דגמי אופניים

אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

רציתי לשאול אתכם האם המתקן של מומו יציב. מה קורה אם עושים סטיה חדה? האם האופניים מתאימים לרכיבה בשטח?
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

דגמי אופניים

שליחה על ידי with_passion* »

כשגרנו באורגון, האופניים היו חלק מחיינו היום יומיים... היה לנו ממש צי! התחלנו עם אופניי הרים קלות אופניי עיר קלאסיות.. הכל משומש כמובן. מהר מאד הבנו שאנחנו צריכים טריילר-נגרר גם בשביל מומו וחברים וגם בשביל לסחוב דברים, ... אז קנינו אחד.. ועוד אחד לאופניים השניות.. אחר כך מצאתי אופניי מרוץ טובות בשש דולר אז קניתי.. בשלב זה כבר יכולנו ממש לעבור דירה עם האופניים ולהביא אנשים מתחנת הרכבת או שדה התעופה. אז סבתא הגיעה לביקור, והיא לא נוסעת על אופניים בגלל שהייתה לה טראומה מנפילה כשהייתה ילדה.. אז קנינו לה תלת אופן משומש במציאה.. אחרי זה מומו גדלה אז רכשנו אופן-נגרר בשבילה. 3 בלוקים מאיתנו היה מרכז אופניים קהילתית משם לווינו אופניים כשהיה צריך והתנדבנו (הם היו מקבלים אופניים ישנות, משפרים אותם, ונותנים אותם לאנשים "חסרי אמצעים" שמצאו עבודה וכך יש להם כלי תחבורה בתנאי שיעברו קורס בתחזוקת אופניים). אחרי זה יצאנו לטיול והגענו לארץ... ועברה יותר משנה ללא אופניים... התגעגעתי אבל האזור ההררי הזה לא ממש נתן לי מוטביציה ומשכתי את הנושא.. מסתדר ברגל ובטרמפים. אבל מדי פעם הסתכלתי על אופניים ברשת.. התלבטתי עם לקנות.. ואז אחי עמד להגיע מאמריקה - וגם מומו למדה ליסוע על אופניים משלה.. וחרשתי את השוק לאופניים האידיאליות בשבילי. בארץ השוק נשלט באופניי BMX ואופניי "אקסטרים".. והמחיר לאופניים שהם לא ג'אנק הוא גבוה. אני רוצה אופניי טורינג - עם צמיגים באמצע - לא שמנים ולא רזים..
חיפשתי אופניים מתקפלים וקלות קודם כל - ככה שיהיה לי קל לקפל אותם ולעצור איתם טרמפים או לעלות לרכבת כשצריך. רוב האופניים המתקפלים הן אופניי עיר (פחות הילוכים, פחות מטען) ואני רציתי אופניי טורינג לנסיעה בין עירונית וגם נסיעות קלות על דרכי עפר.. אז זה הוריד את האפשריות לרק כמה. הסתכלתי על bike friday שמיוצרים בעיירה בה גרנו באורגון... אבל המחירים גבוהים מדי וזמן הקיפול ארוך. הסתכלתי על montague, על birdy... בסופו של דבר סגרתי על חברה בשם dahon
הם קיימים מ-1982 ומייצרים מאז בעיקר אופניים מתקפלים. מאד התרשמתי ממטרות החברה - בראש הרשימה עומד העניין האקולוגי - אתם מוזמנים לקרוא כאן המטרה המודגשת היא: "לשכנע יותר אנשים ארגונים וממשלות להשתמש בצורות תחבורה בנות קיימא מבחינה סביבתית". רוב העובדים של החברה ברחבי העולם מגיעים לעבודה באופניים ו\או תחבורה ציבורית - יש עידוד לזה - עובד שבוחר בזה מקבל אופניים חינם.
מהמודלים הקיימים - יש רק אחד טורינג אמיתי - ה-speed tr
+

אהבתי את ה-24 הילוכים, את העובדה שכמעט כל התוספים שאני צריך בשביל שימושיות מינמלית - סבל, רגלית, אורות (אחד דינמו מגנטי ואחד נדלק אוטומטית), משאבה בתוך המושב, מושב נוח, מגני בוץ, ידיות לאחיזה מהצד, שינוי הילוכים בתוך ההגה, ואחריות לכל החיים על השילדה... והכי חשוב - מחיר שנחשב "סביר" - 825 דולרים. אף פעם לא הוצאתי כל כך הרבה על אופניים, אבל החלטתי שזה הרבה יותר זול מאוטו - ושבשביל שבאמת אשתמש בהם - הם צריכים להיות טובים. החלפתי את הסבל הסטנדרטי בשני סבלים - קדמי ואחורי שיכולים לסחוב יותר. וקניתי תיק גב שנתלה על הסבל האחורי - מאד איכותי ותוצרת עסק קטן בקנדה arkel
gt18bp]+ BSS[/po].jpg
זה קורדורה מלא.. כיסים בגדלים שונים, ריצ'רצ'ים חזקים, אחריות לכל החיים, ולגמרי נגד מים (יש כיסוי שהוא חלק מהתיק).
חוץ מזה אני מחבר דלי לליקוט... וככה אני יכול לקפל את האופניים, לשים את התיק על הגב ולהחזיק את הדלי ולצאת לטרמפים או לרכבת הטראנס סיבירית ממוסקבה לסין (ואז תאילנד כמובן).
with_passion*

דגמי אופניים

עכשיו נעבור לאופן הנגרר של מומו.
אז מומו לימדה את עצמה לרכב - אבל יש עוד כמה שנים עד שאני אסמוך עליה בכבישים סואנים או בין עירוניים.. קיבלתי כסא לילד מתנה מחברת קהילה וזה עבד יפה.. אפילו קיבלתי מקרובה נגרר דו גלגלי כזה לשני ילדים - אבל העדפתי שהיא תהיה פחות פסיבית. חוץ מזה אני רוצה שנרכב ביחד - אז התחלתי לחפש אופן נגרר (אנחנו קוראים לזה tag along) - ולשמחתי מצאתי אחד משומש באתר יד2.. וב-450 שקלים רכשתי אחד של trek פשוט, ללא הילוכים. בבית זה לא התחבר מיד לאופניים שלי - אבל בעזרתו של דרורי "המהנדס" הרכבנו קומבינה וזה עכשיו עובד יופי! הנה תמונות:
+ +

ההרגשה היא נהדרת - ביולוגית כמעט.. ממליץ לאבות! זה כמו חבל טבור שמחבר ביני לבין ביתי עד שהיא מוכנה לצאת לטיולי אופניים נפרדים... כבר יצאנו ל-3 טיולים והיד נטויה (ראו סיפורים מטיולי אופניים)
with_passion*

דגמי אופניים

לא הייתי לוקח את הנגרר לשבילי שטח קשים.. דרכי עפר נוחות מקסימום - יש לזה צמיג של אופניי הרים. אני שם לב שהמהירות המינימלית בשביל ליסוע בקו ישר בעלייה תלולה גבוהה יותר כשהיא מחוברת. כלומר בעליות לכפר יאסיף בחרתי ללכת קצת מהעלייה ברגע שהרגשתי שאנחנו לא מצליחים ליסוע מהר מספיק בשביל לשמור על יציבות.. אבל בכל שאר המקרים, ירידות, מישורים, ועליות מתונות - אני מרגיש מאד יציב.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופק, אני רואה שאתה מבין, אז בוא תמליץ.
הפעם האחרונה שאופניים היו רכב בשבילי היתה כשגרנו ביפו ועוד לא היו לנו ילדות.
עכשיו אני גרה בישוב לא כלכך שטוח אבל למעט שתי שכונות גבוהות בצורה קיצונית נראה לי שאני יכולה להגיע לרב היעדים עם אופניים.
אני רוצה להרכיב 3 ילדות על האופניים: אחת על כיסא ושתיים בריקשה (כמו שיש לך, ראיתי בתמונה בעבר). לפני שאני ממשיכה עם שאלות טכניות - זאת נראית לך משימה אפשרית (סבירה) בשביל מישהי שאינה משתתפת טריאטלון? 2 המיועדות לריקשה שוקלות יחד 30 קילו... אני ביחד עם הקטנטנה זה עוד 80 וכולן (חוץ ממני, בשאיפה) ממשיכות לגדול כל הזמן.
הגדולה עוד קטנה מדי בשביל לעבור לאופניים משלה אז הפתרון שאני מחפשת כולל את ארבעתנו.
זה הכיוון? מבחינת משקלים זה מתאים?
with_passion*

דגמי אופניים

ה עוגיה - בהחלט אפשרי ואני גם מעודד... אופניים עם הילוכים נמוכים חובה - כדאי אופניי הרים סולידיות ופשוטות (אם את תהיי רק על כבישים וקצת עפר - אז אפשר להחליף את הצמיגים לצמיגי כביש קלים ורזים יותר (לא של אופניי מרוץ).

