שאלות בישול ומתכונים

אנונימי

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אנונימי »

לוח מידות, משקלות והמרות

המרת כמויות
המרת חומרים
המרת טמפרטורות
המרת סוגי שומן

דף לעריכה (סיכום)
הדף נמצא בעריכה (טול טול)
ביצים צבועות

עדי יותם (2003-04-12T22:16:00):
ראיתי בסופר ביצים קשות צבועות. נראה רעיון נחמד מאוד, בפרט שליל הסדר מתקרב. היו ביצים חלקות - זה פשוט מן הסתם - טובלים אותן בצבעי מאכל. אבל היו כאלה מפוספסות, בשני צבעים - נראה לכם שאפשר במכחול לצבוע בצבעי מאכל?

עין לציון (2003-04-14T21:40:00):
כאן (בארה"ב) יש בלי סוף כאלה, במגוון של צבעים וצורות- לכבוד ה easter שנחגג גם הוא השבוע. בקשר לצביעה עם מכחול - יש כאן ערכות לקנייה שנראות כמו צבעי מים, עם מכחול וביצה או עוגייה בתוך החבילה, ואלה צבעי מאכל, ויש אפילו טושים-צבע-מאכל.

ענת גביש (2003-04-14T23:34:00):
עוד רעיון עם ביצים בדף לא בתיה עוזיאל
בצק לפיתות בטאבון

אמא של מיה (2003-04-15T22:26:00):
לא ממש מתכון, אבל-
איך מכינים בצק לפיתות-מצות על הטאבון? ואיך כדאי לבנות את הטאבון?
נוסעים לישון על שפת הנחל לכמה ימים, וזו נראית לי פעילות נחמדה לילדים ולהורים...

אביב חדש (2003-04-16T17:03:00):
בצק לפיתות: שמים ק"ג קמח בקערה, מערבבים כפית מלח. מתחילים להוסיף מים, לאט לאט, תוך כדי לישה. כדאי להוסיף קצת שמן, עדיף שמן זית כמובן, עד שיש בצק לא נוזלי, רך ונעים למגע. צרים כדור, ומותחים. אפשר להוסיף עלי זעתר לטעם.
טאבון: שמים כמה אבנים במבנה של ח, עליו שמים סאדג'. מבעירים מלמטה מדורה ואופים את הפיתות.
איך מכינים קמח תופח? מה היחס בין א.אפיה לקמח

עדי יותם (2003-05-31T10:50:00):
ושאלה: כל העניין של קמח תופח מאליו זה קמח מעורבב עם אבקת אפייה, נכון? מהי הנוסחה - כמה כפיות לכוס קמח רגיל/מלא?

ציפורת (2003-05-31T11:15:00):
לקמח רגיל- כפית אבקת אפיה. לא יודעת מה עם קמח מלא (אבל אשמח ללמוד...)

בת ההרים (2003-05-31T12:04:00):
קמח מלא קצת יותר כבד מקמח רגיל אז אפשר לשים "כפית בהריון"
פרג, איך יודעים שטוב ומתכונים

עדי יותם (2003-09-24T08:29:00):
יש במזווה שתי שקיות פרג שנשארו מהתוכניות לאוזני המן בפורים... ואני והבכורה אוהבות מאפי שמרים עם מילוי פרג. מתכונים? ה עוגיה, אפשר לקחת את המתכון שלך לעוגות שמרים (שנשמע מעולה) ולמלא בפרג? ואיך מכינים את המילוי?


ה עוגיה (2003-09-24T10:31:00):
מסעדה, אם הפרג במזווה ולא בפריזר מאז פורים - יש סיכוי טוב שהוא כבר לא טוב. טעמי אותו לפני שאת מתחילה. פרג טחון לא מחזיק מעמד הרבה זמן ולכן שומרים אותו בפריזר.
שמתי מתכון למלית פרג ב עוגות ועוגיות . לא מתכון שניסיתי אבל אני סומכת על רוני ונציה.
אם את עושה עוגת שמרים עם המלית הזאת - אל תעצבי אותה כמו העוגה של סבתא אילה כי לטעמי כל הכיף עם הפרג זה שהוא לא מפוזר אלא בא בגוש כזה וממלא את הפה... מתאים יותר עיצוב קלאסי של רולדה או רולדה כפולה ("ספר תורה").


עדי יותם (2003-09-24T11:29:00):
תודה על המתכון ועל הטיפ. השתמשתי בפרג לא מזמן על לחם והיה בסדר - מצד שני אני פיינשמקרית קטנה מאוד ואם זה לא היה ממש בטעם רקב לא הייתי שמה לב... איזה טעם יש לפרג מקולקל? ומה יכול לקרות משימוש בו?

אביב חדש (2003-09-24T14:36:00):
פרג מקולקל - מר.


דיאנה ב (2003-09-24T19:19:00):
בספר "עוגות לכל עת" הותיק והטוב יש מתכון של עוגת שמרים עם פרג, תפוחים ודבש, שתי צפרים במכה אחת :-) לא ניסיתי אותה בעצמי - אני לא מתקרבת לדברים מסובכים כאלה... אבל אם יש עניין אני יכולה להעתיק הנה את המתכון.
עוגות דבש

אמא אינקובטור (2003-09-24T08:29:00):
יש מתכון מנצח לסלט ירוק עם גרגרי רימון? (כולל הרוטב, בבקשה...)

עוגת תפוחים ודבש?

עדי יותם (2003-09-24T20:27:00):
אני לא אוהבת במיוחד דבש בעוגות.

