תכנון הקניות השבועיות והבישול

תמי*
הודעות: 929
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי תמי* »

פעם היה כאן דף בישול יומי והוא עסק בדיוק בזה
ענת_הפלישתית*
הודעות: 114
הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי ענת_הפלישתית* »

רעיונות לארוחת בוקר-
וריאציות של חביתה: עין, מקושקשת, חביתה עם בצל/ עגבניה/נקניק, שקשוקה, פרנצ' טוסט, ביצה קשה, פנקייק, בלינצ'ס וכו'
וריאציות לסלט: ירקות חתוכים (תמיד לגוון בירקות, בסוג, בחיתוך, בהגשה)
אפשר לגוון בלחם: לחמניות, טוסטים, כל פעם סוג שונה וצורה שונה
תוספות: אבוקדו (חתוך או מעוך לממרח), טחינה, טופו
במקום כל זה אפשר דיסת קוואקר או צלחת פירות למי שאוהב בבוקר
אם אני אוכל כל יום אותו הדבר אני אשתגע (אני זוכרת בתור ילדה שכל פעם התבאסתי שאמא שלי קונה תמיד בדיוק את אותו הקוטג'...משעממממ)
שלומפי*
הודעות: 11
הצטרפות: 05 פברואר 2008, 13:41

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי שלומפי* »

דף כייפי
רעיונות, טיפים ותיאורים משעשעים בין ריכוז הקניות לאי-מרכוז הילד
ואפילו הזדמנויות לומר לאורי 'חכה חכה', ככה בקטנה וברוח טובה :-)
בישולית*
הודעות: 10
הצטרפות: 08 פברואר 2008, 12:58

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי בישולית* »

מצאתי את הדף הזה:
http://www.organiclife.co.il/content/view/180/53/
יש למישהו נסיון עם המשווקים המוזכרים שם? - סל בטבע/ בוקר טוב/ עדן טבע מרקט/ שקדיה
מעניין אותי לדעת, אם קונים רק אצלם, נאמר מקבלים משלוח גדול פעם בשבוע שכולל ירקות, פירות, שמן, קמח, ביצים, חלב ועוד.. - כל מה שאנחנו קונים בסופר,
ועושים קניה נוספת בסופר נאמר פעם בשבוע שהיא נקראת הקניה ה"משלימה".
אם יש כאן מישהו שהתנסה בכך, למשפחה בת 3-4 נפשות, שאוכלת הרבה יחסית..
כמה כסף אתם מוציאים על המשלוחים בחודש?
[כאמור: לא כולל קניות "השלמה" בסכום של עד 850 ש"ח בחודש].
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טלי_מא* »

בישולית, לא ניגשת לקישורים שנתתי.
אני נעלבת....

ראי את הדיון הזה בדיוק ב-משלוחי מזון אורגני השוואת מחירים ומבחר.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי חני_תה* »

אני בעד לא להכנס לסופר, אלא אם ממש ממש חייבים (פעם בחודש חודשיים) ולרב בלי ילדים כיוון שאני מוצאת שזה חינוך ממש גרוע.
שגרת הקניות השבועית שלנו השתנתה פלאים לטובה מאז שאנו מקבלים ארגז אורגני פעם בשבוע ומאז שהצטרפנו לקואופ אורגני (שניתן לקנות בו פעם בשבוע, אבל מעשית אני מגיעה פעם בשבועיים).
השלמות: בשדות שליד הבית (ירק בר), בשוק לפעמים ובחנות האורגנית ליד הבית.

אבל, אם חייבים סופר, אני הייתי בוחרת (למרות שעדיין לא ניסיתי) לקנות באינטרנט כדי לצמצם חשיפה, לחסוך בזמן וכסף.

לגבי תכנון:
במטבח יש לוח מחיק, בכל פעם שנזכרים במשהו או שנגמר משהו, רושמים.
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אילה א
אני רוצה להבין: את באמת מבשלת כל יום לכל המשפחה ארוחה חמה אחרת? איך? מתי?
ומה לגבי הבשר? טרי? קפוא? אני אוהבת לקנות טרי אבל אז צריך כל פעם לקנות כשמבשלים וזה לא מצליח לי כרגע אז אני קונה טרי ושמה ישר בפריזר וזה קצת מבאס.

ככל שיחס המבוגרים לילדים גדול יותר קל יותר לא למרכז ילדים
דווקא כאן אני לא מסכימה איתך. אולי בהקשר הספציפי הזה של הסופר אבל באופן עקרוני? ילד אחד, שני מבוגרים (או במקרה שלנו זה היה מלא מבוגרים - נכדה יחידה משני הצדדים) זה כל היום פוצי מוצי, תראה מה היא עושה, תראי איך היא ממצמצת... ילד שני כבר מזיז קצת את המרכז.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש למישהו נסיון עם המשווקים המוזכרים שם? - סל בטבע/ בוקר טוב/ עדן טבע מרקט/ שקדיה
אין לי נסיון עם המשלוחים שלהם
אבל ביקרתי פעם אצלהם בשדה ובחנות
יש להם ירקות מעולים בגידול עצמי, וגם פקאנים אורגניים שלהם, שזה די נדיר בימינו.

