טליה טקאוקה
טליה טקאוקה
סיפור הלידה טליה טקאוקה
דף בית אישי
דף מוצנע
חינוך ביתי בטוקיו
[email protected]
אני טליה, נולדתי ב-7.1.1972 אמא של נעם 24.7.2003 ושל יוקה yuka ) 22.11.2006 -ביפנית ניחוח של דימדומים...) נשואה לשין וגרים בטוקיו יפן.
אנחנו בחינוך ביתי.
@} @} @}
משלמת בינואר כי אני חושבת ש אתר באופן טבעי שווה תשלום
@}@}@}
טליה טקאוקה (2006-05-04T09:14:07):
שלום לכולם.
אני נשואה לאיש יפני ויש לנו ילד בן כמעט 3 שנולד במים בבית. אנחנו עוברים לגור בטוקיו באוגוסט ואני אמורה ללדת בנובמבר..בן זוגי נוסע חודש לפנינו לחפש לנו בית.
אנחנו בתקופה שמאופיינת בעיקר בסימני שאלה וזה לא קל לי כי אני מכורה לשליטה...אבל יש גם המון התרגשות..
הגעתי למקום של שקט ושאני מרוצה מהחיים שלי..ופתאום מעבר ליפן...
אנחנו גרים בפרדס חנה ומאד אוהבים את המקום .שין מורה ליוגה ויש לנו סטודיו בבית. בבקרים הוא גם עובד כסושי שף.
אני טבעונית המון שנים. בבית הוא בעיקר מבשל אוכל מקרוביוטי.התרגלנו כבר כמה שנים לאכול אורגני אבל ביפן יותר יקר..
אוכל ומוצרים אקולוגיים בכלל במקום גבוה בסדר העדיפות מבחינת ההוצאות הכלכליות שלנו כאן והייתי רוצה להמשיך כך גם שם..
שין גר בישראל כבר 9 שנים ובשנים האחרונות יותר ויותר רוצה לנסות לחיות שם. היו המון סיבות לא לנסוע ועכשיו הזמן מתאים.
שבוע אחרי שהחלטנו לנסוע גיליתי שאני בהריון..דבר שהגביר את החששות שלי מהנסיעה אבל ברור לי שזה נכון..
שין רוצה להתפרנס רק מיוגה ביפן אבל אין לו עדיין שום דבר מובטח. אני תומכת בו על אף החשש הכלכלי כי הוא מורה מעולה ורוצה שיתפרנס ממה שאוהב לעשות...
אשמח לקבל תגובות. יום טוב לכולם
דף בית אישי
דף מוצנע
חינוך ביתי בטוקיו
[email protected]
אני טליה, נולדתי ב-7.1.1972 אמא של נעם 24.7.2003 ושל יוקה yuka ) 22.11.2006 -ביפנית ניחוח של דימדומים...) נשואה לשין וגרים בטוקיו יפן.
אנחנו בחינוך ביתי.
@} @} @}
משלמת בינואר כי אני חושבת ש אתר באופן טבעי שווה תשלום
@}@}@}
טליה טקאוקה (2006-05-04T09:14:07):
שלום לכולם.
אני נשואה לאיש יפני ויש לנו ילד בן כמעט 3 שנולד במים בבית. אנחנו עוברים לגור בטוקיו באוגוסט ואני אמורה ללדת בנובמבר..בן זוגי נוסע חודש לפנינו לחפש לנו בית.
אנחנו בתקופה שמאופיינת בעיקר בסימני שאלה וזה לא קל לי כי אני מכורה לשליטה...אבל יש גם המון התרגשות..
הגעתי למקום של שקט ושאני מרוצה מהחיים שלי..ופתאום מעבר ליפן...
אנחנו גרים בפרדס חנה ומאד אוהבים את המקום .שין מורה ליוגה ויש לנו סטודיו בבית. בבקרים הוא גם עובד כסושי שף.
אני טבעונית המון שנים. בבית הוא בעיקר מבשל אוכל מקרוביוטי.התרגלנו כבר כמה שנים לאכול אורגני אבל ביפן יותר יקר..
אוכל ומוצרים אקולוגיים בכלל במקום גבוה בסדר העדיפות מבחינת ההוצאות הכלכליות שלנו כאן והייתי רוצה להמשיך כך גם שם..
שין גר בישראל כבר 9 שנים ובשנים האחרונות יותר ויותר רוצה לנסות לחיות שם. היו המון סיבות לא לנסוע ועכשיו הזמן מתאים.
שבוע אחרי שהחלטנו לנסוע גיליתי שאני בהריון..דבר שהגביר את החששות שלי מהנסיעה אבל ברור לי שזה נכון..
שין רוצה להתפרנס רק מיוגה ביפן אבל אין לו עדיין שום דבר מובטח. אני תומכת בו על אף החשש הכלכלי כי הוא מורה מעולה ורוצה שיתפרנס ממה שאוהב לעשות...
אשמח לקבל תגובות. יום טוב לכולם
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
- דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*
טליה טקאוקה
זה היה זיהוי זריז
ברוכה הבאה @} ותתחדשי. עכשיו כשיש לך דף בית אישי נעלם סימן השאלה...
ומזל טוב גם לך להולדת האחיין.
לא ידעתי שילדת בבית. ראי Lula באה לעולם
את מוזמנת להתקשר.
ברוכה הבאה @} ותתחדשי. עכשיו כשיש לך דף בית אישי נעלם סימן השאלה...
ומזל טוב גם לך להולדת האחיין.
לא ידעתי שילדת בבית. ראי Lula באה לעולם
את מוזמנת להתקשר.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
טליה טקאוקה
שלום טליה
ברוכה הבאה @}
(נעמה, אשתו של יובל שלמד אצל שין די מזמן).
ברוכה הבאה @}
(נעמה, אשתו של יובל שלמד אצל שין די מזמן).
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
טליה טקאוקה
ברוכה הבאה ובהצלחה @}
-
- הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
- דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*
טליה טקאוקה
Irashaimase, ברוכה הבאה לאתר.
חזרנו לפני 3 שבועות מטיול ארוך ביפן ואנחנו לא מפסיקים להתגעגע.. היה כ"כ נעים שם - התרבות פשוט ממכרת...
למה אתם עוברים לעיר הגדולה? (מילא, לעבור מתל אביב לטוקיו, אבל מפרדס חנה?)
נשמח מאוד להפגש ולקשקש על יפן ועל בכלל..
חזרנו לפני 3 שבועות מטיול ארוך ביפן ואנחנו לא מפסיקים להתגעגע.. היה כ"כ נעים שם - התרבות פשוט ממכרת...
למה אתם עוברים לעיר הגדולה? (מילא, לעבור מתל אביב לטוקיו, אבל מפרדס חנה?)
נשמח מאוד להפגש ולקשקש על יפן ועל בכלל..
-
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
טליה טקאוקה
אנחנו עוברים לטוקיו כי שם גרים ההורים של שין וגם כי שם יש מרכז יוגה שחשוב לשין לתרגל בו. מקוים בהמשך אם יתאפשר לגור יותר בטבע. איפה שההורים גרים זה לא מרכז טוקיו ויש שם נהר במרחק הליכה. בחצי שעה נסיעה יש הרים ויערות שאין בארץ..רציתי לגור שם אבל כרגע היוגה בראש סדר העדיפויות ואני מקבלת את זה באהבה. עד לא מזמן הייתי נלחמת ומנסה לשנות את זה. נפל לי האסימון שאני לא אשנה אותו..אולי יום אחד סדרי העדיפויות שלו ישתנו ואולי לא..ובינתיים זו הבחירה שלי איפה אני. מאז שהבנתי את זה השתנו לי החיים..אני שמחה מאד בחלקי ויודעת שאני בדיוק במקום הנכון לי.
-
טליה טקאוקה
תודה על הברכות!!
-
- הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
- דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*
טליה טקאוקה
את נשמעת מאוד שלמה, אבל המצב באמת לא קל.
היתרון בלעבור ליפן הוא שיפן היא פשוט נעימה (אין לי מילה יותר טובה. פשוט נעים שם. בכל מקום). הבעיה העיקרית היא שיפן ממש רחוקה - וזה קשה מבחינת משפחה (שלו עד המעבר, שלך אחרי).
בכל מקרה המשפחה של אחד מכם תהיה רחוקה, ונראה שמצאתם את האיזון עד היום, אבל עכשיו צריך לאזן מחדש ולכן אתם עוברים - וזה נפלא.
תמשיכי לכתוב..
<עוג לא מבין למה אצלנו נכנסים עם נעליים מלוכלכות הביתה ואח"כ שוטפים את הבית>
היתרון בלעבור ליפן הוא שיפן היא פשוט נעימה (אין לי מילה יותר טובה. פשוט נעים שם. בכל מקום). הבעיה העיקרית היא שיפן ממש רחוקה - וזה קשה מבחינת משפחה (שלו עד המעבר, שלך אחרי).
בכל מקרה המשפחה של אחד מכם תהיה רחוקה, ונראה שמצאתם את האיזון עד היום, אבל עכשיו צריך לאזן מחדש ולכן אתם עוברים - וזה נפלא.
תמשיכי לכתוב..
<עוג לא מבין למה אצלנו נכנסים עם נעליים מלוכלכות הביתה ואח"כ שוטפים את הבית>
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של Manty_T*
טליה טקאוקה
הי טליה
תתחדשי על הדפבית!
לגבי ג'יג'י. אותו כנ"ל קרה אצלנו כשהוא ביקר, אבל אל תדאגי, יפן היא ביתו ושם אני בטוחה שהוא מסתדר לבד האמת היא שגם כשג'יג'י מגיע לביתנו (ביפן) הוא לא עושה הרבה, אבל כשאנחנו מגיעים אליו הוא עושה הכל..
אימו של ג'ואי נפטרה לפני 5 שנים. אנחנו מאד קרובים לאביו ונפגשים כל שבועיים בערך, למרות שהוא גר שעתיים נסיעה מכאן (בטאצ'יקאווה אגב ).
האתר של מיילדת הבית באזורכם: www.web-reborn.com
תתחדשי על הדפבית!
לגבי ג'יג'י. אותו כנ"ל קרה אצלנו כשהוא ביקר, אבל אל תדאגי, יפן היא ביתו ושם אני בטוחה שהוא מסתדר לבד האמת היא שגם כשג'יג'י מגיע לביתנו (ביפן) הוא לא עושה הרבה, אבל כשאנחנו מגיעים אליו הוא עושה הכל..
אימו של ג'ואי נפטרה לפני 5 שנים. אנחנו מאד קרובים לאביו ונפגשים כל שבועיים בערך, למרות שהוא גר שעתיים נסיעה מכאן (בטאצ'יקאווה אגב ).
האתר של מיילדת הבית באזורכם: www.web-reborn.com
טליה טקאוקה
הי טליה מבקרת אותך בדף בית. כייף ומעניין לקרא את מה שכתבת.
תתחדשי. ונשתמע.
תתחדשי. ונשתמע.
-
טליה טקאוקה
תודה שקפצת לבקר..