דיאנה ב (2003-09-24T20:30:00):
גם אני לא. אז מה את מכינה לראש השנה? עד עכשיו הייתי מכינה עוגת תפוחים ומוסיפה דבש בבישול של התפוחים, אבל אשמח לגוון.... גם עוגות גזר אני לא אוהבת (הן בדרך כלל החלופה לעוגות דבש).

עדי יותם (2003-09-24T20:36:00):
אז מה את מכינה לראש השנה?
הרסת אותי עם השאלה הזו... זה הרושם שאני יוצרת, שאני "מכינה" בחגים? מילא אם היית שואלת את (התחלתי להכניס שמות ואז מחקתי, שלא ייעלבו כי כללתי או לא כללתי אותם).
עד היום אירחתי אולי פעם אחת בראש השנה ופעם אחת בפסח, ותמיד גיסתי/אמא שלי ומוזמנים אחרים עושים חלק נכבד מהבישול.
השנה אנחנו אצל אחי. אני מכינה סלט פסטה ושולפת מהפריזר כיכר בשר טחון וכבדים (מתכון של נירה רוסו שאף אחד מלבדי לא אכל, והכנתי כמות משולשת). גיסתי תכין או תקנה מה שתכין או תקנה...
ועוגות גזר אני אוהבת. בפרט מ"לחם ארז".


אמא של יונת (2003-09-25T00:57:00):
ואני לא אוהבת במיוחד דבש בעוגות.
מסעדה,
אני שנאתי עוגות דבש (שהוגדרו כעוגות-חנק), עד שפגשתי את העוגה האולטימטיבית שעשתה המטפלת של בני.
זוהי עוגה נפלאה, ואני סולחת לה על מוצאה ממשפחה מפוקפקת. והיא גם קלה להכנה.


דיאנה ב (2003-09-25T04:24:00):
אמא של יונת, ככה, בלי מתכון?

אמא של יונת (2003-09-25T08:59:00):
עוגת דבש

3 ביצים
1/3 כוס שמן
¼1 כוס סוכר
¾ כוס דבש
2 כפות ריבה
¾ כוס תה חריף
½2 כוסות קמח
1 אפיון
1/3 כפית סודה לשתיה, מומסת במעט מים
צפורן
קנמון
צימוקים (טבולים במעט קמח) – אם רוצים.

אופן ההכנה:
מערבלים את הביצים עם הסוכר והשמן במהירות גבוהה לעיסה אוורירית.
מוסיפים את הדבש והריבה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הקמח והאפיון (מנופים יחד) לסרוגין עם התה, תוך בחישה איטית.
מוסיפים את התבלינים והסודה המומסת, תוך בחישה איטית.
שופכים את העיסה לתבנית אפיה.
מפזרים את הצימוקים על העיסה.
אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות.

שתהיה לכם שנה מתוקה!
שמרי בירה, שמרים טבעיים ואפיית לחם

פלוני אלמונית (2004-04-21T23:18:00):
איך משתמשים בשמרי בירה לאפיית לחם? האם כמו שמרים רגילים? האם אלה שמרים טבעיים? אם לא אז מה הם שמרים טבעיים?

ה עוגיה (2004-04-22T08:58:00):
אני לא מכירה שימוש בשמרי בירה לאפיית לחם.
הם מהווים מקור מצוין לויטמינים (שכחתי איזה) ומשמשים כתוספים במיני מזונות אבל בלי קשר לתפיחה של בצק.
כשמדברים על שמרים טבעיים מתכוונים לאלה שנמצאים בטבע, באוויר (ובעוד מקומות).
אם לוקחים קערה עם קמח ומים ומערבבים - השמרים הטבעיים אמורים לדאוג לתסיסה (לאט יותר מאשר בשמרים התעשייתיים).
פעם ניסיתי להכין שאור משמרים טבעיים. זה היה כשגרתי בתל אביב. לא קרה כלום... (טוב, כנראה שהם לא באמת נמצאים בכל מקום ושהשמרים הטבעיים התל אביביים היגרו למקום סימפטי יותר).
בצק סוכר

עדי יותם (2004-08-15T14:58:05):
ביום שישי אנחנו רוצים לערוך מסיבת יום הולדת לילד (4). חשבתי ללמוד איך מכינים עוגה בציפוי (ששש, לא לצעוק עליי!) בצק סוכר, עם ציור. יש לי טלפון של מישהי מומלצת אבל היא תהיה בחו"ל, ואחרות שביררתי אצלן לסדנאות קבוצתיות יקרות מאוד.
חשבתי ללמוד להכין דרך האינטרנט - לא נראה יותר מדי מסובך. מישהי התנסתה? יכולה להפנות לאתר טוב? בינתיים מצאתי מקום שהסביר איך ללוש ולצפות את העוגה, אבל לא על השלב הבא, של הציור (אני ממשיכה לחפש בינתיים). ממליצים לתת לציפוי להתייבש ולהתקשות במשך יום - האמנם נחוץ?

עדי יותם (2004-08-15T15:21:31):
מצאתי הסברים! בפורום 'אמנות בעוגות' בתפוז.
art]איך לצפות עוגה בבצק סוכר, ועוד הרבה מידע id[/po]=33
art]איך לצבוע id[/po]=19
ננסה ונדווח... (משקשקת קלות)
מתכונים בריאים לקטנטנים

אבנר (2004-07-07T14:18:13):
האם יש מתכונים -"אוכל בריא" לזאטוטים בני שנתיים?

