שלילת קצבת ילדים הסכם עם ש''ס
שלילת קצבת ילדים הסכם עם שס
~ראו גם:
הכנסת החליטה קנס להורים סרבני חיסון / המאגר החיסונומטרי~
{דיון שהועבר מהדף באופן טבעי בתקשורת
רני כשר (2009-03-23T10:29:42):
הכינו את הארנקים!
לכל ה"לא-מחסנים" ואנשי החינוך הביתי - מתוך ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לבין שס שנחתם הלילה (בנוסף לתוספת בסך 1.4 מיליארד ש"ח בשלוש השנים הקרובות):
סעיף 70: חוק הביטוח הלאומי יתוקן וייקבע בו כי לא יינתנו קצבאות ילדים במקרים הבאים:
א. להורה שילדיו הוצאו מחסותו בהתאם להחלטת בית המשפט המוסמך;
ב. להורה שילדיו אינם לומדים באופן סדיר במוסד חינוך, כהגדרתו בחוק לימוד חובה;
ג. להורה שילדיו אינם מקבלים את החיסונים הנדרשים לגילו בהתאם לתוכנית החיסונים של משרד הבריאות.
ההסכם כולו כאן
<ותודה למיכל על העדכון המהיר>
פלוני אלמונית (2009-03-23T10:50:26):
אמה'לה!
קראתי את ההסכם עם ש"ס ושוב נחרדתי
קראו היטב את הסעיפים של מנהל מקרקעי ישראל וקק"ל יש פה השתלטות בחקיקה, להכנסת אנשי שלומם
חומייני נח על משכבו ויכול להתהפך בנוחות
מירב ב (2009-03-23T11:00:48):
בדיוק המחשבה שעברה גם לי בראש...
מה יהיה השלב הבא?
יאסרו אותנו?
יזרקו אותנו לים?
|-:
טרה רוסה (2009-03-23T11:15:01):
להבנתי הסכמים כאלה לא תמיד יוצאים בסוף לפועל.
פלוני אלמוני (2009-03-23T11:17:38):
אני תוהה אם הסעיף של החיסונים לא הגיע דוקא ממישהו יצירתי בליכוד שחושב שסוגיית החיסונים היא סוגייה דתית וחיפש משהו לתת 'בשר' למה שש"ס 'נותנים' בהסכם הזה.
רני כשר (2009-03-23T11:51:40):
נראה לי שהסעיפים הבאים יהיה:
ד. להורה שהחליט שלא למול את בנו (שהרי בכך הוציא את עצמו ואת בנו מקהל ישראל).
ה. להורה שאינו מקפיד על "שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
שרית אמיר (2009-03-23T13:29:42):
לדעתי צריך במהררה לבנות עירות מצורעים לשכמונו שהעזו לחשוב
שאבוי העזו לא למול את ילדיהם,
ויתרה מכך לא לשלוח אותם לבית ספר ורצוי של ש|"ס
וגם העזו לבחור לא לחסן את ילדיהם
הרי ההודעה
התחילו לארוז הישובים הסגורים עבורינו נבנים
סבא וסבתא שלי שבנו את הארץ הזו מתהפכים על קברם.
אני צריכה לבקש מהם סליחה שלא נלחמתי מספיק לשמר כאן על השפיות
פלוני אלמונית (2009-03-23T13:48:47):
_לדעתי צריך במהררה לבנות עירות מצורעים לשכמונו שהעזו לחשוב
וגם העזו לבחור לא לחסן את ילדיהם_
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד לא מחסנים וכו'
אנהאטה א (2009-03-23T14:14:53):
_נראה לי שהסעיפים הבאים יהיה:
ה. להורה שאינו מקפיד על "שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
שמע ישראל!_
רני, אתה פשוט לא מבין. מדינת ישראל מגינה על כלל אזרחיה. מי אתם בכלל שתחליטו לא לשלוח את ילדיכם לחינוך ממלכתי או לא לחסן אותם? ושים לב שזה בא יחד, כלומר זה שווה ערך. אני הייתי מציעה שילד שהוא בחינוך ביתי וגם לא עלינו בלתי-מחוסן (כלומר: הוסיף חטא על פשע- היָרשת וגם רצחת) - הוריו צריכים לשלם קנסות כבדים ולא רק למנוע מהם קיצבאות.
אגב, מה עושים למשפחה בה חלק מן הילדים חוסנו, חלק חוסנו רק בחלק מן החיסונים וחלק לא חוסנו בכלל? זה יתקזז איכשהו? שאלות הרות גורל.
ניצן אמ (2009-03-23T14:45:28):
ה. להורה שאינו מקפיד על "שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת")._
אני אומרת כבר כמה זמן שיש מלחמה גם בישראל של הדתיים על המגמות הטבעיות בגידול ילדים, בגלל סעיף ד. למשך שנים זה נחווה כמשהו קטן ולא מאיים, והיום יש כבר שליחים "מטעם" שבאים לפה לשליחויות מיסיונריות. עכשיו זה הגיע גם לכנסת.
<אני לא אתפלא ביכ-לל אם סעיפים ד-ה עלו לדיון ונדחו...>
<ניצן חובבת קונספירציות>
<רצוי במדינות אחרות >
תבשיל קדרה (2009-03-23T14:54:42):
האגרה על חיסון ילדים (+מעקב) בטיפ"ח דומה לקצבת הילדים. סד"ג של 100 ש"ח לחודש בתקופה הרלבנטית.
זה מתקזז
עדי ל (2009-03-23T15:32:00):
יותר מזה - אני לא חושבת שזה פשוט לעקוב ול"סמן" את ה"מבוקשים" וגם למנוע מהם את הקצבאות,
שהרי הבירוקרטיה הינה האויב של עצמה, מבחינה בירוקרטית
כינור לשירייך (2009-03-23T15:34:32):
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד
גם אני חושבת כך. יש קבוצות חרדיות גדולות שלא מחסנות, וגם רשתות החינוך החרדיות לא תמיד מוסדרות עם חוק-חינוך-חובה. נשמע לי שהסעיפים האלה הם הוויתורים של ש"ס לליכוד ולא להפך.
סלעית (2009-03-23T16:11:42):
למישהו יש הסבר איך הגיעו לקשר בין (סליחה) מחט לתחת?
אם הילד מקבל אישור ממשרד החינוך לחינוך ביתי, מה פתאום להעניש אותו ולא לתת לו קצבת ילדים?
האם אפשר לשאול את עורכי הדין שמטפלים בתביעה לחינוך ביתי מה אפשר לעשות בנידון?
תודה!
סלעית (2009-03-23T16:14:56):
_האגרה על חיסון ילדים (+מעקב) בטיפ"ח דומה לקצבת הילדים. סד"ג של 100 ש"ח לחודש בתקופה הרלבנטית.
זה מתקזז tongue_
ממש לא, לפחות לא אצלנו. זה 500 שקל מהלידה ועד עד גיל 6, וזה אומר קצבה של 3 חודשים בקושי.
עדי ל (2009-03-23T16:46:21):
אם הילד מקבל אישור ממשרד החינוך לחינוך ביתי, מה פתאום להעניש אותו ולא לתת לו קצבת ילדים?
אם הילד מקבל אישור ממשרד החינוך, זה לא חוקי לא לתת לו קצבת ילדים.
אני לא חושבת שהסיפור הזה יהיה מעשי.
כינור לשירייך (2009-03-23T16:49:20):
"שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
רק על השני מביניהם.
סלעית (2009-03-23T16:54:44):
_"שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
רק על השני מביניהם._
מצטטת מויקיפדיה:
המשנה הראשונה של מסכת כריתות מונה אחת לאחת את כל הכריתות; 34 מצוות לא תעשה, ו-2 מצוות עשה:
שלושים ושש כרתות בתורה:
הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה, והבא על אישה ובתה, ועל אשת איש, הבא על אחותו, ועל אחות אביו, ועל אחות אימו, ועל אחות אשתו, ועל אשת אחיו, ועל אשת אחי אביו, ועל הנידה, (15 – איסורי עריות)
והמגדף, והעובד עבודה זרה, והנותן מזרעו למולך, ובעל אוב, (4 – על עבודה זרה)
והמחלל את השבת, (1 – איסור שבת)
וטמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא, (2 – על טומאה ומקדש/קודש)
והאוכל חלב, ודם, (2 – איסורי אכילה תמידיים)
ונותר, ופיגול, (2 – איסורי אכילה של קודשים)
השוחט ומעלה בחוץ, (2 – איסור קודש)
האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים, (3 – אכילות בזמנים אסורים, וצום יום כיפור)
המפטם את השמן, והמפטם את הקטורת, והסך בשמן המשחה; (3 – איסורי שימוש בקודש)
הפסח והמילה, במצות עשה. (2 – מצוות עשה מכוננות)
כל מי שחילל שבת זכה בעונש כרת, ואכילת חמץ גם בצנעה תוביל לאותה תוצאה, כך שעונש כרת לאי מילה לא אמור לשנות כלום להרבה מאוד אנשים.
<סטייה מנושא הדיון, אבל בכל זאת הדיוק חשוב>
כינור לשירייך (2009-03-23T17:14:26):
צודקת - הטעות כולה שלי.
אלטר אגו (2009-03-23T19:29:30):
להבנתי הסכמים כאלה לא תמיד יוצאים בסוף לפועל. הרבה פעמים לא יוצאים, ויהיה להם קשה מאד להעביר את זה (אבל לא בלתי אפשרי).
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד לא מחסנים וכו'
טליה אלמתן (2009-03-23T20:24:30):
כהגדרתו בחוק לימוד חובה;
זאת אומרת שמי שמקיים את הנוהל כן ימשיך לקבל?
(ובעלי מציע: "אולי מי שעומד בסעיפים הללו גם לא צריך לשלם ביטוח לאומי?")
אל דנטה (2009-03-23T20:35:07):
הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה, והבא על אישה ובתה, ועל אשת איש, הבא על אחותו, ועל אחות אביו, ועל אחות אימו, ועל אחות אשתו, ועל אשת אחיו, ועל אשת אחי אביו, ועל הנידה, (15 – איסורי עריות)
סליחה אבל גם אני לרגע סוטה, ואם בא על האימאימא שלו?
סלעית (2009-03-23T20:41:29):
לאדם הנורמטבי הסעיפים האלה נשמעים מאוד הגיוניים.
מה שאני לא מבינה זה למה להם להשקיע כסף בזה, כלומר העלות של בדיקה מי לומד במוסד חינוכי מוכר ומי לא, מי מחסן ומי לא (ומי רק דחה או פיצל, ומי היה חולה ולכן דחה את מתן החיסונים וכו) תעלה בכל כך הרבה שעות עבודה בירוקרטיות, עוד ועוד עבודה להמון אנשים שמישהו (אנחנו) משלם להם משכורת, והכל כדי לחסוך - כמה? נראה לי שיצא שכרה של קופת המדינה בהפסדה.
טרה רוסה (2009-03-23T21:56:50):
לא נראה לי שהמטרה היא לחסוך כסף, אלאהמטרה לגרום לאנשים לחסן ולשלוח את הילדים לבית ספר.
אמא בבית (2009-03-23T22:45:00):
לא נראה לי שהמטרה היא לחסוך כסף, אלא המטרה לגרום לאנשים לחסן ולשלוח את הילדים לבית ספר.
המטרה היא לקבוע מדיניות, לקבוע קו אחיד וראוי שחריגה ממנו, כמוה חריגה מעצם ההורות. כמובן שהמטרה האמיתית היא, שליטה ופיקוח הדוקים על כל מה שרק אפשר. גם אני חושבת שהסעיפים האלה הוספו בניגוד לרצונה של ש"ס וכוונו כמענה לנטיה של הציבור החרדי לשלוח את הילדים לחינוך עצמאי ולפעמים גם - ירחם השם - לא לחסן.
מצמרר.
עודד המחפש (2009-03-23T22:47:31):
ומה על מי שמחסן את ילדיו בחיסון נגד בית ספר?
לימור (2009-03-24T07:47:41):
אני רצה לחסן את ילדיי
ועכשיו בטוח הם ילכו לבית-ספר
פלונית אלמונית (2009-03-24T08:04:31):
ההסכם פורסם בתיקשורת? - לא ראיתי, מלבד הקישור שמופיע בדף.
סלעית (2009-03-24T09:14:40):
פורסם, והיום התייחס אליו נחמיה שטרסלר ברדיו. הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים. אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
סמדר נ (2009-03-24T09:25:51):
ונראה שבמקרה כזה ההגדרה של "מוסד חינוך" אמורה להתרחב ולכלול גם חינוך ביתי. הרי אם ילד מתחנך בבית באישור המשרד -- הרי אין ספק שזה חינוך "מוכר".
עדי ל (2009-03-24T09:47:29):
לזה התכוונתי, תודה סמדר.
פורסם, והיום התייחס אליו נחמיה שטרסלר ברדיו. הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים
רבים מהם חיים בישובים לא מוכרים ע"י המדינה, נטולי מרפאה, שלא לדבר על קורת גג..
הם לא אלו שיזעמו אם מישהו יקים להם מוסדות חינוך מקומיים ..
אלטר אגו (2009-03-24T13:26:05):
אולי מי שעומד בסעיפים הללו גם לא צריך לשלם ביטוח לאומי?
מעולה!
גם אני לרגע סוטה
אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
ויכול להיות שבכלל לא יטרחו לבדוק אנשים כמונו. כיוון ש"אנחנו" לא המטרה, יכול להיות שהמנגנון שייבנה לצורך העניין בכלל לא יסתכל "עלינו". וכאמור, כל העניין בכלל לא בשלבי חקיקה.
("אנחנו", כתבה זו שילדיה המחוסנים למופת הולכים לסוג-של-בית-ספר שאולי יום אחד אפילו יהיה חוקי ולגיטימי).
