הערך התזונתי של דבש
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הערך התזונתי של דבש
דבש לא בהרבה יותר טוב מסוכר לבן.
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
הערך התזונתי של דבש
דבש לא בהרבה יותר טוב מסוכר לבן
סוכר ממקור טבעי עדיף על סוכר מעובד. סוכר לבן הוא עיבוד שהוציא כל דבר טוב שיכול להיות בסוכר, מלבד המתיקות למי שאוהב. בדבש יש עוד כמה דברים טובים יותר, מלבד המתיקות. לי יש התנגדות לדבש, אבל מסיבות אחרות לחלוטין...
סוכר ממקור טבעי עדיף על סוכר מעובד. סוכר לבן הוא עיבוד שהוציא כל דבר טוב שיכול להיות בסוכר, מלבד המתיקות למי שאוהב. בדבש יש עוד כמה דברים טובים יותר, מלבד המתיקות. לי יש התנגדות לדבש, אבל מסיבות אחרות לחלוטין...
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
הערך התזונתי של דבש
רב הדבש שמוכרים מחנויות, הוא לא מופק בפועל מפרחים אלא ממי סוכר. הרכבו התזונתי לא טוב בהרבה. ציינתי זאת כי הרבה פעמים יש לי הרושם שאנשים חושבים שדבש הוא שיא הבריאות. הוא לא.
כנ"ל רב סוגי הסוכר החום הם לא בעלי ערך תזונתי טוב בהרבה. אכן עדיף להמנע מזה בכלל, או להמעיט. אבל חשוב להדגיש שאי אפשר לאכול סוכר חום או דבש ולהרגיש שיא הבריאות. כאמור הם לא טובים בהרבה .
כנ"ל רב סוגי הסוכר החום הם לא בעלי ערך תזונתי טוב בהרבה. אכן עדיף להמנע מזה בכלל, או להמעיט. אבל חשוב להדגיש שאי אפשר לאכול סוכר חום או דבש ולהרגיש שיא הבריאות. כאמור הם לא טובים בהרבה .
-
- הודעות: 350
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
- דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*
הערך התזונתי של דבש
רב הדבש שמוכרים מחנויות, הוא לא מופק בפועל מפרחים אלא ממי סוכר
בתור בן למשפחת מגדלי דבש, אני מבטיח לכם שלא תצליחו למצוא דבש מזויף בשום סופרמרקט. הדבש של המגדלים המוכרים (יד מרדכי, משק לין, קיבוץ שמיר) מופק מפרחים בלבד. ומאוד קל לזהות דבש מזויף - הוא פשוט לא טעים.
בתור בן למשפחת מגדלי דבש, אני מבטיח לכם שלא תצליחו למצוא דבש מזויף בשום סופרמרקט. הדבש של המגדלים המוכרים (יד מרדכי, משק לין, קיבוץ שמיר) מופק מפרחים בלבד. ומאוד קל לזהות דבש מזויף - הוא פשוט לא טעים.
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
הערך התזונתי של דבש
אז איך זה שהדבש בסופר מתוק יותר מדבש שקונים מ"אנשים אמיתיים"? (אתה יודע, כאלה שמגדלים אותו ממש בעצמם והכל)
והוא גם אף פעם לא נקרש. אז אולי הוא לא מזוייף, אבל נראה לי שמוסיפים לו כל מיני דברים.
והוא גם אף פעם לא נקרש. אז אולי הוא לא מזוייף, אבל נראה לי שמוסיפים לו כל מיני דברים.
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
הערך התזונתי של דבש
אני חושבת שהוא דבש שעובר תהליך חימום כדי להפוך אותו לנוזלי ונוח למילוי בצנצנות. זה בטח לא עושה לו טוב וזה בטוח הופך אותו פחות טעים.
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
הערך התזונתי של דבש
כדי שדבש יזרום בצינורות (שזה מה שדרוש לצורך מילוי בקנה מידה מסחרי של צנצנות) צריך לחמם אותו. זה פוגע בתכונות הטובות שלו.
הסבר מפי שכננו הכוורן.
אולי זה גם פוגע בטעם.
בכלל עדיף להעדיף את היצרנים הקטנים והמקומיים על הגדולים הארציים. לא רק בדבש.
הסבר מפי שכננו הכוורן.
אולי זה גם פוגע בטעם.
בכלל עדיף להעדיף את היצרנים הקטנים והמקומיים על הגדולים הארציים. לא רק בדבש.
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
הערך התזונתי של דבש
בקשר ל:
מופק מפרחים בלבד
דבש שעובר תהליך חימום
כשכנים של מספר כוורנים וכמי שבדקו את הנושא מעט בטיולינו -
רוב הדבש שנמכר בחנויות מחומם (כדי שלא יתקרש) ומופק גם על ידי כך שנותנים לדבורים מי סוכר קרוב לכוורת, כך שהן לא צריכות לעוף רחוק כדי להשיג צוף (בעיקר בעונות שבהן יש מעט צוף ופרחים בשבילן בטבע, וכדי שתייצרנה דבש כל השנה בכמות שניתן יהיה לרדות).
דבש מכיל, מטיבעו, כל מיני חומרים אנטי בקטריאלים ואנטי ויראליים, והחימום אכן פוגע בהם וכך פוגע בתכונות הטובות של הדבש.
כשבוחרים דבש צריך לשים לב שהוא - לא מחומם, לא מופק על ידי העמדת מי סוכר לדבורים ושהוא מקומי
מקומי - כי בנוסף לכך שהחומרים האנטי-אלרגניים שיש בו נהרסים בחימום, הם גם מתאימים לאקלים המקומי, כי הדבורים אספו אותם באיזור שלהן.
איך יודעים?
מקומי - זה קל
מחומם - על דבש מחומם לא מצוין "מחומם", אבל על דבש לא מחומם בדרך-כלל כן יצויין שלא חומם. כמו כן, הדבש שלא חומם נוטה להתגבשות באופן ברור יותר, שהרי כדי למנוע זאת מחממים את הדבש.
