עזרה בענייני בשר

סינדרלה*
הודעות: 22
הצטרפות: 03 יולי 2003, 12:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי סינדרלה* »

לאחרונה התחלתי להתעניין בקשר בריאות - אוכל, בעיקר אתם תרמתם לכך... (ראו פיתה עם ממרח שוקולד ועוד).
עשיתי כמה החלטות לגבי שינויים בבית ושאלתי היא בעניין הבשר:
אני די בורה בנושא, ולכן אשמח לקבל הסבר - בשר קפוא/מעובד/טרי - מה? מי? כמה? למה?
בשר בקר? לא טוב? וכל מה שנדמה לכם שצריך לדעת בנושא בשר.
הדבר היחיד שאני מבינה לבד זה שנקניקיות ודומיהן זה זבל וגם עכשיו מקבלים אותם אצלנו במינון נמוך, אם בכלל.
תודה מראש, סינדרלה
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שרון_ג* »

אני מצטרפת לשאלות...
הבנתי ממגדלות הבקר לשעבר שאסור לתת הורמונים לפרות. האם גם לתרנגולות?
<שרון מאתגרת את הלולנים. אם אין כאן אני אעבור לשאול את החברים מקרית ענבים>

אנטיביוטיקה לפרה מונעת שיווק החלב. האם גם שיווק הביצים מהתרנגולת? (אני ממילא קונה רק אורגניות, אבל כדאי לגעת. זה עולה כפול ואולי מספיר רק ביצי חופש?)
האם תרנגולות על אנטיביוטיקה נשחטות ומשווקות? נשמע לי נורא ולו רק מהכוון הזיהומי - מאכילים אותנו בתרנגולות חולות שמטופלות באנטיביוטיקה?
ואל תספרו לי שהן מקבלות באופן קבוע. אין בזה הגיון רפואי או כלכלי.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לא מבינה באנטיביוטיקות והורמונים אבל רוצה להתיחס לסוגית ה קפוא-טרי.
בשר בקר, כשהוא קפוא - יכול להכיל לפי חוק עד 10% מים מוספים (לפעמים אפילו כתוב עליהם שהם מכילים 10% מים מוספים).
ולמה זה?
בשביל להפוך בשר שהוא קשה ודורש בישול ארוך (כל החלקים האלה שהם לא חלקים "איכותיים" שמתאימים לסטייק) למשהו יותר רך ומהיר בישול (יחסית, כן?)
רק מה, הרבה יצרנים לוקחים את העניין הזה של הוספת מים צעד אחד קדימה ומוכרים מים במחיר של בשר.
הרבה יותר מ10%.
ובשביל לעמוד בתקן, הם מוסיפים כלמיני חלבונים, כי הבדיקה של המים בבשר היא לא לפי אחוז המים אלא אחוז החלבון (ובחשבון פשוט - אם מוסיפים מים אבל גם חלבון - אחוז החלבון נשמר).
ולכן אותו "סטייק עיין משובח" שאבא שלי קונה ב30 ש' לקילו, מצטמק לו על הגריל כשהמים עוזבים אותו ואחכ כשהוא יושב על הצלחת נהיה סביבו מין ג'לי כזה.
זה בכלל לא סטייק עיין. זה חלק אחר, זול הרבה יותר שבמצב רגיל היה צריך לבלות 4 שעות בקדירה כדי להיות כלכך רך.

זה לא בשר קפוא. זה בשר מעובד, מוזרק, שעבר התעללות, שאת לא יודעת מה את מכניסה לגוף כשאת אוכלת אותו.

קצב זה כמו מוסכניק. זה צריך להיות מישהו שסומכים עליו, מישהו שברור לכם שהוא יודע את העבודה ולא יעבוד עליכם.
בשר קונים טרי ממישהו אמין.

למיטב ידיעתי לעופות או אפשר להזריק מים ולכן הבחירה בעוף טרי או קפוא כבר קשורה לעניינים אחרים (טעם בעיקר).
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

ספר מומלץ - "שנת הבשרים שלי", של רות אוזקי. כמעט עשה אותי (קרניבורית מובהקת) לצמחונית.
סינדרלה*
הודעות: 22
הצטרפות: 03 יולי 2003, 12:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי סינדרלה* »

מה לגבי בשר טחון? קפוא/טרי?
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

בשר קונים טרי ממישהו אמין.
סינדרלה, אני חושבת שכדאי לך לאמץ את המשפט הזה כמוטו לקניית כל בשר - סטייקים, נתחים שלמים או טחון. כשאני צריכה טחון אני הולכת לקצב שלי, והוא בוחר את הנתחים וטוחן אותם במקום. ואם רוצים אפשר לטחון כמות ולהקפיא - אבל להתחיל מטרי.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אני חושבת שעדיף לקנות טרי ולטחון לבד בבית או לבקש מהקצב שיטחן במקום מול העיניים, אבל גם אני קונה קפוא הרבה פעמים ומפשירה וטוחנת בעצמי.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שרון_ג* »

עדיף לקנות קפוא, כי ההקפאה הביתית היא איטית מדי ומאפשרת לכל מיני מרעין בישין להתפתח. הקפאה מסחרית היא בטמפרטורות הרבה יותר נמוכות וכך הבשר קופא ב"בום" ונשמר יותר טוב.
כך לפחות שמעתי פעם.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שרון_ג* »

כמובן המדובר רק אם קונים כדי לשים במקפיא. לא אם רוצים לבשל עכשיו.
ומישהו אמר לי פעם שגם הבשר באיטליז היה קפוא והופשר, ושבעצם אין בשר ממש טרי בארץ.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביב_חדש* »

עד כמה שאני יודעת, זה לא ש אין בשר ממש טרי בארץ. הרוב מיובא מארה"ב וארגנטינה.
ובאמת העניין הזה עם הבשר באיטליז היה קפוא והופשר מעורר מחשבה אם מדובר בבשר שיובא מחו"ל. הרי אי אפשר לייבא טרי (אלא אם כן מייבאים במטוס? לא נראה לי).
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

עדיף לקנות קפוא
הצרה היא שבאטליזים לא משהו ובסופרים למיניהם דוחפים לטחון הקפוא (ולפעמים גם לטרי) כל מיני דברים שאת לא ממש רוצה שיהיו באוכל. מהיותי חשדנית מטבעי אני מעדיפה לראות במו עיני את הנתח הנטחן. פעם, בצוק העיתים, כן השתמשתי בטחון מוקפא מהסופר לרוטב בולונז, ואני חייבת לציין שהיה הבדל משמעותי במראה ובתוצאה הסופית בהשוואה לטחון-designer מהקצב שלי.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שרון_ג* »

כמובן שבשר שחון-designer תמיד עדיף,
והרי כבר אמרתי:
המדובר רק אם קונים כדי לשים במקפיא
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי בשמת_א* »