אלטר אגו (2009-03-24T13:27:23):
הם לא אלו שיזעמו אם מישהו יקים להם מוסדות חינוך מקומיים .. ואללה. אז שיקימו, ואז יפעילו את החוק.
(זאת אומרת, עדיף שלא יפעילו, כן? חוק הזוי. אבל נניח)
אהבת עולם (2009-03-24T14:05:27):
הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה,
מה זה בדיוק אישה המביאה את הבהמה?!
טדליק נהנאנע (2009-03-24T14:37:19):
ואם אנחנו חצי מחוסנים (עצרנו באמצע) ובאים יום כן יום לא למסגרת חינוכית? (או שהמסגרת היא חינוכית ביום האחד, ולמחרת הינה לא חינוכית בעליל?)
ניצן אמ (2009-03-24T16:28:00):
הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים. אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
כמו בלידות בית. סטנדרטי למדי, ומבחיל יותר מדי.
מארז אהבה (2009-03-24T16:40:12):
אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבילם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
טוב, אם כך, כל השאר לא חשוב. שיעשו מה שהם רוצים ושכל הדתיים והערבים יילכו להתקווד. למה שנבזבז קיצבאות על כל הבדואים האלה? מספיק עולה לנו כסף להרוס להם את הבתים כל הזמן. והם גם בונים אותם מחדש, החצופים!
ועכשיו ברצינות: לא כל הצעת חוק ותקנה נאכפת בסוף. נראה לי שאין כל כך דרך לאכוף את זה.
(מצד שני, במקרה של הערבים יכול להיות שהתשוקה להרע תנצח אפילו את נפתולי הבירוקרטיה)
פלונית אלמונית (2009-03-25T10:17:03):
ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים
זה מה שהבן זוג מיד אמר לי.
אוד ליה (2009-03-25T11:48:29):
דווקא נשמע לי הגיוני- מי ששולח למערכת החינוך משלם על זה כסף, שהוא מקבל חזרה מביטוח לאומי...
(על משקל טיפ"ח של הקרוטונית)
וחוץ מזה- איך אמרו כאן פעם? הבית עולה באש ואנחנו מדברים על איכות הפאנלים (או משהו בסגנון...)
לדעתי יותר גרועה ההתניה של קבלת מענק לידה באשפוז בבי"ח, למשל. (סתם הדבר הראשון שעלה לי בראש בהיותי הריונית...)
אוד ליה (2009-03-25T14:35:30):
משלם על זה, כמובן...
מקווה שברור שמהשפט הזה הוא מנק' מבט מיינסטרימית- ברור לי שמשפחות בחנ"ב עשויות להזדקק לכסף הזה יותר, כי לרוב אחד ההורים לא עובד או עובד מעט.
יהודית שפמן (2009-03-25T21:50:27):
לא יודעת אם זה יעזור אבל לכתוב מכתבים לחברי הכנסת אני כתבתי לאורי אורבך ולאדון אלי ישי .
מקווה שזה יעזור אם עוד אנשים יכתבו להם וישיארו הודעות טלפוניות.
יהודית
ילדת טבע (2009-03-25T22:10:41):
הללויה! סוף סוף יהיה מקום טוב למשפחות החינוך הביתי עם קהילה תומכת!
דברתיה קוממי (2009-03-26T00:31:52):
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד לא מחסנים וכו'_
מהכרות לוחצת-מוחצת עם דתיי ש"ס, הם רחוקים מלנהוג בקיצוניות כלפי הממסד. הם מחסנים בכל החיסונים,
הולכים לרופא על כל חום, פצע, מכה קטנה או הקאה, נוטלים את כל התרופות וההמלצות ששליח ה' לבריאותם רושם להם.
החרדים מרדני הממסד שייכים לזנים האשכנזים ורחוקים מלהיות ש"סניקים.
אוי, זה מרתיח. מ-ר-ת-י-ח. נדמה לי שקראתי פעם מישהי מארה"ב שכתבה כי גם שם יש סנקציות הקשורות בחינוך וחיסונים.
אם זכרוני אינו מטעני, היא כתבה כי התנאי להרשם לגני ילדים שם (אולי מגיל מסוים) הוא להיות מחוסן בחיסונים שקבע משרד הבריאות.
מה יהיה? מנדים אותנו? יקימו לנו שמורה איפושהו? אפשר לבחור אם זה יהיה בדרום או בצפון? לפחות כולם יהיו ביחד.
מדהים איך השתלשלות העניינים בעולם מזכירה לי כל פעם את הספר "עולם חדש מופלא" (Brave New World) של אלדוס האקסלי.
שרק נהיה בריאים.
פלוני אלמונית (2009-03-29T10:45:29):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3693112,00.html
זה לא מכוון לקהילת באופן, אך יכול להיות מאוד משמעותי....
)
הכנסת החליטה קנס להורים סרבני חיסון / המאגר החיסונומטרי~
{דיון שהועבר מהדף באופן טבעי בתקשורת
רני כשר (2009-03-23T10:29:42):
הכינו את הארנקים!
לכל ה"לא-מחסנים" ואנשי החינוך הביתי - מתוך ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לבין שס שנחתם הלילה (בנוסף לתוספת בסך 1.4 מיליארד ש"ח בשלוש השנים הקרובות):
סעיף 70: חוק הביטוח הלאומי יתוקן וייקבע בו כי לא יינתנו קצבאות ילדים במקרים הבאים:
א. להורה שילדיו הוצאו מחסותו בהתאם להחלטת בית המשפט המוסמך;
ג. להורה שילדיו אינם מקבלים את החיסונים הנדרשים לגילו בהתאם לתוכנית החיסונים של משרד הבריאות.
ההסכם כולו כאן
<ותודה למיכל על העדכון המהיר>
פלוני אלמונית (2009-03-23T10:50:26):
אמה'לה!
קראתי את ההסכם עם ש"ס ושוב נחרדתי
קראו היטב את הסעיפים של מנהל מקרקעי ישראל וקק"ל יש פה השתלטות בחקיקה, להכנסת אנשי שלומם
מירב ב (2009-03-23T11:00:48):
בדיוק המחשבה שעברה גם לי בראש...
מה יהיה השלב הבא?
יאסרו אותנו?
יזרקו אותנו לים?
|-:
טרה רוסה (2009-03-23T11:15:01):
פלוני אלמוני (2009-03-23T11:17:38):
אני תוהה אם הסעיף של החיסונים לא הגיע דוקא ממישהו יצירתי בליכוד שחושב שסוגיית החיסונים היא סוגייה דתית וחיפש משהו לתת 'בשר' למה שש"ס 'נותנים' בהסכם הזה.
רני כשר (2009-03-23T11:51:40):
נראה לי שהסעיפים הבאים יהיה:
שמע ישראל!
שרית אמיר (2009-03-23T13:29:42):
לדעתי צריך במהררה לבנות עירות מצורעים לשכמונו שהעזו לחשוב
הרי ההודעה
התחילו לארוז הישובים הסגורים עבורינו נבנים
סבא וסבתא שלי שבנו את הארץ הזו מתהפכים על קברם.
אני צריכה לבקש מהם סליחה שלא נלחמתי מספיק לשמר כאן על השפיות
פלוני אלמונית (2009-03-23T13:48:47):
אנהאטה א (2009-03-23T14:14:53):
שמע ישראל!_
רני, אתה פשוט לא מבין. מדינת ישראל מגינה על כלל אזרחיה. מי אתם בכלל שתחליטו לא לשלוח את ילדיכם לחינוך ממלכתי או לא לחסן אותם? ושים לב שזה בא יחד, כלומר זה שווה ערך. אני הייתי מציעה שילד שהוא בחינוך ביתי וגם לא עלינו בלתי-מחוסן (כלומר: הוסיף חטא על פשע- היָרשת וגם רצחת) - הוריו צריכים לשלם קנסות כבדים ולא רק למנוע מהם קיצבאות.
אגב, מה עושים למשפחה בה חלק מן הילדים חוסנו, חלק חוסנו רק בחלק מן החיסונים וחלק לא חוסנו בכלל? זה יתקזז איכשהו? שאלות הרות גורל.
ניצן אמ (2009-03-23T14:45:28):
ה. להורה שאינו מקפיד על "שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת")._
אני אומרת כבר כמה זמן שיש מלחמה גם בישראל של הדתיים על המגמות הטבעיות בגידול ילדים, בגלל סעיף ד. למשך שנים זה נחווה כמשהו קטן ולא מאיים, והיום יש כבר שליחים "מטעם" שבאים לפה לשליחויות מיסיונריות. עכשיו זה הגיע גם לכנסת.
<אני לא אתפלא ביכ-לל אם סעיפים ד-ה עלו לדיון ונדחו...>
<ניצן חובבת קונספירציות>
<רצוי במדינות אחרות >
תבשיל קדרה (2009-03-23T14:54:42):
האגרה על חיסון ילדים (+מעקב) בטיפ"ח דומה לקצבת הילדים. סד"ג של 100 ש"ח לחודש בתקופה הרלבנטית.
זה מתקזז
עדי ל (2009-03-23T15:32:00):
יותר מזה - אני לא חושבת שזה פשוט לעקוב ול"סמן" את ה"מבוקשים" וגם למנוע מהם את הקצבאות,
שהרי הבירוקרטיה הינה האויב של עצמה, מבחינה בירוקרטית
כינור לשירייך (2009-03-23T15:34:32):
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד
גם אני חושבת כך. יש קבוצות חרדיות גדולות שלא מחסנות, וגם רשתות החינוך החרדיות לא תמיד מוסדרות עם חוק-חינוך-חובה. נשמע לי שהסעיפים האלה הם הוויתורים של ש"ס לליכוד ולא להפך.
סלעית (2009-03-23T16:11:42):
למישהו יש הסבר איך הגיעו לקשר בין (סליחה) מחט לתחת?
האם אפשר לשאול את עורכי הדין שמטפלים בתביעה לחינוך ביתי מה אפשר לעשות בנידון?
תודה!
סלעית (2009-03-23T16:14:56):
_האגרה על חיסון ילדים (+מעקב) בטיפ"ח דומה לקצבת הילדים. סד"ג של 100 ש"ח לחודש בתקופה הרלבנטית.
זה מתקזז tongue_
ממש לא, לפחות לא אצלנו. זה 500 שקל מהלידה ועד עד גיל 6, וזה אומר קצבה של 3 חודשים בקושי.
עדי ל (2009-03-23T16:46:21):
אני לא חושבת שהסיפור הזה יהיה מעשי.
כינור לשירייך (2009-03-23T16:49:20):
"שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
רק על השני מביניהם.
סלעית (2009-03-23T16:54:44):
_"שמירת השבת כהלכתה" / "אכילת חמץ בפרהסיה בפסח" (שגם עליהם מוטל עונש "כרת").
רק על השני מביניהם._
מצטטת מויקיפדיה:
המשנה הראשונה של מסכת כריתות מונה אחת לאחת את כל הכריתות; 34 מצוות לא תעשה, ו-2 מצוות עשה:
שלושים ושש כרתות בתורה:
והמגדף, והעובד עבודה זרה, והנותן מזרעו למולך, ובעל אוב, (4 – על עבודה זרה)
והמחלל את השבת, (1 – איסור שבת)
וטמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא, (2 – על טומאה ומקדש/קודש)
והאוכל חלב, ודם, (2 – איסורי אכילה תמידיים)
ונותר, ופיגול, (2 – איסורי אכילה של קודשים)
השוחט ומעלה בחוץ, (2 – איסור קודש)
האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים, (3 – אכילות בזמנים אסורים, וצום יום כיפור)
המפטם את השמן, והמפטם את הקטורת, והסך בשמן המשחה; (3 – איסורי שימוש בקודש)
הפסח והמילה, במצות עשה. (2 – מצוות עשה מכוננות)
כל מי שחילל שבת זכה בעונש כרת, ואכילת חמץ גם בצנעה תוביל לאותה תוצאה, כך שעונש כרת לאי מילה לא אמור לשנות כלום להרבה מאוד אנשים.
<סטייה מנושא הדיון, אבל בכל זאת הדיוק חשוב>
כינור לשירייך (2009-03-23T17:14:26):
צודקת - הטעות כולה שלי.
אלטר אגו (2009-03-23T19:29:30):
להבנתי הסכמים כאלה לא תמיד יוצאים בסוף לפועל. הרבה פעמים לא יוצאים, ויהיה להם קשה מאד להעביר את זה (אבל לא בלתי אפשרי).
טליה אלמתן (2009-03-23T20:24:30):
כהגדרתו בחוק לימוד חובה;
זאת אומרת שמי שמקיים את הנוהל כן ימשיך לקבל?
(ובעלי מציע: "אולי מי שעומד בסעיפים הללו גם לא צריך לשלם ביטוח לאומי?")
אל דנטה (2009-03-23T20:35:07):
סליחה אבל גם אני לרגע סוטה, ואם בא על האימאימא שלו?
סלעית (2009-03-23T20:41:29):
לאדם הנורמטבי הסעיפים האלה נשמעים מאוד הגיוניים.
מה שאני לא מבינה זה למה להם להשקיע כסף בזה, כלומר העלות של בדיקה מי לומד במוסד חינוכי מוכר ומי לא, מי מחסן ומי לא (ומי רק דחה או פיצל, ומי היה חולה ולכן דחה את מתן החיסונים וכו) תעלה בכל כך הרבה שעות עבודה בירוקרטיות, עוד ועוד עבודה להמון אנשים שמישהו (אנחנו) משלם להם משכורת, והכל כדי לחסוך - כמה? נראה לי שיצא שכרה של קופת המדינה בהפסדה.
טרה רוסה (2009-03-23T21:56:50):
לא נראה לי שהמטרה היא לחסוך כסף, אלאהמטרה לגרום לאנשים לחסן ולשלוח את הילדים לבית ספר.
אמא בבית (2009-03-23T22:45:00):
לא נראה לי שהמטרה היא לחסוך כסף, אלא המטרה לגרום לאנשים לחסן ולשלוח את הילדים לבית ספר.
