תינוקות ושתיית מים
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
תינוקות ושתיית מים
מי יכול להוסיף לי קצת חכמה? עד מתי להרתיח את המים לקטנה?
בקבוקים כבר הפסקנו להרתיח, אבל מים? ועוד אחרי בהלת הפוליו, שאנחנו עוד לא ממש התחסנו.
אולי מים מינרלים? יש לנו מסנן של תמי 4, אז יש כ"כ הרבה אפשרויות - איך לא אהיה מבולבלת
בקבוקים כבר הפסקנו להרתיח, אבל מים? ועוד אחרי בהלת הפוליו, שאנחנו עוד לא ממש התחסנו.
אולי מים מינרלים? יש לנו מסנן של תמי 4, אז יש כ"כ הרבה אפשרויות - איך לא אהיה מבולבלת

תינוקות ושתיית מים
נראה לי שצריך להרתיח את המים עד לנקודה בה הם מתחילים ללקק גלגלים של עגלות, ולתחוב לפה חרקים תועים.
מים מינרלים ממש לא סטרילים. נדמה לי שכנ"ל תמי-4.
מים מינרלים ממש לא סטרילים. נדמה לי שכנ"ל תמי-4.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
תינוקות ושתיית מים
שרון - הגיל שאת מציינת הוא הגיל להפסיק לעקר בקבוקים ושות', אבל מים מגיעים עדיין בכמות גדולה לתוך הגוף (במיוחד לשותי תמ"ל, אבל לא רק) ולכן המלצת משרד הבריאות היא להמשיך להרתיח עד גיל שנה, כולל מינרליים.
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
תינוקות ושתיית מים
אני ממליצה אחרי כל הנקה (או האכלה מבקבוק) לתת לתינוק לשתות כמה לגימות מים וכך לא תיווצר פטריה על הלשון (לא ישארו שאריות חלב על הלשון).
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
תינוקות ושתיית מים
לא מומלץ לתת מים לתינוק שאינו אוכל מוצקים.
אני לא בטוחה בכלל ששתיית מים מונעת היווצרות פטריה (הפטריה לא ניזונה מהחלב, למיטב ידיעתי).
אני לא בטוחה בכלל ששתיית מים מונעת היווצרות פטריה (הפטריה לא ניזונה מהחלב, למיטב ידיעתי).
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
תינוקות ושתיית מים
אולי יש לו פטריה על הלשון. בכל אופן אני ממליצה אחרי כל הנקה (או האכלה מבקבוק) לתת לתינוק לשתות כמה לגימות מים וכך לא תיווצר פטריה על הלשון (לא ישארו שאריות חלב על הלשון).
לא מומלץ לשתות מים או כל תוספות אחרות לפני גיל 6 חודשים. זה גם לא מבטיח אי-היווצרות פטריה.
לא מומלץ לשתות מים או כל תוספות אחרות לפני גיל 6 חודשים. זה גם לא מבטיח אי-היווצרות פטריה.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
תינוקות ושתיית מים
מה זה בלבול פטמות?
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
תינוקות ושתיית מים
בלבול פטמות
מנגנון היניקה משד שונה ממנגנון היניקה מבקבוק.
מבקבוק התינוק מקבל זרם אפילו אם אינו מוצץ, ועליו לנשוך עם החניכיים כדי לקבל עוד.
בהנקה התינוק לוחץ עם הלשון, אחרת לא יוצא לא כלום.
נשמע מבלבל, לא?
מנגנון היניקה משד שונה ממנגנון היניקה מבקבוק.
מבקבוק התינוק מקבל זרם אפילו אם אינו מוצץ, ועליו לנשוך עם החניכיים כדי לקבל עוד.
בהנקה התינוק לוחץ עם הלשון, אחרת לא יוצא לא כלום.
נשמע מבלבל, לא?
-
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
תינוקות ושתיית מים
אני לא שמעתי על מישהו שלא ממליץ על שתית מים לפני גיל חצי שנה (אולי אין צורך כשמניקים - אבל לא שמעתי שאסור), אבל אצלי באופן אישי - הבנות לא סבלו מפטריה ואני כן נתתי מים - אפילו לגימה אחת כדי לנקות את הפה, וזו עובדה, אכן לא נראתה הלשון של הבנות שלי לבנה.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
תינוקות ושתיית מים
משרד הבריאות למשל ממליץ לא לתת מים לפני גיל חצי שנה. כך גם האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים. נמצא שמתן מים מוריד את כמות החלב שתינוקות יונקים, מעלה שכיחות של שלשולים, מדלל את מיצי הקיבה - ופשוט לא רצוי, וכמובן גם לא דרוש.
והטיעון
ואני כן נתתי מים - אפילו לגימה אחת כדי לנקות את הפה, וזו עובדה, אכן לא נראתה הלשון של הבנות שלי לבנה. לא אומר יותר מהטעון שלי - מעולם לא נתתי מים לילדי, ואף פעם לא היתה להם פטריה. עובדה. לא נמצאה הוכחה שמתן מים מונע פטריה. נמצא לשעיתים מתן מים מזיק.
למזלנו רוב התינוקות מסתדרים עם מגוון רחב של מצבים. אבל כאשר חוקרים את הדברים על אלפי תינוקות נמצא שיש דברים שרצויים יותר, ודברים שפחות.
והטיעון
ואני כן נתתי מים - אפילו לגימה אחת כדי לנקות את הפה, וזו עובדה, אכן לא נראתה הלשון של הבנות שלי לבנה. לא אומר יותר מהטעון שלי - מעולם לא נתתי מים לילדי, ואף פעם לא היתה להם פטריה. עובדה. לא נמצאה הוכחה שמתן מים מונע פטריה. נמצא לשעיתים מתן מים מזיק.
למזלנו רוב התינוקות מסתדרים עם מגוון רחב של מצבים. אבל כאשר חוקרים את הדברים על אלפי תינוקות נמצא שיש דברים שרצויים יותר, ודברים שפחות.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
תינוקות ושתיית מים
רוני בלוני בתור גורם לא מוסמך בתחום ההנקה- לא מתוך כוונה לבטל את נסיונך האישי- הייתי נמנעת מלצאת באמירות כמו "אני ממליצה".
נסיון אישי הוא רלוונטי במקרים שאינם בעייתיים, או בשיחות בין חברים. במקרה כזה יש צורך בהמלצה מוסמכת. מציעה לשנות את ה"אני ממליצה" לסיפורך האישי, למען הקוראות העתידיות פה.