הואיל ואין כרגע בארץ בשר בקר אורגני, אז אני מעדיפה לקנות עוף אורגני, שבשלב זה נמכר בכל זאת קפוא, אבל הוא איכותי מאוד.
אנחנו אוכלים רק ביצים אורגניות, והאורגניות שאני קונה הן גם ביצי חופש.
בשר בקר או הודו או כל בשר שאין אורגני (טלה, נגיד) - רק אצל הקצב הארגנטיני שלי, שאני סומכת עליו, כי אני יודעת שהוא מוכר איכות ואני אוהבת בעלי מקצוע שגאים במקצוע שלהם ואוהבים אותו. ורק טרי.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אנחנו אוכלים רק ביצים אורגניות, והאורגניות שאני קונה הן גם ביצי חופש.
לפי האתר של אנונימוס, כל מה שאורגני (בביצים) הוא גם חופש. האם נכון?
סינדרלה*
הודעות: 22
הצטרפות: 03 יולי 2003, 12:29

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי סינדרלה* »

תודה לכולכם על העצות, אני חייבת להודות שיצאתי קצת מבולבלת, אבל, יהיה טוב...
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביטל_צ* »

איפה בצפון אפשר לקנות עוף אורגני ?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אביטל, איפה בצפון ? (הצפון גדול...)
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני שואלת - בצפון הרחוק (יחסית), שלנו.
שרון_ברקת*
הודעות: 373
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

הרדוף משווקים עוף אורגני קפוא
לרשימת חנויות ראי כאן
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביטל_צ* »

עוגיה - אני במעלות
הצפון באמת גדול (מדי לדעתי, אולי נקטין אותו ?)
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לשמור? למחוק? לשנות שם לדף ?
בד''כ_לא_מחוברים_למחשב*
הודעות: 2
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:34

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי בד''כ_לא_מחוברים_למחשב* »

בד''כ לא מחוברים למחשב? (26.04.2005 14:34):
אנחנו" מגדלים" עדר קטן של עיזים וכבשים בצורה חופשית וטיבעית. הגדיים והטליים לא מופרדים מהאמהות עד שנמכרים בגיל שלאמא באמת כבר לא אכפת, היא כבר גמלה אותם בעצמה מהחלב וכבר לא מתיחסת אליהם יותר מאחרים בעדר.אנחנו חולבים רק אחרי שהילדים נגמלו או\ו מהעודפים שיש לאמהות. האמהות נכנסות להריון כשהם מוכנות ואנחנו בשום אופן לא מתערבים עם הורמונים וספוגיות.. כמו כן העדר לא בתוך דיר סגור ואוכל מרעה טיבעי ללא תוספות שלנו . ועוד ועוד. בכל אופן הם חברים אמיתיים שלנו וביחסים ניפלאים ואישיים איתנו,אושר וטריפ אמיתי.אנחנו מאמינים באושר ובשלווה שלהם. השנה כל הגדיים\יות טליים\יות למכירה כי אנחנו גמרנו ל"גדול" ו אנחנו ממש לא מחוברים למחשב "ובאופן טיבעי" נשמע קהל יעד ראוי אז תוכלו לתקשר איתנו דרך דינה חברה שמחוברת לאינטרנט ולבאופן טיבעי. אם יש לכם עוד רצון לדעת או\ו לקנות תפנו לדינה היא תענה בשמנו
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני ממש בבעיה עם זה.איך אני יודעת שהקצב שלי אמין, האם יש שמות של ספקים שהם בטוחים,אני רוצה שהקצב יגיד לי מאיפה הבשר שלו מגיע וכרגע זה לא אומר לי כלום. כל שם טוב או רע באותה מידה.
carnivorous*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 נובמבר 2007, 15:30

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי carnivorous* »

ילדה בן 4: איפה גדל בשר ?
carnivorous: <חשבתי שהשאלה תגיע יותר מאוחר ...> בסופר <מנסה>
ילדה בן 4: <חושבת ... > ומאיפה הוא מגיע לסופר ?
carnivorous: <בההההההה> אני לא יודע איך לומר לך את התשובה.

אז איך מספרים ומסבירים את הפער בין אהבת החי לאכילתו ? <ואולי זו הזדמנות להפסיק לאכול בשר>
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

התשובות לשאלת הילדה - אצל אנונימוס

ואולי זו הזדמנות להפסיק לאכול בשר
אפשר להתחיל עם להפחית משמעותית. זה כבר צעד גדול. אחרי זה אפשר לעשות החלטה יותר מושכלת.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי with_passion* »

יש את הסרט שמסביר בפרוטרוט את מקור "99.999999%" מהבשר הנצרך על ידי האדם:
http://www.meat.org/
carnivorous*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 נובמבר 2007, 15:30

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי carnivorous* »

תודה על התשובה והקישור.
התחלתי לקרוא באתר, אבל השאלה שבה ועלתה עכשיו ושוב לא הייתה תשובה בפי.
carnivorous*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 נובמבר 2007, 15:30

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי carnivorous* »

יש את הסרט שמסביר בפרוטרוט את מקור "99.999999%" מהבשר הנצרך על ידי האדם
תודה. אני מאמין שאחרי הצפיה בו אפחית משמעותית (או לגמרי) את צריכת הבשר שלי.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

ואם היא תשאל על מקור העגבניה בסופר, אתה חושב שיהיה לך יותר פשוט לענות לה? כי מה שעובר על העגבניה גם לא מעורר תאבון (במילים עדינות), זה פשוט לא מספיק סקסי בשביל שאנונימוס ישימו לב ויצלמו.
אם היית קונה בשר ממקורות אחרים, היה לך פשוט לענות, לדעתי. הייתי בזמן האחרון בשלוש שחיטות (כבש ושתי עיזים) וממש לא נגעלתי, לא הזדעזעתי ולא נחרדתי, להיפך. היה מעניין לראות וטעים מאוד לאכול.
אולי עם פרה זה קצת יותר אגרסיבי, אז להתחיל בקטן :-)
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

הייתי בזמן האחרון בשלוש שחיטות (כבש ושתי עיזים)
דליתוש ב, איפה את מסתובבת? (-:
מעניין שהדף הזה עלה ל מה חדש בדיוק כשאני מתלבטת אם לתת לילדים בשר אדום, ואם כן איך אני אדע מה יש בו? אני הולכת לחפש את הכתבה של אביב לביא על בשר בקר אורגני שהתפרסמה במדור שלו לפני כמה חודשים. ואם למישהו יש תשובות בקשר לבשר אדום איכותי ונקי וטרי... אשמח לקרוא.
שולי_האורגנית*
הודעות: 26
הצטרפות: 17 מאי 2006, 23:35
דף אישי: הדף האישי של שולי_האורגנית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי שולי_האורגנית* »

רוב גידול הבשר בקר בארץ הוא לא אורגני, העגל מקבל המון טיפולים באנטיביוטיקה לטיפול במחלות של דלקת ריאות. תרנגולות מקבלות במים טיפולים בתרופות במשך רוב תקופת הגידול.
בתור צימחונית היה לי ברור שילדי יהיו צימחוניים, אך זה לא עבד.
מבדיקה שערכתי גיליתי שאנשים עם סוג דם A אין בעיה לוותר על הבשר, לעומתם אנשים עם סוג דם O, לא יכולים בלעדיו.
מבדיקה דם של ילדי הבנתי לאחר מעשה מדוע הבן כה אובססיבי לבשר, מסוגל לאכול עוף לארוחת הבוקר אצל סבתא, אז כדי להוריד את הלחץ מנושא הבשר, התחלתי לבשל עוף אורגני לימי שישי (מתעסקת כמה שפחות) מניחה מגש ונותנת לילדים לאכול.