המטרה היא לקבוע מדיניות, לקבוע קו אחיד וראוי שחריגה ממנו, כמוה חריגה מעצם ההורות. כמובן שהמטרה האמיתית היא, שליטה ופיקוח הדוקים על כל מה שרק אפשר. גם אני חושבת שהסעיפים האלה הוספו בניגוד לרצונה של ש"ס וכוונו כמענה לנטיה של הציבור החרדי לשלוח את הילדים לחינוך עצמאי ולפעמים גם - ירחם השם - לא לחסן.
מצמרר.
עודד המחפש (2009-03-23T22:47:31):
ומה על מי שמחסן את ילדיו בחיסון נגד בית ספר?
לימור (2009-03-24T07:47:41):
אני רצה לחסן את ילדיי
ועכשיו בטוח הם ילכו לבית-ספר
פלונית אלמונית (2009-03-24T08:04:31):
ההסכם פורסם בתיקשורת? - לא ראיתי, מלבד הקישור שמופיע בדף.
סלעית (2009-03-24T09:14:40):
פורסם, והיום התייחס אליו נחמיה שטרסלר ברדיו. הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים. אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
סמדר נ (2009-03-24T09:25:51):
ונראה שבמקרה כזה ההגדרה של "מוסד חינוך" אמורה להתרחב ולכלול גם חינוך ביתי. הרי אם ילד מתחנך בבית באישור המשרד -- הרי אין ספק שזה חינוך "מוכר".
עדי ל (2009-03-24T09:47:29):
לזה התכוונתי, תודה סמדר.
פורסם, והיום התייחס אליו נחמיה שטרסלר ברדיו. הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים
רבים מהם חיים בישובים לא מוכרים ע"י המדינה, נטולי מרפאה, שלא לדבר על קורת גג..
הם לא אלו שיזעמו אם מישהו יקים להם מוסדות חינוך מקומיים ..
אלטר אגו (2009-03-24T13:26:05):
אולי מי שעומד בסעיפים הללו גם לא צריך לשלם ביטוח לאומי?
מעולה!
גם אני לרגע סוטה
אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
ויכול להיות שבכלל לא יטרחו לבדוק אנשים כמונו. כיוון ש"אנחנו" לא המטרה, יכול להיות שהמנגנון שייבנה לצורך העניין בכלל לא יסתכל "עלינו". וכאמור, כל העניין בכלל לא בשלבי חקיקה.
("אנחנו", כתבה זו שילדיה המחוסנים למופת הולכים לסוג-של-בית-ספר שאולי יום אחד אפילו יהיה חוקי ולגיטימי).
אלטר אגו (2009-03-24T13:27:23):
הם לא אלו שיזעמו אם מישהו יקים להם מוסדות חינוך מקומיים .. ואללה. אז שיקימו, ואז יפעילו את החוק.
(זאת אומרת, עדיף שלא יפעילו, כן? חוק הזוי. אבל נניח)
אהבת עולם (2009-03-24T14:05:27):
הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה,
מה זה בדיוק אישה המביאה את הבהמה?!
טדליק נהנאנע (2009-03-24T14:37:19):
ואם אנחנו חצי מחוסנים (עצרנו באמצע) ובאים יום כן יום לא למסגרת חינוכית? (או שהמסגרת היא חינוכית ביום האחד, ולמחרת הינה לא חינוכית בעליל?)
ניצן אמ (2009-03-24T16:28:00):
הוא אומר שההסכם הזה מכוון בעד הדתים ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים. אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבלם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
כמו בלידות בית. סטנדרטי למדי, ומבחיל יותר מדי.
מארז אהבה (2009-03-24T16:40:12):
אנחנו (אנשי באופן) לא פונקציה בשבילם, סתם במקרה עלולים להיפגע.
טוב, אם כך, כל השאר לא חשוב. שיעשו מה שהם רוצים ושכל הדתיים והערבים יילכו להתקווד. למה שנבזבז קיצבאות על כל הבדואים האלה? מספיק עולה לנו כסף להרוס להם את הבתים כל הזמן. והם גם בונים אותם מחדש, החצופים!
ועכשיו ברצינות: לא כל הצעת חוק ותקנה נאכפת בסוף. נראה לי שאין כל כך דרך לאכוף את זה.
(מצד שני, במקרה של הערבים יכול להיות שהתשוקה להרע תנצח אפילו את נפתולי הבירוקרטיה)
פלונית אלמונית (2009-03-25T10:17:03):
ונגד הבדואים/ערבים שילדיהם לא לומדים במוסדות מוכרים ושלא ממש מקפידים על חיסונים
זה מה שהבן זוג מיד אמר לי.
אוד ליה (2009-03-25T11:48:29):
דווקא נשמע לי הגיוני- מי ששולח למערכת החינוך משלם על זה כסף, שהוא מקבל חזרה מביטוח לאומי...
(על משקל טיפ"ח של הקרוטונית)
וחוץ מזה- איך אמרו כאן פעם? הבית עולה באש ואנחנו מדברים על איכות הפאנלים (או משהו בסגנון...)
לדעתי יותר גרועה ההתניה של קבלת מענק לידה באשפוז בבי"ח, למשל. (סתם הדבר הראשון שעלה לי בראש בהיותי הריונית...)
אוד ליה (2009-03-25T14:35:30):
משלם על זה, כמובן...
מקווה שברור שמהשפט הזה הוא מנק' מבט מיינסטרימית- ברור לי שמשפחות בחנ"ב עשויות להזדקק לכסף הזה יותר, כי לרוב אחד ההורים לא עובד או עובד מעט.
יהודית שפמן (2009-03-25T21:50:27):
לא יודעת אם זה יעזור אבל לכתוב מכתבים לחברי הכנסת אני כתבתי לאורי אורבך ולאדון אלי ישי .
מקווה שזה יעזור אם עוד אנשים יכתבו להם וישיארו הודעות טלפוניות.
יהודית
ילדת טבע (2009-03-25T22:10:41):
הללויה! סוף סוף יהיה מקום טוב למשפחות החינוך הביתי עם קהילה תומכת!
דברתיה קוממי (2009-03-26T00:31:52):
נדמה לי שהסעיפים הוספו דוקא כי חושבים שדתיים של ש"ס מתנהגים בקיצוניות כלפי הממסד לא מחסנים וכו'_
מהכרות לוחצת-מוחצת עם דתיי ש"ס, הם רחוקים מלנהוג בקיצוניות כלפי הממסד. הם מחסנים בכל החיסונים,
הולכים לרופא על כל חום, פצע, מכה קטנה או הקאה, נוטלים את כל התרופות וההמלצות ששליח ה' לבריאותם רושם להם.
החרדים מרדני הממסד שייכים לזנים האשכנזים ורחוקים מלהיות ש"סניקים.
אוי, זה מרתיח. מ-ר-ת-י-ח. נדמה לי שקראתי פעם מישהי מארה"ב שכתבה כי גם שם יש סנקציות הקשורות בחינוך וחיסונים.
אם זכרוני אינו מטעני, היא כתבה כי התנאי להרשם לגני ילדים שם (אולי מגיל מסוים) הוא להיות מחוסן בחיסונים שקבע משרד הבריאות.
מה יהיה? מנדים אותנו? יקימו לנו שמורה איפושהו? אפשר לבחור אם זה יהיה בדרום או בצפון? לפחות כולם יהיו ביחד.
מדהים איך השתלשלות העניינים בעולם מזכירה לי כל פעם את הספר "עולם חדש מופלא" (Brave New World) של אלדוס האקסלי.
שרק נהיה בריאים.
פלוני אלמונית (2009-03-29T10:45:29):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3693112,00.html
זה לא מכוון לקהילת באופן, אך יכול להיות מאוד משמעותי....
)
בתאריך 24/03/09 נחתם הסכם בין שס לביבי ואם מסתכלים טוב טוב בין השורות בסעיף 70 מוצאים את הדבר הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3690520,00.html
צריך לחפש שם קישור להסכם המלא
- חוק הביטוח הלאומי יתוקן וייקבע בו כי לא יינתנו קצבאות ילדים במקרים הבאים: א. להורה שילדיו הוצאו מחסותו בהתאם להחלטת בית המשפט המוסמך; ב. להורה שילדיו אינם לומדים באופן סדיר במוסד חינוך, כהגדרתו בחוק לימוד חובה; ג. להורה שילדיו אינם מקבלים את החיסונים הנדרשים לגילו בהתאם לתוכנית החיסונים של משרד הבריאות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3690520,00.html
צריך לחפש שם קישור להסכם המלא
אני אישית חושבת שצריך לעלות את הנושא בכלי התקשורת
אני כרגע פניתי לכמה מקומות אבל צריך לארגן משהו בעניין כי זאת חוצפה שאין כדוגמתה
אז ביבי מלקק לשס אבל למה על חשבון האזרחים?
אני כרגע פניתי לכמה מקומות אבל צריך לארגן משהו בעניין כי זאת חוצפה שאין כדוגמתה
אז ביבי מלקק לשס אבל למה על חשבון האזרחים?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
איך חיוב חיסונים וחיוב לימוד במוסד חינוך מוכר משרת את ש"ס, איך???
ולמה הורה שילדיו לא במשמורת שלו יקבל קצבת ילדים?
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
יש על זה דיון בדף באופן טבעי בתקשורת.
כי זה קל יותר להיות חלק מהנורמה ואח"כ ההורים צריכים להתמודד עם המציאות הכואבת של בתי הספר ושל החיסונים
הרי אם החיסונים היו כל כך חשובים היו מגדירים אותם כחובה ולא רשות. ההיבדל הוא שאם החיסון הוא חובה המדינה לא יכולה להעלים עין עם החיסונים שלא הצליחו ואז צריך לשאת בתוצאות. כשהחיסונים מוגדרים כרשות ההורה לוקח על אחריותו האישית כל דבר אשר יקרה לילדו בעקבות החיסון.
הרי אם החיסונים היו כל כך חשובים היו מגדירים אותם כחובה ולא רשות. ההיבדל הוא שאם החיסון הוא חובה המדינה לא יכולה להעלים עין עם החיסונים שלא הצליחו ואז צריך לשאת בתוצאות. כשהחיסונים מוגדרים כרשות ההורה לוקח על אחריותו האישית כל דבר אשר יקרה לילדו בעקבות החיסון.
אם מישהו מעוניין אז לבג"צ יש סמכות לפסול הסכמים קואליציוניים (זו הסיבה שהם מפורסמים, כדי שאפשר יהיה לבקר אותם ובמידת הצורך לעתור לביטולם)
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
אני רק לא הבנתי למה במקרה שניתנת קיצבה לש"ס זה ליקוק ובמקרה שזה ניתן למי שאינו ש"סניק זה אינו ליקוק. אני מתנגד לקצבאות ילדים לאלו ולאלו.
-
וסליחה שאין לי מה לומר לגופו של עניין - אני פשוט לא מכיר את נושא החיסונים (ואין לי את הפנאי להכיר בתקופה זו, לצערי).
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
הרי אם החיסונים היו כל כך חשובים היו מגדירים אותם כחובה ולא רשות. איך אפשר להכריח הורים לחסן? זה לא מתקבל על דעתי.
איך חיוב חיסונים וחיוב לימוד במוסד חינוך מוכר משרת את ש"ס אני חושבת שלהיפך, זה המחיר שש"ס משלמים על הסעיפים האחרים.
איך חיוב חיסונים וחיוב לימוד במוסד חינוך מוכר משרת את ש"ס אני חושבת שלהיפך, זה המחיר שש"ס משלמים על הסעיפים האחרים.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
- דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*
איך חיוב חיסונים וחיוב לימוד במוסד חינוך מוכר משרת את ש"ס, איך???
האמת שנראה לי שזה לא משרת קהילה גדולה של חרדים, בעיקר במאה שערים, שלא מחסנים ולא שולחים למוסדות חינוך מסודרים. זוגי חושב שזה "רגל" שהעבודה שמה להצעה הזו...
כתוב שם : חוק הביטוח הלאומי יתוקן וייקבע בו כי לא יינתנו קצבאות ילדים במקרים הבאים: א. להורה שילדיו הוצאו מחסותו בהתאם להחלטת בית המשפט המוסמך;
האמת שנראה לי שזה לא משרת קהילה גדולה של חרדים, בעיקר במאה שערים, שלא מחסנים ולא שולחים למוסדות חינוך מסודרים. זוגי חושב שזה "רגל" שהעבודה שמה להצעה הזו...
כתוב שם : חוק הביטוח הלאומי יתוקן וייקבע בו כי לא יינתנו קצבאות ילדים במקרים הבאים: א. להורה שילדיו הוצאו מחסותו בהתאם להחלטת בית המשפט המוסמך;
-
הלואי שיצטמצמו למינימום כל הקיצבאות ילדים. כך זה מצמצם את שיעור הילודה.
מי צריך 12 ילדים S-:
מי צריך 12 ילדים S-:
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
אסנת- גם לכאלה שיש להם 2-3 ילדים לפעמים התוספת הזו חשובה... לצערנו במדינה ובמצב הנוכחי.
בערך מוחלט- כן, הבנו, אתה נגד להביא ילדים. למה את כופה את דעתך על אחרים? אתה לא רוצה להביא ילדים- אל תביא. אבל להתנגד לעזרה כלכלית לאנשים שכן החליטו להביא ילדים? לשמוח שהממשלה מחפשת דרכים לכפות על אנשים איך לחיות? ממש רוע.
<אפשר להיות רעה בחזרה ולהגיד שאני שמחה שבחרת שלא להתרבות?>
בערך מוחלט- כן, הבנו, אתה נגד להביא ילדים. למה את כופה את דעתך על אחרים? אתה לא רוצה להביא ילדים- אל תביא. אבל להתנגד לעזרה כלכלית לאנשים שכן החליטו להביא ילדים? לשמוח שהממשלה מחפשת דרכים לכפות על אנשים איך לחיות? ממש רוע.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
האם השינוי בחוק לא אמור לעבור הצבעה בכנסת?