נסיון אישי הוא רלוונטי במקרים שאינם בעייתיים, או בשיחות בין חברים. במקרה כזה יש צורך בהמלצה מוסמכת. מציעה לשנות את ה"אני ממליצה" לסיפורך האישי, למען הקוראות העתידיות פה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תינוקות ושתיית מים
אני לא שמעתי על מישהו שלא ממליץ על שתית מים לפני גיל חצי שנה
טוב, אני מניחה שברור לך שאם את לא שמעת זה לא סימן שאין המלצות כאלה מגופים מקצועיים (-:
טוב, אני מניחה שברור לך שאם את לא שמעת זה לא סימן שאין המלצות כאלה מגופים מקצועיים (-:
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תינוקות ושתיית מים
בתי בת 9 חודשים. יונקת הרבה. אוכלת קצת (ירקות ופירות). מתי להתחיל לתת לה מים?
-
תינוקות ושתיית מים
אם היא עדיין בעיקר יונקת, לא הייתי דואגת כ"כ בנושא הזה. מה גם שפירות וירקות מכילים הרבה נוזלים.
צריך לשים
בימים חמים מהרגיל, או בזמנים בהם את לא שותה מספיק.
מאידך, זה ממש אישי
צריך לשים

מאידך, זה ממש אישי

-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תינוקות ושתיית מים
אני לא כל כך דואגת בקשר לנוזלים, רק שנראה לי שהיא אוהבת מים והיתה נהנית לשתות.
אבל לא הייתי רוצה שזה יפגע בהנקה או בכמויות החלב שהיא שותה.
אז מה עושים ? לחכות עוד קצת או לתת לה כבר עכשיו ?
אבל לא הייתי רוצה שזה יפגע בהנקה או בכמויות החלב שהיא שותה.
אז מה עושים ? לחכות עוד קצת או לתת לה כבר עכשיו ?
-
תינוקות ושתיית מים
אני נותנת לה לפי מה שהיא מבקשת (כבר 11 חודשים, שיא הקיץ).
בד"כ היא צמאה כשחם או אחרי אוכל "מצמיא". את יכולה, אחרי ארוחות קודם להיניק אותה ואח"כ לתת לה מים.
ועוד מרגיעון - תמדדי פעם כמה היא שותה. זה בעצם ממש לא הרבה.
בד"כ היא צמאה כשחם או אחרי אוכל "מצמיא". את יכולה, אחרי ארוחות קודם להיניק אותה ואח"כ לתת לה מים.
ועוד מרגיעון - תמדדי פעם כמה היא שותה. זה בעצם ממש לא הרבה.
-
תינוקות ושתיית מים
מסכימה ביותר עם גילה.
נראה לי שאם תאפשרי לה לבחור, היא כבר תראה לך...
נראה לי שאם תאפשרי לה לבחור, היא כבר תראה לך...
תינוקות ושתיית מים
העולל שלי בן 9 וחצי חודשים וגיליתי שבימים שאנו מסתובבים מחוץ לבית הוא עושה פחות פיפי באופן דרסטי. לפני יומיים טיילתי איתו בעיר ולמרות שהוא ינק, אכל וגם שתה קצת מים הוא לא עשה פיפי במשך כשש שעות רצופות! (הבחור בלי חיתול אז אני יודעת). זה רגיל או שהוא התיבש קצת? לשמחתי אתמול והיום הוא חזר לסורו ופושפש כל שעה בממוצע.
-
תינוקות ושתיית מים
גם אצלינו זה ככה.
אני משערת שזו כן התיבשות קלה, קלה מאוד.
אני משערת שזו כן התיבשות קלה, קלה מאוד.
תינוקות ושתיית מים
מאד שמחתי להכרות עם האתר באופן טבעי, אני נהנית מזדהה ומחכימה במיוחד בימים כל כך אינטנסיבים אלו.
יש לי שאלה - מי מכם/ן יודע/ת למה אסורה שתיית מים לתינוקות (שלי בת חודשיים) ומתי כדאי להתחיל. יש תרבויות (למשל רוסיה) שבהם נהוג היה לתת לתינוקות מים ותה- אשמח לקבל תשובות מכיוון שאין לי שום מושג מה לומר לטענה הזו (סבתא...).
יש לי שאלה - מי מכם/ן יודע/ת למה אסורה שתיית מים לתינוקות (שלי בת חודשיים) ומתי כדאי להתחיל. יש תרבויות (למשל רוסיה) שבהם נהוג היה לתת לתינוקות מים ותה- אשמח לקבל תשובות מכיוון שאין לי שום מושג מה לומר לטענה הזו (סבתא...).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תינוקות ושתיית מים
תגידי לסבתא שבששת החודשים הראשונים לחייה, התנוקת שלך צריכה לעשות משהו עצום - להכפיל את משקל הלידה שלה. כשהיא מקבלת חלב-אם, היא מקבלת 70 קלוריות בכל 100 גרם. כשהיא מקבלת מים, הבטן שלה מתמלאת בנוזל המכיל 0 קלווריות, ותופס את המקום של חלב מזין.
תינוקות ושתיית מים
ותה פוגע בספיגת הברזל מחלב האם, ומפני זה מזהירים אפילו הרופאים.
תינוקות ושתיית מים
בתי בת שנה. לאחרונה היא התחילה לגלות עניין במוצקים והתחילה לנשנש יחד איתנו. אתמול היא גם ביקשה לשתות מים לראשונה. נתתי לה בכוס. רציתי לשאול - הכוס פלאים הזו שיש לאוונט (ואולי לעוד - לא ראיתי אחרות) עם הצ'ופציק ששותים ממנו (הם מוצצים ושואבים את המשקה?), תוכלו לספר מניסיונכם - יתרונות וחסרונות?
-
- הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
- דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*
תינוקות ושתיית מים
תוכלו לספר מניסיונכם - יתרונות וחסרונות?
חסרונות - יקרה.... הבפנוכו של המכסה נוטה להשחיר (בגלל הרטיבות) במהירות וצריך כל הזמן לפרק את המכסה לחלקים ולנקות.
יתרונות - עמידה ואיכותית. נסגרת יותר טוב ופחות נוזלת מכוסות זולות יותר שהיו ליי. אגב, יש לי שתיים כאלה של אוונט שאין לי מה לעשות איתן. אחת כחולה ואחת ירוקה. אם תרצי....
(הם מוצצים ושואבים את המשקה?), הם פשוט שותים, לדעתי...
חסרונות - יקרה.... הבפנוכו של המכסה נוטה להשחיר (בגלל הרטיבות) במהירות וצריך כל הזמן לפרק את המכסה לחלקים ולנקות.
יתרונות - עמידה ואיכותית. נסגרת יותר טוב ופחות נוזלת מכוסות זולות יותר שהיו ליי. אגב, יש לי שתיים כאלה של אוונט שאין לי מה לעשות איתן. אחת כחולה ואחת ירוקה. אם תרצי....
(הם מוצצים ושואבים את המשקה?), הם פשוט שותים, לדעתי...
-
תינוקות ושתיית מים
(הם מוצצים ושואבים את המשקה. בהחלט. נסי בעצמך.
ייתרון עיקרי: לא נשפך. מתאים לאוטו ולכשנגמרת הסבלנות ליבש את הרצפה.
