ללמוד לשלוט בעצמי

עלה_נידף*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2002, 23:22

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

מכל הפורומים באינטרנט, כשיש לי בעיה אמיתית - אני באה הנה (עד היום רק בקריאה). עשרות פעמים כבר הכתבתי לעצמי את ההודעה הזאת בראש - והתחמקתי מלכתוב אותה בפועל.

יש לי בעיה. אני לא יודעת לשלוט בכעסים שלי ובמילים שאני אומרת מתוך כעס ו.... כן, גם במעשים שאני עושה מתוך כעס. אני שולטת בעצמי כשאני "בחוץ". כשאני עם הילדים ועם הבנזוג - אני מאבדת הכל.
אני רוצה לפתוח את זה כבר מעכשיו, כדי שיובן הבסיס הברור מאליו: אני ילדה מוכה. אבא שלי היה בנאדם חמום מוח (היה - נפטר מהתקף לב, אלא מה) שפרק על גבינו (תרתי משמע) את כל תסכוליו, מרמוריו ואת כל המתחים שצבר במהלך היום בזמן שהשתדל אך ורק לחייך לאנשים מחוץ לבית.

לצערי, אני כמו אבא שלי :-(. בשליטה עצמית מעולה בחוץ - בבית מתפרקת לגורמים. אני לא מכה את הילדים שלי, חונקת את עצמי מבפנים כדי לא להגיע לזה, אבל בהחלט נוקטת באלימות כלפיהם. כלפי הבנזוג באלימות מילולית - צרחות ועצבים בלתי נשלטים, גם מקללת (נו, בזה אני גרועה מאבי - אצלנו בבית אסור היה לקלל באיסור חמור). כלפי הילדים - עונשים של "להעיף" לחדר, לאחוז בחוזקה - בכוונה מודעת להכאיב- וכד'. וגם אלימות מילולית. אני ממש מפחידה אותם לפעמים. וגם את עצמי.

אני כבר מאד חלשה. יש לי נשירה בלתי פוסקת כבר למעלה משנה. יש ימים שאני לא אוכלת כמעט, אני תשושה רוב שעות היום.

אני לא אלך לטיפול פסיכולוגי. אני חסרה את היכולת לפתוח את עצמי כלפי זר פנים אל פנים. כל החיים שמרתי בפנים (רק לפני מס' שנים פתחתי את זה עם אחי הצעיר ודיברנו על הכל. אחינו השני אבוד בעולם שלו) והתמודדתי איכשהוא, ואפילו הצלחתי להתעלות על הכל. בשנתיים האחרונות חלה ריגרסיה עצומה. הטריגר היה הלידה השניה, ז"א, כל התקופה שהיא הביאה איתה. נולדה לי תינוקת שעם כל האהבה - אני לא מאחלת כזו התמודדות לאפחד. מרגע שהגיחה לאוויר העולם (עד היום!! ועוד הכף נטויה) היא לא הפסיקה לבכות. וזה בכי צווחני שהוא פשוט, במילים אלו ממש: איום ונורא. הכל רע לה, הכל מציק לה, היא עצבנית, חמת מזג (זה בגנים?), גם היום שהיא כבר מדברת - זה תמיד ביללות למשל "רוצהההה מאאאאיייייייםםםם". השנה וחצי הראשונות היו סיוט, התמוטתי פה ושם אבל בגלל שידעתי שאין ברירה ואין לי במי להיעזר (אין לי משפחה להסתמך עליה - כולם הסתבכו עם עצמם :-P) הייתי מחזיקה את עצמי לא ליפול עד למטה. אבל יש לזה מחיר, והנה אני כבר באוברדרפט...

הילד הגדול שלי, נשמה טהורה - אבל ילד - למד מזמן לזהות שזו נקודת החולשה שלי (ההתעצבנות המהירה ואובדן השליטה המוחלט) ועושה בה שימוש נרחב, לא בדיוק להנאתו, כי זה יוצא עליו בסופו של דבר, אבל אולי זה בשביל להרגיש קצת שליטה בעיניינים כי אני לא ממש שולטת בהם.

לא רוצה להעמיק יותר מדי על הילדים, כי זה לא מה שמשנה פה. גם הקטנה, שלא פעם עולות בי תחושות איומות כלפיה (לצד האהבה - מוזר אבל נכון) - היא ילדה שהורה שפוי היה יודע כיצד להתמודד איתה. יותר נכון, לא משנה איך בסופו של דבר אלמד להתמודד איתה - זה בין כה וכה אחרי שאלמד להתמודד עם עצמי. כך שאין מה להאריך יותר מדי על הילדים - מבחינת מה שאני מנסה לעשות עם עצמי כרגע - בעזרתכם - הם ילדים רגילים לכל דבר, גם הקטנה.

עוד דבר חשוב על עצמי: יש לי את היכולת לקדם את עצמי במעלה ההר. עשיתי זאת בעבר. אני באמת לא צריכה טיפול פסיכולוגי לסייע לי בזה. מה שאני צריכה, ומקווה שבזה תוכלו לתרום לי, זה חוות דעת אובייקטיביות, עצות לכיבוי מיידי של השריפה שמתחוללת בי ובביתי, זאת אומרת - שבירת המעגל הנוראי הזה שאני אסורה בו, משם יהיה לי הרבה יותר קל לטפל בעצמי, וכפי שכבר ציינתי - אני למודת נסיון בזה ויודעת את הדרך. רק צריכה מישהו מבחוץ שישבור לי את המנעול.

תודה לכם על הימצאותכם פה. אתם קהילה נהדרת אפילו שאינני משתייכת אליכם ברוב ההגדרות (חוצמזה שאני מניקה למרחקים, ככה נחשפתי אליכם - עוד בהנקה של הגדול) איכשהו מרגישה איתכם בנוח בעניין הזה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היא עצבנית, חמת מזג (זה בגנים?),
זו אנרגיה.
אנרגיה שאביך בחר לבטא אותה בצורת כעס, אבל זו בחירה. את יכולה לגלות מהי האנרגיה הזאת ולבטא אותה בדרך אחר.

תראי את החיים שהיו לאביך, תראי את החיים שלך.
תראי את זה כשיעור שיעזור לך להשתנות.

אני חושבת שהכעס הוא לא רגש אמיתי כמו רגשות אחרות, אלא הוא איתות שמשהו בפנים כואב וזקוק לפיתרון.
את למדת בצורה כלשהי לטפל בכאב הזה ע"י כעס, אבל זה לא את וזה לא הפיתרון.
כשאת מוצאת את עצמך כועסת על מישהו/ משהו תשאלי את עצמך מה באמת כואב לך? מה באמת מציק לך?
תגלי שיש משהו שקדום לכעס, ואליו צריך להתייחס.
בהצלחה (())
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

תראי את הסרט הזה
לילי*
הצטרפות: 03 מרץ 2004, 23:44

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי לילי* »

תגובות הכעס הן בדרך כלל תגובות המושפעות מן הילד(ה) הקטן הפגוע שבתוכינו.אותו ילד שמנעו ממנו....היכו אותו...
העליבו....לא התייחסו....לא כיבדו... הזניחו....ועוד.הרגש מן העבר חבוי בזיכרון .חלקו מודע וחלקו אינו מודע.
לכן, חשוב לרוקן מאיתנו מתחים וכעסים.ע"י :פעילות גופנית רבה.עיסויים.(מאוד משחררים) מדיטציה.ביטוי בכתיבה.ובאופן
מילולי להכנס לאמבט ,להישטף,מהראש עד כפות הרגליים. לעסוק ביצירתיות.ברמה ההתנהגותית.לומר לסובבים .שיאותתו לך ברמז.שהינך עומדת לעבור את גבול ה-מותר/אסור.הקשיבי להם.התרחקי ,והיי עם עצמך.סגרי את הדלת.חיבטי בכרית.
צעקי לתוכה.קרעי עיתונים.התכרבלי מתחת לשמיכה.עשי כל מה שירגיע אותך.חשוב לבקש מאלה שפגעת בהם
סליחה.ולא לתת להם להרגיש רגשות אשם. סילחי ואהבי את עצמך על מה שהינך.
יו_יו_בקנדה*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2005, 08:12
דף אישי: הדף האישי של יו_יו_בקנדה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי יו_יו_בקנדה* »

יש כל כך הרבה אנשים שיכולים לעזור לך עם שחרור הכעס.
אם לא פסיכולוג אז טיפול במגע או בתנועה, יוגה, מאסג ,דיקור סיני ועוד ועוד ועוד...
שווה וכדאי לחפש ולנסות .המון המון בהצלחה ומחשבות טובות.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

מה באמת כואב לי? זה לא ממש ברור. תמיד היו פתוחות אצלי כמה חזיתות להתמודדות, גם כיום. אני יכולה לומר בבירור שנקודת המפנה באופן ההתמודדות שלי עם החוויות, התקריות והחיים בכלל היתה התקופה שאחרי הלידה השניה - תקופה ששברה אותי לחתיכות. לרסיסים אפילו. עד אז הייתי אמא שלווה, עם ילד אחד בבית (היה בבית כמעט עד גיל שלוש), והרבה פעמים אמרתי (לא בלי נימת הפתעה) לעצמי "איך אני מתאימה לזה, אני ממש טובה באימהות, אני אוהבת להיות אמא". לא לשם חיזוק, באמת כך הרגשתי.
כאמור, הלידה השניה הביאה איתה ילדה לא קלה בכלל בכלל, גם ההורים המופלאים ביותר מביניכם היו יוצאים מדעתם, באחריות. ולא הלבשתי עליה שום דבר, אין פה הביצה והתרנגולת. היא היתה תינוקת קשה קשה קשה, וכיום כשהיא הופכת לילדה ממש רואים את הטיפוס הזה ומבינים שהיא פשוט כזו ושכתינוקת לא היה לה קל עם הטבע הבסיסי הזה שלה - שהיא תלויה לחלוטין באחרים למימוש הרצונות והצרכים. גם היוםפ דברים צריכים להיעשות אך ורק בדרך שלה, ואם לא - כולם יאכלו אותה. אין לה סבלנות בכלום , ברגע שהיא רוצה משהו - זה חייב להתממש באותו הרגע שהמחשבה הזו חלפה לה בראש, טוב שהיא נותנת לי לפחות הזדמנות לשמוע מה זה שהיא רוצה לפני שהיא פותחת התקפה :-D... מיד אחרי שהיא הביעה את רצונה - אבל ממש מיד אחרי - היא אפילו לא ממתינה לשמוע שום תגובה ממני - מיד מתחילות יללות ואם השתהתי יותר מדי (10 שניות) זה כבר הופך לצווחות. וזה לא "משבר גיל השנתיים", היא במשבר מאז שהיא נולדה :-P

בקיצור, מהלידה השניה עצביי התרופפו והלכו, חוויתי מס' התמוטטויות, כאמור - של ימים מלאים בבכי במיטה בלי יכולת לעשות הרבה, רק מה שהכרחי (היו ימים שהילדים לא התרחצו, למשל. אני יודעת שחלקכם לא ממש מתרגשים מזה ;-)).השנה וחצי הראשונות היו סיוט מתמשך ללא מוצא, במהלכן חוויתי גם חוויות קשות שלא קשורות להורות שמאד הגבירו את הנטל הרגשי והנפשי, את המתח ורף הסיבולת שלי, שתמיד היה בשליטתי, נחת לאפס. היה לי כ"כ רע, עד כדי כך שזו היתה התקופה הקשה בחיי, וכפי שרמזתי קודם - כבר חוויתי תקופות איומות. זו היתה הקשה ביותר.

וזהו, שם נשבר משהו שאותו אני מנסה לתקן עכשיו. בעצמי ובהורות שלי. אין לי יכולת כרגע לבוא מנקודה של "לבחון באותו הרגע שזה קורה מאין זה נובע". זה הרבה הרבה הרבה יותר חזק ממני. אם אני לא מצליחה לשלוט בעצמי מלהגיד דברים איומים לילדים שלי - מה כבר יכול לעצור אותי באותו רגע? בטח לא מחשבה או נסיון להבין את מה שאני עושה. זה בדיוק העניין - אני לא שולטת בזה. אתמול קרתה תקרית, שהיא היתה הטריגר הסופי לפתיתחת הדף הזה. דברתי בשטף אל הילד שלי, דברים פשוט נאלחים, וכמו תמיד ברגעים כאלו הרגשתי את העוול האיום שאני גורמת - בלי יכולת לעצור את זה. השוני הקטן היה שאתמול זה נמשך מעבר לרגיל וממש חידד בי את תחושת חוסר השליטה. לא יכולתי לסבול את זה בעצמי. לא יכולתי כבר לסבול את עצמי. והידיעה הזו שאני יוצרת פה זיכררון טראומתי אצלו בפנים וממשיכה בכ"ז - זה בלתי נתפס רציונלית. ובכ"ז המשכתי. אח"כ הוא אמר לי שהוא עצוב ואמרתי לו שגם אני עצובה ובכינו מחובקים והשתחררנו וחזרתי קצת לעצמי, לאמא הטובה שאני, אני עוד מצליחה להתרומם מדי פעם...
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי חני_בונה* »

כל הכבוד לך על הפתיחות והשיתוף.
אני לא אלך לטיפול פסיכולוגי. אני חסרה את היכולת לפתוח את עצמי כלפי זר פנים אל פנים. כל החיים שמרתי בפנים
זה לגמרי טבעי הקושי הזה להיפתח כלפי זר אחרי שכל כך הרבה שנים שמרת הכל בפנים.
את אומרת: אני כבר מאד חלשה_ וגם: _יש לי את היכולת לקדם את עצמי במעלה ההר. צריך הרבה מאד כוח לעלות בהר .
אולי בכל זאת תאפשרי לעצמך לקבל עזרה? לא להיות שם לבד? -את הצעד הראשון כבר עשית כשפתחת את הדף הזה.
אהבה
(())
חני_בונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי חני_בונה* »

כתבתי לך לפני שקראתי מה כתבת....
הולכת לקרוא
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

חני, אני מבינה שזה נשמע פרדוקסלי, אבל זה נכון. אני מכירה את עצמי לפני ולפנים, נגעתי בקרקעיתן של תהומותי ובפסגותיהם של הררי, לכן ברי לי כי מרגע שאשתחרר מן הכבלים הללו הדרך תהיה ברורה ומדוייקת.

הלבד דווקא לא מקשה עליי. בעבר זה הקשה אך למדתי להתגבר על זה. כיום אני מעדיפה בבירור להתמודד בעצמי ולבדי עם כל דבר, אולי כי התרגלתי וזה נעשה לטבע שלי.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

אני אשמח לקבל תובנות נוספות, זה מאד יעזור לי.