טליה טקאוקה
הי טלי, סוף סוף אני מתיישבת לכתוב לך...@}
קראתי את הדברים שכתבת על התכניות שלכם, המעבר המתוכנן ליפן, ההריון... וואו, איזה דברים משמעותיים אתם הולכים לעבור בזמן הקרוב...
נשמע לי צעד מאוד משמעותי לכולכם, לך, לשין, לנועם...ולתינוק/ת שבעזרת השם י/תיוולד שם...
@}
למרות שאנחנו לא בקשר, אני חושבת עליכם, ובהרבה אהבה.
(אני מרגישה קצת לא נוח עם זה שלא החלפתי את שין לבסוף, בשיעורי היוגה...אני מאוד מקווה שמצאתם פתרון שהתאים לכם).
מאוד מקווה שיצֵא לנו להיפגש לפני שתעברו.
איילת@}
(יש לי כאן דף בית בשם איילת א).
קראתי את הדברים שכתבת על התכניות שלכם, המעבר המתוכנן ליפן, ההריון... וואו, איזה דברים משמעותיים אתם הולכים לעבור בזמן הקרוב...
נשמע לי צעד מאוד משמעותי לכולכם, לך, לשין, לנועם...ולתינוק/ת שבעזרת השם י/תיוולד שם...
@}
למרות שאנחנו לא בקשר, אני חושבת עליכם, ובהרבה אהבה.
(אני מרגישה קצת לא נוח עם זה שלא החלפתי את שין לבסוף, בשיעורי היוגה...אני מאוד מקווה שמצאתם פתרון שהתאים לכם).
מאוד מקווה שיצֵא לנו להיפגש לפני שתעברו.
איילת@}
(יש לי כאן דף בית בשם איילת א).
טליה טקאוקה
הי טלי,@}
תודה על המלים המרגיעות(-:
את מקסימה!!!
נדבר|מתנה||בלונים|
תודה על המלים המרגיעות(-:
את מקסימה!!!
נדבר|מתנה||בלונים|
טליה טקאוקה
הי טלי,
רק קפצתי להגיד שלום
רויטל (של שחר)
רק קפצתי להגיד שלום
רויטל (של שחר)
-
טליה טקאוקה
הי רויטל! איזו הפתעה נעימה! למה את לא פותחת דף ומשתפת בכל הדברים שקורים לכם?
שבת שלום ודש לכולם
מתגעגעת אליכם!!
שבת שלום ודש לכולם
מתגעגעת אליכם!!
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
- דף אישי: הדף האישי של איילת_א*
טליה טקאוקה
הי טלי יקרה@}
הזמן עובר ועוד לא יצא לנו להיפגש...):< ...
התחלתי עבודה נוספת, חוץ משיעורי היוגה, כך שהזמן פשוט טס...
אני אתקשר אליך בקרוב ונדבר [-:
בינתיים,
אור ואהבה|L|
איילת(())@}@}@}@}@}
הזמן עובר ועוד לא יצא לנו להיפגש...):< ...
התחלתי עבודה נוספת, חוץ משיעורי היוגה, כך שהזמן פשוט טס...
אני אתקשר אליך בקרוב ונדבר [-:
בינתיים,
אור ואהבה|L|
איילת(())@}@}@}@}@}
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
טליה טקאוקה
היי טליה!
תודה על מה שכתבת לי!
עניתי לך בבלוג שלי.
תודה על מה שכתבת לי!
עניתי לך בבלוג שלי.
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
- דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*
טליה טקאוקה
היי
בשני ההריונות שלי התעוררתי כמעט כל לילה בין 3 ל 4 לפנות בוקר כבר מחודש שלישי....
אין הסבר לזה אבל זו תופעה שלא מעט נשים סובלות ממנה, את לא לבד!
בשני ההריונות שלי התעוררתי כמעט כל לילה בין 3 ל 4 לפנות בוקר כבר מחודש שלישי....
אין הסבר לזה אבל זו תופעה שלא מעט נשים סובלות ממנה, את לא לבד!
-
- הצטרפות: 28 יוני 2006, 06:06
- דף אישי: הדף האישי של רויטל_ב*
טליה טקאוקה
הי טלי, זה בסדר שנישארתי עם הטלי ולא עברתי לטליה?
אפשר להגיד שפתחתי דף, קצת בעיקבותיך . לא כתבתי בו כלום עדיין (זמן, זמן...) אבל הוא קיים, אז אולי נוכל גם קצת להיתכתב.
למה את לא פותחת דף ומשתפת בכל הדברים שקורים לכם?דוקא כתבתי. תחפשי תחת אמא מאמצת
וגם רציתי להגיד לך שחבל לי שאתם נוסעים מתי שאנחנו חוזרים...אבל אולי נבוא לבקר... בטח סיפרתי לך שלפני כמה שנים נסעתי לשם לכנס ואחריו ניסיתי לטפס על הפוג'י אבל מזג האויר לא איפשר. שחזרנו מהטיול אמרתי לחברים שהיו איתי בצחוק שעוד ניפגש שוב ביפן כדי להשלים את הטיפוס...
אפשר להגיד שפתחתי דף, קצת בעיקבותיך . לא כתבתי בו כלום עדיין (זמן, זמן...) אבל הוא קיים, אז אולי נוכל גם קצת להיתכתב.
למה את לא פותחת דף ומשתפת בכל הדברים שקורים לכם?דוקא כתבתי. תחפשי תחת אמא מאמצת
וגם רציתי להגיד לך שחבל לי שאתם נוסעים מתי שאנחנו חוזרים...אבל אולי נבוא לבקר... בטח סיפרתי לך שלפני כמה שנים נסעתי לשם לכנס ואחריו ניסיתי לטפס על הפוג'י אבל מזג האויר לא איפשר. שחזרנו מהטיול אמרתי לחברים שהיו איתי בצחוק שעוד ניפגש שוב ביפן כדי להשלים את הטיפוס...
-
טליה טקאוקה
טלי, לוקח לי קצת זמן לענות במיוחד שהפיצית הגדולה גילתה את המחשב...עכשיו היא יושבת באמצע הסלון עם גיגית מים ומשחקת , והפיצית הקטנה במנשא.
אני לא חושבת שאני מפחדת לחזור, זה בעיקר חשש "כלכלי" כי בנתיים אין לנו עבודות. שחר מחפש, ואני לא בטוחה שאני רוצה לעבוד למרות שעדיין מחפשת באקדמיה (מתחיל להישבר לי מהנסיונות). האידיליה מבחינתי היא להישאר עם המישמשיות בבית לפחות שנה אחרי שנחזור, אבל אין לי מושג אם זה יקרה. בכל מקרה אני מניחה שהחזרה לא תהיה קלה, במיוחד מכיוון שחיינו במקום מאד נעים ורגוע. ומצד שני הקירבה למשפחה מאד תעזור.
אנחנו חושבים להתמקם באזור חדרה-פרדס חנה-כרכור, אפשר לשאול כמה שכר דירה שילמתם?
תודה על קריאת הדף, הוא יצא לי מאד אישי אז היה לי קשה לספר עליו.
אני לא חושבת שאני מפחדת לחזור, זה בעיקר חשש "כלכלי" כי בנתיים אין לנו עבודות. שחר מחפש, ואני לא בטוחה שאני רוצה לעבוד למרות שעדיין מחפשת באקדמיה (מתחיל להישבר לי מהנסיונות). האידיליה מבחינתי היא להישאר עם המישמשיות בבית לפחות שנה אחרי שנחזור, אבל אין לי מושג אם זה יקרה. בכל מקרה אני מניחה שהחזרה לא תהיה קלה, במיוחד מכיוון שחיינו במקום מאד נעים ורגוע. ומצד שני הקירבה למשפחה מאד תעזור.
אנחנו חושבים להתמקם באזור חדרה-פרדס חנה-כרכור, אפשר לשאול כמה שכר דירה שילמתם?
תודה על קריאת הדף, הוא יצא לי מאד אישי אז היה לי קשה לספר עליו.
-
טליה טקאוקה
יש דף בנושא, חימום הבית .
ממה שראיתי ביפן - לא מקובל שם לחמם בחשמל, כנראה החשמל ממש יקר.
כן ראיתי תנורי עצים מכל מיני סוגים שחיממו נהדר. אם משתמשים בתנור כזה אפשר להעביר את הארובה דרך הקומה השניה ולהרוויח עוד קצת חום.
גם ראיתי תנורי נפט מצ'וכללים עם מנגנון חשמלי לקביעת טמפ' ואפשרות לשלוף את המיכל למילוי בלי לסחוב את כל התנור ומנגנון כיבוי והדלקה בלי למלא את החדר בעשן מסריח. אם היה פה לקנות תנור כזה הייתי קונה (היתרון הוא שהם ניידים, אפשר להעביר מחדר לחדר ומבית לבית כשעוברים דירה).
אבל כל מה שראיתי היה בכפרים. אתם גרים בטוקיו ממש, לא?
ממה שראיתי ביפן - לא מקובל שם לחמם בחשמל, כנראה החשמל ממש יקר.
כן ראיתי תנורי עצים מכל מיני סוגים שחיממו נהדר. אם משתמשים בתנור כזה אפשר להעביר את הארובה דרך הקומה השניה ולהרוויח עוד קצת חום.
גם ראיתי תנורי נפט מצ'וכללים עם מנגנון חשמלי לקביעת טמפ' ואפשרות לשלוף את המיכל למילוי בלי לסחוב את כל התנור ומנגנון כיבוי והדלקה בלי למלא את החדר בעשן מסריח. אם היה פה לקנות תנור כזה הייתי קונה (היתרון הוא שהם ניידים, אפשר להעביר מחדר לחדר ומבית לבית כשעוברים דירה).
אבל כל מה שראיתי היה בכפרים. אתם גרים בטוקיו ממש, לא?
-
טליה טקאוקה
נשמע נהדר, המקום הזה שאתם גרים.
מקווה שתמצאו שם חברים לנעם. אני בטוחה שיש שם ילדי חינוך ביתי (אם ביבנאל יש...)
מקווה שתמצאו שם חברים לנעם. אני בטוחה שיש שם ילדי חינוך ביתי (אם ביבנאל יש...)
-
טליה טקאוקה
טלי יקרה@}
חושבת עלייך
עברתם הרבה שינויים בחודשים האחרונים... מה שלומך?
@}
חושבת עלייך
עברתם הרבה שינויים בחודשים האחרונים... מה שלומך?
@}
-
טליה טקאוקה
היי איילת
מצטערת שלקח לי הרבה זמן לחזור אליך..
אכן עברנו הרבה שינויים..המעבר הרבה יותר קשה משחשבתי אבל לא הייתי מוותרת על השינוי שעשינו עם ולמרות הקשיים.
נעם מאד מתגעגע לחברים שלו ובעיקר לסבא וסבתא. אבל גם טוב לו כאן למרות שבשבילו גם השינוי מאד גדול . בארץ הלך לגן שאהב וכמעט כל יום אחהץ עם חברים. ופה הוא לא בגן אלא כל היום איתי ופוגש חברים אולי שלוש פעמים בחודש..לא מצאנו עדיין חברים שגרים באיזור. אבל מתרגלים לכל דבר ויש פה המון דברים שטובים לנו. הכי קשה אולי בשבילי זה לא להשוות ולשכוח לגמרי מהחיים שהכרתי ופשוט להפתח לחיים החדשים בלי ביקורת או השוואה למה שהיה..
