דרוש סיעור מוחות יצירתי

ענן_בעננים*
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

דף בלוג

1. 5.06
פתחתי את הדף הזה לפני יותר משנה, כאשר התחלנו לחשוב על מעבר למצפה עזוז שבפתחת ניצנה. מאז אכן עברנו לעזוז , וקרו כול מיני דברים, אותם אנחנו עדיין מעכלים ושהיוו שעור מאלף... על הדברים ארצה לדווח בהמשך הדף, אבל החלטתי להפוך אותו לדףבלוג מאחר ואני מרגישה בצורך לכתוב את מה שקרה,ואולי אנשים אחרים ימצאו בו עניין. נראה לי חשוב להשאיר את הדף הזה בדיוק כפי שאנחנו התחלנו - בסיעור מוחות יצירתי שמטרתו לברר ממה אנחנו יכולים להתפרנס שם...

אז ככה:
_
החלטתי לפתוח את הדף הזה מאחר ואנחנו נדרשים לגבש החלטה מהירה (שזה מצויין אבל גם דורש לחשוב מהר יותר ממה שאנחנו מסוגלים כרגע) ואני מקווה להעזר במגוון המוחות המעניין שיש כאן באתר על מנת לארגן את מחשבותנו ולפתח רעיונות חדשים.

כבר כמה שנים שאנחנו מחפשים את דרכנו מבחינת מגורים ופרנסה, ובימים האחרונים הגענו להחלטה שאם לא ננסה לעולם לא נגיע ולכן אנחנו בודקים את האפשרות לעבור לגור בישוב חלומותנו, שקורץ לנו כבר כמה שנים.

עד כאן טוב ויפה, ואיפה נדרש סיעור מוחות?
פרנסה כמובן....

מדובר בישוב קטן מאוד הממוקם בנגב ומונה פחות מ-25 משפחות, במרחק של למעלה משעה נסיעה מבאר שבע (אני מניחה שהשאלה שעולה היא מהו שם הישוב, אבל ברשותכם אני מעדיפה לא לנקוב בשמו בנתיים, ואעשה זאת בשמחה ברגע שנתקדם עם העניין). על מנת להתגורר שם אנחנו זקוקים לרעיונות לפרנסה (כאלה שיאפשרו לנו לגור בישוב מבלי לנסוע קילומטרים רבים מידי יום). ללא פרנסה פשוט לא נוכל לגור שם.
מדובר במקום מבודד שיש בו כרגע תיירות מועטה, ולא נמצא בדרך לשום מקום, אם רוצים לעסוק בתיירות באופן כלשהו צריך למשוך אליו אנשים באופן מיוחד. התושבים במקום מתפרנסים מחקלאות, מעט מתיירות, חינוך, אמנות, וחלקם נוסעים לעבודה מרוחקת.

אנחנו מנסים לגבש מקור פרנסה עיקרי שישלב בין חקלאות לתיירות (חלקאות כי יש לבן זוגי עניין לעסוק בכך, ותיירות כי זו הדרך להתפרנס במקומותנו, ואני מתחברת לעניין). הנה רעיונות שעלו לנו בהקשר החקלאי-תיירותי, ובסוגריים, פרוט הקשיים שמצאנו ביישום חלק מהרעיונות ושאלות שעלו לנו. אתם מוזמנים להתיחס, לפתח, ולענות וכמובן, להוסיף רעיונות שלכם:
  • גפנים ליין- (ברקן לא מעונינים לנסוע כולכך רחוק על מנת לקחת את הענבים, לפיכך נצטרך לייצר יין בעצמנו. איננו יודעים לעשות יין איכותי, ויש לנו החשש שהשוק מוצף וקשה להתפרנס מזה)
  • גידול זיתים- (יש כבר באיזור, ובנוסף איננו בטוחים מה לעשות בזיתים מלבד למכור -שמן זית נעשה באיזור הרבה. אנחנו עדיין מחפשים רעיון למוצר ייחודי)
  • חקלאות תיירותית - פעילויות הקשורות לבציר, קטיף, עשיית יין, שמן וכדומה.
  • צימרים- המקום מבודד ויפה ואנחנו שוקלים להקים 2 צימרים בבניה יחודית, שיהוו מקור הכנסה בנוסף לתחום העיקרי בו נחליט לעסוק (השאלה היא האם צימר הוא רווחי ואחרי כמה זמן מחזיר את ההשקעה? האם יש ביטוחים שכדאי לקחת בחשבון ועלויות בלתי צפויות?)
  • סדנאות - בנושאים שונים הקשורים לאדריכלות, בניה ירוקה וכד'. במקום ישנה תשתית שניתן לשכור ולארח בה קבוצות של אנשים. (תוספת הכנסה נחמדה ומהנה שאפשר לערוך מידי פעם אבל האם זוהי פרנסה עיקרית? אני לא בטוחה)
  • מרכז לבניה אלטרנטיבית - רעיון ישן שלנו שישלב סדנאות , הדגמות וחנות. (הבעיות כאן: בארץ נערכות סדנאות בניה רבות וישנם מרכזים במקומות נגישים יותר. חנות תהיה בעייתית כי אין מספיק אנשים שבאים לאיזור.)
זהו המקום בו אנחנו נמצאים כרגע ומאוד נשמח להתקדם מכאן.
אנחנו פתוחים להצעות ולהערות (נשמח גם להעניק בית לרעיונות הזויים במיוחד, למי שמוכן לתרום...)

תודה
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אני לא מבינה כלל בחקלאות וגם לא בתיירות. אישית הייתי שמחה להתארח בצימר אקולוגי המשלב סדנאות ואולי טיפולים שונים. לגבי החנות- יש המון חנויות שאפשר להזמין מהרשת. כך שגם זו אופציה.
ממה אנשים אחרים מתפרנסים שם?אולי למצוא משהו משותף או משלים עם משפחה אחת.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נועה_בר* »

קודם כל בהצלחה.
מכל מה שכתבת אני לא מצאתי משהו שהיה נראה כאילו אפשר להתפרנס ממנו, בטח לא מיידית, אולי משהו להתחיל איתו ולבנות מקטן במשך השנים.
אבל ברגע האחרון עלתה לי מחשבה שמקורה בעיסוק שלי, מה עם הילדים בישוב?
איזשהו שילוב עם מערכת החינוך? מפגשי הורים - ילדים?
מדבר אלייך?
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

מונו נוקי
חשבנו בהחלט על האפשרות להשתלב במה שקורה שם כרגע - אני יודעת שכמה אנשים בישוב משתמשים בשרותים קיימים בעסקים שלהם, במקום 'לייבא' ממקום אחר. יש שם מקום לארוח של הרבה אנשים, אפשרות לעיסוי וטיפולים, גבינות, מעדנים, יין ושמן זית מקומי, אמנים יוצרים וכד'
העניין הוא שגם כדי להשתלב צריך שתהיה לנו תרומה לעניין - ז"א עסק משלנו שישתלב.

לגבי חנות אינטרנט, חשבתי על זה ואני עדיין חושבת. נראה לי שעם כול הקסם שבעניין, חנות אינטרנט היא עדיין חנות, ואתה (המנהל אותה) עדיין סוחר. אשת עסקים גדולה אני לא. ובכול זאת - נאמר שנלך על חנות שתמכור מוצרים הקשורים לבניה אקולוגית, חיים טבעיים יותר, אנרגיה חלופית וכו' - האם באמת יש לזה שוק בארץ? מה דעתך? אני לא משוכנעת אבל בכול אופן זהו כיוון שנבדוק.

נועה בר
הדברים שאמרת נכונים מאוד. ברור לנו שבזמן הראשון אי אפשר יהיה להתפרנס מהדברים שציינתי ולוקח זמן לבנות, לפתח ולהפוך למוכרים בכול תחום בו נבחר.
למעשה נושא התעסוקה בעייתי יותר עבור בן זוגי (שיש לו נסיון בחקלאות ומאוד היה רוצה לעסוק בכך), ובמקביל שנינו היינו רוצים לפתח עסק שנאהב ונוכל להתפרנס ממנו. אנחנו מנסים לארגם את הענינים כך שבהתחלה אהיה אני זו שמכניסה כסף הביתה בזמן שהוא 'יבנה' את העסק , ואנחנו מנסים גם למצוא דרכים להקטין הוצאות (במקום להגדיל או לשמור על הכנסות עכשוויות).

חלק מעיסוקי היום הוא בתחום החינוך - לצעירים, ומאחר ומדובר בעיסוק חלקי אוכל להמשיך בו, כמו גם באדריכלות שזהו תחום בו אני עוסקת גם כן. חשבתי על האפשרות של העברת חוגים, הוראת נגינה וכד' אבל מנסיון זה בדרך כלל עיסוק צדדי חביב המוסיף להכנסה אבל אינו מהווה מרכיב עיקרי. מה את עושה בתחום החינוך? האם את מתפרנסת מזה באופן מלא?
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי תמר_ס* »

אני לא בטוחה שהייתי מרחיקה למקום כזה בשביל צימר. צריך משהו שימשוך אנשים לשם. כמו מקומות לטייל באזור, אטרקציות. לא יודעת. (אני בכלל לא אשת צימרים אז קצת קשה לי).
אבל דווקא מוצא חן בעיני הנושא של חקלאות תיירותית (אולי בשילוב עם צימרים). אני רק חושבת שזאת המון השקעה. לגדל ענבים, זיתים, אולי כמה עיזים. עד שתוכלו להתפרנס מזה יעבור הרבה זמן. מה עד אז?
ומה עם לעשות כל מיני דברים משמן זית? קוסמטיקה? לא מבינה בזה כלום. לא יודעת עד כמה השוק רווי בזה.
תעשיית יין נשמע לי מדהים אבל שוב, לא יודעת מה הרוויה.

איך אתם עם אמנות?
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

היום פגשתי 2 משפחות שמאוד אוהבות להרחיק לכת למקומות כאלו בדרום.
אחת מהן ספרה על איזה אשרם במדבר באזור שיטים.
והן ספרו בהתלהבות גם על ביקורים בקיבוץ לוטן שבערבה. אז לדעתי יש שוק לצימרים ולחקלאות תיירותית.

מרכז לבניה אלטרנטיבית - האם זה לא יהיה כרוך בנסיעות?
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

תמר

מה שמושך אנשים לשם זה הבדידות, זה מקום באמת מבודד שבו יש הזדמנות לחוות שקט אמיתי ונוף מדברי. לדעתי האזור יפהפה - אבל כמובן צריך להיות אוהב מדבר. אני לא אדם של צימרים (למרות שאנחנו נוסעים לאחד בשבוע הבא להתנסות אז אולי אחרי שבוע הבא אהפוך לאוהבת צימרים מושבעת). אני חושבת שלמדבר יש איכויות מאוד חזקות ולפעמים יומיים בשקט יכולים להוות שינוי אווירה מפרה.
יש שם שמורת טבע גדולה שניתן לטייל בה, וגם עתיקות 'ברמה'. יש הרבה מסלולים קטנים.

