איך כותבים ספר

אמא_ל_5*
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

הגעתי למסקנה שהגעי הזמן שאכתוב ספר. אני נתקלת בכל כך הרבה אמהות, וגם אנשי מקצוע, שחסר להם המון מידע על הנקה. מידע שנראה לי מובן מאליו, מידע שחשבתי שכבר כולם יודעים. ושוב ושוב אני נתקלת במצבים שאנשים אומרים לי: איך לא ידענו את זה קודם? זה הרי לא כתוב בספרים שאנחנו קוראים.
יש לי פורום באינטרנט ושואלים אותי כל כך הרבה שאלות, שחלקן חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב. לעיתים השאלות ממש פשוטות, ומפתיע אותי שהתשובות לא ידועות לציבור הרחב. לעיתים השאלות בעקבות מידע מוטעה מאחיות או רופאים.
אמרו לי כבר הרבה פעמים לכתוב ספר, אבל תמיד דחיתי זאת, כי אני עסוקה. אבל אני מרגישה שאני מתחילה להיות בשלה לזה.
אבל איך עושים את זה? איפה מתחילים? ואיך כדאי שספר כזה יראה? אוסף שאלות ותשובות? ספר ישיר לאמהות, בשפה מדוברת,בסגנון האמריקאי: "את עומדת לפני הארוע החשוב בחייך, הולדת תינוקך...." נמשע לי פלצני.
ספר מלא עובדות? נשמע לי יבש ובילתי קריא.
לאחרונה נכתבו כאן כמה ספרים, שאת חלקם עוד לא קראתי, כמו טבעי ללדת, המדריך ללידות בית (או משהו כזה), הריון ולידה הותיק יותר, ועוד. איזה מהספרים האלה הוא דוגמא טובה? ואיך עושים את זה בכלל?
אשמח לשמוע ולקבל רעיונות.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אילה_א* »

אולי כדאי לך לעשות רשימה של שאלות שאת רוצה שהספר יענה עליהן
ואז לנסות לענות עליהן לפעמים יהיו שאלות שיצאו מתוך התשובות
עני גם עליהן
אבל אני חייבת לכתוב שלכתוב ספר נשמע לי נורא מפחיד
אני הייתי אומרת לעצמי אני כותבת עלון
ואחר כך אם הוא מתרחב אני כותבת חוברת ורק אם הוא ממש מקבל צורה של ספר לומר אני כותבת ספר .
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אולי פשוט תתחילי בלאסוף את החומר שהיית רוצה שיהיה. שאלות ותשובות זו גם דרך שאפשר לערוך בה את כל הספר או את חלקו.
אולי כדאי שיהיה לך תוכן ואז לשתף בכתיבה אדם נוסף? כמו למשל הספר של ד"ר בר (שכתוב זוועה בעיני כי אני לא אוהבת את טלי רוזין ואת ההתנסחויות שלה ובכלל) שברור שהוא הביא את הצד המעשי ושטלי רוזין הביאה את הצד הכתיבתי-ניסוחי. למרות שברור לי ממעט קריאה כאן בדפים השונים שאין לך בעה של התנסחות ושאת יודעת לכתוב , וכל מה שאת צריכה להחליט זה על איך את רוצה שזה יהיה.
בכל מקרה, נדמה לי שכדאי להתחיל לכתוב ועם הזמן הנוסח הנכון יגיע אלייך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

sorry about the English i don't have Hebrew letters on this keyboard
i agree...
and also, you can write it as Q&A and then edit and use just the answers, like summaries for what you want the book to include- every answer a chapter (or part of a chapter)
i for one would love to read a good book about breastfeeding and everything related- adn i'm not even pregnant (yet...)
good luck!
and go for it- you can always change your mind about anything...
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

אמא ל-5, אני חושבת שזה רעיון נפלא. יש צורך עצום בספר כזה, שייתן מידע מעודכן, מקיף ומפורט, שילווה את האם המיניקה צעד אחר צעד, שייגע לא רק בצד הטכני של ההנקה אלא גם בסוגיות רגשיות וערכיות.
אני חושבת שספר כזה צריך להיות מאורגן בצורה מאוד בהירה וידידותית. עם חלוקה הגיונית לפרקים, כותרות בולטות ואינפורמטיביות, אינדקס מפורט בסוף הספר. הרבה תמונות - תצלומים ואיורים, בעיקר של תנוחות הנקה. הרבה אמצעי המחשה גרפיים. (כדאי לך להציץ בספר ההנקה של גליה פלד כדי לשאוב רעיונות על מבנה וארגון).

בנוגע לסגנון הכתיבה - קודם כל, זה ספר שלך וחשוב שאת תרגישי נוח עם סגנון הכתיבה שלו. אם חשוב לך להגיע לקהל רחב, אולי תרצי להיעזר בכותב/ת נוספ/ת. אני אישית אהבתי מאוד את "טבעי ללדת" (בכלל, שווה לך להציץ גם בו), ושם, אאל"ט, מי שנתנה את הטון בכתיבה היא העיתונאית עלמה כהן-ורדי. עוד אפשרות שעולה בדעתי: ורד קלנר (ורד מאמנות הלידה). הנושא קרוב ללבה והכתיבה שלה נהדרת. מה דעתך?
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

אולי תרצי להיעזר בכותב/ת נוספ/ת
כן, נראה לי שזה רעיון טוב. אני אמנם יודעת להתנסח לא רע, אבל אני מרגישה שאולי צריך מישהו שיעזור לי להפוך אוסף אמירות לספר שלם.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה דעתך על ספר שפונה לרופאים, דווקא?
הוא יכול להיות כתוב כך שגם אמהות יוכלו לקרוא (כמו יאלום שכותב לפסיכולוגים ומענין גם לקהל הרחב).
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

אני צריכה לפרט למה אני הייתי רוצה לראות ספר שאת חתומה עליו ורופאים יוכלו ללמוד ממנו, או די בקצרנות שלי?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רעיון מצוין |Y|
לדעתי כדאי להתחיל מראשי פרקים שיפרטו בצורה כללית מה את חושבת שצריך להיות בספר. ייתכן שאח"כ זה ישתנה, אבל זה מקום טוב להתחיל. בכלל, אפשר פשוט להתחיל. להכין רשימת פרקים ולהתחיל למלא אותם לפי הסדר או החשק.
מה דעתך על ספר עם פרקים תיאורטיים ופרקי שאלות ותשובות? את יכולה לאסוף את השאלות שחוזרות על עצמן בפורום, ואת התשובות שכתבת. זה יכול להרכיב חצי-שליש מהספר.
אני נגד כתיבה אמריקאית. אנחנו לא אמריקאים. אבל אפשר להסתכל בספרים שעוסקים בנושא הנקה ולקבל רעיונות לגבי מבנה הספר.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

לדעתי - מענינים גם "תיאורי מקרים" - גם סיפורים של נשים, גם סיפורים שלך, וגם מקרים בהם כתובים שני הצדדים.
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

זורקת רעיונות:
במקום חלק שלם של שאלות ותשובות אפשר בתחילת הספר לעשות מראה מקום ל-20 השאלות הנפוצות (נהוג בספרי מחשבים). נניח: כאבים וגודש בשד - ראי עמוד 23.

צריך לחשוב מי קהל היעד של הספר. מצד אחד זה ברור, אבל צד שני, צריך לזכור אל מי פונים גם בעת הכתיבה. לראות מול העיניים את מגוון הנשים אליהם הוחלט לפנות.
יש לי גם רעיונות לפרקים, אבל את בוודאי יודעת מה את רוצה לכלול בספר. ב-מדור הנקה יש דפים העוסקים פחות או יותר במה שהעסיק את מי שהגיע לכאן ב-4 שנים האחרונות. אפשר להיעזר בזה.

האם את רוצה לכלול בספר גם את נושא הגמילה? אולי להגביל את נושא הספר עד גיל חצי שנה, ולתכנן להוציא ספר נוסף הכולל התייחסות לבעית שמעסיקות נשים שמיניקות תינוקות קצת יותר גדולים? יש כל כך הרבה חומר.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

פשוט להתחיל. להכין רשימת פרקים ולהתחיל למלא אותם לפי הסדר או החשק.
כן, נראה לי רעיון טוב. יש לי כל כך הרבה מה להגיד, והכל רץ לי בראש בכל הכיוונים. אני צריכה פשוט להתחיל, ואני מקווה שבהדרגה זה יתארגן לכדי משהו מסודר.

