תרופות נגד דיכאון

דיכאונית*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 10:31

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי דיכאונית* »

בעקבות יאוש גדול ומחשבות חוזרות ונשנות על מוות והדרכים להגיע אליו, התחלתי לקחת היום תרופה פסיכיאטרית נגד דיכאון. סרוקסט.
למה אני כותבת את זה כאן? אנשים שיפנו קודם כל אל תרופות צמחיות, מעגלי אנרגיה ומדקרים... גם אני כזו. מאז ומעולם. אבל גם רוצה למות.
איך זה מסתדר ביחד? זה לא מסתדר. אני חושבת שאני רוצה לשמוע מאנשים ששמעו על התרופה ועל תופעות הלוואי שלה, ובעיקר, לדעת ש"זה בסדר".
שזה לא מוציא אותי מהמעגל המקסים של האנשים שכאן. שאני עדיין שייכת, ולו רק בגלל שאני מאמינה באותם הערכים. באותן הנחיצויות.
אשמח לתגובות. אוכל גם לענות על שאלות. תודה. וכמעט שכחתי... שבת שלום. :)
נאוה*
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי נאוה* »

דיכאונית, אני מכירה כמה אנשים שנטלו אותה, שבסך הכל היו מרוצים. אמרו שתופעת הלוואי הכי משמעותית שלה זה איזשהו סטטוס-קוו רגשי - NO ALARMS AND NO SURPRISES, בלי היי, אבל גם בלי דיכאון. עוד דבר שציינו - חשק מיני קצת נעדר...
ובאשר לאם את שייכת - את שייכת. כל אחד קצת שונה, ולכולם יש דיכי לפעמים. קחי הרבה חיבוקים של חיזוק, המון עידוד, כי זה יעבור. חד משמעית מי שלקח את זה - וזה קרוב משפחה שלא הסתיר כלום - אומר שזה יעיל. אה, עוד דבר. זה גם משפיע אחרי משהו שבין שלושה שבועות לחודש וחצי. ובהתחלה אומרים שמרגישים קצת יותר רע. אבל כאמור, זה מאוד משתפר אחר כך.
מעבר לחלק הטוב, הדעות חלוקות לגבי התרופה הזו. לאחרונה שודר סרט בערוץ 8 על סרוקסט, שגם נקרא בשם זה. לא היה חיובי. אז כדאי לך לברר יותר לעומק. מציעה לך לבדוק באינטרנט, ומקווה שאצלך לא יהיו עניינים.
קחי (()) ועוד (()) ובהצלחה.
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי דנה_ה* »

דיכאונית יקרה,
ראשית אני מקווה שבקרוב תוכלי לשנות את שמך לשמחונית או עליזית (אם כי, כפי שנאוה ציינה - תרופות נגד דיכאון מתחילות להשפיע על הדיכאון רק אחרי 3 שבועות למרות שתופעות הלוואי שלהן (אם יש) מתחילות כמעט מייד).
שנית, האם ידעת ש 15% מן האוכלוסייה סובלת מדיכאון? רבים הם גם הלוקחים תרופות נגד דיכאון וזה עוזר להם ומונע מהם הרבה סבל נפשי. זה גם מונע הרבה התאבדויות או צורות אחרות של פגיעה עצמית.
אני מניחה שאפשר להסיק מזה שאחוז מסויים מחברי באופן טבעי סובלים גם הם מדיכאון וכנראה חלקם גם נעזרים בתרופות. אל תייסרי את עצמך בשל כך. עודדי את עצמך שבקרוב ודאי תרגישי טוב יותר (למרות שכעת ודאי לדמיין את זה). אם התרופה הזו לא תעזור (ויש סיכוי קטן לזה) אז יש גם תרופות אחרות. אני מכירה כמה אנשים שסבלו מדיכאון קשה ותרופות עזרו להם באופן משמעותי וללא תופעות לוואי קשות.

אני בעדך, בעד הצלחתך והתמודדותך עם הקשיים. תהיי גם את בעדך.
דיכאונית*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 10:31

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי דיכאונית* »

תודה רבה על החיבוקים והחיוכים.
כל כך מקווה להרגיש טוב יותר
ולחזור לחלום על דברים שאני עוד רוצה לעשות.
מקווה לא להרגיש את תופעות הלוואי חזק מידי. ושוב, תודה על ה"בעד".
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

דיכאונית (שם נוראי) מה לגבי אומגה 3? שמן דגים?
שמעתי גם שיש גלולות למניעת הריון שעושות קצת בלאגן עם ההורמונים וזה מביא גם לדיכאונות.
אולי, יתכן את נוטלת כאלה? גם לי תקופות נטיה לדכאונות אבל אני תמיד מנסה למצוא את עצמי בגינה או אצל חברה טובה וזה מאוד עוזר.
אולי תספרי מעט על חייך. אולי נוכל גם לתמוך בך מעט נפשית ולעודד אותך.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי תמר_ס* »

שזה לא מוציא אותי מהמעגל המקסים של האנשים שכאן. שאני עדיין שייכת
זה לא.
כאחת שחוותה מה שאת מתארת אני מכבינה מאוד את התחושה הזאת. להיות תלושה, לעולם לא להרגיש עוד שייכת.
לא מכירה את הסרוקסט, אני רק חושבת שיחד עם הטיפול התרופתי כדאי לך לעשות עוד משהו. זה לא חייב להיות טיפול כלשהו, סתם משהו שאת אוהבת. ללמוד משהו חדש, ללכת לחוג, לשנות משהו בבית, מה שבא לך.
ואת בטח שואלת את עצמך "אבל מאיפה הכוחות? בקושי להרים את הטלפון אני מצליחה". זה יגיע, אני מבטיחה לך. התרופה תעשה קצת, את תעשי קצת. רק תתעודדי שיוצאים מזה.
ואל תחפשי למה זה קרה לך, זה קורה המון. הרבה יותר ממה שחושבים. ולא צריכה להיות סיבה מיוחדת לזה.
(())
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ראשית, רציתי להגיד שאת צריכה לעשות למען עצמך את מה שאת חושבת לנכון, בלי להתחשב במה שאנחנו נחשוב עליך! שנית, אני בטוחה שאף אחד לא חושב שאת לא באופן טבעי כי את לוקחת תרופה! שולחת לך הרבה כוח @} תזכרי שזה לוקח כמה שבועות עד שהתרופה פועלת.

פעילות גופנית יכולה מאוד לעזור לצאת מדיכאון. נסי לצאת כל יום לטיול רגלי קצר.
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

ה י, ד י כ א ו נ י ת? מה קורה איתך? מצבך השתפר? לא שמענו ממך.
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

רעיון טוב לשנות את שמך לשמחונית כבר מעכשיו
אני מאמינה כדולה בכוחן של המילים וההשפעה הישירה והמיידית שלהן עלינו
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי יפעת* »

דכאונית יקרה (לי דווקא אין בעיה עם הכינוי שבחרת. שם הוא גם סוג של בית, וגם דיכאון הוא מקום. כנראה שעלייך להיות שם עד שתמצאי את הדרך למקום שבו יהיה לך טוב יותר...)

בדיוק קראתי היום בדף דכאון שגעון את דברי פלונית אלמונית בעניין דומה והגבתי לדבריה.
אני מזמינה אותך לקרוא גם שם...

