להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה

אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

לחץ לא עושה לי טוב, ואני אוכלת לא טוב. בעבודה עוד בסדר, בבית זוועה. אני לוקחת איזה שבוע לאיפוס, מקווה שדברים יירגעו ואני אתחיל לאכול מסודר.
מקווה לחזור בקרוב עם עדכונים משמחים.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

לחץ לא עושה לי טוב, ואני אוכלת לא טוב.
אף, את לא נשמעת טוב. נשמע שקשה לך מאז שחזרת לעבודה. קחי באמת כמה ימים, בלי שום לחץ, וחשבי בנוסף איך אנו פה יכולות לעזור לך לחזור למסלול כשתהיי מוכנה. זה ממש לא נורא לצאת מהמסלול לזמן מה, העיקר לדעת איך לחזור אליו.
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אף, את לא נשמעת טוב. נשמע שקשה לך מאז שחזרת לעבודה.
הלוואי וזה היה העבודה, זה מילא. פשוט טלי חלתה, ואז המטפלת של אלון היתה צריכה לנסוע לכמה ימים וגם, וגם וכו'. סתם הצטברות של דברים. המצב היום הרבה יותר טוב. אפילו היה לי קטע משעשע (נא לא לסקול), המכנסיים שלי גדולים עלי, אז כל היום אני מושכת אותם למעלה. קצת מעצבן, אבל ממש לא נורא. :-)
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אוי, לא הודיתי על ההקשבה. תודה שאתן פה. :-)
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אצלי, משבר.

העייפות מטורפת, המצבי רוח משתוללים, התחילו גם בחילות, בתחילת השבוע היה לי טירוף למתוק, אחר כך בגלל הבחילות התחלתי לאכול כל שעה משהו, בקיצור אני מרגישה כבדה, עייפה, ומבואסת... :-(
עכשיו_אני_כאן*
הצטרפות: 20 מאי 2006, 23:51

שליחה על ידי עכשיו_אני_כאן* »

אמא חדשה - תקשיבי לגוף שלך. לדעתי בשליש ראשון אין ברירה אלא להקשיב. כל התופעות האלה עושות את התזונה המחושבת לבלתי אפשרית כמעט.
תאכלי מה שעושה לך טוב ומקל על הבחילות (לי עזר טוסט עם אבוקדו, אם תוכלי למצוא בעונה כזאת. כדורי ג'ינג'ר ללעיסה גם מקלים מאוד <אם יש בארץ>), תנוחי ובעיקר תשתי הרבה.
העיקר הוא שאת יודעת שהמצב הזה זמני ואוטוטו יחלוף. מקווה שיעבור לך מהר ובקלות.

ואצלי, גיליתי הבוקר עוד כמעט קילו שירד. :-)
ואמא שלי כל הזמן מחמיאה לי. והיא מחמיאה על דברים כאלה רק כשהם אמיתיים, לא סתם שארגיש יותר טוב. היא אפילו מתפעלת.
רק שזה לא יעלה לי לראש, ואתקע בשלב הזה כשיש עוד הרבה להוריד, ויותר חשוב - בריא לי יותר ככה.
מצד שני היונקת עושה בעיות. לא יודעת מה ולמה, מה אכלתי אבל משהו לא עושה לה טוב. צמודת ידיים/מנשא, צעקות וצרחות כאילו רק נולדה.
מקווה שזה יעבור לה עד שבת. אני רוצה לעבור את הטיסה בשפיות מינימאלית. בקצב הזה אני כבר עולה עליה לגמרי בשגעון.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יו, כמה זמן עבר מאז שלוטם הזמינה אותי לבקר! אז לא היה לי מה להגיד,ועזבתי (חלקית) את האתר...חזרתי (במשרה חלקית :-)).

מקבלות גם מישהי רזה (אבל כבר לא בתת משקל) עם המון בעיות רפואיות?
המטרה שלי היא לאכול בריא. בלי סוכרים, להוריד בשומנים לא טובים (ולהפחית גם בטובים) לעבור לפחממות מורכבות, ולהשאר באותו משקל.

אני נשקלת בערך פעם בשבוע שבועיים באותו משקל בקופ"ח. אם עליתי או ירדתי יותר מחצי ק"ג וזה ממשיך לפחות עוד פעם פעמיים, אני יודעת שאני צריכה לתקן. אני לא אוכלת בשר, ולא עוף, ולמרות שקיבלתי הוראה לאכול לפחות פעמיים בשבוע דגי ים - לא מסוגלת.

מה אני כן אוכלת? בבוקר גבינה לבנה 5%, לפעמים עם לחם שיפון מלא, או פריכיות דגנים מלאים או אורז מלא. אחרי שעתיים שלוש קוטג' או גבינה אחרת עד 5%, עם לחם מלא או הפריכיות המלאות. בכלל, הנישנוש שלי זה פריכיות... בצהריים התרגלתי דבר ראשון לאכול סלט ממלפפון, פלפל, קצת עגבניות, טיפה גזר, קצת שמן זית וקצת מלח. אחרי זה משהו מבושל - או קינואה עם ירקות, או דוחן + מאש, או מג'דרה מלאה, או גריסי פנינה + עדשים כתומים + דלורית. יש עוד כמה מתכונים קבועים לכל יום בשבוע, וככה גם קל לי לזכור מה לקנות. בערב בדרך כלל שוב גבינה לבנה. השבירה שלי היא בפירות (שאני כמעט ולא קונה כדי שלא אתפתה). כשאני מ ו כ ר ח ה מתוק אני מערבבת ביוגורט או בגבינה סירופ של תפוחים ודובדבנים. נשמע מגעיל? הורדתי לגמרי לגמרי שוקולד (גם ללא סוכר) גלידות, מסטיקים, סוכריות (לעיתים רחוקות סוכריות או מסטיקים בלי סוכר). לגבי _נמנעתי מחלב כי יש לו ערך גליקמי גבוה הערך הגליקמי של חלב הוא 32 או 34, שזה לא נורא...

התחלתי לזהות מתי אני אוכלת כי אני רעבה או הגוף צריך, ומתי זה פיצוי על משהו נפשי. גם כשזה פיצוי אני משתדלת לבחור ברע במיעוטו.

מישהי מתעמלת באופן קבוע?
עד שהתחתנתי (לפני המון שנים) התעמלתי קבוע, רקדתי בלט, עשיתי המון דברים. והפסקתי. חזרתי להתעמל באופן לא סדיר לפני ארבע שנים.

לפני כחצי שנה גילתי שיש לי סכרת. אני חייבת להתעמל, אבל גם יש לי דלקת פרקים. אז אני הולכת להתעמלות של גיל הזהב (ומצעירה שם את הממוצע בהמון) + התעמלות אירובית במים. אני אמורה להתעמל לפחות 4 פעמים בשבוע, אבל עושה את זה, בינתיים, רק פעמיים.

יו, כתבתי המון.
@} יסמין
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

מקבלות גם מישהי רזה (אבל כבר לא בתת משקל) עם המון בעיות רפואיות?
בוודאי. ברוכה הבאה ובהצלחה! התפריט שלך מאוד דומה ל-SB

העייפות מטורפת, המצבי רוח משתוללים, התחילו גם בחילות, בתחילת השבוע היה לי טירוף למתוק, אחר כך בגלל הבחילות התחלתי לאכול כל שעה משהו, בקיצור אני מרגישה כבדה, עייפה, ומבואסת..
אמא חדשה, בשם בנות הקבוצה: אסור לך להלקות את עצמך. הקשיבי לגופך, אכלי פחמימות מורכבות, הימנעי מסוכר זמין עד כמה שאפשר. אכלי כל דבר שעוזר נגד הבחילות. את בהריון! זה נפלא!

ואצלי, גיליתי הבוקר עוד כמעט קילו שירד.
סלט פירות, את ממש גדולה! אם את מצליחה לרזות בביקור בארץ, זה אומר שעלית על המסלול, ושאת יודעת לשמור על אורח החיים התזונתי הנכון במצבים מגוונים.

גמדית, סליחה? אפשר עדכונים? מה זה זה?

אצלי היו כמה ימים ממש לא טובים. הפיצית חולה מאוד מאוד מאוד והכל הפוך. התחלתי היום שוב שלב 1. אדווח.
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אצלי היו כמה ימים ממש לא טובים. הפיצית חולה מאוד מאוד מאוד והכל הפוך. התחלתי היום שוב שלב 1. אדווח.

תהיו בריאים, ובהצלחה.

תודה על התמיכה בנות אני צריכה את זה,דווקא בימים האחרונים יש שיפור קל, לא בבחילות אלא המה שאני מכניסה לגוף.

יסמין ברוכה הבאה! @}
פלוני_אלמונית*

פלונית ו אמא חדשה תודה.
אמא חדשה (מה דעתך להחלף ניק? את כבר לא כ"כ חדשה :-)) כל הכבוד שאת מצליחה לאכול מה שטוב לך. ניסית תה עם ג'ינג'ר?
פלונית, תרגישו טוב. זה מאד קשה לשמור על תזונה נכונה כשהילדים לא מרגישים טוב :-(
וסיוון - לרדת במשקל כשאת בחופשה, אצל אמא...מדהים.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אתמול היה יום מצוין. הבוקר אכלתי שליש בייגל כי כואב לי הראש. אבל בזה זה יסתיים. קניתי עדשים וחומוסים, ויש לי גם טופו וירקות. אז אין לי תירוצים. גם הפיצית מרגישה יותר טוב. אשקל עוד יום יומיים ואדווח.

דווקא בימים האחרונים יש שיפור קל
מצוין, אמא חדשה. המשיכי כך. זה חשוב למצב רוח הטוב בשליש הראשון של ההריון, שהוא במידה מסוימת הכי קשה.

פלוני אלמונית: האם את יסמין? אם בא לך, אז אולי תכתבי "יסמין" ב"מאת" כדי שנהיה בטוחות שמדובר בך. רק אם בא לך, כמובן. נו ביג דיל.

אף'קה, מה עם המכנסיים הנופלים? :-) מקווה שהכל בסדר ושהם ממשיכים ליפול (היש אושר גדול ממכנסיים גדולים מדי?).
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

(היש אושר גדול ממכנסיים גדולים מדי?).

אין, אין אושר גדול מזה... אני יכולה להתנחם רק במכנסיים של הריון :-) , כי הקילוגרמים בהחלט לא יורדים.

זה חשוב למצב רוח הטוב בשליש הראשון של ההריון, שהוא במידה מסוימת הכי קשה.

בעיני זה ממש הכי קשה, גם בקודם היה לי ככה ואחר כך הרגשתי נפלא...

אני רוצה להחליף את הניק, אבל במשהו שייצג אותי בכבוד הניק הזה כל כך התאים לי כשכתבתי את מילותיי הראשונות באתר וכך הוא נשאר. עכשיו בא לי משהו שייתן משמעות לרגע, לנסיך שגדל, לאמא שיותר בטוחה בעצמה, ולחיים החדשים שצומחים בהיתרגשות רבה. כשאמצא , אחליף.

נשיקות לכולן, גאה בכן מאוד מאוד... @}
פלוני_אלמונית*

פלונית,
אני מרגישה שאם אחליף ליסמין, צ'יק צ'ק אמחק את עצמי החוצה. לוטם כבר מכירה אותי, נכון?
אשתדל לזכור לחתום למטה בשמי.
מקוה שאתם מרגישים יותר טוב.

אמא חדשה,
יש כבר אמא חגיגית ? כי לי זה נשמע מתאים...

