איך עדיין אין דף שמזועזע ממיזם רולידר ספקטור

מיליטנטית_אנונימית*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2010, 23:28

שליחה על ידי מיליטנטית_אנונימית* »

מדובר על הכתבה באחד ממוספי סוף השבוע שעבר.
מכיוון שאני לא מכניסה עיתונים הביתה, רק שמעתי עליה מידידיי במיינסטרים ובמיינסטרים לייט
שדיברו עליה כאילו נתגלו אורים ותומים חדשים:
דנה ספקטור, האשה בעלת כישרון הכתיבה המסוים (מאוד)
שאינה יכולה להעביר חצי שעה מחייה מבלי לשתף בה את הציבור במדיום כלשהו
זימנה לביתה את פרו'פ רולידר (המילה האחרונה בסמכות הורית)+"מאבחנת" צמודה
שיאבחנו במשך ש/בוע (!!) למה הילדה /שלה ככה וככה
כבר כאן זה היה נשמע לי חמור עד כדי משהו ששוה ליידע בו את קדמן לפחות
פרופ' רולידר בתוך הבית לשבוע... בגיל כה רך?! נשמע לי בלתי הפיך
במשך השבוע שמעתי מספר פעמים, איך במטה קסם הוא "הוציא" את הילדה ממיטת הוריה
והשיב לידם את היד החזקה/האצבע הנטויה... משהו בסגנון
אתמול נתקלתי במקרה בגיליון עצמו, ומה אומר
מרוב התאמצות לשונית ולהטוטי שפה בשקל תשעים, לא ממש יכולתי לקרוא הכל בצורה מסודרת
אה, וגם כי כאב לי על הילדה. האמת כואב לי עליה עוד מאז מחוברות
הסדרה בה היא הוצגה מחוברת בעיקר לפחית קולה, או דיאט קולה, לא יודעת, הדחקתי
עכשיו, זו אינה בשום אופן ביקורת ישירה על הוריה. כולנו מנסים את הכי טוב שלנו
ובכל זאת, לא נעם לי לא אז ולא עתה כיצד הוצגה
וזה בעת שמתקיים וויכוח ער בתקשורת בנוגע ל"סופר-נני", כך שמעתי
למידת המוסריות של חשיפת, הצגת והשימוש בילדים ל"טובתם", טובת הוריהם, או טובת הזכיין
אחזור לנושא הכתבה:
כאמור, נמלאתי קבס למקרא משפטים כאלה ואחרים, שלא לדבר על התמונות
עם ה"מאבחנת" (מה זה המקצוע הזה בשם ה'?) הסקסית המציצה מעבר לדלתות
משל הייתה באודישן לנערת ג'יימס בונד
ורולידר ש"יש לו ביטוח על השיטה" כי יצאו לו ילדים משו משו מיוחד: אחד תואר שני, אחת דוקטורט או להיפך
אחחחחחח הדוקטורעט. הלבוצ'אץ' היינו? הלכתריאליבקה נדמנו?
ועוד מפניניו/ה בקיצור ושינוי ניסוח: אתם (אנחנו) דור של נמושות שמכבדים את ילדיהם חסרי הגבולות
בעודנו חוטפים מהם חבטות (ליטראלי) וממלמלים "זה לא נעים לאמא..."
רצתי אל המחשב לראות מה כולכן מכובדותיי (וצוויליך) כתבתן
וזאת בעיקר לאור הניסיון של השבוע הקודם, עם הכתבה המשכנעת (את המשוכנעים):
"הורים ששונאים להיות הורים"
אבל גיליתי שהפעם אני לבד... וכל כך נרעשתי שפתחתי דף
שנו לו את השם, אחדו אותו עם "הורים ש...", לא משנה
רק אמרו לי אם קראתן ומה דעתכן (וצוויליך :-) )
חיה בלהלהלנד
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

לא קראתי
אבל נאלצתי לשמוע את חירבוניו מטלויזיה שדלקה באיזה מקום שהמתנתי בו בתור
אכן האיש אדיוט פשיסט מחורבן
>נחמד שיש על מי לשחרר <
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קראתי במטוס בדרך ארצה. ממש ריכך לי את הנחיתה. :-P
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא שמעתי על זה מילה עד לרגע זה.
מימי_של_גולדה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 00:37

שליחה על ידי מימי_של_גולדה* »

ומכמה שניות שראיתי את רולינדר, הייתי מכסה את עיני ילדי ואת אוזניהם. עוד סיבה שאין לנו טלוויזיה, לא לחשוף אותם לאידיאולוגיות חשוכות :-)
בעניין דנה ספקטור - היא מסמלת בעיני את התקופה שלנו שבה אין בושה, אין מבוכה, ומכל מצב שהוא אפשר להרוויח כסף/חשיפה/תשומת לב ולהרגיש סבבה על עצמך, אפילו אם אתה קורבן/מקרבן/מטומטם, העיקר שתהיה אוטנטי. ועיקר העיקרים - שיהיה לך נוח בחיים - אם אפשר בלי ילדים, בלי רגשות אשם על אוכל/ עובדים זרים/התחממות גלובלית, ואם בן הזוג קצת מצייץ, לא נורא, נחליף גם אותו.
כמו תיבת נוח - כמו שנכנסת - כך את יוצאת, בלי שום התפתחות.

מסכנה הילדה של דנה. אני תוהה איך זה שעו"ס עוד לא ביקר אותה בבית. אולי לאישיות טלוויזיונית יש חסינות?

ורק השבוע הבנתי מהיכן צץ הדף על ההורים שונאים (?) להיות הורים, וגם זה מפי השמועה בקורס שאני לוקחת. כל כך נדהמתי מעצם השאלה, שפשוט לא עניתי כלום.
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

כנראה שרובנו מעדיפים שלא לראות טלוויזיה/ לקרא עיתונים ולכן לא מעודכנים...
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שליחה על ידי סלט_פירות* »

יש קישור לכתבה ברשת?
פלונית_צוחקת*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 01:40

שליחה על ידי פלונית_צוחקת* »

גם אני ככה, אבל רצף המשפטים המתנצלים הצחיק אותי (ועשה דה ז'ה וו לדף ההתנצלויות על שימוש בעגלה)
קבלו:

מכיוון שאני לא מכניסה עיתונים הביתה,

רק שמעתי עליה מידידיי

אתמול נתקלתי במקרה בגיליון עצמו,

נאלצתי לשמוע את חירבוניו מטלויזיה שדלקה באיזה מקום שהמתנתי בו בתור

קראתי במטוס

זו השעה המאוחרת או שזה באמת רצף מצחיק? אם לא תמחקו חופשי.
פלונית_צוחקת*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 01:40

שליחה על ידי פלונית_צוחקת* »

כמו תיבת נוח - כמו שנכנסת - כך את יוצאת, בלי שום התפתחות.
זה משפט מעניין. המשלת חיי הנוחות לחיים בתיבה ההיא. מעורר מחשבה על הבחירה התנכית בשם נוח. מעניין מאוד, תודה מימי.
מיליטנטית_אנונימית*

תודה רבה לכן על התגובות. כל אחת
הרגשתי לבד לרגע
וגם לי אין בבית עיתונים וטלוויזיה, אבל המידע הזה שהצליח בכל זאת למצוא את דרכו אלי, הבהיר לי שוב עד כמה אני בבועונת קטנטונת
ואיך זה שכל מכר, מודע או עובר אורח יכול לחגוג עלי בביקורת כאילו זה מובן מאליו
היום לדוגמה, השומרת במוזיאון (יכולתי להישבע שהיא ציטטה את הכתבה):
מה את מרימה אותה על הידיים כשהיא מבקשת? אוי ואבוי! מסכנה הילדה! פינוק! פינוק! פינוק!
ואת בגן? למה לא בגן? אה, את לומדת (לומדת זה השומרת הוסיפה, הילדה לא לומדת כלום) בבית.... אהה מאלה. לא נורא...
מחר תקחי צבעים בבית ותציירי את מה שראית פה (?!)
וזה אולי עשירית ממה שהיא טחנה לי באוזן, תוך התפעלות מהילדה המבריקה אמנם, אבל שגם שולטת בי והיא מסכנה :-)
אתמול אמרה לי אמא של חברה בשיא האמפתיה שאני פוגעת בהתפתחות של הילדה, כי היא לא בגן
שלשום זו היתה השכנה שרק רצתה לוודא שהילדה רואה ילדים אחרים (זה בזמן שבתי משחקת עם ילדיה, כך שעשה רושם שהיא אכן הבחינה בהם)
וגיסתי - טוב, את צריכה לעשות לה בדיקת דם תקופתית... (בשיא האמפתיה וההשתתפות בצער:)
לך אין את הביטוח של בקבוק עם כל החומרים הדרושים בסוף היום (הנהנתי כרגיל ולא הבנתי. לקח לי כמה דקות להבין למה היא התכוונה: תמ"ל)
גם כמה מחברותיי הטובות באמת רק רוצות לוודא איתי ש..... ככה וככה
אין לי ספק שהאנשים הללו מדברים את הסיפור שלהם, את חוסר הנוחות שלהם מזה שאני לא שונאת להיות הורה
זה ישר מקרין על הנקודות שבהן זה לא מסתדר להם
ועוד זה שהילדה מפותחת וחברתית... ישר מוביל לזה שבהכרח יש בעיה אחרת, או שתהיה ושצריך לחשל אותה לקראת
אז רק מוודאים
זה בעוד אני מדברת איתם בעדינות ובצניעות רבה על מגוון הנושאים שאני חשה שכדאי שיפתחו את הראש בנוגע אליהם
שכן לי אין את הגיבוי היוקרתי של דנה ספקטור/מיקי חיימוביץ'/רענן שקד/ליהיא לפיד (סתם, ממציאה, לא סגורה על מה הם כותבים המאורות האלה)
מה אני אגיד להם: אמרו בבאופן?!
:-)

אני לא רוצה להיכנס לדיון על אם אני עונה ואיך אני עונה ולמה לא
יש דפים שלמים על הנושא הזה, אם אני לא טועה
רק להתמרמר שוב על המוכר והידוע: השלטון הבלתי מעורער של התקשורת היודעת-כל במוחם של הרוב המוחלט של הציבור
שבא אח"כ ומקיא עלי את המידע המוסמך שספג, במקרה זה מידי שתי ישויות בלתי מעורערות בתחום החינוך ואורחות החיים התקינים:
פרופ' עם ילד דוקטור ואשה נוירוטית מהטלוויזיה
ואז אני המוזרה
זה לא כזה אכפת לי הטייטל עצמו, רק מצמצם מרגע לרגע את חוג האנשים שיש לי סבלנות לדבר איתם, להפגיש את בתי עם ילדיהם...

מצטערת אם אני חופרת, כי אלה דברים שבטח כבר נכתבו ונקראו פה מאות פעמים
אבל בפראפרזה על אילה: נחמד שיש איפה לשחרר
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

"נא לפזר את ההפגנה.. כולם מתבקשים לעבור אל מעצבן לראות מסביב .. להתפזר מיד.. (הפרשים הגיעו? תגיד ליצחקי שיתכוננו.. איפה הדובר? אמנון, בינתיים אין שום יציאות לתקשורת, חכה שזה יתקרר קצת. מה עם הסוסים? נו. תביא שוב) כל הנוכחים מתבקשים לעזוב את המקום ולעבור אל המתחם הסמוך... מיד. זוהי התעצבנות בלתי חוקית. אני חוזר זוהי התעצבנות בלתי (כמה אנחנו כאן? מה הבאתם לי, צוערים משפרעם?! אתה דפוק? שלא יתקרבו אליהם, אתה שומע?? מה שחסר לי, שצוערים יחזרו מכאן עם הלם... יתחילו להניק וזה. איפה הפרשים אמ-אמ-אמממממק) כולם לעזוב את תיראה תיראה! הנה הצדקנים, הם מסתתרים מאחורי התינוקות שם. ומאחורי הניקים. רואה? תגיד לשמעון ולאלוש שיקחו את הסמויים ויאגפו דרך ככר השוק . שיצעקו מדינת משטרה כשהם מתקרבים, שלא יחשדו. מישהו דיבר עם הפרשים?) לפזר את ההתקהלות! (אני צריך מקלחת. כואב לי הראש.)

סנ"צ צוויל
מיליטנטית_אנונימית*

גם אני ככה, אבל
ופלונית צוחקת... אז אני מצרפת גם ההתנצלות שלך לרשימה
אבל עכשיו, משתקראי זאת, ודאי תשימי לב שכשאת אומרת זאת זה לא מגיע מהתנצלות
אלא פשוט מתיאור הסיטואציה
כדי להיות בהירה
וכך אני מעריכה גם אצל כל השאר
לכן אני לא בטוחה שזה מצחיק דווקא במקרה הזה
רק מאפיין
ומדגיש את עניין הבועה הזעירה שאנחנו חיים בה
לי דווקא זה ממש נקרא כמו קבוצת תמיכה, רצף האין לי טלוויזיה
כי זה אומר שיש עוד מוזרים כמוני
כמה מרגיע

ותודה על הפשט והדרש בעניין נוח - נחמד

חיה. להלהלנד
מיליטנטית_אנונימית*

חחחחחחחח
צוויל, קלטת אותי
ממש תוך כדי כתיבה כרזתי אל עצמי להתפזר ולהעביר את עצמי למעצבן-לראות-מסביב
אבל לא הצלחתי
עלה לי לגרון
כאמור מוזמנים להעביר אותי לאן שרוצים
וגם הצעה שבטח לא איישם כי אני בהתקף גרפומניה זמני מאוד שמתרחש אחת ליובל בערך
אבל משליכה כפפה:
דף למה הורים אוהבים להיות הורים
נראה לי מרתק, בניגוד לשונאים שלא כל כך תפס אותי

חיה
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

מילטנטית, על מה את כועסת? על כך שהגישה שהוצגה לא תואמת את שלך? על החשיפה?
ריפרפתי על הכתבה אצל הורי זוגי בשבת. קיבלה נפח מרשים בעיתון. קראתי את הקטע על "ההוצאה" של הבת מחדר ההורים כי הנחתי שמדובר בלינה משותפת ועניין אותי לקרוא מה יש לו לומר על כך. בכול אופן תיאור המקרה הספציפי הזה היה אחר כי הלינה לא הייתה משותפת. האמא לנה על מזרון קטן על הרצפה והילדה תפסה את מקומה במיטה. באופן קבוע. בעיני זה לא תקין.
דובר בכתבה על נוכחות הורית אמיתית, על כך שהורים מבלים זמן מועט מידי עם ילדיהם. וגם על התופעה שאמהות לא מפסיקות אלימות מצד הילדים והופכות לסוג של "קורבן" בעינין בכך שהן רק אומרות שזה לא נעים להן אבל לא מפסיקות.
אני חושבת שבחשיפה מסוג זה של אישיות ציבורית יש גם יתרונות, אנשים שמכירים אותה רואים שלא רק להם קשה וכו', מקבלים רעיונות, מבינים שזה חשוב וצריך להשקיע בהורות וכו'.
בנוגע לחשיפה של ביתה, זה באמת מסובך אבל דווקא במקרה שלה מעצם זה שהיא נולדה לאם מפורסמת הילדה נחשפת יותר. היא גם די קטנה.

כשזה מגיע לסופר נני זה באמת אחר כי מדובר בילדים גדולים יותר וזה אכן חושף אותם. מצד שני משפחות שזקוקות לעזרה מקבלות הדרכה שאחרת מן הסתם כנראה לא היו מגיעים אליה. ממעט התכניות שראיתי היא התנהלה בכבוד אל מול ההורים והילדים ואני החכמתי מהתכניות הללו.