(זה משהו שלא ברור לי עדיין כאן, על פני פורומים אחרים: איך אני "מקפיצה" פה שרשור? ז"א, איך אני מפנה תשומת לב לדף שפתחתי?)
נהר_זורם_ביניהם*
הצטרפות: 13 מאי 2006, 07:46
דף אישי: הדף האישי של נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי נהר_זורם_ביניהם* »

בוקר טוב,

מה שעולה לי מן הכתוב זה שיכול להיות שהולדת הבת הציפה החוצה את הילדה הפגועה שבתוכך, עצם זה שהיא בת (כמוך), בניגוד לבכורך, ועצם זה שגם היא "לא שולטת בעצמה ומתפרצת" אולי שמה לך מראה חזקה מידי מול הפנים, ולכן זה הציף את הכל למעלה, אחרי שהצלחת כל כך יפה להחזיק את הכל חזק חזק שלא יתפרץ.

וברמה הפרקטית (המלצה שכבר נתתי השבוע)אני מאוד מאוד מאוד ממליצה על סידרה דקומנטרית של הבי.בי.סי ששודרה (ואולי עדיין, כבר אין לי כבלים) בערוץ 8 וגם בערוץ ההורים של הוט ונקראת "מלאכים קטנים" , בסידרה הזו עוזרים למקרים הרבה יותר קשים שניראים בלתי פתירים ורק על ידי שינוי בדינמיקה, והבנה עמוקה יותר של ההורים לתהליך שהוביל לזה, משנים את הכל. וזה מדהים כל פעם מחדש לראות, איך כשההורים רואים את עצמם מהצד (בהתחלה יושבים איתם ומראים להם קטעים אופיניים בדינמיקה שצולמו במצלמת וידאו) כבר יש הבנה חדשה לגבי המתרחש, ואח"כ גם בעזרת (בין היתר) המון חיזוקים (מילוליים, וכמובן גופניים של חום ואהבה) להתנהגות הטובה והרצויה, והתעלמות (לא ויכוח, לא מריבה, לא מאבק כוחות) מההתנהגות הלא רצויה (לא התעלמות מהילדה, אלא מההתנהגות הלא רצויה). יש לדעתי המון מה ללמוד מהתוכנית הזו.
(אם את לא מצליחה להשיג את הסידרה ואת רוצה, יש לי קלטת וידאו מלאה בפרקים מהסידרה, ואני מוכנה למסור לך אותה - רק צרי איתי קשר בדף הבית שלי).

בהצלחה,
והשיתוף שלך מעורר הערכה מאוד גדולה.

נ.ב.
המרגיעון שיצא לי "מה עשית היום למען עצמך?"
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

נהר זורם ביניהם - תודה רבה,העצה הזו נשמעת לא רק מצויינת אלא אפילו ישימה עבורי. אני מאמינה שאעמוד בזה. אם מלכתחילה אתעלם מההתנהגות ולא אתעצבן אוכל למנוע מעצמי להיכנס ללופ שמדרדר אותי בשניות.
המאמץ שזה ידרוש ממני הוא בעצם פיזי - למשל: אם הוא זורק משהו על הרצפה ואני מבקשת ממנו להרים והוא לא מרים (סבירות של 100% שהוא לא ירים אלא אם אתחיל לאיים...) אני פשוט אצטרך לקום ולהרים את זה בעצמי תוך התעלמות מהסירוב. זה מאמץ כי דברים בסגנון הזה קורים בלי סוף...
מה שיהיה לי קשה זה להתעלות מעל לבכי של הקטנה. הבכי שלה מלחיץ אותי. מהיללה הראשונה אני כבר מאבדת את שלוותי. וזה לא בדיוק מעשה של בכוונה/ דווקא - זה כבר חלק מהאופי שלה וגם אם יכולתי לרכך את זה נראה לי שבשלב הזה זה מושרש בה חזק כי אני תמיד נכנעת - בעצבים, אבל נכנעת, העיקר להשתיק את הקול הנורא הזה שהיא מפיקה. כך שהיא לא תוותר על הכלי הזה בקלות. יש עצות גם לעניין הזה? של איך לא לאבד את עצמי לבכי שלה? איך להתעלות מעל זה?

תודה לכם, זה באמת עוזר :-)
חני_בונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי חני_בונה* »

איך לא לאבד את עצמי לבכי שלה?
לבדוק מה זה מעורר בך פנימה.
מתחת ל בעצבים_ וה _מלחיץ נמצאות התחושות האמיתיות שלך.
זהי אותם ותני להם מקום
(())
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

זה משהו שלא ברור לי עדיין כאן, על פני פורומים אחרים: איך אני "מקפיצה" פה שרשור? ז"א, איך אני מפנה תשומת לב לדף שפתחתי?
עלה יקרה. את מכירה את הדף מה חדש?
שם מופיעים השינויים שנעשים באתר. פתיחת דף, הוספת הודעה, עריכה, מחיקה וכו'. ברגע שיש שינוי בדף כלשהו, הוא "קופץ" לראש מה חדש.
בצד שמאל של הדף יהיה ריבוע כתום (אצלי זה כתום) עם "הצג מקרא" ו"הצג אפשרויות".
בהצג מקרא מופיעים הסמלים של השינויים (חדש, הוספה וכד').
בהצג אפשרויות, כשהריבוע הכחול "מוסמן" ב V יש אפשרות לבחור את צורת ההצגה ב מה חדש.
(אפשר שבמה חדש המחשב לא "יראה" שינויים מסוג "עריכה" או "מחיקה" ועוד)
במספר ימים להצגה אפשר לכתוב גם 0.1 ו- 0.5 (12 שעות), או מה שבא לך :-)
יש גם דף סיור מודרך באתר @}

<אני מקווה שאני לא מברברת על דברים שאת כבר מכירה...>

וחוץ מזה, הרבה תודה שאת כותבת.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

תודה, דליתוש. שאלתי את זה כי הדף הזה מופיע אצלי מאז שנפתח באותו המקום - לא זז לא למטה ולא למעלה. הוא עדיין נופיע ברשימה של "שלשום" (שאמש היא היתה "שלשום"), אבל אותה הרשימה, שגם לא השתנתה, וגם לא האחרות.

אז לשנות את ההגדרות של מה חדש?
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

חני,
מה שזה מעורר בי זה תחושות טראומתיות משנת החיים הראשונה שלה. מבחינתי כל חייה הם רצף אחד של צרחות מחרישות אזניים, כך שכשהיא בוכה זה מקפיץ אצלי אוטומטית את אותו הפיוז הישן של "רק אל תתחילי לבכות כי אני יודעת כבר שאי אפשר לצאת מזה". אני די מפחדת מהבכי שלה כי הוא ממש בלתי ניתן לעצירה. היא נרגעת כשהיא נרגעת, זה לא בשליטתנו (ונראה לי שגם לא לגמרי בשליטתה, ההירגעות), לכן אני כל כך נרתעת ממנה כשהיא פותחת את הפה, וזה ישר מקפיץ אותי ל"code red" :-P , אני מיד נעשית מתוחה. כן, זו עוד בעיה שאני צריכה להשתחרר ממנה.
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

אני פשוט אצטרך לקום ולהרים את זה בעצמי תוך התעלמות מהסירוב.
את גם יכולה מראש לחפש דרכים יצירתיות ושונות ממה שאתם רגילים, כלומר אם ברור לך שהוא יסרב, אז אולי מראש תציעי לו לעשות את זה ביחד, או אולי תהפכי את זה לסוג של משחק, משהו שמראש יקח את זה לכיוון של הכיף (גם לך בטח זה יהיה יותר נחמד להשתובב איתו , מאשר מראש להיכנס למאבק) וחו"מ אני מאמינה שצריך לבחור טוב את הקרבות שלנו, כלומר לא להילחם על כל דבר, כי לא הכל כל כך מהותי, אך כן להיות אסרטיבית במקומות שמהותיים לך.
ולהיות אסרטיבית זה לבוא ממקום של ביטחון, ולא מהמקום הילדי ו/או התוקפני, לא להיכנס לויכוח איתו, או למאבק - כשמתווכחים עם ילד או רבים איתו הדו-שיח נשאר ברמה של ילדים, וההורה צריך לזכור שהוא הבוגר ולשוחח מהמקום הבוגר שלו ולא מהמקום הילדי.

ולגבי ההתעלמות - להתעלם עם כל הקושי מהתקפי זעם שנובעים מזה שהיא לא קיבלה את מה שהיא רוצה, (כשלך ברור שמה שהיא רוצה לא טוב לה , או לא מתאים באותו רגע) וברגע שהיא קצת נרגעת , משתפת פעולה, עושה משהו חמוד, נחמד, מצחיק .... - מייד להגיב בחיוב ובתשבוחות וחום על הדברים האלו , כך היא תלמד שהיא מקבלת את התשומת לב שהיא רוצה כשהיא מתנהגת יפה ולא להפך. פשוט יכול להיות שבגלל מערכת היחסים המורכבת ביניכן כרגע עיקר תשומת הלב שהיא מקבלת באה , באמצעות ההתנהגות ה"לא טובה" , ולפעמים עדיף כל יחס שהוא על פני חוסר יחס.
ואם תשני את האיזון והיחס לא יגיע באמצעות ההתנהגות ה"לא טובה" , אלא באמצעות ההתנהגות ה"טובה" (הרצויה), לאט לאט כל מערכת היחסים ביניכן עשויה להשתנות.

ולגבי -
_איך לא לאבד את עצמי לבכי שלה?
לבדוק מה זה מעורר בך פנימה.
מתחת ל בעצבים וה מלחיץ נמצאות התחושות האמיתיות שלך.
זהי אותם ותני להם מקום_
אני מסכימה עם זה מאוד ומוסיפה...
תנסי באיזושהי הזדמנות לשבת בשקט עם עצמך ולחשוב על מה שעושה לך הכי טוב, זה יכול להיות מקום, תקופה, אדם, חיה...כל דבר שמרגיע אותך ומעלה חיוך על שפתייך ורוגע בליבך. ותיצרי ממש תמונה בדימיון של הדבר הזה לפרטי פרטים.
ואח"כ כל פעם שאת נקלעת למצב שמלחיץ אותך, מעורר בך חוסר אונים, פחד , כעס - תעצמי רגע עיניים ותחזרי בדימיונך לתמונה שיצרת (גם אם זה באמצע ריב, תבקשי או תקחי דקה לעצמך) ותני לזה להשפיע עליך, להרגיע אותך, כך שתוכלי להתמודד עם המצב בצורה שקולה מתוך המקום הבוגר והבטוח שבך, ולא מתוך המקום הכואב והפצוע.

בהצלחה.

ותעדכני איך הולך לך,
אני איתך :-)
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

ולהיות אסרטיבית זה לבוא ממקום של ביטחון, ולא מהמקום הילדי ו/או התוקפני, לא להיכנס לויכוח איתו, או למאבק - כשמתווכחים עם ילד או רבים איתו הדו-שיח נשאר ברמה של ילדים, וההורה צריך לזכור שהוא הבוגר ולשוחח מהמקום הבוגר שלו ולא מהמקום הילדי.

נהר זורם, אין לך מושג כמה המילים האלו מכניסות אותי לפרספקטיבה, תודה תודה תודה.

מהניסיון של היום - ההתעלמות הזו קשה! אבל אני משתדלת. נפלתי כמה פעמים היום והתעצבנתי, אבל איכשהו עצרתי את זה בשלב מוקדם יחסית, כנראה הכתיבה פה מביאה לכך שזה יהיה לי בראש כל הזמן וכך המודעות שלי לזה נשארת גבוהה גם ברגעי הנפילה.

מקווה להתקדם עם זה.

לגבי הקטנה - אם אתעלם לחלוטין מהזעם שלה היא יכולה לבכות גם שעה ויותר. עד היום כשהתעלמתי זה היה כי כבר לא היה לי כח לסרט הזה איתה, וכעבור איזה זמן (שנראה כנצח ;-)) היא פשוט התעייפה והסכימה לבוא להיות עלי גם בלי לקבל את מבוקשה (שלרוב לאפחד, כולל לה עצמה, אין מושג מה הוא...) ואחרי איזה רבע שעה עליי היא מתחילה להירגע. זה המון זמן לסבול בכי, וזה בכי מאד צווחני ומתיש. זה באמת קשה איתה.
ואת יודעת עוד משהו? מי שלא מכיר ופוגש אותה - נשבה. היא ילדונת בעלת קסם שובה וחיוך כובש. כשהיתה תינוקת אנשים (שלא שכנים שלנו ;-) השכנים שומעים...) פשוט לא הבינו למה אני אומרת שהיא ילדה שקשה איתה. בסוף הפסקתי להגיד...
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

מבחינתי כל חייה הם רצף אחד של צרחות מחרישות אזניים, כך שכשהיא בוכה זה מקפיץ אצלי אוטומטית את אותו הפיוז הישן של "רק אל תתחילי לבכות כי אני יודעת כבר שאי אפשר לצאת מזה".

לגבי זה, אולי תנסי להסתכל על כל עניין הבכי שלה מכיוון אחר לגמרי.

לפני מעט מאוד זמן באה לעולם הזה ילדה. נפש עדינה ורכה, כניראה גם שמאוד רגישה. היא באה ממקם שקט, בטוח, חם, מגן, עוטף ויוצאת לעולם כל כך שונה, מלא אורות, רעשים, תנועות חדות, כאבים פנימיים שונים (בטן, שיניים...) וכו', זה מפחיד וקשה, ואין לה כלים להתמודד עם זה מלבד לבטא את הקושי הגדול הזה בבכי ולקוות שאמא שוב תעטוף ותכיל ותגן, כמו במקום ממנו היא באה. תחשבי כמה לה הייתה קשה כל השנה הזו וכמה עדיין קשה לה (היא עדיין מאוד צעירה וחדשה בעולם הזה וכבר עוברת המון).
עכשיו באתי לכתוב שפשוט תחבקי אותה חזק חזק (ופתאום ראיתי שהמרגיעון שיצא לי הוא "כולנו זקוקים לחיבוק"), אז אולי באמת פשוט, תחבקי אותה חזק חזק כשהיא בוכה - גם אם היא מתנגדת ורק תלחשי לה שוב ושוב, אמא כאן ואמא אוהבת אותך כל הזמן, עד שהיא תירגע. וזו תהיה מן מנטרה כזו בשביל שתיכן.

