הכנת גרנולה
-
- הודעות: 2996
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
הכנת גרנולה
הקשתי ב-google.co.il "מתכון גרנולה" והגעתי ללינק הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2053254,00.html
ובתגובה מס1 19 מופיע מתכון שנראה יותר טוב.
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2053254,00.html
ובתגובה מס1 19 מופיע מתכון שנראה יותר טוב.
-
- הודעות: 733
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
הכנת גרנולה
כן כן כן, וזה יוצא נפלא!
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין
3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)
מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.
מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה
מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק
), ושמים בכלי, במקרר.
ממממ... שווה
כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים לכל הכיוונים אבל זה מתכון בסיסי מצוין
3 כוסות שיבולת שועל (שלמה)
2 כוסות קווקר מהיר הכנה (שיבולת שועל טחונה, אפשר לטחון את במעבד מזון)
1/2 כוס זרעי חמניות
אגוזים שבורים (מלך או כל סוג אחר), שקדים חצויים, זרעי דלעת, תפוחים חתוכים לקוביות קטנטנות ושאר דברים שמתאימים לאפיה
כף קינמון טחון (זה הרבה אבל אני אוהבת)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
5 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר)
מערבבעים את כל זה בקערה, ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
שמים בתנור 150 מעלות 20 דקות, מערבבים ואז עוד 30 דקות, וכל 10 דקות מערבבים שוב.
מחזירים לקערה ומוסיפים:
1/2-1 כוס דבש, או מולסה (אפשר קצת מהול במים רותחים)
פירות יבשים קצוצים שאוהבים
קוקוס ושאר דברים שלא זקוקים לאפיה
מערבבים, וכדאי להחזיר לעוד כמה דקות בתנור, על מנת שלא ישאר דביק, אבל לא ליותר מדי זמן, שלא ישרף.
מפוררים (אם יצא קצת דביק

ממממ... שווה

-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הכנת גרנולה
הנה גרנולה שהביאה שירי ל בפורום להיות הורים של תפוז:
מתכון: גרנולה שקדים וצימוקים
רכיבים:
300 גרם שיבולת שועל
150 גרם שקדים קצוצים
2 כפות קוקוס טחון
3 כפות שומשום
6 כפות סירופ מייפל משובח
90 גרם סוכר חום (כהה)
60 מ"ל שמן תירס
2 כפות מים חמים
חצי כפית מלח
125 גרם צימוקים (רצוי סולטנה)
אופן הכנה:
מתכון: גרנולה שקדים וצימוקים
רכיבים:
300 גרם שיבולת שועל
150 גרם שקדים קצוצים
2 כפות קוקוס טחון
3 כפות שומשום
6 כפות סירופ מייפל משובח
90 גרם סוכר חום (כהה)
60 מ"ל שמן תירס
2 כפות מים חמים
חצי כפית מלח
125 גרם צימוקים (רצוי סולטנה)
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום נמוך - 130 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים, הקוקוס והשומשום.
- בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, הסוכר החום, השמן, המים החמים והמלח.
- מוסיפים את התערובת המתוקה לחומרים היבשים ובוחשים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת אל התבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור החם כשעה ורבע, עד לקבלת צבע זהוב אחיד, מערבבים מידי פעם.
- מקררים, ומוסיפים את הצימוקים.
- אפשר לשמור את הגרנולה כשבוע בצנצנת אטומה.
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
הכנת גרנולה
שאלה לגבי גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?
במתכון האחרון רשום שאפשר לשמור כשבוע בצנצנת אטומה...
במתכון האחרון רשום שאפשר לשמור כשבוע בצנצנת אטומה...
-
- הודעות: 93
- הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36
הכנת גרנולה
גרנולות בייתיות - מתי פג תוקפן ?
לדעתי כמו שנאמר - בצנצנת סגורה היטב ואפילו במקרר ואז זה גם יישמר יותר זמן. משהו כמו חודש.
