לפני שנכנסתי חזק לעניין של 100% מזון חי נהגתי לבקר בקביעות בחומוסיות בתל אביב, ולהלן המומלצות בעיני:
- חומוס נחמני, ברחוב נחמני פינת יהודה הלוי. הכי מוצלחת בתל אביב לפי דעתי.
- חומוס אבו-דאבי (מהמילה דאב). מקום ידידותי להפליא, כשאתה מסיים צלחת מיד מציעים לך עוד (חינם), טעים מאוד! רחוב קינג ג'ורג', 100 מטר מצפון לסנטר.
- חומוס אבא-גיל, שהוזכר למעלה, ידוע גם בתור החומוס האורגני. הטעם מפתיע, ושונה לחלוטין מכל חומוסיה אחרת. אני מאוד אוהב את זה, אבל יש גם כאלה שיעקמו את האף. החומוס מוכן בשיטת בישול מיוחדת שלא ראיתי בחומוסיות אחרות. הכל אורגני, כולל שמן הזית והתבלינים, הזיתים והבצל - חוץ מהמלח. נמצא ברחוב יהודה הלוי פינת יבנה (80 מטר מזרחית לאלנבי)
ובנוסף, החומוסיה הטעימה בארץ, לפי דעתי -
החומוסיה של עוזי
רח' שער העמק 2, נתניה, ליד השוק
למקום קוראים מפגש העמק הירוק, אבל ת'כלס פשוט כולם קוראים לו עוזי, על שם בעל המקום, עוזי גינתי. עוזי הוא דמות מדהימה, שהיה אפשר לעשות סיטקום בהשראתו. אם תאכלו שם תזכו גם לטעם מדהים וגם למופע של איש אחד.
מצטט עבורכם טוקבק שמישהו כתב על החומוס של עוזי:
-
"בקרתי בהרבה חומוסיות..."
אבל כזו עוד לא פגשתי.עוד לא אכלתי. ועוד לא הוקסמתי מחיי. "מפגש העמק הירוק נתניה" או בקיצור "חומוס עוזי" היא ללא ספק הכי טובה!!! אתם בטח חושבים לעצמכם "מי זה האידיוט הקטן שרושם את השטויות האלה,מה הוא מבין הרי החומוסיה הטובה בארץ היא..." לא משנה מי תאמרו לי- אבו חסן בתל אביב וירושלים-לא מתקרב לקרסוליים של עוזי.אבו שוקרי ו ליאנה ברובע הנוצרי -הייתי וזה לא מדגדג לעוזי את הישבן.תגידו לי חומוס סעיד בעכו -אני אצחק עליכם. בקרתי בהרבה חומוסיות ואפילו הגעתי (לפני האינתיפדה) לשכם שום דבר לא מתקרב לרמת החומוס של עוזי אתם צריכים להבין ליבי שר כשאני טועם את משחת הזהב הזו!!!! אין מלים בפי לתאר את הקדושה הזאת,פשוט אין
-