אני צריכה לפרט למה אני הייתי רוצה לראות ספר שאת חתומה עליו ורופאים יוכלו ללמוד ממנו, או די בקצרנות שלי?
את כמובן לא צריכה לפרט למה . זה הרי ברור (ראי דברי בדף על צהבת ילודים, וכן בדף מעצבן לראות מסביב מאתמול בלילה ), אבל השאלה הקשה בהרבה היא איך .
אני כמובן רוצה ספר שבו היה הרבה מידע המגובה במחקרים, אבל מצד שני אני גם מאד רוצה ספר שבו אוכל להביע את גישתי הכללית לגידול ילדים, הכוללת לינה משותפת, הנקה ככל שהאמא והתינוק מעוניינים, העדר צורך ב"קביעת סדר יום מסודר" לתינוק, שלא לדבר על מציאת דרך להעביר את דעתי על נסיעה ללא תינוק לחופשה, בלי כמובן להיות "לא תקינה פוליטית".
אני רואה כחלק מה"שליחות" (סליחה על המילה הפלצנית) שלי להיות זאת שנותנת גיבוי לאותם הורים שרוצים לנהוג בכל הדרכים האלה, אבל מכל הכוונים אומרים להם כמה זה לא בסדר. כמה אסור שהתינוק יתרגל לישון במיטה שלהם, כמה הם לא בסדר לקחת על הידיים כל הזמן, כמה התינוק "משתמש באמא כמוצץ", כמה חייבים להגביל את ההנקה כדי התניוק יתחיל לאכול כבר מוצקים בגיל 6.5 חודשים ועוד ועוד. אני מרגישה שלהורים אלה פשוט אין ממי והיכן לקבל תמיכה.
לא כולם קוראים "באופן", ולא כולם אפילו מעוניינים להיות באופנים. הם רק רוצים לעשות מה שבא להם באפן טבעי (משחק מילים מעניין) , בלי לסבול כל הזמן מייסורי מצפון. אני מרגישה שכרופאה המתמחה בהנקה, וכן כאמא לחמישה ילדים, יש לי הרבה מה לתרום להורים רבים.
תמיד יהיו כאלה שהדבר לא ידבר אליהם, אבל הרי אי אפשר לפנות לכולם.
בעבר נעשה נסיון לכתוב לרופאים. הוצאתי יחד עם כמה שותפים (בינהם בשמת) את "מידע הנקה", כתב עת בנושא הנקה שכוון לרופאים, שכלל מאמרים מצוינים בעברית בכל הנושאים החשובים. נשלב מסוים נמאס לנו. זה היה כרוך בהמון המון עבודה, ונוספה לזה העבודה המייגעת והמתישה של שווק לרופאים, שתמיד נראו לא מעוניינים, ועשו טובה. זה יצא בתור חוברת, וגם עכשיו, הצרכנים העיקריים של זה הן תלמידות לייעוץ הנקה.
אני ממשיכה לקרוא את כל הרעיונות שלכם, ומחכימה. תמשיכו!
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

גם אני הייתי רוצה לראות בספר כזה, לצד התיאוריות וההשקפות האישיות תיאורי מקרה, סיפורים של נשים ומשפחות אמיתיות, זה הופך את הכל לקריא יותר, ומעניין יותר ולא רק תאוריה יבשה לפחות עבורי. זה יכול לקרב נשים ורופאים שנמצאים בקצה השני של הסקאלה וגם נשים שניסו להניק ו"נכשלו", או כאלה שטרם ניסו וחוששות או כל כך שבויות בקונספט של האכלה מבקבוק.
בכל אופן מאחלת לך המון בהצלחה :-)
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הגיע הזמן שיהיה ספר כזה.
שאלות נפוצות. שאלות קצת פחות נפוצות. מידע כללי. סיפורי מניקות.
והכל עם חותמת של ד"ר.
מעולה.

אשמח לעזור.
רורי_ב*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 11:32
דף אישי: הדף האישי של רורי_ב*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי רורי_ב* »

אני הייתי מתחילה בקטן.
אם יש איזה סיפור שמדגדג לך באצבעות לכתוב אותו, כמו מקרה מעניין שטיפלת בו, או דוקא משהו שלא קשור ישירות להנקה, כמו סיפור על הילדים שלך - אולי תכתבי אותו קודם, ומשם תמשיכי, בלי סדר מסוים.
בשלב הבא, תוכלי לארגן את החומרים לספר. (או תעבדי עם עורך טוב).

יש למשל, סיפור שסיפרת לחברה שלי שבאה אליך לייעוץ, על שתי אמהות: אחת שמקטרת כמה קשה עם התינוק שכל היום רק רוצה על הידים וציצי, והשניה שמספרת איזה כיף עם התינוק שכל היום רק רוצה על הידים וציצי. זאת דוגמה מקסימה שקשורה גם להנקה, וגם לדרך חיים.
בטח יש לך עוד המון סיפורים כאלה.

בכל אופן מאחלת לך המון בהצלחה :-)
שיפון_1*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 14:31

איך כותבים ספר

שליחה על ידי שיפון_1* »

יש לי רעיון נוסף דווקא בכיוון של ספר פופולארי לקהל האימהות הרחב, הבנוי מיומן המלווה את היולדת מהיום שלאחר הלידה ועד שנה לאחריה. יש המון ספרים מסוג זה (באנגלית לפחות) לתשעת חודשי ההריון אבל לא נתקלתי ביומן שלאחר הלידה. יש בזה משהו מאוד נעים המסביר את סוג התופעות שהאשה עוברת והתינוק ברמה היומיומית או השבועית, מבחינה ביולוגית, תזכורות לגבי חיסונים (אופצייות אחרות הומיאופתיות או וויתור מודע- תוך כדי פירוט הטיעונים), גודש, דימום לאחר הלידה וכו'. הקונספט:לפוגג את הפחדים ולרכז את המידע בסדר כרונולוגי לפיו ניתן לצפות לכל תופעה ותופעה. קהל היעד הטבעי אמהות לאחר לידה ראשונה, אך גם אמהות בלידה שניה ושלישית סבתות וכו'...
על אף הנטייה לפופולאריות בספר כזה, הספר יכול גם להיות מעמיק (הסברים אנטומיים, וכו'...) ומאוזן (במובן של להביא בפני האשה את כל האפשרויות-לא רק את הקונבנציונאליות), העומדות בפנייה. התלהבתי.
שגית_רי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי שגית_רי* »

אני חושבת שנושא ההנקה הוא כלכך גדול ורחב ואפשר לגשת עליו מכלכך הרבה צדדים - מדריך למניקה, ספר מקצועי יותר שיתאים גם לרופאים ואנשי מקצוע, ספר שידבר על הגישה הכללית לגידול ילדים לפי דעתך
_אני רואה כחלק מה"שליחות" (סליחה על המילה הפלצנית) שלי להיות זאת שנותנת גיבוי לאותם הורים שרוצים לנהוג בכל הדרכים האלה, אבל מכל הכוונים אומרים להם כמה זה לא בסדר. כמה אסור שהתינוק יתרגל לישון במיטה שלהם, כמה הם לא בסדר לקחת על הידיים כל הזמן, כמה התינוק "משתמש באמא כמוצץ", כמה חייבים להגביל את ההנקה כדי התניוק יתחיל לאכול כבר מוצקים בגיל 6.5 חודשים ועוד ועוד. אני מרגישה שלהורים אלה פשוט אין ממי והיכן לקבל תמיכה.
לא כולם קוראים "באופן", ולא כולם אפילו מעוניינים להיות באופנים. הם רק רוצים לעשות מה שבא להם באפן טבעי (משחק מילים מעניין) , בלי לסבול כל הזמן מייסורי מצפון. אני מרגישה שכרופאה המתמחה בהנקה, וכן כאמא לחמישה ילדים, יש לי הרבה מה לתרום להורים רבים._
ספר שיהיה רך ופולטיקלי-קורקט וספר שיהיה חד-משמעי ולא מתפשר.....ספר שיעסוק במקום ההנקה בתרבות שלנו, הנקה ומעמד האישה ....
יש כלכך הרבה אפשרויות וכלכך הרבה ידע שחסר אצל האנשים (עד עכשיו בטח עזרתי המון ;-) )

בגלל כל זה נראה לי שכדאי, בתור התחלה, לעשות סקר שוק בחנויות הספרים ואצל נשים/אנשים (למשל לחלק שאלון במרפאה או בגן או משהו כזה..) כדי להבין קצת מה באמת חסר לקהל שהוא לאו-דוקא הקהל של 'באופן'.

אני למשל הייתי שמחה על ספר "מקצועי" יותר שיעסוק בבעיות שמעבר למידע הבסיסי (תנוחות, בעיות נפוצות, ניהול הנקה) ספר שיכלול גם מחקרים, גם מקרים ושיתאים למציאות הישראלית. בד"כ ספרים כאלה באים מחו"ל וחסר מידע רלוונטי לישראל.

ובכל מקרה, יוזמה ברוכה מאד ובהצלחה @} |Y|
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

גם אני אשמח לעזור.

לגבי ההצעה של שיפון - נדמה לי שככה את מתפזרת, מעיסוק בהנקה, למכלול הסוגיות שמעסיקית אמא לתינוק (+שמתאוששת מלידה).

אמא ל 5,
אני באמת רואה התלבטות גדולה בין לתת מידע על הנקה לכולם, גם לאמהות עם דעות נוקשות בנושאי גידול תינוקות, ובין להוות "קול קורא" להורות מקרבת (שעלול להרתיע אמהות מלהעזר בספר). רק את יודעת מה יותר בוער לך בנשמה לצעוק.

השאלה הקשה בהרבה היא איך
דמינתי ספר שנכנס גם להסברים "ביולוגיים" יותר, מתאר מכניזמים וכו' - מדבר בשפה של רופאים, אחיות וביולוגים.
מצד שני, תוך כדי שאני כותבת, נדמה לי שזו שטות גמורה. שהרי בכל כך הרבה נושאים שקשורים בהנקה (כמה להיניק, למה להיניק, מה עושים כשיש בעיות) צריך לסגת רגע לאחור מהגישה ה"רפואית" (לסמוך על האמא נוסח קורצ'אק).
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש המון ספרים מסוג זה (באנגלית לפחות) לתשעת חודשי ההריון אבל לא נתקלתי ביומן שלאחר הלידה.
יש את הספר "מה לצפות בשנה הראשונה".

בהתחלה חשבתי שאת מתכוונת לספר על הנקה. עכשיו אני מבינה שאת מתכוונת לספר אחר (ספר על Attachment Parenting, + הרבה על הנקה?). זה דווקא נראה לי יותר מעניין. אפשר לחשוב על ראשי פרקים לפי תהיות: "האם זה בסדר שהתינוק ישן אתנו במיטה" וכדומה. דברים שמטרידים הרבה הורים. אני חושבת שיש רבים שמרגישים מה נכון, אבל אין להם תמיכה מהסביבה, ולכן ספר שיסביר שזה ממש בסדר, יהיה נפלא. אולי לכתוב פרק רק על התמודדות עם הסביבה?