מי סוכר - על מי סוכר קשה לדעת, לפי השכנים שלנו קשה מאוד לגדל דבורים בלי לעשות זאת, שכן בעונות מסוימות לא יהיה דבש ויש חשש שגם לדבורים עצמן לא יהיה מספיק דבש.
יש "דבשים" מאושרים על ידי אגריאור (עם הסמל על התווית) ואז זה ברור אבל הם יקרים יותר מאחרים, כמו כל דבר אחר - כדאי לקנות מן הכוורנים עצמם ולשוחח איתם כדי ללמוד מה הם עושים.
ועוד משהו - הערך התזונתי של הדבש
מופק מפרחים בלבד
דבש שעובר תהליך חימום
כשכנים של מספר כוורנים וכמי שבדקו את הנושא מעט בטיולינו -
רוב הדבש שנמכר בחנויות מחומם (כדי שלא יתקרש) ומופק גם על ידי כך שנותנים לדבורים מי סוכר קרוב לכוורת, כך שהן לא צריכות לעוף רחוק כדי להשיג צוף (בעיקר בעונות שבהן יש מעט צוף ופרחים בשבילן בטבע, וכדי שתייצרנה דבש כל השנה בכמות שניתן יהיה לרדות).
דבש מכיל, מטיבעו, כל מיני חומרים אנטי בקטריאלים ואנטי ויראליים, והחימום אכן פוגע בהם וכך פוגע בתכונות הטובות של הדבש.
כשבוחרים דבש צריך לשים לב שהוא - לא מחומם, לא מופק על ידי העמדת מי סוכר לדבורים ושהוא מקומי
מקומי - כי בנוסף לכך שהחומרים האנטי-אלרגניים שיש בו נהרסים בחימום, הם גם מתאימים לאקלים המקומי, כי הדבורים אספו אותם באיזור שלהן.
איך יודעים?
מקומי - זה קל
מחומם - על דבש מחומם לא מצוין "מחומם", אבל על דבש לא מחומם בדרך-כלל כן יצויין שלא חומם. כמו כן, הדבש שלא חומם נוטה להתגבשות באופן ברור יותר, שהרי כדי למנוע זאת מחממים את הדבש.
מי סוכר - על מי סוכר קשה לדעת, לפי השכנים שלנו קשה מאוד לגדל דבורים בלי לעשות זאת, שכן בעונות מסוימות לא יהיה דבש ויש חשש שגם לדבורים עצמן לא יהיה מספיק דבש.
יש "דבשים" מאושרים על ידי אגריאור (עם הסמל על התווית) ואז זה ברור אבל הם יקרים יותר מאחרים, כמו כל דבר אחר - כדאי לקנות מן הכוורנים עצמם ולשוחח איתם כדי ללמוד מה הם עושים.
ועוד משהו - הערך התזונתי של הדבש
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
הערך התזונתי של דבש
יוצא שבקניית דבש, כמו בקניית בשר (ועוד כלמיני דברים) צריך פשוט למצוא יצרן שאפשר לסמוך עליו ולפתח איתו יחסים.
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
הערך התזונתי של דבש
היצרנים אכן מחממים את הדבש כדי שיישאר נוזלי - וזה לפי דרישת הקונים. כך נאמר לי כשניסיתי להשיג דבש לא-נוזלי. משום מה רוב האנשים מעדיפים את הדבש נוזלי, ויש אפילו כאלה שסבורים שדבש שהתגבש הוא מקולקל.
-
- הודעות: 350
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
- דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*
הערך התזונתי של דבש
האכלת הדבורים בסוכר הוא מה שכל הכוורנים עושים, כי אחרת הן ימותו - הרי הן אוספות דבש בקיץ כדי שיהיה להן בחורף, ואנחנו לוקחים להן הכל. לכן בחורף מאכילים את הדבורים במי סוכר, ומפסיקים עם תחילת הפריחה. ושוב - מי שעושה אחרת, קל לזהות לפי הטעם.
אין בעיה למזוג את הדבש בלי חימום, כי בדרך כלל עושים את זה בקיץ, וצודקת אמא של יונת.
ולקונים שרוצים את הדבש נוזלי כל החורף בלי להרוס אותו, שמרו אותו במקפיא (זאת לא בדיחה).
אין בעיה למזוג את הדבש בלי חימום, כי בדרך כלל עושים את זה בקיץ, וצודקת אמא של יונת.
ולקונים שרוצים את הדבש נוזלי כל החורף בלי להרוס אותו, שמרו אותו במקפיא (זאת לא בדיחה).
-
- הודעות: 544
- הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
- דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*
הערך התזונתי של דבש
היצרנים אכן מחממים את הדבש כדי שיישאר נוזלי
בחנויות הטבע מוכרים דבר שלא עבר חימום. דבש קשה וטעים.
בחנויות הטבע מוכרים דבר שלא עבר חימום. דבש קשה וטעים.
-
- הודעות: 200
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 17:46
- דף אישי: הדף האישי של סאן_שיין*
הערך התזונתי של דבש
אז במה בכל זאת אפשר להשתמש כתחליף לממתיקים האלה?..דבש "מעובד" ו/או סוכר.
האם מישהו שמע על סטיוויה?
האם מישהו שמע על סטיוויה?
-
- הודעות: 2934
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
הערך התזונתי של דבש
האכלת הדבורים בסוכר הוא מה שכל הכוורנים עושים, כי אחרת הן ימותו - הרי הן אוספות דבש בקיץ כדי שיהיה להן בחורף, ואנחנו לוקחים להן הכל
מודי, יש לי חדשות עבורך: יצא לי, פעם אחת בחיי (כלומר כמה פעמים, אבל מאותו מגדל) לקנות דבש שהגיע מאדם שלא לוקח לדבורים את כל הדבש ולכן לא נותן להן מי סוכר. הוא לוקח חצי ומשאיר להן חצי. הדבש הטעים שאכלתי בימי חיי. מאז, אני מנסה לפעמים לטעום דבשים אחרים, כולל ממגדלים מקומיים וקטנים וזה אפילו לא מתקרב בטעם. אולי יש לזה עוד סיבות, אני אני די בטוחה שהסיבה האמיתית לטעם המצויין היא זו שמדובר בדבורים שלא קיבלו מי סוכר.