נכון מדובר בהשקעה רבה, אבל אנחנו מאמינים שאם נבנה תוכנית עסקית שתהיה מורכבת מכמה שלבים, ולא הכול בבת אחת אז זה יהיה אפשרי.
אני חושבת שצימר ברגע שיבנה ויתפוס תאוצה, יכול להיות תוספת הכנסה נחמדה. במידה ונלך על חקלאות תיירותית ועד שהגידולים יגדלו, נצטרך להסתדר איכשהו, ואולי לתקופה נאלץ גם לנסוע ולעבוד מחוץ ליישוב עד שהדברים יתחילו לזרום. אני בכול מקרה עובדת בב"ש פעמיים בשבוע, כך שמקור הכנסה כלשהו יהיה לנו.
קוסמטיקה - לא חשבתי על זה ולא מבינה בזה כלום, אבל אבדוק. (אולי אמצא את הסוד לחיי נצח בעזרת משקה המבוסס על שמן זית ופטריות כמהין ....:-) )

אמנות - אני חברה טובה של אמנות אבל לא רואה את עצמי מתפרנסת מזה. היתה לנו מחשבה לייצר פעמונים ממתכת, אבל שוב, אני לא בטוחה שאפשר להתפרנס מזה. כמה שאני כותבת את זה יותר אני מבינה שיש הרבה דברים שאנשים מתפרנסים מהם למרות שכביכול קשה להתפרנס מהם. לא יודעת אם אפשר לאתר פוטנציאל מראש או שזה פשוט ניסוי ותהיה?..
נועה_בר*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נועה_בר* »

מה את עושה בתחום החינוך? האם את מתפרנסת מזה באופן מלא?
אני הקמתי גן ילדים. המחשבה שלי היתה על ילדיי הישוב או האזור שאולי הוריהם שולחים אותם לגנים כי הם עובדים ואפשר להציע להם משהו יותר איכותי.
או פעילות לילדים עם הורים יחד, נגיד משהו יחודי לכם שפועל בשבתות. הרי עם ישראל מחפש בלי סוף ריגושים לשבת כדי לא לשבת עם הילדים בבית.....
לפעמים אפשר לעשות קופה של שבת כמו בכל השבוע, תלוי באטרקציה.
יש היום המון מקומות שמשלבים למשל חיות עם קצת פעילות לילדים לצד בית קפה/מסעדה.
זה מכסה כמעט את כל הצורך שיש כשיוצאים מהבית. ללכת לברר על המקומות האלו, ולדוג את הדבר היחודי לכם שיכול לתפוס ולעניין. אבל תצטרכו להשקיע בפרסום.
מדובר בישוב קטן מאוד הממוקם בנגב ומונה פחות מ-25 משפחות, במרחק של למעלה משעה נסיעה מבאר שבע
לבנות כלכלית על תושבי המקום זה לא כדאי לדעתי, אבל למשוך את הדרומיים אלייכם, ואולי אפילו 'להשתמש בהם' (למשל לתת להם להתנסות בשתילה, וכך יעזרו לכם בעבודה, וגם ישלמו לכם....)
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

באמת קשה להקים עסק עם הכנסה רציפה ובטוחה במקומות מבודדים שכאלו (אני מנחשת מה האיזור)
אנשים שאני מכירה שגרים ככה בדרך כלל כן נוסעים למרחקים כדי לעבוד במקום אחר,כי גם המרחק בין היישובים בנגב הוא גדול.
ובכל זאת-הדרכת טיולים,עבודה באתר ארכיאולוגי או שמורת טבע,שיווק רשתי,עבודה בחקלאות באחד מיישובי
הסביבה,עבודות שלא משנה איפה אתה גר כמו תכנות דרך האינטרנט או עיצוב בגדים ומכירתם בכל הארץ...
מה עשו אנשים שגרים כיום ביישוב?איך הם התחילו?
שיהיה בהצלחה,ומקווה שתמצאו דרך...גם אני הייתי רוצה לגור במקום כזה...אך קשורה לעבודתי בטיפולים,והאיש
בכלל עובד בתל אביב...לפחות נכון לעכשיו.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

ענן -
אם הכיוון הוא חקלאות-תיירות-סדנאות, אולי תוכלו לשאוב רעיונות מהאתר של עין יעל (הנה רעיון שלקחתי משם - אם הולכים על "חקלאות תיירותית", לבנות פעילות קבוצתית איכותית לילדים ולשווק את עצמכם כמקום לעריכת חגיגות יום הולדת).

וחוץ מזה, כתבת שבן זוגך רוצה לעסוק בחקלאות. מה עוד הוא אוהב / יודע לעשות?
ואַת - מה את אוהבת לעשות? במה את טובה במיוחד? במה היית עוסקת אילו לא היו שום אילוצים אובייקטיביים?
מונו_נוקי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

את צריכה מישהו שיעזור לך לבנות מודל כלכלי של רווח והפסד.
כנ"ל לגבי חנות: כמו שאת יודעת לתכנן בתים ולא לבנות במו ידייך, ונכון להיום את קונה ביצים ואין לך תרנגולת, יש מקום לקבל סיוע בתחומים בהם את פחות טובה לדברייך- שיווק נניח .
הצעתי לך להשתלב בתחומים שיש במקום, וכוונתי היתה שתחשבי מה חסר שם שיהיה אטרקטיבי מבחינת שיתוף פעולה.
כמו כן, תחשבי על קשרים שיש לך. סתם דוגמא: יש המון פסטיבלים כל שנה, אני בטוחה שיישוב שסמוך למקום של פסטיבלים יכול מאד להנות מהם.אם את מכירה אנשים שמעבירים סדנאות בטבע אולי יתעניינו לעשות במקום כזה. אולי אומנים.
אולי יש גידול שיכול מאד להצליח באקלים יחודי נניח כמו חוות הקקטוסים שיש בדרך לאילת
הייתי עוש רשימה של תחומים פוטנציאלים
קשרים פוטנציאלם
קשיים,חסרונות וויתרונות של כל אחד
עפרה.ק*
הצטרפות: 27 נובמבר 2004, 16:09

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

במדבר אפשר לייבש ירקות ופירות בשמש - זה הכי בריא וגם הכי טעים. אפשר לקנות כמויות מסחריות של ירקות ופירות אורגניים (לעשות הסכם עודפים עם משווקים, כי למטרות כאלה אפשר להשתמש בפירות ובירקות קצת מקומטים), לייבש בשמש ולעשות "ריבית" חיובית על התהליך. בפירות יבשים האורגניות חשובה במיוחד.

אפשר לארוז יפה (צנצנות או שקיות שקופות) ולשווק למעדניות וחנויות טבע בארץ. וגם אצלכם במקום. או על המשקל. יתרונות:
  1. אפשר לנסות לראות איך זה עובד מבלי להשקיע יותר מדי.
  2. לא צריך לחכות הרבה זמן עד שיש תוצרת (כמו בחקלאות). זה די מיידי.
  3. זה מתאים לאיזור.
  4. זה מקורי ואפשר סביב זה לייצר מקום כזה של שבת, תיירות פנים (מסכימה עם אלה שאמרו שמקום שאפשר לאכול בו משהו והילדים יכולים להסתובב חופשי אבל בטוח - זה תמיד אטרקטיבי).
תסתכלו על חוות פיליפ. אומנם הם על אם הדרך וזה סוד ההצלחה, אבל הם מציעים משהו כל כך חמוד, שגדל די לאט.

פירות וירקות שטובים לייבוש:

עגבניות
תאנים
משמשים
ענבים
שזיפים
בטח יש עוד

צריך לברר לגבי התהליך.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי תמר_ס* »

מה שמושך אנשים לשם זה הבדידות, זה מקום באמת מבודד שבו יש הזדמנות לחוות שקט אמיתי ונוף מדברי. לדעתי האזור יפהפה - אבל כמובן צריך להיות אוהב מדבר. אני לא אדם של צימרים (למרות שאנחנו נוסעים לאחד בשבוע הבא להתנסות אז אולי אחרי שבוע הבא אהפוך לאוהבת צימרים מושבעת). אני חושבת שלמדבר יש איכויות מאוד חזקות ולפעמים יומיים בשקט יכולים להוות שינוי אווירה מפרה.
עשית לי חשק. אני באה. :-)
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

תודה לכולן(ם) על ההארות, זה מחמם את הלב

כנראה שמישהו שיעזור עם השיווק והניהול של עסק הוא דבר רצוי במקרה שלנו. מונו, האם את מכירה מישהו שעוסק בחישובים כלכליים כאלה (של רווח והפסד)?

מה אני הייתי רוצה לעשות - עבודתי גמישה והשינוי הגאוגרפי לא ממש יפגע בה. אנחנו יותר מחפשים רעיון לעסק משפחתי שבן זוגי יוכל לעשות כעיסוק עיקרי, ואני אסייע.
יש לו ידע ונסיון בחקלאות, בניה, מחשבים, הנדסה ועוד. הוא רוצה לעסוק בתחום הקשור לחקלאות. עבודה עם בני אדם פחות מענינת אותו והוא יהיה מאושר לבלות את היום בחברת צמחים ובני משפחתו...
ז"א שבמידה ונבחר בתיירות חקלאית, סביר להניח שאני אעשה את ההדרכה.

תודה על הקישור לעין יעל, מעורר מחשבה!

עפרה, איזה רעיון נהדר, ממש קנה אותי אני מוכנה להתחיל לייבש!
דרך אגב, האם ידעת שהרדוף יצאו לאחרונה בסדרה של פירות יבשים אורגניים, כך שניתן כיום להשיג בארץ )-:

_
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

ענן-
מה דעתו של בן זוגך על עבודה בתִכנוּת מהבית כעיסוק משני ?
עבודה כזו, אם תימצֵא, יכולה לתת לכם מידה של ביטחון כלכלי עד שההכנסות מהפרוייקט החקלאי יתייצבו.
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

ענן,
לצערי אין לי רעיונות מקוריים בשבילכם כרגע, אבל-
ראיתי ששאלת את מונו על מישהו שיודע לעשות חישובי רווח/הפסד.....
יש לי חברה טובה שעבדה בין היתר במט"י (מרכז טיפוח יזמות) והיא אלופה בבניית תכניות עסקיות (בין היתר).
אם יהיה לכם איזשהו רעיון ממשי(פחות או יותר) שתרצו לבדוק ברצינות, אני אשמח לקשר ביניכם.
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

אני יודעת שהרדוף התחילו לשווק וגם "אדמה". אבל לדעתי יש מקום לעוד. אולי לייצר קונספט אחר - על המשקל, למשל.

תראי מה הרדוף עושים, וזה גאוני בעיניי: הם מוכרים לפי מחיר ולא לפי משקל. אני הולכת בסופר ורואה עגבניות, מלפפונים, פלפלים וגזרים - כל אחד במשהו כמו 7 ש"ח. אורגניים! זה מה-זה זול. אני בכלל לא מסתכלת על המשקל ומתרגמת לכמה זה באמת לקילו. ככה הם עושים גם בפירות היבשים.

