לשים תינוק בתיק רגיל
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2010, 08:57
לשים תינוק בתיק רגיל
ראשית, לפני שכל השבטיים האותנטיים יקפצו ויגידו שהמנשא הכי טוב הוא חתיכת בד באורך הגלות, אבהיר כי אני מסכימה אבל... זה חם!!! ומסורבל לקשור בכל פעם (הרצועות כל הזמן מסתובבות ומתכווצ'צ'ות), במיוחד כשרוצים לשים תינוק על הגב.
ובכן:
מישהו ניסה פעם לשים תינוק בתיק גב רגיל (בלי מסגרת מתכת - כמו התיקים של ג'נספורט) כך שהוא יושב בתיק בישיבה מזרחית עם הראש בחוץ?
מה דעתכם - זה בטיחותי/אורטופדי/מונע התפתחות מוטורית? מה דעתכם על גזירת חורים לרגליים בתחתית התיק?
היתרון של תיק רגיל הוא ש:
א) הוא זול וכבר יש לי אחד בבית. אין לי כסף למנשאים יקרים כמו ארגו או בייבי ביורן, והם גם נראים פחות נוחים.
ב) ניתן להכניס ולהוציא את התינוק בקלות (משמעותי מאוד למפשפשים) ולהעביר בקלות מהגב לבטן.
ג) יש לו כל מיני כיסים.
ניסיתי היום בבוקר והתינוק נראה די מרוצה, אך מכיוון שזהו התינוק הראשון, עדיין אין לי מספיק בטחון עצמי ואני תמיד דואגת שאני מזיקה לו בניסויים המוזרים שלי...
אשמח לשמוע מה דעתם של בעלי ניסיון...
תודה!
ובכן:
מישהו ניסה פעם לשים תינוק בתיק גב רגיל (בלי מסגרת מתכת - כמו התיקים של ג'נספורט) כך שהוא יושב בתיק בישיבה מזרחית עם הראש בחוץ?
מה דעתכם - זה בטיחותי/אורטופדי/מונע התפתחות מוטורית? מה דעתכם על גזירת חורים לרגליים בתחתית התיק?
היתרון של תיק רגיל הוא ש:
א) הוא זול וכבר יש לי אחד בבית. אין לי כסף למנשאים יקרים כמו ארגו או בייבי ביורן, והם גם נראים פחות נוחים.
ב) ניתן להכניס ולהוציא את התינוק בקלות (משמעותי מאוד למפשפשים) ולהעביר בקלות מהגב לבטן.
ג) יש לו כל מיני כיסים.
ניסיתי היום בבוקר והתינוק נראה די מרוצה, אך מכיוון שזהו התינוק הראשון, עדיין אין לי מספיק בטחון עצמי ואני תמיד דואגת שאני מזיקה לו בניסויים המוזרים שלי...
אשמח לשמוע מה דעתם של בעלי ניסיון...
תודה!
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
לשים תינוק בתיק רגיל
מה דעתכם - זה בטיחותי/אורטופדי
לא ולא.
אין לי או לך מושג אם התפרים של התיק מיועדים לשאת משקל שכזה, והתיק בטח לא בנוי לתמוך בגב של התינוק.
מה דעתכם על גזירת חורים לרגליים בתחתית התיק?
מחליש את התפרים אפילו יותר.
יש מנשאי בד יותר קלילים ממנשא הבד הארוך כמו שרון דרור, ואפשר לקנות ארגו או יאמו יד שניה ואז זה הרבה פחות יקר.
את גם יכולה לתפור לעצמך מנשא סיני מאוד בקלות, שהוא לא מחמם יותר מארגו\יאמו\תיק גב, ובטוח לחתולין.
לא ולא.
אין לי או לך מושג אם התפרים של התיק מיועדים לשאת משקל שכזה, והתיק בטח לא בנוי לתמוך בגב של התינוק.
מה דעתכם על גזירת חורים לרגליים בתחתית התיק?
מחליש את התפרים אפילו יותר.
יש מנשאי בד יותר קלילים ממנשא הבד הארוך כמו שרון דרור, ואפשר לקנות ארגו או יאמו יד שניה ואז זה הרבה פחות יקר.
את גם יכולה לתפור לעצמך מנשא סיני מאוד בקלות, שהוא לא מחמם יותר מארגו\יאמו\תיק גב, ובטוח לחתולין.
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
לשים תינוק בתיק רגיל
בישיבה מזרחית עם הפנים החוצה? ומה מונע ממנו לקפוץ מהמנשא?
לא בטיחותי, לא מותאם לגוף התינוק (מגיל לו לקבל תמיכה כמו שצריך), לא נעים (בד פלסטי, תפרים וכד').
לא נשמע לי בכלל....
אני זוכרת שפעם מזמן, לפני הרבה שנים, אולי היתה זו תבשיל קדרה שאמרה - הלוואי והיה משהו כזה פשוט כמו ילקוט לשאת בו תינוקות.
ואז באו מנשאי הילקוט
בטיחות עם תינוקות זה לא צחוק. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם תיקרע לך איזו רצועה פתאום.
לכן משתמשים במוצרים שיועדו להיות מנשאי תינוקות ואת יודעת מי יצר אותם.