ייתרון עיקרי: לא נשפך. מתאים לאוטו ולכשנגמרת הסבלנות ליבש את הרצפה.
-
- הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
- דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*
תינוקות ושתיית מים
ייתרון עיקרי: לא נשפך. מתאים לאוטו איך שכחתי!.... רואים שהתינוקות שלי כבר קצת גדלו.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
- דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*
תינוקות ושתיית מים
ייתרון עיקרי: לא נשפך. מתאים לאוטו
ומתאים גם למיטה, לגדולים יותר שצריכים מים (ולא ציצי) לידם בלילה.
ומנסיוננו, הכוסות של MAM יותר מוצלחות מהאחרות (אבל יקרות גם הן).
ומתאים גם למיטה, לגדולים יותר שצריכים מים (ולא ציצי) לידם בלילה.
ומנסיוננו, הכוסות של MAM יותר מוצלחות מהאחרות (אבל יקרות גם הן).
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תינוקות ושתיית מים
הכי פשוט -- בקבוק תיק-תק של מים מינרליים או שוקו (לשעבר). גם יותר קל לקחת אותו איתך בתיק.
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
- דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*
תינוקות ושתיית מים
אבל יונת, הבקבוקים האלו ממש לא עונים לדרישה "לא נשפך", לכן לא מתאימים לשתייה עצמאית באוטו / מיטה בלילה (אצלנו, לפחות, עובד החוק שכל מה שניתן לשפוך - יִשָפֵך. ובהנאה רבה. ובלי התחשבות בתנאי מזג האויר והסביבה).
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
תינוקות ושתיית מים
מנסיוני, הכוסות של אוונט הכי נוחות, והיו לטלי הכי קלות להסתגלות הראשונית, כי לרוב הכוסות האחרות יש פיית פלסטיק קשיחה, וגם אוונט לא נשפכות. חסרון אמיתי כמו שאמרו לך זה שצריך לפרק את הפיה כל הזמן, כדי לנקות אותה, אחרת זה נהיה גועל נפש, ופיה חלופית עולה בערך כמו הכוס.
בהמשך אני מניחה שאפשר לעבור לכוסות פושטיות, לפחות בבית, או אפילו לבקבוק תיק-תק משוקו או מים מינרליים, אבל נראה לי שעכשיו זה עוד מוקדם.
בהמשך אני מניחה שאפשר לעבור לכוסות פושטיות, לפחות בבית, או אפילו לבקבוק תיק-תק משוקו או מים מינרליים, אבל נראה לי שעכשיו זה עוד מוקדם.
תינוקות ושתיית מים
שלום לכולן- שמחה מאוד מאוד להיות חלק.
ויש לי כמובן גם שאלה: בני בן 7 ח', ממש לא מתלהב ממים. במשך היום הוא בבית תינוקות ובשאר היום איתי ויונק. התחיל כבר לנשנש מוצקים. יש למישהי רעיון מה אפשר לתת לו לשתות, לא מתוק, לפחות לשעות שהוא לא איתי? ניסיתי קמומיל שהתקבל חלקית, מרק עוף צח עוד יותר (ללא אבקות אך מעט מתובל).
רעיונות, המלצות?
ויש לי כמובן גם שאלה: בני בן 7 ח', ממש לא מתלהב ממים. במשך היום הוא בבית תינוקות ובשאר היום איתי ויונק. התחיל כבר לנשנש מוצקים. יש למישהי רעיון מה אפשר לתת לו לשתות, לא מתוק, לפחות לשעות שהוא לא איתי? ניסיתי קמומיל שהתקבל חלקית, מרק עוף צח עוד יותר (ללא אבקות אך מעט מתובל).
רעיונות, המלצות?
-
תינוקות ושתיית מים
התינוקת שלי בת 9 וחצי חודשים . היא כבר אוכלת כמעט הכל - כל מה שנותנים לה היא מסכימה ובהתחלה מים היא הסכימה רק עם סוכר אבל עכשיו פשוט מים רגילים שעברו הרתחה.
מה יקרה אם אני אתן לה מים מינרלים ? זה עלול להזיק? מה זה גורם או שהיא כבר מספיק גדולה לקבל מים מינרלים רגילים?
מה יקרה אם אני אתן לה מים מינרלים ? זה עלול להזיק? מה זה גורם או שהיא כבר מספיק גדולה לקבל מים מינרלים רגילים?
-
- הצטרפות: 24 מאי 2003, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של תי_תי*
תינוקות ושתיית מים
בני בן שנה וחצי, שותה מים מינרלים בלבד כבר שנה.
לעיתים רחוקות מאוד הרתחתי את המים (לחץ חברתי) ותמיד חזרתי למינרלים. גם אנחנו ההורים שותים רק מינרלים.
מה יקרה? זה מזיק? חושבת שזה בסדר גמור.
לעיתים רחוקות מאוד הרתחתי את המים (לחץ חברתי) ותמיד חזרתי למינרלים. גם אנחנו ההורים שותים רק מינרלים.
מה יקרה? זה מזיק? חושבת שזה בסדר גמור.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
תינוקות ושתיית מים
גם אנחנו ההורים שותים רק מינרלים
למים (לא מינרליים) מוסיפים פלואור אני חושבת שבמינרלים אין התוספת ולכן ממליצים לא לשתות רק אותם.
למים (לא מינרליים) מוסיפים פלואור אני חושבת שבמינרלים אין התוספת ולכן ממליצים לא לשתות רק אותם.
-
תינוקות ושתיית מים
לא רק
מיים מינרלים הם לא סטרילים. אני רוצה לחלוק במעט על דבריה של שרון ג. אני חושבת שאין דין מאכל ושתיה לא סטרילים כדין ליקוק מרצפות ועגלות. יש הבדל בין משהו שנכנס למערכת העיכול לבין משהו שרק נמצא בפה
"ברוק יש הרבה מאד חומרים הורסי חיידקים (לכן מלקקים פצעים). כאשר תינוק מלקק משהו שהוא מרים מהריצפה, ולא נוגס בו, מעט מאד פתוגנים אכן יגיעו למערכת העיכול. גם כי כמותית לא נכנס דבר כמעט, וגם כי הרוק מעכב, פוגע ויכול אפילו להרוג חיידקים.
לכן אין טעם בעיקור גורף של כלי האוכל לאחר שהתינוק מתחיל להכניס דברים לפה, אבל יש צורך להרתיח מזון (שממש נכנס לגוף)."
(ציטוט של חברתי המלומדת הילה, אם להביא דברים בשם אומרם)
אגב משרד הבריאות ממליץ להרתיח מי שתייה עד גיל שנה.