את שאר הכתבה לא קראתי ויכול להיות שכול הדברים הנוראיים היו בהמשך P-:
חלוקית_נחל*

ורק למען ההבהרה, השאלות שלי נועדו להבין טוב יותר ולא להתריס. המרגיעון אומר שמותר לכעוס ובדרך כלל הוא צודק.
בת כמה הבת שלך? יכולה לנחם אותך, שלי בנות ארבע + וכמעט שלוש, ולאחר הערות בלתי פוסקות הגיע הרגע שבו הפכתי ל"מקרה אבוד" והפסיקו להעיר לי. בלי קשר לרולינד או לכוכבת תורנית זו או אחרת. לנשום עמוק, להחזיק מעמד, לא לקחת ללב, זה עובר |L|
אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

איזה יופי, מיליטנטית, כתבת מצוין. יש לך כשרון כתיבה ונהניתי לקרוא. מתאר את המצב בצורה נפלאה.

זו השעה המאוחרת או שזה באמת רצף מצחיק? אם לא תמחקו חופשי. - כן, מיד בלט לי לעין. ואני צריכה להוסיף - לא קראתי, לא ראיתי את הכתבה, אפילו לא במקרה, אצל רופא השיניים...

עד כמה אני בבועונת קטנטונת גם לזה אני מסכימה לחלוטין, וגם אני מרגישה ככה.

השלטון הבלתי מעורער של התקשורת היודעת-כל במוחם של הרוב המוחלט של הציבור - אבחנה מצוינת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קונה (או מקבלת בתחנת הדלק) עיתונים באופן קבוע. רפרפתי על הכתבה, נראה לי משעמם...למרות שיש עיתון בבית קבוע, הרוב משעמם אותי. את פרופ' רולידר ראיתי פעם אחת בטלויזיה. לא מצא חן בעיני, ולכן אפילו לא חיכיתי לסוף דבריו כדי להפסיק לצפות. את דנה ספקטור אין לי סבלנות לקרוא אף פעם. יש לה טור קבוע בדף האחרון של המוסף ואני לא קוראת אותו בעקביות (אפילו לא מרפרפת)
אלמוניתא*
הצטרפות: 28 יולי 2008, 23:45

שליחה על ידי אלמוניתא* »

האמת, מלבד החשיפה שצורמת גם לי, לא הבנתי על מה המהומה.
אשמח אם תאירו את עיני.
האם משהו בדברים שהוא אמר היו בעייתיים או שהמהומה קמה נגד עצם החשיפה והכנסת הגורמים "המאבחנים" לבית?
מיליטנטית_אנונימית*

חלוקית נחל יקרה
מילטנטית, על מה את כועסת? על כך שהגישה שהוצגה לא תואמת את שלך? על החשיפה?
אני אנסה לדייק, וזה לא קל לי. זה לא שאני כועסת על משהו או מישהו
זה לא שאני מצפה שהעיתון ישנה את עורו והציבור את חברבורותיו
אני רק מצרה על הצגת דעה (צרה ומגוכחת בעיניי, אבל מילא) בכלי תקשורת מרכזי, כאילו היא האמת
שהרי המוסף הזה (לא זוכרת איזה, אבל הוא היה כבד... זוכרת רק את המשקל :- )) נקרא כתנ"ך בכל כך הרבה בתים
ואח"כ בעקבות טמטמת תקשורתית של דורות מגיע הציבור האורייני שקורא את החומר ה"מקצועי" הזה ומקיא עלי את המידע המוסמך שספג,_

ואני אדגים זאת אפילו מדברייך, בלי זלזול חס וחלילה, אלא רק חשיפה של איך אני קוראת את ההתנהלות:
הלינה לא הייתה משותפת. האמא לנה על מזרון קטן על הרצפה והילדה תפסה את מקומה במיטה. באופן קבוע. בעיני זה לא תקין.
ראשית, את זה דנה ספקטור כתבה. היא אמנם מכורה לחשיפה, אך מאידך גם צריכה למכור עיתונים. היי סמוכה ובטוחה שהיא מתבלת את המציאות
כדי שתהיה מצחיקה, קיצונית וסוחפת יותר.
מלבד זאת, אם היית מגיעה למצב כזה בביתך מה היית עושה? מביאה פרופסור שידבר עם הילדה באסרטיביות?!
את אומרת ש שבחשיפה מסוג זה של אישיות ציבורית יש גם יתרונות_ ומה הם הועילו פה?
הרי זאת ההפקעה בהא הידיעה של סמכות הורית, ע"י המומחה להחזרתה
אם "דנה" צריכה פרופסור שיוציא לה את הילדה מהמיטה... מה יגידו אזובי הקיר?
אני מהמרת על כך שהיית מדברת עם בתך, עם שאר בני הבית הרלוונטיים, עם עצמך... ומקסימום הולכת וקונה מזרן יותר גדול
לעומת זאת מה שלמדנו מהכתבה זה שהמקרה הוא לא אישי, שמקום הילדה במיטה שלה תמיד,
שמי שהילד שלו מגיע אליו בלילה צריך מעתה לחשוש שהוא הורה נקלה, שהורס במו ידיו את סיכויי הילד להגיע לדוקטורט
אנחנו בלינה משפחתית אמנם, אבל אני יכולה להבטיח לך שכך קראו זאת 90% ממכריי
שהלא שמעתי על הכתבה הרבה לפני שקראתי אותה ככלי החדש לתיקון המשפחה. ומאנשים שאני לא מחשיבה כמטומטמים
עוד הם הבינו מן הכתבה שמי שאומר את המשפט "זה לא נעים לי" הוא אדם נלעג שאינו מחנך את ילדיו
וכמובן: תארים אקדמיים הם המדד החשוב ביותר לאיכותו של אדם... תראו איך אתם מקשיבים לרולידר!!
(זה כמובן לא כי הוא מרוח על 17 עמודים שמותירים אתכם כמעט שבויים שלו, להלן מקרה ניצן מ במטוס,
זה כי הוא האמת עצמה שבדרך נס התגלגלה אל ידכם בתיווכו האבירי של 13 קילו מוסף)
וישנה המאבחנת האומללה או הטפשה שאשכרה צולמה כסוג של אובייקט מיני שלא בטובתה, אלא אם כן היא מתעניינת בעבודה בתעשיית המין
מה שזה מסמן לנו ולילדינו יותר מאלף מילים הוא שהפרופסור (גבר, למי שלא איתנו) - פרופסור, ושהמאבחנת לפרופסור כמו השפנפנה ליו הפנר.
גבר זקן בעל כוח ואשה צעירה בעלת, ובכן נכסים
ואז לשלב הבא:
החשיפה, ע"י אנשים שהם סמכות כביכול ובעלי מודעות כביכול, להלן הפרופ' - מסמנת לשאר העם שבעצם חשיפה זה אחלה
שימי נא לב איך הם שכנעו אותך בעצם ה נפח מרשים בעיתון_ בכך שיש משהו לגטימי בחשיפה כזו לא מכבדת של ילדה
מעצם זה שהיא נולדה לאם מפורסמת הילדה נחשפת יותר. היא גם די קטנה.
אז מה למדנו:
א. פרסום משמעו אקסהביציוניזם כפוי עבור ילדי המפורסם - לא נכון עובדתית, יש הרבה דוגמאות אחרות למזלם של הילדים.
מקרים של חשיפת יתר של הילדים ע"י הוריהם מתגלים למיטב קריאת המציאות שלי, שוב ושוב כהרסניים עבור הילד
ב. ילד קטן לא זקוק לכבוד כי הוא אהמ... ובכן - קטן

האינסטינקט וגם הניסיון היחסי שלי בנושא אומר שההיפך הוא הנכון, דוקא ילדה שממילא קשורה באישיות יחסית מוכרת, זקוקה לסביבה מגוננת יותר.
שלא לדבר על כך שככל שילד/ילדה קטנים יותר הרי הם זקוקים להורים מגנים ובעלי כושר שיפוט גדול יותר
אבל מי צריך אינסטינקטים כשיש את רולידר?!

לסיכום: איני כועסת או מתפלאת על דבר זה או אחר, רק שבחרתי לפרוש או אולי בעצם נאלצתי לאוורר את תמונת העולם שלי ותחושותיי דרך הכתבה הזו
זה דף שאני כמעט ופותחת מדי שבוע, בכל פעם כתוצאה מטריגר אחר
רק שהפעם באמת פתחתי אותו
אני לא מחפשת ממש תמיכה או ניחומים או הסברים. הכל ידוע
אבל אולי נצליח לחשוב יחד על דרכים להשפיע....

ותודה אמא ל 5
תמיד נהנית לקרוא אותך
נדחפת*
הצטרפות: 11 מאי 2005, 12:53

שליחה על ידי נדחפת* »

_אין לי ספק שהאנשים הללו מדברים את הסיפור שלהם, את חוסר הנוחות שלהם מזה שאני לא שונאת להיות הורה
זה ישר מקרין על הנקודות שבהן זה לא מסתדר להם_

היום התקשרה אלי חברה לשאול אותי איך אני מרגישה? כי בכל זאת זה הראשון בספטמבר....
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

דווקא אני ראיתי כמה צדדים חיוביים בכתבה.
קודם כל, רולידר מצדד בהקלות להורים לילדים קטנים, כך שהם יוכלו להיות נוכחים יותר.
הוא (יחסית) נגד עונשים.
ונגד מירכוז של ילדים.
בעיני זו התקדמות, אפילו הופתעתי לטובה.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היום התקשרה אלי חברה לשאול אותי איך אני מרגישה? כי בכל זאת זה הראשון בספטמבר....
אם את מרשה גם לאחרים לענות...
אז אני מרגישה הקלה עצומה. סוף כל סוף אפשר לצאת מהבית בלי כל ההמונים ישר לפנים. כשהציבור בכלא היומי שלו (בתי ספר, עבודות, גנים וכו') אפשר לעשות כאילו לא צפוף פה בטירוף ואין זיליוני זרים יומיומית. זו אשליה שבלעדיה אני יוצאת מדעתי.

בקשר לרולידר, ובכן, כמו שציינתי, קראתי במטוס (ולא, זו לא התנצלות, רק הסבר איך זה שאני בכלל מבינה על מה מדובר, כי בד"כ אני לא, כי לא ראיתי ידיעות כבר למעלה מעשור...) וכמו שציינה המיליטנטית, קשה היה לפספס את הכתבה עבת הכרס.
אני מסכימה עם כולן פה. הפיל הוא גם חבל וגם שמיכה וגם ארבעה גזעים עבים. וגם פיל.
הגברת בהחלט אקהיביציוניסטית. זו בהחלט זכותה. זו בהחלט חובתה לשמור על ילדה כל כך קטנה והיא לא.
הרולידר בהחלט פשיסט, אבל כנראה שפשיזם עובד בכל מיני קונסטלציות, נניח כשאבודים באמת ולא יודעים מה לעשות... וזה שהוא משיג "תוצאות" הופך את זה למכשיר שמוכיח את עצמו לכאורה. ואני אומרת שזה מכשיר, ואולי זה מוציא מן הבוץ, אבל ברגע שהראש קצת בחוץ, כדאי לעבור למכשירים אחרים...
אני תוהה מה היתה בדיוק ה"לינה המשפחתית" שם. אם זו היתה תפישת עולם שלא התאימה להם והם רק ניסו לעשות משהו שחשבו שהוא טוב וסבלו ממנו, או שאולי הם בכלל לא רצו ונאלצו כי הילדה היתה ברורה בצרכיה והם לא יודעים להיות ברורים בצרכיהם... לא ברור מן הכתבה. כך או כך, מכתיבה עיתונאית אי אפשר ללמוד שום דבר על המציאות ובוודאי שלא על ה"אמת".
האתנחתא הקומית/שוביניסטית בהחלט לא ברורה. גם עם זה אני מסכימה.
גם בעיניי מצא חן שהוא בועט במירכוז היתר.
לא מצא חן בעיניי שראיתי (עוד) הורים ילדותיים... אני חושבת שזו בעיה ארצית, לא של גברת ספקטור. אנשים מבוגרים פיזית, שהם ילדים בכייניים, לא מפוקסים, לא יודעים מה הם רוצים, מתרצים ומתנצחים, שנפלו באינרציה על כל עניין ההורות, והילדים מפריעים להם בלבן של העין ודופקים להם את הסטייל של החיים הרווקיים.
גם לי יש רגעים כאלה שהם דופקים לי את הסטייל. אבל מתגברים. ;-) :-P
לי_צ'י*
הצטרפות: 28 יולי 2009, 16:10
דף אישי: הדף האישי של לי_צ'י*

שליחה על ידי לי_צ'י* »

לא מצא חן בעיניי שראיתי (עוד) הורים ילדותיים... אני חושבת שזו בעיה ארצית, לא של גברת ספקטור. אנשים מבוגרים פיזית, שהם ילדים בכייניים, לא מפוקסים, לא יודעים מה הם רוצים, מתרצים ומתנצחים

לגמרי...

בעודנו חוטפים מהם חבטות (ליטראלי) וממלמלים "זה לא נעים לאמא..."

זה דוקא חלק בכתבה הנוראית שהסכמתי איתו. גם לי קשה לראות הורים שהילדים שלהם שולטים עליהם ביד רמה.
כשהילד בן הארבע שלך מרביץ לך שוב ושוב ומה שהוא שומע זה "מתוקי זה לא נעים לי", יש כאן בעיה, וההורה שחושב שבכך הוא מכבד את הילד שלו, ממש טועה בעיני.
אנונימית_כעת*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2010, 13:23

שליחה על ידי אנונימית_כעת* »

אני מכירה את דנה ספקטור אישית.
אין לכם ממה לחשוש, היא כל כך חסרת בטחון בהורות שלה שהיא נתלית בכל דבר כדי להעזר בו ובכל מדיה כדי לקבל אישור למעשיה.
היא זאת שב"בנות" הוקיעה את האקסביזיוניזם של המניקות בפומבי אך "הפוסל במומו פוסל".
עזבו אותה בשקט,
ישנן צרות גדולות יותר ודברים שרואים מכאן לא רואים משם...
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

עזבו אותה בשקט
בול.
היא כותבת בקול ממוחזר. ציניות אגרסיבית, מרירה כשלה אפשר למצוא אצל כל כך הרבה כותבים, אפשר לומר שהיא לא מחדשת - לא בסגנון ולא בנושאים.

היא כל כך חסרת בטחון בהורות שלה עד שהיא מרגישה מאוימת מכל כיוון - ומה הייתם בוחרים, לצאת כנגד המיינסטרים או כנגד המופרעים?

קול קטן ומנג'ס בי חוזר ולוחש "בהמה, בהמה" , אבל אני טיפוס רגיש ועדין, אז אסתפק - תודה לאנונימית כעת - פשוט לחזור על

עזבו אותה בשקט

צוויל
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

צוויליך ואלמונית, אני, לא מכירה את דנה ספקטור, ואני לא מרגישה שאני "מחזיקה" אותה.
במעט שכתבתי פה, אני מתכתבת עם פרסונה ציבורית ולא עם אשה בשר ודם. כלומר, עם הייצוג העיתונאי של איזה זרם, אידאה, רעיון... איתם יש לי בעיה.
הבעיה עליה הוצבע פה איננה ההורות של מאן דהוא, אלא החגיגה התקשורתית סביב אילוף הסוררת.
פלוני_אלמונית*

תראי מיליטנטית, אין לי עניין להתווכח. הנחת גם כול מיני הנחות עלי, ממה התרשמתי, מה הנחתי, מה הרשים אותי וכו'.
אני לא מכירה את דנה ספקטור באופן אישי.
לא יודעת בוודאות שהכול מניפולציה תקשורתית.
אני כן יודעת שכהורה אני נתקלת במצבים בהם אני חסרת אונים, לא מפוקסת, לא תמיד יודעת מה אני רוצה, לפעמים מתווכחת בטעות, שוגה, ולכן, אני מאמינה שגם אחרים יכולים להגיע למצבים הללו.
יש אנשים שאוהבים לחשוף את עצמם בכול תחומי החיים וגם בזה. אני באופן אישי לא מתחברת לזה, זה מנוגד למהות הקיומית שלי, שנוטה יותר כלפי פנים. לכן
יש אנשים שזקוקים למשהו שיעזור להם להחזיר את הסמכות ההורית, מה לעשות, שוגים, נכשלים ומנסים לתקן. כול אחד ודרכיו הוא.
כול אחד והמומחה שהוא בוחר ללמוד ממנו. יש הבוחרים את בשמת וניצן ויש שמאמינים לפרופ' רולינדר.
ולסיכום, משפט המחץ של המרגיעון זה לא נגדך, זה בעדי
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

לעניין סופר נני -

משפחות שזקוקות לעזרה מקבלות הדרכה שאחרת מן הסתם כנראה לא היו מגיעים אליה. ממעט התכניות שראיתי היא התנהלה בכבוד אל מול ההורים והילדים ואני החכמתי מהתכניות הללו.

