- 5.06
אז ככה:
_
החלטתי לפתוח את הדף הזה מאחר ואנחנו נדרשים לגבש החלטה מהירה (שזה מצויין אבל גם דורש לחשוב מהר יותר ממה שאנחנו מסוגלים כרגע) ואני מקווה להעזר במגוון המוחות המעניין שיש כאן באתר על מנת לארגן את מחשבותנו ולפתח רעיונות חדשים.
כבר כמה שנים שאנחנו מחפשים את דרכנו מבחינת מגורים ופרנסה, ובימים האחרונים הגענו להחלטה שאם לא ננסה לעולם לא נגיע ולכן אנחנו בודקים את האפשרות לעבור לגור בישוב חלומותנו, שקורץ לנו כבר כמה שנים.
עד כאן טוב ויפה, ואיפה נדרש סיעור מוחות?
פרנסה כמובן....
מדובר בישוב קטן מאוד הממוקם בנגב ומונה פחות מ-25 משפחות, במרחק של למעלה משעה נסיעה מבאר שבע (אני מניחה שהשאלה שעולה היא מהו שם הישוב, אבל ברשותכם אני מעדיפה לא לנקוב בשמו בנתיים, ואעשה זאת בשמחה ברגע שנתקדם עם העניין). על מנת להתגורר שם אנחנו זקוקים לרעיונות לפרנסה (כאלה שיאפשרו לנו לגור בישוב מבלי לנסוע קילומטרים רבים מידי יום). ללא פרנסה פשוט לא נוכל לגור שם.
מדובר במקום מבודד שיש בו כרגע תיירות מועטה, ולא נמצא בדרך לשום מקום, אם רוצים לעסוק בתיירות באופן כלשהו צריך למשוך אליו אנשים באופן מיוחד. התושבים במקום מתפרנסים מחקלאות, מעט מתיירות, חינוך, אמנות, וחלקם נוסעים לעבודה מרוחקת.
אנחנו מנסים לגבש מקור פרנסה עיקרי שישלב בין חקלאות לתיירות (חלקאות כי יש לבן זוגי עניין לעסוק בכך, ותיירות כי זו הדרך להתפרנס במקומותנו, ואני מתחברת לעניין). הנה רעיונות שעלו לנו בהקשר החקלאי-תיירותי, ובסוגריים, פרוט הקשיים שמצאנו ביישום חלק מהרעיונות ושאלות שעלו לנו. אתם מוזמנים להתיחס, לפתח, ולענות וכמובן, להוסיף רעיונות שלכם:
- גפנים ליין- (ברקן לא מעונינים לנסוע כולכך רחוק על מנת לקחת את הענבים, לפיכך נצטרך לייצר יין בעצמנו. איננו יודעים לעשות יין איכותי, ויש לנו החשש שהשוק מוצף וקשה להתפרנס מזה)
- גידול זיתים- (יש כבר באיזור, ובנוסף איננו בטוחים מה לעשות בזיתים מלבד למכור -שמן זית נעשה באיזור הרבה. אנחנו עדיין מחפשים רעיון למוצר ייחודי)
- חקלאות תיירותית - פעילויות הקשורות לבציר, קטיף, עשיית יין, שמן וכדומה.
- צימרים- המקום מבודד ויפה ואנחנו שוקלים להקים 2 צימרים בבניה יחודית, שיהוו מקור הכנסה בנוסף לתחום העיקרי בו נחליט לעסוק (השאלה היא האם צימר הוא רווחי ואחרי כמה זמן מחזיר את ההשקעה? האם יש ביטוחים שכדאי לקחת בחשבון ועלויות בלתי צפויות?)
- סדנאות - בנושאים שונים הקשורים לאדריכלות, בניה ירוקה וכד'. במקום ישנה תשתית שניתן לשכור ולארח בה קבוצות של אנשים. (תוספת הכנסה נחמדה ומהנה שאפשר לערוך מידי פעם אבל האם זוהי פרנסה עיקרית? אני לא בטוחה)
- מרכז לבניה אלטרנטיבית - רעיון ישן שלנו שישלב סדנאות , הדגמות וחנות. (הבעיות כאן: בארץ נערכות סדנאות בניה רבות וישנם מרכזים במקומות נגישים יותר. חנות תהיה בעייתית כי אין מספיק אנשים שבאים לאיזור.)
אנחנו פתוחים להצעות ולהערות (נשמח גם להעניק בית לרעיונות הזויים במיוחד, למי שמוכן לתרום...)
תודה