פינת המחאה

צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

הדפים האקטיביסטים גוועו להם בחסות קשיי התפעול מבית ספק האינטרנט החביב שלנו, ואיתם הרוח שרפרפה קלות בין הדפים והדיונים. לרגל ניצחון זמני זה שרושמים לעצמם מוליכי העדר, אני משיק כאן את הדף הזה, שיהיה אולי זמני עד שהרוח תחזור לנשוב בעוז, או שיזכה למעמד על-זמני, של "דף המחאה המיתולוגי". ונחנוך אותו עם המיזם מרומם הנפש הזה, שמונה דקות של מחאה רעננה ומחוייכת: הכל בסדר

ואחרי הצחוקים, יאללה לעבודה, והפעם בלי תרגום לעברית. צריך לסבול כדי למחות :-):
במסגרת הפרוייקט "אנשים בולטים בעולם המחאה והאקטיביזם", שיצא לדרך לגמרי במקרה בעקבות הקישורים המלווים את הסרטון שקישרתי לעיל, חשבתי לנכון להביא לכאן את נעמי קליין ואת פועלה:

סקירה של נעמי קליין על ספרה נו לוגו , ובגרסה נוספת No Logo: Brands, Globalization & Resistance

ומי ששרד זאת ורוצה עוד, כאן על מה שהיא מכנה JG9CM]Disaster Capitalism J00bw[/po]&feature=fvw

ולשורדים המקצועיים, קונספירטורים משופשפים ומתאבדי מחאה תאבי רקבון שלטוני, הנה הזדמנות לשבור את השיניים על המשבר הפיננסי, זה שמספרים לנו שהוא כבר נמוג לכדי זכרון עמום ומעורפל, ואנו ניצבים איתנים לקראת גל צמיחה שלא היה כדוגמתו שיסחוף את כולנו אל עבר רווחה ועושר כפי שלא נצפו עד היום על פני האדמה, לאורך ולרוחב שבעת ימות תבל ובאוויר הבוקר הצלול של פרוור תעשייתי שוקק פעילות:
Naomi Klein Breaks Down the Bailout

כל מי שרוצה למחות, כולל למחות את הדף הזה ואת החיוך העקום של הקונספיקטורים מעל פניהם ופני האינטרנט (כזה :-S או כזה :-/), מוזמן לעשות זאת כאן, עד שהאתר ומיזם באופן טבעי בכללותו יידומו באופן טרמינלי, עם או בלי לוגו או בחסות תקלה סופנית לא פחות :-).

וכמובן:

|!| דף ווכחני. וגם, דף פרובוקטיבי, קונספירטיבי, ספקולטיבי. ואלי גם קצת ככה רלטיביסטי, מההיבט התרבותי, ככה על הדרך, עבור ידידנו חובבי הפוסט'.
מסוכן לנשים הרות ומניקות, וסתם אופטימיות ושאר חושבי חיובי - לא לעבור את הקו הבא:

ומי שבכל זאת עברה אותו, הנה הזדמנות נוספת:

דיסקליימר אחרון: אין פותח הדף אחראי לטמטום האנושי הדחוס שעלול להשתקף במובאות השונות, בכל טענה יש לפנות ליצרן, ואליו בלבד. הכותב כאן הוא סתם טכנאי של "קופי - פייסט", הוא אפילו לא השליח. גם לא מטעם עצמו.

וכמובן, אי אפשר בלי תודות, לפייסבוק ולחברי "משנים" שהביאו לידיעתי את הקישור הראשון, שהצית את כל הפרוזה הפמפלטית הזו :-).
ותודה אחרונה, ככה בינינו, כמו בדיחה פרטית, לחבר'ה הנועזים העשויים ללא חת אשר פינו בעוז רוח הראוי לעיטור גבורה את מאהל המחאה שמול הכנסת, שנלחמו בשליחות אדוניהם כאריה שואג כנגד המון אספסוף מוסת וצמא דם הקם עליהם לכלותם. כן ירבו גיבורי חיל שכמוכתם, אות ומופת לישראלי הנחוש שאנו רוצים לקומם בארצו המתקוממת גם היא, בעה"ש עוד חזון למועד במהרה בימינו.