(אם יש לך קושי בהצטיידות במנשא מתאים, אנא דברי איתי, יש מנשאים להשאלה בגמ"ח שלנו [email protected] )
לא בטיחותי, לא מותאם לגוף התינוק (מגיל לו לקבל תמיכה כמו שצריך), לא נעים (בד פלסטי, תפרים וכד').
לא נשמע לי בכלל....
אני זוכרת שפעם מזמן, לפני הרבה שנים, אולי היתה זו תבשיל קדרה שאמרה - הלוואי והיה משהו כזה פשוט כמו ילקוט לשאת בו תינוקות.
ואז באו מנשאי הילקוט

בטיחות עם תינוקות זה לא צחוק. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם תיקרע לך איזו רצועה פתאום.
לכן משתמשים במוצרים שיועדו להיות מנשאי תינוקות ואת יודעת מי יצר אותם.
(אם יש לך קושי בהצטיידות במנשא מתאים, אנא דברי איתי, יש מנשאים להשאלה בגמ"ח שלנו [email protected] )
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
לשים תינוק בתיק רגיל
טוב אם כבר יש דף ךרעיונות מחופפים אז הנה עוד
הבת של חברה שלי מסרבת לשבת בעגלה מנסה לעמוד כל הזמן
הצעתי לה לקחת אותה בעגלת שוק שם היא תוכל לעמוד
מה דעתכן ?
<רצינית אם יש ספקות>
מה דעתכן ?
<רצינית אם יש ספקות>
-
- הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של שני_צו*
לשים תינוק בתיק רגיל
אולי פשוט עגלול קטן?
אולי פשוט עגלול קטן?
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
לשים תינוק בתיק רגיל
צפרדעונית, נראה לי שאת צריכה מנשא סיני.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לשים תינוק בתיק רגיל
כל אחת שתעשה מה שנוח לה
-
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
לשים תינוק בתיק רגיל
קרה לך פעם שהלכת עם ילקוט פתוח, התכופפת באיזו זוית, והמחברות החלו ליפול?
אני חוששת שזה מה שעלול לקרות עם תינוקות: אין מה שיקשור אותם לתוך הילקוט, ואת הרי לא יכולה לסגור אותו. וכם אם כן - זו סגירה קלילה מדי.
נשמע לי מאד מפחיד.
אני חושבת שגם התמיכה לא טובה, הוא יושב בפנים מקופל ומכונס, שונה מאד ממנשאי ילקוט, שהם לא ילקוטים, הם בעצם יותר כמו מנשאי בד רק עם כתפיות ואבזמים. לכומר, מצמידים את התינוק באופן מאונך והדוק לגוף של האם. זה לא מה שיקרה בילקוט בי"ס רגיל.
אני חוששת שזה מה שעלול לקרות עם תינוקות: אין מה שיקשור אותם לתוך הילקוט, ואת הרי לא יכולה לסגור אותו. וכם אם כן - זו סגירה קלילה מדי.
נשמע לי מאד מפחיד.
אני חושבת שגם התמיכה לא טובה, הוא יושב בפנים מקופל ומכונס, שונה מאד ממנשאי ילקוט, שהם לא ילקוטים, הם בעצם יותר כמו מנשאי בד רק עם כתפיות ואבזמים. לכומר, מצמידים את התינוק באופן מאונך והדוק לגוף של האם. זה לא מה שיקרה בילקוט בי"ס רגיל.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
לשים תינוק בתיק רגיל
אני קאתי פעם על על הורים שעשו את זה, עם ילדה שגדלה פחות או יותר שלוש שנים בתוך ילקוט רגיל, בזמן שההורים שלה הסתובבו באפריקה וחקרו אריות וחיות בר.
אממה, ברגע שיש מנשאים שמותאמים לתינוקות, אני לא מבינה למה צריך לחזור אחורה, בגלל כל הסיבות שאמרו לך למעלה.
(חוצמזה אני לא יודעת מאיזה גיל היא נכנסה לילקוט - אולי רק מגיל שנה? אולי הם כן התאימו את התיק כך שיתמוך יותר? אולי לפני כן הם השתמשו במנשא בד? אין פרטים. אבל זה ספר מצוין לקריאה כך או אחרת - האריות הלבנים מטימבוואטי מאת כריס מקברייד)
אממה, ברגע שיש מנשאים שמותאמים לתינוקות, אני לא מבינה למה צריך לחזור אחורה, בגלל כל הסיבות שאמרו לך למעלה.
(חוצמזה אני לא יודעת מאיזה גיל היא נכנסה לילקוט - אולי רק מגיל שנה? אולי הם כן התאימו את התיק כך שיתמוך יותר? אולי לפני כן הם השתמשו במנשא בד? אין פרטים. אבל זה ספר מצוין לקריאה כך או אחרת - האריות הלבנים מטימבוואטי מאת כריס מקברייד)
-
- הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
- דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*
לשים תינוק בתיק רגיל
_טוב אם כבר יש דף ךרעיונות מחופפים אז הנה עוד
מה דעתכן ?_
נשמע רעיון מעולה שיכול להתאים לאופי שלה.
גם ביתי לא הסכימה תקופה לשבת בעגלה,
הייתי מטיילת איתה המון בתוך ארגז לחם ששובצר למיני עגלול.
אם היא עומדת אין שום בעיה.