פישולי היום: בזוקה אחד וחתיכה פיצית של פיצה...
מסקנות מהיום: לא להגיע למצב של רעב, לקחת איתי תמיד פריכיות.
לילה טוב,
@} יסמין
הגמד :-)*
הצטרפות: 16 יוני 2006, 00:01

שליחה על ידי הגמד :-)* »

היי בנות יקרות!!
אין מה לדבר נעים לחזור ולהיכנס לכאן...!
כולכן כל כך מפרגנות ומרעיפות אהבה וחמלה. העולם פה הוא מקום שטוב להיות בו ואף כיף...!
מאחלת הבראה שלמה לכל החולים, והצלחה מרובה לכל המצטרפות החדשות, + ד"שים וחיבוקי פתיחה לכל בנות הקבוצה..
כמה משפטי מפתח נעימים...:
(היש אושר גדול ממכנסיים גדולים מדי?). אין, אין אושר גדול מזה...
לרדת במשקל כשאת בחופשה, אצל אמא...מדהים
בשם בנות הקבוצה: אסור לך להלקות את עצמך. הקשיבי לגופך_ לאמא חדשה. (ולדעתי: אמא מתחדשת נשמע טוב בעיני.. אם אין אותו עדיין). אה, ובקשר ל: _גמדית, סליחה? אפשר עדכונים? מה זה זה? ובכן:
ימי כאן עוברים בטירופם וכולי מלאת חוויות פעילויות מים, בריכות ומפגשים מרגשים מלאי אהבה ו.. אוכל.. (טעים כל כך!! :-()
אבל חרטתי על דגלי: "אם לא עלית- הכל טוב!" וכך היה. לא עליתי ולא התפרעתי. שמרתי יפה וסביר, מה שיכול היה להיות טירוף בביקורי הקודם, נעשה מאוד ממושמע וצייתן בביקור הנוכחי. וזאת תרומתה העיקרית של ה"דיאטה" הזו בעיני. להרגע.
וזה בעצם לא הכי קשה עכשיו. זה נעים להיות סלקטיבי ולכבד את גופי ומה שבא לתוכו.
לתדהמתי הרבה אף ירד קילו נוסף!! חגיגות ירידת הקילו הנוסף בעיצומן!
(המקרר של אמא מלא מילקי ואני חוגגת לי עם יוגורט קט, ממש לא חושבת על המילקי המתוק-מלאכותי הזה..)
לסיום, אורז הורס שאכלתי היום אצל חברתי תמר:
כמעט כוס אורז מלא, חצי כוס אורז אדום, ורבע כוס אורז שחור פראי,
פלוס רבע כוס עדשים אדומות ועוד רבע כוס עדשים ירוקות, יצא מיש מש צבעוני מרהיב וטעים בטירוף,
עם קרנציות ורכות בעת ובעונה אחת... (הוספנו כמובן 3 וחצי כוסות מים ומלח וסויה, ואחרי הבישול גם לימון) חבל"ז.
יש עוד סיכויון לפגוש כאן מישהי? אנא לארגן... אני די גרועה בזה.. מישהו?
פלוניתקית, וסיוונון, אתן עוד בארץ...?
בכל אופן, ליל טוב והרבה אהבה ZZZ {@
אמא_של_יונתן_וטל*
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 17:29

שליחה על ידי אמא_של_יונתן_וטל* »

בנות יקרות....
לא הייתי כאן כבר איזה שבוע.. אני בלחץ עבודה וילדים ובלאגנים.
ממשחכה לאכול יפה, לא נשברת מבחינת מתוקים/סוכרים/לחמים אבל זה עדיעין לא מספיק מצוצמם מבחינת הקלוריות, לכן הירידה מאוד מאוד איטית.מה זה איטית? חצי קילו שבועיים...
הייתי מעדיפה חצי קילו בשבוע....או יותר עדיף-קילו בשבוע.
אני יודעת בדיוק מה צריך לעשות בשביל זה-לא לאכול.
עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים בעבר, אבל הפעם בא לי לייצר שיגרת חיים נורמלית ולא דיאטת כאסח. אז אני ממשיכה, בנתיים...
נשיקות לכולכן, זה שאני לא פה, לא אומר שאני לא שולחת לכן אנרגיות טובות וחיזוקים!!!!
@}
מתוקה_מתחילה_מחדש*
הצטרפות: 02 ינואר 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של מתוקה_מתחילה_מחדש*

שליחה על ידי מתוקה_מתחילה_מחדש* »

אמנם לא מניקה אבל רוצה להצטרף אליכן, מקבלות גם לא מניקות? :-)

רציתי לדעת אם בשלב הראשון אפשר לאכול גם קטניות? ואם כן אילו קטניות? (עדשים וחומוס זה בסדר? )
וגם האם מותר לאכול יוגורט? כי לפי מה שהבנתי גבינות רזות כן, יוגורט לא
חוץ מזה יש לי בעיה עם ביצים, פשוט נגעלת מהן, מה שמוריד מרכיב חשוב מהתפריט, האם אוכל לעמוד בזה?
עכשיו_אני_כאן*
הצטרפות: 20 מאי 2006, 23:51

שליחה על ידי עכשיו_אני_כאן* »

בא לי לייצר שיגרת חיים נורמלית ולא דיאטת כאסח - בהחלט! נראה לי שזו המטרה של רובינו.
ההנקה, שמשותפת לנו, יכולה לפעמים להאט את הקצב, ליצור רעב וכמיהה למאכלים שהם לא טובים לנו. אחרי הריון ולידה, לחזור לשיגרת חיים כזו בריאה זו מטרה מצויינת ונראה שאנחנו בדרך לשם.
אז אני ממשיכה, בנתיים... למה בינתיים? זה לוקח זמן, הירידה תבוא וההרגשה של אורח חיים בריא שווה את הכל. גם אם יש שוברי שגרה למינהם, חגיגות, ארועים, אפשר לפנק את עצמינו קצת ולהמשיך אח"כ בלי להרגיש רע.

ואצלי - השבוע האחרון שלי פה כמעט נגמר. מחר כבר טסים חזרה, אז לצערי לא אוכל להשתתף במפגש אם יהיה. <אבל פגשתי את לוטם המקסימה, והיה לי נהדר!>
אני חותמת פה 4 שבועות וירידה של שני קילו. ובהחלט גאה בעצמי. אם זו לא שיגרת חיים נורמלית אז מה כן?
ושוב מזהירה את עצמי מהחזרה הביתה. אני מרגישה שאני עלולה למעוד דווקא כשאחזור... אדווח אחרי הטיסה.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

רציתי לדעת אם בשלב הראשון אפשר לאכול גם קטניות? ואם כן אילו קטניות? (עדשים וחומוס זה בסדר? )
מתוקה מתחילה מחדש, בטח שאפשר קטניות (רצוי). כדאי לך לפנות לעצמך שעה ולקרוא את הדף (או החצי הראשון שלו). מאוד עוזר לצאת מהבלבול. יש בו פירוט ברור של המאכלים המותרים בשלבים השונים, מתכונים, ובעיקר: קישורים לרשימות התזונה ושאלות/תשובות של ה- SB (הרשימות מאוד ברורות. כדאי להדפיס ולתלות על המקרר) וכמובן, אפשר לשאול אותנו!
אם לא ביצים, אז אולי בשר? טופו? פולי סויה? קטניות? אגוזים?
ברוכה הבאה!

סלט פירות. מסכימה עם כל מילה על אודות אורח החיים, ושולחת מבט מעריץ על כך שירדת שני קילו בארץ (קצת מקנאה, אני לא מצליחה לחזור לעצמי. כל היום שומרת, ואז אוכלת פחמימות. עייפות ולחץ). את מוכרזת כמצטיינת השבוע!

חצי קילו שבועיים...
אמאשליונטל, זהו גם הקצב שלי ושל גמדית. לא להתייאש.

גמדית, שמחה לשמוע שאת נהנית. מאוד רוצה להיפגש. הפיצית חולה מאוד עדיין, אז בינתיים לא רוצה להדביק וגם לא יכולה ממש להוציא אותה מהבית לזמן ארוך (היא מאוד מתעייפת. ממש חלשה). נראה איך הולכת ההחלמה ואם אפשר לתאם משהו.

בשמחה, בשמחה! פלוניקית.
אפשר לכתוב לgamadation at yahoo/com
הרופאה שלי כאן אומרת לי שלאט לאט זה טוב כי זה לא עולה מהר. לצומת ליבך אמאשליונטל.
אמא _חדשה פורחת שוב, מה שלומך?
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

היה לי שבוע אינטנסיבי עם המון חריגות. עוגיות חיוכים, דבש בכפית, כל מיני. כל זה ביחד עם דלקת בשני השדיים (מניקה פלוס ארגו= סתימות) ועייפות תהומית, סלחתי לעצמי, התרתי כל רסן ופשוט חייתי מרגע לרגע, אוספת בתוכי סבלנות לילדים תוך שאבנים כואבות לי בתוך הציצים. כאב נורא, ושתיתי אפילו אקמול ואדוויל ואופטלגין, לא בסדר הזה ולא צמוד זה לזה- במשך 3 לילות לפני ששכבתי לישון אחרת הכאב מנע ממני שינה.
אבל אתמול פגשתי את סלט פירות וזה הרים את המורל כאן, משהו! עכשיו צריך לנסות לגלות איך הבכורה שלך והבכורה שלי יכולות להשאר בקשר למרות המרחק...
ולמרות החריגות, לא ירדתי וגם לא עליתי.
הכנסתי לתפריט שלי חלב סויה עם גרנולה ללא סוכר בבוקר, או יוגורט עם הגרנולה הזו, בערך ב11 אני שוב רעבה ואז סלט ירקות טרי עם כמה פרוסות של צפתית גד 5% משביע אותי, אח"כ אני עוזרת לגדולה עם ה"חבל" של השניצל שלה (שומשום וקמח, אלא מה?) וגם לקטן עם ה"חבל"ים שלו.
סופשבוע רגוע וטיסה בטוחה ל סלט פירות והילדות!
אמא_של_יונתן_וטל*

גרנולה ללא סוכר בבוקר, או יוגורט עם הגרנולה הזו,
מאיפה? את עושה לבד? אשמח למתכון או הפניה...
הרופאה שלי כאן אומרת לי שלאט לאט זה טוב כי זה לא עולה מהר
הרופאה שלך צודקת.לכן ממשיכים!
שבוע נפלא ונקי מפחמימות!
@}
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

כל זה ביחד עם דלקת בשני השדיים (מניקה פלוס ארגו= סתימות) ועייפות תהומית
אוי, אוי, אוי! נשמע קשה וכואב! איך את מרגישה עכשיו, לוטם? מקווה שהמצב השתפר בינתיים.

אח"כ אני עוזרת לגדולה עם ה"חבל" של השניצל שלה
לי יש חוק לא לאכול את השאריות של הפיצית. כשעייפים ורעבים ולא מספיקים להכין אוכל לעצמנו, זה קשה.

_הרופאה שלי כאן אומרת לי שלאט לאט זה טוב כי זה לא עולה מהר
הרופאה שלך צודקת.לכן ממשיכים!_
נכון!

גמדיתית, עד מתי את פה? הקטנה עדיין חולה מאוד: דלקת ריאות נגיפית (חיידקית), ווירוס (מסוג דומה לאדמדמת). יש שיפור אבל לא כדאי להסתכן בהדבקות.
קשה לי לעזוב אותה, ובמעט שעות שיש לי אני חייבת לכתוב. בקיצור, עד מתי את פה? (רוצה להיפגש. נורא מקווה שיצליח)

אתמול היה סופסוף יום מוצלח של שלב 1, מקווה שעליתי על הגל.

