להגיע לחירות כלכלית 3
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
להגיע לחירות כלכלית 3
אין ספק שזה תהליך פנימי וחיצוני, אבל תמיד תמיד הפנימי משפיע על החיצוני, והחיצוני משפיע על הפנימי. זה לא הולך לכיוון אחד.
וזה מדהים העניין, שכאנשים שהולכים שפוף (חיצוני), ואז מתחילים ללכת ישר זה ממש משפיע להם על המצב רוח (פנימי).
זה ברור שזה עובד בכיוון: מצב רוח לא משהו>הולך שפוף.
אבל זה גם עובד בכיוון: הולך שפוף>מצב רוח לא משהו.
מצב רוח משופר > הליכה זקופה יותר.
הליכה זקופה יותר > השתפרות מצב הרוח. (!)
כנ"ל לגבי ישיבה זקופה>ריכוז, ריכוז>ישיבה זקופה. ישיבה מעוכה>חוסר ריכוז, חוסר ריכוז>ישיבה מעוכה.
ואולי בגלל זה המורות כל הזמן רוצות שהילדים ישבו ישר? ככה יהיה להם ריכוז !
השפעה פנימית משפיעה על החיצונית. וחיצונית משפיעה על הפנימית. וזו דרך חזקה מאוד לשינוי חזק ומחזיק,
להתעסק גם וגם במקביל לתוצאה הרצויה.
וזה מדהים העניין, שכאנשים שהולכים שפוף (חיצוני), ואז מתחילים ללכת ישר זה ממש משפיע להם על המצב רוח (פנימי).
זה ברור שזה עובד בכיוון: מצב רוח לא משהו>הולך שפוף.
אבל זה גם עובד בכיוון: הולך שפוף>מצב רוח לא משהו.
מצב רוח משופר > הליכה זקופה יותר.
הליכה זקופה יותר > השתפרות מצב הרוח. (!)
כנ"ל לגבי ישיבה זקופה>ריכוז, ריכוז>ישיבה זקופה. ישיבה מעוכה>חוסר ריכוז, חוסר ריכוז>ישיבה מעוכה.
ואולי בגלל זה המורות כל הזמן רוצות שהילדים ישבו ישר? ככה יהיה להם ריכוז !
השפעה פנימית משפיעה על החיצונית. וחיצונית משפיעה על הפנימית. וזו דרך חזקה מאוד לשינוי חזק ומחזיק,
להתעסק גם וגם במקביל לתוצאה הרצויה.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
להגיע לחירות כלכלית 3
גינגית יקרה
עובדה מצערת היא ששלושתינו אני רוזמרין ואלון קראנו אותך כמשהי שמשחקת ביש לי בעיה ולא באה ואומרת יש לי בעיה .
יכול להיות שלא קראנו נכון -אבל לדעתי יותר יכול להיות שאת לא הסברת נכון .
היה משהו בסיפור על הוילון שעבר כאני רוצה לעשות דיאטה אבל מסתכלת על הבמבה במקרר ואוכלת אותה וכאן נשאלת השאלה איך הגיעה לך הבמבה למקרר?
חלק מאתנו ענה יותר בעדינות וחלק פחות .
כמה באמת משמעותיים לתקציב שלך המאה ש"ח שבהם קנית וילון האם זה אומר שלא יהיה לך כסף לאכול ביום למחרת ? כנראה שלא
כלומר את מנסה לחסוך אבל לא נמצאת במצוקה רצינית -שזה סבבה וטוב .
רוזמרין כנראה חשבה שהדף הזה מדבר רק על צרות רציניות אנשים שהבנק מעכל ומעקל אותם - אז מכאן לדעתי נובעת אי ההבנה שלכן.
עובדה מצערת היא ששלושתינו אני רוזמרין ואלון קראנו אותך כמשהי שמשחקת ביש לי בעיה ולא באה ואומרת יש לי בעיה .
יכול להיות שלא קראנו נכון -אבל לדעתי יותר יכול להיות שאת לא הסברת נכון .
היה משהו בסיפור על הוילון שעבר כאני רוצה לעשות דיאטה אבל מסתכלת על הבמבה במקרר ואוכלת אותה וכאן נשאלת השאלה איך הגיעה לך הבמבה למקרר?
חלק מאתנו ענה יותר בעדינות וחלק פחות .
כמה באמת משמעותיים לתקציב שלך המאה ש"ח שבהם קנית וילון האם זה אומר שלא יהיה לך כסף לאכול ביום למחרת ? כנראה שלא
כלומר את מנסה לחסוך אבל לא נמצאת במצוקה רצינית -שזה סבבה וטוב .
רוזמרין כנראה חשבה שהדף הזה מדבר רק על צרות רציניות אנשים שהבנק מעכל ומעקל אותם - אז מכאן לדעתי נובעת אי ההבנה שלכן.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26
להגיע לחירות כלכלית 3
גלגלתי למעלה וראיתי שלמרות ששם הדף הוא להגיע לחירות כלכלית תחילת הדף מדברת על יציאה מחובות. אז כדאי לתקן את זה (יש עורך בסביבה?) - מטרת הדף היא לעזור לאלה שבחובות לצאת מהם ו לעזור לכולם להגיע לחירות כלכלית. לא חייבים להיות בחובות כדי לחיות לפי תקציב ולהוציא פחות ממה שמכניסים - זה מיועד לכל מי שרוצה להגיע לחירות כלכלית מנטלית ופיזית.
אילה א צודקת - הדף מיועד ליוצאים ממרוץ העכברים. כולל כולם.
with passion זה מזכיר לי שעשו ניסוי שאמרו לאנשים להחזיק מקל בין השיניים (זה מכריח לחייך) ורוב האנשים הרגישו מאושרים יותר אחרי כן.
אילה א צודקת - הדף מיועד ליוצאים ממרוץ העכברים. כולל כולם.
with passion זה מזכיר לי שעשו ניסוי שאמרו לאנשים להחזיק מקל בין השיניים (זה מכריח לחייך) ורוב האנשים הרגישו מאושרים יותר אחרי כן.
-
- הצטרפות: 23 יוני 2007, 15:05
להגיע לחירות כלכלית 3
ומה דעתכם על פרשת "חפציבה" ? לאן נעלם הכסף?
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
להגיע לחירות כלכלית 3
בגדים ונעליים- אפשר יד 2 מחברים/ משפחה... אני חושבת שגם כאן באתר יש הודעות לגבי "אירועי החלפות"... או לקנות בזול- היום המחירים לבגדי ילדים בחנויות הזולות מצחיקים- 3 או 4 חליפות ב-100, מכנסיים ב-40 שקלים ועוד 1+1... לדוג' מהתקופה האחרונה- לתינוק שלי קניתי בסלקשיין 10 חולצות קצרות עם התיקתק למטה- כל חולצה עלתה 9 ש"ח והיה 1+1! וזה מה שהלבשתי לו בקיץ. היו לי כמה אוברולים (מגיסתי) בשביל לצאת "ייצוגיים" כשצריך אבל לרוב גם ככה הוא היה במנשא/ ישן / אוכל, למי אכפת אם הוא לובש מכנסיים וככה כל ההלבשה של הקיץ עלתה לי 40 ש"ח...
בבית- הגדול שלי מסתובב עם תחתונים, לא קונה פיג'מות חמודות, גם יותר נוח לו ככה. בערב מתקלח ושמה לו בגדים של הגן למחר.
וחוץ מזה, כשיש יותר מילד אחד אז מעבירים בגדים מאחד לשני, אז בין הילד הראשון לשני או השני לשלישי ההוצאות על ביגוד הנעלה וכו' לא עולות בצורה דראסטית (שוב, אם יודעים איפה לקנות, ומתי), וחוגים- עם כל הכבוד לחוגים, אפשר להסתפק בחוג אחד. ואם אין כסף- אז בכלל לא.
הרעיון כאן לדעתי הוא להשתמש במה שיש לך- ז"א אם החוגים נכנסים לתקציב ואת עומדת בהם- סבבה, שלחי אותם לכמה חוגים שאת יכולה להרשות לעצמך. אם זה גורם לך למינוס ואין לך כבר ממה לקצץ- מצטערת, אבל צריך או לוותר או לחשוב מאיפה להביא עוד כסף לשלם (לדוג' לבקש מהסבים/דודים במקום מתנת יומולדת לממן חוג, או לעשות עוד משהו קטן מהבית בשביל תוספת קטנה להכנסה).
בבית- הגדול שלי מסתובב עם תחתונים, לא קונה פיג'מות חמודות, גם יותר נוח לו ככה. בערב מתקלח ושמה לו בגדים של הגן למחר.
וחוץ מזה, כשיש יותר מילד אחד אז מעבירים בגדים מאחד לשני, אז בין הילד הראשון לשני או השני לשלישי ההוצאות על ביגוד הנעלה וכו' לא עולות בצורה דראסטית (שוב, אם יודעים איפה לקנות, ומתי), וחוגים- עם כל הכבוד לחוגים, אפשר להסתפק בחוג אחד. ואם אין כסף- אז בכלל לא.
הרעיון כאן לדעתי הוא להשתמש במה שיש לך- ז"א אם החוגים נכנסים לתקציב ואת עומדת בהם- סבבה, שלחי אותם לכמה חוגים שאת יכולה להרשות לעצמך. אם זה גורם לך למינוס ואין לך כבר ממה לקצץ- מצטערת, אבל צריך או לוותר או לחשוב מאיפה להביא עוד כסף לשלם (לדוג' לבקש מהסבים/דודים במקום מתנת יומולדת לממן חוג, או לעשות עוד משהו קטן מהבית בשביל תוספת קטנה להכנסה).
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לדעתי חשוב גם להזהר מפשטות מרצון על מנת לא להגרר לקמצנות יתר. לבטל את כל הדברים שעושים לנו טוב ושאנו אוהבים. תמיד חשוב להשאיר מקום לפינוק עצמי....גם כאשר מדובר בצמצום ופשטות מרצון. במילה אחת...לא להפסיק להיות.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
להגיע לחירות כלכלית 3
תמיד חשוב להשאיר מקום לפינוק עצמי.
למען האמת, פינוק עצמי לא חייב להיות קשור לכסף בכלל.
לגבי הניידים: ההוצאה של שנינו ביחד על הניידים בחודש היא בסביבות ה-70 ש"ח. את שלי אי אפשר כרגע לצמצם יותר כי יורד סכום קבוע בין אם אני מנצלת את הדקות שמגיעות לי ובין אם לא.
למען האמת, פינוק עצמי לא חייב להיות קשור לכסף בכלל.
לגבי הניידים: ההוצאה של שנינו ביחד על הניידים בחודש היא בסביבות ה-70 ש"ח. את שלי אי אפשר כרגע לצמצם יותר כי יורד סכום קבוע בין אם אני מנצלת את הדקות שמגיעות לי ובין אם לא.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
בשמת, הוצאת לי את המילים מהפה... הדברים הכי טובים באים בחינם: צחוק של ילד, שיחה טובה עם חברה, נשיקות וחיבוקים מהבעל, מהילדים... אלו הדברים שעושים לי את היום.
ג'יימס בונד-
להגיד לך שאני לא נהנית מאוכל טוב (ומזיק P-:)? שאני לא נהנית מבגדים? וממותרות באופן כללי? אני לא אגיד... ברור שזה מוסיף.
השאלה היא אם זה בתקציב שלי?
אני לדוג' סוג של עצמאית במשרה סופר חלקית, ככה שאנחנו חיים מהמשכורת של הבנזוג. אם קורה שיש לי כסף "מיותר" (ז"א מחוץ לתקציב) כי עבדתי באותו שבוע- זה הולך למותרות. אבל גם אז צריך להחליט: אני קונה בגדים או מבלה בחוץ או צעצועים לילדים וכו'... אבל זה רק ממה שיש.
באותה המידה אם עשית קניות לבית וויתרת נגיד על חטיפים או שתיה מתוקה- הדברים הכי מיותרים בקניה- אז יש לך "מיותר" (במידה ויש לך תקציב מאוזן). לפי שיטת כדור השלג ה"מיותר" הזה יילך לצבירה של 1000 דולר חסכון לימים גשומים, ואז לחסוך למטרה (רכב, בית וכו'). בשלב החסכון השני לדעתי כבר בכיף אפשר לפנק את עצמך אם נשאר לך עודף קטן בתקציב (ואני לא מדברת על "לשרוף" הון אבל 100-200 ש"ח)...
ג'יימס בונד-
להגיד לך שאני לא נהנית מאוכל טוב (ומזיק P-:)? שאני לא נהנית מבגדים? וממותרות באופן כללי? אני לא אגיד... ברור שזה מוסיף.
השאלה היא אם זה בתקציב שלי?
אני לדוג' סוג של עצמאית במשרה סופר חלקית, ככה שאנחנו חיים מהמשכורת של הבנזוג. אם קורה שיש לי כסף "מיותר" (ז"א מחוץ לתקציב) כי עבדתי באותו שבוע- זה הולך למותרות. אבל גם אז צריך להחליט: אני קונה בגדים או מבלה בחוץ או צעצועים לילדים וכו'... אבל זה רק ממה שיש.