מה דעתכן ?_
נשמע רעיון מעולה שיכול להתאים לאופי שלה.
גם ביתי לא הסכימה תקופה לשבת בעגלה,
הייתי מטיילת איתה המון בתוך ארגז לחם ששובצר למיני עגלול.
אם היא עומדת אין שום בעיה.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
לשים תינוק בתיק רגיל
דווקא נשמע רעיון מדליק.
אם כי אני לא יודעת מספיק על עניין הבטיחות.
יחד עם זאת, שמתי לב שכמעט כולם כאן היו נגד - בעיקר מסיבות בטיחותיות.
נראה שמעדיפים להיתלות בבטיחות שחברות המנשאים מציעות מאשר שיקול דעת אישי ו'ייצור עצמי'- גם אם מדובר בהתאמת התיק לתינוק על ידי תפירה וחיזוק וכדומה (עם שיקול דעת של האמא, שבוודאי לא תזלזל בבטיחות של התינוק שלה).
משום מה נראה לי שזה הפוך מהגישה השלטת כאן באתר: תסמכי על עצמך קודם כל, לפני המומחים.
ברור שמומחים למנשאים יש להם הרבה ידע.
אבל אולי גם אמא לבד יכולה לחקור ולגלות מה בטיחותי ואיך נכון - ולהתאים את זה בעצמה?
ואיך היו מכינים מנשאים פעם, לפני שהיו חברות שמייצרות את זה?
מה קרה פתאום שרק חברות למנשאים יכולות לייצר מנשא?
ומה זה שכולם כאן פתאום מסתמכים רק על מומחים....
אם כי אני לא יודעת מספיק על עניין הבטיחות.
יחד עם זאת, שמתי לב שכמעט כולם כאן היו נגד - בעיקר מסיבות בטיחותיות.
נראה שמעדיפים להיתלות בבטיחות שחברות המנשאים מציעות מאשר שיקול דעת אישי ו'ייצור עצמי'- גם אם מדובר בהתאמת התיק לתינוק על ידי תפירה וחיזוק וכדומה (עם שיקול דעת של האמא, שבוודאי לא תזלזל בבטיחות של התינוק שלה).
משום מה נראה לי שזה הפוך מהגישה השלטת כאן באתר: תסמכי על עצמך קודם כל, לפני המומחים.
ברור שמומחים למנשאים יש להם הרבה ידע.
אבל אולי גם אמא לבד יכולה לחקור ולגלות מה בטיחותי ואיך נכון - ולהתאים את זה בעצמה?
ואיך היו מכינים מנשאים פעם, לפני שהיו חברות שמייצרות את זה?
מה קרה פתאום שרק חברות למנשאים יכולות לייצר מנשא?
ומה זה שכולם כאן פתאום מסתמכים רק על מומחים....

-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
לשים תינוק בתיק רגיל
זה לא שמסתמכים רק על מומחים, זה שלא מסתמכים על המומחים שמכינים את תיקי הגב הרגילים P-:
גם אני לא הייתי סומכת על תיק רגיל לעניין, זה שונה לגמרי מלקחת בד ולתפור ממנו מנשא, שזה דבר שראיתי אצל כמה בנות מהאתר... ראיתי בעיקר מנשאי בד תפורים, אבל אני מניחה שיכולתי לפרק תיק וליצור ממנו מנשא, ואז זה סיפור שונה לגמרי.
גם אני לא הייתי סומכת על תיק רגיל לעניין, זה שונה לגמרי מלקחת בד ולתפור ממנו מנשא, שזה דבר שראיתי אצל כמה בנות מהאתר... ראיתי בעיקר מנשאי בד תפורים, אבל אני מניחה שיכולתי לפרק תיק וליצור ממנו מנשא, ואז זה סיפור שונה לגמרי.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
לשים תינוק בתיק רגיל
אני לא שמתי בתיק גב, אבל כן כבר שמתי פעם בתיק צד לרגע, וכן בעגלת קניות של שוק כזו.
זה סבבה לרגעים קצרים, בהנחה שאין הרבה ברירה אחרת, שמשגיחים מאד מאד ועוד...
סיבות רציניות ללמה לא לעשות את זה כשגרה ובילקוט כדלהלן -
ואחרון המנשאים עדיף על עגלה.
יחס סדר.
DO THE MATH.
זה סבבה לרגעים קצרים, בהנחה שאין הרבה ברירה אחרת, שמשגיחים מאד מאד ועוד...
סיבות רציניות ללמה לא לעשות את זה כשגרה ובילקוט כדלהלן -
- נשיאה גב אל גב פשוט לא אורתופדית. מדובר בשני גופים קמורים, כלומר איזו נקודה מהגב של התינוק נמחצת כנגד עמוד השדרה של ההורה. יותר גרוע מבייבי ביורן בנשיאה קדמית.
- לא בטיחותי - ולא בגלל "לא עומד בתו תקן" או חרטא כזו. מסיבות לגמרי ענייניות. לשאת ילקוט עם רוכסן פתוח חלקית, די מבטיח שעם משקל עליו ייפתח הרוכסן. כל מי שלמד וסחב שני ספרים יעיד.