בהצלחה.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מיכל* »

אני מכירה אשה שלוקחת סרוקסט כבר שנים ולקחה גם בהריון, יש לה בת משגעת והכל הולך מצויין, התרופה ממש הצילה אותה ואת כל המשפחה שלה, הדיכאון נעלם לו (כמובן שבשנים רבות יש גם ירידות אבל אין להשוות למצב של לפני התרופה) הטיפול הכי טוב שידוע לי...פשוט מציל חיים. חובה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלונית* »

דיכאונית, פרטתי בדף איך להתמודד עם דיכאון של בן הזוג על המסע שעבר בן זוגי. (הסיפור השני בדף). אמנם לא השתמש בסרוקסט אלא בתרופה אחרת, ולקח כ 6 שבועות עד שהתחילה להשפיע אבל כיום הדיכאון כלא היה.
שחר*
הצטרפות: 09 יולי 2003, 08:58

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

מקווה שהשם שנתתי יתאים להמשך. בכל מקרה אני מבקש ממי שרוצה לכתוב פה שמות של תרופות שקיבל נגד דיכאון או יגיד מה עזר לו למשל אני קיבלתי DEPALEPT CHRO לאחר פעם אחת שהייתי אצל פסיכאטר הוא היה שחצן ובקושי הסביר את עצמו ולפני שאני מתחיל ליטול את התרופה הייתי שמח לדעת האם מישהו מכיר/ניסה אותה??
תודה שחר
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

בדוקטורס סי או אי אל
יש פורום פסיכאטריה מעולה
וכמעט כל כל כדור שמוזכר שם יש אנשים שניסו אותו
בקיצור אני מפנה אותך לשם
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני לקחתי את הDEPALEPT בטבליות של 200 מ"ג ארבעה כדורים ולאחר מכן שלושה ליום.
לפני זה לקחתי ליטיום.
הדפלפט הרבה יותר טוב מאשר הליטיום.
הליטיום מרדים מאוד ופוגע בעירנות ובריכוז.
אגב שתדע אף אחד לא יודע מה באמת התרופות עושות.
בכל מקרה תזהר לא להפסיק בפתאומיות אלא בהדרגה. גם ובמיוחד אם זה בלי תיאום עם הפסיכיאטר. כל שבועיים תוריד כדור. (ככה אני הורדתי בעצת הפסיכיאטר)
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

תודה פלוני אלמוני אני ממש מוטרד מזה וכל הזמן חושב האם זה מוצדק לקחת כדורים ? האם זה לא טבעי להיות בדיכאון (לפעמים) ? אני לא במצב של קיצוניות כלשיהא, הרופא ניהל איתי שיחה אחת בלבד והוא דיבר עם הפסיכולוג . הגעתי לפסיכולוג בעקבות עומס של אירועים שקרה לי בחודש אחד (חודש ינואר) אמא שלי נפטרה, פיטרו אותי מהעבודה והייתי צריך לצאת למילואים, בקיצור נפתחו לי מספר " חזיתות" שלא הצלחתי להתמודד עם כולם אז פניתי לפסיכולוג
יש לי בעיה של החזקת מקום עבודה למרות שכולם מדברים על זה שאני בעל מוטיבציה גבוהה, יש לי בעייה של ריכוז, אני סובל מחוסר ריכוז, גם בלימודים לא הצלחתי לשבת על ה"תחת " וללמוד, אני מחפש תמיד את הדרך הקלה להשיג תוצאות , ולא אוהב את התהליך.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

יש באתר את הדפים תרופה נגד דיכאון ו תרגיל נגד דיכאון. אולי עדיף להעביר את השאלה והתשובות לאחד מהם.

אם מענינת אותך דיעה אישית, שאינה מבוססת על ידע מקצועי אלא על נסיון אישי קצר מאד- אני נגד כדורים נגד דיכאון. לדעתי הם משמרים את הבעיה ולא פותרים אותה.
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

אורית ואיך לדעתך ניתן לפתור את הבעיה? זה לא בדיוק דיכאון זה מצב של אי ודאות חוסר אונים חשש ממה שיקרה כלכלי, זוגי ועם החיים בכלל, אני אדם שלא "אוהב" חוסר ודאות וגם מפחד מזה. הפסיכאטר לא ידע להגיד לי בדיוק מה הוא חושב שהבעיה ולכן גם אני לא מתלהב לקחת כדור בטח לא אחרי פגישה אחת בלבד. אני מעדיף לקבוע ולקבל חוות דעת נוספת ממישהו אחר ולהיפגש לפחות פעמיים כי אני מאמין ומצאתי חומר באינטרנט על זה שזה יכול לפגוע בכבד בדם ועוד רשימה ארוכה של תופעות לוואי אפשריות לגבי הבעיות שאני מרגיש שאני סובל מהם זה חוסר ריכוז, חוסר אמונה באנשים (אפילו באשתי).
תזמורת_הים*

תרופות נגד דיכאון

שחר, לצערי אין לי מספיק ידע כדי לתת עצות. אני במקומך הייתי מחפשת פסיכיאטר אחר, שינסה להבין מה הבעיה שלך ולא ימהר סתם לרשום כדורים, או אולי מטפל אלטרנטיבי כלשהו. נדמה לי שבדפים האחרים שהפניתי אותך אליהם יש עוד עצות על טיפול בדכאון. נסה גם ב-ייעוץ נפשי באופן טבעי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כרגע אין לי זמן אני יחזור אליך בהמשך.
אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב אם אתה מתעקש
אני לקחתי כדורים תקופה ארוכה מאוד ויש לי רק דברים טובים לומר
אבל לקח לי המון זמן וכמה סוגים עד שנמצא הסוג המתאים של הכדורים
ובמקביל לעבור טיפול מסוג זה או אחר
אני טופלתי על ידי פסיכולוג וגם בשיטת גרינברג.
הכדורים בהחלט לא קיבעו את המחלה אלא נתנו לי כוח להתמודד עם בעיות שלפני כן הייתי כל כך עסוקה בהשרדות ולא טיפלתי בהן
מקוה שעזרתי
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי נועה_בר* »

_אני טופלתי על ידי פסיכולוג וגם בשיטת גרינברג.
הכדורים בהחלט לא קיבעו את המחלה אלא נתנו לי כוח להתמודד עם בעיות שלפני כן הייתי כל כך עסוקה בהשרדות ולא טיפלתי בהן_
זה גם מה שאני יודעת מאנשים שסביבי. טיפול תרופתי צריך להיות משולב בטיפול תומך שמתייחס לסיבות החיים שהביאו, או, שמביאים קושי.
מה דעתך על טיפולים לא קונבנציונליים?
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

דעתי על טיפולים לא קונבנציונלים מאוד חיובית רק שאני לא מכיר טיפולים כאלה לבעיות האלה
הפסיכולוג שדיברתי איתו אמר שהחוסר ריכוז (שזה סימפטום) עלול להביא להתפרצות מניהדפרסיה
תזמורת_הים*

תרופות נגד דיכאון

בדיוק השבוע נתקלתי במאמר על חרדות. כתבו שם שדיקור הוא טיפול מצוין. אין לי מושג עד כמה זה מבוסס ואם זה נכון גם לגבי דכאון, אולי שווה לך לברר? יש לי טלפון של מדקר מצוין ברמת אביב אם אתה רוצה, הוא יוכל להגיד לך אם הוא יכול לעזור ואיך.
לגבי שיטת גרינברג, יש פה מישהי שמטפלת בשיטה ואפשר לשאול אותה מה היא יודעת על טיפול בדכאון- ההולכת בדרכים.
אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

ולי יש של מישהי שעוסקת בגרינברג
כמו כן הייתי בודקת אופציה של אבחון לADD
או ADHD
לילה טוב
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

