המרת כמויות
המרת חומרים
המרת טמפרטורות
המרת סוגי שומן
דף לעריכה (סיכום)
הדף נמצא בעריכה (טול טול)
ביצים צבועות
עדי יותם (2003-04-12T22:16:00):
ראיתי בסופר ביצים קשות צבועות. נראה רעיון נחמד מאוד, בפרט שליל הסדר מתקרב. היו ביצים חלקות - זה פשוט מן הסתם - טובלים אותן בצבעי מאכל. אבל היו כאלה מפוספסות, בשני צבעים - נראה לכם שאפשר במכחול לצבוע בצבעי מאכל?
עין לציון (2003-04-14T21:40:00):
כאן (בארה"ב) יש בלי סוף כאלה, במגוון של צבעים וצורות- לכבוד ה easter שנחגג גם הוא השבוע. בקשר לצביעה עם מכחול - יש כאן ערכות לקנייה שנראות כמו צבעי מים, עם מכחול וביצה או עוגייה בתוך החבילה, ואלה צבעי מאכל, ויש אפילו טושים-צבע-מאכל.
ענת גביש (2003-04-14T23:34:00):
עוד רעיון עם ביצים בדף לא בתיה עוזיאל
בצק לפיתות בטאבון
אמא של מיה (2003-04-15T22:26:00):
לא ממש מתכון, אבל-
איך מכינים בצק לפיתות-מצות על הטאבון? ואיך כדאי לבנות את הטאבון?
נוסעים לישון על שפת הנחל לכמה ימים, וזו נראית לי פעילות נחמדה לילדים ולהורים...
אביב חדש (2003-04-16T17:03:00):
בצק לפיתות: שמים ק"ג קמח בקערה, מערבבים כפית מלח. מתחילים להוסיף מים, לאט לאט, תוך כדי לישה. כדאי להוסיף קצת שמן, עדיף שמן זית כמובן, עד שיש בצק לא נוזלי, רך ונעים למגע. צרים כדור, ומותחים. אפשר להוסיף עלי זעתר לטעם.
טאבון: שמים כמה אבנים במבנה של ח, עליו שמים סאדג'. מבעירים מלמטה מדורה ואופים את הפיתות.
איך מכינים קמח תופח? מה היחס בין א.אפיה לקמח
עדי יותם (2003-05-31T10:50:00):
ושאלה: כל העניין של קמח תופח מאליו זה קמח מעורבב עם אבקת אפייה, נכון? מהי הנוסחה - כמה כפיות לכוס קמח רגיל/מלא?
ציפורת (2003-05-31T11:15:00):
לקמח רגיל- כפית אבקת אפיה. לא יודעת מה עם קמח מלא (אבל אשמח ללמוד...)
בת ההרים (2003-05-31T12:04:00):
קמח מלא קצת יותר כבד מקמח רגיל אז אפשר לשים "כפית בהריון"
פרג, איך יודעים שטוב ומתכונים
עדי יותם (2003-09-24T08:29:00):
יש במזווה שתי שקיות פרג שנשארו מהתוכניות לאוזני המן בפורים... ואני והבכורה אוהבות מאפי שמרים עם מילוי פרג. מתכונים? ה עוגיה, אפשר לקחת את המתכון שלך לעוגות שמרים (שנשמע מעולה) ולמלא בפרג? ואיך מכינים את המילוי?
ה עוגיה (2003-09-24T10:31:00):
מסעדה, אם הפרג במזווה ולא בפריזר מאז פורים - יש סיכוי טוב שהוא כבר לא טוב. טעמי אותו לפני שאת מתחילה. פרג טחון לא מחזיק מעמד הרבה זמן ולכן שומרים אותו בפריזר.
שמתי מתכון למלית פרג ב עוגות ועוגיות . לא מתכון שניסיתי אבל אני סומכת על רוני ונציה.