ממליץ בהזדמנות הזו על "גן עדן" מפתח תקווה


חניתה - נהניתי לקרוא את הודעתך האחרונה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

התגובה האחרונה שלי
_אין לי נסיון עם המשלוחים שלהם
אבל ביקרתי פעם אצלהם בשדה ובחנות
יש להם ירקות מעולים בגידול עצמי, וגם פקאנים אורגניים שלהם, שזה די נדיר בימינו._

היתה לגבי בריאות בטבע
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ארוחת הבוקר שלנו תמיד כוללת רסק ירוק, ואח"כ
או גרנולה נאה תוצרת בית (המתכון הסודי האלילי של תמי גלילי עם שיפורי הבית) עם תחליב קשיו (חצי דקה בויטמיקס) ופירות חתוכים (תות, אננס, אוכמניות, מנגו, ועוד...)
או מרק מיסו (מאחד מ-4 סוגי מיסו אורגני, 4 סוגי אצות אורגניות, שיטאקה אורגני, ואחד מארבעה סוגי טמפה.)
או פשוט פירות חתוכים מחוזקים בתערובת אגוזים ופירות יבשים.

אני נוטה יותר לכיוון של המיסו, לאישי יש שן-מתוקה ונוטה לפירות יבשים, אופציית הגרנולה היא כשמתחשק פינוק או כשיש פירות מיוחדים שבא להינות מהם.. (כלומר קורית הרבה :-P) לפעמים אנחנו עושים מרק פלפלים, לפעמים גלידה.

בזמן האחרון עברנו ל"שיטה" קצת אחרת ל"תכנון" הקניות, פשוט כי לעשות קניה של 450 דולר זו לא אסטרטגיה שורדת (אחרי 4 חודשים של שלג ופברואר עם הכי הרבה משקעים בהיסטוריה המתועדת של האיזור, בתוספת אינפלציה ותלות בסחר חוץ, מחירי הפירות והירקות האורגניים במסצ'וסטס הרקיעו אל הרבה מעבר לשחקים ונצפו לאחרונה חגים מסביב לפלוטו.)

אז יש לי דף אחד ובו רשומים המאכלים שאנחנו נוהגים לאכול (סלטים שונים, גרנולה, מרקים נאים, כבושים, קרקרים מיובשים, פירות, גלידה, רסק ירוק, ממרחים, וכו' וכו'...) מתחת לכל אחד כתובים המצרכים הדרושים להכנתו בלי כמויות (כלומר יש כפילויות) וזו הרשימה הקבועה לסופר. לפני כל יציאה לקניות עוברים על מה יש בבית ולפי זה יודעים מה לא צריך לקנות. הצעד הזעיר הזה שלוקח בדיוק חמש דקות (ואפשר לשתף בו ילדים בכיף, אם להתייחס לרגע לנושאים אחרים בדף) עושה שינוי דרמטי ברכישה ובבזבוז.
חוץ מזה, הטיול בסופר נהיה קבוע ושגרתי ומפסיק להיות חגיגת ליקוט גחמנית.
למשל, יש מעברים שאני אף פעם לא נכנסת אליהם (קמחים שפעם חגגתי עליהם, חטיפים, משקאות קלים, מקרר מוצרי חלב, מקפיא, אוכל מוכן...)

אני חושבת שאת ההבדל בין לגשת עם רשימה ולהתפתות לבין לגשת לפעולה מונוטונית קבועה עם ידיעה מה יש כבר בבית אפשר למצות ב לא להחליט או להחליט לא.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אילה_א* »

_אילה א
אני רוצה להבין: את באמת מבשלת כל יום לכל המשפחה ארוחה חמה אחרת? איך? מתי?_
בתקופות שהייתה פה משפחה (אמנם מורכבת מבן זוג והמון חברים רווקים שאין להם אוכל ) אז כן בישלתי כל יום אוכל אחר איך בקלות ואהבה
מתי כשסיימתי לעשות דברים אחרים שהם חשובים מבחינתי . לפעמים האורחים היו באים לפני האוכל לפעמים היו מגיעים ומקבלים את מה שנשאר אבל אני יודעת לפחות על חבר אחד שאומר שנאי הצלתי אותו בתקופות קשות כלכלית מלאכול רק לחם.
כרגע אני מבשלת רק לעצמי ואני עובדת המון מחוץ לבית אז הכמויות ירדו אבל כן אני מכינה לעצמי כל יום אוכל חם ובריא ולפעמים לוקחת איתי את מה שנשאר לעבודה נגיד ביום חמישי משרה שעועית בשבת אוכלים אותה בתוך חמין וחלק ממנה מקפיאים ואז ביום רביעי מפשירה אותה ומכינה לי סלט שעועית לקחת לעבודה .