אני ממש לפני לידה..מתרגשת אבל גם נהנת להיות עם נעם עוד קצת רק שנינו. ארבעת החודשים האחרונים שאנחנו ביחד בבית עם הקושי היו מאד טובים וכייף לנו. קשה לי לדמיין איך זה יהיה עוד מאט בבית עם נעם ותינוקת.. אבל בחיים עזרה מגיעה ממקומות בלתי צפויים..ותמיד מסתדרים..
אני אשמח לשמוע ממך
יש לי גם אי מייל [email protected]
מצטערת שלקח לי הרבה זמן לחזור אליך..
אכן עברנו הרבה שינויים..המעבר הרבה יותר קשה משחשבתי אבל לא הייתי מוותרת על השינוי שעשינו עם ולמרות הקשיים.
נעם מאד מתגעגע לחברים שלו ובעיקר לסבא וסבתא. אבל גם טוב לו כאן למרות שבשבילו גם השינוי מאד גדול . בארץ הלך לגן שאהב וכמעט כל יום אחהץ עם חברים. ופה הוא לא בגן אלא כל היום איתי ופוגש חברים אולי שלוש פעמים בחודש..לא מצאנו עדיין חברים שגרים באיזור. אבל מתרגלים לכל דבר ויש פה המון דברים שטובים לנו. הכי קשה אולי בשבילי זה לא להשוות ולשכוח לגמרי מהחיים שהכרתי ופשוט להפתח לחיים החדשים בלי ביקורת או השוואה למה שהיה..
אני ממש לפני לידה..מתרגשת אבל גם נהנת להיות עם נעם עוד קצת רק שנינו. ארבעת החודשים האחרונים שאנחנו ביחד בבית עם הקושי היו מאד טובים וכייף לנו. קשה לי לדמיין איך זה יהיה עוד מאט בבית עם נעם ותינוקת.. אבל בחיים עזרה מגיעה ממקומות בלתי צפויים..ותמיד מסתדרים..
אני אשמח לשמוע ממך
יש לי גם אי מייל [email protected]
טליה טקאוקה
את יכולה לראות עברית במייל שלך?
גם אני ממש לפני לידה שניה (גם 39), עם כל החששות בעיקר מאיך יהיה עם הגדול
("גדול"- שנתיים), ודוקא מהסיפור שלך אני מקבלת הרבה כוחות.
כמה אהבה ואומץ יש לך!
ממש מעודדת אותי.
תודה
גם אני ממש לפני לידה שניה (גם 39), עם כל החששות בעיקר מאיך יהיה עם הגדול
("גדול"- שנתיים), ודוקא מהסיפור שלך אני מקבלת הרבה כוחות.
כמה אהבה ואומץ יש לך!
ממש מעודדת אותי.
תודה
-
טליה טקאוקה
תודה
קוראת עברית
תכתבי
קוראת עברית
תכתבי
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טליה טקאוקה
הי טלי
קראתי מעט והבנתי שאני מכירה אתכם
אנחנו חברים של ברק וליאת
יצא לנו להיפגש אצלהם כמה פעמים
שמחה לקרוא אותך פה באתר
המילים שלך טובטת ומלמדות.
מאחלת לידה טובה
והמון שלווה וכח
לילך
קראתי מעט והבנתי שאני מכירה אתכם
אנחנו חברים של ברק וליאת
יצא לנו להיפגש אצלהם כמה פעמים
שמחה לקרוא אותך פה באתר
המילים שלך טובטת ומלמדות.
מאחלת לידה טובה
והמון שלווה וכח
לילך
-
טליה טקאוקה
לילך אחות של זוהר? מה שלומכם?
יש לך אולי את הכתובת בבית של ליאת וברק? אני רוצה ליצור קשר איתם. הם בטח לא מחוברים למחשב?
יש לך כאן דף בית?
יש לך אולי את הכתובת בבית של ליאת וברק? אני רוצה ליצור קשר איתם. הם בטח לא מחוברים למחשב?
יש לך כאן דף בית?
-
טליה טקאוקה
אתמול לפנות בוקר התחילו לי צירים אבל הם הפסיקו כעבור כמה שעות..מאד שונה ממה שעברתי בלידה עם נעם כי אז היתה לי ירידת מים וישר התחילו צירים.
שין מחלק עתונים כל בוקר מ 2.30-6.00 וביקש שיחליפו אותו הבוקר אבל דוקא עכשיו אין כלום..מהעתון הוא נוסע לתרגל במרכז אשטנגה שזה שעה נסיעה לכל כיוון. אחר כך בא הביתה נח ויוצא ללמד בכל מיני מקומות. זה לא קל אבל הוא עושה מה שאוהב ומקווה שיהיו לו מספיק שעורים ואז יפסיק עם העתונים.
התרגלנו כבר לשגרה מסוימת וטוב לנו. אחרי הלידה בטח הכל ישתנה ותהיה שגרה חדשה..אני בתקופה של קינון אופה ומבשלת ונהנת בבית..נעם אומר שמשעמם לו אבל נראה מבסוט. יש לנו בית מגניב וטבע מסביב. עכשיו העלים מאדימים ומאד יפה. עוד לא מצאנו חברים באיזור ונעם מבקש גן אז רשמנו אותו לגן מאפריל שאז מתחילה השנה בגנים ובתי ספר ביפן. אני לא מרוצה מהגן אבל זה מה שיש ואם לא נרשמים אי אפשר להכנס, ולבטל תמיד אפשר..
עם כל הקשיים שבמעבר למקום חדש אני אסירת תודה ומרגישה מאושרת...אולי זה אופוריה שלפני לידה...אבל אני באמת מרגישה שיש לנו מזל שאנחנו חיים כמו שרוצים ועושים מה שאוהבים...מרגישה טוב עם הבחירות שלי בחיים..
שין מחלק עתונים כל בוקר מ 2.30-6.00 וביקש שיחליפו אותו הבוקר אבל דוקא עכשיו אין כלום..מהעתון הוא נוסע לתרגל במרכז אשטנגה שזה שעה נסיעה לכל כיוון. אחר כך בא הביתה נח ויוצא ללמד בכל מיני מקומות. זה לא קל אבל הוא עושה מה שאוהב ומקווה שיהיו לו מספיק שעורים ואז יפסיק עם העתונים.
התרגלנו כבר לשגרה מסוימת וטוב לנו. אחרי הלידה בטח הכל ישתנה ותהיה שגרה חדשה..אני בתקופה של קינון אופה ומבשלת ונהנת בבית..נעם אומר שמשעמם לו אבל נראה מבסוט. יש לנו בית מגניב וטבע מסביב. עכשיו העלים מאדימים ומאד יפה. עוד לא מצאנו חברים באיזור ונעם מבקש גן אז רשמנו אותו לגן מאפריל שאז מתחילה השנה בגנים ובתי ספר ביפן. אני לא מרוצה מהגן אבל זה מה שיש ואם לא נרשמים אי אפשר להכנס, ולבטל תמיד אפשר..
עם כל הקשיים שבמעבר למקום חדש אני אסירת תודה ומרגישה מאושרת...אולי זה אופוריה שלפני לידה...אבל אני באמת מרגישה שיש לנו מזל שאנחנו חיים כמו שרוצים ועושים מה שאוהבים...מרגישה טוב עם הבחירות שלי בחיים..
-
טליה טקאוקה
שלחתי לך מייל
טליה טקאוקה
הי טל
התקשרתי עכשיו ואין תשובה...
שיהיה בהצלחה לידה קלה...
נדבר כשתתפני
התקשרתי עכשיו ואין תשובה...
שיהיה בהצלחה לידה קלה...
נדבר כשתתפני
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טליה טקאוקה
הי טלי
כן, אני אחות של זהר
שלומנו טוב.
אני פה ב - לי לו
פשוט כרגע ממחשב אחר.
אכתוב לך את הכתובת שלהם בהקדם
הם ישמחו לשמוע
אני מדברת יותר עם ליאת כי זה הרבה יותר פשוט...
נדבר...
שוב, בהצלחה!
לילך
כן, אני אחות של זהר
שלומנו טוב.
אני פה ב - לי לו
פשוט כרגע ממחשב אחר.
אכתוב לך את הכתובת שלהם בהקדם
הם ישמחו לשמוע
אני מדברת יותר עם ליאת כי זה הרבה יותר פשוט...
נדבר...
שוב, בהצלחה!
לילך
-
טליה טקאוקה
(())(())
-
טליה טקאוקה
הי טלי
חלמתי עליכם בלילה הקודם , היתה אווירה טובה בחלום (-:
אני קוראת את הדברים שאת כותבת, וממש מקבלת ממך השראה לחיים@}
נראה לי שהחיים החדשים שאתם נכנסים אליהם
הם גם סוג של לידה (-: עם אתגרים וצמיחה והתחדשות
שיעבור הכל בטוב@}(())
חלמתי עליכם בלילה הקודם , היתה אווירה טובה בחלום (-:
אני קוראת את הדברים שאת כותבת, וממש מקבלת ממך השראה לחיים@}
נראה לי שהחיים החדשים שאתם נכנסים אליהם
הם גם סוג של לידה (-: עם אתגרים וצמיחה והתחדשות
שיעבור הכל בטוב@}(())
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
טליה טקאוקה
טליה
בדיוק הרגע נכנסתי לאתר אחרי כמה ימים שלא הייתי במחשב וראיתי שכתבת לי באותו דקה שפתחתי את מה חדש!
מחכה לשמוע ובנתיים מאחלת לכם ימים טובים
בדיוק הרגע נכנסתי לאתר אחרי כמה ימים שלא הייתי במחשב וראיתי שכתבת לי באותו דקה שפתחתי את מה חדש!
מחכה לשמוע ובנתיים מאחלת לכם ימים טובים
-
טליה טקאוקה
יש פה שמועות שילדת, אז המון מזל טוב, וגם עוד לא יצא לי להגיד בהצלחה בהתאקלמות, אז מקווה שיהיה רק טוב לכלכם, וימים קלים!
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2004, 19:05
- דף אישי: הדף האישי של לי_לו*
טליה טקאוקה
מזל טוב!!!!
נולדה גם לליאת וברק בת קטנה במזל טוב.
הרבה טוב...
נולדה גם לליאת וברק בת קטנה במזל טוב.
הרבה טוב...
-
טליה טקאוקה
@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}
יש פה שמועות שילדת, אז המון מזל טוב |מתנה||בלונים||עוגה||מתנה||בלונים||עוגה||מתנה|
ברכות אור|H| ואהבה |מתנה|
יש פה שמועות שילדת, אז המון מזל טוב |מתנה||בלונים||עוגה||מתנה||בלונים||עוגה||מתנה|
ברכות אור|H| ואהבה |מתנה|
-
טליה טקאוקה
תודה על התשובה האישית...
את עוברת ברור. אבל עדיין, דרוש הרבה מאוד אומץ בשביל להגיע למצב שבו את אומרת- אני סומכת על עצמי ועל בן זוגי.
