אפילו בשר ציד של קנגרו שניצוד תחת פיקוח מטעמי דילול אוכלוסיה
כאן בארץ ישנו מיתוס שאוכלוסיית החזירי הבר גדולה מדי.. למרות שבדיאבד מה שקורה זה שהישובים והחקלאות מתרחבים לתוך שטחים פתוחים, ולכן הצפיפות עולה.. אבל באופן גורף, מלבד מקרים בודדים שהם בד"כ תופעה זמנית שמתאזנת לבד, ככל שאוכלוסית ורמת החיים של האדם עולה - יש פחות פחות חיות.. גם כמות וגם מגוון. את "הדילול אוכלוסין" של החיות כבר עברנו מזמן ואנחנו באוברדראפט רציני.. לדובקים בבשר אורגני - ראוי לזכור שרוב הבשר האורגני (גם הצומח אבל פי כמה וכמה ככל שעולים בפירמידת המזון) הוא מין רע במיעוטו - כלומר הבשר הקונבנציונלי כל כך עגום מכל בחינה אפשרית... שמאד קל לאורגני "לצוף".. אבל האיכות שלו עדיין ירודה - יש רעלים אבל פחות, החיות צפופות, אבל פחות, החיות מקבלות תרופות.. (הומאפטיות, שהן לאו דווקא טבעיות) אבל פחות.. בסופו של דבר רוב האורגני בארץ הוא כאן בגלל עסקים ולא אידיאולוגיה.
בשר טוב, זה בשר מחיה שחיה את כל חייה בחופש בסביבה טבעית, וניזונה מתזונה מגוונת וטבעית ללא תערובת וללא כמויות של זרעים של דגנים בתרדמת, שניצודה על ידי אדם שקרוב אליה, שהוא חי כחלק מקהילת החיים המקומית. אני גם אוסיף שבשר, דווקא הוא העשיר כל כך (יותר מדי) בחלבונים, ודל (אפס) בסיבים (שאינם רגישים לבישול), רגיש יותר לבישול ממזון מהצומח - הסיבים מגנים על המרכיבים התזונתיים.
רב האנשים שמתנצחים לגבי האפשרות של בשר אקולוגי, מדברים על אידיאלים יפים, אבל בסופו של יום ישנה תלות, קונים בשר בסופר כשאין בשר אקולוגי למרות שיש ברירות אחרות וגם כשקונים בשר אקולוגי כביכול, הוא מגיע שחוט, ארוז, ומקורר ואין להם מושג מאיפה זה בא.. כל מה שיש זה חותמת "אורגני".
פגשתי בחיי רק אדם אחד שהולך את דבריו כמעט תמיד בנושא, ואוכל רק בשר טבעי וחי ששחט או ליקט... והרבה. אבל התלות שפיתח בבשר גרמה לקשיים לוגיסטיים... היה לו קשה לשגשג בלי זה במציאות של רוב האזורים המאוכלסים בעולם קשה להשיג בשר כזה.
כמה טוב שאפשר לבחור. לבחור לאכול ולשגשג על עשבים, או לאכול את אוכלי העשבים כשאין מספיק עשבים (הבשר הוא מזון קומפקטי - ונוח למצבי השרדות מסוימים). אבל יש מספיק. עונת השטיחים הירוקים מגיעה בעוד כמה ימים! בתמונה בעמוד של
עלים ירוקים רואים עלה מנגולד עם עורקים אדומים כדם.. זה בשר זה..