר נההה
http://www.youtube.com/watch?v=KDj7mpD3 ... re=related
מ 0:20 אומר ehhhh, ehhh כלומר גזים
http://www.youtube.com/watch?v=y6jT3Q3g ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=eoo7441V ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AlhUw7t7 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=cgFXyJ3h ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=v98kKZBI ... re=related
התינוק השני אומר נההה
http://www.youtube.com/watch?v=KDj7mpD3 ... re=related
מ 0:20 אומר ehhhh, ehhh כלומר גזים
http://www.youtube.com/watch?v=y6jT3Q3g ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=eoo7441V ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AlhUw7t7 ... re=related
-
שפת התינוקות
---eh – גזים---
ב 0:06 הוא אומר Waaaa כלומר עיף
http://www.youtube.com/watch?v=[po]5Ra XDhBCVw[/po]&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UhXKXjck ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xjiXiE65 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=qMv2fDpT ... re=related
ב 0:10 הוא אומר waaa כלומר עיף
ב 0:06 הוא אומר Waaaa כלומר עיף
http://www.youtube.com/watch?v=[po]5Ra XDhBCVw[/po]&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UhXKXjck ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xjiXiE65 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=qMv2fDpT ... re=related
ב 0:10 הוא אומר waaa כלומר עיף
-
-
-
שפת התינוקות
כמה נקודות לסיום:
- שימו לב שבקקי (eirh) התינוק מקפל ומותח את הרגליים. הידיים לרוב מאוגרפות והגוף מתפתל (זהו עוד סימן לקקי).
- כשתינוק אומר ehh (גזים) להרים על הכתף ולהמתין דקה שתיים עד לגרפס ואז להניק (אם יש לו גרפסים ברגע שתניחו על הכתף יפסק הבכי והתינוק יאמר ללא בכי ehhh כשיפסיק לומר חזרו להניק
- תינוקות עיפים (waaa) לפעמים נרגעים על הציצ או רוצים מוצץ כדי להרגיע את עצמם ואז המילה הדומיננטית היא waaaa אבל הם מכניסים גם neee, במקרה כזה מי שרוצה יכולה להרדים בעזרת הציצ או בעזרת מוצץ (אני אישית דוחפת ציצ ובסופו של דבר הפכתי למוצץ אנושי להרדמה ולפעמים זה מגביל אותי בעיקר כשאני לא בבית).
-
שפת התינוקות
_בכי זה הדרך שלו לבטא את עצמו לאחר שדרכים אחרות נכשלו (תנועות בפה ובידיים, קולות שונים, התפתלויות...).
בכי זה אחת הדרכים האחרונות ברשימה של התינוק_
אני מתכוונת לומר שזה לא נכון לדחוף מוצץ לתינוק כששומעים אותו בוכה כי אם יש לו קקי מוצץ לא יעזור ואם יש לו גרפס מוצץ לא יעזור ואם נתנו לו זריקה וכואב לו אז לא להשתיק עם מוצץ כי כל אדם כשכואב לו מבטא את צערו בבכי ותינוק שהבכי הוא כלי גדול אצלו בתקשורת בוכה מכאב כשנותנים לו זריקה ולהשתיק במצב כזה זה כמו לומר לאדם מבוגר שבוכה "תסתום את הפה". ההורה יכול לנסות לעזור לתינוק לעשות קקי אבל הוא לא יכול לעשות זאת במקומו ולפעמים קקי מגיע בתשלומים (כל פעם יוצא קצת) וזה מאוד מציק לתינוק, גם במצב כזה אם התינוק בוכה אז מה לעשות??? מבינים למה הוא בוכה ומקווים שהקקי יצא ועוזרים עם כיפול הרגליים.
שפת התינוקות נועדה כדי להבין את התינוק אבל לא תמיד אפשר לעזור וגם כשמבינים את השפה זה לא אומר שהתינוק לא בוכה, זה רק אומר שמבינים אותו ולכן יכולים להשתדל לעזור. אם הוא רעב, קל לעזור. ואם הוא עיף מוצץ עוזר וגם נדנוד אבל אם כואב לא סותמים לתינוק את הפה עם מוצץ - זו הכוונה שלי. בגלל זה אני אומרת שצריך להקשיב לתינוק לפני שזה הופך לבכי. וגם כאשר זה מגיע לבכי לא דוהרים אליו עם המוצץ אלא עוצרים שנייה ומטים אוזן ומקשיבים כדי להבין.
בכי זה אחת הדרכים האחרונות ברשימה של התינוק_
אני מתכוונת לומר שזה לא נכון לדחוף מוצץ לתינוק כששומעים אותו בוכה כי אם יש לו קקי מוצץ לא יעזור ואם יש לו גרפס מוצץ לא יעזור ואם נתנו לו זריקה וכואב לו אז לא להשתיק עם מוצץ כי כל אדם כשכואב לו מבטא את צערו בבכי ותינוק שהבכי הוא כלי גדול אצלו בתקשורת בוכה מכאב כשנותנים לו זריקה ולהשתיק במצב כזה זה כמו לומר לאדם מבוגר שבוכה "תסתום את הפה". ההורה יכול לנסות לעזור לתינוק לעשות קקי אבל הוא לא יכול לעשות זאת במקומו ולפעמים קקי מגיע בתשלומים (כל פעם יוצא קצת) וזה מאוד מציק לתינוק, גם במצב כזה אם התינוק בוכה אז מה לעשות??? מבינים למה הוא בוכה ומקווים שהקקי יצא ועוזרים עם כיפול הרגליים.