עניינים טכניים:
לבדוק מה כבר יש לך. אני בטוחה שכבר כתבת מאמרים או דברים אחרים במסגרות שונות, אז אולי בחלק אפשר להשתמש.
אם צריך לשדרג את המחשב - זה הזמן.
אם את לא מכירה היטב את תוכנת עיבוד התמלילים - מומלץ לקרוא ספר על התוכנה. כתיבת ספר אינה דומה לכתיבת מאמר. זה מאוד מקל כשמכירים כל מני טריקים וטיפים.
לשמור גיבוי של כל מה שאת כותבת.
להכין את הביבליוגרפיה/מראי מקום תוך כדי הכתיבה.
להסתובב כל הזמן עם פנקס ולרשום בו רעיונות. לפעמים יש רעיון ממש טוב, ואח'כ שוכחים.

אני גם מוכנה לעזור - אנדוקס, איסוף תמונות, עימוד, הגהה, סידור הבבליוגרפיה.
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רשימת "מיתוסים" האם נכונים או לא:
"חמותי אומרת שאם אני לא ארגיל את התינוקת לינוק בשעות קבועות, יהיה לה אח"כ קשה לאכול מסודר" וכדומה.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

בהתחלה חשבתי שאת מתכוונת לספר על הנקה. עכשיו אני מבינה שאת מתכוונת לספר אחר (ספר על Attachment Parenting, + הרבה על הנקה?).

אני חושבת שנושא ההנקה הוא כלכך גדול ורחב ואפשר לגשת עליו מכלכך הרבה צדדים - מדריך למניקה, ספר מקצועי יותר שיתאים גם לרופאים ואנשי מקצוע, ספר שידבר על הגישה הכללית לגידול ילדים לפי דעתך

התלבטות גדולה בין לתת מידע על הנקה לכולם, גם לאמהות עם דעות נוקשות בנושאי גידול תינוקות, ובין להוות "קול קורא" להורות מקרבת (שעלול להרתיע אמהות מלהעזר בספר).

אלו כמה מההטלבטויות שלי.
אני חשבתי לגשת לספר מכוון השאלות שאני נשאלת בפורום שלי. הן מייצגות הרבה מאד מהשאלות שמטרידות הורים צעירים. התשובות שלי מבוססות על הידע הקיים כיום על נושא ההנקה מבחינה מדעית, אך יש שם גם לא מעט מגישתי לעניין גידול תינוקות וילדים. אני לא מכירה אף אחד שעוסק בתחום ההנקה (מבחינה מקצועית - מדעית - רפואית) שחושב שצריך סדר יום מסודר, כך שזה לא רק הדיעות הפרטיות שלי. הרבה מאד מבוסס על הביולוגיה/אבולוציה , הסתכלות על מינים אחרים של יונקים, אנתרופולוגיה וכו'. כך אני גם מסבירה את הדברים להורים המגיעים אלי למרפאה.

אני אנסה לעבור על כמה שיותר ספרים בנושאים דומים, בעברית וגם באנגלית, כדי לנסות לגבש לי מה נראה לי הפורמט הסביר עבורי.

אני הייתי מתחילה בקטן.
אני דווקא מרגישה שאני כבר בשלה לדבר הגדול. יש לי כל כך הרבה מידע שאני רוצה להעביר, כל כך הרבה דברים שמבחינתי מובנים מאליהם, ומסתבר שאין להורים איפה ללמוד עליהם.
רורי_ב*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 11:32
דף אישי: הדף האישי של רורי_ב*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי רורי_ב* »

_אני הייתי מתחילה בקטן.
אני דווקא מרגישה שאני כבר בשלה לדבר הגדול_
כשכתבתי "קטן", התכוונתי לאיך להתחיל לכתוב: בהתחלה לכתוב קטעים קטנים שקל לך לכתוב אותם, ומשם יצמח שאר הספר. (הגדול :-) )
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

גם אני אשמח לעזור
[במה שאני יודעת, עיצוב, עימוד, הכנה לדפוס - אם אפשר לעזור בקידום ספר כזה שהוא כל-כך כל-כך חשוב!]
נראה לי (בשלוף) שמה שחסר כרגע זה באמת ספר שמתייחס גם לצדדים הרגשיים נפשיים של ההנקה לאמא ולילד (מתייחס ברצינות, ולא רק אומר "תורם לקשר...") ולדרך שבה היא משתלבת בחיים ולא רק כצורת הזנה. כך שאני בעד הורות מקרבת...

<בטח כבר אמרו לפני>
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני כמובן מתנדבת לעזור במה שתרצי.

הרעיונות שנראים לי:
  • לרשום את כל השאלות החוזרות, ולכתוב לכל אחת מהן את "התשובה האולטימטיבית" שלך. בשלב ראשון לזרוק לתוך הקובץ של השאלה את כל תשובותייך מהפורומים על השאלה הזהה, ואחר כך לבנות מכל התשובות את התשובה "הכי טובה" שלך.
  • לכתוב סיפורים על אמהות והנקה מהיכרותך המקצועית והאישית. כותרות הסיפורים יהיו לפי הנושאים, כדי שתוכלי להתאים אחר כך את הסיפור לפרק המתאים, פלוס מלת קוד שתזכיר לך באיזה סיפור מדובר. אם אין, אז מספרים.
  • במחשב, להכין ספרייה folder מיוחדת לספר, ובה תת-ספריות לפי נושאים כלליים (התחלת ההנקה, שאיבה ויציאה לעבודה, גמילה, מזון מוצק וכדומה), ובתוך אלה תת-נושאים. ככה כל השאלות-והתשובות והסיפורים יהיו כבר מההתחלה מאורגנים "במקום", ואפשר יהיה להחליט בהמשך החלטות לגבי אירגון יותר ספציפי פנימי של הפרקים.
  • אכן כדאי להסתכל במבנה של ספרי הנקה מוצלחים, כמו ה-womanly art של ללל ועוד. בכלל כדאי להיות בקשר עם מדריכות לה לצ'ה בארץ לעניין הזה (-; כדי שלה לצ'ה תאשר את הספר גם כספר מומלץ מטעמה (אני ממש לא חושבת שיהיה צורך לבקש תיקונים בספר שלך , לדעתי גישתך מתאימה בדיוק לעקרונות הפילוסופיה של לה לצ'ה).
  • אני לא כל כך חושבת שצריך לחפש "מה הקהל רוצה". מה שהקהל רוצה מתבטא בשאלות ובדאגות של הקהל הזה, שאת רואה בפורומים: פה, באמנות הלידה, בפורום שלך, בפורומים בתפוז ועוד.
לגבי הפוליטיקלי קורקט:
אני חושבת, שאת מייצגת את גישתך הרפואית, המקצועית, האמהית והאנושית בכבוד רב, וזה מה שחשוב.
לא צריך "איזון". זה ספר שלך, ואת צריכה להציג את גישתך. הדרך שלך להציג את גישתך היא תמיד רכה, מקבלת, מציעה אופציות, מכבדת (כלומר, יש כאן גם "רפואה מקרבת" ולא רק "הורות מקרבת"). זה בעצם ד"ר סירס ישראלי.
לכן אין בעיה לדעתי שתציגי את התפיסה שלך. היא התפיסה המקובלת בחוגי ההנקה העולמיים, ולא בכדי.

גם אני מרגישה כמו גילה, שכדאי לכוון גבוה: ספר שיכיל את כל ההפניות המחקריות, ייראה מכובד, רציני, מבוסס. ספר שאפשר להראות לרופא או לחמות ש"הרופאה כתבה", כמו גם לשים על המדף בחדר של רופא הילדים. אפשר לעשות את זה לא רפואי-נטו (שפה יותר מובנת, אולי בראש כל פרק תקציר בלשון רפואית לרופאים והשאר בלשון בני אדם) אבל עם מראי מקום מדוייקים על כל פיפס, פשוט כתובים בצורה עדינה שאפשר לדלג עליה, ועם ביבליוגרפיה רלבנטית בסוף כל פרק, שהאמהות יוכלו לדלג עליה.
אבל גם לאמהות יהיה מועיל לקחת חומר שאפשר להראות שהוא "מבוסס ומדעי".
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_לגבי הפוליטיקלי קורקט:
אני חושבת, שאת מייצגת את גישתך הרפואית, המקצועית, האמהית והאנושית בכבוד רב, וזה מה שחשוב.
לא צריך "איזון". זה ספר שלך, ואת צריכה להציג את גישתך._
|Y|

גם אני מרגישה כמו גילה, שכדאי לכוון גבוה: ספר שיכיל את כל ההפניות המחקריות, ייראה מכובד, רציני, מבוסס. ספר שאפשר להראות לרופא או לחמות ש"הרופאה כתבה", כמו גם לשים על המדף בחדר של רופא הילדים.
|Y|
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

ואם את שוקת לכתוב ספר ולהוציאו לאור, מומלץ מאד לחרוש היטב את הספר "להוציא לאור". ספר שמתאר היטב את המציאות של עולם ההוצאה לאור. לי הוא עזר מאד להבין בפני מה אני עומדת.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

שכדאי לכוון גבוה: ספר שיכיל את כל ההפניות המחקריות, ייראה מכובד, רציני, מבוסס. ספר שאפשר להראות לרופא או לחמות ש"הרופאה כתבה", כמו גם לשים על המדף בחדר של רופא הילדים.
מסכימה מאוד.

אין בעיה לדעתי שתציגי את התפיסה שלך.
גם אני חושבת כך.
עם זאת, בנוגע להתלבטות בין ספר הדן בהנקה בלבד לבין ספר העוסק בהורות מקרבת בכלל, לו אני הייתי מזמינת הספר (:-)) הייתי בוחרת בראשון. החשש המנחה את עמדתי הוא, שספר שיכיל כמה וכמה נושאים (ועוד מהותיים שכאלה...), עלול בגלל שיקולים של היקף, שלא להתעמק די צורכו בנושא ההנקה. וכולנו יודעות כמה ספר העוסק בהנקה חסר! אשר לעמדותיך בנושאי הורות - אני מניחה שאלה ממילא 'יצוצו' בדיונים על הנקה ('הנקה לילית תעייף אותך פחות אם תינוקך ישן לצידך'...).