עכשיו האפשרות הקומפקטית ביותר היא כיסא אחורי לילדה הגדולה (אותו כדאי להחליף לאופן נגרר אקטיבי בקרוב - יש כאלה שמתאימים כבר לילדים בני 3), כיסא קדמי בינך לבין הכידון לילדה האמצעית, ואת הקטנה הייתי שם במנשא YAMO או דומייו. אפשר להוסיף סלסלה קדמית על הכידון ו\או סבל קדמי ו\א\ סבל על האופן הנגרר בשביל לסחוב דברים. זה הכי קומפקטי.

יש Bike]אופניים טיוואניות מתקפלים ומעניינים W0QQitemZ250166578251QQihZ015QQcategoryZ42312QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem[/po] שלא עולים הרבה ובאים במיוחד לסחיבה של 2 ילדים.. תוסיפי את ה-YAMO ואת מסודרת.

עכשיו לגבי נגרר - זה יהיה יציב יותר - וזה מאד שימושי בשביל לסחוב יותר דברים. הרגילים לשני ילדים יכולים לסחוב עד 50 קילו בד"כ. זה יקר בארץ וקשה להשיג משומש.. את יכולה לעשות יבוא אישי די בקלות כי רוב הנגררים מתקפלים ויכולים לעבור כ"עגלה לילד" יש גם נגררים שממש הופכים לעגלה לילד. שימי לב שהנגרר מתחבר לשלדה באזור של הגלגל האחורי ולא בכסא של ההורה כדי שעדיין תוכלי לשים שם כיסא לילד נוסף. אני ראיתי פעם נגרר ב-500$ ארוך ל-3 ילדים אבל אני לא מוצא אותו כרגע.

תראי את gopbc]העמוד הזה all about bikes[/po].htm בשביל לקבל השראה לגבי כל האופציות...
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

טוב. אז אני אמשיך.

קודם כל - מנשא ילקוט או כיסא אני חושבת שכבר היה על זה דיון איפושהו...
לנסיעה על אופניים עם ילד על הגב יש שם לא בטיחותי. אני תוהה אם במקרה של התהפכות יש יתרון לכיסא והאם במשקלים גדולים יותר נשיאה על הגב לא מעייפת בזמן הדיווש או מפריעה לשיווי המשקל של ההורה.

אני לא מחפשת אופניים מתקפלים וכאלה. אני לא צריכה פתרון קומפקטי.
יש לי חשש מנשיאה של כולם על זוג אחד מטעמי שיווי משקל ועומס. מרגיש לי ממש קשה לסחוב אופניים עם כולם (איכשהו נגרר מרגיש לי פשוט יותר. שלא לדבר על מקום לציוד).
קיבלתי המלצה על דגם מסוים של נגרר עם גלגלים גדולים (הממליץ הדגים לי איך הוא הופך את האופניים ושתי התאומות שלו יושבות בנחת בנגרר היציב). עולה משהו כמו 200$ (לפני שילוח).

עכשיו שאלה בעניין בחירת האופניים עצמם:
האם כל אופני הרים יתאימו? נדרשת פה עמידות לאורך זמן במשקלים שיכולים להגיע ל100 קילו (הורה+ילדה). אם אני מנסה וזה נח זה זה? יש דברים לשים לב אליהם? סוגי כידון/כיסא? יש משמעות למבנה? לחומר?
תודה.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

דגמי אופניים

שליחה על ידי סיגל_ב* »

קודם כל - מנשא ילקוט או כיסא אני חושבת שכבר היה על זה דיון איפושהו...
נסיעה באופניים עם פעוט.

אני מאלה שחושבים שזה דווקא יותר בטוח... :-)
with_passion*

דגמי אופניים

מבחינת בטיחות - נגררים הם מצוינים.. רובם מאד יציבים ולא מתהפכים אם את נופלת.. את יכולה לתת את שם החברה והדגם של הנגרר שהוא המליץ עליו? אם זה מהארץ וזה 200$ זה פשוט יכול להיות די צ'וקומוקו. לגבי האופניים - את מדברת עם מישהו שעד האופניים לעיל לא הוציא יותר מכמה דולרים על זוג משומש.. בין המשומשים - אני בוחר בשילדה עם שם מוכר, מסתכל שאין חלודה במוקומות של החלקים הנעים, שהגלגלים ישרים (להרים גלגל באוויר ולתת לו סיבוב ולראות שהוא לא עקום יותר מס"מ אחד, שהברקסים וההילוכים עובדים, שהמרווח בין הכסא לכידון נוח (או שאפשר לשנות את זה ויהיה נוח), שזה מרגיש סולידי. זה בבסיס - כל השאר זה בונוסים, כידון נוח וכסא נוח (תמיד אפשר להחליף כסא), סבלים, הילוכים משולבים.. וכו. בגדול הנגררים מעוצבים בשביל להתחבר לכל אופניים.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לגבי האופניים - את מדברת עם מישהו שעד האופניים לעיל לא הוציא יותר מכמה דולרים על זוג משומש..
זה יפה אבל אם להסתכל עלי ועליך, אתה סוס ואני עגלה (שאסביר?). אם יהיה לי קשה אז יהיה לי קשה ואני לא אוהבת שקשה לי.

הנגרר המומלץ לא מהארץ. הנה הוא (גלגלי 20" ומחיר 150$). ההרכבה וההסרה פשוטות כלכך שהוא מסתובב איתו בקיבוץ רתום לאופניו ובחדר האוכל משחרר אותו ודוחף כמו עגלה. ממש נגרר אליפות.
with_passion*

דגמי אופניים

כן גם אני לא אוהב שקשה לך... אם האופניים קלים, בגודל נוח עבורך, והילוכים שיורדים נמוך... אז יהיה יותר קל!
הנגרר של instep לא נחשב משהו בעולם הנגררים - אבל המודל המקושר עדיף מכל הנגררים של instep בגלל האלומיניום (ולא פלסטיק). אם trailer]תסתכלי בebay W0QQ trksidZm37QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypageZsearchQQcopagenumZ1QQfromZR10QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQpqryZburleyQ20trtailerQQsabfmtsZ1QQsacatZQ2d1QQsaobfmtsZinsifQQsaprchiZQQsaprcloZQQsofocusZunknown[/po] - תראי שלל נגררים משומשים של burley (חברה שנחשבת ממש טובה) גם כן מאלומיניום ובמחירים דומים.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אופניים כבדות, ישנות ומכוערות של JAGUAR שקניתי ב350 ש"ח יד שניה בדרום תל אביב. עושות את העבודה :-) נוסע איתם בין 5 ל25 ק"מ כל יום כבר כמה חודשים
אנונימי

דגמי אופניים

שליחה על ידי אנונימי »

אופניים (ז)
פשוטים, סולידיים, כבדים...
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

דגמי אופניים

שליחה על ידי Manty_T* »

אופני yamaha]PAS pas hybrid bicycle[/po].php של ימאהה. אופנים עם בטריה נטענת (מעולה לאזור ההררי בו אנו חיים).
מושב אחורי, מושב קידמי ועוד סל קידמי.
מרכיבה קבוע שניים איתי, בעבר גם 204615827]שלושה f4e87ed250[/po].jpg?v=0.
האופניים לא זולות בכלל (בסביבות ה 800 דולר), אך הן כלי הרכב היחידי במשפחה ומשמשות אותנו יום יום להתניידות ולקניות.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בטריה נטענת זה אומר שהיא נטענת מנסיעה או מחשמל חיצוני?
Manty_T*

דגמי אופניים

שליחה על ידי Manty_T* »

חשמל חיצוני.
<לובשת קסדה>
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ה"צי" שלנו ממש מביך בכמה שהוא נגוע במטריאליזם, אבל להגנתנו יאמר ש:
א. האיש רוכב מאד רציני (השתתף כמה פעמים באליפות הארץ נגד השעון באופני כביש, בכמה טריאתלונים ורכב את רוכב-ישראל ממטולה עד אילת שלוש שנים ברציפות)
ב. גם אני רכבתי לא מעט לפני כמה שנים
ג. קנינו אותם כשעוד היה לנו הרבה כסף ומעט תודעה אקולוגית.

אז לאיש יש ביאנקי כביש איטלקיים מה שנקרא "עבודת יד" שקניתי לו ליומולדת שלושים לפני כחמש שנים
http://www.evanscycles.com/[po]large images[/po]/Z1158 BIG.jpg
(אסור להזכיר כמה זמן יש לו אותם, שלא ירצה חדשים...:-)) גם לי יש כאלה, אבל לבושתי הם לא עשו אפילו מאית מהקילומטראז' של אופני האיש. לזכותי יאמר שעל שלו יש כמה עשרות אלפי קילומטרים.

