פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן
מקווה שלא אשמע כמו מתחסדת (המרגיעון "טוב לבלוע צפרדע מפעם לפעם מאשר להיות חסידה"... מצחיק

), וזה לא שאצלי כל גרוש מתוכנן, אבל אני עונה "לפי הספר", זו לא ביקורת!
ואחרי ההקדמה @} :
אין בעיה עם פעילויות כאלו, רק צריך לשבת ולראות כמה בממוצע צריך בחודש, ועל מה אפשר לוותר בשבילן... ז"א למשל אם מנוי בבריכה עולה 100 ש"ח בחודש (אין לי מושג, אצלי יש בריכה מפלסטיק וכשבאים חברים (קטנים...) עושים בריכה גדולה לכולם), אז מורידים לדוג' 20 ש"ח מתקציב נעליים, 30 ש"ח מתקציב הבגדים, ו-50 מתקציב המכולת... לא יודעת בדיוק מה התקציב שלך, אבל הוא צריך להכיל בתוכו
כל מה שאת צורכת.
אצלי, למשל, יש סעיף "ימי הולדת"- כל חודש שמה 150 ש"ח במעטפה (עשינו חשבון שנתי כמה ממוצע מוציאים מתנות וחילקנו לחודשים) ומצטבר, כשמגיע יומולדת מוציאים משם. אפשר גם לנסות לחסוך שם: לעשות מתנות (ראיתי דף שעוסק בזה כאן באתר), לקנות לחברים מהגן במשותף עם עוד הורים ככה שהמתנה תיראה מושקעת אבל ההשקעה של כל אחד יורדת, לילדים שלכם אולי להציע מתנה שלא עולה כסף, למשל לבת איזה צמיד או לא יודעת מה של אמא, או ארוחה אהובה וכאלה, או לחלופין לתת מתנה מנוי לבריכה או הצגה... ואז זה נותן לך 2 במחיר 1

)
יש סעיף "צעצועים לילדים" שכל חודש שמה 50 ש"ח ואז נגיד אם חודשיים- שלושה לא קניתי אז אני יכולה "להפגיז" במתנה שווה (התכנון הבא שלי: קורקינט ב-150 ש"ח. כיוון שהחודש קניתי אורגנית ב-100 ש"ח (שחסכתי בחודשיים), עכשיו אני מחכה 3 חודשים לקורקינט- אפילו שיש לי כסף מיותר בתקציב "מזומן" (לא סכום היסטרי אבל יש... זה כסף ל"בזבוזים"- נגיד אוכל בעבודה לי ולו (במקום פרוסות מהלחם של אתמול), יציאות- דברים שאם נגמר הכסף במעטפה ולא יהיה אז לא נורא, מחכים לתקציב הבא...), כי מה שנשאר מ"מזומן" הולך לחיסכון ואם ניקח משם לסעיפים אחרים אז לא יישאר לחיסכון.
שם המשחק- דחיית סיפוקים!
אף פעם לא הבנתי, את האנשים שאומרים "החודש אין כסף, נקנה X Y בחודש הבא...". כאילו- מה זה משנה אם החודש או בחודש הבא- זה אותו כסף, בכל מקרה זה כסף שמוציאים, לא? אז מתברר שלא! היום אני מבינה את המשפט. למשל אם רציתם ללכת להצגה ואמרת "בחודש הבא" יכול להיות שבחודש הזה הייתם הולכים ובחודש הבא הייתה עוד הצגה, והיה יוצא שתלכו ל-2 הצגות... ככה "חסכתם" הצגה.
וגם לפעמים אם לא קונים "בהתקפה" מגלים שההוצאה הייתה מיותרת, ויש תחושה טובה של שליטה, כמו למשל כשמנסים לאכול בריא ועומדים בפני עוגה שווה, מרגישים תחושת שליטה טובה כזו...
קרה לי לדוג' שראיתי פרסום לאיפור בהנחה, עם קופון, ולא הספקתי ללכת, ואחרי כמה ימים מצאתי את הקופון וזרקתי, כי אמרתי לעצמי שאם לא זכרתי כנראה שזה לא כל כך חשוב...