הכנת גרנולה

עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

הקשתי ב-google.co.il "מתכון גרנולה" והגעתי ללינק הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2053254,00.html
ובתגובה מס1 19 מופיע מתכון שנראה יותר טוב.
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי נטע_ש* »

כן כן כן, וזה יוצא נפלא!
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין

3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)

מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.

מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה

מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק :-)), ושמים בכלי, במקרר.

ממממ... שווה |Y|
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הנה גרנולה שהביאה שירי ל בפורום להיות הורים של תפוז:

מתכון: גרנולה שקדים וצימוקים

רכיבים:
300 גרם שיבולת שועל
150 גרם שקדים קצוצים
2 כפות קוקוס טחון
3 כפות שומשום
6 כפות סירופ מייפל משובח
90 גרם סוכר חום (כהה)
60 מ"ל שמן תירס
2 כפות מים חמים
חצי כפית מלח
125 גרם צימוקים (רצוי סולטנה)

אופן הכנה:
  • מחממים תנור לחום נמוך - 130 מעלות.
  • בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים, הקוקוס והשומשום.
  • בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, הסוכר החום, השמן, המים החמים והמלח.
  • מוסיפים את התערובת המתוקה לחומרים היבשים ובוחשים לתערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת אל התבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור החם כשעה ורבע, עד לקבלת צבע זהוב אחיד, מערבבים מידי פעם.
  • מקררים, ומוסיפים את הצימוקים.
  • אפשר לשמור את הגרנולה כשבוע בצנצנת אטומה.
אביטל_צ*
הודעות: 730
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי אביטל_צ* »

שאלה לגבי גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?

במתכון האחרון רשום שאפשר לשמור כשבוע בצנצנת אטומה...
אמא_בן_אור*
הודעות: 93
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

הכנת גרנולה

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?
לדעתי כמו שנאמר - בצנצנת סגורה היטב ואפילו במקרר ואז זה גם יישמר יותר זמן. משהו כמו חודש.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אפשר להכין גרנולה מצויינת גם בלי שמן. אם אין סירופ מייפל גם דבש מצויין.
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי שרה_ק* »

דגני בוקר מפצפוצי אורז, שבולת שועל, שומשום, גרעיני פשתן צימוקים, משמשים מיובשים, תאנים מיובשות, תמרים מיובשים, כל הפירות המיובשים לחתוך לקוביות קטנטנות לערבב עם.. קוקוס, קינמון.. ועוד.. וכל מה שתרצי, ואז לשפוך מעל הכל סירופ אורז מומס. לשטוח את הכל בתבנית. מכוסה בניר אפיה. לשפוך ממעל שוקולד מומס. לחתוך עם סכין שתי וערב כדי שהכל יהיה קוביות. להכניס למקרר. אחרי שהכל קר זה נהפך לגרנולה.

אם בא לך אפשר גם להמיס שוקולד בסיר קטן ואז לשפוך מעל הכל.. ואז זה יהיה גרנולה מצופה שוקולד.. מממ טעים!
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

קווקר מהיר הכנה
לא ידעתי שיש דבר כזה.
קוואקר אינסטנט?....לא חבל?

נטע ש נמצאת ביוון אני מבינה.
יש עוד מישהו שמכיר את המתכון שהיא נתנה?
האם האינסטנט הכרחי? מה יקרה אם אני אכניס שש כוסות קווקר רגיל? במקום שלוש ושתיים?
<יש לי פתאום המון קוואקר>
איבי_כ*
הודעות: 207
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי איבי_כ* »

שיבולת שועל של "קוואקר" היא אינסטנט. בטח יש לעוד חברות אבל כשאומרים "קוואקר" בעצם זה מה שזה - שיבולת שועל אינסטנט. לא?
לא יודעת לגבי המתכון אבל הייתי מנסה לטחון שיבולת שועל רגילה במקום האינסטנט, זה יצא דק יותר ונראה לי שזה הענין.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ואו, לא כתבו פה מלא זמן
בכל מקרה רציתי להציע שימוש בטחינה גולמית במקום שמן או חמאה, או בנוסף. טעים, גם לשונאי טחינה...
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי אום_שלום* »

המתכון שלי לגרנולה ללא סוכר, פשוט תענוג:
מערבבים:
ק"ג קוואקר (בערך)
ועוד כחצי ק"ג (בערך) אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, פשתן, שומשום, קוקוס, פקאנים, גרעיני דלעת