מודי, יש לי חדשות עבורך: יצא לי, פעם אחת בחיי (כלומר כמה פעמים, אבל מאותו מגדל) לקנות דבש שהגיע מאדם שלא לוקח לדבורים את כל הדבש ולכן לא נותן להן מי סוכר. הוא לוקח חצי ומשאיר להן חצי. הדבש הטעים שאכלתי בימי חיי. מאז, אני מנסה לפעמים לטעום דבשים אחרים, כולל ממגדלים מקומיים וקטנים וזה אפילו לא מתקרב בטעם. אולי יש לזה עוד סיבות, אני אני די בטוחה שהסיבה האמיתית לטעם המצויין היא זו שמדובר בדבורים שלא קיבלו מי סוכר.
-
- הודעות: 2900
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
הערך התזונתי של דבש
אז במה בכל זאת אפשר להשתמש כתחליף לממתיקים האלה?..דבש "מעובד" ו/או סוכר
חוץ מסטיוויה - גם סילאן תמרים, "דבש" חרובים
<מא>
חוץ מסטיוויה - גם סילאן תמרים, "דבש" חרובים
<מא>
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הערך התזונתי של דבש
סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר. יש גם סוג אחד שלא, אבל ההבדל ב"בריאות" הוא קטן (מידע שתרם לנו עובד בחנות המפעל).
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
הערך התזונתי של דבש
סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר.
ודאי. לכן הוא כל כך מתוק (וכל כך טעים...).
ודאי. לכן הוא כל כך מתוק (וכל כך טעים...).
-
- הודעות: 2998
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
הערך התזונתי של דבש
סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר
הוצאתי צנצנת סילאן ששכבה לה בארון ושכחתי ממנה כמעט שנה. נשאר מעט מאוד סילאן. הרוב הפך להיות סוכר שהתגבש ונצמד לצנצנת מבפנים. בקרקעית שקעה שכבה בעובי של כמה סנטימטרים. סוכר טהור.
הוצאתי צנצנת סילאן ששכבה לה בארון ושכחתי ממנה כמעט שנה. נשאר מעט מאוד סילאן. הרוב הפך להיות סוכר שהתגבש ונצמד לצנצנת מבפנים. בקרקעית שקעה שכבה בעובי של כמה סנטימטרים. סוכר טהור.
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
הערך התזונתי של דבש
סילאן תמרים מסחרי מכיל כמויות מסחריות של סוכר
כן, אבל השאלה הייתה על המתקה, לא שווה להמתיק במלח...
הסוכר שבדבש, למרות שיש לו ערך תזונתי מסיבות אחרות (כמו שהבאתי למעלה), הוא גלוקוז חופשי - כזה שנכנס ישר לדם
הסוכר בסילאן תמרים מורכב גם מפרוקטוז, הרבה יותר פרוקטוז, והשיחרור בגוף הוא איטי יותר
<מא עושה כמיטב יכולתה במה שהוא בעצם העבודה של צ'י>
כן, אבל השאלה הייתה על המתקה, לא שווה להמתיק במלח...
הסוכר שבדבש, למרות שיש לו ערך תזונתי מסיבות אחרות (כמו שהבאתי למעלה), הוא גלוקוז חופשי - כזה שנכנס ישר לדם
הסוכר בסילאן תמרים מורכב גם מפרוקטוז, הרבה יותר פרוקטוז, והשיחרור בגוף הוא איטי יותר
<מא עושה כמיטב יכולתה במה שהוא בעצם העבודה של צ'י>
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הערך התזונתי של דבש
התכוונתי שהסילאן מכיל סוכר לבן, מעבר לסוכר הטבעי שבתמר - לכן אין עדיפות בריאותית להמתקה בסילאן, וזו היתה השאלה....
-
- הודעות: 2106
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
הערך התזונתי של דבש
אפשר להמתיק במולסה, רק שבאופן לא מפתיע יש לה טעם לוואי של מתכת. למעשה יש לה טעם של מסמרים מסוכרים.
>רק אחרי שטעמתי מולסה לבד הבנתי שהדיבורים על הברזל שהיא מכילה אינם בדיחה כלל<
>רק אחרי שטעמתי מולסה לבד הבנתי שהדיבורים על הברזל שהיא מכילה אינם בדיחה כלל<
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
הערך התזונתי של דבש
ניתן גם להשיג בסופר-מרקט סילאן תמרים ללא תוספת סוכר המיוצר באופן טבעי
בנוסף: גם אם יש בסילאן תמרים תוספת של סוכר לבן הוא עדיין מבחינת רמות הסוכרים שבו וספיגתם בדם יותר טוב מדבש.
אם דרוש הסבר נרחב יותר בנושא מבנה הסוכרים אשמח מאוד לתת מחר. zzz
<צ'י>
בנוסף: גם אם יש בסילאן תמרים תוספת של סוכר לבן הוא עדיין מבחינת רמות הסוכרים שבו וספיגתם בדם יותר טוב מדבש.
אם דרוש הסבר נרחב יותר בנושא מבנה הסוכרים אשמח מאוד לתת מחר. zzz
<צ'י>
-
- הודעות: 2934
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
הערך התזונתי של דבש
בהחלט ניתן לקנות סילאן ללא תוספת סוכר, רק צריך, כמו כל דבר אחר, לקרוא את התוית על הצינצנת. גם זה שבלי תוספת סוכר, אותו אני קונה, הוא מאד מתוק. יש לו כמובן ערך תזונתי רב , לפחות ככל הידוע לי.
שלושת הממתיקים שמככבים אצלי בבית: סילאן, מולסה ודבש חרובים.