(אני מציעה כל מיני הצעות שעולות לי , כמובן שתקחי רק מה שמתאים ונכון לך).
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

לא יודעת... האמת היא ש"נפש עדינה ורכה" הן לא בדיוק המילים שמתארות אותה, היא דווקא מאד קשוחה ועמידה, לוקחת שינויים בקלות מדהימה ואפילו סף הכאב הפיזי שלה גבוה מאד (כל זה בניגוד לאחיה הגדול, למשל).

לחבק תמיד אפשר :-). אבל מה, עד שהיא מגיעה לחיבוק יש לה סבלנות לזה בערך לחצי דקה ואז היא שוב רצה לדרכה. היא לא בדיוק הטיפוס.

לא יודעת, אצלה הבכי היה שונה, מההתחלה הבחנתי מתי זה בכי עניני - שטופל (בניגוד לאחיה היא קיבלה ציצי על כל פיפס, והיא גם דרשה אותו על כל פיפס). ברוב הפעמים היא היתה בוכה כביכול על כלום. כביכול, כי באמת אין לי מושג ממה נבע הבכי שלה. את המנשא היא לא בדיוק סימפטה, רק בחוץ, בשום אופן לא בתוך הבית. היא היתה בוכה כל הזמן - על הידיים, על השטיח, בסלקל, בנדנדה... פשוט כל הזמן. זה נשמע לא מציאותי, אבל זה באמת היה ככה. הלוואי וזה היה רק חלום רע.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

שלום לך עלה,
ראשית, ברכות על פתיחת הדף והקפיצה למימי האתר :-)

אשתף אותך בכמה דברים שעלו אצלי כשקראתי את הדף. קחי מזה מה שמתאים לך.

אני מבינה את התחושה שלך שכרגע מתאים לך לעשות עבודה עצמית לבד עם עצמך, מבלי להעזר באדם זר, פסיכולוג או אחר.
אם זה מה שאת מרגישה כרגע והמחשבה על טיפול יוצרת אצלך כזאת התנגדות, אני לא רואה טעם להלחם בזה :-) .

מה שאני הייתי עושה בנקודה בה את עומדת זה –
  1. באמת קודם כל, כפי שאת עושה, מנסה ללמוד ולאמץ כלים מעשיים לעבודה עצמית (מיד אציע לך כמה דברים שעובדים טוב בשבילי).
  2. במקביל, תומכת בעצמי באמצעים שנכנסים לקטגוריה של 'טיפול עצמי'. אני יכולה להמליץ לך על דבר שלי אישית מאוד מאוד עוזרים:
אלה שתי שיטות שמאפשרות לך לטפל בעצמך, בעצמך. אין צורך בפנייה למטפל.

הסיבה שאני אוהבת להעזר בשיטות הללו (וגם אחרות מאותו ה"תחום") היא שלעיתים הכלים הרציונליים הרבים שיש בידי פשוט לא מספיקים.
מאחר והרציונל הוא חלק שעובד אצלי מאוד חזק, בנקודות מסויימות הוא מהווה דווקא מגבלה.
השיטות הללו מסייעות לי לעקוף אותו, את הרציונל, ולגעת בנקודות לא מודעות כביכול מבלי שיהיה לי (לרציונל שלי :-) ) יד ורגל בדבר.

[בסוגריים אומר ש אם יגיע היום בו תרגישי שאת כן מעוניינת בליווי של אדם נוסף, לא הייתי פונה כצעד ראשון לפסיכולוגיה שהזכרת, אלא דווקא לטיפול רגשי שמשלב את הפן הפיזי, כפי שהציעה לך גם יו יו.
אני אישית קיבלתי ועודני מקבלת המון משיטה שנקראת אייפק, שמשמעותה 'ניקוי פיזי רגשי משולב', שלדעתי יכולה לתת לך מענה מדוייק לדברים עימם את מתמודדת.
אם תרצי, תוכלי לקרוא עוד בדף שיטת ipec.
שוב, זו המלצה עתידית לאם וכאשר. לא להיום :-)]

עכשיו אני רוצה להציע לך כמה דברים שאני תופסת כפרקטיים:

כתבת שאת מחפשת פיתרון להתמודדות עם הבכי והיללות של בתך שישר מקפיצים אותך.
עצה שקיבלתי פעם ממישהי ואימצתי בחום היא - ברגע שזה קורה, לקחת, פשוטו כמשמעו, נשימה עמוקה.

למה זה טוב?
כאשר בתך בוכה היא כאילו לוחצת לך על כפתור ומעבירה אותך למצב אוטומטי לחלוטין בו אין לך יכולת לשלוט על עצמך.
לאקט הפיזי של הנשימה יש את היכולת להחזיר אותך מהמצב האוטומטי, אל מצב בו את נוכחת כאן ועכשיו.
כאשר את נוכחת, את יכולה לבחור את דרך התגובה והפעולה שלך, מה שבמצב אוטומטי הוא לחלוטין בלתי אפשרי.
מה שנדרש זה להתרגל לזכור לנשום עמוק כשזה קורה. בהתחלה נזכרים רק אחרי מעשה, אם בכלל :-) .

אני מאמינה בכל לבי בגישה שמתייחסת להורות כאל מרחב לצמיחה אישית, ולמפגש הזה בין ילד והורה כאל הזדמנות להורה לרפא את פצעי ילדותו.
בגדול, אני מתייחסת (או לפחות משתדלת להתייחס :-) ) לכל אינטראקציה עם בתי כאל משהו שאני יכולה לגדול ממנו. לכן, אני גם תמיד אומרת שבתי ואני בעצם גדלות יחד.

זה הֶקְשֵר להביט מתוכו על הסיטואציה בה את נמצאת. ההֶקְשֵר האוטומטי של רובנו איננו כזה ועל מנת להפוך אותו לכזה צריך להיות מכוונים לכך.

אם הרעיון הזה מדבר אלייך, אמרי - ואשמח להרחיב.
בכל מקרה, ממליצה מאוד על הספר 'הורות מודעת' של ד"ר הארוויל הנדריקס וד"ר הלן האנט, ספר שפורט את הגישה הזאת לצעדים פרקטיים.

באופן ספציפי יותר (אם אכן התחברת לרעיון הנ"ל) תוכלי גם לשנות את ההתייחסות שלך לבתך:
במקום לראות באופי ובטמפרמנט שלה 'בעיה', לנסות לראות בהם 'הזדמנות' עבורך להרפא מפצעי הילדות שלך.
לנסות להסתכל על הרעיון לפיו דברים לא קורים סתם והאנשים שמגיעים אל חיינו לא מגיעים אליהם סתם, ללא יעוד :-) . אני אישית מאוד נתרמת מלהביט כך על הדברים שקורים לי.

נקודה נוספת.
נראה לי כי ההסתכלות שלך על בתך כ"קשה" מקבעת אותה במַקום ובתפקיד הזה, ולא מאפשרת לה ולך ליצור משהו חדש ביחסים בינכן.

אני מאמינה כי כאשר אנחנו מסתכלים על אדם אחר או על עצמנו מבעד ל"משקפיים" מסויימים, אין לנו בכלל סיכוי לראות משהו אחר. ולא רק זאת, אלא שהדינאמיקה הזאת מעצימה מאוד את התכונה הזאת.

תארי לך למשל שברגע מסויים החלטת שאדם כלשהו הוא נודניק. מאותו רגע, בכל מפגש בינכם, תביטי בו מבעד למשקפי ה"הוא נודניק". סביר מאוד להניח שכל מה שתראי יהיו ההתנהגויות נודניקיות שלו, ואת כל שאר ההתנהגויות את בכלל לא תראי. זה עובד על הלוגיקה של 'כאשר מחפשים – מוצאים'.
ואז כמובן שתגידי לעצמך "הא! צדקתי! הוא באמת נודניק". ובפעם הבאה שתיפגשו, המשקפיים כלפיו כבר יהיו יותר נחרצים וההסתכלות עליו תהיה פחות גמישה. זה מעגל שמזין את עצמו.

מאוד יכול להיות שאת לכודה בלופ כזה עם בתך, ואם אכן כך הדבר, זה פלונטר שאפשר להתחיל להתיר אם רוצים.

והערה אחרונה (אני לא מאמינה שכתבתי כל כך הרבה!! :-0):
קראת לדף שלך ללמוד לשלוט בעצמי.
אני מבינה שזו התוצאה הסופית שאת שואפת אליה. ובכל זאת, יש לי תחושה שאולי הכיוון יהיה דווקא במקום 'ללמוד לשלוט', 'ללמוד לשחרר' משהו שנמצא עמוק אצלך. משהו שבכל פעם שנוגעים בו - מקפיץ אותך ומעביר אותך לטייס אוטומטי ובלתי נשלט.

ערב טוב {@
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

האמת היא ש"נפש עדינה ורכה" הן לא בדיוק המילים שמתארות אותה, היא דווקא מאד קשוחה ועמידה,
אני מאמינה שבכולנו יש נפש עדינה, גם אם כלפי חוץ מה שניכר זה העמידות והקשיחות. עדינות ורגישות לא חייבות להתבטא בשקט, בבישנות וכל שאר האסוציאציות שעולות לנו איתם.

ברוב הפעמים היא היתה בוכה כביכול על כלום. כביכול, כי באמת אין לי מושג ממה נבע הבכי שלה.
ברור אבל שהוא נבע מקושי, מאיזושהי חוסר נוחות, אולי מכאב. והתיסכול הכי גדול במצבים האלו הוא שלילד שלנו קשה ואנחנו חסרי אונים מול הקושי שלו ולא יודעים איך לעזור לו, אך עדיין הקושי הגדול הסיטואציה הזאת הוא שלו ולא שלנו, שוב כי אנחנו הבוגרים ויש לנו כלים נוספים להתמודדות , מה שאין לתינוק קטן ורך או לילד קטן.
במצבים האלו בעיני (גם אם בהסתכלות לאחור) מה שחשוב לראות זה באמת שהעניין פה הוא התינוק ולא אנחנו. לכן בין היתר קשה לי למשל, במצבים שאני שומעת הורים אומרים על תינוק , "הוא עשה לנו לילה קשה, הוא עושה לי ככה , הוא עושה לי ככה". זה מייד מסיט את העניין מהקושי של הילד לקושי של ההורים, וזה לא נכון בעיני, מה זה הוא עשה לנו לילה קשה - הוא עבר לילה קשה, הסיבה שלא ישנתם היא כי לתינוק שלכם היה קשה, הוא סבל, אתם אולי לא ישנתם אך הקושי הגדול היה שלו (של התינוק).

סליחה אם קצת נסחפתי וזה לא רלוונטי לך, ניסיתי לתת דוגמא, לצורת התייחסות שונה לאותה הסיטואציה, והתלהטתי קצת כי זה נושא שנורא קשה לי איתו, הדרך שבא מתבטאים ומתיחסים הורים למה שקורה להם עם הילדים שלהם.
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

קראתי עכשיו את מה שכתבה עירית לוי ואני מאוד מתחברת לדבריה,
היא הצליחה לבטא טוב ממני חלק מהדברים שניסיתי להגיד.
נראה לי כי ההסתכלות שלך על בתך כ"קשה" מקבעת אותה במַקום ובתפקיד הזה, ולא מאפשרת לה ולך ליצור משהו חדש ביחסים בינכן.
זה מתחבר למה שכתבתי על העדינות

_האמת היא ש"נפש עדינה ורכה" הן לא בדיוק המילים שמתארות אותה, היא דווקא מאד קשוחה ועמידה,
אני מאמינה שבכולנו יש נפש עדינה, גם אם כלפי חוץ מה שניכר זה העמידות והקשיחות. עדינות ורגישות לא חייבות להתבטא בשקט, בבישנות וכל שאר האסוציאציות שעולות לנו איתם._ ניסיון לראות צד שונה ונוסף בה.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

פרח בר - את צודקת בכל מה שכתבת, תודה על ההשקעה.

נהר זורם ביניהם - אני מבינה את מה שאת אומרת אבל באמת, אם תנסי לדמיין לעצמך (ואין סיכוי שתצליחי כי מי שלא חווה דבר כזה לא יכול להאמין שזה אפשרי שתינוק יבכה כ"כ הרבה, מזל שיש לי עדים אובייקטיביים :-)) איך זה שתינוק בוכה (מה בוכה? צורח!) כל הזמן כל הזמן כל הזמן - זה רק אנושי לחוות את זה כדבר רע שקורה לך. כמה אפשר להחזיק ככה בלי להשתגע? ואכן השנה הראשונה היתה שנה של טירוף עבורי, לא יכולתי לאהוב אותה מרוב שהיא עשתה לי רע. ברור שלא זו הייתה הכוונה שלה, היא הרי לא מודעת בשלב הזה, אבל העובדה הבלתי מעורערת היתה שהיה לי רע מאד מאד מאד והרע הזה נבע (בחלקו הגדול, אבל לא כרוב מוחלט) ממנה.
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

כמה אפשר להחזיק ככה בלי להשתגע?
אין לי ספק שזה קשה בטירוף.
מה שאני הייתי עושה זה שמה לרגע בצד את הנושא הזה של איך את תופסת אותה או את החלק שלה בקושי שלך,
מתמקדת כרגע בחיזוק עצמי (למשל בפרחי באך או כל דבר אחר שמתאים לך),
ולאחר זמן זה מנסה שוב להסתכל על הנקודה הזאת.

מה דעתך?
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

פרחי באך מוכרים לי, את מנחשת נכונה שמה"רסקיו רמדי" :-). יש לי בבית אך אני משתמשת לעיתים רחוקות. אפילו לקטנה לא נתתי בזמנו, זו באמת לא אופציה מובנת מאליה עבורי.

אני אדם רציונלי בבסיסי. נראה לי שהדברים הללו דורשים שיתוף פעולה אמוני.

הולכת לקרוא קצת על פרחי באך (אבל איזה דף ארוך!).
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

הולכת לקרוא קצת על פרחי באך (אבל איזה דף ארוך!).
כן, זה דף ארוך.
אולי בעצם תתחילי מהדף הגדרות פרחי באך, ותנסי לבחור לעצמך תמצית או כמה תמציות?