הוי לוטם.. מקוה שהרגשתך השתפרה, מה שאת מתארת נשמע ממש ממש לא נעים!
פלוניתקית, למה אין לך דפבית, לא הגיע הזמן?... ככה אפשר יותר לתאם.
אני כאן עד ה27 לחודש והאי מייל שלי מצוין כאן למעלה לא רחוק.. מאוד מאוד אשמח להיפגש. אגב, כולן מוזמנות לכתוב.
חבל נורא שיצא לכם מחלה כזו דוקא בביקור!... לא נורא, שמחה לשמוע שהיא מחלימה לה מעט. אתן בטח מותשות ודואבות.
בכל זאת אם ימצא זמן טוב תכתבי. כל הכבוד על היום הראשון הנוסף..!
מה שלומך אמא חדשה מתחדשת? ושל יונטל? וסיונון? ואף? מזמן לא עידכנת! ויסמינה? קדימה, עידכונים...
פלוני_אלמונית*

הייתי היום אצל מומחה שאמר שעדיף שלא אוכל מוצרי חלב. אמר שכדאי לי לאכול דייסת שיבולת שועל על בסיס מים.
את השניצל של הילדים והבעל אני מכינה עם ציפוי: קמח מלא ואז ביצה ואז סובין שיבולת שועל (אל תגלו להם, הם בטוחים שזה הציפוי הרגיל).

@} יסמין
לוטם_מרווני*

הי בנות!
אני עליתי קילו (עומדת בפינה, אופס אין מקום. עומדת בסלון) רק מהשטויות של השבועיים האחרונים. צעד קדימה שניים אחורה.
הדלקת חלפה עם שתיית מי לבנדר ומדיטציות, ומנוחה. חשבתי לחזור לשלב אחד אבל אין לי כוח אני כל כך עיפה!
הימים עוברים בעצלתיים, הסבלנות שלי שואפת לאפס (לוטם מרווני בלג חדש) ואז האטרף לאוכל מתגבר. אומנם היום היה די טוב-
פרוסת לחם שיפון אחת, ביצה רכה, מרק ברוקולי, רברבר בשמנת (וסוכר:-/), חצילים בלבנה, חלב עם ריבועים (החלב, החבל. ללמוד לזרוק אותו! בכ"ז גודלתי ע"י יוצאי שואה! אוכל לא זורקים! אן שמא כן?) ואני לא שותה מספיק. אולי 3 כוסות מים כל היום.
מקטרת:-(
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

הנני כאן. בקושי.
עוד לא הצלחתי לחזור למצב אידיאלי. בעבודה הכל בסדר, ובבית לא ממש. סתם כי אני מנשנשת שטויות. בינתיים אני לא יכולה להתרגש מזה, יש לי יותר מדי דברים אחרים על הראש. אני לא מתה על זה שאני לא אוכלת כמו שצריך, אבל לא תמיד יש לי זמן למצוא אלטרנטיבה טובה יותר. הבעיה העיקרית היא שאני כבר בכלל לא מסוגלת לעבור במטבח בלי לקחת משהו לאכול, גם אם זו רק פריכיית אורז.
חוץ מזה, אני בבעיה קצת מוזרה. אם אני אמשיך לרזות, לא יהיה לי מה ללבוש. רוב המכנסיים והחצאיות שלי עדיין בסדר, אבל עוד קצת ,והם פשוט יהיו גדולים מדי, וממש אין לי כסף לקנות גרדרובה חדשה. האמת היא, שזו גם המידה שאליה חשבתי להגיע, אז כרגע המטרה שלי היא לאכול בריא בלי לרזות מדי. (צרות של עשירים אני יודעת)
נראה לי שאדבר עם הנטורופטית שלי, לבדוק אם יש דרך לשנות את התזונה קצת או לפחות את הכמויות.

_הרופאה שלי כאן אומרת לי שלאט לאט זה טוב כי זה לא עולה מהר
הרופאה שלך צודקת.לכן ממשיכים!_
ממש נכון. אין מה לעשות, הרזיה בריאה לוקחת זמן.

שבוע נפלא לכולן!
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שליחה על ידי סלט_פירות* »

הי חזרתי.
תגידו, מה יותר גרוע מטיסת יום שבה צריך לשעשע ילדה בת 3.5 ולטפל בבת 4 חודשים במשך 12 שעות?
טיסת יום שבה צריך לטפל בילדה בת 3.5 מקיאה 3 פעמים, עם חום ומצברוח ירוד, ובת 4 חודשים שאין לה לאן להסתובב בתוך העריסה.
אוף היה מתיש. היה לי מזל גדול, ושכנתי עזרה לי המון, עם שתיהן. לפחות היה לי שכל לשלם למישהו שיקח לי את המזוודות עד ליציאה החוצה.
ובאמת אין לי מושג איך שרדתי עם חרדת הקאות כמו שלי.
ועכשיו הכל בסדר. הגדולה כבר בגן ומרגישה טוב, הקטנה אחרי חיסון וקצת מסכנונת אבל בסדר.

טוב, סטיתי קצת מהנושא...
אני מרגישה שאני אוכלת יותר מדי דגנים. כמעט בכל ארוחה. אני צריכה למצוא לעצמי תחליפים טובים יותר, ולהיות יצירתית כדי לא להשתעמם. זה יכול להוביל לנפילות קשות.
מאז החזרה מעט ויתרתי לעצמי, אבל למזלי האיסור על מוצרי חלב עוזר לי לשמור על מסגרת כלשהיא. יש פחות פיתויים ככה ואני לא מעזה לנגוע בחלבי כדי לא לגרום לקטנה להתפתל מכאבים.
כנראה שהמסקנה היא שרגשות אשמה הם מתכון מוצלח לדיאטה ;-)
השבוע אראה את הנטורופתית שלי, נראה אם יהיו חדשות אחרי הפגישה.
ומאז שחזרתי, נדמה לי שאני יותר רעבה. לא יודעת למה. ונורא נורא חם פה, כך שמזג האויר לא ממש מצדיק את זה. נראה לי שאחכה כמה ימים לראות אם זה נרגע. אולי זה הג'טלג...
סלט_פירות*

השבוע אראה את הנטורופתית שלי, נראה אם יהיו חדשות אחרי הפגישה. ואכן, ירדו 4 קילו! ארבעה, שלמים :-)
שאלתי אותה על הדגנים, היא לא נבהלה, בעיקר כי ראתה שיפור במשקל ובבדיקת המטבוליזם והמסות בתוך ומחוץ לתאים. ואמרה שמה שהיא המליצה הוא האידיאלי, וזה בסדר אם אני קצת חורגת.
בכל מקרה אני אנסה לאכול פחות דגנים, ואולי יותר קטניות (שוב פולי סויה, זה הדבר היחיד שמסתדר לנו בינתיים).\

חוצמזה, איפה אתן?
לוטם_מרווני*

ארבעה שלמים! ואו!
את בדרך הנכונה הטובה לך ולגופך!@}
אויש, צר לי על הסבל שעברתן בטיסה הביתה:-(
ולאן כולן נעלמו באמת?
<והקילו שעלה ירד בחזרה, פשוט אסור לי לאכול עוגיות חייכנים. הן ישר מתיישבות בקילו העודף. וחזרתי לשתות הרבה מים>
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אני עליתי קילו (עומדת בפינה, אופס אין מקום. עומדת בסלון)
והקילו שעלה ירד בחזרה, פשוט אסור לי לאכול עוגיות חייכנים
לוטם, את חמודה. צחקתי נורא. שמחה לשמוע שהכל הסתדר.

ואכן, ירדו 4 קילו! ארבעה, שלמים
סיון, האם זאת הפעם השנייה שאת מוכרזת כמצטיינת השבוע?
מי כמוני מנוסה בטיסות טרנסאטלנטיות עם תינוקת-פעוטה (אבל לא עם שתיים....)

עוד לא הצלחתי לחזור למצב אידיאלי. בעבודה הכל בסדר, ובבית לא ממש
אף, גם אני לא. אבל שמחה שהמכנסיים שלך גדולים מדי. הכי טוב זה לקחת אותם לתופרת לא יקרה ולהצר את כולם! זו שיטה מעולה לשמור על המשקל: לא להחזיק בגדים גדולים בארון.

אני ממש לא על הגל. יום שומרת, יום עם מיגרנה ולא שומרת. המחלה של הקטנה בתוספת הדד-ליין הרצחני אר טו מצ' פור מי. ובדרך כלל אני מחשיבה עצמי כבעלת כוח רצון.... והכי אני רוצה לחזור למשקל שלי (57) ולהינות ממנו בקיץ. אוף... חייבת לאסוף עצמי למוטב.

גמדית, הרופאה אמרה שהפיצית עדיין מאוד מדבקת ולא להסתכן.. זה מייאש. אני מצוברחת ודי בהיסטריה. כל התוכניות שלי הלכו, אני בקושי כותבת, ועכשיו הפיצית במצב יותר טוב, אבל אנחנו עדיין בבידוד.
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

אויי פלוניתקית... צר לי מאוד.
זו בטח הרגשה מבאסת בטרוף. אבל זה מה שצריך להיות עכשיו ונקבל בהבנה..
מאחלת רפואה שלימה והצלחה בדד ליין האולטרה גלאקטי שלך.
גמני לא עידכנתי הרבה זמן, הביקור שלי כאן עומד להגיע לסיומו והיה עד עכשיו מאוד מאוד עמוס ופרוע ומלא התרחשויות...
מוכרחה לציין שלא ממש עמדתי בכללים אבל ממש לא התפרעתי. הקילו האחד שהורדתי כאן נשאר בעינו. לא עלה.
ובס"הכ אני שמחה על כך. אך עדיין מקנאה נואשות בסיון! וואו, כל הכבוד!
אולי תפרטי קצת על הדיאטה שלך, סיון?
הפיתויים פה גדולים עלי לפעמים, עוגיות תוצרת בית תמיד עשו לי את זה שלא לדבר על גלידה תוצרת בית אצל נעמה,
אורז מהביל לבן וריחני אצל אמא, לחם מהמאפיה של פרדס חנה אצל תמרי, שניצל טעים מהקיבוץ.. תמרים ואגוזים, עוגות..
ופירות, פירות כל כך טעימים בארץ...! בחום הזה, זה כל כך במקום וכה מרענן...
בתחילת הביקור הייתי ממש מכבש בטון וסירבתי להכל בסירוב מוחלט. ועכשיו אני יותר קומביין קטן.. כך שאני שמחה קצת שהביקור מסתיים.. וחוששת שרק היום עלה לי הקילו שירד. מקוה שלא, אמן!
מאחלת לכל המשתתפות הצלחה והתמדה. ואהבה... אולי עוד ניפגש אי פעם חטובות ונחשקות...
לחיי החלומות האלה..! לילה טוב.. {@
סלט_פירות*

פלוניתקה, החלמה מהירה לפיצית. מקווה שתצליחי להנות מהזמן שנשאר לך בביקור.

אולי תפרטי קצת על הדיאטה שלך, סיון?
התזונה שלי היא לא לפי תפריט, או ספירת קלוריות, אבל מובנית בעיקרון על 1600 קלוריות ליום (להרזיה בממדים שלי אני צריכה 1300, אבל 300 נוספים על ההנקה).
ההמלצות של הנטורופתית שלי הן לפי סוגי אוכל, וכמה לאכול מהם ליום:
חלבונים - 4 מנות (מנה זה 85 גרם) - במקרה שלי ללא מוצרי חלב, מה שעושה לי בעצם את העניין לקל יותר מבחינת הפיתויים. אני אוכלת הרבה בשר, דגים וסויה. לא ממש סופרת.
ירקות קטגוריה I- ללא הגבלה - ירוקים למינהם, עגבניות, קישואים, כרוב, סלרי, ארטישוק, אספרגוס... וכו'.
ירקות קטגוריה II- שתי מנות (מנה=חצי כוס) - סלק, תפו"א, בטטה, גזר, דלעת.
פירות - 2 ביום (תלוי בגודל. אבוקדו למשל - רבע הוא מנה, 3 משמשים, תפוח אחד, תותים הם יותר - כוס וחצי).
דגנים - מנה אחת ביום (מנה = חצי כוס מבושלים) - אורז מלא, קינואה, גריסים, בורגול, שיבולת שועל, חיטה מלאה. זה החלק שהכי קשה לי, ואני עוד עובדת על זה...
קטניות - 2 מנות (מנה = חצי כוס מבושלים). - פולי סויה, עדשים, אפונה, חומוס, שעועית (לא ירוקה, הירוקה שייכת לירוקים קטגוריה I). אישית אני יכולה לאכול רק פולי סויה וקצת אפונה. כל השאר משגע ליונקת את הבטן.
אגוזים וכו' - מנה אחת: שקדים ואגוזי לוז - 10-12. חצאי פקאן - 7-8. פיסטוקים וגרעינים אחרים למינהם - 2 כפות. חמאה משומשום או אגוז אחר (לא ממליצה על חמאת בוטנים) - כף.
שמן - 4 מנות (מנה=כפית). רק שמן זית. <גם בזה קצת קשה לי לעמוד>.

