מה גיליתי ברשימת הרכיבים
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני את שלי עשיתי בעיקר עם מעבד מזון של בראון, קטן וחמוד. כזה עם מנוע שמחזיקים ביד ואפשר להתאים אותו לשלל מיכלים.
אפשר להוסיף שתי טיפות שמן שומשום או שמן בטנים, או שמן זית, או להתחיל עם מעט בטנים ולהוסיף לאט לאט ואז להיות סבלני ובכל פעם שכל הגוש נדבק לצדדים, להסיר אותו עם כף עץ ולהחזיר לאמצע.
אפשר להוסיף שתי טיפות שמן שומשום או שמן בטנים, או שמן זית, או להתחיל עם מעט בטנים ולהוסיף לאט לאט ואז להיות סבלני ובכל פעם שכל הגוש נדבק לצדדים, להסיר אותו עם כף עץ ולהחזיר לאמצע.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
בקיצור, שלא תדמיינו אותי עם צמות, מטפחת וסינר מחזיקה צנצנת שעליה כובע אמבטיה עם משבצות אדומות!
למה לא?
למה לא?
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
להסיר אותו עם כף עץ
למה דווקא עץ?
רשימת רכיבים של לחם עינן מחיטה מלאה טרום נבוטה:
חיטה טרום נבוטה, קמח חיטה מלא, מים, גלוטן, סובין, שמרים, מולאסה, מלח, שמן סויה, חומר מתחלב (E-481), חומר משמר (E-282), חומצה אסקורבית (E-300)
רשימת רכיבים של "ברמן דגני-קלות"
מועשר בויטמינים מקבוצת B ובחומצה פולית, בהמלצת משרד הבריאות, 100% קמח מלא
לחם דגנים קל פרוס דל פחמימות
(ועוד כמה פרומואים... הכל מודפס על האירזה באופן חגיגי, ואז מאחורה בקטן רשימת רכיבים):
קמח חיטה מלא, מים, גלוטן חיטה, סיבי שיבולת שועל, שמרים, לתת שעורה, גרעיני דוחן, מולסה, מלח, קמח סויה, פוטסיום כלוריד, חומר מתחלב, גואר, קלציום פרופיונט, מלח לימון, אלפא עמילאז, ויטמין C, ויטמין B1(תיאמין), ויטמין B2 (ריבופלבין), ויטמין B6 (פירידוקסין), חומצה פולית.
אשמח להערות, איש איש כפי יכולתו
למה דווקא עץ?
רשימת רכיבים של לחם עינן מחיטה מלאה טרום נבוטה:
חיטה טרום נבוטה, קמח חיטה מלא, מים, גלוטן, סובין, שמרים, מולאסה, מלח, שמן סויה, חומר מתחלב (E-481), חומר משמר (E-282), חומצה אסקורבית (E-300)
רשימת רכיבים של "ברמן דגני-קלות"
מועשר בויטמינים מקבוצת B ובחומצה פולית, בהמלצת משרד הבריאות, 100% קמח מלא
לחם דגנים קל פרוס דל פחמימות
(ועוד כמה פרומואים... הכל מודפס על האירזה באופן חגיגי, ואז מאחורה בקטן רשימת רכיבים):
קמח חיטה מלא, מים, גלוטן חיטה, סיבי שיבולת שועל, שמרים, לתת שעורה, גרעיני דוחן, מולסה, מלח, קמח סויה, פוטסיום כלוריד, חומר מתחלב, גואר, קלציום פרופיונט, מלח לימון, אלפא עמילאז, ויטמין C, ויטמין B1(תיאמין), ויטמין B2 (ריבופלבין), ויטמין B6 (פירידוקסין), חומצה פולית.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
זה מה שיש לי. עץ. מה עדיף? פלסטיק? מתכת? מעדיפה עץ...
בקשר ללחם, בחיי... עדיף להכין בבית. כשאכלתי לחם הייתי מכינה לחם באופה, פורסת ומקפיאה.
את ההפשרה עשיתי בטוסטר קפיץ. גם מהיר וגם טעים טעים.
בקשר ללחם, בחיי... עדיף להכין בבית. כשאכלתי לחם הייתי מכינה לחם באופה, פורסת ומקפיאה.
את ההפשרה עשיתי בטוסטר קפיץ. גם מהיר וגם טעים טעים.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_להסיר אותו עם כף עץ
למה דווקא עץ?_
הכי בטוח.
מתחילה לתהות איפה קונים מכתש ועלי טובים, עמידים, ומאיזה חומר.
נראה לי שזה המכשיר לטחון בו גרגרי שומשום.
מעניין ממי לומדים להשתמש בדבר הזה.
פעם אחת בחיים ראיתי איש זקן בירושלים עושה חומוס עם מכתש ועלי. אחד החומוסים הכי טעימים שאכלתי בחיים. באיזה חור קטן בעיר העתיקה. התנועות שלו, הסיבוב הזה, זה משהו שצריך ללמוד.
ואני, בעוונותי, במה שקשור בבישול - נורא מפחדת ללמוד מטקסטים. בחיי. אני בן אדם שלומד הכל מטקסטים. ללדת, להיניק, לגדל ילדים בלי חיתולים, תולדות הציונות. מה שתרצו. לבשל - לא. חייבת לראות מישהו חי לידי עושה. רק אז יהיה לי אומץ לעשות.
למה דווקא עץ?_
הכי בטוח.
נראה לי שזה המכשיר לטחון בו גרגרי שומשום.
פעם אחת בחיים ראיתי איש זקן בירושלים עושה חומוס עם מכתש ועלי. אחד החומוסים הכי טעימים שאכלתי בחיים. באיזה חור קטן בעיר העתיקה. התנועות שלו, הסיבוב הזה, זה משהו שצריך ללמוד.
ואני, בעוונותי, במה שקשור בבישול - נורא מפחדת ללמוד מטקסטים. בחיי. אני בן אדם שלומד הכל מטקסטים. ללדת, להיניק, לגדל ילדים בלי חיתולים, תולדות הציונות. מה שתרצו. לבשל - לא. חייבת לראות מישהו חי לידי עושה. רק אז יהיה לי אומץ לעשות.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=7&featid=4157
(לפי מה שכתוב שם, אפשר לקנות בחנויות של תבליני פרג)
http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=7&featid=4157
(לפי מה שכתוב שם, אפשר לקנות בחנויות של תבליני פרג)
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
(פתאום מתחשק לי לקנות)
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ואין לי במשפחה מישהי/ו שעושה את מה שאני רוצה ללמוד.
אין אצלנו נשים זקנות עם מכתש ועלי. סבתא שלי היתה אלופת המודרניזם. היתה לה מכונת הכביסה הפרטית הראשונה ביישוב, ובטח גם המקרר החשמלי הראשון ביישוב (כל הרחוב היו שמים אצלה דברים, כי מובן שהקרח נמס להם...).
אין אצלנו נשים שטוות או אורגות. אמא שלי למדה לסרוג סוודרים נורבגיים בשיטה המסורתית הנורבגית, אבל היא הפסיקה לסרוג בשנות השישים. וגם לתפור.
אין אצלנו יותר נשים שעושות זיתים כבושים בבית, כי סבתא שלי הפסיקה לעשות את זה בסוף תקופת הצנע בערך. ועכשיו שיש לי כוח ואומץ ללמוד, סבתא כבר לא יכולה ללמד.
היינו היום לראשונה בעדן מרקט. רצינו לבחון את המקום. רק חלק ממנו אורגני. ושוב ושוב החזרתי דברים למדף אחרי שקראתי את רשימת הרכיבים.
והייתי צריכה נעלי התעמלות חדשות, להליכה. התבאסתי, כי הנעליים שקניתי רק לפני 3-4 שנים התבלו לגמרי. הסוליה נסדקה כל כך, שחדרו לי מים מלמטה. חברתי צוחקת, שהנעליים יוצרו להחזיק מעמד שנה מקסימום ואני משכתי אותן כמעט ארבע שנים - אבל כל כך מהר מתבלות היום נעלי הליכה?
והייתי צריכה תיק חדש, כי התיק שלי כבר בלוי כל כך שכולו קרוע מבפנים. התבאסתי. הוא רק בן 8-9 שנים. וכשאני קונה תיק חדש, אני חושבת: "ממה הוא עשוי? איך ייצרו אותו? האם בעבדות? האם מחומרים רעילים?" ולא כתוב ואני לא מתמצאת ואני חושבת על הספר "יחיפיה" שבו הבן הולך עם התרמיל שהיה של אבא שלו וחושבת, ממה היה התרמיל ההוא עשוי? ומי תפר אותו? תרמיל שהחזיק מעמד לפחות שני דורות.
טוב, זה צריך לעבור לדף אחר. יש רעיון לאן?
אין אצלנו נשים זקנות עם מכתש ועלי. סבתא שלי היתה אלופת המודרניזם. היתה לה מכונת הכביסה הפרטית הראשונה ביישוב, ובטח גם המקרר החשמלי הראשון ביישוב (כל הרחוב היו שמים אצלה דברים, כי מובן שהקרח נמס להם...).
אין אצלנו נשים שטוות או אורגות. אמא שלי למדה לסרוג סוודרים נורבגיים בשיטה המסורתית הנורבגית, אבל היא הפסיקה לסרוג בשנות השישים. וגם לתפור.
אין אצלנו יותר נשים שעושות זיתים כבושים בבית, כי סבתא שלי הפסיקה לעשות את זה בסוף תקופת הצנע בערך. ועכשיו שיש לי כוח ואומץ ללמוד, סבתא כבר לא יכולה ללמד.
היינו היום לראשונה בעדן מרקט. רצינו לבחון את המקום. רק חלק ממנו אורגני. ושוב ושוב החזרתי דברים למדף אחרי שקראתי את רשימת הרכיבים.
והייתי צריכה נעלי התעמלות חדשות, להליכה. התבאסתי, כי הנעליים שקניתי רק לפני 3-4 שנים התבלו לגמרי. הסוליה נסדקה כל כך, שחדרו לי מים מלמטה. חברתי צוחקת, שהנעליים יוצרו להחזיק מעמד שנה מקסימום ואני משכתי אותן כמעט ארבע שנים - אבל כל כך מהר מתבלות היום נעלי הליכה?
והייתי צריכה תיק חדש, כי התיק שלי כבר בלוי כל כך שכולו קרוע מבפנים. התבאסתי. הוא רק בן 8-9 שנים. וכשאני קונה תיק חדש, אני חושבת: "ממה הוא עשוי? איך ייצרו אותו? האם בעבדות? האם מחומרים רעילים?" ולא כתוב ואני לא מתמצאת ואני חושבת על הספר "יחיפיה" שבו הבן הולך עם התרמיל שהיה של אבא שלו וחושבת, ממה היה התרמיל ההוא עשוי? ומי תפר אותו? תרמיל שהחזיק מעמד לפחות שני דורות.
טוב, זה צריך לעבור לדף אחר. יש רעיון לאן?
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
לפי מה שכתוב שם, אפשר לקנות בחנויות של תבליני פרג
פתאום ראיתי בקישור שהבאת: שוק לוינסקי! זה מקום שכדאי להסתובב ולחפש בו.
מצד שני - מכתש ועלי שמשקלם הכולל 7 או 12 ק"ג???? זה חתיכת אבן גרניט!
פתאום ראיתי בקישור שהבאת: שוק לוינסקי! זה מקום שכדאי להסתובב ולחפש בו.
מצד שני - מכתש ועלי שמשקלם הכולל 7 או 12 ק"ג???? זה חתיכת אבן גרניט!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
תודה לקטקטית על רשימת הרכיבים (לי כבר אין לחמים כאלה בבית...).
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
עוד "התחייבויות" מרגיזות של יצרנים על האריזה: לדגני בוקר (מוצר שגם כך הוא לא משהו) נדמה לי של תלמה - "מכיל דגנים מלאים, באחריות" (עם סמל של חותמת, כאילו "מאושר").
אז קודם כל הם לא אומרים כמה דגנים מלאים, אפשר גם 10% בלבד וזה יעמוד בהגדרה. ושנית, מה בכלל צריך "אחריות" לקמח שעולה כמו קמח רגיל ולא מצריך שיטות עיבוד מיוחדות? זה לא שהם צריכים לצאת מגדרם או לספוג עלויות כדי לעמוד ב"אחריות" הזו.
אז קודם כל הם לא אומרים כמה דגנים מלאים, אפשר גם 10% בלבד וזה יעמוד בהגדרה. ושנית, מה בכלל צריך "אחריות" לקמח שעולה כמו קמח רגיל ולא מצריך שיטות עיבוד מיוחדות? זה לא שהם צריכים לצאת מגדרם או לספוג עלויות כדי לעמוד ב"אחריות" הזו.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
שמן ארגן מורחים קצת על שיער לח אחרי חפיפה, מרכך מיידית ופותח קשרים, וגם מריח נפלא.
איפה קנית? מספרה?
אני הייתי מכורה לו, וגם האמנתי בלב תמים שזהו שמן ארגן - אך... לא בדיוק.. או לא רק... כמובן שרשימת רכיבים אין, אז לך תדע/תסמוך.