אפשר לשווק בקופסאות פלסטיק שקופות כאלה, הכי פשוטות, שמוכרים בהן "על המשקל". לכתוב על הקופסא את המחיר בעודה ריקה, ככה בכמה גדלים. שהלקוח ימלא לבד את הקופסא שמתאימה לו (כמו שעושים עם זיתים בסופר, רק עם מחיר כתוב על הקופסא). על הקופסא לשים מדבקה עם השם (נגיד "אֶרֶץ שֶמֶש" והסבר קטן על תהליך הייבוש הטבעי בשמש).

נראה לי שיראלים ינסו לדחוף ככל יכולתם לתוך הגודל הנתון מראש וזה יתן להם סיפוק ואתגר (וואו, עבדתי עליהם, דחסתי עוד משמש...:-P)

אני כבר לקוחה שלך:-) (ולא בגלל הסעיף האחרון...)

עוד משהו, ידעת שבסוכה במדבר משלמים 400-500 ש"ח ללילה. אין שם שירותים. המקלחות הן עם דלי... הבניה אקולוגית (מקסים). אני, למרות שאני מובשניקית אורגינל, יש בי מה city girl וכמה שהמקום מקסים, הייתי חותכת למקום עם מקלחת ושירותים בלי לחשוב פעמיים. אם יש לך ידע בבניה אקולוגית, ואת מספרת שכן, אז את יכולה לחשוב על מקום כזה ולסמוך על כלמיני תל אביבים שיבואו לתפוס שקט וישלמו המון כסף.

מה שעוד חשבתי זה מין מקום שבו אפשר לבוא עם כל המשפחה לשבוע שלם. שאתם לא דואגים לאוכל, אלא רק מספקים בקתה ומצעים. וכל השבוע עולה משהו כמו 1000 ש"ח לכל המשפחה. עכשיו, למשפחה זה משתלם לגמרי. ולכם זה משתלם כי זה 4000 ש"ח לחודש בלי לעשות כלום. והדיל הוא שאם באים לפחות משבוע זה גם 1000 ש"ח (לכמה ימים שהם רוצים). זה מין נדיבות כזו, שבעצם לא דורשת מכם הרבה. צריך לבנות משהו נוח, נעים, אסתטי עם מטבחון (אם עדיין לא סגרתם על צימר סעו אולי לבקתה בקדיתה. בין השאר בניה מהמון ג'אנק, הפרטים הקטנים עושים את המקום. מקסים ושובה לב). ואם יש לכם יותר מבקתה אחת כזאת, אז בכלל. מין קונספט שונה של אירוח.
לאנשים שאוהבים פתאום לגור במקום אחר לשבוע. עכשיו אני חושבת שזה רעיון לא משהו, כי עולה הרבה כסף להקים ולתחזק צימרים. אבל הכיוון הקונספטואלי מותא חן בעיניי (טוב, אני המצאתי אותו;-))

גם לזה אני קליינטית (אם תעשו גם בריכונת בחצר. מים מים מים, עושים שמח בלב ובעיניים).

אל תשכחי שאני טובה ברעיונות אבל לא בחשיבה כלכלית. אבל דווקא חשיבה שיווקית כן יש לי. אז בכיף אם בא לך עוד רעיונות וכאלה.

עפרה
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אישה* »

אני אומרת לסמוך על החיים והסתמך על משהו שאתם יודעים לעשות . שכבר פותח בעבר. שכבר טמון בכם ואולי נשכח.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אילה_א* »

פעילות לילדים עם הורים יחד, נגיד משהו יחודי לכם שפועל בשבתות

במדבר אפשר לייבש ירקות ופירות בשמש
אלה בעיני הרעיונות הנכונים יותר ,למה? כי הם אחרים כי הם מספקים פרנסה מיידית.
לאבא שלי יש יקב ואני יכולה לומר לך שזה "בור ללא תחתית" מבחינת כמה כסף צריך להשקיע, כמה זמן ללמוד צריך להשקיע, וכמה מעט רווח אם בכלל יש בזה.
העניין הוא שבעצם הקהל שלך נמצא רחוק ממך - כלומר מרכז הארץ. בכל אחד מהתחומים: צימר ,חנות ,מסעדה .ואת צריכה לחשוב איך גורמים לו להגיע למקום הזה שאולי חלק מאיתנו פה, בין חדרה לגדרה, לא שמעו עליו.
למה דווקא אנחנו ? כי לנו יש יותר כסף:-)
עכשיו הייתי חושבת למי יש הכי הרבה כסף פה? או מי הכי מוכן לבזבז אותו
התשובות יכולות להיות מגוונות למשל הורים רבים מחפשים משהו שיעסיק להם את הילדים בשבת ומוכנים לשלם כרטיסי כניסה יקרים דוגמאות:קיפצובה בית חלומותי .
מצד שני אתם אולי לא רוצים שם ילדים שירעישו לכם את המקום השקט.
אולי זוגות הומוסקסואליים שיש לכל זוג כזה שתי משכורות אבל אין להם ילדים לבזבז עליהם (מה אתם יכולים להציע להם שיעניין אותם )
למי עוד יש כסף פנוי לרווקים במיוחד כאלה שעובדים במחשבים .
תנסו לחשוב מה אתם יכולים להציע לאנשים האלה או לאחרים שנראים לכם כאילו יש להםכסף או שיותר קל להם לשחרר אותו.
מה רק אתם ואף אחד אחר לא יכול לתת להם
חוץ מזה רעיון שאני חושבת שכבר מזמן צריך זה להכין תוכניות אדריכליות סטנדרטיות :נגיד בית של 4 חדרים ,קומה אחת . בית של 4 חדרים שתי קומות מין מודולים של בניה .ולמכור יחסית בזול . אולי אפילו באנטרנט.
ממשיכה לחשוב לא רעיונות ספצפים אבל כיוונים
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

חוץ מזה רעיון שאני חושבת שכבר מזמן צריך זה להכין תוכניות אדריכליות סטנדרטיות :נגיד בית של 4 חדרים ,קומה אחת . בית של 4 חדרים שתי קומות מין מודולים של בניה .ולמכור יחסית בזול . אולי אפילו באנטרנט.
רעיון מצוין.
בארה"ב יש ספרים עם הצעות של תוכניות, ואם רוצים את התוכנית המפורטת, משלמים עליה. כמובן שזה יותר זול מאשר תוכנית שמכינים במיוחד בשבילך, אפילו במקרה שרוצים להעתיק, ולכן תמיד משתלם לקנות ממך. את יכולה להכין את התוכניות ובעלך לשווק את זה.
נהר_שליט*
הצטרפות: 25 יולי 2001, 09:26
דף אישי: הדף האישי של נהר_שליט*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נהר_שליט* »

כמה רעיונות: מטע או כרם או משהו לקטיף עצמי.
מקום לסדנאות בריאות, פנויים פנויות וכו...
צימרים לקהל יעד מיוחד
זהו בינתיים.
דוד_מהדרום*
הצטרפות: 05 מרץ 2005, 14:25

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי דוד_מהדרום* »

תברחי מהרעיון הזה כל עוד את יכולה!
גם אנחנו קנינו בית באמצע שומקום (מה שקוראים נוף ואוויר מצויין, בישוב צעיר שמאד אהבנו). זה שאין עבודה זה בעיה שלא נפתרת אף פעם במקומות האלה, אבל יש עוד עניינים: מה עם הגן של הילד - אולי לא ימצא חן בעייניך? מה עם כל מיני סידורים קטנים (לקנות נעליים, ללכת לבנק, בדיקה בקופת חולים), כל קניה בסופר הופכת לסיפור, שלא לדבר על כל מיני דברים כמו חוגים, תנועות נוער וכו'.
זה נשמע רומנטי להקים מטע, ולייבש פירות בשמש, אבל אם זה לא ילך (ובמקומות כאלה אין גם כמות מי יודע מה של לקוחות) - למכור את הבית זה כמעט בלתי אפשרי.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

יש לי שאלה:
במה עוסקים אנשים אחרים שגרים במקום? ממה הם מתפרנסים והאם הם מצליחים להתפרנס?
כי ככה אפשר לראות איזה סוג של עסק מתאים למקום וכבר קיימת תשתית, ואיזה לא. למשל, אם כבר יש במקום עסקים קטנים, אז עוד עסקים קטנים בתחומים אחרים רק יפרו אלה את אלה. ישוב עם צימרים, למרות שהם כביכול מתחרים, בסופו של דבר מעשיר את כולם, כי כולם יודעים שבאותו ישוב יש צימרים וכו'.
שלי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שלי* »

רצ"ב לינק בענין
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042412,00.html
בהצלחה!
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

נכנסתי לרגע וראיתי כולכך הרבה תגובות נהדרות D-:
אין לי זמן להשאר כרגע אבל אשתדל לענות מחר
בנתיים המון תודה על העזרה, אנחנו התקדמנו הרבה בשבוע האחרון גם בזכות ההערות/הארות כאן
מונו_נוקי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

הי ענן, אני מכירה שני אנשים שעושים תוכניות כאלו של עזרה בשיווק ומודל כלכלי , אבל על בסיס אישי בלבד ולא מקצועי, כך שאיני יכולה לספר לך על התרשמותי המקצועית מהם(אם כי הרבה על התרשמותי האישית:-D) .
חשבתי על עוד דברים . את מכירה את ממשית? עיר נבטית בנגב באמצע שום מקום . יש שם פעילויות שקשורות לתרבות הנבטית אבל גם פעילויות שלא קשורות לכלום. תיירים ממלונות ים המלח נוסעים 45 דקות(!) בשביל להשתתף בפעילויות שם. טיול על גמלים, עבודות יצירה עם חול , צביעת כדים קטנים, מופע מוזיקלי, מסעדה נבטית(היתה פכם) , הרצאות למינהן
שיווק זה דבר חמקמק. השנה שיוקו את הכלניות. אנשים נסעו שעה עד שעתיים- לא כולל פקקים , בשבת כדי לראות כלניות.(גם אני) שזה דבר יפה כשלעצמו אבל ברגע שלא חופפי טבע מושבעים מוצאים את עצמם שם, את שואלת את עצצמך, מה גרם לאנשים לעשות את זה?
מה גורם לאנשים לנסוע לסוכה במדבר? מה גורם להם לזוז מהבית? כמו שכתבתי קודם, אם זה נמצא ממש בחור הפיתרון העיקרי בעיני זה למצוא משהו שמשתלב עם התושבים באיזור.
ויש את מודל העבודה מהבית: כמו ה"כריתי" (כרית הנקה) או "עמר הגליל" שמוכרים לכל הארץ. מה אנשים ירצו לקנות בהזמנה מרחוק?
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי רוני* »

שלום ענן
צריך המון אומץ להוציא לפועל תכנית כשלכם ואני מאחלת לכם המון הצלחה.
בקשר לפעילויות : לכל המשפחה: מסיק זיתים, כבישה עצמית כולל מתכונים הביתה, צביעת חרצנים ומילוים בצנצנות - יש טכניקה לייבוש הזיתים כך שניתן לצבוע אותם כי בד"כ יש עליהם הרבה שמן והצבע לא נקלט.
כנ"ל לגבי ענבים - בציר ייצור צימוקים, יין - פעילות לכל המשפחה
לשידרוג כל הפעילויות ההן ניתן לחקור את נושא גידול הזיתים וגפנים בתקופת בתנ"ך או תקופות אחרות בהיסטוריה כפי שהיה נהוג בנגב, להתלבש בהתאם לתקופה ולהחזיר את התיירים והנופשים 2000 שנה אחורה, ליצור איזה שהוא כפר תנ"כי קטן שהחקלאות בו עובדת כפי שהיה נהוג, כולל ציטוטים וטיולים בעקבות התנ"ך באזור כולל גת שמנים וגת גפנים כפי שהיה נהוג בתקופת בתנ"ך, נראה לי שאנשים ממש יהנו לדרוך ענבים.
אם יש אבנים מיוחדות באזור ניתן לאסוף אם זה אפשרי וחוקי ולצייר על אבנים, אפשר לבנות כפר אינדיאני עם פעילויות אינדיאניות.
הצעה נוספת היא לארח סדנאות ביישוב כשניתן לשלב עוד אנשים מהיישוב באירוח הסדנאות - לא סדנאות שאתם מעבירים אלא סדנאות שמחפשות בית.
מקווה שתצליחו.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

תודה לכוווולם, וכמה התיחסויות:

מה דעתו של בן זוגך על עבודה בתִכנוּת מהבית כעיסוק משני ?
לא תכנות אבל הוא שוקל אפשרות לעבוד מהבית כפרילנסר בעיסוקו הנוכחי, לפחות להתחלה. לא בטוח שזה אפשרי, אבל אולי. ועדיין, היה מאוד רוצה לעשות גם משהו אחר.