אני יודעת שאני עוד צריכה לעבוד על עצמי בעניין הדגנים, ולהוסיף יותר קטניות וגם ירקות סוג 2. אני לא תמיד מספיקה לאכול את כל זה במשך היום... בכל מקרה זה היחס המומלץ בין המרכיבים כדי להגיע לאיזון בגוף.
מקווה שהייתי ברורה.
הגמד_חיוכון*

סיוון, תודות לך על הפירוט המפורט.
לוקחת הכל ומתחילה בקרוב. בטח כשאשוב לביתי הקט וארגע מהביקור.
{@
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

גמדית וסיונית אתן חמודות.
והצלחה בדד ליין האולטרה גלאקטי שלך מצא חן בעיניי הביטוי!!! (אני פשוט חייבת לגמור את הדוקטורט תוך חודשיים--לא מסתדר עם פיצים חולים. היסטריה. חייבת להירגע)

סיון, תודה רבה על התפריט היומי. מאוד עוזר. מאוד מאוד דומה ל-SB שלב 2. חוץ מזה שב-SB מותר קצת יותר דגנים והקטניות נחשבות לחלבונים (על כן מותר 3-4 מנות חלבונים)
1300 קלוריות (בהנקה 1600) נשמע לי די מעט, לא? כמה קילוגרמים את עוד רוצה לרדת?

אמא חדשה, מה שלומך? איך הולך? איך את מרגישה? גם אם "הסכר נפרץ", ממש לא נורא, חזרי לפה לתמיכה.
אמא של יונטל?
ג'ייקוב?

אתמול היה לי יום מצוין. מאוד מקווה שחזרתי למוטב. לא מעיזה להישקל בינתיים...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

ובבדיקת המטבוליזם והמסות בתוך ומחוץ לתאים.
סיונית, שכחתי לשאול: מה זה?????????? איך בודקים את זה? פרטי והדגימי... (בבקשה)
סלט_פירות*

בקליניקה של הנטורופתית שלי יש להם מכשיר שבודק את הדברים האלה. קודם שוקלים אותי ואז מחברים לי אלקטרודות - 2 בכף היד ו-2 בכף הרגל לכמה שניות - והמכשיר מוציא את הפלט הזה.
קוראים לבדיקה הזאת BIA.
המטרה היא שמסת הגוף תהיה יותר בתוך התאים ופחות מחוצה להם, יש גם שני סוגי שומן שצריך להיות יחס מסוים בינהם. וגם בודק את הנוזלים בגוף - איפה הם נמצאים.
אני אנסה למצוא קצת יותר מידע על זה יותר מאוחר.
מתוקה_מתחילה_מחדש*

היום מצטרפת אליכן רשמית (מרגיעון - שיהיה לך יום מאושר)
היה קצת קשה, הרגשתי נפילת סוכר החל מהצהריים ואולי גם אכלתי מעט מדי

בבוקר אכלתי סלט מעגבניה אחת ומלפפון אחד עם משהו כמו 3 כפות קוטג' חצי אחוז
בצהריים אכלתי סלט מעגבנייה אחת, מעט בצל, קופסה קטנה של טונה בשמן ומעט סלט כרוב וגזר עם מיונז (לא יכולתי לעמוד בפיתוי) - השביע אותי מאוד.
אחה"צ אכלתי מלפפון עם מעט קוטג'
ולפני שעה אכלתי חזה עוף במחבת מטוגן במעט שמן (ללא ציפוי) עם מעט חרדל. זה השביע אותי מאוד כי היה חם ובשרי.
שתיתי עד עכשיו כשלושה ליטר מים (הרגשתי צורך לשתות היום המון) וכמה כוסות של דיאט קולה.
נראה לי קצת מעט מדי.
למחר הכנתי סיר עדשים ירוקים ואשלב אותו מחר עם טונה וחסה לארוחת צהריים.
בבוקר יהיו סלט ירקות עם קוטג'.
חיבת לרזות לפחות 8 ק"ג
בהצלחה לי.
סלט_פירות*

פלונית, שכחתי לענות לך על המשקל. הייתי רוצה להוריד עוד 8 קילו. כך שעוד ארוכה הדרך.

מתוקה מתחילה מחדש - נראה לי שאת אוכלת מעט מדי. את יכולה להוסיף חלבונים ולאכול ארוחה חמה גם פעמיים ביום אם אפשר. העיקר לא להגיע למצב של רעב, ולאכול עד שובע.
ירקות של סלט את יכולה לאכול ללא הגבלה, אז הסלט בבוקר יכול להיות גדול יותר, וגם עוד קוטג' או גבינה.
בתזונה הזו העיקר הוא לא הכמויות כמו בדיאטות האחרות, אלא הרכב הארוחות והעובדה שהגוף נגמל מסוכרים.
אמנם יורדים יותר לאט, אבל לומדים הרגלים טובים לתזונה בריאה יותר, בתקווה שזה יחזיק לנצח :-)
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

היי בנות, אני קוראת כל הזמן, אבל לרוב לא כותבת, התשישות הורגת אותי. ועקב הבחילות במקום לעלות אפילו רזיתי.

הנסיך השולט לבינתיים מתפתח בקצב מסחרר ולא ממש נותן לי לשבת על המחשב יותר, ובשעות הערב כשאני משכיבה אותו אני כבר נוחרת הרבה לפניו והוא עוד זוחל מסביבי. :-)

תודה על התמיכה, מקווה שבעוד מספר שבועות זה כבר יעבור, סיימתי שבוע 9 כבר.

כל כך שמחה שאתן לא מוותרות לעצמכן, זה נותן לי המון כוח לדעת שהפעם אחרי הלידה אני לא אזלול בלי דעת אלא תהיה לי מסגרת מסודרת.

ברוכות המצטרפות, ויום נפלא לכולן @}
פלוני_אלמונית*

מתוקה, איזה כיף שהצטרפת.
וכמה כוסות של דיאט קולה. - כדאי להמעיט בדיאטים למיניהם, הגוף לא לגמרי מסתדר עם עיכול שלהם.
קולה בכלל לא כדאי כי זה משתן, וכדי לא להתייבש, על כל כוס קולה או קפה - נא לשתות כוס מים.

היום אמרו לי שרזיתי :-(
המשקל אומר שאני שומרת על משקל יציב 55 ק"ג ל- 1.57 (לא סתם בחרתי בכינוי גמדית). אבל באמת אכלתי פחות מידי בימים האחרונים, ולעומת זאת העמסתי על עצמי הרבה יותר מידי מטלות מיותרות.

אמא חדשה, תשמרי על עצמך וכוחותייך.
זה נותן לי המון כוח לדעת שהפעם אחרי הלידה הפעם אחרי הלידה הכל יהיה שונה (ולטובה!)
ובנימה חיובית זו
לילה טוב לכולן ZZZ
מ@} היסמין
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

הי בנות, קפצתי לראות מה שלומכן, ואני רואה כי טוב :-).
כמו שאתן אולי מנחשות, אני ממש לא מקפידה בימי אלה על SB, אבל מצד שני, דווקא מרגישה שאני אוכלת טוב. אוף! אולי לא בקנה מידה סאות' ביצ'י (הרים של אורז לבן, אננס ואבטיח בתאילנד), אבל העובדה שאנחנו רוב הזמן מחוץ לבית, והבית לא כולל מזווה מצויד היטב, די סידרה 3 ארוחות ביום עם חטיפים בריאים לצידם (ברור שלא הכל מושלם, ולפני חצי שעה חיסלתי חבילת צ'יפס ועכשיו היא עושה לי מסיבה בבטן, ובכל זאת).
ראיתי שתכננתן פגישה, איזה כיף!
מחזקת את ידיכן, ועוד אבוא להגיד שלום.
מתוקה_מתחילה_מחדש*

כדאי להמעיט בדיאטים למיניהם, הגוף לא לגמרי מסתדר עם עיכול שלהם. אני יודעת שזה לא טוב אבל זה ה"ממתק" היחיד שלי בימים אלה, אז אני מרשה לעצמי דיאט קולה.
הייתי היום בסופר ורכשתי כמה מצרכים שירעננו לי את התפריט - גבינה צפתית, גבינה בולגרית, שתיהן 5 אחוזי שומן וגם חתיכה קטנה של רוקפור ,ככה בשביל לעשות גם קצת נעים. וגם נקניק נחמד ומלפפונים חמוצים והמון ירקות.
בינתיים הולך לי ממש לא רע אם כי אני אוכלת על פי תחושת הרעב ולטעמי אני אוכלת מעט מדי, אני לא רעבה אבל ניסיתי לספור כמה קלוריות זה וזה די מעט.
לא יודעת איפה עוד להוסיף.

אתמול הכנתי לי לארוחת ערב סלט גדול מחסה עגבניות ובצל עם חזה עוף על המחבת ורוטב ויניגרט, היה יאמי, שווה לנסות!
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

מיצי! טוב לשמוע ממך! שמחה לשמוע שאת אוכלת היטב.

גמדיתית, לבי נשבר על כך שלא נפגשנו. מקווה שהיה לך פה מצוין. רוצות סיפורים ועדכונים. נסיעה טובה.

הייתי היום בסופר ורכשתי כמה מצרכים שירעננו לי את התפריט
מאוד חשוב, מתוקה, להחזיק מלאי של מזון מתאים ל-SB. לפי ה-SB אסור לאכול מעט מדי. זה מאט את המטבוליזם. קראי את הקישורים, מצוינות שם הכמויות הרצויות.

התשישות הורגת אותי. ועקב הבחילות במקום לעלות אפילו רזיתי.
עוד מעט זה יעבור, אמא חדשה. לפחות רזית... זה גם חשוב למצב הרוח. המשיכי לעדכן.

