מתכונים בשביל לקחת לעבודה
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
הכי טעים זה לבשל אותה פשוט במים עד שהיא מוכנה ואח"כ להוסיף מלא עלים ירוקים קצוצים מכל הסוגים: פטרוזיליה, שמיר, רוקט, בזיליקום, כוסברנ, בצל ירוק, אורגנו, תרד, מנגולד וכו'- כל מה שיש בגינה, או בירקניה, או בסופר וגם שום קצוץ לפי הטעם ובצל קצוץ ומלח, פלפל.
זה ממש delicious
עוד אפשרות היא לטגן בצל, גמבה, גזר, פטריות, שום וכיוצ' ולבשל עם הכוסמת. זה מתכון שסבתא שלי עשתה פעם ראשונה בחייה בגיל 78! ויצא לה פיצוץ. זה מה שהיא הביאה לי אחרי שילדתי וכולנו ליקקנו את האצבעות
זה ממש delicious
עוד אפשרות היא לטגן בצל, גמבה, גזר, פטריות, שום וכיוצ' ולבשל עם הכוסמת. זה מתכון שסבתא שלי עשתה פעם ראשונה בחייה בגיל 78! ויצא לה פיצוץ. זה מה שהיא הביאה לי אחרי שילדתי וכולנו ליקקנו את האצבעות
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
יש לי מתכון בולגרי בשבילכם.
קוראים לזה: אַפּיוּ.
2 ראשים של שורש סלרי +העלים שלו
2 גזרים גדולים
2 לימונים...
פורסים את הגזר והסלרי לפרוסות בעובי חצי ס"מ , מוסיפים את העלים חתוכים קטן,
שמים מלח לפי הטעם, מכסים במים ומבשלים עד שמתרכך..
אחרי שמכבים את האש שמים שמן זית ומיץ משני הלימונים...
טעים חם או קר ובכלל... חבל על הזמן!
קוראים לזה: אַפּיוּ.
2 ראשים של שורש סלרי +העלים שלו
2 גזרים גדולים
2 לימונים...
פורסים את הגזר והסלרי לפרוסות בעובי חצי ס"מ , מוסיפים את העלים חתוכים קטן,
שמים מלח לפי הטעם, מכסים במים ומבשלים עד שמתרכך..
אחרי שמכבים את האש שמים שמן זית ומיץ משני הלימונים...
טעים חם או קר ובכלל... חבל על הזמן!
-
- הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
- דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*
תבשיל של חומוס-בורגול-ירקות :
מטגנים הרבה בצל קצוץ בשמן זית, כששקוף וזהוב מוסיפים תרד קצוץ, עגבניות קצוצות, חומוסים מבושלים, תבלינים, מים ובורגול (או אורז). מכסים ומבשלים קצת יחד.
מטגנים הרבה בצל קצוץ בשמן זית, כששקוף וזהוב מוסיפים תרד קצוץ, עגבניות קצוצות, חומוסים מבושלים, תבלינים, מים ובורגול (או אורז). מכסים ומבשלים קצת יחד.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
קוסקוס וירקות מוקפצים (בצל, קישוא, תפ"א, כרובית, בטטה)
סלט טבולה (עם נבטים של עדשים) מהשאריות של הקוסקוס מאתמול
סלט טבולה (עם נבטים של עדשים) מהשאריות של הקוסקוס מאתמול
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
סלט אבוקדו
2 כוסות אבוקדו
כוס וחצי עגבניות
חצי כוס פלפל צהוב
חצי כוס כוסברה
מיץ מלימון אחד
2 כפות טחינה גולמית
4 כפיות שמן פשתן
רבע עד חצי כפית מלח ים לא מעובד
כפית כמון
כפית אבקת שום
קצת פפריקה חריפה לפי טעם (או tasbaco sauce לפי בחירה)
לרסק את האבוקדו בקערה להוסיף את שאר הירקות חתוכים. לערבב היטב. להגיש עם ירקות או בתוך עלי חסה או כרוב
2 כוסות אבוקדו
כוס וחצי עגבניות
חצי כוס פלפל צהוב
חצי כוס כוסברה
מיץ מלימון אחד
2 כפות טחינה גולמית
4 כפיות שמן פשתן
רבע עד חצי כפית מלח ים לא מעובד
כפית כמון
כפית אבקת שום
קצת פפריקה חריפה לפי טעם (או tasbaco sauce לפי בחירה)
לרסק את האבוקדו בקערה להוסיף את שאר הירקות חתוכים. לערבב היטב. להגיש עם ירקות או בתוך עלי חסה או כרוב
-
- הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
- דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*
ארטישוק ירושלמי:
לקלף. לבשל 15-20 דקות במים עם מלח. לבזוק מלח ופלפל. לאכול עם הידיים. ללקק את האצבעות
גם נורא פשוט:
לקלף. לפרוס לטבעות בעובי 1-2 ס"מ. לטגן בשמן זית עם מעט שום כתוש. חצי דקה לפני שמורידים מהאש. להוסיף עירית קצוצה ומיץ לימון, לערבב ,מלח פלפל, ולהגיש.
לקלף. לבשל 15-20 דקות במים עם מלח. לבזוק מלח ופלפל. לאכול עם הידיים. ללקק את האצבעות
גם נורא פשוט:
לקלף. לפרוס לטבעות בעובי 1-2 ס"מ. לטגן בשמן זית עם מעט שום כתוש. חצי דקה לפני שמורידים מהאש. להוסיף עירית קצוצה ומיץ לימון, לערבב ,מלח פלפל, ולהגיש.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
קציצות כוסמת וירקות:
שני סירים. בסיר 1 מבשלים כוס כוסמת על שתי כוסות מים, מטגנים קלות את הכוסמת ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. בישול של כ20 דקות עד שזה מוכן. מורידים מהאש.
סיר 2 מבשלים ירקות-גזר, קישואים,בצל (מטגנים קצת ואז מוסיפים את שאר הירקות כשהם חתוכים קטן-קטן) ומוסיפים מעט מים. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור- משך זמן הבישול עד שהגזר מתרכך- כ20 דקות.
מועכים קצת עם ממחה. מערבבים את הירקות הרכים עם הכוסמת, היחס צריך להיות 2 כפות כוסמת לכל כף ירקות-צרים קציצות גדולות ונאות ומטגנים במחבת עם שמן זית רדוד.