אני אדם רציונלי בבסיסי. נראה לי שהדברים הללו דורשים שיתוף פעולה אמוני.
כרציונלית לרציונלית, אני יכולה לומר לך שאני מאוד מבינה אותך :-)
אני בזמנו התחלתי רק ב'לתת לזה צ'אנס'...
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

אני מבינה את מה שאת אומרת אבל באמת, אם תנסי לדמיין לעצמך (ואין סיכוי שתצליחי כי מי שלא חווה דבר כזה לא יכול להאמין שזה אפשרי שתינוק יבכה כ"כ הרבה, מזל שיש לי עדים אובייקטיביים ) איך זה שתינוק בוכה (מה בוכה? צורח!) כל הזמן כל הזמן כל הזמן - זה רק אנושי לחוות את זה כדבר רע שקורה לך.
ממש אבל ממש לא התכוונתי לומר שאין או לא היה מקום לקושי שלך, ואני בהחלט מאמינה לך ומתחברת לזה. (ואין סיכוי שתצליחי כי מי שלא חווה דבר כזה לא יכול להאמין שזה אפשרי שתינוק יבכה כ"כ הרבה, מזל שיש לי עדים אובייקטיביים )
כוונתי הייתה שאולי עכשיו ממרחק של זמן, הסתכלות מזווית קצת שונה על מה שהיה, תעזור לפתוח משהו חדש ביניכן, דרך החמלה כלפיה.
ואני ממש אבל ממש לא ממעיטה מהחויה שלך וממה שעבר עליך, שברור בעליל שהיה מאוד קשה וברור שיש מקום לביטוי הקושי שלך וזה גם חשוב.

מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי יותר טוב, וכוונתי הובנה.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

נהר זורם, כוונתך הובנה גם קודם, לא נפגעתי או משהו, פשוט חשבתי שלא הבנת אותי אז ניסיתי להסביר :-)

הצלחתי הפעם להבין טוב יותר למה התכוונת, תודה.

אבל זה די קשה, מה שאת מציעה. ההתניות מאד חזקות. למשל - הבכי הראשון בבוקר (כן, על הבוקר, היא תמיד מוצאת על מה) כבר מכניס אותי למתח של "הנה זה שוב מתחיל". זה מן הסתם עובר אליה באותו הרגע ואז זה באמת מתחיל... ממש קשה לי להפטר מזה. זה כבר אוטומטי אצלי. לא במובן של עשיה אוטומטית, אני לא עושה כלום, אני אפילו לא חושבת באופן אקטיבי, זה פשוט תדר בראש שמשתנה לי בבת אחת כתגובה לגירוי הספציפי הזה ויוצר את הכל.
ענת_ב_פ*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי ענת_ב_פ* »

אהלן עלה נידף
וואוו כמה אנרגיה 'רצה' פה בדף :-)
מעולה שאת מוציאה פה הכל. תשפכי עוד ועוד!!
הפולניה שבי רוצה שתאכלי יש ימים שאני לא אוכלת כמעט
הלא גם ככה המצב סוחט אותך ואין לך רזרבות. אז לפחות שיהיה קצת משהו בבטן.
<אני, כשאני קצת רעבה אני מסוכנת לסביבה...>

מזל שיש לי עדים אובייקטיביים ) איך זה שתינוק בוכה (מה בוכה? צורח!) כל הזמן כל הזמן כל הזמן
א-מא, זה בלתי נסבל. מנסיון. הבן שלי היה כזה בארבעת החודשים הראשונים. ממש מדכא. מה גם שאנחנו מרגישות שאנחנו לגמרי 'שם' בשבילם ואין מי שמעריך <אין תמורה לאגרה> .למזלי זה השתפר מאוד מאוד מאז :-)

ועכשיו לניחוש פרוע- יתכן ואת מגיבה קשה לקושי של הילדה משום שהיא 'מרשה לעצמה' מה שאת לא עשית כילדה. אם הבנתי נכון, בין השורות, אבא שלך השליט טרור בבית והייתם צריכים להיות מאופקים. והנה, נולדת לך בת (שזה סוג של "את" כמו שנהר כתבה) והיא עושה ככל העולה על רוחה. הילדה הקטנה שבך, שכרגע גם מותשת, לא יכולה לסבול את זה. זה כאילו סוג של קנאה בבת (קינאה בעיני היא דבר לגיטימי). טוב, זה ממש ניחוש פרוע. אם לא מתאים- תתעלמי.

אני לא אלך לטיפול פסיכולוגי חשבתי שמה שיכול להתאים זה סדנאות לניהול כעס. עושים את זה בקבוצה, מה שאומר, שכל מי שמגיע רוצה לשפר את עצמו. תהיי שווה בין שווים וזה לא יהיה אינטימי מדי. ומן הסתם, תתרגלו אחד על השני, כך שיהיה לך יותר קל לישם את זה אח"כ בבית.

אני מצטרפת להמלצות ל _פעילות גופנית רבה.עיסויים.(מאוד משחררים) מדיטציה.ביטוי בכתיבה.ובאופן
מילולי להכנס לאמבט ,להישטף,מהראש עד כפות הרגליים. לעסוק ביצירתיות _חיבטי בכרית. צעקי לתוכה.קרעי עיתונים.התכרבלי מתחת לשמיכה.עשי כל מה שירגיע אותך.
וגם להמלצה-

חשוב לבקש מאלה שפגעת בהם סליחה לעשות את זה מהחלק הבוגר של האישיות, במילים מדוייקות, למשל- אני מצטערת שהחזקתי אותך כ"כ חזק, אני אשתדל בפעם הבאה להיות יותר עדינה, יחד עם זאת אני רוצה שתשתף איתי פעולה כשאני מבקשת. אני אוהבת אותך". נשמע לך?
בכל מקרה, תמשיכי לכתוב פה. הכתיבה עצמה משחררת ונותנת פרספקטיבה למה שעובר עלייך.
המון בהצלחה (())
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

פרח בר - נראה לי שאת זאת אעשה. עוד לא קראתי את כל החומר פה באתר אודות פרחי באך. אני תמיד קוראת קודם. לא כ"כ הבנתי ע"פ מה הוחלט שצמחים מסוימים הם בדיוק עבור דבר מסוים.

לא משנה, אני עוד צריכה לקרוא.
נהר_זורם_ביניהם*

ללמוד לשלוט בעצמי

הבכי הראשון בבוקר (כן, על הבוקר, היא תמיד מוצאת על מה)
הבת שלי היא דווקא דוגמא לילדה רגועה, וגם היא (לא תאמיני :-) ) מתעוררת לרוב בבכי ולוקח כמה דקות טובות על הידים להרגיע אותה.
לדעתי פשוט קשה לה המעבר הזה משינה לעירות ולכן הבכי של הבוקר. וזה קורה לרוב גם אחרי שנת הצהריים.

ניסתרות ומופלאות דרכי נפשו ועולמו של התינוק.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

ענת - לא, זה לא זה. דווקא הקושי עם הקטנה היה אובייקטיבי (הוא גם בא לי בתקופה רופפת בחיים כך שמלכתחילה ההתמודדות איתה נידונה לקשיים). היא באמת היתה תינוקת קשה שנולדה למציאות לא אידילית, באותה התקופה.

אני מבחינה איפה יש לצרות הילדות שלי השפעה. מבחינתי להיות אמא לא מכה זה הישג, כי אני לא יודעת איך להשיג סמכות בלי מכות. ובאמת, את הסמכות שלי (הרעועה משהו) אני משיגה בדרכים שאולי לא כוללות מכות אבל הן אלימות לכל דבר ועניין :-(
עצם זה שהאינסטינקט הראשוני שלי הוא להרים יד - מבחינתי זה אומר שההורות שלי לא ממש שונה. לא שברתי את המעגל הזה. בקושי רב אני מחזיקה את עצמי שלא להרביץ. בקושי רב מאד. אבל אני כן מכאיבה לילדים שלי. קצת פיזית והרבה נפשית.

הייתי בטוחה ששברתי את המעגל הזה ושיצאתי ממנו. אבל כל האירועים והחוויות שהתגלגלו לי מאז הלידה השניה משכו אותי חזרה למטה בכל הכוח. אני לא מתייחסת רק לילדה שנולדה בלידה הזאת, אלא גם לעצם השינוי המשפחתי שהיה לי קשה, וזה כבר די שכיח. אבל אין ספק שהקושי עם הילדה עצמה היה מכריע.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

אפשר לומר שהסמכות שלי היתה מושלמת ולא רעועה אם הייתי הולכת עם זה עד הסוף. כנראה בגלל שאני לא הולכת עם זה עד הסוף (וטוב שכך) - זה גורם לכך שעוד יותר לא לוקחים אותי ברצינות ואז אני עוד יותר מתעצבנת ושוב לא ממשת את האיומים שלי ואז הם ממשיכים בשלהם וחוזר חלילה.
ענת_ב_פ*
הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי ענת_ב_פ* »

דווקא הקושי עם הקטנה היה אובייקטיבי
את זה אני לגמרי מבינה. הרעיון שהעליתי היה התגובה שלך לזה שהיא 'מרשה לעצמה' לאבד שליטה.
את לא מרשה לעצמך לאבד שליטה, למרות שחלק ממך היה רוצה. זה פשוט מוסיף תסכול על תסכול.
ואם זה רעיון לא במקום אז אני עוזבת אותו. היה לי חשוב שתביני שאני לגמרי מבינה שהיא קשה. אין לי ספק שהתנהגות רגועה יותר שלך יכולה להשפיע עליה פלאים, אבל זה ברור לי שבבסיס (באופן מולד ולגמרי טבעי) יש תינוקות ממש קשים, ממש לא מרוצים.
חוצמזה- על כל פעם שאת מצליחה להוריד את הווליום של הצעקה, או כשאת פחות מכאיבה, תני לעצמך ח"ח. ככה שזה יעודד אותך וימשוך אותך 'למעלה'. @}
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

כמה מילים על אוטומטים, אולי יתאים לך @}
אחרי האוטומט של הכעס גיליתי אצלי עוד אחד, האוטומט של לשנוא את הכעס ואת הפחד. לפחד מעצמי כשהם עולים. ואז לכעוס שאני מפחדת והופ אני בלופ...
מותר לכעוס.
רעיון לגבי הילדים. אולי כיוון של להמשיך להוציא כעס, לזרום עם האוטומט, אבל למקום אחר? על הכיסא, העציץ, אלוהים? (לא על אנשים, כולל עצמך).
הילדים גם יראו אותך משחררת כעסים בלי לכוון (ולפגוע) אליהם וגם אולי יזהו את הכעס שלך כנפרד מהם. כשלך.
ואולי גם לנצל שעות שאת לבד לאוורור. צעקות, מכות לכרית, ניעורי גוף, בכי, ריקוד
שתשמעי את עצמך כועסת, תכירי את עצמך כועסת, תביני את עצמך, תאהבי את עצמך, באשר את.
בקצב שלך.
חני_בונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי חני_בונה* »

ילדים זה אותם רגשות שיש לך, רק חזקים פי מיליון - כולל אלו שניסית להדחיק כל חייך. (בלוגית מתוך לצייר עולם )

אהבה לך ולילדתך
(())
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני כבר מאד חלשה. יש לי נשירה בלתי פוסקת כבר למעלה משנה. יש ימים שאני לא אוכלת כמעט, אני תשושה רוב שעות היום.
נשמע לי שיש לך חוסרים תזונתיים.
את מנסה ללמוד משהו מאד קשה- לשבור דפוס התנהגות שטבוע בך מילדותך. איך תעשי זאת כשהגוף שלך חלש ולא מוזן היטב?
אני מציעה לך ללכת לעשות בדיקות דם מקיפות, לבדוק במיוחד חוסרי ברזל/בי 12 וכדומה, לקחת תוספי מזון במידת הצורך, להתחיל לאכול ארוחות מזינות ומסודרות (וטעימות! את צריכה לפרגן לעצמך!) ולהתחיל להרגיש טוב פיסית. הבנתי שמחסור בברזל יכול לגרום לעצבנות ועייפות- כלומר, במקרה שלך, להחמיר תחושות שגם ככה עולות בך כנראה יחסית בקלות.
ממליצה מאד גם על פעילות גופנית כמו יוגה או טאי צ'י, אולי בעיקר טאי צ'י, משום שהן עושות טוב גם לגוף וגם לנפש.

לגבי באך, מצטרפת להמלצות שנכתבו פה, ומוסיפה שלא כדאי לנסות להבין יותר מיד את הרציונל מאחוריהן. חלק מהענין הוא לשחרר ופשוט לעשות את זה בלי להבין.

מצרפת קישור לדף שעסק בנושא דומה- תהליך החלמה משפחתי.
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

ערב טוב עלה,

אני מסכימה מאוד עם תזמורת הים, ומצטרפת להצעתה לבדוק את הפן הפיזי.

ההתניות מאד חזקות. למשל - הבכי הראשון בבוקר (כן, על הבוקר, היא תמיד מוצאת על מה) כבר מכניס אותי למתח של "הנה זה שוב מתחיל". זה מן הסתם עובר אליה באותו הרגע ואז זה באמת מתחיל... ממש קשה לי להפטר מזה. זה כבר אוטומטי אצלי. לא במובן של עשיה אוטומטית, אני לא עושה כלום, אני אפילו לא חושבת באופן אקטיבי, זה פשוט תדר בראש שמשתנה לי בבת אחת כתגובה לגירוי הספציפי הזה ויוצר את הכל.
אני יכולה לתאר לעצמי עד כמה תחושת ההישאבות הזאת למצב אוטומטי יוצרת חוויה של חוסר אונים.
ההצעה האופרטיבית שלי היא להתחיל מהתרגיל הפשוט (יחסית) של לקחת נשימה עמוקה בכל פעם שאת מרגישה שמשהו מקפיץ אותך, מעצבן אותך, או שהכעס עולה וגואה.
רק נשימה.
וממש בהתחלה, לפני שמתחיל הבלאגן הגדול, לפני שאת מספיקה להשאב. לא תמיד זה מצליח על ניסיון הראשון ולפעמים צריך להתרגל לזה.

כתבתי על זה קצת אתמול.
זה טריק שעוזר לרדת מהטייס האוטומטי ולחזור הנה. את יכולה לנסות את זה כמה פעמים ולראות אם זה פותח לך פתח למשהו חדש.

ברמת התהליך שאת רוצה לעבור, זה אמנם לא הפיתרון האולטימטיבי, מכיוון שהוא לא מתייחס אל מה שמפעיל את הכפתור, אבל זו כן מעין "עזרה ראשונה" לחוויה הקשה של "להלקח" אל מצב חסר שליטה שאין ממנו דרך חזרה. זה כן יוצר גישה לכפתור שמוריד אותך מהמצב האוטומטי.

בהמשך, אחרי שתהיה לך קצת יותר תחושה של בחירה, תוכלי להתחיל לברר ולגעת בכפתור שלוקח אותך לשם.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

תודה לכן. אורית - תודה על ההפניה אל הדף הזה, מקריאה ראשונית נראה כי הוא מתאים מאד. אין לי הרבה זמן לכתוב, הולכת להתחיל לקרוא את הדף.