אם את עושה עוגת שמרים עם המלית הזאת - אל תעצבי אותה כמו העוגה של סבתא אילה כי לטעמי כל הכיף עם הפרג זה שהוא לא מפוזר אלא בא בגוש כזה וממלא את הפה... מתאים יותר עיצוב קלאסי של רולדה או רולדה כפולה ("ספר תורה").
עדי יותם (2003-09-24T11:29:00):
תודה על המתכון ועל הטיפ. השתמשתי בפרג לא מזמן על לחם והיה בסדר - מצד שני אני פיינשמקרית קטנה מאוד ואם זה לא היה ממש בטעם רקב לא הייתי שמה לב... איזה טעם יש לפרג מקולקל? ומה יכול לקרות משימוש בו?
אביב חדש (2003-09-24T14:36:00):
פרג מקולקל - מר.
דיאנה ב (2003-09-24T19:19:00):
בספר "עוגות לכל עת" הותיק והטוב יש מתכון של עוגת שמרים עם פרג, תפוחים ודבש, שתי צפרים במכה אחת לא ניסיתי אותה בעצמי - אני לא מתקרבת לדברים מסובכים כאלה... אבל אם יש עניין אני יכולה להעתיק הנה את המתכון.
עוגות דבש
אמא אינקובטור (2003-09-24T08:29:00):
יש מתכון מנצח לסלט ירוק עם גרגרי רימון? (כולל הרוטב, בבקשה...)
עוגת תפוחים ודבש?
עדי יותם (2003-09-24T20:27:00):
אני לא אוהבת במיוחד דבש בעוגות.
דיאנה ב (2003-09-24T20:30:00):
גם אני לא. אז מה את מכינה לראש השנה? עד עכשיו הייתי מכינה עוגת תפוחים ומוסיפה דבש בבישול של התפוחים, אבל אשמח לגוון.... גם עוגות גזר אני לא אוהבת (הן בדרך כלל החלופה לעוגות דבש).
עדי יותם (2003-09-24T20:36:00):
אז מה את מכינה לראש השנה?
הרסת אותי עם השאלה הזו... זה הרושם שאני יוצרת, שאני "מכינה" בחגים? מילא אם היית שואלת את (התחלתי להכניס שמות ואז מחקתי, שלא ייעלבו כי כללתי או לא כללתי אותם).
עד היום אירחתי אולי פעם אחת בראש השנה ופעם אחת בפסח, ותמיד גיסתי/אמא שלי ומוזמנים אחרים עושים חלק נכבד מהבישול.
השנה אנחנו אצל אחי. אני מכינה סלט פסטה ושולפת מהפריזר כיכר בשר טחון וכבדים (מתכון של נירה רוסו שאף אחד מלבדי לא אכל, והכנתי כמות משולשת). גיסתי תכין או תקנה מה שתכין או תקנה...
ועוגות גזר אני אוהבת. בפרט מ"לחם ארז".
אמא של יונת (2003-09-25T00:57:00):
ואני לא אוהבת במיוחד דבש בעוגות.
מסעדה,
אני שנאתי עוגות דבש (שהוגדרו כעוגות-חנק), עד שפגשתי את העוגה האולטימטיבית שעשתה המטפלת של בני.
זוהי עוגה נפלאה, ואני סולחת לה על מוצאה ממשפחה מפוקפקת. והיא גם קלה להכנה.
דיאנה ב (2003-09-25T04:24:00):
אמא של יונת, ככה, בלי מתכון?
אמא של יונת (2003-09-25T08:59:00):
עוגת דבש
3 ביצים
1/3 כוס שמן
¼1 כוס סוכר
¾ כוס דבש
2 כפות ריבה
¾ כוס תה חריף
½2 כוסות קמח
1 אפיון
1/3 כפית סודה לשתיה, מומסת במעט מים
צפורן
קנמון
צימוקים (טבולים במעט קמח) – אם רוצים.
אופן ההכנה:
מערבלים את הביצים עם הסוכר והשמן במהירות גבוהה לעיסה אוורירית.
מוסיפים את הדבש והריבה וממשיכים לערבל.
מוסיפים את הקמח והאפיון (מנופים יחד) לסרוגין עם התה, תוך בחישה איטית.