לאבא שלי יש יקב ואני יכולה לומר לך שזה "בור ללא תחתית" מבחינת כמה כסף צריך להשקיע, כמה זמן ללמוד צריך להשקיע, וכמה מעט רווח אם בכלל יש בזה.
מעניין שאחד הדברים שחשבנו עליהם הוא ייצור בירה, גם נבטית... (ולבן זוגי יש נסיון, אבל עדיין לא בטוח כמה שוק יש לזה, עדיין בבדיקה)

חוץ מזה רעיון שאני חושבת שכבר מזמן צריך זה להכין תוכניות אדריכליות סטנדרטיות: נגיד בית של 4 חדרים ,קומה אחת. בית של 4 חדרים שתי קומות מין מודולים של בניה .ולמכור יחסית בזול . אולי אפילו באנטרנט.
לא ממש קשור לדף הזה, אבל אני חייבת להגיב - חלק מהותי של תכנון אקולוגי/אקלימי הוא התחשבות בתנאי שטח הייחודיים לבית שמתכננים. גם אני מכירה את תוכניות הבית הסטנדרטיות שמוכרים בארה"ב, וחושבת שזה דבר מאוד לא אקולוגי. שני בתים זהים יכולים להיות ממוקמים אחד במדבר נוואדה והשני בהרים המושלגים של מונטנה, לשניהם יהיה גג רעפים אדום ואותו בידוד וחומרי בניה בדיוק. אף אחד מהם לא יתחשב בסוג האדמה במקום או בטופוגרפיה וגם לא כיווני שמש ורוחות באיזור. בקיצור, הרעיון יכול להיות רווחי ומקורי, אבל לא אוכל ליישם אותו מבחינה אידיאולוגית |-:
מצד שני, אולי אפשר למשוך את הרעיון לכיוונים האקלימיים דווקא, רעיון! |Y|

צימרים לקהל יעד מיוחד
מ..... צריכה לחשוב על זה - מהו קהל יעד מיוחד?

דוד מהדרום, תודה על האזהרה, אם כי אני כבר היום גרה בדרום, ולמרות שבהחלט באה מכיוון רומנטי, אני מודעת לקשיים, חיה את "האין בחירה של גן" ו"אין סופרמרקט קרוב". מסכימה איתך שכשאין עבודה זה בעייתי, ולכן בדיוק פתחתי את הדף הזה. אולי גם אתם יכולים לקבל כאן רעיונות לפרנסה... :-)

במה עוסקים אנשים אחרים שגרים במקום? כי ככה אפשר לראות איזה סוג של עסק מתאים למקום וכבר קיימת תשתית, ואיזה לא. למשל, אם כבר יש במקום עסקים קטנים, אז עוד עסקים קטנים בתחומים אחרים רק יפרו אלה את אלה. ישוב עם צימרים, למרות שהם כביכול מתחרים, בסופו של דבר מעשיר את כולם
מסכימה לחלוטין עם העניין שכמה שיהיו יותר זה יתרום לכולם. כיום יש שם צימרים, עיסויים, טיולים, קטיף, אמנות, גבינות .

אני מכירה שני אנשים שעושים תוכניות כאלו של עזרה בשיווק ומודל כלכלי_ יש לי חברה טובה שעבדה בין היתר במט"י (מרכז טיפוח יזמות) והיא אלופה בבניית תכניות עסקיות (בין היתר).
אם יהיה לכם איזשהו רעיון ממשי(פחות או יותר) שתרצו לבדוק ברצינות, אני אשמח לקשר ביניכם._
אזכור זאת למידה ואזדקק, איפה הם יושבים? (החברה ממט"י ושני האנשים)

מה גורם לאנשים לנסוע לסוכה במדבר? מה גורם להם לזוז מהבית?
שאלת מפתח!
לשנות אוירה, לראות איך חיים אנשים במקומות אחרים, לחוות שקט (או במקרה שלנו לחוות רעשד), לחוות את חווית המדבר (או במקרה שלנו כשנוסעים לצפון לחוות את חווית היער :-) )

רוני, רעיונות יפים, תודה!
גבולית*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2004, 00:15

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי גבולית* »

ענן בעננים יקרה
אם מדובר באזור רמת הנגב תיפני לרז ארבל ממדרשת שדה בוקר. הוא האחראי על התיירות באזור.
לדעתי הוא יוכל לתת לך יעוץ בקשר לצימרים וכן להפנות אותך למט"י (מרכז טיפוח יזמות) הקרוב כדי לבדוק איתם
מה כדאי ומה ההיתכנות הכלכלית של כל עסק שתרצו להקים.

חוץ מזה-אני כמעט בטוחה ב- 100% שיש שם המון מענקים והלוואות בתנאים נוחים מפני שהיום אזור הנגב
נמצא בסדר עדיפות ראשון. את זה אני יודעת ממקור ראשון (חנה קורן, מנהלת תיירות כפרית במשרד התיירות).

אם תרצי עוד עזרה-אשמח לתת. אני אמנם גרה בצפון אבל בענייני צימרים ומט"י יודעת די הרבה.
את יכולה להשאיר בהודעה הבאה שלך את הדוא"ל ואני אכתוב לך לשם.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אילה_א* »

אוקי התשובה נמצאת בגוף השאלה
את יכול הלהכין תוכניות שיתאימו לסוגי אקלים שונים .
לכיווני אויר שונים
וגם להציע התאמות זולות יחסית לבניית תוכנית חדשה.
להציע אותם למקומות שבונים בכמות גדולה ועוד רגע תיהיה כאן תנופת בניה כי כל מי שינותק מביתו יצתרך אחד חדש לגור בו
תחשביי איך את יכולה להפוך את הקונספט הזה למתאים לעקרונותיך
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שרון_ג* »

ואני מבטיחה לבוא לבקר...(למרות שנראה לי שזה כבר לא יהיה בדרך לשום מקום ;-))
ואם אני אחשוב על משהו מתאים...רגע, אני יודעת! חשבת על להיות הרופאה של הישוב? ;-)
ועכשיו ברצינות - אני אנסה לחשוב על משהו. לא מבטיחה לך שיצוץ לי רעיון, ושאם אחשוב על משהו מוצלח לא אנסה ליישם בעצמי. גם לי יש חלומות על מגורים בקצה העולם שמאלה...
ואני מנסה לחשוב על האיש שלי כדי לשאוב רעיונות - מה לגבי נגרות?
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

התלהבתי מאד מהרעיונות של עפרה, חבל שלא חשבתי עליהם בעצמי...
אני בעד להכין תוכנית עסקית ולחשוב ברצינות קודם כל כיצד אתם מתקיימים ומביאים את השוטף שלכם (שיכול לרדת מאד במעבר כזה), אחר כך הייתי חושבת על דברים פרקטיים ונעזרת במט"י המקומי לשם כך. הם ידעו להגיד לך מה נוסה ומה נכשל, למה יש מענקים טובים ומה כדאי להתרחק כמו מאש...
צימרים נראים לי דווקא כעניין די בטוח. אמנם השקעה ראשונית גדולה (אבל את תתכנני ואולי תעשו חלק מזה בבניה עצמית ותוציאו משהו ממש מיוחד מהידיים, אבל שיהיה ג'קוזי...) ואחר כך צריך אמנם לשווק, אבל הקהל ישנו וכבר רגיל לכך. בשביל שקט ונוף אנשים מגיעים.
והכי אני רוצה להגיד לך, תעשו כל מאמץ ליישם את התוכניות שלכם. תלכו עם החלומות שלכם, זה חשוב מאד.
שרון_ג*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שרון_ג* »

חווה לגידולים אורגניים שמציעה לאנשים לבוא להתנסות בעבודת כפיים בתמורה למזון ומגורים?
פרסום בחו"ל של חווה כזו עם טיולי סוף שבוע למקומות ההיסטוריים בסביבה?
לא בטוחה שזה טוב. סתם זורקת רעיונות. זה העניין בסיעור מוחות, לא?
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

תודה:-). אגב, זו אני הבת של טליה...

חווה לגידולים אורגניים שמציעה לאנשים לבוא להתנסות בעבודת כפיים בתמורה למזון ומגורים?

רעיון מעולה לדעתי. כבר מאתמול חשבתי על משהו כזה וניסיתי לפתח קצת. אנסה לכתוב מאוחר יותר או מחר כשיהיה לי זמן.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שוב תודה על המילים הטובות

הנה עדכונים - אשמח להערות:
הנושא הנבדק כרגע אצלנו הוא בירה - בירה אורגנית ליתר דיוק, הרעיון הוא לגדל את השעורה ושאר ה'מצרכים', עשיית הבירה (בן זוגי בעל נסיון בתחום) , כולל בירה נבטית שהיא מתקתקה יותר ובעלת חשיבות מקומית היסטורית.
אפשר לשווק את הבירה באיזור, ואף רחוק יותר (כמה בירות אורגניות נעשות כיום בארץ?), ולתת לאנשים להתנסות בעשיית בירה בעצמם. את השעורה ניתן להפוך לבאלות של קש מהן ניתן לבנות (צימר, בית ).
ואם כבר קש , אז:
אני מסתובבת כבר כמה שנים עם החלום של מרכז נסיוני לבניה בקש. לא מאוד כלכלי אבל אולי אוכל להפכו למרכז פעילות תיירותי.
העברת סדנאות בנושא בניה, וכו'. (כרגע הרעיון מעורפל אבל אנסה להתמקד)

קשיים שאני צופה:
שוק - האם יש שוק לבירה? כמה זה באמת כלכלי, כמה אפשר להתפרנס מזה? (נראה שכאן מט"י יכולים לעזור).
כעקרון על מנת שבירה תשאר זמן רב, במיוחד זו המיוצרת בייצור ביתי, היא צריכה להיות בירה חזקה (בנוסח גינס). האם יש בארץ שוק לזה? (אני לא אוהבת בירה בכלל ולא מבינה בזה, ובן זוגי גדל במקום אחר)

שאלות שאני שואלת: האם זה לא הזוי מידי לקיים שני עסקים על תבואה אחת (למרות שזה נשמע מאוד אקולוגי)

_פרסום בחו"ל של חווה כזו עם טיולי סוף שבוע למקומות ההיסטוריים בסביבה?
לא בטוחה שזה טוב. סתם זורקת רעיונות. זה העניין בסיעור מוחות, לא?_
שרון, נראה לי שזה בדיוק העניין בסיעור מוחות :-)

גם אני...
עפרה, אני בודקת את העניין של הפירות היבשים ומנסה להבין איזה כמות אצטרך על מנת שיהיה כלכלי, והאם אוכל להסתדר בלי לגדל את הפירות בעצמי. כזכור מדובר במקום מרוחק והובלה של כמות גדולה של פרי עלולה מאוד ליקר את עניין.