אני גם חושבת שעצם זה שאת הלידה הקודמת שלך כבר עשית מחוץ לבית חולים ועם מילדת, והיא היתה לידה לגמרי טבעית, אז הדרך משם אל ללדת לבד היא הרבה יותר קצרה מאשר מלידה בית חולימית לא לגמרי טבעית.
אני גם חושבת שעצם זה שבן זוגך הוא מורה ליוגה, ויודע איך להדריך ואיך להרגיע, ואיך לכוון, זה משהו שמאוד עזר אצליכם. זה לא ממש המצב אצלינו... אצלינו יש גם הרבה טמפרמנט במערכת יחסים... ולבוא עם זה ללידה, שיכולה גם להיות משהו מלחיץ, כשאין גם צד שלישי, זה משהו שמפחיד אותי באופן אישי.
אבל את בהחלט נותנת לי השראה.
נראה לי שאת הלידה הבאה נעבור בבית חולים אנטרופוסופי, או בבית יולדות (יש פה מין בתים כאלו שהם כמו בית פרטי שנשים יכולות ללדת בו, וקוראים להם בתי יולדות, אבל זה ממש לא בית חולים, מקומות של לידות טבעיות), ואחריה, נשקול מחדש דברים ללידה השלישית...
(קצת מוזר לי לדבר ככה כשאני אפילו לא בהריון...)
את עוברת ברור. אבל עדיין, דרוש הרבה מאוד אומץ בשביל להגיע למצב שבו את אומרת- אני סומכת על עצמי ועל בן זוגי.
אני גם חושבת שעצם זה שאת הלידה הקודמת שלך כבר עשית מחוץ לבית חולים ועם מילדת, והיא היתה לידה לגמרי טבעית, אז הדרך משם אל ללדת לבד היא הרבה יותר קצרה מאשר מלידה בית חולימית לא לגמרי טבעית.
אני גם חושבת שעצם זה שבן זוגך הוא מורה ליוגה, ויודע איך להדריך ואיך להרגיע, ואיך לכוון, זה משהו שמאוד עזר אצליכם. זה לא ממש המצב אצלינו... אצלינו יש גם הרבה טמפרמנט במערכת יחסים... ולבוא עם זה ללידה, שיכולה גם להיות משהו מלחיץ, כשאין גם צד שלישי, זה משהו שמפחיד אותי באופן אישי.
אבל את בהחלט נותנת לי השראה.
נראה לי שאת הלידה הבאה נעבור בבית חולים אנטרופוסופי, או בבית יולדות (יש פה מין בתים כאלו שהם כמו בית פרטי שנשים יכולות ללדת בו, וקוראים להם בתי יולדות, אבל זה ממש לא בית חולים, מקומות של לידות טבעיות), ואחריה, נשקול מחדש דברים ללידה השלישית...
(קצת מוזר לי לדבר ככה כשאני אפילו לא בהריון...)
-
טליה טקאוקה
ראיתי את השאלה שלך אצל אור לי. גם אנחנו עם הארגו המופלא.
אם הארגו עבור נעם ואת גם נושאת את יוקה אין לי מושג איך אפשר להסתדר עם עוד תיק.
בארץ לא יוצא לי לעשות מרחקים גדולים עם שני הילדים ועם תיק כבד בנוסף (מקסימום בקבוק מים טיטול וטישו)
אבל בשליש הראשון של ההריון השני עשיתי מרחקים גדולים ברגל והחלפתי הרבה רכבות (מדרגות מדרגות). כשהבכור ישב על הגב התרמיל היה תלוי מקדימה ולהיפך.
אם נעם הולך ברגל את יכולה לעשות אותו דבר.
מקווה שזה עוזר במשהו
אם הארגו עבור נעם ואת גם נושאת את יוקה אין לי מושג איך אפשר להסתדר עם עוד תיק.
בארץ לא יוצא לי לעשות מרחקים גדולים עם שני הילדים ועם תיק כבד בנוסף (מקסימום בקבוק מים טיטול וטישו)
אבל בשליש הראשון של ההריון השני עשיתי מרחקים גדולים ברגל והחלפתי הרבה רכבות (מדרגות מדרגות). כשהבכור ישב על הגב התרמיל היה תלוי מקדימה ולהיפך.
אם נעם הולך ברגל את יכולה לעשות אותו דבר.
מקווה שזה עוזר במשהו
-
טליה טקאוקה
חברים שלי ילדו לפני כמעט שנה בבית החולים האנטרופוסופי, וסיפרו על חווית לידה מאוד נעימה ותומכת, ורגועה, הבן זוג היה נוכח כמובן כל הזמן, נשאר גם לישון איתם בבית חולים בכל זמן השהות שלהם, לידה טבעית לגמרי, הרבה הדרכות מאנשי מקצוע אנטרופוסופיים שקשורות לטיפול בתינוק, כמובן עזרה בהנקה, מסביב לבית החולים שנמצא מחוץ לברלין יש מלא ירוק ואוויר, וכמעט אין שם הרגשה שזה בית חולים.
במקרה הצורך, במקום יש כל מה שיש בבית חולים, ואם היולדת מבקשת, אפילו יתנו לה אפידורל...
שנה טובה גם לכם! גם פה חג המולד וערב השנה החדשה הם החגים הכי מורגשים. מאוד מזדהה עם מה שכתבת- החגים האלה מחזקים את הבדידות שאני לא ממש מרגישה בימים רגילים..
אצלינו השנה לא היה עץ, מתנות היו קצת לפני וקצת אחרי... אבל החלטנו ששנה הבאה אנחנו מנסים לעשות חג כמו בבתים נוצריים... קצת קשה לי עם זה שיש הרגשה שרוב העניין בחג זה המתנות... ובערב השנה החדשה יש תחושה שבערך כל העיר מתפוצצת. וזה מתחיל כבר עכשיו! תוך כדי שאני כותבת אני שומעת פיצוצים...
במקרה הצורך, במקום יש כל מה שיש בבית חולים, ואם היולדת מבקשת, אפילו יתנו לה אפידורל...
שנה טובה גם לכם! גם פה חג המולד וערב השנה החדשה הם החגים הכי מורגשים. מאוד מזדהה עם מה שכתבת- החגים האלה מחזקים את הבדידות שאני לא ממש מרגישה בימים רגילים..
אצלינו השנה לא היה עץ, מתנות היו קצת לפני וקצת אחרי... אבל החלטנו ששנה הבאה אנחנו מנסים לעשות חג כמו בבתים נוצריים... קצת קשה לי עם זה שיש הרגשה שרוב העניין בחג זה המתנות... ובערב השנה החדשה יש תחושה שבערך כל העיר מתפוצצת. וזה מתחיל כבר עכשיו! תוך כדי שאני כותבת אני שומעת פיצוצים...
-
טליה טקאוקה
אני מאוד אוהבת את הארגו. האיש אומר שאם הוא היה צריך לקנות עכשיו הוא היה קונה את היאמו.
ההבדלים הם לא כאלה משמעותיים נראה לי.
אני לא יכולה להחליט בשבילך...
אני כן יכולה לקנות בשבילך את היאמו ולהביא אותו לאמא שלך אם תרצי
ההבדלים הם לא כאלה משמעותיים נראה לי.
אני לא יכולה להחליט בשבילך...
אני כן יכולה לקנות בשבילך את היאמו ולהביא אותו לאמא שלך אם תרצי
-
טליה טקאוקה
עונה לך באימייל
-
טליה טקאוקה
שלחתי שוב. יכול להיות שיש לי אימייל שגוי? שלחתי להוטמייל.
-
- הצטרפות: 10 ינואר 2007, 19:17
טליה טקאוקה
טל הי
הלך לי המחשב, ורק עכשיו קיבלתי מחשב חדש, אז אין לי את האימייל שלך.
המון מזל טוב. הרבה אהבה.
מתגעגעת
הלך לי המחשב, ורק עכשיו קיבלתי מחשב חדש, אז אין לי את האימייל שלך.
המון מזל טוב. הרבה אהבה.
מתגעגעת
-
טליה טקאוקה
תמר ירושלים...איזו הפתעה!!
האי מייל שלי רשום כאן בדף ...
אין לי גם את שלך
איזה כייף שאת כאן
נהיה בקשר
האי מייל שלי רשום כאן בדף ...
אין לי גם את שלך
איזה כייף שאת כאן
נהיה בקשר
טליה טקאוקה
מתוקה רחוקה
בתור מי שביצעה את ההפלה הביתית שלך (דיקור סיני) אני רוצה להבהיר לשותפות לדפים או לחוויה - לא עשיתי דבר כזה לפני ולא אעשה בעתיד. זה מסוכן מדי. דיממת הרבה ואיבדת אנרגיה רבה. את חברתי הטובה ביותר. נולדת 12 יום לפני וקיר אחד הפריד בינינו. כבר 35 שנים. רציתי לשמור עלייך, ללוות אותך.
לפני שבועיים איבדתי, כמוך, עובר מתוק שלא בחר בחיים. בחרתי בגרידה לאחר שדיקור לא הזיז לי. בבית החולים טופלתי בתרופה "ציטוטק" וגינלית, כדי לכווץ רחם ולעודד את הגוף לפלוט בעצמו את ההריון. לפחות חלק. לפחות להרחיב צוואר הרחם. וכלום. הגרידה היתה בסדר. אני בסדר. ואת- את פשוט נהדרת. חיבוק
בתור מי שביצעה את ההפלה הביתית שלך (דיקור סיני) אני רוצה להבהיר לשותפות לדפים או לחוויה - לא עשיתי דבר כזה לפני ולא אעשה בעתיד. זה מסוכן מדי. דיממת הרבה ואיבדת אנרגיה רבה. את חברתי הטובה ביותר. נולדת 12 יום לפני וקיר אחד הפריד בינינו. כבר 35 שנים. רציתי לשמור עלייך, ללוות אותך.
לפני שבועיים איבדתי, כמוך, עובר מתוק שלא בחר בחיים. בחרתי בגרידה לאחר שדיקור לא הזיז לי. בבית החולים טופלתי בתרופה "ציטוטק" וגינלית, כדי לכווץ רחם ולעודד את הגוף לפלוט בעצמו את ההריון. לפחות חלק. לפחות להרחיב צוואר הרחם. וכלום. הגרידה היתה בסדר. אני בסדר. ואת- את פשוט נהדרת. חיבוק
-
טליה טקאוקה
יערונת
תעבירי את זה לדף להפיל בבית
או שתכתבי שם שוב
או שמישהו אחר שקורא יעביר לשם כי שם בטח יקראו יותר אנשים. אני לא יודעת איך לעשות את זה..
אני לא מצטערת ומודה לך מאד על עזרתך!!
אוהבת אותך מאד
תעבירי את זה לדף להפיל בבית
או שתכתבי שם שוב
או שמישהו אחר שקורא יעביר לשם כי שם בטח יקראו יותר אנשים. אני לא יודעת איך לעשות את זה..
אני לא מצטערת ומודה לך מאד על עזרתך!!
אוהבת אותך מאד
-
טליה טקאוקה
טלי יקרה, קראתי את סיפור הלידה שלך עם דמעות. את מקסימה. היתה לי תקופה שקראתי המון סיפורי לידה אולי כדי קצת למלא את החוסר שלי, וסיפור הלידה שלך פשוט מלא שלווה.