ורד לב (2004-07-08T18:00:36):
ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377
מתכון לבורגול

עפרה (2004-08-07T09:59:22):
טעמתי לאחרונה מתכון של בורגול חם (כתוספת למנה העיקרית) - טעם נפלא.
אם יש למישהו מתכון לבורגול חם - אודה מאוד :-)
להשתמע,
עפרה

אמנון לבב (2004-08-15T23:09:11):
פשוט לקחת בורגול מלא ואורגני, לשפוך עליו מים רותחים, לחכות עד שיתקרר, ולהגיש בטמפרטורת החדר. אפשר לתבל בזעתר \ סומק \ שמן זית לפי הצורך.
למה בורגול מלא? יותר מזין.
למה אורגני? כי חומרי הדברה משבשים גם את המאזן הנוירולוגי של בני אדם.
למה מים רותחים? כי זה מספיק. אין צורך בבישול (אבל אפשר לבשל גם בשמש, בטמפרטורה נמוכה יותר, למשך זמן ארוך יותר).
למה לחכות עד שיתקרר לטמפרטורת הגוף (40 מעלות)? כדי שלא יחרוך את החניכיים (ראו הסבר [url=http://www.eyalcohen.com)]באתר של אייל כהן[/url] .
למה להוסיף שמן זית? כדי להקל על העיכול.

בית לבב - המסעדה הלימודית האורגנית :-)
פשתן, למה זה טוב? ואיך אוכלים את זה?

שריי (2004-08-16T09:52:12):
שלום לכולם,
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן? פשתן מאוד חשוב לגוף במיוחד בתקופת ההיריון הוא מחזק מערכות ויש בו אומגה 3,
אשמח לקבל מענה.

אמנון לבב (2004-08-19T10:13:43):
מומלץ מאד כמה כפות של פשתן טחון כל יום - זהו המקור הצמחי הטוב ביותר לאומגה 3.
יש לקנות פשתן שלם בבית הטבע. רצוי לטחון ממש לפני השימוש - כדאי באותו יום (מטחנת תבלינים ביתית פשוטה תספיק).
בכל מקרה יש להחזיק במקרר לאחר שטוחנים, למניעת התעפשות.

מה אפשר לעשות איתו?
  1. לפזר על סלט. נותן מלאות לסלט והופך אותו למנה משביעה ממש.
  2. להוסיף מים ודבש חרובים לערבב ולהגיש. (יוצאת עיסה מתוקה וטעימה!)
  3. להוסיף מים וסומק או תבלין אחר ולהגיש (יוצאת עיסה טעימה וממלאת!
  4. ללוש עם קווקר ותבלינים (יוצא "לחם ראשוני", ללא בישול).
המקור האחר לאומגה 3 הוא רגלת הגינה - ריג'לי - שגדלה בכל מקום, והיא ROW. לכן ערכה התזונתי גבוה בהרבה. כמו כן - גם מחירה נמוך בהרבה. התחלנו לגדל רגלה בגינה.

כתבות בנושא תזונה ראו באתר אדמה במדור : תזונה ראשונית - חוזרים לשמחה הפשוטה

שאו ברכה, ולהתראות בקרוב

אמנון לבב
בית לבב - המסעדה הלימודית האורגנית

עדי יותם (2004-08-29T02:01:11):
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן?
מתכון לא - אני מוסיפה כף-שתיים של פשתן טחון ליוגורט, ולי זה טעים...

חגית ו (2004-08-30T13:33:47):
מתכון לא - אני מוסיפה כף-שתיים של פשתן טחון ליוגורט, ולי זה טעים...
גם אני. ומוסיפה גם מלפפון וטיפהל'ה מלח.


שרון ג (2004-09-12T21:00:25):
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן?
אני מוסיפה לסלט עם מלח ושמן זית.

מתכון לדאל ותחליף לג'ינגר

חגית פ (2004-08-29T19:04:51):
אוקיי, אני רוצה לנסות להכין דאל http://naturemed.co.il/hc/cooked/[po]cook 15[/po].html
וממש לא מסוגלת לאכול זנגביל שהוא מאוד דומיננטי בתבשיל.

האם להתעלם או שיש תבלין שיכול להיכנס במקומו ?

חתולה על גג פח לוהט (2004-08-30T11:41:07):
אני בכלל לא שמה גינג'ר בדאל, רק קצת כמון או פפריקה מתוקה. ונראה לי שאפשר לשים קצת קארי במקום. מה שאת אוהבת (-:
הכנת פירה בבלנדר יד

אביגיל בו (2004-10-11T14:24:06):
האם אפשר להשתמש בבלנדר יד (כזה שמרסקים בו מרקים) כדי לרסק פירה?

יעלה (2004-10-11T14:50:48):
נראה הגיוני שכן אבל בשביל מה? כשתפוחי האדמה מבושלים הם רכים ונמעכים בקלות עם כל דבר. כולל סתם מזלג.

אליס בארץ המראה (2004-10-11T15:54:33):
האם אפשר להשתמש בבלנדר יד (כזה שמרסקים בו מרקים) כדי לרסק פירה?
אפשר, מותר ורצוי. יוצא פירה במרקם רך ונעים, ולא צריך כ"כ הרבה חמאה להשגת האפקט.
מ.שלווה*
הודעות: 75
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 10:15

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מ.שלווה* »

לכל מחפשי/ות מתכונים פשוטים וטעימים אני ממש ממליצה על הספר "מזון למחשבה " של נמרוד שיינמן . אין סוף מתכונים צמחונים מלאי בריאות וטיפים נוספים .