אולי את יכולה לשקול סדרת ספרים - אחד יעסוק בהנקה והאחרים בהורות מקרבת?
<מיכל מעודדת חשיבה ב-ג-ד-ו-ל ;-)>
מייק_בר_רב_אשי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מייק_בר_רב_אשי* »

נעים לעודד, אך אולי דוקא מועיל יותר להצביע על קשיים.
אני מציע להתחיל מן הסוף.
מה זה הסוף? זה הפצת הספר.
את רוצה שיימצא מו"ל שידפיס את הספר על חשבונו. או שמא יש לך 80,000 ש"ח להשקיע בספר? אם כן כל מו"ל ישמח להוציא לך. ומי יודע אם המכירות יחזירו לך את ההוצאות.
אחר-כך נשאלת השאלה איך ידעו הלקוחות הפוטנציאליים שיש ספר כזה, ואיך הם ידעו שחשוב להם שספר כזה יהיה ברשותם (תוורי לי על הפולוטיקל קורקט כגון הם/ן וכיו"ב); ואיך הם ידעו שהוא הרבה יותר טוב מספרים אחרים בנושא.
ואם זה יוציא לך את הרוח מן המפרשים אולי זה מוצדק, כי לא די לכתוב ספר, צריך גם להדפיס אותו, ורצוי מאד גם שתהיה לו תפוצה גדולה כפי שמגיע לו. וזה לא מובן מאליו, כלומר לא כל ספר טוב ששהודפס, ואשר מגיע לו למצוא את דרכו אל המון קוראים פוטנציאליים -- אכן מגיע אליהם.
כך שלא די לכתוב ספר, ואולי לא כדאי כלל לכתוב ספר אם הוא יגיע בסופו של דבר רק לידי אותן 50 נחמדות שביקשו ממך מראש להנחות אותן במה שאת יודעת כל כך טוב.
בשמת_א*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי בשמת_א* »

מייק, אני מנסה להוציא עצה תומכת מהדברים החכמים שאמרת:
אתה מציע לאמא ל-5 לגשש כבר בשלב זה אצל הוצאות ספרים מכובדות, אם יהיה להן עניין בספר הנ"ל?

מנסיוני (בדיוק בחודשים האחרונים הייתי מעורבת בכמה וכמה דיונים על הוצאת ספר על הנקה בעברית), נראה לי שקודם כל עדיף שתהיה טיוטה של הספר. שום הוצאה מכובדת לא תדון בספר שעוד לא כתוב, אם לא היא הזמינה אותו.
אחרי שתהיה טיוטה בשלב מאוד מתקדם (ויש כאן באתר הזה ובדף הזה לא מעט "נחמדות" שהן גם בעלות מקצוע בתחומים הנדרשים ויודעות על מה הן מדברות) - אז אני כבר יודעת על לפחות 4 מקומות שאפשר לפנות אליהם כדי להוציא את הספר, כאלה שגם יודעים לשווק אותו וכן הלאה.
אבל לא הייתי רצה לסוף דווקא.

ואולי לא כדאי כלל לכתוב ספר
הספר הזה נחוץ ביותר, וחשוב שייכתב.
מו"ל שיש לו גם מערך שיווק - יש ויש. ויש מספיק זמן לחשוב גם על זה.
מייק, אפילו בין מנויי באופן טבעי יש יותר מ-50, וזה יהיה ספר שאפשר יהיה לקנות אותו במתנה לכל יולדת, הוא לא "באופן".
יתרה מכך, יש שלושה פורומים באינטרנט, שנכנסים אליהם אלפי אנשים, שירוצו בטיל לקנות את הספר של אמא ל-5, עם "התשובות לכל השאלות".

אני רוצה להוסיף עוד משהו:
הלכתי וקראתי עוד קצת בפורום שלך, ונזכרתי עד כמה כל אמא רוצה תשובה מפורטת ספציפית לשאלה הספציפית שלה. כל הכיוונים, כל האפשרויות, כל הגיוונים עד הכי קטנים, כל כך חשובים. ומה אם יש לי פטרייה רק בצד אחד? ומה אם הפטרייה שלי בשני הצדדים? ומה אם אני לא מרגישה כלום אבל אצל הילד יש בפה? ומה אם אצלי רק מגרד, אבל לא רואים כלום? וחמשת אלפים וריאציות של שאלות על ה"גזים של התינוק" - כשכמעט בטוח שבאף אחד מהמקרים אין לתינוק שום בעיית גזים, אלא זו בעייה אחרת... זה ספר שצריך להיות מאוד מפורט, לחזות את כל האפשרויות, וכך לתת לאמהות תחושה שהוא באמת "נותן הכל".
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

כל אמא רוצה תשובה מפורטת ספציפית לשאלה הספציפית שלה
תרשים זרימה לאיבחון עצמי של בעיות הנקה?
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

יתרה מכך, יש שלושה פורומים באינטרנט
יותר.
יש 3 פורומי הנקה בתפוז (מקצועי, תמיכה, ו ללל), אחד בY נט, אחד בסטארמד, ובכל אחד מהפורטלים יש גם פורומי הריון ולידה ופורומי הורים לתינוקות.
וזה לפני "באופן".
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ואמנות הלידה
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

אשר לעמדותיך בנושאי הורות - אני מניחה שאלה ממילא 'יצוצו' בדיונים על הנקה ('הנקה לילית תעייף אותך פחות אם תינוקך ישן לצידך'...).
כן, לזה התכוונתי. בשלב זה לא התכוונתי ספר שלם על הורות מקרבת, אלא ספר על הנקה, התומך בגישה הזאת, כמבון תוך הבאת ציטוטים מהספרות המקצועית מדוע זה טוב ולא מסוכן, כפי שכולם הואמרים להורים.

זה ספר שצריך להיות מאוד מפורט, לחזות את כל האפשרויות, וכך לתת לאמהות תחושה שהוא באמת "נותן הכל". זה כמבן בילתי אפשרי, ואין כל אפשרות לכתוב ספר בסגנון של סיפרי ה"איך ל..." בצורת האינסטנט - פתרון לכל בעיה. לדעתי זה דווקא יוצר פרוט יתר. אבל זה כרגע ממש לא משנה, אלא יתברר בעת הכתיבה.

ולדבריו של מייק בר רב אשי. אני כמובן מודעת לקושי הזה שלא קשור בכלל לכתיבת הספר עצמה. אני בהחלט מתכוונת לברר קצת בנושא לפני שאכתוב, אבל יש מין catch 22 בעיניין - לא כדאי לכתוב ספר אם לא יהיה מו"ל, ולא יהיה מו"ל אם לא יהיה ספר כדי להציג לו...
כלומר - צריך קודם כל לכתוב משהו שיהיה מה להראות, וכדי לעשות את זה אני מתייעצת כאן כדי לקבל רעיונות מה הפורמט שה"קהל" מעוניין בו, שכמובן צריך להתאים למה שאני מעוניינת לכתוב. כמובן שהקהל של באופן לא מייצג את כלל הקוראים הפוטנציאליים, אך מאחר ובכל זאת אנשי באופן מתעניינים בהנקה הם כן יכולים סייע. וחוץ מזה - כאן יש אפשרות טובה יחסית להתייעץ ולקבל רעיונות. אין לי אפשרות לעשות "קבוצות מיקוד" במקום אחר.

אני גם באמת מקווה לקבל כאן רעיונות לצד המעשי, כפי שכבר קיבלתי.

שכדאי לכוון גבוה: ספר שיכיל את כל ההפניות המחקריות, ייראה מכובד, רציני, מבוסס. ספר שאפשר להראות לרופא או לחמות ש"הרופאה כתבה", כמו גם לשים על המדף בחדר של רופא הילדים.
מאד נראה לי. יחד עם שאלות ותשובות, וקצת תאורי מקרה.

לאט לאט מתחיל להתבהר לי הכוון. זה כמובן רק ממש ממש ההתחלה, אבל אני רואה שפתיחת הדף כאן היתה רעיון טוב.
בשמת_א*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה כמבן בילתי אפשרי, ואין כל אפשרות לכתוב ספר בסגנון של סיפרי ה"איך ל..." בצורת האינסטנט - פתרון לכל בעיה
כן, לא לזה התכוונתי, אלא רק לזה שכדאי לשים לב לגוונים בשאלות של האמהות, כי הם מעידים לפעמים על הדאגות שלהן שלא נפתרו אם אומרים רק משהו כללי מדי ונראה לי שחשוב להיות ערים לזה (חלק גדול מספרי ה"איך ל..." די מתועבים בעיני).
כלומר, בקיצור, להוציא הרבה מהשאלות שאת מקבלת.
מיכל_שץ*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אולי את יכולה לשקול סדרת ספרים
ואז תהיי אמא ל 5 ספרים...
מאוד מרגש, את כבר בתהליך! ואם תאמיני בעצמך ובמסר שלך, אין שום סיבה שזה לא יקרה, אבל את זה את בטח יודעת.