שחר, יש לך את כל הסיבות שבעולם להיות במצוקה. אמא שלי נפטרה, פיטרו אותי מהעבודה והייתי צריך לצאת למילואים, איך לא? זה טבעי לגמרי. זה היה מוזר אם זה לא היה קורה. צריך זמן כדי ל"עכל" כל אחד מאירועים הללו.
שאר הדברים שאתה מתאר כמו יש לי בעייה של ריכוז, אני סובל מחוסר ריכוז, גם בלימודים לא הצלחתי לשבת על ה"תחת " וללמוד, זה קורה להרבה ילדים ובוגרים .
אני מציעה לך לקרוא על שיטה אנרגטית. שנקראת טכניקת איזון השדה האלקטרומגנטי . עוד חוויות ותגובות על הטיפול בשיטה זו ראה מתנת שחרור ו פשוט אלון
אם תרצה פרטים נוספים אתה יכול לברר כאן או להשאיר אימייל .
אין ספק שהרצון שלך לעזור לעצמך יקדם אותך בכל טיפול בו תבחר
בהצלחה
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

אני בן 33 נשוי פעם שניה סובל מחוסר ריכוז ומיקוד וגם ממעבר מהיר בין נושאים שונים כשאני מנהל שיחות קשה לאנשים לעקוב אחרי
בעתיד הקרוב אני רוצה לעשות תואר במשפטים (כבר התקבלתי) ואני חייב לפתור/לצמצם את הבעיות עד אז (אוקטובר)
אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

נשמע כמו ADD
שווטה להשקיע באבחון
במיוחד שאם תאובחן כ"נשא" תקבל הקלות במבחנים
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

שחר,
מה שאתה צריך לעצמך זה זמן בלי מטלות ולחצים עד כמה שניתן
האם נושא הלימודים הקרב לא מקשה על כל המצב?
מה דעתך על טפול בשיטת טכניקת איזון השדה האלקטרומגנטי?
תזמורת_הים*

תרופות נגד דיכאון

שחר, אם הבעיה שלך היא אכן הפרעת קשב (גם לי נשמע ששווה ללכת לאבחון) כדאי לך להעיף מבט גם בדף תחליפים לריטלין.
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

סובל מחוסר ריכוז ומיקוד
שחר,
האם כבר עברת אבחון או בדיקה בנושא?
@}
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

תודה לכולכם על התמיכה ועל העצות, אני בהחלט מקשיב וכיף לדעת שיש אנשים שלא מכירים אותך ואוהבים לעזור
עידכון: הייתי אצל פסיכאטר, אחר , שבדק אותי דיי לעומק הייתי אומר ואמר שאני לא סובל ממניה דפרסיה או מדו קוטביות ולמרות שיש לי כמה שאלות מבין מאפיני המחלה שעניתי בחיוב כמו למשל מדבר הרבה, קופץ בין נושאים, לא מרוכז, הוא באמת שלח אותי למכון "אניגמה" או "רום פילת" על מנת לעשות איבחון לבעיות ריכוז קשב
וזה אכן מה שאני מתכוון לעשות המבחן נקרא ADD כמו שאילה כתבה אז אילה אשמח לקבל עוד מידע על נושא ADD תודה
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

לגבי טכניקות איזון השדה נכנסתי קראתי ואני לא מתחבר כל כך לסוג זה של תיקשור למרות שבעברי הייתי צוחק על זה היום אני נותן את הכבוד הראויי אך לא "מתחבר " לזה
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שיפון_1* »

שלום שחר,
דכאון כמו שאני מבינה אותו, אינו מצב רוח רע, הוא משקולת חסרת שליטה היוצרת אין אונים ורמות שונות של חוסר תפקוד. ממה שאתה מתאר, על אף שאיני עוסקת בטיפול נדמה לי שאתה במצב של ריקון נפשי ואתגריי חיים שהגיעו לידי צומת. הבחירה שלך ללכת דווקא לפסיכיאטר היא בחירה גם של סוג הטיפול אותו אתה מזמין לחייך, תרופות יש בהן השתקה של סימפטומים, שנועדו לעורר אותך לבצע שינוי. אם אתה מרגיש שיש לך כוחות אני אשמח להמליץ לך על פתרונות של מרפאי גוף נפש הידועים לי כמועילים ביותר לבעיות נפשיות היכולים לסייע לך באופן המיידי למשל ב-פרחי באך (קשה לתאר את תרומתן המופלאה במילים)
אבל חשוב יותר יכולים לסייע לך בעדינות ובשיטות המשלבות מספר מיימדים (תזונה, מסג' וייעוץ) להתמודד עם האתגרים הנמצאים לפניך ולטפל בגורמים האמיתיים לתחושה הלא טובה.

חברה טובה שלי זה עתה סיימה משבר שלאחר לידה, בו היא נעזרה במטפלת נטורופטית, ראיתי אותה בסוף שבוע אחרי שנה של חרדות קשות ביותר , משקל עודף ודיכאון, היא נראת זוהרת וחזקה מאיי פעם. היא הורידה במשקל בהדרגה, סימפטומים פיזיים של דלקות חוזרות ונישנות עזבו אותה והיא נראית לי מוכנה לצאת לדרך חדשה.

משבר יכול להיות משביר. חזק ואמץ.
אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מקוה שלא שילמת לפסיכאטר השני שאמר לך תמורת כסף מה שאני כתבתי לך בחינם
בהצלחה במבחנים :-)
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

תודה אילה, כמובן שזה עלה כסף ואם תשמעי כמה עולה האיבחון חבל על הזמן
במכון אחד רוצים 1775 ש"ח ומהשני עוד לא קיבלתי תשובה
סיוננ_דה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 20:24
דף אישי: הדף האישי של סיוננ_דה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי סיוננ_דה* »

שלום שחר.
למיטב ידיעתי דפלפט היא לא תרופה לדכאון אלא לאפילפסיה.
לגבי האבחנה של דכאון - שאל את עצמך שתי שאלות פשוטות - אחת, האם את מדוכא רוב שעות היום, מרגיש חוסר תקווה, יאוש. והשניה - האם אינך מסוגל להנות מכלום, האם אין דברים מהנים יותר? אלה שני המאפיינים של דכאון.
היום יש נטיה להתחיל טיפול תרופתי במהירות ובמקביל לנסות טיפולים אחרים.
אני באופן אישי איני מאמין בטיפול תרופתי לדכאון, למעט בדכאון קשה (לא יוצא מהמיטה, לא אוכל וכו').
ממה שאתה תיארת , לא נראה לי שזה המצב.
סיוננ_דה*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 20:24
דף אישי: הדף האישי של סיוננ_דה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי סיוננ_דה* »

שחר.
דפלפט היא תרופה למחלה דו קוטבית, קרי, מניה-דפרסיה. מעבר להיותה תרופה לאפילפסיה.
היא אינה תרופה לדכאון. יתכן כי הפסיכיאטר שלך חושב שיש לך מניה דפרסיה ושאתה כרגע בשלב הדכאון.
לידיעתך.
תופעות לוואי - יכול לגרום לבעיות קרישה, הפרעה בתפקודי הכבד, נשירת שער, עליה במשקל, ישנוניות, דלקת בלבלב ופריחה בעור. צריך לעקוב אחר רמת התרופה בדם. ולפני התחלת הטיפול צריך לעשות ספירת דם ותפקודי כבד.
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

חני בונה: בקרוב אני עומד לעבור בדיקה שנקראת "טובה" זהוי בדיקה לאיבחון היא מול מחשב ולאחר שעושים אותה לוקחים כדור רטלין ורואים אם התוצאות איתו יותר טובות וככה מחליטים
אשמח לשמוע מאנשים שכבר עברו אותה מה הם חושבים
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

שחר,
אני שמחה שאתה עומד לעבור אבחון.
בהצלחה
@}
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

מישהו ניסה את שיטת אלבאום?????
פרח*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 23:36

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פרח* »