מסכימה מאוד.
אני התרגשתי מהרבה דברים שקרו בתוכניות שלה. ולפחות לפי מה שראיתי, יש משפחות שהיא ממש הצילה אותן.
גם אם זה במחיר של חשיפה (כי אחרת לא היו מקבלים את השירות הזה, או בסכום שקשה לעמוד בו), אני חושבת שזה עדיין שווה.
ליירה_24*
הצטרפות: 28 פברואר 2010, 11:03
דף אישי: הדף האישי של ליירה_24*

שליחה על ידי ליירה_24* »

רציתי רק לומר דבר אחד -
אני זוכרת טור של דנה ספקטור מלפני שנה בערך, שבו כתבה כיצד היא חומקת באישון לילה מהמיטה הזוגית כדי ללכת לישון עם הבת שלה - כי כל כך נהנתה לחבק אותה, להריח אותה, להיות קרובה אליה ולהגן עליה מחלומות רעים (או משהו כזה).

אני זוכרת שאז, ממש רציתי לכתוב לה מייל ולספר לה שזה בסדר לישון עם הילדים שלנו. ברור שלא עשיתי את זה. אבל ממש ריחמתי עליה שהיא הרגישה שזה לא בסדר...
מיליטנטית_אנונימית*

תפוח אדמה
_רולידר מצדד בהקלות להורים לילדים קטנים, כך שהם יוכלו להיות נוכחים יותר.
הוא (יחסית) נגד עונשים.
ונגד מירכוז של ילדים._
אני מבינה שכל אחד קורא משהו אחר, אך בעיני לא ניתן להפיק דבר חיובי מדוגמה שניתנת ב:
  1. ליווי צמוד של פסיכולוג שבוע בתוך הבית - אני קוראת כאן שחרור מוחלט של ההורות והפקדתה בידיים זרות, ומרכוז שאין שני לו
  2. ארבעה מבוגרים מול ילדה אחת, בתוך ביתה - אלי זה משדר פעולה מחלישה ולא מכבדת, לא עבורה ולא עבורם
  3. חשיפה שכזאת של ילדה - זלזול של ממש באיכות חייה לא רק כאן ועכשיו, אלא למשך שנים של ומרכוז ע"י כל מי שיפגוש בה בכתה, בצבא, ברחוב
  4. שובינזם ודעות קדומות, ראי ערך "הביטוח" של הפרופ' על סמך ילדיו האקדמאים והתמונות הסקסיסטיות - מלמדים אותי כקוראת שהעולם צר ותבניתי
ושאם איני מתאימה לקריטריונים הללו כמחנכת-אם-מתחנכת-אשה לעומת הסמכות הנאורה ש"מצדד בהקלות" (מה הילדים הם אסירים??) כנראה שהבעיה בי
ניצן אמ
כנראה שפשיזם עובד בכל מיני קונסטלציות, נניח כשאבודים באמת ולא יודעים מה לעשות... וזה שהוא משיג "תוצאות" הופך את זה למכשיר שמוכיח את עצמו לכאורה. ואני אומרת שזה מכשיר, ואולי זה מוציא מן הבוץ, אבל ברגע שהראש קצת בחוץ, כדאי לעבור למכשירים אחרים...
חשבתי על מה שכתבת
קשה לי להתנסח בקשר לזה אז פשוט אומר: אני לא מאמינה בזה. אינסטינקטיבית.
גם לא אם מדובר בפשעים חמורים מזה, וודאי שלא בילדונת שנחתה במיטת הוריה וצריכה לשבת ולהרהר בחטאיה
אפשר לאלף ככה, אני מאמינה וראיתי
הידברות אמיתית? לגדל אדם חופשי?
וגם מה כל כך חרום פה במצב שמצריך (נניח והיה עוזר) "פשיזם" כפי שאת כינית אותו רגעי שיוציא מהבוץ?
אני תוהה מה היתה בדיוק ה"לינה המשפחתית" שם. אם זו היתה תפישת עולם שלא התאימה להם והם רק ניסו לעשות משהו שחשבו שהוא טוב וסבלו ממנו, או שאולי הם בכלל לא רצו ונאלצו כי הילדה היתה ברורה בצרכיה והם לא יודעים להיות ברורים בצרכיהם... לא ברור מן הכתבה. כך או כך, מכתיבה עיתונאית אי אפשר ללמוד שום דבר על המציאות ובוודאי שלא על ה"אמת".
כן, גם בעיניי, זה כמו לנתח את הלינה המשפחתית של היפיפיה הנרדמת, הרי מדובר פה בנובו-ג'ורנליזם, שזה יותר ז'אנר של פרוזה מעתונות
ואותי בכלל לא מעניין ה"מקרה" שלהם, רק העובדה שהוא הוצג כגורף פלוס עצות לחיים של כו-לם
גם בעיניי מצא חן שהוא בועט במירכוז היתר.
שוב, איך אפשר לבעוט במרכוז יתר ע"י מרכוז יתר?! אבחון צמוד של שבוע? חשיפה במוסף ארצי?
לי צ'י
_זה דוקא חלק בכתבה הנוראית שהסכמתי איתו. גם לי קשה לראות הורים שהילדים שלהם שולטים עליהם ביד רמה.
כשהילד בן הארבע שלך מרביץ לך שוב ושוב ומה שהוא שומע זה "מתוקי זה לא נעים לי", יש כאן בעיה, וההורה שחושב שבכך הוא מכבד את הילד שלו, ממש טועה בעיני._
מה שחמור בעיניי הוא שזה הוצג בציניות כאילו כל מי שנוקט במילות ה"לא נעים לי" סופו לחטוף כאפות מילדיו ולהנהיג חינוך לא מודע,
שמאמין שכבוד הילד הוא הצטמצמות ההורה. הלינקג' הזה הוא מה שחורה לי
מה, את לא מכירה אמהות שאומרות לא נעים לי והתינוק-פעוט-ילד שאיתן מבין ומכבד אותן.
בציטוט פרוע מזכרוני שלפני 3 ימים היה כתוב כך "מה, הילד פתאום יחשוב: אוי זאת אמא היקרה שהניקה אותי 3 שנים וכל כך אכפת לה ... ויפסיק?!" בלעג כמובן
והזליגה של זה לרחוב היא בדמות ה"מה את מרימה אותה?" ו"מה, את עושה כל מה שהיא רוצה?" "את משרתת שלה?"
כמובן שלדוברים אין מושג מה יחסי עם בתי, ושמעתי לא אחת את אותו דיבור גם על אמהות מכבדות לכאורה אחרות
בזמן שכולה הרמנו את הילד, או הלכנו עמו לאן שביקש. בעוד ייתכן ובבית אנחנו מכפכפות לו את הצורה P-:
אנונימית כעת
גם אני מכירה אותה אישית, ראיתי "מחוברות" :-)
ובאמת חוסר ביטחון מכמיר לב שכזה... ביחס לכל תחום אגב, לא נתקלתי ברמה כזו הרבה פעמים
ולכן ציינתי ואני שבה ומציינת, אני חלילה לא נגדה. אני אם-אחות לה. עם ילדה בגיל דומה
הייתי שמחה לראות אותה שמחה ומועצמת, לא ע"י עוד כתבת סרק נפוחה שתביא אותה לסיפוק של שעתיים ולתהיות אינסופיות אם זה היה באמת טוב
וגם לא על ידי חינוך פשיסטי זמני שיוציא לה את הילדה מהמשוואה
אלא ע"י תמיכה אמיתית, כי מה זה בהמה צוויליך? עוד ילדה טראומטית והיסטרית שזקוקה לסוללת אישורים בכל בוקר כשהיא קמה
לבי אליה. היא סתם בובת מלים בשימוש של עוד קונצרן תקשורת. לצערי הכוח שבידיה הוא מסוכן, שלא לדבר על רולידר.
הבעיה עליה הוצבע פה איננה ההורות של מאן דהוא, אלא החגיגה התקשורתית סביב אילוף הסוררת.
חלוקית נחל
אני שומעת מדברייך כי נפגעת ממני ומצטערת על כך. זו כלל לא הייתה הכוונה
רק ציינתי דברים שאמרת וניסיתי להסביר מדוע אינ י מסכימה עמם
לא הנחתי הנחות על מה את חושבת (אני מקווה) אלא על איך 90% ממכריי היו קוראים את הדברים, וחלקם אף סיפרו לי את התרשמויותיהם
ושוב, אין בעיניי בעיה להתייעץ עם "מומחה" כזה או אחר. דיברתי על משהו יותר כללי. התקשורת והשופר שהיא נותנת בידי דעות מסוימות
כי, מתי לאחרונה ראית את בשמת על ככה וככה עמודים, מוצגת כסמכות, יושבת בבית של סלב ריאליטי ומרצה לעמישראל את משנתה
ולא כנציגת הביזאר, אלא כסמכות חד-משמעית
אף פעם לא?
על זה אני מדברת
לא על רולידר כזה או אחר אלא על המגמה (למרות שאישית הוא אכן עורר בי סלידה רבה, אבל זה לא העניין)
על כך שאמהות כמו שלי, ילדים בבית, הנקה וכן הלאה (ואם הבנתי נכון זה גם נכון לגבייך? כלומר הילדות שלך בבית?) היא סוג של מוצג קרקסי
אהבת עולם
לצערי אני לא יכולה לענות לגבי סופר נני, כי אף פעם לא ראיתי. על פניו נשמע לי שהייתי יוצאת מהחוויה כולי שחוק ודמע
שכן אני הבנאדם הכי נוח להשפעה של מניפולציות רגשיות בטלוויזיה. אני מתה על ריקי לייק, דוקטור פיל, יו ניים איט. זו אחת הסיבות אגב שאין לי טלוויזיה

קראתי בדבריי הקודמים לאחד כוחות ולחשוב על דרך להשפיע, כשאני חושבת על ציבור הכפות הסרוגות, שהחליט לפני כעשרים שנה שהוא צריך ייצוג תקשורתי
ותוך כעשר שנים יצר מהפך גמור בנראות שלו במדיות השונות
עכשיו, בהשפעת השורות האחרונות שכתבתי לחלוקית, אני חושבת לצאת בקריאה נרגשת לבשמת שתלך להתנחל שבוע אצל איזה ניצולת הישרדות/האח הגדול
(ושתגיד שהיא דוקטור כמובן, בשביל הפרסטיז') להסביר לכולם מאיפה משתין התינוק הלא מחותל!!
:-)
אוהבת אתכם
פלוני_אלמונית*

אני שומעת מדברייך כי נפגעת ממני ומצטערת על כך. זו כלל לא הייתה הכוונה

מיליטנטית אל חשש, לא נפגעתי ממך כלל וכלל. אני פשוט לא שותפה לתחושה. בעיני זה סוג של מעגל מקביל שמתרחש בנוסף למעגל שלי, אין לי נגיעה אליו, הוא לא משפיע עלי, אלא אם כן אני בוחרת להיחשף אליו. העובדה שאני שונה, במיעוט ומשהו נוהג אחרת ממני לא הופכת אותי למוצג קרקסי בשום פנים ואופן. אני לא חושבת כך ולא נתקלתי בתגובות כאלו. נתקלתי בחוסר נוחות או בביקורת שמסווה בעיני חרדה ופחד מן השונה ומן ההחלטה הזו לסטות ולעשות מה שאתה רוצה, החופש שאתה נוטל לעצמך להיות אחר, זה עלול לאיים.
אני כרגע בוחרת לנהוג מחוץ לתלם וזה לא הופך אותי לביזאר, אלא לשונה ואחרת. ואם אני מרגישה עם זה בנוח זה די והותר עבורי (ובמאמר מוסגר גם זה מושג במאמץ רב ובהשתדלות).
אני לדוג' לא מרגישה שבוייה כפי שתיארת את ניצן במטוס, מעצם העובדה שפורסמה כתבה שכזו. רפרפתי בה, ועזבתי באמצע כי לא עניין אותי. לא יחסתי לה שום משמעות עבורי. את יכולה לבחור לא לקרוא אותה. אני מרגישה שבוייה עם מוסיקת פרסומות במרחב ציבורי. נתקלתי בזה בעמדת מעליות ליד נותן שירות ואם אני נאלצת להיכנס לקניון. גם עם פרסומות בצמתים.

קיצר, כול שניסיתי הוא לומר שאני רואה את הדברים אחרת @}

זו שוב אני חלוקית ממחשב אחר
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_לצערי אני לא יכולה לענות לגבי סופר נני, כי אף פעם לא ראיתי. על פניו נשמע לי שהייתי יוצאת מהחוויה כולי שחוק ודמע
שכן אני הבנאדם הכי נוח להשפעה של מניפולציות רגשיות בטלוויזיה. אני מתה על ריקי לייק, דוקטור פיל, יו ניים איט. זו אחת הסיבות אגב שאין לי טלוויזיה_

אז אל תראי (או כן תראי) את Child of Our Time של הBBC! אלוהים שישמור. ראיתי את זה בערוץ 8 עכשיו ועודני דומעת.
(זו הייתה הערת אגב מיותרת ולא קשורה לדיון שהושפעה מתגובתה הרגשית והמוגזמת של הכותבת מתכנית בטלוויזיה. עם הקוראות-סליחה.)
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

שליחה על ידי שביל_בצד* »

לא קראתי את הכתבה אבל כשאני בשבת אצל חמי וחמותי אני קוראת את הטור שלה ב7 ימים.
מהמעט שקראתי נראה לי שדוקא יש לה גישה ביקורתית או לפחות ספקנית לגבי אקסיומות לכאורה בהורות. גם לי מתחשק הרבה פעמים לכתוב לה מכתבי תגובה כי אני מסכימה או לא מסכימה עם מה שכתבה, אבל זה דוקא כי ממה שהיא כתבה נראה לי שהיא פרטנר לדיון אמיתי, שהיא אינטיליגנטית ולא שבויה בקונספציה הנפוצה "אני עושה את זה, כולם עושים את זה, סימן שזה מה שטוב לילד". היא מסוגלת להודות במניעים של מה שהיא עושה ולא מתחסדת. (שוב, לא קראתי את הכתבה המדוברת)
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

והתמונות הסקסיסטיות
טוב די עם זה
שלום אני דגנית ואני קוראת את ספקטור לפיד שקד ושאר הכותבים בידיעות של יום שישי. גם מאיר שלו ואסף גפן הטובים בינהם. יש לי זמן אני בחינוך ביתי..
בלי לקרוא את כל תגובתך האחרונה, מיליטנטית - אני מסתכלת חזור והבט בתמונות של הראיון ולא מבינה על מה את מדברת?
בחורה בג'ינס טריקו וסנדלים או איזו שמלה פשוטה, נחמדה עומדת או יושבת בצד עם נייר וכלי כתיבה.
מה סקסיסטי כאן. מה? שהיא צעירה ורולידר מבוגר? אשה צעירה ממלאה עלפי הבנתי טפסים בהם נרשם מה קרה, מתי, כמה ולמה, מי אמר למי מה ואיך ההוא ענה וכדומה.
כי כך, על פי ידיעתי (ובמקרה יש לי קצת), עובדים בעיצוב התנהגות ועל סמך זה מייעצים.

