בקר טוב
קרוטונית מהמרק הגדול ,
אמשיך מהמקום שהפסקתי אתמול . אני מצטטת את המשפט האחרון:
_העיגול אשר ממנו יוצאים קוים נקרא בשפה המקצועית
"מוקד מקרין". הקומבינציות האלה לא יוצאות במקרה אלא נוצרות בתהליך עקבי וארוך של סלקציה וקומבינציה . התהליך איננו מודע לילד_ ומעל הכל ה :
התהליך לא נפסק , עכשיו , כאשר מתחיל 'כינוי צורות בשם' . (גם זה מונח מקצועי).
שתי מילים על
התהליך : זה למעשה תהליך רב מימדי של
חקר וגילוי . התהליך מתרחש כל הזמן אפילו בעוברות ברובדים התחלתיים ביותר של זיקות גומלין עם ה'מציאות' המתרחשת בתוך ומחוץ לגוף האם - קולות , רגישות לראיה, תחושות מגע בקצות האצבעות ובעור..
זהו תהליך קינאסטתי - תחושה-תנועה אשר מאפיין את החיים.
כשהאדם תינוק העין 'צדה' את הסימנים , האדם / המוח מעניק לסימנים משמעות , ומתחיל התהליך הגראפי שהוא רק חלק קטן מכל ההתרחשות הקינאסטתית .
קרוטונית ,
הבן שלך נמצא בתוך התהליך ונמצא במצב טוב :
יש לו אוצר של שירבוטים (פרי חקר וגילוי של למעלה משנתיים ) . מה שנראה לך 'קפיצה התפתחותית' זה פשוט שלב טבעי אשר נגלה עכשיו למבוגרים בגלל ה'כינוי בשם' .אני מאושרת עבור בנך ועבורכם ועבור הגננת ! @}
ולענין השיבוש הקטן : אל תתבלבלו ! אל תתמקדו עכשיו יותר מידי בתוצר . ההתלהבות היא בלתי נמנעת אבל
מאור פנים מספיק , אחרת זוהי התרכזות יתר בילד וכידוע , זו פועלת לרעתו .
המוקד המקרין שהילד קורא לו שמש , הוא מקור לכל התצורות ! הנה 'הפטריה' - זוהי המחשה מעולה אשר מראה לך איך המוח של הילד עובד .
אל תמהרו למקם לו את השמש במרום הדף! - זוהי שגיאה נפוצה ביותר. (עדכנו את החברים , עדכנו את הסבים והדודים)
ובאותנ מידה אל תעודדו את הילד לתת שמות לדברים כי המוקד המקרין ממשיך 'לעבוד' לכל הכיוונים .
השיבושון שאני רואה אצלו זה :
היום ראיתי שהוא מתכנן, בזמן הציור, לצייר "קוביית שוקולד",
אני מתמקדת כרגע במילה "מתכנן" - זה תכנון ברמה התחלתית שהוא חלק מבורך בתהליך אך מבוגרים נוטים להדגיש את התכנון כערך גדול ולא היא בגיל זה . וראית בעצמך:
אבל יצא לו קו ישר מצד אחד, ואז קרא לזה "פטרייה", הוסיף לחצי העיגול "רגל" למטה - זה אכן נראה כמו פטרייה - ואז עוד המון קווים בצד של הרגל, "שהיא תעמוד טוב ולא תיפול".

הילד מצויד בתוך המנגנון היצירתי הטבעי בתכונה אשר מנחה אותו להפיק תועלת ממה שקרה לציור 'במקרה' . אם ממוקדים מידי בתוצר מאבדים את התכונה המבורכת הזאת .
תכונה זו נדרשת כל החיים. ראו הוזהרתם. (

) .
אני מתכוונת במיוחד לסבתא חיריק חיריק קו מתוח , (לפי זה אני יודעת שהיא בת הדור שלי ...)
אנא ! מיצאו רגע שקט שלא בנוכחות הילד , ספרו לה על המנגנון הטבעי , תנו לה אולי לקרוא כאן בדף , ובקשו ממנה בשמי לחדול מהצגת 'מופתים' כאלה . ילדים מגלים תוך כדי התפתחות המוקדים המקרינים , דרך המנדלות , את הפרצוף ואת הגוף . וזה
אושר אמיתי.
אם סבתא או מישהו , רוצה פעם לצייר בחברת הילד , שיסתפק בכל מיני 'שמשות' , - מוקדים מקרינים עם כל מיני קוים ויקפיד על
פה סגור .
המבוגר לא צריך ללמד את הילד לצייר ! אלא להניח לו תוך 'מאור פנים' להתפתח .
נדיר בימינו למצוא ילד עם מנגנון ציור טבעי כל כך תקין !
וחשוב להדגיש : מנגנון ציור טבעי תקין מצביע על תקינות כללית !
ברכותי וד"ש לגננת.
@}