בסיר קטן מחממים:
כחצי כוס שמן קנולה (אולי קצת יותר)
כוס רכז תפוחים טהור (או חצי כוס והשאר דבש למי שאין בעיה)
כוס טחינה גולמית
מערבבים היטב ושופכים על תערובת היבשים, מערבבים הכל יחד כך שהחומרים היבשים יצופו בנוזל הסמיך ומשטחים על תבנית שטוחה (לי יוצאת בדרך כלל כמות של 3 תבניות) מכניסים לתנור לחום של 80-100 מעלות וכל כמה זמן מערבבים שהכל יקלה מכל הצדדים, מוציאים כשהתערובת כבר לא רטובה אך עדיין לא לגמרי מיובשת כי היא ממשיכה להתייבש לאחר מכן.
מאחסנים בכלי סגור ומתפנקים.
הערה- לגרנולה יש טעם חזק של סיידר, מי שלא אוהב יכול להחליף בכוס דבש, כך במתכון המקורי, אני עשיתי הסבה לקנדידאים
אום_שלום*
הודעות: 1134
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי אום_שלום* »

עוד הערה חשובה ששכחתי- כל תבנית צריכה להיות לפחות שעה בתנור ואולי אף שעתיים!
הראל*
הודעות: 25
הצטרפות: 06 מרץ 2003, 12:02

הכנת גרנולה

שליחה על ידי הראל* »

מתה על גרנולה. ניסיתי כמה שילובים שיהיו ממש לטעמי ואתמול סוף סוף יצא לי ממש מוצלח. זה די דומה למתכונים אחרים שהביאו פה אבל בכל זאת יש קצת הבדל. זה גם ללא סוכר "אמיתי" או דבש. המתיקות היא מהסילאן שהוא למעשה פרי, כך שזה מתאים (בכמות מתאימה ובמקום פירות) לחולי סכרת.
מערבבים בקערה גדולה:
5 כוסות שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים משובבים
1/2 כוס זרעי חמניות
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס אגוזים (מעדיפה פיסטוקים או אגוזי מלך. אפשר כמובן לשלב)
מוסיפים (בסדר הזה, באותה כוס. כך החומר לא נדבק לכוס והכל יוצא)
1/2 כוס שמן (השתמשתי בקנולה מכבישה קרה)
3/4 כוס סילאן תמרים טהור (בלי תוספת סוכר)
1 כוס מים רותחים
מערבבים טוב טוב עד שהכל רטוב. משטחים בתבנית אפיה גדולה (מרופדת בניר אפיה) ואופים כ-3 שעות ב 90 מעלות עם אוורור.
אני מפעילה תרמוסטט והולכת לישון. זה נשאר בתנור כל הלילה.
בבוקר מעבירים לקערה גדולה, מפוררים ושוברים את מה שהתגבש. זה יוצא די בהיר.
מוסיפים כוס קוקוס וכוס צימוקים. מערבבים טוב טוב טוב. מאכסנים בקופסאות אטומות. יוצא הרבה אבל אצלי זה מחזיק שבועיים בקושי (רק אני אוכלת)
מעדן!
דרך_עפר_שם_זמני*
הודעות: 586
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

עשיתי ממוצע על הדף הזה, פלוס ההעדפות המוזרות שלי:
חמש כוסות שיבולת שועל
כוס שקדים שבורים לחתיכות גדולות
חצי כוס גרעיני חמניות
שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
מערבבים היטב ושמים בתבנית בתוך תנור מחומם לחום נמוך.
מדי פעם מערבבים.
בערבוב השני נזכרים שרציתי גם קינמון, מוסיפים כף קינמון.
אחרי זמן כלשהו (נדמה לי שעה, אולי קצת יותר, אל תציקו) מכבים את התנור. מוסיפים לתבנית חצי כוס צימוקים, כוס חמוציות וחצי כוס קוקוס, מערבבים ומחזירים לתנור הכבוי והחם לעוד פרק זמן באורך כלשהו.
יצאה הגרנולה הכי טעימה שאכלתי, ומועמדת חזקה בקטגורית "המאכל הכי טעים שאכלתי". וזה היה אתמול. היום זה עוד יותר טעים. מוסטמאכר איבדו לקוחה.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נשמע מעולה.
אולי תבואי להכין לי?
(())
פרח_הלימון*
הודעות: 879
הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי פרח_הלימון* »

ברגעים אלו הגרנולה הראשונה שלי בתנור...אני ממש בהתרגשות @}
ערבבתי סילאן ומים חמים,זה היה די סמיך. הוספתי רק את שיבולת השועל,כי לא רציתי להרוס את השקדים,צימוקים,זרעי פשתן,וגרעיני חמניה
שמתי בתנור על חום של 180 מעלות ואני מערבבת כל כמה זמן. בסוף כשיתקרר אוסיף את כל שאר ה"חיות"
איזה אושר :-D
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למי שרוצה לשדרג את הגרנולה, ממליצה בחום להוסיף מייפל במקום דבש/ סילאן/ סוכר חום. (לא חייבים את הכל אפשר גם רק חלק וכמובן שמייפל טבעי)
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

