מתביישת להניק בציבור

בדרך*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2003, 12:48

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

ילדתי לפני שלושה שבועות את בתי הבכורה, תינוקת קסומה ומתוקה. ההנקה (תודה לאל!! ולייעוץ מצויין ממש בהתחלה!!) הסתדרה מצויין, והפיצית עולה יפה במשקל ויונקת בהצלחה. אני מאד רוצה להניק הנקה מלאה לכל תקופה שהיא תרצה.
יש לי בעיה אחת, והיא - שאינני מרגישה בנוח להניק בנוכחות אנשים אחרים (להוציא כמה חברות קרובות ואהובי היקר). ניסיתי להניק כך, אבל אם מישהו שלא מרגיש לי בנוח נמצא - אני ממש חסרת מנוחה, ואז גם הפיצית מתחילה להתפתל כמובן.
אני לא רוצה להתחבא בחדר בכל הנקה, וגם לא בכל מקום אפשר למצוא מקום פרטי להניק.
אני לא בטוחה שבגדי הנקה יעשו את העבודה בשבילי...

אני לא דתיה. אין לי בעיה מוסרית עם חשיפת שד, אני פשוט ביישנית. :-]

למישהי יש רעיונות?
גלית_בטבעון*
הצטרפות: 02 פברואר 2009, 20:47
דף אישי: הדף האישי של גלית_בטבעון*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי גלית_בטבעון* »

מזל טוב!
אני זוכרת שבשבועות הראשונים של ההנקה הרגשתי בדיוק כמוך
ואני זוכרת עוד דבר,
לוקח זמן עד שמתרגלים להנקה, גם מבחינת ההתארגנות הפיזית, למשל, ההתחברות של הקטנה לשד, זוית הישיבה, הצורך בתמיכה לידיים או לגב,
וכשמתרגלים והעניינים זורמים יותר בנינוחות, גם ההנקה בצבור קלה יותר.
רעיון שיכול לעזור:
משהו שיכסה אתכן בעת שאת מניקה, זה יכול להיות חיתול בד, סינר הנקה, שמיכה קלה, שאל של אמא, הכל עובד.
את מניקה בנחת, אף אחד לא רואה, וכך נוצר לך המרחב השקט הזה שמאפשר הנקה נינוחה.
האם את משתמשת במנשא בד? אם כן, אפשר להניק בתוכו, מצריך קצת מיומנות אבל אחר כך זה מאד מקל על החיים.
מתעתדת*
הצטרפות: 01 יולי 2009, 22:55

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי מתעתדת* »

מאוד ממליצה על סינר הנקה טוב (כמו זה שיש לי, עם הקשת), ככה אני גם לא קונה בגדי הנקה אלא פשוט מרימה את כל החולצה מלמטה - והסינר מסתיר ה-כ-ל! עוד פטנט, אם את יושבת במקום ציבורי ויש לך עגלה - תסתירי את עצמך עם העגלה.
עוד משהו שעוזר להניק: אל תשתתפי בשיחה כשאת מניקה. ככה יסתכלו עליך פחות ותהיי יותר פנויה לתינוקת שלך.

לגבי חשיפת השד עצמו: אם את שולפת מלמעלה, פשוט תזרקי חיתול טטרה על הכתף כדי לצמצם את שטח הגוף החשוף.

ולגבי כן דתיה לא דתיה... יש לי המון חברות דתיות שמניקות בכל מקום!
מה ז"א? התינוק צריך לאכול!
אפשר להניק בכל מקום וגם בצניעות, אם חפצים בכך.

בהצלחה {@
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

ראיתי באיזו חנות כובע הנקה שזה כובע רחב שוליים מאוד מאוד שמלבישים ליונק ואז הכובע מסתיר הכל
אבל האמא עדיין יכולה לראות אותו והוא אותה
כל_הריון_הוא_התחלה*
הצטרפות: 26 פברואר 2009, 08:31
דף אישי: הדף האישי של כל_הריון_הוא_התחלה*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי כל_הריון_הוא_התחלה* »

אולי לחלק לעוברים ושבים משקפי הנקה. ככה כשהם עוברים ברחוב ואנחנו מניקות, הם לא רואים.
גלית_בטבעון*
הצטרפות: 02 פברואר 2009, 20:47
דף אישי: הדף האישי של גלית_בטבעון*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי גלית_בטבעון* »

עוד דבר שעזר לי
להתלבש בשכבות
גופיה עם מפתח רחב, וחולצה נוחה מעליה
הייתי שולפת מלמעלה, מהגופיה התחתונה, ומרימה את החולצה העליונה (כלומר שולפת מלמטה דרך החולצה העליונה)
כך הכל היה מכוסה, גם השד, גם הבטן.
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

ממש עוזר.
גם הרעיונות, וגם העידוד.
תודה לכן (-:

מאד מתעניינת ברעיונות הפרקטיים (באמת לא שמעתי על סינורי הנקה עד כה!)

וגם -
רעיונות או מחשבות - כיצד עוברים דרך הבושה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני לא בטוחה שבגדי הנקה יעשו את העבודה בשבילי...
למה בעצם? לא רואים כלום עם חולצת הנקה טובה. תני הצצה באחת החנויות או באתר של נורית מאור שביט .