הבנתי שמעורבב עם סיליקון או משהו אחר שמאוד מייבש.
הפסקתי להשתמש (בנתיים)
הכי פשוט - לקנות לחם שאור משיפון, שמכיל אך ורק קמח, מים ומלח. אלה הלחמים העגולים הפרוסים.
קרוטונית, של מי הלחם? איפה את מוצאת אותו?
תודה
איפה קנית? מספרה?
אני הייתי מכורה לו, וגם האמנתי בלב תמים שזהו שמן ארגן - אך... לא בדיוק.. או לא רק... כמובן שרשימת רכיבים אין, אז לך תדע/תסמוך.
הבנתי שמעורבב עם סיליקון או משהו אחר שמאוד מייבש.
הפסקתי להשתמש (בנתיים)
הכי פשוט - לקנות לחם שאור משיפון, שמכיל אך ורק קמח, מים ומלח. אלה הלחמים העגולים הפרוסים.
קרוטונית, של מי הלחם? איפה את מוצאת אותו?
תודה
-
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
מתחילים ואז עוקבים אחרי המוסיקה.
זה צריך להיות כבד, כך פעולת הטחינה יעילה יותר.
מתחילים ואז עוקבים אחרי המוסיקה.
זה צריך להיות כבד, כך פעולת הטחינה יעילה יותר.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אה ו{{}}קט קטית
לא מדובשו ולא מעוקצו.
לא הייתי נוגעת באף-אחד מהם.
ואם את לא רוצה להכין לבד, ואם לחמים איכותיים יקרים לך - אז ראי זאת כברכה שמאפשרת לך להפטר מחלקו המפוקפק של הלחם בתזונה.
לא מדובשו ולא מעוקצו.
לא הייתי נוגעת באף-אחד מהם.
ואם את לא רוצה להכין לבד, ואם לחמים איכותיים יקרים לך - אז ראי זאת כברכה שמאפשרת לך להפטר מחלקו המפוקפק של הלחם בתזונה.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2007, 16:18
- דף אישי: הדף האישי של דינ_אמית*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_לא זאת התולעת שאתה אוכל,
אלא זאת שאוכלת אותך_
קטקטית - גדול D-: ואשתמש, בטוח
(תני גם באוקראינית, בשביל הצליל)
בשמת- אמא שלך נורווגית? הו הקשר הנורווגי
שתבוא ללמד אותי איך עושים את הסוודרים המהממים האלה...
חשבתי שזה באופנה לחזור לתפור ולסרוג, אני בדרכי המבולגנת, נורא משתדלת לדעת קצת על כל אחד מהדברים האלה.
אם מדברים כאן על שמפואים וכאלה ולא רק על אוכל, אז כדאי לשים קישור לאתר הנל
http://www.cosmeticdatabase.com/splash. ... Findex.php
עם קרדיט לתמי שמצאה אותו, יש פה המון מוצרים קוסמטיים עם ניתוח של רכיביהם לפי הרשימה שעל הקופסא פלוס שורה תחתונה ברורה- בטוח לא בטוח.
אלא זאת שאוכלת אותך_
קטקטית - גדול D-: ואשתמש, בטוח
(תני גם באוקראינית, בשביל הצליל)
בשמת- אמא שלך נורווגית? הו הקשר הנורווגי

חשבתי שזה באופנה לחזור לתפור ולסרוג, אני בדרכי המבולגנת, נורא משתדלת לדעת קצת על כל אחד מהדברים האלה.
אם מדברים כאן על שמפואים וכאלה ולא רק על אוכל, אז כדאי לשים קישור לאתר הנל
http://www.cosmeticdatabase.com/splash. ... Findex.php
עם קרדיט לתמי שמצאה אותו, יש פה המון מוצרים קוסמטיים עם ניתוח של רכיביהם לפי הרשימה שעל הקופסא פלוס שורה תחתונה ברורה- בטוח לא בטוח.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
בשמת- אמא שלך נורווגית?
ממש לא. ממש לגמרי תל-אביבית...
גרנו שם שנה, ואמא שלי מוכשרת בכל דבר, צ'יק צ'אק למדה לעשות סקי כמו נורבגית, לסרוג בשיטה שלהם וסרגה סוודרים נורבגיים מסורתיים לה ולאבי, ועוד.
כאמור, הפסיקה לסרוג בשנות השישים. לפני כארבעים שנה...
ממש לא. ממש לגמרי תל-אביבית...
גרנו שם שנה, ואמא שלי מוכשרת בכל דבר, צ'יק צ'אק למדה לעשות סקי כמו נורבגית, לסרוג בשיטה שלהם וסרגה סוודרים נורבגיים מסורתיים לה ולאבי, ועוד.
כאמור, הפסיקה לסרוג בשנות השישים. לפני כארבעים שנה...
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
שירשור על אקסייטוטוקסינים
(ובהם גלוטמט)
(ובהם גלוטמט)
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אז מה עושים בענין הלחם? רק מכינים לבד?
אני אופה לבד אבל אולי פעם בשבועיים. שאר הזמן קונה, מנסה לחם שיפון או מלא, ובכ"ז יש שם כל מיני תוספות תמוהות.ואם קונים ממאפייה, כמו לחם ארז? אפשר לסמוך עליהם?
אני אופה לבד אבל אולי פעם בשבועיים. שאר הזמן קונה, מנסה לחם שיפון או מלא, ובכ"ז יש שם כל מיני תוספות תמוהות.ואם קונים ממאפייה, כמו לחם ארז? אפשר לסמוך עליהם?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
בשמת, אמצי לך סבתא.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ובכ"ז יש שם כל מיני תוספות תמוהות
מה למשל?
דווקא יש לחמים מלאים וכבדים בלי תוספות בכלל.
ויש את הלחמים של הרדוף ואדמה (גם שם צריך לקרוא ברשימת הרכיבים, כי יש ויש...)
מה למשל?
דווקא יש לחמים מלאים וכבדים בלי תוספות בכלל.
ויש את הלחמים של הרדוף ואדמה (גם שם צריך לקרוא ברשימת הרכיבים, כי יש ויש...)
-
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני ממליצה על היפני. קניתי לפני כמה שנים בחנות של מזרח ומערב (יש בהרצליה ובירושלים). אולי גם יש בטיב טעם שבפולג. יש כל מיני גדלים. חשוב החריצים בקערה. לי יש אחד די קטן ואני מרוצה. משתמשת בעיקר לשומשום ובוטנים.
אני ממליצה על היפני. קניתי לפני כמה שנים בחנות של מזרח ומערב (יש בהרצליה ובירושלים). אולי גם יש בטיב טעם שבפולג. יש כל מיני גדלים. חשוב החריצים בקערה. לי יש אחד די קטן ואני מרוצה. משתמשת בעיקר לשומשום ובוטנים.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
מה זה היפני?
מה זה החריצים שבקערה?
למה הם חשובים?
ומה החומר? אבן, מתכת, שיש?
מה זה החריצים שבקערה?
למה הם חשובים?
ומה החומר? אבן, מתכת, שיש?
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
סבתי ראתה עלי ומכתש כבדים מאבן ירוקה (לדבריה) בחנות השפים ליד לוינסקי, נראה לי 4-שף קוראים לה. זה עלה הון תועפות אז סביר להניח שזה מהכבדים-כבדים שאתם מחפשים...
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
היפני עשוי נראה לי מחימר. המקל מעץ. זה לא נורא יקר. קשה לי להסביר לגבי החריצים אבל אם תראי בחנות אז תביני.
פעם בטח היה כאן בכל בית...עכשיו קונים כבר שומשום כתוש בשקית...
נראה לי ששלי עלה משהו כמו 80-100 שח לאחד די קטן. אבל זה היה לפני 7 שנים בערך. אני חושבת שאפילו בניצת הדובדבן מכרו אותם.
פעם בטח היה כאן בכל בית...עכשיו קונים כבר שומשום כתוש בשקית...
נראה לי ששלי עלה משהו כמו 80-100 שח לאחד די קטן. אבל זה היה לפני 7 שנים בערך. אני חושבת שאפילו בניצת הדובדבן מכרו אותם.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אם זה עשוי מאבן וכבד ושביר זה אולי לא ידידותי לילדים...וחבל כי הילד שלי (4.5) מאד אוהב להשתמש בזה.
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
פריכיות אורז - אורז מלא ומלח. בסדר ? או שגם זה לא משהו (במיוחד לילדים) ?
אווז מעושן - שומר נפשו ירחק. מכיל חומר משמר שעל פי האינטרנט אללה יוסתור. רלבנטי לתקופת החורף, כי הרבה מתכוני מרק מכילים את הרכיב הזה. אכן, אם לא לוקחים בחשבון את העובדה שהמוצר הזה רעיל (לא פחות מזה...), מדובר במשרג מרקים מספר 1.
סילאן -- לשים לב שקונים את הסוג בלי הסוכר. כנ"ל לגבי רסק תפוחים קנוי.
אווז מעושן - שומר נפשו ירחק. מכיל חומר משמר שעל פי האינטרנט אללה יוסתור. רלבנטי לתקופת החורף, כי הרבה מתכוני מרק מכילים את הרכיב הזה. אכן, אם לא לוקחים בחשבון את העובדה שהמוצר הזה רעיל (לא פחות מזה...), מדובר במשרג מרקים מספר 1.
סילאן -- לשים לב שקונים את הסוג בלי הסוכר. כנ"ל לגבי רסק תפוחים קנוי.
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
באולאה, חנות מיוחדת לשמן זית בתל אביב, יש מכתש ועלי מעץ מצרפת ועולה 200 שח.
לגבי לחם, יש מאפיות שמשתמשות במה שנקרא "משפרי אפיה", ויש כאלה שלא. במאפייה של אמא שלי, באמירים, יש לחם מקמח מלא ולחם שאור שיפון וגם פיתות מקמח מלא, ללא שום תוספים. אבל הקמח לא אורגני (חלק מהרכיבים אורגניים).
לגבי לחם, יש מאפיות שמשתמשות במה שנקרא "משפרי אפיה", ויש כאלה שלא. במאפייה של אמא שלי, באמירים, יש לחם מקמח מלא ולחם שאור שיפון וגם פיתות מקמח מלא, ללא שום תוספים. אבל הקמח לא אורגני (חלק מהרכיבים אורגניים).
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
רסק תפוחי עץ-זה באמת משהו שאני לא מבינה למה לקנות לוקח בדיוק 5 דקות להכין אחד מעולה בבית, לא כזה שפשוט מועכים תפוח חי אלא כזה כמו של סבתא, מבושל (נו, כמו שקונים בחנות). לוקחים איזה תפוחים שאוהבים שמים עם קצת מים בסיר עד שרך ומועכים עם מזלג.
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
רסק תפוחי עץ-זה באמת משהו שאני לא מבינה למה לקנות
הופה הופה הופה ... אם יש לך דקה, עשי פרסה וחיזרי בכדי לתת מתכון עם כמויות מדויקות. אחד שווה, לרסק סמיך וחלק. חשוב שיהיה חלק !
תודה.
הופה הופה הופה ... אם יש לך דקה, עשי פרסה וחיזרי בכדי לתת מתכון עם כמויות מדויקות. אחד שווה, לרסק סמיך וחלק. חשוב שיהיה חלק !
תודה.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אין כמויות, תפוחים, מעט מים (כמו עד הקרסוליים נגיד) מקולפים ובלי ליבה-אם את רוצה חלק וכשרכים למעוך עם בלנדר מוט ואז זה באמת חלק כמו טוסיק של תינוק...
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אה, ושימי לב שזה באמת מהיר ולא לשרוף את זה כי זה לא טעים ברבקיו... אז על אש קטנה ולהשגיח (אני אלופה בלשכוח את זה ואחר כך לגרד קרמל תפוחי מהסיר...).
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
תודה. תפוחים פרוסים, כן ?
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
היום טיילנו וניינו צמאים, נכנסנו לאיזה מקום לקנות מים ופתאום התחשק לי משהו טיפ-טיפה מתוק (לרוב אני אוהבת לשתות מים). מצאתי מים עם נענע. בהשפעת הדף הזה הסתכלתי ברשימת הרכיבים וראיתי שהוא מועשר בכל מיני דברים (ויטמינים! הזה בריא!!). שתיתי מים.
לא אוכלת מועשרים. תודה רבה, מעדיפה שיהיו עניים.
לא אוכלת מועשרים. תודה רבה, מעדיפה שיהיו עניים.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
פה בארצות הברית של אמריקה מאד מקובל לשתות Vitamin Water שזה מים סגולים, או כחולים, או ירוקים, או כתומים, בבקבוק פלסטיק מפונפן, עם הרבה סוכר (או ממתיק מלאכותי בגרסת הדיאט) הרבה צבע מאכל סינתטי או "טבעי", וויטמינים (תלוי ביצרן ובמודה החולפת, בעיקר ויטמין C)
ה"פציינט" האחראי שרוכש את המוצר בד"כ ישתה אותו יחד עם ארוחה מהירה מזעזעת של מוצר בשר טחון בלתי מזוהה, עתיר כימיקלים, חומרי הדברה, חומרים משמרים, ושאר מסרטנים, בלחם שלא מעלה עובש גם אחרי שמונה-עשרה שנים ולקינוח שוב משהו מאותו הבצק אבל מלא מלא סוכר (שניה, לא שתית לפני רגע "דיאט"?) את זה מורידים עם משהו שרק אמריקאים מוכנים לכנותו קפה.