ועוד המלצה ,מאז שקניתי את סיר האידוי אני מכינה ארוחה ב10 דקות , מאדה כל ירק שיש וליד קוסוקוס . קצת מלח פלפל סויה עם רוצים . טעים מהיר בריא !
מיכל_ויעל*
הודעות: 2
הצטרפות: 17 מרץ 2008, 21:47

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיכל_ויעל* »

השום הטרי הגיע לשווקים (וגם למשווקים האורגניים) ואתם שותקים??!?
העונה המשמחת החלה וכבר שבועיים (מתוך 6 בערך) שיש שום טרי, עם גושים של אדמה שמנסים להסתיר כמה שהוא יפה, וגבעולים בירוק עמוק. אני ממליצה להמתין מעט וכשאתם מוצאים את הראשים הממש גדולים לקנות. היפיופים יאבדו מנפחם בשבועות הקרובים כשיתיבשו אז קחו זאת בחשבון.
אם אתם חובבי שום כמוני, מומלץ לקנות כמות נאה, לתלות אותה מחוץ לבית ולקבל הגנה מרוחות ועין רעה, ואספקת שום אמיתי להרבה זמן באותו מחיר.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

מחפשת מתכון לפשטידה עם קמח מלא וירק (מנגולד ו/או אספרגוס ו/או ברוקולי) ובלי ביצים או מוצרי חלב....
אפשרי???
תודה מראש....@}
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי יער_ה* »

אין לי מתכון לפשטידה אבל אולי זו תהיה התחלה תחליפי ביצה צמחיים
פרח*
הודעות: 149
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 23:36

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פרח* »

כמה זמן אפשר לשמור שעועית (חומה סגולה כזאת) רבע מבושלת בהקפאה?
פלונית_כרגע*
הודעות: 536
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

כמה זמן יכולה להישמר ריבה ביתית?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אילה_א* »

לשתי השאלות המון
נגיד שנה אולי אפילו יותר
הריבה רק אם נשפכה לצנצנת מעוקרת
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איך מוצאים את הגז משועית חוץ מאחלפת מים וסודה ביקרבונת
הדס_מצוי*
הודעות: 357
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

אפשר להנביט את השעועית, זה מקל מאד על הגוף לעכלה.
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי סלט_פירות* »

מישהו יודע איך מכינים רסק תפוחים?
יש לי הרבה תפוחים מסוג די חמוץ, ואני תוהה מה לעשות איתם.
כל מתכון ללא קינמון יתקבל בברכה.
קן_לציפור*
הודעות: 1109
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קן_לציפור* »

מישהו יודע איך מכינים רסק תפוחים?
לקלף את התפוחים, ולחתוך. לבשל עם מעט/הרבה סוכר, על פי הטעם - במעט מים.
אני אוהבת קינמון, אבל אפשר גם בלי, להוסיף מקל ציפורן אחד ואפשר גם תרמיל הל.
לאחר שהתפוחים רכים, להוציא את התבלינים ולרסק.
בתיאבון
אנד_לוסיה*
הודעות: 549
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

סלט, אפשר גם לאדות אותם. קודם מוציאים את האמצע ואז מאדים עד לריכוך --לפחות 20-30 דקות. מפרידים מן הקליפה ואז מרסקים, אפשר אפילו במזלג. טעים מאוד.
וגם, אפשר לאפות אותם שלמים. מוציאים את האמצע אבל לא ממש עד למעלה, ואם את לא אוהבת קינמון נסי לשפוך פנימה קצת סירופ מייפל.
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי סלט_פירות* »

נסי לשפוך פנימה קצת סירופ מייפל
אחלה רעיון. יש לי יופי של סירופ.

אני אנסה לעשות מחלק רסק ואת החלק השני לאפות.
מה זה לא ממש עד למעלה ?
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אילה_א* »

מה זה לא ממש עד למעלה ?

כמו להפוך אותם לכוסות
סלט_פירות*
הודעות: 1340
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי סלט_פירות* »

או, עכשיו זה נשמע עוד יותר יאמי. ינוסה בהחלט.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עם רסק התפוחים נסי מעט מיץ לימון וגרד קליפת לימון - משובח
איזה דף מתאים לערב יום כיפור
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מישהו פה מכין בצק עלים בבית?
כזה מקמח מלא וחמאה/שמן?
מחפשת מתכון בדוק שנותן תוצאות טובות ולא דורש מכונת רידוד / כוחות זרוע עצומים. אני לא בענין של מאבקים.
תודה מראש @}
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני אברר עם אמאשלי. היתה עושה שנים. אבל אז בא הבצק המוכן הקפוא וקפצה עליו כמוצאת שלל רב :-(
עפרה_שחר*
הודעות: 593
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

לפונדו בלי מוצרים מהחי- כדאי להכין רביכה משמן זית וקמח, ולהוסיף ירקות מגורדים שאתם אוהבים עם טיבול. נסי למשל- פטריות, עירית, מלח פלפל ואגוז מוסקט. אצלנו הולך טוב גם בטטה, פראסה, שום, סלרי וגזר עם כמון ופפריקה. הכי כייף לנסות לבד לפי מה שאוהבים אצלכם- להתיעץ ולהכין עם בני הבית- ולקשט: בעלים ירוקים, אבקות תבלינים ופרחים ריחניים. תהנו.
שרון_של_שחר*
הודעות: 145
הצטרפות: 01 נובמבר 2005, 12:13
דף אישי: הדף האישי של שרון_של_שחר*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שרון_של_שחר* »