אולי לחלק לעוברים ושבים משקפי הנקה. ככה כשהם עוברים ברחוב ואנחנו מניקות, הם לא רואים.
מעולה :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני דווקא די התאכזבתי מחולצות ההנקה,
אייך שהוא תמיד בסוף נשארתי עם כמעט שד בחוץ.
אני דוגלת בשיטת השכבות כפי שאמרה גלית,
לובשת גופיה (אני אוהבת למשל גופיות עם שרוולים דקיקים- ספגטי סטייל שבלי שכבה עליונה אין לי מצב ללבוש אבל ככה מתחת הן נותנות קצת שיק לכל העסק)
עליה לובשת חולצת טריקו,
כשצריך להניק, הציצ יוצא מעל הגופיה ומתחת החולצה וככה גם הבן והגב נשארים מכוסים
וגם החשיפה של השד מינימלית.
אפרופו כיסויים- אפפעם לא הרגשתי צורך בהם אבל לפני כמה חודשים הייתי בכנס של העבודה הישנה,
משהו מלא חשובים ומכובדים,
חברה השאילה לי מין סינור הנקה עם קשת (תכף אחפש תמונה) וזה היה אחלה פתרון.

הכי קרוב לזה
http://www.izun4u.co.il/79961/%D7%94%D7 ... 7%D7%94"זה"
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חוט_השני* »

מזל טוב!
אני זוכרת שבהתחלה מאוד הופתעתי מעצמי. חשבתי שלא תהיה לי כל בעיה להניק בציבור וגיליתי שאני מתביישת ונבוכה.
לקח זמן עד שההנקה נעשתה ללא כל מאמץ של חיבור הקטנה לשד וזה היה שלב ראשון שבו יכולתי להתחיל לחשוב על להניק בציבור.
אח"כ היתה תקופת התרגלות והסתגלות נוספת ולאט ההנקה הפכה למשהו שאני עושה באמת בטבעיות, והמבוכה עברה לה.
דבר נוסף שהיה קורה לי זה שבדקות ההנקה הראשונות בכל פעם, רק מצד אחד, מועקה נוראית היתה מתגנבת אל גופי, יחד עם בור של צמאון, תחושה לא נעימה מאין כמוהה שהיתה עוכרת תוך כמה דקות.
זה היה מאוד מוזר ובשיחות עם מניקות נוספות גיליתי שעוד נשים מכירות את התחושה המוזרה הזו.

את יכולה להיות עוד כמה שבועות בהרבה מנוחה ורק בחברה אהובה ונעימה?
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

קודם כל, אם את מתביישת להניק בציבור -- נסי להימנע מכך! לא תמיד חייבים. אפשר להמעיט בזה עד שתרגישי יותר נוח.
שנית, מה זה כבר "ציבור"? רוב הזמן לא מסתכלים עלינו. רוב האנשים מסיטים את מבטם בנימוס כשהם רואים אישה מיניקה.
שלישית, אם תעברי למשל בשדרות רוטשילד בתל אביב, תראי המון נשים מיניקות "בציבור". זה יכול לעזור לך לראות איך זה נראה מבחוץ.
רביעית, אם אין ברירה -- מיניקים גם עם הבושה. הרי אמרת שאין לך בעיה מוסרית עם זה. כמו שאמרו לך, לאט-לאט תעשי את זה במיומנות ולא תרגישי חשופה.
וחמישית -- הכי חשוב: נסי להתגאות בזה שאת מיניקה! כמו שכתבה פעם אינדי אנית, שהציבור יתרגל! כשאני רואה אמהות עם תינוק קטנטון ובקבוק לבי ממש נחמץ.
<אנדלוסיה מתחילה להרגיש נבוכה בימים אלה, כשבתה בת השנה וחודשיים דוחפת לה ידיים בלי בושה וללא מעצורים בכל הזדמנות>
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

אני זוכרת שבהתחלה מאוד הופתעתי מעצמי. חשבתי שלא תהיה לי כל בעיה להניק בציבור וגיליתי שאני מתביישת ונבוכה
גם אני. סינר הנקה או שמיכת תינוק רחבה (או חיתול טטרא) יכולים מואד לעזור באמת.
תתאמני בבית :-) , זה יתן לך ביטחון לצאת ולנסות את זה בחוץ.

בהצלחה.
אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

לי בכלל יש תאוריה שמי שצריך להחביא דברים מתחת לחיתול זה אלו שנותנות תמ"ל
את יכולה לקרוא על כך בבלוג אילה א אמא
בכלל כולן מוזמנות
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

גם אני הייתי משתמשת לא מעט בבד דק מאוד (כדי שיהיה קל לנשום) ומכסה את כל הראש והגוף שלי.
בחורף כשקר הייתי גם מחזיקה בד כדי לעטוף את הבטן מתחת לציצי.

לגמרי מבינה אותך
יוטי_בעיר*

מתביישת להניק בציבור

אני מסכימה איתך בפה מלא. אין לך מושג איזו פנטית אני בנושאים האלה, ,אני מעיזה לומר את זה בפורום הזה אבל אני לא יוצרת אנטגוניזם להנקה ולעולם לא מעירה לאנשים על בקבוקים לתמ"ל. אישית אני ממש נגעלות לראות תינוקות קטנטנים אוכלים זבל מבקבוק. זו בעיה שלי ואולי יום אחד היא תיפטר, אבל עד אז אני איתך בדעה שאם כבר מישהו צריך להתביש בהאכלת תינוק זה אלו שנותנות תמ"ל בגילאים כל כך צעירים.
עם זאת, אני מבינה את הקושי להניק בציבור. פחות בגלל ההנקה ויותר בגלל העור החשוף והעובדה שיצור קטן ופעיל מעיף לצדדים את סינור ההנקה או את מעט החולצה שמסתירה אותי.
חוט_השני*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חוט_השני* »

בחורף כשקר הייתי גם מחזיקה בד כדי לעטוף את הבטן מתחת לציצי.
אני לבשתי מתחת לחולצה גופיות "גברים" רגילות שעשיתי בהן חורים לשדיים. כך הבטן והגב נשארו מכוסים.
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

אתן נהדרות. תודה על כל התגובות.