ומה לגבי הבשר? טרי? קפוא?
נגיד שאני קונה ביום אבאותו יום ברור שטרי ולפעמים גם מכינה עוד תבשיל ואז הוא הטרי של יום ב וחלק משניהם מקפיאה אז כבר יש לנו כאן ארבע ימים
ועוד אחד מקפיאה (לא אוכלים שר כל יום אלא רק כמעט כל יום ) אז בעצם יש לנו כאן מקניה של שבוע פעמיים בשר טרי לגמרי ועוד קצת מקפוא (מבושל או לא )
אין שום בעיה עם לקנות בשר היום ולהכין אותו מחר אם הוא חיכה במקרר
ולגבי הלהקפיא עדיף שאת תקפיאי מאשר שהם יקפיאו .
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אצלנו ההכנות לקניות מתחילות עוד ברגע שחזרנו מקניות בשבוע שלפני. כי תמיד שכחנו משהו. ואז כותבים את מה שחסר על הפתק שעל המקרר.(ומשלימים במהלך השבוע.. אם נגמר משהו מיד כותבים)

יום לפני יום הקניות אני מנקה את המקרר ומכינה רשימה של כל מה שיש שם. וגם בזה של הארון.
ואז מכינה טבלה לפי ימי השבוע ומחלקת ל5 . ארוחת בוקר, צהריים אחרי צהריים וערב ול"מיוחדים".(מיוחדים =הכנת עוגיות, חלות,ריבה, גרנולה וכ')
אני ממלאת את הטבלה לפי הפרודוקטים שברשימה שלי . משלימה את השאר.(משתדלת לבחור במרכיבי ארוחות זולים ובריאים שנכנסים לתקציב)
ואז עורכת רשימה לפי מה שחסר לי. מעריכה כמה תעלה הקניה.
את הקניות אנו מבצעים בכמה מקומות ורובם בעיר הגדולה כרמיאל.ירקות בירקניה נפרדת ,יחד עם האגוזים ותמרים וכל החברים שלהם. מבקרים בסופר הכי זול (זה שעושה הנחה אם קונים במזומן).
הולכים לחנות תבלינים אם צריך. את היבשים התחלתי לקנות בקאופרטיב החדש בישוב לידי בדרך חזרה.
אלנו יום הקניות הוא יום כיף. יוצאים מוקדם וגם מבקרים חברים בדרך או מטיילים בעיר או לידה, עורכים סידורים או קניות אחרות (חומרי יצירה, אביזרים לבית וכ').לפעמים אנו מתפנקים באיזו חומוסיה זולה.

לגבי הבישולים אז אני מבשלת כל יום. ממש כל יום ולפעמים פעמיים ביום.
תפריטים לדוגמא:
ארוחת בוקר מיץ תפוזים, פירות חתוכים עם שיבולת שועל ופירות יבשים. או דיסת שיבולת שועל עם סילאן ופירות, או לחם (שאפיתי) עם ממרח (שהכנתי).
עד הצהריים פירות ואגוזים.או מנשנשים את מה שנשאר מהבוקר.
צהריים :אורז מלא , כרובית ברוטב, וסלט או מרק עדשים,כוסמת וירקות מאודים,פשטידה כתומה ותפוחי אדמה צלויים .
אחרי הצהריים - עוגיות (שאפיתי), לחם עם ריבה(שהכנתי),סלט פירות וכ'.
ארוחת ערב - אורז עם חלב (וקנמון ובוטנים קצוצים וקוקוס),שקשוקה, ממרחים (אבוקדו, פסטו,חצילים וכ')על לחם וסלט.

לסיכום אציין שמאז שאני מתכננת את הקניות ואת יום ה"יציאה " שלנו - תקציב שלנו הרבה יותר מאושש ומאוזן. כמו כן אף פעם אני לא עומדת מול המקרר ומקטרת :" אז מה נאכל עכשיו..??."
והכי הכי כיף.. אתם יודעים מה??? לגלות ביום שלפני הקניות שהמקרר והמזווה כמעט ריקים !!
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

לפעמים אנו מתפנקים באיזו חומוסיה זולה.
קונדוליסה??:))
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

בינגו :-) ב 20 ש"ח סגרנו ארוחה בריאה ומשביעה.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

ב 20 ש"ח סגרנו ארוחה בריאה ומשביעה
אחלה מסעדה: )
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

את הקניות אנו מבצעים בכמה מקומות ורובם בעיר הגדולה כרמיאל.ירקות בירקניה נפרדת ,יחד עם האגוזים ותמרים וכל החברים שלהם. מבקרים בסופר הכי זול (זה שעושה הנחה אם קונים במזומן).
דהן והשיווק?