הבת הגדולה כבר צימחונית לגמרי והאחרים עדין טורפים. כמובן שרק עוף אורגני, ללא כל הבשרים המעובדים למיניהם. כאשר עד גיל שלוש הם היו צימחונים לגמרי.

לא כדי להפוך את נושא התזונה למקום של התנצחויות עם הילדים ובן הזוג, להסביר למה לא, לילדים קטנים להעמיד גבולות מוסכמים והגדולים להסביר ולשמש דוגמא אישית.

ולמי שרוצה להפוך לצימחוני שיקרא את הספר "שנת הבשרים"
בעל_דם_O_וצמחוני*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 נובמבר 2007, 10:28

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי בעל_דם_O_וצמחוני* »

אין לי שום בעיות בריאות ואני עוקב אחרי זה באמצעות בדיקות דם בין היתר.
אז אני מבקש לא להביא כאן נתונים פסאודו מדעיים ואגב אני כבר הרבה שנים צמחוני ולא לוקח שום תחליפים. מספיק לקשקש.
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

אני A ולא יכולה בלי בשר... \-: ניסיתי, הפחתתי ככל האפשר, אבל להפסיק לגמרי אני לא יכולה כי מהר מאד אני מתחילה להרגיש רע.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

דרך עפר, אז מה את קונה? איזה בשר?
ככל שאני מתעסקת יותר בשאלות האלה אני נעשית יותר רעבה לבשר... וזה בכלל בשביל הילדים, אעלק.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני קונה עוף אורגני של הרדוף. יקר, אבל אני אוכלת פחות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תיקון, בעצם לא רק של הרדוף. יש גם של "אדמה" ועוד לא זוכרת של מי, אני קונה מה שיש בביוסנטר באותו יום כי הזמינות היא לא תמיד 100%.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

איפה את מסתובבת?
באתיופיה (כבש הרים ועז כפר) וקניה (עז מדברית).
בארץ אני אוכלת בשר מהסופר או מהאטליז. אני יותר בררנית בצמחים מאשר בבשר...
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני יותר בררנית בצמחים מאשר בבשר...
דליתוש? ווס איז דוס?
טוב, נו, מצד שני את מסתובבת בכאלה מקומות שזה באמת לא חשוב איפה את קונה את הבשר שלך בארץ.

בקשר לבשר אדום אורגני - לפי הכתבות שמצאתי (לא יודעת לעשות קישורים) יש רק אצל קצב אחד ברמת אביב. אני מתכוונת לברר מחר במקומות קרובים אלי יותר בתל אביב. אולי לפחות אצור אצלם את הרושם שיש ביקוש וההיצע יגדל...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בקשר לבשר אדום אורגני
מכירה את טעם זוהר ?
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מכירה את טעם זוהר ?
תודה. הסתכלתי באתר שלהם לפני כמה ימים, ועכשיו שוב, כי זכרתי שאין להם בשר אדום. ואכן, אין בשר פרה - יש עוף, הודו וכבש.
שלחתי להם עכשיו מייל עם בקשה למחירון. הילדים יהיו מאושרים אם יהיה עוף בבית, אבל אני עדיין רוצה בשר אדום. אם כבר קרניבוריות...
מהתשובה שלך לשאלתי בדף על תזונה בריאה הבנתי שאתם לא אוכלים בשר בבית? זה נראה לך שטות להתעסק עם זה מהסיבות שפירטתי שם? כלומר כדי לגדל את הילדים קצת לגובה ולרוחב? אם כי מאז שהתחלתי להתלבט בזה, אני בעצמי מתחילה לפתח השתוקקות לבשר... משהו שקורה לי כל כמה זמן. אולי זה החורף.
[את יכולה לענות לי בדפבית שלי אם זה נראה לך מתאים יותר כשאת בכובע העורכת].
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

הסתובבתי, חזרתי, עכשיו אני בארץ.
רוב התזונה שלי מתבססת על צמחים. מעולם לא נהגתי לאכול בשר בכל ארוחה, ולא בכל יום, ובכל זאת אני אוכלת די הרבה. אני מכירה את הסרטים של אנונימוס, קראתי את "שנת הבשרים שלי" וכשגרתי באילת הרחתי בחגים את האניות עמוסות בקר שהגיעו מאוסטרליה. ברור שקשה מאוד להשיג בשר סביר. מצד שני, אני גם מכירה רפתות ודירים (ופרות וכבשים) קיבוציות ומושביות.
ומעוד צד, אני גם מכירה את התעשייה הצמחית על גווניה.
מדובר בקושי כללי להשיג איזשהו מוצר סביר מתעשיית המזון בכללה, בטח בסופר.
כל מה שנכון לצמחים- עדיף טרי, עדיף מהחי, נכון גם לבשר. הקפיצה על טבעונאות וצמחונות כתגובה למתרחש בתעשיית המזון הבשרי, לא מתאימה לגוף שלי.
לי יותר מתאים לשים לב לתזונה שלי באופן כללי ואני שמה לב שהיא בהחלט כוללת בשר. הלוואי שהיו מקורות סבירים לבשר. בינתיים יש כאלו בעיקר למזונות מהצומח, אז שם אני משקיעה יותר.
להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה. ו, ללבוש במקום חולצות מכנסיים שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה.
גם לא נוח, גם לא מועיל P-:
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה. ו, ללבוש במקום חולצות מכנסיים שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה
סליחה, אני לא מסכימה. אולי זה רק בגלל שמדובר בילדים שלי ולא בי אני מתקשה מאוד לתת להם אוכל שעבר אפילו רבע ממה שעבר חלק מהאוכל שמתואר ב"שנת הבשרים שלי", ובכל זאת אני לא צמחונית. עד עכשיו גם לא היתה לי בעיה רוב הזמן עם זה ש(רוב הזמן) אין לי בשר בבית כי לי קשה לבשל את זה. להפך, שמחתי שבגלל שזה קצת מגעיל אותי הילדים שלי לא יאכלו את זה. בגלל התעשייה, בהחלט בגללה. וגם בגלל שזה מוסרי יותר בעיני, גם אם זה לא נעשה מטעמים מוסריים כי אין לי כוחות להתמודד עם הפן המוסרי של אכילת בשר כרגע.
ואני משתדלת לתת להם ולנו אוכל אורגני כדי למנוע מאתנו במידה כלשהי את הרעלים וכו' שמיוצרים בחלק אחר של אותה תעשייה. זה תהליך הדרגתי שצורך ממני משאבים כלכליים, רגשיים (ויכוחים עם בן הזוג והתלבטויות עם עצמי, למשל) ומחשבתיים (אני צריכה לקרוא המון דיונים בדפים שונים ומשונים באתר הזה, ולא כולם משאת נפשי. הייתי מעדיפה בהרבה לקרוא את חינוך ללא כפייה למשל).
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

