טוב, היה ברור שתגיבו כך (בגלל זה הפלוניות...)
ובכל זאת, אנסה להסביר את עצמי:
אני גולשת כאן כבר שנים. מגדלת את ילדי ברוח "באופן". הילדים שלי הם חלק אינטגרלי מהחיים שלי ובאים איתי גם למסעדות, לעבודה, ולכל מקום. לא דיברתי על הגליית ילדים, או איסור גורף עליהם לכתוב כאן. אני אישית למשל לעולם לא הולכת לאירוע שבהזמנה שלו יהיה כתוב לא לבוא עם ילדים או משהו בסגנון...
אני מאד שמחה שבתי מצאה ערוץ הידברות עם בני גילה,עם עוד ילדים בחינוך ביתי זה נהדר.
דיברתי על התופעה שהייתה אתמול (ומשום מה כל הדפים הנ"ל נערכו ו/או נמחקו), וקורית מידי פעם, של ילדים ש"מבלגנים" דפים לא להם, אתמול למשל ילד/ה שפתחו לעצמה דף
קו תחתון וכתבה שם הודעות כל דקה. נכנסתי, הבנתי שזה עוד דף של ילדים, יצאתי, ולא נכנסתי שוב.
אחרי כן מי שזה לא היה נכנס לדפים "רציניים" (למשל דף הבית של קרוטונית, דף על הריון ולידה...) והתחיל לכתוב שם. דווקא אתמול היה לי זמן יחסית ונכנסתי הרבה ל
מה חדש . בכל פעם התלהבתי לפתוח דף כי חשבתי שיהיו שם דברים מעניינים ואז גיליתי שזו שוב אותו ילד...
אז התחלתי לסנן את כל הדפים ש
קו תחתון כתב בהם. אבל אז הוא התחיל לשנות ניקים. הגדיל לעשות בדף
הריון ולידה , לקרוא לעצמו בשם הזה, לכתוב שם שטויות ואז להיכנס לכל מיני דפים ולהזמין אנשים ל"בלוג"
שלו.
כל פעם כמעט שפתחתי דף זה נמצא שם. אז אתמול זה הרגיז יותר מהרגיל.
אז אם הילדים שלכם כותבים/ קוראים כאן, רצוי היה ללמד אותם כללי התנהגות מינימליים של האתר... זה כמו שהולכים למקום ציבורי...
אני חושבת שילד בגיל שיודע קרוא וכתוב יכול להפנים את המינימום הזה.
לי זה הפריע מאוד אתמול, ואחרי תקופות שזה מפריע קצת, אתמול זה
ממש הפריע.
מעבר לזה- כל כך הרבה דובר על העומס באתר, היה באז גדול על דפים מיותרים, ועכשיו, כשזה ילדים אז מה? קדוש?
מצטערת, אבל הילדים בעיני אינם פרות קדושות. אני מגדלת אותם תוך שאני חיה את חיי, והם חלק מחיי, לא המרכז שלהם.
(אני לא מדברת כמובן על כך שהם האושר בחיי וכמובן שרוב המחשבות, הסיפורים, הדאגות וכו'... שלי סובבים סביבם, אלא שאני לא דורכת על ביצים סביבם). אם מישהו מבוגר היה עושה את הדברים האלו כבר היה כאן בלאגן שלם סביבו. כמובן שאני לא מצפה מילדים שיהיו בדיוק כמו מבוגרים, שיכתבו דברי טעם והגיגים עמוקים, אבל קצת התחשבות בכללי מקום שנמצאים בו. (ואני מניחה שהאנשים בחינוך הבייתי לא יושבים ללמד את הילד לכתוב בגיל 3... אלא אם כן הילד ממש מתעקש... לכן וודאי גיל הכותבים 6-7 וצפונה)
בנוסף, זוכרת שפעם (לפני 5-6 שנים, נניח) האתר הזה היה מקום ללמוד בו, להתפתח. ראיתי בו מקום רציני (יחד עם המיני קהילה, יש בהחלט מקום להומור), ממש מקום להשכיל בו.
אם הייתי נכנסת בפעמים הראשונות שלי כאן באתר לאחד מדפי הילדים, לא הייתי מבינה כל כך מה הולך פה... לפני שמבינים שמדובר בילדים, נראה כי זה איזה פורום שטחי, עם שגיאות כתיב ושפה עילגת, שאין לי מה לחפש בו (כמובן שההנחה היא שמבוגר כותב את הדברים- בתור ילדים ברור שלא הייתי "נטפלת" לשגיאת כתיב או צורת ניסוח).
נסו לרגע לצאת מהראש של האמהות המגוננות שאוי ואבוי מישהו עכשיו ניסה להרחיק את הילדים שלכם, אני יודעת שכל החיים שלכן אתן נלחמות על החופש שלכן ושל ילדיכן, בהנקה בציבור, בישיבה במסעדות, ואיפה לא... גם אני בדיוק באותה הסירה.
יחד עם זאת, אחרי כל הדיונים כאן לאחרונה על מהות האתר וכו', אם המהות כאן היא יצירת מקום לאנשים להיפתח לרעיונות אחרים, ללמוד, לגדול, הרי שהדפים האלו עושים נזק לאתר מהבחינה הזו יותר מכל הבלוגים והדפים הריקניים שנפתחים.
פתרון מסויים יכול להיות- למשל- תיוג, בראש הדף, כדי שמי שנכנס יידע שזה דף של הילדים בחינוך הבייתי. לצבוע אותם באותו הצבע של הדפים על חינוך בייתי.
דבר נוסף- הורים, לשים לב שהילדים לא עושים נזקים בדפים לא להם. הפעם עורך מהיר סידר הכל בין לילה (ההורים של הילד ההוא?), אבל יכולים להישאר זנבות הזויים בדפים לא קשורים שיבלבלו סתם...
הלוואי שהערכתי נכונה את האנשים בחינוך הבייתי, שיקראו את ההודעה ברצינות (שוב- אני לא איזה טרול שקורא למיניקות סוטות ונגעל מילדים באופן כללי...), ויפעלו בנושא.
תודה @}