אני דווקא שיניתי לאחרונה את שיטת הקניות. מאז שהתחלנו לקנות בירקנייה השווה שפתחו בכרמיאל, אני קונה ירקות ופירות לפי מה שזול, ולא לפי מה שהחלטתי מראש שאני צריכה. אם אני מגיעה ובדיוק השבוע העגבניות זולות במיוחד, אני אקנה שתי שקיות ענקיות של עגבניות ואכין מרק עגבניות ופסטה עם עגבניות טריות. אם בשבוע אחר הכרובית פתאות בזיל הזול, אקנה שתי כרוביות ואכין איתן משהו.
כנל פירות - אני לא קונה כל שבוע את אותם פירות, אלא רק את מה שזול השבוע. בצורה הזאת הצלחתי לצמצם את העלות של הקניות, וזה גם כיף ויצירתי.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

כן דהן ו"שיווק". לפעמים אנו גם אצל"יהודה שיווק" - היחידי שאפשר למחזר בקבוקי פיקדון .

אני קונה ירקות ופירות לפי מה שזול, ולא רק לפי מה שהחלטתי מראש שאני צריכה

גם אני נוהגת כך. השבוע קניתי 4 ק' עגבניות כי מכרו אותם ב שקל וחצי לק' והן היו כל כך גדולות ובשלות.מיד חשבתי איך לרסק אותן ולשמור לי כרסק עגבניות.

וגם כשהפלפלים זולים אז אני נוהגת להחמיץ או לקלות בתנור.
ובכלל יש לי הרבה מילים טובות על "דהן- יקרות ופירות" מיד כשהערתי על נושא העישון הם תלו מודעות האוסרות על עישון בחנות וגם מקפידים שהעובדים לא יעשנו שם.
וגם אחרי שהסברתי להם למה אני תמיד באה עם שקיות משלי וקופסאות פלסטיק לפרות הם מאפשרים לי או לקטנה למלא בעצמנו.והפסיקו לנדנד.
היתה תקופה שהם מכרו לחמניות מקמח מלא. ובקשתי שיחזירו אותם.

בשיווק אני אוהבת לקנות גם כי הוא לא יותר מידי גדול והמבחר בו הוא די "לא מוגזם".הם מוכרים סלי- תיקים שלהם וזה עוד נקודות בונוס עבורם.

יש במדרחוב הישן חנות תבלנים נפלאה עם הרבה הפטעות נחמדות גם מומלץ .
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני גם, מאוד אוהבת את השיווק. גם בגלל שזו לא רשת, ותמיד כשבאים אברהם (מ-"אברהם שיווק" מקלף בצלים למטה). ואפילו כלי בית לא רעים אפשר למצוא שם.
ודהן ירקות זה בכלל, גן עדן לאוכלי ירקות (לא אורגני, כמובן). אני ממליצה לכל מי שגר באיזור כרמיאל לעשות שם את הקניות. המחירים הם מחירי שוק (השוויתי לא מעט פעמים, כי אמא שלי קונה בשוק בעראבה), רק שלא צריך לשאול כמה עולה כל דבר, ונוח להסתובב עם העגלה ולקנות שם.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

"דהן ירקות" נמצא באזור התעשייה, במרכז המסחרי שבו יש גם את החנויות "קארמה" ו-"קפה ספר" (אחלה חנות, אגב. הם גם קונים ומוכרים ספרים משומשים). כשנוסעים על הכביש הראשי שעובר באזור התעשייה, רואים את השלטים. אם באים מאזור בית הקברות, זה בצד ימין, לא הרבה אחרי ככר התנועה הגדולה.
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אצלנו הביקור ב"קפה- ספר" הוא חלק מהעניין.
אני בקניות ב"דהן" והם יושבים להם קוראים ולפעמים מוצאים ספרים או חוברות מעניינות לקחת הביתה. ואז חוזרים שבוע אחריאו יותר ו"מוכרים" את מה שקנינו.והחבר'ה שם הם ממש ממש מקסימים וממש בעד ילדים.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי נטע* »

ולחם כיכר שלמה רזרווית בשיטת הפיפו גם כן
מה זה פיפו?
שני*
הודעות: 227
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי שני* »

אם הבנתי נכון הכוונה לfifo - ראשי תיבות של first in first out - שיטת אחסון שבה מה שנכנס ראשון (לפריזר נניח) גם יוצא ראשון
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אילה_א* »

הבנת נכון
כך יודעים שאין לך דברים מלפני חמש שנים בפריזר או במזווה בזמן שאתה קונה חדשים
יום_טוב*
הודעות: 44
הצטרפות: 24 מאי 2009, 16:38

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי יום_טוב* »