מה שעוד חשבתי זה מין מקום שבו אפשר לבוא עם כל המשפחה לשבוע שלם. שאתם לא דואגים לאוכל, אלא רק מספקים בקתה ומצעים.
(()) נהדר (הייתי צריכה להתבשל עם הרעיון הזה כמה ימים)
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

הי, אני ממש אוהבת את הדף הזה וכבר בא לי לבוא לבקר שם בסוף העולם (תני אזימוט:-P)

אני אהבת אוהבת אוהבת את הרעיון של בירה אורגנית נבטית. כבר אמרתי שאני די גרועה בצד הכלכלי של העניין, אבל יש לי משהו אחד לומר בנושא הזה: תבדקו בכמה תוכלו למכור את הבירה כדי שישתלם לכם כל הייצור. הרבה מאיתנו (נניח, שיהיה. אני מתכוונת לקהל היעד) ממש רוצים לקנות אבל אם זה יקר ממש, נסתפק בפעם ב... או בטעימה חגיגית. לכן כדאי מאוד להרחיב את המודל, כפי שהצעת. וכאן איכשהו הכל מתחבר (לפחות לי במוח).

דבר ראשון אני יכולה לספר לך שאח שלי בעסקי שמן זית. הם מתעתדים לקנות בית בד (הוא ושותפיו) מכל מיני טעמים, אחד מהם הוא גם עסקי. לא רק לחסוך כסף על בתי בד חיצוניים, אלא גם להשכיר את שלהם, גם לשלוט עד הסוף בתהליך וגם - וזה המעניין מבחינתכם - למשוך תיירות, בעיקר פנים. מסתבר שיש המון טיולים מאורגנים (של מוסדות וכד') שרק מחפשים אטרקציות. ואז, מתחברים לכמה מדריכי טיולים שעובדים עם האיזור שלכם ומציעים אטרקציה שמשלבת באמת סיור במקום, איך זה עובד וגם חנות קטנה שבה אפשר לקנות מוצרים.

והרעיון הנוסף, שמתחבר למה שהצעתי קודם (הבקתה ששוכרים לשבוע) ומשתלב עם מה ששרון הציעה ועם הכיוון שלך (בניה אקולוגית) - יש הרבה משפחות שגרות בעיר, וחסר לילדים (וגם להורים:-P) החיבור עם עבודת האדמה. אני רואה אצלנו - עברנו בית ואתמול העברנו עצים ממקום למקום. הבת שלנו (שנתיים+שמונה) היתה מרותקת (טרקטור!!!), אבל גם נהנתה מאוד להשקות את העצים, לשחק בבוץ. ילדים אוהבים "עמלנות". אפשר לראות את זה כשמשלבים ילדים בעבודות הבית וכד'. חשבתי שניתן להציע מין דיל לא יקר שבו באמת המשפחה שמתארחת מוזמנת לקחת חלק כראות עיניה, החשק, הכוח וגיל הילדים והאופי שלהם (וגם של ההורים) בפעילות שאצלכם. גננות, מפעל (בירה), בניה בבוץ וקש, בטלה... מין נופש מסוג אחר. כולם מחפשים כל הזמן "אטרקציות", אבל מה קורה כשהאטרקציות הן היום יום של המקום? זה מקסים, וזה נכון, וזה מיוחד...

אני חוזרת לאח שלי ולשמן זית. כשהיה מסיק הם עשו יום אחד "מסיק חברים". מיקמו את זה במטע שנוח להגיע עם ילדים. הכינו אוכל כייפי. מדורה לפיצות. שמיכות. וגם ציוד למסיק. באו חברים ומי שהתחשק לו עזר במסיק ומי שלא סתם הסתלבט ונהנה. ובשנה הבאה החזון שלהם הוא שבאים ליומיים, ישנים בשטח, מוסקים וכולם נוסעים לבית בד ומתחלקים בשמן שיצא ביומיים האלה. אני חושבת שאם משפחה כזאת משתתפת בעמל יומכם (בתשלום עבור הבקתה), אפשר לתת משהו סמלי, משהו מהתוצרת. אולי שהילדים יציירו על טיקט של בקבוק ולתת להם בקבוק בירה one copy רק שלהם. משהו בסגנון. או אם מייבשים עגבניות אז צנצנת קטנה. הכל רעיונות, יכול להיות שזה מודל כלכלי גרוע.

לגבי ייבוש פירות וירקות, רציתי רק להאיר עוד נקודה - ברגע שהם יבשים אין בהילות של טריות. לכן עלויות השינוע יכולות להיות אפילו פעם בחודש. נוסעים למגדל, קונים מלא קילו של משהו, מייבשים וכשנוסעים בפעם הבאה לעוד קניה, מחלקים ומשווקים את היבשים. אבל תחקרי את זה לעומק, אני באמת לא יודעת מספיק.

ועוד דבר (טוב, נו, לא יכולה להפסיק) - בירה אפשר למכור גם בברז. ואז יכולים למלא לבד בחנות (? אפשר ? צריך לבדוק). זה, בכל מקרה ואם אפשרי, מוזיל את כל עניין האריזה בבקבוקים. אצלנו במכולת מוכרים שמן זית (של אח שלי:-P) בפח כזה עם ברז, וממלאים בקבוקים אחרי שהתרוקנו.

והבירה שתארת נשמעת טעימה. ממש עושה חשק!

עפרה
בתנועה_מתמדת*
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

אני כתבתי-
_יש לי חברה טובה שעבדה בין היתר במט"י (מרכז טיפוח יזמות) והיא אלופה בבניית תכניות עסקיות (בין היתר).
אם יהיה לכם איזשהו רעיון ממשי(פחות או יותר) שתרצו לבדוק ברצינות, אני אשמח לקשר ביניכם._

את שאלת איפה היא יושבת?

היא נעה מעדנות על הציר בין ירושלים לתל-אביב, במידה ויהיה צורך, ייתכן והיא גם נוסעת דרומה. אפשר לברר לכשיהיה רלוונטי.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

לגבי ייבוש פירות וירקות, רציתי רק להאיר עוד נקודה - ברגע שהם יבשים אין בהילות של טריות
מאוד נכון עפרה - ולמעשה המיובשים גם תופסים פחות מקום לשינוע בדרך חזרה. כאמור אני בודקת. מאחר וזהו משהו שאני מתלהבת ממנו, ואני לא רואה את עצמי מגדלת עצים וקוטפת פרי (להבדיל מבן זוגי השש לרעיון לגדל את השעורה של עצמו, ובכלל לגדל...).
האם אחיך מצליח להתפרנס מהשמן בלבד?
ואם כן, כמה זמן לקח לו להגיע למצב הזה?

עפרה אני שמחה שהדף הזה גורם לך עונג, למעשה אפשר לקרוא את זה בין השורות שאת כותבת (-;
גם אני נהנית ממנו. בהתחלה כשפתחתי אותו, לא ידעתי אם בכלל יגיבו לו אבל חשבתי שיהיה נחמד לנסות, ומה שקורה כאן הוא הרבה יותר ממה שחשבתי, ומאוד מאוד מפרה.
סתם מתוך סקרנות, איפה את שוכנת ומהיכן כול הרעיונות נובעים?

בתנועה מתמדת , אהיה בקשר בעניין חברתך . בגדול חשבנו לפנות למט"י, אבל אפשר לבדוק גם אופציות אחרות, פרטיות יותר, אולי אישיות יותר?

אנחנו בדרך לצימר בצפון אז אני הולכת להעלם לכמה ימים- נראה לנו שיהיה נחמד לרכז מחשבות דווקא בצימר בנוף שונה לגמרי...
(ובכלל לנסות מה זה אומר צימר, כי לא ממש היינו באחד)
להתראות בנתיים
|H|
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

סתם מתוך סקרנות, איפה את שוכנת ומהיכן כול הרעיונות נובעים?

גרה ברמות השבים, מושב ליד צומת רעננה. גם גדלתי פה.

הרעיונות מהראש. אני גם עובדת בזה במובן מסויים (ממציאה דברים, פיתוח תוכן, קופירייטרית). תמיד היתה לי חשיבה לא קונבנציונלית, אפילו מתמטיקה הייתי עושה בדרך אחרת... אני תמיד זו שזורקת רעיונות ואז יש את אלה שהתפקיד שלהם להגיד: וואלה גדול! או איזה רעיון משונה או לא כלכלי או מה שזה לא יהיה...
:-P

אח שלי עדיין לא מתפרנס מהשמן, אבל זה באמת בהקמה. זו השנה השלישית למסיק. בשנה הראשונה זה היה ממש מעט מטעים. בשנה השניה עוד. בשנה השלישית עוד ועוד. ושנה הבאה יהיו עוד ועוד ועוד (אלה מטעים בציפורי בגליל). כרגע ממש אי אפשר לומר שהם מתפרנסים מזה, אבל הלך להם מצויין עסקית, היה ביקוש שיא לשמן (לא נשאר והיה משהו כמו 14 טון או עשרים ומשהו, לא זוכרת). השמן אורגני, כתית מעולה, באמת משהו משהו. זה סתם שוויץ על הדרך:-). אני מאמינה שעם הבית בד וכל היוזמות הנלוות זה יתחיל מתישהו, טפו טפו, להיות רווחי יותר.