יש סוכר חום בשביל אורחים (עכשיו התחלתי להשתמש בו קצת לאיזו חליטה מאד לא טעימה שאני צריכה לשתות). דבש נכנס הביתה לעיתים רחוקות מאד, כרגע במקרה יש.
שלושת הממתיקים שמככבים אצלי בבית: סילאן, מולסה ודבש חרובים.
יש סוכר חום בשביל אורחים (עכשיו התחלתי להשתמש בו קצת לאיזו חליטה מאד לא טעימה שאני צריכה לשתות). דבש נכנס הביתה לעיתים רחוקות מאד, כרגע במקרה יש.
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הערך התזונתי של דבש
אני לא זוכרת את ההסבר, אבל מה שאמר לי אותו עובד בחנות המפעל (לא בתפקיד, נראה שסתם טרם ידע בתחום שהוא אוהב), די שכנע אותי שאין עדיפות גדולה לזה בלי הסוכר.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
הערך התזונתי של דבש
מכל הדף הזה לא הצלחתי להבין עד כמה גרוע או מעולה הוא הדבש P-:
וחוץ מהסוכר שבו, מה יש בו שהוא טוב?
ובאופן ספציפי, האם יש צורך להגביל ילדה בת שנה וחצי באכילת דבש? לאחרונה היא מקוררת מאד אז אני נותנת לה תה שעשוי ממים לימון/קמומיל ומומתק בדבש. לי זה עושה פלאים כשאני מקוררת. האם יש טענות נגד? (חוץ מעניין הסוכר...את זה הבנתי (-:)
וחוץ מהסוכר שבו, מה יש בו שהוא טוב?
ובאופן ספציפי, האם יש צורך להגביל ילדה בת שנה וחצי באכילת דבש? לאחרונה היא מקוררת מאד אז אני נותנת לה תה שעשוי ממים לימון/קמומיל ומומתק בדבש. לי זה עושה פלאים כשאני מקוררת. האם יש טענות נגד? (חוץ מעניין הסוכר...את זה הבנתי (-:)
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
הערך התזונתי של דבש
אם הוא מחומם (בתה הוא מחומם) אין בו הרבה חוץ מסוכר.
-
- הודעות: 217
- הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
- דף אישי: הדף האישי של איילת_א*
הערך התזונתי של דבש
אם הוא מחומם (בתה הוא מחומם) אין בו הרבה חוץ מסוכר
לא רק זה - דבש שמכניסים לתוך נוזל רותח, הופך ל רעיל ! כך, עפ"י ה אָיוּרוֶודָה.
לכן, כמובן לא כדאי להשתמש בדבש גם לבישול ולאפייה. (כן, כולל עוגות דבש, יאמי...)
מבחינת הטמפרטורה, אם ניתן להכניס אצבע לתה, אז אפשר להוסיף דבש.
האיורוודה ממליצה למשל, כל בוקר לשתות כוס של מים חמימים, עם דבש ולימון.
לא רק זה - דבש שמכניסים לתוך נוזל רותח, הופך ל רעיל ! כך, עפ"י ה אָיוּרוֶודָה.
לכן, כמובן לא כדאי להשתמש בדבש גם לבישול ולאפייה. (כן, כולל עוגות דבש, יאמי...)
מבחינת הטמפרטורה, אם ניתן להכניס אצבע לתה, אז אפשר להוסיף דבש.
האיורוודה ממליצה למשל, כל בוקר לשתות כוס של מים חמימים, עם דבש ולימון.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
הערך התזונתי של דבש
ודבש בכפית?
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הערך התזונתי של דבש
כדאי לשנות שם ל הערך התזונתי של דבש וסילאן
בהחלט ניתן לקנות סילאן ללא תוספת סוכר, רק צריך, כמו כל דבר אחר, לקרוא את התוית על הצינצנת.
איזה פירמות של סילאן הן ללא סוכר?
ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?
בהחלט ניתן לקנות סילאן ללא תוספת סוכר, רק צריך, כמו כל דבר אחר, לקרוא את התוית על הצינצנת.
איזה פירמות של סילאן הן ללא סוכר?
ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?
-
- הודעות: 293
- הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
- דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*
הערך התזונתי של דבש
ודבש בכפית?
עדיף.
צריך להיות דבש טוב (אורגני הכי טוב).
ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?
אין בו אבקת חרובים.
זה הנוזלים שבהם בושלו חרוביפ לאורך זמן רב.
יש כזה ברמות סמיכות (צמצום הנוזלים) שונות.
עדיף.
צריך להיות דבש טוב (אורגני הכי טוב).
ומה יש בדבש חרובים לבד מאבקת חרובים?
אין בו אבקת חרובים.
זה הנוזלים שבהם בושלו חרוביפ לאורך זמן רב.
יש כזה ברמות סמיכות (צמצום הנוזלים) שונות.
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הערך התזונתי של דבש
איזה פירמות של סילאן הן ללא סוכר?
היחידה שאני מכירה מיובאת מטורקיה, לא זוכרת כרגע את השם, כתוב על זה בגדול "סירופ תמרים טהור". מה, יכול להיות שבארץ לא עושים סילאן ללא סוכר?
היחידה שאני מכירה מיובאת מטורקיה, לא זוכרת כרגע את השם, כתוב על זה בגדול "סירופ תמרים טהור". מה, יכול להיות שבארץ לא עושים סילאן ללא סוכר?
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
הערך התזונתי של דבש
ובאופן ספציפי, האם יש צורך להגביל ילדה בת שנה וחצי באכילת דבש
במקומות מסוימים ממליצים לא לתת דבש לתינוקות עד גיל 15-20 חודשים, בגלל אי היכולת שלהם להתמודד עם חיידקי בוטולינום,
אבל עד כמה שידוע לי ההמצאות שלהם בדבש היא יחסית נדירה.