המון חיבוקים.
נ.ב. עוד כמה ימים אנחנו עוברים לפרדס חנה. מצאנו בית חמוד.
המון חיבוקים.
נ.ב. עוד כמה ימים אנחנו עוברים לפרדס חנה. מצאנו בית חמוד.
-
- הצטרפות: 10 ינואר 2007, 19:17
טליה טקאוקה
הי טל
כתבתי לך במייל.
המון אהבה!!! דש לשין
כתבתי לך במייל.
המון אהבה!!! דש לשין
טליה טקאוקה
הי טלי
סיפור הלידה אכן מדהים!
המון מזל טוב לשין נעם יוקה ולך
סיפור הלידה אכן מדהים!
המון מזל טוב לשין נעם יוקה ולך
-
טליה טקאוקה
לא קיבלתי תגובה על האימייל האחרון אז מניחה שגם הוא טבע בים בדרך:
מחכה לבחירת צבע ממך. מוקה זה בסדר?
מחכה לבחירת צבע ממך. מוקה זה בסדר?
-
- הצטרפות: 27 ינואר 2007, 06:44
טליה טקאוקה
הי טליה
gen ki de ska?
איך אתם מסתדרים ביפן?
אצלנו הכל בסדר
ד"ש חם לשין
מורן מיכל ואוגיון
gen ki de ska?
איך אתם מסתדרים ביפן?
אצלנו הכל בסדר
ד"ש חם לשין
מורן מיכל ואוגיון
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
טליה טקאוקה
תודה@}
-
- הצטרפות: 03 מרץ 2006, 17:29
- דף אישי: הדף האישי של מיטל_מ*
טליה טקאוקה
תודה@}@}
טליה טקאוקה
הי מתוקה!
שעת בוקר רגועה ,בבית לבד עם ליה (והמחשב כמובן....),ניסיתי לראות איך מוסיפים סיפור לידה (בהשראתך) אבל לא הצלחתי, בדרך גם הגעתי לדף שלך.... אז איך עושים את זה? שיהיה לכם יום (יותר נכון לילה) מתוק!ן
שעת בוקר רגועה ,בבית לבד עם ליה (והמחשב כמובן....),ניסיתי לראות איך מוסיפים סיפור לידה (בהשראתך) אבל לא הצלחתי, בדרך גם הגעתי לדף שלך.... אז איך עושים את זה? שיהיה לכם יום (יותר נכון לילה) מתוק!ן
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
טליה טקאוקה
היי מתוקה! אחת הסיבות שאנו רוצים לעבור זה למצוא מקום עם יוקר מחיה נמוך.. אם כבר לעבור אז שיהיה בארץ ולא באיזה חור בארה"ב. אנו לא רוצים להיות עבדים למשכנתא. כי לטווח הרחוק זה ממש לא כדאי. בסופו של דבר יצא שנשלם פי ארבע או חמש על הבית שלנו. ככל שהיוקר יאמיר על הבית שלנו, היוקר יאמיר במקומות אחרים, מה שממש לא ישנה בכלל בבחינתינו ונהייה תקועים באותו הפלונטר של לשלם ולשלם ולשלם. אז אנו רוצים לעבור מהר למקום שהמקום הוא פחות יקר, אבל עם פוטנציאל להתייקר בעתיד. כך שנהייה מסודרים בבחינה כלכלית.
וגם זה בשביל להתרחק מהמשפחה שכל הזמן מתערבים ללא הפסק. אחרי שהעניינים ירגעו אז נרצה להיות בקשר.
וגם זה בשביל להתרחק מהמשפחה שכל הזמן מתערבים ללא הפסק. אחרי שהעניינים ירגעו אז נרצה להיות בקשר.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
טליה טקאוקה
נורא נחמד מה שכתבת בדף שלי.
האמת, יש רעיונות לקרוא לזה בשם שכולל את המלה "תקשורת" או "קשב" אבל עוד לא התבייתתי על שום דבר כי הכל נשמע מלאכותי, חוץ מה"בלי חיתולים" שנשמע עברית.
האמת, יש רעיונות לקרוא לזה בשם שכולל את המלה "תקשורת" או "קשב" אבל עוד לא התבייתתי על שום דבר כי הכל נשמע מלאכותי, חוץ מה"בלי חיתולים" שנשמע עברית.
-
טליה טקאוקה
טליה יקרה, חג שמח גם לכם!
-
טליה טקאוקה
הי טליה,
שואלת גם כאן: איך מבטאים את שמה של בתך? מה הקנג'י? מה המשמעות?
מסקרן אותי מאוד
שואלת גם כאן: איך מבטאים את שמה של בתך? מה הקנג'י? מה המשמעות?
מסקרן אותי מאוד
-
טליה טקאוקה
מבטאים yuka
הקנגי: דמדומים yu=yugata
ריח טוב ka=kaori
הקנגי: דמדומים yu=yugata
ריח טוב ka=kaori
טליה טקאוקה
בכיף
גם לי יש(נטייה לשכוח).
גם לי יש(נטייה לשכוח).
-
טליה טקאוקה
תודה! המילים שלך מאוד מחזקות.
מה שלומכם?
מה שלומכם?
-
טליה טקאוקה
טליה,
טוב לשמוע ממך
מה שלום כולכם?
אני כאן אבל יותר בשקט
חוץ מכשמדובר באפיית לחם!
האובססיה שלי!
אשמח להסביר לך על השאור אבל קודם כל- האם יש לך מחמצת?
ללא מחמצת אי אפשר להכין שאור.
אם יש לך אז אתחיל בהוראות, אם אין, אשמח להסביר לך איך להכין אבל זאת פרוצדורה ארוכה אז תהיי מוכנה...
תעדכני אותי.
אגב, עוד לא הצלחתי להכין חלה משאור אבל אני מכינה חלות מעולות (עם שמרים, רק לשבת!)
אם תרצי מתכון, תגידי!
טוב לשמוע ממך
מה שלום כולכם?
אני כאן אבל יותר בשקט
חוץ מכשמדובר באפיית לחם!
האובססיה שלי!
אשמח להסביר לך על השאור אבל קודם כל- האם יש לך מחמצת?
ללא מחמצת אי אפשר להכין שאור.
אם יש לך אז אתחיל בהוראות, אם אין, אשמח להסביר לך איך להכין אבל זאת פרוצדורה ארוכה אז תהיי מוכנה...
תעדכני אותי.
אגב, עוד לא הצלחתי להכין חלה משאור אבל אני מכינה חלות מעולות (עם שמרים, רק לשבת!)
אם תרצי מתכון, תגידי!
-
טליה טקאוקה
אני שמחה לשמוע שקראת ושגם נהנית! אני הייתי בתחושה שכמעט אף אחד לא קורא אותו. אני עדיין בארץ, וגם בגלל זה החלטתי למחוק, כי יוצא לי לפגוש אנשים, ומסתבר שגם הרבה נמצאים פה באתר, אז איפהשהו החשיפה הרגישה לי יותר מדיי. ויש עוד כמה סיבות שלא רוצה לפרט בפורמט הזה... אבל נראה, אולי יום אחד אמשיך לכתוב בלוג, אם לא פה אז במקום אחר...
מה שלומכם? איך החיים בארבעה? איך מסתדר לחיות בארץ אחרת?
מה שלומכם? איך החיים בארבעה? איך מסתדר לחיות בארץ אחרת?
-
טליה טקאוקה
הי טליה
עכשיו התעוררתי ואני רואה שאת כאן...אז שלום.
ככה, קודם כל מה שעושה חלה לחלה זאת הוספת ביצה שבדרך כלל אין בלחם רגיל.
ואני כן משתמשת בקמח מלא לגמרי בשביל החלה.
אבל רב האנשים מעדיפים לעשות נניח חצי לבן, חצי מלא בכדי שיצא יותר קל ואורירי... אני מאד מבינה את זה.
אני מצאתי קמח מלא שטחון מאד דק ואני לשה הרבה כדי לקבל את אותו אפקט קל ואורירי.
אני אשב לכתוב לך מתכון לחלה וגם להסביר עוד על המחמצת ברגע שאוכל להתפנות לזה.
בנתיים, שתהיה לכם שבת שלום!
עכשיו התעוררתי ואני רואה שאת כאן...אז שלום.
ככה, קודם כל מה שעושה חלה לחלה זאת הוספת ביצה שבדרך כלל אין בלחם רגיל.
ואני כן משתמשת בקמח מלא לגמרי בשביל החלה.
אבל רב האנשים מעדיפים לעשות נניח חצי לבן, חצי מלא בכדי שיצא יותר קל ואורירי... אני מאד מבינה את זה.
אני מצאתי קמח מלא שטחון מאד דק ואני לשה הרבה כדי לקבל את אותו אפקט קל ואורירי.
אני אשב לכתוב לך מתכון לחלה וגם להסביר עוד על המחמצת ברגע שאוכל להתפנות לזה.
בנתיים, שתהיה לכם שבת שלום!
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
טליה טקאוקה
ראיתי שהמלצת על השמן דגים שמוכר גיא בן צבי, מהידע שלך זה מומלץ לילדים?
כן! הניסיון המצטבר שלנו בפורום הראה שמרבית הילדים מגיבים לזה היטב. תסתכלי באתר שלו בקשר למינונים.
_אני טבעונית ונגעלת מבישול דגים ובשר אז אין אצלנו בבית אבל אני מכינה לו ביצים, אורגניות כמובן.
חושבת מה לתת לו במקום בשר ודגים. למרות שאני כאמור טבעונית._
ביצים זה אחלה - אם את יכולה לגוון במקור הביצים (שלוו, ברווז) כדי לא לפתח אלרגיה, עוד יותר טוב.
אם מותר לו מוצרי חלב, אז גם זה יכול לספק חלבונים. וכמובן מקורות החלבון שלך כטבעונית. רק חשוב לוודא שהוא מקבל את המזונות שיש רק בבשר, כמו ויטמיני B (ובעיקר B12).
תודה על כל המידע. נדהמת לקרוא כל פעם מחדש.
תודה רבה על הפירגון! שמחה לעזור (-:
כן! הניסיון המצטבר שלנו בפורום הראה שמרבית הילדים מגיבים לזה היטב. תסתכלי באתר שלו בקשר למינונים.
_אני טבעונית ונגעלת מבישול דגים ובשר אז אין אצלנו בבית אבל אני מכינה לו ביצים, אורגניות כמובן.
חושבת מה לתת לו במקום בשר ודגים. למרות שאני כאמור טבעונית._
ביצים זה אחלה - אם את יכולה לגוון במקור הביצים (שלוו, ברווז) כדי לא לפתח אלרגיה, עוד יותר טוב.
אם מותר לו מוצרי חלב, אז גם זה יכול לספק חלבונים. וכמובן מקורות החלבון שלך כטבעונית. רק חשוב לוודא שהוא מקבל את המזונות שיש רק בבשר, כמו ויטמיני B (ובעיקר B12).
תודה על כל המידע. נדהמת לקרוא כל פעם מחדש.
תודה רבה על הפירגון! שמחה לעזור (-:
-
טליה טקאוקה
שלום לכם
מה שלומכם?