תבלו בסופשבוע, איזה כיף לכם,

עפרה
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

אגב, זו אני הבת של טליה...
עכשיו הכל מובן...(כמעט)
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

ענן.
בדרך כלל ממה שאני רואה , מקומות שנבנים על מוצר ייחודי כמו בירה אורגנית צריכים משהו מסביב לזה. אני לא יודעת איך את בבישול אבל רעיון של מסעדה ייחודית, סביב למפעל הבירה (כן אני יודעת שיש את הברוהאוס בת"א) עם מתכונים שמשלבים אותה בתבשילים, משהו ייחודי לגמרי שיגרום לאנשים לבוא למקום שלכם במיוחד. כמובן שזה דורש המון יחסי ציבור.
אני פשוט מסתכלת על מקומות דומים בארץ כמו עין כמונים שנבנה סביב הגבינות, גם בהרדוף יש מסעדה אורגנית (הייתי פעם, היה מעולה), מסעדת בשר הציד שהיתה בגבעת עדה (עד שהם התמסחרו לגמרי) ועוד.
רעיון נוסף שדורש באמת הרבה מאמץ, ושוב השאלה היא גם כמה שטח יהיה ברשותכם:
המון אנשים היום מחפשים לעשות אירועים בצורה מיוחדת, יש מקום מעל הכינרת שעושה אירועים שכוללים לינה בלילה באוהלים, וקהל היעד שלהם הוא דווקא לאנשים מהמרכז שמחפשים לעשות אירועים קצת אחרת. אם יש לכם שטח גדול מספיק, הרי בדרום זה משהו שיכול להיות פעיל מרבית חודשי השנה (לא קר כמו בצפון), ושוב עם מספיק יחסי ציבור של פה לאוזן, זה יכול לפרוח.
שגית_רי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שגית_רי* »

הי ענן
מקוה שנהנתם בצימר.

גם אנחנו כרגע בחיפושים /תכנונים/ בדיקה של רעיונות לעסק, נמאס לנו להיות שכירים.
מהמקום שבו אנחנו נמצאים, מתאים לנו יותר עסק שיקרה פה באזור אבל לא יהיה קשור רק לאזור הזה. בגלל כל השיקולים של מיעוט תושבים/לקוחות, מרחק, וכו' ועוד כמה סיבות אישיות. כלומר, משהו שאפשר לעשות גם כאן וגם במקומות אחרים.
זה בשביל איזושהי הכנסה קבועה. כשיש את זה, אפשר לחשוב ולחלום בנחת על עוד עיסוקים ועסקים משניים...
להרבה תושבים באזור יש כמה עיסוקים. משהו בסגנון חקלאות - תיירות - חצי משרה איפהשהו.

צימרים - הייתי קצת בקורס תיירנים לאזור אז בנושא הצימרים יש לי קצת מידע. אם תרצי.

חקלאות תיירותית - תלוי איפה ומה. לפעמים לא ממש ריווחי. תלוי גם אם זה עסק חקלאי רציני שעושה גם סיורים לקבוצות או רעיון רחב יותר של חוויה חקלאית ו'חיבור לטבע והאדמה' לתיירים - משפחות, קבוצות, בתי-ספר. באחד זה חקלאות בעיקר ובשני זה תיירות בעיקר. צריך לראות איפה שמים את הדגש. ובשני המקרים, אם מדובר על גידול של עצים או צמחים אחרים צריך לקחת בחשבון את הזמן שיקח לגידול ואת העונות המשתנות. לא כל השנה אפשר למסוק זייתים או לבצור ענבים למשל.

אם אתם חושבים יותר בכיוון של תיירות והישוב שלכם שייך למועצה אזורית רמת-הנגב באמת כדאי להתייעץ עם רז ארבל. בנושאים של חקלאות באיזור, אולי אפשר להתייעץ עם תחנת המו"פ (מחקר ופיתוח) שנמצאת ליד אשלים.

אפשר גם לחשוב בגדול ולמצוא איזו אטרקציה תיירותית - חוויה מדהימה ויחודית לכם, משהו שימשוך אנשים מכל הארץ....אם יוצאים ממה שמכירים והולכים רחוק במחשבה, בכיוונים שבכלל נראים לא קשורים, אפשר למצוא דברים שאף אחד עוד לא עשה (לפחות לא פה באיזור)... :-)

בכל מקרה, המון בהצלחה.... @}
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

אהבתי את הרעיונות של אמא נוגי.

ורציתי לספר ש (יש פואנטה):

לפני כמה ימים נסעתי ברכבת לעבודה. וקפאתי מקור. היה כתוב בתחזית "התחממות" אבל היה קררררר. אז עברתי בעזריאלי וקניתי ג'ינס וסוודר (ככה אני עושה שופינג תמיד, כשאין ברירה בעשר דקות). לבשתי אותם יום, והם מאוד התרחבו והפכו להיות קצת גולדים עלי. למחרת הלכתי עם חברה מהעבודה להחליף (רעיון שלה, בחיים לא היה עולה בדעתי, אני צרכנית גרועה). החלפנו. הלכנו לשתות קפה בארומה. בעודי מחכה שיגידו ברמקול: "עפרה", קראתי ידיעות אחרונות. אני אף פעם לא קוראת ידיעות. ואז ראיתי ידיעה על כך ששתי עייריות גדולות (ירושלים וראשל"ץ, איך כותבים את זה?) היקצו אדמה חקלאית לתושבי העיר שחסר להם הקשר עם האדמה. חלקות לגינון. ושיש ממש ביקוש (שלושה מתמודדים על כל חלקה). ונזכרתי שבגרמניה ראיתי גם מין תרבות כזאת - של עירוניים שיש להם גינה קטנה מחוץ לעיר (ראיתי דרך הרכבת שם רצף של כאלה). וזה מצא חן בעיניי, כי זה מדבר בדיוק על הרעיון הזה שגם אם אין אדמה ליד הבית, יש רצון לעבוד ולגנן ולהתחבר לטבע. וזה היה בדיוק בימים שהתכתבנו, וחשבתי שזה כמו סימן טוב:-)

נועה,
עכשיו הכל מובן...(כמעט)

:-)
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

לכול המתענינים, הצימר היה נהדר :-) וגם נתן לנו זמן והשראה לארגן את המחשבות.

מבחנת חלוקת האנרגיה והמשאבים: נראה לנו שכדאי לבנות קודם כול שני צימרים יחודיים, לעבוד על פרסום הולם וכו', במטרה להתחיל להחזיר השקעה ולהתחיל להרוויח מתישהו. שגית רי, אשמח לדבר איתך. מעניין הקורס תיירנית לאיזור. מי ארגן את זה?
הנושא של החקלאות תיירותית מורכב הרבה יותר, ולקחתי את ההערות שנאמרו כאן בחשבון (כמו את ההמלצות)
האם אתם עדיין באותו מקום ועונים לאותו מספר טלפון?

עפרה, אני מכירה שטחים ירוקים כאלה, ראיתי אותם במקומות שונים בקנדה. רעיון נהדר במהותו, איזה יופי!
הרי יש לנו (לדעתי) צורך בסיסי להיות קרובים לאדמה כלשהי באיזושהי צורה (האם לא בגלל זה אנשים רוצים כולכך בית על שטח בגודל 250מ"ר +גינה)
מיסטר_בי*
הצטרפות: 27 ינואר 2005, 19:45

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

ענן יקרה
שיהיה בהצלחה, אין רעיון בשבילך למעט גידול קנבוס שזה לא ממש חוקי או גידול נחשים.
בקיבוץ מצובה יש נחשיה ועפ"י התרשמותי יש ביקוש ושוק לנחשים .
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

גידול נחשים? אתה מוכן לפרט (מהן דרישות השוק, סוגי נחשים, נחשי שעשועים וכו')
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי ענן
בתור "שכנה" מהסביבה חשבתי לעצמי שאחד הדברים שהכי חסרים כאן באיזור זה אטרקציות שמתאימות לכל המשפחה עם דגש על ילדים.למשל, משהו בסגנון של "קיפצובה" או בית חלומותי-מתקנים מתנפחים או ציוד ג'ימבורי משולב בבית קפה פתוח מדברי(בלי הרפתקאות קולינריות.צ'יפס,קטשופ ופאנקייק) שאפשר גם לסגור בימים קרים יותר. אני בטוחה שכל המשפחות הצעירות מהאיזור תשמחנה מאד למקום כזה. אפשר לערוך שם גם ימים סגורים מראש לבתי ספר או גני ילדים או אפילו ילדי חינוך ביתי...אפשר להשכיר את המקום לסדנאות כלשהן. וגם לבאר שבעים זו תהיה אטרקציה ששווה לנסוע עבורה שעה וקצת בשבת...
רעיון...
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

לפני שנה וחצי עזבנו קיבוץ ו והתלבטנו בין סוף העולם שמאלה (עזוז) לבין ישוב קטן בגליל המערבי.
הגליל המערבי ניצח.
אני טוענת שבפנסיה נעבור לעזוז ואולי קצת לפני.
עד כאן ההקדמה.
ממי שהיתה חלקית בסרט הזה שווה לך לדעתי לעשות כמה פעולות.
1- לעשות סקר בסביבה הקרובה הקרובה הווה אומר עד 45 דקות נסיעה ולבדוק מה יש ומה אין שם.
2- לעשות בדק בית בינרכם לבין עצמכם בא אתם יודים לעשות, אוהבים לעשות, רוצים לעשות.
3- אם רשימת המכולת הנ"ל לפנות למנהלת התירות ובנוסף למטי לקבל חוות דעת מקצועית
4- לחפש רעיונות של עבודה מהבית (כמו מחשב, יצירת מוצרים וכו...)
5- הצעה- לתחקר טוב טוב את האנשים החיים במקום על קשיים, יתרונות וכו...
המון הצלחה
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

בת הרים, כמה "שכנה מהסביבה" את? (מצפה רמון?)

שאחד הדברים שהכי חסרים כאן באיזור זה אטרקציות שמתאימות לכל המשפחה עם דגש על ילדים
את מאוד צודקת. ג'מבורי זה לא משהו שמושך אותי לעשות, אבל אני יכולה לקחת את זה למקומות אחרים של פעילויות והפעלות 'טבעיות' יותר עם ילדים.
כמה רחוק היית את נוסעת בשביל פעילויות לילדים? למעלה משעה? (אני מניחה שזה תלוי בפעילות)

שרית אמיר, תודה על רשימת הפעולות, חלקן נמצאות אצלנו ברשימה, וחלקן לא - כמו למשל לתחקר טוב טוב את האנשים במקום. בגדול דיברנו ואנחנו מדברים עם אנשים, שואלים וחוקרים, אבל יהיה חכם לעשות זאת באופן מאורגן (למשל כשנפגשים עם ועדת קליטה בפעם הבאה).
כנ" לגבי סקר בסביבה הקרובה - אני תושבת המקום ויודעת מה יש, אבל זה יכול לעזור לסדר את הדברים שאנחנו יודעים שיש ברשימה, כדי לתת תמונה חדה יותר.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

גבולית

כפי שהצעת, אשמח לדבר איתך לגבי צימרים ומט"י
בבקשה כתבי לי לאימייל: gamal שטרודל 013 נקודה net
תודה
בת_ההרים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני מניחה שזה תלוי בפעילות
בינגו. תראי,בשביל פעילות יצירה לא הייתי נוסעת שעה(ממצפה)בגלל שזה יש לי כאן ותמיד אפשר לרדת למכתש,לגרד קצת צבעים מהאבנים,לערבב עם מים והופ העברנו שעתיים בכיף.
דווקא בגלל שאנחנו די חיים בתוך הטבע,חסר לילדים קצת ההיפך. מתקנים מתנפחים,בריכות כדורים,את יודעת....דברים יותר "תל אביביים". מנסיון,כשאנחנו מגיעים למקום כזה הילדים בעננים. עם כל זה,ואולי בגלל שהם ילדי טבע.
גם בשביל פעילות עם חיות לא חושבת שניסע יותר מידי רחוק.גם זה יש מספיק בסביבה הקרובה.
תביאי בחשבון שלתיירים מהצפון יש את החי נגב ברביבים,את חוות האלפקות...אז משהו עם חיות ויצירה ממילא כבר לא יהיה אטרקטיבי מידי.
אולי להקים תאטרון(בובות) נודד בנגב? או לאו דווקא נודד. זה חסר מאד מאד. אני הייתי נוסעת בשביל הצגת ילדים ידידותית. וזה משהו שאפשר למכור לכל המתנס'ים בסביבה. יש אפילו כמה אנשים עם מספיק כסף כדי לשלם עבור הצגה כזו ביומההולדת של הילד.
שגית_רי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שגית_רי* »

מסכימה עם בת ההרים. דוקא הזה עם המתקנים חסר יותר. אולי אפשר שילוב של שתי האפשרויות. וגם תאטרון(בובות) נודד בנגב עם הצגות גם לגילאים הצעירים יותר 2-4 יתקבל ממש בשמחה.
בת_ההרים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בת_ההרים* »

עם הצגות גם לגילאים הצעירים יותר 2-4
במיוחד.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

האם עולה כאן רעיון מוצלח שמישהי מכן תרצה לעשות במצפה רמון או באיזור?