לדעתי כמו שנאמר - בצנצנת סגורה היטב ואפילו במקרר ואז זה גם יישמר יותר זמן. משהו כמו חודש.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת גרנולה
אפשר להכין גרנולה מצויינת גם בלי שמן. אם אין סירופ מייפל גם דבש מצויין.
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
הכנת גרנולה
דגני בוקר מפצפוצי אורז, שבולת שועל, שומשום, גרעיני פשתן צימוקים, משמשים מיובשים, תאנים מיובשות, תמרים מיובשים, כל הפירות המיובשים לחתוך לקוביות קטנטנות לערבב עם.. קוקוס, קינמון.. ועוד.. וכל מה שתרצי, ואז לשפוך מעל הכל סירופ אורז מומס. לשטוח את הכל בתבנית. מכוסה בניר אפיה. לשפוך ממעל שוקולד מומס. לחתוך עם סכין שתי וערב כדי שהכל יהיה קוביות. להכניס למקרר. אחרי שהכל קר זה נהפך לגרנולה.
אם בא לך אפשר גם להמיס שוקולד בסיר קטן ואז לשפוך מעל הכל.. ואז זה יהיה גרנולה מצופה שוקולד.. מממ טעים!
אם בא לך אפשר גם להמיס שוקולד בסיר קטן ואז לשפוך מעל הכל.. ואז זה יהיה גרנולה מצופה שוקולד.. מממ טעים!
-
- הודעות: 1080
- הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
- דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*
הכנת גרנולה
קווקר מהיר הכנה
לא ידעתי שיש דבר כזה.
קוואקר אינסטנט?....לא חבל?
נטע ש נמצאת ביוון אני מבינה.
יש עוד מישהו שמכיר את המתכון שהיא נתנה?
האם האינסטנט הכרחי? מה יקרה אם אני אכניס שש כוסות קווקר רגיל? במקום שלוש ושתיים?
<יש לי פתאום המון קוואקר>
לא ידעתי שיש דבר כזה.
קוואקר אינסטנט?....לא חבל?
נטע ש נמצאת ביוון אני מבינה.
יש עוד מישהו שמכיר את המתכון שהיא נתנה?
האם האינסטנט הכרחי? מה יקרה אם אני אכניס שש כוסות קווקר רגיל? במקום שלוש ושתיים?
<יש לי פתאום המון קוואקר>
-
- הודעות: 207
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*
הכנת גרנולה
שיבולת שועל של "קוואקר" היא אינסטנט. בטח יש לעוד חברות אבל כשאומרים "קוואקר" בעצם זה מה שזה - שיבולת שועל אינסטנט. לא?
לא יודעת לגבי המתכון אבל הייתי מנסה לטחון שיבולת שועל רגילה במקום האינסטנט, זה יצא דק יותר ונראה לי שזה הענין.
לא יודעת לגבי המתכון אבל הייתי מנסה לטחון שיבולת שועל רגילה במקום האינסטנט, זה יצא דק יותר ונראה לי שזה הענין.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת גרנולה
ואו, לא כתבו פה מלא זמן
בכל מקרה רציתי להציע שימוש בטחינה גולמית במקום שמן או חמאה, או בנוסף. טעים, גם לשונאי טחינה...
בכל מקרה רציתי להציע שימוש בטחינה גולמית במקום שמן או חמאה, או בנוסף. טעים, גם לשונאי טחינה...
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
הכנת גרנולה
המתכון שלי לגרנולה ללא סוכר, פשוט תענוג:
מערבבים:
ק"ג קוואקר (בערך)
ועוד כחצי ק"ג (בערך) אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, פשתן, שומשום, קוקוס, פקאנים, גרעיני דלעת
בסיר קטן מחממים:
כחצי כוס שמן קנולה (אולי קצת יותר)
כוס רכז תפוחים טהור (או חצי כוס והשאר דבש למי שאין בעיה)
כוס טחינה גולמית
מערבבים היטב ושופכים על תערובת היבשים, מערבבים הכל יחד כך שהחומרים היבשים יצופו בנוזל הסמיך ומשטחים על תבנית שטוחה (לי יוצאת בדרך כלל כמות של 3 תבניות) מכניסים לתנור לחום של 80-100 מעלות וכל כמה זמן מערבבים שהכל יקלה מכל הצדדים, מוציאים כשהתערובת כבר לא רטובה אך עדיין לא לגמרי מיובשת כי היא ממשיכה להתייבש לאחר מכן.