שפת התינוקות נועדה כדי להבין את התינוק אבל לא תמיד אפשר לעזור וגם כשמבינים את השפה זה לא אומר שהתינוק לא בוכה, זה רק אומר שמבינים אותו ולכן יכולים להשתדל לעזור. אם הוא רעב, קל לעזור. ואם הוא עיף מוצץ עוזר וגם נדנוד אבל אם כואב לא סותמים לתינוק את הפה עם מוצץ - זו הכוונה שלי. בגלל זה אני אומרת שצריך להקשיב לתינוק לפני שזה הופך לבכי. וגם כאשר זה מגיע לבכי לא דוהרים אליו עם המוצץ אלא עוצרים שנייה ומטים אוזן ומקשיבים כדי להבין.
-
שפת התינוקות
אני מתכוונת לומר שזה לא נכון לדחוף מוצץ לתינוק כששומעים אותו בוכה
טוב, אז את מתווכחת עם אנשים אחרים שאינם אני
(אני לא נותנת מוצץ).
טוב, אז את מתווכחת עם אנשים אחרים שאינם אני

-
שפת התינוקות
חרצולים, תודה על כל ההשקעה ! 

-
שפת התינוקות
מאז שכתבתי בדף הקטנטונת גדלה, (שנה ו-5) ואיתה גם היכולת שלי לזהות.... כבר לא רק בכי אלא כלמיני סוגי הטעמות קול.
מצחיק לראות אותה אומרת בתגובה לשאלה שלי: "את רוצה לשתות?"
"לא" - מילה חדשה שמגלגלת על הלשון בעוד הכוונה האמיתית שלה עם הטעמות קול משתנות היא כן ! תביאי לי כבר...!
מצחיק לראות אותה אומרת בתגובה לשאלה שלי: "את רוצה לשתות?"
"לא" - מילה חדשה שמגלגלת על הלשון בעוד הכוונה האמיתית שלה עם הטעמות קול משתנות היא כן ! תביאי לי כבר...!
שפת התינוקות
שלום לכולן, שמי שביט שחם ואני נציגת שפת התינוקות דנסטן בישראל, חברה סיפרה לי על הדיון שהתקיים כאן ושמחתי מאוד לגלות כמה תמיכה ואהדה השיטה שלנו מקבלת בפורום זה, אשמח לחלוק אתכן מחשבותיי וידיעותיי בנושא, אתן מוזמנות ליצור אתי קשר בכל שאלה או הבהרה באמצעות האתר של שפת התינוקות dunstanbaby.co.il או בטל': 077-7009397
תודה! (-:
תודה! (-:
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2011, 09:10
- דף אישי: הדף האישי של נעה_חברוני*
שפת התינוקות
פעם ראשונה שאני רואה את הדף הזה כאן.
אצלנו הקטנה הייתה בוכה נההה (כמו כבשה אבל עם נ') כל פעם שרצתה ציצי, ככה גם אצל הבן של גיסתי ובת של חברה, אולי זה ככה אצל עוד תינוקות?
אז כן זה ככה בהחלט!
אני גיליתי את שפת התינוקות זמן מה אחרי שנולדו הילדים שלי ככה שכביכול לא השתמשתי בה כשהייתה רלוונטית לי.
אבל... מסתבר שכן השתמשתי בה - שני הילדים שלי גדלו בלי חיתולים והכלי שלי היה קשב - כמו שנקראת השיטה. ובעצם מה ששפת התינוקות מלמדת אותנו זה להקשיב לילדים שלנו - לא רק לקולות שהם משמיעים אלא להשתמש בכל החושים בשביל להקשיב להם ולהבין אותם.
אני מדריכה להתפתחות תינוקות במקצועי וכיום גם מדריכה לשפת התינוקות. זה כלי אדיר שמשמש אותי בעבודה שלי עם תינוקות וברור לי שבילד הבא זה יהיה עוד כלי להעצמת התקשורת ביננו.
אשמח לענות לשאלות על מהות השפה למי שמתעניין
אז כן זה ככה בהחלט!
אני גיליתי את שפת התינוקות זמן מה אחרי שנולדו הילדים שלי ככה שכביכול לא השתמשתי בה כשהייתה רלוונטית לי.
אבל... מסתבר שכן השתמשתי בה - שני הילדים שלי גדלו בלי חיתולים והכלי שלי היה קשב - כמו שנקראת השיטה. ובעצם מה ששפת התינוקות מלמדת אותנו זה להקשיב לילדים שלנו - לא רק לקולות שהם משמיעים אלא להשתמש בכל החושים בשביל להקשיב להם ולהבין אותם.
אני מדריכה להתפתחות תינוקות במקצועי וכיום גם מדריכה לשפת התינוקות. זה כלי אדיר שמשמש אותי בעבודה שלי עם תינוקות וברור לי שבילד הבא זה יהיה עוד כלי להעצמת התקשורת ביננו.
אשמח לענות לשאלות על מהות השפה למי שמתעניין