חלוקית נחל
שמחה שלא פגעתי ועכשיו מבינה יותר את הלך רוחך והתייחסותך.
אני מזדהה מאו-ד עם הפלישה וההפרעה היומיומית שאת מתארת על ידי שלטי החוצות, הרעש הלא לבן וכו', מאוד
העלית בי מחשבות על איך ביומיום זה מטריד אותי הרבה הרבה יותר מרולידר ודומיו, ותהיתי אם סתם התלהמתי ובעצם אני כמוך
אבל הבנתי שזה בעיקר כי אני לא נתקלת בדברים הללו הרבה - כתבות, תקשורת מיין סטרים. אני קצת מנותקת
וכשכן, יוצא ממני הטיפוס הפוליטי הטרחן אך האכפתי, שיושב אי שם בתוכי מאז ומעולם (ומעשן בשרשרת, אין לי ספק)
בקשר לכל ביטויי הקרקס והביזאר, זה לא מזיז לי אישית אם מישהו רואה אותי ככה או אחרת, סתם הקצנה מילולית כתבלבית בהשראת דנה ספקטור
זה מטריד אותי יותר פוליטית, העובדה שכך הם פני הדברים:
הנקה מביכה הרבה נשים ברמה כזאת שיימנעו ממנה
דנה ספקטור, רענן שקד ודומיהם מסמנים את הקול ההורי העדכני לרוב הציבור
שרולידר, אדם שנשמע לי מתיאוריו את עצמו שחצן, חסר מודעות וריאקציונר, ולטעמי גם בלתי אחראי בכך שנתן יד לחשיפת הילדה - הוא הסמכות הטרנדית
שאחוזים מדהימים מהילדים שאני מכירה מקבלים-מועמדים ללקיחת ריטאלין, ע"מ שיתאימו למערכת החינוך, שהיא ואין בלתה, ניתנה לעם עם הלוחות מהר סיני
סתם זרקתי אל הצג אוסף רנדומלי של נושאים שתמיד נמצאים שם באחורי הראש שלי - יש עוד המון
לא מקוממים באופן ישיר כמו אלה שהעלית. אבל תמיד מנקרים וכשאני מקבלת אותם בכפולות של עמודי צבע+תגובות הסביבה הנלהבות
זה ממש מעציב אותי ומדאיג אותי
אחזור ואומר, אולי לא הובנתי אבל זה לא הורה כזה או אחר שאני חלילה מבקרת. כולנו מתלבטים, לכולנו קשיים
זאת המגמה
דגנית ב
_מעבר לכך, מה שייך מירכוז לכאן?
ההורים חושבים שיש בעיה ומביאים עזרה. גם רופא שבודק ילד עם כאב אזניים ושואל את ההורים מה הוא אוכל ומציע שלא ישתה חלב - ממרכז את התינוק?_
לשבוע????
בתוך הבית???
את חושבת שזה באמת היה נחוץ? את חושבת שגם אליך הוא היה מגיע לשבוע?
אני מאמינה שהיה מייעץ לך במסגרת של כחצי שעה במשרדו, בעלות של לא יותר מ-700 ש"ח לביקור ראשון. הוא הרי מאמין ממילא שהתשובה היא תמיד אחת
מה אני מנסה להגיד? השבוע "אבחון" לא היה נחוץ, היה ממרכז אחושילינג ולא אתעייף מלומר: חושף את הילדה בצורה חמורה
_בחורה בג'ינס טריקו וסנדלים או איזו שמלה פשוטה, נחמדה עומדת או יושבת בצד עם נייר וכלי כתיבה.