:-)

אני לבשתי מתחת לחולצה גופיות "גברים" רגילות שעשיתי בהן חורים לשדיים. כך הבטן והגב נשארו מכוסים.
איזה רעיון גדול.

זה באמת עוזר לזכור כמה חשובה ההנקה, ולמה אני עושה את זה.
זה גם מעניין לחוש את חוסר הנוחות הזו, ולהבין שהתרבות נטעה בי את התחושה שגוף נשי חשוף זה דבר "לא נעים" או "לא לעניין".
זה כמובן לא מסיר בבת אחת את התחושה של הבושה - אבל חשוב לזכור (להזכר) שהגוף שלנו הוא בריאה מופלאה!!!
זה גם מעלה מחשבות על פרטיות הגוף, ומה החשיבות והמשמעות שלה.
וגם - איזה חינוך להציע לביתי כדי שתרגיש נוח עם גופה.

גדלתי בדור שכמעט כולו לא זכה להנקה (בשנות השבעים זה נחשב פרימיטיבי להניק... מעניין איך זה השפיע על כולנו), וגם בבית שבו לא היה מקובל לחשוף גוף. אז כמובן שאלה חלק מההשפעות שטבועות בי - ולא מובן מאליו להתחיל להרגיש נוח עם זה.
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

גם אני הרגשתי לא מאד נוח להיניק בציבור בהתחלה. (היום שוב אני מרגישה לא מאד נח להניק בציבור, אבל זה מפני שבוציק פשוט כמעט קורע מעלי את החולצה ודורש ששני הצדדים יהיו חשופים. הוא מנמק מדוע הוא מעדיף כך ולא כך וגם דורש שאסביר לו שוב ושוב למה לא לינוק עכשיו ולמה אני לא אוהבת שהוא חושף אותי כל כך).
יש לי חולצות הנקה רבות ובדיעבד הן מיותרות לחלוטין.
לבשתי אותן תקופה קצרה מאד.
של/ צעיף/ פשמינה גדולה עושה את העבודה נהדר.
יש לי גם סינר הנקה שקבלתי כשבוציק היה כבר בן יותר משנה, כך שלא פתחתי אותו בכלל ואין לי מושג עד כמה הוא נוח. בכלל, אני מניחה שקבלתי אותו במתנה מחברה של אמא שלי כנראה על מנת לרמוז לי שאולי עדיף שאניק יותר בצנעה...
פלוני_אלמונית*

מתביישת להניק בציבור

היי גם אני מזדהה מאוד בעיקר משום שהוא כבר גדול (בן 3+) ומתעקש לחשוף את כולי ולא עוזרים שום הסברים ודיבורים.
בנוסף יש לי חזה ענק מה שעוד יותר מקשה את ההסתרה שלו... בדר"כ בסופו של דבר שנינו יוצאים מרוגזים ומתוסכלים מכל הסיטואציה...מעצבן...
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי תמרי* »

גם לי יש סינר הנקה, שקיבלתי בילד מס' 3. ממליצה בחום. עם השניים הראשונים הסתדרתי עם חיתול בד. אבל ילד מס' 3 אוהב להחזיק את החולצה למעלה. חזק וגבוה, ואז רואים את כל הציצי, כמעט עד הכתף. אז סינר הנקה. לי קנו במתנה בדיאדה, אבל בדיוק היום מישהי פירסמה ב ככר השוק סינר הנקה זול יותר. מזל טוב!
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אני דווקא מאוד בעד חולצות הנקה. לימים ארוכים מחוץ לבית אני משתדלת ללבוש אחת.
ממליצה על החולצות והשמלות של גילגול www.gilgool.co.il או משהו.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בשמת_א* »

בתור הערה ראשונה, גם אני זוכרת שבשבועות הראשונים היה לי מאוד קשה להניק מחוץ לבית, פשוט בגלל חוסר הניסיון והקושי בכלל להסתדר גם עם ההנקה וגם עם הבגדים... בהתחלה בכלל הייתי חייבת להתפשט לגמרי כדי להניק.

זה מסתדר תוך זמן מאוד קצר, כשההנקה הופכת למשהו שיגרתי ורגיל.

אני הייתי מאוד מאוד מרוצה מחולצות ההנקה שלי. לבשתי אותן כעשר שנים, קיץ וחורף.

בעיקר לבשתי חולצות הנקה של "מובי", שהעיקרון בהן הוא, שמדובר בחולצות טריקו פשוטות וסגורות (כמו שאני אוהבת), עם עוד שיכבה מעל החזה. כשמרימים את התוספת, יש מתחתיה שני פתחים להנקה. כך יצא שתמיד הייתי מוגנת מלמעלה, והפתחים בנויים ככה שהראש של הילד מכסה את הפתח. כמובן גם הבטן היתה מכוסה, בשיכבת הבסיס של החולצה.