יש לי הרגשה שאולי אני חוזרת לעצמי, אבל מפחדת לשמוח... היום בינתיים עובר בסדר. מפחדת להישקל ולגלות שעליתי את מה שירדתי. אחכה שבוע ואדווח.
מתוקה_מתחילה_מחדש*

לא הצלחתי להבין אם עגבנייה מותרת או לא כי יוצא לי לאכול כשלוש עגבניות ביום.
וגם אוכלת כחצי קופסת גבינה לבנה או קוטג' ביום ולא הבנתי אם זה נחשב למוצרי חלב מותרים או לא. וזה אחרי שקראתי את כל הדף, כל אחת מכן עושה משהו קצת שונה ולא ממש הבנתי.
מישהי יודעת?
תודה
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

מתוקה, התפריטים פה או זהים או די דומים ל-SB (יש כאלה שקיבלו מנטורפתיות תפריטים קצת ייחודיים, אבל ההקבלה ל-SB ברורה). בקישורים שצירפתי ב-10.5 יש פירוט מאוד ברור של מה מותר ומה אסור בכל שלב. ובקישורים שצירפתי ב-6.5 יש שאלות ותשובות מאוד מועילות על כל שלב. בגלל שבהתחלה זה מבלבל, כדאי להדפיס ולתלות על המקרר.
לדעתי מותר רק עגבניה ליום בשלב 1, ואסור גבינות לבנות רכות וחלב. או שמותר משהו כמו חצי כוס חלב בשלב 1. אלה השבועיים הראשונים שבהם נמנעים ממאכלים בעלי אינדקס גליקמי בינוני וגבוה כדי להיגמל מכמיהה לפחמימות. בשלב 2 מותר גם מאכלים עם אינדקס גליקמי בינוני (בהגבלה) תוך הוספה מדורגת של פחמימות מלאות ופירות (גם בהגבלה).
מתוקה_מתחילה_מחדש*

אבל קראתי את הקישור לסאות ביץ' ושם כתוב שאסור מוצרי חלב אבל מותר גבינות דלות שומן וגם כתוב שמותר עגבניה אחת לכל ארוחה, קראתי כמה פעמים וזה מה שהבנתי. העגבנייה היא ירק שאני מאוד אוהבת וכיון שאסור גזר וסלק ואני לא מתה על מלפפון אז עגבניה היא מוצר הכרחי, אנסה לצמצם לשתי עבגניות ביום. ובבוקר אני אוכלת סלט עם גבינה לבנה או קוטג', כי אסור יוגורט ואני לא אוכלת ביצים, אז לא יודעת מה לאכול אחרת בבוקר, לא כל כך מבינה מה ההבדל בין צפתית ובולגרית שהן מותרות לבין קוטג'
והאם מותר לבנה?
תודה
אני מרגישה שאני קטנונית אבל באמת מנסה להבין
תודה על הסבלנות לכל השאלות שלי
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אני מרגישה שאני קטנונית אבל באמת מנסה להבין
את לא קטנונית בכלל, מתוקה, בדיוק בשביל זה נפתח הדף הזה, וזה באמת מבלבל.
  1. אם אני מבינה נכון, גבינות לבנות רכות (ובעיקר לבנה) ויוגורט, בניגוד לבולגרית או פטה, קרובות לחלב בעיבוד שלהן ובאינדקס הגליקמי, ועל כן יש להימנע מהן בשלב 1(נכון, בנות?). אולי תאכלי את הסלט עם גבינה בולגרית דלת שומן?
  2. אנסה לצמצם לשתי עבגניות ביום נשמע לי בסדר אם זה עוזר לך לשמור.
הדיאטה הזאת מתמקדת באינדקס הגליקמי יותר מאשר באחוזי שומן (אם כי בשלב ראשון יש להימנע מאחוזי שומן גבוהים, ובשני לאכול בהגבלה), משום שהמטרה היא לשמור על איזון קבוע של סוכרים ואינסולין בדם. על כן, לפעמים משהו דל שומן אינו מומלץ משום שמקפיץ הסוכרים בדם (כמו גזר, חלב, עגבניה), ואז הגוף משחרר אינסולין כדי לעכל את הסוכר ואז יש נפילת סוכר... וכן הלאה...

אתמול היה יום מצוין. ויהיה גם היום!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גמדית, נחתת?
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

שמחה בשבילך מאוד, תודה על העידוד...
לוטם_מרווני*

גם אצלנו.
אני מרימה כוסית וירטואלית- לחיים- הגעתי ל60 קילוגרם, שהיה נראה כה רחוק לאחרונה.
קשה לי להגיע למחשב כי החבריא מאוד צמודי-אמא...וכשהם שוכבים לישון אני קורסת לצידם.
תמשיכו. זה עובד.
:-]
מתוקה_מתחילה_מחדש*

קראתי שוב את כל הקישורים שניתנו כאן וגיליתי שאפשר לאכול קוטג' ובעצם הגבינות היחידות שאי אפשר הן אדם וברי (כמובן שאלה שכן עם אחוזי שומן מופחתים) ולכן אוכל להמשיך לצרוך קוטג' בארוחת בוקר, זה משביע ועושה לי טוב.
עגבניה אכלתי היום רק אחת, מנסה לצמצם אם כי מתקשה לוותר עליה כליל.
ובכלל מהקישורים האחרונים שקראתי שצירפתן כאן, נראה שיש הרבה יותר דברים שמותר ממה שחשבתי.

וגם ארבעה ימים עברו 2 ק"ג מאחוריי :-)
אני יודעת שבהתחלה יורדים מהר ואחר כך זה לא יהיה בקצב כזה אבל זקוקה לזריקת העידוד הזו לעת עתה.
כיף שאתן כאן מקשיבות ואני לא עושה את זה לבד
תודה לכן
פלוני_אלמונית*

וגם ארבעה ימים עברו 2 ק"ג מאחוריי
מתוקה כל הכבוד קבלי צל"ש (פעם עבדתי אצל רופא אמריקאי שהיה אומר במבטא אמריקאי כבד" קבלי צל"ש על משקל TZLACH).
כל הכבוד ושימי לב שאת אוכלת ושותה מספיק :-)

@} היסמין
פלוני_אלמונית*

מרימה כוסית וירטואלית- לחיים
ואני מרימה כוס מים, לגמרי אמיתית לכבוד כולכן, וגם כדי שלא אתייבש :-)
לפעמים משהו דל שומן אינו מומלץ משום שמקפיץ הסוכרים בדם (כמו גזר, חלב, עגבניה) לחלב אינדקס גליקמי נמוך, 34. אינדקס גליקמי נחשב נמוך כשהוא עד 55.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

הגעתי ל60 קילוגרם,
וואו, לוטם! משתתפת בהרמת הכוסית. משקל מעולה (רוצה גם...)
וגם ארבעה ימים עברו 2 ק"ג מאחוריי
טוב מאוד, אך מצטרפת לדברי פרח היסמין: לא לצום, זה עלול להאט את חילוף החומרים.

ועתה לסוגיית הגבינות הלבנות, שגם אותי מעסיקה. בדקתי גם, ואכן מותר קוטג'. עם זאת, אני לא בטוחה בנוגע לגבינה לבנה ולבנה (וגם צפתית). אלה גבינות לא מוכרות בעיבודן על ידי האמריקאים, ועל כן (אני חושבת) לא נכללות ברשימות. למיטב ידיעתי, הן ממש דומות במבנה והעיבוד לחלב, אז מן הסתם אסורות בשלב 1.

עם זאת, מתוקה, אם יש משהו לא פחמימתי שמשביע אותך ועוזר לך לעבור את היום, אז בהחלט כדאי להמשיך איתו!
עכשיו, כשחזרתי לשלב 1, אני ממש מתלבטת בנוגע לגבינות לבנות ולבנה. מצד אחד הן מאוד דלות בקלוריות, מצד שני, באמת נדמה לי שמאז ששילבתי אותן בתפריט הכמיהה לפחמימות חזרה. אנסה להימנע.

גמדיתית, כתבי כדי לספר שנחתתן בשלום, ואם בן זוגך זיהה אותך מרוב רזון.
מתוקה_מתחילה_מחדש*

ושימי לב שאת אוכלת ושותה מספיק שותה מספיק בטוח - לפחות 2-3 ליטר מים ביום
אוכלת - בעיקר לפי תחושת קרעב, כשאני רעבה אני אוכלת, אולי לא מספיק קלוריות אבל עדיין מגששת בדיאטה הזו ולא בטוחה לגמרי מה מתאים לי ומה לא. אסבל משתדלת לאכול יותר
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

לחלב אינדקס גליקמי נמוך, 34.
נכון, נכון. התבלבלתי. החלב אסור בהתחלה משום שיש בו סוכר (סוכר החלב--לקטוז).
הגמד_חיוכון*

גמדיתית, כתבי כדי לספר שנחתתן בשלום, ואם בן זוגך זיהה אותך מרוב רזון. D-:
לא רק שזיהה גם רץ אלי בזרועות מושטות. ממש אי אפשר היה להתבלבל... הורדתי בארץ רק קילו אחד נוסף,
אני גאה בהישג הזה אך חייבת לציין שהמצב כעת עגום... P-:
בימים האחרונים פרקתי מעט עול של הפרידה, והחזרה, וההתרגלות החוזרת לכאן, והארוחות החטופות עם בנזוגי ועליי לשוב לתלם ומיד!
אני לא מרגישה נורא עם זה.. כי סה"כ לא עליתי תוך כדי טיול. אבל עכשיו אני לא בודקת, ורוצה בקרוב לחזור אל שלב אחד.
לפחות אני מאזנת מעט את התמונה של כל ההצלחות של כולן כאן!
פלוניתקית! מתוקה, אמא חדשה, יסמינה, לוטם! התרשמתי מאוד! כל הכבוד. כבר מצטרפת אליכן למסיבת העפת הקילואים...
גמדיתית, לבי נשבר על כך שלא נפגשנו. מקווה שהיה לך פה מצוין. רוצות סיפורים ועדכונים. נסיעה טובה.
פלוניתי יקרה, גם ליבי שלי נשבר לו על פספוס הפגישה ביננו, אך אני מתכננת עוד לדפוק אצלך הופעה אי פעם בשמלה מתנופנפת אך צמודה (אל תשאלי אותי איך זה מסתדר ביחד, זה מסתדר...) ופחות 6-7 קילו מעכשיו. איך זה נשמע? בקיצור, נראה לי שעוד ניפגש איכשהוא מתישהוא, איפהשהוא...
תמשיכו לכתוב כאן, זה ממש מחמם את הלב.. בהצלחות לכולן{@ ולי גם. אמן
סלט_פירות*

הגעתי ל60 קילוגרם וואו, איזו שמחה! כולי קנאה. 60 זה הגבול התחתון מאוד שלי. לא בטוחה שאגיע לשם אי פעם. כל הכבוד לך!

ואצלי, רציתי לכתוב את זה כבר קודם, אבל לא לפני שבעצם התחלתי לפעול בנושא.
נרשמנו לחדר כושר!
זה היה ביום ששי, אבל רק אתמול בערב הלכתי בפעם הראשונה. היה טוב.
הלכתי אתמול כי היה שיעור יוגה. הגעתי חצי שעה לפני השיעור ורכבתי קצת על אופניים, ועל stepper. השיעור היה נחמד מאוד, לא קשה מדי אבל לא קל כמו יוגה להריון.
נתפסו לי כמה שרירים, לא נורא.
ואני שמחה שהתחלתי, ומקווה להתמיד. יש גם שיעורים אחרים, אבל לא תמיד בשעות ובימים שנוחים לי. נראה איך ילך.
והגעתי לכמה מסקנות:
  1. אני ממש לא בכושר. ממש ממש לא.
  2. אני שמנה. היוגה היה מול מראה. עדיף שלא (או עדיף בהריון... זה הרבה יותר יפה). לפחות יש עכשיו עוד יותר מוטיבציה להוריד את כל המסה המיותרת מהגוף שלי.
  3. אני צריכה להוריד שערות מהרגליים.
לגבי מס' 3, יטופל עוד הערב (אני מקווה ;-)), ושני הסעיפים הראשונים יקחו זמן. אין ברירה.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

נרשמנו לחדר כושר!
דבר נפלא את עושה לגוף שלך! כל הכבוד, סיון |Y|

אני ממש לא בכושר. ממש ממש לא
אוי, גם אני כל כך לא. פעם היה לי גוף מוצק ורזה ויפה, והיום מרגישה שאיני אלא גוש רופס...:-(

אבל, היה אתמול יום 3 טוב בשלב 1 (חוץ מביס אחד מעוגה...), למרות עייפות גדולה. ויהיה גם היום!

בימים האחרונים פרקתי מעט עול של הפרידה, והחזרה, וההתרגלות החוזרת לכאן, והארוחות החטופות עם בנזוגי ועליי לשוב לתלם ומיד!
כדאי לך, גמדית. אני יצאתי מהתלם לאחר שנחתתי ועכשיו מתחרטת. אז יאללה: רק פעם ביום פחמימות! לאכול בריא ולהיות ילדה (גמדית) טובה.

