אורי
התלבטתי הרבה זמן אם ואיך להגיב לך לדברייך כאן בדף
זה לא פשוט עבורי,כי אני מוצאת עצמי משתקפת בדמותך. כתיבתך הכנה,התמימה,חדורת האמונה והרצון לשנות, אך השיפוטית משהו - כל אלו הם מראה עבורי להתבונן בעצמי. אם יש משהו שהייתי רוצה להיפטר ממנו ולתמיד- זה היחס המתנשא והשיפוטי שלי כלפי הסביבה.
באשר לתחושתך כפי שבאה לידי ביטוי בכותרת הדף: אני מזדהה מאד. אני חשה עצמי כחייזרית על הכדור הלא נכון. דעותיי,תפיסת עולמי ואורח חיי כל כך שונים משל סביבתי שאני מוצאת עצמי שוב ושוב במעגל של אכזבה מיחס הסביבה לדאגתי לאיכות הסביבה.רק לאחרונה נפל לי האסימון: אם אני רוצה להחשיב עצמי כמי שדואגת לאיכות הסביבה,עליי להבין שגם התרבות האנושית היא חלק מהסביבה שלי. לא רק אמא אדמה וחיות הבר.
אני יכולה להזדהות עם התחושה שעומדת מאחורי כותרת הדף שבחרת:"אוף,למה לאף אחד לא אכפת מהסביבה?...
מניסיון: המעגל הזה הוא לא מקום טוב ובריא להיות בו. תסכול לא מביא לשום דבר חיובי. רק סבל.
לאחרונה מישהיא האירה את עיני למשחק המילים: סבלנות=סבל אבל המתנה=מתנה. . מה שאני באה להגיד הוא, שתהליכי מודעות סביבתית לוקחים הרבה זמן וצריך מרווח נשימה ואורח רוח. צריך סבלנות וכבוד לאחר שנמצא במקום אחר משלנו. (בתחושתי-הרבה מאחור-וכאן הגישה המתנשאת שלי: אני יודעת משהו שהם לא יודעים. פה דרושה מידת ענווה ויכולת להכיר בדברים שבהם "הם" כן יודעים. גם ל"הם" יש מקום בעולמנו,אחרת לא היו כאן ואחרת לא היינו יכולים אנו לפלס להם דרך ולהאיר עיניהם). צריך גם מנה גדושה של אמונה שהכל יסתדר לטובה,שהספינה לא תטבע בינתיים,או שכן-ואולי זה מה שצריך לקרות ובלתי נמנע? לא יודעת... לך תדע... אולי כמו נח והמבול תישאר אתה בסוף הניצול היחידי שממנו יצמח דור חדש של אנושות שתדע לכבד את האדמה והטבע
העשייה הנמרצת וחדורת האמונה שלי למען הסביבה (ולא רק קומפוסט ומיחזור,אלא דברים הרבה יותר עמוקים ומהותיים), נתפסת על ידי הסביבה שלי כמאיימת.
לאנשים מהמיינסטרים קשה לקבל שונות. זה מאיים עליהם. אין זה אומר שעלינו לסטות מהדרך או לאבד אמון בעצמנו.זה רק אומר שמשהו בדרך בה אנחנו מתקשרים עם הסביבה מאיים עליהם במקום שיקרב אותם- אלינו,לרעיונות שלנו,לאמיתות שמנחות אותנו בדרך.
וכמה זה קשה לפלס דרך!
בתור מי שתמיד,אבל תמיד בוחרת בדרך הקשה-הלא סלולה, יש לי עצה אלייך (ממרומי הבגרות... יש עלי אי אילו שנים של התבגרות ובשלות לעומתך...)