אנחנו אכלנו לפני כמה שנים פונדו דגים (בבלגיה). בסיר היה ציר מרק ירקות והיה לכל אחד מהסועדים סלסלה קטנהעם ידית - כל 1 שם את החתיכת דג שבחר ואחרי כמה דקות "דג" אותה עם הסלסלה. הארוחה נמשכה כמה שעות- והיה מאד טעים וקל (גם לעיכול)
גירסה דומה אכלנו גם בסינגפור- שם גם היו סוגים שונים של פטריות, נבטים ושאר מיני ירקות חיים שנתנו להם כמה דקות בישול במרק ודגנו אותם.
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

זה מה שגם אני חשבתי, איזה מרק ירקות סמיך - כמו למשל כזה שטוחנים - אולי מרק כתום או מרק עגבניות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אפשר להכין מרק גרגרי חומוס (על בסיס ציר ירקות), לטחון אותו מעט (שלא יהיו גרגרים צפים) ולהוסיף לו מעט טחינה גולמית להסמכה. יש מתכון כזה בספר של דנית "מרק חם לחורף קר".
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

פונדו צמחי - אפשר לנסות גבינת קשיו מוקרמת, לא ניסיתי אותה חמה, אבל היא להיט כרוטב ובכריכים.

רבע כוס קשיו על כוס מים, לטחון יחד עם שן שום גדולה, קצת מלח וכף או שתיים שמרי בירה, אפשר להוסיף עוד כף שמן זית לתהליך הטחינה כשהתערובת כבר חלקה, אופציונלי - כפית לימון.

אני אוהבת מאוד, אבל נסי ובררי אם הטעם בסגנון שלך, הוא מיוחד.
בהצלחה
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שלולית_י* »

תודה רבה על הרעיונות.
מרק סמיך זה מעניין, לא חשבתי עליו אף פעם. על שמן זית חשבתי אבל יש לי תחושה שזה לא מספיק "זה", לא מספיק כבד ועשיר בטעמים. אולי אני טועה.
גבינת קשיו נשמע מעניין. הכנו מספר פעמים גבינה כזאת, אבל לא היה לה מרקם שנראה מתאים להמסה בפונדו, אולי ננסה בפעם אחרת, נטולת אורחים, אבל תודה על הרעיון.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

טחינה. ככה עם לימון, עם שום, עם ירוקים למיניהם, בלי כלום, עם בכל ביחד.... בקיצור, טחינה. גם פסטו מעולה בעיני, אפשר מריחן או מכוסברה .
בתיאבון.
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

רבע כוס קשיו על כוס מים, לטחון יחד עם שן שום גדולה, קצת מלח וכף או שתיים שמרי בירה

וואו זה נשמע מדליק.
בשביל מה שמרי בירה? חייבים?
לא מזמן ידיד הכין מרק גזר עם בטטה וקשיו, הוא קלה את הקשיו וטחן אותו והוסיף למרק. זה היה מדהים ברמות על.
אז אני מתכננת על הממרח הזה, נשמע שווה נסיון!
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

שמרי בירה נותנים טעם גבינתי.
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

שמרי בירה הם לא רק טעימים מאד, ומשמשים תחליף מצוין לגבינה (למשל על פסטה) אלא גם נחשבים מאד מזינים (superfood), עשירים בויטמיני B (חוץ מ B12) וכן בחלבון (50%) ובמינרלים. נחשב מצוין לעידוד יצירת חלב בהנקה.
כמו בהרבה מזונות אחרים - יש הרגישים גם לשמרי בירה
גוונים*
הודעות: 1638
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי גוונים* »

אם כבר מדברים על שמרי בירה -
כמה זמן אפשר להחזיק צנצנת שמרי בירה במקרר?
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שמרי בירה הם הדרך המקובלת לייצור גבינות "צמחוניות". לא מומלץ לסובלים מקנדידה (ממשממשממש לא מומלץ)
ולדעתי אם מישהו הוא טבעוני, אז גם לא. (זה אמנם יצור קטן, אבל עדיין בעל חיים. בניגוד לפרה אחת, פה מתעללים במיליארדים.)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ניצן, איזה בעל חיים? פטריה?
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

זה שמר, לא פטריה פשוטה! הם מסוגלים לנשום!
חיים זה חיים.
קרן_שמש_מאוחרת*
הודעות: 669
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