תודה |@|
מי*
הצטרפות: 25 יולי 2003, 17:16

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי מי* »

גם הבת השניה שלי הייתה תינוקת שבכתה ובכתה ובכתה,אולי לא כל היום אבל המון,לא מרוצה מכלום,גם על הידיים מקטרת,בכתה כבר בבית החולים ללא הפסקה,יפהפייה כמו בובת חרסינה ובוכה בוכה בוכה.....כשהייתה בת שנה וקצת התייעצנו עם נומרולוגית שהיינו איתה בקשר אז,היא אמרה שהשם שלה לא מתאים לה,היה שם יותר מידי צורך בשליטה,לא יודעת כמה האמנתי לזה אבל הייתי נואשת,גם אבא שלה,והחלפנו לה שם, ומאותו יום הילדה השתנתה! אפילו המטפלת שלה ראתה שינוי עמוק,נרגעה,הסכימה ללכת לישון בלי שעות של טיולים בעגלה,הפסיקה לקום כמה פעמים בלילה ,הפכה לילדה אחרת. מרוצה יותר,ההתפתחות שלה תפסה תאוצה,כאילו שבאמת קודם היא הייתה עסוקה מידי בצורך לשלוט.
האמת שאת השם הראשון שלה לא ממש בחרתי אלא הוא היה מין ברירת מחדל -השם שבעלי דאז רצה לקרוא לבת הראשונה.ואני רציתי אחר,אז כשהשנייה נולדה לא הרשיתי לעצמי לחשוב על זה. אז אולי יש בזה משהו למרות שאני לא שוללת את האפשרות שכשמאמינים במשהו הוא הופך למציאותי.
היא לא ילדה קלה היום-כבר בת 12 ילדה רגישה מאד שלא קל לה בחיים עם הרבה פחדים-אבל גם מקסימה ונהדרת,,כך שהמרכיב האישיותי נשאר ,אבל ללא ספק ביום שבו החלפנו את השם התחולל מהפך שהקל עלינו מאד.אני גם מרגישה שהשם החדש הרבה יותר מתאים לה מהקודם שהרגיש לי"כבד"
אני מאד מבינה ומזדהה עם הקושי שלך,למרות שלא הגעתי למצבים שאת מתארת,אני מאמינה שלגירושין שלי יש קשר לתקופה מורטת העצבים ההיא עם שתי תינוקות שאחת תמיד צריכה מישהו צמוד אליה וממשיכה לקטר והשנייה כועסת כי נלקחה ממנה צומת הלב שאליה הייתה רגילה.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי נועה* »

עלה נידף יקרה,

כותבת לך בהרגשת הזדהות עמוקה. גם לי היה ילד ראשון נוח ומקסים. גם אצלי השני היה... בעצם אני חושבת שאין לי מלים לתאר את מה שהיה בדיוק. לא קשה כמו אצלך, נראה לי, אבל מספיק כדי שממש אתמוטט ואתפרק בתקופה מסויימת (נדמה לי שזה היה בסביבות גיל שלוש, אצלנו). רציתי לכתוב לך כל כך הרבה, ובטח אשכח חלק מהדברים אבל עדיף משהו, לא?

אז קודם כל, אני שולחת לך חיבוק גדול ועוטף, כזה שמחזיק אותך כולך ואת החלקים שבך שחלשים ואינם יכולים להחזיק ולתמוך דווקא כשאת בדיוק צריכה. חיבוק שאפשר להחזיק בלב כשאת נתקלת באנשים שיודעים הכי טוב, אלו שישר מתקנים את דרכי ההתמודדות שלך, שאצלם הילדה לא היתה בוכה כל כך הרבה כי מיד היו מעמידים אותה במקום/ נותנים לה פליק/ מענישים אותה ועוד ועוד. כאם לילד קשה נתקלתי באלו בשפע. במצב חלש, גופנית ובעיקר נפשית, כמו ש(גם אני) הייתי, הם מאוד מצליחים לערער.
לדעתי, מי שאין לו ילד "כזה", יקשה עליו אפילו להתקרב ולהבין את גודל הקושי.

אני רוצה לומר שעניין התזונה (שלך ) הוא מאוד חשוב, כפי שכתבה תזמורת הים . אני למשל צמחונית, ומאז שהתחלתי לקחת אומגה 3 (קבוע! לא פעם כן ושבוע לא כמו שנראה לי), הדברים מבחינתי מאוד השתפרו. כאילו היציבות שלי על הקרקע גדלה. שווה לך לבדוק- אולי באמת יש לך חוסרים תזונתיים?

בנוסף, יש ספר שקראתי, ועזר לי מאוד בהבנת הילד. אני לא בטוחה שהוא מתאים לילדתך כפי שאת מתארת אותה, אבל אולי כדאי לעיין בו. קוראים לו "ילד פיצוץ", והוא עזר לי (חלקית) גם בהתנהלות מול הילד אבל גם ובעיקר בהבנה ואמפתיה כלפיו (שהיתה בשלב זה כבר חסרה מאוד. פשוט לא הצלחתי לגייס אותה עוד משום מאגר בתוכי).

ניסינו גם את שיטת ipec . התגלו אצלו אלרגיות רבות, אולם מסיבות שאינן קשורות לטיפול עצמו נאלצנו להפסיק, ולכן אין לי מסקנות בקשר אליו.

מה עוד? יש דף על ילדים בעלי רגישות יתר, וחלק מההמלצות שם עזרו לי. לא זוכרת את שמו, אולי תנסי לחפש.

ואחרון לבינתיים- בקשר ל"נפש עדינה ורכה"- שוב, אני יכולה לומר רק על בני- הוא נראה כלפי חוץ מחוספס וקשיח. לא להאמין עד כמה הוא רך ועדין וחומל ופגיע, בפנים. ואלו דברים שהצלחתי, בקושי, לראות רק כשהתקלפו להן לאט לאט קליפות עם כל טיפול ועוד נסיון לטיפול, שפירטתי קודם.

אני מרגישה שהארכתי כל כך. מקווה שלא הכבדתי עליך, ושתוכלי לקחת מהדף הזה את התמיכה והעזרה שמתאימות לך, שיעזרו לך בדרך הלא קלה שאת הולכת בה.

בהצלחה ושוב- חיבוק.
חני_בונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי חני_בונה* »

כל כך הרבה תמיכה- מאד מרגש.
מציעה רעיון נוסף: להיכנס אליה לחדר כשהיא ישנה בזמן שהכי מתאים לך, ולומר לה בלב כמה את אוהבת אותה.
(())
נועה_נועה*
הצטרפות: 12 יולי 2005, 23:18
דף אישי: הדף האישי של נועה_נועה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי נועה_נועה* »

בנושא פרחי באך.
אם קשה לך להאמין (אעפ"י שזה עובד גם כשלא מאמינים) את יכולה להשתמש ברסקיו רמדי.
לטפטף 3-4 טיפות לבקבוק מים מינרלים ולשתות ממנו כל היום למשך שבועיים שלושה בערך (לא מזיק גם לילדים).

מרגיעון : 'מים שקטים חודרים עמוק'

בהצלחה
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תמרול_ה* »

לומדת הרבה מהדף הזה.
שולחת לך חיבוק חם, עלה נידף,
מרגישה שיש בך אומץ ועוצמה.
זאת גם בהקשר לשם שבחרת לך.
מירי_של_שקד*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 14:32
דף אישי: הדף האישי של מירי_של_שקד*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי מירי_של_שקד* »

עלה נידף,
כתבת דברים מאוד מרגשים, ואני רוצה לכתוב לך מספר דברים, מקווה שחלק מהם לא יפגע בך.
בהסתכלות מהצד זה נראה שאת בהחלט יכולה להפתח, ושגם יש בך מודעות עצמית גדולה מאוד. בעיני, אלו שני נתונים מרכזיים מאוד שקובעים את יכולת ההצלחה ליצור שינוי. בניגוד למה שאת כותבת, אני מאמינה שדווקא בכלל היכולות האלו שלך טיפול טוב, ממוקד ומקצועי במיוחד יכול לעזור לך. נראה לי שהפחד העיקרי שלך מטיפול הוא התעסקות עם העבר, עם הילדות, הטראומות וכו'. יש היום גישות טיפוליות מוצלחות מאוד שמנסות לעקוף את העניינים האלו ולטפל באדם מבלי להכנס לעומקם של דברים ביחס לעבר. אני אישית מאמינה מאוד בגישות האלו, עבור אנשים מסוימים בשלבים מסוימים של החיים, ונראה לי שזה יכול להתאים לך מאוד.
למשל, כל הנושא של שליטה על כעסים הוא נושא קלאסי שאפשר לקבל כלים חזקים לעבודה עליו בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. טיפול מהסוג הזה לא מתמקד בעבר, ועוסק בכאן ובעכשיו, ויש לו בדרך כלל תוצאות מרשימות. אני מאוד מאוד מסכימה עם מה שכתבו לך גם בעניין הגוף-אין ספק שאת גם זקוקה לשיטות 'לא רציונליות' כדי להרגע, סוגים שונים של מדיטציה, תוספי תזונה, שינה טובה, אוכל טוב, התעמלות שמתאימה לך, וכיו"ב. אבל נראה לי שלצורך ההשלמה של העניין הגופני גם הדרכה טיפולית ממוקדת יכולה לעזור לך מאוד.
ודבר שני, מאוד מאוד חשוב שאני רוצה לומר לך: זה נכון שמערכת היחסים שלך עם בתך קשה גם לאור ההיסטוריה האישית שלך, האישיות שלך, נקודות החולשה שלך וכו'. אני מסכימה עם מה שכתבו לך עליה, ברמה האנרגטית, פסיכולוגית וכו' וכו'. אבל, בסך הכל ברור מהתיאורים שלך שמדובר בילדה עם בעיות אובייקטיביות! חוסר השקט שלה נשמע ממש קיצוני, ונראה שבאמת עשית הכל מבחינתך כדי להתמודד ועדיין לא מצאת את הדרך היעילה לעשות זאת. אני מציעה לך להיעזר באנשי מקצוע באופן ישיר, כדי לקבל עצות ושיטות מעשיות להתמודדות עם ההתפרצויות שלה. כל קריאה בספר או צפיה בסרט היא חשובה ונהדרת, אבל היעזרות באיש מקצוע יכול לחסוך לך הרבה זמן וכאב לב.
...למען הגילוי הנאות, אני בהחלט משוחדת. אני עוסקת בטיפול, ואולי בגלל זה אני חושבת שלא כדאי לוותר עליו לחלוטין. אבל, טיפול טוב יכול להיות מאוד קצר ומאוד נקודתי, ואת ה'חליפה' בטיפול צריך לתפור לפי דרישות הלקוח. אני חושבת שהדרישות שלך מאוד ברורות, את נחרצת ומודעת כ"כ, ודווקא בגלל זה, כדאי שתשקלי שנית את חוסר הרצון להסתייע בגורם טיפולי כלשהו.
מעבר לזה-בשורה התחתונה את צודקת בהחלט-מי שיתגבר על הבעיה ויפתור הכל יהיה את ולא אף אחד אחר, ואת באמת יכולה לעשות זאת לבד בכוחות עצמך. אבל קצת רוח גבית לא תזיק.
בהצלחה, מירי
תמר_קדם*
הצטרפות: 21 יוני 2004, 11:30
דף אישי: הדף האישי של תמר_קדם*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תמר_קדם* »

עלה נידף, האם תוכלי ליצור איתי קשר במייל או בטלפון, יש לי הארה/הערה שאולי תעזור אבל אין ברצוני לפרטה כאן. המייל שלי tamar נקודה kedem ב- gmail נקודה com או 8602571-052
כמובן שאת יכולה גם לבחור שלא והמון הצלחה לך בהמשך
אני חושבת שאת אשה חזקה ומיוחדת
דגנית_בר*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 00:13
דף אישי: הדף האישי של דגנית_בר*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי דגנית_בר* »

עלה נידף יקרה
אני לא בטוחה שיש לי עצות אופרטיביות כמו שאת מבקשת, אבל יש כמה מחשבות שאני רוצה לשתף אותך בהן, שאולי יועילו במשהו.
קראתי את כל הכתוב בדף זה ואני מרגישה שיש איזו דואליות שמלווה אותך בהתמודדויות הקשות איתן את מתמודדת. כמה דוגמאות אולי יבהירו למה אני מתכוונת:
את כותבת את הדף הזה ומשתלבת בעיני מאוד בקהילה הזאת ועדיין מזהה את עצמך כלא שייכת. את לא רוצה לדון בילדייך :כך שאין מה להאריך יותר מדי על הילדים - מבחינת מה שאני מנסה לעשות עם עצמי כרגע - בעזרתכם ועם זאת חלק ניכר מהדף עוסק בבתך.
את מרגישה "עלה נידף" ומקרינה החוצה המון עוצמה, כח ויכולת ריפוי עצמי.
את אומרת שמחוץ לבית הכל נראה בסדר ובבית יש קושי גדול.
התחושה שלי היא שבדואליות הזאת, אם תצליחי להבין איך להתמודד איתה, טמון כח גדול בדרך שלך להשגת המטרות שלך.
אני לא יודעת אם הבנתי נכון את המצב ואם נגעתי בנקודה רלוונטית. זה מה שקפץ לי ממכלול הדברים.

בנוסף, אולי כדאי שתנסי לקחת את בתך לטיפול, אם את לא מרגישה שטיפול עבורך הוא נכון כרגע או בכלל. יכול להיות שזה יכול לסייע גם לה וגם לך בעקיפין. כתבו כאן על מגוון טיפולים אפשריים.

מחזקת אותך מאוד בדרכך ומאוד מתרשמת מהאומץ והפתיחות שאת מביאה כאן.
בהצלחה עלה מלבלב יקרה.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

תודה רבה, אני קוראת הכל, אין לי זמן להגיב.

תודה לכם, מקווה שמחר יהיה לי קצת זמן.

תודה על הקישורים, גם אותם אקרא כשאתפנה קצת.

תמר קדם, תודה. ו - כן, כשיהיה לי זמן... :-)
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

:-D כמה תודה בארבעה משפטים קצרצרים.
פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

יש שיר "תחזיק חזק עלה קטן שלי..." וזה מה שעלה לי כשקראתי את הדף הזה.
חמודה, את קודם כל צריכה ...חופש. כמה ימים שקטים שבהם את לא תצטרכי לטפל באף אחד, לנקות, לחשוב...אני מבינה שאתם לא במצב כלכלי טוב, אבל אולי יש אפשרות לחופש? (תקראי לזה חופשת החלמה, בית הבראה, מגיע לך להרגיש טוב!)