את הקומבו הבריאותי הזה ראיתי מוגש בכל מקום שעוברים בו אלפי אנשים ביום (תחנות רכבת ורכבות, שדות תעופה ומטוסים, מגרשי ספורט, קניונים, מרכזי ערים ועוד) ובחלק ניכר מבתי המזון. בצק אלסטי מגומי תעשייתי, עם בשר שלא ברור אם היה בעברו איזשהי קרבה משפחתית לפרה או חיה אחרת (ואם כן, לא ברור איזה פרומיל ממנו, והוא בטח כבר שכח מזמן...) ומים סגולים בטעם ויטמין C. בשביל הבריאות!
(בקיצור, אנחנו עולים למטוס בעוד פחות משבוע, עם צידנית.)
ה"פציינט" האחראי שרוכש את המוצר בד"כ ישתה אותו יחד עם ארוחה מהירה מזעזעת של מוצר בשר טחון בלתי מזוהה, עתיר כימיקלים, חומרי הדברה, חומרים משמרים, ושאר מסרטנים, בלחם שלא מעלה עובש גם אחרי שמונה-עשרה שנים ולקינוח שוב משהו מאותו הבצק אבל מלא מלא סוכר (שניה, לא שתית לפני רגע "דיאט"?) את זה מורידים עם משהו שרק אמריקאים מוכנים לכנותו קפה.
את הקומבו הבריאותי הזה ראיתי מוגש בכל מקום שעוברים בו אלפי אנשים ביום (תחנות רכבת ורכבות, שדות תעופה ומטוסים, מגרשי ספורט, קניונים, מרכזי ערים ועוד) ובחלק ניכר מבתי המזון. בצק אלסטי מגומי תעשייתי, עם בשר שלא ברור אם היה בעברו איזשהי קרבה משפחתית לפרה או חיה אחרת (ואם כן, לא ברור איזה פרומיל ממנו, והוא בטח כבר שכח מזמן...) ומים סגולים בטעם ויטמין C. בשביל הבריאות!
(בקיצור, אנחנו עולים למטוס בעוד פחות משבוע, עם צידנית.)
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
יש מכתש ועלי מעץ מצרפת ועולה 200 שח.
איך העץ? עמיד בכתישה? ניסית פעם?
בקיצור, אנחנו עולים למטוס בעוד פחות משבוע, עם צידנית
א. זה בדיוק מה שעשינו בטיסה האחרונה, אחרי החוויה המזעזעת שעברתי בטיסות לכנס בקיץ. הבנתי שאין מה לדבר על "אוכל במטוס", ופשוט הבאתי לנו צידה לדרך. כן, תפוחים חתוכים, פריכיות אורז אורגניות וכו'. אמרו לי שבבידוק הביטחוני עלולה להיות לי בעיה, ושחשוב שאסביר שיש לי ילד שלא יכול לאכול את הארוחות שמוגשות במטוס בלה-בלה-בלה, בסוף לא התייחסו בכלל.
אבל בארה"ב הם עלולים להתייחס ועוד איך. חשוב לברר מראש, שלא יזרקו לך לפח הכל בטענה שזה עלול לשמש ליצירת פצצה!
<זה אומר שאת באה לביקור מולדת????>
איך העץ? עמיד בכתישה? ניסית פעם?
בקיצור, אנחנו עולים למטוס בעוד פחות משבוע, עם צידנית
א. זה בדיוק מה שעשינו בטיסה האחרונה, אחרי החוויה המזעזעת שעברתי בטיסות לכנס בקיץ. הבנתי שאין מה לדבר על "אוכל במטוס", ופשוט הבאתי לנו צידה לדרך. כן, תפוחים חתוכים, פריכיות אורז אורגניות וכו'. אמרו לי שבבידוק הביטחוני עלולה להיות לי בעיה, ושחשוב שאסביר שיש לי ילד שלא יכול לאכול את הארוחות שמוגשות במטוס בלה-בלה-בלה, בסוף לא התייחסו בכלל.
אבל בארה"ב הם עלולים להתייחס ועוד איך. חשוב לברר מראש, שלא יזרקו לך לפח הכל בטענה שזה עלול לשמש ליצירת פצצה!
<זה אומר שאת באה לביקור מולדת????>
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אבל בארה"ב הם עלולים להתייחס ועוד איך
אותי עצרו בנמל התעופה בסן פרנסיסקו כי הייתה לי בננה בתיק יד.
(לא ישבתי מאסר עולם בכלא, רק חקרו והזהירו אותי בשדה התעופה, אבל זה לא היה ממש נעים...)
אותי עצרו בנמל התעופה בסן פרנסיסקו כי הייתה לי בננה בתיק יד.
(לא ישבתי מאסר עולם בכלא, רק חקרו והזהירו אותי בשדה התעופה, אבל זה לא היה ממש נעים...)
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
בלחם שלא מעלה עובש גם אחרי שמונה-עשרה שנים
אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!!!! זה אמיתי הסיפור הזה?
מרשימת המרכיבים שם אפשר להסיק שמתפגרים אחרי אכילה חד פעמית של הדבר הזה. ולחשוב שילדים קטנם ורכים עם קיבה מתוקה ותמימה אוכלים את זה...
אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!!!! זה אמיתי הסיפור הזה?
מרשימת המרכיבים שם אפשר להסיק שמתפגרים אחרי אכילה חד פעמית של הדבר הזה. ולחשוב שילדים קטנם ורכים עם קיבה מתוקה ותמימה אוכלים את זה...
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני אופה לבד אבל אולי פעם בשבועיים. שאר הזמן קונה
כשאופים - אפשר להכפיל כמויות, להכין כמה כיכרות ולהקפיא.
ככה אנחנו עושים.
כשאופים - אפשר להכפיל כמויות, להכין כמה כיכרות ולהקפיא.
ככה אנחנו עושים.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ואם את לא רוצה להכין לבד
למה לא?
רוצה, רוצה!
לא יודעת איך S-:
מנסה ולא מצליחה
וזה לא שיש לי שתי ידיים שמאליות,
אני אשת חייל ממוצעת,
מבשלת טעים ואופה סבבה.
אבל מלחם מלא שאני מכינה אפשר לבנות את גדר ההפרדה.
אם יש למישהי מתכון (וזה נראה שלרבות יש אבל הן לא מגלות 0-:)
אבל בבקשה מתכון שיצליח, ושטוב גם למתחילות.
כולל טיפים של כמה זמן להטפיח וכאלה...
בלי אופה לחם ועם הסבר איפה קונים את המרכיבים!!!
שוטטתי בדף של הלחם אבל הלכתי שם לאיבוד S-:
אם מישהי ניסתה מתכון משם והצליח לה שתעתיק אותו לפה בבקשה!!!
למה לא?
רוצה, רוצה!
לא יודעת איך S-:
מנסה ולא מצליחה
וזה לא שיש לי שתי ידיים שמאליות,
אני אשת חייל ממוצעת,
מבשלת טעים ואופה סבבה.
אבל מלחם מלא שאני מכינה אפשר לבנות את גדר ההפרדה.
אם יש למישהי מתכון (וזה נראה שלרבות יש אבל הן לא מגלות 0-:)
אבל בבקשה מתכון שיצליח, ושטוב גם למתחילות.
בלי אופה לחם ועם הסבר איפה קונים את המרכיבים!!!
שוטטתי בדף של הלחם אבל הלכתי שם לאיבוד S-:
אם מישהי ניסתה מתכון משם והצליח לה שתעתיק אותו לפה בבקשה!!!
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
לחם מקמח מלא שלנו:
ארבע וחצי כוסות קמח מלא אורגני
שלוש כפות סוכר קנים אורגני
חצי כף מלח
שלוש כפות שמן זית
כף וחצי שמרים יבשים
בערך כוס וחצי מים בטמפרטורת אמבטיה.
מערבבים הכל, מוסיפים עוד קצת מים אם צריך, לשים עד שנמאס (רצוי עשר דקות אבל בדרך כלל נמאס קודם), שמים בקערה על השיש ומכסים במגבת מטבח בערך שעה. בזמן הזה הבצק תופח בערך פי שתיים.
מורחים תבנית בקצת שמן זית ושמים עליה קצת קמח, מנערים את עודפי הקמח, מעבירים את הבצק לתבנית.
מכסים שוב במגבת ומחכים בערך חצי שעה. באותו זמן מחממים את התנור למאה ושמונים מעלות.
מכניסים את הלחם לבערך עשרים דקות עד חצי שעה. צריך לראות שהלמעלה די קשה וחום.
מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור, הופכים אותה על מגבת נקיה ומוציאים את התבנית כלומר משאירים את הלחם הפוך על המגבת להתקרר. כך גם הלמטה נהיה קשה ולא לח.
אחרי שהלחם מתקרר, הוא נפרס ממש יפה לפרוסות דקות שאפשר להקפיא אותן.
אם יש כאן משהו שאת לא יודעת איפה לקנות, תכתבי.
ארבע וחצי כוסות קמח מלא אורגני
שלוש כפות סוכר קנים אורגני
חצי כף מלח
שלוש כפות שמן זית
כף וחצי שמרים יבשים
בערך כוס וחצי מים בטמפרטורת אמבטיה.
מערבבים הכל, מוסיפים עוד קצת מים אם צריך, לשים עד שנמאס (רצוי עשר דקות אבל בדרך כלל נמאס קודם), שמים בקערה על השיש ומכסים במגבת מטבח בערך שעה. בזמן הזה הבצק תופח בערך פי שתיים.
מורחים תבנית בקצת שמן זית ושמים עליה קצת קמח, מנערים את עודפי הקמח, מעבירים את הבצק לתבנית.
מכסים שוב במגבת ומחכים בערך חצי שעה. באותו זמן מחממים את התנור למאה ושמונים מעלות.
מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור, הופכים אותה על מגבת נקיה ומוציאים את התבנית כלומר משאירים את הלחם הפוך על המגבת להתקרר. כך גם הלמטה נהיה קשה ולא לח.
אחרי שהלחם מתקרר, הוא נפרס ממש יפה לפרוסות דקות שאפשר להקפיא אותן.
אם יש כאן משהו שאת לא יודעת איפה לקנות, תכתבי.
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
חלק חשוב מאוד בהכנת לחם הוא הלישה, כיוון שזה מה שבונה את הקשרים בין הגלוטן, ומאפשר אחכ את החללים שגורמים ללחם להיות אוורירי (בשיפון אין גלוטן ולכן קשה להכין לחם מ-100 אחוז קמח שיפון. אמא שלי מוסיפה ללחם שיפון 10% קמח חיטה, וזה מה שמאחד את הקמח ומאפשר יצירת לחם). צריך ללוש לפחות 10 דקות, עד שהבצק חלק ומבריק. צריך ללחוץ על הבצק עם שורש כך היד ולקפל אותו, כך שוב ושוב. אם ההסבר שלי לא מובן תבקשי ממישהו שיראה לך איך לשים. בכל מקרה, לחם מקמח מלא שאינו מכיל משפרי אפייה תמיד יהיה דחוס והרבה הרבה פחות אוורירי מלחם עם משפרים או מקמח לבן, שהוא קל יותר. אם את רוצה, את יכולה לערבב בתוך הקמח המלא 10 אחוז קמח לבן (יש כ-5 דרגות של לבן בקמח, לא כל לבן הוא אותו דבר. יש גם קמח אחיד שהוא הרבה פחות לבן).
חלק חשוב מאוד בהכנת לחם הוא הלישה, כיוון שזה מה שבונה את הקשרים בין הגלוטן, ומאפשר אחכ את החללים שגורמים ללחם להיות אוורירי (בשיפון אין גלוטן ולכן קשה להכין לחם מ-100 אחוז קמח שיפון. אמא שלי מוסיפה ללחם שיפון 10% קמח חיטה, וזה מה שמאחד את הקמח ומאפשר יצירת לחם). צריך ללוש לפחות 10 דקות, עד שהבצק חלק ומבריק. צריך ללחוץ על הבצק עם שורש כך היד ולקפל אותו, כך שוב ושוב. אם ההסבר שלי לא מובן תבקשי ממישהו שיראה לך איך לשים. בכל מקרה, לחם מקמח מלא שאינו מכיל משפרי אפייה תמיד יהיה דחוס והרבה הרבה פחות אוורירי מלחם עם משפרים או מקמח לבן, שהוא קל יותר. אם את רוצה, את יכולה לערבב בתוך הקמח המלא 10 אחוז קמח לבן (יש כ-5 דרגות של לבן בקמח, לא כל לבן הוא אותו דבר. יש גם קמח אחיד שהוא הרבה פחות לבן).