אני יכולה לתת לך מרשם לחלה מעולה - נטולת ביצה
חוץ מזאת שאת יכולה אם את רוצה למרוח מעליה
תאותתי אם את רוצה
לילך
מה שלומכם?
אני יכולה לתת לך מרשם לחלה מעולה - נטולת ביצה
חוץ מזאת שאת יכולה אם את רוצה למרוח מעליה
תאותתי אם את רוצה
לילך
-
טליה טקאוקה
אהלן
כן, אני בהריון - לא עם תאומים
התאומים הם של חברים - נולדו לפני שבוע
ועד שפתחו להם דף, התכתבו דרך הדף הזה שלי...
המתכון לחלה -
המתכון הוא לקמח לבן ואם רוצים קמח מלא - רצוי לשלב עם לבן או שלא... בחירה של האופה
1/2 ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן
1/2 1 כוס מים
לערבב הכל
ללוש כמה דקות
להתפיח
לרדד על משטח מקומח
ליצור 3 גלילים
לקלוע צמה
להניח בתבנית עם נייר אפייה או משומנת
להתפיח שוב
למרוח בביצה או אפילו רק במים
לפזר אם רוצים - שומשום או פרג או מה שרוצים
לאפות בערך 1/2 שעה בחום של 180 מעלות
תעדכני
לילך
כן, אני בהריון - לא עם תאומים
התאומים הם של חברים - נולדו לפני שבוע
ועד שפתחו להם דף, התכתבו דרך הדף הזה שלי...
המתכון לחלה -
המתכון הוא לקמח לבן ואם רוצים קמח מלא - רצוי לשלב עם לבן או שלא... בחירה של האופה
1/2 ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן
1/2 1 כוס מים
לערבב הכל
ללוש כמה דקות
להתפיח
לרדד על משטח מקומח
ליצור 3 גלילים
לקלוע צמה
להניח בתבנית עם נייר אפייה או משומנת
להתפיח שוב
למרוח בביצה או אפילו רק במים
לפזר אם רוצים - שומשום או פרג או מה שרוצים
לאפות בערך 1/2 שעה בחום של 180 מעלות
תעדכני
לילך
-
טליה טקאוקה
אני באמצע שבוע 31 מקווה שהשובב יתהפך למצג ראש בהקדם...
אני עדיין לא דודה אבל יש לי הרגשה שמשהו מתבשל שם בחשאי
אני תמיד עושה קילו - 2 חלות
מתפיחה עד שהבצק עומד לגלוש מהכלי - התפחה ראשונה
ואחר כך כשהבצק בתבניות, מתפיחה עדהצמה הקלועה מכפילה את עצמה
אני מערבבת את הכל בייחד ומתפיחה את כל הבצק
מקווה שתהנו
מחכה לשמוע
לילך
אני עדיין לא דודה אבל יש לי הרגשה שמשהו מתבשל שם בחשאי
אני תמיד עושה קילו - 2 חלות
מתפיחה עד שהבצק עומד לגלוש מהכלי - התפחה ראשונה
ואחר כך כשהבצק בתבניות, מתפיחה עדהצמה הקלועה מכפילה את עצמה
אני מערבבת את הכל בייחד ומתפיחה את כל הבצק
מקווה שתהנו
מחכה לשמוע
לילך
-
טליה טקאוקה
כן
פשוט להכפיל הכל
ובעדינות עם המים - ללכת לפי הרגש, שלא יהיה מדי מדי דביק
שחקי אותה
פשוט להכפיל הכל
ובעדינות עם המים - ללכת לפי הרגש, שלא יהיה מדי מדי דביק
שחקי אותה
-
טליה טקאוקה
הי הי
שמחה לשמוע
אני מכפילה הכל
ולדעתי אתם החלוצים עם קמח מלא אז תני הערות והארות מהניסיון...
אני פשוט עושה כפול כי איך שהן יוצאות מהתנור, אחת כבר נטרפת - רן והבנות די משתגעים מהריח
ולא יכולים להחזיק...
אשמח לשתף אותך בעוד מתכונים - לא שאני מחזיקה מעצמי איזו בשלנית לדוגמא אבל בכל זאת - אנ אשתף ואת תבחרי...
אגב - יש את הדף לאכול את הלב ו לאכול את הלב 2
ששם רוזה לי משתפת בכל מיני כמתכונים מעניינים וטעימים וגם בריאים
מה שלומכם חוצמיזה?
אני קוראת אותך בכל מיני דפים ומאד נהנית מהכתיבה שלך
פשוט לא תמיד מוצאת את המילים בעצמי ומעדיפה רק לקרוא
תמר נרדמה, אני לוקחת אותה למיטה
נשתמע
לילך
שמחה לשמוע
אני מכפילה הכל
ולדעתי אתם החלוצים עם קמח מלא אז תני הערות והארות מהניסיון...
אני פשוט עושה כפול כי איך שהן יוצאות מהתנור, אחת כבר נטרפת - רן והבנות די משתגעים מהריח
ולא יכולים להחזיק...
אשמח לשתף אותך בעוד מתכונים - לא שאני מחזיקה מעצמי איזו בשלנית לדוגמא אבל בכל זאת - אנ אשתף ואת תבחרי...
אגב - יש את הדף לאכול את הלב ו לאכול את הלב 2
ששם רוזה לי משתפת בכל מיני כמתכונים מעניינים וטעימים וגם בריאים
מה שלומכם חוצמיזה?
אני קוראת אותך בכל מיני דפים ומאד נהנית מהכתיבה שלך
פשוט לא תמיד מוצאת את המילים בעצמי ומעדיפה רק לקרוא
תמר נרדמה, אני לוקחת אותה למיטה
נשתמע
לילך
-
טליה טקאוקה
אהלן
רציתי לדווח לך שאתמול היתה פה חברה ואפינו את החלות לפי המתכון רק עם קמח מלא
יצא מה זה טעים. לא דחוס בכלל, אמנם טעם אחר - לא של חלה מקמח לבן אבל ממש ממש טעים
תגידי איך יצא לכם
נשתמע
רציתי לדווח לך שאתמול היתה פה חברה ואפינו את החלות לפי המתכון רק עם קמח מלא
יצא מה זה טעים. לא דחוס בכלל, אמנם טעם אחר - לא של חלה מקמח לבן אבל ממש ממש טעים
תגידי איך יצא לכם
נשתמע
-
טליה טקאוקה
אוי... לא מבינה למה מתפורר לכם
אצריך ללוש בהתחלה בערך 10 דקות - אני נותנת למיקסר ללוש במקומי על מהירות נמוכה
ואחרי ההתפחה, אני לשה את הבצק בעצמי כמה דקות טובות עלמשטחמקומח
אין לי שמץ... אני לא כזו מומחית, אבל יש את אביב חדש שהיא אופה מדהימה ומבינה ואולי תוכל לתת עצה בעניין
מקווה שעם הקמח החדש יצא אחרת
שבת שלום שתהיה
אגב, אכן סמדר מבשלת עובר בן בבטן...
אמור להיוולד בנובמבר
דיברת עם ליאת לאחרונה?
נשתמע
לילך
אצריך ללוש בהתחלה בערך 10 דקות - אני נותנת למיקסר ללוש במקומי על מהירות נמוכה
ואחרי ההתפחה, אני לשה את הבצק בעצמי כמה דקות טובות עלמשטחמקומח
אין לי שמץ... אני לא כזו מומחית, אבל יש את אביב חדש שהיא אופה מדהימה ומבינה ואולי תוכל לתת עצה בעניין
מקווה שעם הקמח החדש יצא אחרת
שבת שלום שתהיה
אגב, אכן סמדר מבשלת עובר בן בבטן...
אמור להיוולד בנובמבר
דיברת עם ליאת לאחרונה?
נשתמע
לילך
-
טליה טקאוקה
הי
אין להם מחשב
בזמנו היא אמרה לי שכשתגיע לאח שלה , תכנס לדף שלך ותכתוב... משום מה קשה לי להאמין שזה יקרה
היא שמחה לשמוע שילדת ואיך ילדת ובהתחלה סיפרתי לה שלתינוקת קוראים יוקי ולא יוקה - כמו ששין קרא לכלבה שלהם
אחר כך תיקנתי כמובן.. לילדה שלהם קוראים - ליבי אש
לא ראיתי אותם המון זמן אבל כל כמה זמן אנחנו מדברות
אני אמסור לה בפעם הבאב שאדבר איתה
ביי בינתיים
לילך
אין להם מחשב
בזמנו היא אמרה לי שכשתגיע לאח שלה , תכנס לדף שלך ותכתוב... משום מה קשה לי להאמין שזה יקרה
היא שמחה לשמוע שילדת ואיך ילדת ובהתחלה סיפרתי לה שלתינוקת קוראים יוקי ולא יוקה - כמו ששין קרא לכלבה שלהם
אחר כך תיקנתי כמובן.. לילדה שלהם קוראים - ליבי אש
לא ראיתי אותם המון זמן אבל כל כמה זמן אנחנו מדברות
אני אמסור לה בפעם הבאב שאדבר איתה
ביי בינתיים
לילך
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
טליה טקאוקה
בצק פריך בלי סוכר מקמח מלא (קמח, שמנת, חמאה/שמן, א אפיה), למרוח בתמרים, לגלגל, לאפות, לחתוך.
לא ניסיתי, אבל אני קונה כאלו מצוינות, מכוסמין.
עוד מוצלח - תמרים (מעוכים), אגוזים (שבורים), טיפונת מים - לגלגל לנחש עבה, לעטוף בסומסום, לקרר (אפילו להקפיא), לחתוך לפרוסות. כזה גם עשינו בבית וגם קנינו. נורא נורא מתוק. אני לא כ"כ אוהבת תמרים, אבל אם עושים עם יחסית הרבה אגוזים זה טעים לי.
הילד נטול הסוכר שלי כן אוכל דבש, אפיתי לו עוגות רגילות עם דבש במקום סוכר. השתדלתי לבחור עוגות שלא צריך להמתיק הרבה (גזר, בננות, וכמובן - עוגת דבש [לייקח]).
באירועים (יומולדת) אפיתי עוגת שוקולד עם שוקולד נטול סוכר (מתוסף ממתיקים מלאכותיים). זה מתקזז עם צבעי המאכל של הסוכריות (קישטנו בתותים).
עם הזמן עולה פחות הצורך להחזיק בבית "תחליף למתוק בשביל הילד".
אה, עוד משהו - כשרוצים לפנק, קופסה של רסק תפוחים (יש גם בתוספת תותים) מתפקדת מצוין בתור "מילקי".
עוד משהו - גלידה:
שמנת מתוקה (מוקצפת), שמנת חמוצה, תרכיז פריגת שאינו ממותק (כלומר תפוזים), [אופציה: רסק תפוחים ללא תוספת סוכר], תותים או פירות יער אחרים (מעוכים/מבלונדרים), ולמקפיא. היה טעים לכולם.