מעבר לכך, מה שייך מירכוז לכאן?
ההורים חושבים שיש בעיה ומביאים עזרה. גם רופא שבודק ילד עם כאב אזניים ושואל את ההורים מה הוא אוכל ומציע שלא ישתה חלב - ממרכז את התינוק?
חולשה של ילדה מול מבוגרים? קראת את המאמר? החולשה שאני ראיתי היא של פעוטה מול הורים אובדי עצות. זכותם.
גם אני הייתי שם במהלך ההורות הלא מושלמת שלי.
ולקצר - מסכימה מאד עם החלוקית, שביל בצד, ניצן. אני מזכירה שוב משהו שניצן אומרת - ככלל רולידר מטפל במקרי קיצון. אליו פונים כשכלו כל הקיצים והילד מכה את ההורים או זקנות או את החברה. כאן הוא נותן הפתעה. כולם שמחים. לא עצובים. אמל'ה...
מיליטנטית - לדעתי את יורה בשליח. מה זה יורה? מרססת.
אם אנשים מתנהגים אליך ואל דרכך בחוסר כבוד זה ממש מעצבן ומיותר אבל לא בהכרח קשור לעניין. אנשים התערבו בגסות גם לפני רולידר וסופר נני (שונים לחלוטין), כתבות בידיעות וסדרות ריאליטי.
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לגדל אדם חופשי?
זו הנקודה העיקרית. בעיני זה חשוב. בעינייך (אני מסיקה ש) זה גם חשוב.
אני חושבת שזו לא המטרה העיקרית של רוב האנשים בבואם לחנך את ילדיהם.
אני מעדיפה לראות את הטוב בדברים. אם הוא בעד הפחתה בעונשים, והתנהלות דרך מחמאות (שגם זה קצת בעייתי אבל זה עדיף), דייני
אם הוא בעד שהורים יבלו יותר זמן עם ילדיהם הקטנים וחושב שהממשלה צריכה לעודד את זה כי זה חשוב לנו כחברה - אני מסכימה איתו. אני שמחה שזה נכנס למיינסטרים, אותו מיינסטרים שמבועת מהחופש הגדול.
הוא מדבר על אנשים שקונים והולכים לקניון וחסרי עמוד שדרה מול הילדים. מסביר איך להורים צריכים להיות עיסוקים משלהם. יחד עם הילדים. זה נשמע כמו הרבה דפים פה באתר.
אז נכון שיש גם הרבה רע. אבל יש גם טוב.
לי_צ'י*

שליחה על ידי לי_צ'י* »

מיליטנטית
לא הובנתי נכון
אם היה לי שקל על כל פעם שאני אומרת זה לא נעים לי/ זה לא נעים לו/ תשאל אותו אם נעים לו/ לא נראה לי שנעים לאחותך/ כלבה וכו וכו, הייתי מיליונרית.

אבל לא על זה דובר בכתבה, אין שום בעיה עם השיח הזה כשהוא עובד!! יש בעיה כשזה לא עובד, וגם יש בעיה כשזו התגובה כלפי הילד כשהוא דוחף/ מרביץ להוריו ולאחיו כדבר שיגרתי כשמשהו לא מוצא חן בעיניו, או סתם מתוך שיעמום.
לדעתי את עושה כאן קישור בין דברים שונים לגמרי.

אני גם חושבת שלטובת הילד כדאי שידע שיש לצידו הורה יציב עם עמוד שדרה שלא מבטל את עצמו אל מול הילד ולא מתערער ומתבלבל, רק כי הילד צרח או הרביץ.
ומבחינתי זה לא סותר בכלל הנקה עד גיל 6, לינה משותפת, נשיאת הילד כאוות נפשו, או אמא שנשארת כל היום עם הילדים בבית וחייה סובבים סביבם
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_חשבתי על מה שכתבת
קשה לי להתנסח בקשר לזה אז פשוט אומר: אני לא מאמינה בזה. אינסטינקטיבית.
גם לא אם מדובר בפשעים חמורים מזה, וודאי שלא בילדונת שנחתה במיטת הוריה וצריכה לשבת ולהרהר בחטאיה
אפשר לאלף ככה, אני מאמינה וראיתי
הידברות אמיתית? לגדל אדם חופשי?_
קראי שוב את מה שכתבתי. לא אמרתי שאני מצדדת בזה. אמרתי שזה משיג תוצאות, ושהתוצאות עשויות לגרום לאנשים להאמין שזו מהות ולא רק כלי. עזבי "עשויות", התוצאות של הגישה הזו (כן, אילוף) יום יום גורמות לאנשים להאמין שזו הדרך "לחנך" ילדים.
להוסיף "רחמנא ליצלן"? זה יעזור? :-)
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לי אין טלויזיה אך שמעו של רולידר הגיע לאוזניי. את הכתבה הלכתי וחיפשתי במיוחד אחרי שחבר הציע לי לקרוא אותה כשדיברנו על ילדים. הוא לא הציע לי לקרוא בתור המלצה על תוכן, אלא מפני שדברים שדיברנו עליהם הזכירו לו את הכתבה. מאחר והוא כבר לא במקום של להיוועץ בכתבה ובשיטותיה (ילדיו בוגרים) הוא הציע לי לקרוא כדי שנוכל להמשיך את השיחה המתמשכת, כבר שנים יש לנו שיחות על חינוך, עוד לפני שהייתי אמא דיברנו בהקשר של ילדיו ועם השנים עברנו לדבר על שלי.

אישית, לי זה נראה נורא להכניס מישהו זר הביתה לשבוע ונראה לי זוועה לחשוף ככה ילדים רכים.
מעבר לזה אני חושבת שהכתבההעלתה דברים חשובים ומשמעותיים. אני חושבת שהעניין הוא לא אם דנה ספקטור כן או לא בעד מיטה משפחתית, אלא עניין הסמכות ההורית. אישית לא נראה לי שהייתי מתחברת ספציפית לרולידר אבל
אין שום בעיה עם השיח הזה כשהוא עובד!! יש בעיה כשזה לא עובד, וגם יש בעיה כשזו התגובה כלפי הילד כשהוא דוחף/ מרביץ להוריו ולאחיו כדבר שיגרתי כשמשהו לא מוצא חן בעיניו, או סתם מתוך שיעמום.
שלא לדבר על זה שלפעמים חלקנו חסרי אונים או חסרי כלים מול הילדים שלנו וזקוקים ליעוץ, כמו שאמרו לפני. יש מאיתנו שישלמו כסף יתייעצו בפרטיות עם מישהו ויש כאלה שיעזרו באיקונה טלויזיונית. בסופו של דבר כך או כך, יותר נכון בעיני להיוועץ מאשר לא להיוועץ ולהרגיש טוב עם גידול הילדים מאשר להפוך להיות קרבן של ההורות.
פלוני_אלמונית*

ואני קניתי את העיתון במיטב 2 שקליבתחנת הדלק

ואני חושבת שיש בכתבה נקודות שמעלות מחשבה נוספת
כמו שאנשי "מיינסטרים" נחשפים לבאופנים וצורחים גוואלד, וכשקצת מפסיקים להתנגד ולהילחץ ועוזבים את את החשיבה של הטייס המיינסטרימי האוטומטי, מתחילים לקבל דברים קצת אחרת
כך נראה לי שיש גם מה ללמוד מרולידר ולדחות את מה שלא מתאים

אין לאף אחד, הורה או מחנך או פרופסור, חזקה על החינוך האולטימטיבי, ואין חינוך אולטימטיבי
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

לא סיימתי את הדף ולא אסיים כבר היום-
אז רק חייבת לאמר : איזה דף! מוציא פה מכמה את המיטב. תענוג לקרוא את הכתיבה הרהוטה והחדה של כמה כותבות/ים פה.
מעניין.
לילה טוב.
עינת_ש*
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

שליחה על ידי עינת_ש* »

ריפרפתי בעיתון אצל אמא שלי, קראתי כמה פסקאות וגם אותן לא בעיון רב.
דווקא החלק עם ה"די, זה לא נעים לי" נשמע הגיוני, אני מכירה כמה אמהות ש"סופגות" מהילדים ולא מגיבות באסרטיביות הנכונה בעיני,
אבל מכאן ועד... הוא לא שונה מיתר ה"מומחים".. נשמע קצת כמו כמו הגרסה הגברית והמלומדת ל"לוחשת".

מה ש{{}}באמת הרגיז אותי זה הטור של רענן שקד{{}}, שמאז שהפך לאב לא מפסיק לקטר, להתלונן, להתבכיין ולהתחרט על הילד האומלל שלו.
בהתחלה זה עוד היה איכשהו מתקבל כנסיון "להצחיק", בעיקר גברים אחרים (ורווקים). אבל זה כבר עבר את כל גבולות הטעם -הרע- ופשוט מעציב.
שמישהו כבר יגיד לו למסור אותו לאימוץ.
ליירה_24*
הצטרפות: 28 פברואר 2010, 11:03
דף אישי: הדף האישי של ליירה_24*

שליחה על ידי ליירה_24* »

מה שבאמת הרגיז אותי זה הטור של רענן שקד, שמאז שהפך לאב לא מפסיק לקטר, להתלונן, להתבכיין ולהתחרט על הילד האומלל שלו.

לגמרי!
אגב, גם כשהם היו בהריון זה עבר את גבול הטעם הטוב - טורים אינסופיים על רכישת עגלות מוצי וכו'.
מיליטנטית_אנונימית*

חלוקית נחל
שמחה שלא פגעתי ועכשיו מבינה יותר את הלך רוחך והתייחסותך.
אני מזדהה מאו-ד עם הפלישה וההפרעה היומיומית שאת מתארת על ידי שלטי החוצות, הרעש הלא לבן וכו', מאוד
העלית בי מחשבות על איך ביומיום זה מטריד אותי הרבה הרבה יותר מרולידר ודומיו, ותהיתי אם סתם התלהמתי ובעצם אני כמוך
אבל הבנתי שזה בעיקר כי אני לא נתקלת בדברים הללו הרבה - כתבות, תקשורת מיין סטרים. אני קצת מנותקת
וכשכן, יוצא ממני הטיפוס הפוליטי הטרחן אך האכפתי, שיושב אי שם בתוכי מאז ומעולם (ומעשן בשרשרת, אין לי ספק)
בקשר לכל ביטויי הקרקס והביזאר, זה לא מזיז לי אישית אם מישהו רואה אותי ככה או אחרת, סתם הקצנה מילולית כתבלבית בהשראת דנה ספקטור
זה מטריד אותי יותר פוליטית, העובדה שכך הם פני הדברים:
הנקה מביכה הרבה נשים ברמה כזאת שיימנעו ממנה
דנה ספקטור, רענן שקד ודומיהם מסמנים את הקול ההורי העדכני לרוב הציבור
שרולידר, אדם שנשמע לי מתיאוריו את עצמו שחצן, חסר מודעות וריאקציונר, ולטעמי גם בלתי אחראי בכך שנתן יד לחשיפת הילדה - הוא הסמכות הטרנדית
שאחוזים מדהימים מהילדים שאני מכירה מקבלים-מועמדים ללקיחת ריטאלין, ע"מ שיתאימו למערכת החינוך, שהיא ואין בלתה, ניתנה לעם עם הלוחות מהר סיני
סתם זרקתי אל הצג אוסף רנדומלי של נושאים שתמיד נמצאים שם באחורי הראש שלי - יש עוד המון
לא מקוממים באופן ישיר כמו אלה שהעלית. אבל תמיד מנקרים וכשאני מקבלת אותם בכפולות של עמודי צבע+תגובות הסביבה הנלהבות
זה ממש מעציב אותי ומדאיג אותי
אחזור ואומר, אולי לא הובנתי אבל זה לא הורה כזה או אחר שאני חלילה מבקרת. כולנו מתלבטים, לכולנו קשיים
זאת המגמה
דגנית ב
_מעבר לכך, מה שייך מירכוז לכאן?
ההורים חושבים שיש בעיה ומביאים עזרה. גם רופא שבודק ילד עם כאב אזניים ושואל את ההורים מה הוא אוכל ומציע שלא ישתה חלב - ממרכז את התינוק?_
לשבוע????
בתוך הבית???
את חושבת שזה באמת היה נחוץ? את חושבת שגם אליך הוא היה מגיע לשבוע?
אני מאמינה שהיה מייעץ לך במסגרת של כחצי שעה במשרדו, בעלות של לא יותר מ-700 ש"ח לביקור ראשון. הוא הרי מאמין ממילא שהתשובה היא תמיד אחת
מה אני מנסה להגיד? השבוע "אבחון" לא היה נחוץ, היה ממרכז אחושילינג ולא אתעייף מלומר: חושף את הילדה בצורה חמורה
_בחורה בג'ינס טריקו וסנדלים או איזו שמלה פשוטה, נחמדה עומדת או יושבת בצד עם נייר וכלי כתיבה.
מה סקסיסטי כאן. מה? שהיא צעירה ורולידר מבוגר? אשה צעירה ממלאה עלפי הבנתי טפסים בהם נרשם מה קרה, מתי, כמה ולמה, מי אמר למי מה ואיך ההוא ענה וכדומה._
לעניין הסקסיזם - תמיד מתמיה אותי שמעטות הנשים שרואות את הדברים הללו באופן חד משמעי כמוני
אולי תטעני שאני מטורללת, אבל אני טוענת שרולידר הוא שוב המג"ד הקלאסי ששולט בחיינו בכל כך הרבה תחומים והמאבחנת היא הפקידה ה"עומדת לשירותו"
ושאם לא הבחנת בכך דרך הטקסט הוויזואלי, הרי שאימצת את נקודת המבט הגברית
לא עניין מפתיע שכן כולנו חיים אותה, מוזנים ממנה, גדלנו עליה וספק אם ניתן להתנתק - אנחנו חלק ממנה, היא עיצבה אותנו :-(
אזרוק לך רק רעיון קטן. נניח שהפרופ' הייתה אישה: את רואה שהיו מצלמים את אותן תמונות אבל הפוך
עם מאבחן צעיר ונאה, שאנו זוכים לחזות בברכיו, נאמר. את רואה את זה?! (האמת שאני רואה את זה מגיע, גם זה עוד יקרה מתישהו ויהיה חלק מאותו סקסיזם)
תפוח אדמה ו לי צ'י
שמחה בשבילכן על היכולת לראות את הצד הורוד של העניין
אני לא רואה אותו
בעיניי קראתן את זה בעיניים שמראש מחפשות את הכבוד לילד וכו' וכך הצלחתן להוציא את המוץ מהתבן. אבל מבחינתי זה עדיין לא מוציא אותנו מהאסם
לי קשה לראות איך בסביבה כל כך לא מכבדת כמו הניסוי הזה, נשאר פירור כבוד לרפואה
המסר שאני קוראת הוא - מותר לחשוף ילדים של סלבס כדי למכור עוד גיליון ועוד שעות עבודה של רולידר (אחרי הכל הוא צריך לממן את התארים של ילדיו)
מותר להשתמש בילד כדי לספק לאמו את מנת תשומת הלב ההולכת וגדלה שנדרשת לה
וכן-אין כמו הגבר האשכנזי המבוגר להוביל אותנו הנשים הפתיות ההולכות כסומות עד להגעתו המרגיעה
זה אישית הסבטקסט שעבר אליי
למיטב חבריי המיין סטרימיים עבר הרעיון שדי להיות רכים עם הילדים, זה לא עובד
את כל ה"הקלות" שהעליתן הם אפילו לא הזכירו
אני חושבת שהרעיונות עוברים דרך תמונות, נימה עריכה, ניסוח
לא רק כאן. כך אני חושבת על העולם באופן כללי
ואגב לי צ'י הבנתי אותך גם בפעם הראשונה. זו אני שלא ברורה. מה שהתכוונתי זה שאני קוראת זאת אחרת. וכן _אני גם חושבת שלטובת הילד כדאי שידע שיש לצידו הורה יציב עם עמוד שדרה שלא מבטל את עצמו אל מול הילד ולא מתערער ומתבלבל, רק כי הילד צרח או הרביץ.
ומבחינתי זה לא סותר בכלל הנקה עד גיל 6, לינה משותפת, נשיאת הילד כאוות נפשו, או אמא שנשארת כל היום עם הילדים בבית וחייה סובבים סביבם_
ניצן אמ
תודה על ההבהרה. הרגיעה אותי :-)
רוקדת לאור ירח
שלא לדבר על זה שלפעמים חלקנו חסרי אונים או חסרי כלים מול הילדים שלנו וזקוקים ליעוץ, כמו שאמרו לפני. יש מאיתנו שישלמו כסף יתייעצו בפרטיות עם מישהו ויש כאלה שיעזרו באיקונה טלויזיונית. בסופו של דבר כך או כך, יותר נכון בעיני להיוועץ מאשר לא להיוועץ ולהרגיש טוב עם גידול הילדים מאשר להפוך להיות קרבן של ההורות.
כן, לא דיברתי על עצם הצורך בעזרה. ממש לא.
מכאן ועד הדורסנות הזו בבית הנעזר, רק לצרכים שיווקיים... ארוכה הדרך
וכן, איננו נעזרים פה באיקונה טלוויזיונית אלא אם מאיה (כך קוראים לה?) בת הארבע (כמדומני) כבר הפכה לכזאת...
פלוני אלמונית
כך נראה לי שיש גם מה ללמוד מרולידר ולדחות את מה שלא מתאים
מבינה את הכיוון שלך באופן עקרוני. תמיד ניתן ללמוד גם ממי שאינם מיישמים בעצמם את מה שהם מטיפים לו
נתקלתי בזה בחיי בעבר
רק שכאן הדיסוננס חריף מדי לטעמי
ומלבד זאת, כבר הכרזתי שהחפירה שאני מבצעת בכם היא פוליטית יותר מאשר "מה אני למדתי מרולידר או לא"
אך בנימה אישית אוסיף: רד רד מעל מסך הטלוויזיה שלי!
נקודות ורודות אגדיות
תודה, ואנא חזרי אלינו עם דעתך המוסמכת
עינת ש וליירה 24
במקרה אותו אני יותר מכירה אישית. אתם לא מאמינים איך הם חפרו לפני שהתחתנו. כולל עלויות ופרטי פרטים דקים שבדקיקים:
איך הם יביאו את השף שעוד אף אחד לא הביא ובטוויסט פלשתינאי אבל מתורבת. אללה יוסתור! מעציב אותי האנשים האלה
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אוף טופיק... :

