תרגיל מאמם לחיזוק שרירים והרמת העניינים
ש חף (2009-08-20T20:55:08):
ואם כבר בענייני חזה גדול, תרגיל מאמם לחיזוק שרירים והרמת העניינים. הוראות קצת מסורבלות, אבל אין לי כוח לחפש תמונה
מיישרים ידיים כאילו לקראת מחיאת כף, אבל כף יד אחת מסובבים ככה שהאצבעות יהיו לכרית של היד השנייה. מזיזים קצת קדימה כדי שיהיה כרית יד מול כרית, מכופפים את המרפקים, ולוחצים כמה פעמים. אחר כך שומרים על הידיים אותו מצב, אבל מרימים / מורידים את הידיים, ושוב פעם לוחצים כמה פעמים. תוך כמה ימים השרירים מתחזקים שלא להאמין, ומה שהיה נפול, עולה למעלה.
והכי טוב, אפשר לעשות מול הטלוויזיה
ציצי נפול (2009-08-20T22:09:28):
ואם כבר בענייני חזה גדול, תרגיל מאמם לחיזוק שרירים והרמת העניינים. הוראות קצת מסורבלות, אבל אין לי כוח לחפש תמונה
אפשר בבקשה הוראות בצורת תמונות או סרט? ממש רוצה לעשות והסתבכתי :-
נקודות ורודות אגדיות (2009-08-21T00:09:28):
שחף,
אפשר שוב הסבר קצת יותר תקשורתי? (-:
ש חף (2009-08-22T14:37:31):
טוב נו, כנראה שאני לא קומוניקטיבית.. אין לי תמונה, מישהו הסביר בעל פה. אפשר להיפגש, נעשה הדגמה מודרכת
ניסיון שני להסבר: שמים את הידיים קדימה, על שולחן. עכשיו, מצמידים את הידיים כאילו שמוחאים כפיים. אחרי זה, כף יד ימין מסובבים, ככה שאצבעות יד ימין נוגעות בכרית יד שמאל, ואצבעות יד שמאל נוגעות בכרית יד ימין. מחליקים את יד ימין קצת קדימה, ככה שאצבעות יד ימין יושבות על פרק היד של שמאל, ולהפך.
מכופפים מרפקים, ולוחצים את כריות הידיים אחת לשנייה, כאילו שלשים פלסטלינה בצורה עקומה. לוחצים כמה פעמים, מרגישים את השרירים של החזה, ומרפים. משאירים את כפות הידיים באותה תנוחת לישה עקומה, ומרימים את הידיים קצת, כאילו מתגוננים ממכה מלמעלה. שוב לוחצים כמה פעמים, ועוזבים. אחר כך מורידים למטה את הידיים, כאילו שיושב תינוק על הבטן ורוצים ללטף אותו משני הצדדים, ושוב לוחצים כמה פעמים. וככה הלאה, בכל זווית שנראית לכן.
מקווה שזה היה יותר ברור..
י (2009-08-22T17:38:41):
חזה גדול, תרגיל מאמם לחיזוק שרירים והרמת העניינים
השרירים לא נמצאים בציצי עצמו, רק מתחתיו, לתשומת לבכן, כלומר, התרגיל יעשה משהו אבל לא לטפח ציפיות.
אהבת עולם (2009-08-22T18:37:52):
שחף, תודה.
עכשיו זה היה לי יותר ברור, ונדמה לי שהצלחתי.
הרגע שלפני (2009-08-22T22:54:15):
אני עדין לא הבנתי איך מסובבים אחרי "מחיאת הכף" אולי את יכולה לקשקש משהו ב"צייר" ולהעלות לכאן?
אהבת עולם (2009-08-23T02:07:19):
אני עדין לא הבנתי איך מסובבים אחרי "מחיאת הכף"
אני חושבת שהבנתי, ואנסה להסביר.
ה'מחיאת כף' זה לא חלק מהתרגיל, זה רק כדי לעזור במיקום הידיים. לא חייבים להתחיל ממחיאת כף.
אז ככה,
שתי כפות הידיים צריכות לגעת זו בזו בחלק של פנים כף היד במגע מלא, אבל לא כמו במחיאת כף כשהן חופפות (זו מול זו), אלא הפוך - כשהאצבעות של כף יד אחת פונות לכיוון כרית כף היד השנייה. (ואז יוצא שהמרפקים פונים החוצה).
(בפעם הראשונה כדי להבין איך זה נראה, באמת קל יותר להתחיל עם כפות ידיים צמודות כמו במחיאת כף, ואז לסובב אצבעות יד ימין לכיוון כרית יד שמאל, מבלי לנתק את כפות הידיים זו מזו ! בזמן הסיבוב הן צריכות להישאר צמודות בחלק של מרכז כף היד)
מהתנוחה הזו ממקמים אותן סופית, כמו ששחף כתבה: מחליקים את יד ימין קצת קדימה, ככה שאצבעות יד ימין יושבות על פרק היד של שמאל, ולהפך.
עכשיו כפות הידיים ממוקמות, מכופפים מרפקים, ואז מתחיל התרגיל:
לוחצים את כריות הידיים אחת לשנייה, כאילו שלשים פלסטלינה בצורה עקומה. לוחצים כמה פעמים, מרגישים את השרירים של החזה, ומרפים. משאירים את כפות הידיים באותה תנוחת לישה עקומה, ומרימים את הידיים קצת, כאילו מתגוננים ממכה מלמעלה. שוב לוחצים כמה פעמים, ועוזבים. אחר כך מורידים למטה את הידיים, כאילו שיושב תינוק על הבטן ורוצים ללטף אותו משני הצדדים, ושוב לוחצים כמה פעמים. וככה הלאה, בכל זווית שנראית לכן.
אהבת עולם (2009-08-23T02:09:10):
שחף, אני מקווה שהבנתי נכון.
@}