בתיאבון!
שני סירים. בסיר 1 מבשלים כוס כוסמת על שתי כוסות מים, מטגנים קלות את הכוסמת ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. בישול של כ20 דקות עד שזה מוכן. מורידים מהאש.
סיר 2 מבשלים ירקות-גזר, קישואים,בצל (מטגנים קצת ואז מוסיפים את שאר הירקות כשהם חתוכים קטן-קטן) ומוסיפים מעט מים. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור- משך זמן הבישול עד שהגזר מתרכך- כ20 דקות.
מועכים קצת עם ממחה. מערבבים את הירקות הרכים עם הכוסמת, היחס צריך להיות 2 כפות כוסמת לכל כף ירקות-צרים קציצות גדולות ונאות ומטגנים במחבת עם שמן זית רדוד.
בתיאבון!
-
- הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
- דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*
"פשטידת" עדשים ותפוחי-אדמה/בטטה
1 כוס עדשים אדומים
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם פטריות (אפשר גם בלי)
2 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות (גם אפשר לוותר)
מלח, פלפל, רוטב סויה (אני גם הוספתי קארי, וכוזברה, יצא קצת הודי כזה)
4 תפוחי אדמה גדולים (אפשר גם בטטה)
מבשלים את העדשים ומסננים בגמר הבישול, קוצצים את הבצל גזר והפטריות ומטגנים במחבת עד שיתרככו, עכשיו אפשר להוסיף את התבלינים ואת כף הרסק,
מערבבים הכל יחד ומניחים את התערובת בכלי פיירקס.
לבשל ולמעוך את התפוחי אדמה, ולהניח את הפירה על התערובת העדשים, אפשר להניח כמה חתיכות חמאה.
לאפות בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שמשחים קצת למעלה.
1 כוס עדשים אדומים
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם פטריות (אפשר גם בלי)
2 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות (גם אפשר לוותר)
מלח, פלפל, רוטב סויה (אני גם הוספתי קארי, וכוזברה, יצא קצת הודי כזה)
4 תפוחי אדמה גדולים (אפשר גם בטטה)
מבשלים את העדשים ומסננים בגמר הבישול, קוצצים את הבצל גזר והפטריות ומטגנים במחבת עד שיתרככו, עכשיו אפשר להוסיף את התבלינים ואת כף הרסק,
מערבבים הכל יחד ומניחים את התערובת בכלי פיירקס.
לבשל ולמעוך את התפוחי אדמה, ולהניח את הפירה על התערובת העדשים, אפשר להניח כמה חתיכות חמאה.
לאפות בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שמשחים קצת למעלה.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
אני מחפשת מתכונים לתבשילים שמתאים לקחת לאכול בעבודה.
הם צריכים לענות על התנאים הבאים:
תודה.
הם צריכים לענות על התנאים הבאים:
- להחזיק מעמד בלי מקרר כמה שעות לפחות.
- להיות טעימים כשהם קרים (או לפחות לא ממש ממש מגעילים).
- להיות מבושלים (כלומר לא סלטים או סנדוויצ'ים).
- בלי מוצרי חלב.
תודה.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
סלט פסטה:
לערבב פסטה עם ירוקים, כלומר: חסה או תערובת ירוקים. לחתוך פנימה גם עגבניה.
לתבל בשמן זית, לימון, שום (אם אין לך בעיה איתו בעבודה ובכלל) קצת אורגנו. אפשר גם טיפה חרדל אם את אוהבת. מעולה.
לצערי, אני יכולה לומר שפסטה מקמח לבן נשמרת טוב יותר מפסטה אורגנית מקמח מלא, לכן במקרה הזה הייתי הולכץ על פסטה מקמח לבן.
לא ניסיתי לאכול לא חם, אבל נראה לי שבסדר,
תבשיל בטטה וקישואים:
מטגנים בצל.
כשהוא כמעט שחום מוסיפים זרעי חרדל (לא חובה, ואפשר גם זרעי כוסברה במקום, אם אוהבים).
מוסיפים בטטה גדולה חתוכה לריבועים די קטנים, אפשר להוסיף טיפונת שמן.
מכסים.
כשהבטטה טיפה התרככה, מוסיפים שניים-שלושה עלי מנגולד (אם יש בבית, לא חובה).
אחרי שהעלים התרככו מוסיפים קישואים חתוכים לעיגולים לא עבים ולא מאד דקים.
מוסיפים מלח, כל הזמן מערבבים בעדינות או מנערים את הסיר ומשאירים מכוסה רוב הזמן. אם מאד התייבש לפני הקישואים אפשר להוסיף טיפונת מים.
בערך חמש-עשר דקות מהכנסת הקישואים זה מוכן.
לערבב פסטה עם ירוקים, כלומר: חסה או תערובת ירוקים. לחתוך פנימה גם עגבניה.
לתבל בשמן זית, לימון, שום (אם אין לך בעיה איתו בעבודה ובכלל) קצת אורגנו. אפשר גם טיפה חרדל אם את אוהבת. מעולה.
לצערי, אני יכולה לומר שפסטה מקמח לבן נשמרת טוב יותר מפסטה אורגנית מקמח מלא, לכן במקרה הזה הייתי הולכץ על פסטה מקמח לבן.
לא ניסיתי לאכול לא חם, אבל נראה לי שבסדר,
תבשיל בטטה וקישואים:
מטגנים בצל.
כשהוא כמעט שחום מוסיפים זרעי חרדל (לא חובה, ואפשר גם זרעי כוסברה במקום, אם אוהבים).
מוסיפים בטטה גדולה חתוכה לריבועים די קטנים, אפשר להוסיף טיפונת שמן.
מכסים.
כשהבטטה טיפה התרככה, מוסיפים שניים-שלושה עלי מנגולד (אם יש בבית, לא חובה).
אחרי שהעלים התרככו מוסיפים קישואים חתוכים לעיגולים לא עבים ולא מאד דקים.
מוסיפים מלח, כל הזמן מערבבים בעדינות או מנערים את הסיר ומשאירים מכוסה רוב הזמן. אם מאד התייבש לפני הקישואים אפשר להוסיף טיפונת מים.