<יושבת בפינה מחכה בשקט>
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

_אולי את יכולה לשקול סדרת ספרים
ואז תהיי אמא ל 5 ספרים..._
כן, בטח...
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

כל הכבוד על היוזמה !!
אני אישית נורא אוהבת את "ספר ההנקה" של גליה פלד ומשאילה אותו רבות לחברות בהריון. אולי אפשר להעזר במבנה שלו ???
בהצלחה {@
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

תמול קצת התקמצנתי מפאת העייפות (לילה במדבר ללא שינה) ולמרות שאני עדיין ממליצה מאד על הספר ההוא, אני רוצה להוסיף כמה רעיונות פרקטיים מניסיוני האישי (גם כאחת שכתבה ספר וגם כמוציאה לאור). על התכנים אין לי שום מושג מה כדאי לכתוב (השכנה שאלה אותי אתמול מה לעשות עם דלקת בשד, וראיתי ששכחתי את כל הידע שלי בתחום). אז כמה היבטים אחרים:
תקציב הוצאה לאור יכול להיות נמוך יותר מ80 אלף ש"ח. הוא יכול להגיע לשליש מזה (לא כולל השכר שלך, כמובן: רק גרפיקה, עריכה, הדפסה, שיווק, יח"צ). בד"כ מדפיסים מהדורה של 1000 עותקים או באופטימיות: 2000 עותקים. מכך, את תרוויחי בערך 3-5 ש"ח לספר. כלומר שכרך על עמלך (מלבד שמך הטוב) יכול להגיע במקרה הטוב ל-10,000 ש"ח. לא השכר הכי גבוה לספר שתעבדי עליו עכשיו במשך שנה או יותר. וכמובן, זה בדרך כלל הרבה פחות ומהדורה נמכרת במשך ה-ר-ב-ה זמן. כמובן, שאולי את מבשלת את רב המכר הבא, מי יודע? אבל בכל מקרה השק בארץ הוא לא גדול. בקיצור, לא תתעשרי מזה.
חשוב לדעת מה את רוצה ומצפה מהספר. תגדירי את הציפיות שלך במדוייק ויהיה לך קל יותר. אני למשל בספר "מבטן ומלידה" ציפיתי פשוט שיכירו את שמי... עניינים של כבוד..
בספר של אילנה שמש ללדת בבית שהייתי שותפה גם לתהליך כתיבתו והוצאתי אותו לאור, ציפיתי קודם כל להחזיר את ההוצאה הכספית שלי כמוציאה לאור. ידעתי מראש שהשוק מאד מוגבל וההחלטה היתה ללכת על הפצה מוגבלת רק למעוניינים שרובם יגיעו לספר מיוזמתם. זהו שיקול כלכלי בהוצאה לאור של ספרים מאד מתמחים.
כמובן שהיתה לי גם ציפייה להשפיע על קידום נושא לידות הבית בישראל. ציפייה שהצלחתי להגשים.
בנושא ההנקה חסרים הרבה ספרים. יש מקום על המדף לעוד עשרה ספרים טובים מכל מיני כיווני מחשבה וכל מיני נסיונות חיים. ככל שירבו הספרים הטובים על המדף, כך הנושא יוצף ויקודם. לכן, אל תחשבי יותר מדי מה חסר על המשך כרגע, אין לך את היכולת לכתוב עכשיו את כל מה שחסר. תחשבי בעיקר על מה את יכולה לתת ולתרום מתחום הידע שלך בחיים. מה את יודעת שהיה כדאי שידעו עוד אנשים. מהו הפן המיוחד לך, שאת הכי מחוברת אליו יהיה לך הכי קל ומהנה לכתוב אותו.
לכתיבת ספר יש קצב והתנהלות מאד דומה להריון. בהתחלה זה מתרקם בשקט (את עוד בשלב ההתעברות, של ההודעה שאת מתכוונת להתעבר בעצם), את כותבת ומוחקת ושוב כותבת ומתכננת והרבה הולכת לאיבוד מרוב ים החומר שאת רוצה שיהיה. אז את מתחילה לקצץ, לעצב ולתת צורה לספר. בשלב הזה שיש לך כבר כתב יד את יכולה להתחיל לשלוח להוצאות לאור. אין טעם בכלל להתחיל לפני זה. הוצאות לאור עוסקות בכתבי יד, לא באנשים שרוצים להוציא כתבי יד (אלא אם כן הם דויד גורסמן).
אז מגיע שלב העריכה ולפעמים תצטרכי לערוך הרבה יותר ממה שחשבת. חלקים ירדו, חלקים יתווספו.
ולבסוף מגיע השלב שבו הספר מגיע לגרפיקה ומקבל את צורתו הסופית. ברוב הוצאות הספרים לא תהיה לך ממש שליטה בכך ותצטרכי לקבל את חוות דעתם.
ואז, הספר חוזר מהדפוס, ריחני וחדש ומתחיל את מסעו לחנויות הספרים. היחצנות תעשה הכל כדי להשיג לך כתבה או ראיון או משהו בכלי התקשורת, אבל אחרי זמן קצר של חסד, יגיע המבחן האמיתי: מי ורצה את הספר שלי ומוכן לשלם בעדו? שזה אף פעם לא מבחן לטיב הספר...
טוב, הארכתי...
בהצלחה
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

נועה ברקת - תודה רבה! זה בדיוק המידע שאני מחפשת, מאחר ובאמת אין לי מושג בכל הנושא.
לפי כל מה שנכתב כאן אני חושבת שבאמת אתחיל לכתוב את מה שיש לי להגיד ומה שמנסיוני נראה לי חשוב, ובהדרגה זה יקבל צורה. ואחרי זה - נראה...
possum.magic*
הצטרפות: 27 מרץ 2005, 16:46

איך כותבים ספר

שליחה על ידי possum.magic* »

Well,
I really liked the idea of a new breastfeeding/-parenting book in Hebrew book. I can just add few points to it from an Australian perspective:
Just like שיפון 1 was saying, it might be nice to have something more ?light- headed?, which is also fun reading, for after pregnancy kind of thing. It is worth checking Kaz Cook?s books (an Australian writer). She wrote a hilarious guide to pregnancy, which is called: ?Up the Duff-
The Real Guide to Pregnancy?, which is based on a week-by-week diary. I know that this book was a true success, partly because it had appealed to a wider spectrum of audience. It is also funny (compared to the serious endless normal pregnancy books). She also wrote a following book ?Kid Wrangling?- which has good combination of Q&A, general knowledge+ a lot of information, with cross-referencing to different attitudes (from attachment parenting to more common ones). The book also has, after every chapter, good referencing to other books on the matter. She also manages to combine a lot of fun and easy going in her attitude and writing. The book is also meant for few stages from later stages of pregnancy to babies, toddlers and pre-schoolers.
Anyway, I really liked the Hebrew book of "ספר ההנקה" של גליה פלד
I found it informative, and structured good.
Since you are probably targeting a more broader audience then only attachment parents I think that it might be better to give a more broader view of breastfeeding, and co-sleeping.
(Yeah, that all attitudes have their pluses ).
Anyway, good- luck.
בשמת_א*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא צריך להגזים בעניין המיטה המשפחתית. תירגעו (-;
אמא ל-5, תקני אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי שיש לך איזו כוונה לדון במיטה המשפחתית. פשוט, תוך כדי הפרק על "הנקה בלילה" יש מקום להצביע על התועלת הרבה שהורים רבים מוצאים בשינה עם התינוק בתקופת ההנקה, יחד עם פירוט כל האופציות הרבות לעשות את זה, יחד עם התייחסות מכובדת לכל הפחדים של ההורים ששומעים על הפתרון הזה לראשונה.
זהו.
אין שום דבר "לא רחב" בטיפול בגודש בשד, בהתחלה של דלקת בשד, בהסברים על היצמדות נכונה ותנוחות הנקה, בתיאור של מהלך הנקה נורמלי - עם התייחסות לשאלות הנפוצות: כמה זמן התינוק שלי אמור לינוק? כל כמה זמן הוא אמור לינוק בגיל יום/שלושה ימים/שבועיים/חודש/ וכו', וכן הלאה וכן הלאה.
יש בדברים האלה תשובות מדעיות ומוסמכות - לעומת הרבה הרבה מיתוסים, שמופצים גם בסיועם הפעיל של רופאים, אחיות ואחיות טיפת חלב. (תינוק בן חודש עלה מהנקה בלעדית חצי קילו בשבוע. אחות טיפת חלב: "זה יותר מדי! אל תתני לו לינוק כשהוא מבקש!" האמא: מרווחת את ההנקות )-: ומרעיבה את התינוק, ומצלצלת אלי כי יש לו "הרבה גזים" שאחר כך מתברר שהגזים האלה הם אחרי שהוא בכה שלושת רבעי שעה אבל האחות אמרה לה שאסור להניק אותו מייד כשהוא רוצה )-: )-: ). התייחסות לדברים האלה לא קשורה לא להורות מקרבת ולא לבאופן.
יעל_כ*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 14:43

איך כותבים ספר

שליחה על ידי יעל_כ* »

הרבה תמונות - תצלומים ואיורים

גם אני חושבת ככה. למרות שזה בטח ייקר את המוצר הסופי.אני גם נעזרתי קצת בספר של גליה פלד והיו חסרות לי שם מבחינה מעשית בעיקר תמונות, תמיכה ומידע על תזונה בהנקה.
מיכל_שץ*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בטיפול בגודש בשד, בהתחלה של דלקת בשד
זה הזכיר לי בקשה אישית. אנא ממך, ד"ר, התייחסות למקרים שבהם חייבים לעצור את החלב, עקב מיקרים של "אין תינוק".
התייחסות רצינית , לא רק לצאת ידי חובה. המצוקה של מי שחוותה את זה היא כ"כ גדולה וכ"כ אמיתית ויש לא מעט נשים שזה קורה להן (יותר מדי כל שנה...:-(). התחושה שצריך ללקט את המידע בפינצטה, שהוא לא נגיש וברור (ומהר!) מוסיפה קושי בתקופה לא קלה.
אני יודעת שזה עוד קצת מוקדם, אבל אני שולחת את המשאלה הזאת ליקום, יחד עם המשאלה שהספר הזה יצא לאור והוא יהיה מצליח במיוחד.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

התייחסות למקרים שבהם חייבים לעצור את החלב, עקב מיקרים של "אין תינוק".
תודה מיכל על העלאת הנושא. אני מאד מודעת לנושא, ויודעת עד כמה חסרה התייחסות אליו. הבעיה גם קיימת בהפלה או הפסקת הריון מאוחרת, אחרי שבוע 16-20, וגם אז, למרבה הצער, אין התיחסת לנושא. לעיתים קרובות האמא נשלחת הביתה מהר מהר כדי להרחיק אותה ממחלקת יולדות, ועליה להתמודד לבד בבית עם הגודש והכאבים, ואין את מי לשאול. זה בהחלט נושא חשוב, ולא אשכח אותו. בספרות המקצועית העוסקת בהנקה נושא זה מטופל ויש בהחלט מידע שיכול לסייע.