מיים מינרלים הם לא סטרילים. אני רוצה לחלוק במעט על דבריה של שרון ג. אני חושבת שאין דין מאכל ושתיה לא סטרילים כדין ליקוק מרצפות ועגלות. יש הבדל בין משהו שנכנס למערכת העיכול לבין משהו שרק נמצא בפה
"ברוק יש הרבה מאד חומרים הורסי חיידקים (לכן מלקקים פצעים). כאשר תינוק מלקק משהו שהוא מרים מהריצפה, ולא נוגס בו, מעט מאד פתוגנים אכן יגיעו למערכת העיכול. גם כי כמותית לא נכנס דבר כמעט, וגם כי הרוק מעכב, פוגע ויכול אפילו להרוג חיידקים.
לכן אין טעם בעיקור גורף של כלי האוכל לאחר שהתינוק מתחיל להכניס דברים לפה, אבל יש צורך להרתיח מזון (שממש נכנס לגוף)."
(ציטוט של חברתי המלומדת הילה, אם להביא דברים בשם אומרם)
אגב משרד הבריאות ממליץ להרתיח מי שתייה עד גיל שנה.
-
תינוקות ושתיית מים
אגב לגבי המזון, בהתחלה ההמלצה לתת מזון מבושל ולעבור בהדרגה ללא מבושל.
במיים מינרלים בעיקר אם הם עומדים בשמש יש התרבות של חיידקים בניגוד למורתחים(כמובן כאלו שלא עומדים שעות בחוץ) אפילו יותר ממי ברז לפעמים כי הם מיים עומדים ולא זורמים.
כדי לשפר את המצב מומלץ לשמור מיים סגורים , לשתות כמה שיותר סמוך לפתיחת הבקבוק ולא לאכסן בשמש.
(כמובן שעושים את זה רק עם הילד הראשון.......)
במיים מינרלים בעיקר אם הם עומדים בשמש יש התרבות של חיידקים בניגוד למורתחים(כמובן כאלו שלא עומדים שעות בחוץ) אפילו יותר ממי ברז לפעמים כי הם מיים עומדים ולא זורמים.
כדי לשפר את המצב מומלץ לשמור מיים סגורים , לשתות כמה שיותר סמוך לפתיחת הבקבוק ולא לאכסן בשמש.
(כמובן שעושים את זה רק עם הילד הראשון.......)
תינוקות ושתיית מים
הקטנה בת 6 וחצי חוד'. כבר חודש וחצי אוכלת גם אוכל חוץ ממהנקה, מתה על אוכל (אוכלת בעיקר פירות וירקות. ירקות טריים ומבושלים). אני לא נותנת מים אבל לאחרונה הסבו את תשומת לבי שאולי צריך אם היא התחילה לאכול. מה דעתכן?
חוץ מזה אשמח להמלצות לגבי אוכל בריא לקטנה. אני מרגישה שאני לא מספיק מגוונת. יש הצעות?
חוץ מזה אשמח להמלצות לגבי אוכל בריא לקטנה. אני מרגישה שאני לא מספיק מגוונת. יש הצעות?
-
תינוקות ושתיית מים
רובכם ציינתם שמים לא כדאי כי זה במקום מזון וקלוריות שהתינוק אמור לקבל בחלב וכך לעלות במשקל.
הבת שלי עוד לא בת 3 חודשים ושוקלת כ 8 קילו- הנקה בלבד. כך שלא חסרות לה קלוריות והשאלה שלי אם אולי לפעמים היא רק צמאה ולא צריכה לאכול ואז עדיף מים?
הבת שלי עוד לא בת 3 חודשים ושוקלת כ 8 קילו- הנקה בלבד. כך שלא חסרות לה קלוריות והשאלה שלי אם אולי לפעמים היא רק צמאה ולא צריכה לאכול ואז עדיף מים?
תינוקות ושתיית מים
ממש ממש לא...אין שום סיבה לתת מים..
הצמאון יקבל מענה בהנקה..
אלו ההוראות והדיעה של כולם היום..
אז היא תינק ותקבל את החלב הדליל יותר..והמימי יותר..
הצמאון יקבל מענה בהנקה..
אלו ההוראות והדיעה של כולם היום..
אז היא תינק ותקבל את החלב הדליל יותר..והמימי יותר..
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2006, 11:41
תינוקות ושתיית מים
שום צורך במים, בלי קשר למשקל וההתפתחות.
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
תינוקות ושתיית מים
מים ממסנן עם 800 שלבים גם צריך להרתיח (אוסמוזה הפוכה)?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תינוקות ושתיית מים
נראה לי שלא צריך להרתיח גם מי ברז רגילים אם התינוקת כבר אוכלת (אפילו אם עדיין לא מהריצפה).
-
תינוקות ושתיית מים
הי פוגית
כדאי שתבדקי אם למסנן שלכם יש גם כדורי סיליפוס, ואם כן תריצי עליהם חיפוש.
אני עשיתי. ואת המסנן הבא שלנו הזמנתי בלעדיו, ואותם נרכיב {או יותר נכון הוא ירכיב...} לפני הכניסה לדוד ולמ. כביסה.
וכל המלל בכוונתי להגיד שלא כלכך בטוח שכדאי לשתות ובעיקר לתת לתינוקות, מים שעברו דרך החומר הזה.
כדאי שתבדקי אם למסנן שלכם יש גם כדורי סיליפוס, ואם כן תריצי עליהם חיפוש.
אני עשיתי. ואת המסנן הבא שלנו הזמנתי בלעדיו, ואותם נרכיב {או יותר נכון הוא ירכיב...} לפני הכניסה לדוד ולמ. כביסה.
וכל המלל בכוונתי להגיד שלא כלכך בטוח שכדאי לשתות ובעיקר לתת לתינוקות, מים שעברו דרך החומר הזה.
תינוקות ושתיית מים
בני בן 3 וחצי חודשים,אנחנו גרים בים המלח.האם גם בקיץ לא צריך לתת לו מים? הטמפרטורות פה מאד גבוהות.
(אה וכמובן הוא יונק).
(אה וכמובן הוא יונק).
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2005, 20:29
- דף אישי: הדף האישי של יפעת_ו*
תינוקות ושתיית מים
שאלה שעולה בימים האחרונים:כבר קרוב לשבועיים בני בן השנה ו -8 חודשים קם מלא פעמים בלילה (אחת לשעה שעתיים) ומבקש לשתות מים.
טוב, זה נשמע אולי לגיטימי מהצד אבל במהלך היום הוא שותה המון המון. אוהב מים.
לפני השינה מחסל בקבוק מים של 200 מ"ל ובמהלך הלילה עוד לפחות -75 בקבוקי מים של 100 מ"ל. זה קצת מלחיץ. האם נורמאלי? אם שמים לו מעט מים בבקבוק הוא קולט ובמבקש עוד.
טוב, ברור שאני לא אתעלם מבקשתו לשתות מצד שני, התחלתי לחשוב שמא ריבוי הקימות (היה ישן יפה עד לא ממזמן) קשור למשהו ריגשי יותר. הוא ישן איתנו, אני בחודש 8 להריון אבל דבר לא השתנה.