>>>>> אני הייתי שמחה לקבל כמה מתכונים ל תזונא מן החי (נו? מי פותח את הדף?) ולהכין אתם בשר ציד של ארנבים אוסטרליים (מכה סביבתית אנושה), פוסומים ניו-זילנדיים או עזים ניו-זילנדיות (כנ"ל), או אפילו בשר ציד של קנגרו שניצוד תחת פיקוח מטעמי דילול אוכלוסיה.
("דילול" אוכלוסין - איזו לשון נקייה, פיחסה - היא סוגיה מאוד מעניינת בשימור וניהול בר)

בדרך כלל אני יכולה להסתדר בלי, אבל בעתות של עבודה קשה (טרקים, הריון וכאלה) אני פשוט חייבת בשר, פעם-פעמיים בשבוע, ולא רוצה להתעלם מהצורך. האופציה שכתבתי נראית לי פתרון סביר מכל הבחינות. גם התזונתית וגם המוסרית.


להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה
אבל דלית, אם אינני טועה, תעשיית הבשר גורמת הרבה יותר נזקים סביבתיים מתעשיית הצמחים, לא? מבחינת זיהום וניצול משאבים וכו'. אז יש דירוג של נזק. ואפשר לבחור את האפשרות הקצת-פחות-גרועה.
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

גם התזונתית וגם המוסרית.
וגם הסביבתית.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אתן מוכנות להתייחס לפחות למשפט השלם, אם כבר אתן מתייחסות?
להפסיק לאכול בשר בגלל התעשייה נראה לי כמו להפסיק ללבוש חולצות כי זו תעשייה מדכאת ואלימה - זה בדיוק חצי מהמשפט שדליתוש ב כתבה וככזה המשמעות שלו די שונה מהמשפט השלם. תטרחו לחזור אחורה ולקרוא, אני לא הולכת לצטט בשבילכן הכל.
ואגב, שם הדף הוא עזרה בענייני בשר והוא מן הסתם לא מיועד לדיונים בענייני מוסר. כשאני מחליטה אם לאכול בשר או לא אני עושה את השיקולים המוסריים ומביאה אותם בחשבון. אבל לא פה, כי פה הנושא הוא אחר.

ולמי שבכל זאת מתעניין ב עזרה בענייני בשר - אורגניק מרקט בשינקין מוכרים באריזה שלהם בשר עגל טחון קפוא שהם הבטיחו לי שהוא הבשר של הרדוף שיש לו אישור אורגני. בחרתי להאמין להם.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני הייתי שמחה לקבל כמה מתכונים ל תזונא מן החי? (נו? מי פותח את הדף?)
פתחתי :-) אבל אני אישית הייתי נזהרת מאכילת בשר נא בהריון.
<אגב, ארנבים זה לא טעים>
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי with_passion* »

אפילו בשר ציד של קנגרו שניצוד תחת פיקוח מטעמי דילול אוכלוסיה
כאן בארץ ישנו מיתוס שאוכלוסיית החזירי הבר גדולה מדי.. למרות שבדיאבד מה שקורה זה שהישובים והחקלאות מתרחבים לתוך שטחים פתוחים, ולכן הצפיפות עולה.. אבל באופן גורף, מלבד מקרים בודדים שהם בד"כ תופעה זמנית שמתאזנת לבד, ככל שאוכלוסית ורמת החיים של האדם עולה - יש פחות פחות חיות.. גם כמות וגם מגוון. את "הדילול אוכלוסין" של החיות כבר עברנו מזמן ואנחנו באוברדראפט רציני.. לדובקים בבשר אורגני - ראוי לזכור שרוב הבשר האורגני (גם הצומח אבל פי כמה וכמה ככל שעולים בפירמידת המזון) הוא מין רע במיעוטו - כלומר הבשר הקונבנציונלי כל כך עגום מכל בחינה אפשרית... שמאד קל לאורגני "לצוף".. אבל האיכות שלו עדיין ירודה - יש רעלים אבל פחות, החיות צפופות, אבל פחות, החיות מקבלות תרופות.. (הומאפטיות, שהן לאו דווקא טבעיות) אבל פחות.. בסופו של דבר רוב האורגני בארץ הוא כאן בגלל עסקים ולא אידיאולוגיה.
בשר טוב, זה בשר מחיה שחיה את כל חייה בחופש בסביבה טבעית, וניזונה מתזונה מגוונת וטבעית ללא תערובת וללא כמויות של זרעים של דגנים בתרדמת, שניצודה על ידי אדם שקרוב אליה, שהוא חי כחלק מקהילת החיים המקומית. אני גם אוסיף שבשר, דווקא הוא העשיר כל כך (יותר מדי) בחלבונים, ודל (אפס) בסיבים (שאינם רגישים לבישול), רגיש יותר לבישול ממזון מהצומח - הסיבים מגנים על המרכיבים התזונתיים.
רב האנשים שמתנצחים לגבי האפשרות של בשר אקולוגי, מדברים על אידיאלים יפים, אבל בסופו של יום ישנה תלות, קונים בשר בסופר כשאין בשר אקולוגי למרות שיש ברירות אחרות וגם כשקונים בשר אקולוגי כביכול, הוא מגיע שחוט, ארוז, ומקורר ואין להם מושג מאיפה זה בא.. כל מה שיש זה חותמת "אורגני".

פגשתי בחיי רק אדם אחד שהולך את דבריו כמעט תמיד בנושא, ואוכל רק בשר טבעי וחי ששחט או ליקט... והרבה. אבל התלות שפיתח בבשר גרמה לקשיים לוגיסטיים... היה לו קשה לשגשג בלי זה במציאות של רוב האזורים המאוכלסים בעולם קשה להשיג בשר כזה.
כמה טוב שאפשר לבחור. לבחור לאכול ולשגשג על עשבים, או לאכול את אוכלי העשבים כשאין מספיק עשבים (הבשר הוא מזון קומפקטי - ונוח למצבי השרדות מסוימים). אבל יש מספיק. עונת השטיחים הירוקים מגיעה בעוד כמה ימים! בתמונה בעמוד של עלים ירוקים רואים עלה מנגולד עם עורקים אדומים כדם.. זה בשר זה..
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אגב, ארנבים זה לא טעים
:-0 לא נכון!
(אני אגב, אוכלת בשר כמעט נא. מה שאני עושה זה צורבת אותו קלות, ואז אוכלת רק את הבפנים.
(אורגני, אוכל עשב. יקר בטירוף. אמריקה.)
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אישי קרא לאחרונה על מחקר שנעשה על בשר שמקורו בפרות אוכלות עשב. מה שמשפיע על רמת הכולסטרול (של אוכל-הבשר) זה היחס בין אומגה-6 לאומגה-3 בבשר. בפרות "תעשיתיות" היחס הזה מגיע ל1:10 בעוד שבפרות מרעה היחס עומד על 1:2. כלומר, כשהבשר מגיע מחיה חולה ומוזנת רע, אוכל-הבשר חולה ומוזן רע, בעוד שאם החיה אוכלת מה שהיא אמורה לאכול ובגדול חופשיה, אז היא בריאה ומבריאה.
אז ראשית, מעניין שכמו בבלי חיתולים, כשיש הנחה מוטעית כל כך חזקה בבסיס כל המחקר הקונבנציונאלי (בשר הוא בשר הוא בשר) כל התוצאות מוטות ולא נכונות. ר"ל - אם תבדקו רק פרות תעשייתיות לא אורגניות, תגיעו למסקנות רק על פרות תעשייתיות. לא על בשר פרה בכלל, לא על בשר פרה אורגני, לא על בשר פרה אוכלת עשב ובוודאי שלא על בשר בפאלו.