באותה המידה אם עשית קניות לבית וויתרת נגיד על חטיפים או שתיה מתוקה- הדברים הכי מיותרים בקניה- אז יש לך "מיותר" (במידה ויש לך תקציב מאוזן). לפי שיטת כדור השלג ה"מיותר" הזה יילך לצבירה של 1000 דולר חסכון לימים גשומים, ואז לחסוך למטרה (רכב, בית וכו'). בשלב החסכון השני לדעתי כבר בכיף אפשר לפנק את עצמך אם נשאר לך עודף קטן בתקציב (ואני לא מדברת על "לשרוף" הון אבל 100-200 ש"ח)...
להגיע לחירות כלכלית 3
תגובה לג'ינ ג'ית -
התשובות נמצאות בניהול נכון, והמילה "במילא" שאת משתמשת מעידה על תכנון גרוע.
שבמילא דפקו אותי בבוקר עם קנס של כמה מאות על כלום
קיבלת קנס בטעות? ואם לא, האם ידעת שאת עלולה לקבל קנס?
ובמילא השתוללתי בכסף בבילוי לפני כמה ימים...
לא מומלץ להשתולל עם כסף....
ובמילא אוכלים לי ריבית בבנק..
כי את מאפשרת.
אז לוותר על הווילון המקסים הזה שירחיב לי את הלב בכל פעם שאני אביט בו? (תודו שהחלק האחרון משכנע לכשעצמו).
אם היית מתכננת נכון את התקציב הפיננסי שלך, היית משלמת בלב שלם וללא כל התלבטות על הווילון (לדעתי מחירו מאוד סביר) או על כל דבר אחר במסגרת התקציב.
התשובות נמצאות בניהול נכון, והמילה "במילא" שאת משתמשת מעידה על תכנון גרוע.
שבמילא דפקו אותי בבוקר עם קנס של כמה מאות על כלום
קיבלת קנס בטעות? ואם לא, האם ידעת שאת עלולה לקבל קנס?
ובמילא השתוללתי בכסף בבילוי לפני כמה ימים...
לא מומלץ להשתולל עם כסף....
ובמילא אוכלים לי ריבית בבנק..
כי את מאפשרת.
אז לוותר על הווילון המקסים הזה שירחיב לי את הלב בכל פעם שאני אביט בו? (תודו שהחלק האחרון משכנע לכשעצמו).
אם היית מתכננת נכון את התקציב הפיננסי שלך, היית משלמת בלב שלם וללא כל התלבטות על הווילון (לדעתי מחירו מאוד סביר) או על כל דבר אחר במסגרת התקציב.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
להגיע לחירות כלכלית 3
רוזמרין כנראה חשבה שהדף הזה מדבר רק על צרות רציניות אנשים שהבנק מעכל ומעקל אותם
אני באמת מקווה מאוד שלא רק על זה מדבר הדף. אני למשל ממש לא בכאלה צרות לשמחתי (כמו שציינה רוזמרין בצדק). אני אנקה בתים ואפילו רחובות לפני שאני אגיע למצב כזה!
אני באמת מקווה מאוד שלא רק על זה מדבר הדף. אני למשל ממש לא בכאלה צרות לשמחתי (כמו שציינה רוזמרין בצדק). אני אנקה בתים ואפילו רחובות לפני שאני אגיע למצב כזה!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן
מקווה שלא אשמע כמו מתחסדת (המרגיעון "טוב לבלוע צפרדע מפעם לפעם מאשר להיות חסידה"... מצחיק ), וזה לא שאצלי כל גרוש מתוכנן, אבל אני עונה "לפי הספר", זו לא ביקורת!
ואחרי ההקדמה @} :
אין בעיה עם פעילויות כאלו, רק צריך לשבת ולראות כמה בממוצע צריך בחודש, ועל מה אפשר לוותר בשבילן... ז"א למשל אם מנוי בבריכה עולה 100 ש"ח בחודש (אין לי מושג, אצלי יש בריכה מפלסטיק וכשבאים חברים (קטנים...) עושים בריכה גדולה לכולם), אז מורידים לדוג' 20 ש"ח מתקציב נעליים, 30 ש"ח מתקציב הבגדים, ו-50 מתקציב המכולת... לא יודעת בדיוק מה התקציב שלך, אבל הוא צריך להכיל בתוכו כל מה שאת צורכת.
אצלי, למשל, יש סעיף "ימי הולדת"- כל חודש שמה 150 ש"ח במעטפה (עשינו חשבון שנתי כמה ממוצע מוציאים מתנות וחילקנו לחודשים) ומצטבר, כשמגיע יומולדת מוציאים משם. אפשר גם לנסות לחסוך שם: לעשות מתנות (ראיתי דף שעוסק בזה כאן באתר), לקנות לחברים מהגן במשותף עם עוד הורים ככה שהמתנה תיראה מושקעת אבל ההשקעה של כל אחד יורדת, לילדים שלכם אולי להציע מתנה שלא עולה כסף, למשל לבת איזה צמיד או לא יודעת מה של אמא, או ארוחה אהובה וכאלה, או לחלופין לתת מתנה מנוי לבריכה או הצגה... ואז זה נותן לך 2 במחיר 1 )
יש סעיף "צעצועים לילדים" שכל חודש שמה 50 ש"ח ואז נגיד אם חודשיים- שלושה לא קניתי אז אני יכולה "להפגיז" במתנה שווה (התכנון הבא שלי: קורקינט ב-150 ש"ח. כיוון שהחודש קניתי אורגנית ב-100 ש"ח (שחסכתי בחודשיים), עכשיו אני מחכה 3 חודשים לקורקינט- אפילו שיש לי כסף מיותר בתקציב "מזומן" (לא סכום היסטרי אבל יש... זה כסף ל"בזבוזים"- נגיד אוכל בעבודה לי ולו (במקום פרוסות מהלחם של אתמול), יציאות- דברים שאם נגמר הכסף במעטפה ולא יהיה אז לא נורא, מחכים לתקציב הבא...), כי מה שנשאר מ"מזומן" הולך לחיסכון ואם ניקח משם לסעיפים אחרים אז לא יישאר לחיסכון.
שם המשחק- דחיית סיפוקים!
אף פעם לא הבנתי, את האנשים שאומרים "החודש אין כסף, נקנה X Y בחודש הבא...". כאילו- מה זה משנה אם החודש או בחודש הבא- זה אותו כסף, בכל מקרה זה כסף שמוציאים, לא? אז מתברר שלא! היום אני מבינה את המשפט. למשל אם רציתם ללכת להצגה ואמרת "בחודש הבא" יכול להיות שבחודש הזה הייתם הולכים ובחודש הבא הייתה עוד הצגה, והיה יוצא שתלכו ל-2 הצגות... ככה "חסכתם" הצגה.
וגם לפעמים אם לא קונים "בהתקפה" מגלים שההוצאה הייתה מיותרת, ויש תחושה טובה של שליטה, כמו למשל כשמנסים לאכול בריא ועומדים בפני עוגה שווה, מרגישים תחושת שליטה טובה כזו...
קרה לי לדוג' שראיתי פרסום לאיפור בהנחה, עם קופון, ולא הספקתי ללכת, ואחרי כמה ימים מצאתי את הקופון וזרקתי, כי אמרתי לעצמי שאם לא זכרתי כנראה שזה לא כל כך חשוב...
מקווה שלא אשמע כמו מתחסדת (המרגיעון "טוב לבלוע צפרדע מפעם לפעם מאשר להיות חסידה"... מצחיק ), וזה לא שאצלי כל גרוש מתוכנן, אבל אני עונה "לפי הספר", זו לא ביקורת!
ואחרי ההקדמה @} :
אין בעיה עם פעילויות כאלו, רק צריך לשבת ולראות כמה בממוצע צריך בחודש, ועל מה אפשר לוותר בשבילן... ז"א למשל אם מנוי בבריכה עולה 100 ש"ח בחודש (אין לי מושג, אצלי יש בריכה מפלסטיק וכשבאים חברים (קטנים...) עושים בריכה גדולה לכולם), אז מורידים לדוג' 20 ש"ח מתקציב נעליים, 30 ש"ח מתקציב הבגדים, ו-50 מתקציב המכולת... לא יודעת בדיוק מה התקציב שלך, אבל הוא צריך להכיל בתוכו כל מה שאת צורכת.
אצלי, למשל, יש סעיף "ימי הולדת"- כל חודש שמה 150 ש"ח במעטפה (עשינו חשבון שנתי כמה ממוצע מוציאים מתנות וחילקנו לחודשים) ומצטבר, כשמגיע יומולדת מוציאים משם. אפשר גם לנסות לחסוך שם: לעשות מתנות (ראיתי דף שעוסק בזה כאן באתר), לקנות לחברים מהגן במשותף עם עוד הורים ככה שהמתנה תיראה מושקעת אבל ההשקעה של כל אחד יורדת, לילדים שלכם אולי להציע מתנה שלא עולה כסף, למשל לבת איזה צמיד או לא יודעת מה של אמא, או ארוחה אהובה וכאלה, או לחלופין לתת מתנה מנוי לבריכה או הצגה... ואז זה נותן לך 2 במחיר 1 )
יש סעיף "צעצועים לילדים" שכל חודש שמה 50 ש"ח ואז נגיד אם חודשיים- שלושה לא קניתי אז אני יכולה "להפגיז" במתנה שווה (התכנון הבא שלי: קורקינט ב-150 ש"ח. כיוון שהחודש קניתי אורגנית ב-100 ש"ח (שחסכתי בחודשיים), עכשיו אני מחכה 3 חודשים לקורקינט- אפילו שיש לי כסף מיותר בתקציב "מזומן" (לא סכום היסטרי אבל יש... זה כסף ל"בזבוזים"- נגיד אוכל בעבודה לי ולו (במקום פרוסות מהלחם של אתמול), יציאות- דברים שאם נגמר הכסף במעטפה ולא יהיה אז לא נורא, מחכים לתקציב הבא...), כי מה שנשאר מ"מזומן" הולך לחיסכון ואם ניקח משם לסעיפים אחרים אז לא יישאר לחיסכון.
שם המשחק- דחיית סיפוקים!
אף פעם לא הבנתי, את האנשים שאומרים "החודש אין כסף, נקנה X Y בחודש הבא...". כאילו- מה זה משנה אם החודש או בחודש הבא- זה אותו כסף, בכל מקרה זה כסף שמוציאים, לא? אז מתברר שלא! היום אני מבינה את המשפט. למשל אם רציתם ללכת להצגה ואמרת "בחודש הבא" יכול להיות שבחודש הזה הייתם הולכים ובחודש הבא הייתה עוד הצגה, והיה יוצא שתלכו ל-2 הצגות... ככה "חסכתם" הצגה.
וגם לפעמים אם לא קונים "בהתקפה" מגלים שההוצאה הייתה מיותרת, ויש תחושה טובה של שליטה, כמו למשל כשמנסים לאכול בריא ועומדים בפני עוגה שווה, מרגישים תחושת שליטה טובה כזו...
קרה לי לדוג' שראיתי פרסום לאיפור בהנחה, עם קופון, ולא הספקתי ללכת, ואחרי כמה ימים מצאתי את הקופון וזרקתי, כי אמרתי לעצמי שאם לא זכרתי כנראה שזה לא כל כך חשוב...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אם את רוצה תנסי לפרט את התקציב וננסה לראות מאיפה אפשר להעביר לטובת העיניין
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ובכל זאת קשה לנו לעמוד בתקציב
את מתכוונת שאתם מגיעים למינוס, או שאתם "מבזבזים" ואז פחות כסף הולך לחיסכון למטרות שלכם?
יש הבדל קטן...
במקרה הראשון, זה ממש חמור, לדעתי. אין שום הצדקה להוציא כסף שבעצם אין (סליחה על הניסוח הנחרץ, אני לא באמת רוצה להעביר ביקורת, רק להדגיש את ההבדל בין שתי אפשרויות).
במקרה השני, זה סתם חבל, כי אתם אוכלים לעצמכם את המטרות החשובות שלכם, בשביל סיפוק של רגע.
זה בעיקר מוכיח את התפיסה שלי (שכמה נחמד היה לי לשמוע אותה מפי אלון מהתוכנית "משפחה חורגת"), שהעוני קשור יותר לתפיסות שלנו במוח מאשר לכמות הכסף שאנחנו מכניסים.
הוצאות לא מתוכננות שקשורות לילדים, כמו ימי הולדת (שלהם ושל חברים), פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן, מנוי לבריכה או להצגות
איך יום הולדת של הילדים שלך יכול להיות לא מתוכנן?