השינה שלו ממש נהרסה בגלל שהוא קם כל כך הרבה לשתות. חוץ מזה חזרנו לחיתול ר"פ בלילה שגם אותו אנחנו מחליפים 3 (!!!!) פעמים כי הוא ספוג מים.
האם נשמע מוכר? למישהו? עצה? זה נחשב הרבה מידי מים? יש כזה דבר הרבה מידי מים?? לי לפעמים נראה שהוא מתעורר (לא יודעת למה, שוב, אולי משהו ריגשי) והוא תלוי במים כדי לחזור לישון ואז אני נלחצת מזה שהוא שותה כ"כ הרבה.
מקווה שהסברתי איכשהו את עצמי ואת לבטיי, קשה להתנסח אחרי שבועייים מתישים ללא שינה נורמלית בלילה (גם בשנת הצהריים קם לשתות מים אחרי שעה)..
תודה
טוב, זה נשמע אולי לגיטימי מהצד אבל במהלך היום הוא שותה המון המון. אוהב מים.
לפני השינה מחסל בקבוק מים של 200 מ"ל ובמהלך הלילה עוד לפחות -75 בקבוקי מים של 100 מ"ל. זה קצת מלחיץ. האם נורמאלי? אם שמים לו מעט מים בבקבוק הוא קולט ובמבקש עוד.
טוב, ברור שאני לא אתעלם מבקשתו לשתות מצד שני, התחלתי לחשוב שמא ריבוי הקימות (היה ישן יפה עד לא ממזמן) קשור למשהו ריגשי יותר. הוא ישן איתנו, אני בחודש 8 להריון אבל דבר לא השתנה.
השינה שלו ממש נהרסה בגלל שהוא קם כל כך הרבה לשתות. חוץ מזה חזרנו לחיתול ר"פ בלילה שגם אותו אנחנו מחליפים 3 (!!!!) פעמים כי הוא ספוג מים.
האם נשמע מוכר? למישהו? עצה? זה נחשב הרבה מידי מים? יש כזה דבר הרבה מידי מים?? לי לפעמים נראה שהוא מתעורר (לא יודעת למה, שוב, אולי משהו ריגשי) והוא תלוי במים כדי לחזור לישון ואז אני נלחצת מזה שהוא שותה כ"כ הרבה.
מקווה שהסברתי איכשהו את עצמי ואת לבטיי, קשה להתנסח אחרי שבועייים מתישים ללא שינה נורמלית בלילה (גם בשנת הצהריים קם לשתות מים אחרי שעה)..
תודה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
תינוקות ושתיית מים
זה נחשב הרבה מידי מים? יש כזה דבר הרבה מידי מים??
לא יודעת כמה זה "יותר מדי מים". אבל כן שמעתי על תופעות של שתיית יתר אצל תינוקות, שקשורות לעתים למשהו שדומה לסוכרת סמויה (אני מערפלת את המינוח כי לא זוכרת אותו במדויק, אבל זו לא סוכרת "ממש"). כדאי לברר אצל רופא ילדים מומחה.
לא יודעת כמה זה "יותר מדי מים". אבל כן שמעתי על תופעות של שתיית יתר אצל תינוקות, שקשורות לעתים למשהו שדומה לסוכרת סמויה (אני מערפלת את המינוח כי לא זוכרת אותו במדויק, אבל זו לא סוכרת "ממש"). כדאי לברר אצל רופא ילדים מומחה.
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
תינוקות ושתיית מים
זה נחשב הרבה מידי מים? יש כזה דבר הרבה מידי מים??
בהחלט מעורר חשד לסוכרת. גם מדומה וגם אמיתית.
ישנה בעיית כליות שיכולה לגרום לסימפטומים של סוכרת אבל אי אפשר לדעת אם לא עושים בדיקות. שתיהן מחלות לא נעימות שממש לא כדאי לחכות עם האיבחון שלהן.
סוכרת עלולה גם לסכן חיים. אני יודעת שזה מפחיד, ואנחנו נגד הפחדות פה באתר, אבל מה שאת מתארת מפחיד אותי. sorry.
רוצי לרופא....
בהחלט מעורר חשד לסוכרת. גם מדומה וגם אמיתית.
ישנה בעיית כליות שיכולה לגרום לסימפטומים של סוכרת אבל אי אפשר לדעת אם לא עושים בדיקות. שתיהן מחלות לא נעימות שממש לא כדאי לחכות עם האיבחון שלהן.
סוכרת עלולה גם לסכן חיים. אני יודעת שזה מפחיד, ואנחנו נגד הפחדות פה באתר, אבל מה שאת מתארת מפחיד אותי. sorry.
רוצי לרופא....
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
תינוקות ושתיית מים
מצטרפת לפוגית - לכי לרופא ואל תחכי. אני מניחה שהיא מדברת על דיאביטיס אינסיפיטוס - מצב שבו יש מחסור בהורמון שמפסיק את פעולת הכליות, ADH או anti diuretic hormon. במצב כזה יש צימאון מתמיד והשתנה מרובה, והסכנה הגדולה היא חשש להתייבשות (תארי לעצמך, עם כל השתייה הזו עדיין מתייבשים). יש כמות השתנה שמעליה זה נחשב רישמית למחלה הזו (למבוגרים - כשמשתינים 25 ליטר ביום), אבל גם מתחת לרמה הזו זה יכול להיות מאוד מאוד לא נעים ואפילו מסוכן.
כדי לבדוק אם מדובר בסכרת מהסוג של סוכר גבוה בדם, את יכולה לטעום את השתן שלו ולראות אם הוא מתוק - לא להיגעל, שתן הוא סטרילי. (זה כמובן לא מספיק וצריך גם לראות רופא)
לגבי הסטריליות של מים מינרליים - לפחות בארה"ב, ולדעתי מן הסתם גם בארץ, המים סטריליים עד שפותחים את הבקבוק. לרוב הם עוברים טיפול באוזון. אם לא היו עושים את זה, היו להם חיי מדף קצרים מאוד והם היו מסוכנים לבריאות בגלל גידול של חיידקים ופטריות, כמו שקורה לכל מים עומדים.
כדי לבדוק אם מדובר בסכרת מהסוג של סוכר גבוה בדם, את יכולה לטעום את השתן שלו ולראות אם הוא מתוק - לא להיגעל, שתן הוא סטרילי. (זה כמובן לא מספיק וצריך גם לראות רופא)
לגבי הסטריליות של מים מינרליים - לפחות בארה"ב, ולדעתי מן הסתם גם בארץ, המים סטריליים עד שפותחים את הבקבוק. לרוב הם עוברים טיפול באוזון. אם לא היו עושים את זה, היו להם חיי מדף קצרים מאוד והם היו מסוכנים לבריאות בגלל גידול של חיידקים ופטריות, כמו שקורה לכל מים עומדים.
תינוקות ושתיית מים
לי זה נשמע המון מים.