הייתי אצל פסיכאטר הוא היה שחצן ובקושי הסביר את עצמו

יש עוד פסיכיאטרים.
מטפל, ראוי לו שיביט באדם שמולו ויראה אותו כאדם שהוא.
אני הייתי מטופלת בכדורים פסיכיאטריים שנים מספר. הדרך למציאת הכדורים המתאימים והמינונים המתאימים היתה דרך יסורים וגם הגמילה (כן, כן, גמילה) היתה קשה עד מאוד.
לקחתי כדורים שאינם נחשבים כממכרים ובכל זאת הייתי צריכה עזרה של פסכיאטרית שונה מזו שטפלה בי. משהי שהאמינה שאוכל להשתחרר כדי להצליח לעבור את דרך הייסורים הזו.
אני הייתי זקוקה לכדורים מאוד מאוד בעת שנתנו לי והליווי הטיפולי (שיחות) ניתן על ידי אותה הפסיכיאטרית שכנראה הצילה את חיי. ובכל זאת, היום לא הייתי לוקחת אותם. הייתי מחפשת כל דרך אלטרנטיווית אחרת כדי להיאבק בדיכאון.
לכדורים השפעות נלוות רבות והן לא פשוטות.

בהצלחה.
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

אוקי הנה עידכון קצר
ביצעתי את מבחן "טובה" במכון אניגמה היחס במכון היה מצוין הסבירו לי הכל והיה יחס עדיף מצד כל הנוגעים בדבר , המזכירות טכנאית המחשב ומהפסיכאטר המאבחן. האיבחון המלא מורכב משלוש פגישות בראשונה שיחה עם פסיכאטר ומילויי שאלון בשנייה המבחן עצמו ובשלישית (שעוד לא הייתה לי) סיכום עם הפסיכאטר.
הרגשתי כמו ילד כל מי שחיכה בתור למבחן היה ילד
:)
המבחן עצמו היה 20 דקות הייתי צריך ללחוץ על לחצן בכל פעם שראיתי ריבוע למעלה
לאחר מכן לקחתי רטלין 20 מ"ג ואז לאחר שעה וחצי שוב מבחן של 20 דקות
באותו יום הרגשתי כמו זומביט וקצת סחחורת ולחץ קל בעיניים
אני מחכה בקוצר רוח לפגישת הסיכום ואז אחליט על המשך פעולה
אשמח לשמוע שיתופים מאחרים שעברו את המבחן או לוקחים רטלין
שחר
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

תודה מיק _רוני
הייתי בפגישה שלישית ובאמת גילו שיש אצלי את הבעיה ברמות דיי גבוהות המליצו לי על מספר פעולות
קריאת הספר "מריטת עצבים"
לעסוק בפעילות של אמנויות לחימה (אסור לי כי עברתי תאונה)
יוגה
ובנוסף דבר שנקרא "אימון" אני עושה את זה בפורום של לנדמרק
הייתי שמח למצוא מישהו שהוא גם פסיכולוג וגם מטפל אלטרנטיבי אך לא יצא לי.
תזמורת_הים*

תרופות נגד דיכאון

איזה יופי שגלית מה הבעיה!
בקשר לאמנויות לחימה- אולי כדאי לבדוק אם אתה יכול לעשות טאי צ'י? זו פעילות מאד עדינה, יכול להיות שתוכל לעשות את זה למרות התאונה.
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

שחר,
עצם האבחון שעברת כבר תורם להרגעה הייתי שמח למצוא מישהו שהוא גם פסיכולוג וגם מטפל אלטרנטיבי אך לא יצא לי. ישנם מטפלי EMF שהם לא פסיכולוגים אבל משלבים שיחות עם הטיפול. אני מכירה באופן אישי אחד מצויין.
ואני לא מתחבר כל כך לסוג זה של תיקשור אם אתה לא מתחבר לשיטת הטיפול אז לא, אבל בטיפול עצמו אין שום תקשור. אתה גם יכול לנסות טיפול קצר ללא שום התחייבות.
(-:
טל_טיבי*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי טל_טיבי* »

הייתי שמח למצוא מישהו שהוא גם פסיכולוג וגם מטפל אלטרנטיבי אך לא יצא לי.

אני מכירה כמה כאלה. ואפילו טובים.
ואפילו אחד שהוא פסיכולוג + פסיכיאטר + מטפל אלטרנטיבי.....
היכן אתה בארץ שאוכל לתת יותר פרטים.
אפשר לכתוב לי גם במייל (נמצא בדפבית שלי).
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

יש כאן אנשים שמשתמשים \השתמשו בפרוזק ומעוניינים לשתף?

אני לוקחת את הכדור כבר שנה, והייתי רוצה לדעת האם עוד אנשים עברו את תופעות הלוואי שאני עברתי ...
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

לטל טיבי
המיל שלי הוא
[email protected]
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

ראה הולצמן אלבאום
משה אלבאום ישמח לענות שם על שאלות
שחר*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שחר* »

לא ראיתי שמשה עונה שם
חני_בונה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חני_בונה* »

משה אלבאום ענה בדף הנ"ל ב- 30.1
מיואשת*
הצטרפות: 20 ינואר 2002, 15:18

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מיואשת* »

אובחנתי כסובלת מחרדות ועצבים אני 5 חודשים אחרי לידה
מישהו יודע אם סרוקסט משפר יש לי בעיה גם של חשק מיני ירוד ודיכאון ואני גם מניקה ואני לא רוצה להניק עם הכדורים אז אני עכשיו מפסיקה להניק את הקטן מה שעוד יותר מדכא
זקוקה לעידוד
מ_י*
הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
דף אישי: הדף האישי של מ_י*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מ_י* »

מיואשת, אני לא מכירה את התרופה שאת מזכירה.
יחד עם זאת, כן יודעת שהתרופות ממשפחת הפרוזאק עוזרות מאד, ויחסית נחשבות לחסרות תופעות לוואי. בתרופות של הדור החדש גם תופעות הלוואי שהיו פחתו מאד (כמו השמנה וירידה בחשק המיני).
לא ידוע לי מה עושים בענין של הנקה. יש כאן מסביב מעריצי הנקה וגם אני עצמי מניקה במרץ, ובכל זאת נדמה לי, שעדיף לתינוק אמא שמחה ללא חרדות ועצבים שמאכילה אותו במטרנה מאשר אמא סובלת ומניקה. אם את סובלת מחרדות ועצבים, דבר ראשון, למענך ולמענו, לטפל בעצמך ולהחזיר את השמש לחיים שלכם, וטוב מאד שאת מגלה אחריות אמהית ופועלת בכיוון הנכון.
אני מאחלת לך שנה טובה מאד, שמחה ומוארת, עם הקטן.
פרח_משוגע*
הצטרפות: 08 מרץ 2005, 22:42
דף אישי: הדף האישי של פרח_משוגע*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פרח_משוגע* »

יש לי חברה טובה שחיה עם סרוקסט כבר הרבה שנים כולל שני הריונות. שני ילדים בריאים שאף ינקו כל אחד למעלה מחצי שנה. היא תגיד לך רק דברים טובים על התרופה הזו.