לרובנו כל כך ברור שהתזונה משפיעה באופן חד משמעי על הגוף ועל הנפש, אז נובע מזה באופן חד משמעי שהחיות (ואף הצמחים) שאינם אוכלים רק אורגני ורק מה שהם בנויים לאכול אלא הורמונים תעשייתיים ופחמימות ריקות הם חולים. פשוט חולים. ואת זה אנחנו אוכלים.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי במבי_ק* »

בשר אדום אורגני - מעכשיו גם בכצל'ה, קצביה מעולה במרכז שרונה, צומת רעננה. צריך להתקשר קודם לשאול אם יש באותו יום.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כצל'ה, קצביה מעולה במרכז שרונה, צומת רעננה.
i second that.
דליתוש_ב*
הודעות: 1383
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אבל דלית, אם אינני טועה, תעשיית הבשר גורמת הרבה יותר נזקים סביבתיים מתעשיית הצמחים, לא?
תלוי איזה בשר ותלוי איזה צמחים. וגם לא מדובר בכלל על הנזק לאנשים שעובדים בהן.
בשקלול הכל אני חושבת שלעשות את ההפרדה, זה רדוד :-) (ולא בריא).
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

ולמי שבכל זאת מתעניין ב עזרה בענייני בשר - אורגניק מרקט בשינקין מוכרים באריזה שלהם בשר עגל טחון קפוא שהם הבטיחו לי שהוא הבשר של הרדוף שיש לו אישור אורגני.
מחירו: 30 ש"ח לאריזה של 400 גרם.

אני שמחה שהדיון חזר לעסוק ב עזרה בענייני בשר. ואני מודה שחשבתי שהדיבור על בשר קנגורו נא הוא סוג של ירידה על הדיון בבשר, עכשיו אני מתחילה לחשוד שהוא היה רציני.

ופעם אחת אפילו נסעתי שעה לרמת אביב לחפש את הקצביה שמוכרת בשר אורגני והגעתי 5 דקות אחרי הסגירה. כדאי לנסות שוב?
לא יודעת, תשאלי את מי שהצליח... אני עזבתי את רמת אביב לפני שהבשר הזה הגיע לשם, ובכל מקרה "הקצב שלי" (משום מה בשנה שגרתי ברמת אביב היה לי "הקצב שלי", משהו שמעולם לא היה לי לפני כן או אחרי כן) היה הדרום אמריקאי המבוגר מהמרכז המסחרי הישן בברודצקי. שעכשיו כבר יצא לפנסיה וזוג צעיר יותר קנה את האטליז. אם כבר נמצאים בסביבה אפשר לשאול גם אצלם. אני גורסת שככל שתשאלו יותר על דברים שאתם רוצים כך יש סיכויים גדולים יותר שבסופו של דבר המודעות תעלה ויביאו אותם.
אגב, לדברי מי שביררתי אִתה את סוגיית הבשר הקפוא באורגניק מרקט, זאת בדיוק הסיבה שהם התחילו לייצר אותו - בגלל שכל הזמן שאלו אותם אם יש.

ניצן אמ - לא רלוונטי לך כרגע, אבל באותו אטליז דרום אמריקאי ברמת אביב הבטיחו לי שהבשר פרה שלהם מקורו בפרות מרמת הגולן (אוּפּס, פוליטית יש לי בעיה עם זה, אבל התעלמתי) שרועות בשטחים פתוחים ואוכלות בעיקר את העשב שגדל שם. אבל לא שאלתי אותו איזה טיפול תרופתי הן מקבלות אם הן צריכות או לא, איך שומרים על נקיון הרפת שלהן וכו'. מכיוון שלא היתה יומרה למכור את הבשר כאורגני אני מניחה שהתשובות לשאלות האלה לא היו משביעות רצון.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מי שאוכל בשר, עדיף לו לעבור לגור באיזורים פחות יהודיים.
המשפט החביב עלי בכל הדיון. בשמחה הייתי עוברת. אם כי נכנסתי אתמול גם למעדנייה לא כשרה בשוק ולא הצלחתי לשכנע את עצמי לקנות בשר חזיר. הגנים היהודיים שלי נגעלים מזה בעל כורחי.
בכל אופן, הבשר האורגני של הרדוף אמנם נשחט בשפרעם, יישוב לא יהודי לכל הדעות, אבל לפי המדבקה על האריזה הקפואה הוא כשר ומוכשר )-: - או (-: למי שדווקא שמח לגור באזורים יהודיים.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גלית,
נסי לחשוב על בני אדם.
ברור שבריא יותר לא לקבל הורמונים ואנטיביוטיקה באופן שגרתי, זה מחליא. אבל עם זאת, מישהו שאוכל רק לחם לבן עם ממרח בטעם שוקולד כל החיים לא ברור כמה הוא יותר בריא. הכי לא בריא זה גם אוכל רע וגם אנטיביוטיקה שגרתית. ברור. הכי טוב זה לחיות נקי מתרופות ומרעלים עם תזונה מיטבית למין. לא ברור שתוכלי להשיג דבר כזה בחיים האלה. אז בינתיים או פשרה (ודווקא יש ממש לא רעות) או ויתור מוחלט.

חוץ מזה התקנים לבקר אורגני אינם לבקר סבבי שלא מקבל בכלל תרופות והורמונים. רחוק מזה. יש כאלה חרדות וכאלה מחלות בבקר לתעשייה, שאין מצב שיוותרו על זה. זה רק "פחות" ולא "שגרתי".אני הייתי בודקת קודם כל מה מבטיח לי ה"אורגני" הזה, ולמה אני מקבלת אותו אוטומטית כיותר טוב מאוכל עשב. שוה בדיקה לפני שמחליטים מה עושים. יכול להיות שכשתבדקי תחליטי שבקר אורגני שאוכל תערובת זה הרבה פחות טוב לך ולמשפחתך מאשר בקר לא אורגני אוכל עשב. למרבה השמחה אני לא צריכה לעשות את הבחירה הזאת (מצד שני, אני משלמת (מחזיקה חזק?) 18 דולר לפאונד על בשר כזה. כלומר לפי 3.85 זה 70 שקלים ל450 גרם. פלא שאנחנו לא ממש יושבים פה וטוחנים סטייקים כל יום? :-()

ומעניין לעניין באותו עניין - שנים האכילו פרות בין היתר - פרות. זה עשה להן מחלות איומות, ועשה למי שאכל אותן מחלות איומות. אז האם הבעיה היא בפרה? בבשר של הפרה?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלונית* »

למה שחיטה כשרה שהיא לא בריאה ומובילה לבשר שאינו בריא מהרבה בחינות ?
למה שחיטה כשרה לא בריאה?

