רעיונות לבילוי עם הילדים

אמא_שרוצה_ללמוד*
הצטרפות: 22 ינואר 2007, 10:13

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי אמא_שרוצה_ללמוד* »

אני אמא שמגדלת לבד שני ילדים. הרבה פעמים אני מתלבטת בעיקר סוף השבוע מה לעשות כמשפחה. באופן אישי, מה שאני הייתי רוצה זה לא לעשות כלום. להיות בבית. לקרוא ספרים. לנקות. כנראה בגלל שאני עובדת קשה במשך השבוע. אבל אני בקושי מגיעה לזה (לכן הבית מלוכלך :-) ). אבל הילדים רוצים דברים אחרים. הם בני 8 ו -4 ולפעמים הגדולה הולכת לחברה או מזמינה חברה. אין לנו כמעט משפחה וגם לא הרבה חברים, והרבה פעמים אנחנו לא עושים שום דבר מיוחד. לפעמים זה עובר נחמד. מטיילים בשכונה, משחקים בגינת שעשועים. אבל זה נמאס להם, ביחוד לגדולה.
אשמח לקבל רעיונות. זה יכול להיות דברים פשוטים מאוד או מורכבים. מקוריים או יד שניה.
אנחנו גרים באיזור המרכז, ניידים, ומחפשים דברים שלא עולים הרבה כסף.
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי אמא* »

אשמח לקבל רעיונות.
לנסוע ליער קרוב ולעשות פיקניק. לראות פרחים, לעשות טיולים קצרים ברגל. לעשות מדורה.
לנסוע לחוף הים - מתאים גם בימי חורף נעימים.
בקיצור, הרבה טבע.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

להתחבר עם עוד אמא (חד הורית?!) עם ילדים בגיל של הילדים שלך. ביחד זה הרבה יותר נחמד.

אפשר באופן קבוע לערוך ארוחת בוקר משותפת (בתוך או מחוץ לבית) כל אחת תכין מה שהיא יודעת (כולל הבת הגדולה), משהו כמו: לחמניות, סלטים, ממרחים, פשטידות.

אחרי הארוחה אפשר לעשות טיול רגלי יחד/ לשחק משחק משותף/ עבודות יצירה.

אני מאוד מכירה את התחושה הזו כי בעלי עובד גם בשבתות, אמנם לא תמיד אבל הרבה מאוד שבתות, ואני נשארת עם הבנות בבית כי הוא לוקח את הרכב לעבודה. כן בהחלט מייאש.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

יש מדור בילויים שתוכלו למצוא שפע רעיונות
אני משתדלת לעשות דברים שגם אני אוהבת כמו ללכת לספריה
לנסוע (ללא מטרה מיחדת:-P) ברכבת
התחלתי להיפגש עם שכנים , אפילו שכנים שאין להם ילדים קטנים בבית אבל שפע חפצים שאפשר לחטט בהם
להתאפר
לתפור
גיליתי שלנקות הילדים שלי לא אוהבים כל כך מצד שני גם אני לא אוהבת ככל כך למקות, אבל משימות שונות הם כן אוהבים: להתאים זוגות גרביים, לגזום עציצים, לגזור מגזינים , לסדר ו"לסדר" קופסאות פלסטיק, לסדר תמונות באלבום, למצוא תחפושת לפורים כל השנה.
אני חושבת שהתפקיד שלנו כהורים(ושיזכירו לי שאשכח) זה יותר לתת סביבה עם גירויים מאשר לבדר כל הזמן את הילדים. למשל קניתי מקרוסקופ, דאגתי שיהיו בבית סביבות עבודה נוחות(אם כי יש מה לשפר וזה רצוי לעשות יחד)..
לגבי בתך תראי מה מעניין אותה שתוכלו לעשות יחד. אל תתיחסי אליה לרגע כילדה אלא כחברה שלך שאת רוצה לבלות עמה זמן משותף מהנה בהתאם לאופי של שתיכן וההעדפות שלכן.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אל תתיחסי אליה לרגע כילדה אלא כחברה שלך שאת רוצה לבלות עמה זמן משותף מהנה
גל התרגשות עבר בי. אהבתי.
אמא_שרוצה_ללמוד*
הצטרפות: 22 ינואר 2007, 10:13

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי אמא_שרוצה_ללמוד* »

תודה על התגובות ועל הרעיונות היפים. לקראת סוף שבוע השמשי הקרוב חשבתי לצאת עם הילדים לפקניק על שפת הים. למעשה, התקופה היחידה שאני מוכנה לצאת לים זה בחורף (או מוקדם מאוד בבוקר בקיץ). האם מישהו יכול להמליץ על חוף מקסים ולא המוני?
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

מוסיפה גם לכאן, אתר של בילויים ופעילויות בחינם ברחבי הארץ.