ולמי שהתעייף מכל המלל הזה, הן המוקלט והן המוקלד, הנה אותו התוכן (כלומר, הטמטום האנושי הדחוס), אך בנימת הומור בריטי (לא, זה לא מונטי פייטון, זה משהו חדש יותר אך, כן, אני מודה, הרבה פחות שנון): להתראות ותודה בעבור כל הדגים
התפוז_האורגני*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*

פינת המחאה

שליחה על ידי התפוז_האורגני* »

הטיפוס הזה מזכיר לי ניידת חב"ד עם מסרים רלוונטיים. יפה כמו פרח ושנון כמו גבעול ורדים.
כל הכבוד,
אם כי באתר הזה הקריאה למחאה והעירור למודעות אינם המרכז,
כי אם הקריאה ליציאה מד' אמותיו של הפשפוש הפרטי.
באופן ככוח חברתי פוליטי
נא לא להיפטר מסימן השאלה אחרי השם ללא הצדקה
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

פינת המחאה

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אפשר למחות?
גם אלו שאנגלית שוברת להן את השיניים, יכולות לקרוא בעברית את הספר "נו לוגו" (אבל צריך להזהיר שזה לוקח יותר מכמה דקות של וידאו ביוטיוב...)
וגם את "דוקטרינת ההלם", שיצא זה מכבר מתורגם.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פינת המחאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איפה ההמחאה? הבטיחו שמחלקים צ'קים!
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

פינת המחאה

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

"נו לוגו" יצא בעברית לפני כחמש או שש שנים לפחות. עד כדי כך שמסרתי לאחרונה את העותק שלי לחברה, שלא על מנת להשיב, והאמינו לי שהיו לי שנים על שנים לקרוא בו, בעברית צחה.
קיימים לא מעט ספרים בעברית בנושאים הללו, אין צורך להתמסר לשפת השליטים המאחדים את כולנו.
מארז_אהבה*
הצטרפות: 06 מרץ 2009, 21:45
דף אישי: הדף האישי של מארז_אהבה*

פינת המחאה

שליחה על ידי מארז_אהבה* »

הו, תודה על הדף הזה! אשתדל לתרום לו.
<עורכת התרגום של "נו לוגו", ואישה מיניקה>
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

תודה לכל המוחים, המוחות והממחים (ע"ע הכה את הממחה).
צוות באופן מחאתי שוקד בימים אלו על המשך פיתוח פינת המחאה, שהולך ומסתבך, כרגע זה נראה כפתיחתה של תיבת פנדורה, בעקבות הניסיון להגדיר ולתחם את מושג המחאה. בינתיים, הנכם מוזמנים להוסיף מהנושאים הקרובים ללבכם, לאור העקרון שבבאופן הגולשים הם גם העורכים. אז כרקע במטרה להנעים את זמנכם, הנה כמה שורות על מחאה ממקור שלא שיערתם, לחובבי מוזיקת ה-"פופ" שבינכם :-):

Theres a protest singer singing a protest song - he says
they wanna have a war to keep us on our knees
They wanna have a war to keep their factories
They wanna have a war to stop us buying japanese
They wanna have a war to stop industrial disease
They're pointing out the enemy to keep you deaf and blind
They wanna sap your energy incarcerate your mind

גם זה מתאים לימינו:

Everyone seeks damages and everyone agrees
That these are classic symptoms of a monetary squeeze
On ITV and BBC they talk about the curse
Philosophy is useless theology is worse
History boils over there's an economics freeze
Sociologists invent words that mean industrial disease

Dire Straits - Industrial Disease LIVE '86
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

פינת המחאה

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אין גבול לחוצפה. לא מתאפקת ומביאה את זה הנה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122038.html
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

פינת המחאה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קראתי בתחילה את שם הדף בתור פינת המחמאה ... יחי ההבדל!
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