לא בטוחה שזה הדף הנכון אבל ננסה. אמא שלי עברה ניתוח לא מזמן, שלומה טוב אך היא חייבת לעבור לתזונה בריאה יותר ולהפחית במשקל. אני גרה רחוק ממנה וחושבת איך אני יכולה לעזור לה במשימה. היא מאוד אוהבת לבשל אבל המטבח שלה לא הכי ידידותי למשתמש/ת. לא מסודר ותמיד חסר בו לטעמי ציוד נוח לעבודה. חשבתי לקנות לה סכין שף מעולה ומחבת+סיר קרמי מתנה כדי לעודד אותה לבשל ולאכול בריא. יש לכם המלצות איפה ומה לקנות (מחירים שפויים, חברות מומלצות וכו')?
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קרן, הייתי מחברת אותך עם אישי, יש לו דוקטורט בנושאים האלה :-) איפה היא גרה? חבל סתם ללכת לחנות יקרה ומעוצבת ולקנות ציוד בינוני.
בינינו, את הדברים שאני הכי אוהבת והכי משתמשת והכי מחזיקים מעמד, קניתי באיקאה. זה לא שאין להם גם זבל, אבל יש בהחלט גם איכות טובה מאד, כולל בסכינים.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אגב, סכין שף לעולם בא עם קרש חיתוך איכותי. ואני מחכה שיקום אחד שיש לו סיר או מחבת קרמי יותר משנה ויגיד שהזבל הזה החזיק לו מעמד. עדיף שתשקיעי בסיר נירוסטה סופר איכותי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רק הבהרה: כל יצור חי מסוגל לנשום.
חיידקים, פטריות, צמחים וחיות, כולם נושמים.
וירוסים הם יוצאי דופן במובן הזה, הם לא מבצעים תהליכים ביולוגיים כשהם מחוץ לתא מאכסן (כולל נשימה),
ולכן יש ויכוח האם נחשבים חיים או לא במצב ה"גבישי" שלהם ,מחוץ לתא המאכסן.
מיכל_אמא_של_ליאור*
הודעות: 401
הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* »

ניצן הי,
לי יש מחבת וווק קרמיים תוצרת ניאופלם שמחזיקים יותר משנה כמו חדש !
הקפדתי להשתמש רק בכף עץ לצורך עירבוב,
הקפדתי לא לחמם על אש חזקה אלא על בינונית ומעלה,
הקפדתי לא לחמם כשריק מאוכל בפנים,
בקיצור הקפדתי ...
אבל מרוצה מאד.
גוונים*
הודעות: 1638
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי גוונים* »

כמה זמן אפשר להחזיק צנצנת שמרי בירה במקרר?
אז כמה?
מישהו?

תודה.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

גוונים, המון זמן, גם מחוץ למקרר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לפונדו טבעוני: רוטב גאדו-גאדו, על בסיס חלב קוקוס, חמאת בוטנים, מיץ לימון ובצל. קל, טעים, נשמר במקרר. מתכונים מדויקים יש באינטרנט לרוב.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מתכון לקובה של חמין במיה
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_לי יש מחבת וווק קרמיים תוצרת ניאופלם שמחזיקים יותר משנה כמו חדש !
הקפדתי להשתמש רק בכף עץ לצורך עירבוב,
הקפדתי לא לחמם על אש חזקה אלא על בינונית ומעלה,
הקפדתי לא לחמם כשריק מאוכל בפנים,
בקיצור הקפדתי ...
אבל מרוצה מאד._
גם אני. לא החזיק מעמד. ליתר דיוק, בזכות זה זה החזיק מעמד הרבה יותר מלאחרים, אבל לא באמת בטווח הארוך.
הקפדתי לנקות בספוגית רכה ולא משפשפת גם, אל תשכחי.
אהלן מיכל! (())
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אה, ואם לצטט חברה שלי, "מה, אני עובדת בשבילה???"
לדעתי הכלי צריך לשרת אותי, ולא אני אותו. ואם הוא עולה תועפות, מתקלקל מהר ובסוף זה עוד יענו "אשמתי" אז שיקפצו לי. אני משתמשת רק בנירוסטה (ארקוסטיל, איכותית מאד, שפה מופשלת ששומרת על החוץ צח ונקי, ברזלית 5 שניות והפנים נקי. וסלמתכּ. הרבה יותר בריא לי מכל הבחינות.)
מיכל_אמא_של_ליאור*
הודעות: 401
הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* »

נכון, גם הקפדתי על שטיפת בספוגית רכה :-)
אהלן גדול , ניצן (())
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה:כמה זמן צריך לבשל פרגיות כדי שהם יצאו רכות?!תמיד הם יוצאות לי קשות..דחוף!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אשמח עם יענו כמה שיותר מהר..תודה רבה!:)
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

כמה זמן צריך לבשל פרגיות כדי שהם יצאו רכות?!
לבשל בסיר מכוסה, עם רוטב, על הכיריים או בתנור? בערך שעה.
לצלות "על האש" על מחבת פסים כבדה? בערך 10-15 דקות מכל צד.
או שאולי הכוונה למשהו אחר?
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי אום_שלום* »

מה עושים עם ערמונים?
קיבלתי קצת ואף פעם לא ניסיתי לפני כן.
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

איזה כיף לך....
חורצים בסכין בטוסיק שלהם צלב (לא צריך עד הסוף, רק שתהיה סוג של חריטה)
שמים בטוסטר אובן/ תנור בחום גבוה ומוציאים בזהירות כשהצלבים נפתחים. מקלפים מהר מהר ואוכלים...
אפשר גם לזרוק לתבשיל אורז, לעשות רוטב לפסטה עם שום ושמנת (או בלי שמנת), או להכניס לנזיד של ירקות שורש וקטניות
יעלי_לה
הודעות: 4316
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי יעלי_לה »

ערמונים בחמין (עם קליפה מחורצת) - יאמי יאמי!!!
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

הבהרה: לכל התבשילים שציינתי - צריך להכניס את הערמונים א ח ר י קילוף...
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

צריך להכניס את הערמונים א ח ר י קילוף...
בלתי אפשרי בעליל ;-)
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

פשוט צריך לקלף כמות כפולה, ואז אפשר לנשנש חצי...
ציפ_ור*
הודעות: 28
הצטרפות: 30 דצמבר 2010, 21:12
דף אישי: הדף האישי של ציפ_ור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ציפ_ור* »