ולניצן אמ
שבקר אורגני שאוכל תערובת זה הרבה פחות טוב לך ולמשפחתך מאשר בקר לא אורגני אוכל עשב
באמת זו שאלה חשובה. בקצביה ברמת אביב , למשל יש בקר לא אורגני שטוענים שדגל ברמת הגולן ושם אוכל עשב. לעומתו הבקר האורגני מהרדףו הוא מפרות שיושבות ברפת.
מאידך האורגני מקבל פחות תרופות וכד'. אז מה באמת עדיף?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_אגב, ארנבים זה לא טעים
oh לא נכון!_
לי זה לא היה טעים.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני רוצה לחלוק על דעתך, אבל זה קצת מפחיד אותי, כי בפעמים האחרונות שזה קרה היית מאד אגרסיבית. שמא תפרגני לי הסתכלות אחרת משלך?

אני חושב שרב בעלי החיים הניצודים מייצרים הורמוני סטרס. לא חושבת שנמר או אדם אכלו בשר ציד נינוח ולא לחוץ. כאילו, מה?

"בואי אנטילופה מותק, מה פתאום שאני אוכל אותך??" באאם! ?

זה שזה יותר טעים, אין ויכוח. גם פרות קובה שמשקים אותן בירה ולא נותנים להן לזוז זה יותר טעים. בקשר ליותר בריא, זה שווה בדיקה. יש לך מקור אמין למידע הזה?
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ריש_גלית* »

חוזרת לשאלת הבשר הקפוא:
קניתי בשר בקר קפוא מיובא מברזיל, שריר הזרוע. היתרונות (לפחות לפי הכתוב על האריזה): לא מוכשר; ללא הזרקת מים; ללא כימיקלים; מבקר שרעה במרעה טבעי.
החסרונות: קפוא. תאריך הייצור: 28/8/07. דורש בישול ארוך, גם בגלל החלק הספציפי.

חשבתי לבשל גולש או מרק. האם לדעתכם, אחרי ההקפאה הארוכה והבישול הארוך יהיה לזה ערך תזונתי כלשהו? אולי דווקא לנוזל שבתוכו ישחה הבשר יהיה ערך?
למישהו יש מתכון טוב?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

האמא]האמא של האנטריקוט של האנטריקוט[/po].aspx - מה עובר על הבשר עד שהוא מגיע לצלחת (במסעדה).
עפרה_שחר*
הודעות: 593
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

חשבתי שצריכים עזרה עם הבשר- לצייד, אז ישר באתי בריצה שמחה ומוכנה לעזור. בתיאבון- ושחס וחלילה מרב דיונים מחכימים, לא תשכחו להנות!
דנה*
הודעות: 337
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי דנה* »

יש ב"הרדוף" וב"עדן מרקט" (סניפים פרוסים בכל הארץ) גם אורגני וגם כשר.
עדין לא חלק, מהדרין או בד"ץ אבל כשרות בסיסית יש...בעז"ה נגיע גם לזה.
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

האם לאחד עם הדף הבשר שאנו אוכלים, או שזה ארוך מדי?
ע_ע_ע*
הודעות: 745
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

האם לאחד עם הדף הבשר שאנו אוכלים, או שזה ארוך מדי?

לא רק ארוך, גם לא בדיוק עוסק באותם עניינים.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

יש לי כמה שאלות למצדדים באכילת בשר:

1) הבנתי מהקריאה פה באתר ששומן בשר זה בריא וחיוני. האם זה אומר שאפשר בעצם לעשות צלעות כבש על האש ולטרוף ללא הכרה וללא רגשות אשם את גושי השומן הצהוב הענקיים שמסביב לבשר? מה התועלת המדויקת שהשומן הזה נותן?

2) עד כמה חשוב שהבשר / עוף יהיה כזה שניזון מעשב ירוק? כלומר: ברור לי שזה מאד חשוב, אבל מתוך האופציה של לאכול בשר "רגיל" כמו שיש היום בסופר מול לא לאכול בשר בכלל מתוך הטענה שמה שיש בסופר ניזון מתירס ולכן זה זוועה ממילא - על איזה אופציה הייתם הולכים? (חקרתי את הנושא די ביסודיות, ולא הצלחתי למצוא בארץ משווק של עופות / בקר שבאמת אוכלים אך ורק במרעה חופשי וטבעי)

אשמח לשמוע כמה שיותר דיעות, אבל כרגע רק של כאלה שבעד בשר. תודה!!!
בהצלחה*
הודעות: 66
הצטרפות: 26 מרץ 2009, 22:59

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי בהצלחה* »

אביבה, לא יודעת לענות על השאלה הראשונה והשנייה היא לדעתי עניין מאוד אישי.
אז אישית... אני לא הייתי נוגעת במקל בבשר רגיל (לא רק בגלל התזונה של החיות אלא גם בגלל שאר התוספות המפנקות כמו הורמונים ואנטיביוטיקה וחיי סטרס תמידי שעושה אותם חולים), ומתוך שאר האפשרויות הייתי הולכת על אורגני שחי לפחות חלקית חיי חופש (בהנחה שזה אומר גם אוכל של חופש). לדעתי יש כאלה בארץ וגם האופציה של בשר ממדינות אחרות יכולה להיות לך פשרה מתקבלת על הדעת.
זה מוריד את כמויות הבשר שאפשר לאכול אבל לפחות אוכלים ככה משהו שלא מזיק יותר ממה שהוא מועיל.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

תודה רבה על התשובה! אצלנו בבית זה בעיה בשר מארצות אחרות, כי הבת שלי אלרגית לבשר שאינו טרי לחלוטין. אחרת זה בהחלט היה יכול להיות רעיון טוב.
אשמח מאד לעוד תשובות.
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי רוזמרין* »

בת שלי אלרגית לבשר שאינו טרי לחלוטין.
במה מתבטאת האלרגיה הזאת? אף פעם לא שמעתי על זה.
אגב, יכול להיות שהבעיה היא בשר עם תוספים מלאכותים ולא עניין הטריות? כי אם כן- הבשרים הקפואים מדרום אמריקה הם ללא תוספים, ככל הידוע לי. והם נמצאים בכל סופר.
ועוד אגב, בסופרים נמכרים במחלקת האטליז גם בשרים שהופשרו ומוצגים כבשר טרי. אולי בחנות אטליז מתמחה אין את ה"שטיקים" האלה.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

אכן אני קונה באטליז פרטי שבכל קנייה נשבעים לי מחדש שזה נשחט אתמול.