בעוד אני מתבחבש איך להמשיך מכאן, בין החמאה, המחמאה, ההמחאה ועיניהן הדומעות של תושבי חשמונאים מוכת גז מדמיע שכל מבוקשם הוא רק לצאת בערב שבת לצאת ליהנות מהגינה, נפלה עלי הילדה המופלאה הזו, שפשוט עושה אותי קטן קטן. אין לי צל צילו של קמצוצו של חלקיק מהאומץ, היוזמה והתבונה של הילדה הזו: הנערה שהדמימה את העולם . זהו בית ספר למחאה, אקטיביזם, חוכמה, לראייה צלולה ומפוכחת, ומעל הכל, לאנושיות כפי שהיא צריכה להיות.
|*|
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

פינת המחאה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

תודה ז'ראר על הקישור אל הנערה הזו,
הוצפתי דמעות
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

אם אי פעם נתקלתם במונח Video Activism, לא הבנתם מה זה ולא ידעתם את מי לשאול... אז הנה מצאתי לכם שיעור מאלף: כמה חבר'ה ליצים, מי יותר מי פחות מתגייסים לטובת מאבק רוכבי הדו-גלגלי נגד רפורמת הביטוח
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

פינת המחאה

שליחה על ידי דלית_ב* »

ז'ראר, יש את הסרט עם נאום הנערה באתר אחר? (אני לא רוצה להתקין עוד תוכנות על המחשב)
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

פינת המחאה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

דלית,
זה נמצא באתר "פרוייקט אמת אחרת" ויושב על יו טיוב - למה להתקין תוכנות?
נקודות_ורודות_אגדיות*

פינת המחאה

ז'ראר -
יש לי מחשבות על איזה ניסוח חדש של מכתב לשר ארדן, אבל זה עוד מתגבש אצלי.
אשתף מיד כשיתגבש ואם לא אצליח, כמובן אשמח להעזר בך. (-:
התפוז_האורגני*

פינת המחאה

player]נאום הנערה ביו-טיוב embedded[/po]
וקצת עליה לשרות הציבור המוחה

בעיני, בסרט הדו גלגלי ההתחלה טובה, וההמשך לא.
שימוש בסלבריטאים בוידאו אקטיביסטי משכפל את כוחו של המיסוך התודעתי.
שימוש באבסורד מעוות את התמונה, ואי הצעת אלטרנטיבה מייתרת את המאמץ.

המרגיעון הצהוב: "כאשר נפסיק לחפש אחר החופש מעתה ועד עולם - נוכל לבחור בָּחֵירוּת - כאן ועכשיו."
אם חיפשנו את החופש ולא מצאנו, ונבחר בחירות כאן ועכשיו, אנחנו לא משלים את עצמנו?
תחושת חירות לא מחייבת חירות בפועל? האומנם החירות מתחילה בתוכי?
אולי עידוד תחושת כאן-עכשיו בבני אדם מגביר את היכולת לשלוט בהם, כמו טלויזיה, דת, או כל שיטה אחרת לערסול הנפש בשכחה? ככה איכרים סינים והודים היטיבו לשלם מיסים אלפי שנים.
לדעתי אי אפשר לחוות חירות אמיתית בימינו, גם אם אפשר לשאוף לה, בהתנתקות ממנגנונים ובהתאגדות למיניה.
מי בעד חיסול הטרור? (-:
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

פינת המחאה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

לא התלהבתי מסרט הסלבריטאים, היות ובעיני הוא השתמש בכוחם של הסלבריטאים והתחמק ממתן תגובות ענייניות להעלאת מחיר הביטוח.
עלות הביטוח נקבעת על ידי הממונה על הביטוח ומשקללת את הסיכונים שבנסיעה שבכלי הרכב. מה קשור הממונה על הביטוח למצוקת החנייה. אני כנוסעת ברכב, לא הצלחתי להבין מן הסרטון מדוע עלי לסבסד את עלות הביטוח של הדו-גלגליים, שמסוכנים יותר ולכן עולים יותר.... ולמען הסר ספק, זה מה שאני חושבת ויודעת כרגע, והסרטון לא סיפק לי שום מידע ענייני חדש על מנת להוכיח לי עד כמה אני טועה ועד כמה מאבקם צודק.
השאלה שעלתה לי היא האם זו המטרה במאבק ובמחאה, אולי הדרך פחות חשובה מן המטרה, וכדאי לזנוח את העקרונות ולהשתמש בחוקי המשחק, שבכול הזדמנות אחרת מבקרים אותם.
האמת כפי שהיא, כול ההון-שלטון והנתונים ה"יבשים" מפחידים וקשים להבנה, מצריכים התעמקות, אולי מה שצריך זה לפשט ולהקליל, לתת בידור להמונים ועל ידי זה להפעיל את הלחץ הרצוי
דלית_ב*
הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*