אם היה לי שקל על כל פעם שאני אומרת זה לא נעים לי/ זה לא נעים לו/ תשאל אותו אם נעים לו/ לא נראה לי שנעים לאחותך/ כלבה וכו וכו, הייתי מיליונרית.

למיטב ניסיוני, המשפט הזה באמת לא ממש אפקטיבי.
האם יש טעם להגיד אותו?
יש חלופות טובות יותר?

או לחלופין - האם יש כאן כאלו שחוות אותו כאפקטיבי?

(כשאני חוזרת ואומרת אותו בלי שום תוצאה, אני מתחילה להרגיש אימפוטנטית משהו... :-P)
שום_כתוש*
הצטרפות: 01 מרץ 2005, 06:29
דף אישי: הדף האישי של שום_כתוש*

שליחה על ידי שום_כתוש* »

לכל המתנצלים: ראיתי את הכותרת בעיתון של יום שישי כשהלכתי לקנות חלב (פרה לא אורגני) ולא קניתי את העיתון!!!
כשאני באוטו ביום שישי אני כן מקשיבה בכוונה למיכל דליות (היא הרבה יותר טובה ברדיו מאשר בטלויזיה,) יש לי טלויזיה בבית ולא נתקלתי בד"ר רולידר הנ"ל למרות זאת.
תפםסיקו להתנצל על זה שקראתם את הכתבה ושמעתם את הד"ר. זה ממש מגוחך.
אמנם אנחנו "באופן" אבל אנחנו לא חיים במאה שערים, מנותקים ממה שקורה סביבנו. וזה בסדר!
שביל_בצד*

שליחה על ידי שביל_בצד* »

יש חלופות טובות יותר?
אני אחרי הפעם השניה מסתכלת לילד בעיניים ואמרת באסרטיביות: אתה לא מרביץ לי. אני לא מרשה. אתה מבין?
אגב אני עושה את זה גם לילדים של אחרות כשמרביצים לי או לילדים שלי.
הפוחדת*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2010, 07:39

שליחה על ידי הפוחדת* »

_אני אחרי הפעם השניה מסתכלת לילד בעיניים ואמרת באסרטיביות: אתה לא מרביץ לי. אני לא מרשה. אתה מבין?
אגב אני עושה את זה גם לילדים של אחרות כשמרביצים לי או לילדים שלי._

ממש מזעזע, כיצד ניתן להסתכל לילד בעיניים ולהפחיד אותו כל כך ?
איפה כבוד הילד נרמס פה ? זה ממש התעללות קשה מה שאת עושה להם.
ואיפה הדרך הבאופנית ?
את חייבת לראות ולעבור שוב על כללי כיבוד הילד. כי ילד קטן הוא עולם שלם וצריך לדעת שלא לרמוס את כבודו ואחר כך נוצרים לו תיסכולים טראומות ופחדים והוא יזדק לטיפול ולפסיכולגיים ובכלל את יכולה לגרום לו לסיוטי לילה.
את פשוט מפחידה אותו וגורמת לא טראומה לכל החיים... אמל'ה איזה פחדדדד.....
חלוקית_נחל*

אהבת, בעיני מה שחשוב זה להעביר מסר ברור שהחופש שלי נגמר ברגע שמגיעים לגוף/סביבה של מישהו אחר ואז צריך לבדוק ולהתחשב. ובנוסף לא להסתפק במלל אלא להפסיק את הפעולה הפוגעת. תוך כדי חיבוק, נשיאה מהמקום וכו'. ברגע שלא פועלים פיזית במקביל למלל זה לא מספיק בעיני. אני ממשיכה לתמלל את העניין כדי להסביר את הפעולה שאני נוקטת בה.

מיליטנטית. גם אני במתנתקות. לא תמיד אני מקבלת את זה בשלוות נפש. הפעם זה פשוט לא דיגדג אותי. כנראה שאיזנו אחת את השנייה :-)
בגלל החריגות שלי בסביבה הקרובה, המציאות לימדה אותי שפשוט יש דרכים רבות, וגם כאלו שאני תופסת אותן כפחות טובות או ראויות מצמיחות ילדים מוצלחים וטובים. אין לי ספק שאותו הדבר בדיוק חושבים עלי, כשמסתכלים עלי מן העבר השני. לדוג' גיסה עם שפע חלב, באמת, והנקה שבאה בקלות, אבל עם חרדות כאלו גדולות שאין מספיק, וגם שאיבה לא הצליחה לפתור את זה, עברה מהר מאוד לתמ"ל ובא לציון גואל. היא פשוט לא הייתה מסוגלת אחרת. עם כול הצער והכאב. או אפילו אחותי ש"סובלת" מילדיה לא פעם, מתלוננת על מר גורלה, הילדים מאופסנים במסגרות, צהרונים, חוגים, סבתא וכו'. זה מה שמתאים להם. אני רואה את עצמי, בהורות מאוחרת, מוקפת בכול הבאופניות שצעירות ממני בעשור לפחות, חובקות שניים שלושה ילדים, ליבי נצבט לשניה ומתרחב בשנית, כי אני יודעת ומרגישה בכול אברי שעבורי לא יכול להיות אחרת, ולא הייתי בשלה, דקה אחת קודם.

אני מתוך הבועתיות וההתנהגות החריגה הבנתי שעל מנת להישאר בבועה, אני חייבת ללמוד כיצד להתקיים בשלום לצד הרוב, לעבוד על אזורי המפגש, להכניס יותר הרמוניה, להפוך את זה להתנהגות טבעית ורגילה ולא לכזו שמכניסה למגננה ודורשת מאמץ בעמידה מול החברה. המקום הזה אילץ אותי להעמיק באמונות שלי ולפתח בטחון בהן ולסלק שיפוטיות וביקורת כלפי אחרים. אני עדיין עובדת על זה.
מאירה*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2003, 20:13

שליחה על ידי מאירה* »

היי חלוקית
חבל שאת כותבת כל כך ארוך למי יש כח לקרוא מאמי ?
תשתדלי לקצר כתיבה ארוכה משעממת ואין סבלנות לקרוא. כתבי קצר וקולע ולא ארוך וצולע.
חלוקית_נחל*

מאירה, אני אוהבת אותך. קראתי ב100 אחוז אחריות ואני מנסה ליישם. להתחבב עם הקטע הטרולי שבי, שמנסה לשגע אנשים, לדבר בפרובקטיביות על מנת ולנסות לעורר עניין. שנה טובה @}
מאירה*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2003, 20:13

שליחה על ידי מאירה* »

היי חלוקית
גמני אוהבת אותך.אבל לא הבנתי למה כתבת "ואני מנסה ליישם להתחבב עם הקטע הטרולי שבי שמנסה לשגע אנשים"
אני כלל לא התכוונתי שאת טרולית או משו כזה.
בכל מקרה לפי התגובה אני רואה שאת כבר יישמת. וכל הכבוד לך על זה.
אז שנה טובה ומאושרת |L|
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_למיטב ניסיוני, המשפט הזה באמת לא ממש אפקטיבי.
האם יש טעם להגיד אותו?
יש חלופות טובות יותר?_
המשפט הזה חסר משמעות אם לא יוצקים לתוכו משמעות.
כאשר מישהו מתנהג בצורה לא נעימה לילדים שלי, אני אומרת להם "זה היה לך מאד מאד לא נעים" או "זה לא נעים כשעושים לך כך וכך" או "אתה מרגיש מאד לא נעים עכשיו".
לא, אך אחד מהמשפטים האלה לא יוצא לי מהפה יום יום או אפילו בתדירות גבוהה, אבל אם אני זוכרת, אז זה די חשוב בעיניי שהם ידעו שמה שהם מרגישים עכשיו? לא נעים. יתר על כן, כדאי להדגיש הרבה יותר את ה"זה נעים לי מאד שאת עושה לי שיאצו". ובכלל את הנעים על פני הלא-נעים.
לי_צ'י*

שליחה על ידי לי_צ'י* »

מילטנטית
אני בכלל לא התייחסתי לאיך נעשו הדברים, ברור שזה מזעזע! ואני מסכימה איתך על כל מילה.
ועל דיעותיו של רולינר בכלל אין מה להכביר מילים באתר הזה, נכון?
עצבנית_רצח*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2010, 11:00

שליחה על ידי עצבנית_רצח* »

לדעתי אנו כקהילה צריכים לעשות הפגנה נגד התופעה הזו כי למעשה בכתבה ששודרה ניסו לעשות מכל השיטות שלנו צחוק ולהראות שהשיטה שלנו פשטה את הרגל
עלינו להתאחד ולזעוק עד לב השמים ולצאת לתקשורת בכל הכח על מה שמנסים לעשות לנו ולהרוס אותנו כבר עכשיו אני מקבלת כל מיני אמירות מעליבות כמו "נו אז טעיתם לאורך כל הדרך" וצריכים לפעול ולהפגין מול הטלוויזיה מייד
דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

מיליטנטית
יש בינינו חילוקי דעות.
אתייחס רק להערה שכיוונת אלי.
והמאבחנת היא הפקידה ה"עומדת לשירותו"_ ... _הרי שאימצת את נקודת המבט הגברית
למדתי אצל בן/זכר/איש צעיר/גבר נעים להפליא שהדבר הכי פחות מתאים לו זה לקרוא לו רס"ר או מאלף.
הוא למד אצל רולידר. כמוהו יש מנתחי ומנתחות התנהגות מכל הגילים והמגדרים. יעל אוספת נתונים. זה חלק הכרחי בהתייחסות.
כמו שמיכל דליות, אלון גל ושאר מתקני-על עובדים עם צוות בלתי נראה גם רולידר (שלא שהה אצלם 7 ימים 24 ושעות) נעזר בסייעת.
חסר לי (וכאן אני איתך), שלא נכתב שמה המלא. יכול להיות שאין את רואה את חשיבותה כי היא נראית צעירה ומכונה סייעת?
כדי להתפלמס על נקודת המבט שלי, מאומצת או בלידת מיים, אנחנו צריכות להכיר אישה את רעותה מעבר לשיחה אינטרנטית אחת אנונימית.

ל<עניין החשיפה של ילדי מפורסמים: קורה במשפחות הכי טובות. ראי נולדו במזל טוב 2010>
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

מיליטנטית, לא קראתי את הכתבה המדוברת ולא שמעתי עליה עד עכשיו, אבל אני איתך כמעט בכל מילה!
חושבת שיש משמעות אדירה לדקויות ולמסרים התרבותיים שמתקבלים גם בין השורות, וחבל לי שהרבה אנשים לא קולטים את הדברים ואת השפעתם על העיוותים הגדולים מאוד בחברה שבה אנו חיים.

חלוקית אני כמוך יודעת בדרך כלל להפוך את זה להתנהגות טבעית ורגילה ולא לכזו שמכניסה למגננה ודורשת מאמץ בעמידה מול החברה
זה לא בא לי בעבודה קשה, פשוט מתוך אמונה תמימה שהדרך שלי הכי הגיונית ופשוטה ושברור שכולם יכולים לראות את זה :-)
<אוהבת מאוד את הפוסטים הארוכים שלך @})

ל<עניין החשיפה של ילדי מפורסמים: קורה במשפחות הכי טובות. ראי נולדו במזל טוב 2010>
מה הקשר לדף הספציפי? או שמא את מדברת על הסרט אנשים חופשיים וכד'?
אם כן, לדעתי ממש אין להשוות לעוול שנגרם לבת של דנה ספקטור ודומיה :-(
<קוראת את הטור שלה בכל פעם שמזדמן לי. לפעמים היא כותבת דברי טעם גם בהקשר של הילדה, אבל באמת שרמת החשיפה המשפחתית שם קשה לי בכל פעם מחדש. את הילדה אף אחד לא שאל אם היא מסכימה... וממש לא הייתי רוצה להיות במקומה>
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

שליחה על ידי קן_לציפור* »

מכיון שנפתח דף מזועזע, הדף הזה - האם אפשר לשנות את שמו הארוך ל
מיזם רולידר ספקטור ?
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ברור שזה על המיזם. מספיק רולידר ספקטור
ובעצם בגלל שזה הנושא החם בקשר אליה וממילא יש עוד מה לפתוח בנושא שלה, אז אפשר סתם ספק טור
אבל נותנים לה יותר מדי תשומת לב. _דף לנחיקה ? :-P
<ניצן עושה את הרפליקה הקבועה שלה על קיצור שמות דפים. אפשר להתעלם.>
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

אם כבר אז לשנות לשם יותר ברור המקושר לנושא עצמו, כי אני למשל ממש לא ידעתי מה זה מיזם רולידר ספקטור...
דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

מה הקשר לדף הספציפי?
בדף הספציפי יש שמחה תמימה לגמרי על הולדת בת למשפחה 'מפורסמת' באתר.
ונורא חשוב להבין את קרבת המשפחה. ויש דוק עדין של "וואלה? "
ספק טור אכן דף לנחיקה
שביל_בצד*

שליחה על ידי שביל_בצד* »

_אני אחרי הפעם השניה מסתכלת לילד בעיניים ואמרת באסרטיביות: אתה לא מרביץ לי. אני לא מרשה. אתה מבין?
אגב אני עושה את זה גם לילדים של אחרות כשמרביצים לי או לילדים שלי.
ממש מזעזע, כיצד ניתן להסתכל לילד בעיניים ולהפחיד אותו כל כך ?
איפה כבוד הילד נרמס פה ? זה ממש התעללות קשה מה שאת עושה להם.
ואיפה הדרך הבאופנית ?
את חייבת לראות ולעבור שוב על כללי כיבוד הילד. כי ילד קטן הוא עולם שלם וצריך לדעת שלא לרמוס את כבודו ואחר כך נוצרים לו תיסכולים טראומות ופחדים והוא יזדק לטיפול ולפסיכולגיים ובכלל את יכולה לגרום לו לסיוטי לילה.
את פשוט מפחידה אותו וגורמת לא טראומה לכל החיים... אמל'ה איזה פחדדדד....._

לא הבנתי אם זה נאמר בציניות, אבל למקרה שלא אז אגיב ברצינות:
אני לא מפחידה אף ילד כשאני אומרת את זה, לא חושפת ניבים ואפילו לא אומרת בקול או בכעס. פשוט אומרת את זה באופן נחרץ. כי אני לא מוכנה שינהגו באלימות כלפי או כלפי ילדי. בשום אופן. אני צריכה להוות דוגמא בשבילם ולהגן עליהם. לכן אני לא אוהבת משפטי "זה לא נעים לי\לו" כי זה משפט שמתאים למקרה שבטעות שפכו עלי מים ואני מבקשת שיזהרו יותר להבא, לא כשמישהו מרביץ.
באופן כללי אין לי בעיה עם לומר לילדים שלי "אני לא מרשה" ולתת הסבר אם יש צורך, אבל כאן כל הסבר יהיה מגוחך.
אלימות היא לא תופעת טבע מצערת ובלתי נמנעת, זה דבר שצריך לצמצם ככל שאפשר.
צוויליך*

שליחה על ידי צוויליך* »

שביל בצד, (ד"ש לשביל באמצע ולפוני (-: )
לדעתי התגובה הזאת היא טרול וראויה להתעלמות.