מוסיפים את התבלינים והסודה המומסת, תוך בחישה איטית.
שופכים את העיסה לתבנית אפיה.
מפזרים את הצימוקים על העיסה.
אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות.
שתהיה לכם שנה מתוקה!
שמרי בירה, שמרים טבעיים ואפיית לחם
פלוני אלמונית (2004-04-21T23:18:00):
איך משתמשים בשמרי בירה לאפיית לחם? האם כמו שמרים רגילים? האם אלה שמרים טבעיים? אם לא אז מה הם שמרים טבעיים?
ה עוגיה (2004-04-22T08:58:00):
אני לא מכירה שימוש בשמרי בירה לאפיית לחם.
הם מהווים מקור מצוין לויטמינים (שכחתי איזה) ומשמשים כתוספים במיני מזונות אבל בלי קשר לתפיחה של בצק.
כשמדברים על שמרים טבעיים מתכוונים לאלה שנמצאים בטבע, באוויר (ובעוד מקומות).
אם לוקחים קערה עם קמח ומים ומערבבים - השמרים הטבעיים אמורים לדאוג לתסיסה (לאט יותר מאשר בשמרים התעשייתיים).
פעם ניסיתי להכין שאור משמרים טבעיים. זה היה כשגרתי בתל אביב. לא קרה כלום... (טוב, כנראה שהם לא באמת נמצאים בכל מקום ושהשמרים הטבעיים התל אביביים היגרו למקום סימפטי יותר).
בצק סוכר
עדי יותם (2004-08-15T14:58:05):
ביום שישי אנחנו רוצים לערוך מסיבת יום הולדת לילד (4). חשבתי ללמוד איך מכינים עוגה בציפוי (ששש, לא לצעוק עליי!) בצק סוכר, עם ציור. יש לי טלפון של מישהי מומלצת אבל היא תהיה בחו"ל, ואחרות שביררתי אצלן לסדנאות קבוצתיות יקרות מאוד.
חשבתי ללמוד להכין דרך האינטרנט - לא נראה יותר מדי מסובך. מישהי התנסתה? יכולה להפנות לאתר טוב? בינתיים מצאתי מקום שהסביר איך ללוש ולצפות את העוגה, אבל לא על השלב הבא, של הציור (אני ממשיכה לחפש בינתיים). ממליצים לתת לציפוי להתייבש ולהתקשות במשך יום - האמנם נחוץ?
עדי יותם (2004-08-15T15:21:31):
מצאתי הסברים! בפורום 'אמנות בעוגות' בתפוז.
art]איך לצפות עוגה בבצק סוכר, ועוד הרבה מידע id[/po]=33
art]איך לצבוע id[/po]=19
ננסה ונדווח... (משקשקת קלות)
מתכונים בריאים לקטנטנים
אבנר (2004-07-07T14:18:13):
האם יש מתכונים -"אוכל בריא" לזאטוטים בני שנתיים?
ורד לב (2004-07-08T18:00:36):
ShowDoc]מתכונים לקטנטנים Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=554&BannerDocID=377
מתכון לבורגול
עפרה (2004-08-07T09:59:22):
טעמתי לאחרונה מתכון של בורגול חם (כתוספת למנה העיקרית) - טעם נפלא.
אם יש למישהו מתכון לבורגול חם - אודה מאוד
להשתמע,
עפרה
אמנון לבב (2004-08-15T23:09:11):
פשוט לקחת בורגול מלא ואורגני, לשפוך עליו מים רותחים, לחכות עד שיתקרר, ולהגיש בטמפרטורת החדר. אפשר לתבל בזעתר \ סומק \ שמן זית לפי הצורך.
למה בורגול מלא? יותר מזין.
למה אורגני? כי חומרי הדברה משבשים גם את המאזן הנוירולוגי של בני אדם.
למה מים רותחים? כי זה מספיק. אין צורך בבישול (אבל אפשר לבשל גם בשמש, בטמפרטורה נמוכה יותר, למשך זמן ארוך יותר).