מחפשת מתכון פשוט לעוגיות מלוחות או מעמול תמרים מבצק כוסמין.. יש למישהו?
תודה!
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

קרקר כוסמין

3/4 כוס שמן זית
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
4 כוסות קמח כוסמין
1/2 כוס שומשום מלא
1 כוס גרעיני חמניות
<<המרכיבים מגלים גמישות רבה<<
הכנה
בקערת מיקסר עם גיטרה (החלק שמשמש לבצק פריך. מכונה גם K במיקסרים של קנווד) שמים המים והשמן והמלח ומערבבים קמעה שיתמוסס המלח במים.
מוסיפים את הקמח, מעבדים לבצק, מוסיפים את התוספות ומעבדים עד שהם נבלעים בבצק.
מרדדים דק דק דק במערוך. אין צורך לקמח את המשטח, מדובר בבצק שמח.
מעבירים לתבניות (אין צורך בנייר אפיה. לא נדבק בכלל) וחותכים לריבועים או מעוינים או כל צורה גיאומטירת אחרת שאתם מחבבים. לא צריך להפריד, רק לסמן את קוי החיתוך.
אופים ב180 מע' עד שמשחים ומתיבש. הזמן תלוי בדוֹקי. נא להיות ערניים ואם הולכים לקפל כביסה באמצע – לשים איזה טיימר שיזכיר לכם לחזור. אפשר להצליח לשרוף תבנית תוך עשר דק'.
מצננים, מעבירים לקופסא שנסגרת טוב וכמובן, לא מגלים לאפאחד שהם שם.
ציפ_ור*
הודעות: 28
הצטרפות: 30 דצמבר 2010, 21:12
דף אישי: הדף האישי של ציפ_ור*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ציפ_ור* »

תודה רבה! זה נשמע מעולה!
אם אין לי מיקסר כזה האם אפשר ביד או שזה יוצא אחרת?
ושוב תודה, זה בדיוק מה שחיפשתי
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מצ'רה* »

ארטישוק ירושלמי
כל מה שעושים איתו יוצא נורא טעים (עוגת היער השחור עוד לא ניסיתי)
רק מה, הפלוצים אח"כ...
נמאס לנו להסתובב עם כאב בטן ומצד שני לא רוצים לוותר עליו.
מי מכיר פטנט שמצמצם את ההשפעות האלה? אולי זה משהו בדרך הבישול? (באפיה הבעיה פוחתת,, אבל בחורף רוצים מרק...)
שומשומ_ית*
הודעות: 144
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

הי
נסי אתר בשם ביסים - חוצמזה שהוא בלוג מתכונים מהמם ביופיו יש שם מרק
ארטישוק ירושלמי שמשתמשים בו בממש מעט ארטישוק, למניעת התופעות שנמנו לעיל
תהני :-)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ציפור, אפשר ביד. בטח.
המיקסר זה מטעמי עצלנות.
עינה_אפונה*
הודעות: 65
הצטרפות: 09 אפריל 2010, 16:13

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי עינה_אפונה* »

היי מצ'רה

עלה לי רעיון, אבל לא ניסיתי אז אני לא יודעת אם עובד: אולי לשלב את הארטישוק הירושלמי עם דברים נוגדי גזים כמו שומר או קימל?
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

הפשרת בצק -
הקפאתי בצק שמרים לפני התפיחה, כמה זמן מראש אתם חושבים שכדאי להוציא אותו מפריזר? אם אני אופה אותו בשעות הערב המוקדמות אז לשים אותו בחוץ מהבוקר זה מספיק כדי להפשיר ולתפוח?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בטח. שימי אותו בפינה חמימה יחסית, לא ליד החלון למשל.
פלונית_כרגע*
הודעות: 536
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

שאלה בענייני עוגיות לכבוד פורים :-)
אני זוכרת שראיתי פעם איפה שהוא, תמונה של עוגיה גדולה, בצורה של דובי (אולי עשוי בחותכן?)
בזכרוני מדובר בעוגיית שוקולד ציפס בשילוב עם עדשים צבעוניים...
הבעיה היא שזה כנראה לא שוקוציפס ,כי הבצק הנ"למשתנה בזמן האפייה, סתם שמים כפית וזה מקבל צורה.
אז בבקשה אולי יש למישהי רעיון? לבצק פשוט, לא מתוחכם ,שאי אפשר להרוס וטעים.
חיפשתי במרחבי האינטרנט אבל לא מצאתי.
אני רוצה להכין למשלוחי מנות, למשלוחים של הילדים לחברים עוגייה גדולה כזו, ארוזה יפה.
תודה
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

פלונית עוגיות בצורות עם חותכן עושים בדרך כלל מעוגיות חמאה.
הנה מתכון לעוגיות שוקולד שאפשר לחתוך לצורות ולקשט - http://zetaim.com/archives/2009/chocola ... ie-cutouts
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

שלום, בנוגע לקציצות:
מה יכול להחליף לחם לבן (שאמור להיות ספוג ומפורר) במתכון לקציצות?
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

כל לחם אחר. מלא, שיפון, כוסמין.. ואת גם יכולה לשים פירורי לחם, או מעט קוואקר, או קמח אורז מלא, או קמח תירס, או בכלל לא...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ירח, מה המטרה בהחלפה? להימנע מגלוטן? מחיטה?
אופציות אפשריות: תפו"א מבושל ומעוך, תפו"א אדמה מגורר, קישוא מגורר, שיבולת שועל - כמוה שהיא או טחונה במעבד מזון לאבקה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