- לדעתי זה פשוט לא נוח לתינוק להיות מול בדי ניילון ורוכסנים פתוחים... הרבה יותר נעים גוף, מקסימום איזה חולצה רכה...
- לא משיג את יתרונות הנשיאה שבגללם בעצם בוחרים לעשות זאת - לא ככה היו עושים מנשאים פעם, אהבת, אני מצטערת. לא לקחו תיק שנועד לעצמים דוממים ולא עדינים ודחפו לתוכו תינוק כמו היה חפץ. המנשאים התפתחו מנשיאת ידיים לצעיפי בד, ואז לצעיפי בד עם רצועות לקשירה, ובהמשך עם אבזמים. כשהנשיאה נשארה דומה - עירסול אל חיקה של אמא, או כידרור אל גבה.
ואחרון המנשאים עדיף על עגלה.
יחס סדר.
DO THE MATH.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
לשים תינוק בתיק רגיל
אהבת עולם,
קודם כל רציתי להגיד לך שאני מאוד נהינית (באמת!) לקרוא אותך קוראת תיגר בכל דף שאת מגיעה אליו ומראה לנו שלמרות שאנחנו חושבות שאנחנו שונות, אז במסגרת הבאופן חשוב לנו להישאר עדר (-; .
שנית, עד כמה שאני מבינה, ההתנגדות היא לא ל"עשה זאת בעצמך" באופן כללי, אלא ל"עשי בעצמך מנשא ילקוט מילקוט משומש". דוקא הציעו לה לתפור לעצמה מנשא סיני, או לאלתר מנשא כריכות. פשוט ילקוט שלא מיועד לתינוק באמת עלול להחריב לו את הגב. זה לא צחוק.
קודם כל רציתי להגיד לך שאני מאוד נהינית (באמת!) לקרוא אותך קוראת תיגר בכל דף שאת מגיעה אליו ומראה לנו שלמרות שאנחנו חושבות שאנחנו שונות, אז במסגרת הבאופן חשוב לנו להישאר עדר (-; .
שנית, עד כמה שאני מבינה, ההתנגדות היא לא ל"עשה זאת בעצמך" באופן כללי, אלא ל"עשי בעצמך מנשא ילקוט מילקוט משומש". דוקא הציעו לה לתפור לעצמה מנשא סיני, או לאלתר מנשא כריכות. פשוט ילקוט שלא מיועד לתינוק באמת עלול להחריב לו את הגב. זה לא צחוק.
לשים תינוק בתיק רגיל
זה לא שמסתמכים רק על מומחים, זה שלא מסתמכים על המומחים שמכינים את תיקי הגב הרגילים
בדיוק.
מניסיוני עם תיקי גב, כולם, גם אלו הטובים התפוררו די מהר בעיקר בחיבור של הרצועות לתיק.
_הצעתי לה לקחת אותה בעגלת שוק שם היא תוכל לעמוד
מה דעתכן ?_
נראה לי שאפשר בקלות ליפול מזה, אלא אם זו ילדה שלא משתוללת וזזה הרבה.
בדיוק.
מניסיוני עם תיקי גב, כולם, גם אלו הטובים התפוררו די מהר בעיקר בחיבור של הרצועות לתיק.
_הצעתי לה לקחת אותה בעגלת שוק שם היא תוכל לעמוד
מה דעתכן ?_
נראה לי שאפשר בקלות ליפול מזה, אלא אם זו ילדה שלא משתוללת וזזה הרבה.
לשים תינוק בתיק רגיל
ועוד דבר, עגלת השוק שלי, יכולה לשאת משקל שוק, אבל לא משקל שלי ילדים והיא התעקמה.
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2010, 08:57
לשים תינוק בתיק רגיל
כמה הבהרות:
מדובר בתיק דמוי-שק (עם כל הרוכסן למעלה, לא רוכסן שיורד משני הצדדים, כך שהמשקל לא נופל על הרוכסן).
כמו כן, יש לו רצועות משני הצדדים המאפשרות להדק את התיק לגוף התינוק ולתת תמיכה לגב.
זהו תיק שכבר סחבתי בו משקלים יותר כבדים מתינוק
אפשר לרפד את התיק מבפנים כדי שלא יהיה מגרד.
כששמים על הגב, שמים את התינוק עם הפנים לכיוון הגב, כך שאין מגע בין שני גופים קמורים. כששמים על הבטן שמים את התינוק עם הפנים כלפי חוץ.
התיק מגיע עד לכתפיים, והוא עדיין לא בגיל שהוא יכול לקפוץ מתוכו.
הרעיון דווקא הגיע מקריאת ההיסטוריה של נשיאת תינוקות בויקיפדיה, שם כתוב כי
Traditionally, baby slings and carriers were simply adaptations of whatever a culture normally used to carry anything heavy. Baskets, calabashes, animal skins, and wooden carrying structures have all been adapted to carry infants and children. Inuit mothers continue to use the packing parka or amauti to carry children. In the west, this phenomenon has resulted in a variety of carriers based on camping backpacks. One design, used in New Guinea, resembles a small Mayan-style hammock, in which an infant or child is either carried in a net on the back of an adult, or hung on a tree branch or house beam. Historical photographs of indigenous peoples show babies worn in sashes, baskets and nets hung from the parent's forehead. Cradleboards and carriers hung from one shoulder like a purse have also been documented in several cultures. [5]
אז חשבתי: אם אפשר לשים תינוק בסל, למה לא בתיק?