אבל לא נראה לי שיש לך איזו כוונה לדון במיטה המשפחתית. פשוט, תוך כדי הפרק על "הנקה בלילה" יש מקום להצביע על התועלת הרבה שהורים רבים מוצאים בשינה עם התינוק בתקופת ההנקה, יחד עם פירוט כל האופציות הרבות לעשות את זה, יחד עם התייחסות מכובדת לכל הפחדים של ההורים ששומעים על הפתרון הזה לראשונה.
כן, זה בדיוק הרעיון. ממש לא ספר על מיטה משפחתית, ואני משערת שאפילו לא אשתמש במושג הזה.

הרבה תמונות - תצלומים ואיורים אין ספק שזה מאד חשוב, רק נשאלת השאלה איפה לוקחים איורים מתאימים, שהרי אי אפשר לקחת מספרים של אחרים, כולל ספרות מקצועית, כי זה מוגן בזכויות יוצרים. אצטרך לברר איך בדיוק משיגים איורים וצילומים.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

אצטרך לברר איך בדיוק משיגים איורים וצילומים
צילומים - מאמהות שבטיפולך. תתחילי כבר לצלם ולבקש תמונות שצולמו בבית. (עם הבטחה לא לפרסם שום דבר בלי רשות, עם רישום מה מצולם ולמה צילמת כל דבר, עם רגישות לאמהות שלא ירצו שפניהן יופיעו וכו' וכו')
איורים - אני משערת אפשר לבקש ממאייר שיאייר ע"ס תמונה והסברים ממך. (לא מזמן הופיעה בככר השוק הצעת עבודה לאיור, והיו לפחות שישה-שבעה קופצים :-D). נשאר רק לבדוק אם יש מאייר שיעשה את זה בהתנדבות, או כמה כסף את מוכנה להשקיע בזה.
עין_לציון*
הצטרפות: 19 דצמבר 2002, 23:13
דף אישי: הדף האישי של עין_לציון*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי עין_לציון* »

זה בעצם ד"ר סירס ישראלי.
הו, סוף סוף!
(אשמח לעזור בעניני גרפיקה ואיורים)
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אף_חצוף* »

נכנסתי לכאן רק עכשיו, וקודם כל אני חייבת להגיד שזה רעיון נהדר! אני פעילה בעיקר בפורום הנקה של Yנט וגם לשם מגיעות נשים עם המון שאלות שחוזרות על עצמן, ועם המון ביקורת על אחיות טיפת חלב, רופאים, וגם מיילדות.
יש לי שני מקומות (אמריקאיים) שעליהם אני חושבת כפורמט אפשרי. אחד זה האתר של kellymom http://www.kellymom.com/ שאותו אני מאוד אוהבת, ועברה במוחי המחשבה לבנות אתר דומה בעברית. האתר עוסק בעיקר בהנקה אבל גם בattachment parenting. יש חלוקה מאוד ברורה לנושאים, הרבה מאמרים מקצועיים כבסיס, כתיבה ברורה והפניות צולבות (יותר קשה בספר, אבל רלוונטי להפנות לנושאים דומים)
הדבר השני שאני חושבת עליו הוא הספר Taking Charge of your Fertility שעוסק בNFP ובסופו יש כמה דפים שאפשר לצלם ולקחת לרופא הנשים כדי שיבין את השיטה, עם הסברים רפואיים ומדעיים. נראה לי שרלוונטי לשים פרק כזה בספר על הנקה, דפי הסבר רפואיים לרופא ילדים, רופא נשים, אחות טיפת חלב וכו'. הנה האתר של הספר http://www.tcoyf.com/
אמנם אני קופצת מעל הפופיק כרגע, אבל ספר כזה, לא יזיק לו אתר אינטרנט נלווה, עם FAQ ומידע בסיסי שמתעדכן.
בהצלחה!
מיכל_שץ*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אצטרך לברר איך בדיוק משיגים איורים וצילומים
גם אני אשמח לעזור בתחום הזה
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שלום אמא ל-5 ,

אני מאד שמחה למצוא את הדף הזה ולראות שאת רוצה לכתוב ספר מקצועי ומקיף על הנקה.
הגיע הזמן שגם בעברית יהיה לנו ספר רציני בנושא.

כמה דברים משלי לתרום: אני חושבת שספר בסגנון של "The complete book of breastfeeding" של Eiger & Olds יהיה מאד פופולרי, בעיקר משום שכך אפשר להקיף את הנושא באופן רחב, וגם הוא מאפשר לאימהות, שאין להן זמן לקרוא את כל הספר (הן מניקות ;-) ) להגיע למידע נכון ומדוייק. כמו כן, הספר הזה הוא דוגמא בעיני לאיך ספר "מיינסטרימי" על הנקה הוא בעצם ספר שמעודד הנקה ולינה משפחתית והנקה לטווח ארוך כולל התייחסות להנקת תאומים וטנדם.

ובקשר למה שמייק כתב: אני חושבת שספר כזה יהיה להיט. הורים לעתיד יקנו אותו כחלק מהספרים שהם ההכנה להורות וגידול ילדים, נשים יקנו אותו לחברותיהן שעומדות ללדת. זה שוק עצום. זה צריך להיות, לדעתי, ספר יפה, עם הרבה תמונות (כמו בטבעי ללדת), יכול להיות יקר (כמו טבעי ללדת ;-) ), כי זה ספר שיהיה must בכל בית. זו תהיה המתנה האולטימטיבית ליולדת (אם היא עדיין לא קנתה לעצמה). וזה יקרה אם יהיה פרסום נכון ובעיקר אם הספר יהיה ממש קריא ומקיף ונשים יוכלו להיעזר בו וללמוד ממנו. חוץ מזה זה יהיה אחד הספרים הבודדים בעברית על הנקה וזה כבר יתרון גדול.

בהצלחה!
שולה_חתולה*
הצטרפות: 17 יולי 2004, 22:08
דף אישי: הדף האישי של שולה_חתולה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי שולה_חתולה* »

הי, זאת אני עם האנגלית למעלה, אז אני מהמעודדות :-)
אשמח לעזור במה שאוכל- הספר הזה נחוץ למדי בעיני, ואני מסכימה עם כל הדברים החכמים שנאמרו כאן.
אה, וגם אני בשלבי ההתחלה של כתיבת ספר- על כלבים דווקא- כך שהדבר קרוב לליבי :-)
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

שולה חתולה_ - _וגם אני בשלבי ההתחלה של כתיבת ספר- על כלבים דווקא - מצא חן בעיני...

תודה תודה לכולן - על ההערות, ההצעות לעזרה ובכלל על התמיכה.
אני ממשיכה להתבשל עם הרעיון, ולאט לאט מגבשת את הרעיון שנראה לי מתאים. גם הרעיונות שלא נראים לי עוזרים, כי זה עוזר לי להבהיר לעצמי מה הספר הזה לא יהיה. כך שכל הערה והארה היא מבורכת.
שוב תודה!
מיכל_שץ*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

זה צריך להיות, לדעתי, ספר יפה, עם הרבה תמונות (כמו בטבעי ללדת), יכול להיות יקר (כמו טבעי ללדת ;-) ),
|Y|

<לא מנסה בכלל להשפיע>
עפרה.ק*
הצטרפות: 27 נובמבר 2004, 16:09

איך כותבים ספר

שליחה על ידי עפרה.ק* »

רציתי לומר משהו, אני מקווה שזה יתקבל נכון: לגבי איורים בהתנדבות. אני חושבת שזה לא נכון. בספר כזה (מבורך! איזה יופי וכמה צריך כזה!!!) חשוב יותר מבכל ספר אחר דיוק באיורים. אלה איורים לא רק ל"קישוט" אלא גם ללימוד ורפרנס. במובן הזה חשוב שיהיה לך נעים להציק למאייר לבקש ממנו/ה תיקונים. כשמישהו עושה משהו בהתנדבות לפעמים לא נעים לבקש שוב ושוב, ואם לא מרוצים אז בכלל זה לא נעים.

לכן נראה לי ששווה וכדאי לשלם, גם אם סכום סמלי. אני אומרת את זה בעיקר כי אני מכירה עבודה מול מאיירים. זאת עבודה לא קלה לאייר בצורה לא חופשית אלא משהו שיענה על דרישות של מי שמזמין את האיור. אם אלה היו איורים של אווירה או קישוט, הייתי חושבת אחרת.