צוויל
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

|Y|
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

יוטי
מיליטנטית_אנונימית*

היי כולם! תודה שבאתם לבקר בדף שפתחתי
אני מרגישה כמו ילדה שהצליחה לה היומולדת :-)
מיכל בז
רק רציתי לציין שראיתי את ההמלצה לחומר סנטימנטלי, ואני אזכור לכשאתקל בזה
ו... כמובן שאצפה. איך אוכל לוותר על הזדמנות טובה ליבב
שום כתוש
_תפםסיקו להתנצל על זה שקראתם את הכתבה ושמעתם את הד"ר. זה ממש מגוחך.
אמנם אנחנו "באופן" אבל אנחנו לא חיים במאה שערים, מנותקים ממה שקורה סביבנו. וזה בסדר!_
אני חוזרת ומסבירה - אני ממש לא מתנצלת, פשוט מנסה להיות בהירה בדברי לגבי למה כל כך הופתעתי. כי אני כן מנותקת למדי
כזאת אני. לא קשור לבאופן כזה או אחר
אני גם לא מגדירה את עצמי "באופן" או משהו. ממש לא. במקרה אורח החיים שלי קצת מזכיר דברים שכותבים באתר הזה. אין לי ניק אפילו
הניתוק שלי הוא גורף... אני יכולה לשמוע על פיגוע/אסון טבע וכיו"ב 3 ימים לאחר שאירעו
אני מאמינה שגם האחרות שהסבירו איך התגלגל לידיהן המידע הן מהסוג המנותק, בדיוק ההיפך מלשייך עצמך למודל כזה או אחר
סתם אנשים שלא נחשפים הרבה לתקשורת
אהבת עולם
_למיטב ניסיוני, המשפט הזה באמת לא ממש אפקטיבי.
האם יש טעם להגיד אותו?
יש חלופות טובות יותר?_
למיטב ניסיוני הוא דווקא אפקטיבי. לעתים יותר ולעתים פחות. אני מוצאת שביחסי עם ילדים, שלי ושל אחרים, כשזה נאמר מתוך כוונה
ולא כאוטומט של "רד ממני ותפסיק למשוך לי בשיער, באמ'שך, מפלץ קטן" אלא באמת כי לא נעים לי - זה עובד
לא תמיד, תלוי בכוונת הילד באותו רגע, כי אם העניין שלו הוא למשל צורך בתשומת לב באותו הזמן, אז הכי מתאים מבחינתו להמשיך כדי לקבלה
ועוד כל מיני דוגמאות שזו לא תגובה מתאימה
אבל כשכן, כשלא נעים לך והוא לא קלט, ורוצה שיהיה לך נעים - אז כן
שביל בצד
חבל שאת לא מפחידה דווקא... אולי היית מפחידה את הטרול המעצבן הזה שמנסה להסתלבט עליך :-)
חלוקית נחל
אני מזדהה מאוד עם כל מה שכתבת. אני מאמינה שמגדלים ילדים שמחים בכל מיני סוגי תנאים, שזה מה שחשוב
ורואה לכך דוגמאות רבות סביבי
מה שקומם אותי יותר מכל הוא לא סעיף כזה או אחר שאיני מסכימה עמו באיך עושים את זה נכון
אני אפילו לא יודעת איך עושים את זה נכון
אלא כמו שהטיבה ההולכת בדרכים לתמצת אותי:
חושבת שיש משמעות אדירה לדקויות ולמסרים התרבותיים שמתקבלים גם בין השורות, וחבל לי שהרבה אנשים לא קולטים את הדברים ואת השפעתם על העיוותים הגדולים מאוד בחברה שבה אנו חיים.
ומאירה, בטח התכוונת אליי, כי זו אני שמורחת וחלוקית דווקא קצרה וקולחת
אז שתהיה לך שנה טובה מאירה, בה תמצאי פעילות ועניין ותוציאי את הראש מה....
דגנית ב
_למדתי אצל בן/זכר/איש צעיר/גבר נעים להפליא שהדבר הכי פחות מתאים לו זה לקרוא לו רס"ר או מאלף.
הוא למד אצל רולידר_
זה יופי. אני בטוחה שלא כל מי שלמד אצלו אי פעם יצא עם סגמ"ת. דיברתי רק עליו אישית
_יעל אוספת נתונים. זה חלק הכרחי בהתייחסות.
כמו שמיכל דליות, אלון גל ושאר מתקני-על עובדים עם צוות בלתי נראה גם רולידר (שלא שהה אצלם 7 ימים 24 ושעות) נעזר בסייעת.
חסר לי (וכאן אני איתך), שלא נכתב שמה המלא. יכול להיות שאין את רואה את חשיבותה כי היא נראית צעירה ומכונה סייעת?_
הנה, דייקת אותי עוד יותר ותודה:
א. לא נכתב שמה המלא. זה אומר מלאאאאאאא. זה בדיוק מה שאני מתכוונת אליו. אבל התמונה הייתה מלאה לגמרי
ובכך קיבלנו מסר על מקומה המגדרי בעולם (רמז: זה עם אוזניים ארוכות ואוהב גזר :-) )
ב. צוות בלתי נראה - בדיוק! סמכי עליי היא לא היחידה שעובדת אצלו, היא מי שהכי התאימה לסוג הצילום הזה
ואם בלתי נראה.... אז למה זכינו לראותה?
הבימוי של התמונות האלה הוא כה מגמתי ומוסר לנו המון מידע בשפת הסמלים
ואני בטוחה שיהיה נחמד להכיר אשה את רעותה, רצוי תוך כדי לידת מים ;-)
קן לציפור ושאר עורכות השמות
תודה, קודם כל
נראה לי שעוד לא החלטנו סופית על מה הדף, אז עדיין קשה לתת שם ראוי
ואחרונה חביבה כרגע עצבנית רצח
_לדעתי אנו כקהילה צריכים לעשות הפגנה נגד התופעה הזו כי למעשה בכתבה ששודרה ניסו לעשות מכל השיטות שלנו צחוק ולהראות שהשיטה שלנו פשטה את הרגל
עלינו להתאחד ולזעוק עד לב השמים ולצאת לתקשורת בכל הכח על מה שמנסים לעשות לנו ולהרוס אותנו כבר עכשיו אני מקבלת כל מיני אמירות מעליבות כמו "נו אז טעיתם לאורך כל הדרך" וצריכים לפעול ולהפגין מול הטלוויזיה מייד_
עם כל הכבוד לציניות, פספסת את הנקודה
הרעיון שלי לפחות היה לחשוב יחד איך לצבור קול ונראות במרחב הציבורי, לא מול רולידר זניח כזה או אחר
אלא כמגמה איטית ומובנית, כדי לשתף עוד אנשים בכיף האדיר שבלהיות הורים נוכחים
בחוסר הצורך להישלט על ידי ממסד רפואי-טיפולי-לוחשת-בוחשת כזה או אחר
למתן את החרדה היומיומית שהמון הורים חיים בה לגבי "טיפוח" הילדים שלהם והאם הם עומדים בסטנדרט
לעודד (שוב? האם הסיסטיז לא התרחשו באמת?) ייצוג לא מיני/נחות/שירותי של נשים
ועוד כהנה וכהנה, נושאים שכאלה
אני אגב כבר תרמתי במשרד :-) אני עוסקת בנראות הזו בחיי-עבודתי האישית באיזשהו אופן
אבל יש עוד כל כך הרבה מקום לעשייה

חיה. להלהלנד 90210
חלוקית_נחל*

מסכימה ומסייגת. גיליתי על עצמי כשאני קוראת בין השורות ויש לי נטייה לקרוא, אני מדייקת את המקום ונמצאת בהשתדלות יתרה לא "להשלים" פרטים שתומכים באידאולוגיה שלי. אני נזהרת מהמקום הזה ודואגת להשאיר בו סימן שאלה. אני מסכימה ושוב ראיתי על עצמי שברגע שנחשפתי לידע על מבני כוח ומעמדות בחברה התפתחו אצלי מודעות ורגישות ואני רואה את זה הרבה ובכול מקום. עדיין כשאני נתקלת בזה ביום יום, לא תמיד אני מצליחה לעשות את הקישור, לדוג' בין נותן שירות גרוע לבין העובדה שהוא לבטח משתכר שכר מינימום ולהגיב בצורה יפה. זה לא תמיד קל.
באשר לנשים וגברים, יכולה להעיד, שכאשר הייתי צריכה לקבל אישור תקציבי לפרויקט כלשהו מן המנהל הזכר, הייתי מגיעה במיטב מחלצותי ומשתמשת בכוחי הנשי על מנת להשיג את מה שרציתי.

_צוות בלתי נראה - בדיוק! סמכי עליי היא לא היחידה שעובדת אצלו, היא מי שהכי התאימה לסוג הצילום הזה
ואם בלתי נראה.... אז למה זכינו לראותה?_ סקרנית לדעת, את מכירה את ההפקה הספציפית הזו או את משרדו של רולידר או שאת מניחה שכאלו הם פני הדברים?
כי אם את כותבת על סמך השערה בלבד הרי שגם את מציגה את הדברים כאילו הם אמת. וההבדל בינכם הוא רק במידת הפרסום והתפוצה אבל יכול להיות שדווקא באתר הזה, כשבעלי סגנון נחרץ ובטוח מביעים את דעתם יכולה להיות לכך השפעה מאוד גדולה על הקוראים בגלל האינטימיות לכאורה ולא לכאורה שקיימת פה לעומת מסר מהעיתון שיש בו ריחוק כלשהו.
הצורך במומחים ובהתייעצות הוא אנושי כנראה, ומידת ההשפעה בעיני תלוייה בחוזק הפנימי שלך ובבטחון העצמי שלך בדרכך ובערכיך וגם אולי בחוש ביקורת שמתפתח או לא וגורם לבדיקה תמידית של הדברים. אני רואה אצלי שינויים ככול שאני מתפתחת ומתחזקת אני פחות מאמצת ומאמינה באוטומט ויותר בודקת מה מתוך המכלול מתאים לי אם בכלל. ועדיין כשמשהי כאן באתר, ועוד אחת שנחשבת מוערכת, כי גם פה, כמו בכול מקום, יש מפורסמים יותר ומוערכים יותר, כותבת איזו אמת שלה בטון נחרץ לוקח לי זמן להבין שזו לא האמת המוחלטת והבלעדית אלא בסך הכול דעתה הפרטית.

_הרעיון שלי לפחות היה לחשוב יחד איך לצבור קול ונראות במרחב הציבורי, לא מול רולידר זניח כזה או אחר
אלא כמגמה איטית ומובנית, כדי לשתף עוד אנשים בכיף האדיר שבלהיות הורים נוכחים_
אני חושבת שאני משפיעה רק כשאני מרחיבה את אזורי המפגש כפי שציינתי ומאפשרת מרחב שבו אני לא מתגוננת, לא שיפוטית ופחות מאיימת. יש בבאופן ז'אנר שאני מכנה אותו "השמש זורחת לנו מהתXX" שבו הכותב/ת בטוח שהוא מיוחד, נדיר, צודק, ממציא את הגלגל, רואה ויודע דברים שאחרים לא. לפעמים אולי זה נכון. אבל האמונה במיוחדות הצודקת הזו מרחיקה את הציבור ואז הנראות הציבורית היא מסוג מאוד מסויים שבעיני פחות משפיע על שינוי.
והצהוב המסכם "כאשר הכלי לא מכוון, כאשר צליליו צורמים, האוזן איננה פנוייה אל הניגון".

שנה טובה ועשייה מבורכת לכולנו @}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

יש בבאופן ז'אנר שאני מכנה אותו "השמש זורחת לנו מהתXX" שבו הכותב/ת בטוח שהוא מיוחד, נדיר, צודק, ממציא את הגלגל, רואה ויודע דברים שאחרים לא.
:-D
פלוני_אלמונית*

חלוקית |Y| (לגבי כל מה שכתבת, לא רק מה שקרוטו' ציטטה)
דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

קודם כל אני מסכימה ש גבול ברור נחצה בחשיפת הילדה בענק בעיתון סוף השבוע של ידיעות אחרונות, עם שער של מירי בוהדנה בהריון כה מושלם
עולים בזכרוני ראיונות עם אנשי ב"אופן טבעי" בתיקשורת הפחות צהובה. שם הדברים נראו חפופים ונינוחים, שלא כמו אצלי בבית..

סמכי עליי
חיה, את נקראת אצלי כמו רולידר (-;

לא ממש יכולתי לקרוא הכל בצורה מסודרת
אצטט לך משפט של ספקטור שדיבר אלי: "הורות היום היא כמו תוכנת ווינדוז של חרדות. בכל רגע נתון, נפתחים לנו עשרות חלונות קטנים וטורדניים של פחד: מה יקרה אם אגיב ככה ולא אחרת? כמה נזק אני יכול לגרום לנפש היפה הזאת.
ואז בא יועץ הורות כזה וטוען שהוא יודע, שבידיו התשובה לאיך לגדל ילד מאושר יחסית"
לא ככה?

יאבחנו במשך ש/בוע (!!) למה הילדה /שלה ככה וככה אין כאן תהליך של איבחון הילדה. יש עבודה עם ההורים בלבד וה"איבחון" הוא על דפוסי התנהגות שלהם. נניח מגיעים למסקנה שיש קושי בפרידה, לכולם. קרוב לודאי שהמשוב של ההורים העצים תגובה מסויימת שעכשיו קשה להם (מוצץ מעבר לגיל מסויים, שינה במיטתם).
מתכננים שינוי בנסיבות (הכנת בגדים מראש, בית למוצץ), מציעים להורים משוב חדש ואולי חיזוק (לא תמיד) לילדה. אין ביקורת על הילדה. אין התלוננות עליה ואין עליה אחריות לקשיים של ההורים. היא עושה מה שהמון המון ילדים עושים, כולל האטטיוד...

לסיכום ולסיום: אני מודה שלא ראיתי את הנזק בחשיפת הילדה. אולי בגלל שזה קורה כל כך הרבה והיא יצאה מקסימה ונורמלית.
אני לא מתרגשת בכלל ממה שספקטור או אחרים אומרים בארסיות על הורות אלטרנטיבית אולי כי אני לא אם לילד ראשון ולא צעירה. ממש לא מזיז לי.
אני מבינה שיש מי שיפגע ובצדק.
אני מאמינה שכותבים שכותבים בדם ליבם וחושפים גם את הצורם, עושים שירות חשוב מאד לקוראים, לפחות לי. למרות הטעויות, ההכללות, ההגזמות, הדרמות.

ובעניין הסייעת כשפנפנה - כתב עודד לבנה פעם: למי שמחזיק פטיש ביד , כל דבר הוא מסמר.