מדובר בתיק דמוי-שק (עם כל הרוכסן למעלה, לא רוכסן שיורד משני הצדדים, כך שהמשקל לא נופל על הרוכסן).
כמו כן, יש לו רצועות משני הצדדים המאפשרות להדק את התיק לגוף התינוק ולתת תמיכה לגב.
זהו תיק שכבר סחבתי בו משקלים יותר כבדים מתינוק
אפשר לרפד את התיק מבפנים כדי שלא יהיה מגרד.
כששמים על הגב, שמים את התינוק עם הפנים לכיוון הגב, כך שאין מגע בין שני גופים קמורים. כששמים על הבטן שמים את התינוק עם הפנים כלפי חוץ.
התיק מגיע עד לכתפיים, והוא עדיין לא בגיל שהוא יכול לקפוץ מתוכו.
הרעיון דווקא הגיע מקריאת ההיסטוריה של נשיאת תינוקות בויקיפדיה, שם כתוב כי
Traditionally, baby slings and carriers were simply adaptations of whatever a culture normally used to carry anything heavy. Baskets, calabashes, animal skins, and wooden carrying structures have all been adapted to carry infants and children. Inuit mothers continue to use the packing parka or amauti to carry children. In the west, this phenomenon has resulted in a variety of carriers based on camping backpacks. One design, used in New Guinea, resembles a small Mayan-style hammock, in which an infant or child is either carried in a net on the back of an adult, or hung on a tree branch or house beam. Historical photographs of indigenous peoples show babies worn in sashes, baskets and nets hung from the parent's forehead. Cradleboards and carriers hung from one shoulder like a purse have also been documented in several cultures. [5]
אז חשבתי: אם אפשר לשים תינוק בסל, למה לא בתיק?
לשים תינוק בתיק רגיל
_מדובר בתיק דמוי-שק (עם כל הרוכסן למעלה, לא רוכסן שיורד משני הצדדים, כך שהמשקל לא נופל על הרוכסן).
כמו כן, יש לו רצועות משני הצדדים המאפשרות להדק את התיק לגוף התינוק ולתת תמיכה לגב._
כמה שניסיתי לא הצלחתי לדמיין את התיק המדובר.
הכוונה לתיק בד עם רוכסן?
כי ממה שהיה כתוב בהתחלה הבנתי שהכוונה לילקוט, אז אם לקוט איך הוא כמו שק?
אולי תוסיפי קישור או תמונה?
נראה לי הכרחי בדיון כזה, כי יש לי הרגשה שכל אחת כאן מדמיינת משהו אחר...
כמו כן, יש לו רצועות משני הצדדים המאפשרות להדק את התיק לגוף התינוק ולתת תמיכה לגב._
כמה שניסיתי לא הצלחתי לדמיין את התיק המדובר.
הכוונה לתיק בד עם רוכסן?
כי ממה שהיה כתוב בהתחלה הבנתי שהכוונה לילקוט, אז אם לקוט איך הוא כמו שק?
אולי תוסיפי קישור או תמונה?
נראה לי הכרחי בדיון כזה, כי יש לי הרגשה שכל אחת כאן מדמיינת משהו אחר...
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
לשים תינוק בתיק רגיל
צפרדעונית, אני לא הייתי משתמשת בזה בכלל, וכבר פירטו את הסיבות. (תיק גם בנוי לנשיאה של חפצים מרובעים בדרך כלל, במשקל בינוני ובהתפזרות "שווה". לא של גוף עם משקל באגן וגפיים מתנועעות. וסביר שהוא יתפקד יותר טוב בתנאים שלשמם נוצר. נא לא להקל ראש בעבודה של מהנדסים בעיצוב המוצר...
).
אבל אם את בכל זאת משתמשת ולא השתכנעת, אז על התיק תהדקי את התינוק שבפנים גם ברצועת בד ארוכה, שמהודקת גם אלייך. לחיזוק. ושמשקלו לא יסתמך על התיק בלבד.
כל כמה שאני מהדקת את התינוק ביאמו, עדיין מרגישה שהיה אפשר להצמיד אותו יותר ושזה יעשה לו יותר טוב (לגב, לגוף). אז בתיק שלא מיועד לזה, על אחת כמה וכמה.

אבל אם את בכל זאת משתמשת ולא השתכנעת, אז על התיק תהדקי את התינוק שבפנים גם ברצועת בד ארוכה, שמהודקת גם אלייך. לחיזוק. ושמשקלו לא יסתמך על התיק בלבד.
כל כמה שאני מהדקת את התינוק ביאמו, עדיין מרגישה שהיה אפשר להצמיד אותו יותר ושזה יעשה לו יותר טוב (לגב, לגוף). אז בתיק שלא מיועד לזה, על אחת כמה וכמה.
-
- הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
- דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*
לשים תינוק בתיק רגיל
אוי אילה אני גם חשבתי על זה (על עגלת שוק)פעם כשהבן שלי רצה רק לעמוד בעגלה. קראתי לזה עגלול ליחיד... (אין שם יכולת לישון אבל נשמע סבבה) וראיתי לפני כמה חודשים מישהי הולכת ברחוב מאנה ככה:-)
לשים תינוק בתיק רגיל
כמה שניסיתי לא הצלחתי לדמיין את התיק המדובר
גם אני לא בטוחה שהבנתי.