כדי שלדבריינו יהיה הד,עלינו ללמוד איך להשמיע כך שהסביבה שלנו תהיה מסוגלת לשמוע
זו מיומנות שעליי לרכוש. רק לאחרונה הבנתי שאם אני רוצה להשפיע,עלי לקחת בחשבון את האפשרות להיות גם מושפעת. אם ברצוני שיתייחסו לדבריי ברצינות, עליי לכבד גם את החיובי שבצד השני . אתן דוגמא: לא מזמן צעקתי גוואלט לעבר וועד היישוב על כך שהורו לנוער לנקות את מגרש הכדורגל ביישוב עם זרנוק של מים מצינור מכבי האש. ראבאק-אתם יודעים כמה מים זה מבזבז? במדבר? הרי זהו בזבוז מים חסר כל הצדקה. מחר תהיה שוב סופת חול שתערים על כולכם ועל מגרש הכדורגל שלכם. נראה לך שמישהו שמע את זעקתי? אנשים נעלבו מהבוטות והישירות שלי,מהחוצפה והתעוזה להעיר להם על העשייה החיובית שלהם. אתה מבין: מבחינתם הם מאד השתדלו לעשות מעשה חינוכי-לגייס את הנוער ביישוב שינקו בעצמם את המגרש שלהם. זה טוב. זה חיובי. ואני באתי להם עם המתקפה גדושת התוקפנות שלי.דבררי היו צודקים וחשובים,אבל הדרך,הו- הדרך לבטא אותם- זו האומנות שעליי ללמוד. למה עשיתי זאת? כי פעלתי בפזיזות מתוך רחשי ליבי ולא הפעלתי מספיק שיקול דעת . הייתי צריכה למצוא את הזמן הנכון והניסוח הנכון כדי להעביר את המסר שלי כך שיוכל להיקלט.
הסיפור שהבאת עם הנער על סיפון האונייה הוא חשוב
אני באופן אישי למדתי ממנו . אל תמחוק. שלח לחמך על פני המים. אל תירתע מלתת את מה שיש לך לתת לעולם. אתה שליח של ההוא מלמעלה ויש לך תפקיד חשוב בעולמנו. מה שאתה מביא - זה הרי לא באמת שלך. אתה רק השליח ולכן אין לך זכות למחוק. האמת תמצא דרך להגיע לעולם. דרכך או בדרך אחרת.
הצעתי לך,כדי להימנע ממעגל התיסכול ולשפר את סיכויי ההצלחה שלך בהעברת המסרים כך שהספינה לא תשקע:
- במקום לצעוק-לא, הראה דוגמא אישית של איך כן. זה עובד הרבה יותר טוב(וכאן נדרשת המתנה, כי התוצאות נראות לעין רק בטווח הארוך)
- המשך לפעול למען קידום האמת הפנימית שלך. יש באמתחתך תובנות חשובות ואשרייך שזכית להיחשף אליהם בגיל צעיר. אל תחשוש לעשות טעויות. כולנו עושים,בכל דרך שבה נבחר. אין מנוס מטעויות עבור מי שבוחר להיות אקטיביסט ולפעול למען שינוי. זו עסקת חבילה.צריך לקבל אותן באהבה וחמלה.
- חפש סיפור עם סוף טוב. אנשים אוהבים להיאחז בתקווה. זה חשוב. הרי אתה כותב את תסריט חייך,נכון? אם אתה רוצה להצליח להעביר מסר סביבתי אז מצא סיפור שמתאר הצלחה במשימה. התסכול שלך היה מתבקש מתוך התפקיד שבחרת להזדהות עמו-של הנער ש מחה תחילה בשקט ואח"כ בצעקות,אבל לא הקשיבו לו . כמו שבפאנג שוואי אומרים לשים תמונה בחדר השינה של זוג רומנטי אם אתה מחפש בת זוג רומנטית, על אותו משקל, כמו ב"סוד" : זמן לחייך סיפור הצלחה ותקבל אותו.
יאללה,שטפתי לך ולכולנו את המוח מספיק.
בהצלחה.
לילה טוב
אופס...כבר בוקר
בוקר טוב
נעמה