הכנת גרנולה

שליחה על ידי יער_ה* »

מתכון יחסית מדויק (ומעודכן!)
5 כוסות שיבולת שועל
1-2 כוסות אגוזים למיניהם (שקדים, מלך, פקאן, ברזיל, חמניות, שומשום) - לשבור לחתיכות קטנות יותר
1/2 כוס סילאן/דבש
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס שמן צמחי/טחינה מלאה
אופציה: פשתן טחון, צימוקים, חמוציות

מערבבים הכל ואופים בתנור ב-170 מעלות, חצי שעה. מערבבים באמצע.
אם רוצים צימוקים או חמוציות, להוסיף אח"כ.
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי נטע_ש* »

וואוו, לא הייתי בדף הזה 7 שנים! בכלל לא זכרתי שכתבתי פה בהתחלה... והנה עכשיו אני אוספת מתכונים לגרנולה
יוו, כמה עברתי מאז... חיי בראי הגרנולה D-:
אספתי מתכונים מ יער ה , אום שלום , ו דרך עפר שם זמני שגם הצחיקה אותי עם שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
אין לי פה (הונגריה) אספקה של סילאן טחינה וסיידר, אנסה משהו עם דבש וכל השאר
תודה {@
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי נטע_ש* »

יצא מעולה!
שרון_בר_צבי*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 אפריל 2010, 14:00

הכנת גרנולה

שליחה על ידי שרון_בר_צבי* »

מצאתי מתכון נהדר לגרנולה ללא שמן : "המתכונים של גבי -גרנולה קלה להכנה ללא שמן" -בגוגל
הוא נאפה במיקרו, זו אולי נקודה לרעתו אבל יצא מתפצח ובאמת קל להכנה וגם מהר,20 ד'ק סה'כ
תוספת מוצלחת לטעמי 2-3 טיפות תמצית זוהר איכותית ואז זה מזכיר סחלב
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת גרנולה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אפשר להכניס זרעי פשתן לדייסת קוואקר
מטורפת_קמעא*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 יוני 2010, 15:01

הכנת גרנולה

שליחה על ידי מטורפת_קמעא* »

אני רוצה שגם הטירוף שלי יירשם כאן:
אני מחזיקה צנצנת גדולה עם תערובת של אגוזים וגרעינים - מה שיש בחנות, אני כל הזמן מוסיפה ומערבבת.
כשאני מכינה גרנולה אני מערבבת בקערה גדולה חבילה של שיבולת שועל, ושלוש כוסות מהתערובת - שלמים, אגב, לא שבורים ועניינים. שש כפות (עכשיו לשים לב, זו הפואנטה) טחינה גולמית משומשום מלא מונבט, והרבה קינמון. אני מערבבת היטב ומפזרת על תבנית גדולה, כזאת שבאה עם התנור, על נייר אפייה. אופה בחום בינוני-נמוך עד שהאגוזים נהיים פריכים, לא יותר מדי, ואז מכבה את התנור, מערבבת עם ככה שלושה חופנים של צימוקים, ומשאירה בתנור הכבוי עד שמתקרר. גרנולה אליפות!
אסתר*
הודעות: 61
הצטרפות: 29 דצמבר 2004, 23:28

הכנת גרנולה

שליחה על ידי אסתר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בנות איזה עונגגגגג סאחטן עליכן (: סה"כ עשיתי גוגל לגרנולה ופייר אתן העלתן את כל מה שרק אפשר... תודה !!! יש לי עם מה להתחיל וים ברעיונות לתוספות/אילתורים תודה בנות ואמן-- וחודש חשון מתוק ושמח.
קרן*
הודעות: 569
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

הכנת גרנולה

שליחה על ידי קרן* »

מטורפת קמעא, את לא ממתיקה?
שרגא*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 אוגוסט 2016, 12:25

הכנת גרנולה

שליחה על ידי שרגא* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מסקנה מתבקשת מכול המתכונים ומניסיון אישי,אין כול חשיבות מה מוסיפים לשיבולת שועל,כל אחד או אחת לפי מה שאוהבים ,העיקרון היחידי יחס של שיבולת שועל כפולה בכמות מכול יתר החומרים יחד וגם זה בערך. גם האפייה היא לפי הצבע שרוצים לקבל ביון 25-45 דקות ,הנוזלים ,שוב לפי הטעם המועדף,שמן לפי בחירה,קנולה,זית ,או כול שמן אחר,חמאה מומסת גם הולך טוב .דבש,סילאן ,מייפל ,סוכר מומס,או תערובת כול שהיא,עיקרון נוסף חשוב !את הפירות אם מוסיפים רצוי לפני האכילה ולא בזמן ההכנה. בהצלחה ולבריאות !!
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”