את יודעת מראש מתי זה יהיה, ואת מתכננת את יום ההולדת בהתאם לאמצעים. יש כאלה שמזמינים מפעיל עם מתנפחים (הציעו לי אז צלצלתי פעם לברר. כששמעתי את המחיר הבנתי כמה זה מופרך מבחינתי (-: ), ויש כאלה שחוגגים בגן ציבורי עם כיבוד ביתי.
מה זה "פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן"?
אם אלה פעילויות שיקרות מדי לתקציב שלכם, אז אתם מצטערים, אבל אתם לא יכולים להצטרף. לא מוכרחים להגיד לחברים שהסיבה היא כלכלית (אם כי גם לא מוכרחים להסתיר: אולי יתברר שגם לחברים זה בעצם על חשבון המינוס והם יחליטו ללכת בעקבותיכם ולוותר (-: ), אבל אתם צריכים לעשות את השיקול ביניכם לבין עצמכם, ואם זה חורג מהתקציב לבילויים - לוותר.
"מנוי לבריכה או להצגות" - אני לא יודעת איפה אתם גרים, אצלנו בתל אביב אלה דברים יקרים בטירוף. מאות ואלפי שקלים. אם אני משפחה ש"לא עומדת בתקציב", זה הדבר הראשון שהייתי מקצצת.
מנוי לבריכה? אפשר ללכת לים בחינם.
מנוי להצגות? אם מאוד מאוד אוהבים הצגות, אולי מספיק אחת טובה בעונה?
את מתכוונת שאתם מגיעים למינוס, או שאתם "מבזבזים" ואז פחות כסף הולך לחיסכון למטרות שלכם?
יש הבדל קטן...
במקרה הראשון, זה ממש חמור, לדעתי. אין שום הצדקה להוציא כסף שבעצם אין (סליחה על הניסוח הנחרץ, אני לא באמת רוצה להעביר ביקורת, רק להדגיש את ההבדל בין שתי אפשרויות).
במקרה השני, זה סתם חבל, כי אתם אוכלים לעצמכם את המטרות החשובות שלכם, בשביל סיפוק של רגע.
זה בעיקר מוכיח את התפיסה שלי (שכמה נחמד היה לי לשמוע אותה מפי אלון מהתוכנית "משפחה חורגת"), שהעוני קשור יותר לתפיסות שלנו במוח מאשר לכמות הכסף שאנחנו מכניסים.
הוצאות לא מתוכננות שקשורות לילדים, כמו ימי הולדת (שלהם ושל חברים), פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן, מנוי לבריכה או להצגות
איך יום הולדת של הילדים שלך יכול להיות לא מתוכנן?
את יודעת מראש מתי זה יהיה, ואת מתכננת את יום ההולדת בהתאם לאמצעים. יש כאלה שמזמינים מפעיל עם מתנפחים (הציעו לי אז צלצלתי פעם לברר. כששמעתי את המחיר הבנתי כמה זה מופרך מבחינתי (-: ), ויש כאלה שחוגגים בגן ציבורי עם כיבוד ביתי.
מה זה "פעילויות שקשה לסרב להצטרף אליהן"?
אם אלה פעילויות שיקרות מדי לתקציב שלכם, אז אתם מצטערים, אבל אתם לא יכולים להצטרף. לא מוכרחים להגיד לחברים שהסיבה היא כלכלית (אם כי גם לא מוכרחים להסתיר: אולי יתברר שגם לחברים זה בעצם על חשבון המינוס והם יחליטו ללכת בעקבותיכם ולוותר (-: ), אבל אתם צריכים לעשות את השיקול ביניכם לבין עצמכם, ואם זה חורג מהתקציב לבילויים - לוותר.
"מנוי לבריכה או להצגות" - אני לא יודעת איפה אתם גרים, אצלנו בתל אביב אלה דברים יקרים בטירוף. מאות ואלפי שקלים. אם אני משפחה ש"לא עומדת בתקציב", זה הדבר הראשון שהייתי מקצצת.
מנוי לבריכה? אפשר ללכת לים בחינם.
מנוי להצגות? אם מאוד מאוד אוהבים הצגות, אולי מספיק אחת טובה בעונה?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
טוב, כולנו בדף הזה כי אנחנו רוצים להשתפר.
אני אמנם לא הייתי מעולם במינוס, ואין לי שום בעיה של "בזבזנות" או קניות אימפולסיביות של דברים שאני לא צריכה, אני מאוד מחושבת בהוצאות ומאוד "חותכת" בדברים שאין תקציב בשבילם, אז כאילו -
אבל אני מרגישה שאני לא מספיק עם היד על הדופק בזמן האחרון.
קשה לי משום מה לטפל בחשבונות. לא יודעת למה. ואנחנו מפסידים מזה כסף. סתם לדוגמא: חשבתי שההוצאות שלנו לכבלים עלו מפני שהאיש רכש משחקי ספורט. מסתבר שלא: הם פשוט גבו מאיתנו על "HOT VOD" שאני אפילו לא יודעת מה זה ובטח שלא רציתי את זה. הם הסכימו להפסיק, כשגילינו את זה, אבל סירבו להחזיר על חודשים קודמים. ויש עוד כאלה סעיפים נסתרים. כל הזמן כל מיני חברות גובות כסף שצריך לתפוס ולהחזיר מהן.
הדף הזה מועיל לי כי:
א. הוא מחזק אותי בנחישות שלי לשמור על התקציב ולחסוך (אנחנו חוסכים לבית).
ב. הוא נותן לי מוטיבציה לטפל בעניינים הכספיים שלנו.
אני אמנם לא הייתי מעולם במינוס, ואין לי שום בעיה של "בזבזנות" או קניות אימפולסיביות של דברים שאני לא צריכה, אני מאוד מחושבת בהוצאות ומאוד "חותכת" בדברים שאין תקציב בשבילם, אז כאילו -
אבל אני מרגישה שאני לא מספיק עם היד על הדופק בזמן האחרון.
קשה לי משום מה לטפל בחשבונות. לא יודעת למה. ואנחנו מפסידים מזה כסף. סתם לדוגמא: חשבתי שההוצאות שלנו לכבלים עלו מפני שהאיש רכש משחקי ספורט. מסתבר שלא: הם פשוט גבו מאיתנו על "HOT VOD" שאני אפילו לא יודעת מה זה ובטח שלא רציתי את זה. הם הסכימו להפסיק, כשגילינו את זה, אבל סירבו להחזיר על חודשים קודמים. ויש עוד כאלה סעיפים נסתרים. כל הזמן כל מיני חברות גובות כסף שצריך לתפוס ולהחזיר מהן.
הדף הזה מועיל לי כי:
א. הוא מחזק אותי בנחישות שלי לשמור על התקציב ולחסוך (אנחנו חוסכים לבית).
ב. הוא נותן לי מוטיבציה לטפל בעניינים הכספיים שלנו.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אוי בשמת, מה זה מוכר לי... כל שבוע אני מבטיחה לעצמי שאני הולכת לטפל ב"חופשת לידה" מביטוח לאומי... וזה לא קורה... וחבל לי על הכסף P-:
שרון ס
תודה, אבל די ברור לי איפה צריך פשוט להגביל באופן יותר חד משמעי, אני פשוט לא תמיד עומדת בזה.
יש סיפור מהתורה אני חושבת במעמד הר סיני (עברו שנים מאז פתחתי תנ"ך...) ויתקנו אותי מביני דבר אם אני טועה, שאהרון אומר לבנ"י להקים פסל מזהב, וכביכול זאת עבודת אלילים, אז איך הוא נתן להם? ההסבר: בנ"י רצו מאוד להתפלל למשהו מוחשי, ואם לא היו "מרשים" להם אז הם היו עושים בכל מקרה. אז בשביל לא להחטיא אותם, פשוט אהרון נתן להם לבנות את העגל.
מה שאני באה להגיד, זה שאם את יודעת שמשהו מסויים ממש קשה עד בלתי אפשרי להימנע (ואני כאן מבינה אותך מאוד)- אז "כשאי אפשר להלחם איתם- תעברי לצד שלהם"... תקציבי לזה כסף, רק תראי מאיפה אפשר לקחת את הכסף הזה, ואם זה "שווה" בשבילך. לא לכל אחד מתאימה פשטות מרצון , וגם לא בכל מידה- ז"א אני לדוג' חיה חיים מאוד פשוטים (בית קטן, דברים יד 2 לילדים, לא מוציאה יותר מידי על עצמי בבגדים, איפור, בשמים וכו')- אבל כן יש סעיף בתקציב לצעצועים לילדים, למרות שאני יודעת שזה לא הכרחי להם, אני יודעת שילדים אוהבים הכי הרבה את הגרוטאות שיש בבית, ועדיין קשה לי לא לקנות בכלל. אז אני ממתנת, ומכניסה לתקציב, וככה זה לא "לא" מוחלט אלא הגבלה.
אם הילדים שלך כבר גדולים- את יכולה לשתף אותם בהחלטות- למשל לתת להם דמי כיס ולתת להם להחליט אם הם רוצים בגדים יותר יקרים או לקנות בגדים זולים וללכת לחוג או... ובנוסף יש כאן ערך מוסף כי את מלמדת אותם כלי חשוב של תכנון תקציבי.
שרון ס
תודה, אבל די ברור לי איפה צריך פשוט להגביל באופן יותר חד משמעי, אני פשוט לא תמיד עומדת בזה.
יש סיפור מהתורה אני חושבת במעמד הר סיני (עברו שנים מאז פתחתי תנ"ך...) ויתקנו אותי מביני דבר אם אני טועה, שאהרון אומר לבנ"י להקים פסל מזהב, וכביכול זאת עבודת אלילים, אז איך הוא נתן להם? ההסבר: בנ"י רצו מאוד להתפלל למשהו מוחשי, ואם לא היו "מרשים" להם אז הם היו עושים בכל מקרה. אז בשביל לא להחטיא אותם, פשוט אהרון נתן להם לבנות את העגל.
מה שאני באה להגיד, זה שאם את יודעת שמשהו מסויים ממש קשה עד בלתי אפשרי להימנע (ואני כאן מבינה אותך מאוד)- אז "כשאי אפשר להלחם איתם- תעברי לצד שלהם"... תקציבי לזה כסף, רק תראי מאיפה אפשר לקחת את הכסף הזה, ואם זה "שווה" בשבילך. לא לכל אחד מתאימה פשטות מרצון , וגם לא בכל מידה- ז"א אני לדוג' חיה חיים מאוד פשוטים (בית קטן, דברים יד 2 לילדים, לא מוציאה יותר מידי על עצמי בבגדים, איפור, בשמים וכו')- אבל כן יש סעיף בתקציב לצעצועים לילדים, למרות שאני יודעת שזה לא הכרחי להם, אני יודעת שילדים אוהבים הכי הרבה את הגרוטאות שיש בבית, ועדיין קשה לי לא לקנות בכלל. אז אני ממתנת, ומכניסה לתקציב, וככה זה לא "לא" מוחלט אלא הגבלה.
אם הילדים שלך כבר גדולים- את יכולה לשתף אותם בהחלטות- למשל לתת להם דמי כיס ולתת להם להחליט אם הם רוצים בגדים יותר יקרים או לקנות בגדים זולים וללכת לחוג או... ובנוסף יש כאן ערך מוסף כי את מלמדת אותם כלי חשוב של תכנון תקציבי.
להגיע לחירות כלכלית 3
אני מוציאה את החלק שלי בקשר לשיחה איתך, גינג'ית. אין לי צורך בו. שמרי על הטמפרמנט...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הילדים שלי הרבה יותר חסכוניים ממני..
אז אולי להעביר את האחריות אליהם? ז"א לתת להם סכום (אפילו לא פיזית אלא "על הנייר") בערך כמה שצריך לחוגים וכו' כמה שנראה לך הגיוני ביחס להכנסות שלכם, והם יחליטו מה הם מעדיפים לעשות איתו, וככה לא תרגישי רע אם לא הלכתם להצגה או לבריכה כי זו הייתה החלטה של הילדים ללכת לחוג או לקנות צעצוע בגלל זה?
אז אולי להעביר את האחריות אליהם? ז"א לתת להם סכום (אפילו לא פיזית אלא "על הנייר") בערך כמה שצריך לחוגים וכו' כמה שנראה לך הגיוני ביחס להכנסות שלכם, והם יחליטו מה הם מעדיפים לעשות איתו, וככה לא תרגישי רע אם לא הלכתם להצגה או לבריכה כי זו הייתה החלטה של הילדים ללכת לחוג או לקנות צעצוע בגלל זה?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
@}
בהצלחה!
בהצלחה!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
יש רגישות גדולה יותר כשזה מגיע לילדים כי זה נוגע בנקודות כואבות מהילדות שלנו. אם ילד אומר שהוא חיב משהו כי לכולם יש זה מפעיל אצל רוב ההורים תחושה מאוד מוכרת של נבדלות, חוסר התאמה ופחד מניכור. ובזמן שלהורה אכפת פחות ללבוש בגדים משנה שעברה, לילד הוא יקנה חדשים כדי לא לפגוע בסטטוס החברתי שלו (לכאורה). למרות שיש לי תחושה שרוב הכותבים פה הם הורים לילדים שעדיין לא הגיעו לגילאים האלה.