בתחום אופני ההרים יש לי טרק 8000 דגם נשים שראה עוד פחות פידולים מאשר אופני הכביש שלי. :-/

לאיש יש אופניים חדשים יחסית ושוב, חרושים למדי שהוא נסע איתם לעבודה יום יום כשהיינו בארץ ומזג האויר איפשר. שכחתי את הדגם...
חוץ מזה יש לו אופני הרים עם שילדה קשיחה שהוא הסב לאופני טורינג ועשה איתם קרוב ל2,500 קילומטרים בטיול של חודש באירופה לפני שלוש שנים בערך.

היום אני רוכבת על אופני Specilized Globe Women Specific +
שמחובר אליו טריילר סולו (צר, לילד אחד) של בורלי burley]+ solo[/po].jpg
בד"כ מה שקורה בסוף זה שפיצקי עליי במנשא גב והאוכל האורגני בבורלי ;-)

האמת שזה לא סוף הסיפור, אבל אני לא אלאה אתכם באזוטריה. :-P
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ניצן, למרות שמה שאקנה אלה האופניים שאמצא במחיר נמוך במיקום קרוב, מעניין אותי לדעת מה ההבדל בין אופני כביש לאופני הרים (מבחינתי כל דבר שהוא לא "אופני מירוץ" דקיקי גוף וגלגלים שלא יעמדו במהמורות הכביש וכובד משקלי ויתעקמו - זה בסדר).
מוצא*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 12:05

דגמי אופניים

שליחה על ידי מוצא* »

יש כאן אופניים ליד הבית שלי גדולות ענתיקות ולא קשורות לשום דבר, הם רק מושענות על גדר ממאוד מוקדם בבוקר (יום שבת היום),
אני לא יודע אם לקחת אותם או לא לקחת אותם.. :-)
מצד אחד אולי בעל האופניים שם אותם שם שיקחו אותם,
מצד שני אולי הוא עזב אותם וציפה לחזור ולראות אותם, (ממוקדם מאוד וכרגע 12 בצהריים הם עוד שם)
מצד שלישי אם אני לא אקח אותם סביר מאוד שמישהו אחר יקח אותם.
לא הייתי רוצה שהאדם יתבאס אם הוא השאיר אותם וציפה שהם יהיו שם, מצד שני אולי אני מפספס אופניים שהושארו בכוונה ומישהו אחר פשוט ייקח אותם.
מאוד אשמח לאופניים, כי אין לי! מה דעתכם?
Manty_T*

דגמי אופניים

שליחה על ידי Manty_T* »

יש על האופניים פתק "קחו אותי"? אם לא, אל תקח!
מוצא*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 12:05

דגמי אופניים

שליחה על ידי מוצא* »

בבדיקה מקרוב הן נראות ממש ממש מוזנחות, אין להם אוויר בגלגלים, והכיסא שלהם חצי אכול. כך שהדעה שלי שמישהו פשוט שם אותם בחוץ מתגברת...
תשמור*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 18:02

דגמי אופניים

שליחה על ידי תשמור* »

אז אולי מוצא, תיקח את האופניים, תשאיר פתק על הגדר ליד עם פרטים להתקשרות?
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי חני_תה* »

אופק, תודה על הדף. חשוב לי מאד!
קר_שינדו*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

דגמי אופניים

שליחה על ידי קר_שינדו* »

מהמודלים הקיימים - יש רק אחד טורינג אמיתי - ה-speed tr
עשית יבוא אישי (הנציג שלהם בארץ אמר לי שהוא לא מייבא את הדגם הזה) ?
אני מאחל לכם המשך מסע מופלא @}
with_passion*

דגמי אופניים

אהלן קר שינדו ותודה על האיחול - אכן "יבוא אישי" - הם מגיעים מקופלים בארגז שרוב חברות התעופה לא דורשות עליו תשלום - אז רק צריך למצוא מישהו שמביא רק מזוודה אחת ולפגוש אותו בשדה התעופה..
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

הי אני בדיוק קניתי זוג חדש ואני אצרף תמונה שלו
יש לו סל קטן שהכלבה שלי יושבת בו
זה פעם ראשונה בחיים שיש לי זוג חדש ולא יד שניה שעלה המון (600 ש"ח שחברות שלי אספו לי ליום הולדת)
מנסה לצרף תמונה
http://www.flickr.com/photos/46451362@N00/2436435154/
אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב נו אם התמונה תעניין מישהו הוא יפתח את הלינק
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

דגמי אופניים

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

נו, סקרנת אותי.. פתחתי את הלינק.
נראות אחלה אופניים <לא מבינה בזה בכלל>.
שיהיו לך דיוושים כיפיים.
@}
with_passion*

דגמי אופניים

תתחדשי אילה! גם אדום גם מבריק גם סלסלה.. בהחלט WINNER!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

תתחדשי אילה! איזה חמודות! מציעה לך להוסיף עוד מנעול מהסוג הנוקשה (תפתחי חשבון חיסכון) כי חדר המדרגות שלכם פתוח, ואלה לא אופניים שאפשר בקלות להעלות במדרגות לתוך הדירה...
אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

אה לא העזתי לקחת כאלה אופניים כי יש לי מפתח למחסן של הבניין מהכניסה גנבו לי 5 זוגות ומושב אחד
בגללזה כעסתי על אורי שהוא סיפר שהוא הלך לחנות של האופניים הגנובות
שום מנעול לא היה עוצר אותם
אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

איזה פירגון נעים
הרגשתי ממש פארשית לקנות יד ראשונה אבל אתם מפרגנים גורמים לי לחשוב שזה בסדר הן יהיו לי להמון זמן
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה זאת החנות של האופניים הגנובות?
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

תתחדשי אילה!!
600 שח זה לא הרבה לאופניים אם את משתמשת בהם כל יום!!
האופניים שלי עלו קרוב ל-1000 דולר ואין לנו רכב ככה שזה כלי התחבורה העיקרי שלי כבר שנה וזה ממש שווה את ההשקעה הכספית לדעתי.
אין יום שאני לא מודה עליהם.
נוסעת עליהם עם שני ילדים ותיק וקניות.
לסידורים ולטיולים כמעט כל יום.
לפני שהגענו לכאן (טוקיו) לא רכבתי על אופניים 22 שנה.. (מגיל 13...) ולא האמנתי שאי פעם אצליח להתרגל לרכב ועוד עם שני ילדים ותיק....אבל כאן יש מדרכות מיוחדות לאופניים וזה מאד נוח ואני כל כך נהנת מזה....
אחד הדברים היחידים שאני לא מתגעגעת אליהם בארץ זה חוסר התנאים לאופניים.
אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

מה זאת החנות של האופניים הגנובות?
בתל אביב גונבים לכל אחד שיש לו אופניים זוג אחד בממוצע פעם ברבעון כלומר בערך בין שלושה לארבעה זוגות בשנה
וכמובן שאת כל האופניים האלה לוקחים הגנבים (נרקומנים) לחנות שקונה אותם מהם במחיר של מנת סם או חצי מנת סם או שתי מנות סם וכו (להערכתי מדובר ב150 ש"ח)
אורי סיפר איפה שהוא שהזמינו אותו לחנות שבה מוכרים את כל האופניים הגנובות
והרי ברור שצריך למסור את האנשים האלה למשטרה כי למרות הזלזול מדובר פה בעבריני רכוש מהסוג המעצבן
זהו
לגבי
אם את משתמשת בהם כל יום!! לא כל יום אבל בערך יום כן יום לא ובחישוב שלי זה יחסוך לי הרבה כסף שהיה הולך על תחבורה ציבורית וגם המון הליכות קצרות שמזיקות לי מבחינה בריאותית (כי ישלי דלקת בעקבי הרגליים)
אלף דולר לאופניים ? ואת משאירה אותן קשורות ככה סתם במקומות ? מעניין אם גם בטוקיו יש מכת גניבות אופניים
אני מכירה מטורפים שקונים אופניים באלפי שקלים (אני קוראת להם אופני דאווין) אבל אז הם לא באמת יכולים לבוא איתם למקומות כי בתנאי הביטוח שלהם כתוב שאסור להם לקשור אותם בחוץ
(פעם עבדתי עם צלם שהיה בא עם האופניים לעבודה בחמש וחצי בבוקר רוכב 20 קילומטר אבל ביום שצילמנו 3 קילומטר מהבית שלו הוא נסע בהסעה כי לא היה לו איפה להשאיר אותן וככתוב אסור לו לקשור אותן בחוץ אותו יום היה היום היחיד שאני כן באתי עם שלי )
זהו
טליה_טקאוקה*