דבר שני:
לנקות את החיים.
ולזה יש שני חלקים. הראשון הוא לחשוב על דברים שאת אוהבת לעשות. עם או בלי ילדייך. יש דבריםשהיית רוצה לעשות, שאת יכולה למצוא זמן בשבילם? החלק השני של הפרק הזה הוא: תורידי מעצמך דברים לא הכרחיים. תנסי לחשוב איזה דברים באמת הכרחיים, ואיזה דברים את עושה כי הם היו הכרחיים, והיום זה מתוך הרגל.

אם משהו ממה שכתבתי מתאים לך, תגידי. יש לי עוד רעיונות.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

דגנית, לא כ"כ הבנתי את כוונתך. האם את מתכוונת שדואליות איננה רצויה או שהיא רצויה וזה טבעי, פשוט צריך להבין אותה ולקבל אותה כפי שהיא, וזה בעצם מה שאני מתקשה בו?
דגנית_בר*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 00:13
דף אישי: הדף האישי של דגנית_בר*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי דגנית_בר* »

התכוונתי שאם זה שם כמו שזה עכשיו זה מפריע לך מכל מני סיבות.
אני לא חושבת שצריך לשפוט האם הדואליות רצויה או לא, פשוט לדעת שהיא שם ( אם היא שם ) וללמוד איך להתמודד עם הקשיים שהיא יוצרת ולהינות מהרווחים שהיא יכולה להעניק. והכי חשוב להיות מודעת לה.
אני לא בטוחה שהצלחתי להסביר את עצמי. אנסה בדוגמה: בעניין העיסוק בילדייך מול העיסוק בעצמך שהעלית כאן,אני חושבת שכדאי לך לחשוב על הסיגוייה הזאת כסוגייה שאת צריכה להחליט שוב איך את מתמודדת איתה, כי למרות הנסיון לדבר על התהליכים שאת עוברת, את עוסקת המון בקשיים של ועם בתך. יכול להיות שפשוט אי אפשר להפריד את הדברים ושאת צריכה להתמודד עם שתי הסוגיות בו זמנית ולקבל את ההשלכות המיידיות של הדברים שעוברים עלייך ועלייה וביניכן. ויכול להיות שיש פתרון אחר להתמודדות הזאת שאת יכולה להגיע אליו, כי הדברים שאני כותבת הם הפרשנויות שלי כמי שמכירה את סיפורך מבחוץ ואת היחידה שיכולה להגיע להסברים ולפתרונות הרלונטיים לך.
ככל שאני כותבת מתעצם הצורך שלי לומר לך, שאני ממש מבינה את הקושי שלך לפנות לטיפול אחד על אחד (אצל כל סוג של מטפל ולא דווקא פסיכולוג), ועם זאת נראה לי שזה יכול ממש לעזור לך למצוא את התשובות שלך ולצמוח עבורך ועבור משפחתך.
שולחת לך איחולי התחזקות וצמיחה.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

נועה, קראתי את הדף עכשיו מההתחלה וראיתי שבסוף לא הגבתי לך אישית כמו שרציתי אחרי שקראתי את התגובה שלך פעם ראשונה.

זה כל ך עוזר לדעת שיש מישהו שמבין בדיוק בדיוק על מה אני מדברת, ולא פחות חשוב -חווה קשיים בגלל זה, היה בתחתית, והתרומם.

אם לא קשה לך, אני מאד אשמח לשמוע עוד על ההתנסות שלך, על ההתגברות ועל הלמידה שלך. מה שיש לך לכתוב מאוד יעזור לי.

תודה!
פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

שלום לך,
אני מרגישה הזדהות גדולה איתך, למרות שתגובותינו שונות.
ילד ראשון נוח להפליא, ילדה שניה, בהפרש של שלוש שנים - עולם אחר.
ומה לא אמרו לי - שאני משליכה את הקשיים שלי על הילדה (רק בגיל 4 היא אובחנה כבעלת קשיים מאד ממוקדים בתחומים שונים), שאני פשוט לא יודעת לגדל אותה (אז איך גידלתי את אח שלה?), שהיא רק צריכה קצת משמעת (כאמור בגיל 4 אובחנו קשיי תקשורת שמקשים על "קצת משמעת").

ניסינו המון טיפולים (לה ולי): עיסויים, כירופרקטיקה מאד מיוחדת שיש רק 3 כאלה בארץ, פסיכולוגית לשתינו. חלקם עזרו יותר, חלקם עזרו פחות.

היום שתינו מטופלות ע"י דיקור, ואיזון תזונתי.
יש ימים יותר קשים, יש ימים יותר טובים...
אני חושבת שהמצב היום הרבה יותר טוב, יש רגיעה, יש התבגרות שלה.
מאחלת לך למצוא פתרונות טובים שיתאימו לכך ולמשפחתך
@} יסמין
פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

שיתאימו לכך ולמשפחתך
כמובן התכוונתי לך ולמשפחתך :-)
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי עלה,

בנוסף לכל מה שכתבו כאן... :-)
אני ממליצה על קראטה.
או על כל אמנות לחימה אחרת. מה שבא לך.
אני התחלתי להתאמן בקראטה בתקופה רבת מתחים, אני הייתי אז (וגם לפני כן) מאוד אימפולסיבית, שולפת תגובות מהמותן, בלי לחשוב. לפעמים סתם אמרתי שטויות, לפעמים פגעתי באנשים שאני אוהבת, לפעמים הכיתי את החבר שלי. פעם-פעמיים גם נשכתי אותו.
והיה בי הרבה כעס. ופחד, וחוסר אונים. ומתח. ותסכול. והרגשתי קטנה כל כך. ופחדתי מעצמי, מהאלימות של עצמי, וגם מהאלימות והאטימות של העולם החיצון.

והקראטה כל כך עזר... הייתי באה לאימון עייפה ומקומטת ועצבנית - ויוצאת רגועה.
אף אחד ושום דבר לא היה יכול לעצבן אותי שעה אחרי האימון.
אחר כך השעה נהפכה לשעתיים.
ואחר כך זה חלחל גם לשעות היום האחרות.
את באימון, את מתרגלת בעיטה אחת, עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם. יותר חזק. יותר גבוה. יותר מדויק. את עובדת עם הרבה כוח מתפרץ, ועם צרחות (מעודדים אותך לצעוק, להפחיד את היריב :-)), הרבה אגרסיה, כל האלימות יוצאת החוצה.
ומצד שני, אם יש לך מאמן טוב - הוא שם הרבה דגש על טכניקה. אז את חייבת לדייק. התנועה שלך חייבת להיות מדויקת. מבוקרת. כפות רגליים בדיוק כאן ולא שם. סיבוב של תשעים מעלות. לא מאה, לא שמונים וחמש - תשעים. בדיוק.
זה מלמד אותך שליטה גופנית נפלאה (כל כך כיף להגיע אליה), ומאוד תומך בפיתוח שליטה רגשית.
ואחרי חמש, עשר, עשרים, חמישים בעיטות, שוב ושוב, משהו שם נרגע. מתמקד. מתייצב.

יום אחד הגעתי לאימון טרודה ומודאגת במיוחד.
התחלתי, התחממתי, נכנסתי לעניינים...
ופתאום (לקראת הסוף) גיליתי שבחצי שעה האחרונה לא חשבתי כלום, לא חשבתי על כלום.
המוח שלי היה נקי, ריק. רק התמקדתי באימון, כל שאר העולם נעלם לו. כולל כל הדאגות והלחצים.
אהה... איזה כיף.

אני אז לא נטיתי למדיטציה, לא היתה לי בכלל סבלנות לזה, והקראטה נתן לי את מה שמדיטציה אמורה לתת: אימון התודעה להתמקד בדבר אחד בלבד, ולנקות את הראש מכל השאר.

וזה המוטו שלנו, שהיה תלוי לנו על הקיר:
"עלינו לשאוף לשיפור האופי
להתנהג ביושר, נאמנות ודייקנות
לשאוף להישגיות
לכבד את הזולת
להימנע משימוש באלימות"
אמאל'ה*
הצטרפות: 18 ינואר 2004, 08:35

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי אמאל'ה* »

תמרוש רוש ממש הזכרת לי את לימודי הקראטה שלי מלפני 20 שנה.
כמעט כל מה שאת מתארת על הקראטה חוויתי על בשרי ונפשי ואני גם מאוד מאוד ממליצה.
(יש לי הרגשה שלמדנו באותו הדוז'ו - האם למדת אצל יואב איתן וישי שרבף? אני שואלת בגלל הכתובות שציטטת שהיו על הקיר והזכירו נשכחות...:-)
תמרוש_רוש

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ישי שרבף?

כן! כו! כן!
מורה מדהים מדהים מדהים.
אבל יש עוד כמוהו בארץ :-)

(את יואב איתן לא הכרתי)
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

תודה גדולה לכולכן! עובר עליי שבוע לחוץ (בעבודה, עובדת יותר שעות, מגיעה הביתה בחמש) ואין לי הרבה זמן אבל... אם כל הלחץ, איכשהו הלחץ בבית ירד! אני עדיין נופלת עם עצמי פה ושם אבל הרבה יותר משגיחה על עצמי ברגעי האמת.

העניין הוא שאני טיפוס תקופתי. ז"א, אני לא יכולה לדעת בוודאות שהימים האחרונים היו טובים יותר כי אני מצליחה להתעלות מעל זה ולא כי פשוט נכנסתי לתקופה טובה יותר מזו שעברה עליי בחודשים האחרונים.

ועדיין- העצבים לא ממני והלאה. יש לי עוד הרבה עבודה. וכאן, אולי, נכנס הקארטה.
קראטה זה רעיון מעולה. פשוט מעולה. אני כבר חודשיים מתלבטת איזו אומנות לחימה ללכת ללמוד (דווקא לא בשביל הפורקן אלא בשביל הגנה עצמית), ונתתן לי רעיון מצויין. רק מה, הכושר הגופני שלי על הקרשים. צריך לעשות עם זה משהו לפני או מקבלים כל אחת במצב פדלאי ומאמנים כבר במסגרת החוג? ואיפה יש במרכז / בשרון?

מקווה להכנס לעדכן יותר בפירוט מאוחר יותר הערב או במהלך הסופ"ש. אם לא - דעו לכן שאתן עוזרות לי מאד, הדף הזה, עצם קיומו כאילו מזכיר לי שאני צריכה להקפיד יותר, וזה כשלעצמו עוזר המון.
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

:-( רק דיברתי.

שוב התפרצתי. אח"כ הוא אמר משהו חמוד וחיבקתי אותו באהבה כאילו כלום לא קרה. גם הוא כבר התרגל לאופי המופרע שלי :-( שזה בא וחולף, אבל כשזה בא זה הכי מגעיל שיש.
קרן_אור*
הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי קרן_אור* »

יש ימים יותר קשים, יש ימים יותר טובים...
את מודעת, יש נפילות, ויש ויהיו עוד עליות.
תרגישי טוב.

(מרגיעון- זה אישי וגם אנושי)
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

זה בסדר.
נפילות קורות, מעצם התהליך.

אולי יעודד אותך לחשוב על זה שאת נמצאת היום ב"נקודת אל חזור".
כלומר, עלית על נתיב בדרך לשינוי, נתיב שבו כבר ראית דברים שלא תוכלי יותר לא לראות.
לכן, מכאן ואילך, הכיוון שיתאפשר מעצם מה שאת כבר מודעת אליו - הוא רק קדימה.

{@
תמרוש_רוש

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

רק מה, הכושר הגופני שלי על הקרשים.
לא צריך לעשות כלום מראש, הכושר בא בהדרגה עם האימון.

בהצלחה!!!

לא בשביל הפורקן אלא בשביל הגנה עצמית
תני לי להמר: את לא באמת צריכה הגנה עצמית, לדעת לבעוט למישהו בביצים או לחסום מכה. את צריכה תחושה של עוצמה פנימית וכוח פנימי. קראטה ייתן לך את זה (לא מיד, כמובן. לאורך זמן), וגם יגן על הסובבים אותך :-)
אמאל'ה*
הצטרפות: 18 ינואר 2004, 08:35

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי אמאל'ה* »

הקאראטה נותן גם המון רגיעה. לפחות כמה שעות אחרי האימון...:-)

לא צריך לעשות כלום מראש, הכושר בא בהדרגה עם האימון.
מאוד נכון.
את יכולה להתחיל עם שרירים ממש נוקשים, ואחרי תקופת זמן של התמדה ועקביות באימונים לא להאמין עד כמה את גמישה.
הקאראטה היא דרך נהדרת לשחרור מתח וכעס באופן חיובי ומועיל לגוף ולנפש, בהצלחה רבה.
סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

קיבלת הרבה עצות טובות אבל צריך גם לקחת לייעוץ את הבת שלך.
לדעתי הלא מקצועית היא בוכה מפני שלמדה שכך היא מקבלת תשומת לב.אכן, קשה לסבול בכי הנמשך יותר משעה נסי להתעלם - תגידי לה "אני נכנסת לאמבטיה, כאשר תגמרי לבכות ולצעוק תבואי לקרוא לי" ותכנסי לאמבטיה או לחדר אחר שאפשר לנעול ותחכי לה. ללא קהל היא תפסיק לבכות. בהתחלה זה ייקח הרבה זמן אבל בהדרגה הזמן יתקצר והיא תלמד לפנות בשקט אבל גם את חייבת לפנות בשקט לשני הילדים. כאשר היא תבוא לקרוא לך, חבקי אותה ותפגיני הרבה אהבה ותשבחות.
אשר למשמעת - הילד לא רוצה להרים חפץ, גם לא יחד אתך,אם החפץ שלו תודיעי לו שאת לוקחת את החפץ אליך. אם החפץ לא שלו והוא לא הפיל אותו, אל תבקשי ממנו להרים ותמנעי חיכוך. חשוב להתעלם מהתנהגות גרועה ולשבח כל שביב של התנהגות טובה, מעשה נחמד, ציור וכו'.
לא סיפרת היכן בנזוגך בכל העניין. אני חוזרת על מה שאמרו לפני:את מוכרחה לטפל בעצמך פיזית ונפשית, תבחרי בכל שיטה שנראית לך אבל העיקר שפעלי. גם פתיחת הדף הזה היא מעשה בונה וכדאי שתמשיכי.
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

נסי להתעלם - תגידי לה "אני נכנסת לאמבטיה, כאשר תגמרי לבכות ולצעוק תבואי לקרוא לי" ותכנסי לאמבטיה או לחדר אחר שאפשר לנעול ותחכי לה. ללא קהל היא תפסיק לבכות. בהתחלה זה ייקח הרבה זמן אבל בהדרגה הזמן יתקצר והיא תלמד לפנות בשקט
סבתא לשמונה, אני חושבת אחרת :-)

להצעה הזאת, לדעתי, יש מחיר שכדאי לבחון לפני שבוחרים לפעול לפיה.
כאשר פעוטה בוכה ואמה יוצאת באופן מופגן מהחדר, ולא רק זאת, אלא גם מונעת ממנה בכוח (לחדר שאפשר לנעול) להיות איתה, היא מעבירה לה מסר מאוד ברור.
המסר, כמו שאני מפרשת אותו, הוא שהיא לא יכולה להכיל את מי שהיא (את הפעוטה) בכל מצב, ושיש בבכי שלה (ומן הסתם גם בה, בילדה) משהו שהוא 'מאוד לא בסדר'.