להגיע לחירות כלכלית 3
ובזמן שלהורה אכפת פחות ללבוש בגדים משנה שעברה, לילד הוא יקנה חדשים כדי לא לפגוע בסטטוס החברתי שלו (לכאורה). למרות שיש לי תחושה שרוב הכותבים פה הם הורים לילדים שעדיין לא הגיעו לגילאים האלה.
יש כאן כמה נקודות שונות, כבר לא פה .
ילדים הם במצב גדילה תמידי ולכן כל שנה הם צריכים בגדים גדולים יותר.
אם יש ממי לקבל זה נפלא אבל בגיל ההתבגרות הם פחות מוכנים לקבל. רק אם זה בגדים שנראים חדשים ושהם מתאימים לסגנון בחברה שלהם.
אם זה בן, בדרך כלל זה יותר קל. עדיין, חשוב שזה יהיה מותאם לסביבה.
אצלי, ששני ילדיי בגיל ההתבגרות, אנחנו עוברים בתחילת העונה על הבגדים הישנים.
הבגדים הקטנים נארזים לתרומה.
הבגדים הטובים- הם ממיינים ומחליטים מה ישאר איתם לעונה הקרובה.
אנחנו משלימים (יחד איתם) את הקניות כך שיהיו 6 חולצות, כנ"ל מכנסיים, 4 סווצ'ר, 1 מעיל.
במילא אני מכבסת לפחות פעם בשבוע את הבגדים אז זה מתאים למחזוריות.
אם הם רוצים יותר- הם קונים מכספם שאותו קיבלו מעבודה או ממתנות.
אגב, מכספם הם לא אוהבים להוציא על בגדים אז הם התרגלו לצניעות...
יש כאן כמה נקודות שונות, כבר לא פה .
ילדים הם במצב גדילה תמידי ולכן כל שנה הם צריכים בגדים גדולים יותר.
אם יש ממי לקבל זה נפלא אבל בגיל ההתבגרות הם פחות מוכנים לקבל. רק אם זה בגדים שנראים חדשים ושהם מתאימים לסגנון בחברה שלהם.
אם זה בן, בדרך כלל זה יותר קל. עדיין, חשוב שזה יהיה מותאם לסביבה.
אצלי, ששני ילדיי בגיל ההתבגרות, אנחנו עוברים בתחילת העונה על הבגדים הישנים.
הבגדים הקטנים נארזים לתרומה.
הבגדים הטובים- הם ממיינים ומחליטים מה ישאר איתם לעונה הקרובה.
אנחנו משלימים (יחד איתם) את הקניות כך שיהיו 6 חולצות, כנ"ל מכנסיים, 4 סווצ'ר, 1 מעיל.
במילא אני מכבסת לפחות פעם בשבוע את הבגדים אז זה מתאים למחזוריות.
אם הם רוצים יותר- הם קונים מכספם שאותו קיבלו מעבודה או ממתנות.
אגב, מכספם הם לא אוהבים להוציא על בגדים אז הם התרגלו לצניעות...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
יש לי סיפור כלכלי טרי טרי מהיום. אספר אותו אחרי שאחזור מהעסק. הסיפור הוא מה זה מאלף ואני בטוחה שהוא קורה עשרות פעמים ביום עם תוצאות שונות. מדובר ב"עבודה בעיניים" של בנק עלינו.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הגיע זמן שאכתוב, אך אני עדיין לא מוצאת מילים. עלי להלחם ולא לכתוב כרגע, אחרי המלחמה אכתוב ואסביר...הסיפור יש פוטנציאל גבוה ללמידה. אכן מדובר במלחמה לא פחות חשובה מזו השניה עם הלבנון.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הזכרת לי משהו חשוב - למי שביטל את מסגרת האשראי שלו, זאת אומרת לא יכול להיכנס למינוס, יש עדיין טריק של הבנק לגבות ריבית מופרזת - אם כמות הרכישות בכרטיס האשראי חורגת ממה שיש בחשבון, וכרטיס האשראי שייך לבנק, הבנק עדיין מוריד את הכסף מהחשבון - הוא לא מקפיץ אותו _כמו שצ'ק יחזור), אלא מוריד את הכסף מהחשבון ומכניס את הלקוח לריבית חריגה.
להגיע לחירות כלכלית 3
זו שיטה שלמדתי לאהוב. פעם זה היה מעצבן אותי אצל אמא שלי או בנה"ז שלי, אבל לאט לאט ראיתי כמה היא גאונית. לא הבנתי למה הם כל הזמן אומרים לי דברים כמו "זה לא דחוף" על דברים שחשבתי לקנות. אני רציתי לקנות הכל היום-היום. אבל אז התחלתי לראות מה קורה. נניח אני רוצה לקנות משהו כמו לדוגמא מצעים למיטה (או רואה מבצע בחנות). אז אני אומרת לעצמי, אוקיי, זה על הרשימה שלי. ואז עובר קצת זמן ויש מבצע יותר טוב אולי, או שפתאום אני חושבת על זה יותר ואומרת לעצמי, וואלה יש לך מספיק מצעים, או שפתאום קורה שבדיוק קיבלתי משהו במתנה לחג ואפשר להחליף את זה במצעים. בקיצור לקנות אפשר תמיד, לא חייבים עכשיו וזה עובד אצלי טוב מאוד (ויוצא שאני קונה הרבה פחות).
גיליתי שאישית זה נותן לי סיפוק נפשי הידיעה שאני יכולה לקנות את זה, שמותר לי ויש לי כסף, עד כדי כך שהרבה פעמים אני לא צריכה אפילו לקנות את זה. יש דברים שבא לי לקנות אותם והם יקרים, כמו רהיטים, וסיכמתי עם בנה"ז שמתישהו נקנה, ובינתיים אנחנו דוחים את זה שנים ובינתיים חיים בסבבה עם הישנים. יודעים שמתישהו נקנה אותם... וזה מספיק לי.
נושא שאני חושבת עליו בזמן האחרון הוא לחשוב בסכומים ולא באחוזים. זה לא משנה אם משהו הוא בהנחה של 10% אלא כמה הוא עולה בש"ח. אני בתהליך כבר כמה חודשים לבדוק את כל הפנסיות והביטוחים והדברים האלה, וכשמשלמים על משהו 2% דמי ניהול או משהו כזה, זה נשמע די מעט (יעני 2 זה מספר קטן (-: ), אבל כשעושים את החישוב המספרי ואומרים, וואלה, זה עולה לי נניח 1000 ש"ח בחודש דמי ניהול, אאוצ', זה מזעזע. ואז להוציא 500 ש"ח שמישהו לא אנטרסנטי יעבור לי על הניירות וימליץ לי על שינויים, כבר לא נראה יקר כל כך... אותו דבר עם הריבית על המשכנתא. הסכומים שמשלמים מדי חודש כריבית הם מזעזעים. לקחתי לעצמי כמטרה עליונה לחסל את המשכנתא במהירות האפשרית.
בהצלחה
זו שיטה שלמדתי לאהוב. פעם זה היה מעצבן אותי אצל אמא שלי או בנה"ז שלי, אבל לאט לאט ראיתי כמה היא גאונית. לא הבנתי למה הם כל הזמן אומרים לי דברים כמו "זה לא דחוף" על דברים שחשבתי לקנות. אני רציתי לקנות הכל היום-היום. אבל אז התחלתי לראות מה קורה. נניח אני רוצה לקנות משהו כמו לדוגמא מצעים למיטה (או רואה מבצע בחנות). אז אני אומרת לעצמי, אוקיי, זה על הרשימה שלי. ואז עובר קצת זמן ויש מבצע יותר טוב אולי, או שפתאום אני חושבת על זה יותר ואומרת לעצמי, וואלה יש לך מספיק מצעים, או שפתאום קורה שבדיוק קיבלתי משהו במתנה לחג ואפשר להחליף את זה במצעים. בקיצור לקנות אפשר תמיד, לא חייבים עכשיו וזה עובד אצלי טוב מאוד (ויוצא שאני קונה הרבה פחות).
גיליתי שאישית זה נותן לי סיפוק נפשי הידיעה שאני יכולה לקנות את זה, שמותר לי ויש לי כסף, עד כדי כך שהרבה פעמים אני לא צריכה אפילו לקנות את זה. יש דברים שבא לי לקנות אותם והם יקרים, כמו רהיטים, וסיכמתי עם בנה"ז שמתישהו נקנה, ובינתיים אנחנו דוחים את זה שנים ובינתיים חיים בסבבה עם הישנים. יודעים שמתישהו נקנה אותם... וזה מספיק לי.
נושא שאני חושבת עליו בזמן האחרון הוא לחשוב בסכומים ולא באחוזים. זה לא משנה אם משהו הוא בהנחה של 10% אלא כמה הוא עולה בש"ח. אני בתהליך כבר כמה חודשים לבדוק את כל הפנסיות והביטוחים והדברים האלה, וכשמשלמים על משהו 2% דמי ניהול או משהו כזה, זה נשמע די מעט (יעני 2 זה מספר קטן (-: ), אבל כשעושים את החישוב המספרי ואומרים, וואלה, זה עולה לי נניח 1000 ש"ח בחודש דמי ניהול, אאוצ', זה מזעזע. ואז להוציא 500 ש"ח שמישהו לא אנטרסנטי יעבור לי על הניירות וימליץ לי על שינויים, כבר לא נראה יקר כל כך... אותו דבר עם הריבית על המשכנתא. הסכומים שמשלמים מדי חודש כריבית הם מזעזעים. לקחתי לעצמי כמטרה עליונה לחסל את המשכנתא במהירות האפשרית.
בהצלחה
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אלא מוריד את הכסף מהחשבון
זה נראהלי ברור לא ?
מה רצית שהם יעשו יחזירו את הכרטיס ?
הרי בגללזה מקומות לא מקבלים יותר צ'קים (כי חזרו להם )וכרטיס אשראי זה כסף מבוטח .
וגם אב כל האוברים
זה נראהלי ברור לא ?
הרי בגללזה מקומות לא מקבלים יותר צ'קים (כי חזרו להם )וכרטיס אשראי זה כסף מבוטח .
וגם אב כל האוברים
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נושא שאני חושבת עליו בזמן האחרון הוא לחשוב בסכומים ולא באחוזים. זה לא משנה אם משהו הוא בהנחה של 10% אלא כמה הוא עולה בש"ח
וואו, אני עושה את זה תמיד.
כמו שאני תמיד "מתרגמת" את המחירים האלה עם ה-0.99 למחיר האמיתי. אל תרשמו לי 14.90 - זה 15.
וואו, אני עושה את זה תמיד.
כמו שאני תמיד "מתרגמת" את המחירים האלה עם ה-0.99 למחיר האמיתי. אל תרשמו לי 14.90 - זה 15.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה לא משנה אם משהו הוא בהנחה של 10% אלא כמה הוא עולה בש"ח
זה הוויכוח הקבוע שלי עם החותנת: "זה היה במבצע,שלוש במאה."
"אבל עדיין הוצאת מאה שקלים!"
זה לא עוזר, מפני שהיא מתקשרת עם העולם כמעט רק דרך הקניות שלה. מדהים לראות איך היא מצליחה להיות קונה כפייתית וחסכנית כפייתית באותו זמן. אם זה לא היה במבצע - זה יקר. פעם באתי להחליף איזה בגד שהיא קנתה לילדה במבצע סוף-עונה ב"ילדותי" - במצב רגיל היא לא תדרוך שם כי הם באמת יקרים - וגיליתי להפתעתה של המוכרת שהחותנת שלי קיבלה עוד איזה כמה אחוזי הנחה... לא התקשיתי לדמיין אותה מתמקחת - ובצדק, הם אכן יקרים, גם במכירות סוף העונה. אז אל תקני! אבל היא חייבת, יש מבצע.
טוב, זה כל כך לא יפה לרכל עליה ככה - בזכותה אני כמעט לא מוציאה כסף על בגדים לילדים. הנה, עכשיו אלך לשאול את הבן של החותנת אם זה נראה לו מוסרי לקבל ממנה כסף לנעליים לילדה (הרגל גדלה). אני חושבת שזה לא מוסרי, והוא סובל מזה שזאת הדרך היחידה לתקשר עם אמא שלו. אבל היא ממש רוצה לתת.
זה הוויכוח הקבוע שלי עם החותנת: "זה היה במבצע,שלוש במאה."
"אבל עדיין הוצאת מאה שקלים!"