אגב: למישהי דעה בקשר לגבינות לבנות?
מתוקה_מתחילה_מחדש*

מחר מתחילה שבוע שני של שלב 1 - עד כה ירדו 2.5 ק"ג (האמת ציפיתי ליותר אבל גם זה טוב)
השבוע מתכוונת להוסיף יותר ירקות מבושלים (ברוקולי ושעועית) ולהוריד קצת מהעדשים שאכלתי מהם הרבה השבוע, כי בכל זאת יש בהם פחמימות ולא מעט.
ממשיכה לאכול קוטג', אבל אשתדל להימנע מגבינה צפתית, לבנה ורוקפור (שהיא בכלל לא דלת שומן ואמנם אכלתי ממנה מעט אבל בכל זאת) וגם להפסיק או להפחית למינמום עם דיאט קולה כי יש בה קפאין ואת זאת בלי אני לא ממש יכולה לסבול.
מקוה לטוב
ומאחלת לכולכן בהצלחה
שבוע טוב לכולנו
מתוקה_מתחילה_מחדש*

היום היה קשה :-(. הייתי עיפה מאוד וזה מיד הוביל אותי להרגיש רעבה. אני לא יודעת מה היה חזק ממה, הרעב או העיפות. בכלל השבוע הרגשתי יותר עיפה, למרות שרעבה בכלל לא הרגשתי, ואילו היום כן. ועכשיו אני עדיין עיפה ואין לי כוח להכין אוכל אבל ברור לי שאני חיבת לאכול
מקוה שעליכן עבר יום טוב יותר :-)
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

עד כה ירדו 2.5 ק"ג (האמת ציפיתי ליותר אבל גם זה טוב)
מתוקה, 2.5 ק"ג בשבוע זה ממש המון! אני מקסימום יורדת את זה בחודש (וגם גמדית ואמא של יונטל). עלייך להיות גאה בעצמך.
בקשר לעייפות, שוב, שימי לב אם את אוכלת מספיק. אל תגבילי את הקטניות. הן אוכל מצוין ומותר לחלוטין ב-SB ולפי התזונאית שלי מספקות אנרגיה לאורך כל היום. נסי להוסיף חומוסים, מומלץ על ידי התזונאית המופלאה שלי כאוכל שמספק אנרגיה לשעות רבות.

לי היה יום בינוני אתמול. הכל היה בסדר עד שבערב מרוב עייפות וכאב ראש אכלתי בייגל שלם ושתי לחמיות. ממש מיותר. לא מצליחה לחזור לעצמי ולא מעיזה להישקל.
אנסה להפסיק שוב את החלב בקפה, מאז שקראתי שזה מותר התחלתי להוסיף את זה לתפריט ולדעתי זה מחזיר כמיהה לפחמימות (מה שמדהים הוא שחלב עכשיו נראה לי ממש מתוק, וכשטעמתי קפה מומתק זה היה פשוט בלתי נסבל בעיני).
נקווה ליום יותר טוב.
מה שלום הבנות?
הגמד_חיוכון*

לא מצליחה לחזור לעצמי ולא מעיזה להישקל
גמני, גמני... :-( זה לא שאני מתפרעת. אבל לא מצליחה לחזור לנחישות המדהימה שהיתה לי בתחילת הדיאטה הזו.
פלוניתקי, מה עושים? כבר ממש נהיה לי קשה להתמיד. אני דואגת לעצמי כל יום לאוכל טוב, ובערב אוכלת לי גלידה..
ברור לי שזה מצב זמני ואני כבר אוספת את עצמי. וגם לא עליתי במשקל. אבל צריכה דירבון מסוים.
שלא לדבר על טפיחה בריאה בישבן. הולכת היום לקנות לי קטניות רבות שיעשה לי השראה לבישולים טובים.
נשיקות לכולן {@
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

יאללה, אני מצטרפת. (())

אצלי הסיפור קצת מסובך. אני מנסה להתנקות מקנדידה יותר מכל דבר אחר.
עכשיו אחרי שבוע וחצי של שתי אנטיביוטיקות רחבות היקף מדובר במלחמה קשה (אני לא רוצה להגיד ואבודה מראש :-S אבל אני מודה מראש שהיא הולכת להיות ארוכה מאד)
בפעם הקודמת לקח לי שנתיים מאנטיביוטיקה לא נוראית לטיפול בדלקת בדרכי השתן. ואז זו היתה בת הדוד הקטנה והחמודה של מה שמתחולל אצלי בגוף עכשיו :-(

ונוסף לכל, הקטוּנה המתוקה יונקת מלא, עולה מלא, ממלאת חיתולים בקצב שלא מבייש את החברות שמייצרות ח"פ, ואילו אותי הרעב הזה פשוט לא מרפה (למרות שכבר ירדתי שנים עשר קילוגרמים רק מהלידה ומהנוזלים שירדו אחריה) אז אני כאן. מכרסמת פלפל ירוק ומלפפונים בעודי מקלידה.
הרבה הצלחה לכולנו.
מתוקה_מתחילה_מחדש*

הגעתי לתובנה חשובה היום. התזונה הזו נטולת הפחמימות עושה אותי עצבנית. אני לא רעבה, אני כן אוכלת אבל אני עצבנית. ולכן החלטתי למתן אותה קצת ולהוסיף פחמימות. כמובן שלצמצם מאוד ואם כבר אז רק פחמימות מורכבות (קטניות, קינואה, קמח מלא) אבל לא יכולה יותר להמשיך להיות עיפה ועצבנית. אנשים התחילו לשאול אותי אם עובר עליי משהו ולכן אני עוד יותר משוכנעת שזה קשור לתזונה, זה לא עושה לי טוב.

אבל אמשיך להיות כאן. בינתיים המשקל לא זז. בארבעה ימים הראשונים ירדו כנראה נוזלים, אבל מאז כלום לא זז.
מקוה לטוב.

ניצן אמ רק ילדת לא? למה לא תיתני לגוף קצת לנוח ולעשות את שלו ככזה שמניק עכשיו הנקה מלאה. זה לא אומר שצריך לזלול כאילו אין מחר, אבל אם את שואלת אותי התזונה הזו לפחות בשלביה הראשונים היא מאוד קיצונית ולא הייתי מעיסה על עצמי אותה בשלב שבו את נמצאת. אה כן וגם המון מזל טוב ללידת ביתך |בלונים|
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

פלוניתקי, מה עושים? כבר ממש נהיה לי קשה להתמיד.
גמני גמני גמני. אני ממש לא ממושמעת לאחרונה ומצוברחת מזה. גמדיתית, אולי נעשה יחד משהו יותר רציני לזמן קצר?. למשל לחזור לשלב 1 לשבוע אחד שבו כל יום אנחנו מדווחות פה בצהריים ובערב? או משהו כזה? או להישאר בשלב 2 ולדווח פעמיים ביום במשך שבוע? אולי זה יחזיר אותנו לתלם? מה את אומרת?

ניצן אמ, מזל טוב וברוכה הבאה! מה התוכנית שלך? בלי סוכרים, שמרים, חיטה וחומץ? ספרי כדי שנדע אחר מה לעקוב.
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

היי יקירותיי...

נראה לי שמסתמנים ימים קלים יותר... טפו טפו טפו.

בינתיים ירדתי עוד 2 קילו, מה שמביא אותי ל- 9 סה"כ. בכל מקרה הגעתי למאזן שבבוקר ובערב אני מנשנשת פירות, ובצהריים אוכלת ארוחה בריאה ביותר. תמיד עם סלט שופע בכל טוב....

ניצן,קודם כל מזל טוב. דבר שני, גם אני סבלתי מבעיות דומות , אצלי זה נבע מסיבוך בכליה. והייתי מטופלת באנטיביוטיקה במשך שנתיים וחצי כולל כל ההריון הראשון. אחרי הלידה זה עבר....
אני מזדהה מאוד עם הרעב שתוקף אותך עכשיו אבל ממליצה בחום לשמור על עצמך. אני, כמו שסיפרתי קודם ירדתי הכל שבוע אחרי הלידה ונראיתי והרגשתי מצוין, אבל בחודשים שבאו אחר כך עליתי יותר מ- 10 קילו רק מזלילות ורק של דברים בכלל לא מזינים.
אני יודעת שלי היה קשה אפיול לחשוב על חיתוך סלט שלא נדבר על משהו אחר אבל המאמץ הקטן עכשיו שווה את זה.
אני הייתי חותכת לי ירקות בערב מראש בלי לתבל (כי בערב משום מה היה לי יותר כוח), ושומרת סטייקים או פילטים של דגים בעיקר סלמון בשלוף, 10 דקות בתנור עם תבלינים ויש לי ארוחה מזינה. סיר של אורז מלא , כוסמת או קינואה ובכלל חגיגה.

פלונית , גמדית מה שלומכן יקרות?

חיבוקים ונשיקות...
פלוני_אלמונית*

היי בנות, ניצן אמ ממחשב אחר.

הסבר ארוך לסיפור עוד יותר ארוך:
הסיבה לדיאטה היא רפואית, לא נסיון לירידה במשקל. יש לי קנדידה חריפה ומערכתית. המצב כל כך קשה, שאני לוקחת (שבנה, אתן לא תאמינו) ארבע מנות יומיות של פרוביוטיקה חיה ביום. מדובר ב 1,800 ביליון חיידקים חיים. אלה מינונים שנותנים לחולי קוליטיס :-S. זה גם עולה לי הון עתק, שישים שקלים ליום.
והסיפטומים הבאמת קשים, מתחילים להשתפר. (אני לא אכנס לפרטים, למרות שזה יכול ממש להרוס לכן את התיאבון, שזה טוב, כשעושים דיאטה. לא? ;-))
אז אני מחזקת את האוכלוסיה הפרוביוטית בגוף שלי, ונורא חשוב שבאותה העת אני לא אאכיל את הפטריות. אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם?

המשמעות של זה היא למעט ככל האפשר בסוכרים פשוטים. ובגלל זה שם הדף הזה מתאים לי כמו כפפה ליד: להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה.
מאחר שאני לא מתאבדת שיעית והבת שלי בהחלט זקוקה לחלב שלי ואני זקוקה לאנרגיה כדי להאכיל אותה, אני לא מתכוונת לעשות דיאטה קיצונית מדי.

מלכתחילה, בגלל האפיזודה הקודמת ובגלל שזה לכל החיים הזיפת הזה, אני אוכלת רק אורגני וממעטת מאד בסוכרים פשוטים. לא נוגעת בחלב פרה, לחם לבן ומוצרי קמח לבן, סוכר, דבש, שוקולד, והחברים שלהם.

בהריון קצת "זרקתי". בעקר בגלל התאוות המשונות והרעב הלא מתפשר של השליש השלישי. אבל גם כי סוף כל סוף הקנדידה היתה קצת בשליטה אחרי שנים של מאבק. אז אכלתי פיצה פה, שתיתי בירה שם. פעם בשבוע-שבועיים כזה, לא פריצות מוחלטת.
אכלתי המון פירות (לא נגעתי בפירות כמה שנים עד אז) שתיתי מיצים טבעיים ואורגניים, ומדי פעם אכלתי קינוח. הסימפטומים לא היו נוראים.

ועכשיו מאז האנטיביוטיקה האכזרית.. בקיצור נמרץ: בלגאן.
לא ברור לי עד לאיזו רמת אדיקות אני צריכה להגיע עכשיו.
אבל בתוך הגוף שלי יש מפלצת שאי אפשר להרוג. אז צריך לעשות מה שאפשר כדי להחליש אותה בלי להחליש אותי.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אמא חדשה , התגעגענו! מאוד שמחה לשמוע שגם הימים הקשים עוברים וגם ירדת שני קילו. בסך הכל 9 קילו--זה המון. כל הכבוד.

ניצן אמ , נשמע מאוד מסובך וזה מצוין שאת לא מוותרת. זה אפשרי. התזונאית (המדהימה! ממליצה עליה) של אמא שלי הוציאה אותה לגמרי מקנדידה מאוד קשה. יש לך ליווי?
אני ממליצה לך, משום שרק ילדת ואת זקוקה לאנרגיה, לאכול לחם שיפון או כוסמין ללא שמרים והרבה אגוזים ושקדים.