מה סקסיסטי כאן. מה? שהיא צעירה ורולידר מבוגר? אשה צעירה ממלאה עלפי הבנתי טפסים בהם נרשם מה קרה, מתי, כמה ולמה, מי אמר למי מה ואיך ההוא ענה וכדומה._
לעניין הסקסיזם - תמיד מתמיה אותי שמעטות הנשים שרואות את הדברים הללו באופן חד משמעי כמוני
אולי תטעני שאני מטורללת, אבל אני טוענת שרולידר הוא שוב המג"ד הקלאסי ששולט בחיינו בכל כך הרבה תחומים והמאבחנת היא הפקידה ה"עומדת לשירותו"
ושאם לא הבחנת בכך דרך הטקסט הוויזואלי, הרי שאימצת את נקודת המבט הגברית
לא עניין מפתיע שכן כולנו חיים אותה, מוזנים ממנה, גדלנו עליה וספק אם ניתן להתנתק - אנחנו חלק ממנה, היא עיצבה אותנו

אזרוק לך רק רעיון קטן. נניח שהפרופ' הייתה אישה: את רואה שהיו מצלמים את אותן תמונות אבל הפוך
עם מאבחן צעיר ונאה, שאנו זוכים לחזות בברכיו, נאמר. את רואה את זה?! (האמת שאני רואה את זה מגיע, גם זה עוד יקרה מתישהו ויהיה חלק מאותו סקסיזם)
תפוח אדמה ו
לי צ'י
שמחה בשבילכן על היכולת לראות את הצד הורוד של העניין
אני לא רואה אותו
בעיניי קראתן את זה בעיניים שמראש מחפשות את הכבוד לילד וכו' וכך הצלחתן להוציא את המוץ מהתבן. אבל מבחינתי זה עדיין לא מוציא אותנו מהאסם
לי קשה לראות איך בסביבה כל כך לא מכבדת כמו הניסוי הזה, נשאר פירור כבוד לרפואה
המסר שאני קוראת הוא - מותר לחשוף ילדים של סלבס כדי למכור עוד גיליון ועוד שעות עבודה של רולידר (אחרי הכל הוא צריך לממן את התארים של ילדיו)
מותר להשתמש בילד כדי לספק לאמו את מנת תשומת הלב ההולכת וגדלה שנדרשת לה
וכן-אין כמו הגבר האשכנזי המבוגר להוביל אותנו הנשים הפתיות ההולכות כסומות עד להגעתו המרגיעה
זה אישית הסבטקסט שעבר אליי
למיטב חבריי המיין סטרימיים עבר הרעיון שדי להיות רכים עם הילדים, זה לא עובד
את כל ה"הקלות" שהעליתן הם אפילו לא הזכירו
אני חושבת שהרעיונות עוברים דרך תמונות, נימה עריכה, ניסוח
לא רק כאן. כך אני חושבת על העולם באופן כללי
ואגב
לי צ'י הבנתי אותך גם בפעם הראשונה. זו אני שלא ברורה. מה שהתכוונתי זה שאני קוראת זאת אחרת. וכן _אני גם חושבת שלטובת הילד כדאי שידע שיש לצידו הורה יציב עם עמוד שדרה שלא מבטל את עצמו אל מול הילד ולא מתערער ומתבלבל, רק כי הילד צרח או הרביץ.
ומבחינתי זה לא סותר בכלל הנקה עד גיל 6, לינה משותפת, נשיאת הילד כאוות נפשו, או אמא שנשארת כל היום עם הילדים בבית וחייה סובבים סביבם_
ניצן אמ
תודה על ההבהרה. הרגיעה אותי
רוקדת לאור ירח
שלא לדבר על זה שלפעמים חלקנו חסרי אונים או חסרי כלים מול הילדים שלנו וזקוקים ליעוץ, כמו שאמרו לפני. יש מאיתנו שישלמו כסף יתייעצו בפרטיות עם מישהו ויש כאלה שיעזרו באיקונה טלויזיונית. בסופו של דבר כך או כך, יותר נכון בעיני להיוועץ מאשר לא להיוועץ ולהרגיש טוב עם גידול הילדים מאשר להפוך להיות קרבן של ההורות.
כן, לא דיברתי על עצם הצורך בעזרה. ממש לא.
מכאן ועד הדורסנות הזו בבית הנעזר, רק לצרכים שיווקיים... ארוכה הדרך
וכן, איננו נעזרים פה באיקונה טלוויזיונית אלא אם מאיה (כך קוראים לה?) בת הארבע (כמדומני) כבר הפכה לכזאת...
פלוני אלמונית
כך נראה לי שיש גם מה ללמוד מרולידר ולדחות את מה שלא מתאים
מבינה את הכיוון שלך באופן עקרוני. תמיד ניתן ללמוד גם ממי שאינם מיישמים בעצמם את מה שהם מטיפים לו
נתקלתי בזה בחיי בעבר
רק שכאן הדיסוננס חריף מדי לטעמי
ומלבד זאת, כבר הכרזתי שהחפירה שאני מבצעת בכם היא פוליטית יותר מאשר "מה אני למדתי מרולידר או לא"
אך בנימה אישית אוסיף: רד רד מעל מסך הטלוויזיה שלי!
נקודות ורודות אגדיות
תודה, ואנא חזרי אלינו עם דעתך המוסמכת
עינת ש וליירה 24
במקרה אותו אני יותר מכירה אישית. אתם לא מאמינים איך הם חפרו לפני שהתחתנו. כולל עלויות ופרטי פרטים דקים שבדקיקים:
איך הם יביאו את השף שעוד אף אחד לא הביא ובטוויסט פלשתינאי אבל מתורבת. אללה יוסתור! מעציב אותי האנשים האלה