מצב סיכום
מטפסת על הקירות עם הילד/ים בבית?
עייפות, תסכול, מותשת
• את חווה רגשי אשמה והרגשה שאת "אמא גרועה"....• קשה לך לתפקד, את חסרת סבלנות, עצבנית.
מה אפשר לעשות?
- לשכב לישון ביחד עם הילדים או לא יאוחר מ22:00. כך גם בלילה רווי התעוררויות של הילד, תקבלי מעט שינה שתתן לך כוח להתחיל מחר יום חדש.
- לשכב לישון מוקדם ולישון צהריים אם את יכולה (גם חצי שעה יכולה לתרום המון כוחות!)
- "אצלינו (בהריון השני) היה לי "עוצר" בשעה 10. אם לא נרדמתי - קראתי ספר (בד"כ כן נרדמתי). ככה לפחות התחלתי את היום לא-כ"כ-עייפה, ולכן עם קצת יותר סבלנות." (תרמה: תבשיל קדרה)
- עם ילדים קטנים- לעשות משהו אחר (אינטרנט, עבודות בית, אומנות, לקרוא ספר וכו') כשהילד נרדם- " פתאום כשהזמן הוא שלי ואני לא צריכה להשגיח על אף אחד אחר אני קמה לתחייה" (תרמו: עדינה ניפו, ענת גביש)
- טיפולים אלטרנטיבים (פרחי באך, הומיאופתי, וכו').
- לשתף, כי נעים להרגיש שיש מי שמקשיב מבין וגם תומך.
הילד צריך עניין ואתגר
- הילד מחפש אתגרים חדשים - כאשר מזג האוויר מאפשר זאת - כדאי לצאת החוצה, למקום בו הילדים יכולים להוציא מרץ, ואת - לנוח (יחסית).(תרמה: תבשיל קדרה)
- אפשר לעשות ביחד סידורים חיוניים לתפקוד הבית- קניות, שוק, דואר. כאן טמון העניין האמיתי- אלו החיים. (תרמה: לוטם מרווני)
מה עושים במשך היום בבית עם הילדים?
• אפשר להזמין עוד אמא אם ילד שיעסיקו אחד את השני. (תרמה: מרינה שלנועה)• השתוללות מונחית ע"י ההורה-
" היה קיץ - כך שממש ממש לא התאים לי לזוז מהבית. התמקמתי בסלון, ואפשרתי לילדים להשתולל: הם עושים רכבות מקרשי חיתוך, וקפצו/רצו עליהן. ישבתי על הרצפה, והם רצו סביבי. יש לנו אריחי-רצפה מאוירים, הם קפצו מהם ואליהם בעידודי הרב. עוד - הם קפצו לי על הגב כשאני יושבת, ובהמשך - זה על הגב של זה (יתרון של שניים). והיו עוד המון. (חלק דרש שת"פ של בעלי - הבית חיכה לו הפוך כשהוא חזר מהעבודה)." (תרמה: תבשיל קדרה)
(תרמו: עדינה ניפו, תבשיל קדרה, בשמת א, מרינה שלנועה, ענת גביש)
תחושת בדידות חברתית
• בגן שעשועים הקרוב לבית יוכלו הילדים להתחבר עם ילדים נוספים. בתקופת הלימודים בשעות אחרי הצהריים ובתקופות החופש- בשעות הבוקר הנעימות. דרך הכרות של ילדים נוצרים לעתים קשרים בין ההורים.• להזמין חברים הביתה.
• לבקר חברים בביתם.
• לבדוק ברשימה הצהובה או הלבנה על משפחות חינוך ביתי באזורך וליצור איתם קשר (תרמה: POOH והתוספות)
(תרמו: נאבקת בעצלנות, POOH והתוספות, דניתוש)
ראי גם: גלגלי הצלה לאימהות