מסרים מסוג כזה נקלטים ונחרטים אצל ילדים, ומהווים חלק משמעותי בעיצוב הדימוי העצמי שלהם.

[רוצה להבהיר: כאשר אני משתמשת במילה 'להכיל' אני לא מתכוונת שעלייך להעביר לבתך את המסר שדרך התקשורת של בכי היא האידיאלית בעינייך. 'להכיל', מבחינתי, זה גם אם יש משהו שלא נראה לי או שאני חושבת שמן הראוי שיהיה אחרת, להתייחס אליו בענייניות, ממקום נקי, ולא להגיב אליו בשיפוטיות].

בנוסף, עלול להתקבל אצלה המסר שבכי באשר הוא הוא לא דבר לגיטימי, אלא דבר שיש להדחיק ולהחניק.

אני כן מסכימה שייתכן שבמהלך השנתיים הללו הילדה למדה להגיב לתגובות האוטומטיות שלך (עלה).
אבל אני לא חושבת שהפתרון הוא "לאלף" אותה להגיב אחרת, אלא לבדוק את התגובה האוטומטית שלך כהורה, ואת המקור לה, ובה לטפל.

אבל גם את חייבת לפנות בשקט לשני הילדים.
מסכימה שדוגמא אישית היא דרך אפקטיבית, ואף מכבדת.

אשר למשמעת - הילד לא רוצה להרים חפץ, גם לא יחד אתך, אם החפץ שלו תודיעי לו שאת לוקחת את החפץ אליך.
גם בתגובה כזאת יש מסר בעייתי בעיני, מכיוון שיש בה אלמנט חזק מאוד של כפייה. זה משהו שלא היית מרשה לעצמך לעשות למבוגר שלא רוצה להענות לבקשתך.
גם כאן המחירים הם בעייתיים.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מה ההפרש בין הילדים.
מה דעתך על כמה דברים: (שמסייעים לי)
  1. לעקוב אחרי המחזור. כלומר התקפי שגעת קורים בדרך כלל שבוע וחצי לפני מחזור, ואז הם קשורים להורמונים.
  2. להקפיד על תזונה יותר מרגיעה: בלי צבעי מאכל בשבילך בכלל. מעט צבעי מאכל לילדים.(רק אלו שלא ניתן למנוע)
אוכל אורגני... אם יש לך כסף לזה, קינואה- טוב למצב רוח. יש כאן בטח דפים שעוסקים בזה.
  1. לקנות עלים של פסיפלורה ולפני שעות השיא (של עצמך, ושל הילדים) לשתות חליטה עדיף על בטן ריקה, כדי שהוא ישפיע יותר.
  2. לחכות שהילדים יגדלו...
  3. לתכנן מרווח הפרש יותר גדול(בשנים) בלידה הבאה.
  4. אל תאשימי את עצמך, אלא תחפשי פיתרון. פתרונות.
  5. כשאת לא עצבנית תחבקי את הילדים בלי הפסקה.
גם אני צריכה לקרא את הרשימה.
דו*
הצטרפות: 06 יולי 2006, 13:12

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי דו* »

עלה יקרה, זר לא יבין זאת. כל העצות המצוינות (באמת, בלי אירוניה) שנותנים כאן פשוט לא ישימות במקרה שאת מתארת. אני יודעת כי אני באותו מקום, אני יודעת כי לרגעים הרגשתי שמי שכתב את הדף הזה זו בעצם אני. תחושת חוסר האונים מול ילדה שלא מפסיקה לבכות ולכעוס, ולא ברור למה, היא משתקת מחד, ומרתיחה מאידך. תינוקת רכה וטרייה, שעוד לא הספיקו לגרום לה עוול, שאמא רק רוצה להיניק ולאהוב, כמו שעשתה עם הבכורה, רק רוצה לחבק ולנחם, והיא מסרבת להתנחם. וגדלה וגדלה, וממשיכה לכעוס המון, וכל העצות הטובות, והניסיונות לחמול, להכיל, לעטוף, פשוט עולים בתוהו. נחנקת עכשיו כשכותבת לך, ומקווה שהימים הטובים שלך יהיו רבים יותר מהמרירים. מחבקת באמת.
סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

_אני כן מסכימה שייתכן שבמהלך השנתיים הללו הילדה למדה להגיב לתגובות האוטומטיות שלך (עלה).
אבל אני לא חושבת שהפתרון הוא "לאלף" אותה להגיב אחרת, אלא לבדוק את התגובה האוטומטית שלך כהורה, ואת המקור לה, ובה לטפל._
לדעתי, הילדה למדה שהדרך להשיג תשומת לב היא ע"י בכי צעקות וכו'. ייתכן שבחודשים הראשונים לחייה היו לה בעיות של גזים והרבתה לבכות, כמו הרבה תינוקות, אבל אז באופן בלתי מודע המשיכה לדרוש את תשומת הלב באותה שיטה, אולי כדי למשוך את האם אליה מתוך תחרות עם האח. תשומת הלב היא הצורך האמיתי שלה, אם האם תתעלם מהצעקות ותגיב בחיבה לכל גילוי הכי קטן של התנהגות אחרת הילדה תלמד דרך חדשה לקבל תשומת לב. ייתכן שהיא גם רוצה להפריד בין האם לאח הבכור והיא גם מצליחה.
לכולנו יש רפלקסים מותנים ואפשר לשנותם וזה דורש סבלנות. מכיוון ש- עלה נידף כבר איבדה את סבלנותה, עדיף להתרחק מהילדה מפני שאחרת קיים חשש להתפרצות מסוכנת.
_אשר למשמעת - הילד לא רוצה להרים חפץ, גם לא יחד אתך, אם החפץ שלו תודיעי לו שאת לוקחת את החפץ אליך.
גם בתגובה כזאת יש מסר בעייתי בעיני, מכיוון שיש בה אלמנט חזק מאוד של כפייה. זה משהו שלא היית מרשה לעצמך לעשות למבוגר שלא רוצה להענות לבקשתך.
גם כאן המחירים הם בעייתיים._
מדוע לא לנהוג כך במבוגר? הרי נבקש ממנו להרים חפץ כאשר תהיה לכך הצדקה. אם החפץ שלו הוא ממילא יקח אותו.
סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

דו
האם ניסית ללכת לייעוץ יחד עם הילדה?
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

אם האם תתעלם מהצעקות ותגיב בחיבה לכל גילוי הכי קטן של התנהגות אחרת הילדה תלמד דרך חדשה לקבל תשומת לב.
אני מסכימה איתך שמאוד יכול להיות שדרך פעולה שכזאת תפתור את הבעיה שנראית על פני השטח.
רק מה - לדעתי היא תיצור בעיה אחרת והמחיר שלה יהיה גבוה.
המחיר, כפי שכתבתי, הוא המסר אותו תקבל הפעוטה ('יש בך משהו לא בסדר'), מסר שייצרב לעד בדימוי העצמי שלה.

אני חושבת שניתן לפתור את הבעיה בדרכים אחרות, כאלה שלא תגבנה מחיר כזה.

מדוע לא לנהוג כך במבוגר? הרי נבקש ממנו להרים חפץ כאשר תהיה לכך הצדקה. אם החפץ שלו הוא ממילא יקח אותו.
ואם בדיוק באותו הרגע אותו אדם מבוגר יהיה עסוק במשהו, או שסתם לא נראה לו חשוב לסדר את הבית?
מאוד יכול להיות שבעיני יש כרגע הצדקה לסדר את הבית, אבל בעיניו יש הצדקה חזקה יותר לנוח :-)
אני לא יכולה להעלות על דעתי סיטואציה בה אני "מחרימה" לבן זוגי את הפאלם שלו, למשל, מכיוון שהוא לא מתייחס לבקשותי החוזרות ונשנות להרים אותו מהשטיח ;-)

כתבתי את המשפט ההוא (שציטטת) על מנת להמחיש עד כמה אנחנו מרשים לעצמנו באופן אוטומטי להתייחס לילדים בדרך לא מכבדת.
עד כמה אנחנו מרשים לעצמנו להשתמש בכוח שיש לנו מולם רק מעצם היותנו מבוגרים והם ילדים. כוח שלא לגיטימי להשתמש בו כאשר נזכרים שמדובר בבני אדם. צעירים אמנם, אבל בני אדם.

(עלה, אם לא מתאים לך שהשיחה הצדדית הזאת תישאר בדף שלך, אמרי ונערוך אותה החוצה).
עלה_נידף*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עלה_נידף* »

דו - את צודקת כל כך. זה נכון, כי עד לא מזמן, בטוח בשנה וחצי הראשונה, לא יכולתי להוביל שינוי כזה, כי זה לא היה בשליטתי. לדעתי - לא היתה לה מספיק מודעות לעצמה. וזה גם לסבתא לשמונה. היא בכתה מגזים, כן, אבל מהכרותי איתה - גם הבכי מהגזים לא היה רק מהכאב אלא גם מהעצבים של "למה לעזאזל כואב לי? לי!" :-D
זה ככה, ודו מבינה זאת, זה סוג כזה של ילד. כי גם אחרי שעברו הגזים, נגיד בגיל 4 חודשים, היא היתה בוכה ללא הפסקה. גם היום, תמיד היא תמצא על מה לבכות. יש לי דוגמה: במקלחת - איך שאני מעבירה את הזרם אליה- היא צורחת שזה חם (להד"מ). במקרים כאלו אני פשוט מתעלמת וזה חולף כלעומת שבא. הסיבה שאני מתעלמת היא כי אין לי כוח להתייחס לכל בכי שלה. הורה אחר וודאי היה אומר "זה חם לך? בואי נבדוק... הנה זה לא כל כך חם. זה בכל זאת חם? טוב, אז בואי נוסיף קצת מים קרים. את רואה חמודה? עכשיו זה נעים". אצלנו, אם אני רק אחשוב לפתוח את דיון כזה (בהנחה שלא התעייפתי להיום...)- הצרחות יתרוממו וההתנגדות שלה תגדל ותגבר "לא! זה חם! זה חם! לא רוצה!" אז אני מעדיפה פשוט להניח לזה והיא מפסיקה לבכות כעבור איזה זמן. זה פשוט סוג כזה של ילד.

מה שרציתי להגיד, דו, וקצת התערבב לי, זה שעד לא מזמן ממש לא יכולתי לחשוב על שינוי. חייתי בתחושה שזה מה שהוגרל לי ועם זה אני צריכה להיות תקועה לשמונה עשרה שנים הקרובות. עם כל ההבנה שלי לזה שהיא לא מודעת למה שהאופי שלה מחולל אצלי, בשבילה זה טבעי להתנהג בצורה כזו, בשבילי זה לא טבעי שיתנהגו איתי ככה, ככה הרגשתי ואני לא יכולה וגם לא רוצה להתכחש לזה. אבל מה, עכשיו הגיע איזה שלב שאני מרגישה שקצת יותר "יש עם מי לדבר". אם הייתי נשברת לפני חצי שנה - לא חושבת שהייתי יכולה לעשות עם זה משהו. נשברתי עכשיו, מסיבות שקשורות דווקא בי, ואת השינוי שאני רוצה לעשות עם עצמי אני מחילה גם על זה, כי זה חלק אינטגרלי ממצבי.

בת כמה בתך הקטנה? מעניין אותי אם היא בגיל דומה אם את מרגישה שאפשר יותר לתקשר איתה, וזה בעצם גם על בסיס הדיבור המפותח יותר. לא ברמה של "מה את רוצה?" כי גם ככה ברגעי העצבים היא תצרח משהו לא ברור שאין לחלץ ממנה ושגם לה הוא לא ממש ברור... אלא ברמה של להבין לעומק כלשהוא את הצד שלך.
סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

קראתי שוב הכל ובמחשבה שנייה נראה לי שכדאי ל - עלה נידף וגם ל - דו לקחת את הילדות לאיבחון מקצועי. לכולנו, גם לי, כוונות טובות אבל ייתכן שאנחנו טועים לגמרי ויש סיבות אחרות להתנהגות של הילדות. היום יש התקדמות רבה בשטח האיבחון גם של ילדים קטנים והדרכה טיפולית טובה.
למיטב ידיעתי אפשר לקבל הפנייה לאיבחון גם דרך קופות החולים, כדאי לנסות.
לילה טוב
ZZZ
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי ממ* »

עלה, כתבו את זה פה ואני רוצה לחזור על כך: לפני הכל את חייבת לחזק את עצמך פיזית.
מצב של חולשה פיזית וחוסרים תזונתיים לא מאפשר עבודה חינוכית, נפשית, התנהגותית. יודעת על עצמי שכשאני חלשה פיזית דברים הכי קטנים נראים לי כהרים שאי אפשר לעבור אותם. על אחת כמה וכמה כשעלייך להתמודד עם סיטואציה כשלך, שהיא כל כך קשה ומורכבת--נשמעת באמת סיטואציה קשה מאוד. חולשה פיזית מלווה בדרך כלל במצב מטבולי מואט ובחוסר בסרוטונין (ההורמון האחראי על העירות ומצב הרוח). יש לזה תוצאות נפשיות קשות, כולל מצב רוח רע, ייאוש ודיכאון ברמות שונות, תחושה ש"פשוט אין כוח".