בערך חמש-עשר דקות מהכנסת הקישואים זה מוכן.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
אטריות אורז- כאלו שמספיק לשפוך מיים רותחים ולערבב עם אפונה ירוקה ו\או פטריות ושאר ירקות ו\או בולגרית או רוטב סויה
אטריות ביצים עם ירקות מוקפצים בסויה ודבש
שניצלים
רוסטביף
מה עם לקחת כירה קטנה ניידת כדי לחמם?
אטריות ביצים עם ירקות מוקפצים בסויה ודבש
שניצלים
רוסטביף
מה עם לקחת כירה קטנה ניידת כדי לחמם?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
תבשיל עדשים ירוקות (בצל, שום, עגבניות/רסק עגבניות).
אתמול מישהי סיפרה לי על ממרח דמוי חומוס שהיא עושה משעועית אוזוקי (קטנה אדומה).
אתמול מישהי סיפרה לי על ממרח דמוי חומוס שהיא עושה משעועית אוזוקי (קטנה אדומה).
-
כרוב -
בצל, שום, גזר, קישואים, פלפל (הכל קוביות קטנות), רסקגבניות, כרוב.
גם הכרוב וגם העדשים מתאימים גם להיות ממרח (כלומר - על לחם).
בצל, שום, גזר, קישואים, פלפל (הכל קוביות קטנות), רסקגבניות, כרוב.
גם הכרוב וגם העדשים מתאימים גם להיות ממרח (כלומר - על לחם).
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
- דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*
פסטה "ביסלי" שלושה צבעים עם קוביות פטה, זיתים שחורים, שום, בזיליקום ועגבניות.
את הפסטה אני מרטיבה בשמן זית וחומץ בלסמי לפני שאני מערבבת אותה עם הסלט.
את הפסטה אני מרטיבה בשמן זית וחומץ בלסמי לפני שאני מערבבת אותה עם הסלט.
את מתפרצת לדלת פתוחה - רק אתמול הצעתי/ביקשתי/התחננתי מחברה שמצליחה בפרויקט הזה הרבה יותר ממני לפרסם ספר מתכונים לאוכל שניתן לקחת לעבודה (והיא סטודנטית כך שאין מקרר/מיקרו שהיא יכולה להשתמש בהם).
הרעיונות הטובים שלה עד כה:
שאריות מארוחת הערב - מוקפצים, תבשילי אורז.
גביע יוגורט וקורנפלקס בשקית
קופסת גבינה קטנה וירקות/קרקרים לניגוב
גם אם הולכים על סנדויצ'ים - אפשר למלא בפיתה הרבה בריאות - הרבה יותר בריא וזול מאחת קנויה במקום העבודה
הרעיונות הטובים שלה עד כה:
שאריות מארוחת הערב - מוקפצים, תבשילי אורז.
גביע יוגורט וקורנפלקס בשקית
קופסת גבינה קטנה וירקות/קרקרים לניגוב
גם אם הולכים על סנדויצ'ים - אפשר למלא בפיתה הרבה בריאות - הרבה יותר בריא וזול מאחת קנויה במקום העבודה
-
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*
סלט מש (מבושל) עם בצל סגול קצוץ דק, נענע, הרבה שמן זית ולימון.
אפשר לעשות ממרח דמוי חומוס גם משעועית לבנה, נדמה לי שרק עם שום ושמן זית אבל אני לא בדיוק זוכרת, אני אבדוק אחרי ההנקה
מאפים בסגנון בורקס, ביתיים?
אפשר לעשות ממרח דמוי חומוס גם משעועית לבנה, נדמה לי שרק עם שום ושמן זית אבל אני לא בדיוק זוכרת, אני אבדוק אחרי ההנקה
מאפים בסגנון בורקס, ביתיים?
-
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*
וגם:
סלט קישואים: פרוסות קישואים אפויות, תחמיץ של שמן זית, לימון, חומץ בלסמי אם רוצים, בזיליקום או נענע, ומלח ופלפל.
(הלהיט שלי בכל ארוחה עם מוזמנים כמעט)
סלט קישואים: פרוסות קישואים אפויות, תחמיץ של שמן זית, לימון, חומץ בלסמי אם רוצים, בזיליקום או נענע, ומלח ופלפל.
(הלהיט שלי בכל ארוחה עם מוזמנים כמעט)
-
איזה כיף, כמה רעיונות! תודה!
מאפים לא מתאים לי, גם לא יודעת לאפות וגם מעדיפה אוכל מה שפחות פחמימתי, חוץ מזה מצאתי הרבה רעיונות שימושיים.
תרגישו חופשי לתרום עוד...
לגבי הכירה- אני חושבת על זה. יש לי גזיה קטנה וסיר מציוד הקמפינג הישן של הורי, אני רק צריכה לקנות בלון גז, אבל נראה לי קצת הזוי להסחב עם כל זה יום יום ברכבת, אז כרגע אני לא בונה על זה.
מאפים לא מתאים לי, גם לא יודעת לאפות וגם מעדיפה אוכל מה שפחות פחמימתי, חוץ מזה מצאתי הרבה רעיונות שימושיים.
תרגישו חופשי לתרום עוד...
לגבי הכירה- אני חושבת על זה. יש לי גזיה קטנה וסיר מציוד הקמפינג הישן של הורי, אני רק צריכה לקנות בלון גז, אבל נראה לי קצת הזוי להסחב עם כל זה יום יום ברכבת, אז כרגע אני לא בונה על זה.
-
לגבי אטריות אורז- כל פעם שנסיתי להכין ירקות מוקפצים (אגב, זה אחד מהמתכונים שכבר ברפרטואר, שכחתי לציין) עם אטריות אורז, האטריות התעקשו להשאר בגוש דביק ורוטט, במקום להיות "אחת אחת" ולהתערבב יפה עם הירקות, כמו במסעדות. איזה טיפ אלמנטרי אני מפספסת?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
אבל נראה לי קצת הזוי להסחב עם כל זה יום יום ברכבת, אז כרגע אני לא בונה על זה.
ולהשאיר את זה נעול במקום העבודה?
-
עקרונית זו גם אפשרות, אבל לא בטוחה שיהיה מספיק בטוח. אני עובדת בשטח, לא במבנה סגור. חוצמזה אני מטילת בין מקומות שונים ולא תמיד יודעת מראש איפה אהיה בכל יום. בקיצור הנושא מורכב... לכן אני מעדיפה בינתים להרחיב את רפרטואר התבשילים הקרים.