אני לעומת זאת סבלתי מהתרופה הנ"ל מאוד מאוד. ניסיתי לקחת אותה מכיון שהיא נחשבת בטוחה בזמן הריון ושנה סבלתי מאוד. כל התופעות שסבלתי מהן לפני כן הוחמרו והופיעו עד כמה. לבסוף הרמתי ידיים ולקחתי תרופה אחרת שכן התאימה לי. לשמחתי הרבה היום אני כבר שלוש שנים אחרי ואת ההריון והלידה עברתי "נקייה".
יש לי מכר שליוויתי בתקופת נסיון הפסקת שימוש בסרוקסט שעבר גיהנום קרוב לשנה. ממש גמילה מתמשכת וקשה. אז גם גילינו (הוא וגם אני שכמה שנים קודם כל כך רציתי דווקא את התרופה הזו) שיש קשר שתיקה סביב הסרוקסט שמוצגת כתרופה "שאינה ממכרת". היא (אולי) אינה ממכרת במובן שאין צורך להעלות את המינון כדי להגיע לאותה תוצאה כעבור זמן אך התופעות של הפסקת השימוש בה גם כאשר הן הדרגתיות הן קשות לאנשים רבים. בזמנו מצאתי מאמר בעיתון אמריקאי על התרופה שטען עוד כמה דברים איומים אבל אין לי סבלנות לחפש ובכל מקרה זה היה מאמר בעיתון לא מחקר. את יכולה לנסות בגוגל : סרוקסט התמכרות גמילה (באנגלית כמובן)

בהצלחה בכל מקרה.
אולי תמצאי שזו התרופה המתאימה והנכונה לך. רק אל תלכי עם הראש בקיר. אם נהיה לך רע עוד יותר - זה לא "הכל בראש שלך".
אילה_א*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אילה_א* »

אפשר להניק עם התרופה חבל להפסיק אני מכירה חמוד בן 4 שינק סרקוסט
ועוד אחות קטנה שעדיין יונקת
ואמא שלהם הרבה יותר רגועה ופחות עצובה ועצבנית
לפני שאת מחליטה להפסיק להניק
תבדקי שוב אם יש המלצה חד משמעית לא להניק
סרוקסט עוזר ואם הוא לא יעזור נסי תרופה אחרת מאותה משפחה לפעמים צריך לעבור כמה סוגיםעד שמוצאים את הסוג הכי מתאים
וגם קחי בחשבון תקופה של כמה שבועות עד שתרגישי יותר טוב
אבל את יכולה להיות בטוחה שעצם זה שהחלטת לנקוט פעולה ולהתחיל לקחת את התרופה את בדרך החוצה מין המצב הגרוע
מיואשת*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מיואשת* »

תודה על התגובות אני ממש לא טוב לי אני פשוט חיה בשביל הילדים עצוב להגיד את זה אני מחפשת מישיהי לדבר איתה מישיהי במצב כמו שלי.
שאלה לפרח משוגע איזה כדורים כן עזרו לך לא בא לי לנסות כל מיני כדורים אני מפחדת שזה יחמיר?
אני הגעתי למצב קשה מאד אין לי חשק עם בעלי פעם הוא היה מבין עכשיו זה כבר מעצבן אותו ניראה לי אני רוצה להשתנות ועוד לא התחלתי לקחת את הכדורים אני חוששת אם מחכה לשוחח לי נראה ששנה טובה לא באופק אצלי
פרח_משוגע*
הצטרפות: 08 מרץ 2005, 22:42
דף אישי: הדף האישי של פרח_משוגע*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פרח_משוגע* »

מיואשת יקרה, זה לא משנה מה סוג הכדורים שעזרו לי. הם לא בהכרח יעזרו לך. יכול להיות שהסרוקסט כן יהיה מצויין בשבילך.
מי הרופא שרשם לך את הכדורים? את יכולה להתקשר ולדבר איתו/ איתה?
יש איזו דרך ליצור קשר ישיר איתך?
מדוכאת*
הצטרפות: 23 מרץ 2003, 22:18

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מדוכאת* »

כן האימל שלי הוא [email protected] והטלפון 050-7383406 אני יכולה לטלפן אלייך אם קשה לך צרי איתי קשר תודה
מיואשת*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מיואשת* »

זה אני כתבתי במדוכאת מחכה לך.....
הרוצה_בטוב*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2005, 11:45

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי הרוצה_בטוב* »

בן זוגי סובל מדכדוך ואנרגיות נמוכות מזה זמן מה (שנתיים -/+). הוא הולך לטיפול פסיכולוגי שעוזר לו קצת להבין את עצמו (חסכים מהילדות...) אבל לא ממש מביא תוצאות בשטח.

בקשר שלנו הוא בעיקר מתוח וכועס (פורק את הקשיים שלו...), לא סבלני או "זוגי", ומצפה שהכל יתנהל כפי שהוא רוצה בלבד. המצב מאוד מרחיק ביננו. לי לא נעים בחברתו הזעופה והוא מצפה ממני לעיטוף תמידי שקשה לי לעמוד בו.

אני הצעתי לו לבדוק את אפשרות התרופה שיכולה לעזור לו "לחזור לעצמו" (הוא מרגיש בעצמו שהוא אחר ולא טוב לו עם זה) ולהנות מאיכות חיים טובה יותר בשבילו, בשבילי ובשביל כולם שסביבו... והוא מסרב אפילו לחשוב בכיוון ("אני לא מוכן לחיות על כדורים").

לי מאוד קשה לחיות לצידו בצורה כזו. כמעט לכל הצעה הוא מסרב (אירועים חברתיים, משפחתיים...) ואני ממש צריכה לשדל אותו... זה מתיש, זה מאכזב וזה מוריד גם אותי !

האם יש דרך לגרום לו להסתכל על הדברים קצת אחרת ? (אני יודעת שהוא יכול להיות הרבה יותר מזה כי אני מכירה אותו אחר)
הרוצה_בטוב*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2005, 11:45

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי הרוצה_בטוב* »

תודה,
הפנתי אליו את שאלתי
ציפראמיל_וסרוקסט*
הצטרפות: 16 נובמבר 2005, 23:59

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי ציפראמיל_וסרוקסט* »

שתיהן תרופות מצויינות.
אני לוקחת את הראשונה, אבל מכירה הרבה שלוקחים את השנייה, כי אני בקבוצת תמיכה להפרעת חרדה בירושלים.
בני השני בן 7 חודשים. אפשר להניק, אבל הפסיכיאטר לא ממליץ- בהריון השילייה עוד מווסתת, ובהנקה אין מה שיווסת. מאד רציתי להניק אבל התאפקתי...בהריון הבא (?).
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי שואלת* »

האם למישהו יצא להשתמש בפבוקסיל??נגד חרדות
ד''ר_בועז_רון*
הצטרפות: 27 אפריל 2006, 09:29

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי ד''ר_בועז_רון* »

היגיע הזמן להתעורר

האם הריפוי מסתכם בהעלמות הפריחה, כאב הראש, הדלקת בגרון, באוזן או בדרכי השתן?
האם המחלה באמת עברה ריפוי?
מה קורה לאדם 5, 10, 15 שנה אחרי שלקח ריטלין, הורמונים או סטרואידים?

הגישה הטיפולית הנפוצה היום היא לראות בסימפטומים את המקור של המחלה ולטפל בהם. הפריחה בעור, האלרגיה, כאב הראש, הצרבת והדיכאון נתפסים כמחלה עצמה, לפיכך טיפול ש"יעביר" את הסימפטומים ייחשב טיפול מוצלח, בפרט אם יוכל לעשות זאת במהירות.
הדבר דומה לאדם הנוהג במכונית, במהלך הנסיעה המנוע מתחמם ונורת אזהרה נדלקת. הוא יכול להבין שהנורית איננה מקור הבעיה, אלא שמתריעה על תקלה. הנהג יעצור בצד, יבדוק, יתקן וימשיך בנסיעתו. והנורית - תכבה לבד.
אפשרות אחרת- היא שהנהג יראה בנורית את מקור הבעיה, ישלוף אותה ולוח המחוגים יחזור להראות תקין. בהמשך התסריט הצפוי- המנוע יתחמם ויגרם נזק.