ניסיתי חולצות הנקה אחרות, ואכן לא כולן התאימו לי. כמעט כל הסוגים האחרים איפשרו חשיפה מאוד גדולה שלי בזמן ההנקה, במיוחד עם ילדים יותר גדולים שמרימים ומזיזים כרצונם. עם זאת, גם ל-נורית מאור שביט יש חולצות הנקה ושמלות הנקה מהממות, עם אותה שיטה של תוספת מכסה. יש לי טוניקה ושמלה שלה, שעכשיו אני לובשת גם בלי הנקה, כל כך הן יפות (-:

האתר של "מובי", www.mobi.co.il, בדיוק נמצא בשיפוצים, וייקח עוד כ-3-4 חודשים, לדבריהם, עד שיהיה מוכן. בכל זאת אני נותנת את הקישור - אפשר מדי פעם לבדוק, עד שסוף סוף יעלה האתר החדש ואפשר יהיה למצוא בו תמונה של חולצות ההנקה שלהם. הם מוכרים בעיקר באמצעות הדואר. כך גם אני קניתי את כל החולצות: הזמנתי דרך הטלפון והגיע בדואר. 03-6877193.
הם גם נחמדים מאוד: למשל, הם לא עושים מידה S, אבל בשבילי הקטינו במיוחד.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי סמדר_נ* »

זה מסתדר תוך זמן מאוד קצר, כשההנקה הופכת למשהו שיגרתי ורגיל.
וכשהראש של התינוק גדל ומסתיר יותר שד. כשהיא תהיה בת שנתיים ייתכן שתוכלי להיניק בלי כיסוי בכלל, ואף אחד אפילו לא יידע מה את עושה...
>סמדר לא שוכחת מפגש חברתי שבו דיברו לידה על "המוזרות האלה שמיניקות עד גיל שנתיים וחצי" בעודה עושה בדיוק את זה, במרחק מטר מהדוברת<
חיפאית_חיננית*
הצטרפות: 05 מאי 2008, 18:12
דף אישי: הדף האישי של חיפאית_חיננית*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חיפאית_חיננית* »

אני חושבת שזה מאוד טבעי להתבייש להניק בציבור.
ההנקה מבטאת את הקשר האינטימי המיוחד במינו שבין האם לילדה
. יש להנקה הרבה סגולות ויתרונות על פני דרכי האכלה לא טבעיות. אך זה הדבר הכי חשוב לדעתי, האינטימיות הזאת. היא הנותנת לו את הביטחון גם לגיל מאוחר יותר, את היכולת להסתכל לתוך העיניים, ועוד ועוד... וגם אם לפעמים קשה לי כשאני מניקה להיות כל כולי בהנקה, ולפעמים סתם לחשוב על דברים אחרים או לגלוש תוך כדי, עדיין - ההנקה היא אינטימיות מופלאה שאוצרת כוח ועוצמה שמועברת לתינוק. ככל שאני יותר נוכחת בהנקה - הוא יקבל יותר. אבל גם אני לגמרי בעולם אחר ויש לי תינוק שיונק תוך כדי, עדיין האינטימיות נמצאת גם אם חלק גדול ממנה רק בפוטנציאל.
לכן אני לא מעוניינת להניק בציבור גם אם אהיה מכוסה לגמרי. יש דמיון לכך שלא אתנשק עם בעלי בציבור, כי זה רק שלנו, ביננו. אם אני אעשה זאת בציבור אז אני חושפת את עצמי בסיטואציה אינטימית, ו"מכניסה" אנשים אחרים לתוך הזוגיות הזאת, וממילא הסיטואציה נפגעת, ואף אני נפגעת.
יש כוח ועוצמה ב-ד' אמות של הזוגיות. יש כוח ועוצמה ב-ד' אמות של ההנקה. זה לא בדיוק עניין של צניעות (הרי הדברים אמורים גם מנקודת הנחה שאני מכוסה),יותר צד של קדושה. כשאני פורשת הצידה אני מבדילה אותי ואת תינוקי מהשאר. כנ"ל בזוגיות.
בינתיים, כשמאחורי שלוש שנים ושלושה חודשים של הנקה של שני ילדים (רוב הזמן מלאה או כמעט מלאה), חוץ ממספר פעמים שבלית ברירה הנקתי, הצלחתי להסתדר סך הכל. מבלי להסתגר בבית. מבלי לשאוב.
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

תודה לכן, נשים יקרות.
מאד מעניין ומעשיר לקרוא את דבריכן.
בשמת - תודה על ההמלצות, ובמקרה גיליתי את הדף של הנקה בציבור ממש לפני שראיתי את הצעתך.

בסופו של דבר נראה שכמו כל אספקט בחיים - אנחנו כל כך שונות זו מזו, ובתוכינו מדברים קולות רבים - של הבית בו גדלנו, של תפיסת העולם שלנו, של תפיסת הגוף שלנו...
התחושה שלי, בקריאה של כל מה שנכתב עד כה, וגם בדף לגבי הנקה בציבור, היא שחשוב לחזור אל הסיבות שמתוכן אני עושה דברים (בעניין זה - מניקה) - ומשם לגזור את ה"איך". אם המהות עומדת במרכז העניין - ה"איך" הנכון אמור להגזר ממנה (וכאן - הסיבות העמוקות של כל אחת מאיתנו עשויות להיות שונות, גם אם במקצת, זו מזו).
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אלמונית* »

מודה מראש שלא קראתי את כל התגובות.
מסכימה עם התובנה שמעלי.

אחד הדברים ששינו לי היה הידיעה שאני עושה את הכי טוב, ושאני לא צריכה להיות בעונש כל פעם שאני מניקה.
מאותה סיבה גם לא הנקתי עם כיסוי (שהפריע לתינוק) והתאמצתי להניק גם כשלא היה לי נוח. אפשר להגיד "אידיאולוגיה"...