זה לא עוזר, מפני שהיא מתקשרת עם העולם כמעט רק דרך הקניות שלה. מדהים לראות איך היא מצליחה להיות קונה כפייתית וחסכנית כפייתית באותו זמן. אם זה לא היה במבצע - זה יקר. פעם באתי להחליף איזה בגד שהיא קנתה לילדה במבצע סוף-עונה ב"ילדותי" - במצב רגיל היא לא תדרוך שם כי הם באמת יקרים - וגיליתי להפתעתה של המוכרת שהחותנת שלי קיבלה עוד איזה כמה אחוזי הנחה... לא התקשיתי לדמיין אותה מתמקחת - ובצדק, הם אכן יקרים, גם במכירות סוף העונה. אז אל תקני! אבל היא חייבת, יש מבצע.
טוב, זה כל כך לא יפה לרכל עליה ככה - בזכותה אני כמעט לא מוציאה כסף על בגדים לילדים. הנה, עכשיו אלך לשאול את הבן של החותנת אם זה נראה לו מוסרי לקבל ממנה כסף לנעליים לילדה (הרגל גדלה). אני חושבת שזה לא מוסרי, והוא סובל מזה שזאת הדרך היחידה לתקשר עם אמא שלו. אבל היא ממש רוצה לתת.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אבל היא ממש רוצה לתת
תנו לה לתת. היא מרגישה שהיא תורמת, וזה למטרה ראויה ונחוצה. לא איזה אגרטל...
(לא שיש לי משהו נגד אגרטלים, אבל אפשר גם לחסוך עליהם, בניגוד לנעליים לרגל שגדלה).
אגב "ילדותי": יקרים בטירוף, אבל פעם חיפשתי גרביים עבים לילד ומצאתי רק שם. והאמת? הם פשוט באיכות טובה. כבר שנה שנייה ששני הזוגות בסבב לחוץ מכביסה לרגל לכביסה לרגל (יש מעט זוגות גרביים) והם מעולים כמו חדשים, ונעימים ויפים. היה שווה את המחיר.
תנו לה לתת. היא מרגישה שהיא תורמת, וזה למטרה ראויה ונחוצה. לא איזה אגרטל...
(לא שיש לי משהו נגד אגרטלים, אבל אפשר גם לחסוך עליהם, בניגוד לנעליים לרגל שגדלה).
אגב "ילדותי": יקרים בטירוף, אבל פעם חיפשתי גרביים עבים לילד ומצאתי רק שם. והאמת? הם פשוט באיכות טובה. כבר שנה שנייה ששני הזוגות בסבב לחוץ מכביסה לרגל לכביסה לרגל (יש מעט זוגות גרביים) והם מעולים כמו חדשים, ונעימים ויפים. היה שווה את המחיר.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
תנו לה לתת. היא מרגישה שהיא תורמת, וזה למטרה ראויה ונחוצה.
אולי באמת ניתן לה. יש הבדל בין המצב איתה עכשיו ומה שהיה קודם: קודם היא היתה מביאה בגלל שהיא עברה באיזו חנות ולא יכלה להתאפק. עכשיו אני מנסה לתעל את זה. ביקשתי ממנה משהו שהייתי צריכה ולא הצלחתי להגיע לשוק לחפש - תחתונים לבן וגרביים לבת - והתניתי את זה במפורש בזה שלא תקנה שום דבר אחר. וזה הצליח, והאמת שזה כיף לי שהקטנצ'יק כל פעם שהוא לובש תחתונים מציין את שמה של הסבתא שקנתה לו אותם. כי עם הגדולה - היא כבר קוראת לה "הסבתא הקונה שלי" ואפילו אומרת לה לפעמים שלא צריך כשהיא באה עם חבילות. ברור שהיא קלטה את האמביוולנטיות שלנו בקשר לזה. טוב, זה כבר גולש לדיון שלא שייך לכאן, אבל באמת שיש לנו קושי לבקש ממנה, בגלל שבזה פחות או יותר מסתכמים היחסים שלנו איתה.
בקשר ל"ילדותי" - אני מתה על חלק מהעיצובים שלהם, בעיקר הבדים והגזרות של החצאיות. ואכן, החצאיות שיש לנו משם הן האהובות ביותר ולכן והשימושיות ביותר. ומדובר בילדה שהפסיקה לחלוטין ללבוש מכנסיים לפני כשנה.
אולי באמת ניתן לה. יש הבדל בין המצב איתה עכשיו ומה שהיה קודם: קודם היא היתה מביאה בגלל שהיא עברה באיזו חנות ולא יכלה להתאפק. עכשיו אני מנסה לתעל את זה. ביקשתי ממנה משהו שהייתי צריכה ולא הצלחתי להגיע לשוק לחפש - תחתונים לבן וגרביים לבת - והתניתי את זה במפורש בזה שלא תקנה שום דבר אחר. וזה הצליח, והאמת שזה כיף לי שהקטנצ'יק כל פעם שהוא לובש תחתונים מציין את שמה של הסבתא שקנתה לו אותם. כי עם הגדולה - היא כבר קוראת לה "הסבתא הקונה שלי" ואפילו אומרת לה לפעמים שלא צריך כשהיא באה עם חבילות. ברור שהיא קלטה את האמביוולנטיות שלנו בקשר לזה. טוב, זה כבר גולש לדיון שלא שייך לכאן, אבל באמת שיש לנו קושי לבקש ממנה, בגלל שבזה פחות או יותר מסתכמים היחסים שלנו איתה.
בקשר ל"ילדותי" - אני מתה על חלק מהעיצובים שלהם, בעיקר הבדים והגזרות של החצאיות. ואכן, החצאיות שיש לנו משם הן האהובות ביותר ולכן והשימושיות ביותר. ומדובר בילדה שהפסיקה לחלוטין ללבוש מכנסיים לפני כשנה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
_אלא מוריד את הכסף מהחשבון
זה נראהלי ברור לא ?
וגם אב כל האוברים_
אם יש לי חשבון בבנק לאומי וכרטיס האשראי שלי הוא ויזה כאל, והחיובים בו גדולים ממה שיש לי בחשבון, הכרטיס יוקפא. כי הכרטיס הוא לא של הבנק, והבנק לא ערב לו. אם יש לי חשבון בלאומי והכרטיס הוא ויזה לאומי, בנק לאומי בכיף יקח את הכסף ויחייב אותי על ריבית אקסטרה מיוחדת בגלל שאני בחריגה ממסגרת האשראי - כמו לפני החוק.
זה נראהלי ברור לא ?
וגם אב כל האוברים_
אם יש לי חשבון בבנק לאומי וכרטיס האשראי שלי הוא ויזה כאל, והחיובים בו גדולים ממה שיש לי בחשבון, הכרטיס יוקפא. כי הכרטיס הוא לא של הבנק, והבנק לא ערב לו. אם יש לי חשבון בלאומי והכרטיס הוא ויזה לאומי, בנק לאומי בכיף יקח את הכסף ויחייב אותי על ריבית אקסטרה מיוחדת בגלל שאני בחריגה ממסגרת האשראי - כמו לפני החוק.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לא יאומן, אבל קורה. בעצם, מבחינת הבנקים אין שום דבר שאי אפשר להאמין. עוד קצת ואמצאה זמן לכתוב.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הכרטיס יוקפא
אולי, אבל היי בטוחה שהם יגבו ממך את הכסף (עם ריבית )
ועניות דעתי גם בצדק- זה אומנם היה כסף מכורטס אבל הוצאת אותו נכון?(אני מניחה שלא את אבל בעל הכרטיס)
אז מי אמור לשלם את החשבון ?
שרי אריסון?
אולי, אבל היי בטוחה שהם יגבו ממך את הכסף (עם ריבית )
ועניות דעתי גם בצדק- זה אומנם היה כסף מכורטס אבל הוצאת אותו נכון?(אני מניחה שלא את אבל בעל הכרטיס)
אז מי אמור לשלם את החשבון ?
שרי אריסון?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
במקרה הספציפי הזה שילמתי עבור כנס מקצועי. לא ידעתי שהחברה גובה דרך חברה בחו"ל כך שהתשלום ירד מהחשבון באותו יום - לא בתחילת החודש. אבל נניח והכרטיס נגנב? או שנעשה בו שימוש על ידי מישהו שאינו מורשה? ובלי שום קשר אם החוק אומר שלא נכנסים למינוס לא נכנסים למינוס - הבנק לא רשאי לכבד חיובים כאלה. אם הייתי משלמת בצק הוא לא היה יורד - היו מחזירים אותו. לחברת האשראי יש ביטוח כנגד עסקאות לא ממומשות - הם מוגנים.
בעיני זה לא חוקי.
בעיני זה לא חוקי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לא נכנסים למינוס
זה חוק לאנשים לא לבנק
הכרטיס נגנב יחזירו לך את הכסף נעשה בו שימוש על ידי מישהו שאינו מורשה יבררו איךזה קרה וימצאו דרך לפצות \או לא אותך .
האחריות להיות במצב מאוזן בחשבון בנק היא שלך לא של הבנק .
היו מחזירים אותו
נכון לכן היום אי אפשר לשלם בצ'קים בשום מקום .
זה חוק לאנשים לא לבנק
הכרטיס נגנב יחזירו לך את הכסף נעשה בו שימוש על ידי מישהו שאינו מורשה יבררו איךזה קרה וימצאו דרך לפצות \או לא אותך .
האחריות להיות במצב מאוזן בחשבון בנק היא שלך לא של הבנק .
היו מחזירים אותו
נכון לכן היום אי אפשר לשלם בצ'קים בשום מקום .
-
להגיע לחירות כלכלית 3
עכשיו תקראו את סיפורי. יש לי ערבות בנקאית. אני משלמת כל חידוש של ערבות 2% עמלה כל שנה. זה יוצא 100 שקל. פקיד בנק התקשר. סוכם שחידוש ערבות יעלה כמו כל השנים, שזה לא עריכת מסמכים חדשים , אלא חידוש ערבות שכבר קיימת. דרך אגב זה פקיד כנראה חדש שאני לא מכירה. אני הולכת שמחה ומרוצה לבנק לחדש את הערבות. הנסיון שלי כבר מזמן לימד אותי שכדאי לקרוא,גם כאשר יש הסכם בעל פה.ואז מה אני רואה???? אכן כתוב שמחיר הערבות היא 2% מגובה הסכום, אבל כמה שורות למטה , בכתב יד רשום 380 שקל. לא חתמתי. כעבור שעה אני מקבלת טלפון מס" 1 שבו הוסבר לי שזה עכשיו נוהל חדש וזה המחיר של הערבות. לא הסכמתי. כעבור שעה טלפון מס" 2 מהבנק בנוסח " אני מוכן ללכת לקראתך ולעשות את המחיר 250 שקל" לא הסכמתי. למחרת, כאשר התקשרתי לדבר להציע את הצעתי בקשר לערבות , אמרו לי שמעכשיו החשבון שלי ינוהל במחלקה אישית ולא עסקית, כמו שנוהל עד עכשיו...כאילו אני אירן ומפעילים נגדי סנקציות.כאילו מענישים אותי על כך שלא הסכמתי לשלם פי 4 מאשר שילמתי בעבר.
במקום לשלם את העמלה על הערבות , העברתי את סכום הכסף לגורם שבשבילו סידרתי בעבר ערבות כל שנה ולא שילמתי בכלל את העמלה לבנק. את 250 שקל אומנם חסכתי, אך עכשיו יש למזער את הנזקים שהבנק יחפש לעשות לי כסנקציאות. כך מתנהל הבנק כאשר הלקוח מתנהל מולו מעמדת כוח.
במקום לשלם את העמלה על הערבות , העברתי את סכום הכסף לגורם שבשבילו סידרתי בעבר ערבות כל שנה ולא שילמתי בכלל את העמלה לבנק. את 250 שקל אומנם חסכתי, אך עכשיו יש למזער את הנזקים שהבנק יחפש לעשות לי כסנקציאות. כך מתנהל הבנק כאשר הלקוח מתנהל מולו מעמדת כוח.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הבנק חייב להיות תמיד מול לקוח חזק יותר ומהיר יותר...אכן מלחמה. הלקוח חייב להיות חזק ומהיר מחשבה ...זה לא משחק פשוט.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
היום הלכתי עם מישהו לבנק לנסות להסדיר חוב של 115K ש"ח .
להפתעתי בלי הינד עפעף סגן מנהל הסניף הסכים לותר לנו על 15K מתוך הסכום (כלומר כל הריביות ) בלי ויכוח פשוט ביקשתי .
לי אין הרבה התנהלות מול בנקים - אבל כנראה שאכן מדובר בדבר שקשה מאוד להבין
להפתעתי בלי הינד עפעף סגן מנהל הסניף הסכים לותר לנו על 15K מתוך הסכום (כלומר כל הריביות ) בלי ויכוח פשוט ביקשתי .
לי אין הרבה התנהלות מול בנקים - אבל כנראה שאכן מדובר בדבר שקשה מאוד להבין
-
- הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
- דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*
להגיע לחירות כלכלית 3
מדינת הקומבינות ( ! ) אפשר להתקמבן עם כולם: בנקים, כורים אטומים, ממשלה, נמל, רכבת, משרד הביטחון, משטרה, מס הכנסה, ביטוח לאומי, בית משפט, רואי חשבון, לשכת תעסוקה, משרד הפנים, קופות חולים, אוניברסיטאות.., כל מקום יש אפשר להתקמבן, ואם תהיו ממש קומבינטורים תוכלו להיבחר ולהיות ראש ממשלת מדינת הקומבינות !