הייה מעניין ושבת שלום {@
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

דגנית, אני מסכימה עם כל דברייך.
העניין הוא שאת מתייחסת למהות של הדברים, למה שהם באמת מאחורי הפלסטיקה. שזה בהחלט מאד ענייני :-)
אלא שכאן הדיון הוא אך ורק על הפלסטיקה, על המסר שבתקשורת (בין בני אדם בכלל, אבל גם על התקשורת הכתובה) על הקליפות הלעוסות להמונים, על הפרסונה ולא על האדם.
שם יש בעיה.
אם להטפל שוב לעניין הסייעת, כדוגמה וכהסבר לדבריי, לא כי היא כזו חשובה, ברור שהיא לא שם (בבית) לצרכים פורנוגרפיים, אבל היא בהחלט שם (בכתבה) לצרכים לא ענייניים. על כך ההתקוממות. על התקשורת המאד מצומצמת ומגמתית של היותה שם, לא על המהות המעשית של היותה שם.
דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

הי ניצן
אלא שכאן הדיון הוא אך ורק על הפלסטיקה
אני עניינית לא כי אני לא רואה את הפלסטיקה אלא כי גם בפלסטיק יש דברים אמיתיים. החצוצורות של יום הדין מחרישות כל צליל של דיאלוג אפשרי.

אבל היא בהחלט שם (בכתבה) לצרכים לא ענייניים. על כך ההתקוממות. על התקשורת המאד מצומצמת ומגמתית של היותה שם, לא על המהות המעשית של היותה שם.
את זה אני עדיין לא רואה. הייתי שמחה לניתוח של התמונה כדי לראות את זה.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אולי תסבירי לי את, במונחים תקשורתיים, לא במונחים ענייניים של תפקידהּ המעשי, מה היה התפקיד שלה בכתבה?
דגנית_ב*

שליחה על ידי דגנית_ב* »

תפקידה בכתבה בעיני הוא להראות שיש כאן עבודה של צוות שנעשית בבית (לא בקליניקה) לאורך זמן ודורשת הסתכלות.
בפועל אני חושבת שהיא זו שהיתה שבוע בביתם ורולידר הגיע מידי פעם בעיקר לראיון איתו.

ברור שהיא לא שם (בבית) לצרכים פורנוגרפיים,_ מה חשבת שזה מה שהבנתי מהמיליטנטית? אני באמת מאותגרת תקשורתית
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

את בסדר גמור :-) זה סתם היה מכשיר עלילתי מופרז מדי מצידי.
אני טוענת שמה שאת אומרת הוא מפרספקטיבה של יודעי ח"ן, ושהסבטקסטים שהעלתה המיליטנטית בהחלט שם לעין הבלתי (אהמ אהמ) מזויינת.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מכאן ועד הדורסנות הזו בבית הנעזר, רק לצרכים שיווקיים... ארוכה הדרך
רק רציתי להוסיף שבאותו הזמן, בתוך הבית יש גם צוות צילו או לפחות צלם או צלמת
די טראומטי לחיות ככה שבוע
שלא לדבר על ההטיה של התצפית
עצוב, בעיקר עצוב
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

ומכיוון שמודה שלא קראתי עד הסוף את כל הדף
בטח כתבו על זה כבר אז רק עוד קול אחד, שלי.
מיליטנטית_אנונימית*

שוב, תודה רבה לכם על המשך ההשתתפות בדיון
אני מרגישה שזה מעשיר אותי מהרבה בחינות
בין השאר מעודד למתן את ההתלהמות שלי, שנכתבת עם הרבה אירוניה והומור
אבל מן הסתם זה לא תמיד עובר לצד השני ובטח שלא במדיום כזה
לדוגמה ה סמכי עלי שכתבתי בפומפוזיות, סתם צורת ביטוי למטרות רטוריות, עם קצת הומור פרטי שכזה
סמכו עלי שלא הייתי סומכת עלי בהמון דברים :-) וגם סמכו עלי שהסיכוי שאגדל ילדים דוקטורים הוא זעיר עד בלתי מדיד
כך שאל תשוו אותי לרולידר שבא עם קבלות אמיתיות. אנא
חלוקית נחל
_לא תמיד אני מצליחה לעשות את הקישור, לדוג' בין נותן שירות גרוע לבין העובדה שהוא לבטח משתכר שכר מינימום ולהגיב בצורה יפה. זה לא תמיד קל.
באשר לנשים וגברים, יכולה להעיד, שכאשר הייתי צריכה לקבל אישור תקציבי לפרויקט כלשהו מן המנהל הזכר, הייתי מגיעה במיטב מחלצותי ומשתמשת בכוחי הנשי על מנת להשיג את מה שרציתי._
קלטת אותי!
על זה בדיוק זה אני מדברת. אלה החומרים שטורדים את מנוחתי והשתקפו לי כל כך חזק בכתבה הזאת
וכמובן גם ב שער של מירי בוהדנה בהריון כה מושלם
וכמובן גם כמעט בכל פריים תקשורתי שאני נחשפת אליו
פשוט פתאום פתחתי את הפה, באופן לאו דוקא רהוט ומסודר, והכל עף לי החוצה
כי אם את כותבת על סמך השערה בלבד הרי שגם את מציגה את הדברים כאילו הם אמת. וההבדל בינכם הוא רק במידת הפרסום והתפוצה אבל יכול להיות שדווקא באתר הזה, כשבעלי סגנון נחרץ ובטוח מביעים את דעתם יכולה להיות לכך השפעה מאוד גדולה על הקוראים בגלל האינטימיות לכאורה ולא לכאורה שקיימת פה לעומת מסר מהעיתון שיש בו ריחוק כלשהו.
קודם כל אני לא אושיה משום סוג, אפילו אין לי שם. אני סתם איזו מיליטנטית אנונימית שמדברת על האמת שלה
אני לא מוצאת מקום להשוואה ביני, הנקראת ע"י 20 איש שלא ראו מה פנים לי
לבין האוראקלים המודרנים הנקראים ע"י מיליונים ספקטור ורולידר
וכמובן הצלם/מת שעשה/תה כאן בעיניי את העבודה הכי חשובה. חד משמעית
(שוב בעיניי חבר'ה, חד משמעית בעיניי, איזו אנונימית הזויה שאתם לא יודעים אם הייתם קונים ממנה אוטו ישן, וסביר שגם אין לה אוטו :-) )
ולא נתתי קרדיט על הצילום המבוים שמנציח כה הרבה מבני כוח ומעמדות בחברה רק כי בעיתון כבר לא בידי
יש בבאופן ז'אנר שאני מכנה אותו "השמש זורחת לנו מהתXX" שבו הכותב/ת בטוח שהוא מיוחד, נדיר, צודק, ממציא את הגלגל, רואה ויודע דברים שאחרים לא. לפעמים אולי זה נכון. אבל האמונה במיוחדות הצודקת הזו מרחיקה את הציבור ואז הנראות הציבורית היא מסוג מאוד מסויים שבעיני פחות משפיע על שינוי.
אני קוראת כאן הרבה. לא בטוחה למי הכוונה. אבל אני תמיד קוראת כל מה שפה כדעות אישיות, גם אם מוצקות עבור המשמיע אותן.
ומכיוון שבחרתי לדבר כאן ולא בשום פורום אחר... אז גם עניין הנראות הציבורית נראה לי פחות רלוונטי
החשיבה שלי לגבי השפעה במעגלים יותר רחבים כמובן תתבטא אם בכלל בשיח מסוג אחר לגמרי
כאן חיפשתי את הקרובים לי בדרכם ולו במעט, ומה יש לכם להשמיע בנושא. ואכן אני מחכימה
דגנית ב
קודם כל אני מסכימה ש גבול ברור נחצה בחשיפת הילדה בענק בעיתון סוף השבוע של ידיעות
איזה כיף להסכים. ואז מה שאני טוענת הוא שעם שדר כזה, של חשיפה (בעיניי זה חוסר כבוד לילדה)
איך תלמד על יחסי כבוד לילד
על זה אני מנסה לדבר ו ניצן אמ הסבירה אותי מעולה
_שכאן הדיון הוא אך ורק על הפלסטיקה, על המסר שבתקשורת (בין בני אדם בכלל, אבל גם על התקשורת הכתובה) על הקליפות הלעוסות להמונים, על הפרסונה ולא על האדם.
שם יש בעיה.
אם להטפל שוב לעניין הסייעת, כדוגמה וכהסבר לדבריי, לא כי היא כזו חשובה, ברור שהיא לא שם (בבית) לצרכים פורנוגרפיים, אבל היא בהחלט שם (בכתבה) לצרכים לא ענייניים. על כך ההתקוממות. על התקשורת המאד מצומצמת ומגמתית של היותה שם, לא על המהות המעשית של היותה שם._
בול, והרבה יותר מעודן מאיך שאני יודעת לכתוב
ושוב דגנית-ב
_אצטט לך משפט של ספקטור שדיבר אלי: "הורות היום היא כמו תוכנת ווינדוז של חרדות. בכל רגע נתון, נפתחים לנו עשרות חלונות קטנים וטורדניים של פחד: מה יקרה אם אגיב ככה ולא אחרת? כמה נזק אני יכול לגרום לנפש היפה הזאת.
ואז בא יועץ הורות כזה וטוען שהוא יודע, שבידיו התשובה לאיך לגדל ילד מאושר יחסית"
לא ככה?_
לא אצלי לפחות. מימיי לא קראתי שום טקסט של מומחה-יועץ ולא ראיתי תוכניות בנושא. מקסימום פורומים פה, שתמיד מורכבים ממגוון דעות
אולי בגלל זה הכתבה העלתה לי את הסעיף ברמה כזו, כי אני לא רגילה לחומרים החזקים האלה.
עשב השדה
_רק רציתי להוסיף שבאותו הזמן, בתוך הבית יש גם צוות צילו או לפחות צלם או צלמת
די טראומטי לחיות ככה שבוע
שלא לדבר על ההטיה של התצפית_
בדיוק מה שהרגשתי. תודה על התגובה
חלוקית_נחל*

אלא שכאן הדיון הוא אך ורק על הפלסטיקה, על המסר שבתקשורת (בין בני אדם בכלל, אבל גם על התקשורת הכתובה) על הקליפות הלעוסות להמונים, על הפרסונה ולא על האדם.
אני חושבת שעיצוב המרחב הציבורי שמגדיר ויוצר בעצם הגדרתו את המיינסטרים הוא חזק, מעביר מסרים חזקים, בעוצמות גבוהות, קולני מידי עבורי ועבור אחרים שבוחרים אחרת. לא רק בעיתונות הכתובה, לא רק בתחומי הורות.
לקחת את מעוז הפלסטיקה, המוסף הבידורי של שבת, בעיתון הנפוץ ביותר במדינה ולצפות שיהיה אחרת זה תמוה בעיני.
אני עדיין חושבת שהתגובות שזה עורר הן בגלל עמדות מוצקות וברורות ושונות שלנו בתחום הרגיש של ההורות. אם העמדות שלנו היו קרובות יותר אולי זה לא היה מקפיץ.
באופן אישי, אני מצטערת שאין בידי את העיתון לקרוא שוב ולבדוק הכצעקתה...

מימיי לא קראתי שום טקסט של מומחה-יועץ ולא ראיתי תוכניות בנושא. מקסימום פורומים פה, שתמיד מורכבים ממגוון דעות אשרייך. אני קראתי ספרי "מומחים", תכניות ראיתי רק של הסופר נני כשהתחילה העונה הראשונה כשעוד היתה לנו טלויזיה, ואפילו השתתפתי בקבוצת הורים של אדלר ובסדנת הורים ברוח האנתרופוסופיה.
אני חושבת שנדרש הרבה אומץ להודות בחוסר אונים, בשגיאות בטעויות , במיוחד אם אתה פרסונה ציבורית ועוד יותר אמיץ זה לחשוף את עצמך בפני איש מקצוע בביתך שיראה את הדברים ללא תיווך שלך ויתן הצעות לשיפור. סטייל שירות הסופר נני. אני חושבת שזה ראוי. לא בטוחה שהייתי אמיצה מספיק לחשיפה הזו.

על הקליפות הלעוסות להמונים
לא הבנתי מה הכוונה? במה זה שונה מכול משנה או רעיון שמשהו אחר הגה והוא מפיץ אותו? מה היה לעוס בזה באופן מיוחד? האם הכוונה היא לשיטות התנהגותיות למנהן שמסבירות שאם תנהג בצורה מסויימת תקבל תוצאה כזו וכזו?

על הפרסונה ולא על האדם
שוב אני טוענת שגם כאן יש פרסונות ויכולה להיות להן השפעה מרחיקת לכת על הקוראים. גם אם אין להן רכב, וגם אם לא מופיעה תמונה שלהן באתר. זו דעתי.

אני אשמח לקרוא בנוגע לתצלומים ולסייעת, איך לדעתכן היה צריך להציג אותה ולצלם? אם זה היה מאבחן זכר האם ההתייחסות הייתה אחרת?
במידה והיא לא הוצגה בשם מלא, פרטי ומשפחה אכן יש כאן בעיה. אבל בהנחה שהיא העובדת המאבחנת שמתצפתת ומתעדת את הפעילות של האם הספציפית הזו שבחרה להיחשף ושל ביתה, איך אפשר היה להציג את זה אחרת? אשמח להחכים ולהבין. תודה @}
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_על הפרסונה ולא על האדם
שוב אני טוענת שגם כאן יש פרסונות ויכולה להיות להן השפעה מרחיקת לכת על הקוראים._
רק לסבר את האוזן, אני מתכוונת לפרסונה הציבורית במובן שבו האדם נתפס, על פני האדם עצמו. כלומר, מה מוצג שהוא רוצה על פני מה שהוא באמת רוצה.
לא במובן אושיה או משהו כזה.

לקחת את מעוז הפלסטיקה, המוסף הבידורי של שבת, בעיתון הנפוץ ביותר במדינה ולצפות שיהיה אחרת זה תמוה בעיני.
אני לא חושבת שיש ציפייה שזה יהיה אחרת. אני חושבת שיש התקוממות על זה שזה כך. ואם לא תהיה התקוממות, זה יישאר כך. שגם זה בסדר.

_על הקליפות הלעוסות להמונים
לא הבנתי מה הכוונה? במה זה שונה מכול משנה או רעיון שמשהו אחר הגה והוא מפיץ אותו? מה היה לעוס בזה באופן מיוחד? האם הכוונה היא לשיטות התנהגותיות למנהן שמסבירות שאם תנהג בצורה מסויימת תקבל תוצאה כזו וכזו?_
איך התרשמת שזה שונה? הרבה מאד מאד מהרעיונות מגיעים לעוסים להמונים בצורת הקליפה ש"עובדת" ולא ברמת המהות.
זה כמו ההבדל בין לשאת תינוקות כי זה "נורא טוב" או "כמעט כל מי שאני מכירה..." על פני הבנה עמוקה של הצרכים של התינוק והצרכים של האמא ונסיון כן לספק את שניהם.

נדמה לי שזה היה הרמב"ם שאמר שההמונים צריכים לקיים מצוות, החכמים שעוסקים במהות אינם באמת זקוקים לזה ואין בזה חשיבות עבורם. (אבל אני בטוחה שגדולים וחכמים ממני יתקנו אותי) הבעיה היא שהמצוות ההוריות כפי שהן מצטיירות בתקשורת הפלסטית ההמונית עוסקות בעשייה למען מניעה. המנעות מחרדות, מזה שהילד לא יצא חו"ח לא דוקטור... :-P
ואפילו שזה מעוז הפלסטיקה, זה עדיין לא אומר שלא מגיעה לשם גם מהות פה ושם. אני בעד לתגבר את העניין הזה.