טיפ פרקטי אחרון: זהירות, מוקשים:
בהמון סוגי מאכלים - גם מלוחים - יש סוכר. בקטשופ, בביגלה, ברטבי עגבניות (ביתיים). בשימורים - של תירס, רסק תפוחים, אפונה (WTF???), אננס... קראי את רשימת הרכיבים, וחפשי את ה"מופחת קלוריות". מגוכח ככל שזה נשמע, כדי לקנות אפונה שלא הוסיפו לה סוכר, צריך לקנות מוצר שמפולח כ"דיאטתי".
בהצלחה!
(אולי צריך להעתיק את כל זה ל-החלטתי להגמל מסוכר).
לא ניסיתי, אבל אני קונה כאלו מצוינות, מכוסמין.
עוד מוצלח - תמרים (מעוכים), אגוזים (שבורים), טיפונת מים - לגלגל לנחש עבה, לעטוף בסומסום, לקרר (אפילו להקפיא), לחתוך לפרוסות. כזה גם עשינו בבית וגם קנינו. נורא נורא מתוק. אני לא כ"כ אוהבת תמרים, אבל אם עושים עם יחסית הרבה אגוזים זה טעים לי.
הילד נטול הסוכר שלי כן אוכל דבש, אפיתי לו עוגות רגילות עם דבש במקום סוכר. השתדלתי לבחור עוגות שלא צריך להמתיק הרבה (גזר, בננות, וכמובן - עוגת דבש [לייקח]).
באירועים (יומולדת) אפיתי עוגת שוקולד עם שוקולד נטול סוכר (מתוסף ממתיקים מלאכותיים). זה מתקזז עם צבעי המאכל של הסוכריות (קישטנו בתותים).
עם הזמן עולה פחות הצורך להחזיק בבית "תחליף למתוק בשביל הילד".
אה, עוד משהו - כשרוצים לפנק, קופסה של רסק תפוחים (יש גם בתוספת תותים) מתפקדת מצוין בתור "מילקי".
עוד משהו - גלידה:
שמנת מתוקה (מוקצפת), שמנת חמוצה, תרכיז פריגת שאינו ממותק (כלומר תפוזים), [אופציה: רסק תפוחים ללא תוספת סוכר], תותים או פירות יער אחרים (מעוכים/מבלונדרים), ולמקפיא. היה טעים לכולם.
טיפ פרקטי אחרון: זהירות, מוקשים:
בהמון סוגי מאכלים - גם מלוחים - יש סוכר. בקטשופ, בביגלה, ברטבי עגבניות (ביתיים). בשימורים - של תירס, רסק תפוחים, אפונה (WTF???), אננס... קראי את רשימת הרכיבים, וחפשי את ה"מופחת קלוריות". מגוכח ככל שזה נשמע, כדי לקנות אפונה שלא הוסיפו לה סוכר, צריך לקנות מוצר שמפולח כ"דיאטתי".
בהצלחה!
(אולי צריך להעתיק את כל זה ל-החלטתי להגמל מסוכר).
-
טליה טקאוקה
את רוצה שאביא לך תמרים מטומיזאווה לחני? אני חושבת שזה מגיע ב 100 גרם. תגידי כמה את צריכה.
-
טליה טקאוקה
טליה שלום
מצטערת שאני חוזרת אליך קצת באיחור
אני בעצמי עוד אף פעם לא המרתי מתכון אבל זאת בעיקרון הטכניקה.
את לוקחת כוס מחמצת וכ2/3 מכמות הקמח שיש במתכון המקורי מערבבת יחד עם כל כמות המים שיש במתכון המקורי, ומשאירה לזה לשבת בקערה מכוסה בבד לח או בניילון נצמד 14-16 שעות.
ככל שתשאירי יותר זמן כך זה יהיה חמוץ יותר.
מה שאת בעצם מחכה לראות זה שהכל תפוח אורירי ומלא בועות קטנות.
עכשיו את מוסיפה את שאר החומרים (חוץ משארית הקמח) ואז לאט לאט מוסיפה עוד קמח ולשה.
תוסיפי רק מספיק קמח בכדי לאפשר לך ללוש בנוחיות.
מה שקורה זה שהקמח שיש במחמצת מחליפה חלק מהכמות שיש במתכון המקורי אז את לא רוצה להוסיף יותר מידי כדי שלא יצא לך כבד ודחוס מידי.
כדאי ללוש יחסית הרבה זמן, אני ממליצה 5ד' לישה ואת לתת לזה לשבת 5ד' ושוב ללוש 5ד'.
זה צריך להספיק לך כדי שהלחם יצא מספיק אורירי.
אחרי שהבצק מוכן את מכניסה אותו לתבנית (או לא בתבנית, תלוי איך את עושה את זה) ונותנת לכיכר שוב לשבת ולתפוח (שוב מכוסה כמובן).
הפעם זה בטח ייקח בערך 4-6 שעות, תלוי בהרבה משתנים.
את מחכה שהכיכר תכפיל את עצמה בנפח.
אז את אופה ובתיאבון!!
בהצלחה
(אם יש לך עוד שאלות במהלך התהליך את מוזמנת לכתוב לי ואשתדל לחזור אליך כמה שיותר מהר!)
מצטערת שאני חוזרת אליך קצת באיחור
אני בעצמי עוד אף פעם לא המרתי מתכון אבל זאת בעיקרון הטכניקה.
את לוקחת כוס מחמצת וכ2/3 מכמות הקמח שיש במתכון המקורי מערבבת יחד עם כל כמות המים שיש במתכון המקורי, ומשאירה לזה לשבת בקערה מכוסה בבד לח או בניילון נצמד 14-16 שעות.
ככל שתשאירי יותר זמן כך זה יהיה חמוץ יותר.
מה שאת בעצם מחכה לראות זה שהכל תפוח אורירי ומלא בועות קטנות.
עכשיו את מוסיפה את שאר החומרים (חוץ משארית הקמח) ואז לאט לאט מוסיפה עוד קמח ולשה.
תוסיפי רק מספיק קמח בכדי לאפשר לך ללוש בנוחיות.
מה שקורה זה שהקמח שיש במחמצת מחליפה חלק מהכמות שיש במתכון המקורי אז את לא רוצה להוסיף יותר מידי כדי שלא יצא לך כבד ודחוס מידי.
כדאי ללוש יחסית הרבה זמן, אני ממליצה 5ד' לישה ואת לתת לזה לשבת 5ד' ושוב ללוש 5ד'.
זה צריך להספיק לך כדי שהלחם יצא מספיק אורירי.
אחרי שהבצק מוכן את מכניסה אותו לתבנית (או לא בתבנית, תלוי איך את עושה את זה) ונותנת לכיכר שוב לשבת ולתפוח (שוב מכוסה כמובן).
הפעם זה בטח ייקח בערך 4-6 שעות, תלוי בהרבה משתנים.
את מחכה שהכיכר תכפיל את עצמה בנפח.
אז את אופה ובתיאבון!!
בהצלחה
(אם יש לך עוד שאלות במהלך התהליך את מוזמנת לכתוב לי ואשתדל לחזור אליך כמה שיותר מהר!)
-
טליה טקאוקה
עכשיו
אם את רוצה להתחיל במחמצת משלך אז ככה:
קחי צנצנת זכוכית תערבבי כמות שווה של קמח ומים (אם אין לך משקל אז את יכולה להתחיל ב 1/4 כוס מים ו3/8כוס קמח) לערבב טוב ולכסות בבד רטוב או ניילון נצמד וגומיה סביב זה ולהשאיר לשבת 12 שעות על השיש או בתוך התנור עם האור דלוק בלבד (קצת יותר חם מזרז את התהליך אבל בשום פנים ואופן לא להדליק, זה יהרוג את המחמצת).
אחרי 12 שעות תוסיפי את אותה הכמות (המטרה היא להכפיל את הכמות) לערבב ושוב לכסות (אם השתמשת בבד, לדאוג שהוא כל הזמן לח אחרת המחמצת עלולה להתייבש) ולהשאיר עוד 12 שעות. הפעם לזרוק חצי ושוב להוסיף את אותה הכמות, לערבב, לכסות...
הסיבה שזורקים היא כי אחרת זה יגדל בצורה היסטרית ותהיה לך כמות מספיקה בשביל למלא אמבטיה!
להמשיך לעשות את אותו הדבר עד שיראו סימני חיים, שהם- מלא בועות והמחמצת תתחיל להגדיל את נפחה בין לבין.
את מחכה עד שהמחמצת מצליחה להכפיל את נפחה.
את יכולה בשביל זה, להאכיל אותה, לערבב ואז לסמן על הצנצנת את הקו שעד אליו זה מגיע (עם טוש או נייר דבק...) ולבדוק אחרי 8-12 שעות האם הכמות כפולה עוד לא.
אם המחמצת לא מסוגלת להכפיל את עצמה בנפח, היא גם לא תוכל להתפיח את הלחם כמו שצריך.
זה לא יקרה מיד, לאט לאט...
כל התהליך צריך לקחת כ 3-5 ימים לערך עד שהמחמצת מוכנה. (תלוי בכל מיני דברים, בעיקר במזג אוויר)
אגב, אני משתמשת בקמח שיפון למחמצת אבל אפשר בכל גם בקמח חיטה.
אחרי שעשית את זה תודיעי לי ואסביר לך איך להכין את הלחם.
אם את רוצה להתחיל במחמצת משלך אז ככה:
קחי צנצנת זכוכית תערבבי כמות שווה של קמח ומים (אם אין לך משקל אז את יכולה להתחיל ב 1/4 כוס מים ו3/8כוס קמח) לערבב טוב ולכסות בבד רטוב או ניילון נצמד וגומיה סביב זה ולהשאיר לשבת 12 שעות על השיש או בתוך התנור עם האור דלוק בלבד (קצת יותר חם מזרז את התהליך אבל בשום פנים ואופן לא להדליק, זה יהרוג את המחמצת).
אחרי 12 שעות תוסיפי את אותה הכמות (המטרה היא להכפיל את הכמות) לערבב ושוב לכסות (אם השתמשת בבד, לדאוג שהוא כל הזמן לח אחרת המחמצת עלולה להתייבש) ולהשאיר עוד 12 שעות. הפעם לזרוק חצי ושוב להוסיף את אותה הכמות, לערבב, לכסות...
הסיבה שזורקים היא כי אחרת זה יגדל בצורה היסטרית ותהיה לך כמות מספיקה בשביל למלא אמבטיה!
להמשיך לעשות את אותו הדבר עד שיראו סימני חיים, שהם- מלא בועות והמחמצת תתחיל להגדיל את נפחה בין לבין.
את מחכה עד שהמחמצת מצליחה להכפיל את נפחה.
את יכולה בשביל זה, להאכיל אותה, לערבב ואז לסמן על הצנצנת את הקו שעד אליו זה מגיע (עם טוש או נייר דבק...) ולבדוק אחרי 8-12 שעות האם הכמות כפולה עוד לא.
אם המחמצת לא מסוגלת להכפיל את עצמה בנפח, היא גם לא תוכל להתפיח את הלחם כמו שצריך.
זה לא יקרה מיד, לאט לאט...
כל התהליך צריך לקחת כ 3-5 ימים לערך עד שהמחמצת מוכנה. (תלוי בכל מיני דברים, בעיקר במזג אוויר)
אגב, אני משתמשת בקמח שיפון למחמצת אבל אפשר בכל גם בקמח חיטה.
