היי שירז
אנחנו בביה"ס דמוקרטי כבר שנה חמישית,לפני כן חינוך ביתי.
אינני מרגישה כבעלת נסיון מכיוון שהנסיון ממשיך,אולם מעט מחוויותינו אשמח לשתף.
ביה"ס שלנו הוקםתוך זמן קצר כך שלא היתה הכנה "מושלמת" אם יש דבר כזה בכלל לחינוך הדמוקרטי.
הלמידה נעשתה ונעשית עד היום תוך כדי החיים.
כפי שנאמר כאן ישנו שוני בין בתי הספר השונים,אולם ישנו בסיס מסויים שכן מלווה את כל בתי הספר הללו
ברמה זו או אחרת, וזה המבנה של חוקת בית ספר,פרלמנט ,העובדה שלכל חבר בקהילה ילדים,צוות,הורים יש קול אחד השווה לזה של האחרים בהצבעות בפרלמנט ואפשרות הבחירה.
ובוודאי דברים חשובים נוספים שאני לא זוכרת כרגע.
בבית הספר שלנו (ביה"ס הדמוקרטי לב השרון
www.democratilevhasharon.com) הילד יכול לבחור ממגוון המקצועות המוצעים לו,את אלא המושכים או מעניינים אותו ביותר,אין מקצועות חובה,וישנה אפשרות בחירה של לא לבחור בכלום גם זו בחירה(בני הפרטי בחר כך מספר שנים).
קבוצות הבסיס רב גילאיות,כשיכול להיות מצב שבו ילד בן 10 שאוהב ומצליח במתמטיקה ילמד מתמטיקה מתקדמת עם ילדים בני 14.
השאיפה הבסיסית היא לתת לכל ילד את המקום להיות מי שהוא תוך כבוד לסביבה שבה הוא נמצא.
אכן זהו תהליך לא קצר ולא פשוט כלל בוודאי למי שמורגל למערכת הרגילה וגם למי שרוצה אחרת אבל הוא עצמו גדל במערכת רגילה כמו רובינו.
אינני יודעת אם בבית הספר שלכם יישארו אותם המורים,אולם אם כן מן הסתם הם יצטרכו לעבור לימודים במכון הדמוקרטי או משהו דומה לזה.
גם ההורים לא תמיד מוכנים לקבל את העובדה שילדם יכול לבחור מה ש"בא לו" ללמוד.כך שגם ההורים צריכים לעבור תהליך כלשהו.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות את יכולה לשלוח לי מייל עם את רוצה(בדף הבית שלי) ,ולהיכנס לאתר של ביה"ס שלנו.
בהצלחה לכם!