אגב אם יש מתכון שכבר מופיע באחד מדפי המתכונים ונראה לכם שהוא מתאים אשמח אם תפנו אותי אליו.
עקרונית זו גם אפשרות, אבל לא בטוחה שיהיה מספיק בטוח. אני עובדת בשטח, לא במבנה סגור. חוצמזה אני מטילת בין מקומות שונים ולא תמיד יודעת מראש איפה אהיה בכל יום. בקיצור הנושא מורכב... לכן אני מעדיפה בינתים להרחיב את רפרטואר התבשילים הקרים.
אגב אם יש מתכון שכבר מופיע באחד מדפי המתכונים ונראה לכם שהוא מתאים אשמח אם תפנו אותי אליו.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
איטריות שועית ![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
עם רוטב טחינה אני כבר אתן לך את המתכון בהזדמנות קרובה
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
עם רוטב טחינה אני כבר אתן לך את המתכון בהזדמנות קרובה
קינואה ואחרים (בריא, מלא ברזל, חרשתי עליו כאוכל לעבודה בהריון)
מבשלים קינואה (כמו אורז). קוצצים פנימה - סלרי (עלים וגבעולים. מלא ברזל, מליחות טבעית), פטרוזיליה, כוסברה.
מגרדים על פומפיה - סלק, גזר וגבינה בולגרית (אם את רוצה משהו שיותר ישמר ללא קירור - גבינת חלומי יכולה להתאים. ועוד גבינה שאני לא יודעת אם עדיין מייבאים, גבינה יוונית שנקרת אנארי - איזה שם יפה! או לחפש בשווקים גבינה קשה לבנה - בסגנון של חלומי)
מוסיפים - שמן זית, שמן שומשום (סומסום? פתאום שכחתי איך), קצת חומץ בלסמי או חומץ אורז. מלח, פלפל.
פיצה פאי
בצק שאני המצאתי (זה ממש דק, ככה שזה לא מין מאפה, אלא יותר תשתית:-)):
כוס קמח
רבע כוס יוגורט
רבע כוס שמן זית
לשים, זה נהיה מין בצק תוך שניה. משמנים תבנית רגילה עגולה, ועל זה משטחים עם האצבעות את הבצק.
עם קולפן יוצרים רצועות ארוכות מבטטה, ומפזרים על הבצק.
מכינים טחינה פשוטה - טחינה גולמית עם מים, שיהיה די סמיך. מזליפים על הבטטות. מעל מפזרים קצח, מלח, שמן זית ואפשר גם סומק.
על אותו עיקון ואפשר גם שילובים - קישואים, חצילים... זה טעים ביותר כשזה קר. ככה אנחנו אוכלים גם כשיש יש תנור בסביבה.
אפשר גם עם עגבניות, גבינת חלומי ועלי זעתר (ושמן זית כמובן)...
חציל מהאגדות (סליחה על הפלצנות, אני סתם מחפשת כותרות)
לוקחים חציל גדול. מורחים אותו בשמן זית ושמים בתנור על חום די גבוה עד שהופך לרך.
קחי איתך: רוטב שמורכב משמן זית ולימון
וגם - טחינה גולמית
כשאת בעבודה - פרסי את החציל לחצי לאורך - שתי סירות ארוכות. תזליפי את הטחינה הגולמית, עליה את הרוטב של השמןזית+לימון פזרי קצת קורנית.
זה מאוד טעים כשעושים את טרי מהתנור (ועדיין חם), אבל יכול לעבוד נהדר גם כשזה קר. אוכלים עם כפית.
שיהיה בבית :
עגבניות יבשות - עגבניות תמר או שרי, חתוכות לסירות - חצאים. בתבנית בתנור. שעה על 150 מעלות ועוד כמה שעות על 100 מעלות. עד שמתכווצות אבל עדיין עסיסיות. שימי בצנצנת עם שמן זית (אפשר ענף רוזמרין, או טימין או זעתר).
פלפלים יבשים - על חום גבוה בתנור, עד שמשחימים קלות. לחתוך לסלייסים ולשים בכלי עם שמן זית (לא חייב לכסות, גם בעגבניות, אבל שיעטוף).
ועם אלה - אפשר להכין כל מיני דישים בשתי דקות. מבשלים "תשתית" - אורז, פסטה (יש גם פסטה אורז ושעועית), קוסקום, קינואה... מוסיפים את המיובשים האלה, שמן זית ושמן סומסום, עלים ירוקים, סלרי...
טופו וירוקים
פורסים טופו לפרוסות. מקמחים בקמח אורז (אפשר גם בקמח רגיל). מטגנים עד שהציפוי משחים קלות.
קונים עלים ירוקים (מיקס כזה) - שמים בכלי ירוקים ועליו את הטופו המטוגן.
לוקחים בצנצנת רוטב שמורכב משמן זית, שמן שומשום (החלטתי לעשות צדק ולכתוב פעם ככה ועם אחרת, ובהקשר הזה אני ממליצה על הספר "מעשה במעשה" של א.א. מילן
), שמן צ'ילי, קצת בלסמי וקצת סילאן/ מולסה - רוטב שמן חריף מתקתק. אפשר גם קצת טחינה ברוטב.
בעבודה, לשפוך את הרוטב על הסלט הזה. אפשר לאכול עם מקלות (סתם בשביל הסטייל) ויהיה נחמד גם לפזר על זה סומסום רגיל או שחור.
טיפ
זה עובד אצלי, אני לא בטוחה שאצל כולם, אבל - אוכל שנראה יפה (נגיד לפזר למעלה פטרויזיליה קצוצה, קצח, משהו שיתן טאץ' של אסתטיקה) יותר טעים.
בתיאבון, עפרה
מבשלים קינואה (כמו אורז). קוצצים פנימה - סלרי (עלים וגבעולים. מלא ברזל, מליחות טבעית), פטרוזיליה, כוסברה.
מגרדים על פומפיה - סלק, גזר וגבינה בולגרית (אם את רוצה משהו שיותר ישמר ללא קירור - גבינת חלומי יכולה להתאים. ועוד גבינה שאני לא יודעת אם עדיין מייבאים, גבינה יוונית שנקרת אנארי - איזה שם יפה! או לחפש בשווקים גבינה קשה לבנה - בסגנון של חלומי)
מוסיפים - שמן זית, שמן שומשום (סומסום? פתאום שכחתי איך), קצת חומץ בלסמי או חומץ אורז. מלח, פלפל.