אחרי שעשית את זה תודיעי לי ואסביר לך איך להכין את הלחם.
-
טליה טקאוקה
טליה
כתבתי לך מחדש את כל התהליך למעלה.
אם יש לך שאלות, שוב תרגישי בנח.
בהצלחה!
כתבתי לך מחדש את כל התהליך למעלה.
אם יש לך שאלות, שוב תרגישי בנח.
בהצלחה!
-
טליה טקאוקה
טליה
אני יודעת שיש סוגי שיפון שונים- מלא, מנופה...
אבל כאן בארץ בנתיים רק מצאתי סוג אחד והוא לא לבן, הוא אפור.
אני יודעת שהוא נקרא מלא אבל אני יודעת שיש גם יותר כהים ומלאים מזה.
אז אם שלך לבן הוא מנופה היטב.
אני יודעת שיש סוגי שיפון שונים- מלא, מנופה...
אבל כאן בארץ בנתיים רק מצאתי סוג אחד והוא לא לבן, הוא אפור.
אני יודעת שהוא נקרא מלא אבל אני יודעת שיש גם יותר כהים ומלאים מזה.
אז אם שלך לבן הוא מנופה היטב.
-
טליה טקאוקה
טליה, מה אם לשאול את המוכר בחנות טבע האם השיפון הוא מלא או לבן?
-
טליה טקאוקה
כתבת בדף שלי 3/8 התכוונת ל-3/4 ??
התכוונתי ל3/8 שזה קצת יותר מרבע וקצת פחות מחצי (את זה את כמובן מבינה).
המטרה כאן היא שתהיה כמות שווה של מים וקמח ו1/4 כוס מים שווה במשקלו לבערך 3/8 כוס קמח.
מכיוון שאני מניחה שאת לא משתמשת במשקל אני מנסה לתת לך את הכמויות בנפח הכי מדויקות.
את יכולה גם לעשות את זה לפי התחושה שלך.
המרקם של המחמצת צריכה להיות תערובת מוצקה של פנקייקים נניח.
יש גם כאלה שעושים מחמצת הרבה יותר רטובה ונוזלית, אני מהניסיון שלי (שהוא לא המון אבל כבר לא כל כך מעט) מצאתי שאני מעדיפה לעבוד עם המחמצת היותר סמיכה והיא גם נשמרת יותר טוב לאורך זמן.
יש לי את אותה המחמצת כבר שנה וחצי כמעט ומקווה שהיא תישמר לנצח!!!
אגב, לגבי הקמח הלבן לא מולבן, מצאתי שיש כאן בארץ לשטיבל ונדמה לי שגם להרדוף...
בכל מקרה אני גם משתמשת רק בקמח מלא אבל בשביל מי שעדיין קשה לו "לעכל" את הקמח המלא במלואו עדיין האלטרנטיבה של לבן לא מולבן הוא טוב לדעתי. אפילו אפשר לערבב חלק מלא וחלק לבן לא מולבן וזה מאוורר קצת את הלחם או את עוגת השוקולד
לפעמים את החלות אני עושה עם חלק לבן כשאני רוצה לפנק את בעלי!
אגב, אני כל כך שמחה לשמוע שהלחם יצא מוצלח
אף פעם לא ניסיתי את זה בעצמי אז לא הייתי בטוחה איך יצא.
תמשיכי לעדכן!
התכוונתי ל3/8 שזה קצת יותר מרבע וקצת פחות מחצי (את זה את כמובן מבינה).
המטרה כאן היא שתהיה כמות שווה של מים וקמח ו1/4 כוס מים שווה במשקלו לבערך 3/8 כוס קמח.
מכיוון שאני מניחה שאת לא משתמשת במשקל אני מנסה לתת לך את הכמויות בנפח הכי מדויקות.
את יכולה גם לעשות את זה לפי התחושה שלך.
המרקם של המחמצת צריכה להיות תערובת מוצקה של פנקייקים נניח.
יש גם כאלה שעושים מחמצת הרבה יותר רטובה ונוזלית, אני מהניסיון שלי (שהוא לא המון אבל כבר לא כל כך מעט) מצאתי שאני מעדיפה לעבוד עם המחמצת היותר סמיכה והיא גם נשמרת יותר טוב לאורך זמן.
יש לי את אותה המחמצת כבר שנה וחצי כמעט ומקווה שהיא תישמר לנצח!!!
אגב, לגבי הקמח הלבן לא מולבן, מצאתי שיש כאן בארץ לשטיבל ונדמה לי שגם להרדוף...
בכל מקרה אני גם משתמשת רק בקמח מלא אבל בשביל מי שעדיין קשה לו "לעכל" את הקמח המלא במלואו עדיין האלטרנטיבה של לבן לא מולבן הוא טוב לדעתי. אפילו אפשר לערבב חלק מלא וחלק לבן לא מולבן וזה מאוורר קצת את הלחם או את עוגת השוקולד
לפעמים את החלות אני עושה עם חלק לבן כשאני רוצה לפנק את בעלי!
אגב, אני כל כך שמחה לשמוע שהלחם יצא מוצלח
אף פעם לא ניסיתי את זה בעצמי אז לא הייתי בטוחה איך יצא.
תמשיכי לעדכן!
-
טליה טקאוקה
טליה
אם כתוב על זה wild yeast אז זו מחמצת אבל אם כתוב על זה natural yeast אז זה משהו אחר.
אם זה בכלל כתוב באנגלית.
האם יש סימני חיים במחמצת הביתית כבר?
אם כתוב על זה wild yeast אז זו מחמצת אבל אם כתוב על זה natural yeast אז זה משהו אחר.
אם זה בכלל כתוב באנגלית.
האם יש סימני חיים במחמצת הביתית כבר?
-
טליה טקאוקה
לא להתייאש
פשוט להמשיך להאכיל פעמיים ביום ואין סיבה שזה לא יתחיל לגדול בעוד יום יומיים.
אפשר גם לתת עירבוב טוב בין לבין בכדי להכניס עוד קצת אוויר.
בהצלחה
פשוט להמשיך להאכיל פעמיים ביום ואין סיבה שזה לא יתחיל לגדול בעוד יום יומיים.
אפשר גם לתת עירבוב טוב בין לבין בכדי להכניס עוד קצת אוויר.
בהצלחה
-
טליה טקאוקה
טליה
כתבתי לך אצלי בדף בטעות ותחת השם של השכנה שלי כי המחשב שלנו בתיקון.
אז תעברי אצלי ותקראי!
כתבתי לך אצלי בדף בטעות ותחת השם של השכנה שלי כי המחשב שלנו בתיקון.
אז תעברי אצלי ותקראי!
טליה טקאוקה
אני גרה בגיוטוקו-איצ'יקאווה,צ'יבה. די רחוק מכולם, אני נוסעת לארץ ב21 ליוני כי אמי לא בקו הבריאות ואני נוסעת לעזור לאחותי לטפל בכמה עניינים, זוהי עוד סיבה לחזור לארץ לפני שיהיה מאוחר מדי ,ברצוני שאמי תכיר את נכדתה ותיצור קשר עימה. ביפן יצרתי קשר עם חב"ד טוקיו ,ממש מקסימים ומארחי מופת, חוץ מזה פגשתי עוד ישראלית נחמדה ששמה טלי שגרה בנאקנו ,שרחוקה ממני. שמעתי על עוד ישראלים/ות שנשואים ליפנים שגרים באוטה-קו הכל רחוק והמפגש בעייתי כי הנסיעות ארוכות ומורכבות אז אני קצת הרבה לבדי, מה שהאופי הדי מחורבן שלי מקשה על יצירת קשר מיידית אני די זאבה ,לא קלה עלי יצירת חברויות. אני מקבלת מדי פעם במייל קשר מאנ"י טוקיו ישראליות שגרות ביפן ונפגשות מדי פעם לערבי נושא שונים זה די פלצני{סיורי אדריכלות ביפן,ערב ניהול זמן וכדומה} ואני די צינית בקשר לקשקושים שכאלו מה עוד שלבוא עם הקטנה הדעתנית שלי שגם תביע את קולה (הלא שקט) במעמדים אלו יהיה מאד מעניין!! וגם כמובן שכל מפגש נושא בחובו תשלום שכמובן!! מנווט לתרומה לעמותה כל שהיא. זהו יוצא שאני די מתלוננת אבל כנראה שאני יותר מדי ישראלית וקשה לי שלא להיות וורבלית פה כי את השפה אני עוד ממש לא יודעת וכל פעם שאנחנו נפגשים עם אחרים יוצא שבעלי מתרגם לי הכל, אבל הוא יפני ויוצא שדיבור של רבע שעה מתורגם אצלו למשפט קצר, אז אני מפסידה שיחות ומה עוד שאני אמא ואחותו גם כן,הפרש של שבועיים בין הילדים ואין באפשרותי לשאול אותה או לקשקש על דברי אימהות ובעיות שונות בגידול ילדים ובעלי מתבייש לשאול את השאלות שאני מבקשת ממנו, זוהי עוד בעייה הישירות שלי והסקרנות הישראלית עומדים לי לרועץ בתרבות היפנית המופנמת,לא מדברים על כלום חוץ מעל מזג אוויר...
-
טליה טקאוקה
רחלה
את מוזמנת לבוא אלינו. יש אצלנו גם מקום לישון!! בואי לכמה ימים!
בכל מקרה, את יכולה ליצור איתי קשר גם בסקייפ talia takaoka .
אני לא הולכת לחבד אבל שמעתי עליהם שהם נחמדים.
דוקא היו בנות שהגיעו למפגשי לה לצה מציבה.לא ישראליות, אנגליות.
לוקח זמן להכיר...צריך הרבה סבלנות...
תתקשרי בסקייפ
יום טוב!!
את מוזמנת לבוא אלינו. יש אצלנו גם מקום לישון!! בואי לכמה ימים!
בכל מקרה, את יכולה ליצור איתי קשר גם בסקייפ talia takaoka .
אני לא הולכת לחבד אבל שמעתי עליהם שהם נחמדים.
דוקא היו בנות שהגיעו למפגשי לה לצה מציבה.לא ישראליות, אנגליות.
לוקח זמן להכיר...צריך הרבה סבלנות...
תתקשרי בסקייפ
יום טוב!!
-
טליה טקאוקה
רחלה
אני את כל השאלות שלי שואלת את מנטי...היא כאן הרבה שנים ויש לה 4 ילדים...
בכל אופן את יכולה לשאול גם אותי אם יש לך שאלות ואם אין לי תשובה נפנה למנטי...
מקוה שנדבר בקרוב
אני את כל השאלות שלי שואלת את מנטי...היא כאן הרבה שנים ויש לה 4 ילדים...
בכל אופן את יכולה לשאול גם אותי אם יש לך שאלות ואם אין לי תשובה נפנה למנטי...
מקוה שנדבר בקרוב
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
- דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*
טליה טקאוקה
הגעתי לדף שלך-פעם ראשונה-נעים מאד
גם אני פה, פעם ראשונה
נעים גם לי @}
שלחתי מייל
גם אני פה, פעם ראשונה
נעים גם לי @}
שלחתי מייל