האם בנך קיבל חיסון לאחרונה? אני שואלת כי הבנתי שיש הרבה ילדים שמתחילים לשתות המון כריאקציה לחיסון.
בכל מקרה כמו שכתבו אחרות, כדאי לבדוק.
האם בנך קיבל חיסון לאחרונה? אני שואלת כי הבנתי שיש הרבה ילדים שמתחילים לשתות המון כריאקציה לחיסון.
בכל מקרה כמו שכתבו אחרות, כדאי לבדוק.
תינוקות ושתיית מים
עוד אפשרות - מאד חם עכשיו, אולי במקום שהוא ישן חם במיוחד. ועדין, זה נשמע המון מים לשתו לילד קטן.
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2005, 20:29
- דף אישי: הדף האישי של יפעת_ו*
תינוקות ושתיית מים
תודה לכולן. רצה לרופא...
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
תינוקות ושתיית מים
הבן שלי שתה בכמויות שאת מתארת (למרות שלא עשה זאת מתוך שינה).
גם אני נבהלתי מזה באיזה שהוא שלב ועשיתי לו בדיקות שהעלו חרס, לשמחתי.
היום הוא בן כמעט 6, עדיין שותה המון יחסית לבני גילו (אבל הרבה פחות מבגילאי 2-3).
גם אני נבהלתי מזה באיזה שהוא שלב ועשיתי לו בדיקות שהעלו חרס, לשמחתי.
היום הוא בן כמעט 6, עדיין שותה המון יחסית לבני גילו (אבל הרבה פחות מבגילאי 2-3).
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תינוקות ושתיית מים
לא קראתי את כל התשובות, אז אולי מישהי כבר אמרה מה שאני מתכוונת להגיד. תפס אותי המשפט:
חוץ מזה חזרנו לחיתול ר"פ בלילה שגם אותו אנחנו מחליפים 3 (!!!!) פעמים כי הוא ספוג מים
כשאנחנו התחלנו להשתמש בחיתולים ר"פ בלילה (בגיל 3.5 ח') הקטנה התחילה להתעורר המון. אני חושבת שנוצר מין מעגל כזה. הרב פעמי מחזיר מודעות לתחושת הפיפי (כי מרגישים...) ואז מתעוררים כדי לעשות פיפי. ילד כזה כנראה לא יודע למה התעורר וחושב שהתעורר כדי לשתות (או שאולי זקוק לזה כדי להמשיך לישון, או שעשה פיפי מתוך שינה והרטיבות העירה אותו) ואז שוב צריך פיפי וחוזר חלילה. אצלנו הבעיה נפתרה ממש מיד עם הורדת חיתול בלילה ולקחת אותה לעשות פיפי אחרי היניקה. עכשו מתעוררת רק פעם או פעמיים לינוק ולא עושה פיפי כל הלילה! (טפו עין חמסה שום בצל).
ועכשו אקרא מה כתבו אחרות ואראה אם בכלל פיספסתי משהו בסיפור.
חוץ מזה חזרנו לחיתול ר"פ בלילה שגם אותו אנחנו מחליפים 3 (!!!!) פעמים כי הוא ספוג מים
כשאנחנו התחלנו להשתמש בחיתולים ר"פ בלילה (בגיל 3.5 ח') הקטנה התחילה להתעורר המון. אני חושבת שנוצר מין מעגל כזה. הרב פעמי מחזיר מודעות לתחושת הפיפי (כי מרגישים...) ואז מתעוררים כדי לעשות פיפי. ילד כזה כנראה לא יודע למה התעורר וחושב שהתעורר כדי לשתות (או שאולי זקוק לזה כדי להמשיך לישון, או שעשה פיפי מתוך שינה והרטיבות העירה אותו) ואז שוב צריך פיפי וחוזר חלילה. אצלנו הבעיה נפתרה ממש מיד עם הורדת חיתול בלילה ולקחת אותה לעשות פיפי אחרי היניקה. עכשו מתעוררת רק פעם או פעמיים לינוק ולא עושה פיפי כל הלילה! (טפו עין חמסה שום בצל).
ועכשו אקרא מה כתבו אחרות ואראה אם בכלל פיספסתי משהו בסיפור.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תינוקות ושתיית מים
טוב, קראתי הכל ועדיין חושבת שהאפשרות שהעליתי מאוד הגיונית. הסמיכות לשימוש בחיתולים רב פעמיים לא נראית מקרית.
תינוקות ושתיית מים
בתי בת 8 חודשים ויונקת מלא ביום ובלילה. עדיין לא התחלתי לתת מוצקים ושומדבר. האם צריך לתת לה גם מים או שהחלב מספיק??
פשוט נהיה חם אז התחלתי לשאול את עצמי...מתי צריך לתת גם מים? וכמה?
פשוט נהיה חם אז התחלתי לשאול את עצמי...מתי צריך לתת גם מים? וכמה?
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
תינוקות ושתיית מים
אני לא מומחית, (ואת יכולה לקרוא לכאן ל-בשמת א, ורד לב, עדי יותם או אחרות שיענו) אבל אני לא נתתי מים לפני שהיתה התעניינות במוצקים וטעימות. ומכיוון שזה קרה אצלי עם שתי הילדות בגיל מאוחר יותר מהגיל שציינת, הרי שעד אז לא הצעתי מים. מבחינתי, כל עוד הן רק יונקות, אז רק יונקות. ונראה לי שלא אמורה להיות התייבשות אם יש הנקה זמינה ונגישה כל הזמן לתינוקת. בימים חמים את יכולה ואולי אפילו כדאי ליזום בעצמך הנקות לאורך כל היום כדי לוודא באמת שהיא מקבלת מספיק נוזלים. אבל אני מניחה שממילא היא תודיע לך כשהיא רעבה/צמאה וכו', כך שכל עוד באמת ההנקה נגישה לה והיא יונקת לפי דרישה, נראה לי שזה בסדר.
כאמור, אני לא מומחית.
כאמור, אני לא מומחית.
-
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של הילה_של_הקריסטלים*
תינוקות ושתיית מים
לא קראתי את כל הדף אך אני רוצה לשתף מניסיוני האישי, ילדתי שהיום כבר בת שנתיים הייתה עם עצירות כבר בגיל 5 שבועות! ניסיתי את כל התרופות סבתא למיניהן - עגבניות, תפוזים חליטת קמומיל וכלום אבל כלום לא עזר. בסוף אחרי שני נרות גליצרין הבנתי שזו לא דרך והתחלתי לתת לה מים, זה הדבר היחידי שפתר את הנושא, בתמיכה של דמיון מודרך/מדיטציה שעשינו אני ובןזוגי במשך 10 ימים. היא גם עלתה במשקל כך שאיני יכולה להעיד שזה תפס את מקום ההנקה,ומרגישה טוב, ובקיץ הראשון לחייה כשהייתה בת 4 חודשים לא שאלתי את עצמי בכלל כן או לא לתת לה מים, זה היה לי ברור שבחום ובלחות של המדינה שלנו חייבים לתת גם מים,מה גם שזה הדבר הכי ידידותי לגוף האדם.
