לא טרחנות (סוף סוף חזרה לי העברית...).
שמן דגים - בארץ אין בעצם לא בכמוסות. אם יש, אז נדיר ביותר. חוץ מזה, הרבה אנשים שונאים את הטעם ולכן לוקחים אותו בכמוסות. אז בכלל לא מוכרחים בכמוסות, מבחינות רבות עדיף השמן עצמו, אבל לרוב אין לך האופציה הזאת.
ויטמינים ככלל עדיף לאכול ישירות במזון.
הצרה היא, כמו שאני כותבת בדף הזה, שהם חסרים מאוד במזון שלנו.
אני מוכרחה לסייג ולומר, קודם כל, שאין לי מושג מה רמות הויטמינים בדם שלך, ואיזה תזונה את אוכלת וכמה היא עשירה בויטמינים, אבל אם את אדם "רגיל" -
(אין לך גינה אורגנית ובוסתן אורגני של עצי פרי הגדלים באדמתך המטופחת בחקלאות אקולוגית, שמחזירה לאדמה את היסודות החיוניים שהיא מאבדת, ואת לא אוכלת אך ורק מזון טרי, אורגני, מלא, מעובד באופן מינימלי, לא מטוגן, ללא כל מוצר תעשייתי, ללא מזונות ריקים כגון קמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן ושמנים צמחיים שאינם שמן זית כתית מעולה, את אוכלת הרבה מזון טרי ונקי מן החי, כולל ביצים אורגניות טריות, עוף ודגים אורגניים כל יום, ומוצרי
חלב לא מפוסטר ),
אז אם את אדם "רגיל" ולא אוכלת כל יום אך ורק את המזונות האלה - לא זו בלבד שהכמות בחלב שלך לא תהיה גדולה מדי עבור היונקת, אלא שאת נמצאת בחסר כרוני. כמו כולנו. אנחנו כולנו נמצאים בחסר כרוני של ויטמינים ומינרלים.
זה מה שוסטון פרייס הבין. הוא הבין, שכל כמות של "תזונה מערבית" לוקחת מהגוף שלנו ויטמינים ומינרלים.
אנחנו חיים בתוך גניבה מתמדת של רכיבי תזונה חיוניים מגופנו החוצה.
והמזון שלנו מזוהם ודל ברכיבי תזונה, כי הוא בא מאדמה שהדלדלה כבר במאה-מאתיים השנים האחרונות בצורה קשה. עכשיו נעשים נסיונות אקולוגיים להחזיר לאדמה את מה שהיא איבדה, אבל זה עדיין מוגבל. בינתיים מה יש לנו? פרות שניזונות ממזון מת, ומקצת מרעה שגם הוא בעצם עני ברכיבים שהן צריכות, ואז הורגים את החלב שלהן בפיסטור ועושים בו שינוי כימי שגורם נזק לאדם, ואת זה מעבדים בצורה שגורמת נזק לאדם, ואנחנו אוכלים יוגורט שנחשב בריא אבל בעצם לא, ובשר בקר מורעל עוד לפני שהזריקו לו חומרים שייראה יפה, והתפוח במקרר שלנו שקנינו לפני שלושה ימים בעצם כבר כמעט לא מכיל שום ויטמינים, הוא בעצם מת.
אז מה שאנחנו מפיקים מהמזון שלנו, ברוב המקרים, חסר.
זה חסר לגוף שלנו.
אם את לא תקחי כמויות מטורפות של ויטמינים, את לא יכולה שיהיה לך יותר מדי.
עכשיו, לפי מה נקבעו הכמויות המומלצות של הויטמינים שכן תקחי?
לפי איזו טבלה שהוכנה בארה"ב, שלפי וסטון פרייס וחוקרים אחרים (ראי הדיון בדף זה) אינם משקפים בשום פנים ואופן את הכמויות שאדם נורמלי זקוק להן. הטבלאות האלה כבר ניבנו על תצרוכת חסרה.
המסקנה היא, שאם תקחי ויטמינים לפי מה שרשום עליהם כהמלצה, רוב הסיכויים שתקחי בכל מקרה פחות מדי.
ושוב, זה באופן כללי, בלי לדעת כלום עלייך, ולכן חשוב לסייג ולומר שכל זה מתאים כהנחיות וחומר למחשבה כלליים ועקרוניים בלבד, לא ייעוץ פרטני.
ועוד הסתייגות: זוהי גישתי, המבוססת על חוקרים מסוימים, שהשתכנעתי שהם צודקים בעוד שהתפיסות ה"מקובלות" טועות. אם קראת את כל הדף הזה ואת הדף שהתחיל את הדיון הזה,
הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף , ואת הקישורים שנתתי בשני הדפים לאתרים אחרים, אז אולי חשבת לעצמך והשתכנעת בעצמך.
אני לא רופאה, לא דיאטנית, לא תזונאית, ולא רוצה להיות במקום שבו אני אומרת לאנשים שנדמה להם בטעות שאני אחד מאלה - "מה לעשות". משאלותייך, עלה אצלי חשש שאת אולי לא קראת את כל הדף, כי התשובות לשאלותייך כבר נמצאות בו בעצם. זה מין חשש כזה שלי, שאת אולי פונה אלי כאל "המומחית" בלי שאת בודקת וקוראת הכל בעצמך, ומחליטה בשביל עצמך. אם אני טועה, אז תתעלמי, זה סתם חשש שלי ולא שייך אלייך. אם לא, אז אנא, תקראי, ותבדקי אם מה שאת קוראת הגיוני בעינייך כמו שהוא בעיני.