להגיע לחירות כלכלית 3
שלום לכולם,
במסגרת שיטוטיי באינטרנט מצאתי קובץ Excell לניהול תקציב משפחתי. קובץ פשוט ונראה גם יעיל (אני מתחיל לעבוד אתו החודש).
אין לי מושג כיצד והאם אפשר לצרף קבצים להודעות באתר, אך אני עדיין רוצה לשתף...
מי שמעוניין/ת, מוזמן/ת לכתוב לי ל: [email protected].
כל טוב,
רועי.
במסגרת שיטוטיי באינטרנט מצאתי קובץ Excell לניהול תקציב משפחתי. קובץ פשוט ונראה גם יעיל (אני מתחיל לעבוד אתו החודש).
אין לי מושג כיצד והאם אפשר לצרף קבצים להודעות באתר, אך אני עדיין רוצה לשתף...
מי שמעוניין/ת, מוזמן/ת לכתוב לי ל: [email protected].
כל טוב,
רועי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה חוק לאנשים לא לבנק
גם לבנק - החוק נועד למנוע מהבנק להכניס את הלקוח לחריגה ולגבות על זה ריבית מטורפת, וכך להכניס את הלקוח לבעיות כלכליות גדולות יותר. אני מסתכלת על זה נקי - אסור לחרוג אז אסור - צקים מתבטלים ועסקאות חוזרות. בלי אפליה בין כרטיסי אשראי, בלי אפליה בין סוגי עסקאות. יש עוד תשלומים שיורדים למינוס - ריבית שמשולמת לבנק והלוואות לבנק. כך הסבירה לי המנהלת בסניף. אז ללקוח אסור לחרוג כדי לקנות טלויזיה ולחם - אבל מותר לו לחרוג כדי לשלם לבנק. קצת מסריח לא?
בכל מקרה גיימס אל תתני להם להפחיד אותך - מקסימום תעברי בנק או סניף. כמו לקנות פלאפל במקום אחר. אלה לא קומבינות, ההתמקחות על המחיר, אלה חוקי השוק. כבר כתבתי פה מה ההבדל בין גיגולו לסתם בחור?
גם לבנק - החוק נועד למנוע מהבנק להכניס את הלקוח לחריגה ולגבות על זה ריבית מטורפת, וכך להכניס את הלקוח לבעיות כלכליות גדולות יותר. אני מסתכלת על זה נקי - אסור לחרוג אז אסור - צקים מתבטלים ועסקאות חוזרות. בלי אפליה בין כרטיסי אשראי, בלי אפליה בין סוגי עסקאות. יש עוד תשלומים שיורדים למינוס - ריבית שמשולמת לבנק והלוואות לבנק. כך הסבירה לי המנהלת בסניף. אז ללקוח אסור לחרוג כדי לקנות טלויזיה ולחם - אבל מותר לו לחרוג כדי לשלם לבנק. קצת מסריח לא?
בכל מקרה גיימס אל תתני להם להפחיד אותך - מקסימום תעברי בנק או סניף. כמו לקנות פלאפל במקום אחר. אלה לא קומבינות, ההתמקחות על המחיר, אלה חוקי השוק. כבר כתבתי פה מה ההבדל בין גיגולו לסתם בחור?
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
להגיע לחירות כלכלית 3
כבר כתבתי פה מה ההבדל בין גיגולו לסתם בחור?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
http://world.themarker.com/tmc/article. ... ra20071202 2789362[/po]&layer=hp&layer2=&layer3=world
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כבר כתבתי פה מה ההבדל בין גיגולו לסתם בחור?
לא, מה?
לא, מה?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נוגה-נוגה, זה נחמד, אבל לא כל כך קשור לא לגיגולו ולא לבחור. לעבור בנק זה קל, אבל זה לא תמיד פתרון יעיל ונכון. גם לותק בבנק מסוים יש משמעות, לטוב ולרע.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ג'ימס, לא לייבש אותי!
סתם בחור מתחיל עם בחורה אחת, היא אומרת לו "לא" והוא מנסה אחת אחרת בשנה הבאה. ג'יגולו מתחיל עם בחורה אחת, היא אומרת לו "לא" והוא עובר מייד לבחורה הבאה. מתישהו מישהי תגיד לו "כן" - זה עניין של התמדה.
סתם בחור מתחיל עם בחורה אחת, היא אומרת לו "לא" והוא מנסה אחת אחרת בשנה הבאה. ג'יגולו מתחיל עם בחורה אחת, היא אומרת לו "לא" והוא עובר מייד לבחורה הבאה. מתישהו מישהי תגיד לו "כן" - זה עניין של התמדה.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
להגיע לחירות כלכלית 3
ולי היה לי בראש משהו אחר לגמרי...
< חשבתי שהתכוונת לעדכון של הבדיחה התפלה "מה ההבדל בין זונה לסתם אשה? המחיר!" >
< חשבתי שהתכוונת לעדכון של הבדיחה התפלה "מה ההבדל בין זונה לסתם אשה? המחיר!" >
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לותק בבנק מסוים יש משמעות,
במה נראה לך שהיא באה לידי ביטוי כי זה משהו שחשבתי עליו הרבה השבוע
אשמח לשמוע את דעתכן
במה נראה לך שהיא באה לידי ביטוי כי זה משהו שחשבתי עליו הרבה השבוע
אשמח לשמוע את דעתכן
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
- דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*
להגיע לחירות כלכלית 3
רועי, אם מצאת ברשת אז פשוט תן קישור.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אם יש לך ותק בבנק מסוים, קרוב לודאי שיש לך שם גם מה שנקרא "מוצרים פיננסיים". הבנק "מכיר" אותך ואת ההתנהגות הכלכלית שלך. לפעמים אפשר לקבל "הטבות", כמו פרעון מוקדם ללא כנס. להוריד את הריביות...לשחק עם האשראי. החשבון העסקי מתנהל קצת אחרת, כי הפעילות העסקית היא שונה מפעילות של חשבון ניהול משק הבית אני לא בעד הלואות, אבל אם קורה שמוצר מסוים הולך טוב בשוק, אך זה עתה הוצאית את התקציב על סחורה אחרת ואני צריכה כסף, הדבר נעשה מהר .אך יחד עם זאת,אם יש מוצרים פיננסיים,אז לבנק יש עליהם שליטה מסויימת ואם נדמה לו שהלקוח "מתחזק" מולם יותר מדי או לא מציית לרעיונות שלו במחירים...הם מפעילים את השליטה על אותם המוצרים...הם יכולים להגיד משהו כמו..".היום יש שינוי בנוהל ואנו צריכים לשעבד את הפקדון שלך" ואז לא אוכל למשוך את הכסף שהוא שלי...למרות שבאותם התנאים הוא היה חופשי קודם...ויש להם עוד דרכים . אותם מוצרים פיננסים במצב מסוים הם כוח ובמצב אחר הם חולשה...הם כאילו לוקחים ממני את הזכות להתמקח על מחיר העמלות. הבנק חזק ממני וגדול ממני ,כך שאני לא יכולה לזלזל בו, אך עדיין אני לא סבורה שאני חייבת לציית לכל מחיר שעולה על דעתם בעמלות.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כל מה שכתבת תקף גם בלי ותק. הוא לא קשור לכמה שנים אני בבנק - הוא קשור לכמה כסף יש לי בבנק. וככל שיש לי יותר כסף - הותק הריאלי שלי עולה ואיתה הנחמדות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
להגיע לחירות כלכלית 3
ג'ינ ג'ית ממחשב אחר>
אני עובדת בשתי עבודות וצריכה לעשות תאום מס. החודש הורידו לי חצי מהשכר של העבודה הנוספת. הבנתי שיש גופים שעורכים תאום מס- תמורת אחוזים מההחזר. מצד אחד אני רוצה לחסוך את התשלום לגוף כזה בייחוד כשמדובר על החזרים גבוהים, מצד שני, התאום שאני צריכה לעשות הוא מורכב, כי אני רוצה גם קיזוז של הוצאות עבודה מבית (העבודה הנוספת היא מהבית). אין לי מושג איך עושים את זה לבד. אני אשמח להכוונה, או להמלצה על גוף שעורך תאום מס בעלות נמוכה יחסית.
אני עובדת בשתי עבודות וצריכה לעשות תאום מס. החודש הורידו לי חצי מהשכר של העבודה הנוספת. הבנתי שיש גופים שעורכים תאום מס- תמורת אחוזים מההחזר. מצד אחד אני רוצה לחסוך את התשלום לגוף כזה בייחוד כשמדובר על החזרים גבוהים, מצד שני, התאום שאני צריכה לעשות הוא מורכב, כי אני רוצה גם קיזוז של הוצאות עבודה מבית (העבודה הנוספת היא מהבית). אין לי מושג איך עושים את זה לבד. אני אשמח להכוונה, או להמלצה על גוף שעורך תאום מס בעלות נמוכה יחסית.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
מס הכנסה. יש להם שעות, את מגיעה לשעות הקבלה המיוחדות, והם עוזרים לך. חינם.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אז מה בכל זאת לדעתך נגה היתרונות של ותק בבנק או שלא נראה לך שיש
והיתרון היחיד הוא כסף?
והיתרון היחיד הוא כסף?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כל בנק לגופו וכל סניף לגופו. צריך למצוא את הפקיד החביב - ולבנות אתו מערכת יחסים. מי שנמצא בסניף משפחתי - זאת אומרת שהוריו בסניף והם מזרימים כספים לכיסוי חובות - יש לו יתרון של ותק כי הפקיד יודע שזו הרוטינה. אם הפקיד קרוב משפחה שלך או שכן - זה גם יתרון. הייתי מסתמכת יותר על יחסי אנוש וחביבות מאשר על ותק. לא יעזור לי ותק אם הפקידה שונאת אותי מאז שאני בתיכון..
כשבאנו לבנקים הותיקים שלנו וביקשנו הטבה בתנאים הם סירבו - וזאת למרות שלהורינו הרבה כסף בסניפים האלה. אז עברנו לבנק שנתן לנו הטבות. כרגע אני לא רוצה הלוואה או מסגרת אשראי או משהו דומה - אז אין לי אפשרות לבדוק את עניין ה"ותק".
כשבאנו לבנקים הותיקים שלנו וביקשנו הטבה בתנאים הם סירבו - וזאת למרות שלהורינו הרבה כסף בסניפים האלה. אז עברנו לבנק שנתן לנו הטבות. כרגע אני לא רוצה הלוואה או מסגרת אשראי או משהו דומה - אז אין לי אפשרות לבדוק את עניין ה"ותק".
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הרבה תלוי בניהול משא ומתן בבנק.אותו אדם היודע לנהל משא ומתן ידע לתת לותק , שאין לא בעצם מחיר כספי, את המשקל המתאים לו להשגת בקשותיו ודרישותיו מהבנק.אם בנקודת זמן מסויימת אין לך 500.000 ש"ח בחשבון...אבל הבנק יודע שאת לקוחה "נאמנה" נניח כ10 שנים, הציקים לא חוזרים, משלמת את חובותייך בצורה מסודרת...אז הוא כבר הרויח עליך דרך עמלות וריביות למיניהן הרבה כסף והוא גם ירויח כך בעתיד אם תמשיכי להיות הלקוחה שלו.לכן כדאי לו להמשיך ולהיות "נחמד" ולהענות לדרישותייך בגבולות מסויימים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
להגיע לחירות כלכלית 3
אבל הבנק יודע שאת לקוחה "נאמנה" נניח כ10 שנים, הציקים לא חוזרים, משלמת את חובותייך בצורה מסודרת...אז הוא כבר הרויח עליך דרך עמלות וריביות למיניהן הרבה כסף והוא גם ירויח כך בעתיד אם תמשיכי להיות הלקוחה שלו.לכן כדאי לו להמשיך ולהיות "נחמד" ולהענות לדרישותייך בגבולות מסויימים.
אני בטוחה, ואני מכירה כמה אנשים שהחוויה הזאת דילגה עליהם. כבר לא פה.