פיצה פאי
בצק שאני המצאתי (זה ממש דק, ככה שזה לא מין מאפה, אלא יותר תשתית:-)):
כוס קמח
רבע כוס יוגורט
רבע כוס שמן זית
לשים, זה נהיה מין בצק תוך שניה. משמנים תבנית רגילה עגולה, ועל זה משטחים עם האצבעות את הבצק.
עם קולפן יוצרים רצועות ארוכות מבטטה, ומפזרים על הבצק.
מכינים טחינה פשוטה - טחינה גולמית עם מים, שיהיה די סמיך. מזליפים על הבטטות. מעל מפזרים קצח, מלח, שמן זית ואפשר גם סומק.
על אותו עיקון ואפשר גם שילובים - קישואים, חצילים... זה טעים ביותר כשזה קר. ככה אנחנו אוכלים גם כשיש יש תנור בסביבה.
אפשר גם עם עגבניות, גבינת חלומי ועלי זעתר (ושמן זית כמובן)...
חציל מהאגדות (סליחה על הפלצנות, אני סתם מחפשת כותרות)
לוקחים חציל גדול. מורחים אותו בשמן זית ושמים בתנור על חום די גבוה עד שהופך לרך.
קחי איתך: רוטב שמורכב משמן זית ולימון
וגם - טחינה גולמית
כשאת בעבודה - פרסי את החציל לחצי לאורך - שתי סירות ארוכות. תזליפי את הטחינה הגולמית, עליה את הרוטב של השמןזית+לימון פזרי קצת קורנית.
זה מאוד טעים כשעושים את טרי מהתנור (ועדיין חם), אבל יכול לעבוד נהדר גם כשזה קר. אוכלים עם כפית.
שיהיה בבית :
עגבניות יבשות - עגבניות תמר או שרי, חתוכות לסירות - חצאים. בתבנית בתנור. שעה על 150 מעלות ועוד כמה שעות על 100 מעלות. עד שמתכווצות אבל עדיין עסיסיות. שימי בצנצנת עם שמן זית (אפשר ענף רוזמרין, או טימין או זעתר).
פלפלים יבשים - על חום גבוה בתנור, עד שמשחימים קלות. לחתוך לסלייסים ולשים בכלי עם שמן זית (לא חייב לכסות, גם בעגבניות, אבל שיעטוף).
ועם אלה - אפשר להכין כל מיני דישים בשתי דקות. מבשלים "תשתית" - אורז, פסטה (יש גם פסטה אורז ושעועית), קוסקום, קינואה... מוסיפים את המיובשים האלה, שמן זית ושמן סומסום, עלים ירוקים, סלרי...
טופו וירוקים
פורסים טופו לפרוסות. מקמחים בקמח אורז (אפשר גם בקמח רגיל). מטגנים עד שהציפוי משחים קלות.
קונים עלים ירוקים (מיקס כזה) - שמים בכלי ירוקים ועליו את הטופו המטוגן.
לוקחים בצנצנת רוטב שמורכב משמן זית, שמן שומשום (החלטתי לעשות צדק ולכתוב פעם ככה ועם אחרת, ובהקשר הזה אני ממליצה על הספר "מעשה במעשה" של א.א. מילן

בעבודה, לשפוך את הרוטב על הסלט הזה. אפשר לאכול עם מקלות (סתם בשביל הסטייל) ויהיה נחמד גם לפזר על זה סומסום רגיל או שחור.
טיפ
זה עובד אצלי, אני לא בטוחה שאצל כולם, אבל - אוכל שנראה יפה (נגיד לפזר למעלה פטרויזיליה קצוצה, קצח, משהו שיתן טאץ' של אסתטיקה) יותר טעים.
בתיאבון, עפרה
בפיצה פאי שכחתי - אופים בתנור של 180 מעלות כחצי שעה.
אוף, פתאום ראיתי שבלי מוצרי חלב, אז תשמיטי את החלק של החלומי (אבל תשאירי פה, אולי מישהו אחר יהנה מזה;-))
-
רעיונות מדליקים, תודה!

-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
אורית בעצם מתאים לך אוכל של פיקניקים!
מהספר שך אהרוני יש הצעה
סלט שומר - שומר מבושל קלות במי מלח, פרוסות בצל, תפוז,צנוברים,בזיליקוםחומץ ושמן זית.
סלט תפו"א- תפוא רכים עם עירית,שום, מיץ לימון,קימל,שמן זית מלח ופלפל
מאפה המבוסס על בצק עלים ועליו ירק (למשל פטריות ותרד ובצל ומעל יוגורט)
שוקי עוף בקרמל תפוזים(במחבת עם חמאה\מרגרינה ,מיץ וקליפת תפוז, רוטב סויה,שום, יין , סוכר,מלח פלפל)
תבשילים דמויי חמין צמחוני טעימים גם קרים, אבל אפשר לקחת אותם חמים בקופסא סגורה עטופים
סושי:-)
קרפצ'יו:-)
מהספר שך אהרוני יש הצעה
סלט שומר - שומר מבושל קלות במי מלח, פרוסות בצל, תפוז,צנוברים,בזיליקוםחומץ ושמן זית.
סלט תפו"א- תפוא רכים עם עירית,שום, מיץ לימון,קימל,שמן זית מלח ופלפל
מאפה המבוסס על בצק עלים ועליו ירק (למשל פטריות ותרד ובצל ומעל יוגורט)
שוקי עוף בקרמל תפוזים(במחבת עם חמאה\מרגרינה ,מיץ וקליפת תפוז, רוטב סויה,שום, יין , סוכר,מלח פלפל)
תבשילים דמויי חמין צמחוני טעימים גם קרים, אבל אפשר לקחת אותם חמים בקופסא סגורה עטופים
סושי:-)
קרפצ'יו:-)
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
עפרה, בפיצה פאי לא צריך לבשל את הבטטה/קישואים/חצילים לפני שמפזרים על הבצק ואופים? ועוד שאלה - לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
אליס בארץ המראה - לא צריך. הסלייסים דקיקים (עם קולפן של ירקות, "פורסים" בעזרתו רצועות דקות). זה מתאים לתבנית עגולה קלאסית. אני חושבת שראיתי בכל מיני מקומות את הביטוי "תבנית רגילה 26" או משהו כזה.