תודה.
(המטרה: לעשות את הקציצות ואין לי בבית לחם לבן :-))
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי רוזה_לי* »

ירח,
בטטה או תפוח אדמה מבושל ומעוך,
לחם אחר,
פירורי לחם,
רסק עגבניות.
כל אלה יעשו את הקציצות
פלופית_אלומית*
הודעות: 39
הצטרפות: 05 דצמבר 2010, 14:56

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלופית_אלומית* »

אני בדר"כ משתמשת בלחם מלא (מורטב וסחוט, או מבלונדר לפירורים) או בקוואקר.
גם קמח מצה עובד מעולה, רק קצת קשה להשיג קמח מצה מלא.
פלופית_אלומית*
הודעות: 39
הצטרפות: 05 דצמבר 2010, 14:56

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלופית_אלומית* »

המטרה: לעשות את הקציצות
אה, אז ממש לא בעיה. אפילו שאריות של דגן מבושל (אורז נגיד) יכולות לעשות את העבודה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

תודה. השתמשתי בסוף באיזו לחמניה מגעילה (בעלי קנה...) ששרצה בפריזר תקופה ארוכה, וקמח כוסמין. יצא מעולה.
בהזדמנות זו אני ממליצה על קמח כוסמין, כתחליף לקמח/פירורי לחם. גם כשהשתמשתי בעוגיות, זה נותן קריספיות כזו ונורא טעים.
פלוני*
הודעות: 615
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלוני* »

יופי שהסתדרת (:
באופן עקרוני תפקיד הלחם הוא לאוורר וללחח את הקציצות ולצורך כך אפשר להשתמש בכל מה שפירטו כאן וגם בסולת, פירורי לחם ואני אישית משתמש בקמח טף (ט' בסגול) שהוא דגן מלא וקדום, הוא משמש את האתיופים להכנת האינג'ירה. הוא כמעט נטול גלוטן והוא מתעכל מעולה.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בטטה או תפוח אדמה מבושל ומעוך,
אני משתמשת בשניהם וכבר שנים לא מכניסה לחם לקציצות. יוצא מעולה.
חולמת_על_אוהל*
הודעות: 4
הצטרפות: 07 מרץ 2011, 20:03

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי חולמת_על_אוהל* »

שלום,
האם אפשרי להכין ממרח מגרגרי לציטין והאם ניתן להשתמש בהם כתחליף שומן בבישול ואפיה? תודה
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלונית* »

שתי שאלות
  • יש לי 10 ביצים קשות במקרר, ואין לי מושג מה לעשות איתן. הן בושלו לפני כמה ימים, ובקרוב אצטרך לזרוק אותן. לא כל כך אוהבים אצלנו מיונז- אז סלט פחות מתאים.
  • אני צריכה להיכן עוגיות לפסח- כשרות לפסח, פרווה. חשבתי על משהו עם אגוזים ושקדים- אבל אין לי רעיונות...
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי נעה* »

בביצים, לפחות בחלק, אפשר לעשות סלט אבוקדו.
טול_טול*
הודעות: 184
הצטרפות: 25 מאי 2009, 19:11
דף אישי: הדף האישי של טול_טול*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי טול_טול* »

אני צריכה להיכן עוגיות לפסח- כשרות לפסח, פרווה. חשבתי על משהו עם אגוזים ושקדים- אבל אין לי רעיונות...
כדאי לבדוק בדפים:
עוגות לפסח
מתכונים לפסח
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

* יש לי 10 ביצים קשות במקרר, ואין לי מושג מה לעשות איתן. הן בושלו לפני כמה ימים, ובקרוב אצטרך לזרוק אותן. לא כל כך אוהבים אצלנו מיונז- אז סלט פחות מתאים.
אפשר לעשות איתן סלט גם בלי מיונז - עם אבוקדו או עם טונה ומלפפון חמוץ זה הולך טוב. אפשר להכין פשטידה מביצים קשות ותפוחי אדמה.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ירח_לבן* »

הן בושלו לפני כמה ימים
כמה ימים בכלל ביצים קשות מחזיקות במקרר? לדעתי לא יותר מ3-4?
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

מה עושים עם תורמוסים?
קנינו שקית של גרעיני חומוס בחנות טבע, הם נראים יבשים כאלה (מוכנים לזריעה :-P), מה צריך לעשות כדי לנשנש אותם?
פלופית_אלומית*
הודעות: 39
הצטרפות: 05 דצמבר 2010, 14:56

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלופית_אלומית* »

קנינו שקית של גרעיני חומוס בחנות טבע, הם נראים יבשים כאלה (מוכנים לזריעה ), מה צריך לעשות כדי לנשנש אותם?
להנביט (על הנבטה ונבטים) או לבשל.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי פלונית* »

לדעתי לא יותר מ3-4?
בכמה מקומות שונים כתוב שבוע
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

סילן שנקרש - זה אומר שהוא גרוע או שככה זה?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הגדירי סילאן גרוע :-)
נשמע לי בסדר, סילאן קרוש (בדרך כלל מדובר בסוכר שהתגבש או משהו. חימום עשוי לתקן את המצב).
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות בישול ומתכונים

שליחה על ידי מיכל_בר* »

סילאן טוב עשוי רק מתמרים.
סילאן לא טוב מכיל רכיבים נוספים.
(הסוג הראשון יותר נפוץ בחנויות טבע, והשני - במכולות ובסופרים).
שליחת תגובה

חזור אל “מתכונים באופן טבעי”