אני בטוחה, ואני מכירה כמה אנשים שהחוויה הזאת דילגה עליהם. כבר לא פה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה נכון, נגה-נגה..יש עוד הרבה טריקים וטכניקות שהבנק משתמש בהן על מנת "להרויח ביושר" את כספו ולעיתים הן די מזלזלות ומה שיותר גרוע, די אלימות. נראה לי, שהוא מחפש את המומנטום שאת נוטה להסכים לכל עסקה שיציעו.הרי כל המידע הכלכלי שלנו נמצא מול עיניו...הכנסות, הוצאות. הון אישי וכדומה...הוא עוקב אחר המידע ומנתח אותו..וגם משתמש בו לטובתו מול לקוח. לכן הנחמדות נמשכת כל עוד הוא לא תפס את המומנטום שבו נראה לו שהוא יכול ללחוץ ולהוציא ממך את הכספים. אבדוק בעצמי את השיטה. עכשיו , כשאין לי ערבות בנקאית, סכום הכסף של הערבות לא צריך להיות משועבד...אך הוא בכל זאת משועבד. עכשיו אפנה ל"נחמדות" של הבנק. ..אציין גם שקרה לי לראות את המבוכה בפני הפקידים ומנהלי המחלקות, כאשר הם חשבו שאו - טו - טו הם תופסים אותי...אך בעצם לא היה להם את כל המידע הדרוש לבצע את התוכנית. ושוב אני חוזרת...אכן מלחמה כלכלית.!!!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
תעשי סקר שוק, תבדקי במקומות אחרים כדי שיהיה לך מה להשוות ותוכלי להגיד להם "אבל בבנק הזה והזה אמרו לי ככה וככה".
לפעמים גם שיטת הרפיטטיביות עד שיימאס עובדת - אם את חוזרת מספיק פעמים על המנטרה "אני רוצה תנאים טובים יותר" בסוף לפקיד מולך יימאס והוא יתן לך תנאים טובים יותר כי בסופו של דבר הכסף לא יוצא מכסו הפרטי אלא מכיסיו האינסופיים של הבנק ולא כל כך אכפת לו. אז הוא יתן לך מה שתרצי - העיקר שתעזבי אותו בשקט.
לפעמים גם שיטת הרפיטטיביות עד שיימאס עובדת - אם את חוזרת מספיק פעמים על המנטרה "אני רוצה תנאים טובים יותר" בסוף לפקיד מולך יימאס והוא יתן לך תנאים טובים יותר כי בסופו של דבר הכסף לא יוצא מכסו הפרטי אלא מכיסיו האינסופיים של הבנק ולא כל כך אכפת לו. אז הוא יתן לך מה שתרצי - העיקר שתעזבי אותו בשקט.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
יש לי חדשות מלפני 5 דקות!!! הכסף שלי כבר לא משועבד והוא נכנס ישירות לחשבון הבנק שלי...והפקיד היה מה זה "נחמד" איך עשיתי זאת??אני בעצמי עוד לא יודעת. דבר אחד בטוח. לא הלכתי לחנות על מנת לנהל את שיחותי הטלפוניות מהבית עם פקידי בנק ולתכנן כל צעד וצעד. היום המטרה הושגה...אוליי "נס חנוכה" ובשבילי "נס גדול היה כאן" אני מאחלת לכל הכותבים והקוראים באתר זה בחג חנוכה ואחריו הרבה "נסים" כלכליים חיוביים. ושוב כמו בשיר "הכל פתוח כלום לא מאוחר...מצב הרוח ישתנה מחר..זה יתכן ,זה אפשרי כל עוד אנחנו כאן שרים" . זה היה קשה קשה, אבל בכל זאת..אפשרי!!!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ועכשיו אני מפעילה את הסנקציות שלי על הבנק. ביטלתי 3 הרשאות שהיו לי בבנק ההזה.שמתם לב? הכל מהבית...זהו חינוך ביתי נוסח ג"מס בונד.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
מה זה הרשאות?
וכל הכבוד לך!!!
וכל הכבוד לך!!!
-
להגיע לחירות כלכלית 3
הרשאות...זה כאשר אני נותנת אפשרות לחברות שאני עובדת אתן לגבות את התשלומים ישר מהבנק. בתאריכים מסוימים שאנו קובעים. החברות הן,למשל מי עדן, הוט-טלויזיה ואנטרנת וטלפון בכבלים, קופת חולים מושלם ועוד.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אה, הבנתי.
אני קוראת לזה "הוראות קבע", ורובן יורדות אצלי מכרטיסי האשראי.
אם את מבטלת את ההרשאות, איך תשלמי לכבלים או לקופת החולים?
אני קוראת לזה "הוראות קבע", ורובן יורדות אצלי מכרטיסי האשראי.
אם את מבטלת את ההרשאות, איך תשלמי לכבלים או לקופת החולים?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אה, ושכחתי: למה את רוצה לבטל את ההרשאות בעצם?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
יש הוראות קבע ויש הרשאות. לי הן נראות אותו דבר, אבל יש הבדל ביניהן ואני לא יודעת מהו. בנק מעונין שהחשבון של הלקוח "יעבוד" ז"א הוא רוצה לראות פעילות בחשבון. ככל שאני מבצעת יותר פעולות יש יותר עמלות, כמו עמלת שורה ואחרות. כאשר אני מבטלת את ההרשאות , אני מצמצמת את הפעילות הבנקאית השוטפת שלי.החברות יכולות לשלוח לי מכתב ואני אשלם בדואר ללא עמלות או דרך בנק אחר. אין חוק שמחייב אותי לעבוד רק עם בנק אחד.בעצם אני מצמצמת את הרווחים של הבנק מחשבון שלי.למה? בגלל הסיפור שכבר כתבתי למעלה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
רוב החברות כמו קופ"ח והכבלים לא מקבלות תשלום "פיזי". אם את לוקחת כרטיס אשראי זה משתלם לך לשלם את הוראות הקבע האלה דרכו - אם יש לך מעל מספר מסויים של הוראות קבע. או שתקחי דיל מהבנק, עכשיו יש להם סידור שמשלמים סכום קבוע לחודש על עמלות ולא יותר. את צריכה לבדוק מה משתלם יותר.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זאת לא תהיה בעיה. הבנקים שמחים לסדר תשלומים דרכם מסיבה נוספת. אם אני משלמת סכום עבור שירותי חברות , אז לפני התשלום עלי להזרים את הכסף הזה לבנק. אז, כאילו ההכנסות גדלות ואיתן גם ההוצאות. בנקים אוהבים את התרגיל הזה. הפעילות הבנקאית, כולל עמלות שורות פורחת.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
היום בערב אני הולכת לדבר לפני כ20, אולי 25 נשים. יועצת ראש העיר פנתה אלי ובקשה שאעשה זאת. מה המסר שאני רוצה להעביר לנשים אלה.? אני חושבת שזה קשור ישירות לדף הזה. עצמאות היא כסף משלך. אני בטח מעוררת הרבה תגובות שהן אנטי. אני מסכימה...עצמאות היא לא רק כסף, אבל הדרך אל חירות כלכלית מקרבת אותי הכי הרבה מכל דרך אחרת אל החיים כפי שהם...אל המציאות והמציאות שלי אומרת - תמצית הפמיניזם כולו הוא היכולת לעשות כסף.,לשמור עליו ולשלוט עליו בלי למסור את השליטה לבנק או לכל גורם אחר. הדרך עוד ארוכה...אבל בנתים...אחלו לי "בהצלחה" זה כבר שווה מיליונים.
וכמובן אנצל את הבמה לפרסום עצמי ואספר על המוצרים הנהדרים המחכים להן בחנות. אלך להתכונן.
וכמובן אנצל את הבמה לפרסום עצמי ואספר על המוצרים הנהדרים המחכים להן בחנות. אלך להתכונן.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
לפי השעה כבר מאוחר לאחל לך בהצלחה, אבל ספרי - איך קיבלו את הרעיונות שלך?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
השאלות שנשאלו היו בעיקר על מגוון המוצרים בחנות.הנשים היו נהדרות...אבל לא רציתי להבהיל אותן עם הרעיונות הפיננסיים שלי.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אני הולכת לחשב את העמלות והתשלומים למיניהם שאני משלמת לבנק בכל חודש - האם אתן חושבות שאפשר להתמקח איתם על זה? כי למשל, אני לא מגיעה למינימום דמי ניהול וכל חודש יש לי סעיף "השלמה למינימום ד"נ" - שמעלה לי את הסעיף. זה גרושים, אבל זה מקומם. או "עמלת חיוב נדחה" - כשמחלקים לתשלומים בכרטיס אשראי בלי ריבית, אז אמנם לא משלמים ריבית, אבל משלמים 42 אגורות על כל תשלום מחולק. שוב, גרושים, אבל זה מרתיח אותי. וגם עולה לי כסף, גם אם מעט.
אפרופו תשלום על אי-שימוש - גיליתי חיוב של מאתיים חמישים שקל בערך על כרטיס אשראי שאני לא כל כך משתמשת בו, ועל מה אתם חושבים התשלום הזה? על זה שאני לא משתמשת מספיק בכרטיס... מיד ביטלתי אותו, אבל עדיין מופיע החיוב העתידי, אני מחכה לראות אם אכן יבוטל.
אפרופו תשלום על אי-שימוש - גיליתי חיוב של מאתיים חמישים שקל בערך על כרטיס אשראי שאני לא כל כך משתמשת בו, ועל מה אתם חושבים התשלום הזה? על זה שאני לא משתמשת מספיק בכרטיס... מיד ביטלתי אותו, אבל עדיין מופיע החיוב העתידי, אני מחכה לראות אם אכן יבוטל.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אבל עדיין מופיע החיוב העתידי, אני מחכה לראות אם אכן יבוטל.
אני לא מחכה. אני מנדנדת לבנק. ככה דאגתי נרשמה בזמן, ותטופל או לפני, או בדיעבד עם התנצלות - כי הרי את הזכרת להם.
אם לא נדנדתי, זה בד"כ דורש יותר ויכוח והתעקשות.
אני לא מחכה. אני מנדנדת לבנק. ככה דאגתי נרשמה בזמן, ותטופל או לפני, או בדיעבד עם התנצלות - כי הרי את הזכרת להם.
אם לא נדנדתי, זה בד"כ דורש יותר ויכוח והתעקשות.
להגיע לחירות כלכלית 3
גיליתי חיוב של מאתיים חמישים שקל בערך על כרטיס אשראי שאני לא כל כך משתמשת בו, ועל מה אתם חושבים התשלום הזה? על זה שאני לא משתמשת מספיק בכרטיס...
את רשומה לאיזה מועדון בכרטיס? אולי זה כרטיס זהב או פלטינום?
ועל כל שאר השאלות - כן. תתמקחי. ותבדקי מה קורה בבנקים אחרים כדי שתהיה לך השוואה.
ועל כל שאר השאלות - כן. תתמקחי. ותבדקי מה קורה בבנקים אחרים כדי שתהיה לך השוואה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כן, לנדנד זה לפעמים עוזר. כל דרך שיש בכוחה לעזור להגיע למטרה היא כשרה.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זה גרושים
אני מצאתי שההתעקשות שלי על גרושים היא כשאין לי חשק לטפל בהוצאות גדולות כבדות ומיותרות
למשל להוריד את מחירי הטלפון הנייד או לעבור חברת אינטרנט
כמו שלפני היותי פליי ליידי הייתי מסוגלת לקרצף את הכיור כאשר בארון מתחתיו שכנה מהפיכה נוראית
אני מציעה קודם לפתור בעיות גדולות כמו
מאתיים חמישים שקל
ואחר כך לרדת לטפל בגרושים
אני מצאתי שההתעקשות שלי על גרושים היא כשאין לי חשק לטפל בהוצאות גדולות כבדות ומיותרות
למשל להוריד את מחירי הטלפון הנייד או לעבור חברת אינטרנט
כמו שלפני היותי פליי ליידי הייתי מסוגלת לקרצף את הכיור כאשר בארון מתחתיו שכנה מהפיכה נוראית
אני מציעה קודם לפתור בעיות גדולות כמו
מאתיים חמישים שקל
ואחר כך לרדת לטפל בגרושים
-
להגיע לחירות כלכלית 3
נגה, נראה לי שלא הבנת: החיוב הוא בגלל שלא השתמשתי מספיק בכרטיס. מין קנס כזה. הנה, מצאתי, זה נקרא "דמי חבר / הנפקה" בקודים שלהם, וכששאלתי את הפקיד של "פועלים בטלפון" מה זה צריך להיות הוא הסביר שזה בגלל שלא נעשה מספר מינימום של פעולות בכרטיס. לכן ביטלתי את הכרטיס, והובטח לי שהחיוב העתידי הזה יבוטל גם הוא (אגב, "רק" 215 ש"ח, ראיתי עכשיו), וכן את צודקת בשמת, אני צריכה לעמוד להם על הראש ומחר אתקשר לוודא שהם ביטלו את הכרטיס ואת החיוב גם יחד.
לעבור חברת אינטרנט
עכשיו שאני רושמת את כל ההוצאות לפי סעיפים "גיליתי" שאני משלמת המון על האינטרנט: 65 ש"ח לנטוויז'ן ו-70 לבזק (עיגלתי אגורות למעלה). מישהו מכיר דיל מוצלח יותר? טוב, לפחות אני נהנית מהאינטרנט (מתמכרת ל מה חדש )-: )
נגה, נראה לי שלא הבנת: החיוב הוא בגלל שלא השתמשתי מספיק בכרטיס. מין קנס כזה. הנה, מצאתי, זה נקרא "דמי חבר / הנפקה" בקודים שלהם, וכששאלתי את הפקיד של "פועלים בטלפון" מה זה צריך להיות הוא הסביר שזה בגלל שלא נעשה מספר מינימום של פעולות בכרטיס. לכן ביטלתי את הכרטיס, והובטח לי שהחיוב העתידי הזה יבוטל גם הוא (אגב, "רק" 215 ש"ח, ראיתי עכשיו), וכן את צודקת בשמת, אני צריכה לעמוד להם על הראש ומחר אתקשר לוודא שהם ביטלו את הכרטיס ואת החיוב גם יחד.