אז תלכו עם הלב שלכן וגם עם השכל, בכל זאת הקיץ פה חם מאד (עם כל הכבוד למשרד הבריאות ולהמלצותיו שמשתנות כל כמה שנים כפי שרואים.)
אז תלכו עם הלב שלכן וגם עם השכל, בכל זאת הקיץ פה חם מאד (עם כל הכבוד למשרד הבריאות ולהמלצותיו שמשתנות כל כמה שנים כפי שרואים.)
-
תינוקות ושתיית מים
טיפ נוסף, הקפידו שהילדים וגם אתן שותים ל-א-ט כלומר לוקחים לגימה קטנה ומחכים ושוב לגימה קטנה ומחכים וכן הלאה. כיוון שכששותים מהר אין ספיגה של הנוזלים בגוף ואז רצים לעשות פיפי, שותים המון וחושבים שאם השתן שקוף אז שותים מספיק . כששותים לאט ובלגימות קטנות זה הנוזלים עוברים כראוי במערכת העיכול ומגיעים גם למעי הגס והספיגה יותר טובה, ומשתינים פחות כי הנוזלים נספגים!
-
תינוקות ושתיית מים
משרד הבריאות למשל ממליץ לא לתת מים לפני גיל חצי שנה. כך גם האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים. נמצא שמתן מים מוריד את כמות החלב שתינוקות יונקים, מעלה שכיחות של שלשולים, מדלל את מיצי הקיבה - ופשוט לא רצוי, וכמובן גם לא דרוש.
ציטוט ממעלה הדף ממי שהיא יועצת הנקה.
ציטוט ממעלה הדף ממי שהיא יועצת הנקה.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
תינוקות ושתיית מים
הילה זה כמו שתגידי שאם לא לועסים טוב טוב המזון יוצא בצורה המקורית שבה נכנס. לא משנה באיזו מהירות שותים ובלבד שלא נחנקים.
-
תינוקות ושתיית מים
כשלא לועסים טוב טוב את המזון הוא נשאר כגושים, ומתחיל לתסוס במעיים, לייצר גזים או פשוט נדבק לפסולת הישנה שכבר קיימת שם ומצטבר כעוד פסולת במעיים. מה לעשות כאשר לועסים טוב טוב בלוטות הרוק מפרישות אנזמים שעוזרים לנו לפרק ולעכל את המזון בקלות, הקיבה על כל חומצותיה שמושפעות אגב מכל שינוי רגשי שאנו חווים לא מפרקת את המזון כמו בלעיסה והשיניים היחידות שלנו הן בפה כך שמומלץ ללעוס את המזון טוב טוב.
וזה בהחלט משנה אם שותים מהר או לאט בהקשר של ספיגת הנוזלים בגוף תנסי בעצמך על גופך .
ולגבי המלצות משרד הבריאות:
מה שאני כותבת הוא מניסיוני האישי בהקשר של שתיית מים - את מה שחוויתי עם הילדה שלי, עובדה היא עלתה במשקל, הלוואי והמים היו גורמים לה לשלשל אבל זה ממש לא הזיז, זה רק עזר לה ביציאות, יש מה שנקרא גנטיקה שזה אומר שיש אנשים/תינוקות שנולדים עם מערכת שמועדת לפורענות, במקרה שלי נטייה ליובש או כשאוכלים קמח לבן המעיים פשוט נתקעים לכן במקרה זה התאים לתת לה מים כבר מגיל 5 שבועות, מה גם שזה היה קיץ כשהייתה כבר בת 3 חודשים, אני הלכתי עם הרגש שלי שאמר כן לתת לה מים בנוסף להנקה, עובדה הילדה בריאה, חזקה שמחה והיום כל היציאות שלה רכות ויוצאות בקלות.
לכן ציטוטים של יועצות לא משנות כשיש בעיה וצריך לפתור אותה כמו במקרה שהיה לי.
וזה בהחלט משנה אם שותים מהר או לאט בהקשר של ספיגת הנוזלים בגוף תנסי בעצמך על גופך .
ולגבי המלצות משרד הבריאות:
מה שאני כותבת הוא מניסיוני האישי בהקשר של שתיית מים - את מה שחוויתי עם הילדה שלי, עובדה היא עלתה במשקל, הלוואי והמים היו גורמים לה לשלשל אבל זה ממש לא הזיז, זה רק עזר לה ביציאות, יש מה שנקרא גנטיקה שזה אומר שיש אנשים/תינוקות שנולדים עם מערכת שמועדת לפורענות, במקרה שלי נטייה ליובש או כשאוכלים קמח לבן המעיים פשוט נתקעים לכן במקרה זה התאים לתת לה מים כבר מגיל 5 שבועות, מה גם שזה היה קיץ כשהייתה כבר בת 3 חודשים, אני הלכתי עם הרגש שלי שאמר כן לתת לה מים בנוסף להנקה, עובדה הילדה בריאה, חזקה שמחה והיום כל היציאות שלה רכות ויוצאות בקלות.
לכן ציטוטים של יועצות לא משנות כשיש בעיה וצריך לפתור אותה כמו במקרה שהיה לי.
-
תינוקות ושתיית מים
איך כדאי לתת מים לתינוק בן חצי שנה?
בקבוק? כפית? כוס סגורה? פתוחה?
אשמח להמלצות, מידע, פירוט.
תודה
(-:
בקבוק? כפית? כוס סגורה? פתוחה?
אשמח להמלצות, מידע, פירוט.
תודה
(-:
-
תינוקות ושתיית מים
תנסה מזרק או כפית או בקבוק מה שהתינוק יאהב
-
תינוקות ושתיית מים
אני מפחדת שהוא יאהב בקבוק. אני מפחדת שהוא יאהב אותו יותר מדי...
האם יש כאן מישהי שהצליחה לגדל תינוק בלי להשתמש בבקבוק כלל, לשום מטרה? האם זה יכול להצליח?
האם יש כאן מישהי שהצליחה לגדל תינוק בלי להשתמש בבקבוק כלל, לשום מטרה? האם זה יכול להצליח?
תינוקות ושתיית מים
אנחנו לא השתמשנו בבקבוק בכלל, לא ברור לי הצורך.(האהוב כבר בן 2 וחצי). ינק עד לא מזמן.מים התחלתי לתת רק כשהתחיל לטעום אוכל אחר מחלב (10 חודשים בערך). בעייני לא היה צורך לתת לו לפני- אני לא יועצת הנקה.אנחנו גרים במקום חם (ים המלח) ובכל זאת הרגשתי שהציצי הספיק.