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
_הרי אם החיסונים היו כל כך חשובים היו מגדירים אותם כחובה ולא רשות.
איך אפשר להכריח הורים לחסן? זה לא מתקבל על דעתי._
נו, ולהכריח לתת ריטאלין, כן מתקבל על דעתך? אותו הדבר.
איך אפשר להכריח הורים לחסן? זה לא מתקבל על דעתי._
נו, ולהכריח לתת ריטאלין, כן מתקבל על דעתך? אותו הדבר.
למה ביבי לא הכניס את הגיוס לצהל לשסניקים ? זה היה מועיל הרבה יותר אולי
-
_הלואי שיצטמצמו למינימום כל הקיצבאות ילדים. כך זה מצמצם את שיעור הילודה.
מי צריך 12 ילדים_
אסנת- גם לכאלה שיש להם 2-3 ילדים לפעמים התוספת הזו חשובה... לצערנו במדינה ובמצב הנוכחי.
הרעיון ה"מהפכני" שלי הוא שאנשים יחשבו על הדברים האלו לפני שהם מביאים ילדים. עזרה לעניים היא דבר מבורך אבל עזרה אוטומטית על בסיס ילודה זה דבר שונה.
לשמוח שהממשלה מחפשת דרכים לכפות על אנשים איך לחיות? ממש רוע.
הלא כתבתי במפורש שאינני מתיחס לנושא. כלומר מבחינתי ייתכן ואם כבר החליטו לתת קצבאות, זה שגוי להפלות על בסיס אי-מתן חיסונים. זה תלוי כמובן בהיבטים רבים. אני לא רואה איך אוטומטית חיסונים זה דבר פרטי. בהחלט יתכן וזה משפיע על כלל האוכלוסיה (וגם אם אינך מסכימה לכך ייתכן וזו עמדתם הכנה). באינסטינקט חיסונים נראים לי דבר מיותר ואף מסוכן, אבל לא התעמקתי בנושא.
אני חוזר על שאלתי בתקווה שהפעם כן תביני על מה היא נסובה:
אני רק לא הבנתי למה במקרה שניתנת קיצבה לש"ס זה ליקוק ובמקרה שזה ניתן למי שאינו ש"סניק זה אינו ליקוק.
כפי שאת רואה נושא בקרת הילודה לא נדון כאן.
אם את חושבת שרוע עובר בגנים אז מבחינתי תהיי רעה. זו בעייה שלך לא שלי. רק תשתדלי להיות קצת יותר מקורית כי זה משפט די בנאלי בנסיבות.
לא ראיתי אותך נותנת תשובות הולמות בדף על הילודה שמסתבר שמצאת בו עניין. אז אם אין לך תשובות ענייניות את מוזמנת להמשיך בשתיקתך. אם במקום תשובות ענייניות את בוחרת לרדת לפסים אישיים, אז בבקשה- אני שומר לעצמי את הזכות לענות לך באותה מטבע.
אני בעד.
מי צריך 12 ילדים_
הרעיון ה"מהפכני" שלי הוא שאנשים יחשבו על הדברים האלו לפני שהם מביאים ילדים. עזרה לעניים היא דבר מבורך אבל עזרה אוטומטית על בסיס ילודה זה דבר שונה.
לשמוח שהממשלה מחפשת דרכים לכפות על אנשים איך לחיות? ממש רוע.
הלא כתבתי במפורש שאינני מתיחס לנושא. כלומר מבחינתי ייתכן ואם כבר החליטו לתת קצבאות, זה שגוי להפלות על בסיס אי-מתן חיסונים. זה תלוי כמובן בהיבטים רבים. אני לא רואה איך אוטומטית חיסונים זה דבר פרטי. בהחלט יתכן וזה משפיע על כלל האוכלוסיה (וגם אם אינך מסכימה לכך ייתכן וזו עמדתם הכנה). באינסטינקט חיסונים נראים לי דבר מיותר ואף מסוכן, אבל לא התעמקתי בנושא.
אני חוזר על שאלתי בתקווה שהפעם כן תביני על מה היא נסובה:
אני רק לא הבנתי למה במקרה שניתנת קיצבה לש"ס זה ליקוק ובמקרה שזה ניתן למי שאינו ש"סניק זה אינו ליקוק.
כפי שאת רואה נושא בקרת הילודה לא נדון כאן.
אם את חושבת שרוע עובר בגנים אז מבחינתי תהיי רעה. זו בעייה שלך לא שלי. רק תשתדלי להיות קצת יותר מקורית כי זה משפט די בנאלי בנסיבות.
לא ראיתי אותך נותנת תשובות הולמות בדף על הילודה שמסתבר שמצאת בו עניין. אז אם אין לך תשובות ענייניות את מוזמנת להמשיך בשתיקתך. אם במקום תשובות ענייניות את בוחרת לרדת לפסים אישיים, אז בבקשה- אני שומר לעצמי את הזכות לענות לך באותה מטבע.
אני בעד.
-
בר ומי, לא הצלחת להסביר איך חיסוניות היא אינטרס של ש"ס דווקא (לכל המגיבים, זה ברור לי שלא...). אין ספק, תרבות האנטי מעביר אנשים על דעתם.
אסנת,
מי צריך 12 ילדים? מי שצריכה אחד! מי את (או המדינה) שתכנסי לנשים לרחם. אחרי כל המיסים שמשלמים (ומוסיפים מסים חדשים כל הזמן, כך שגם כשאת מוציאה את מיטב כספך שנותר לך אחרי הורדות מיסים את תצטרכי לשלם מס כזה או אחר על הרכישה שלך), זה ראוי לקבל כמה פירורים מהמדינה בדמות קצבאות ילדים (שאגב, משרתים יותר מכל אוכלוסיות ערביות ובדואיות, אם כבר) ונקודות זיכוי, .
12 ילדים אי אפשר לפרנס מקצבאות, גם אם יגדילו אותם מעט, מה גם שרוב הנשים החרדיות עובדות (ומשלמות מסים) וראוי שהצרכים שלהם יבואו לידי ביטוי בתקציב (מה גם שזה לא צורך אך ורק שלהם). אם נראה לך שבגלל כמה גרושים חרדיות יולדות פחות, את לא מבינה בחומר האנושי עליו את כותבת.
אני רק לא הבנתי למה במקרה שניתנת קיצבה לש"ס זה ליקוק ובמקרה שזה ניתן למי שאינו ש"סניק זה אינו ליקוק. אני מתנגד לקצבאות ילדים לאלו ולאלו.
כי הם ברברים מספיק כדי לדבר על זה בפשטות ובריש גלי, לא מעודנים מספיק כדי להסתפק בחדרי חדרים ובשמות שיווקיים. כל המפלגות מעוניינות בתקציב כזה או אחר.
אסנת,
מי צריך 12 ילדים? מי שצריכה אחד! מי את (או המדינה) שתכנסי לנשים לרחם. אחרי כל המיסים שמשלמים (ומוסיפים מסים חדשים כל הזמן, כך שגם כשאת מוציאה את מיטב כספך שנותר לך אחרי הורדות מיסים את תצטרכי לשלם מס כזה או אחר על הרכישה שלך), זה ראוי לקבל כמה פירורים מהמדינה בדמות קצבאות ילדים (שאגב, משרתים יותר מכל אוכלוסיות ערביות ובדואיות, אם כבר) ונקודות זיכוי, .
12 ילדים אי אפשר לפרנס מקצבאות, גם אם יגדילו אותם מעט, מה גם שרוב הנשים החרדיות עובדות (ומשלמות מסים) וראוי שהצרכים שלהם יבואו לידי ביטוי בתקציב (מה גם שזה לא צורך אך ורק שלהם). אם נראה לך שבגלל כמה גרושים חרדיות יולדות פחות, את לא מבינה בחומר האנושי עליו את כותבת.
כי הם ברברים מספיק כדי לדבר על זה בפשטות ובריש גלי, לא מעודנים מספיק כדי להסתפק בחדרי חדרים ובשמות שיווקיים. כל המפלגות מעוניינות בתקציב כזה או אחר.
לא קראתי את כל הדף אבל בשליפה מהמותן:
איך הם יכולים לאקוף את החוק? הרי נושא החיסונים, והנושא הבריאותי מוגן בחיסיון רפואי. ולשום גורם גם לא "אח הגדול" - ביטוח לאומי , מדינה או מי שלא יהיה אסור להיכנס לתיק של הילד בתחנה לבריאות המשפחה או קופת חולים. ולגורם הרפואי שמטפל בילד אסור לדווח.
גם נושא חוק חינוך חובה. הרי לאלה שמחנכים בבית יש בדרך כלל התר לעשות את זה. אז מה זה פה עונש? כפייה?. אם אני היתי מחנכת בבית (אני לא) או לא מחסנת את ילדיי (אני דווקא כן) היתי בודקת את חוקיות ההסכם ואולי כדאי להתארגן לפניה לבג"ץ בעזרת אחד מאירגוני זכיות האדם. נגד ההסכם.
חוץ מזה האם זה לא נוגד את חוק כבוד האדם וחירותו? החירות לחנך את הילד , ולגדל אותו בהתאם לאמונתם של הוריו. (ובתנאי שלא פוגעים בילד)
בקשר לילדים שהוצאו מהבית. גם ילדים שהוצאו מהבית בהסכמת ההורים ובשיתופם, עד כמה שידוע לי מימלא המדינה שוללת את קיצבת הילדים מהוריו וזאת מאחר והמדינה משלמת דמי אחזקה למסגרת בה הוא נמצא.
איך הם יכולים לאקוף את החוק? הרי נושא החיסונים, והנושא הבריאותי מוגן בחיסיון רפואי. ולשום גורם גם לא "אח הגדול" - ביטוח לאומי , מדינה או מי שלא יהיה אסור להיכנס לתיק של הילד בתחנה לבריאות המשפחה או קופת חולים. ולגורם הרפואי שמטפל בילד אסור לדווח.
גם נושא חוק חינוך חובה. הרי לאלה שמחנכים בבית יש בדרך כלל התר לעשות את זה. אז מה זה פה עונש? כפייה?. אם אני היתי מחנכת בבית (אני לא) או לא מחסנת את ילדיי (אני דווקא כן) היתי בודקת את חוקיות ההסכם ואולי כדאי להתארגן לפניה לבג"ץ בעזרת אחד מאירגוני זכיות האדם. נגד ההסכם.
חוץ מזה האם זה לא נוגד את חוק כבוד האדם וחירותו? החירות לחנך את הילד , ולגדל אותו בהתאם לאמונתם של הוריו. (ובתנאי שלא פוגעים בילד)
בקשר לילדים שהוצאו מהבית. גם ילדים שהוצאו מהבית בהסכמת ההורים ובשיתופם, עד כמה שידוע לי מימלא המדינה שוללת את קיצבת הילדים מהוריו וזאת מאחר והמדינה משלמת דמי אחזקה למסגרת בה הוא נמצא.
-
הרעיון ה"מהפכני" שלי הוא שאנשים יחשבו על הדברים האלו לפני שהם מביאים ילדים.
לא מאחלת לך להיות במצב של הרבה מחברי, אנשי היי- טק שהיו בעלי משכורות יפות, הביאו ילדים, לקחו משכנתא- ובעקבות המיתון פוטרו ולא מצליחים למצוא עבודה, או מרוויחים הרבה פחות...
חוץ מזה- קצת אכזרי להגיד שמי שאין לו כסף שלא יביא ילדים. אצלי לפני הילד הראשון הרצון לילד היה כל כך חזק, פיזי יותר מרעב או צמא.
זה שגוי להפלות על בסיס אי-מתן חיסונים.- זה שגוי להפלות. נקודה. בלי קשר לחיסונים- כן או לא (אגב- אני אישית מחסנת דווקא)
לא ראיתי אותך נותנת תשובות הולמות בדף על הילודה שמסתבר שמצאת בו עניין.
יש לזה כמה סיבות:
אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים, כל עוד לא תפריע לי לחיות את חיי בשקט, אין לי בעיה עם מי שחושב אחרת ממני.
ברגע שאתה (וכשאני אומרת אתה זה יכול להיות הנציג שלך בכנסת, למרות התבוסה של המפלגות הירוקות בבחירות- אם היה שקט בארץ יכול להיות שאנשים היו פנויים להצביע למפלגה בעלת מצע סביבתי... העיתוי של אחרי המלחמה היה לרעתם)- תפעל לפגיעה בפרנסתי או בזכויות המגיעות לי מתוקף היותי תושבת במדינה וחלק מעם ישראל- כאן מתחילה הבעיה שלי איתך.
אבל עד אז- שא שלום @}
לא מאחלת לך להיות במצב של הרבה מחברי, אנשי היי- טק שהיו בעלי משכורות יפות, הביאו ילדים, לקחו משכנתא- ובעקבות המיתון פוטרו ולא מצליחים למצוא עבודה, או מרוויחים הרבה פחות...
חוץ מזה- קצת אכזרי להגיד שמי שאין לו כסף שלא יביא ילדים. אצלי לפני הילד הראשון הרצון לילד היה כל כך חזק, פיזי יותר מרעב או צמא.
זה שגוי להפלות על בסיס אי-מתן חיסונים.- זה שגוי להפלות. נקודה. בלי קשר לחיסונים- כן או לא (אגב- אני אישית מחסנת דווקא)
לא ראיתי אותך נותנת תשובות הולמות בדף על הילודה שמסתבר שמצאת בו עניין.
יש לזה כמה סיבות:
- אני באמת לא רואה צורך לשכנע אנשים להביא ילדים. זהו צורך ביולוגי ומי שלא חש בו- באמת שלא יביא ילדים כי זו מחוייבות עצומה ואם לא באמת רוצים בזה קשה מאוד לעמוד בגידולם.