זה דף טוב בעיניי (לא ברמה השיפוטית) אני נהנית שיש דיון על מה שכאילו כבר מזמן היה צריך להיות מובן מאליו. יש פלסטיקה, יש טמטום, יש העברת רעיונות לעוסים מיינסטרימיים להחליא ועולם כמנהגו נוהג. הכל שריר ובריר, השיירה עוברת, פני הדור כפני הכלב, ידה ידה ידה. אלא שמנהגו של העולם כולל אח"כ גם התרעמות על זה שסבתא ודודה ושכנה ומוכרת בחנות וכל מאם דהוא ברחוב מקיא עלינו כל מיני רעיונות לעוסים. אז בעיניי יש נתק. מוזר לי לקבל את העיתון "של המדינה" כ"ככה זה" ואח"כ להתבעס שחמותי עושה מה שכתוב (למען סיבור האוזן, חמותי שלי, לא.) יותר עדיף להתרומם על הרגליים האחוריות כשהכתבה מגיעה. (או בכלל לא. הכל תלוי כמה "מוארים" אנחנו, וכמה "אוממממ" אנחנו שרים לעצמנו כל היום. סליחה הייתי חייבת :-) )
חלוקית_נחל*

תודה ניצן על ההסבר. התקשיתי להבין את הדימויים שלך והפירוט עזר.
אני מתכוונת לפרסונה הציבורית במובן שבו האדם נתפס, על פני האדם עצמו. כלומר, מה מוצג שהוא רוצה על פני מה שהוא באמת רוצה. את זה אני מודה לא הצלחתי להבין. איך את יודעת מה הבן אדם שמופיע בתקשורת באמת רוצה ושיש פער בין זה לבין מה שהוצג (בהנחה שזה לא את)? לדוג' דנה ספקטור, מה בכתבה הפך אותה לפרסונה ציבורית על פני מה שהיא באמת? אולי היא רצתה לקבל ייעוץ והדרכה הורית ועל הדרך גם פרסומת וזה מה שהיא קיבלה?
הביקורת היא שאנשים לא מביעים את הרצונות האמיתיים שלהם?
בנוגע ל הקליפות הלעוסות להמונים הבנתי שאת מתכוונת לכך שהרעיונות הגיעו ללא הסבר מעמיק והוצגו באופן שטחי. האם לכך התכוונת?
לא התעמקתי בכתבה, נדמה לי שדובר על שיגרה קבועה שנותנת בטחון ועל חובת ההורים להיות נוכחים ולבלות זמן משמעותי עם הילדים שלהם ולבנות דמות הורה שלמה יותר. האם ציפית להסברים אחרים, מעמיקים יותר או שכול הגישה המוצגת לא תואמת את השקפתך? האם הביקורת כאן היא על הפרופ' שלא הסביר את משנתו כראוי?

הבעיה היא שהמצוות ההוריות כפי שהן מצטיירות בתקשורת הפלסטית ההמונית עוסקות בעשייה למען מניעה. המנעות מחרדות, מזה שהילד לא יצא חו"ח לא דוקטור. הורות מביאה איתה חרדות להורים רבים, גם "באופנים" ויש על זה דפים גם פה. כלומר עשייה למען הימנעות מחרדות היא בעצם עשייה למען ביטחון ורוגע, זה אותו הדבר בעיני. הדרכה אמורה לחזק את ההורה. להצמיח אותו.
הקטע של הרצון בבן דוקטור זה שם קוד בעיני לרצון שהילד שלך יצליח ובאופן כזה שמקובל, מתוגמל ומוערך בחברה. זה עונה על שאיפה כמוסה של הורים ומשקף אחריות הורית וגם זה מתבטא באתר בניסוח אחר אבל בהחלט קיים. לא יצא לי לקרוא אמא שהתגאתה בזה שהילד שלה לא קורא בגיל מבוגר. בד"כ אני נתקלת בסיפורים אגביים שמתארים איך הילד בעצמו, בגיל צעיר מגלה עניין וקורא. מה שכמובן מלחיץ עוד יותר P-: מודה שבהתקפי חוסר בטחון בעצמי ובדרכי אני חוששת לא פעם מהזנחה שלי את העניין.

אני מסכימה איתך לחלוטין שכדאי לתגבר את עניין המהות במעוז הפלסטיקה ובכלל בכול מקום.

אני חושבת שברגע שאתה חריג הרוב מקיא עליך את הרעיונות שלו, שוב לא מכוונת זדון. אותי קרובי משפחה אהובים שאלו אינספור פעמים האם הילדה בחרה לא ללכת לגן או שהחלטתי בשבילה, כאילו שאצלם הדמוקרטיה חוגגת... ובכלל אני מאמינה שברגע שאגיע לגיל חובה או לגיל בי"ס או אז תגיע המתקפה האמיתית. אני מקווה שעד אז יגיעו הרבה סיפורים של חינוך בייתי לתקשורת וזה לא יהיה כול כך מפחיד וחריג, או לחילופין שיבינו שזה לא עוזר וירדו מאיתנו במהרה |L|
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איך את יודעת מה הבן אדם שמופיע בתקשורת באמת רוצה ושיש פער בין זה לבין מה שהוצג (בהנחה שזה לא את)? לדוג' דנה ספקטור, מה בכתבה הפך אותה לפרסונה ציבורית על פני מה שהיא באמת? אולי היא רצתה לקבל ייעוץ והדרכה הורית ועל הדרך גם פרסומת וזה מה שהיא קיבלה?
לפי הסדר -
אני לא יודעת מה האדם עצמו וגו'. זו היתה תשובה לכל הנסיונות להגיד "אני מכירה את רולידר ו..." ולטעון שזה לא רלוונטי בכלל מה האדם עצמו, כי הדיון הוא ציבורי, לא אישי.
שוב, היא איננה "פרסונה". הדיון הוא בפרסונה-דנה-ספקטור כפי שהיא נחווית ומועברת על גבי העיתון, ולא על הגברת האמיתית דנה ספקטור.
רצתה מה שרצתה, קיבלה מה שקיבלה, זה לא מענייני. מעניין אותי המסר הציבורי, והשחיקה של מסרים מתקדמים יותר לטובת חארטה-לעוס-להמונים כאשר אין דיון בחארטה.

בקשר ללעיסות ולחארטה.. :-) אין ביקורת, יש תיאור מצב. רגע, זה לא מדוייק. אכן אין הסברים לשום דבר חוץ מאשר פסיכולוגיה בגרוש מצוצה מהאצבע (לדעתי) זה לא אומר שלרולידר עצמו אין הסברים מעמיקים יותר, זה אומר שהמדיה מעבירה קליפה אפילו אם יש מהות (במקרה הזה אני מפקפקת, אבל זו פרשנות בלבד). הציבור אוכל קליפות לעוסות, ואח"כ מצטט הבלים על סמך קריאת חלקי אמיתות (אם לא שקרים של ממש לגבי סיפורי "הצלחה" של כל מיני שיטות. הפורומים להורים מלאים בנפגעים של חרושת השמועות הממוסדת הזו.) אז הביקורת איננה על הציבור המטומטם (במובן שמטמטמים אותו, חדשות לבקרים. חדשות. לבקרים. חה.) אלא על מי שיש לו בעצם איזו אחריות ציבורית בהיותו קובע דעה, כאשר במקום להביא מהות ותוכן, מביא קליפות ואקסהיביציוניזם נאיבי (נורת פרשנות) דם וסקס. כי זה מה שמביא קוראים, וזה מה שמעורר דיונים וזה מה שעושה כסף.

עשייה למען המנעות מחרדות היא לא עשייה למען רוגע. שוב, העניין הוא לא במה בדיוק עושים, אלא לשם מה עושים אותו. אמא אחת תשב בבית בחיל ורעדה מהעולם החיצון, בעוד שאחרת תבחר שלא לפגוש את העולם החיצון וליצור מציאות אמיתית ובריאה בדלת אמותיה. שני דברים דומים קליפתית ושונים מהותית.

הבת שלי קוראת בשתי שפות בגיל ארבע. דפקה לנו את הפוזה של "גם אם זה יקרה בגיל תשע אנחנו נזרום עם זה." שוין. בשביל זה מגדלים עוד ילדים.

אני חושבת שברגע שאתה חריג הרוב מקיא עליך את הרעיונות שלו
לא שאני אספר לך שהחיים ורודים, בחיי שיש מספיק על מה להתלונן, אבל עליי לא מקיאים. אני יותר מדי מפחידה ובסופו של יום, אני הרי צודקת והם טועים. :-P
חלוקית_נחל*

מסכימה לתיאור המצב שלך את המציאות הפלקטית והשטחית.

באשר לחרדות ולרוגע, התייחסתי לכתבה ולהורים חרדים ולכך שהעצמה, תמיכה וייעוץ יכולים לחזק ובכך להגביר את הבטחון בהורות. ומנסיון אישי אני יכולה לומר לך שאצלי כשעולות החרדות ואני רוצה להימנע מהן אני בהחלט פועלת ועושה למען הרוגע ומחזקת את עצמי ואת הבטחון שלי בדרכי. אולי זה עניין של הגדרה.

הבת שלי קוראת בשתי שפות בגיל ארבע. דפקה לנו את הפוזה של "גם אם זה יקרה בגיל תשע אנחנו נזרום עם זה." שוין. בשביל זה מגדלים עוד ילדים. בדיוק על זה דיברתי P-:
שום_כתוש*
הצטרפות: 01 מרץ 2005, 06:29
דף אישי: הדף האישי של שום_כתוש*

שליחה על ידי שום_כתוש* »

יש בבאופן ז'אנר שאני מכנה אותו "השמש זורחת לנו מהתXX" שבו הכותב/ת בטוח שהוא מיוחד, נדיר, צודק, ממציא את הגלגל, רואה ויודע דברים שאחרים לא. לפעמים אולי זה נכון.
אז זהו שלא
השמש זורחת מהתחת של גיסתי
בדוק
חלוקית_נחל*

שום, לא טענתי לבלעדיות. היא זורחת גם ממנה...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_אז זהו שלא
השמש זורחת מהתחת של גיסתי
בדוק_
אולי היא שוקעת שם?
מיליטנטית_אנונימית*

וואו ניצן אמ, כל מילה ומילה
תודה שאת כל כך עוזרת לי להבהיר את עמדתי-עמדתך:
אני נהנית שיש דיון על מה שכאילו כבר מזמן היה צריך להיות מובן מאליו. יש פלסטיקה, יש טמטום, יש העברת רעיונות לעוסים מיינסטרימיים להחליא ועולם כמנהגו נוהג. הכל שריר ובריר, השיירה עוברת, פני הדור כפני הכלב, ידה ידה ידה. אלא שמנהגו של העולם כולל אח"כ גם התרעמות על זה שסבתא ודודה ושכנה ומוכרת בחנות וכל מאם דהוא ברחוב מקיא עלינו כל מיני רעיונות לעוסים. אז בעיניי יש נתק. מוזר לי לקבל את העיתון "של המדינה" כ"ככה זה" ואח"כ להתבעס שחמותי עושה מה שכתוב (למען סיבור האוזן, חמותי שלי, לא.) יותר עדיף להתרומם על הרגליים האחוריות כשהכתבה מגיעה

_הדיון הוא ציבורי, לא אישי.
שוב, היא איננה "פרסונה". הדיון הוא בפרסונה-דנה-ספקטור כפי שהיא נחווית ומועברת על גבי העיתון, ולא על הגברת האמיתית דנה ספקטור.
רצתה מה שרצתה, קיבלה מה שקיבלה, זה לא מענייני_
מסכימה, רק שבעיני יש איזה עניין עם מה שהיא רצתה... כי זה מעובד לפלסטיקה ולחלק מהמסר
כי היא אינה מעוטת יכולת או מאותגרת מידע. אם רצתה לפתור בעיה בבית בעזרת מומחה - הייתה סוגרת את זה מול המומחה
מכיוון שלא כך בחרה לעשות, עולה ריח חריף של מניעים אחרים לגמרי
מכיוון שאני מצויה מעט בפרטים של התחום הזה, למרות שלא ספציפית בפרטי המקרה, אתאר איך בד"כ זה מתנהל:
עורכ/ת המוסף: דנה, אני עושה כתבה על הורות בלה בלה בלה. רולידר זה שם חם אש! אממה, אפחד לא רוצה לקרוא על פסיכולוג זקן, קיצר צ'מעי, את מביאה ת'ילדה, אומרת שיש לה איזה בעיה, כן? בטוח יש לה איזה בעיה, היא הילדה שלך אחרי הכל (גיחוך חברהמני)
דנה: מה את/ה מציע/ה לי פה? כתבת מוסף
עורכ/ת מוסף: מה את נותנת? תביאי את הא' (לאקסהביוניסט) הזה שאת חיה איתו?, נגיד 6 עמודים...
דנה: 8 עמודים ואני מביאה לך בעיות שלא חלמת עליהן, והעלאה על הטור הקבוע, יס?
עורכ/ת מוסף: מה ההעלאה עכשיו, יש לך ג'וס?
דנה: אני אתן 3 שמות תואר אקזוטיים ולא קשורים לכל שם עצם, ואאליל את הפרופ' לדרגת סמל מין על חשבון א', ו.... אצטלם במיני
עורכ/ת מוסף: אחחחח דנה דנה, על מי את עובדת, רק השבוע עשו לך פאפארצי בבגד ים, ועם כל הכבוד את מילף(_mother i'd like to f)
אני צריכ/ה לתת משהו גם לקהל העיקרי של הקוראים 18-35
סגנ/ית עורכ/ת (היה כל הזמן בצד): רגע, אין לו סייעת?

טוב נסחפתי כהרגלי, אבל מה שרציתי לומר שזה חלק מהמסר
שברור שהפרסונה הזו, שוב לא אישי, לא נזקקה לתיווך המוסף הגדול במדינה כדי לפתור בעיה בבית
וזה עוד דבר שעובר אלינו מבעד לאריזה ובין השורות, שזה הכל בידור וכסף
ומה עם מאיה הקטנה? אם אכן זהו שמה... כעת יהיה עוד כסף שהיא שותפה להכנסתו, כדי לקנות לה עוד חטיפים, וקולה וואן, שלא תצא דבה
p-:

חלוקית נחל
אני חושבת שנדרש הרבה אומץ להודות בחוסר אונים, בשגיאות בטעויות , במיוחד אם אתה פרסונה ציבורית ועוד יותר אמיץ זה לחשוף את עצמך בפני איש מקצוע בביתך שיראה את הדברים ללא תיווך שלך ויתן הצעות לשיפור. סטייל שירות הסופר נני. אני חושבת שזה ראוי. לא בטוחה שהייתי אמיצה מספיק לחשיפה הזו.
זה אמנם סוג שיח שקיים סביבי ואני עדה לו, אבל אני לחלוטין לא מבינה או מזדהה איתו. אילו שגיאות?
למה, יש משהו ש"נכון" לעשות עם ילדים?
את מאמינה שיש מישהו שיודע מה לעשות איתם?
מישהו שיכול לתת לך "שירות" שיאמר מה ואיך לתקן מול הילד שלך....
אני מאמינה שכל זה הוא רק שירות להרחקת עצמנו מהאינטואיציות והאינסטינקטים שלנו, וזה מעורר החרדות העיקרי
העובדה שמוכרים לנו שיש התנהלות תקינה לגבי ילדים שתוביל לכך שיהיו מצליחים ובאופן כזה שמקובל, מתוגמל ומוערך בחברה
סורי. לא קונה

הבת שלי קוראת בשתי שפות בגיל ארבע. דפקה לנו את הפוזה של "גם אם זה יקרה בגיל תשע אנחנו נזרום עם זה." שוין. בשביל זה מגדלים עוד ילדים.
איזה כיף בשבילה ובשבילכם, שהילדה עסוקה בקריאה :-)
אני בתחושה שאם את/ה לא בלחץ שבעוד שלושים שנה הילד/ה יתוגמל או יוערך על איזו תולדה של תולדה של זה שהוא מצליח לקרוא היום...
אז הוא פשוט קורא
היום, מחר, מתי שהוא קולט שיש פה משהו מגניב ומשתוקק אליו עד שזה בלתי נמנע
אבל מה אני יודעת... אני לא מבינה הרבה. בחיי
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”