אני עושה עם תבנית עוגות שה"קירות" החיצוניים שלה מתפרקים אחרי האפיה ונשאר רק הבסיס. את הבצק אני משטחת (עם האצבעות, מדביקה כזה) גם קצת על הדפנות, וכשאני מפרקת את התבנית יוצא מין עיגול עם קירות קטנים (גובה נניח ס"מ אחד).
אני עושה עם תבנית עוגות שה"קירות" החיצוניים שלה מתפרקים אחרי האפיה ונשאר רק הבסיס. את הבצק אני משטחת (עם האצבעות, מדביקה כזה) גם קצת על הדפנות, וכשאני מפרקת את התבנית יוצא מין עיגול עם קירות קטנים (גובה נניח ס"מ אחד).
-
תודה רבה, רעיונות מעולים!

-
היום נסיתי את הקינואה של עפרה (עם כמה שיפוצים והתאמות, בהתאם למה שהיה בבית) והיה מצוין. פשוט, טעים, משביע, וכמובן בריאאאאאאא עד כדי גועל 
שוב תודה לכולן.
בינתים קבלתי מרץ ועברתי על כמה דפי מתכונים ואני מעתיקה לכאן מתכונים שנראים לי מתאימים:
מתוך משבר במטבח
{אבא של יסמין* (2004-04-26T20:08:00):
כוסמת עם ירקות
מטגנים :
בצל, שום, גזר, סלרי
מתבלים
שוטפים כוס כוסמת.
לקלות אותה בסיר
עגבניה מרוסקת
1/2 כוס עדשים כתומות
2 כוסות מיים
וכאשר המיים מתאדים
לכבות ולאכול

שוב תודה לכולן.
בינתים קבלתי מרץ ועברתי על כמה דפי מתכונים ואני מעתיקה לכאן מתכונים שנראים לי מתאימים:
מתוך משבר במטבח
{אבא של יסמין* (2004-04-26T20:08:00):
כוסמת עם ירקות
מטגנים :
בצל, שום, גזר, סלרי
מתבלים
שוטפים כוס כוסמת.
לקלות אותה בסיר
עגבניה מרוסקת
1/2 כוס עדשים כתומות
2 כוסות מיים
וכאשר המיים מתאדים
לכבות ולאכול
היום נסיתי את הקינואה של עפרה (עם כמה שיפוצים והתאמות, בהתאם למה שהיה בבית) והיה מצוין. פשוט, טעים, משביע, וכמובן בריאאאאאאא עד כדי גועל:-)
ווואו! איזה כיף. לפעמים אני מרגישה שאנחנו קצת "סוטים" עם כל האוכל בריאות הזה. לפעמים קצת מסתלבטים עלי בעבודה. אבל גם מקנאים:-).
וזה בדיוק הרעיון - עם שיפוצים והתאמות לפי מה שיש בבית ומה שאוהבים.
ווואו! איזה כיף. לפעמים אני מרגישה שאנחנו קצת "סוטים" עם כל האוכל בריאות הזה. לפעמים קצת מסתלבטים עלי בעבודה. אבל גם מקנאים:-).
וזה בדיוק הרעיון - עם שיפוצים והתאמות לפי מה שיש בבית ומה שאוהבים.
נזכרתי בעוד משהו, שחבר שלי המציא, אז אני מאלתרת:
אטריות שעועית או אטריות אורז (דקות כאלה, שופכים עליהן מים רותחים והן מוכנות)
אצות וואקמה - לגזור להשרות במים רותחים.
פטריות שיטאקי אחדות - להשרות במים רותחים.
טופו חתוך לקוביות.
לסנן את האצות והפטריות מהמים. לחתוך את הפטריות לרצועות. לערבב הכל עם האטריות.
רוטב - שמן זית, שמן שומשום, שמן צ'ילי, קצת מולסה/ סילאן, קצת חומץ אורז. אפשר גם קצת מיסו.
אפשר להוסיף לסלט שומשום שחור. מומלץ - כוסברה קצוצה. את הסלט הזה אפשר לקחת כשהרוטב כבר מעורבב, זה עושה לו רק טוב.
אטריות שעועית או אטריות אורז (דקות כאלה, שופכים עליהן מים רותחים והן מוכנות)
אצות וואקמה - לגזור להשרות במים רותחים.
פטריות שיטאקי אחדות - להשרות במים רותחים.
טופו חתוך לקוביות.
לסנן את האצות והפטריות מהמים. לחתוך את הפטריות לרצועות. לערבב הכל עם האטריות.
רוטב - שמן זית, שמן שומשום, שמן צ'ילי, קצת מולסה/ סילאן, קצת חומץ אורז. אפשר גם קצת מיסו.
אפשר להוסיף לסלט שומשום שחור. מומלץ - כוסברה קצוצה. את הסלט הזה אפשר לקחת כשהרוטב כבר מעורבב, זה עושה לו רק טוב.
-
סלט עדשים ואורז בר
חצי כוס אורז בר/מלא/אדום (אפשר ומולץ תערובת) - לבשל ולקרר
חצי כוס עדשים - לבשל ולקרר
בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות מאד
עלי ביבי תרד
עלי נענע קצוצים דק (לפי הטעם)
קוביות גבינת עיזים או פטה
רוטב: מיץ מלימון אחד
שמן (כמות דומה לכמות המיץ)
2 כפות חומץ
2 שיני שום כתושות
חצי כפית דבש
מלח
פלפל
חצי כוס אורז בר/מלא/אדום (אפשר ומולץ תערובת) - לבשל ולקרר
חצי כוס עדשים - לבשל ולקרר
בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות מאד
עלי ביבי תרד
עלי נענע קצוצים דק (לפי הטעם)
קוביות גבינת עיזים או פטה
רוטב: מיץ מלימון אחד
שמן (כמות דומה לכמות המיץ)
2 כפות חומץ
2 שיני שום כתושות
חצי כפית דבש
מלח
פלפל
-
פשטידות קרות. כל הסוגים. יש גם סוג של פשטידות ביצים. זה לא כל כך מסובך להכין. אפשר גם בלי בצק.