- אני גם לא מאמינה בלשכנע אנשים שזו זכותי להביא ילדים. זה ברור לי ואין לי צורך לבקש אישור מאף אחד (בינתיים, ברוך ה').
- אני מאמינה שזהו צורך ביולוגי- ואתה לא. על נקודה זו לעולם לא נוכל לגשר. למה? כי אני הרגשתי אותו ואתה לא. ככה פשוט.הרגשתי בלב, בכאב שפילח את כל עצמותי עם כל חודש שבו לא נקלטתי להריון. זר לא יבין (אולי יכול אם יתאמץ אבל אתה בוחר שלא). כל החיים שלי רציתי להיות אמא. בתור ילדה הייתי מטפלת בילדים של אחרים- מספרת סיפורים, מאכילה... רק חיכיתי להגיע לשלב הזה כבר. בכל הגוף.
- בת'כלס- בהיגיון- אני מבינה אותך. בקשר להתרבות האוכלוסיה, בקשר לזיהום, בקשר להכל. אבל ברגע שיכולתי להביא ילדים- הבאתי. למה? פשוט הצורך היה חזק ממני. נקודה. ובתור אשה בחודש שביעי להריוני, לשמוע אמירות כאלו נגד זכותם של אנשים (כלומר- אני)- להביא ילדים לעולם, וזכותם לקבל עזרה מהמדינה בגידול הילדים- צורם לי. מגעיל לי. רע לי. על takes a village to rase a child שמעת?
- יחד עם זאת (שאני מבינה אותך)- אני חושבת שבעם שלנו, המוקף אוייבים במתרבים כאילו אין מחר- לצמצם ילודה= להביא לסופו של העם היהודי, כי יש הרבה שרוצים שניעלם, ואם נתמעט כל כך- ילדינו (אלה שאתה חושב שגם ככה לא צריכים להיות קיימים P-:) לא יישרדו כאן.
- והכי חשוב- אני מאמינה שכדור הארץ היה כאן לפנינו, ויהיה כאן אחרינו. יבוא עידן קרח, או התחממות גלובלית, או איזו מגפה- וידללו את האוכלוסיה באופן טבעי. שאנחנו, הקטנים, נדאג לכדור הארץ נראה לי... שגעון גדלות. אנחנו צריכים לשמור על הכדור כי הוא הבית שלנו ובלעדיו אין לנו קיום, ובנוסף ראוי גם לכבד את המקום בו אתה חי. לא מתוך איזו אידיליה של "למות בעד (כדור) ארצנו"
אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים, כל עוד לא תפריע לי לחיות את חיי בשקט, אין לי בעיה עם מי שחושב אחרת ממני.
ברגע שאתה (וכשאני אומרת אתה זה יכול להיות הנציג שלך בכנסת, למרות התבוסה של המפלגות הירוקות בבחירות- אם היה שקט בארץ יכול להיות שאנשים היו פנויים להצביע למפלגה בעלת מצע סביבתי... העיתוי של אחרי המלחמה היה לרעתם)- תפעל לפגיעה בפרנסתי או בזכויות המגיעות לי מתוקף היותי תושבת במדינה וחלק מעם ישראל- כאן מתחילה הבעיה שלי איתך.
אבל עד אז- שא שלום @}
-
שליללת הקצבאות ממי שלא מחסן ושלא שולח את ילדיו למערכת החינוך, באה כדי למנוע קצבאות מהלא יהודים.
-
פלוני אלמונית. אני רואה שיש לך כאן עצב חשוף. נראה לי שעצם זה שאת מתחבאת מאחורי שם בדוי . וההתבטאות שלך לא מכבדת בכלל. גורם לי להרגיש עוינות כלפיך. (אני מנחשת שאת חווית עוינות אליי ממה שאני כתבתי?)אני לא נכנסת לאף אחד לרחם ואני חושבת שגם המדינה לא.
אם נראה לך שבגלל כמה גרושים חרדיות יולדות פחות, את לא מבינה בחומר האנושי עליו את כותבת.
נכון אני ממש לא מבינה.
בכל מקרה העובדות מדברות בשם עצמן. בזמן שהיתה קצבת ילדים נמוכה, משפחה חרדית מנתה 4-5 ילדים בממוצא. ברגע שהיתה קיצבת ילדים גבוהה. מילד 5 נדמה לי, אז ככל שאת מביאה יותר ילדים הסכום נהיה יותר גבוה. המשפחות עלו ל 12 ילדים. לפני 5 שנים הורידו את הקיצבאות וכבר עכשיו רואים ירידה בשיעור הילודה.
אם נראה לך שבגלל כמה גרושים חרדיות יולדות פחות, את לא מבינה בחומר האנושי עליו את כותבת.
נכון אני ממש לא מבינה.
בכל מקרה העובדות מדברות בשם עצמן. בזמן שהיתה קצבת ילדים נמוכה, משפחה חרדית מנתה 4-5 ילדים בממוצא. ברגע שהיתה קיצבת ילדים גבוהה. מילד 5 נדמה לי, אז ככל שאת מביאה יותר ילדים הסכום נהיה יותר גבוה. המשפחות עלו ל 12 ילדים. לפני 5 שנים הורידו את הקיצבאות וכבר עכשיו רואים ירידה בשיעור הילודה.
-
בזמן שהיתה קצבת ילדים נמוכה, משפחה חרדית מנתה 4-5 ילדים בממוצע :-O מוזר (באמת...)
הרי:
א. לגדל ילד עולה הרבה, אבל הרבה יותר מה-180 ש"ח העלובים האלו. לא נראה לי שכשחושבים על ילד נוסף אומרים: אהה, זה יגדיל את ההכנסות ב-180 ש"ח- וואוו בואו נלך על זה.
ב. בתור דתיה לשעבר, מהיכרות קרובה עם "המגזר"- זו מצווה בשבילם להתרבות, ולא 100 ולא 500 ש"ח (לכאן או לכאן) יגרמו להם להפסיק להביא ילדים...
(לא מביעה דיעה אישית כאן על הרגלי הילודה של החברה החרדית, רק מה שראיתי בעייני)
הרי:
א. לגדל ילד עולה הרבה, אבל הרבה יותר מה-180 ש"ח העלובים האלו. לא נראה לי שכשחושבים על ילד נוסף אומרים: אהה, זה יגדיל את ההכנסות ב-180 ש"ח- וואוו בואו נלך על זה.
ב. בתור דתיה לשעבר, מהיכרות קרובה עם "המגזר"- זו מצווה בשבילם להתרבות, ולא 100 ולא 500 ש"ח (לכאן או לכאן) יגרמו להם להפסיק להביא ילדים...
(לא מביעה דיעה אישית כאן על הרגלי הילודה של החברה החרדית, רק מה שראיתי בעייני)
-
שגם את לא היית מביאה ילדים לו חס וחלילה היית בשואה.
אתה חושב שבשואה לא הביאו ילדים?
אני פשוט לא רואה טעם בדיון הזה כי הוא לא פתוח, לא מאמינה שאוכל לשנות את דעתך.
ואתה יודע מה הקטע? אני ושכמותי (חובבי הילודה) ממשיכים להתרבות, אז לא נראה לי שיהיה רוב בכנסת לצמצומי ילודה אז אני אפילו לא מרגישה צורך לשנות את דעתך...
(מגיבה כאן כי לא זוכרת את שם הדף ההוא... מי שרוצה מוזמן להעביר)
אני פשוט לא רואה טעם בדיון הזה כי הוא לא פתוח, לא מאמינה שאוכל לשנות את דעתך.
ואתה יודע מה הקטע? אני ושכמותי (חובבי הילודה) ממשיכים להתרבות, אז לא נראה לי שיהיה רוב בכנסת לצמצומי ילודה אז אני אפילו לא מרגישה צורך לשנות את דעתך...
(מגיבה כאן כי לא זוכרת את שם הדף ההוא... מי שרוצה מוזמן להעביר)
-
זו מצווה בשבילם להתרבות
זו לא הדעה של כולם כפי שפירטתי בדף פעילות ציבורית למען ילודה מבוקרת
בשולחן ערוך (ספר ההלכה המרכזי) כתוב שאסור להתרבות בשנות רעב או משהו מקביל לשנות רעב. אולי זה מוזר לך שדרושים אמצעים ע"מ לקיים צאצאים אך זו עובדה.
זו לא הדעה של כולם כפי שפירטתי בדף פעילות ציבורית למען ילודה מבוקרת
בשולחן ערוך (ספר ההלכה המרכזי) כתוב שאסור להתרבות בשנות רעב או משהו מקביל לשנות רעב. אולי זה מוזר לך שדרושים אמצעים ע"מ לקיים צאצאים אך זו עובדה.
-
אני פשוט לא רואה טעם בדיון הזה כי הוא לא פתוח
מה כוונתך לא פתוח? האם הייתה שם סתימת פיות?? האם התעלמות?? מה זו ההאשמה הזו??
אני יכול להבין את הגישה הפרקטית אך תמהני אם זו אכן גישתך שלך, שהרי בכ"ז מצאת לנכון להעיר אותה הערה פוגענית כלפיי (שעליה לא מצאת לנכון להתנצל על אף שהוכחתי לך כי לא באתי לדון כאן בבקרת הילודה, אלא בהפליה הלא מוצדקת כלפי החרדים במקרה הנדון). מי שהנושא לא מטריד אותו לא בועט סתם כך. לפחות כך ע"פ הפסיכולוגיה בגרוש שלי.
מה כוונתך לא פתוח? האם הייתה שם סתימת פיות?? האם התעלמות?? מה זו ההאשמה הזו??
אני יכול להבין את הגישה הפרקטית אך תמהני אם זו אכן גישתך שלך, שהרי בכ"ז מצאת לנכון להעיר אותה הערה פוגענית כלפיי (שעליה לא מצאת לנכון להתנצל על אף שהוכחתי לך כי לא באתי לדון כאן בבקרת הילודה, אלא בהפליה הלא מוצדקת כלפי החרדים במקרה הנדון). מי שהנושא לא מטריד אותו לא בועט סתם כך. לפחות כך ע"פ הפסיכולוגיה בגרוש שלי.
-
א. אז כתוב בשולחן ערוך. SO WHAT? אני מדברת על המציאות בפועל.
יש גם פסק הלכה שאם אמא לא נותנת את הבן לאבא לעשות ברית, לאבא אסור למול בכוח. מישהו פועל לפי זה? (קראתי את זה לראשונה השבוע, כאן באתר...)
זאת מנטליות שמושרשת כל כך עמוק...
ב. מוזר לי שדרושים אמצעים? אל תקפוץ כל כך מהר למסקנות, ואל תזלזל באינטליגנציה שלי. יש לי שני ילדים, והם לא מוזנחים ואפילו נמצאים בגן פרטי לחצי יום. ואנחנו עובדים כדי לפרנס אותם ואפילו מצליחים לשים משהו בצד לחסכון. ובחיים לא לקחתי דמי אבטלה וכדומה, וגם לא בעלי.
צורת ההתנסחות שלך היא כל כך מתנשאת, כאילו אתה היחיד שגילה את הגלגל- שצריך כסף כדי להביא ילדים! מה לאמר לך- אתה עילוי ממש. גאון.
א. אז כתוב בשולחן ערוך. SO WHAT? אני מדברת על המציאות בפועל.
יש גם פסק הלכה שאם אמא לא נותנת את הבן לאבא לעשות ברית, לאבא אסור למול בכוח. מישהו פועל לפי זה? (קראתי את זה לראשונה השבוע, כאן באתר...)
זאת מנטליות שמושרשת כל כך עמוק...
ב. מוזר לי שדרושים אמצעים? אל תקפוץ כל כך מהר למסקנות, ואל תזלזל באינטליגנציה שלי. יש לי שני ילדים, והם לא מוזנחים ואפילו נמצאים בגן פרטי לחצי יום. ואנחנו עובדים כדי לפרנס אותם ואפילו מצליחים לשים משהו בצד לחסכון. ובחיים לא לקחתי דמי אבטלה וכדומה, וגם לא בעלי.
צורת ההתנסחות שלך היא כל כך מתנשאת, כאילו אתה היחיד שגילה את הגלגל- שצריך כסף כדי להביא ילדים! מה לאמר לך- אתה עילוי ממש. גאון.
-
נו.. כבר לא אתפלא על כלום. גם כיום נשים יולדות במקום שכמעט 20% מהוולדים מתים (איזו מדינה אפריקאית שאיני זוכר את שמה). וגם בפלסטין נשים יולדות כאילו אין מחר. ואולי גם לנו בקרוב תהיה הזדמנות להוכיח את חוסן רחמנו ועצבינו...
נו.. כבר לא אתפלא על כלום. גם כיום נשים יולדות במקום שכמעט 20% מהוולדים מתים (איזו מדינה אפריקאית שאיני זוכר את שמה). וגם בפלסטין נשים יולדות כאילו אין מחר. ואולי גם לנו בקרוב תהיה הזדמנות להוכיח את חוסן רחמנו ועצבינו...
-
אני עוד לא שמעתי על מנטליות מושרשת. אבל תמשיכי להאשים את הביולגיה ואת המנטליות המושרשת. כפי שאמרת... ממילא "ניצחת". סליחה על ההתנשאות.
-
מי שהנושא לא מטריד אותו לא בועט סתם כך.
מטריד אותי- מאוד.
אבל הגישה שלי היא, שיש 4 סוגים של בעיות:
הפריע לי, הוצאתי. מחר בבוקר או מקסימום בעוד שבוע אני כבר לא אזכור את הוויכוח הזה...
מטריד אותי- מאוד.
אבל הגישה שלי היא, שיש 4 סוגים של בעיות:
- כאלו שבאמת מפריעות לי ואני יכולה לשנות
- כאלה שלא מפריעות לי ואני יכולה לשנות
- כאלה שבאמת מפריעות לי ולא יכולה לשנות
- כאלה שלא מפריעות לי ואני לא יכולה לשנות
הפריע לי, הוצאתי. מחר בבוקר או מקסימום בעוד שבוע אני כבר לא אזכור את הוויכוח הזה...