בכל מקרה אם את מרגישה עם זה נוח וטוב, ולא השתכנעת מכל הטיעונים לעיל, תנסי.
פעם הכרתי זוג שמצעיף דק למדי עשו מנשא צד. בלי תפרים ובלי הינדוסים מיוחדים, פשוט קשרו אותו סביב הגוף והתינוק בתוכו.
אותו צעיף החזיק מעמד די הרבה זמן.
גם אני לא בטוחה שהבנתי.
בכל מקרה אם את מרגישה עם זה נוח וטוב, ולא השתכנעת מכל הטיעונים לעיל, תנסי.
פעם הכרתי זוג שמצעיף דק למדי עשו מנשא צד. בלי תפרים ובלי הינדוסים מיוחדים, פשוט קשרו אותו סביב הגוף והתינוק בתוכו.
אותו צעיף החזיק מעמד די הרבה זמן.
-
לשים תינוק בתיק רגיל
נראה לי שאפשר בקלות ליפול מזה
היא יותר נמוכה מהעגלה כלומר זה כמו לשים אותה בכלוב על גלגלים
היא יותר נמוכה מהעגלה כלומר זה כמו לשים אותה בכלוב על גלגלים
-
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
לשים תינוק בתיק רגיל
לחלוטין לא , מכל הסיבות שכבר פירטתי למעלה.
אבל עכשיו חשבתי על עוד סיבה: נורא חם. נורא נורא חם.
ואין שום פתחי איוורו , בפנים מתלהט, והבד הרי עשוי מאיזה חומר סינטטי בתוספת נילון ושאר דברים מגרדים ומציקים..
בקיצור בסוף את עוד עלולה להוציא על משחות לעור התינוק המגורה את כל הכסף שחסכת, ויכולת כבר מלכתחילה לקנות מנשא פשוט ולא כל כך יקר.
אבל עכשיו חשבתי על עוד סיבה: נורא חם. נורא נורא חם.
ואין שום פתחי איוורו , בפנים מתלהט, והבד הרי עשוי מאיזה חומר סינטטי בתוספת נילון ושאר דברים מגרדים ומציקים..
בקיצור בסוף את עוד עלולה להוציא על משחות לעור התינוק המגורה את כל הכסף שחסכת, ויכולת כבר מלכתחילה לקנות מנשא פשוט ולא כל כך יקר.
-
לשים תינוק בתיק רגיל
אם אפשר לשים תינוק בסל, למה לא בתיק?
האמת היא שגם הסלים והמנשאים הבנויים ההם לא נשמעים לי משהו.
למרות שלאותם אנשים זה בטח היה אז פסגת ההיי טק של המנשאים. הבייבי ביורן של אותה התקופה. מי צריך צעיף כשקלענו במיוחד - סל גדול ומושקע?
האמת היא שגם הסלים והמנשאים הבנויים ההם לא נשמעים לי משהו.
למרות שלאותם אנשים זה בטח היה אז פסגת ההיי טק של המנשאים. הבייבי ביורן של אותה התקופה. מי צריך צעיף כשקלענו במיוחד - סל גדול ומושקע?
-
- הצטרפות: 18 יוני 2009, 16:54
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_נ*
לשים תינוק בתיק רגיל
עוד הבדל שלדעתי הוא משמעותי זה שמנשאי הילקוט ובאסייתים למיניהם אין חוצץ בין גוף התינוק לגוף האם (מלבד בגדים, שגם הם לא חובה (-: ).
לא הייתי מוותרת על המגע הזה!
לא הייתי מוותרת על המגע הזה!
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
לשים תינוק בתיק רגיל
אם אפשר לשים תינוק בסל, למה לא בתיק?
גם הסלים ההם היו מתוכננים במיוחד לתינוקות (גודל, עובי, חלוקת משקל על הידיות וכו')
לא השתמשו בסל של השוק. מה שכתוב בוויקפדיה הוא שהתרבות מאמצת את שיטת הנשיאה המקובלת למשאות כבדים, לא את מכשירי הנשיאה עצמם.
לכן היום משתמשים בעגלה, שזה הכי דומה לאוטו...
גם הסלים ההם היו מתוכננים במיוחד לתינוקות (גודל, עובי, חלוקת משקל על הידיות וכו')
לא השתמשו בסל של השוק. מה שכתוב בוויקפדיה הוא שהתרבות מאמצת את שיטת הנשיאה המקובלת למשאות כבדים, לא את מכשירי הנשיאה עצמם.
לכן היום משתמשים בעגלה, שזה הכי דומה לאוטו...
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*
לשים תינוק בתיק רגיל
גם לי זה ממש לא נראה, כמו שכתבו כאן למעלה ג'וניפר ועוגיה,
לא בטיחותי, לא נוח לתינוק (כמו מנשא רך שעוטף ומחבק ושומר את התינוק צמוד לגוף האם) ונראה לי שגם לא אורטופדי.