תבשילי שכבות שעושים בפאיירקס (נניח: פרוסות תפא שבושל לפני כן, בצל, עגבניות, חצילים מטוגנים, וביניהם רסק עגבניות. אופים בתנור).
תבשילי שכבות שעושים בפאיירקס (נניח: פרוסות תפא שבושל לפני כן, בצל, עגבניות, חצילים מטוגנים, וביניהם רסק עגבניות. אופים בתנור).
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
אצלנו מעדן זה פשוט חציל קלוי על האש, מוציאים לצלחת ופשוט טובלים בצנצנת עם שמן זית, חומץ בלסמי וקצת מלח וישר לפה. אוף כמה שזה טעים.
<תמרולה חולה על חצילים בכל הצורות. ברוך אלוהי החצילים>
<תמרולה חולה על חצילים בכל הצורות. ברוך אלוהי החצילים>
לדעתי, בעקבות הדף הזה, יצרני ה"מנה חמה" בסכנה.
<איזה גועל זה, ולחשוב שפעם הייתי אוכלת את זה...>
<איזה גועל זה, ולחשוב שפעם הייתי אוכלת את זה...>
-
טרה, אפשר מתכונים של פשטידות, רצוי בלי בצק?
(סליחה, כשזה מגיע לתנור היצירתיות שלי מתפוגגת
)

(סליחה, כשזה מגיע לתנור היצירתיות שלי מתפוגגת
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)

-
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
בשר בקר קר ולידו חסה טעים מאוד.
ירקות אפויים כמו בטטה תפח"א שומר וכו..
אורז עם ירקות
ושאלה לוגיסטיתף למה לא לדאוג לתיק שומר חום לשים את האוכל בתבנית פירקיס עטופה במגבת עם נייר כסף(ויש מי ששם עיתון) וכך יש לך גם אוכל חם במשך היום. ואז יש אפשרות לשים טיימר לתנור ומהתנור לשים את הירקות בקופסא והאוכל גם חם, וגם טרי.
בהצלחה.
ירקות אפויים כמו בטטה תפח"א שומר וכו..
אורז עם ירקות
ושאלה לוגיסטיתף למה לא לדאוג לתיק שומר חום לשים את האוכל בתבנית פירקיס עטופה במגבת עם נייר כסף(ויש מי ששם עיתון) וכך יש לך גם אוכל חם במשך היום. ואז יש אפשרות לשים טיימר לתנור ומהתנור לשים את הירקות בקופסא והאוכל גם חם, וגם טרי.
בהצלחה.
-
הרעיון של שומר חום לא מתאים לי, אני יוצאת מוקדם בבוקר ולא מתכוונת להקדים קום כדי לחמם את האוכל (מעדיפה לישון עוד רבע שעה ולאכול ארוחה קרה, כן)... בכל מקרה תודה 

-
- הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*
כוס בורגול לשרות במים חמים
לבשל כוס עדשים אדומים חצי שעה
לסחוט את המים מהבורגול
לסנן את המים מהעדשים האדומות
לטגן בצל בינוני שהוא שקוף להוסיף כף רסק עגבניות קצת תבלינים כמו פפריקה מתוקה ( אבוי אפשר גם כף אבקת מרק)
בסיר גדול לערבב את הבצל עם הרסק עדשים אדומות בורגול
הכל יחד במגשית אלומניות לתנור בחום גבוהה לשעה
פשטידה משביעה בריאה והכי חשוב טעימה
בתאבון
(-
לבשל כוס עדשים אדומים חצי שעה
לסחוט את המים מהבורגול
לסנן את המים מהעדשים האדומות
לטגן בצל בינוני שהוא שקוף להוסיף כף רסק עגבניות קצת תבלינים כמו פפריקה מתוקה ( אבוי אפשר גם כף אבקת מרק)
בסיר גדול לערבב את הבצל עם הרסק עדשים אדומות בורגול
הכל יחד במגשית אלומניות לתנור בחום גבוהה לשעה
פשטידה משביעה בריאה והכי חשוב טעימה
בתאבון
(-
-
פשטידות זה (לדעתי):
שני סוגי ירקות לכל היותר, שעברו טיפול כלשהו (פלפלים-לקלות, בצל-לטגן, פטריות-להקפיץ)
על בסיס בצק (פריך/פיצה/עלים) או בלי בצק
את הירקות מערבבים עם גבינה/חלב/שמנת/ביצים. אם לא רוצים גבינות, אפשר לערבב עם קצת יותר ביצים ואולי קצת טופו.
את התערובת שופכים לתבנית ואופים עד שזהוב למעלה ואין יותר מדי נוזלים.
אפשר גם להוסיף לתערובת קמח מצה/שומשום/מה שרוצים.
יש סוג של פשטידת ביצים, שאני לא מתה עליה, שזה בעיקר ביצים ופחות ירקות. נדמה לי שזה מעדות המזרח. אולי מישהי מכירה? קל לפרוס את זה כמו עוגה.
אמא שלי מוסרת- אם רוצים מתכונים טובים של פשטידות בלי גבינה, אפשר לשאול מי ששומר כשרות.
שני סוגי ירקות לכל היותר, שעברו טיפול כלשהו (פלפלים-לקלות, בצל-לטגן, פטריות-להקפיץ)
על בסיס בצק (פריך/פיצה/עלים) או בלי בצק
את הירקות מערבבים עם גבינה/חלב/שמנת/ביצים. אם לא רוצים גבינות, אפשר לערבב עם קצת יותר ביצים ואולי קצת טופו.
את התערובת שופכים לתבנית ואופים עד שזהוב למעלה ואין יותר מדי נוזלים.
אפשר גם להוסיף לתערובת קמח מצה/שומשום/מה שרוצים.
יש סוג של פשטידת ביצים, שאני לא מתה עליה, שזה בעיקר ביצים ופחות ירקות. נדמה לי שזה מעדות המזרח. אולי מישהי מכירה? קל לפרוס את זה כמו עוגה.
אמא שלי מוסרת- אם רוצים מתכונים טובים של פשטידות בלי גבינה, אפשר לשאול מי ששומר כשרות.
-
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
אפשר גם קציצות מעלי חובייזה. יש עכשיו כל כך הרבה חובייזה בחוץ שממש מתבקש.