במקומות מסוימים ממליצים לא לתת דבש לתינוקות עד גיל 15-20 חודשים, בגלל אי היכולת שלהם להתמודד עם חיידקי בוטולינום,
אבל עד כמה שידוע לי ההמצאות שלהם בדבש היא יחסית נדירה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הערך התזונתי של דבש
מייצרים בארץ סילאן בלי תוספת סוכר. (כנרת?)
אוק - עד שהקיבה של התינוק, היא מספיק חומצית - דבש עלול להיות מסוכן.
כשהיא מספיק חומצית, לא משנה הכמות.
נראה שזה קשור ליחס מוצקים/חלב שאוכל התינוק (חלב הוא בסיסי).
אוק - עד שהקיבה של התינוק, היא מספיק חומצית - דבש עלול להיות מסוכן.
כשהיא מספיק חומצית, לא משנה הכמות.
נראה שזה קשור ליחס מוצקים/חלב שאוכל התינוק (חלב הוא בסיסי).
-
- הודעות: 220
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
- דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*
הערך התזונתי של דבש
היחידה שאני מכירה מיובאת מטורקיה, לא זוכרת כרגע את השם, כתוב על זה בגדול "סירופ תמרים טהור". מה, יכול להיות שבארץ לא עושים סילאן ללא סוכר?
היצרן "אגם הגליל" מכנרת מייצר סילאן ללא תוספת סוכר. ניתן לרכוש אותו בכנרת או בחנויות טבע.
היצרן "אגם הגליל" מכנרת מייצר סילאן ללא תוספת סוכר. ניתן לרכוש אותו בכנרת או בחנויות טבע.
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
הערך התזונתי של דבש
תודה לכל העונים
המאמר של ורד לב באמת עושה סדר בעניין
המאמר של ורד לב באמת עושה סדר בעניין
-
- הודעות: 1600
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
הערך התזונתי של דבש
ממליץ לעיין בעמוד הזה
העמוד מעלה שאלות לגבי חיוניות מוצרי הדבורים בחיינו ונוגע באספקטים אקולוגיים, מוסריים, ותזונתיים.
עם התמרים האורגנים הזולים והמדהימים בארץ... אני לא מרגיש צורך במזון מן החי עם הרבה סימני שאלה מסביבו...
העמוד מעלה שאלות לגבי חיוניות מוצרי הדבורים בחיינו ונוגע באספקטים אקולוגיים, מוסריים, ותזונתיים.
עם התמרים האורגנים הזולים והמדהימים בארץ... אני לא מרגיש צורך במזון מן החי עם הרבה סימני שאלה מסביבו...
-
- הודעות: 690
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
הערך התזונתי של דבש
עוד מחשבה שעלתה לי בעניין - אני מאמינה שלילדים יש נטיה טבעית לדעת מה הם זקוקים לו מבחינה תזונתית.
כמובן שזה לא תקף לגבי מוצרים מלאכותיים, המהונדסים במיוחד על מנת למכר את חוש הטעם שלנו.
אבל דבש הוא באמת מוצר טבעי לגמרי. האם התשוקה לדבש לא מצביעה על צורך אמיתי במשהו מהמרכיבים שלו?
(סתם דוגמא - כשאני חולה אני מאד אוהבת תה קמומיל, וגם תה עם דבש ולימון. כשאני בריאה, אני לא מסוגלת לגעת לא בזה ולא בזה. הגוף לפעמים פשוט יודע מה הוא צריך)
כמובן שזה לא תקף לגבי מוצרים מלאכותיים, המהונדסים במיוחד על מנת למכר את חוש הטעם שלנו.
אבל דבש הוא באמת מוצר טבעי לגמרי. האם התשוקה לדבש לא מצביעה על צורך אמיתי במשהו מהמרכיבים שלו?
(סתם דוגמא - כשאני חולה אני מאד אוהבת תה קמומיל, וגם תה עם דבש ולימון. כשאני בריאה, אני לא מסוגלת לגעת לא בזה ולא בזה. הגוף לפעמים פשוט יודע מה הוא צריך)
-
- הודעות: 1021
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
הערך התזונתי של דבש
מי יודע מדוע לא רצוי לתת דבש לתינוקות עד גיל שנה?
הערך התזונתי של דבש
ממה שידוע לי - בגלל חשש מבוטוליזם (חידק מסוים)
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
הערך התזונתי של דבש
עד כמה שאני זוכרת בדבש יש כנראה כל מיני אלרגנים ויש הרבה אנשים שאלרגיים אליו.
נדמה לי שההנחיה הזו היא גם לגבי מוצרים אחרים של כוורות - פולן (במיוחד), ומזון מלכות.
נדמה לי שההנחיה הזו היא גם לגבי מוצרים אחרים של כוורות - פולן (במיוחד), ומזון מלכות.
-
- הודעות: 2737
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הערך התזונתי של דבש
מדוע לא רצוי לתת דבש לתינוקות עד גיל שנה?
לא בגלל אלרגנים, אלא בגלל שדבש מכיל לפעמים נבגים של חיידק הבוטוליזם. קיבה של אדם מבוגר היא חומצית, והנבגים לא יכולים להתפתח בה. קיבה של תינוק שצורך רק או בעיקר חלב, שהוא בסיסי, היא לא חומצית מספיק, והנבגים יכולים להתפתח.
זו מחלה לא-נפוצה, אבל קטלנית, ולכן מוטב להמנע (בנוסף, לדעתי מוטב לאחר ככל הניתן את החשיפה למתיקות עזה).
לא בגלל אלרגנים, אלא בגלל שדבש מכיל לפעמים נבגים של חיידק הבוטוליזם. קיבה של אדם מבוגר היא חומצית, והנבגים לא יכולים להתפתח בה. קיבה של תינוק שצורך רק או בעיקר חלב, שהוא בסיסי, היא לא חומצית מספיק, והנבגים יכולים להתפתח.
זו מחלה לא-נפוצה, אבל קטלנית, ולכן מוטב להמנע (בנוסף, לדעתי מוטב לאחר ככל הניתן את החשיפה למתיקות עזה).