המלצות על טיולים, סדנאות, הופעות, הרצאות וכו'.
לא רק לילדים.
אבל חלק בטח מתאים עם ילדים.
פלונית_בתשיעי*
הצטרפות: 12 מרץ 2012, 09:39

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי פלונית_בתשיעי* »

הבטחתי לבן שלי, בן 6 וחצי +, יום כיף רק אני והוא לפני הלידה.
זה צריך להיות משהו מיוחד (יום כיף קצר קרוב לבית יש לנו פעם בשבוע...).
חשבתי על תל אביב, כי ממילא יש לי איזה סידור בתל אביב שיחייב אותי לנסוע בקרוב.
אז אני מחפשת רעיונות לבילוי מיוחד או אטרקטיבי במיוחד עם ילד בן 6.5 בתל אביב, שמתאים להריונית כבדה בתשיעי, שקל להגיע אליו באוטובוס, רצוי משהו שקורה ביום חמישי (המועד הכי סביר שזה יקרה), לא ממש חשובה השעה.

@}
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי תמרי* »

פלונית יקרה, יש את תערוכת א-ב-גע-דע בבית התפוצות. הילדים שלי (8, 10 ) היו ומאוד נהנו.
שימי לב שצריך לקנות כרטיסים מראש.
וכמובן שלבית התפוצות אפשר לסוע ברכבת, ואח"כ באוטובוס.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

פלונית בהריון,
אני ממליצה המלצה חמה, לקחת את הילד, והבטן, ולשבת בבית קפה!, באיזו קונדיטוריה טובה.
אפשר, להצטייד במחברת, ולצייר בה, אפשר בספר, ואולי בכלל עדיף מצלמה... (שגם הוא יכול לצלם.)
כשהרעב מתחיל לדקדק, אולי תפרגנו לעצמכם באיזה פלאפל, או ארוחת פסטות- תלוי בכיס. ונסיעה ברכבת.
לפעמים פחות זה הרבה יותר.
אני נהגתי כך עם בתי הגדולה, ועד היום היא רוצה לחזור לגיל הזה, שבו היא השתעממה כשאמא כתבה בקסטלר (קונדיטוריה, שהיתה במשך שנים במרכז הכרמל)
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי תמי* »

פלונית בהריון!! אם יום יפה מומלץ בשמחה לרדת אל חוף הים, תמיד תמיד תמצאו מה לעשות שם, אולי אפילו תפרגני לו שיעור גלישה...(נסי את "גלים") בדולפינריום...משם לאחת החומוסיות בכרם התימנים, סיבוב שוק הכרמל המגניב, גם שוק בצאלל שווה. יש תערוכה שווה של איורים בבית ביאליק (גם באותו איזור) אפשר לבקר בגן מאיר הגינה הכי ירוקה באיזור ת"א-מרכז... תל אביב מפנקת מבחינת פעילויות לילדים, תמיד מעניין...חפשי גם בעכבר העיר (אפשר דרך עיתון הארץ באינטרנט) תהנו ותשמחו :)
פלונית_בתשיעי*
הצטרפות: 12 מרץ 2012, 09:39

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי פלונית_בתשיעי* »

תודה על הרעיונות!

אני ממליצה המלצה חמה, לקחת את הילד, והבטן, ולשבת בבית קפה!, באיזו קונדיטוריה טובה.
תודה, אבל א' - מדובר בילד עם קוצים בטוסיק שמשתעמם בקלות, ו-ב' - בילוי מהסוג הזה יש לנו בערך פעם בשבוע, הוא מצפה (ובצדק) למשהו יותר מיוחד.

אם יום יפה מומלץ בשמחה לרדת אל חוף הים, תמיד תמיד תמצאו מה לעשות שם, אולי אפילו תפרגני לו שיעור גלישה
רעיון מגניב. אם כי יותר מתאים שיעשה את זה עם אבא. אני חושבת שעלול לשעמם לי מדי. בכל אופן זו אופציה לא רעה.

משם לאחת החומוסיות בכרם התימנים, סיבוב שוק הכרמל המגניב, גם שוק בצאלל שווה. יש תערוכה שווה של איורים בבית ביאליק (גם באותו איזור) אפשר לבקר בגן מאיר הגינה הכי ירוקה באיזור ת"א-מרכז...
אוהו, איזה קו תפרת לי :-D ומשם ישר לאיכילוב לעצור את הצירים שהתרוצצות כזאת תעשה לי...

תערוכת א-ב-גע-דע בבית התפוצות
נראה לי תפור עלינו בול. זה ממש משהו מהסוג שגם אני וגם הוא ניהנה ממנו (את זה למשל הוא ממש לא יכול לעשות עם אבא. מה שהופך את זה לכ"כ מתאים לבילוי שהוא כנראה אחרון של רק אני והוא)
תודה.
עדיין אשמח לעוד רעיונות.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ליד בית התפוצות יש את שני בניינים של הביולוגיה. פעם היו שם תצוגות מעניינות ואקווריומים בקומת הכניסה. לא יודעת מה יש שם היום, אבל אפשר להציץ.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

רעיונות לבילוי עם הילדים

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

העיקר ששניכם תהנו!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”