אני מודעת למחסור בהצגות וג'מבורי באיזור אבל לא נמשכת לסוג כזה של פעילות - והרי מדובר על עסק שהוא דרך חיים (כך זה בעיני לפחות), וצעצועים מתנפחים זה לא האופן בו הייתי מעדיפה להעביר את ימי, וגם לא להסתובב עם תיאטרון בובות נייד בכול הישובים (זוכרות שדיברתי על זה שאני רוצה להפחית נסיעות).
אני חושבת שזה רעיון נהדר ואולי מישהי מכן אכן תרים את הכפפה (ואני אוכל לנסוע שעה על מנת לבקר במקום שלה...). בעצם, הסיעור מוחות הזה הוא של כולנו, לא?
בת_ההרים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בת_ההרים* »

האם עולה כאן רעיון מוצלח שמישהי מכן תרצה לעשות במצפה רמון או באיזור?
בהחלט. אבל אני כרגע לא בשלב בחיים של מעבר ליישוב חדש וחיפוש מקור פרנסה. אני יותר בכיוון של השרצת וגידול ילדים p-: ואני אומרת "דייני" (-:
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

שוב שלום

כתבת שתתחקי בפגישה עם ועדת קבלה
הצעה: חוץ מועדת קבלה לתחקר לשאול בצורה ישירה ועקיפה את אנשי המקום
ועדת קבלה לא תמיד מציגה את הלך הרוחות כמו שהוא באמת
סמכי על חושיך ובשיחות לא פורמליות עם הסביבה תשאלי תבררי ותביני לאן נושבת הרוח.
מפגשים פורמלים עם ועדות לא תמיד נונות תמונה מלאה.
רעיון עיסקי אומנם לא לכל השנה אבל
לפתוח קייטנות בחיק הטבע לגדולים כולל לינה באוהלים פעילות נטו בחיק הטבע
עם בונים נכון אפשר 3 מחזורים בחופש הגדול, פח, סוכות, חנוכה
ובשאר השנה לבנות את התוכניות.
לפנות מראש לקהל יעד בעל יכולת
פעם מפעלים/ חברות גדולות היו עושות קיטנות לילדי המפעל

חברות הייטק שהיום שוב בפריחה יכולות להביע ענין עבור ילדי העובדים.
מיסטר_בי*
הצטרפות: 27 ינואר 2005, 19:45

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי מיסטר_בי* »

גידול נחשים? אתה מוכן לפרט (מהן דרישות השוק, סוגי נחשים, נחשי שעשועים וכו')
ענו שלום
הנה article]קישור soc[/po].asp?id=460
ואני ממליץ לך לבקר בנחשייה ולראות כי כמו שמגדלים דגים ויוצרים זנים אותו דבר ניתן לעשות בנחשים
ולטפח זנים מיוחדים מרהיבי צבעים.
בכלל הנחשים הם מבוקשים ביותר ומהווים אטרקציה ומחירם לא נמוך בכלל.
אני מזכיר לך שלפני מספר שנים נרצח מגדל הנחשים יעקב סלע ז"ל מחיפה והכתבות שהתפרסמו בעניין
חשפו אותי לאינפורמציה הזו שיש ביקוש לנחשים.
אישית אני לא אוהב נחשים אך בהחלט אני מתרשם מהעוצמות שלהם.
בקיבוץ מצובה כאמור ראיתי נחשייה ובטח יש גם בדרום.
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שרית, תודה, רעיון מצויין

מיסטר B
(to B or not to B)
לנחשים בהחלט יש ביקוש, אבל אני חוששת שלא אני נועדתי לספק אותו... בכול אופן תודה עבור רעיון שווה.

אולי נשנה את שם הדף הזה למשהו כמו : פרנסה באיזורים מבודדים :-)
שרון_ג*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שרון_ג* »

ירושלים וראשל"ץ, איך כותבים את זה?
כותבים את זה ראשל"צ

ומשום מה זה הצחיק אותי, ההפניה הזאת למה שקורה שם. את יודעת למה, ענן יקירתי ;-)
(שלא אסגיר לכולם את עברנו ה"שחור"..)
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

זוכרים שדיברנו כאן על סוכה במדבר - על השקט והראשוניות המיוחדים, ומאידך גם על התנאים הבסיסיים מידי (אין שרותים קרובים וכו')
עזרו לי בבקשה להגדיר את הדברים ההכרחיים בצימר ועל איזה אפשר לוותר

למשל, אני הולכת לקיצוניות ושואלת את עצמי:
  • האם ג'קוזי (במתכונתו הנוכחית) הוא דבר הכרחי ? האם במקום אפשר לתת בריכה טבעית וכו' (נעה ברקת, רצתה ג'קוזי...)
  • האם הבערת אש באח כאמצעי יחיד לחימום תחשב לעבודה קשה שאינה מתאימה לנופש?
  • מה לגבי שאיבת מים מהבאר במקום ברז ?
  • האם שירותי קומפוסט אישיים לכול חדר (נקיים בעלי מושב קונבנציונלי ושאינם מעלי ריח) היו דוחים אתכם (עפרה?.....)
ושאלה נוספת, האם שקט מוחלט (כזה שאיננו כולל שום מכשיר חשמלי) היה גורם מדרבן עבורכם לנסות צימר בסגנון אחר בנוף ראשוני?

דבר נוסף, נאמר שאנחנו מחליטים על פעילות לילדים, שברור שחלק מהעניין זה בתי ספר, האם ניתן בפועל להגביל את מספר הילדים בזמן נתון ל-20 (למשל שהכיתה נחלקת לשניים והחלק השני מטייל באיזור בזמן שהחלק השני עושה את הפעילות)?

תודה
שגית_רי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי שגית_רי* »

בקשר לצימרים: הכל תלוי לאיזה קהל את פונה. הבנתי שגם סוכה במדבר כבר שכללו את התנאים אצלם. לשאלות שלך, יש לי את התשובות האישיות שלי ואת התשובות מהקורס...אני אענה לך פה את שלי, של הקורס ארוכות מידי.... אבל אני אנסה לשחזר את המייל או שתתקשרי והכי עדיף, בואו לבקר.... :-)

האם ג'קוזי (במתכונתו הנוכחית) הוא דבר הכרחי ? האם במקום אפשר לתת בריכה טבעית וכו' כל עוד זה נוח ונעים ואינטימי, לא משנה לי ואפילו עדיף בריכה טבעית.

האם הבערת אש באח כאמצעי יחיד לחימום תחשב לעבודה קשה שאינה מתאימה לנופש? תלוי למי. לי ממש לא אכפת, אם זה בטיחותי ונוח לשימוש. אנחנו מתעסקים הרבה עם מדורות...

מה לגבי שאיבת מים מהבאר במקום ברז ? עד כאן. אולי. בטח לא עם ילדים קטנים. לא ממש בא לי לטרוח כלכך..

האם שירותי קומפוסט אישיים לכול חדר (נקיים בעלי מושב קונבנציונלי ושאינם מעלי ריח) היו דוחים אתכם אותי לא. אפילו משמחים. כל עוד אני לא מוצאת שם 'מזכרות' מהאורח הקודם..... :-S

האם שקט מוחלט (כזה שאיננו כולל שום מכשיר חשמלי) היה גורם מדרבן עבורכם לנסות צימר בסגנון אחר בנוף ראשוני? מצד אחד, כן, מאוד. מצד שני, ממקום כזה אני באה, אז אולי, אם אני בנופש בלי הילדים (לא משהו שיקרה בשנים הקרובות...), אולי לא היה אכפת לי להתפנק עד הסוף ולשכב במיטה יום שלם עם טלויזיה.......

האם ניתן בפועל להגביל את מספר הילדים בזמן נתון ל-20 (למשל שהכיתה נחלקת לשניים והחלק השני מטייל באיזור בזמן שהחלק השני עושה את הפעילות)? בטח. בעלי עובד במקום כזה שמעביר סדנאות לבתי-ספר פעמיים בשבוע וזה מקובל לחלק לקבוצות כשכל קבוצה עושה פעילות אחרת. ואפילו רצוי כי בקבוצה יותר גדולה מ15-20 (או 30 תלוי באופי וגיל המשתתפים ובמס' המלווים ובאופי הפעילות...) קשה מאד להשיג ריכוז והשתתפות מכולם.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אולי כדאי לפנות למט"י - מרכז טיפוח יזמי באזור מגורייך, יש גם בבאר שבע.
הם יוכלו לעזור לך לבנות תכנית עסקית, ללות אותך, להדריך אותך כלכלית, לסדר הלוואה אם צריך, ולעזור.
רוני_בלוני*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

למרות שיש חוות אלפקות וכאלה באיזור, אם הייתי נוסעת לצימרים (בעיקר בדרום) האטרקציה שהכי היתה באה בחשבון זו פינת ליטוף לילדים. אני אסתדר גם עם השקט שלי (רצוי לצייד את הצימרים במשחקי חשיבה והוראות הפעלה, אולי חומר כתוב על: בניה אלטרנטיבית, אינדיאנים בטבע, חיים קדומים, גליונות באופן טבעי), אבל לילדים הייתי רוצה גישה חופשית לבעלי חיים (הבנות שלי מטורפות על זה: כבשים, עיזים, תרנגולות, כלבים וחתולים, ארנבות, אפרוחים, רכיבה על פוני או חמור).
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

רוני יקרה
הייתי כבר בפגישת יעוץ עם מט"י, תודה,
ויתכן ואפנה אליהם שוב בהמשך. מנסיוני , צריך להיות ממוקדים יותר כשבאים למט"י. הם עוזרים לך תוכנית עסקית כשיש רעיון (וגם יודעים להצביע על בעיות), אבל הם לא יבנו את התוכנית עבורנו, וזה מה שאנחנו עושים כרגע.
עפרה.ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עפרה.ק* »

האם ג'קוזי (במתכונתו הנוכחית) הוא דבר הכרחי ? האם במקום אפשר לתת בריכה טבעית וכו' (נעה ברקת?, רצתה ג'קוזי...)