בתפיסת הרפואה ההוליסטית- הסימפטומים הם למעשה ניסיון ריפוי של הגוף, הגוף מנסה "להוציא החוצה" את המחלה. הפרעה או חסימה של ביטוי זה, תאלץ את הגוף לשוב לנסות להוציא את המחלה (לעיתים כעבור מספר שנים), אלא שמאחר ונחסם ברמה אחת, הוא יאלץ לבטא את המחלה ברמה גבוהה יותר.
דוגמא:
ילד המגיע עם פריחה אל רופא העור- יטופל לרוב באמצעות משחה ש"תעלים" את הפריחה. שנה שנתיים אחרי (לפעמים אחרי שבוע)- מתפתחת תמונה של אסטמה, (או "ברונכיט ספסטית")- רופא מערכת הנשימה (פולמונולוג) אליו יגיעו ההורים המודאגים ירשום אינהלציות מסוגים שונים, מרחיבי סמפונות ולעיתים טיפול תרופתי דרך הפה.
שוב יעברו שנה שנתיים והפעם תופענה הפרעות קשב וריכוז, הפרעות התנהגות או חוסר שקט- ההורים המודאגים יגיעו הפעם בהמלצת הגננת או המורה לנוירולוג (הרופא המטפל במחלות מערכת העצבים), ובחלק לא מבוטל של המקרים הם יצאו עם תרופה בשם ריטלין ודומיה.
התסריט יכול להמשיך הלאה, לשלב הבא- לדיכאון, חרדות, ריקנות, תחושת תסכול לא מובנת.
הם יופנו לרופא פסיכיאטר, שיטפל בהם בשיחות או שירשום תרופות כדוגמת פרוזק, סרוקסט ודומיהם.
והסיפור לא נגמר...
  • התסריט לא חייב להופיע בשלמותו, אך האם הסיפור הזה מוכר לכם? באופן אישי, או אצל חברים, קרובי משפחה?
הראיה יכולה להיות לטווח קצר מאוד-
הפריחה שנעלמה, הדלקת שחלפה- האם המחלה באמת עברה ריפוי? הייתכן שהפריחה בעור עברה לריאות בצורת אסטמה? או למעשה נדדה מהתחום הפיזי לבעיה נפשית?
מה קורה אחרי הפסקת הטיפול? האם הילד יותר בריא?
אנחנו רואים שדלקות אוזניים בילדים, דלקות גרון, נזלת כרונית- ממשיכות לחזור למרות הטיפול האנטיביוטי, שאלרגיות בחלקן וכן דיכאון וחרדות מחייבות טיפול סימפטומטי קבוע על מנת שלא יתפרצו.
יהיו אנשים שירימו גבה ואף יתרעמו- מה הקשר בין העור לריאות? מה הקשר בין הריאות למערכת העצבים, לקשיי ריכוז או התנהגות? הקשר הוא- שזה אותו הילד/ האדם.

ובראיה למרחק יותר ארוך- מה קורה לאדם 5, 10, 15 שנה אחרי נטילת ריטלין, הורמונים, סטרואידים ודומיהם? מי בדק שינויים ברמה הנפשית, ברמת מערכות היחסים (עם עצמו, עם הסביבה וכו'), ברמת ההתפתחות האישית, במערכת החיסון, ברמת שלוות הנפש- או שאולי אלו לא מוגדרים כלל כמדדים לבריאות האדם?
האם יש קשר למחלות כמו סכרת, סרטן, או ביטויי חרדה, מתח, בעיות שינה ודיכאון כרוני מהם סובלים אנשים כה רבים?

האם ההפרדה בין חלק של הגוף למכלול האדם- היא נכונה? האם ניתן לטפל בעור כאילו אין לו קשר לריאות, לראש, למצב הרוח, להתנהגות- למכלול של האדם?
בטיפול הוליסטי- אם חלה הטבה במצב העור, אך לא חלה הטבה במצב הרגשי, בתקשורת עם הסביבה, בהתפתחות האישית, בביטחון, בחיבור לשפע- צריכים לבדוק את הטיפול.
הטיפול ההוליסטי בא להחזיר את מכלול האדם לבריאות To restore health"" (הוליסטי בא מהמילה שלם). במצב בריא הסימפטומים הולכים ונעלמים, בהירות החשיבה מתחזקת ואיתה משתפרת היכולת לעשות בחירות טובות יותר ולממש מטרות, והשמחה הפנימית יוצאת.

חשוב לציין- אין במאמר זה להוות ייעוץ רפואי מכל סוג, אין בו כדי לחוות דעה על טיפול, או לכוון בכל צורה על הפסקת או שינוי מינון של טיפול רפואי מכל סוג ובפרט כרוני. שינוי או הפסקת טיפול רפואי חייבת להתבצע אך ורק בהנחיה אישית של רופא. באם יעשה באופן עצמאי יכול להזיק ואף לסכן חיים.
כמו כן- אין במאמר זה כדי לזלזל או לפסול את הרפואה הקונבנציונלית שיש בה חשיבות רבה, עזרה והצלה בתחומים רבים. אלא להאיר גישת חשיבה נוספת.
הערה- הטיפול בסימפטומים נפוץ גם בחלק מתחומי הרפואה המשלימה שמתיימרים להיות הוליסטיים, הם יתאימו לסימפטומים "תרופה טבעית" שתביא במקרה הטוב הקלה זמנית ובהמשך יכולה לגרום לנזקים. שחלקם תהייה תחושת האכזבה מהתחום כולו.

ד"ר בועז רון
רופא M.D והומאופת קלאסי RCHom
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

ד"ר בועז רון,
קראתי את המאמר שלך, שכתוב ברור ונכון, בעיניי.
אולי אתה יכול להרחיב גם על הסימפטום שקוראים לו מיגרנות.
אולי הנורית הזו שמהבהבת בעין שמאל, מודיעה לנו על משהו יותר ספציפי, ולא מוכרכים לפרק את כל המנוע כדי להגיע, אלא, רק את, נאמר, מערכת האידוי של האוטו... (כמובן, כמטאפורה!)
Tempest*
הצטרפות: 12 מרץ 2006, 11:43

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי Tempest* »

אולי אתה יכול להרחיב גם על הסימפטום שקוראים לו מיגרנות.

ובנוסף גם על מעי עצבני ששמעתי שמופיעים ביחד בהרבה מקרים?
אורלי_שעיה*
הצטרפות: 03 יולי 2006, 19:21

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אורלי_שעיה* »

מדוכאים ומיואשים יקרים
בתחילת הדף משהו שואל אם זה טבעי להיות בדיכאון ואני חושבת כן, שזה באמת מאוד טבעי.
אני מרגישה שהמון עבודה פנימית בכלים רבים ומגוונים מחזיקה אותי למעלה מעל התחושה הטבעית של חוסר,רייקנות והרמת ידיים.
ראיה לכך היא העובדה ש85 אחוזים מהאוכלוסיה אם לא יותר מכורים לאלכהול,גראס, סמים קלים אחרים ,אכילה מופרזת או הופכים קיצוניים בעבודה או נדבקים ל דת כלשהי.
אז כן זה קיים ובגדול ואני מוצאת שיוגה היא דרך פשוט מופלאה במיוחד להארה ואושר.
זה בקשר לדיכאון הרגיל, ה"מאוזן".
דיכאון קשה יותר כפי שמתואר פה זה כניראה כבר יותר מורכב ממה שאני מבינה אבל גם פה יש אור גדול למשתמשים בתרופות:פרחי באך.
פרחי באך מטפלים במצבי חרדות,דיכאונות,בלבול מתמשך ואובדנות באופן מלטף ועמוק בד בבד ואין להם אף תופעות לוואי.
כיוון שהנושא מאוד מורכב ואישי לא אכנס לדוגמאות או פירוט אבל אשמח לייעץ בטלפון למי שיבקש,אולי אפילו בפגישה.
אז אפשר להתקשר ולהשאיר הודעה ואני אחזור-04-6787273
נלי*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2004, 11:30

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי נלי* »

מכירים המלצה לפסיכיאטר טוב בת"א שלא גובה הון עתק להתאמת תרופה (לא לשיחות, רק לשיחה ראושנית + התאמת תרופה) ?
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

הספר "ללא פרויד ללא פרוזק" לכל מי שמעוניין בכלים להתמודד עם מצבי רוח משתנים, ובינהם דיכאון.
או במילים אחרות: "הכר את מוחך הרגשי"

מ-ש-ה-ו.