היום דווקא הייתי נותנת לעצמי יותר מקום לאי נוחות.
הולכת לפעמים למקום אינטימי אם מדובר בהנקה בציבור (ממילא אני לא מסוגלת יותר מדי לתקשר עם הסביבה בזמן הנקה) ואולי אפילו נותנת בקבוק מחוץ לבית אם זה משפר את המצב.

האם מדובר גם באי נוחות בסביבה הטבעית? בביתך?
מה המינון של חוסר הנוחות?

מבחינת הנקה עם כיסוי - הכי נוח היה לי באובר דה שולדר או מנשא בד ארוך כשהם משמשים ככיסוי לא שהתינוק ממש במנשא.
לגבי הלבוש - לי מאוד עוזר שהבטן מכוסה, אז אני הולכת עם סטרפלס על הבטן.
שמתי לב גם שבנסיעות אני יותר עייפה ואוכלת ושותה פחות ונראה לי שיש פחות חלב ואז אני צריכה להניק יותר.

מאחלת לך הנאה ממסע ההורות...
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לדעתי, פתרון טוב לביישנות בהנקה בציבור - לצאת החוצה עם מיניקה בדימוס, שתשב לידך ותחייך אלייך כשאת מיניקה. משנה לגמרי את ההרגשה.

אני חושבת שזה מאוד טבעי להתבייש להניק בציבור.
מצטערת, לא מסכימה.
אני חושבת שזה מאוד טבעי להתבייש להניק בציבור - בחברות ובקהילות שבועטות את ההנקה ברגל גסה אל מחוץ לספירה הציבורית.

אני לא מתביישת להניק בציבור, ולדעתי זה אך ורק בזכות אמא שלי, שסיפרה לי פעמים רבות איך אחרי הלידה שלי באו לבקר אותה חברים, ובדיוק הייתי רעבה, אז היא לקחה אותי ודחפה אותי מתחת לחולצה שלה והניקה, תחת מבטם המזועזע. ואז אמרה לי: "באמת, מה הם ציפו? את היית צריכה לאכול, ואני רציתי להינות מהחברה. מה בדיוק הייתי אמורה לעשות?"

אבל למרות כל הטבעיות והאלמנטריות שבה אני מיניקה בציבור, בכל מקום ובכל מצב, אף פעם לא יכולתי להניק כמו בנאדם ליד האנשים (המעטים, למרבה החסד) שעשו עניין מההנקה שלי. הם גמרו לי את הנינוחות. אי אפשר היה להניק לידם ולא להרגיש דחויה ומבוזה. אז פשוט התרחקתי מהם ככל האפשר.

אני רואה נשים שלא נעים להם להיניק אפילו ליד נשים מיניקות אחרות, בקבוצות אמהות, שמשתמשות בסינר הנקה אפילו בפורומים כאלה, ועצוב לי לראות את זה. עכשיו, אין לי שום טענות אל הנשים עצמן - טוב שיש סינרים כאלה למי שרוצה, וטוב שמי שרוצה להניק בצנעה יודעת לחפש ולמצוא את מה שנוח ונעים לה. אבל אני חושבת שההתנהגות הזאת והבושה הזאת היא תעודת עניות לחברה שלנו.
פלוני_אלמונית*

מתביישת להניק בציבור

ההנקה מבטאת את הקשר האינטימי המיוחד במינו שבין האם לילדה

יש דמיון לכך שלא אתנשק עם בעלי בציבור, כי זה רק שלנו, ביננו

אני מאד מצטערת. אני באמת מסכימה עם המשפט הראשון שלך, שטבעי להתבייש בהנקה בציבור, אבל הסיבות שאת נותנת לבושה הזו, הן אלו שהביאו אותנו למצב החברתי תרבותי שאנחנו נמצאות בו היום.
נכון, הנקה היא דבר שיש לו אפקט על האינטימיות שלך עם ילדך, אך היא לא צריכה להיות מעשה אינטימי. ההשוואה בין האכלת תינוק להפגנת אהבה כלפי גבר היא תוצאה של התקלקלות של ההבנה הבסיסית של תפקידנו כיצור חברתי ואמהות. או כמו שאמרה תמרוש רוש מעלי אני חושבת שההתנהגות הזאת והבושה הזאת היא תעודת עניות לחברה שלנו.

מכאן הצעד הבא הוא הזדעזעות מהנקת תינוק לא שלי, כאילו השאלתי את בעלי לחפוז לחברה. מה פתאום חלב אם הפך להיות כל כך קדוש?! זה אוכל!
יוטי_בעיר*

מתביישת להניק בציבור

אני חושבת שהבושה היא לא מההנקה עצמה אלה מכל הגוף החשוף סביב זה, במיוחד אם מדובר בתינוקות פעילים בזמן ההנקה, כמו אלו שלי, שמעיפים מיד כל בד או סינור הנקה שמנסה לכסות אותם וגם מפסיקים לינוק ומעיפים מבט על כל דבר קטנטן שעובר לידם ומסיח את דעתם. התוצאה לרוב של התנהגות זו משאירה אותי עם שד ובטן חשופים לכל עין, גם אם זה לשניות אחדות.
אז בתור אחת שלא לובשת חולצות בטן ולא חושפת את שדיה בציבור זה יכול להביך אותי ואני אהיה האחרונה שאתביש ב להניק את ילדי בציבור ובכלל.