אכלי הרבה חלבונים ופחמימות מורכבות
קחי מולטי-ויטמין לנשים
קחי תוספי ברזל, ויטמין C ו-B קומפלקס
הכי טוב לעשות בדיקות דם מקיפות וללכת איתן לתזונאי/ת

חזקי ואמצי
שחר_חדש*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2005, 22:05
דף אישי: הדף האישי של שחר_חדש*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי שחר_חדש* »

מה זה ילדה עם קושי אובייקטיבי? כן, נשמע שלכל הורה שבעולם היה קשה, אפילו קשה מאד איתה. אבל הילדה הזאת הגיעה אל חייך. וסביר שלא במקרה. היא שיעור מאד גדול בשבילך. כדי לשבור באמת את הדפוס מהבית, היית צריכה שתהיה ילדה (או ילד) שבאמת מצריך התמודדות (משמעתית?), שבאמת מצריך אותך להתאפק וללמוד שיטות הורות והשלטת סמכות (כשהיא נחוצה) מבלי להשתמש באלימות. תראי איך "התחשבו" בך ונתנו לך בהתחלה לחוות אימהות זורמת עם הגדול, כדי שתתחזקי ותקבלי ביטחון ותדעי שאת יכולה להיות אמא טובה ואז תוכלי לעשות את הדרך הזאת, שהיא באמת נראית לי מסע קשה ומפרך ביותר.

אגב, איפה בן זוגך בכל הסיפור הזה? איך הוא מגיב להתפרצויות שלך? האם הוא תומך? האם הוא מאזן ועוזר לך לפרוץ את הלופים שאת נכנסת אליהם?
עננה*
הצטרפות: 12 נובמבר 2004, 23:09

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עננה* »

רק מה - לדעתי היא תיצור בעיה אחרת והמחיר שלה יהיה גבוה.
כמובן המצב האופטימלי הוא להכיל את הילדה על מגוון הרגשות שלה, כולל בכי.
המרגיעון שיצא לי: כשאת לא יכולה יותר אל תכילי. וזה בדיוק מה שהתכוונתי להגיד.
במצבים מסויימים(פה אני מסכימה עם סבתא ל-8) עדיף שתכניסי את עצמך לחדר, תנשמי, תשתי כוס מים, תשטפי פנים (כן כשהילדה בוכה ברקע ) מאשר לנהוג כלפיה בתוקפנות/ זעם/ חוסר סבלנות/ אלימות.
המסר שיעבור נראה לי קודם כל עדיף. הילדה תראה דרכך דרכים להרגעה עצמית שהם לא על חשבון מישהו אחר.
כמובן, שבחלון ההזדמנויות הראשון, כשהילדה מוכנה ואת מוכנה תרעיפי עליה אהבה אין גבול. אותה אהבה שהייתה קיימת כל הזמן, גם באותו הרגע שבו הרגשת שאת לא יכולה יותר להכיל ובאופן מודע בחרת להרחיק את עצמך, ולא לפרוק את התסכול שלך על הילדה המתוסכלת.
בהצלחה והרבה רגעים נעימים ושלווים
עירית_לוי

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי עירית_לוי »

הי עננה,
אני מסכימה איתך שנקודתית - אם שמים זה מול זה התפרצות זעם על פעוטה, ו- הסתגרות בחדר על מנת להרגע - האפשרות השנייה עדיפה. ללא ספק.

אבל, למיטב הבנתי, סבתא לשמונה (תקני אותי אם לא הבנתי אותך נכון) הציעה ל-עלה נידף להסתגר בחדר כאמצעי להרגיל את הילדה להשתמש באמצעי תקשורת אחרים מלבד בכי.
זו היתה הצעה לשיטה / גישה חינוכית, כמדיניות, ולא כברירה של הרע במיעוטו ברגע מסויים כפי שאת הצגת זאת.

אני מצטטת משפט מדבריה: ללא קהל היא תפסיק לבכות. בהתחלה זה ייקח הרבה זמן אבל בהדרגה הזמן יתקצר והיא תלמד לפנות בשקט
על ההצעה הזאת חלקתי, ואליה התייחסתי בדברי.

המרגיעון שיצא לי: כשאת לא יכולה יותר אל תכילי. וזה בדיוק מה שהתכוונתי להגיד.
גם לזה אני מסכימה.
אני לא חושבת שצריך או שאפשר בכלל להכיל תמיד.
אני גם לא חושבת שזה נכון לנסות ולהכיל בכח. גם לזה יש מחיר.

מה שכן הצעתי היה לשקול לעשות עבודה שתאפשר הכלה בהמשך הדרך. לבדוק מה יוצר ומה גורם לתגובות האוטומטיות, ובזה לגעת.
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

אני לא יכולה להעלות על דעתי סיטואציה בה אני "מחרימה" לבן זוגי את הפאלם שלו, למשל, מכיוון שהוא לא מתייחס לבקשותי החוזרות ונשנות להרים אותו מהשטיח
דווקא כן, טוב לא את הפאלם אבל את תיק העבודה העברתי אחר כבוד למקום מוגן מפני ילדים ושצריך להתאמץ קצת כדי להגיע אליו והדעתי לבעל התיק איפה הוא ושבפעם הבאה יטרח בבקשה לשים במקום כי נמאס לי
וזה עבד

עלה נידף , מצטרפת להמלצות החמות על שיטת ipec , היתרון בשיטה זה בעיקר בכך שהיא נוגעת בהרבה תחומים וככה מצליחים לשים את האצבע על הבעיה. עד היום אני לפעמים חושבת שזה הכל וודו ועבודה בעיניים, אבל זה עובד, חוויתי את זה בעצמי ואני לא יכולה להתווכח עם ההצלחה.
לגבי הילדה, מצטרפת להמלצתה של נועה לקרוא את הספר NS]ילד פיצוץ GetProdInfo[/po].asp?prodid=11560245
לי אישית זה נתן הבנה של הרבה מהבעיות שהיו לנו עם הבת וגם כלים מסוימים להתמודדות, כך גם גיליתי שאני מין "ילדת פיצוץ" בעצמי מה שרק החריף את הקונפליקטים בבית. אנחנו שילבנו את זה עם טיפולים שונים לילדה זה לוקח הרבה זמן אבל בסוף קוטפים את הפירות ומתחת ליצורון הכעוס והפגוע מגלים ילדה מקסימה וחכמה.
סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

היציאה לחדר אחר משרתת שתי מטרות: גם להרגעת האם וגם כדי להראות לבת שהיא אינה האדם היחיד בבית שיש להתייחס אליו. מצד שני - שפע של חום ואהבה ברגעים של שקט וברור שיש רגעים כאלה, לכל ילד, כועס ככל שיהיה יש רגעי שקט (זה נכון גם למבוגר)
_וקא כן, טוב לא את הפאלם אבל את תיק העבודה העברתי אחר כבוד למקום מוגן מפני ילדים ושצריך להתאמץ קצת כדי להגיע אליו והדעתי לבעל התיק איפה הוא ושבפעם הבאה יטרח בבקשה לשים במקום כי נמאס לי
וזה עבד_
נכון מאוד, ויעבוד גם על מה שילדים מפזרים, לקחת ושיחפשו בעצמם את חפציהם כאשר יזדקקו להם.
יש לי רגיעון חכם הכל בתאום מושלם אבל מי יכול לבצע זאת?
סבתא_לשמונה*

ללמוד לשלוט בעצמי

_וקא כן, טוב לא את הפאלם אבל את תיק העבודה העברתי אחר כבוד למקום מוגן מפני ילדים ושצריך להתאמץ קצת כדי להגיע אליו והדעתי לבעל התיק איפה הוא ושבפעם הבאה יטרח בבקשה לשים במקום כי נמאס לי
וזה עבד
נכון מאוד, ויעבוד גם על מה שילדים מפזרים, לקחת ושיחפשו בעצמם את חפציהם כאשר יזדקקו להם._
למען הדיוק - בכל ימי חיי הלא קצרים לא נתקלתי במבוגר המסרב להרים חפץ שהניח על הרצפה. נתקלתי בבלגניסטים שדוחים ואומרים שאח"כ יסדרו וממשיכים בדחיות, אבל לא בסרבנות מפורשת והטיפול הנזכר מתאים לאלה.אני מניחה שלסרבנות מפורשת יש שורשים עמוקים,אם יש כזאת.
אצל ילדים בדרך כלל מדובר בהשתמטות ודחייה אבל ג"כ לא בסרוב מפורש מעבר לגיל הקצר שכל ילד עובר של "לא רוצה",
ולהשתמטות ודחייה שוב מתאים הטיפול הנזכר ואולי גם לסרוב מפורש, אבל בזה אין לי נסיון.
פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

תודה על הדף.
אני הופכת מרירה ומיואשת. מה עושים?
הילדים שלי שומעים יותר מדי את אמא מקטרת ומתלוננת: אין לי כוח, אני תשושה, נמאס לי, אני לא יכולה יותר, תעזבו אותי בשקט, אתם והשטויות שלכם. אלה התלונות שלי בזמן שאני מנקה ומכבסת ושוטפת רצפה ומתערבת בוויכוחים שלהן :-( והן למדו לעלות על עצבי כמה שיותר.
אני מרגישה שאין לי מוצא. אי אפשר לברוח מגידול הילדים. ומצד שני אני לא יכולה להמשיך כך!
הגדולה נכנסה איתי למאבקי כוח ואני מתווכחת איתה ונדהמת ממה שיוצא לה מהפה ומבינה שאני שומעת את עצמי. לא רוצה להרים, תרימי את, תיכף אני ארים, למה לא את מרימה. זה עוד יות רמיאש אותי.
נגמר לי הכוח להשתדל להיות אמא טובה יותר. אני צריכה חופש ארוך לבד...
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני בסירה הזו, זה הלחם שלי,זוהי מנת חלקי.
לשאול את עצמי ולתהות כל הזמן, להרגיש שכבר אין לי כוח לשום דבר,שהם מטפסים לי על העצבים..

פתאום הבנתי איך אני כל הזמן עובדת בשבילם. אני כל הזמן רצה סביב הזנב שלי ולא בשביל עצמי.
אני לא עושה את מה שאני צריכה כדי להתמלא באנרגיה רעננה וחיובית.וככה זה נראה. חרא.

זהו, זה חייב להפסק.
קודם כל אני מפסיקה לעבוד לבד בבית.
אני יכולה להבהיר להם שההתחמקיות שלהם עלולות לגרור תוצאות מרות.
כבר הבנתי שלצעוק ולהכנס למאבקים זה בזבוז זמן.
אני לא רוצה להגיע לאלימות.רק שהדברים יהיו כואבים,לפחות במידה שזה יזכר.
אפילו אני מתעצבנת אם אני צריכה לבקש משהו יותר מפעם אחת.
כואב לי , הגרון כואב, אז שגם להם זה יכאב.

חוצפה,זה גם משהו שיכול להענות בחוצפה.
חוסר תשומת לב גם.
הדברים חיבים להיות ברורים.'תגיד לי לאן אתה הולך ,בעצם ,תגיד לי שאתה רוצה ללכת /להזמין חבר/ל.. ואחר כך תשאל אותי אם זה מתאים .ותחכה עד שאני אענה לך.
ולא בכל מצב אני יכולה לענות , או לחשוב, או לא יודעת מה.
וזה עדיף לך בכל מקרה.כי כשאתה מכניס לי גולים,מנחית לי הנחתות, זה בעצם 'גול עצמי'!
אמא מאבדת שליטה ,זה לא לטובתך.

זהו, גדלתם.
כשהייתם תינוקות קיבלתם לינוק הכי מהר שיכולתי,הייתם על הידים .
אתם חיים ברמה של נסיכים.
החיים שלכם יותר מדי טובים ולכן אתם לא יודעים אפילו להגיד תודה על הירקות הטריים שחתכתי.
מאיפה יש לאמא אנרגיה?
תשאלו את עצמכם לפעמים .

אני לא מצפה מכם לתשובה על השאלה 'מה? , רק זה..זה כל מה שאת עושה',
אצלי ,באופן אישי, השאלה הזו נשאלת רק כשהלך הרוח הוא של סיזיפוס שבלע עכבר מורעל עם צפרדע בגרון ופטיש 5 קג' דופק על הראש.
פלוני_אלמונית*

ללמוד לשלוט בעצמי

תודה אילה.

_פתאום הבנתי איך אני כל הזמן עובדת בשבילם. אני כל הזמן רצה סביב הזנב שלי ולא בשביל עצמי.
אני לא עושה את מה שאני צריכה כדי להתמלא באנרגיה רעננה וחיובית.וככה זה נראה. חרא._
אני חושבת שזה המפתח גם אצלי. אבל אין לי כרגע זמן לפנות לדברים "שלי". גם לא כוח לפנות אותו.
אילה_בשדה_הדגן*

ללמוד לשלוט בעצמי

פה בדיוק באות לידי ביטוי 'ההשלכות'/'התוצאות' של ההתנהגות שלהם.
נניח : נשפך להם תה.
אני בדיוק סימתי לשטוף כלים וצריכה כוס תה שלי.

אני לא קמה.אני מודיעה להם שעד שאני שותה את התה שלי שירתיחו להם מים והמגבת שם.
בכלל , היום התעלתי על עצמי :סירבתי להסיע לשיעור פרטי, פשוט דחיתי,כי ככה היו לי כל הסידורים בלחץ ולנסוע לכיוונים מנוגדים .
אם הוא היה מקבל את ההצעה שלי להכניס את השיעור הפרטי למועד שבו זה היה 'על הדרך', או.קי.,
אם ההצעה הזו לא מספיק טובה, סליחה-אני לא חברת הסעות והוא לא יכסה לי את הוצאות הדלק.

ספר שאני מאוד נהנית ממנו עכשיו:'הספר הזה כול להציל את חייך'-רומן.עדין לא סימתי,אבל הוא נראה מבטיח.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

הי איילה
אני קוראת את מה שאת כותבת והדבר הראשון שעולה לי לראש זה - שגרה וסדר.
האם בתוך השיגרה שלכם יש כל יום זמן מנוחה עבורך? במהלך היום?
לדעתי זה קריטי על מנת להשיג אמא שפויה.
אני בכל צהריים נכנסת לחדר ל"שעה של חושך"
אני לא נרדמת, אבל אני נחה וצוברת אנרגיה להמשך היום.
חוצמזה כל בוקר שגרת הליכה גם מאוד מכניסה לריתמוס ומאזנת...
אילה_בשדה_הדגן*

ללמוד לשלוט בעצמי

בואנא,קוסמת, אני משננת את דבריך!(בלי טיפת ציניות)
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

איפה הילדים כשאת בהליכה או במנוחה בחדר?
נראה לי שלרוב האמהות (לפחות לי...) אין מי שיהיה עם הילדים פעמיים ביום במשך שעה...P-:
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

ללמוד לשלוט בעצמי

שליחה על ידי נועה* »

איפה הילדים כשאת בהליכה או במנוחה בחדר?
גם אני הרבה פעמים נחה בצהריים.
הילדים (6 ו-4) או מעסיקים את עצמם במשחק או מחשב/טלוויזיה.
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”