תודה רבה לכל התורמות מחוכמתן לדף!
קראתי בשקיקה את עצותיכן ומה שנראה כחלום רטוב לפני שבועיים הולך ומקבל ממשות!
לא עוד מרדף אחרי השעון של מה אספיק לבשל עד לשעת א.הצהריים. הקניות אצל הירקן הולכות ונהיות יעילות וזולות! ואילו מצעד הירקות הרקובים מהמקרר אל הפח מדלדל את שורותיו.
העצות שלכן היו נהדרות אבל בשביל מאותגרת כמוני, זה בלתי אפשרי לתכנן מה אבשל לשבוע, כשרק מלתכנן את הבישול של מחר נתקפתי בלבול וחרדה.
אז פשוט התחלתי לרשום מה אני מבשלת בכל יום, והנה תוך שבוע נאספה לה רשימה נאה. הוספתי הערות של מי אהב מה ומה לשפר בפעם הבאה והנה תוך שבועיים מתחיל להסתמן תכנון שבועי! הידד הידד
מגיבה*
הודעות: 23
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 13:36

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מגיבה* »

יום טוב,
הארת את עיני על איך להצליח במשימה , שנראית בהתחלה קשה ליישום , כמו תיכנון שבועי , דרך כתיבה יומית והצטברות של רשימה שבועית !
תודה !
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

יופי של דף! איך פספסתי אותו עד עכשיו?!
(האמת שזה בגלל איזשהו חוק פיסיקלי מסתורי שמונע ממני לקרוא בדפים ש שרון קוראת בהם במקביל. מוזר, לא מוסבר, אבל תקף)

הרגו אותי הרווקים ששאלו "אבל מה רע בלקנות כל יומיים?" והרגה אותי שרון עם ההסבר המפורט D-:
האמת, שלפעמים כשאני מרגישה שאני זקוקה נואשות למילה טובה, והמשאית של המדליות עדיין לאנראית באופק, אני פשוט הולכת עם כל הילדים לקניות. כמו כלום אני מקבלת חיזוק חיובי על כל צעד ושעל!
(שווה אפילו את ארבעת הביקורים בשירותים, פעם אחת עם כל ילד, בזמן הקניות!)

הפיתרון לכל צרותיכם הוא להביא עוד ילדים. בשלב מסוים מגיעים למסה קריטית שבה אין צורך לעשות שום חישובי מזון, מכיוון שכל כמות מזון שתביאו (למשל, 20 מנגואים או עגבניות), מכל סוג שהוא, תיגמר בתוך שלושה ימים - גג. במצב כזה, ההתלבטות לא קיימת, חייבים ללכת להביא בייצים/גבינה/מנגו/עגבניה, אז כל התכנונים של הבישולים לעתיד מרוקנים מתוכן, שהרי אתה ממילא תהיה שוב מחר או מחרתיים בקניות.
נעה_זני*
הודעות: 111
הצטרפות: 30 אוקטובר 2009, 19:44
דף אישי: הדף האישי של נעה_זני*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי נעה_זני* »

ואני ביאוש.
יש לי ילדים אכלנים מוזרים.אחד אוכל רק יבש ז"א אורז בלי רוטב גזר או מלפפון טוסט ,ולא לחםטרי או מקמח מלא חלילה ,שניצל ולא קציצות מה זה טעימות.סלמון על הגריל בלי תבלון ,יבש יבש בלבד.
ולבי"ס הוא רוצה רק לחמניה בלי כלום (בשנה שעברה עוד היה אוכל עם גבינץ)השני אוכל את הדרעק שיש בגן ובבית לא רוצה לאכול,הקטנה אוכלת רק ציצי (טוב היא קטנה לא מוזרה..)
ובסוף יום אני יושבת מסתכלת ביאוש איך הם אוכלים לארוחת ערב טוסט עם פלפל אדום ואורז בלי כלום ורוצה לבכות...
סתם,לא לבכות אבל בכל זאת מייאש.מחפשת מתכונים או דרכים לגוון כי נשבר לי מפסטה בלי כלום
וזה גם דופק את הבישולים לעצמי כי למי יש חשק להכין משהו טעים לעצמי בלבד ופסטה בלי כלום להם ??
.
מה אפשר לתת לו לבי"ס ???נראה את האמא הגאונית שיהיה לה רעיון שתופס.
ה צ י ל ו
אה,ובסוף שולחים לי פתק מאחות בה"ס שהוא בתת משקל...בחייאת ראבק
נעה_זני*
הודעות: 111
הצטרפות: 30 אוקטובר 2009, 19:44
דף אישי: הדף האישי של נעה_זני*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי נעה_זני* »

ומשהו לגבי פליי ליידי
זה נראה גאוני בשבוע הראשון לכאורה משהו זריז כזה שמקצר את הלו"ז אבל באמת זה הופך למשהו שדורש את תשומת הלב לאמא עובדת מהבית שרוצה גם להיות עם הילדים גם לבשל ואולי אפילו להכנס לאתר שהיא אוהבתזה לא אפשרי
אני מציעה פליי ליידי פעם או פעמיים בשבוע.
טנא_מלא_כוכבים*
הודעות: 621
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