אני רואה נשים שלא נעים להם להיניק אפילו ליד נשים מיניקות אחרות, בקבוצות אמהות, שמשתמשות בסינר הנקה אפילו בפורומים כאלה, ועצוב לי לראות את זה. עכשיו, אין לי שום טענות אל הנשים עצמן - טוב שיש סינרים כאלה למי שרוצה, וטוב שמי שרוצה להניק בצנעה יודעת לחפש ולמצוא את מה שנוח ונעים לה. אבל אני חושבת שההתנהגות הזאת והבושה הזאת היא תעודת עניות לחברה שלנו.
כן, יש נשים שלא מניקות ליד נשים אחרות כי הן מתבישות בגוף שלהן, מה לא בסדר עם זה? זה הגוף שלהן וזכותן להרגיש לא נוח איתו, זה לא מראה ישירות את יחס החברה להנקה בציבור.
פלוני_אלמונית*

מתביישת להניק בציבור

אני חושבת שהבושה היא לא מההנקה עצמה אלה מכל הגוף החשוף סביב זה.
במקרה שלי לא- גם כשאני מניקה בצניעות שאפילו לא שמים לב, אם אני אגיד שאני מניקה (למשל אם יבקשו להחזיק את התינוק/ת)- אנשים נרתעים...

יש דמיון לכך שלא אתנשק עם בעלי בציבור, כי זה רק שלנו, ביננו. את הילדים שלי אני לא מתביישת לנשק בציבור :-) ובאותה מידה לא מתביישת להניק בציבור...
אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

מה לא בסדר עם זה? זה הגוף שלהן וזכותן להרגיש לא נוח איתו, זה לא מראה ישירות את יחס החברה להנקה בציבור
כי היחס שלהן לגוף שלהן נובע ישירות מהיחס של החברה לגוף (הקולקטיבי) שלנו
יש חוסר לגיטמציה לנשים להרגיש טוב עם הגוף שלהן ומתוך זה עם חשיפתו במיוחד לא בקונטציות של אני סקסית אני כוסית אלא בהקשר של אני אמא אני מעניקה ילדי את הטוב ביותר
ולכן זה דווקא כן מראה ובצורה מדוייקת ביותר על יחס החברה להנקה בכלל ולנשים בפרט ובמיוחד כשהן לא בהקשר מיני
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

תמרוש, כל מלה |y|

אחרי הלידה קיבלתי סינר הנקה שחור אטום מדודה שלי, שקיבל מיד את הכינוי "בורקה לתינוקות" ולא השתמשנו בו אף פעם. אני חושבת שכיסוי ענק כזה מושך הרבה יותר תשומת לב מאשר תינוק חבוק, והרבה תינוקות לא אוהבים שמכסים אותם ככה. מה שאני ממליצה לך זה ללמוד להניק במנשא בהקדם האפשרי. זה כישור הכרחי בעיניי בכל מקרה, והצניעות זה רק בונוס.
וכמובן, מזל טוב! {@
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי ורד_לב* »

אני מוצאת שכשאני מניקה בציבור בשקט שלי ולא יוצרת קשר עין עם העוברים והשבים אני פחות מושכת תשומת לב, פחות מסתכלים עליי או מעירים, עד כדי בכלל לא.
זה אקט מאד טבעי וזורם בשבילי ואני מניחה שזה גם מה שאני משדרת ולכן לא זכורה לי פעם אחת שהייתה איזושהי הערה במהלך למעלה מ-7 השנים בהן אני מניקה.
את התובנה לגבי קשר העין הבנתי רק לאחרונה יחסית. מרגישה שזה ממש עובד עבורי.
אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

לגבי הערות נראה לי שמעירים פחות לנשים עם שדיים קטנים
ותמיד מי שמעיר זה נשים
בעצם פעם אחת אדיוט אחד אמר לי איזה חמוד וכשתיקנתי אותו לחמודה הוא אמר התכוונתי לשד
נקודות_ורודות_אגדיות*

מתביישת להניק בציבור

בעיני לגיטימי לחלוטין להתבייש בגוף.
לאילה ולאלה שמסכימות איתה:האם הייתן יושבות בעירום בחברה? (אפילו חברת בנות)
אני למשל לא. לא מרגישה נוח להסתובב בעירום וזה משהו שמוטבע בי מאוד חזק. לא מרגישה רע עם הגוף שלי - נהפוכו, אבל עירום זה לא חלק מההתנהלות שלי.

אל תשכחו שבהנקה יש עוד אספקטים. זו מציצה של השד. השד עד הלידה הוא איבר עם קונוטציות מאוד מיניות ולראיה אנו הולכות עם חזיה לים.
כמובן שיש לו תפקיד גם במשחק המיני וזה איבר שמגרה גם את הגבר וגם את האישה.
אני מאמינה שיש קושי לגברים להתייחס אל מחזה של שד חשוף ולא רק שהוא חשוף, אלא הוא גם בתהליך מציצה - בשוויון נפש ולכן יש הרבה גברים שמסובבים את הראש או נעלמים עד שתיגמר ההנקה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

מתביישת להניק בציבור

ורק רוצה לציין שאני כן מניקה בציבור (מוכר), אבל מאוד מיומנת בלהסתיר את הרוב, לא נותנת לקטן להרים חולצה וכאלה (טוב הוא כבר ממש לא תינוק...)
אין ספק שהנסיון עושה את שלו, בהתחלה היה הרבה יותר מסובך והרבה יותר מביך.
חוט_השני*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חוט_השני* »

:האם הייתן יושבות בעירום בחברה?
זה הזכיר לי משהו שמישהי כתבה פעם על איך שנערות עם גוף צעיר ומקסים מתביישות ונבוכות במלתחות ונשים מבוגרות יותר (עם גוף מקסים אפילו יותר, איף אי מיי סיי סו) מתפשטות ומתלבשות בטבעיות ובנינוחות, בהשלמה עם הגוף.
מודליסטית*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 01:24

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי מודליסטית* »

האם הייתן יושבות בעירום בחברה?
בטח.
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

מעניין ומעשיר עבורי הדיון הזה.
מדי פעם נאמר משהו שפשוט תופס...