לא היה עניין של עצירות. לפי מה שקראתי בכל מיני דפים פה וגם במקומות אחרים זה נורמאלי שלא תיהיה יציאה אפילו שבועיים כאשר תינוק יונק בלבד.(כמובן אם הכל תקין, מצב רוח,עולה במשקל,וכו'...).
לגבי אני מפחדת שהוא יאהב בקבוק מה יקרה עם הוא יאהב? הוא כבר לא בגיל של בילבול פטמות...
לא היה עניין של עצירות. לפי מה שקראתי בכל מיני דפים פה וגם במקומות אחרים זה נורמאלי שלא תיהיה יציאה אפילו שבועיים כאשר תינוק יונק בלבד.(כמובן אם הכל תקין, מצב רוח,עולה במשקל,וכו'...).
לגבי אני מפחדת שהוא יאהב בקבוק מה יקרה עם הוא יאהב? הוא כבר לא בגיל של בילבול פטמות...
-
תינוקות ושתיית מים
אז איך נתת לו? בכוס? פתוחה או סגורה? יכולה לתת לי רשמים, המלצות, תובנות?
נראה לי שהתינוקות שלי לעולם לא עוברים את הגיל של בלבול פטמות. ההנקה אצלנו ממש לא ברורה מאליה...
נראה לי שהתינוקות שלי לעולם לא עוברים את הגיל של בלבול פטמות. ההנקה אצלנו ממש לא ברורה מאליה...
-
תינוקות ושתיית מים
מחזירה ל מה חדש .
האם כדאי לתת לתינוק יונק (ואוכל מוצקים) מים בבקבוק? האם אפשר להימנע מזה? איך מומלץ לתת אם לא בבקבוק?
האם כדאי לתת לתינוק יונק (ואוכל מוצקים) מים בבקבוק? האם אפשר להימנע מזה? איך מומלץ לתת אם לא בבקבוק?
תינוקות ושתיית מים
בתי בת שנה. מעולם לא השתמשנו בבקבוק. התחילה לטעום מוצקים בחמישה חודשים וממש לאכול הכל בתשעה. רק אז התחלתי להציע לה מים בכוס סגורה/פתוחה/עם קש/בלי קש/בקבוק מינרלים/בקבוקספורט... בסוף רכשנו כוס פלסטיק סגורה עם קש סיליקון, נוחה וקלה לתפעול על ידי הילדה.
מרוצים.
מרוצים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
תינוקות ושתיית מים
אני מפחדת שהוא יאהב בקבוק. אני מפחדת שהוא יאהב אותו יותר מדי...
ביתי לא ידעה מה לעשות עם בקבוק. דווקא היה לה בכמה הזדמנויות והיא פשוט השפריצה את הנוזל לפיה בלי להצליח לסגור עליו את השפתיים ו"לינוק" ממנו. יום אחד, כשהיתה בת שלוש וחצי, אחיה קיבל מחברה שלו (היה בן שנה) בקבוק, גם לו לא היה בקבוק אלא כוס שתיה אבל לילדה השניה היה והוא רצה גם, האמא שלה נתנה לו במתנה אחד מהבקבוקים של ביתה. ראתה ביתי הגדולה ורצתה גם.
בגיל שלוש וחצי להתחיל בקבוק? מה נהיה? הגזימה הפרעושה! הלכנו לסופר פארם לחפש כוסות שיענו על הצורך המוזר הזה בבקבוק, ממש לא נראה היה לי שאני מתחילה לנקות פטמות וכו' בסוף מצאנו שם כוס פלסטיק סגורה עם קש סיליקון, נוחה וקלה לתפעול על ידי הילדה קנינו גם לבן (כי הוא הרי היה מיד רוצה כמו שלה). מיצה את עצמו תוך שבועיים וחזרנו לשתות מכוס של גדולים בשמחה גדולה.
סתם סיפור, כי זה הצחיק אותי.

ביתי לא ידעה מה לעשות עם בקבוק. דווקא היה לה בכמה הזדמנויות והיא פשוט השפריצה את הנוזל לפיה בלי להצליח לסגור עליו את השפתיים ו"לינוק" ממנו. יום אחד, כשהיתה בת שלוש וחצי, אחיה קיבל מחברה שלו (היה בן שנה) בקבוק, גם לו לא היה בקבוק אלא כוס שתיה אבל לילדה השניה היה והוא רצה גם, האמא שלה נתנה לו במתנה אחד מהבקבוקים של ביתה. ראתה ביתי הגדולה ורצתה גם.
בגיל שלוש וחצי להתחיל בקבוק? מה נהיה? הגזימה הפרעושה! הלכנו לסופר פארם לחפש כוסות שיענו על הצורך המוזר הזה בבקבוק, ממש לא נראה היה לי שאני מתחילה לנקות פטמות וכו' בסוף מצאנו שם כוס פלסטיק סגורה עם קש סיליקון, נוחה וקלה לתפעול על ידי הילדה קנינו גם לבן (כי הוא הרי היה מיד רוצה כמו שלה). מיצה את עצמו תוך שבועיים וחזרנו לשתות מכוס של גדולים בשמחה גדולה.
סתם סיפור, כי זה הצחיק אותי.

-
תינוקות ושתיית מים
יש לי חברה שמיניקה תינוק בן חודש ונותנת תוספת מים (ועוד מים לא מורתחים!). ניסיתי לומר לה שזה לא מומלץ אבל היא לא השתכנעה.
אשמח להפניות למחקרים, אולי זה יצליח לשכנע אותה שזה לא כדאי.
אשמח להפניות למחקרים, אולי זה יצליח לשכנע אותה שזה לא כדאי.
-
תינוקות ושתיית מים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום לכולם, יש לי תינוק בן חמישה חודשים שיונק הנקה מלאה. התחיל לפני כשבוע טעימות. אני חוזרת לעבודה בעוד כחודש ושואבת חלב. הבעיה היא שהילד לא מוכן לקחת בקבוק רוצה רק ציצי,. האם כדאי / מומלץ לתת לו מים בבקבוק רק בשביל שיתרגל לרעיון הבקבוק?
שלום לכולם, יש לי תינוק בן חמישה חודשים שיונק הנקה מלאה. התחיל לפני כשבוע טעימות. אני חוזרת לעבודה בעוד כחודש ושואבת חלב. הבעיה היא שהילד לא מוכן לקחת בקבוק רוצה רק ציצי,. האם כדאי / מומלץ לתת לו מים בבקבוק רק בשביל שיתרגל לרעיון הבקבוק?
-
- הצטרפות: 01 ינואר 2012, 20:45
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_הלה*
תינוקות ושתיית מים
אני לא רוצה לדכא
אבל הבת שלי סרבנית בקבוק (לא הסכימה להכניס לפה בקבוק מגיל חודש וחצי)
היא בת שנה ושותה מכוס עם קש
אבל הבת שלי סרבנית בקבוק (לא הסכימה להכניס לפה בקבוק מגיל חודש וחצי)
היא בת שנה ושותה מכוס עם קש