(שם המחבר לא ידוע לי, וכמובן הספר עכשיו בהשאלה....)

"חשוב טוב-יהיה טוב" כך אומר רבי יוסף-יצחק (הרבי ה-6 בשושלת רבני חב"ד) וזה אכן עובד!

וואו! בדיוק קפץ לי המשפט בצהוב: "מילים יוצרות מציאות"

בשורות טובות.
מנוחה*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2006, 01:23

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מנוחה* »

אני כבר שנתיים ללא תרופות.
אני מאושרת. ואני קמה כל בוקר עם חיוך.
כשאמרתי לפני שנתיים, לפסיכיאטר בתל השומר שהחלטתי להפסיק עם התרופה, (אחרי 4 שנים, ובליווי פסיכולוגי)
הוא אמר "אין דבר כזה, את עוד תחזרי אלי".
למזלי הייתי כבר חזקה יותר, וקיבלתי את המשפט הזה כאתגר.
אז הרבה טיפול ועבודה קשה, והיום אני אחרת.
למה אני כותבת כאן? כי כשהייתי בפנים, מאוד חיפשתי אנשים שהיו שנים בפנים ויצאו מזה.
אני מקוה שבזמן הקרוב תזדמן לי גם אכשהו אפשרות לעזור לאנשים בנושא הזה.
אני שולחת שאלה לאלוהים/ליקום ומחכה לתשובה.
חיבוק אוהב לכולם.
חסיה*
הצטרפות: 16 מרץ 2010, 15:22

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

שלום, האם מישהו מכיר את התרופה רמוטיב? איך היא משפיעה?
תודה.
עננים_בקפה*
הצטרפות: 16 מאי 2009, 21:53
דף אישי: הדף האישי של עננים_בקפה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי עננים_בקפה* »

זו תרופה על בסיס צמח ההיפריקום. יחסית לתרופות אחרות יש לה מעט תופעות לווי. (בעיקר רגישות יתר לשמש) יעילה כמו תרופות אחרות לדיכאון קל עד בינוני (כ60-70% מהמקרים) לא מתאימה למצבי דיכאון וחרדה קשים. חיסרון משמעותי המחיר, כ100 ש"ח לחודש.
פלונית*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלונית* »

הרמוטיב , בעלי נמצא עליו כבר שנתיים.. ע"ח הקופה.. לא מסתכם ב 100 ש"ח.. הרבה פחות..
התרופה מקלה על התקפי חרדה. כן. ומאחר והיא על בסיס צמח סיינט ג'ון היא פסיכולוגית לפחות נעימה יותר לשימוש..
חסיה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

תודה.
האם הרמוטיב מביא להקהיית הרגש? האם הוא גורם לאיזון מלאכותי המונע התפתחות אמיתית?
אני בעצם שואלת האם יש תופעות לוואי נפשיות ורוחניות.
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי אישה* »

אומר לך שלא ! האיזון המלאכותי כפי שקראת לו, לא פוגם באישיות ולא משנה אותה.
זו טעות נפוצה. אנשים חושבים שעזרה של כדורים משנה אישיות . היא לא!! אבוי אילו כך היה.
בטח לא יכולה למנוע התפתחות , להיפך, משהו בך משתחרר ומאפשר לך להיות עצמך האמיתית, בלי הפחדים וההססנות .
רק על עצמי לספר ידעתי. כמובן
חסיה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

תודה על התשובות אבל לא נחה עליי דעתי.
התחלתי לחפש את האמת מאחורי יצירת ומכירת הסמים הפסיכיאטריים ומצאתי את זה:

http://www.cchr.org/#/home

יש כאן עדויות רבות לשינויים באישיות ולתופעות לוואי קטלניות.
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי סאלוש* »

זו טעות נפוצה. אנשים חושבים שעזרה של כדורים משנה אישיות . היא לא!! אבוי אילו כך היה.

אני דווקא מרגישה שהטעות הנפוצה היא לחשוב שהכדורים לא משנים את האישיות.
אני פוגשת הרבה אנשים - בחיי האישיים והמקצועיים - שנוטלים כדורים פסיכיאטריים.
ובטח שהם משנים את האישיות. אם יש דבר כזה אישיות. משנים את התחושות, הרגשות, התפיסות.
הרי לזה הם מיועדים, לא? החרדה, המתח, הלחץ או חוסר השינה, לא מנותקים משאר הדברים שקורים אצלנו בראש. אי אפשר לנטרל אותם בלי להשפיע על עוד דברים. "אפילו" אקמול משפיע על עוד דברים.

בנסיון שנתקלתי בו עד היום, התרופות שאנשים נטלו גרמו לשתי תופעות לוואי עיקריות. אחת היא איזה סוג של נמנום, רפיסות, נרפות. אנשים שילחצו את היד שלך מאוד חלש. משהו שם קצת ישן, לא נמרץ. אולי זה יותר נעים להם מאשר העצבנות, אבל אי אפשר להתעלם מהתופעה הזו. התופעה היותר נפוצה שנתקלתי בה, היתה משהו שנסגר. משהו שנקבר. משהו קצת נראה סגור בפנים (באיבר - פנים). הרגשות שלהם מודחקים רחוק מאוד ועמוק. אנשים שיגידו שהם לא בקשר עם הוריהם או אחיהם, אבל זה לא מזיז להם בכלל. האמת היא שעכשיו כשאני עושה סקירה בראש של האנשים שאני חושבת עליהם, אני נזכרת באחת שלגביה התופעה הזו ממש ממש מינורית. היא היוצאת דופן שאני מכירה.

אגב, אני רואה את התופעה הזו גם אצל אנשים שמעשנים, בעיקר אם זה מעל כמה סיגריות ביום (לפעמים גם עם כמה ביום). הרבה הדחקה. לפעמים אנשים משתמשים בקוקטייל שלם: תרופות פסיכיאטריות, וואליום נגד כאבי ראש (נדמה לי), כדורי שינה, סיגריות ואלכוהול. יחד הכל. במקרה כזה העבודה הרגשית היא איטית, איטית מאוד, וגם די מייאשת. זה כמו לשחות בתוך דבש, דבש של הדחקה. דבש סמיך כזה כמו האורגני, לא הנוזלי מהסופר...