בהצלחה! אני חושבת שזה רעיון נפלא ושחסר מאד ספר כזה.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

חשוב שיהיה לך נעים להציק למאייר לבקש ממנו/ה תיקונים. כשמישהו עושה משהו בהתנדבות לפעמים לא נעים לבקש שוב ושוב, ואם לא מרוצים אז בכלל זה לא נעים.
הערה מאד חשובה. אני כמובן עוד רחוקה מהשלב הזה, וכלל לא חשבתי על זה, אבל זו בהחלט נקודה חשובה. יש לי דברים שנעשו עבורי בהתנדבות, מתוך הכרת תודה על משהו, אכן קשה לי כיום לבקש תיקונים או עדכונים.
שולה_חתולה*

איך כותבים ספר

שולה חתולה - וגם אני בשלבי ההתחלה של כתיבת ספר- על כלבים דווקא - מצא חן בעיני...
תודה :-)
יש חוסר עצום בידע עדכני על חינוך וגידול כלבים בארץ-- אנחנו לרוב מפגרים בהרבה אחרי ארה"ב ואירופה, וזה ממש חבל כי הרבה כלבים סובלים מזה... אז היות ויש לי נסיון וגם קצת יכולת כתיבה (כך אומרים לי), חשבתי לנסות... אולי עוד ייפתח כאן דף בנושא "איך כותבים ספר על כלבים" :-)
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

איך כותבים ספר

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

אמא ל 5 שלום! אין לי הצעות (קטונתי) אבל אם את חושבת שיש משהו שאני יכולה לעזור לך בו, אשמח לשתף איתך פעולה. תוכלי למצוא אותי בדף שלי או במייל pizza6610@yahoo.com
ישר כוחך על היוזמה המבורכת!
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

דברים שהעתקתי מהדף סיפור ההנקה של נוסעת סמויה , פשוט כדי שהכל יהיה מרוכז כאן:

חסר לנו גם הספר של אמא ל 5, שילווה אותנו בקול מרגיע ובוטח. ספר שמתחילים לקרוא עוד לפני הלידה, עם כותרות כגון:
תפיסה נכונה של השד
ניהול ההנקה
איך לוודא שההנקה מתנהלת כשורה
התחלות קשות
מתי לפנות ליועצת הנקה ואיך מוצאים אחת כזו
מתי לפנות לרופא ילדים
כשהתינוק חלש מכדי לתפוס היטב את השד
מתי ואיך להוסיף תמ"ל
בקבוק אחד של תמ"ל יחסל את ההנקה - האמנם?
של מי ההנקה הזו לעזאזל - ההנקה כבחירה משפחתית
שאיבת חלב כאמצעי להגברת תפוקת החלב
שיטות להגברת תפוקת החלב
יעל_כ*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 14:43

איך כותבים ספר

שליחה על ידי יעל_כ* »

עוד דברים שיכול להיות שכבר חשבת עליהם בהקשר לספר :
  • ההנקה כבחירה משפחתית אולי פרק שמיועד בעיקר לאבות
  • מין בתקופת ההנקה.
  • שאיבת חלב - פרק מאד חשוב בעיני. שיכלול גם פירוט על סוגי משאבות, איך שואבים, כמה זמן, שמירת חלב שאוב וכו'
  • הנקה ממושכת
לשיווק (קצת רחוק, אבל אני בטח אשכח) - כדאי לשים ספר או שניים בחדרי ההנקה בבית החולים. גם יעזור לנזקקות וגם יעודד רכישה.
עין_לציון*
הצטרפות: 19 דצמבר 2002, 23:13
דף אישי: הדף האישי של עין_לציון*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי עין_לציון* »

ומהנסיון הרע שלי כמניקה מתחילה.. איך מזהים ומטפלים בדלקות , איך לטפל בפצעים.
וגם כל העניין שעד היום מסתורי בעיניי - עולמה המופלא של הפטריה (כל כך פלאי עד שכל מי שאני מכירה שחטפה את זה הפסיקה להניק).
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

אפרופו התחלות קשות ,
מנסיון, כל תחום הפגות הוא לגמרי לא כתוב או מדובר ( לפחות אני לא מצאתי.. )
קודם כל מי שיולדת מוקדם, בדר"כ בכלל לא מוכנה - לכלום! הכל בא בהפתעה ולא מתוכנן. אין שום הכנות והשאלות רבות.
"הטראומה" מלווה בהרבה סימני שאלה.
אני חזרתי הביתה יום לאחר הלידה, שביתי נשארה בפגיה, ולא היה לי שום מושג איך להתייחס לנושא החלב.
חיפשתי פורום ברשת, שאלתי איפה שרק יכולתי.
בקיצור, נושאים כמו שאיבה מאוד חשובים אז. ואח"כ בהדרגה, איך עוברים להנקה - מלאה.
אני למשל אף פעם לא הנקתי מלא, למרות שביתי קיבלה תמיד גם בבקבוק את החלב שלי, ז"א שאבתי במרץ 9 חודשים במקביל להנקה. נחושה שלא להגיע לחוסר חלב כדי לא לתת תמ"ל. רק אז העזתי לוותר על השאיבה ולהישאר עם הנקה בלבד, במקביל להתחלת המוצקים.
וזה מאוד מלחיץ, כי הבקבוק דורש כמויות גדולות יותר, והשאיבה בכלל מתישה, מלחיצה. כמה יצא !
כל נושא הבטחון העצמי עם ההנקה המלאה, איך 'נגמלים' מלמדוד ולהסתכל בכמויות שבבקבוק.
יש אמהות שכבר מנסות להניק בבי"ח, אחרי שהתנוקות קיבלו לא מעט חלב בבקבוק ( הסדר הוא קודם זונדה, אח"כ בקבוק ורק בסוף הנקה, אם בכלל מספיקים לפני שיוצאים הביתה ), ואולי גם הן צריכות הנחיה מיוחדת.
יש את הנושא של - בשלות עם הגיל, כשהם במשקל 2 קילו ויוצאים הביתה הפה שלהם קטן, הם עצמם קטנים וקשה להם לתפוס, הם עדיין מתעייפים מאוד...... בקיצור, לדעתי, יש הרבה שאלות שנוגעות בפגים.

וזו ההזדמנות החגיגית והנפלאה לומר לך כמה נעזרתי בך בפורום שלך ( גם לבשמת תודה ) @}
למרות שלא הגעתי אליו בשלבים הראשונים שלי, לצערי.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נועה, ליגת לה לצ'ה ישראל עומדת להוציא בחודשים הקרובים תרגום לעברית של הספרון Breastfeeding Your Premature Baby, שיענה על רוב השאלות שהעלית. זה לא סותר, כמובן, את הצורך בפרק על פגים בספר של אמא ל 5, כמובן, אבל חשבתי שתשמחי לשמוע (-:
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

אני ממשכיה להתלבט, ואשמח לתגובותיכם.
הרעיון המקורי שלי היה לכתוב ספר שעיקרו איסוף שאלות ותשובות שנתתי באינטרנט. יש לי אתר ובו כבר אלפי שאלות ותשובות, וכן תשובות שונות שנתתי במקומות שונים נוספים. השאלות מייצגות את מה שמטריד אמהות, ולרוב אלו שאלות שהן לא מצליחות לקבל עליהן תשובות מהגורמים הרפואיים הרגילים (אחיות, טיפת חלב, רופאים), או שהתשובות שהן מקבלות לא סבירות לחלוטין. כמובן יש שאלות רבות החוזרות על עצמן, וחשבתי לאסוף את השאלות והתשובות, ועם עריכה מתאימה לפרסם זאת כספר. זה כמובן לא ספר מקיף על הנקה, עם כל הפרקים שהוזכרו כאן, אם כי רוב הנושאים הבעייתיים עולים דרך השאלות. עבודת איסוף החומר לא פשוטה, אבל עדיין נראית לי פשוטה יותר מאשר כתיבת ספר הדרכה מפורט על הנקה, בצורה של ספר מסורתי. נראה לי אולי שזה גם יותר מעניין ומועיל. ספרי הדרכה יש רבים, אם כי לא כולם ממש טובים. אבל גם אחרי קריאת הספרים יש המון שאלות.
חשבתי אולי בשלב ראשון להוציא ספר שאלות ותשובות, ערוך לפי נושאים, ואולי בשלב הבא ספר ממצה, ההולך פרק אחר פרק על כל הנושאים הקשורים להנקה, עם הסברים, כולל רקע תאורטי וכד'.
מה דעתכם(ן)?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

בדיוק היום עיינתי בספר שחביב עלי מאד וששמו "רציתי לשאול אותך פרופ ליבוביץ". ספר שמבוסס על חליפת כתבים בין הפרופ ואנשים שונים. הספר מחולק לפי נושאים עיקריים ובכל פרק יש כותרת ומכתבים\שאלות בנושא.
אני חושבת שבאופן מקביל לספר שאת כותבת צריך לתת ערכים לאינדקס לכל שאלה\תשובה וצריכה להיות הקדמה לכל נושא (למשל בנושא צהבת והנקה יהיה תקציר על מה מדובר, הפניה לקריאה נוספת ואז שאלות).
חוצמיזה אישית הייתי נהנית יותר מגירסת אונליין או CD שכן אז אפשר לחפש בקלות, אולי אפילו לעדכן וכולי. חישבי על האופציה הזו.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ואולי בשלב הבא ספר ממצה, ההולך פרק אחר פרק על כל הנושאים הקשורים להנקה, עם הסברים, כולל רקע תאורטי וכד'.
אני דווקא הייתי רוצה כזה ספר קודם. אני מרגישה שחסר ספר מקיף בעברית בנושא. התנ"ך של ההנקה. בעיניי ספר של שאלות ותשובות הוא ספר משלים.
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

איך כותבים ספר

שליחה על ידי ב_דחילו* »

אמא ל 5, הספר הוא שלך, ולכן חשוב שאת תאהבי אותו. בעיני אין סתירה בין פורמט של שאלות ותשובות לבין תוכן ממצה ורציני. זו צורה אחרת, יותר נגישה להשיג את אותה מטרה. ספר של שאלות ותשובות שמחולק לשערים, כמו בדוגמא שמונו נתנה, הוא מאוד ידידותי ומזמין ל'זיפזופ' אחרי שאלות (ותשובות לדודות וסבתות מודאגות) של הורים טריים.