אתמול היה יום מצוין, סופסוף. אני חושבת, כמו מתוקה, שקצת גדול עלי שלב 1 (אלא אם כן אנחנו מחליטות ביחד לחזור אליו, גמדית--איה את?), ואוכל פחמימות פעם ביום. זה מה שאני ממליצה גם לך מתוקה. אם קשה לך בלי פחמימות ואת בכל זאת יורדת. הגבילי אז זה לפעם ביום.
אני חייבת לרדת במשקל! חצי מהחצאיות והשמלות והמכנסיים שלי לא נראים עלי יפה. זה נורא מצברח אותי. אז יאללה, אני חוזרת לתלם.

מה שלום הבנות? יום מוצלח לכולן.

מה של
הגמד_חיוכון*

פלוניתקית, איזו עוצמה, איזה עזוז, איזו ויטאליות. |L|
את ממש מעוררת השראה. תודה!
לא הייתי כאן אתמול ודי בקושי מגיעה למחשב מפאת ימים ארוכים ועמוסי פעילות שלנו עם איה..
מה שנקרא טו מאצ פאן.. אתמול היינו באגם וטיילנו קצת סופסוף קצת עם האיש שלנו שעזב את הסטודיו לטובת בילוי משפחתי, במהלך היום המקסים היו כל מיני אפשרויות.. גלידה? ויתרתי! פיתות עם חומוס? ויתרתי! פירות? אכלתי..:-(
ולא ויתרתי על ארוחת צהריים פטאי תאילנדי..איטריות אורז ובטח גם חמאת בטנים. אבל היה טעים והתאים ליום הזה.
זו הבעיה שלי בזמן האחרון עם כל הבילויים שבהם לכל הסובבים אותי מובן מאיליו שתהיה כאן גלידה או עוגה או פרי ונעשה לי קשה לסרב. אבל בזכותך, פלוניתקה, אני חוטפת גם אני התקפת עזוז קטנה.
מקבלת את הצעתך ומרחיבה אותה- במקום לנסות שלב 2 ולכתוב כל יום, חשבתי לנסות כל יום להתנהג כמו שלב 1 ואם לא מצליח, אז לאכול רק פעם אחת ביום פחמימות כמו שאמרת. דוקא נשמע שאצלך יש הצלחות בימים האחרונים.
זה מאוד מדרבן, אני אנסה לכתוב כאן ולהתחזק מכן בנות.
ניצן- את נשמעת לי ממש חזקה עם כל ההומור הזה בלב ים האנטיביוטיקה. שולחת לך המון (()) וסימפטיה.
אמא חדשה מחדש כל הכבוד על האיזון והמרגוע בהריון הזה. חבל שאי אפשר תמיד להתחיל מהריון שני אחרי שמבינים..
מתוקה מתחילית, התובנה שלך על הקריזה של הדיאטה הזו ממש נכונה
התזונה הזו נטולת הפחמימות עושה אותי עצבנית גם אני חויתי אותה. לי זה נראה כמו סוג של קריז בהיפטרות מהסם הפחמימתי והסוכרי.. ה COLD TURKEY של מתמידי הSB... סימן שאת באמת הגעת למצב טוב, נראה לי. נשמע שאת דואגת לעצמך ולסביבתך בהתאם ולא משתגעת בדיאטה ומתעלמת מעצמך. אני לכשעצמי גם חויתי כמה ימים של עייפות טוטאלית, גורפת כזו שקשה להניע איברים בכלל, אבל גם זה עבר. קראתי על זה קצת באתר של הדיאטה.
אבל עכשיו הימים האלה התרחקו ואני אמורה לחזור לזה שוב! מקוה להיות חזקה ולחזור ולהצטרף במשנה כוח. תודה לכולכן!
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

חשבתי לנסות כל יום להתנהג כמו שלב 1 ואם לא מצליח, אז לאכול רק פעם אחת ביום פחמימות כמו שאמרת.
אוקי, גמדיתית, אז גם אני. ממש אשתדל כמו שלב 1, כי אחרת אני מתבלבלת, וכנראה זקוקה למסגרת מאוד ברורה. בואי גם נשתדל לכתוב פה כל יום איך היה? נראה לך, או שאין אפשרות לך אפשרות להגיע למחשב כל יום?
פלוני_אלמונית*

איזה כיפיות אתן. וכמה תמיכה שיש פה, פשוט תענוג. (())

פלונית, רעיונות נהדרים, לוקחת בזרועות פתוחות.

גמדית, לי זה נראה כמו סוג של קריז בהיפטרות מהסם הפחמימתי והסוכרי ל-גמ-רי. אני קוראת לסוכר ולקמח "הסם הלבן" :-S
לא בכדי קראתן לדף הזה "להתנקות מסוכרים".. זה תהליך פיזי ונפשי והוא בכלל לא קל. כולכן (כולנו?) אמיצות!

חצי מהחצאיות והשמלות והמכנסיים שלי לא נראים עלי יפה. זה נורא מצברח אותי.
זה רק עניין של זמן. אל תוותרי. זה ממש מעבר לפינה! :-)
פלוני_אלמונית*

שוב אני, ניצן אמ... אני בעבודה של י', מתעלקת על איזה מחשב... :-)
הגמד_חיוכון*

יש לי אפשרות יש לי יש לי... רק שמתביישת לכתוב על פאשלות...
טוב הנה היום למשל: (אולי עם הכתיבה ההתכוונות תגיע)
אכלתי בבוקר יחד עם איה, זה אומר- קצת פירות... כבר שלב 2...
לצהרים, אכלנו חזה עוף עם סויה וטימין (מומלץ! משרים קצת חזה עוף חתוך בסויה, ומטגנים עם מעט שמן זית וטימין). וקצת קינואה. מותר קינואה? זה לא דגן מורכב?... שכחתי. (ובדרך הביתה..שני קרקרים שאיה לא רצתה...:-(...)
זהו בנתיים- מקוה לערב רגוע וירקות בלבד!... תודות לכן ניצן ופלוניתוק.
  • נ.ב. מנצלת את החום כדי להרגיש חוסר חשק לאוכל, נסו לדמיין שחם ומהביל בתוך הגוף ותרגישו את השובע כבר... בהצלחה |L||L|
אמא_חדשה*

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

מותר קינואה... תרגעי לך.

אני דווקא במחלת ירקות. פלטה גדושה עם בולגרית 5% של צוריאל בטעם חמצמץ שאני מטורפת עליו ,פשוט עושה לי את זה.
ועדיין, היום זללתי טילון עם פקאן :-0

סולחת לעצמי קצת...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

(אולי עם הכתיבה ההתכוונות תגיע)
גמדיתית: זה בדיוק הרעיון! לאחר תקופה ממש לא טובה תזונתית, אני מתכוונת לכתוב פה כל יום כדי לדווח איך היה ואשמח אם תצטרפי. אם אין כוח לפרט, אפשר רק לציין את הפחמימות, או תיאורון כללי. לא צריך להתבייש באף חריגה!!! להיפך לקחת את זה בקלות כדי למנוע מדרונות תלולים. בכלל, נשמע לי שהיום אכלת לא רע, ואם תתמקדי בירקות וחלבונים הערב, אז תסיימי יום מצוין. אז קבענו: 1. מתייחסות לכל יום כאילו שלב 1 2. אם אוכלות פחמימות אז משתדלות פעם ביום. 3. אם חרגנו אז לא נורא, ממשיכות כאילו כלום לא קרה.

אני קוראת לסוכר ולקמח "הסם הלבן"
ניצן, את צודקת. מאמצת את הביטוי

נסו לדמיין שחם ומהביל בתוך הגוף ותרגישו את השובע כבר...
עצה מצוינת

בינתיים אכלתי היום, מלבד ירקות, חומוסים וטופו, חצי בייגל וחצי לחמית.

סולחת לעצמי קצת...
גם אנחנו, אמא חדשה. אחרי הכל מדובר פה בהריונית, עם |תינוק| בבטן
מתוקה_מתחילה_מחדש*

כן אולי זה הקריז אבל לא יכולתי לעמוד בזה ולא רוצה לעשות לעצמי דברים כ"כ לא נעימים. אני לא מוותרת אבל לא משתגעת.
היום לארוחת בוקר אכלתי קצת דובדבנים (שמכל הפירות למרבה הפלא הם הכי פחות נוראים) ופרוסת לחם שיפון וחיטה מלאה עם מעט לבנה.
לצהריים אכלתי סלט טאבולה עשוי מקינואה (במקום בורגול - הרבה יותר טעים קינואה)
עם טונה ושעועית ירוקה.
ועכשיו כארוחת ערב אכלתי אול בראן סובין עם חלב רזה.
עבר קצת יותר משבוע וחצי מאז ההתחלה ירדתי 3 ק"ג
אולי ארד יותר לאט אבל גם פחות אטרף מזה. כי כמו שזה היה הייתי נשברת בכל מקרה. ושיפור ברמת האנרגיה ושלווה כבר ניכר מאוד מאוד. אז אולי תקראו לי מכורה אבל לא מסוגלת...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אז אולי תקראו לי מכורה אבל לא מסוגלת...
מתוקה, את לא מכורה ולא כלום. את פשוט יודעת להקשיב לגוף שלך. הכל בסדר, שלב 1 הוא בכל מקרה רק לשבועיים, ולא אמור ללוות אותנו לכל החיים. אז נראה לי שאם שבוע הספיק לך, זה מצוין. בינתיים גם ירדת 3 קילו! לי זה לוקח חודש וחצי לרדת שלושה קילו.

אני מקיימת את החלטתי לכתוב מדי יום. אז היום נשקלתי, ונראה לי שחזרתי להתחלה :-(. 7 קילוגרמים מפרידים ביני לבין 57. אבל היה יום מצוין. ירקות, עדשים וחומוסים, ביצים, חצי פרוסת לחם. וזהו, עכשיו אני לא נשברת. אין לי זמן לעשות כושר, כי צריכה לכתוב בכל רגע פנוי, אבל לפחות אוכל כמו שצריך. אני רוצה לחזור לכל השמלמלות והחצאיות הקלילות....