ממליצה לך להכנס ל מדור מתכונים, תחת הסעיף במיוחד לילדים תמצאי כלמני דפים עם מתכונים ורעיונות למשל:
גרסאות ביתיות לאוכל מוכן שילדים אוהבים
או
המתכונים שילדים אוהבים
או
ארוחת עשר בריאה ושמחה

ויש במדור הזה עוד דפים שעשויים לעניין אותך.
בתאבון :-).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

טוסט עם פלפל אדום ואורז בלי כלום ורוצה לבכות...
לפחות הם אוכלים פלפל אדום.. אצלנו גם זה לא.
אבל כן יש אצלנו בתפריט אגוזים (קשיו בעיקר, גם שקדייה, חמאת בוטנים מ-100% בוטנים) וזרעים (טחינה גולמית) , כך שמקבלים עם הלחם קצת סיבים וגם ערך קלורי ותזונתי מלא יותר מאשר פחמימות.

משהו טעים לעצמי בלבד ופסטה בלי כלום להם
גם בתוך פסטה בלי כלום אני שמה קצת שמן זית וכף רסק עגבניות, מערבבת היטב עד שלא שמים לב שהיא בעצם "עם כלום".

סלמון על הגריל בלי תבלון ,יבש יבש בלבד.
זה בסדר גמור! כלומר, בתוך ההקשר הכולל אני מבינה שזה מעצבן. אבל אין שום בעיה בדג טוב וטרי, גם לא רזה במיוחד. אז יהיה בלי רוטב, אז מה :-) זו כבר שאלה של טעם.

יש גם דף המתכונים שילדים אוהבים וגם ילדים ואוכל בריא
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי ורד_לב* »

מי שרוצה מוזמן להצטרף אלינו לקבוצה בפייסבוק.
יש לנו דיון בדיוק על זה {@
מכבסת_קונה_מכבסת_קונה*
הודעות: 1
הצטרפות: 11 ינואר 2010, 10:39

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מכבסת_קונה_מכבסת_קונה* »

שלום לכל עקרות הבית המסודרות והמאורגנות שכמותכן..סתם סתם..

נמאס לי , נמאס לי מהקניות שאין להן התחלה ואין להן סוף.. כל הזמן קניות.. השלמות..
הנה, נגמר לי הנוזל למדיח.. חייבת לעצור ולקנות..
הנה, נגמר הלחם שבעלי אוכל.. עוצרת . קונה
הנה, אוווצ' , מתכון שדורש חרדל... עוצרת ! קונה.

למי יש את הנוסחה הגואלת... בבקשה.. אשמח לשיתופים. בוקר טוב
לואיזה*
הודעות: 113
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי לואיזה* »

לנו יש רשימה במחשב של כל הדברים שאנחנו משתמשים בהם באופן שוטף.
פעם בחודש מדפיסים את הרשימה ומסמנים מה שצריך לקנות. כך יוצא שדברים עמידים קונים פעם בחודש, ובכל שבוע - פעם או פעמיים של דברים טריים. בבית יש תמיד הכל - זה חסרון מסוים מבחינה כלכלית - אבל נוח ממש לדעת שיש כל מה שצריך ודבר אינו חסר.
אילה_בשדה_הדגן*
הודעות: 880
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אוי אוי אוי, איזה מסודרות ומתוקתקות -חבל על הזמן!!

כמי שממש לא איזה מתוקתקת, אני יכולה לצטט מאיזו כתבה שקראתי פעם (לא זוכרת את הגאון שכתב אותה):
הסוד במתכונים/בבישול של ימנו המודרנים הם לא בעריכת מתכון שבו מצויין 'אבקת שורש גינגר 234 גר'' ..
או 'זנב עטלפים קצוץ בזום 3 וחצי קוביות'..

אלא,
המזווה.

כן יקירה , המזווה.

במזווה צריך להיות כל מה שאת עושה בו שימוש ובסטוקים גדולים.

קני כמיות גדולות ,אריזות גדולות -לפעמים זה משתלם גם במחיר.
אם את רואה שאת על הקצה קני לשלושה שבועות.


לחם מיוחד -אין ברירה אלא לקנות כמה חבילות ולהקפיא.אם זה לא משהו שיש במכולת השכונתית(האם נשארו חיות כאלו בכלל?).

מרכיבים מיוחדים- פשוט לחשוב על חיסכון באנרגיה.
נכון שיש מתכון נורא מיוחד שממש עושה תיאבון וכייף יהיה להכין.
השאלה עכשיו היא אם פתחת מסעדת גורמה או שאת רק אישה אחת עסוקה עד מעל הראש גם ככה?
האם ממה שיש לך בבית אפשר להכין משהו סביר וטעים ליום יומים הקרובים?-כן, בטח, המזווה שלך במצב מצויין ויש ירקות טריים .
המתכון ההוא שהחברה הכינה/קראתי בבאופן, יכתב ויתלה על המקרר ובשבת הבאה יהיה אפשר להכין אותו.