דגמי אופניים

האופניים שלי אומנם יקרות אבל ממש לא מיוחדות ולא מושכות תשומת לב...כאן הם נקראות "אופני אמא" ממש לא דאווין...(-:יש מנעול אבל כשאני חונה לזמן קצר אני משאירה את המפתח בפנים. (האופניים לא זזות בלי המפתח). ביפן יחסית לא גונבים...גם את הבית אני בדרך כלל לא נועלת אבל גם בארץ (פרדס חנה) לא נעלתי. אף פעם לא גנבו לי כלום ולא מרגישה צורך לנעול. (אבל גם לא גרתי בתל אביב...)
האופניים יקרות בגלל הבטריה. תראי במעלה הדף את הקישור לאופניים של מנטי-שלי מאד דומות.
מבחינתי זו קנייה ממש משתלמת כי באופניים הישנות שהיו לי הייתי ממש סובלת בנסיעה (כבד מדי בלי עזרת הבטריה לסחוב שני ילדים פלוס ציוד או קניות) ועכשיו זה ממש כייף. בשנה הזו שיש לי את האופניים גיליתי המון מקומות חדשים שאפשר לרכב אליהם באופניים כמו פארקים, גני שעשועים נחמדים, נחלים ופיסות טבע אחרות שאי אפשר להגיע אליהם ברכבת או אוטובוס אך באופניים אפשר. (כאמור אין לנו אוטו.) יש לי מפה של האיזור שלנו ואני פשוט מסתובבת ומגלה מקומות חדשים וזה ממש כייף...אנשים שגרים כאן מעל 30 שנה לא מכירים...ואני חייבת להגיד תודה לאופק (תודה!!@}) שבזכות הקריאה כאן באתר
נפתחה לי המחשבה על לטייל באיזור (להבדיל מלנסוע ברכבות למקומות יותר רחוקים ממני מה שעשיתי בהתחלה). לגלות מה יש כאן מתחת לאף במקום רחוק. זה גם אקולוגי וגם פשוט מעצים וכייף. עוזר לי להסתכל פנימה במקום החוצה. הכל קשור...
תודה@}
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

טוב נו אם התמונה תעניין מישהו הוא יפתח את הלינק
פתחתי, ואיזה יופי!
אגב, בדיוק לא מזמן המלצתי למישהי בחנות יד שניה לקנות כאלה
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

_בתל אביב גונבים לכל אחד שיש לו אופניים זוג אחד בממוצע פעם ברבעון כלומר בערך בין שלושה לארבעה זוגות בשנה
וכמובן שאת כל האופניים האלה לוקחים הגנבים (נרקומנים) לחנות שקונה אותם מהם במחיר של מנת סם או חצי מנת סם או שתי מנות סם וכו (להערכתי מדובר ב150 ש"ח)
אורי סיפר איפה שהוא שהזמינו אותו לחנות שבה מוכרים את כל האופניים הגנובות_
לא זכור לי על כזה דבר

אני כן סיפרתי על זה שמישהו, שמבין בנושא, סיפר לי קצת על גנבי אופניים מקצועיים שקיימים בתל אביב, שגונבים רק אופניים ממש יקרות (2000-3000 ש"ח), ומוכרים אותן בסביבות ה- 200 ש"ח לאנשים (או חנויות לא זוכר) שמוכרים אותן יד שניה
לא סיפרו לי על מישהו ספציפי או חנות ספציפי, אלא רק על הקונספט. והסיפור סופר לי מתוך ידע אישי, לא מתוך איזה ניחוש של מישהו.
ואגב, אותם אנשים הם לא ממש נרקומנים. גם לא מליונרים, וכן שייכים ל- "עולם הפשע", אבל לא נרקומנים.
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

וקצת מפריע לי שאת כותבת כזה דבר
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

יצא לי כבר לעשות כמה נסיעות ארוכות עם האופניים. גם 30 ק"מ וגם מעל 50
אני מתכנן בעתיד לעשות נסיעות מאוד ארוכות, ממש לטייל בארץ עם האופניים.

מכיוון שזה לא בריא, אורטופדית, לרכב כאלה מרחקים אדירים עם אופניים של 300 ש"ח (בלי בולם זעזועים קדמי סביר, למשל), החלטתי שהגיע הזמן להשתדרג לאופניים רציניות.
אחרי התלבטויות וקריאה רבה ברשת, הבנתי שמה שאני צריך זה מה שמכונה בתחום "אופני כניסה" (entry level bikes), שאפשר להשיג יד שניה גם בקצת פחות מ1500 ש"ח. הסבר על המונח - מדובר כמובן באופני כניסה עבור חובבים רציניים של התחום, לא אופניים בשביל לנסוע למכולת.

כרגע אני מתלבט בין מספר דגמים, כאשר הבולט ביניהם הוא Trek 4300.
XC]ביקורת באתר MTBR Hardtail[/po]/product 125488.shtml
mountain]באתר החברה TREK hardtail[/po]/4 series/4300/

מכיוון שמדובר במוצר יקר בכל זאת, אז קניתי לו שרשרת רצינית (אם כי נראה לי שגנב מקצועי בהחלט יוכל להתגבר על השרשרת הזאת). בנוסף אני מתכוון למלא את כל האופניים בסטיקרים (בעיקר של אנונימוס אבל אשמח לעוד הצעות), ועליהם שיכבה יפה של אבק ובוץ. העיקר שייראו לא אטרקטיביים לגנבים. אולי אפילו קצת קישקושים בצבע ורוד על טוש permanent.

באותו הקשר, אשמח לשמוע הצעות כיצד להפוך את האופניים שלי לבלתי אטרקטיביות לגנבים
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כשאני קניתי אופניים (במרמורק, לפני שנים...) המוכר המליץ לי לקנות ספריי צבע ולעטר אותן בעיטורים לא חינניים.
זה עבד נהדר ("נטשתי" אותן קשורות לאיזה מעקה כמה חודשים עד שהן נעלמו עם המעקה כולו).
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

דגמי אופניים

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

אשמח לשמוע הצעות כיצד להפוך את האופניים שלי לבלתי אטרקטיביות לגנבים
תדביק עליהם איזולירבנדים, תשפריץ עליהם ספריים, קרע חתיכה מהכיסא, שבור חתיכה ושפשף את הדוושות, שים זמזם שבור, חבר אליהם ארגז רקוב מהשוק עם שקית סופר קרועה.
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

נראה לי שגנבו הערב את האופניים של חברה שלי ממש פה מתוך הבניין.
המנעול שלה היה ממש מעאפן. לזכותי יאמר שאת שלי לא גנבו, למרות שהאופניים שלי יותר איכותיות, אבל הן בהחלט הרבה יותר מכוערות (השתדלתי באמת... בוץ, לכלוך, שמן מכונות, מה לא...) וגם המנעול שלי כנראה טוב. לפחות הכי טוב שהצלחתי לבנות.
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

כתבתי נראה לי כי אני לא בטוח שגנבו.
אולי מחר היא תיזכר שהיא השאירה אותן אצל חברה או משהו.. אבל 90% שגנבו.
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

את האופניים של האיש שלי ניסו לגנוב, כשהיה בכנס בחו"ל. שברו לו את שני המנעולים. כנראה שהגנב הופתע על ידי מישהו מהבניין, כי הוא בסוף לא לקח אותן. שבר ברקס קדמי, פוצץ מנעול אחד בקלות. הגנב כנראה גם פרץ בשביל זה את המנעול של המחסן.
זה המחסן של השכנים, שסגור בסורגים ויש דלת סורגים עם מנעול, ככה שאפשר לראות מבחוץ את האופניים שקשורות בפנים. לפעמים גם איזה שכן שוכח לנעול את דלת הכניסה למחסן מתוך חדר המדרגות, אז אולי לא היה צורך לפרוץ.
אולי הגנב ויתר גם כי תפס שאין כסא לאופניים? אנחנו לוקחים את הכסאות איתנו הביתה.