ואם קצרים בכסף, למה לא לקפוץ על ההצעה של ה עוגיה,
או לקנות את המנשא ילקוט ב-70-80 ש"ח מאוטו דיפו (נמצא בתוך חלק מסניפי אייס),
חברה שלי קנתה, זה נראה כמו העתק מדוייק של ארגו, כולל הכיס עם הרוכסן בגב, מבד רך ונעים, וממש זול.
אין, אין על מנשא ילקוט!!!!!!!!!!
לא בטיחותי, לא נוח לתינוק (כמו מנשא רך שעוטף ומחבק ושומר את התינוק צמוד לגוף האם) ונראה לי שגם לא אורטופדי.
ואם קצרים בכסף, למה לא לקפוץ על ההצעה של ה עוגיה,
או לקנות את המנשא ילקוט ב-70-80 ש"ח מאוטו דיפו (נמצא בתוך חלק מסניפי אייס),
חברה שלי קנתה, זה נראה כמו העתק מדוייק של ארגו, כולל הכיס עם הרוכסן בגב, מבד רך ונעים, וממש זול.
אין, אין על מנשא ילקוט!!!!!!!!!!
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
לשים תינוק בתיק רגיל
לא ממליצה על החיקוי מאוטו דיפו. הבנתי שהחיבורים של הכתפיות לא חזקים מספיק (דיווחה כאן מישהי שבדקה).
אם אני שמה תינוק או ילד על הגב אני רוצה להיות בטוחה שהוא לא יפול משם. זאת נפילה מגובה מטר וחצי, לא צחוק!
באיזה גיל תינוק הוא קטן מדי בשביל לצאת משם (מהתיק)?
אם הוא צעיר וחלוש ורפוי אז מסוכן לו להיות בתוך תיק, הוא יכול להיחנק.
אם הוא מחזיק את עצמו - הוא גם יכול לקפוץ משם.
אפשר לאלתר מנשא גב מיריעת בד. יש מלא הסברים ברשת. כל לונגי או סדין שיש לך יתאים. רק ללמוד לעשות את זה נכון.
אם אני שמה תינוק או ילד על הגב אני רוצה להיות בטוחה שהוא לא יפול משם. זאת נפילה מגובה מטר וחצי, לא צחוק!
באיזה גיל תינוק הוא קטן מדי בשביל לצאת משם (מהתיק)?
אם הוא צעיר וחלוש ורפוי אז מסוכן לו להיות בתוך תיק, הוא יכול להיחנק.
אם הוא מחזיק את עצמו - הוא גם יכול לקפוץ משם.
אפשר לאלתר מנשא גב מיריעת בד. יש מלא הסברים ברשת. כל לונגי או סדין שיש לך יתאים. רק ללמוד לעשות את זה נכון.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לשים תינוק בתיק רגיל
_מדובר בתיק דמוי-שק (עם כל הרוכסן למעלה, לא רוכסן שיורד משני הצדדים, כך שהמשקל לא נופל על הרוכסן).
בתנאים אלה, יש סיכוי שזה בטיחותי.
אם זה תינוק מספיק גדול, שיכול לשבת על הישבן שלו, ונוח לו, זה נראה לי לגמרי סבבה.
בתנאים אלה, יש סיכוי שזה בטיחותי.
אם זה תינוק מספיק גדול, שיכול לשבת על הישבן שלו, ונוח לו, זה נראה לי לגמרי סבבה.
-
לשים תינוק בתיק רגיל
לאלתר מנשא גב מיריעת בד
וגם צד
חברה שגרה באפריקה פשוט הייתה קושרת את התינוק אליה עם חתיכת בד וזה היה מגניב
אז פעם שנתקעתי בלי מנשא ועם תינוק ששקל 13 קילו לקחתי לונגי ועשיתי אתזה
מה שכן מאוד לא נוח ללכת עם זה ברחוב כי באמת באמת לכל אחד יש מה לומר
וגם צד
חברה שגרה באפריקה פשוט הייתה קושרת את התינוק אליה עם חתיכת בד וזה היה מגניב
אז פעם שנתקעתי בלי מנשא ועם תינוק ששקל 13 קילו לקחתי לונגי ועשיתי אתזה
מה שכן מאוד לא נוח ללכת עם זה ברחוב כי באמת באמת לכל אחד יש מה לומר
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
לשים תינוק בתיק רגיל
בקשר לעגלת שוק:
לי יש עגלת שוק יותר משוכללת עם שלדת מתכת עבה (של הדואר) וכשהקטן שלי היה יותר קטן - נגיד בין שנה וחצי לשנתיים וחצי - הייתי הולכת איתו לפעמים ככה. זה היה בשבילו כמו מתקן בלונה פארק, ומרוב ריגוש הוא היה מחזיק בידית חזק כל ההליכה וצווח מאושר. אם הוא היה עוזב הרגשתי את זה מיד וזה היה ממש לא נוח - איבדתי את שיווי המשקל. כמו כן זה מעייף מאווווד את הזרועות (ואני עוד רגילה לסחוב ככה!) וצריך להיזהר מאוד כשעולים ויורדים ממדרכות (קיבל זבנג בסנטר פעם
) .
בקיצור - לא מומלץ בכלל.