כמו למשל:
אני לא מתביישת להניק בציבור, ולדעתי זה אך ורק בזכות אמא שלי, שסיפרה לי פעמים רבות איך אחרי הלידה שלי באו לבקר אותה חברים, ובדיוק הייתי רעבה, אז היא לקחה אותי ודחפה אותי מתחת לחולצה שלה והניקה, תחת מבטם המזועזע. ואז אמרה לי: "באמת, מה הם ציפו? את היית צריכה לאכול, ואני רציתי להינות מהחברה. מה בדיוק הייתי אמורה לעשות?"
יוטי_בעיר*

מתביישת להניק בציבור

_יש חוסר לגיטמציה לנשים להרגיש טוב עם הגוף שלהן ומתוך זה עם חשיפתו במיוחד לא בקונטציות של אני סקסית אני כוסית אלא בהקשר של אני אמא אני מעניקה ילדי את הטוב ביותר
ולכן זה דווקא כן מראה ובצורה מדוייקת ביותר על יחס החברה להנקה בכלל ולנשים בפרט ובמיוחד כשהן לא בהקשר מיני_
זה לא מדויק. יש גם גברים שמרגישים לא נוח עם הגוף שלהם במיוחד כשהוא חשוף. לא כל דבר קשור לזה שהחברה עושה מגוף האישה אובייקט מיני.
יוטי_בעיר*

מתביישת להניק בציבור

אגב, אני הנקתי את בוז'בוזו'ן אתמול ליד כמה אנשים בחדר האורחים של הורי בעלי ורק כשמישהי קמה, נעמדה לידי ואמרה פתאום:
"אה, את מניקה אותו? חשבתי שהוא סתם מתפנק הידיים שלך"
אף אחד בכלל לא שם לב.
(בוז'בוז'ון בן שנה ו-7 חודשים וענק כמו לפחות בן שנתיים)
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חגית_ל* »

אני הנקתי את השתיים הראשונות שנים בכל מקום ועם קצת מבוכה למרות ההתרסה. אבל עם השלישית, שכבר בת למעלה משנתיים, זה מביך אותי כשהיא מתעקשת דווקא בגינת השעשונים, בייחוד שאני יודעת שזה סתם ניחום קטן, שהיא יונקת שנייה ועוזבת, זה מביך. אז אני מודיעה לה שאם ציצי אז הולכים הביתה ובסוף מוותרת כי היא עקשנית ביותר. ואז זה שנייה וזהו. מעצבן.
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

מצחיק... מתחילה לכתוב ועולה לי מעל תיבת הטקסט המשפט: "זה גם אישי וגם אנושי".

אחד הדברים שההנקה, ועוד קודם - ההריון, יוצרים, היא שהגוף הופך לדבר לא אישי, ולא נתון רק לשיקול דעתינו - אלא נמצא שם לשירותו של עוד אדם.
אם היתה פטמה בקצה אחת האצבעות (חברה שלי העלתה זאת כהצעה (-: ) - אולי לא היתה כל התלבטות בעניין..
אבל גם הלידה וגם ההנקה נוגעות באזורים מאד אישיים ואינטימיים, שאיננו רגילות לחשוף. ופתאום יש להם "עוד" שימוש...
(שהוא בעצם השימוש המקורי).
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חגית_ל* »

בדרך - אהבתי!
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

השבוע יצא לי להניק פעמיים במקומות שהיו בהם אנשים מזדמנים (לא ממש בציבור, אבל גם לא בצנעת ביתי).
זה הפתיע אותי עד כמה זה לא הזיז לי! (-: זה היה פשוט פונקציונלי.
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

פונקציונלי.
מילת המפתח.
סחתיין.
אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

מעולה כל הכבוד בקרוב תצטרפי אלינו מניקות הדווקא
שמניקות בסופר בקופח ובבנק
כדי שכולם יראו איך נראית אשה מניקה ואיך נראה תינוק יונק
וידעו שככה צריכים תינוקות לאכול ולשתות ולא חס ושלום מבקבוק .
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

רעיונות או מחשבות - כיצד עוברים דרך הבושה?
רק עכשו גיליתי את הדף ואני מבינה שהבעיות מאחוריך אבל רציתי להתייחס למשפט הזה שלך, למה צריך לעבור את מחסום הבושה? אני מניקה ברציפות כבר שלוש שנים, בכל מקום אם צריך, ובצניעות, ועין גבר מלבד בעלי עוד שזפה את שדי. גם לא אבא שלי. מה פתאום? לפני שהנקתי הציצים שלי לא היו מחזה לכל דחפין אז מה פתאום עכשו? מה קרה? מי מת? ואני לא דתיה ולא בישנית, פשוט חושבת ששדי הנפלאים אינם לראווה. ככל שהתינוק גדל זה נהיה קל יותר להניק בלי שכל השד יצוץ לו.
לא קראתי את כל הדף אז אולי כתבו את זה כבר ואני מתפרצת לדלת פתוחה, אבל נורא דגדג לי באצבעות להקליד את זה...
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

_מעולה כל הכבוד בקרוב תצטרפי אלינו מניקות הדווקא
שמניקות בסופר בקופח ובבנק
כדי שכולם יראו איך נראית אשה מניקה ואיך נראה תינוק יונק
וידעו שככה צריכים תינוקות לאכול ולשתות ולא חס ושלום מבקבוק ._
D-: אהבתי!
פלמונית*
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:46

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי פלמונית* »

אבל גם הלידה וגם ההנקה נוגעות באזורים מאד אישיים ואינטימיים, שאיננו רגילות לחשוף. ופתאום יש להם "עוד" שימוש.
ועכשיו השאלה המתבקשת: האם אנו צפויים לתנועת יולדות הדווקא_ שיולדות בסופר בקופח ובבנק
כדי שכולם יראו איך נראית אשה יולדת _וידעו שככה צריכים תינוקות_ להיוולד _ולא חס ושלום בקיסרי?