לגבי האלרגיה, הבשר הלא טרי זה רק אחד הדברים, שהשם הכולל שלהם זה "אמינים". זהו תוצר של פירוק של חלבונים למרכיבים שאנשים מסויימים אינם יכולים להתמודד עימם.
האמינים האלה נמצאים גם בבננות, שוקולד, חמאת בוטנים ועוד.

באתר המעולה fedup.com.au ניתן לקבל את כל המידע על אלרגיה זו ואלרגיות אחרות למזונות שונים.

ניתן לומר שהאתר הציל את חיינו.

האלרגיה מתבטאת במצב רוח ירוד, עייפות, נטייה לבכיינות, עיגולים שחורים תחת העיניים וכדומה.

דווקא כל מיני חולירות כמו חומרים משמרים וכאלה בכלל לא משפיעים עליה. למרות שכמובן אנחנו נמנעים מזה במידה מאד רבה ואוכלים באופן כללי בהחלט בריא.
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי רוזמרין* »

זהו תוצר של פירוק של חלבונים למרכיבים שאנשים מסויימים אינם יכולים להתמודד עימם.
וזה משהו שיש רק בבשר קפוא ולא בטרי? גם בבננות ושוקולד זה במצב מסויים כן בעייתי ובאחר-לא?
ותודה על ההתייחסות המהירה:)
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

שוקולד - כנראה תמיד קיים. אפילו כשזה טרי. (השאלה איך בכלל משיגים שוקולד טרי שנקטף בימים האחרונים????? הוא הרי בדרך כלל יושב על המדף זמן מכובד...)
בננות - אם הן ירוקות אז כנראה שזה בסדר, אבל מי רוצה בננות ירוקות? עדיף כבר להמנע לגמרי וזהו לדעתי.
בשר - צריך לאכול בערך 48 שעות מרגע השחיטה, או להקפיא עד חודש, אבל ההקפאה מתחילה עד 48 שעות מרגע השחיטה. (אני אישית מקפיאה רק ליום יומיים כי ממילא אני לא טיפוס שאוגר) (הערה: כשקונים בשר קפוא לדעתי אי אפשר באמת לדעת מתי הקפיאו, אז זה לא טוב)
חלקים פנימיים של חיות + עור: לא טוב אף פעם.
ביצים: מהרגע שנפתחו, לאכול תוך 24 שעות. (זה אומר שאי אפשר מיונז קנוי או עוגה קנויה למשל)
חמאת בוטנים: לא טוב אף פעם.
גבינה צהובה, נקניקים, נקניקיות, דברים שעברו התססה כמו יין או בירה או כרוב כבוש: לא טוב אף פעם.
נראה לי שכיסיתי את הרוב.
באתר FEDUP הם אומרים: 40% מהילדים שרגישים למזונות רגישים לאמינים.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

תחליף לשוקולד: שוקולד חרובים.
תחליף לבננות: כל הפירות האחרים.
תחליף לחמאת בוטנים: חמאת קשיו.
מהנסיון שלי עושה רושם שדברים תעשיים שהוחמצו בחומץ סינתטי (איכס) כמו מלפפון חמוץ מהמכולת (שכנראה לא באמת עבר התססה אמיתית) - לא עושים את הבעיה.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

אה נזכרתי - גם מחמצת בלחם זה לא טוב. (התססה = פירוק)
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

יש למישהו עוד תשובות בקשר לשאלות שלי מלמעלה? האם אולי שם הדף לא אטרקטיבי מספיק וכדאי לי להעביר את השאלות לדף אחר?
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

תשובה ל"אלה" לגבי למה עדיף עגבניית בר על עגבניה חקלאית, אפילו אורגנית (או כל פרי אחר כמובן):

באוסטרליה מפותח מאד משהו שנקרא FAILSAFE DIET שעליו ניתן לקרוא באתר fedup.com.au שכולל מידע רב. האתר עוסק באי סבילות למזון אצל ילדים שגורם לסוגים שונים של התנהגות לא אופטימלית החל מבכיינות או תוקפנות ועד תופעות אוטיסטיות. אחת האי סבילויות העיקריות המתוארות באתר היא אי סבילות לחומר שנקרא SALICYLATES. זהו חומר טבעי שמצוי בכל פרי בטבע, מעין חומר הדברה והגנה שהפרי עצמו מייצר. מסתבר שכאשר הפרי גודל (GUDAL) בצורה חקלאית, כמות ה-SALICYLATES עולה דרמטית, כי כנראה שבחקלאות (גם אורגנית, אבל אולי פרמה קלצ'ר לא - את זה אני כבר לא יודעת) הפרי מרגיש שהוא צריך להגן על עצמו הרבה יותר מכיוון שאין לו את האיזון האקולוגי הטבעי שיש בטבע שכנראה מגן עליו טבעית. ואז ישנם ילדים שמפתחים אי סבילות לפירות חקלאיים כאלה וזה יכול לגרום לבעיות התנהגות שונות ומשונות. אפילו אצלי כשאני אוכלת המון פירות מתחילים אצלי כל מיני גירודים בגוף, שזה גם אחת התופעות שהם מונים שם ל-SALICYLATES. פירות שגדלים בר אינם מייצרים כזו כמות של החומר הזה, ולכן הבעייתיות פוחתת או כנראה נעלמת. הפתרון שהם מציעים באתר זה להגביל את עצמך לפירות וירקות שלמרות שגודלו חקלאית, משום מה הם לא מייצרים הרבה מהחומר: אגס, בננה, כרוב, סלרי... המגוון לא גדול למרבה הצער. כאשר הילדים האלה עושים דיאטה כזו, חל אצלם שינוי דרמטי בהתנהגות ובעיות של בכיינות, תוקפנות, התנהגות מטורללת וחסרת שליטה - נפתרות.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

בשמת, האם את למשל אכן עושה את המאמץ הזה וקונה את כל הבשר שלך באופן עצמאי ולא מסחרי דרך מגדלים שאת יודעת שמגדלים את הבשר שלהם כמו שצריך?
סאלי_תדמור*
הודעות: 1236
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

הפתרון הבריאותי האמיתי מצוי רק בחזרה מוחלטת לטבע
היי אביבה @}
אני לא כל כך אוהבת את כוון החשיבה הזה. יש לי הרגשה שמשם מגיעים ל"אז לא נורא ונאכל כל ג'אנק, כי בכל מקרה אי אפשר לחזור באופן מוחלט לטבע".
הרבה שינויים תזונתיים חלקיים יכולים מאוד לשפר את מצבנו. גם אם העגבניה רק אורגנית ולא גדלה בר. גם אם רק ממעיטים בבשר והוא עדיין בשר שאוכל תערובת. כל שיפור כזה הוא משמעותי. את לא חושבת?
אלה*
הודעות: 274
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אלה* »