עכשיו אני מתלבטת לגבי הילדה. יש לה אופני 18" משומשות. הן כבר קטנות עליה. היא בעצם צריכה גודל 22 אבל אין. גודל 24 טוב עם הילוכים עולה 1200 ש"ח, יותר ממה שעלו האופניים שלי... ואני דואגת, שאולי ירצו לגנוב גם אותן. לכן רציתי משומשות, שיהיה פחות אטרקטיבי לגנב, וגם פחות כסף אם יגנבו. (אגב, לחברה שלי גנבו בת"א אופניים שנראו לגמרי פושטיות. לא הכל עוזר נגד גנבים)
אבל אמרה לי חברה שדווקא לילדה היא רוצה לקנות אופניים איכותיות בגודל כזה (24), כי היא תרכב איתן כמה שנים וחבל להשקיע באופניים שאולי לא יחזיקו, או שידרשו תיקונים רבים (בסוף אתה משקיע בתיקונים יותר ממה שהיית מוציא על ההפרש בין אופניים זולים ליקרים?).
טליה_טקאוקה*

דגמי אופניים

אולי שווה להשקיע באופניים עם מנעול שמחובר לאופניים (לא שרשרת או מנעול שקונים בנפרד). האופניים שלי למשל (וזה הסטנדרט של כל האופניים כאן) אי אפשר להזיז אותם בלי המפתח ולא נראה לי שבכלל אפשר לגנוב...(אלא אם גונבים לי את המפתח). למרות שלא שמעתי על אף אחד שגנבו לו כאן אופניים.
אולי אפשר לחפש משהו כזה אפילו באינטרנט. אם אכן הסיכוי לגניבה גדול נראה לי שווה להשקיע דוקא בכיוון של המנעול. תחפשי באינטרנט או תשאלי בחנות אופניים. בהצלחה@}
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אפשר למצוא משומשות במצב טוב. את יכולה לקפוץ למתקן האופניים הותיק בהדר יוסף ("אבשלום" :-) )
מה שאני הכי אוהבת אצלו שאפילו בגילו הוא מסתובב רק על אופניים:-) ולא על הכי חדשות ונוצצות בלשון המעטה:-)
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אפשר למצוא משומשות במצב טוב
כן, אני יודעת. איפה שקנינו את האופניים שלי ושל האיש, ואת המשומשות של הילדה. השאלה שלי לא היתה "איפה" אלא "האם". זה לנוכח הדעה של חברתי (הבאופנית) שטענה שדווקא אופניים ודווקא לגיל הזה ובגודל הזה, רצוי לקנות חדש שישרוד כמה שנים. אני רוצה לשמוע מה דעתכם?
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רצוי לקנות חדש שישרוד כמה שנים. אני רוצה לשמוע מה דעתכם?
יש משומשים שהם חדשים בגיל ובשימוש. "משומשים" כי עברו יד (שלא היתה פעילה במיוחד).
קניתי אתמול אופניים יד שנייה בחנות אופניים בעפולה. חוץ מקצת חלודה פה ושם הן מנצנצות ונוסעות מעולה (ישר עברתי עליהן עם ספרי זהב. פיות הבית חושבות שזה קסום, אני חושבת שזה מכוער ומשומש למראה. כולם מרוצים)

אה כן

יש לי אופניים!!!
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

לקנות חדש שישרוד כמה שנים

לדעתי אין קשר בין חדש_ לבין _שישרוד כמה שנים.
אבל כמובן כן חשוב לקנות אופניים במצב טוב.
מהנסיון הקצר שלי (האופניים שלי וכמה אופניים של מכריי, וזוגתי ביניהם), למדתי שלפעמים דוקא אופניים חדשות הן במצב זוועה - למשל הרכבה חובבנית של החלקים השונים, ובחירת חלקים זולים באופן שעין בלתי מזויינת כמו שלי לא מבחינה.
לעומת זאת אופניים משומשות אבל במצב מצויין, מצביעות בהכרח על כך שהאופניים עמידות. אם הן שרדו 3 שנים אצל אחד שרוכב עליהן כל יום, למה שדוקא הבת שלך תביא לשחיקת האופניים?
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אני עם אורי. באותו סכום שאת רוצה להוציא אפשר לקנות משומשות הרבה יותר טובות.
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, אבל אני ממש לא מבינה בזה.
מצד שני, אולי אדבוק בתוכניתי המקורית: אני סומכת על מוכר האופניים שלנו, ונקנה משומשות. באמת אין לי להוציא 1200 ש"ח על אופניים. האופניים של בעלי עלו יותר, אבל הן היו מתנה מהוריו... (-:
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני סומכת על מוכר האופניים שלנו, ונקנה משומשות
נשמע לי הכי טוב, אם את באמת סומכת עליו (בתל אביב אין שום מוכר אופניים שאני סומכת עליו, לצערי. אבל אולי זה דפקט שלי).
אני הכי אוהבת אופניים משומשים, ובפעמיים האחרונות קניתי חדשים וזה לא מוכיח את עצמו. כמובן, לא הוצאתי עליהם 1,200 ש"ח, אולי לכן... את הזוג החדש הראשון קניתי לבן זוגי מתנה לפני כמה שנים וגנבו לו בהזדמנות הראשונה שהשאיר למטה, ואת השני קנינו לפני כשנה לכל המשפחה (כלומר עם כיסא מאחור לגדולה ואפשרות לכיסא מקדימה לקטן) והם... נו... לא משהו בכלל. ואנחנו עדיין מעלים אותם בכל פעם הביתה מחשש גניבות, והם לא בדיוק הכי קלים בעולם.

אני מודה שיש לי דרישות ילדותיות במיוחד מאופניים: שיהיו עם ברקס רגל. שפירושו בלי הילוכים. שפירושו בכל מקרה אופניים די פושטים. אם כי אני בטוחה שבהולנד אפשר למצוא כאלה ואפילו משומשים שיהיו נפלאים.
שלולית*
הצטרפות: 24 אפריל 2005, 20:46

דגמי אופניים

שליחה על ידי שלולית* »

נראה לי שגנבו הערב את האופניים של חברה שלי ממש פה מתוך הבניין.
האופניים שלי הגיעו ממחסן יד שניה בסמטה ע"י הפארק הלאומי בר"ג.
לא זוכרת את שמו אבל מצאתי אותו בדפי זהב, בטח תמצא גם אתה.
אני מצאתי שם bmx פשוטות שמתאימות לי בדיוק, 200 ש"ח כולל צמיג חדש.
היו אז גם אופני הילוכים בפחות, אבל אני רציתי עם מעצור רגל.
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

כבר כמה ימים שאני משקיע רבות בקריאת מאמרים וחיפוש מודעות יד שניה לגבי אופניים.
כאמור, המטרה שלי היא אופניים שאפשר לנסוע איתם מרחקים רבים בלי לסבול מבעיות אורטופדיות.

שמח לבשר שלפני 4 שעות בערך מצאתי את האופניים שכנראה אקנה (99%).
Merida Kalahari 590 , אופני הרים זנב קשיח (בולם זעזועים קדמי, בלי אחורי).
יד שניה (נראות ממש כמו חדש) 1400 ש"ח.
אדווח מחר בתקווה שזה ייצא לפועל :-)
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

אדווח מחר בתקווה שזה ייצא לפועל :-)
רכשתי במיטב כספי, והאופניים מדהימות. איזו חווית רכיבה. לא מרגיש בכלל דברים כמו עלייה על מדרכה. מגיע למהירויות מדהימות בלי להתאמץ. לראשונה, למשל, נסעתי בכביש במהירות של התנועה (של המכוניות) ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, בעליה מתונה
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לינק? לינק?
אורי_יורמן*

דגמי אופניים

לינק? לינק?
אופניים שהם discontinued כבר שנתיים, אז אני לא מוצא ממש אתר באינטרנט שמוכר אותם (עם תמונה וזה) חוץ מכמה אתרים קיקיוניים, וכמובן מודעות יד שניה.
יש גם כמה ביקורות (מחמיאות, אגב) על האופניים באתר הרים . ביקורות עוד ביקורות עוד ביקורות
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

דגמי אופניים

שליחה על ידי פלונית* »

חביירים:
אופניים משומשים, חדשים.... וכו'.. (לא משומשות, חדשות וכו'....).
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופניים מתקפלים (של ראלי) ב500 ש' עכשיו ביד2 (תחת "אופניים מיוחדים").
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

חושבים על רכישת זוג נוסף למשפחה והפעם על הכוונת אופניים מתקפלים.
אני מבינה שיש מתקפלים ויש מתקפלים (בילדותנו רב האופניים היו מתקפלים באמצע, לא?)
יש עניין של גודל אחרי קיפול ומהירות/קלות קיפול. מה עוד הפרמטרים?
בכל מקרה, מצאתי את זה ביד2 וזה נראה כמו האופניים שאופק מציג בתחילת עמוד זה.
שווה, לא? (אם כי 6 הילוכים זה מעט מדי בשביל האזור שלנו...)
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אופק? יש לך מידע לתרום?
אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

_בגללזה כעסתי על אורי שהוא סיפר שהוא הלך לחנות של האופניים הגנובות
וקצת מפריע לי שאת כותבת כזה דבר_
התנצלות
קראתי עכשיו ומי שכתב אתזה זה פשוט אלון
ולא אורי
אני מתנצלת
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

טוב, אני אמשיך לדבר עם עצמי ולשבת פה בחושך.