>אם השאלה נשמעת קנטרנית מדי לדף תמיכה מותר למחוק<
פלמונית*
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:46

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי פלמונית* »

(השאלה הזאת עלתה לי כשהינקתי את בני בזריזות בין שתי בדיקות רפואיות. הרופאים שבחדר ראו שאני מתארגנת להנקה ומיהרו לסדר סביבי מחיצות. לבי התחמם. גם בבדיקות הווגינליות כמה שעות לפני-כן באותו בי"ח הרופאים הקפידו מאוד שאהיה מוסתרת כולי בין מחיצות, ולא שכחו אף ווילון פתוח. פתאו עלה בדעתי שמבחינתי בשנו האירועים הרופאים הם עדינים וחשובה להם צנעת הפרט של המטופל, ואילו מבחינת חסידות ההנקה הפומבית יש כאן שתי התנהגויות שונות. בבדיקה הוואגינלית הרופאים היו מתחשבים ורגישים, ואילו כשהינקתי - פטרוניים, רואים אותי כאובייקט מיני, ושאר קללות.
גל_הנה_אמא*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2008, 14:48
דף אישי: הדף האישי של גל_הנה_אמא*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי גל_הנה_אמא* »

אני מצטרפת להמלצה להשתמש בסינר הנקה, אני השתמשתי בסינר מיקה מוכרים את זה בגילגול ונראה לי שיש גם אתר
. אפילו שאבת מתחת לסינר ברגעים שהייתי רחוקה ממנו, ללא ספק אחת הרכישות הכי שוות ומועילות להנקה
בהצלחה
אילה_א*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אילה_א* »

LOL
יש לי תשובה אבל אין לי כוח להקליד אותה
אבל לידה היא משהו קצר (יחסית ) ואינטימי וכמוה בדיקה וגינאלית
הנקה היא משהו שאמורים לעשות במשך כמה שנים לעיתים קרובות לאורך היום
ולכן יש צורך לפעמים להניק בבנק בדואר על חוף הים וגם במסעדה
ללדת זה יותר מתוכנן ולכן אפשר להיסגר בבית לזמן הקצר שזה קורה בו וגם יותר נוח ללדת בבית ואל במרכז קניות על שם עזריאלי (כשכלה אימו צופים בך)
אם היה ניתן להניק בבוקר וזה היה מחזיק לכל היום או בשבת בשביל כל השבוע הייתי מבטלת את תנועת הדווקא
מה משעמם לי ? ובזמן שהתפנה לי הייתי הולכת ל הפגנה נגד ברית _מילה:-)
חוט_השני*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי חוט_השני* »

וגם במסעדה
ולפעמים דקה אחרי שהילדה חיסלה צלחת של צלעות כבש:-D
בדרך*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי בדרך* »

איזה כיף לקרוא את כולכן.
אמאלה_3_ילדים*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2011, 16:59
דף אישי: הדף האישי של אמאלה_3_ילדים*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי אמאלה_3_ילדים* »

אולי לחלק לעוברים ושבים משקפי הנקה. ככה כשהם עוברים ברחוב ואנחנו מניקות, הם לא רואים. אהבתי!!!

גם לא צריך להילחם בזה ולהיניק בציבור בכח... זה לא מחסום שצריך לעבור אותו. נכון אבל אין ספק שזה הרבה יותר קל ונוח להיניק לפי דרישה גם בציבור

_כדי שכולם יראו איך נראית אשה מניקה ואיך נראה תינוק יונק
וידעו שככה צריכים תינוקות לאכול ולשתות ולא חס ושלום מבקבוק ._ שוב אצלי לפחות זה לא אידיולוגיה (למרות שאני גאה בזה שילדות רואות אותי מניקה) זה עניין של נוחיות
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי יעל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ציצי זה דבר פרטי
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מתביישת להניק בציבור

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אנקדוטה: בברית שנערכה בבית חודש וחצי לאחר שנולדה ביתי, אמרתי שאני הולכת להאכיל את התינוקת בחדר יותר שקט. שאלה אותי ילדה בכיתה א': "ומה תתני לה לאכול?" לקחתי אותה איתי שתראה איך נראית תינוקת יונקת. עד אז, יותר התביישתי מחשבתי שנכון להניק בפומבי. אחרי זה, היוצרות התהפכו מבחינתי. הבנתי שאולי יש רגע של מבוכה, אבל זה יותר חשוב ממביך.

ציצי זה דבר פרטי, אבל אני מקווה שזה לא יהיה קלישאתי מידי להגיד ש"הפרטי הוא פוליטי". להניק בציבור בשבילי זאת אמירה.
זה מה שבריא
זה מה שטבעי
גוף של אישה זה לא דבר שצריך להתבייש בו, ושאינו מודר מהמרחב הציבורי
וזכותה של ביתי לינוק על פי דרישה בכול מקום ובכול שעה.

אז אני שולפת ציצ - וזהו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”