-
- הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
- דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ומים סגולים בטעם ויטמין C. בשביל הבריאות!
הם לא הופכים מזה לרואים-ואינם-נראים?
אמאלה.
הם לא הופכים מזה לרואים-ואינם-נראים?
אמאלה.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
גם אני רוצה להתחיל לאפות לחם! היום רבתי עם הקניין המשפחתי (שמסתובב עם הילדים ועושה סידורים בזמן שאני לצערי עובדת בבית) כי הוא סירב להוציא שוב 16 שקלים על לחם אורגני של תושייה (בלי אישורים של החברות המפקחות אבל מלא וטעים מאוד! בחרתי להאמין להם...). וקנה לחם אחיד ארוז ופרוס של אנג'ל )-: - זה אפילו לא טעים! ספרתי שם שישה סוגי E, קמח סויה ושאר מרעין בישין. באמת שאין צורך לפרט על חשבון שתי הדקות שנשארו מיום העבודה שלי. כלומר, לפעמים אני מתפשרת על לחם אחיד טרי כי זה לפחות טעים לי ומזכיר את הלחם של הילדוּת (אם כי הרבה יותר בהיר ו"מעודן" למרבה הצער, ובטח מלא מרכיבים רעים). אבל פרוס וארוז בניילון שגם מודפסים עליו יפה כל המזיקים... אה, שכחתי לציין "קמח חיטה כהה" - כלומר? איך הוא נהיה כהה?
בקיצור, אני כבר הרבה זמן חיה בתחושה שלאפות לחם זה השלב הבא מבחינתי. אאזור אומץ ברגע שאהיה מובטלת (עוד שבועיים-שלושה, בעזרת קצת יותר שעות עבודה נמרצות וגמילה מ מה חדש).
בקיצור, אני כבר הרבה זמן חיה בתחושה שלאפות לחם זה השלב הבא מבחינתי. אאזור אומץ ברגע שאהיה מובטלת (עוד שבועיים-שלושה, בעזרת קצת יותר שעות עבודה נמרצות וגמילה מ מה חדש).
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
יש לא מעט דפים בנושא הלחם עם מתכונים ודיונים בנושא:
אופה לחם חשמלי
אנא ממרחים ללחם למאותגרת שומנית
גיוונים בלחם הביתי
לחם ממחמצת
לחם שאור
לחם שיפון עדיף מחיטה
מה כדאי להכניס בתוך הלחם שאנו אופים
והנה קישור ל{{}}משהו שאנחנו כתבנו על לחם
ו{{}}Library]מתכון ללחמניות Article1[/po].asp?cat=56&a id=107
את מוזמנת להצטרף אלינו, יש אצלנו יום אפיה בבית פעם בשבוע-שבועיים...
אופה לחם חשמלי
אנא ממרחים ללחם למאותגרת שומנית
גיוונים בלחם הביתי
לחם ממחמצת
לחם שאור
לחם שיפון עדיף מחיטה
מה כדאי להכניס בתוך הלחם שאנו אופים
והנה קישור ל{{}}משהו שאנחנו כתבנו על לחם
ו{{}}Library]מתכון ללחמניות Article1[/po].asp?cat=56&a id=107
את מוזמנת להצטרף אלינו, יש אצלנו יום אפיה בבית פעם בשבוע-שבועיים...
-
- הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
- דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
שאלה על מה שלא מגיע עם רשימת רכיבים:
גבינה צהובה - מעולם לא קניתי את התעשיתיות, אבל אני מהמרת שיש בהן הרבה זבל. אני קונה לפעמים גבינה צהובה מחלב עיזים
שמיוצרת במחלבה קטנה כאן בסביבה, והיא רק עטופה בנייר, ונטולת רשימת רכיבים. אתן חושבות שגם לגבינות כאלו מוסיפים כל מיני חומרים?
גבינה צהובה - מעולם לא קניתי את התעשיתיות, אבל אני מהמרת שיש בהן הרבה זבל. אני קונה לפעמים גבינה צהובה מחלב עיזים
שמיוצרת במחלבה קטנה כאן בסביבה, והיא רק עטופה בנייר, ונטולת רשימת רכיבים. אתן חושבות שגם לגבינות כאלו מוסיפים כל מיני חומרים?
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
גבינה צהובה
אצלנו אוכלים רק מוצרלה שמגיעה ללא צבעי מאכל מיותרים וללא חומרים משמרים.
אצלנו אוכלים רק מוצרלה שמגיעה ללא צבעי מאכל מיותרים וללא חומרים משמרים.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
כאן הבעיה שלי!
אני אף פעם לא יודעת כמה זמן לאפות אותו, הוא לא מזהיב...
נשאר אפור S-:
ואז כשמוציאים אותו הוא מתקשה וממש נראה כמו בלוק מבטון.
אז למה בכל המתכונים כתוב עד שמזהיב???
אולי כי הקמח לא אורגני?
הקמח שיש לי בבית עכשיו הוא 100% מלא שצריך לשמור אותו במקרר.
מקודם היה קמח מלא שלא צריך לשמור במקרר...
יש הבדל? חוץ מההבדל במחיר כמובן שבו כבר הבחנתי היטב.
אני לא יודעת איפה קונים סוכר קנים ואיפה קונים קמח שיפון.
מה זה הדרגות של הלבן בקמח בעצם?
ואיפה מוצאים קמח אחיד?
תודה רבה ל אמא בבית ולדריה על המתכון ועל הטיפים
בינתיים הלכתי ללחם תושיה וקניתי לחם 100% שיפון
ביקשתי את הרכיבים שלו וקיבלתי מדבקה מקסימה עם פירוט
(מדביקים על הלחם לפי הבקשה מסתבר P-: אהבתי)
רכיבים (לחם 100%):
קמח שפון, קמח חיטה 3%, גרעיני שיפון גרוסים, שבולת שועל,
פשתן, גרעיני חמניות, סובין, אפונה, סובין סויה, שומשום, תמצית מלט,
מחמצת טבעית, מלח, שמרים ומים
המחיר 13 ש"ח, משקל 1 ק"ג (נראה פחות כי הלחם דחוס)
ועוד שאלה...
קמח שיפון הוא קמח מלא?
כאן הבעיה שלי!
אני אף פעם לא יודעת כמה זמן לאפות אותו, הוא לא מזהיב...
נשאר אפור S-:
ואז כשמוציאים אותו הוא מתקשה וממש נראה כמו בלוק מבטון.
אז למה בכל המתכונים כתוב עד שמזהיב???
אולי כי הקמח לא אורגני?
הקמח שיש לי בבית עכשיו הוא 100% מלא שצריך לשמור אותו במקרר.
מקודם היה קמח מלא שלא צריך לשמור במקרר...
יש הבדל? חוץ מההבדל במחיר כמובן שבו כבר הבחנתי היטב.
מה זה הדרגות של הלבן בקמח בעצם?
ואיפה מוצאים קמח אחיד?
תודה רבה ל אמא בבית ולדריה על המתכון ועל הטיפים
בינתיים הלכתי ללחם תושיה וקניתי לחם 100% שיפון
(מדביקים על הלחם לפי הבקשה מסתבר P-: אהבתי)
רכיבים (לחם 100%):
קמח שפון, קמח חיטה 3%, גרעיני שיפון גרוסים, שבולת שועל,
פשתן, גרעיני חמניות, סובין, אפונה, סובין סויה, שומשום, תמצית מלט,
מחמצת טבעית, מלח, שמרים ומים
המחיר 13 ש"ח, משקל 1 ק"ג (נראה פחות כי הלחם דחוס)
ועוד שאלה...
קמח שיפון הוא קמח מלא?
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2007, 11:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_דגיגונת*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
'סנסט ילו' ברשימת המרכיבים של תוסף סידן. (אני לא אוהבת לקחת תוספי מזון אבל היונקת אלרגית למוצרי חלב..) למה להוסיף צבע מאכל לתוסף תזונה? מה זה משנה מה צבע הגלולה?
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
סנסט ילו למיטב ידיעתי הוא מהמסוכנים (שם נרדף לטרטרזין אם אני לא טועה)
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
תמצית מלט,
בבקשה תגידי לי מה המרכיב האמיתי, כי אם זה כך, אם תשתמשי במרכיבים שלהם, בטח שיצא לך בלוק מבטון

לגבי לחם, אני קונה תמיד לחם 100% שיפון, כמו הלחם הרוסי, שכתוב עליו שיש בו רק 3-4 מרכיבים, אני צריכה לבדוק בבית. אם לא זה, יש בירושלים את מאפיית הבחירה הטבעית, ושם אפשר לקנות לחמים טבעיים. כל שבועיים בערך, האיש עושה שם קניה מרוכזת, יש לי כרגע במקפיא איזה 5.
בבקשה תגידי לי מה המרכיב האמיתי, כי אם זה כך, אם תשתמשי במרכיבים שלהם, בטח שיצא לך בלוק מבטון

לגבי לחם, אני קונה תמיד לחם 100% שיפון, כמו הלחם הרוסי, שכתוב עליו שיש בו רק 3-4 מרכיבים, אני צריכה לבדוק בבית. אם לא זה, יש בירושלים את מאפיית הבחירה הטבעית, ושם אפשר לקנות לחמים טבעיים. כל שבועיים בערך, האיש עושה שם קניה מרוכזת, יש לי כרגע במקפיא איזה 5.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_תמצית מלט,
בבקשה תגידי לי מה המרכיב האמיתי, כי אם זה כך, אם תשתמשי במרכיבים שלהם, בטח שיצא לך בלוק מבטון_
הם קוראים לשיפון "שפון", לשומשום "סומסום", מניחה שמלט הוא מאלט, או אולי שמאלץ, מי יודע...
לא מבינה בזה, מעתיקה אנא-כורדי P-:
בבקשה תגידי לי מה המרכיב האמיתי, כי אם זה כך, אם תשתמשי במרכיבים שלהם, בטח שיצא לך בלוק מבטון_
הם קוראים לשיפון "שפון", לשומשום "סומסום", מניחה שמלט הוא מאלט, או אולי שמאלץ, מי יודע...
לא מבינה בזה, מעתיקה אנא-כורדי P-:
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
תמצית מלט
אני מניחה שזה מאלט (סוכר הלֶתֶת. לתת הוא "גרגירי תבואה, בעיקר שעורים, שנִשרו במים והותלעו" מילון אבן-שושן).
טוב לדעת, אנסה את זה בחנות לחם תושייה הסמוכה לביתנו... אני חוזרת ואומרת שיש להם לחם שהוא לטענתם אורגני, אחרי שאבקש מדבקת רכיבים אעדכן.
לחם 100% שיפון מצחיק שהם מתעקשים לכנות אותו 100% שיפון וברשימת הרכיבים יש קמח חיטה 3%. כואב להם לקרוא לזה 97%?
אני מניחה שזה מאלט (סוכר הלֶתֶת. לתת הוא "גרגירי תבואה, בעיקר שעורים, שנִשרו במים והותלעו" מילון אבן-שושן).
טוב לדעת, אנסה את זה בחנות לחם תושייה הסמוכה לביתנו... אני חוזרת ואומרת שיש להם לחם שהוא לטענתם אורגני, אחרי שאבקש מדבקת רכיבים אעדכן.
לחם 100% שיפון מצחיק שהם מתעקשים לכנות אותו 100% שיפון וברשימת הרכיבים יש קמח חיטה 3%. כואב להם לקרוא לזה 97%?
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_תמצית מלט
אני מניחה שזה מאלט_
כך גם אני מניחה, זה פשוט יצא מצחיק. כואב להם לכתוב את זה בעברית, לתת?
אני מניחה שזה מאלט_
כך גם אני מניחה, זה פשוט יצא מצחיק. כואב להם לכתוב את זה בעברית, לתת?
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
פשוט יצא מצחיק
גמני צחקתי ביני לבין עצמי
בהחלט זהו הסוד של יציקת הלחם
לשים מלט לפי העין...
מצחיק שהם מתעקשים לכנות אותו 100% שיפון וברשימת הרכיבים יש קמח חיטה 3%. כואב להם לקרוא לזה 97%?
רק בקמח שיפון יש 100% קמח שיפון D-:
לתת הוא "גרגירי תבואה, בעיקר שעורים, שנִשרו במים והותלעו"
תשאלי בשבילי את אבן-שושן מה זה תבואה_ ומה זה _הותלעו 0-:
מאלט אני מכירה מבירה (-: אבל גם לא מתארת לעצמי עד הסוף מה זה הדבר הזה,
למרות שבזמנו קראתי ספר עב-קרס על הכנת בירה
(טוף, התרכזתי בתמונות בעיקר...)
גמני צחקתי ביני לבין עצמי
בהחלט זהו הסוד של יציקת הלחם
לשים מלט לפי העין...
מצחיק שהם מתעקשים לכנות אותו 100% שיפון וברשימת הרכיבים יש קמח חיטה 3%. כואב להם לקרוא לזה 97%?