למה לחכות עד שיתקרר לטמפרטורת הגוף (40 מעלות)? כדי שלא יחרוך את החניכיים (ראו הסבר [url=http://www.eyalcohen.com)]באתר של אייל כהן[/url] .
למה להוסיף שמן זית? כדי להקל על העיכול.
בית לבב - המסעדה הלימודית האורגנית
פשתן, למה זה טוב? ואיך אוכלים את זה?
שריי (2004-08-16T09:52:12):
שלום לכולם,
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן? פשתן מאוד חשוב לגוף במיוחד בתקופת ההיריון הוא מחזק מערכות ויש בו אומגה 3,
אשמח לקבל מענה.
אמנון לבב (2004-08-19T10:13:43):
מומלץ מאד כמה כפות של פשתן טחון כל יום - זהו המקור הצמחי הטוב ביותר לאומגה 3.
יש לקנות פשתן שלם בבית הטבע. רצוי לטחון ממש לפני השימוש - כדאי באותו יום (מטחנת תבלינים ביתית פשוטה תספיק).
בכל מקרה יש להחזיק במקרר לאחר שטוחנים, למניעת התעפשות.
מה אפשר לעשות איתו?
- לפזר על סלט. נותן מלאות לסלט והופך אותו למנה משביעה ממש.
- להוסיף מים ודבש חרובים לערבב ולהגיש. (יוצאת עיסה מתוקה וטעימה!)
- להוסיף מים וסומק או תבלין אחר ולהגיש (יוצאת עיסה טעימה וממלאת!
- ללוש עם קווקר ותבלינים (יוצא "לחם ראשוני", ללא בישול).
כתבות בנושא תזונה ראו באתר אדמה במדור : תזונה ראשונית - חוזרים לשמחה הפשוטה
שאו ברכה, ולהתראות בקרוב
אמנון לבב
בית לבב - המסעדה הלימודית האורגנית
עדי יותם (2004-08-29T02:01:11):
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן?
מתכון לא - אני מוסיפה כף-שתיים של פשתן טחון ליוגורט, ולי זה טעים...
חגית ו (2004-08-30T13:33:47):
מתכון לא - אני מוסיפה כף-שתיים של פשתן טחון ליוגורט, ולי זה טעים...
גם אני. ומוסיפה גם מלפפון וטיפהל'ה מלח.
שרון ג (2004-09-12T21:00:25):
האם למשהו יש מתכון טעים לפשתן?
אני מוסיפה לסלט עם מלח ושמן זית.
מתכון לדאל ותחליף לג'ינגר
חגית פ (2004-08-29T19:04:51):
אוקיי, אני רוצה לנסות להכין דאל http://naturemed.co.il/hc/cooked/[po]cook 15[/po].html
וממש לא מסוגלת לאכול זנגביל שהוא מאוד דומיננטי בתבשיל.
האם להתעלם או שיש תבלין שיכול להיכנס במקומו ?
חתולה על גג פח לוהט (2004-08-30T11:41:07):
אני בכלל לא שמה גינג'ר בדאל, רק קצת כמון או פפריקה מתוקה. ונראה לי שאפשר לשים קצת קארי במקום. מה שאת אוהבת (-:
הכנת פירה בבלנדר יד
אביגיל בו (2004-10-11T14:24:06):
האם אפשר להשתמש בבלנדר יד (כזה שמרסקים בו מרקים) כדי לרסק פירה?
יעלה (2004-10-11T14:50:48):
נראה הגיוני שכן אבל בשביל מה? כשתפוחי האדמה מבושלים הם רכים ונמעכים בקלות עם כל דבר. כולל סתם מזלג.
אליס בארץ המראה (2004-10-11T15:54:33):
האם אפשר להשתמש בבלנדר יד (כזה שמרסקים בו מרקים) כדי לרסק פירה?
אפשר, מותר ורצוי. יוצא פירה במרקם רך ונעים, ולא צריך כ"כ הרבה חמאה להשגת האפקט.