-
נו, ועדיין אתה לא מאמין שיש דבר כזה צורך ביולוגי להתרבות?
לא מדברת על הרצוי. מדברת על המצוי. מבינה שאצלך (וגם לדעתי-כאן אנחנו בכלל לא חלוקים) המצב הרצוי הוא שאנשים יביאו ילדים מתוך שיקול הגיוני כלכלי וכו'. אבל מה בפועל?
נו, ועדיין אתה לא מאמין שיש דבר כזה צורך ביולוגי להתרבות?
לא מדברת על הרצוי. מדברת על המצוי. מבינה שאצלך (וגם לדעתי-כאן אנחנו בכלל לא חלוקים) המצב הרצוי הוא שאנשים יביאו ילדים מתוך שיקול הגיוני כלכלי וכו'. אבל מה בפועל?
-
את יכולה להוסיף:
- כאלו שבאמת מפריעות לך ואת מעלילה עליהן שהן בלתי ניתנות לשינוי
- כאלו שבאמת מפריעות לך ואת מעלילה עליהן שהן מתחייבות מהביולוגיה שלנו
- כאלו שבאמת מפריעות לך ואת מעלילה עליהן שהן תורמות לחוסן הלאומי
-
תסלחי לי ניצחת בדיון. קצת קשה לי להתווכח כאשר את בהריון טוב?
-
בפועל יש גנבים ורוצחים וכו' אז זה מצדיק? זה אומר שזה כורח?
-
- הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
- דף אישי: הדף האישי של '_'*
בשנות ה60 וה70 משפחה חרדית ממוצעת הייתה קטנה בהרבה מהיום
כעבור 20 שנה של קצבאות ילדים גבוהות, גדל דור של משפחות לא יצרניות, שנהנו מקצבאות שהמדינה שילמה בגובה שעולה על 4000 שקל למשפחה, (ראו קישור בויקיפדיה 850 ש"ח החל מהחמישי)
וראו זה פלא , הגודל הממוצע של משפחה חרדית גדל באופן ניכר
ראו http://www.bankisrael.gov.il/deptdata/m ... p0409h.pdf
עמוד 6
מ3.55 ילדים בשנים 65-69 ל4.69 בשנים 75-79
עלייה זו מיוחסת ישירות להחלת קצבאות הילדים
ובמהלכם של 25 שנה, הוא הכפיל את עצמו מ 3 ל 6
מאמר מעניין, ומציין גם את גובה הקצבאות ואת ההשפעה על כל האוכלוסיות בארץ
בתוספת לכך, הממשלה גם הייתה (ואולי עודנה) משלמת תמריץ אבטלה גבוה במיוחד למשפחה מרובת ילדים עם הורים מובטלים, של עוד כ4000 שקל.
זה בפירוש תמריץ אבטלה, כי כדי להשתוות לו, צריך להרוויח משכורת שהיא גבוהה משכר מינימום בכ40%
קראו בדף http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%99%D7%9D
הזה
עד לא מזמן
מהילד החמישי ואילך כל ילד קיבל 850 שקל,
הילד הראשון לא קיבל כלל
ב5 השנים האחרונות כבר רואים ירידה ניכרת במספר הילדים הממוצע בעקבות הקטנת הקצבה
אז , אולי לא 100 ולא 870 ש"ח לחודש לא יגרמו להם להפסיק להביא ילדים,
אבל סה"כ של 8000 שקלים בחודש יגידו להם שזה בסדר שימשיכו להביא כמה שהם רוצים, ואלוהים (והסעד) יממנו אותם.
ב1965 לא אמרו להם את זה אז הם הפסיקו לבד .
כשהם התחילו לקבל משכורת עבור ילדים (ילדים 5-6-7-8- ביחד זה יותר משכר מינימום לפי הקצבאות הישנות) אז הם שינו את הרגליהם.
כעבור 20 שנה של קצבאות ילדים גבוהות, גדל דור של משפחות לא יצרניות, שנהנו מקצבאות שהמדינה שילמה בגובה שעולה על 4000 שקל למשפחה, (ראו קישור בויקיפדיה 850 ש"ח החל מהחמישי)
עמוד 6
מ3.55 ילדים בשנים 65-69 ל4.69 בשנים 75-79
בתוספת לכך, הממשלה גם הייתה (ואולי עודנה) משלמת תמריץ אבטלה גבוה במיוחד למשפחה מרובת ילדים עם הורים מובטלים, של עוד כ4000 שקל.
זה בפירוש תמריץ אבטלה, כי כדי להשתוות לו, צריך להרוויח משכורת שהיא גבוהה משכר מינימום בכ40%
הזה
עד לא מזמן
הילד הראשון לא קיבל כלל
אבל סה"כ של 8000 שקלים בחודש יגידו להם שזה בסדר שימשיכו להביא כמה שהם רוצים, ואלוהים (והסעד) יממנו אותם.
כשהם התחילו לקבל משכורת עבור ילדים (ילדים 5-6-7-8- ביחד זה יותר משכר מינימום לפי הקצבאות הישנות) אז הם שינו את הרגליהם.
-
ואני לא אומר זאת בהתנשאות. בלהט הויכוח פספסתי את עובדת היותך בחודש שביעי ובמצב כזה רצוי לדחות ויכוחים. מאחל לך צאצאים בריאים ומאושרים.
-
ולפותחת הדף- בר ומי, אני מתנצל על חלקי בסטייה מהנושא המקורי שהוא נושא מעניין וחשוב. אם את שואלת אותי, כדאי לך לשנות את שם הדף כי מעדות ראשונה, נכנסתי לדף במחשבה תמימה שיש כאן דיון על קצבאות ילדים. כדאי גם להציג את הנושא בצורה ברורה.
-
קצת קשה לי להתווכח כאשר את בהריון טוב?
אחלה. נדבר בעוד 3-4 חודשים?
(בעצם גם אחרי לידה אני קצת עוקצנית... אולי קצת יותר...)
<מתחילה להבין את ההתנגדות להריוניות... >
אחלה. נדבר בעוד 3-4 חודשים?
(בעצם גם אחרי לידה אני קצת עוקצנית... אולי קצת יותר...)
<מתחילה להבין את ההתנגדות להריוניות... >
-
מאחל לך צאצאים בריאים ומאושרים.
תודה @}
תודה @}
-
י י העתקתי את דבריך לדף פעילות ציבורית למען ילודה מבוקרת
-
' ' - טוב, צעירה שכמוני (בתחום הקצבאות...)- לא ידעתי שהיו כל כך גבוהות.
חוזרת בי.
התכוונתי לקצבאות הנוכחיות.
וכן הרעיון של עידוד משפחות מעל 5 ילדים (הקצבאות הישנות) גם הוא אפליה לדעתי.
חוזרת בי.
התכוונתי לקצבאות הנוכחיות.
וכן הרעיון של עידוד משפחות מעל 5 ילדים (הקצבאות הישנות) גם הוא אפליה לדעתי.
-
ידעת ש ' ' יצליח להבהיר את הנקודה יותר טוב ממני. (-:
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2009, 10:44
לכל המתעניינים.... בקישור ה זה
תמצאו את הנוסחה לפיה מקבלים את קצבאות הילדים כיום.
תמצאו את הנוסחה לפיה מקבלים את קצבאות הילדים כיום.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
האם לא ברור שילד N-י זול יותר לגידול מילד M-י עבור M<N?
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
כדאי לך לשנות את שם הדף כי מעדות ראשונה, נכנסתי לדף במחשבה תמימה שיש כאן דיון על קצבאות ילדים
מה יותר ברור משם הדף הנוכחי? שלילת קצבת ילדים הסכם עם שס ??? הסכם עם שס... קצבת ילדים.... לא שום דבר אחר... אף אחד אחר לא נכנס פה לדף כי חשב בטעות שמדברים על נתונים דמוגרפיים ושכבות אוכלוסיה נכשלות והאם מותר או כדאי להתרבות באופן כללי ולמה יש קצבת ילדים בכלל...
לא שאני אומרת שאין מקום לדיון שלכם אבל זה בטח לא בדף הזה.
נושא הדף ברור.
מה יותר ברור משם הדף הנוכחי? שלילת קצבת ילדים הסכם עם שס ??? הסכם עם שס... קצבת ילדים.... לא שום דבר אחר... אף אחד אחר לא נכנס פה לדף כי חשב בטעות שמדברים על נתונים דמוגרפיים ושכבות אוכלוסיה נכשלות והאם מותר או כדאי להתרבות באופן כללי ולמה יש קצבת ילדים בכלל...
נושא הדף ברור.
בדיעבד, שם הדף מטעה גם בעיניי.
אם לא רוצים להתווכח על קצבאות הידלים באופן כללי, כדאי אולי לבחור שם יותר ספציפי כמו
הסכם קואליציוני מפלה את משפחות באופן
אם לא רוצים להתווכח על קצבאות הידלים באופן כללי, כדאי אולי לבחור שם יותר ספציפי כמו
הסכם קואליציוני מפלה את משפחות באופן
-
האם לא ברור שילד N-י זול יותר לגידול מילד M-י עבור M<N?
ממש
ממש
-
אני דוקא חושבת שזה קשור. כי כל ההסכם הוא בשביל ש"ס כדי שלהם יהיו קיצבאות גדולות יותר. כדי שלהם יהיה נוח יותר. מה שקורה לנו זה תוצר לואי של כל זה. אז כדאי להבין את התמונה הכוללת ולדעת מול מה אנחנו מתמודדים.
בכל מקרה אני לא חושבת שישללו מיהודים צברים את הקוצבאות כ"כ מהר. הם רוצים לשלול את הקיצבאות מהבדויים וכו', אבל לומר מי שלא מתגייס לצבא, לא יקבל קיצבאות ילדים. זה כולל את הש"סניקים.
<נכתב בנימה צינית כי יש לי המון כאב מהנושא הזה של ערבים יהודים ודתים, והמלחמה בניהם מי אדם יותר חשוב ושל מי האלוהים הוא יותר גדול וחזק>
אני דוקא חושבת שזה קשור. כי כל ההסכם הוא בשביל ש"ס כדי שלהם יהיו קיצבאות גדולות יותר. כדי שלהם יהיה נוח יותר. מה שקורה לנו זה תוצר לואי של כל זה. אז כדאי להבין את התמונה הכוללת ולדעת מול מה אנחנו מתמודדים.
בכל מקרה אני לא חושבת שישללו מיהודים צברים את הקוצבאות כ"כ מהר. הם רוצים לשלול את הקיצבאות מהבדויים וכו', אבל לומר מי שלא מתגייס לצבא, לא יקבל קיצבאות ילדים. זה כולל את הש"סניקים.
<נכתב בנימה צינית כי יש לי המון כאב מהנושא הזה של ערבים יהודים ודתים, והמלחמה בניהם מי אדם יותר חשוב ושל מי האלוהים הוא יותר גדול וחזק>
-
נו, ולהכריח לתת ריטאלין, כן מתקבל על דעתך? נו, ברור שלא! אני גם לא חושבת שאפשר היה לכפות על כ-ל האוכלוסיה טיפול בריטלין. לפחות, קשה מאד. בלי להקל ראש בשערוריה של להכריח אמא אחת, כן?
מה כן אפשר: אפשר להעלות את המחיר לסרבנים, אפשר ללחוץ ולאיים, ואפשר פחות-או-יותר להכריח הורים שנמצאים במעמד מוחלש (מהגרים בתוך הליך קבלת אזרחות, אמהות גרושות, הורים במצוקה כלכלית וכדומה).
או להזרים את זה ישר למי השתייה בלי לשאול אותנו בכלל, גם זאת אפשרות.
מה כן אפשר: אפשר להעלות את המחיר לסרבנים, אפשר ללחוץ ולאיים, ואפשר פחות-או-יותר להכריח הורים שנמצאים במעמד מוחלש (מהגרים בתוך הליך קבלת אזרחות, אמהות גרושות, הורים במצוקה כלכלית וכדומה).
או להזרים את זה ישר למי השתייה בלי לשאול אותנו בכלל, גם זאת אפשרות.
-
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
עידכון הרגע התקשרו אלי מהתוכנית של קרן נויבך בעקבות מכתב שכתבנו אמש ואנחנו הולכים לדבר ביום ראשון על הנושא עם אלי ישי ועוד הנושא פתח תיבת פנדורה רצינית
-
ילדת טבע, הכותרת אינה יכולה לכלול סימני פיסוק מסיבות טכניות. לפיכך לא ברור למה מתיחסת השלילה. אני חשבתי שרוצים לשלול את קיצבת הילדים שהושגה בהסכם עם ש"ס. אני בכנות לא הבנתי במה מדובר ואני לא מחשיב את עצמי קשה הבנה במיוחד ועובדה שגם אחרים חושבים כך אז למה את אומרת אף אחד אחר? מה דיברת עם כולם?
-
יש לשאוף לכמה שפחות תלות במדינה וכך יהיו לה פחות כלים לשלוט בנו.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
יהודית, טוב לשמוע! באיזו שעה התוכנית ובאיזו תחנה?
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
זה בכלל לא קשור לש"ס. זה רעיון של הליכוד והם הכניסו את זה להסכם עם ש"ס, כי ש"ס ביקשו (וקיבלו) הגדלה של קצבאות הילדים וקצבאות תלמידי הישיבה. אז צריך לקצץ את זה מאיפה שהוא לא? אז כמו שהילד הראשון מקבל פחות משאר הילדים, ככה החליטו גם שמי שמחסן לא מקבל בכלל, והסכום שנחסך, הולך לקיצבאות של הילד החמישי ומעלה. גאוני.
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
יש לי רעיון
אפשר למנוע קצבאות זקנה מאלא שלא צרכו חלב פרה,
לשלול קצבת נכים מנכים המסרבים להשתמש בתרופות ולעבור ניתוחים
וגם מובן לשלול קצבאות ילדים מסרבני ריטלין ומצורכי מלפפונים...