רק בקמח שיפון יש 100% קמח שיפון D-:
לתת הוא "גרגירי תבואה, בעיקר שעורים, שנִשרו במים והותלעו"
תשאלי בשבילי את אבן-שושן מה זה תבואה_ ומה זה _הותלעו 0-:
מאלט אני מכירה מבירה (-: אבל גם לא מתארת לעצמי עד הסוף מה זה הדבר הזה,
למרות שבזמנו קראתי ספר עב-קרס על הכנת בירה
(טוף, התרכזתי בתמונות בעיקר...)
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אוי לחם זו בעיה קשה אצלנו.
חלות אני אופה אבל ללחם אין לי סבלנות. והאיש בכלל לא איתי בזה מבחינתו לחם אחיד וזהו.
אנחנו קונים בדר"כ "עינן" ולפי מה שאתן כותבות אני מבינה שזה לא משהו, אוף!
ועכשיו יש אצלנו "אחיד מלא" של אנגל שמכיל כול מיני דברים. אלו החומרים שאני לא מכירה: קמח חיטה כהה (אולי זה הקמח האחיד מלמעלה? קצת אופטימיות) חומרים מתחלביםE481 E471 חומר משמר E282 חומצת מאכל E300 ואנזימים.
את של הבחירה הטבעית אני לא כ"כ אוהבת מה עושים? אין איזה לחם נורמאלי שזיהיה זמין ברוב הסופרים?
טיפ: בבחירה הטבעית מוכרים ביום א' או ב' את החלות והלחמים שנותרו מימים ה'-ו' ב50% אנחנו היינו קונים כמה כיכרות ומכינים מזה פירורי לחם של קמח מלא
חלות אני אופה אבל ללחם אין לי סבלנות. והאיש בכלל לא איתי בזה מבחינתו לחם אחיד וזהו.
אנחנו קונים בדר"כ "עינן" ולפי מה שאתן כותבות אני מבינה שזה לא משהו, אוף!
ועכשיו יש אצלנו "אחיד מלא" של אנגל שמכיל כול מיני דברים. אלו החומרים שאני לא מכירה: קמח חיטה כהה (אולי זה הקמח האחיד מלמעלה? קצת אופטימיות) חומרים מתחלביםE481 E471 חומר משמר E282 חומצת מאכל E300 ואנזימים.
את של הבחירה הטבעית אני לא כ"כ אוהבת מה עושים? אין איזה לחם נורמאלי שזיהיה זמין ברוב הסופרים?
טיפ: בבחירה הטבעית מוכרים ביום א' או ב' את החלות והלחמים שנותרו מימים ה'-ו' ב50% אנחנו היינו קונים כמה כיכרות ומכינים מזה פירורי לחם של קמח מלא
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
לגבי הלחם, קטקטית -
אני מכינה לפי העין, אבל אני מניחה שבלחם שאני אופה יש כחצי קילו קמח (או עם שמרים או עם שאור). אני בדרך כלל מערבבת בין מלא ללבן, או חצי חצי או כמויות אחרות. אבל כבר אפיתי גם רק ממלא. אני אופה על 200 מעלות (מכניסים כשהתנור כבר חם) כחצי שעה. אל תאכלי את הלחם מייד כשהא יוצא מהתנור, אלא תני לו עוד איזה רבע שעה-חצי שעה מחוץ לתנור. חשוב מאוד ללוש הרבה. אפשר גם מאותו הבצק להכין לחמניות (אפשר להוסיף לבצק קצת סוכר אם רוצים) ואז זמן האפיה הוא כרבע שעה, ואפשר להתאמן על זה בכמויות קטנות יותר. בלחמניות - התחתית צריכה להיות זהובה-חומה, ולא הכיפה. ובעיקר - לומדים עם ההתנסות. בדף לחם שאור כתבתי מתכון ללחם שאור שהייתי מכינה כשעדיין לא ידעתי כלום, וזה עבד מעולה! עכשיו, אני כבר מאלתרת, למרות שבאפייה אסור לעשות את זה (אבל אני לא מקבלת איסורים כאלה, ומאלתרת. מקסימום - לומדת משהו לפעם הבאה).
בנוסף, אנחנו קונים לחם שאור מעולה ולא של איזו מאפיית בוטיק (כלומר במכולת). כשיהיה לנו אני ארשום איזה הוא, וגם אוודא שרשימת המרכיבים קצרה וטובה (כמו שאני זוכרת) או ששוב הדחקתי תמורת פרוסת לחם טובה...
אני מכינה לפי העין, אבל אני מניחה שבלחם שאני אופה יש כחצי קילו קמח (או עם שמרים או עם שאור). אני בדרך כלל מערבבת בין מלא ללבן, או חצי חצי או כמויות אחרות. אבל כבר אפיתי גם רק ממלא. אני אופה על 200 מעלות (מכניסים כשהתנור כבר חם) כחצי שעה. אל תאכלי את הלחם מייד כשהא יוצא מהתנור, אלא תני לו עוד איזה רבע שעה-חצי שעה מחוץ לתנור. חשוב מאוד ללוש הרבה. אפשר גם מאותו הבצק להכין לחמניות (אפשר להוסיף לבצק קצת סוכר אם רוצים) ואז זמן האפיה הוא כרבע שעה, ואפשר להתאמן על זה בכמויות קטנות יותר. בלחמניות - התחתית צריכה להיות זהובה-חומה, ולא הכיפה. ובעיקר - לומדים עם ההתנסות. בדף לחם שאור כתבתי מתכון ללחם שאור שהייתי מכינה כשעדיין לא ידעתי כלום, וזה עבד מעולה! עכשיו, אני כבר מאלתרת, למרות שבאפייה אסור לעשות את זה (אבל אני לא מקבלת איסורים כאלה, ומאלתרת. מקסימום - לומדת משהו לפעם הבאה).
בנוסף, אנחנו קונים לחם שאור מעולה ולא של איזו מאפיית בוטיק (כלומר במכולת). כשיהיה לנו אני ארשום איזה הוא, וגם אוודא שרשימת המרכיבים קצרה וטובה (כמו שאני זוכרת) או ששוב הדחקתי תמורת פרוסת לחם טובה...
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
זה אומר שאת באה לביקור מולדת????
כן! החל מעוד שבוע ועד עוד חודש וחצי בערך
לגבי הבננה בתיק היד... תלוי מתי זה היה. היום המצב שונה במעט. לפני 5 חודשים הגענו עם תבשילים ממשק ברזילי, ירקות ופירות, שמן שומשום, יבשים, והדבר היחיד שזרקו לנו היה ביצה קשה. לעומת זאת טסנו מניו יורק לפני 6 שנים (בספטמבר 2001) וקרקפו לנו כל דבר שהיה בתיק. היה מזעזע...
אני צופה שבטיסה הפנימית יציקו יותר, אז אני אשלח את הצידנית במטען (שם בודקים הרבה פחות) ומניו יורק לארץ אוציא הכל. יהיה בסדר.
הם אפילו מאפשרים מסרגות אם יש עליהן פרוייקט בתהליך. אז אני מביאה איתי סוודר כמעט גמור ושלום על ישראל.
עכשיו לענייני הדף.
בקשר למכתש ועלי - לי יש אחד מנחושת, ותיק, כבד מאד ויפהפה. הוא מתפקד כאורנמנט היחידי בבית בערך
להבנתי המומלצים ביותר הן בריאותית והן מעשית הם המכתשים מהגרניט. פה ניתן להשיג בחנויות הרציניות לעיצוב הבית (ויליאם סונומה, קרייט אנד בארל) מכתשים גדולים ויפהפיים. מאד שימושיים בגלל הגודל.
אני מחכה ליום שאני אקנה פאפאיה ירוקה ואז אני אחפש לי מכתש רציני.
כבר כתבתי את זה איפשהו, היתרון המרכזי של מכתש על פני ממחים למיניהם הוא בכך שהמכתש לא מחדיר מולקולות חמצן במהירות גבוהה לאוכל באמצעות להבי מתכת ובכך מחמצן אותו (אנטיאוקסידנטים ממצים את עצמם בריסוק במקום להגיע לגוף ולקשור רדיקלים חופשיים)
יש לי גם מכתש עץ מצ'כיה. משתמשת מעט. לדעתי הכי פשוט להשקיע סכום קטן ולקנות מכתש מקרמיקה בIKEA ולראות אם משתמשים בו ורק אז להכנס להשקעות יותר רציניות.
אני רוצה לחזור לרגע לקוסמטיקה.
אותי מעניינת במיוחד ההתעסקות במזון נקי מרעלים ומכימיקלים. מצד אחד זה הכי טבעי בעולם, רב היצורים החיים מתעסקים רב הזמן במזון. מצד שני, הגוף מספק מלאי הגנות אדיר - החל בפה, המשך בחומצות קיבה, בתהליך עיכול ממושך, בסינון רעלים ע"י הכבד והכליות וכלה ב... עוד הרבה!
(שידוע ושלא ידוע)
מאידך, העור הוא איבר שמאפשר קליטת חומרים ישירות למחזור הדם כמעט בלי סינון (פרט לסינון מכני) העור לא אמור להיות איבר ספיגת כימיקלים. הוא אמור לעבד את הדברים הטובים שמגיעים מן השמש ומן האויר וזהו פחות או יותר...
מעניין שהשימוש בסבון, בתחפיף, בקרמים ובמשחות לא מרים הרבה גבות (אמא שלי עדיין מזועזעת מזה שאני לא שוטפת פנים בבוקר.) והרבה אנשים ממשיכים לעשות את זה ברינה. מדי פעם עולה למודעות חומר כמו SLS שמרים את תעשיית הקוסמטיקה הטבעית לחמש דקות, ואז העולם ממשיך כרגיל.
לפני שתהיה פה הזדעקות רבתי של הכימאים והכימאיות, אני רק מעלה שאלות פה, את המסקנות שלי אני מסיקה בעצמי.
מה שעושה את העסק ליותר חמור זה שזה לא רק האדם הפשוט שחוטא בהתעסקות יתר במזון ובהתעסקות חסר בקוסמטיקה, אלא גם המוסדות המפקחים.
בכל הנוגע למזון הויסות הממשלתי היסטרי. יש מערכות משומנות היטב, הגדרות מפה ועד לנצח (זה אוכל, זה אורגני, זה תוסף, זה ויטמין, זה נקטר, זה מיץ, זה בטעם, זה מופחת, זה דיאט וכו'...) אבל בקוסמטיקה הכל פרוץ. הרב המוחץ של החומרים מותר לשימוש ללא פיקוח וללא בדיקה (חוץ מהבדיקה של היצרן שהרבה פעמים כוללת לשפוך את הכימיקל החדש לעיניים של ארנבות מסכנות, או למרוח על עורם של קופים מסכנים) ואז אורזים את זה יפה יפה, שמים רשימה באורך הגלות שמכילה הרבה מילים ארוכות וחסרות פשר, תגית מחיר פרועה שמבטיחה בין היתר שהקמטים אמנם לא יופיעו או יעלמו, שמים סרט, ואנחנו קונים את זה מתנה לאמא לראש השנה.
אז אני שוב ושוב מזכירה את המאגר העצום של מוצרי קוסמטיקה ורכיבים בלמזים בעלי שם ארוך ומפצירה לבדוק את החומרים שמורחים על העור מדי יום, בין היתר על פיצקולים זעירים.
לעצלנים: הנה comp]דף לדוגמה id[/po]=242 שמתאר משחה לטוסיק של תינוק. כתוב אילו מהרכיבים נבדקו, האם על ידי הFDA או על ידי היצרן (חלק לא נבדקו אפילו ע"י היצרן!)
לכל רכיב יש דירוג פרטי וכתוב מה ידוע עליו ומה מידת הסכנה שהוא מציב. (0-2 סכנה נמוכה, 3-6 בינונית 7+ גבוהה) המוצר הזה מכיל חומצה בורית שהיא בדירוג 7.
לשם השוואה: prod]המשחה של WELEDA id[/po]=24622
מכילה רכיבים בדרגה 3 לכל היותר.
כן! החל מעוד שבוע ועד עוד חודש וחצי בערך

לגבי הבננה בתיק היד... תלוי מתי זה היה. היום המצב שונה במעט. לפני 5 חודשים הגענו עם תבשילים ממשק ברזילי, ירקות ופירות, שמן שומשום, יבשים, והדבר היחיד שזרקו לנו היה ביצה קשה. לעומת זאת טסנו מניו יורק לפני 6 שנים (בספטמבר 2001) וקרקפו לנו כל דבר שהיה בתיק. היה מזעזע...
אני צופה שבטיסה הפנימית יציקו יותר, אז אני אשלח את הצידנית במטען (שם בודקים הרבה פחות) ומניו יורק לארץ אוציא הכל. יהיה בסדר.
הם אפילו מאפשרים מסרגות אם יש עליהן פרוייקט בתהליך. אז אני מביאה איתי סוודר כמעט גמור ושלום על ישראל.
עכשיו לענייני הדף.