אביבה תודה על ההסבר :-)
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

ברור סאלי. אבל מצד שני יש כאן איזה קטע אמיתי ואובייקטיבי מסויים שאני חווה. אני מתחילה לאכול X כדי לטפל בבעיה A כי זה אמור להיות מאד בריא בשבילה, ואז פתאום בגלל שהתחלתי לאכול את זה (או בגלל שהפסקתי לאכול משהו שנחשב למזיק) מתחילה פתאום בעיה Y חדשה שקשורה למשהו באוכל שהוספתי / החסרתי. זה משהו ממש אמיתי ואובייקטיבי. לא סתם איזה הלך רוח מבואס שאני נכנסת אליו.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

ל"כאן ועכשיו" שכתבה לי בכיכר השוק:

אני עושה כבר כמה שנים כל מיני שינויים תזונתיים על מנת לפתור כל מיני "בעיות גופניות קטנות ומציקות". זה התחיל ממש בקטנה בסביבות 2001, ונמשך הרבה יותר באינטנסיביות בשלוש או ארבע השנים האחרונות. בין השאר הלכתי גם על צימחונות לתקופה של כשנה, ולא זכיתי לתוצאות המצופות. אני עדיין בתהליך של ניסוי וטעיה, כאשר כרגע הכיוון הוא "כן לבשר - לא לדגנים" (כמובן עם הרבה פירות וירקות).
גוגוס*
הודעות: 4085
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי גוגוס* »

אביבה, קודם כל - רק בריאות!
והתגובה שלי בכיכר היתה כנראה לאותו הלך רוח מבואס שעוטף את הדברים שלך.
מציעה לך לשקול כיוון אחר טיפה, שהוא גם באמת יותר שמח - להתייחס אל הבריאות כמכלול. כאשר מתחילים לאכול משהו כדי לטפל בבעיה נשארים בהלך רוח של חולי או חוסר. כאשר מה שעושים זה לקדם בריאות כללית נמצאים בהלך רוח שונה לגמרי. קשה לי קצת להסביר למה הלך רוח משנה כל כך אבל אולי נסיונך בחיים מסביר את זה יותר טוב ממני.
זה כאילו שבכל פעם שיכול לקרות משהו קצת מעצבן פתאום קורה משהו משמח ולכאורה אין לזה הסבר אבל רק לכאורה. ההסבר הוא שה MODE שונה לגמרי ושלמרות שזה לא בדיוק מדעי זה עובד היטב.
גם הרבה יותר קל לקבל ככה החלטות. לא שוקעים בכל מה שיכול לקרות אם במקרה אולי בעגבניות יש ריכוז גבוה של חומר מסוים. פשוט מקבלים החלטה שנראית הכי הגיונית בנסיבות הקיימות, הולכים איתה הלאה ומנסים. הצליח לנו? יופי טופי. לא הצליח? אין דבר, הכל בסדר. לפחות היה מעניין. נמשיך הלאה לנסות משהו אחר.

וספציפית לעיין הבשר - דעתי האישית היא שבשר שהוא פחות ממושלם (=מבעלי חיים שחיו כל חייהם במרעה פתוח ורצוי שגם נשחטו בדרך הומנית שלא עוררה בהם סטרס מטורף) הוא לא אוכל בכלל. הבחירה הנוכחית שלי ביחס לילדים שלי היא לשלם ביוקר רב ובשמחה על בשר כזה (כי אני חושבת שהוא צריך להיות יקר) ולתת אותו במשורה. בפעמים אחרות שבהן אני מרגישה שחסר להם מזון מן החי אני נותנת ביצי חופש אורגניות מעולות או דגי ים מעולים ממקורות טובים שבדקתי.

אז הבחירה הראשונה היא למעט במוצרים מהחי ובעיקר להקשיב לילדים - מתי הם מבקשים, ולא לפי לוח השנה, והבחירה השנייה היא לתת רק מה שמעולה, ולכן נחשב בעיניי אוכל. הבחירה השלישית היא תקציבית - בקר אמיתי שהוא יקר לעתים רחוקות יותר. וגם כאן אפשר להקשיב לילדים. הילדים מבקשים מה שהם רוצים. הם יבקשו דג או בשר או ביצים וזה יקל עלי את הבחירה.

שיהיה לך בבריאות ובהצלחה רבה בדרך שלך.
גוגוס*
הודעות: 4085
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי גוגוס* »

ולעניין אחר שהעלית - אז כן, יוקר המזון הזה בא על חשבון דברים אחרים בחיים שלנו. בעיקר על חשבון חופשות ועשייה משותפת שעולה כסף. בתפישה שלי בריאות חשובה יותר מסוג כזה של בילוי (וגם מהרבה דברים אחרים מובנים מאליהם שאני לא טורחת לפרט) ולכן חלק עצום מהתקציב שלנו מושקע שם. לשמחתי, לא נראה שזה גורע במשהו מאושרנו המשותף.
אביבה*
הודעות: 359
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי אביבה* »

תודה רבה על ההתייחסות הארוכה והמקסימה. נתת לי חומר למחשבה.
מאמי*
הודעות: 23
הצטרפות: 02 יוני 2004, 21:35

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי מאמי* »

גוגוס, אני מבקשת המלצות על בשר בקר מעולה ודגים. במרכז מכירה?
גוגוס*
הודעות: 4085
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי גוגוס* »

מאמי, אני חיה באנגליה כבר כמעט שנה. לצערי אין לי דרך לעזור. בישראל לא מצאתי כאלה שגם ענו על הדרישות שלי וגם היו בהישג יד מבחינת המרחק.
בישראל אכלנו מדי פעם את העופות של אריק (אני לא יודעת איך הוא קורא לעצמו היום, נדמה לי שמעדני הטלה או משהו כזה) וביצי חופש אורגניות של בארותיים.
בפעמים הנדירות באמת בהן אכלנו בקר זה היה של הפרות של הרדוף אבל אז המוצר ירד מהמדפים עקב חוסר דרישה. ניסינו עוד פעם מוצר קפוא מחו"ל ולא התרשמנו מאוד לטובה.
מדבריה של בשמת אפשר ללמוד שהיא יודעת איפה ניתן להשיג ואולי גם טלי מא ואורי, בן זוגה, יוכלו לעזור, אבל בשני המקרים מדובר באזורים הצפוניים של ישראל ולא במרכז.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אמרו לי שרמי לוי מתחי ליבא בשר טרי. מישהו יודע משהו על טיב הבשר הזה?
יעלי_לה
הודעות: 4321
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

עזרה בענייני בשר

שליחה על ידי יעלי_לה »

רמי לוי לא מייבא את זה אלא תנובה. רמי לוי רק משווק.
זה בשר בקר מפולין, לא ממש ממש טרי (מייבאים לאחר השחיטה) אלא מיושן בוואקום.
ניסיתי אותו השבת. מוצלח. רך. פחות יקר.
הקצב ברמי לוי אמר לי שלדעתו תנאי הגידול בפולין טובים יותר מבארץ, פחות אנטיביוטיקה והורמונים, ויש סיכוי טוב שהבקר ניזון מעשב במשך תקופה מסוימת מחייו.
זה אמנם רק דעתו האישית של הקצב, אבל נשמע הגיוני.
שליחת תגובה

חזור אל “מידע על מזונות ספציפיים”