מאחסנים בכלי סגור ומתפנקים.
הערה- לגרנולה יש טעם חזק של סיידר, מי שלא אוהב יכול להחליף בכוס דבש, כך במתכון המקורי, אני עשיתי הסבה לקנדידאים
מערבבים:
ק"ג קוואקר (בערך)
ועוד כחצי ק"ג (בערך) אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, פשתן, שומשום, קוקוס, פקאנים, גרעיני דלעת
בסיר קטן מחממים:
כחצי כוס שמן קנולה (אולי קצת יותר)
כוס רכז תפוחים טהור (או חצי כוס והשאר דבש למי שאין בעיה)
כוס טחינה גולמית
מערבבים היטב ושופכים על תערובת היבשים, מערבבים הכל יחד כך שהחומרים היבשים יצופו בנוזל הסמיך ומשטחים על תבנית שטוחה (לי יוצאת בדרך כלל כמות של 3 תבניות) מכניסים לתנור לחום של 80-100 מעלות וכל כמה זמן מערבבים שהכל יקלה מכל הצדדים, מוציאים כשהתערובת כבר לא רטובה אך עדיין לא לגמרי מיובשת כי היא ממשיכה להתייבש לאחר מכן.
מאחסנים בכלי סגור ומתפנקים.
הערה- לגרנולה יש טעם חזק של סיידר, מי שלא אוהב יכול להחליף בכוס דבש, כך במתכון המקורי, אני עשיתי הסבה לקנדידאים
-
- הודעות: 1134
- הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
- דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*
הכנת גרנולה
עוד הערה חשובה ששכחתי- כל תבנית צריכה להיות לפחות שעה בתנור ואולי אף שעתיים!
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
הכנת גרנולה
גרנולה בלי דגנים:
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgC ... id=6672145
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgC ... id=6672145
הכנת גרנולה
מתה על גרנולה. ניסיתי כמה שילובים שיהיו ממש לטעמי ואתמול סוף סוף יצא לי ממש מוצלח. זה די דומה למתכונים אחרים שהביאו פה אבל בכל זאת יש קצת הבדל. זה גם ללא סוכר "אמיתי" או דבש. המתיקות היא מהסילאן שהוא למעשה פרי, כך שזה מתאים (בכמות מתאימה ובמקום פירות) לחולי סכרת.
מערבבים בקערה גדולה:
5 כוסות שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים משובבים
1/2 כוס זרעי חמניות
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס אגוזים (מעדיפה פיסטוקים או אגוזי מלך. אפשר כמובן לשלב)
מוסיפים (בסדר הזה, באותה כוס. כך החומר לא נדבק לכוס והכל יוצא)
1/2 כוס שמן (השתמשתי בקנולה מכבישה קרה)
3/4 כוס סילאן תמרים טהור (בלי תוספת סוכר)
1 כוס מים רותחים
מערבבים טוב טוב עד שהכל רטוב. משטחים בתבנית אפיה גדולה (מרופדת בניר אפיה) ואופים כ-3 שעות ב 90 מעלות עם אוורור.
אני מפעילה תרמוסטט והולכת לישון. זה נשאר בתנור כל הלילה.
בבוקר מעבירים לקערה גדולה, מפוררים ושוברים את מה שהתגבש. זה יוצא די בהיר.
מוסיפים כוס קוקוס וכוס צימוקים. מערבבים טוב טוב טוב. מאכסנים בקופסאות אטומות. יוצא הרבה אבל אצלי זה מחזיק שבועיים בקושי (רק אני אוכלת)
מעדן!