אופניים מתקפלים. איך בוחרים? לdahon יש הרבה דגמים, לעיר, לכפר... מה אני צריכה? העירוניות יודעות להסתדר עם כבישים שבורים?
שלדת אלומיניום, זה ברור. הילוכים, כשיש 6 זה אומר שהם בהפרשים גדולים?
הנה dahon piccolo למכירה. לא ברור אם עוד אקטואליה. 1300 ש'. זה טוב זה?
הנה פירוט דגמי דאהון הנמכרים בארץ. לי הם נראים כולם אותו הדבר...
כאן יש דעה שסטרידה עדיפים (ומודעת מכירה של dahon d7 עם תיק ב1400 ש' (מלפני שבוע).
כאן יש דהון למכירה, ב750 ש' (מודעה מלפני 3 חודשים)
הנה פירוט דגמי דהון באתר החברה.
ולקינוח - article]טריילרים בארץ list[/po].aspx?C2003=12735&BSP=12273&BSS110=12735 , כמובן - ללא ציון דגם ומחיר.

מישהו רוצה לחוות דעה?
with_passion*

דגמי אופניים

טוב עכשיו שאת לבד בחושך..
קודם כל באופן גורף המחירים בחו"ל זולים יותר - ויש הרבה יותר היצע. בהחלט יש הבדלים בין אופני הדאהון. לכן את צריכה לחשוב לאיזה צורך את רוצה את האופניים המתקפלים.. האם לנסיעה למכולת, לנסיעה שטוחה בעיר (עם שילוב בתחבורה ציבורית), או למסעות לsiwa..
הסטרידה הם אחלא אופניים לנסיעה משולבת תחבורה ציבורית בעיר - אבל ממש לא לנסיעות ארוכות או עליות..
רוב האופניים המתקפלים הם לנסיעה עירונית - כאשר כאן יש דגמים עם יותר הילוכים ויכולת נשיאה גבוהה יותר.
מבין הדגמים של דאהון בארץ - הMU P8 לוקח בגדול. אני התלבטתי אם לקנות אותו כי הוא מתקפל קטן יותר מהאופניים שלי - אבל יש פחות הילוכים שאינם נמוכים מספיק ויכולת נשיאה קטנה יותר. המחיר בארץ הוא 3100 - בארה"ב 530 דולר. הבדל משמעותי.
אם את מתכוונת לסחוב הרבה ובעליות - כדאי מאד לשקול לקנות מנוע חשמלי של BIONX - שיכול לעשות את כל ההבדל בין שימוש יומיומי לשימוש פעם בחודש או פחות.
יש חברות על הרשת שמוכרות דאהון עם ביונקס ביחד:
אם יש לך 3000 דולר.. אז Dahon]JV BionX[/po].htm מוכרים את הMU SL הקל ביחד עם המנוע והבטריה הכי טובים של ביונקס.. אבל תזהרי להשאיר אותם לבד בחושך..
גרר...
הזאב.

ולגבי טריילרים.. גם כאן - בחו"ל הרבה יותר כדאי. גם מתקפלים וגם טריילרים אפשר להוסיף לחבר או קרוב שטס לעיתים ללא תוספת מחיר.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

השימוש המיועד הוא כפרי-עירוני. בעיקר פה בישוב (כבישים לא כלכך מעולים וקצת טיפוסים על מהדרכות). פה ושם רכיבה בדרכי עפר. מעת לעת - שימושים הדורשים קיפול.
לא קיפול תכוף אבל רצוי שלא יהיה מסובך וממושך לקפל כי זה יבאס אותנו.

לגבי הילוכים - באופניים שלי יש 21 הילוכים ואני עושה שימוש בכולם, כל הזמן. אבל יש לי תחושה שיש שם כמה חפיפות ואפשר היה לצמצם את המערכת לפחות הילוכים.

אני מניחה שהעובדה שלמתקפלים יש גלגלים יותר קטנים גורמת לרכיבה עליהם להיות קצת יותר מאומצת. מניחה נכון?
כי האופניים אמורים לשמש כרכב שני בשיגרה (יש כבר זוג אחד רגיל).

הצצתי על המפרט של הדגם שהמלצת ומתוך הסינית לא הצלחתי לראות מה טוב שם אבל אני מאמינה לך. מאיפה המידע על כושר הנשיאה והגודל המקופל? אשכרה הלכת וקראת את כל המפרט המלא באתר החברה?!

אם נחזור לפסים מעשיים, אני לא רואה אותנו מוציאים סכומים כאלה. יד שניה בארץ - זה הכיוון. איך אני מבדילה בין הדגמים המשומשים? מה מהם מומלץ? (שואלת אותך בתור אחד שכבר שינן את החומר).

זה בעייתי לבקש מאנשים להביא את זה מחו"ל. מדובר במוצרים גדולים וכבדים. מאמץ לא קטן.
with_passion*

דגמי אופניים

הטריילרים לא כבדים במיוחד והם מתקפלים - תקני אותם עם התוספת של עגלת תינוק ואז אפשר להעביר אותם במטוס כעגלת תינוק.. בדרך כלל לא עולה ולא נחשב כמזוודה נוספת.
גם אופניים של 12-13 קילו זה לא סוף העולם.
אבל כן - לדעתי כדאי להשקיע בחברויות עם אנשים מחו"ל - ולעשות להם טובות.. כמו לשלוח למי שמעריך זאת זיתי שמש, חרובים קפריסאים עסיסיים, אפילו שקית ענקית של אבוקדו קשה.. או לשים להם פתק בכותל.. אפשר גם לפרסם הודעה בככר השוק - ולהציע למי שמגיע מחו"ל (ולא חסר) - נגיד ארוח אצלכם..

אם לא ברור לך איזה מודל זה ביד שנייה בארץ - תתקשרי ותבררי ואז תעשי על זה גוגל ותמצאי הכל. בגדול כדאי שההילוכים ירדו נמוך - או אם יש לך גישה לטיפוס אופניים רציני (לא כמוני) - הוא יכול להקטין לך את ההילוך הקדמי (את הגלגל שיניים הגדול הקדמי) וככה להוריד את כל ההילוכים לנמוך יותר.

עוד דבר שנחמד לזכור הוא שברוב העולם מסתדרים בשימוש יומיומי עם אופניים כבדות ללא הילוכים.. וכל מודל של דאהון יהיה יותר טוב מזה. אבל מכיוון שאנחנו, המערביים, מפונקים.. כדאי כיסא נוח, הילוכים נמוכים..
עוד דבר זה חלקים נלווים - אם זה מתקפלים זה לא תמיד סטנדרטי - ולמשל אם את רוצה סבלים - אז לוודא שאפשר או שזה בא עם סבל.
לפיקולו רק 3 הילוכים פנימיים - שזה מספיק טוב בשביל נסיעות לא ארוכות על שטח מישורי בעיקרו - בעיקר אם את עם ילדים ועגלה..

במיוחד אם את מתכוונת להפוך את האופניים לרכב שני - אני ממליץ דווקא לא לחסוך בעניין הנוחות - ממש ללכת עד הסוף.. וממליץ לזכור את עלות רכב - ויותר מזה - העלויות השוטפות שבאות אחריו - באופניים אין את כל זה - כך שאם את מצליחה לרכוש אופניים נוחות מספיק לשימוש במקום רכב - כל שקל "חוזר" בתקופה קצרה מאד.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תקני אותם עם התוספת של עגלת תינוק ואז אפשר להעביר אותם במטוס כעגלת תינוק.. בדרך כלל לא עולה ולא נחשב כמזוודה נוספת.

ממממ.... ולא לשלם מכס... (הנגרר שאני רוצה הוא גם עגלת תאומים). רעיון מעולללה.
with_passion*

דגמי אופניים

אין על זה מכס ככל שידוע לי - אם את מצליחה לשלוח את זה עם תייר\אזרח זר - אז בדרך כלל הם יכולים להעביר דברים גם בלי שמנג'סים להם על מע"מ.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אין מכ"ס, רק מע"מ. אבל זה עדיין לעבור שם ולמלא טפסים ולשלם כספים ולהתעכב בכניסה לארץ. אם זה יהיה מורכב ופתוח ובשימוש אז גם זה לא...
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

דגמי אופניים

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

שלום לכולם,
אני מחפש אופניים מתקפלות שאפשר לנסוע איתם מרחקים בסביבה עירונית, תקציב 1000-1500ש"ח,
יש מי שיכול להמליץ על דגם ואיפה לקנות ? תודה.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הנה החוויה שלנו מהנגרר הזה

ראשית - המחיר. כל הזמן משתנה אבל בקצת מאמץ אפשר למצוא ב150-170$ כולל משלוח בתוך ארה"ב. יש דגמים יותר זולים אבל בחרנו את זה לפי המלצות.
מי שבוחר דגם לשים לב לגודל הגלגלים ואופיים (נדמה לי שראיתי כאלה עם גלגלים קשיחים. נראה לא טוב). שלנו מנופחים בגודל 20" וזה מעולה.