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הערך התזונתי של דבש
לדעתי, רופא פגש תינוק שנפגע מבוטוליזם, חשבו-חשבו מאיפה יכל לחטוף את זה, וגילו שהוא נחשף לדבש.
אז הוציא הוראת בטיחות (שכתובה בדם).
זו השערה בלתי מבוססת, אלא על כך שככה העולם מתנהג.
סלחו לי על הציניות.
לדעתי, בגיל כ"כ צעיר, עדיף שלא יאכלו סוכר מאשר שלא יאכלו דבש.
> אני לא דיאטנית, אין לי שום הכשרה בתחום, יש לי עמדות שנויות במחלוקת, ואני לא ממליצה כלום לאף אחד <
אז הוציא הוראת בטיחות (שכתובה בדם).
זו השערה בלתי מבוססת, אלא על כך שככה העולם מתנהג.
סלחו לי על הציניות.
לדעתי, בגיל כ"כ צעיר, עדיף שלא יאכלו סוכר מאשר שלא יאכלו דבש.
> אני לא דיאטנית, אין לי שום הכשרה בתחום, יש לי עמדות שנויות במחלוקת, ואני לא ממליצה כלום לאף אחד <
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הערך התזונתי של דבש
אה, וגם לדעתי - מוטב לאחר ככל הניתן את החשיפה למתיקות עזה
-
- הודעות: 238
- הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
- דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*
הערך התזונתי של דבש
חידוש שנודע לי לאחרונה
האקדמיה שינתה את "כוורן" ל - "דבוראי" !!
וזה בהחלט נשמע יותר טוב.
האקדמיה שינתה את "כוורן" ל - "דבוראי" !!
וזה בהחלט נשמע יותר טוב.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הערך התזונתי של דבש
נכתב פה במעלה הדף שסילאן של כנרת הוא טבעי היום בדקתי בחנות וראיתי ברכיבים-סוכרים וחומצת לימון, עוד סוג של חברת אגם הגליל מכיל סוכרים, עמילן תפו"א וE900 מוזמנים להריץ חיפוש בגוגל מה זה... היחיד שמצאתי טהור היה באמת מיובא מצאתי אותו רק בניצת הדובדבן.
יום מתוק
יום מתוק
-
- הודעות: 174
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*
הערך התזונתי של דבש
קמתי לבדוק בארון- יש לנו סילאן מקיבוץ כינרת והרכיבים הם תמרים טריים בלבד, לא מצאתי סוכרים או חומצת לימון בשום מקום. יתכן ושיש כמה סוגי סילאן מכינרת.
הערך התזונתי של דבש
הסילאן עם העמילן תפוחי אדמה ממש לא טעים, ישר מרגישים שיש בזה כל מיני תוספות.
-
- הודעות: 69
- הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13
- דף אישי: הדף האישי של אור_השמש*
הערך התזונתי של דבש
תבשיל קדרה - הייתי נזהרת מהצהרות כאלו שעלולות להתפרש אצל אנשים כהמלצה.
רעלני הבוטוליניום עלול להמצא בדבש, זה לא הנחיה שביססו על מקרה אחד. לתינוקות קטנים, להם לא מומלץ להחשף לדבש, אין סיבה לתת סוכרים בכלל, כך שזה לא שיקול של סוכר מול דבש. צריך להזהיר אמהות מהסיכונים במזונות שעלולים לתת בתום לב לתינוקות.
<הכותבת היא דיאטנית קלינית>
רעלני הבוטוליניום עלול להמצא בדבש, זה לא הנחיה שביססו על מקרה אחד. לתינוקות קטנים, להם לא מומלץ להחשף לדבש, אין סיבה לתת סוכרים בכלל, כך שזה לא שיקול של סוכר מול דבש. צריך להזהיר אמהות מהסיכונים במזונות שעלולים לתת בתום לב לתינוקות.
<הכותבת היא דיאטנית קלינית>
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הערך התזונתי של דבש
תודה על הקישורים בדף זה ובכלל תודה על הדף
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הערך התזונתי של דבש
הוספתי הסתייגות.
-
- הודעות: 1707
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
הערך התזונתי של דבש
לתינוקות קטנים, להם לא מומלץ להחשף לדבש, אין סיבה לתת סוכרים בכלל
בהחלט.
בהחלט.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
הערך התזונתי של דבש
אנחנו נמנענו עד אחרי גיל שנתיים (בגלל המתיקות) ולא ממש רצים לאכול את זה. אלא מה?
דבש הוא מזון בסיסי לגמרי בחברות לקטים ציידים (גם כאלה שקיימות היום) הציידים לא פעם יוצאים לתקופה ארוכה עד שהם מצליחים להביא ציד גדול לכפר, בזמן הזה הם מלקטים עלים, צדים חיות קטנות ורודים המון דבש. אין לי מידע לגבי ילדים והאם הם רודים דבש או מקבלים דבש ומאיזה גיל.
פה קנינו פעם אחת מסקרנות יערת דבש אורגאנית. לא מחוממת, לא מתוספת, וגם לא מסוננת (כלומר, יש בה גם אבקת פרחים ועוד, והיא נחשבת למזון מלא, בניגוד לדבש המסונן הרגיל שהוא מזון מעובד) כל אחד אכל נגיד... כפית. לא מסוגלים יותר מזה... נורא מתוק!
בקיצור, זה מזון טבעי ומזין, אבל נדיר מאד למצוא אותו בצורתו הטבעית, וכל עיבוד גורע ממנו עד מזיק לו ממש. חוץ מזה, זה גם עניין של טעם.
לגבי הבוטוליזם, שווה לברר אם יש מחקר שבדק שיעורי בוטולינום בכוורות. מסקרן אם זו אגדה אורבנית מחוזקת או שיש דברים בגו.
אה, עוד אגב אחרון,
לאכול דבש מלא זה מעולה ומזין וסבבי, אלא אם אלרגים לפולן (אבקת פרחים - כלשהי או ספציפית) שזו דווקא כן אלרגיה נפוצה.