מערבבים בקערה גדולה:
5 כוסות שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים משובבים
1/2 כוס זרעי חמניות
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס אגוזים (מעדיפה פיסטוקים או אגוזי מלך. אפשר כמובן לשלב)
מוסיפים (בסדר הזה, באותה כוס. כך החומר לא נדבק לכוס והכל יוצא)
1/2 כוס שמן (השתמשתי בקנולה מכבישה קרה)
3/4 כוס סילאן תמרים טהור (בלי תוספת סוכר)
1 כוס מים רותחים
מערבבים טוב טוב עד שהכל רטוב. משטחים בתבנית אפיה גדולה (מרופדת בניר אפיה) ואופים כ-3 שעות ב 90 מעלות עם אוורור.
אני מפעילה תרמוסטט והולכת לישון. זה נשאר בתנור כל הלילה.
בבוקר מעבירים לקערה גדולה, מפוררים ושוברים את מה שהתגבש. זה יוצא די בהיר.
מוסיפים כוס קוקוס וכוס צימוקים. מערבבים טוב טוב טוב. מאכסנים בקופסאות אטומות. יוצא הרבה אבל אצלי זה מחזיק שבועיים בקושי (רק אני אוכלת)
מעדן!
-
- הודעות: 586
- הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
- דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*
הכנת גרנולה
עשיתי ממוצע על הדף הזה, פלוס ההעדפות המוזרות שלי:
חמש כוסות שיבולת שועל
כוס שקדים שבורים לחתיכות גדולות
חצי כוס גרעיני חמניות
שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
מערבבים היטב ושמים בתבנית בתוך תנור מחומם לחום נמוך.
מדי פעם מערבבים.
בערבוב השני נזכרים שרציתי גם קינמון, מוסיפים כף קינמון.
אחרי זמן כלשהו (נדמה לי שעה, אולי קצת יותר, אל תציקו) מכבים את התנור. מוסיפים לתבנית חצי כוס צימוקים, כוס חמוציות וחצי כוס קוקוס, מערבבים ומחזירים לתנור הכבוי והחם לעוד פרק זמן באורך כלשהו.
יצאה הגרנולה הכי טעימה שאכלתי, ומועמדת חזקה בקטגורית "המאכל הכי טעים שאכלתי". וזה היה אתמול. היום זה עוד יותר טעים. מוסטמאכר איבדו לקוחה.
חמש כוסות שיבולת שועל
כוס שקדים שבורים לחתיכות גדולות
חצי כוס גרעיני חמניות
שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
מערבבים היטב ושמים בתבנית בתוך תנור מחומם לחום נמוך.
מדי פעם מערבבים.
בערבוב השני נזכרים שרציתי גם קינמון, מוסיפים כף קינמון.
אחרי זמן כלשהו (נדמה לי שעה, אולי קצת יותר, אל תציקו) מכבים את התנור. מוסיפים לתבנית חצי כוס צימוקים, כוס חמוציות וחצי כוס קוקוס, מערבבים ומחזירים לתנור הכבוי והחם לעוד פרק זמן באורך כלשהו.
יצאה הגרנולה הכי טעימה שאכלתי, ומועמדת חזקה בקטגורית "המאכל הכי טעים שאכלתי". וזה היה אתמול. היום זה עוד יותר טעים. מוסטמאכר איבדו לקוחה.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
הכנת גרנולה
נשמע מעולה.
אולי תבואי להכין לי?

אולי תבואי להכין לי?

-
- הודעות: 879
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
- דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*
הכנת גרנולה
ברגעים אלו הגרנולה הראשונה שלי בתנור...אני ממש בהתרגשות @}
ערבבתי סילאן ומים חמים,זה היה די סמיך. הוספתי רק את שיבולת השועל,כי לא רציתי להרוס את השקדים,צימוקים,זרעי פשתן,וגרעיני חמניה
שמתי בתנור על חום של 180 מעלות ואני מערבבת כל כמה זמן. בסוף כשיתקרר אוסיף את כל שאר ה"חיות"
איזה אושר
ערבבתי סילאן ומים חמים,זה היה די סמיך. הוספתי רק את שיבולת השועל,כי לא רציתי להרוס את השקדים,צימוקים,זרעי פשתן,וגרעיני חמניה
שמתי בתנור על חום של 180 מעלות ואני מערבבת כל כמה זמן. בסוף כשיתקרר אוסיף את כל שאר ה"חיות"
איזה אושר

-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת גרנולה
למי שרוצה לשדרג את הגרנולה, ממליצה בחום להוסיף מייפל במקום דבש/ סילאן/ סוכר חום. (לא חייבים את הכל אפשר גם רק חלק וכמובן שמייפל טבעי)
הכנת גרנולה
מתכון יחסית מדויק (ומעודכן!)