וגם מובן לשלול קצבאות ילדים מסרבני ריטלין ומצורכי מלפפונים...
-
יהודית, טוב לשמוע! באיזו שעה התוכנית ובאיזו תחנה?
יום ראשון, ברשת ב' בין 8 ל10 בבוקר. יהודית אומרת שכנראה זה יהיה בסביבות 8:10
-
אולי זה מאוחר מדי,
אבל לא עדיף לעשות את הרעש אחרי שישללו למישהו את הקיצבה ?
ככה , הרעש עלול לדחוף את המערכת במעלה עץ שהיא תתקשה לרדת ממנו.
אבל לא עדיף לעשות את הרעש אחרי שישללו למישהו את הקיצבה ?
ככה , הרעש עלול לדחוף את המערכת במעלה עץ שהיא תתקשה לרדת ממנו.
ממש לא כדאי לעשות את הרעש אחרי אלא לפני
אני כבר אמרתי שפניתי במיילים לכנסת והפעולה הזאת חשובה מאוד אבל חייבת להיות לא בלעדית שלי ושל עוד בודדים אלא של המונים!!
כל הכבוד על הראיון ברדיו ואני חושבת שאפשר ללגת עם זה לעוד כמה תתוכניות רדיו כמו למשל גיא מרוז או נתן זהבי, ניסים משאל וכו'....שיכולים לעזור בעניין
חייבים לעלות את הדיון הזה על סדר היום עוד לפני שהם מעבירים את ההסכם הזה לאישור!
אני חושבת שמי שמשאיר את הילדים שלו בחינוך ביתי ההוצאות שלו גדולות פי כמה וכמה יותר מאשר ילד שהולך למוסד מוכר. ואם אני משקיעה כל כך הרבה בילדים שלי - את החיים שלי - אז למה אחרי שגם ככה שמים לנו רגליים במשרד החינוך אז בנוסף לזה עכשיו עוד גורם ממשלתי שלרעתינו. אנחנו משקיעים בילדים שלנו המון וזה מה שמגיע לנו ???
אני כבר אמרתי שפניתי במיילים לכנסת והפעולה הזאת חשובה מאוד אבל חייבת להיות לא בלעדית שלי ושל עוד בודדים אלא של המונים!!
כל הכבוד על הראיון ברדיו ואני חושבת שאפשר ללגת עם זה לעוד כמה תתוכניות רדיו כמו למשל גיא מרוז או נתן זהבי, ניסים משאל וכו'....שיכולים לעזור בעניין
חייבים לעלות את הדיון הזה על סדר היום עוד לפני שהם מעבירים את ההסכם הזה לאישור!
אני חושבת שמי שמשאיר את הילדים שלו בחינוך ביתי ההוצאות שלו גדולות פי כמה וכמה יותר מאשר ילד שהולך למוסד מוכר. ואם אני משקיעה כל כך הרבה בילדים שלי - את החיים שלי - אז למה אחרי שגם ככה שמים לנו רגליים במשרד החינוך אז בנוסף לזה עכשיו עוד גורם ממשלתי שלרעתינו. אנחנו משקיעים בילדים שלנו המון וזה מה שמגיע לנו ???
שמענו, תודה. אמרו דברים מעודדים -
שזה לא עולה בקנה אחד עם ערכי המדינה
שברגע שהדתיים יבינו שגם הם ייפגעו מזה הם לא יתנו לה לעבור
שאם יתחילו לפעול למען חקיקה המועצה לשלום הילד תגיש בג"צ
שמענו, תודה. אמרו דברים מעודדים -
שזה לא עולה בקנה אחד עם ערכי המדינה
שברגע שהדתיים יבינו שגם הם ייפגעו מזה הם לא יתנו לה לעבור
שאם יתחילו לפעול למען חקיקה המועצה לשלום הילד תגיש בג"צ
-
יהודית שפמן מתראיינת היום ב 17:00 ל"ערב חדש" באותו נושא.
-
בטלויזיה כלומר...
-
קישור לראיון היום בבוקר http://www.iba.org.il/media/?recorded=radio14
תוכנית "סדר יום"
תוכנית "סדר יום"
כל הכבוד יהודית!!!
-
אנחנו משקיעים בילדים שלנו המון וזה מה שמגיע לנו ???
סליחה שאני אומר, אבל מה את רוצה, מדליה על זה ש"אנחנו" משקיעים בילדים שלנו ?
את מבינה שמבחינת המדינה, האופטימלי זה שהילדים יהיו בבית ספר וזה לא עושה על אף אחד רושם שהם בבית, בטח לא רושם טוב.
אם את רוצה הכרה בהשקעה שלך אל תפני למשרד החינוך, או למוסדות הממשלה כי לא תקבלי אותה משם. (וז נורמלי עבורם)
האמת עד כמה שאני לא מסכים עם השלילה הזו, אני חושב שזה כלי לגיטימי בידי הממשלה .
סליחה שאני אומר, אבל מה את רוצה, מדליה על זה ש"אנחנו" משקיעים בילדים שלנו ?
את מבינה שמבחינת המדינה, האופטימלי זה שהילדים יהיו בבית ספר וזה לא עושה על אף אחד רושם שהם בבית, בטח לא רושם טוב.
אם את רוצה הכרה בהשקעה שלך אל תפני למשרד החינוך, או למוסדות הממשלה כי לא תקבלי אותה משם. (וז נורמלי עבורם)
האמת עד כמה שאני לא מסכים עם השלילה הזו, אני חושב שזה כלי לגיטימי בידי הממשלה .
-
- הצטרפות: 30 מרץ 2009, 00:46
נראה לי שרוב הכותבים בדף זה החמיצו את כוונת ש"ס. לא מעניין את ש"ס בכלל החיסונים והלימודים של אנשי באופן. מעניין אותם כסף מפלה על רקע דתי.
הם חיפשו וחיפשו איך לתת לקהילה שלהם (בעלי הרבה ילדים) כסף בחינם מבלי לתת את אותו סכום לערבים (בעלי משפחות גדולות בדומה לחרדים). מה עשו חכמי התורה הנאורים, אמרו, הרבה ערבים חיים ביישובים לא מוכרים (בעיקר בדרום), אין להם נגישות לטיפת חלב, אין להם מוסדות חינוך ממלכתיים (כאמור, יישובים לא מוכרים), ולכן עלינו על שוס: במסווה של עידוד חינוך ובריאות נשלול מהם קצבאות ושיחנקו. אגב, "אופטימלי שילדים יהיו בבית ספר", זה אופטימלי אולי (וגם על זה יש ויכוח) בתנאי שבבית הספר ילמדו משהו מועיל חוץ מתורה ובתנאי שההורים שלהם יעבדו בזמן הזה.
הם חיפשו וחיפשו איך לתת לקהילה שלהם (בעלי הרבה ילדים) כסף בחינם מבלי לתת את אותו סכום לערבים (בעלי משפחות גדולות בדומה לחרדים). מה עשו חכמי התורה הנאורים, אמרו, הרבה ערבים חיים ביישובים לא מוכרים (בעיקר בדרום), אין להם נגישות לטיפת חלב, אין להם מוסדות חינוך ממלכתיים (כאמור, יישובים לא מוכרים), ולכן עלינו על שוס: במסווה של עידוד חינוך ובריאות נשלול מהם קצבאות ושיחנקו. אגב, "אופטימלי שילדים יהיו בבית ספר", זה אופטימלי אולי (וגם על זה יש ויכוח) בתנאי שבבית הספר ילמדו משהו מועיל חוץ מתורה ובתנאי שההורים שלהם יעבדו בזמן הזה.
-
מבחינת המדינה אופטימלי. כיוון ש"המדינה" (למעשה, השלטון) מאמינה שביכולתה לעצב את נפשם של הילדים ולהפוך אותם למה שהיא תופסת כאזרחים מועילים, וכל זאת בתנאי שילמדו במוסדות של המדינה, הרי שמבחינת המדינה רצוי שכל הילדים ילמדו במוסדות כאלה.
-
- הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
- דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*
האידיוט שדיבר אתמול בערב חדש הודה שמי שהכניס להסכם את הסעיפים האלה הם לא ש"ס ולא הליכוד (שניהם גם אומרים שזה לא הם) אלא משרד הבריאות כדי להגביר את הפיקוח. האח הגדול, זה מארוול, לא זה מערוץ 2, בדרך אלינו. כדי שתהיה אכיפה.
או במילותיו - המדינה יכולה גם לדרוש מאזרחיה דברים "מינימליים" כמו להחליט בשבילם איך לטפל בילדים שלהם.. אוף. כל כך חשוך.
סליחה על חוסר הרהיטות, זה מעצבן.
או במילותיו - המדינה יכולה גם לדרוש מאזרחיה דברים "מינימליים" כמו להחליט בשבילם איך לטפל בילדים שלהם.. אוף. כל כך חשוך.
סליחה על חוסר הרהיטות, זה מעצבן.
ילדיי אינם מחוסנים. האמת היא שחלק מהאחריות שאני נוטלת היא גם כלכלית ולכן לא אכעס אם יחליטו לבטל לאלתר את קצבאות הילדים- בלי קשר לחיסונים.
ובכל זאת אני ממש לא נהנית מאפליה, יש חוק ואם החוק קובע שחייבים לחסן אז חייבים לחסן... כיוון שאין חוק כזה אז חיסון הוא בחירה.
אני גם מסכימה עם מה שכבר נכתב ומתחושותיי המערכת לא לוקחת אחריות על החיסונים ודרך הורדת הקצבאות ממשיכה מגמת אי לקיחת אחריות בשילוב הפלת האחריות על ההורים.
אני מודעת לכך שיש דברים שהם חובה במדינתינו כמו חוק חינוך חובה, אך גם בו אני כאמא רשאית לבחור אם בחינוך הציבורי או בחינוך פרטי (ועובדה שיש גם חינוך ביתי).
דרך אי חיוב מתן חיסונים והתניית קצבאות בבחירה "נכונה" של ההורים, ללא אפשרות לדרך באמצע והתחשבות בפרט, כחברה אנו בבעיה.
בנוסף ולא פחות חשוב- נראה לי שאני זכאית למידע רפואי מסווג, מדוע רשאית המדינה לדעת טיפולים רפואיים בקטין?
ובכל זאת אני ממש לא נהנית מאפליה, יש חוק ואם החוק קובע שחייבים לחסן אז חייבים לחסן... כיוון שאין חוק כזה אז חיסון הוא בחירה.
אני גם מסכימה עם מה שכבר נכתב ומתחושותיי המערכת לא לוקחת אחריות על החיסונים ודרך הורדת הקצבאות ממשיכה מגמת אי לקיחת אחריות בשילוב הפלת האחריות על ההורים.
אני מודעת לכך שיש דברים שהם חובה במדינתינו כמו חוק חינוך חובה, אך גם בו אני כאמא רשאית לבחור אם בחינוך הציבורי או בחינוך פרטי (ועובדה שיש גם חינוך ביתי).
דרך אי חיוב מתן חיסונים והתניית קצבאות בבחירה "נכונה" של ההורים, ללא אפשרות לדרך באמצע והתחשבות בפרט, כחברה אנו בבעיה.
בנוסף ולא פחות חשוב- נראה לי שאני זכאית למידע רפואי מסווג, מדוע רשאית המדינה לדעת טיפולים רפואיים בקטין?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
סליחה,לא קראתי את הכמה פוסטים האחרונים.
הביבי הזה עושה לי חררה . ממש. ממש!!
כל כך מתאים לו לתת הצעה כזו. אני מאלה שהעוד 300 ש"ח (פרודה+2) ממש כמו אוויר לנשימה וחבל שזה כה מעט.
אבל זה כל כך אופייני לביבי לחשוב ככה. עבור ביבי, אני אזרח לא מכניס. (אני עובדת מהבית והמשכורת לא מגיעה לסכום שמשלמים בו מיסים). אז ביבי יעודד אזרחית כמוני ?? להישאר בבית??!! מה פתאום.
עלק מעניין אותו החינוך פה... מבחינתו שאני אשים את ילדיי במעון נעמת ושיצרחו מבוקר עד ערב. העיקר שאני אהיה רווחית למדינה.
אוי!! וזוהי רק ההתחלה.
איך ההמונים, אותם הוא דופק שוב ושוב, מצביעים לו שוב ושוב???? איזה עם אנחנו?? לא רוצה להשתמש בשמות...
בכל מקרה למי שמתראיין - תמסרו לביבי ולחברה המבחילים שלו, שאם הוא בוחר ליצור ניכור ביני ובין המדינה שיזכור זאת כשילדיי יצטרכו לתרום לחברה!! אם אני מוקצה, אז עד הסוף.
הוא הולך לכופף את כולם ולהשתמש במילים יפות... כמה חבל שהעבודה הצטרפה אליו. הייתי רוצה לראות אותו מתפקד כשהוא הסמן השמאלי בממשלתו!
אוי אוי!
ובערך מוחלט יש לי מה להגיד לך אבל זה יהיה בדף המתאים @}
הביבי הזה עושה לי חררה . ממש. ממש!!
כל כך מתאים לו לתת הצעה כזו. אני מאלה שהעוד 300 ש"ח (פרודה+2) ממש כמו אוויר לנשימה וחבל שזה כה מעט.
אבל זה כל כך אופייני לביבי לחשוב ככה. עבור ביבי, אני אזרח לא מכניס. (אני עובדת מהבית והמשכורת לא מגיעה לסכום שמשלמים בו מיסים). אז ביבי יעודד אזרחית כמוני ?? להישאר בבית??!! מה פתאום.
עלק מעניין אותו החינוך פה... מבחינתו שאני אשים את ילדיי במעון נעמת ושיצרחו מבוקר עד ערב. העיקר שאני אהיה רווחית למדינה.
אוי!! וזוהי רק ההתחלה.
איך ההמונים, אותם הוא דופק שוב ושוב, מצביעים לו שוב ושוב???? איזה עם אנחנו?? לא רוצה להשתמש בשמות...