דבש הוא מזון בסיסי לגמרי בחברות לקטים ציידים (גם כאלה שקיימות היום) הציידים לא פעם יוצאים לתקופה ארוכה עד שהם מצליחים להביא ציד גדול לכפר, בזמן הזה הם מלקטים עלים, צדים חיות קטנות ורודים המון דבש. אין לי מידע לגבי ילדים והאם הם רודים דבש או מקבלים דבש ומאיזה גיל.
פה קנינו פעם אחת מסקרנות יערת דבש אורגאנית. לא מחוממת, לא מתוספת, וגם לא מסוננת (כלומר, יש בה גם אבקת פרחים ועוד, והיא נחשבת למזון מלא, בניגוד לדבש המסונן הרגיל שהוא מזון מעובד) כל אחד אכל נגיד... כפית. לא מסוגלים יותר מזה... נורא מתוק!
בקיצור, זה מזון טבעי ומזין, אבל נדיר מאד למצוא אותו בצורתו הטבעית, וכל עיבוד גורע ממנו עד מזיק לו ממש. חוץ מזה, זה גם עניין של טעם.
לגבי הבוטוליזם, שווה לברר אם יש מחקר שבדק שיעורי בוטולינום בכוורות. מסקרן אם זו אגדה אורבנית מחוזקת או שיש דברים בגו.
אה, עוד אגב אחרון,
לאכול דבש מלא זה מעולה ומזין וסבבי, אלא אם אלרגים לפולן (אבקת פרחים - כלשהי או ספציפית) שזו דווקא כן אלרגיה נפוצה.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
הערך התזונתי של דבש
מסקרן אם זו אגדה אורבנית מחוזקת או שיש דברים בגו.
כשלמדתי מיקרוביולוגיה, זיהינו בוטולינום בדבש. בדקנו כל מיני דבשים, גם אפינו אותו וגם בלי חימום. למבוגרים הוא לא בעיה. להיפך, יש המזריקים אותו לפנים בשביל להעלים קמטים (ולאבד את כושר ההבעה באופן טוטאלי).
כשלמדתי מיקרוביולוגיה, זיהינו בוטולינום בדבש. בדקנו כל מיני דבשים, גם אפינו אותו וגם בלי חימום. למבוגרים הוא לא בעיה. להיפך, יש המזריקים אותו לפנים בשביל להעלים קמטים (ולאבד את כושר ההבעה באופן טוטאלי).
-
- הודעות: 3314
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
הערך התזונתי של דבש
לגבי הסילאן- יש כמה סוגים, גם ל"כנרת".
צריך לקרוא היטב את התוויות.
בפסח בד"כ יש את הסוג הטבעי בכל מקום, היום כבר אפשר למצוא אותו יותר בקלות, אם כי עדיין יותר נפוץ הסוג עם תוספת הסוכר וחומצת הלימון וכו'.
הבת שלי שאלה פעם "למה"? זה פשוט יותר זול, לא? חומר גלם זול ו"זמין" כמו סוכר...למה לא להשתמש בו להמונים מכורי המתוק?
צריך לקרוא היטב את התוויות.
בפסח בד"כ יש את הסוג הטבעי בכל מקום, היום כבר אפשר למצוא אותו יותר בקלות, אם כי עדיין יותר נפוץ הסוג עם תוספת הסוכר וחומצת הלימון וכו'.
הבת שלי שאלה פעם "למה"? זה פשוט יותר זול, לא? חומר גלם זול ו"זמין" כמו סוכר...למה לא להשתמש בו להמונים מכורי המתוק?
-
- הודעות: 5515
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
הערך התזונתי של דבש
איזה דבש אתן קונות?
דבש שלא עבר חימום, ושהדבורים שייצרו אותו לא הואכלו במי סוכר?
ב-2004 בשמת כתבה:
_רוב סוגי הדבש הנמכרים בארץ מזוייפים בדרך הרמאית המפורסמת - הוספת סוכר לבן זול. אפילו הדבש של משק מילמן מבנימינה, שפעם מאוד התלהבתי ממנו, מסתבר שמזוייף ככה.
הדבש של קיבוץ עמיר (דבש פנימי לא מסחרי, נמכר רק למי שמגיע לחנות של המשק, בתוך הקיבוץ), הדבש של קיבוץ עין חרוד (לא זוכרת אם המאוחד או האיחוד), וכנראה גם הדבש של משק לין - אמינים. יש עוד כמה אמינים ואמיתיים. רוב המסחריים שנמכרים בסופרמרקט - מזוייפים. sad
בדבש אורגני לא מוסיפים סוכר._
נתקלתי במקרה בדבש של משק לין במצבע וקניתי, ונהנתי מאוד. לא היו לו טעמי לוואי מעצבנים כמו בדבש של שופרסל, והוא לא היה מתוק עד בחילה כמו דבש של שקדייה, והוא התגבש - לא עבר חימום כמו בערך רוב הדבש.
ואז קניתי דבש מובש של עין חרוד והוא היה מתוק פחות, ויכולתי ממש לאכול אותו.
ואז ראיתי בחנות הטבע הקרובה לביתי דבש של צוקרמן <נמצא גם במדפיי ה"גרין" בשופרסל יחד עם דבש של משק לין ודבש אורגני של הרדוף שזה בעצם גם דבש של משק לין> ודבש של איזה קיבוץ קטן שאף פעם לא שמעתי עליו קודם, נראה לי משק גרובר.
הדבש של העסק הקטן - נרשם עליו בפירוש שהוא לא חומם, והיה דבש פרחי אבוקדו רדיית אביב ודבש פרחי קוץ רדיית קיץ.
ועכשיו אני תוהה - מה לקנות? האפשרות לדעת מתי נרדה הדבש היא יתרון משמעותי, ואני כנראה אקנה לי דבש כזה. השאלה היא האם לקנות מרדיית קיץ או אביב? ואם אני יכולה להיות בטוחה בדבש שלי?