עבורי זה פשוט עינין של לדחות סיפוקים. אחרת אני אבלה בקניות את רוב חיי.ואני גם התחלתי לא לחבב את זה.

פעם חשבתי שהסופר זה גן עדן.
(אני בטוחה שעכשיו החלטתם סופית שאני מופרעת)
המגוון והשפע..
כשאני קצת יותר מפוקחת , אני קולטת שסולקנו משם , אחרת איך אפשר להסביר את הכריזה ואורות הנאון,הסדרנים והקופאיות שעובדים תמורת שכר רעב ,השקיות ושאר האריזות ,התור הקופה וכאב הרגלים..
והעגלה שזזה לאן שהיא רוצה בקניות לפני החג!
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אילה_א* »

מעניין אני בדיוק חשבתי על זה שחלק מתרבות הצריכה הוא הבלבול במה לקנות
יש יותר מידי אפשרויות וגירויים אז לא יודעים מה רוצים וזה גורם לעוד יותר בלבול
לכן אני מכינה רשימה של מה אני רוצה להכין השבוע (מאז שהתינוקת אומרת דהדה דה על כל דבר לפעמים זה נשאר בגדר רצון )
ואותה פורטת לחומרים שיש במתכונים
אבל גם יש לי מלאי נגיד חרדל קטשופ רסק עגבניות שמן זית פרמז'ן פסטה עדשים חומוס ואורז תמיד יש בבית
אז הכי מופתעת שאני איהיה זה לאכול מג'דרה
או פסטה עם פרמז'ן
מתניעה_קונה_מתניעה_קונה*
הודעות: 1
הצטרפות: 12 ינואר 2010, 08:53

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי מתניעה_קונה_מתניעה_קונה* »

תודה אילות מקסימות. לקחתי ואימצתי את דבריכן.
השאלה עכשיו היא אם פתחת מסעדת גורמה או שאת רק אישה אחת עסוקה עד מעל הראש גם ככה?
:-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני ממש לא מומחית אבל עצה אחת כן יש לי:
להכין רשימה של חומרים יבשים ותבלינים - לא אחד מכל סוג, אלא מה שאתם אוהבים לאכול. נגיד, אם אוכל הודי חביב עליכם, כדאי שיהיו בבית קארי, גאראם מסאלה, כמון, פפריקה משני סוגים, ועוד משהו. אם תאילנדי - משחת קארי אדומה, וגם ירוקה, למון גראס יבש, חלב קוקוס... הבנת את הרעיון. יש כאן "רשימה קצרה שאולי תעזור". http://www.ifeel.co.il/page/11943

חומרים יבשים כנ"ל - מה שמוכר ואהוב, בהתאם להעדפות שלכם. נגיד, אם אוהבים עדשים בבית, אז אפשר לרשום 3-4 סוגים שלהן. אבל לא להכניס לרשימה מה שלא יאכלו לפחות פעם בשבועיים. אם הכנתם קינואה והילדים עיקמו את האף ולכם זה ככה-ככה, אפשר לוותר.

ועם כל הרשימה הזו, ללכת לאחד הסופרים הגודלים והזולים בשולי הערים, להעמיס בזול ולעשות משלוח הביתה.
אחרי שעברו שבועיים או חודש, פותחים את המזווה ורואים מה נשאר ומה לא, במה השתמשתם המון וצריך עוד, ובמה לא נגעתם וחבל לקנות עוד, מעדכנים את הרשימה לפי זה. ואת הנוסח הזה של הרשימה מניילנים ושומרים לקניות הבאות (שיכולות להיות גם "השלמות" תקופתיות בסופר הקרוב, לאו דווקא שוב קנייה מסיבית). לא משנים ולא סוטים ממנה, כל עוד זה עובד.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לכאורה off topic אבל לדעתי קשור -
בעיקרון, כשאנחנו עושים קניות צמחוניות, אז אפשר לקנות הכל פעם בשבוע בערך חוץ מירקות עליים (פטרוזיליה וכו') שעדיף לקנות כל יומיים, כך נראה.
אבל עכשיו חורף.
וכייאה לחורף - אפשר לצאת החוצה ולעשות השלמה של ירקות עליים חינם!
אוהבים להוסיף לטחינה פטרוזיליה ושמיר? נסו עלי חרצית!
אוהבים תוספות ירוקות לסלט? נסו עלי חרדל וחוביזה.
אוהבים לבשל ירקות? נסו לוף, כף האווז, חומעה, עולש...