בקשר למכתש ועלי - לי יש אחד מנחושת, ותיק, כבד מאד ויפהפה. הוא מתפקד כאורנמנט היחידי בבית בערך

אני מחכה ליום שאני אקנה פאפאיה ירוקה ואז אני אחפש לי מכתש רציני.
כבר כתבתי את זה איפשהו, היתרון המרכזי של מכתש על פני ממחים למיניהם הוא בכך שהמכתש לא מחדיר מולקולות חמצן במהירות גבוהה לאוכל באמצעות להבי מתכת ובכך מחמצן אותו (אנטיאוקסידנטים ממצים את עצמם בריסוק במקום להגיע לגוף ולקשור רדיקלים חופשיים)
יש לי גם מכתש עץ מצ'כיה. משתמשת מעט. לדעתי הכי פשוט להשקיע סכום קטן ולקנות מכתש מקרמיקה בIKEA ולראות אם משתמשים בו ורק אז להכנס להשקעות יותר רציניות.
אני רוצה לחזור לרגע לקוסמטיקה.
אותי מעניינת במיוחד ההתעסקות במזון נקי מרעלים ומכימיקלים. מצד אחד זה הכי טבעי בעולם, רב היצורים החיים מתעסקים רב הזמן במזון. מצד שני, הגוף מספק מלאי הגנות אדיר - החל בפה, המשך בחומצות קיבה, בתהליך עיכול ממושך, בסינון רעלים ע"י הכבד והכליות וכלה ב... עוד הרבה!

מאידך, העור הוא איבר שמאפשר קליטת חומרים ישירות למחזור הדם כמעט בלי סינון (פרט לסינון מכני) העור לא אמור להיות איבר ספיגת כימיקלים. הוא אמור לעבד את הדברים הטובים שמגיעים מן השמש ומן האויר וזהו פחות או יותר...
מעניין שהשימוש בסבון, בתחפיף, בקרמים ובמשחות לא מרים הרבה גבות (אמא שלי עדיין מזועזעת מזה שאני לא שוטפת פנים בבוקר.) והרבה אנשים ממשיכים לעשות את זה ברינה. מדי פעם עולה למודעות חומר כמו SLS שמרים את תעשיית הקוסמטיקה הטבעית לחמש דקות, ואז העולם ממשיך כרגיל.
לפני שתהיה פה הזדעקות רבתי של הכימאים והכימאיות, אני רק מעלה שאלות פה, את המסקנות שלי אני מסיקה בעצמי.
מה שעושה את העסק ליותר חמור זה שזה לא רק האדם הפשוט שחוטא בהתעסקות יתר במזון ובהתעסקות חסר בקוסמטיקה, אלא גם המוסדות המפקחים.
בכל הנוגע למזון הויסות הממשלתי היסטרי. יש מערכות משומנות היטב, הגדרות מפה ועד לנצח (זה אוכל, זה אורגני, זה תוסף, זה ויטמין, זה נקטר, זה מיץ, זה בטעם, זה מופחת, זה דיאט וכו'...) אבל בקוסמטיקה הכל פרוץ. הרב המוחץ של החומרים מותר לשימוש ללא פיקוח וללא בדיקה (חוץ מהבדיקה של היצרן שהרבה פעמים כוללת לשפוך את הכימיקל החדש לעיניים של ארנבות מסכנות, או למרוח על עורם של קופים מסכנים) ואז אורזים את זה יפה יפה, שמים רשימה באורך הגלות שמכילה הרבה מילים ארוכות וחסרות פשר, תגית מחיר פרועה שמבטיחה בין היתר שהקמטים אמנם לא יופיעו או יעלמו, שמים סרט, ואנחנו קונים את זה מתנה לאמא לראש השנה.
אז אני שוב ושוב מזכירה את המאגר העצום של מוצרי קוסמטיקה ורכיבים בלמזים בעלי שם ארוך ומפצירה לבדוק את החומרים שמורחים על העור מדי יום, בין היתר על פיצקולים זעירים.
לעצלנים: הנה comp]דף לדוגמה id[/po]=242 שמתאר משחה לטוסיק של תינוק. כתוב אילו מהרכיבים נבדקו, האם על ידי הFDA או על ידי היצרן (חלק לא נבדקו אפילו ע"י היצרן!)
לכל רכיב יש דירוג פרטי וכתוב מה ידוע עליו ומה מידת הסכנה שהוא מציב. (0-2 סכנה נמוכה, 3-6 בינונית 7+ גבוהה) המוצר הזה מכיל חומצה בורית שהיא בדירוג 7.
לשם השוואה: prod]המשחה של WELEDA id[/po]=24622
מכילה רכיבים בדרגה 3 לכל היותר.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ואת אלה של יום ה' מוכרים בחצי מחיר או ב -75% מהמחיר ביום ו'. פשוט צריך להגיע מוקדם כי הם נחטפים. כשזה רק יום אחד הם עדיין אכילים כלחם.
חוץ מזה, את לחם השיפון אפשר לקנות ברמי לוי. גם לחם שיפון הוא טעם נרכש, אבל כיום גם הילדים שלי אוכלים את הלחם שאני קונה בלי לעשות מזה עניין. פעם הגדולה עוד היתה מבקשת לחם לבן, אבל עכשיו כמעט ולא.
לגבי הקוסמטיקה, אני במעבר הדרגתי לשמפו וסבון יותר טבעי. האתר הזה עושה לי רע.
מה שכן, יש מוצרים ישראליים שלא מופיעים בו, אז מה אומרים לגבי מורז? בעקרון על כל דבר כתוב X% (85%, 95%) חומרים פעילים טבעיים, אבל מה עם השאר? אפשר להגיד שזה עדיף על השאר, אבל עדיין לא באמת טוב?
ואת אלה של יום ה' מוכרים בחצי מחיר או ב -75% מהמחיר ביום ו'. פשוט צריך להגיע מוקדם כי הם נחטפים. כשזה רק יום אחד הם עדיין אכילים כלחם.
חוץ מזה, את לחם השיפון אפשר לקנות ברמי לוי. גם לחם שיפון הוא טעם נרכש, אבל כיום גם הילדים שלי אוכלים את הלחם שאני קונה בלי לעשות מזה עניין. פעם הגדולה עוד היתה מבקשת לחם לבן, אבל עכשיו כמעט ולא.
לגבי הקוסמטיקה, אני במעבר הדרגתי לשמפו וסבון יותר טבעי. האתר הזה עושה לי רע.

מה שכן, יש מוצרים ישראליים שלא מופיעים בו, אז מה אומרים לגבי מורז? בעקרון על כל דבר כתוב X% (85%, 95%) חומרים פעילים טבעיים, אבל מה עם השאר? אפשר להגיד שזה עדיף על השאר, אבל עדיין לא באמת טוב?
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
הממ..
המשחה של וולדה מכילה גם רכיבים בדרגה 4 לפי הדף הנ"ל, והציון הכללי שלה הוא 3
המשחה שניה לעומת זאת מקבלת ציון כללי 2, למרות שיש בה רכיב בדרגת סיכון גבוהה מאד. בנוסף - הדף הנ"ל הוא דף שיקלול מוצרי החברה (שיש לה מוצר אחד), אם הולכים ישירות לדף המוצר, מקבלים, משום, מה פרופיל קצת שונה של ציוני הרכיבים (הציון הכללי עדיין 2) http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?[po]prod id[/po]=19536&refurl=%2Fbrowse.php%3Fcomp id%3D242%26
לגבי שני הדפים האלה, ואחרים שהסתכלתי עליהם, הם מציינים שפער המידע (data gap) הוא גדול - מעל 75%, שמשקפים חוסר בידע, בדיקות, נתונים
אז נשאלת השאלה מה אפשר ללמוד מכל אלה - מלבד ההבנה הבסיסית שאנחנו לא ממש יודעים (-:
המשחה של וולדה מכילה גם רכיבים בדרגה 4 לפי הדף הנ"ל, והציון הכללי שלה הוא 3
המשחה שניה לעומת זאת מקבלת ציון כללי 2, למרות שיש בה רכיב בדרגת סיכון גבוהה מאד. בנוסף - הדף הנ"ל הוא דף שיקלול מוצרי החברה (שיש לה מוצר אחד), אם הולכים ישירות לדף המוצר, מקבלים, משום, מה פרופיל קצת שונה של ציוני הרכיבים (הציון הכללי עדיין 2) http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?[po]prod id[/po]=19536&refurl=%2Fbrowse.php%3Fcomp id%3D242%26
לגבי שני הדפים האלה, ואחרים שהסתכלתי עליהם, הם מציינים שפער המידע (data gap) הוא גדול - מעל 75%, שמשקפים חוסר בידע, בדיקות, נתונים
אז נשאלת השאלה מה אפשר ללמוד מכל אלה - מלבד ההבנה הבסיסית שאנחנו לא ממש יודעים (-:
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
פלונית, תודה. הצצתי הצצה שטחית בלבד לטובת העניין... אני עורכת את דבריי.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
מממ.. בעצם הדבר היחיד שלא נכון זה שצ"ל "מכיל רכיבים בדרגה 4 לכל היותר" במקום 3.
וזה שלא יודעים זו רק מוטיבציה גדולה יותר בעיניי להמנע עד שיוכח אחרת.
אני בעד מים.
רצוי בלי כלור/פלואוריד/מתכות כבדות/טפילים ושות'
וזה שלא יודעים זו רק מוטיבציה גדולה יותר בעיניי להמנע עד שיוכח אחרת.
אני בעד מים.
רצוי בלי כלור/פלואוריד/מתכות כבדות/טפילים ושות'

-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני קונה תמיד לחם 100% שיפון,
זה לחם של מאפית ליבו.
המרכיבים הם: קמח שיפון מלא, מים, מחמצת שעורה טבעי, מלח. (טעויות העברית במקור).
בנוסף כתוב ללא תוספת שמרים! ללא תוספת סוכר! 100% קמח שיפון!
בירושלים אפשר לקנות בשיווק השקמה.הנה הפרטים של המאפיה, למי שרוצה לברר איפה אפשר למצוא את הלחם.
ממש ממש אין לי זמן להתחיל לאפות לחם, אז זה נראה לי פתרון טוב.
זה לחם של מאפית ליבו.
המרכיבים הם: קמח שיפון מלא, מים, מחמצת שעורה טבעי, מלח. (טעויות העברית במקור).
בנוסף כתוב ללא תוספת שמרים! ללא תוספת סוכר! 100% קמח שיפון!
בירושלים אפשר לקנות בשיווק השקמה.הנה הפרטים של המאפיה, למי שרוצה לברר איפה אפשר למצוא את הלחם.
ממש ממש אין לי זמן להתחיל לאפות לחם, אז זה נראה לי פתרון טוב.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_הכי פשוט - לקנות לחם שאור משיפון, שמכיל אך ורק קמח, מים ומלח. אלה הלחמים העגולים הפרוסים.
קרוטונית, של מי הלחם? איפה את מוצאת אותו?_
בדקתי היום בחנות: לחם שיפון שאור של "מאפיית שלום" באור יהודה. לא העתקתי בדיוק, אבל הרכיבים הם בערך קמח, שאור, מים, מלח, ו-ויטמין סי (גם כן סוג של E, אבל ממש לא נורא).
קרוטונית, של מי הלחם? איפה את מוצאת אותו?_
בדקתי היום בחנות: לחם שיפון שאור של "מאפיית שלום" באור יהודה. לא העתקתי בדיוק, אבל הרכיבים הם בערך קמח, שאור, מים, מלח, ו-ויטמין סי (גם כן סוג של E, אבל ממש לא נורא).
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אהבתי את ההמלצה/העצה.
אהבתי את ההמלצה/העצה.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ניצן, אין לי מושג בקוסמטיקה אבל קראתי לאורך השנים ראיונות עם רופאי עור שטענו שדרך העור לא חודר
כמעט כלום. הם דווקא טענו את זה כנגד חב' הקוסמטיקה שמבלבלות את המוח בענייני הויטמינים שהן מוסיפות לשמפו וקרמים. האמירה המרכזית היא שזה הכל נשאר בשכבה העליונה של העור כי אחרת הדם היה מורעל מכל מה שנספג דרך העור כמו פיח, עשן, כלור מהבריכה. אפילו מים חודרים ברמה מזערית ביותר.
אז רציתי לשאול אותך האם את יודעת משהו אחר מזה? ואם כן- האם תוכלי להפנות ללינקים מתאימים?
אותי זה השאיר קצת מבולבלת... תודה, בכל אופן.
ניצן, אין לי מושג בקוסמטיקה אבל קראתי לאורך השנים ראיונות עם רופאי עור שטענו שדרך העור לא חודר
כמעט כלום. הם דווקא טענו את זה כנגד חב' הקוסמטיקה שמבלבלות את המוח בענייני הויטמינים שהן מוסיפות לשמפו וקרמים. האמירה המרכזית היא שזה הכל נשאר בשכבה העליונה של העור כי אחרת הדם היה מורעל מכל מה שנספג דרך העור כמו פיח, עשן, כלור מהבריכה. אפילו מים חודרים ברמה מזערית ביותר.