ההקדמה לכל שער יכולה להיות שילוב של סקירה מדעית עם ספור אישי, או ספורים אישיים של אמהות ושלך. יתרון נוסף של סגנון השאלות-תשובות הוא בחן שלו ובאפשרות להימנע מטון דידקטי ולהיות ספר של מומחית, יועצת וחברה.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

אני עם אפרסקים.
יותר מזה, אני חושבת שלערוך שו"ת שלך יכול כל אחד (טוב, כמעט...) במקומך, ואולי יהיה יעיל יותר שאת תכתבי את התנ"ך של ההנקה.

ועם זאת -
הספר הוא שלך, ולכן חשוב שאת תאהבי אותו, ולא פחות מזה - את העשיה.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי תמר_ס* »

רעיון מעולה. זהה כל כך חסר.
לא קראתי את כל הדף, אולי כבר כתבו את זה. תמונות יועילו מאוד (של תפיסה כמובן).
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

תכתבי את התנ"ך של ההנקה
הצילו! לאט לאט!
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

חשבתי אולי בשלב ראשון להוציא ספר שאלות ותשובות, ערוך לפי נושאים, ואולי בשלב הבא ספר ממצה, ההולך פרק אחר פרק על כל הנושאים הקשורים להנקה, עם הסברים, כולל רקע תאורטי וכד'.
אני איתך, כי כנראה זה מה שמתאים לך.
הדרישה לספר על הנקה קיימת, השאלות והתשובות ניתנו כבר באתר, וחבל שלא יכולו להנות מהן עוד נשים, למרות שאפשר לעשות שם חיפוש ולקרוא.
יש משהו בפורמט השאלות שמאפשר תרופה אקוטית לבעיה, וכך זה בד"כ כשכבר מניקים.
לאלו שיהיו לקראת, ליועצות מתחילות, לאנשי מקצוע ... מתאים יותר הספר "הממצה" ( כפי שהגדרת אותו ).
אחד לא סותר את השני, אני בעד להתחיל איפה שקל.
הצילו! לאט לאט! (כי אחרת זה לפעמים מתעכב ולא כ"כ קורה, מכל מיני סיבות.)
בכל מקרה בהצלחה @}
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני בטח לא מדגם מייצג, אבל יש לי קצת רתיעה מספר שמנוסח כשאלות ותשובות. אני תמיד אעדיף ספר שערוך כפרקים נפרדים ע"פ נושאים.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

שלערוך שו"ת שלך יכול כל אחד (טוב, כמעט...) במקומך
אולי באמת אני צריכה לגייס מישהו שיעשה את זה, בתור התחלה לפחות. אני רואה שאני בעצמי לא מגיעה לעשות כלום. אין מספיק שעות ביממה...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אפשר לעשות דבר כזה על צ'יק צ'ק (בקבוצה נפרדת) ואז כמה עורכות יוכלו לעבוד במקביל. אם מתאים לך לנסות כזה דבר, רק תגידי. בשבילי זה 10 דקות עבודה לפתוח קבוצה חדשה.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

אני אתנדב בשמחה לעבודת איסוף/מיון/עריכה כזאת.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

ויונת - עורכ ות, אה? אותך לחנה בית הלחמי ;-)
ליהיא_ג*
הצטרפות: 19 אפריל 2005, 08:39

איך כותבים ספר

שליחה על ידי ליהיא_ג* »

איזה רעיון מצויין (-:
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

איך כותבים ספר

שליחה על ידי נועה* »

לא קראתי את כל הדף, אז אולי זה כבר נכתב.

יש ספר ששמו מה לצפות מילדך השנה הראשונה(משהו כזה, לא זוכרת בדיוק). הספר ערוך לפי גיל הילד מחודש ראשון ועד 12 חוד'. כל פרק על חודש אחר. הפרק מתחיל ב"מה יוכל לעשות ילדך החודש" (התפתחות מוטורית) ילדך יוכל לחייך, לשלוח יד לפה....אח"כ בערך עמוד שניים על מה קורה במהלך החודש (לא זוכרת את התוכן), אח"כ שאלות ותשובות.
חייבת לציין, שהספר לא מדהים וכתוב בצורה רדודה.

את יכולה לבנות ספר בצורה זו. להתחיל מפגים, לעבור לתחילת הנקה, שילוב הנקה ומוצקים והנקה לטווח רחוק.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

אפשר לעשות דבר כזה על צ'יק צ'ק
נשמע מעניין - אמשח להיות בקשר כדי להבין טוב יותר מה הכוונה. האם זה יוכל בהמשך לשמש תשתית לספר?
אני מודה שבנוסף לרצוני לתרום לכלל הציבור כדי לעזור בנושא ההנקה, אני בכל זאת מעוניינת להוציא ספר שיוכל (אולי) להוות מקור הכנסה מסויום עבורי. אני משקיעה המון המון זמן בכתיבת כל התשובות, ואשקיע עוד יותר בספר, וחשבתי אולי בכל זאת להפיק מזה משהו. לכן גם לא סביר שיעזרו לי בהתנדבות.
בינתיים אני עוד לא התחלתי כלום - אני עדיין בשלבי המחשבה איך לעשות את זה, ואני עדיין חוששת מהעבודה העצומה שאני כנראה לוקחת על עצמי.
מצד שני - עובדה שאנשים הוציאו ספרים - על לידות בית, על הריון ולידה, על לידות טבעיות, וכו'. כנראה שזה אפשרי. אם אחרים יכולים - למה לא אני?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לגבי ההתנדבות -- אל תמהרי לשפוט. כבר אמרו לך כמה אנשים שישמחו להתנדב לעזור, ולא ביקשו תמורה. את יכולה להרשות להם... :-)
(יש לי קצת נסיון עם התנדבות (שלי ושל אחרים) לטובת פרוייקטים שמעורב בהם גם כסף, ושאולי מישהו ירוויח מהם (אני מקווה, לפחות).)

לגבי שימוש ב-צ'יק צ'ק -- התכוונתי לקחת שאלות ותשובות קיימות שלך ולהעביר אותן ל-צ'יק צ'ק (בקבוצה נפרדת), ושם לערוך אותן, למיין אותן בצורות שונות, לקשר אותן אחד לשני, להוסיף דברים שחסרים וכו'. אחר כך אפשר להעתיק הכל למקום אחר בשביל לעשות מזה ספר.
תבשיל_קדרה*

איך כותבים ספר

צ'יק צ'ק (בקבוצה נפרדת)
כלומר - כתובת נפרדת, מה חדש נפרד וכו'. כמו זה: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?group=hp.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

ועתה לרעיון שיונת שרון העלתה - אני חושבת שאני מוכנה לפחות לקפוץ למים האלה - זה לא נראה עמוק מידי. אולי כך לפחות אפשר יהיה לאחרגן אוסף גדול של FAQ בנושא הנקה, שיוכל לתרום להרבה אמהות.
אני צריכה הדרכה טכנית מה בעצם נדרש ממני, איך מתקדמים. יש את האתר שלי, יש שם אלפי שאלות ותשובות. צריך להתחיל להעתיק אותן לאנשהו. חשבתי להתחיל להעתיק אותן לקובץ וורד, אבל אולי באמת אפשר לעשות את זה לצ'יק ציק.
טרה_רוסה*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי סיגל_ב* »

כנ"ל.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

וואו, תודה!
אז למעשה צריך בשלב זה את העזרה של יונת שרון, שתפתח אתר לנושא הזה, ואז אני אסביר למעוניינות איך מנווטים באתר שלי. יש אפשרות להגיע לכל דף שרוצים.
אחרי זה צריך לפתוח דפים עם נושאים שונים, ואז בשלב ראשון להעביר שאלות מתאימות לדפים מתאימים. כמובן צריך "סידור עבודה", שלא כולם יעבדו על אותם דפים אצלי באתר.
אני כמובן אהיה כל הזמן בעיניינים - לקביעת נושאי הדפים, עריכת השאלות והשתשובות כדי לאחד שאלות דומות וכו'.
נשמע לי ממש מצוין - אני כבר מתלהבת!
תמיד יותר נעים לעבוד בקבוצה מאשר לבד.
אמא_ל_5*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

וכמובן אפשר גם להוסיף תשובות שלי מהאתר כאן.
שולה_חתולה*

איך כותבים ספר

וואו! גם אני כבר מתלהבת בשבילך :-)
אשמח להתנדב בזמני הפנוי (הלא רב).
איזה כיף!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רעיון מאוד מקורי לכתוב ספר על ההנקה,תכתבי את הספר מתוך הנסיון שלך, במילים שלך שכל מי שתקרא את הספר שלך יהיה לה כיף לקרוא את הספר שלך. תתחילי מהרגע שאת החלטת להניק, באילו קשיים נתקלת, הפתרונות לקשיים, מה תרמה ההנקה לך ולילד שהנקת. הכתיבה צריכה להיות טבעית וזורמת. אני מקווה שתצליחי,
ושיקראו את הספר שלך.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

איך כותבים ספר

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אותי היה מעניין בספר על הנקה לקבל פרטים מאוד מאוד מדעיים.
כי את האחרים אני מרגישה שכבר יש לי מתוך שהינקתי כבר כמעט 7 שנים (את שלושת ילדיי.)
למשל: מרכיבי החלב.
הקשר שבין הנקה וההורמונים של האשה. איך הם משפיעים על האישה.
מה קורה כשמניקים תינוק ממן זכר לעומת תינוקת ממן נקבה. האם הורמונים נשיים עוברים אל התינוק. וכו'.
כמובן שיש מקום גם להכניס עד כמה הנקה נפלאה בנוגע למגע ולקשר אבל השאלות שציינתי היו מעניינות אותי.
שוכנת_הצוק*
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

איך כותבים ספר

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

אמא ל 5 , האם הפרוייקט הזה יצא לדרך?
שליחת תגובה

חזור אל “לייצר תקשורת”