לדעתי בריכה טבעית זה מצויין. בקדיתא יש שתי בריכות כאלה, כשיש זרם חזק של מים מהדפנות דרך צינור, אז יש לזה אפילו קצת אפשקט של ג'קוזי. אבל זה בחוץ וזה מים קרים, בסירקולציה. כיף ויפה.

האם הבערת אש באח כאמצעי יחיד לחימום תחשב לעבודה קשה שאינה מתאימה לנופש?

לדעתי מספיק בהחלט. אני שוב מדברת על קדיתא (בקתה בקדיתא של דורון ומיקה) שם ההסקה היא באח. זה חימום נעים ומתאים. ממש לא עבודה קשה מדי.

מה לגבי שאיבת מים מהבאר במקום ברז ?

וואו, על זה לא חשבתי. אני יכולה לספר לך שכשהיינו באיי אנדמן חבר שלי הלך כל יומיים עם שני ג'ריקנים הילכה של כעשרים דקות כדי להביא מים מהנחל. בקיצור, אם זה תלוי בי זה אחלה כל זמן שיש מי שעושה את העבודה הקשה:-P. יכול להיות עם זאת שהשתפרתי בתחום הזה וגם בעצמי הייתי טורחת.

האם שירותי קומפוסט אישיים לכול חדר (נקיים בעלי מושב קונבנציונלי ושאינם מעלי ריח) היו דוחים אתכם (עפרה?.....)

מצויין ומספק.

האם שקט מוחלט (כזה שאיננו כולל שום מכשיר חשמלי) היה גורם מדרבן עבורכם לנסות צימר בסגנון אחר בנוף ראשוני?

מדרבן. ואם היית שואלת את חבר שלי אז מדרבן בחזקת עשר.

:-)
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

עפרה

זה מעניין מה שכתבת פה, כי בדיוק אתמול שגית רי ואנוכי ניהלנו שיחה ארוכה בענייני צימרים (יש לה מידע חשוב בעניין), ומהשיחה התברר לי שרק 20% מכלל האנשים שיכולים לממן צימר ( = לקוחות פוטנציאליים) (ענן מנסה לאמץ מונחים מקצועיים...) ירצו צימר בסיסי עד כדי כך - משמע - שאיבת מים, חטיבת עצים וכו'.
לדבריה (ואני מסכימה אתם) רוב האנשים גם אם רוצים שקט וטבע, עדיין נמצאים בנופש ולא רוצים להתאמץ יותר מידי עבור צרכים בסיסיים - ששוב זה נשמע הגיוני. תארי לעצמך אמא ל-3 ילדים שיצאה לנוח מטרדות היוםיום עם בן זוגה. האמנם תרצה בדיוק לשאוב ולחטוב?
עם כול אהבתי לטבע, מאז שהפכתי לאמא למדתי להעריך מנוחה אמיתית, ומאחר והרצון שלנו להקים צימר הוא על מנת לתת לאורחים שלנו מקום מחבק לנוח בו באמת, כדאי שניקח את הדברים הללו בחשבון.

לפיכך,
נראה שנצטרך למצוא איזו דרך ביניים - צימר שקט ואקולוגי ככול הניתן אך נוח לתפעול (עצים יחכו לך ליד האח, מים "ישאבו" עבור האורח וכו') או לחלופין, לתת את האפשרות למעונינים בכך לחטוב, לקטוף וכו'
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

עבר המון זמן מאז שכתבתי בפעם האחרונה בדף הזה (ו"באופן" באופן כללי) ופתאום הבנתי שעזבתי את הדף הזה לא גמור . אז בבקשה:
עברנו לעזוז - המקום הנידח עליו דיברתי, בתחילת אוגוסט. המעבר היה קשה אבל לאט לאט מתחיל להיות קל יותר ומבחינתנו היה ברור בכול שלב שעשינו את הצעד הנכון וגם הקשיים הם חלק מתהליך ההסתגלות והקליטה.

מבחינת תעסוקה כרגע : בן זוגי מצא עבודה ממש באיזור שמשאירה לו זמן פנוי גם לדברים אחרים (איזה כייף!!!!!).
אני עובדת מהבית (יש לי משרד לתכנון אדריכלי אקו-אקלימי) ויומיים בשבוע מרצה בבאר שבע (אדריכלות, אלא מה...).
לגבי רעיונות לתעסוקה עליהם דיברנו: התחלנו את עשיית היין הראשון שלנו, פשוט כי זה משהו שהאיש שלי תמיד רצה לעשות, וחלומות הרי צריך להגשים... עשיית היין היא חוויה נהדרת בפני עצמה. התוצאה לא רעה עבור ההתחלה ובהמשך נבדוק האם שווה ללכת על זה באופן מסחרי, או אולי על בירה.
זהו לבנתיים. יש עוד המון מה לעשות ולבנות, המון תוכניות והמון שקט....

הישוב דרך אגב מעוניין לקלוט משפחות חדשות. מדובר בישוב שונה מאוד ולא שגרתי - שווה ביקור למי שמחפש את פינתו בעולם ומרחק מציווליזציה לא מפחיד אותו. אז לכול מי שמתעניין בישוב אני ממליצה בחום ואשמח לענות על שאלות.

שוב תודה לכולכם על כול הרעיונות הנהדרים והתמיכה שקיבלתי כאן. אני קוראת את מה שכתבתי כאן בהתחלה כשהכול היה ראשוני ולא ברור ומפחיד כולכך (צעד גדול וכו') אני כמעט לא מאמינה שעשינו את זה ועברנו לעזוז. איזה יופי!
אולי החוויה שלנו תתן כוח גם לאחרים שרוצים ולא מעיזים? (כנו שגם אני קיבלתי כוח מ-עוברים לצפון קופצים ראש, המיתולוגי). גם אנחנו די קפצנו למים במקרה הזה. בן הזוג שלי עזב עבודה "מסודרת לפני שידע מה יעשה הלאה. פשוט הרגשנו שאנחנו חייבים את זה לעצמנו, וידענו שלשנים הראשונות סביר להניח שנצטרך מקור פרנסה חיצוני כדי לשרוד, אבל אמרנו שגם אם לא נמצא נייצר לנו אותו, ובאמת מבחינת תעסוקה זה הסתדר.
אנחנו בתחילת הדרך ולדעתי האסימונים שנזרעו כאן יפלו בהמשך....
בם_בי*
הצטרפות: 26 יולי 2005, 14:27

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי בם_בי* »

איזה אומץ! כל הכבוד. מאחלת אורך רוח ומעבר הדרגתי לקצב ולשפה החדשים ( : והמון בהצלחה
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

איזה קטע, בדיוק חשבתי עלייך לפני כמה ימים ועניין אותי מה נהיה. נשמע יופי! עזוז מקום שמושך אותי כבר הרבה זמן (לא למגורים, אלא לביקור), אבל אף פעם לא הייתי.

כשיהיה יין או בירה תגידי ;-)
ענן_בעננים*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

תודה לכן.
אומר בשמחה כשיהיה יין (עם בירה עוד לא התחלנו)
נועה_בר*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי נועה_בר* »

בהצלחה ! יופי לכם. נחמד אם תמשיכי לספר מידי פעם, ושנה טובה @}
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

הי ענן, משמח מאד לשמוע שהסתדרתם. סומכת עליכם שזה רק ישתפר. ושנה טובה!
רוני_בלוני*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שלום ענן, איזה יופי! מקווה שתמשיכו להיות מאושרים תמיד!
שנה טובה ושלווה!
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אפשר לשנות את שם הדף למשהו ברור?
רעיונות?

<דף לשינוי שם>
במבי_ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני נגד מחיקה. דף איכותי לגמרי, לגמרי בנושאי הליבה. אני בעד שינוי השם. אגב, זה שכתוב למעלה דף_ בלוג לא מרמז על התוכן שלו במקרה הזה. אני ממליצה לקרוא אותו, הוא מעניין ומלמד ועושה חשק...
במבי_ק*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי במבי_ק* »

האמת היא שאני די ב :-0 מההצעה למחוק את הדף הזה.
איילת_חן*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 08:24
דף אישי: הדף האישי של איילת_חן*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי איילת_חן* »

דף חשוב ומאד רלוונטי, הייתי משנה שם
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

מודה שלא קראתי מעבר להודעה הפותחת.
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

אז איך לדעתכן אפשר לקרוא לו?
עולם_חדש_מופלא*
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

אני מסכימה עם במבי. זה דף מאוד מעניין, וקשור לנושאי ליבה.
אולי להוריד את התיוג דף-בלוג?
שינוי שם בטוח כדאי, ואולי אפשר להכניס סיפורים מעניינים כאלו לתוך + בדף איפה לגור (או דף בסגנון)

ע ע ע- יחסית למישהי שלקחה חופשה מעריכות, את פה הרבה... (-;

במבי- שברתי את התיוג בהודעה שלך
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כל חיי חיפשתי אנשים עם ראש פתוח אני כבר בן 65 ומסיים בקרוב את עבודתי ועומד או הולך לבלות את שארית הזמן הנותר כדי להיות פנסיונר מה שאתם עושים הוא מקסים
אליהו_מץ*
הצטרפות: 03 אפריל 2014, 16:29

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי אליהו_מץ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה שאתם עושים הוא חזון חילוני של אחרית הימים אחת הבעיות המודרניות שלנו היא שאמנם האינטרנט עושה את החיים כביכול קלים יותר האמת היא שהחיים הפכו ליותר מסובכים וכל הפעילות המחשבתית שלנו כלואה בתסבוכות של איך להתאים את עצמנו לאינטרנט אני כבן 65 ועדיין שוהה באמריקה באתי לכאן כדי ללמוד לא לחפש הפינס happiness אלא כדי לחפש creative ways חיפוש אחר יצירתיות וכדי ליצר יצירתיות צריך לגלגל רעיונות או יותר נכון להתמקד ברעיון מסוים לחתול אלף חלומות כולם עאליהול עכברים אומרים בערבית פלשתינאית בחצי השנה האחרונה התמקדתי במחקר על שמן זית גמלים וחרסים זא כדים להובלת השמן בסופו של דבר אפרסם זאת בנתיים כתבתי ספרון קצרצר הנקרא who is an israeli amazon e book eliyho matz
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

דרוש סיעור מוחות יצירתי

שליחה על ידי יעלי_לה »

בפעם האחרונה שהציעו למחוק הרוב היה בעד להשאיר. מה דעתכן, עדיין מתאים? (לי נראה שכן)
אם זה נשאר, נכון לשנות את השם ל-רעיונות לפרנסה בישוב מרוחק?
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”