5 כוסות שיבולת שועל
1-2 כוסות אגוזים למיניהם (שקדים, מלך, פקאן, ברזיל, חמניות, שומשום) - לשבור לחתיכות קטנות יותר
1/2 כוס סילאן/דבש
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס שמן צמחי/טחינה מלאה
אופציה: פשתן טחון, צימוקים, חמוציות
מערבבים הכל ואופים בתנור ב-170 מעלות, חצי שעה. מערבבים באמצע.
אם רוצים צימוקים או חמוציות, להוסיף אח"כ.
5 כוסות שיבולת שועל
1-2 כוסות אגוזים למיניהם (שקדים, מלך, פקאן, ברזיל, חמניות, שומשום) - לשבור לחתיכות קטנות יותר
1/2 כוס סילאן/דבש
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס שמן צמחי/טחינה מלאה
אופציה: פשתן טחון, צימוקים, חמוציות
מערבבים הכל ואופים בתנור ב-170 מעלות, חצי שעה. מערבבים באמצע.
אם רוצים צימוקים או חמוציות, להוסיף אח"כ.
-
- הודעות: 733
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
הכנת גרנולה
וואוו, לא הייתי בדף הזה 7 שנים! בכלל לא זכרתי שכתבתי פה בהתחלה... והנה עכשיו אני אוספת מתכונים לגרנולה
יוו, כמה עברתי מאז... חיי בראי הגרנולה D-:
אספתי מתכונים מ יער ה , אום שלום , ו דרך עפר שם זמני שגם הצחיקה אותי עם שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
אין לי פה (הונגריה) אספקה של סילאן טחינה וסיידר, אנסה משהו עם דבש וכל השאר
תודה
יוו, כמה עברתי מאז... חיי בראי הגרנולה D-:
אספתי מתכונים מ יער ה , אום שלום , ו דרך עפר שם זמני שגם הצחיקה אותי עם שלוש כפות שמן קנולה, שכפי שמעיד שמו בבירור, זהו שמן שמיועד להכנת גרנולה
אין לי פה (הונגריה) אספקה של סילאן טחינה וסיידר, אנסה משהו עם דבש וכל השאר
תודה

-
- הודעות: 733
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
הכנת גרנולה
יצא מעולה!
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 14 אפריל 2010, 14:00
הכנת גרנולה
מצאתי מתכון נהדר לגרנולה ללא שמן : "המתכונים של גבי -גרנולה קלה להכנה ללא שמן" -בגוגל
הוא נאפה במיקרו, זו אולי נקודה לרעתו אבל יצא מתפצח ובאמת קל להכנה וגם מהר,20 ד'ק סה'כ
תוספת מוצלחת לטעמי 2-3 טיפות תמצית זוהר איכותית ואז זה מזכיר סחלב
הוא נאפה במיקרו, זו אולי נקודה לרעתו אבל יצא מתפצח ובאמת קל להכנה וגם מהר,20 ד'ק סה'כ
תוספת מוצלחת לטעמי 2-3 טיפות תמצית זוהר איכותית ואז זה מזכיר סחלב
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הכנת גרנולה
אפשר להכניס זרעי פשתן לדייסת קוואקר
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 15:01
הכנת גרנולה
אני רוצה שגם הטירוף שלי יירשם כאן:
אני מחזיקה צנצנת גדולה עם תערובת של אגוזים וגרעינים - מה שיש בחנות, אני כל הזמן מוסיפה ומערבבת.