ד"ש
לואיזה*
הודעות: 113
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי לואיזה* »

אגב, לא ממש לענין הקניות אלא יותר בנושא הבישולים:
יש מאכלים ש"שורדים" הקפאה, כלומר אפשר לאכול אותם למרות שטרי בוודאי טעים יותר...
מאותם מאכלים, כשאני מבשלת, קופסא אחת הולכת ישירות לפריזר ומחכה ל"יום פקודה". זאת יכולה להיות כמות ממש לא גדולה של אוכל, אבל כשנתקעים זה ממש מקל, במיוחד אם לא אוהבים לקנות אוכל מוכן.
יול*
הודעות: 427
הצטרפות: 07 יוני 2008, 15:12

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי יול* »

מאותם מאכלים, כשאני מבשלת, קופסא אחת הולכת ישירות לפריזר ומחכה ל"יום פקודה".
את יכולה לפרט איזה מאכלים את מקפיאה ונשארים טעימים? (אבל באמת טעימים, כי לי אמרו שאין בעיה להקפיא פשטידות וזה נכון אין בעיה, אבל לדעתי הטעם שלהן הרבה הרבה פחות טעים אחר כך) וגם לכמה זמן את מקפיאה?
תודה
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מקפיאה קציצות ולזניה וגם תבשיל עם עוף בצל ופטריות שאני מכינה
מרק
לואיזה*
הודעות: 113
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי לואיזה* »

אני מקפיאה תבשיל של כדורי בשר או עוף עם אפונה וגזר או עם שעועית ירוקה, וגם רוטב בולונז, בקופסאות קטנות.
לכמה זמן? בין שבוע לחודש, בהתאם לצורך. לא קרה שהמזון היה לא טעים או, חלילה, מקולקל, אבל חשוב להקפיא מיד כשמוכן ולא לחכות כמה ימים. מרגע שהתרגלתי לעבוד בשיטה הזאת הבישול נעשה פשוט הרבה יותר ותמיד יש תחושה שיש "אוכל של בית", גם בתקופות עמוסות.
יול*
הודעות: 427
הצטרפות: 07 יוני 2008, 15:12

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי יול* »

מקפיאים כשהאוכל עוד חם או שצריך לחכות שהוא יתקרר?
אפשר גם תבשילי ירקות למיניהם? (ברוקולי, קישואים, כרובית וכד')

(איזה יופי, הזדמנות לברר כל מיני שאלות קטנות שצצות לי תמיד תוך כדי בישול ואף פעם לא ברור לי איך ואיפה מבררים אותן... תודה).
לואיזה*
הודעות: 113
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי לואיזה* »

מקפיאים כשהאוכל עוד חם או שצריך לחכות שהוא יתקרר?
לא כדאי להכנס למקפיא אוכל חם ממש - עדיף לקרר מעט.
תבשילי ירקות אני לא מקפיאה (חוץ מקטניות)- לטעמי הם הרבה פחות טעימים לאחר הקפאה אבל זה, כמובן, ענין אישי.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

לי הרבה יותר קל כשאני משתמשת באיזור קטן לאיחסון היבשים-מדף או שניים בארון.איך שאני פותחת את הארון אני רואה ויודעת בדיוק מה יש ומה חסר.
אולי זה קשור לזה שאני חייה בטוקיו ואין הרבה מקום.
ראיתי בארץ בתים עם חדר מזווה-מדפים על מדפים של מצרכים יבשים, מצרכים לבית בכמויות...
מנסיוני (אולי אצל אחרות זה אחרת), הרבה יותר קל ופשוט לקנות פעם או פעמיים בשבוע מה שצריך בדיוק ולא פעם בחודש כמויות ודברים שבהנחה אבל אחר כך שוכבים שנה בארון...(למשל 5 חבילות פסטה, 10 קופסאות רסק עגבניות....)
אני קונה פעם בשבוע בחנות טבע (אין לי רכב ואני עושה את הקניות באופניים. במקרים יוצאי דופן מתקשרת להזמין משלוח.) פסטה מקמח מלא, פסטה אורגנית מקמח לבן, אורז/דגנים אחרים/קטניות אם חסר וצריך. כשנגמר אני ישר רושמת על פתק שתלוי על המקרר.
נראה לי שהסדר בארון או מזווה, ולהקפיד לא להחזיק מה שלא צריך (ולא להתפתות למבצעים או הנחות שלא בדיוק רלוונטיות לנו) זה רוב העבודה ב תכנון הקניות השבועיות והבישול
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תכנון הקניות השבועיות והבישול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אם כבר בהקפאות עסקינן,
אז לחובבי המזון החי מומלץ להקפיא פירות בשלים לפני שזורקים אותם.

ולחובבי החומוס
לקחת המון חומוס, להשרות, להנביט, לעשות לזה מה שרוצים, לבשל עם רוצים, ואז להכניס לשקית גדולה ולשים בפריזר.
מכאן, כל פעם שרוצים להכין חומוס נשאר רק 3 דקות עבודה.
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”