ההחלטות הללו מאוד מורכבות. אבל אני חושבת שכדאי להביא בחשבון את כל הגורמים.
חסיה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

תודה שחף, בכל זאת יש באתר המון נתונים שהתחברו לי נכון.
שאלתי את השאלה לגבי הרמוטיב מכיוון שאח שלי היה אצל פסיכולוגית ובפגישה הראשונה היא הציעה לו לקחת את זה.
מהכרותי את אחי, הוא לא בסכנה, אין לו מחשבות אובדניות ולדעתי הוא לא זקוק לשום תרופה.
הוא בשלב מעבר בחייו, המצב רוח שלו ירוד, הוא חסר בטחון ומבולבל.
נראה לי כל כך מדוייק שהוא ירגיש ככה על מנת שיפתח רצון לחקור ולבדוק את עצמו ולהגיע להחלטות על כיוונים מדוייקים.
המצב הרגשי שלו הוא טריגר וסמן לבחירה בשינוי.
כמו שכאנשים חולים קשה פיסית הם פתאום מבינים דברים ויוצרים שינוי. זה הרי לא יעזור לרפא את הסימפטום שלהם, אלא את המקור למחלה.
במקום לעזור לו להתמודד עם הרגשות שלו, להבין, לחקור , להתעלות, מנסים לסמם אותו... לא מבינה את זה.
הוא לא יחלים מסמים, הוא יחלים משינוי המודעות ויצירת שינוי.
אם היא לא חושבת שהיא יכולה לעזור לו לשנות את המודעות שלו ולהתפתח, שתפנה אותו למישהו שיכול.
נראה לי שזאת אותה גישה שמציעה אפידורל ליולדת שקשה לה.
מין גישה גברית, מערבית, מודרנית שדוגלת בהדחקה וחוסר לקיחת אחריות.
עננים_בקפה*
הצטרפות: 16 מאי 2009, 21:53
דף אישי: הדף האישי של עננים_בקפה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי עננים_בקפה* »

שאלת תם. ואם מטפל הוליסטי היה מציע לו מיצוי היפריקום? האם היתה מתעוררת אותה שאלה?
חסיה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

בוודאי, כל דבר שיוצר התערבות עלול להפריע ולעכב, גם חומר טבעי ואפילו ריפוי אנרגטי.
כל התערבות מצריכה שיקול דעת זהיר.
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

הנה מחקר חדש שפורסם בוינט, זוהי סקירה של מחקרים רבים, שטוען שתרופות נגד דיכאון, עבור אנשים בדיכאון קל עד בינוני (בניגוד לדיכאון חמור), לא יעילות יותר מפלסבו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3864669,00.html

האנשים שאני מכירה דווקא חווים השפעה.
מודאגת*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 22:03

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מודאגת* »

שלום לכולם
מבקשת עצה
אני יוצאת עם בחור מקסים- חמוד, מתחשב, סבלני חכם... אבל מה זה מרוחק. לפעמים אני מסתכלת לו בעיניים ומנסה למצוא אותו. כאילו הנשמה שלו נמצאת אי שם מכווצת בגוף...
בכל אופן היום הוא סיפר לי שלפני שנה עבר עליו משבר קשה בעקבות פרידה מבת זוג, בקיצור הוא אובחן בהפרעה דו קוטבית ומאז (כבר שלושה חודשים) הוא על ליתיום.
אותי זה הדאיג. קראתי מה שאפשר על התרופה הזו, אבל יש לי הרגשה שזה לוקח בו המון מקום ושהוא ממש כהה ברגשות שלו. גם יש לו רעד ויובש מטורף בידיים.
אני מוכנה להיות כאן בשבלו ולעזור לו ולתמוך.
לא אוהבת תרופות...

והשאלה: האם ישנם אנשים היו על ליתיום ועברו לטיפול טבעי ומוצלח?
ובכלל מה יש לכם לומר על ליתיום?
(יש לי הרגשה שאני לא אוהבת את הליותים הזה!)
סאלי_תדמור*

תרופות נגד דיכאון

יש לי מכרה שלקחה ליתיום באיזו תקופה, כתרופת הרגעה. זה לא עשה לה טוב והיא הפסיקה, והתחילה לעבוד על עצמה בשיטות של תקשורת, יחסים. עשתה כמה סדנאות לאורך תקופה של כמה שנים. זה היה לה טוב. היא כבר שנים רבות רבות ללא תרופות. אני לא אגיד שהיא תמיד הטיפוס הכי רגוע, אבל יש לה חיים טובים.

אין לי ידע רב בתרופות. אני רק מספרת על המקרה הזה שאני מכירה מקרוב.
פלונית*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי פלונית* »

בלטינית יש לו מאניה דיפרסיה. יש לבעלי חבר עם בעיה זו.
ממה שאני שמעתי- ללא תרופות, החיים די קשים
ועם תרופות - הם הופכים לקצת זומבים.
קחי בחשבון שזו מחלה תורשתית קשה שיכולה להופיע אצל ילדייך.
חסיה*

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי חסיה* »

מעדכנת:
בניגוד לעצת הפסיכולוגית, ההורים וחברים אחרים, אחי לא הסכים לקחת תרופות.
הוא עבר תקופה קשה של נתק רגשי ומחשבות אובדניות רגעיות. הוא התמיד ולא ויתר, נכנס פנימה ושאל ושאל ושאל... מי הוא ולמה הוא כאן ןמה ייעודו.
וברגע הנכון כשכל התנאים התבשלו , הכל נפתח. הלימודים הנכונים, הדירה הנכונה, ההבנות נפלו כמו אסימונים, והוא יצא מזה.
תהליך מקסים ומרגש שלא עוכב והופרע על ידי שום כימיקל.
הוא יודע שזה תהליך ואתגר אך הוא נחוש לעשות זאת בעצמו בלי תלות באף אחד ובשום דבר.
הוא פשוט הרגיש שהתרופות יעכבו את הצמיחה וידחיקו את האתגר האמיתי.
סאלי_תדמור*

תרופות נגד דיכאון

חסיה, תודה! זה מרגש מאוד לקרוא. ומחזק.

עכשיו אני נזכרת שאני מכירה עוד אישה שהיתה במצב נפשי קשה הרבה שנים. ועם תרופות. כלומר הן לא ממש עזרו לה. מתישהו הגיע השלב שהיא התחילה תהליך נפשי מוצלח מאוד (במקביל לתרופות) וזה ממש הוציא אותה מזה, לגמרי. אני חושבת שהיא עדיין לוקחת את התרופות, אבל מה שיצר את השינוי היה התהליך הנפשי.
מודאגת*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 22:03

תרופות נגד דיכאון

שליחה על ידי מודאגת* »

תודה לכן
חסיה הסיפור של אח שלך מדהים!

מי לא עבר תקופות קשות בחיים?
גם אני עברתי משברים שלא ידעתי איך ואם אצא מהם. והיו הרבה מחשבות קשות על אולי לוותר. אני חושבת שאז אם מישהו מקצועי היה מדבר איתי- יכול להיות שהוא היה שם אותי על כדורים- וזה לא טוב. לדעתי צריך לעבור דרך הקושי ולא לטשטש אותו.
אם הבחור הזה היה רוצה לגדול -אני כאן בישבלו ויש לי המון כלים-
באמת בצניעות אני חושבת שאני יותר טובה וחזקה מכל כדור!
והכדורים באמת הופכים אותו לזומבי.
אוף איזה מעצבן עד שפוגשים מישהו חמוד ועדין מגלים שמישהו אחר כבר גילה את זה ודאג לשים אותו על כדורים... (במקרה שלו זה המשפחה שלו שהחליטה)
מבאס מה אני אגיד לכם... :(
סאלי_תדמור*

תרופות נגד דיכאון

אני חושבת שאני יותר טובה וחזקה מכל כדור!

אני די בטוחה בזה. אהבה ותמיכה הן דבר חזק מאוד.

תראי. אם את איתו ותהיי איתו, אולי תצליחי לשנות את דעתו, ולעודד אותו לוותר על הכדור. יתכן שאת יכולה לעשות זאת. כאדם קרוב. כאדם אוהב. כאדם שיהיה מוכן להשאר בסביבה ולתמוך בו כשהוא יצטרך.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”