השלב הבא - למצוא מישהו שיביא. שינוע לארץ
הכי טוב - משפחה. כי זה כבד (13 קילו) ואדם בודד שלוקח איתו יותר מאשר מברשת שיניים ישלם משקל יתר.
מידות המוצר הארוז מצויינות באתרי הקניה אבל רק בשביל שיהיה מושג - מדובר בקרטון גדול (משהו כמו 80 על 80) ודי שטוח (סביב 20 ס"מ).

הנגרר שלנו יכול לשמש גם כעגלת תאומים. אני בחרתי להסיר את הידית ואת הגלגל הקטן שעל היצול המאפשרים זאת כי משמש רק כנגרר אבל יש כאלה שימצאו זאת שימושי. הפירוק והחיבור לאופניים לוקחים שניות.
מי שחשב לשנע בטיסה בתור עגלה בשימוש שיקח בחשבון שלא מתקפל כמו עגלת תינוקות אלא מתפרק לכמה חלקים. אם זה לא הבגז' שלכם עדיף לא.

שימוש
תענוג.
יש מקום לשתי ילדות. לא מרווח ואני לא רואה איך שני ילדים שהשוקלים 25 קילו כ"א (זאת מגבלת המשקל לפי היצרן) נכנסים שם.
להערכתי - מתאים עד גיל 5-6. אח"כ זה כבר בדוחק.
יש תא מטען מאחור ויצא לי כבר לקחת עגלה מלאה ילדות ומאחור הרבה ציוד (קניות וכד'). הכל נכנס.

קושי בסחיבה
הישוב שלנו בנוי על צלע הר כך שיש הרבה עליות.
זה לא קל וכמובן שמוסיף רמת קושי התוספת סבירה.
יש שיפועים בלתי אפשריים (כאלה שבלי עגלה עושים אותם בקושי בהילוך נמוך) אבל הם מעטים.

תנועה ותמרונים
העגלה יציבה מאוד. אפשר לרדת איתה ממדרכות (לעלות קצת יותר קשה). משתמש אחר העיד שהיציבות מותנית בזה שתהיה מלאה כי כבר התהפכה להם עגלה ריקה.
העגלה מתחברת לאופניים בחיבור הכולל קפיץ ושומרת על יציבות גם כשהאופניים לא עומדים (נופלים, למשל).
רוורסים עם העגלה מאתגרים משהו. מי שעשה "רוורס עם כרכרה" יבין, מי שלא - ינסה ויצליח.

שורה תחתונה: מומלץ למי שמעוניין להסיע באזור שטוח עד הררי מתון 2-3 ילדים או ילד אחד ומטען.
מומלץ לקנות בחו"ל ולהביא איכשהו לארץ כי כאן המחיר מטורף והמחבר מצומצם.
מי שרוצה לנסות בעצמו שיבוא לכאן (יבנאל).
ריש_גלית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אח, לשכנים שלנו יש כזה ואנחנו מוריקים מקנאה. אם כי עד כה ראיתי אותם בעיקר מסיעים אותו בלי אופניים. גם לזה הוא נוח מאוד.
ה עוגיה, אם את כבר כאן, מה בעניין עריכת שלל דפי האופניים למיניהם?
למשל, לא הייתי נכנסת דווקא לדף הזה כדי לקרוא על עגלה/נגרר לאופניים, אלמלא ראיתי את שמך והסתקרנתי. יש הרבה דפי אופניים, ובהם כפילויות, דפים ריקים, תמונות גדולות במקום קישורים וכו'.
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ריש, אני מחויבת עכשיו למשימת עריכה אחרת. אם נראה לך שיש פה עבודה - את מוזמנת לבצע. לטובת כולם.
ריש_גלית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אני מחויבת עכשיו למשימת עריכה אחרת.
אני יודעת, דפי הטבעונאות, אבל לדעתי בדפי האופניים יש אותה רגישות בדיוק, לא? לכן אני פונה דווקא אלייך (-:
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אם יש בעית רגישות -פעלי ברגישות.
כתבי במקום מתאים מה את מתכוונת לעשות ותני הזדמנות לאנשים להגיב.
בהצלחה :-)
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

עוגיה, תודה על הסיכום הממצה!

ורישג, אולי אני ארצה לבוא לשכן שלך להביט מקרוב ולתשאל.

<מיצי שוקלת לחזור לחינוך ביתי רק כי האיסוף של הילדים מהגנים מתיש אותה כל כך>.
ריש_גלית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

ורישג, אולי אני ארצה לבוא לשכן שלך להביט מקרוב ולתשאל.
תפסיקי לחפש תירוצים ובואי אלי כבר!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אנחנו מצאנו היום אופניים לבת שנתיים שלנו! מישהו זרק אותם למחסן יד שניה. צריך רק להחליף צמיגים. איזה כיף.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

דגמי אופניים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

שלום לכל המבינים באופניים, תוכלו להמליץ לי? אני מחפשת אופניים לבני המשפחה הגדלים: שני אופניים למבוגרים ואחד לנוער. הדרישות (שאני יודעת עליהן) כדלקמן:
  • הדרישה העיקרית היא שיהיו עמידים לאורך שנים ולא נצטרך לתקן ולכוונן אותם כל הזמן. ושאם יהיו תיקונים אז נוכל לעשות אותם בעצמנו בלי להזדקק לציוד מיוחד ונדיר.
  • בנוסף, צריך שיהיה אפשר לנסוע בהם בדרכים... לא רשמיות. אם כי אין צורך שיתאימו למסלולי שטח נועזים ממש.
  • האופניים למבוגרים צריכות להיות מסוגלות לשאת משא סביר: קניות, ילד, תיק בינוני. כלומר: צריך להיות סבל, ואפשרות להרכיב כסא לילד, ואולי גם סל מלפנים.
  • המושבים צריכים להיות מיועדים לישיבה נוחה ולא לפידול מהיר של תחרויות. (ובאחד הזוגות להתאים לישבן של אשה אחרי ארבע לידות...)
אז מה כדאי לי לחפש?
ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אנחנו קנינו בחנות אופניים 2 זוגות משומשים. בהפרש זמן (לא מההתחלה ידענו שדרושים לנו שניים).
בחנות ההיא יש כל הזמן כמה זוגות משומשים כך שיכולנו לנסות ולראות מה מרגיש נח.
אני חושבת שזה עדיף מדיג מודעות בלוחות יד שניה כי יש אפשרות להשוות. מה גם שבחנות הם משפצים קצת את האופניים לפני המכירה כך שמצבם טוב.

לגבי כיוונים - אני לא יודעת. מניחה שזה משהו שבני תמותה יכולים לעשות אחרי הצטיידות במפתח יעודי או שניים. טרם יצא לי לכוון משהו (יש איש אופניים בקיבות שלכם? הוא בטח יוכל לספר לכם על ענייני התחזוקה השוטפת. אם יש הבדל בין הדגמים השונים בענין זה).

עמידות וכושר סחיבה - אני חושבת שכל אופניים שהם לא אופני מירוץ דקיקים יעמדו בעומס המדובר.
אופניים יכולים להגיע עם קפיץ מלפנים ו/או מאחור. המשמעות היא בריכוך אבל זה גם משפיע על האפשרויות חהתקין מיני סבלים וכיסאות נשיאה (למשל - קפיץ אחורי מחייב התקנת כיסא תינוק מסויים, יקר יותר).

לגבי המושב - כשקנינו את הזוג הראשון הכסא היה רגיל שברגילים. קיללתי כמה ימים ורציתי להחליף אותו (לא משנה כמה יעלה, העיקר שלא ישבר לי ככה התחת)
אבל אחרי שבועים בערך שכחתי מזה.
אם אחרי שבועיים עוד תרצי - תוכלי להחליף את הכיסא לבדו.
אל תבחרי אופניים לפי הכיסא.

הילוכים - אם פני השטח לא שטוחים לגמרי - אני מוצאת שהם מאוד שימושיים.
קצת המעטתי בחשיבותם כשמדדתי את האופניים הראשונים אבל היום אני יודעת שאני משתמשת בהם כל הזמן ולכן כדאי שיהיו טובים ונוחים לתפעול (הזוג השני, למשל, הוא בעל הילוכים מחברה טובה אבל תפעול קשה יותר. לכן אלה האופניים של אבא :-) ).