סלט פירות , איך הולך הכושר?
גמדיתקית, מה שלומך? זוכרת שקבענו לא להתפדח מחריגות, אלא להתנהג כאילו כלום ולהמשיך הלאה.
מה עם לוטם, אמא של, אמא חדשה, ניצן ואף? רוצות דיווחים
הגמד_חיוכון*

איך אני שמחה שאת כותבת פלוניתקית, ושומרת על הגחלת!! את מחזקת את כולנו כאן.
אותי לפחות מאוד.
ובכן היום גם היה יום לא הכי מדהים מהרבה בחינות..
קודם כל חטפתי הצטננות מחץ, אפצים רועמים בחום של 33 מעלות!..
בבוקר התחלתי יפה, אכלתי סלט מושקע עם גבינה בולגרית וביצה אפילו ופרוסת לחם טעימה משיפון וקמח מלא בלבד.
מין חתיכה דביקה ודחוסה וטעימה מאוד...
אחר כך התחילו העינינים.. אכלתי בלי לשים לב איזה קרקר ופירות.. הכל כרגיל מאיה ואוכליה..
זה לא היה נורא, אבל קניתי לנו קרטיב קטן כדי להצטנן, כי היה ככ חם.
ובסוף היום הגיע הסבא והזמין אותנו לארוחה הודית, הסתפקתי במרק מלאגטאני עם עוף. אבל נישנשתי קצת בטורה ליד..
בטורה זה הלחם ההודי המנופח הזה שהוא דק ודי שמנוני. וזאת לאחר המאמצים שלי להשיג את הלחם השני הנ"ל, המיוחד, של השיפון+קמח מלא, שיש אותו רק בימי שישי... P-:
ו- שקלתי את עצמי. לא עליתי!! אני עדין 61 ארבעה ק"ג פחות ממה שהיתי לפני הדיאטה. אז סה"כ זה נאה. אך נעצר להרבה הרבה זמן. פלוניתקית, מעריכה אותך על האומץ להתמיד שוב מהתחלה. את ממש נותנת השראה. תודה!
ברור לי שתגיעי לשם. מצטרפת לשאלותיך:
סיון נ , איך הולך הכושר?
מה עם לוטם, אמא של, אמא חדשה, ניצן ואף? רוצות דיווחים
חיבוקים רבים לכל הקוראות {@
סלט_פירות*

את מחזקת את כולנו כאן. גם אותי

הכושר? השבוע הייתי בהערכת כושר. מן פגישה כזאת עם מישהו מהצוות שם שמדד אותי ובדק באיזה כושר אני. אז באופניים אני בינונית, שאר הדברים (חוזק שרירים, בטן) ממש לא משהו.
אז קבענו יעדים מבחינת המשקל וההקפים, וגם מבחינת ההשגים וזהו.
למחרת מאוד רציתי ללכת לשיעור קיקבוקסינג אבל לא הייתי מסוגלת, כי אחרי שהייתי באבחון הזה ביום שלישי בערב, יצאתי עם חברות. היה נחמד להתאוורר קצת. האיש נתן בקבוק שאוב ואני התבלבלתי כשחזרתי ונתתי מהציץ הלא נכון.............. סתימה! אאוץ'!
אז ביום רביעי לשיעור הזה לא יכולתי ללכת. כל הקפיצות האלה, עם הכאבים. בלתי אפשרי. ובחמישי והיום במקרה האיש עובד עד מאוחר. פספסתי. אלך ביום ראשון כנראה לשני השיעורים - קיקבוקסינג ואז יוגה להרגע.
ידעתי שלא אוכל ללכת באופן קבוע פעמיים בשבוע (או שלוש), יש יותר מדי דברים שיכולים לקרות ולשבש את התכניות. אבל בכל מקרה אשתדל כן לשאוף ללכת כמה שיותר, ולהסתפק במה שיתאפשר.

והאוכל... מתחיל להיות לי קשה. יוצא לי יותר מדי פעמים לטעום כל מיני דברים עם סוכר. ואני מרגישה קצת תקועה מבחינת משקל. גם החשק לבשל קצת נעלם לי, זה לא קל לתחזק את המטבח כל הזמן שלא יחסרו לי דברים לאכול וכל פעם שנגמר - אני טועמת דברים אחרים. וגם אני בגלל החום בסופ"ש אכלתי קרטיב.
מקווה להתחיל שבוע חדש עם רוח חדשה ומוטיבציה.
<והמחמאות שאני מקבלת לפעמים עולות לי לראש. מזל שרוב הדברים שאסורים לי גם ככה עושים כאבי בטן ליונקת...>
אמא_של_יונתן_וטל*

זה שלא הייתי, זה לא אומר שנטשתי...
אני פשוט עובדת יותר מידי...
אבל עידכונים בכל זאת: בשבועיים האחרונים, אני שומרת יפה ויש תוצאות, המשל הגיע ל64, שזה 6 קילו מאז תחילת השינוי.
דווקא היום ואתמול חטאתי ובגדול, אבל אני לא מודאגת כי אני מרגשיה כל כך טוב עם עצמי שפשוט יודעת שמחר אחזור לשגרה המבורכת והבריאה.
אולי אפילו אתחיל שוב את השבועיים הראשונים? ככה בשביל איזה פוש?
אנחנו נוסעים בסוף אוגוסט לחופש בטורקיה (קלאב, אתן יודעות, עם הילדים...מאוד לא "באופני"...) ונורא בא לי להיסתובב שם בנוחות בבגד ים...
אז תודה על הדאגה יקירותי ומבטיחה לעדכן שוב במהירות!
בהצלחה לכולנו! שבוע נפלא ונקי מפחמימות...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

גמדית וסיונית, אתן חמודות.

עדין 61 ארבעה ק"ג פחות ממה שהיתי לפני הדיאטה
באמת הישג נאה, גמדית. את צריכה להיות גאה בעצמך. לאן את רוצה להגיע?
בינתיים, תנסי לאמץ את החוק של "לא לגעת באוכל של הילדה" עד כמה שאפשר (נראה לי שהאוכל של איה גורם לך לשבירות שלא שוות את זה כי זה לא ממש ארוחה ואת בעצם לא ממש שמה לב שאכלת אותו), פחמימות פעם ביום ואולי גם פירות פעם ביום. מדי פעם, אם את בבית רוב היום, אז "תעשי" יום בלי פחמימות.

ידעתי שלא אוכל ללכת באופן קבוע פעמיים בשבוע (או שלוש), יש יותר מדי דברים שיכולים לקרות ולשבש את התכניות. אבל בכל מקרה אשתדל כן לשאוף ללכת כמה שיותר, ולהסתפק במה שיתאפשר.
אין כמו ספורט לצאת מתקופת אי ירידה במשקל בדיאטה! ברגע שנגמר הדוקטורט אני חוזרת לספורט. שמעתן? :-) אולי סיון, אם קורה משהו שמונע ממך ללכת לשיעור (איזה כיף זה נשמע קיקבוקסינג, חייבת לנסות פעם), אז לכי לחדר כושר לרכב על אופניים או מכשיר אליפטי, או לעבוד על מכשירי כוח. זה גם כיף ומאיץ את המטבוליזם.

אני מסיימת עוד יום מוצלח: טופו, חומוסים, ירקות, גבינה בולגרית, שמינית בייגל. יום שלישי בשלב 1. ממש חייבת לרדת, מזמן הגוף לא נראה כך. זה יגיע.

שבוע מצוין לכל הבנות {@
הגמד_חיוכון*

אמא של יונטל קודם כל וואו!
המשקל הגיע ל64, שזה 6 קילו מאז תחילת השינוי לגמרי לגמרי וואו! מורידה את הבנדנה וקדה קידה עמוקה...
אבל באמת אמא של, וסיוונון.. אל תתנו לזה לעלות לראש כמוני.. זה אלמנט עוצר ירידה רציני ביותר אז זהירות...
אולי אפילו אתחיל שוב את השבועיים הראשונים? ככה בשביל איזה פוש?
אם את בענין וזה מתאים, נצלי את ההזדמנות! אני עכשיו בימים שלא מצליחה להגיע על לחשוב באחורי המוח על לחזור לשלב 1 לשבועיים!... מקסימום יומיים...! P-: אז אם את מצליחה לכי על זה.
נשמע שאת בתקופה מעולה. שוה לשמור על השוונג.
בהזדמנות זו גם מורידה את הקסדה למתוקה מתחילה, גם את בהצלחה לא מבוטלת של 3 קילו, ולי זה לוקח חודשיים.
כל הכבוד והמשך המראה נעים לכולן! {@
פלוניתקית, עדכנינו..|L|
הגמד_חיוכון*

אופס פלוניתקית, רואה שעידכנת כבר.. לוקח לי שעות לכתוב פה בגלל פעילות ערב מוגברת.
איזה יופי ליום המוצלח. תמשיכי כך! באשר לי: אני רוצה מאוד להגיע ל57 כמוך! ואפילו אשמח ליותר..
אז עוד ארבע ומשהו קילו.. אמן!
אמא_של_יונתן_וטל*

אני רוצה מאוד להגיע ל57 כמוך
גם אני אגב... זה משקל היעד שלי שלי... ככה שקלתי לפני שהיונטלים באו לעולם.
מגיע להם אמא קלילה שמרגישה טוב עם עצמה, לא?
החלטתי ללכת על שבועיים נוספים של שלב 1!
וויש מי לאק!
שבוע מעולה ותודה על העידוד, היה לי כזה כיף לקרוא שוב את הדף הזה.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

המשקל הגיע ל64, שזה 6 קילו מאז תחילת השינוי_
אמא של יונטל, לא ראיתי שעדכנת. ואוו! 6 קילו! היה נדמה לי שקשה לך לשמור בתקופה האחרונה, ואני שמחה שטעיתי!

החלטתי ללכת על שבועיים נוספים של שלב 1!
יופי. בהצלחה. אני ביום הרביעי של שלב 1 מספר 2.
גמדיתית, אל תייסרי את עצמך אם לא מתאים לך שבועיים של שלב 1. את יכולה גם ללכת על יומיים כשמתאים לך. זה גם טוב מאוד. בינתיים תדווחי לנו כל הזמן, זה עוזר לשמור.

אני רוצה מאוד להגיע ל57 כמוך. גם אני אגב... זה משקל היעד שלי שלי...
מצחיק שאנו חולקות את אותו משקל היעד. אבל רק אני התרחקתי ממנו אחרי ההתקרבות:'(. שוקלת 64-5. אבל אני מתכוונת להגיע ל-57. כי זה המשקל שהייתי בו רוב החיים ו מגיע להם אמא קלילה שמרגישה טוב עם עצמה, לא? (במקרה זה מגיע לפיצית)
מתוקה_מתחילה_מחדש*

בהזדמנות זו גם מורידה את הקסדה למתוקה מתחילה, גם את בהצלחה לא מבוטלת של 3 קילו, גמדית תודה על הורדת הקסדה אבל אני מרגישה שהכל נעצר. אמנם חזרתי לאכול קצת פחמימות אבל מאידך לא אוכלת בכלל שטויות וג'אנק והמשקל לא זז.

בכלל אני מרגישה שעם הגיל למשקל לוקח הרבה יותר זמן ומאמץ לרדת. פעם הייתי יכולה לרדת בקלילות רבה ועכשיו כל חצי ק"ג יורד בזיעה רבה.
לא ממש יודעת איך לעשות שירד. שלב אחד הוא כנראה לא בשבילי כי כמו שכבר כתבתי זה הופך אותי לעצבנית.
האמת כל מה שאני רוצה הוא להיות כמו אנשים רגילים שלא צריכים ממש לחשוב על מה הם אוכלים, הכוונה לא שאוכל לאכול כל הזמן אלא פשוט שלא אעסיק את עצמי בזה כל הזמן, מה אכלתי, למה אכלתי, מתי אכלתי, מתי התאפקתי, רוצה פשוט לאכול טוב וזהו.
אבל משקל היעד כל כך רחוק עוד, כך שאי ההתעסקות רחוקה גם היא
שבוע טוב לכולנו.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

ועכשיו כל חצי ק"ג יורד בזיעה רבה.
גם אצלי (על אף שמעולם לא ירדתי 3 קילו בשבוע וחצי). הפתרון הוא: 1. להתמיד. הירידה תגיע!. 2. ספורט (שאין לי זמן לעשות עכשיו...)
האמת כל מה שאני רוצה הוא להיות כמו אנשים רגילים שלא צריכים ממש לחשוב על מה הם אוכלים... פשוט שלא אעסיק את עצמי בזה כל הזמן
האמת היא שלאנשים הרגילים (בנים ובנות) היום יש יחס מסובך וטעון לאוכל. יש לי רק שתי חברות שלהן יחס פשוט לאוכל. היום בן ובת של חברה שלי (בני 9 ו-10) דיברו על דיאטות. הם אמנם קצת מלאים, אבל צעירים מכדי לשים לב לזה אפילו! יותר מכל אני רוצה שהפיצית תתייחס לאוכל בפשטות.

מסיימת את היום ה-4 של שלב 1. היה בסדר (רק שני ביסים אורז ושני ביסים בייגל. חוץ מזה ממש בסדר). לילה טוב, בנות.
אמא_של_יונתן_וטל*

האמת כל מה שאני רוצה הוא להיות כמו אנשים רגילים שלא צריכים ממש לחשוב על מה הם אוכלים,
אין באמת אנשים כאלה....
@}
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”