כשאני מכינה גרנולה אני מערבבת בקערה גדולה חבילה של שיבולת שועל, ושלוש כוסות מהתערובת - שלמים, אגב, לא שבורים ועניינים. שש כפות (עכשיו לשים לב, זו הפואנטה) טחינה גולמית משומשום מלא מונבט, והרבה קינמון. אני מערבבת היטב ומפזרת על תבנית גדולה, כזאת שבאה עם התנור, על נייר אפייה. אופה בחום בינוני-נמוך עד שהאגוזים נהיים פריכים, לא יותר מדי, ואז מכבה את התנור, מערבבת עם ככה שלושה חופנים של צימוקים, ומשאירה בתנור הכבוי עד שמתקרר. גרנולה אליפות!
אני מחזיקה צנצנת גדולה עם תערובת של אגוזים וגרעינים - מה שיש בחנות, אני כל הזמן מוסיפה ומערבבת.
כשאני מכינה גרנולה אני מערבבת בקערה גדולה חבילה של שיבולת שועל, ושלוש כוסות מהתערובת - שלמים, אגב, לא שבורים ועניינים. שש כפות (עכשיו לשים לב, זו הפואנטה) טחינה גולמית משומשום מלא מונבט, והרבה קינמון. אני מערבבת היטב ומפזרת על תבנית גדולה, כזאת שבאה עם התנור, על נייר אפייה. אופה בחום בינוני-נמוך עד שהאגוזים נהיים פריכים, לא יותר מדי, ואז מכבה את התנור, מערבבת עם ככה שלושה חופנים של צימוקים, ומשאירה בתנור הכבוי עד שמתקרר. גרנולה אליפות!
הכנת גרנולה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
בנות איזה עונגגגגג סאחטן עליכן (: סה"כ עשיתי גוגל לגרנולה ופייר אתן העלתן את כל מה שרק אפשר... תודה !!! יש לי עם מה להתחיל וים ברעיונות לתוספות/אילתורים תודה בנות ואמן-- וחודש חשון מתוק ושמח.
בנות איזה עונגגגגג סאחטן עליכן (: סה"כ עשיתי גוגל לגרנולה ופייר אתן העלתן את כל מה שרק אפשר... תודה !!! יש לי עם מה להתחיל וים ברעיונות לתוספות/אילתורים תודה בנות ואמן-- וחודש חשון מתוק ושמח.
הכנת גרנולה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מסקנה מתבקשת מכול המתכונים ומניסיון אישי,אין כול חשיבות מה מוסיפים לשיבולת שועל,כל אחד או אחת לפי מה שאוהבים ,העיקרון היחידי יחס של שיבולת שועל כפולה בכמות מכול יתר החומרים יחד וגם זה בערך. גם האפייה היא לפי הצבע שרוצים לקבל ביון 25-45 דקות ,הנוזלים ,שוב לפי הטעם המועדף,שמן לפי בחירה,קנולה,זית ,או כול שמן אחר,חמאה מומסת גם הולך טוב .דבש,סילאן ,מייפל ,סוכר מומס,או תערובת כול שהיא,עיקרון נוסף חשוב !את הפירות אם מוסיפים רצוי לפני האכילה ולא בזמן ההכנה. בהצלחה ולבריאות !!
מסקנה מתבקשת מכול המתכונים ומניסיון אישי,אין כול חשיבות מה מוסיפים לשיבולת שועל,כל אחד או אחת לפי מה שאוהבים ,העיקרון היחידי יחס של שיבולת שועל כפולה בכמות מכול יתר החומרים יחד וגם זה בערך. גם האפייה היא לפי הצבע שרוצים לקבל ביון 25-45 דקות ,הנוזלים ,שוב לפי הטעם המועדף,שמן לפי בחירה,קנולה,זית ,או כול שמן אחר,חמאה מומסת גם הולך טוב .דבש,סילאן ,מייפל ,סוכר מומס,או תערובת כול שהיא,עיקרון נוסף חשוב !את הפירות אם מוסיפים רצוי לפני האכילה ולא בזמן ההכנה. בהצלחה ולבריאות !!