שילדת אלומיניום - מיקרת את האופניים ומפחיתה את משקלם.
כמה זה מועיל? לא יודעת. אצלנו שני הזוגות הם מאלומיניום.

בקיצור - לא תקבלי פה שם (הפלצנים יגידו שברמת המחירים האמורה במילא מדובר ב"אופני מדבקה". כמה מעליב). נסי ותגלי מה מתאים לך.
ה_מכבס*
הצטרפות: 15 מאי 2008, 15:07

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

שלום לכל המבינים באופניים, תוכלו להמליץ לי?
ראשית, איפה תחנו את האופניים? אם במקום שקיים בו חשש גנבה או ללא הגנה מגשם ומשמש לא כדאי לקנות אופניים יקרים.
(בנושא הגנבה, אפשר לנסות להתמודד עם מנעול ושרשרת חוליות בעובי 10-12 מ"מ מפלדה מחוסמת המיועדת לאופנוע - בערך 250 ש"ח. היא כבדה ומסורבלת ולא כל כך נעים להסתובב איתה, אך אפשרי).

לכם מתאימים אופני הרים "זנב קשיח" - כלומר בולם זעזועים קדמי וללא בולם זעזועים אחורי. אלה אופנים פשוטים ואמינים יותר מבחינה מכנית, זולים יותר ומתאימים לרכיבה נוחה בשבילים ומהמורות קלות.

אופנים מאיכות בינונית-נמוכה, לא מותג, עולים בטווח 500 עד 700 ש"ח לזוג. אופנים מותג מאיכות טובה עולים כ 1500-1800 ש"ח.

מה ההבדל ביניהם? איכות היצור, העמידות והתפעול של המכלולים. מערכת ההילוכים, המיסבים, מנופי הבלמים ודוושות (מתכת ולא פלסטיק), חישוקי הגלגלים - כולם עמידים וטובים יותר. במערכת ההילוכים זה מתבטא במעבר הילוכים חלק ואי יציאה מכיוון לאורך זמן. בבלמים זה מתבטא בבלימה חזקה ויעילה. בחישוקים (זה נקרא "חישוק כפול", כמלומר עובי הדופן כפול)- הגלגלים לא יתעקמו בקלות ממהמורות. במיסבי הגלגלים, ציר הדוושות ובגלגלי השיניים זה יתבטא בדיווש מאומץ פחות.

מנסיוני - אם מדובר בשימוש קבוע (אני מספר פעמים בשבוע) - אופניים מאיכות טובה שווים את המחיר.

מושבים - אופנים באיכות טובה מגיעים בדר"כ עם מושב נוח, אבל אם יש דרישות מיוחדות (אני יודע שבעניין האנטומיה הנשית לא כל מושב נוח), בכל אופניים אפשר להחליף מושב בלי בעיה.
סבל, מושב לילדים, נגררים, תיקים - אלה אביזרים שקונים בנפרד ואפשר להתקין כמעט על כל זוג אופניים. אביזרים כאלה (תיקים, נגררים) לא כל כך זולים בישראל.

עניין אחרון. בעשרים השנים האחרונות נפוצות בישראל בעיקר האופניים מסוג "אופני הרים". הישיבה עליהם כפופה מעט קדימה. בגלל שהם נפוצים הם גם יותר זולים. באופני הסבא של העבר, ניתן היה לשבת באופן זקוף יותר (הכידון היה גבוה יותר) והם מתאימים יותר לרכיבה יומיומית. כרגע הם נפוצים פחות, נחשבים כהתמחות ולכן גם יקרים יותר.
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

מידות.
חשוב שהאופניים יתאימו למידות הרוכב. זאת, על מנת שיהיה אפשר לעצור ולהתחיל נסיעה בבטחה וכדי שכוח שרירי הרגלים ינוצל באופן יעיל (גובה המושב צריך להיות כזה שהרגל כמעט פשוטה לחלוטין בנקודה הנמוכה ביותר של הפדל). בדרך כלל, לאופניים יש שתי מידות קוטר גלגל. 24 אינץ' (ילדים) ו 26 אינץ' (נוער ומבוגרים). באופנים שאינם מותג, יש מידה אחידה לשלדה והיא מתאימה לרוב הרוכבים. באופני מותג יש מידות גם לשלדה.

נראה לי שלרוכבים המרכיבים ילד על האופנים חשוב שפעולת העליה לאופנים ותחילת תנועה או עצירה תהיה קלות. כלומר, שיהיה אפשר להוריד רגל בבטחון לכביש בעת העצירה, ולעלות על המושב בלי צורך להניף רגלים בלולינות כדי לעלות עליו. יש אופנים עם "רמה" נמוכה ואולי הם מתאימים יותר לעניין הזה.

בעיני, עדיפין אופנים מאיכות טובה לא משומשים מדי מיד שניה (יש כאלה שמשמשים קולבי בגדים ואוספי אבק) על פני אופנים חדשים מאיכות נמוכה.

בכל מקרה, תמיד מומלץ לבקש "סיבוב" ארוך מחברים ולהתרשם מההבדל באיכות ובנוחות הרכיבה. אני לא יודע מה נסיון הרכיבה שלכם, אבל בטוח שאחרי כמה חודשים של שימוש אתם תדעו בדיוק מה מתאים לכם ומה אתם אוהבים.
יונת_שרון*

דגמי אופניים

תודה!

באופני הסבא של העבר, ניתן היה לשבת באופן זקוף יותר (הכידון היה גבוה יותר) והם מתאימים יותר לרכיבה יומיומית.
אופני סבא? אם אני אגיד "אופני סבא" יבינו אותי? למה הם יצאו מהאופנה -- יש להם חסרונות?
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

נסיון:
my]+תמונה לאופני יומיום/סבא/סבתא טובים files[/po]/Trek/Navigator%202.jpg
ארחיב בהמשך היום
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

כרגע הם נפוצים פחות, נחשבים כהתמחות ולכן גם יקרים יותר.
קניתי כאלו בדיוק לפני ארבע או חמש שנים והם היו ממש זולים. שלי הם ללא הילוכים כלל אבל אותה חברה גם מיצרת כאלו עם מעט הילוכים בסיסיים וגם הם זולים מאוד. אכן לשימוש עירוני/קיבוצי בלבד, לא שטח, לא כבישים מסובכים, שבילים ומדרכות בעיקר.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אופני הסבא יצאו מהאופנה אבל עכשיו ראיתי שהן חוזרות. הן מיועדות יותר לדרך עירונית.
לי יש "אופני סבא" מתוחכמים. הן אופני נשים והכסא רחב ומרופד, לא צריך לקפץ מעל הרמה כדי לעלות ולרדת (חשוב כשיש ילד בכסא מאחור או על הגב ביאמו.)
הן עם בולמים ומהלכים טובים וכל מה שצריך. הייתי נוסעת איתן עד לפני כמה חודשים עם בן שנתיים בכסא לקיבוץ הסמוך - כחצי שעה נסיעה שחלק ממנה בדרכי עפר. עלו כ-1600 ש"ח ואני מודה על כל שניה שקניתי אותן. היו לי גם פשוטות לפני והיה לי הרבה יותר קשה בעליות והרבה יותר כואב בדרכי העפר.

כסא לילד - יש לנו על האופניים כסאות שונים, לי ולבעלי, כסא אחד נמצא קרוב מדי למושב של הרוכב וזה לא נח וגם לא מאפשר לבישת תיק, בכסא השני יש מין מוט שהילד יכול להחזיק בו. בכסא ללא המוט לילד פחות נח והוא מחזיק לפעמים במושב שלי שזה קצת מפחיד בגלל שלל הקפיצים מתחתיו.

בכל מקרה הולכים לחנות גדולה ומנסים לרכוב על כמה שיותר אופניים, צריך לשים לב מה נח לך מבחינת הגובה של המושב, המרחק מהכידון, גובה הכידון, איך הידיים מונחות ביחס לגוף ואחת לשניה.

תיקונים- לומדים לעשות לבד חלק מהדברים, צריך מספר מצומצם של כלים, משאבה ופנימיות להחלפה, ונדמה לי שיש לנו גם שמן למהלכים ולשרשרת? אני לא עושה כלום אבל בעלי למד די מהר לתחזק את האופניים שלנו, נראה לי שזה תופס לגבי רב הסוגים הסטנדרטיים, אלא אם את מחפשת אופניים טבעונאיות שמתקפלות לגודל מקדמיה אורגנית- באלה אין לי מושג.
סל- מאוד נח וניתן להרכבה על כל אופניים.

ויש גם קסדות,
רכיבה נעימה
יונת_שרון*

דגמי אופניים

תודה ילדת טבע ואלמונית!
מאיזה סוג האופניים שלכן?
ולמה יש סתירה בין אופני סבא לשטח וכבישים?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”