לא יודעת איך עושים, אבל אפשר לאלתר:
מאדים את עלי החובייזה, מוסיפים ביצים, צנוברים קלויים, פירורי לחם/טופו/גבינה
מטגנים או אופים קלות.
לא יודעת איך עושים, אבל אפשר לאלתר:
מאדים את עלי החובייזה, מוסיפים ביצים, צנוברים קלויים, פירורי לחם/טופו/גבינה
מטגנים או אופים קלות.
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
בבקשה תנו לי עצות
מה אני יכול להכין לעצמי בבוקר/ערבלפני, ושיהיה מזין ואכיל כארוחת צהריים בעבודה?
יש לי בעבודה מיני מקרר, מיקרוגל, מים חמים ובוס עצבני
מה אני יכול להכין לעצמי בבוקר/ערבלפני, ושיהיה מזין ואכיל כארוחת צהריים בעבודה?
יש לי בעבודה מיני מקרר, מיקרוגל, מים חמים ובוס עצבני

-
- הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*
אלון
הנה ההצעות שלי..
סלט טאבולה
במקום בורגול אני משתמשת בכוס קינואה (יותר בריא) מבושלת כמו אורז. מוסיפה מלא פטרוזיליה ונענע, עגבניות קצוצות דק, בצל ירוק, מיץ לימון ושמן זית. הסלט הזה נשמר טוב במקרר, טעים מאוד וגם משביע. אתה יכול לשב אותו עם קצת טחינה מעל. או עם חומוס אמיתי כזה.
אם יש לך מיקרוגל אז בעצם כל דבר שבישלת בבית ניתן לחימום לא? זה די מגדיל את האפשרויות שלך.
אני אוהבת לקחת לעבודה מתכוני טופו, מרקי - תבשיל (ז"א מרקים שהוספתי להם אורז והם נהיו מאוד סמיכים עד כדי הפיכתם למעין נזיד משביע ומחמם) ופסטות עם רוטב.
הנה ההצעות שלי..
סלט טאבולה
במקום בורגול אני משתמשת בכוס קינואה (יותר בריא) מבושלת כמו אורז. מוסיפה מלא פטרוזיליה ונענע, עגבניות קצוצות דק, בצל ירוק, מיץ לימון ושמן זית. הסלט הזה נשמר טוב במקרר, טעים מאוד וגם משביע. אתה יכול לשב אותו עם קצת טחינה מעל. או עם חומוס אמיתי כזה.
אם יש לך מיקרוגל אז בעצם כל דבר שבישלת בבית ניתן לחימום לא? זה די מגדיל את האפשרויות שלך.
אני אוהבת לקחת לעבודה מתכוני טופו, מרקי - תבשיל (ז"א מרקים שהוספתי להם אורז והם נהיו מאוד סמיכים עד כדי הפיכתם למעין נזיד משביע ומחמם) ופסטות עם רוטב.
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
אני מכינה לארוחת צהריים -
סלט (מלפפון, עגבניה, גמבה, בצל, חסה)מתובל בלימון סחוט וקוטג' עם לחמניה מקמח מלא. אפשר ורצוי גם שמן זית ועשבים ירוקים (פטרוזיליה, שמיר, נענע)
ואם זה לא משביע, אפשר גם כמנה ראשונה...
סלט (מלפפון, עגבניה, גמבה, בצל, חסה)מתובל בלימון סחוט וקוטג' עם לחמניה מקמח מלא. אפשר ורצוי גם שמן זית ועשבים ירוקים (פטרוזיליה, שמיר, נענע)
ואם זה לא משביע, אפשר גם כמנה ראשונה...
אורז ומאש
להשרות מראש (לא חובה אך מקצר זמן בישול) כוס מעורבת של אורז ומאש.
לטגן בצל להוסיף גזר חתוך את האורז והמאש, 2 כוסות מים, מלח, פלפל, כמון וכורכום.
לבשל עד שנגמרו המים והמאש רך.
אפשר לאכול גם קר וכמובן, אפשר לגוון את הירקות לפי מה שאוהבים.
בתאבון.
להשרות מראש (לא חובה אך מקצר זמן בישול) כוס מעורבת של אורז ומאש.
לטגן בצל להוסיף גזר חתוך את האורז והמאש, 2 כוסות מים, מלח, פלפל, כמון וכורכום.
לבשל עד שנגמרו המים והמאש רך.
אפשר לאכול גם קר וכמובן, אפשר לגוון את הירקות לפי מה שאוהבים.
בתאבון.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
אורית,
אני יודעת שביקשת "לא סלטים", אבל...
מצאתי מתכון שנראה מוזר, סלט סביונים
ניסיתי ויצא מצויין.
מלבד זה הוא מלא רכיבים בריאים, ודורש הכנה ערב קודם, כמה נוח.
מכיוון שהעמדת תנאי "בלי מקרר", אני מציעה לקחת אותו בבוקר בתוך צידנית קטנה (אני משתמשת בצידנית רכה קטנטונת לנסיעות ארוכות).
אני יודעת שביקשת "לא סלטים", אבל...
מצאתי מתכון שנראה מוזר, סלט סביונים
ניסיתי ויצא מצויין.
מלבד זה הוא מלא רכיבים בריאים, ודורש הכנה ערב קודם, כמה נוח.
מכיוון שהעמדת תנאי "בלי מקרר", אני מציעה לקחת אותו בבוקר בתוך צידנית קטנה (אני משתמשת בצידנית רכה קטנטונת לנסיעות ארוכות).
-
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
סלט סביונים שזה בעצם סלט ברוקולי.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לי קשה עם חוסר האסתטיקה בעבודה - לאכול מתוך כלי פלסטיק, עם כלי פלסטיק... יש למישהו רעיון? מצד שני כמובן אני לא יכולה לבזבז את עיתותיי בעבודה על שטיפת כלים וצילחות.
לי קשה עם חוסר האסתטיקה בעבודה - לאכול מתוך כלי פלסטיק, עם כלי פלסטיק... יש למישהו רעיון? מצד שני כמובן אני לא יכולה לבזבז את עיתותיי בעבודה על שטיפת כלים וצילחות.

-
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
כלי זכוכית - קצת יותר כבד, אבל נעים יותר
לשמור צלחת יפה בעבודה ולשטוף - לא יותר מ-2 דקות.
לשמור צלחת יפה בעבודה ולשטוף - לא יותר מ-2 דקות.