בכל מקרה למי שמתראיין - תמסרו לביבי ולחברה המבחילים שלו, שאם הוא בוחר ליצור ניכור ביני ובין המדינה שיזכור זאת כשילדיי יצטרכו לתרום לחברה!! אם אני מוקצה, אז עד הסוף.
הוא הולך לכופף את כולם ולהשתמש במילים יפות... כמה חבל שהעבודה הצטרפה אליו. הייתי רוצה לראות אותו מתפקד כשהוא הסמן השמאלי בממשלתו!
אוי אוי!
ובערך מוחלט יש לי מה להגיד לך אבל זה יהיה בדף המתאים @}
-
אני מוכנה להרתם אם יש צורך.
איזו חוצפה!! אני לא נרגעת.
איזו חוצפה!! אני לא נרגעת.
-
ובערך מוחלט? יש לי מה להגיד לך אבל זה יהיה בדף המתאים flower
אמאלה מה עשיתי? גם לי 300 זה הרבה. אפשר אפילו לומר הרבה מאוד. אבל לי אין נקודות ורודות אגדתיות במס הכנסה או בביטוח הלאומי - למעשה אני אפילו נדרש לשלם להם מדי חודש בחודשו. בכל מקרה אני בעד סיוע לנזקקים אבל לא על בסיס ילודה. היום אם שרי אריסון עושה ילד- גם לה מגיע סיוע ולא כל כך הבנתי על מה ולמה. לא חקרתי את הנושא לעומק וכמו שאמרת הדף הזה נפתח על נושא אחר לגמרי.
@}
אמאלה מה עשיתי? גם לי 300 זה הרבה. אפשר אפילו לומר הרבה מאוד. אבל לי אין נקודות ורודות אגדתיות במס הכנסה או בביטוח הלאומי - למעשה אני אפילו נדרש לשלם להם מדי חודש בחודשו. בכל מקרה אני בעד סיוע לנזקקים אבל לא על בסיס ילודה. היום אם שרי אריסון עושה ילד- גם לה מגיע סיוע ולא כל כך הבנתי על מה ולמה. לא חקרתי את הנושא לעומק וכמו שאמרת הדף הזה נפתח על נושא אחר לגמרי.
@}
-
"יש לי רעיון
וגם מובן לשלול קצבאות ילדים מסרבני ריטלין ומצורכי מלפפונים..."
רעיון מבריק! וגם מכל מי שמסרב לשתות מים עם כלור ופלואור וכל מי שלא גר בתל אביב. זה יחסוך המון כסף למדינה וסוף סוף נצא מהמשבר הכלכלי.
וגם מובן לשלול קצבאות ילדים מסרבני ריטלין ומצורכי מלפפונים..."
רעיון מבריק! וגם מכל מי שמסרב לשתות מים עם כלור ופלואור וכל מי שלא גר בתל אביב. זה יחסוך המון כסף למדינה וסוף סוף נצא מהמשבר הכלכלי.
-
"ואם החוק קובע שחייבים לחסן אז חייבים לחסן"
מה פתאום? אם נתחיל לעשות כל מה שהחוקים דורשים מאיתנו, מהר מאד נמצא את עצמנו במצב של החיילים הנאצים שאמרו "רק מילאנו הוראות"...
כמו שטייסים מחליטים לא להפגיז אזורים מאוכלסים על דעת עצמם, למרות שקיבלו הוראות, ככה גם הורים יכולים לשים את הילדים שלהם סדר עדיפות ראשון, לפני האינטרסים של חברות התרופות ,שהלוביסטים שלהם דאגו להעביר איזה חוק בכנסת. (באמת מוזר שהם עדיין לא עשו את זה. אולי באמת כמו שכבר הסבירו פה, המדינה לא רוצה לקחת אחריות על התוצאות...)
מה פתאום? אם נתחיל לעשות כל מה שהחוקים דורשים מאיתנו, מהר מאד נמצא את עצמנו במצב של החיילים הנאצים שאמרו "רק מילאנו הוראות"...
כמו שטייסים מחליטים לא להפגיז אזורים מאוכלסים על דעת עצמם, למרות שקיבלו הוראות, ככה גם הורים יכולים לשים את הילדים שלהם סדר עדיפות ראשון, לפני האינטרסים של חברות התרופות ,שהלוביסטים שלהם דאגו להעביר איזה חוק בכנסת. (באמת מוזר שהם עדיין לא עשו את זה. אולי באמת כמו שכבר הסבירו פה, המדינה לא רוצה לקחת אחריות על התוצאות...)
-
" אני בעד סיוע לנזקקים אבל לא על בסיס ילודה. "
דווקא למדינה יש אינטרס שיוולדו ילדים, נגיד 1-2 למשפחה. אז שיתנו קיצבאות רק לילד הראשון והשני ויעודדו משפחות קטנות. בכל מקרה אני לא מתכוונת להמשיך לשלם לביטוח לאומי אם מורידים לי את קצבת הילדים ומשאירים אותה למשפחות אחרות. גם ככה אני מפרנסת לבד, בלי מזונות ובלי עזרה מהמדינה, אז למה אני צריכה לפרנס גם את הילד השמיני של מישהו אחר?
דווקא למדינה יש אינטרס שיוולדו ילדים, נגיד 1-2 למשפחה. אז שיתנו קיצבאות רק לילד הראשון והשני ויעודדו משפחות קטנות. בכל מקרה אני לא מתכוונת להמשיך לשלם לביטוח לאומי אם מורידים לי את קצבת הילדים ומשאירים אותה למשפחות אחרות. גם ככה אני מפרנסת לבד, בלי מזונות ובלי עזרה מהמדינה, אז למה אני צריכה לפרנס גם את הילד השמיני של מישהו אחר?
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
- דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*
ניבה, הבעיה היא שכאשר את תחליטי לעצמך ילחמו בך וכנראה גם ינצחו.
כלומר - הם את הכסף שלהם ידרשו ממך, כולל קנסות והצמדות.
למרות שמה שאת אומרת נשמע הגיוני וצודק, זה כנראה לא יעזור לך וגם לא לי....
צריך בעניין זה להיאבק ביחד ולא כיחידים.
האמת היא, שאני לא רואה שכל כך מהר הולכים לממש את הגזרה האיומה הזו.
הרי צריך לחוקק חוק. נראה לכם שזה יעבור?
לי לא, אבל גם לא האמנתי שתקום ממשלה כזו, וזו אכן קמה...
מי שהכניס להסכם את הסעיפים האלה הם לא ש"ס ולא הליכוד (שניהם גם אומרים שזה לא הם) אלא משרד הבריאות כדי להגביר את הפיקוח
אז עכשיו, כשאין שר בריאות, מי ישים עלינו עין? (-;
כלומר - הם את הכסף שלהם ידרשו ממך, כולל קנסות והצמדות.
למרות שמה שאת אומרת נשמע הגיוני וצודק, זה כנראה לא יעזור לך וגם לא לי....
צריך בעניין זה להיאבק ביחד ולא כיחידים.
האמת היא, שאני לא רואה שכל כך מהר הולכים לממש את הגזרה האיומה הזו.
הרי צריך לחוקק חוק. נראה לכם שזה יעבור?
לי לא, אבל גם לא האמנתי שתקום ממשלה כזו, וזו אכן קמה...
מי שהכניס להסכם את הסעיפים האלה הם לא ש"ס ולא הליכוד (שניהם גם אומרים שזה לא הם) אלא משרד הבריאות כדי להגביר את הפיקוח
אז עכשיו, כשאין שר בריאות, מי ישים עלינו עין? (-;
קבלתי את העדכון הזה במייל, לידיעתכם.
אתמול, 3 במאי, שלחנו -המועצה לשלום הילד - מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לפעול למניעת הוצאתה לפועל של תוכנית הממשלה להתנות בחקיקה את הזכאות לקצבאות ילדים בתנאים שונים (כגון לימודים סדירים, וקבלת חיסונים) תוך תיקון החוק הקיים (חוק הביטוח הלאומי). במכתב טענו כי עצם התניית קצבת הילדים בתנאים שונים כלשהם פסולה מכל וכל, וכי כל שיקול שאינו קשור למספר הנפשות במשפחה, הינו שיקול זר לחלוטין. בנוסף, התיקון המתוכנן-התניית הקצבאות בקבלת חיסונים ובלימודים סדירים- יהווה תקדים שלילי ומסוכן; הוא יפגע פגיעה קשה בזכויותיהם החוקתיות של הילדים נשוא ההסכם; ופגיעה זו לא תוכל לעמוד בתנאי פסקת ההגבלה של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ועל כן לא תעמוד במבחן בג"צ. עוד טענו, כי שלילת קצבת ילדים על רקע התנהגות ההורים או העדר מציאת פתרונות מתאימים על ידי מערכת החינוך תפגע דווקא באוכלוסיות מוחלשות המודרות לא אחת משירותי בריאות וחינוך, ומעתה גם ישלמו על כך בקנס על גב ילדיהם.במכתב ציינו כי אם יושלם הליך חקיקתו של תיקון כאמור, בכוונתנו לעתור לביטולו בבג"צ
לקריאת המכתב המלא:
אתמול, 3 במאי, שלחנו -המועצה לשלום הילד - מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לפעול למניעת הוצאתה לפועל של תוכנית הממשלה להתנות בחקיקה את הזכאות לקצבאות ילדים בתנאים שונים (כגון לימודים סדירים, וקבלת חיסונים) תוך תיקון החוק הקיים (חוק הביטוח הלאומי). במכתב טענו כי עצם התניית קצבת הילדים בתנאים שונים כלשהם פסולה מכל וכל, וכי כל שיקול שאינו קשור למספר הנפשות במשפחה, הינו שיקול זר לחלוטין. בנוסף, התיקון המתוכנן-התניית הקצבאות בקבלת חיסונים ובלימודים סדירים- יהווה תקדים שלילי ומסוכן; הוא יפגע פגיעה קשה בזכויותיהם החוקתיות של הילדים נשוא ההסכם; ופגיעה זו לא תוכל לעמוד בתנאי פסקת ההגבלה של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ועל כן לא תעמוד במבחן בג"צ. עוד טענו, כי שלילת קצבת ילדים על רקע התנהגות ההורים או העדר מציאת פתרונות מתאימים על ידי מערכת החינוך תפגע דווקא באוכלוסיות מוחלשות המודרות לא אחת משירותי בריאות וחינוך, ומעתה גם ישלמו על כך בקנס על גב ילדיהם.במכתב ציינו כי אם יושלם הליך חקיקתו של תיקון כאמור, בכוונתנו לעתור לביטולו בבג"צ
לקריאת המכתב המלא:
-
רוני, אם זה יגיע לבג"צ אשמח לעזור בעניין הקמפיין הציבורי.
-
"צריך בעניין זה להיאבק ביחד ולא כיחידים."
נורית, את כמובן צודקת.
נורית, את כמובן צודקת.
-
איפה בתוך הגזרות המעצבנות שלו יש סעיפים שפוסחים על העניים ונדרשים לשלם רק כאלה שמשכורתם מכך וכך?
יש סעיף אחד כזה?
הוא רוצה לעשות מס על פירות וירקות (לא, זה לא מספיק יקר כבר), מס על מתאשפזים, להוריד בקצבאות להקפיא תשלומי ביטוח לאומי ועוד ועוד.
אין לו בושה!
יש סעיף אחד כזה?
הוא רוצה לעשות מס על פירות וירקות (לא, זה לא מספיק יקר כבר), מס על מתאשפזים, להוריד בקצבאות להקפיא תשלומי ביטוח לאומי ועוד ועוד.
אין לו בושה!
-
בערך מוחלט
אני מעתיק את זה חזהר לפה,
ידיעה ישנה
_בשנות ה60 וה70 משפחה חרדית ממוצעת הייתה קטנה בהרבה מהיום
עמוד 6
מ3.55 ילדים בשנים 65-69 ל4.69 בשנים 75-59
הזה
עד לא מזמן
הילד הראשון לא קיבל כלל
כשהם התחילו לקבל משכורת עבור ילדים (ילדים 5-6-7-8- ביחד זה יותר משכר מינימום לפי הקצבאות הישנות) אז הם שינו את הרגליהם._
אני מעתיק את זה חזהר לפה,
ידיעה ישנה
_בשנות ה60 וה70 משפחה חרדית ממוצעת הייתה קטנה בהרבה מהיום
עמוד 6
מ3.55 ילדים בשנים 65-69 ל4.69 בשנים 75-59
הזה
עד לא מזמן
הילד הראשון לא קיבל כלל
כשהם התחילו לקבל משכורת עבור ילדים (ילדים 5-6-7-8- ביחד זה יותר משכר מינימום לפי הקצבאות הישנות) אז הם שינו את הרגליהם._
היום בטיפת חלב, האחות עדכנה אותי שבכנסת עבר חוק שמי שלא מחסן את ילדיו לא יקבל קצבת ילדים. היא אומרת שהחוק עבר בשקט ובשושו בכנסת ושהחל מנובמבר כל מי שרשום שלא מחסן יקבל מכתב בדואר שיש לו 4 חודשים לחסן את הילד ואם לא אז יותר לא תתקבל קצבת ילדים.
ניסתי לבדוק מידע זה באינטרנט אבל אני לא יודעת איך.
לדעתי זה נגד זכויות הפרט שלנו ונגד חופש הבחירה שלנו, חייבים לעשות משהו.
קיבלתי אישור ממקור נאמן שבהחלט עבר חוק כזה.
אנחנו חייבית לעשות משהו
ניסתי לבדוק מידע זה באינטרנט אבל אני לא יודעת איך.
לדעתי זה נגד זכויות הפרט שלנו ונגד חופש הבחירה שלנו, חייבים לעשות משהו.
קיבלתי אישור ממקור נאמן שבהחלט עבר חוק כזה.
אנחנו חייבית לעשות משהו