לי יש עגלת שוק יותר משוכללת עם שלדת מתכת עבה (של הדואר) וכשהקטן שלי היה יותר קטן - נגיד בין שנה וחצי לשנתיים וחצי - הייתי הולכת איתו לפעמים ככה. זה היה בשבילו כמו מתקן בלונה פארק, ומרוב ריגוש הוא היה מחזיק בידית חזק כל ההליכה וצווח מאושר. אם הוא היה עוזב הרגשתי את זה מיד וזה היה ממש לא נוח - איבדתי את שיווי המשקל. כמו כן זה מעייף מאווווד את הזרועות (ואני עוד רגילה לסחוב ככה!) וצריך להיזהר מאוד כשעולים ויורדים ממדרכות (קיבל זבנג בסנטר פעם

בקיצור - לא מומלץ בכלל.
-
לשים תינוק בתיק רגיל
בקיצור - לא מומלץ בכלל.
אבל כתבת כל כך מרגשת את החלק ש זה היה בשבילו כמו מתקן בלונה פארק, ומרוב ריגוש הוא היה מחזיק בידית חזק כל ההליכה וצווח מאושר , שרק בשביל ההרגשה הזו בא לי לנסות את זה יום אחד עם הפרטי שלי...
(לכשיגדל. ויעמוד)
אבל כתבת כל כך מרגשת את החלק ש זה היה בשבילו כמו מתקן בלונה פארק, ומרוב ריגוש הוא היה מחזיק בידית חזק כל ההליכה וצווח מאושר , שרק בשביל ההרגשה הזו בא לי לנסות את זה יום אחד עם הפרטי שלי...
(לכשיגדל. ויעמוד)
-
לשים תינוק בתיק רגיל
אולי לא הייתי ברורה 
בשבילו זה היה הריגוש של החיים
בשבילי זה היה מיני-התקפי לב כל חצי שנייה - לבדוק שהוא לא עוזב את הידית, מסתובב (אחרי שמעט מהריגוש פג), חוטף מכות מפה ומשם...

בשבילו זה היה הריגוש של החיים
בשבילי זה היה מיני-התקפי לב כל חצי שנייה - לבדוק שהוא לא עוזב את הידית, מסתובב (אחרי שמעט מהריגוש פג), חוטף מכות מפה ומשם...
-
לשים תינוק בתיק רגיל
מנסה להעלות תמונה:

-
לשים תינוק בתיק רגיל
אוי.. לא אמור להופיע קישור??
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
לשים תינוק בתיק רגיל
גם אצלנו שמים ילדים ותינוקות לפעמים בעגלת שוק. לא הרבה. וזה תמיד זוכה למצהלות... אבל זה לא במאה אחוז יציב, ויש יאמו. אז כמו מתקן, בסבבה, פה ושם. למה לא.
שירי, חמוד
שירי, חמוד

-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2009, 22:43
- דף אישי: הדף האישי של אמא_מא*
לשים תינוק בתיק רגיל
תזהרו מהמנשאים הזולים!!
אני פעם הלכתי ברחוב ומולי צעדה אמא עם תינוק במנשא ילקוט - מקדימה... והופ... השתחרר אבזם אחד והתינוק אחריו אל הצד...
ברוך ה' האמא תפסה אותו לפני שהוא צנח, אבל זה לא צחוק, האבזמים במנשאי תינוקות צריכים להיות חזקים ביותר ומקצועיים ולא מהזולים,
אחרי הכל זה לא תיק זה תינוק!
ואם זה היה בנשיאת גב... חס ושלום!
מנשאי ילקוט הם פיתרון מצויין, אבל תקנו מנשא טוב וחזק
ממליצה בחום על יאמו vv
אני פעם הלכתי ברחוב ומולי צעדה אמא עם תינוק במנשא ילקוט - מקדימה... והופ... השתחרר אבזם אחד והתינוק אחריו אל הצד...
ברוך ה' האמא תפסה אותו לפני שהוא צנח, אבל זה לא צחוק, האבזמים במנשאי תינוקות צריכים להיות חזקים ביותר ומקצועיים ולא מהזולים,
אחרי הכל זה לא תיק זה תינוק!
ואם זה היה בנשיאת גב... חס ושלום!
מנשאי ילקוט הם פיתרון מצויין, אבל תקנו מנשא טוב וחזק
ממליצה בחום על יאמו vv
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
לשים תינוק בתיק רגיל
תמונה נהדרת!!
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
לשים תינוק בתיק רגיל
יש לי מנשא ווילקינט למסירה, צפרדעונית, אם מעניין אותך. לא חם כמו ה-6 מטר, דומה ברוחו לבייביביורן, אבל מצמיד את התינוק אליך הרבה יותר, כך שלא מזיק לגב כמו הבייביביורן. מאפשר נשיאת בטן אל בטן, גב אל בטן ובגיל המתאים גם על הגב.
לשים תינוק בתיק רגיל
לאלתר מנשא גב מיריעת בד
אמא שלי לקחה אותי עליה בסדין, כי לא היה לה מנשא מוכן.
אמא שלי לקחה אותי עליה בסדין, כי לא היה לה מנשא מוכן.
לשים תינוק בתיק רגיל
אני הלכתי הרבה פעמים עם פעוט בעגלת שוק, כזאת שיש בה רק ברזלים, עם ילד בין שנה לשנתיים וחצי בערך, אולי אפילו יותר. לא הרגשתי שזה לא בטיחותי, והילד נהנה מאוד.