אז רציתי לשאול אותך האם את יודעת משהו אחר מזה? ואם כן- האם תוכלי להפנות ללינקים מתאימים?
אותי זה השאיר קצת מבולבלת... תודה, בכל אופן.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
קצת בעסה לי להיות הסמן הקיצוני של הדף, אבל מישהו חייב לעשות את העבודה המלוכלכת 
אני לא חושבת שזו אופציה שמתאימה לכולן, אבל זו אופציה, ומתאים לי ליידע בה.
אז בקשר לקמח...
אני כבר לא אוכלת הרבה מוצרים עמילניים (או מוצרים בכלל:-P) אבל התחשק לי יום אחד להכין לחם. אז טחנתי חיטה בויטמיקס לקמח גס יחסית ואפיתי.
מה שאני אומרת זה שאם כבר אוכלים לחם ועמילנים אפויים, אז
עדיף להכין מלקנות,
קמח לבן לא אורגני ממקור ידוע בלי תוספים, עדיף מקמח לבן לא אורגני ממקור לא ידוע ו/או עם תוספים,
קמח מלא אורגני ממקור ידוע בלי תוספים עדיף על שניהם,
יותר עדיף לטחון לבד מחיטה שגידלת לבד בגידול אורגני בר קיימא או ליקטת מהבר...
(כמו שעדיף להכין טחינה לבד משומשום.)
מקווה שכל אחת תמצא את עצמה על הרצף הזה, בלי אשמה, ותפעל בקטנה לשיפור מצבהּ.

אני לא חושבת שזו אופציה שמתאימה לכולן, אבל זו אופציה, ומתאים לי ליידע בה.
אז בקשר לקמח...
אני כבר לא אוכלת הרבה מוצרים עמילניים (או מוצרים בכלל:-P) אבל התחשק לי יום אחד להכין לחם. אז טחנתי חיטה בויטמיקס לקמח גס יחסית ואפיתי.
מה שאני אומרת זה שאם כבר אוכלים לחם ועמילנים אפויים, אז
עדיף להכין מלקנות,
קמח לבן לא אורגני ממקור ידוע בלי תוספים, עדיף מקמח לבן לא אורגני ממקור לא ידוע ו/או עם תוספים,
קמח מלא אורגני ממקור ידוע בלי תוספים עדיף על שניהם,
(כמו שעדיף להכין טחינה לבד משומשום.)
מקווה שכל אחת תמצא את עצמה על הרצף הזה, בלי אשמה, ותפעל בקטנה לשיפור מצבהּ.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
האמירה המרכזית היא שזה הכל נשאר בשכבה העליונה של העור כי אחרת הדם היה מורעל מכל מה שנספג דרך העור כמו פיח, עשן, כלור מהבריכה. אפילו מים חודרים ברמה מזערית ביותר.
זה מאד יפתיע אותך אם אני אגיד לך שכטיעון, הטיעון שלהם מאד טפשי? אם X לא חודר (יש לך הוכחה, הר דוקטור?) אז גם Y לא חודר?
אני רוצה מאד לשמוע מה יש לתמי גלילי להגיד על זה. כי לדעתי הדם אכן מורעל מחלק מאלה.
אמרתי למעלה שיש סינון בהחלט. ואני מאמינה שהרבה לא מצליח לחדור ומסתנן החוצה עם הזיעה (מולקולות גדולות מדי)
אבל לא מעט כן. במיוחד כשתעשייה שמגלגלת מליארדים עובדת על זה במרץ...
בקשר למחקר, כמוני כמוך. יש לי גוגל. אשמח אם תוכלי לעדכן אם וכאשר תמצאי
זה מאד יפתיע אותך אם אני אגיד לך שכטיעון, הטיעון שלהם מאד טפשי? אם X לא חודר (יש לך הוכחה, הר דוקטור?) אז גם Y לא חודר?
אני רוצה מאד לשמוע מה יש לתמי גלילי להגיד על זה. כי לדעתי הדם אכן מורעל מחלק מאלה.
אמרתי למעלה שיש סינון בהחלט. ואני מאמינה שהרבה לא מצליח לחדור ומסתנן החוצה עם הזיעה (מולקולות גדולות מדי)
אבל לא מעט כן. במיוחד כשתעשייה שמגלגלת מליארדים עובדת על זה במרץ...
בקשר למחקר, כמוני כמוך. יש לי גוגל. אשמח אם תוכלי לעדכן אם וכאשר תמצאי

-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני רואה שעלית על גל רומנטי

יש יותר סיכוי שארכיב לבד את המחשב כדי להתכתב בבאופן,
משאגדל קמח. אהה סליחה, דגן P-:
אני רואה שעלית על גל רומנטי

יש יותר סיכוי שארכיב לבד את המחשב כדי להתכתב בבאופן,
משאגדל קמח. אהה סליחה, דגן P-:
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
סוכר קנים אפשר לקנות בכל סופר. בדרך כלל יש גם אורגני ואם לא, יש בחנויות טבע או ברוב הקואופים האורגניים למינהם. קמח שיפון אין בסופר אבל יש בחנויות טבע וכאלה.
לגבי מתי צריך להוציא את הלחם: בערך אחרי חצי שעה צריך לראות שהלמעלה קשה. לדפוק עליו ביד ולראות שהוא משמיע קול קשה וחלול. הקריטריון של ההזהבה באמת קצת בעייתי. בהצלחה!
סוכר קנים אפשר לקנות בכל סופר. בדרך כלל יש גם אורגני ואם לא, יש בחנויות טבע או ברוב הקואופים האורגניים למינהם. קמח שיפון אין בסופר אבל יש בחנויות טבע וכאלה.
לגבי מתי צריך להוציא את הלחם: בערך אחרי חצי שעה צריך לראות שהלמעלה קשה. לדפוק עליו ביד ולראות שהוא משמיע קול קשה וחלול. הקריטריון של ההזהבה באמת קצת בעייתי. בהצלחה!
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ש יותר סיכוי שארכיב לבד את המחשב כדי להתכתב בבאופן, משאגדל קמח. אהה סליחה, דגן
גם אני. במיוחד שכבר הרכבתי מחשבים (מרכיבים) ולעומת זאת אין סיכוי שאגדל דגנים...
כולה רציתי לציין שלטחון יותר עדיף מלקנות שטיבל (עם כל הכבוד לשטיבל, ויש כבוד.)
גם אני. במיוחד שכבר הרכבתי מחשבים (מרכיבים) ולעומת זאת אין סיכוי שאגדל דגנים...
כולה רציתי לציין שלטחון יותר עדיף מלקנות שטיבל (עם כל הכבוד לשטיבל, ויש כבוד.)

-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_האמירה המרכזית היא שזה הכל נשאר בשכבה העליונה של העור כי אחרת הדם היה מורעל מכל מה שנספג דרך העור כמו פיח, עשן, כלור מהבריכה. אפילו מים חודרים ברמה מזערית ביותר.
זה מאד יפתיע אותך אם אני אגיד לך שכטיעון, הטיעון שלהם מאד טפשי? אם X לא חודר (יש לך הוכחה, הר דוקטור?) אז גם Y לא חודר?_
ניצן צודקת. והטיעון הוא לא רק טיפשי, הוא גם מוטעה ואפילו יהיר, בעיניי.
קודם כול, נניח שרעל כלשהו נשאר "רק" על העור, זה לא מספיק גרוע? האם העור שלנו אינו חלק מאיתנו? אם הוא יצטבט, לא נצטבט? אם הוא יחטוף סרטן עור רק מבחוץ, זה לא שלנו?
העור חדיר לדברים מסויימים ולא לאחרים. מד"ר ברגר שלנו הבנתי שזה קשור לגודל המולקולה. נשמע לי הגיוני. אז מה? בואו נעשה ניסוי על כל האנושות ונראה איזה רעל ידוע, מוכר ומתועד חודר ומזיק גם דרך העור ולא רק בדרכים אחרות (נשימה, אכילה)?
ואיך אותם רופאי עור מסבירים את כל התרופות (כולל למניעת הריון) שנותנים היום דרך מדבקות ששמים על העור? זה כן עובר, ומזהמים לא? מה, העור חדיר רק למה שאנחנו רוצים שיחדור? החדירות החלקית של העור לא מבדילה, לצערנו, בין משהו שטוב לנו ומשהו שלא, העור, בניגוד לרופאים, לא מכריע הכרעות ערכיות או נותן פרשנויות, הוא פשוט (כנראה) מעביר חלקיקים קטנים מספיק.
קשה לי כרגע למצוא מקורות מהימנים לכמה מהדברים שקראתי בעבר.
לעומת זאת:
זה מאד יפתיע אותך אם אני אגיד לך שכטיעון, הטיעון שלהם מאד טפשי? אם X לא חודר (יש לך הוכחה, הר דוקטור?) אז גם Y לא חודר?_
ניצן צודקת. והטיעון הוא לא רק טיפשי, הוא גם מוטעה ואפילו יהיר, בעיניי.
קודם כול, נניח שרעל כלשהו נשאר "רק" על העור, זה לא מספיק גרוע? האם העור שלנו אינו חלק מאיתנו? אם הוא יצטבט, לא נצטבט? אם הוא יחטוף סרטן עור רק מבחוץ, זה לא שלנו?
העור חדיר לדברים מסויימים ולא לאחרים. מד"ר ברגר שלנו הבנתי שזה קשור לגודל המולקולה. נשמע לי הגיוני. אז מה? בואו נעשה ניסוי על כל האנושות ונראה איזה רעל ידוע, מוכר ומתועד חודר ומזיק גם דרך העור ולא רק בדרכים אחרות (נשימה, אכילה)?
ואיך אותם רופאי עור מסבירים את כל התרופות (כולל למניעת הריון) שנותנים היום דרך מדבקות ששמים על העור? זה כן עובר, ומזהמים לא? מה, העור חדיר רק למה שאנחנו רוצים שיחדור? החדירות החלקית של העור לא מבדילה, לצערנו, בין משהו שטוב לנו ומשהו שלא, העור, בניגוד לרופאים, לא מכריע הכרעות ערכיות או נותן פרשנויות, הוא פשוט (כנראה) מעביר חלקיקים קטנים מספיק.
קשה לי כרגע למצוא מקורות מהימנים לכמה מהדברים שקראתי בעבר.
לעומת זאת:
- מצאתי דיסרטציה של מישהו שמדד חדירות של קדמיום (מתכת כבדה) דרך העור ומצא שאכן יש חדירות (באמצעות בדיקת שתן אחר כך).
- מתוך מקור של EWG שהם מהימנים באופן כללי וגם די מאוזנים (וגם אחראים לאתר המשובח שניצן הזכירה), אחת הדרכים להגביל חשיפה לחומר המסרטן שנמצא בטפלון שנחשד גם כמעכב התפתחות, היא דרך הימנעות ממגע עם שטיחים שעברו טיפול נוגד כתמים (הבאתי את הקישור בדף אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל ) .
- והנה על חשיפה לפנול (מתוך האתר של ה-EPA). פנולים זה דבר שנמצא בשפע במוצרי קוסמטיקה.
- אני זוכרת שקראתי במספר מקומות, שגם שרחצה במים המכילים כלור שווה לשתיית כמה כוסות של כלור, אבל כרגע אני לא מצליחה למצוא לזה מקור אמין.
- הורים לא מעטים לילדים אוטיסטיים מצאו ששימוש בחומרי טיפוח המכילים גלוטן או קזאין על ילד בדייאטה נטולת שני אלה מטרפד את הדייאטה.
- צריכה ללכת, אם אמצא משהו מעניין אחר כך, אוסיף אותו.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ה-FDA מודאג לגבי שימוש יתר במוצרים אנטי בקטריאליים
ולמען האיזון (יש להדגיש שזה מחקר יחיד, ושהחוקר נגוע בניגוד אינטרסים)
עוד מקורות (לגלגל למטה)
אני זוכרת שראיתי כתבה על מחקר שמצא קשר בין סבון אנטי בקטריאלי לבעיות התפתחות, אבל אני לא מוצאת את זה עכשיו.
ולמען האיזון (יש להדגיש שזה מחקר יחיד, ושהחוקר נגוע בניגוד אינטרסים)
עוד מקורות (לגלגל למטה)
אני זוכרת שראיתי כתבה על מחקר שמצא קשר בין סבון אנטי בקטריאלי לבעיות התפתחות, אבל אני לא מוצאת את זה עכשיו.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
עוד משהו:
כשמדובר ברעלים בכלל, יש סף תגובה לחשיפה, ששונה אצל כל אחד מאיתנו.
תוספת של רעלים, גם אם היא "רק" על העור, יכולה לגרום לסך כל החשיפה לעבור את הסף הזה, ואז עלולות להופיע תגובות שנראות לכאורה לא קשורות לחשיפה הספציפית (מפנה שוב למאמר על סביבה נקייה מכימיקלים שהפניתי אליו בדף מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני ). התגובות האלה יכולות להשפיע על כל מערכת בגוף. זה דבר שקשה יותר בדרך כלל לאבחן אותו ולהוכיח אותו , אבל זה לא אומר שהוא לא קיים.