בדף שאני לא זוכרת את שמו כרגע בשמת המליצה לקנות רק דבש של משק לין, ורק באביב כי אז אפשר להיות בטוחה שהדבורים לא אכלו מי סוכר. עכשיו אביב?
ואם לסכם את הכל בקצרה - איזה דבש לקנות כדי להיות בטוחה שהוא לא חומם ושהדבורים אכלו צוף ולא סוכר?
דבש שלא עבר חימום, ושהדבורים שייצרו אותו לא הואכלו במי סוכר?
ב-2004 בשמת כתבה:
_רוב סוגי הדבש הנמכרים בארץ מזוייפים בדרך הרמאית המפורסמת - הוספת סוכר לבן זול. אפילו הדבש של משק מילמן מבנימינה, שפעם מאוד התלהבתי ממנו, מסתבר שמזוייף ככה.
הדבש של קיבוץ עמיר (דבש פנימי לא מסחרי, נמכר רק למי שמגיע לחנות של המשק, בתוך הקיבוץ), הדבש של קיבוץ עין חרוד (לא זוכרת אם המאוחד או האיחוד), וכנראה גם הדבש של משק לין - אמינים. יש עוד כמה אמינים ואמיתיים. רוב המסחריים שנמכרים בסופרמרקט - מזוייפים. sad
בדבש אורגני לא מוסיפים סוכר._
נתקלתי במקרה בדבש של משק לין במצבע וקניתי, ונהנתי מאוד. לא היו לו טעמי לוואי מעצבנים כמו בדבש של שופרסל, והוא לא היה מתוק עד בחילה כמו דבש של שקדייה, והוא התגבש - לא עבר חימום כמו בערך רוב הדבש.
ואז קניתי דבש מובש של עין חרוד והוא היה מתוק פחות, ויכולתי ממש לאכול אותו.
ואז ראיתי בחנות הטבע הקרובה לביתי דבש של צוקרמן <נמצא גם במדפיי ה"גרין" בשופרסל יחד עם דבש של משק לין ודבש אורגני של הרדוף שזה בעצם גם דבש של משק לין> ודבש של איזה קיבוץ קטן שאף פעם לא שמעתי עליו קודם, נראה לי משק גרובר.
הדבש של העסק הקטן - נרשם עליו בפירוש שהוא לא חומם, והיה דבש פרחי אבוקדו רדיית אביב ודבש פרחי קוץ רדיית קיץ.
ועכשיו אני תוהה - מה לקנות? האפשרות לדעת מתי נרדה הדבש היא יתרון משמעותי, ואני כנראה אקנה לי דבש כזה. השאלה היא האם לקנות מרדיית קיץ או אביב? ואם אני יכולה להיות בטוחה בדבש שלי?
בדף שאני לא זוכרת את שמו כרגע בשמת המליצה לקנות רק דבש של משק לין, ורק באביב כי אז אפשר להיות בטוחה שהדבורים לא אכלו מי סוכר. עכשיו אביב?
ואם לסכם את הכל בקצרה - איזה דבש לקנות כדי להיות בטוחה שהוא לא חומם ושהדבורים אכלו צוף ולא סוכר?
הערך התזונתי של דבש
היי.
אני אישית מאוד אוהבת את צוקרמן.
זה עסק קטן ואמין ויונתן צוקרמן הוא אחד האנשים החביבים שפגשתי (במסגרת התנדבותי בקואופ שרכש ממנו דבש).
וכמובן מדובר במוצר איכותי מאוד!
שהיה רק מתוק!
מנטרה
אני אישית מאוד אוהבת את צוקרמן.
זה עסק קטן ואמין ויונתן צוקרמן הוא אחד האנשים החביבים שפגשתי (במסגרת התנדבותי בקואופ שרכש ממנו דבש).
וכמובן מדובר במוצר איכותי מאוד!
שהיה רק מתוק!
מנטרה
-
- הודעות: 57
- הצטרפות: 14 דצמבר 2003, 21:23
- דף אישי: הדף האישי של שירה_חדשה*
הערך התזונתי של דבש
דברי עם ינון מסוסיא 052-6990474
אני קונה את הדבש שלו כי שכנה שלו מעידה שזה הדבש הכי נקי שיש, ללא האכלת סוכר, אנטיביוטיקות וכו'.
אני קונה את הדבש שלו כי שכנה שלו מעידה שזה הדבש הכי נקי שיש, ללא האכלת סוכר, אנטיביוטיקות וכו'.
-
- הודעות: 166
- הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*
הערך התזונתי של דבש
אני קונה במשק האמנונים. ישר מהם
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 13 פברואר 2016, 08:16
הערך התזונתי של דבש
שלום, קניתי אתמול בחנות בירושלים ברחוב סמוך לשוק מחנה יהודה, בפעם הראשונה שנתקלתי בשם הזה דבש של פוכטינגר מהישוב נגוהות. דבש נהדר שלא חומם, והוא היה קשה בתוך צנצנת הפסלטיק שלו. נהדר!
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 21 ינואר 2017, 14:50
הערך התזונתי של דבש
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
דבש הוא פשוט יותר בריא מסוכר חום או לבן. אבל גם לא שיא הבריאות.
דבש הוא פשוט יותר בריא מסוכר חום או לבן. אבל גם לא שיא הבריאות.
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 13 נובמבר 2017, 20:22
הערך התזונתי של דבש
מי שמעוניין בדבש איכותי ביותר שלא חומם ולא ניתן שום חומר כזה או אחר (כולל סוכר) לדבורים יכול לקנות ממני
רוני 050-6968412
אני מגדל דבורים
ובגלל האיכות הגבוהה של הדבש הוא לא זול
אני מגדל את הדבורים באזור דרום הארץ
רוני 050-6968412
אני מגדל דבורים
ובגלל האיכות הגבוהה של הדבש הוא לא זול
אני מגדל את הדבורים באזור דרום הארץ
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הערך התזונתי של דבש
כוורות ביתיות איפה קונים ?