לעבור חברת אינטרנט
עכשיו שאני רושמת את כל ההוצאות לפי סעיפים "גיליתי" שאני משלמת המון על האינטרנט: 65 ש"ח לנטוויז'ן ו-70 לבזק (עיגלתי אגורות למעלה). מישהו מכיר דיל מוצלח יותר? טוב, לפחות אני נהנית מהאינטרנט (מתמכרת ל מה חדש )-: )
-
להגיע לחירות כלכלית 3
או אולי (מתמכרת ל מה חדש (-: ) ?
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
להגיע לחירות כלכלית 3
וואו, לי יש שני כרטיסים לא בשימוש. מחר הולכת לבדוק...
וואו, לי יש שני כרטיסים לא בשימוש. מחר הולכת לבדוק...
-
להגיע לחירות כלכלית 3
65 ש"ח לנטוויז'ן ו-70 לבזק. מישהו מכיר דיל מוצלח יותר?
אני משלמת בסביבות 50 שח להוט (מהירות 1.5), ו24- ש"ח לברק (אחרי התמקחות).
אני משלמת בסביבות 50 שח להוט (מהירות 1.5), ו24- ש"ח לברק (אחרי התמקחות).
-
להגיע לחירות כלכלית 3
תודה ג'ינ ג'ית, מחירים מצוינים, אבל אין לי טלוויזיה אז הוט יורד מהפרק, לא? וגם שמעתי שאינטרנט בכבלים זה לא משהו... ומה זה ברק? סלולרי? אוף, נראה לי שאני צריכה לעשות תחקיר רציני וזה קצת מחליש את הרצון שלי לחסוך.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
אבל אין לי טלוויזיה אז הוט יורד מהפרק, לא?
גם לי אין. אבל יש לי קו טל' שלהם שמשתלם גם ברמה של קו טלפון, לכן כדאי להחליף גם את הספק וגם את הקו (היום גם המספרים עוברים איתך לחברה האחרת).
ברק זו עוד חברה כמו נטוויז'ן.
גם לי אין. אבל יש לי קו טל' שלהם שמשתלם גם ברמה של קו טלפון, לכן כדאי להחליף גם את הספק וגם את הקו (היום גם המספרים עוברים איתך לחברה האחרת).
ברק זו עוד חברה כמו נטוויז'ן.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
בגלל זה שאלתי אם את חברת מועדון כי אז חייבים לעשות מינימום פעולות או מינימום הוצאות אחרת יורדים דמי החבר. זו אחת מהשיטות שלהם לגרום ללקוח להוציא יותר בכרטיס האשראי.
אנחנו משלמים 49 להוט ו 29 לנטויזן. אין לנו חיבור לכבלים. והמהירות שלנו היא או 750 או 1.5. לא יודעת.
אנחנו משלמים 49 להוט ו 29 לנטויזן. אין לנו חיבור לכבלים. והמהירות שלנו היא או 750 או 1.5. לא יודעת.
-
להגיע לחירות כלכלית 3
ואין לנו גם טלפון של הוט. בגלל זה היה קשה להתמקח איתם כי הוט מציעים דילים טובים לאינטרנט למי שיש לו קו טלפון של הוט או חיבור לכבלים. אבל אמרתי שאני מתנתקת מספיק פעמים בשביל שהם יתקשרו לנטויזן, יעשו איתי שיחת ועידה ויורידו את המחיר של נטויזן במקום את המחיר של הוט. קומבינות.
-
- הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
- דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*
להגיע לחירות כלכלית 3
היה פה כבר דיון לגבי המעבר לקו טלפון של הוט ?
אני משלמת 200 ש"ח לבזק (שכוללים גם 60 ש"ח לתשתית האינטרנט). זה הרבה. לא? מעבר להוט יוזיל לי את זה משמעותית? מה החסרונות או הכשלים של הוט?
אני משלמת 200 ש"ח לבזק (שכוללים גם 60 ש"ח לתשתית האינטרנט). זה הרבה. לא? מעבר להוט יוזיל לי את זה משמעותית? מה החסרונות או הכשלים של הוט?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
גם לי אין טלוזיה ,אבל יש לי אינטרנט של הוט ויש קו טלפון של הוט והם לא באותה חבילה בכלל ולא מותנים זה בזה (קודם היה האנטרנט ואחר כך הטלפון והם גם לא מושלמים מאותו חשבון )
אבל עכשיו אני בודקת עם לחבר אותם יוזיל.
קו של הוט עולה כ50 או שישים שח ואפשר לדבר עם בזק או הוט אחר כמה שרוצים עד 2000 דקות כלומר את יכולה לחסוך 150 ש"ח בחודש לפחות
ובאנטרנט גם אפשר לחסוך לפחות 10-20 ש"ח בחודש במעבר מבזק להוט
אבל עכשיו אני בודקת עם לחבר אותם יוזיל.
קו של הוט עולה כ50 או שישים שח ואפשר לדבר עם בזק או הוט אחר כמה שרוצים עד 2000 דקות כלומר את יכולה לחסוך 150 ש"ח בחודש לפחות
ובאנטרנט גם אפשר לחסוך לפחות 10-20 ש"ח בחודש במעבר מבזק להוט
-
להגיע לחירות כלכלית 3
זו אחת מהשיטות שלהם לגרום ללקוח להוציא יותר בכרטיס האשראי
לי יש שני כרטיסי אשראי, כי לשני (שהוצע לי בהתחלה לשנתיים חינם) יש יתרונות בחו"ל.
מה שאני עושה הוא שקנייה קבועה מסוימת (אצלי זו ההזמנה של המשלוח השבועי האורגני) משולמת מהכרטיס השני. זה הדבר היחיד שאני קונה בו. זה לפחות 4 פעולות בחודש, ולכן בלי בעיה יש לי מספיק פעולות בכרטיס, ויש עוד יתרון שאני יודעת תמיד מה ההוצאה החודשית שלי אצלם.
בזמנו, כשחילקו כרטיסי לייף סטייל חינם, לקחנו לי ולאיש.
אחרי כמה שנים גם הם הכניסו את ה"מינימום פעולות". מייד ביטלנו את הכרטיס של האיש, והשארנו כרטיס אחד. זה שווה לי, כי אני קונה בסופרפארם ומנצלת בהחלט את המבצעים שלהם. כדי להגיע למינימום 24 פעולות בשנה (אתגר קשה), אני מחלקת קנייה אחת לכמה קניות. נגיד שאני צריכה חוט דנטאלי, נייר טואלט (במבצע) וכפפות לניקוי. אני קונה נייר טואלט. אחרי זה באה שוב וקונה חוט דנטאלי. אחרי זה באה שוב וקונה כפפות... (זה קרוב אלי, ולילדה יש חוג שבועי ליד הסופרפארם). ככה סידרתי 3 קניות נפרדות בלי להוסיף פריט אחד לרשימה. ואגב, אפשר פשוט לצאת מהחנות ולהיכנס חזרה... כמו שקורה לי כשיצאתי מהחנות אחרי הקניה וגיליתי ששכחתי פריט. זה לא חשוב להם שזה באותו יום - זה נרשם כקניות נפרדות!
לי יש שני כרטיסי אשראי, כי לשני (שהוצע לי בהתחלה לשנתיים חינם) יש יתרונות בחו"ל.
מה שאני עושה הוא שקנייה קבועה מסוימת (אצלי זו ההזמנה של המשלוח השבועי האורגני) משולמת מהכרטיס השני. זה הדבר היחיד שאני קונה בו. זה לפחות 4 פעולות בחודש, ולכן בלי בעיה יש לי מספיק פעולות בכרטיס, ויש עוד יתרון שאני יודעת תמיד מה ההוצאה החודשית שלי אצלם.
בזמנו, כשחילקו כרטיסי לייף סטייל חינם, לקחנו לי ולאיש.
אחרי כמה שנים גם הם הכניסו את ה"מינימום פעולות". מייד ביטלנו את הכרטיס של האיש, והשארנו כרטיס אחד. זה שווה לי, כי אני קונה בסופרפארם ומנצלת בהחלט את המבצעים שלהם. כדי להגיע למינימום 24 פעולות בשנה (אתגר קשה), אני מחלקת קנייה אחת לכמה קניות. נגיד שאני צריכה חוט דנטאלי, נייר טואלט (במבצע) וכפפות לניקוי. אני קונה נייר טואלט. אחרי זה באה שוב וקונה חוט דנטאלי. אחרי זה באה שוב וקונה כפפות... (זה קרוב אלי, ולילדה יש חוג שבועי ליד הסופרפארם). ככה סידרתי 3 קניות נפרדות בלי להוסיף פריט אחד לרשימה. ואגב, אפשר פשוט לצאת מהחנות ולהיכנס חזרה... כמו שקורה לי כשיצאתי מהחנות אחרי הקניה וגיליתי ששכחתי פריט. זה לא חשוב להם שזה באותו יום - זה נרשם כקניות נפרדות!
-
- הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
- דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*
להגיע לחירות כלכלית 3
אילה א, תודה על תשובתך ובכל-זאת, אשמח לשמוע גם מה החסרונות של הוט. במקרה נתקלתי היום בכך שמישהי באתר כתבה שהיא מחוברת להוט יש לה כל הזמן 'שביתות טלפון'. לעוד אנשים זה קורה?
-
להגיע לחירות כלכלית 3
כל הכבוד לבשמת-א. אותו עיקרון עובד גם בבנקים. הידעתם שאם אתם רוצים להפקיד את הכסף שלכם בחשבון שלכם והסכום הוא יותר מ10.000 ש"ח , אז יש עמלה של עשרות שקלים. לא זוכרת בדיוק, אבל נראה לי בסביבות 20 ש"ח, אם לא יותר. תחשבו כמה טוב אם יש (לפי שיטת סבתא)" בנק " פרטי מתחת לאחת המרצפות בבית, אפשר להכניס ולהוציא את הכסף ללא עמלות ובשעות הנוחות לנו, אפילו לפי השעון הביולוגי שלנו. יחד עם ההתפתחות והטכנולוגיה אבדנו הרבה דברים נהדרים. בכל מקרה , אפשר להפקיד 5000, ללכת לשתות קפה בבית קפה ושוב להכנס לבנק ולהפקיד עוד 5000...אבל למי יש זמן כל פעם לשתות קפה.??
-
להגיע לחירות כלכלית 3
עזבי את הזמן למי יש כסף לקפה ?:-)
מתחת לבלטות לא טוב כל כך(ומה עם למישהו יש ריצוף עץ ואין לו בלטות) עדי: מתחת למזרון.
מצד שני אני תמיד נלחצת שיש המון כסף בבית , שאם יגנבו אותו מה ישאר? הכסף בבנק?
החסרון בטלפון של הוט הוא שהוא חשמלי ואם יש הפסקת חשמל המודם לא עובד ואין טלפון .
(אם אין לך בבית שום טלפון נוסף אפילו לא קוי סתם איזה טולקמן או משהו ואין לך שכנים ואם תיהיה הפסקת חשמל במצפה שאת גרה בו אף אחד מלבדך לא יודיע לחברת חשמל -זה מינוס רציני)
בשמת אני פשוט אומרת לה זה חשבונות ניפרדים הנייר טואלט חשבון אחד והאבקת כביסה חשבון אחר ואם היא עושה פרצוף אני גם מבקשת חשבוניות מס אחת על כהן ישראל והשניה על כהן לוי .
מתחת לבלטות לא טוב כל כך(ומה עם למישהו יש ריצוף עץ ואין לו בלטות) עדי: מתחת למזרון.
מצד שני אני תמיד נלחצת שיש המון כסף בבית , שאם יגנבו אותו מה ישאר? הכסף בבנק?
החסרון בטלפון של הוט הוא שהוא חשמלי ואם יש הפסקת חשמל המודם לא עובד ואין טלפון .
(אם אין לך בבית שום טלפון נוסף אפילו לא קוי סתם איזה טולקמן או משהו ואין לך שכנים ואם תיהיה הפסקת חשמל במצפה שאת גרה בו אף אחד מלבדך לא יודיע לחברת חשמל -זה מינוס רציני)
בשמת אני פשוט אומרת לה זה חשבונות ניפרדים הנייר טואלט חשבון אחד והאבקת כביסה חשבון אחר ואם היא עושה פרצוף אני גם מבקשת חשבוניות מס אחת על כהן ישראל והשניה על כהן לוי .