כשמדובר ברעלים בכלל, יש סף תגובה לחשיפה, ששונה אצל כל אחד מאיתנו.
תוספת של רעלים, גם אם היא "רק" על העור, יכולה לגרום לסך כל החשיפה לעבור את הסף הזה, ואז עלולות להופיע תגובות שנראות לכאורה לא קשורות לחשיפה הספציפית (מפנה שוב למאמר על סביבה נקייה מכימיקלים שהפניתי אליו בדף מאמרים אובייקטיבים על מזון אורגני ). התגובות האלה יכולות להשפיע על כל מערכת בגוף. זה דבר שקשה יותר בדרך כלל לאבחן אותו ולהוכיח אותו , אבל זה לא אומר שהוא לא קיים.
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
- דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אני מחזיקה מיוגורט מזון על,וצורכת המון,אז מרוב שחשבתי הסתכלתי על רשימת המרכיבים רק אתמול והתבאסתי לגמרי--גם שם יש E יים! 333iii ו-406 ,זה ביופלה,ובדנונה יש רשימת מרכיבים קצרה יותר אבל עדיין E! אז קניתי יוגורט עיזים של מחלבנה ששם רשומים רק החיידקים הנחמדים כתוספת,אבל זה יקר פי 2... החלטתי שצריך לבדוק את כל סוגי היוגורט בסופר.
-
- הצטרפות: 26 דצמבר 2007, 15:13
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
ממליצה על יוגורמה.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
מבחינת הטעם - אין כמו יוגורמה. ברשימת המרכיבים רק: חלב כבשים מפוסטר. לא יודעת מה התהליך שזה עובר כדי להחזיק מעמד על המדף במקרר.
אין גם תוספת של חיידקים טובים למיניהם, שבעיני זה לאו דווקא חיסרון. אני לא אוהבת שמוסיפים לי כל מיני דברים, גם אם הם נחשבים טובים.
החסרונות: המחיר והמכלים הבלתי מתכלים.
אבל אנחנו מכורים. אסור לפתוח מכל חדש ליד הילדים כי הם מיד דורשים לאכול בכפית ישר מהדלי.
אין גם תוספת של חיידקים טובים למיניהם, שבעיני זה לאו דווקא חיסרון. אני לא אוהבת שמוסיפים לי כל מיני דברים, גם אם הם נחשבים טובים.
החסרונות: המחיר והמכלים הבלתי מתכלים.
אבל אנחנו מכורים. אסור לפתוח מכל חדש ליד הילדים כי הם מיד דורשים לאכול בכפית ישר מהדלי.
-
- הצטרפות: 26 דצמבר 2007, 15:13
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
המכלים הבלתי מתכלים.
במה הם פחות מתכלים מכל מיכל פלסטיק אחר? להפך, הם הרבה יותר שימושיים וברי מיחזור.
במה הם פחות מתכלים מכל מיכל פלסטיק אחר? להפך, הם הרבה יותר שימושיים וברי מיחזור.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
_ניצן, אין לי מושג בקוסמטיקה אבל קראתי לאורך השנים ראיונות עם רופאי עור שטענו שדרך העור לא חודר
כמעט כלום._
בטח שחודר. אחרת איך היו עובדות המדבקות של הניקוטין לגמילה מעישון והמדבקות של ההורמונים שהן אמצעי מניעה ועוד הרבה תרופות שעכשיו עובדים עליהן שיהיו דרך העור. הרי אפילו רק על ידי הרחה חודרים חומרים לגוף.
כמעט כלום._
בטח שחודר. אחרת איך היו עובדות המדבקות של הניקוטין לגמילה מעישון והמדבקות של ההורמונים שהן אמצעי מניעה ועוד הרבה תרופות שעכשיו עובדים עליהן שיהיו דרך העור. הרי אפילו רק על ידי הרחה חודרים חומרים לגוף.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אז קניתי יוגורט עיזים של מחלבנה ששם רשומים רק החיידקים הנחמדים כתוספת,אבל זה יקר פי 2...
יש את היוגורט הרגיל - זה שהיה לפני כל ההמצאת של היוגורט (עם פרחים כחולים-ירוקים) שלדעתי ללא תוספות בכלל, וגם הכי הכי זול. ואפשר למצוא אותו בבקבוקים גדולים של 1-4 ליטר.
יש את היוגורט הרגיל - זה שהיה לפני כל ההמצאת של היוגורט (עם פרחים כחולים-ירוקים) שלדעתי ללא תוספות בכלל, וגם הכי הכי זול. ואפשר למצוא אותו בבקבוקים גדולים של 1-4 ליטר.
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
עם פרחים כחולים-ירוקים
זה אכן היוגורט הכי זול... וגם הכי חמוץ 0-:
זה אכן היוגורט הכי זול... וגם הכי חמוץ 0-:
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אחרת איך היו עובדות המדבקות של הניקוטין לגמילה מעישון והמדבקות של ההורמונים שהן אמצעי מניעה ועוד הרבה תרופות שעכשיו עובדים עליהן שיהיו דרך העור
הן עובדות, אבל לכל אחת מהן יש איזה "פטנט" שמסייע להחדיר את החומר לעור - בין אם מולקולות קטנות יותר (לתרופה שהיא של מול' גדולות) ובין מניפולציה של השכבה החיצונית של העור, ש"תיפתח" זמנית.
זה לא אומר ש שדרך העור לא חודר כמעט כלום.
אבל זה אומר שממש לא מובן מאליו שהכל חודר.
הן עובדות, אבל לכל אחת מהן יש איזה "פטנט" שמסייע להחדיר את החומר לעור - בין אם מולקולות קטנות יותר (לתרופה שהיא של מול' גדולות) ובין מניפולציה של השכבה החיצונית של העור, ש"תיפתח" זמנית.
זה לא אומר ש שדרך העור לא חודר כמעט כלום.
אבל זה אומר שממש לא מובן מאליו שהכל חודר.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
זה אכן היוגורט הכי זול... וגם הכי חמוץ
לדעתי הוא טעים, וגם - מאוד מתאים להכין ממנו לבנה. אבל הוא לא טעים כמו היוגורטים של גבינות השומרון (למרות השם באים מבנימינה ולא מהשטחים)
לדעתי הוא טעים, וגם - מאוד מתאים להכין ממנו לבנה. אבל הוא לא טעים כמו היוגורטים של גבינות השומרון (למרות השם באים מבנימינה ולא מהשטחים)
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אבל הוא לא טעים כמו היוגורטים של גבינות השומרון
די חשבתי רק אני מכירה אותם P-:
יוגורט כבשים שלהם פשוט מעדן P-:
די חשבתי רק אני מכירה אותם P-:
יוגורט כבשים שלהם פשוט מעדן P-:
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אחרי שהתעצבתי )-: לגלות שגבינות השומרון מוסיפים צבע צהוב לחמאה כדי שתיראה אמיתית, אני כבר לא בטוחה מה עוד יש במוצרי החלב שלהם )-:
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
שימושיים וברי מיחזור
שימושיים כן, בני מיחזור - לא ממש. אמנם אפשר לחזור ולהשתמש בהם, וכבר עשיתי מהם דליים למשחק בחול, עציצים (חוררתי למטה), דליי זבל אורגני בדרך לפח הגדול, סתם כלי אכסון ומשחק לילדים ועוד - אבל בסופו של דבר זה עוד ועוד פלסטיק שמצטבר לי בבית. ואותי באופן אישי זה מעצבן.
במה הם פחות מתכלים מכל מיכל פלסטיק אחר?
אבל את היוגורטים האחרים אני לא קונה אז לא אכפת לי הפלסטיק שלהם.
זה לדף אחר אבל זה מזכיר לי שהילדה התפלאה מאוד כשראתה את הפתיחה של מכל הקרטון של החלב האורגני - שאין שם פקק אלא רק פתיחה של הקפל - ונזכרתי שפעם, כשהתחילו מכלי הקרטון, כולם נפתחו ככה. מדהים אותי כל פעם מחדש איך מתוך המלחמה הצרכנית המגעילה "משכללים" משהו שאין שום צורך לשכלל - תודו שהפתיחה של הקפל במכל הקרטון היא הברקה - ומוסיפים עוד טינופת בלתי מתכלה לעולם. ובכלל לא ברור לי איך יצרנים של מוצרים אורגניים מסוגלים לא לחשוב ירוק ואקולוגי. למשל, המכל של החלב האורגני המלא - בקבוק פלסטיק של שני ליטרים. למה?!
שימושיים כן, בני מיחזור - לא ממש. אמנם אפשר לחזור ולהשתמש בהם, וכבר עשיתי מהם דליים למשחק בחול, עציצים (חוררתי למטה), דליי זבל אורגני בדרך לפח הגדול, סתם כלי אכסון ומשחק לילדים ועוד - אבל בסופו של דבר זה עוד ועוד פלסטיק שמצטבר לי בבית. ואותי באופן אישי זה מעצבן.
במה הם פחות מתכלים מכל מיכל פלסטיק אחר?
אבל את היוגורטים האחרים אני לא קונה אז לא אכפת לי הפלסטיק שלהם.
זה לדף אחר אבל זה מזכיר לי שהילדה התפלאה מאוד כשראתה את הפתיחה של מכל הקרטון של החלב האורגני - שאין שם פקק אלא רק פתיחה של הקפל - ונזכרתי שפעם, כשהתחילו מכלי הקרטון, כולם נפתחו ככה. מדהים אותי כל פעם מחדש איך מתוך המלחמה הצרכנית המגעילה "משכללים" משהו שאין שום צורך לשכלל - תודו שהפתיחה של הקפל במכל הקרטון היא הברקה - ומוסיפים עוד טינופת בלתי מתכלה לעולם. ובכלל לא ברור לי איך יצרנים של מוצרים אורגניים מסוגלים לא לחשוב ירוק ואקולוגי. למשל, המכל של החלב האורגני המלא - בקבוק פלסטיק של שני ליטרים. למה?!
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אחרי שהתעצבתי sad לגלות שגבינות השומרון מוסיפים צבע צהוב לחמאה כדי שתיראה אמיתית, אני כבר לא בטוחה מה עוד יש במוצרי החלב שלהם
בפעם האחרונה שקניתי את הגבינות שלהם (לפני 3.5 שנים בערך) היו שם חומרים משמרים.
הצבע הצהוב "אנאטו" שמוסיפים למוצרי חלב כדי לתת להם צבע שמזוהה איתם מסורתית - מופק מאצטרובל כלשהו (לא שזה מכשיר את השרץ. סתם מעניין)
בפעם האחרונה שקניתי את הגבינות שלהם (לפני 3.5 שנים בערך) היו שם חומרים משמרים.
הצבע הצהוב "אנאטו" שמוסיפים למוצרי חלב כדי לתת להם צבע שמזוהה איתם מסורתית - מופק מאצטרובל כלשהו (לא שזה מכשיר את השרץ. סתם מעניין)
-
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
לגבי ההערה של ניצן (נראה לי) על הבלנדר -
ידוע לי שערכו מחקרים וגילו שלמרות שעל פניו זה רע (להבי מתכת נעים במהירות ומחמצנים כל דבר שזז), מזון מבלונדר מתעכל בגוף בצורה מדהימה, ושייק עם תפוח מתעכל יותר טוב מלאכול תפוח.
אן ויגמור בשנותיה האחרונות (מצבה הגופני היה נהדר, לא מתה מזיקנה, מתה משריפה שחשודה עד היום כהצתה) אכלה כמעט לחלוטין רק מזון מעורבב מהבלנדר.
ועל הדרך הרווחנו שני קישורים על אן ויגמור: Ann]מוויקיפדיה Wigmore[/po] ומהאתר של המכון על שמה http://www.annwigmore.org/
אגב, תודה לכולם על הדברים שאתם כותבים בדף הזה, בהחלט חשוב ומשכיל
ידוע לי שערכו מחקרים וגילו שלמרות שעל פניו זה רע (להבי מתכת נעים במהירות ומחמצנים כל דבר שזז), מזון מבלונדר מתעכל בגוף בצורה מדהימה, ושייק עם תפוח מתעכל יותר טוב מלאכול תפוח.
אן ויגמור בשנותיה האחרונות (מצבה הגופני היה נהדר, לא מתה מזיקנה, מתה משריפה שחשודה עד היום כהצתה) אכלה כמעט לחלוטין רק מזון מעורבב מהבלנדר.
ועל הדרך הרווחנו שני קישורים על אן ויגמור: Ann]מוויקיפדיה Wigmore[/po] ומהאתר של המכון על שמה http://www.annwigmore.org/
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מה גיליתי ברשימת הרכיבים
אכן, יצא אחלה דף. אילו ידעתי שזה מה שיקרה הייתי פותחת אותו מזמן
אכן, יצא אחלה דף. אילו ידעתי שזה מה שיקרה הייתי פותחת אותו מזמן