פינת המחאה

שליחה על ידי דלית_ב* »

נקודות, זה מה ששאלתי :-)
בקישור שז'ראר נתן כתוב לי
If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to
install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe

ראיתי. מקסים.
נקודות_ורודות_אגדיות*

פינת המחאה

ככה איכרים סינים והודים היטיבו לשלם מיסים אלפי שנים
נכון בחלקו לפי מה שאני מצליחה להגיע במוח החצי מנוטרל שלי...
אפרט מאוחר יותר.
ולגבי זה:

לדעתי אי אפשר לחוות חירות אמיתית בימינו,
באילו ימים כן אפשר היה לחוות חירות?
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

התפוז האורגני:
מסכים עם עיקר דבריך על סרטון הסלבריטאים הרוכבים (וחייב להתוודות שאני בעל עניין בנושא, כדו-גלגלי בעצמי, במו-גלגלי) ואני רואה כאן רובד נוסף:
אני מסתכל על נושא "המחאה" כרצף, בין עדריות פאסיבית מהנהנת קורבנית לבין אימרתו הידועה של בוב מרלי

Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!

כפי שאני רואה זאת, כולנו נעוצים עמוק בתוך אותו הינהון פאסיבי, בעקבות אלפי שנות ציביליזציה שמתנה אותנו לתפוס כל אחד את החור שלו כבורג במכונה, או בגרסה העדכנית, המטריקס. אלא אם בעצם האדם שבוי בכניעותו עוד מיום היווצרו/יציאתו מהמרק הבראשתי. כך שכנראה אנחנו, או לפחות חלקנו, זקוקים לאיזו פרובוקציה קלילה שתסית אותנו קלות מאותו תלם המוביל אל בית המטבחיים שלובש צורות שונות - בין אם בצורת משברים כלכליים, זיהום ומלחמות אינסופיות.

דלית: אין לי בקיאות יתרה בדיני ווידיאו ברשת, אך כנראה שאתר "אמת אחרת" דורש גרסה עדכנית יותר של נגן הווידיאו "פלאש".

<לגבי שאר הטענות, כולל סוגיות החירות והסבסוד, בהמשך>
התפוז_האורגני*

פינת המחאה

אפרט מאוחר יותר
אשמח. מה שכתבתי כתבתי על בסיס אינטואיציה.
באילו ימים כן אפשר היה לחוות חירות?
השאלה חירות ממה? ומי? יש כאלה שנמצאים כיום במצב של חירות - מיליונרים מיזנטרופים ספורים. אני מניח שחיי נדודים של צייד לקט יש בהם חירות מובנית, לא שלכך צריך לשאוף.
במחשבה שניה נראה לי, שבעצם ראיית הדיכוי במקומות בהם הוא מקבל ביטוי, והצבעה עליו, יש חירות כלשהי. בהשאלה, כבר במשפט "שלח את עמי" יש חירות, אפילו שבחוץ הנוגשים נגשו.

מלחמות משברים ומגיפות - יכול להיות, ובטח היה כבר בהיסטוריה, מצב נקי מכל אלה, שעדיין גילם בתוכו שעבוד. עד כמה שאני יודע, הרבה פעמים מלבה השלטון משברים וסכסוכים בין מדיניים (אולי גם זיהומים וחיסונים?) על מנת להדק את אחיזת הצבת. כך שמלחמה אולי אינה בית המטבחיים אליו אנחנו מובלים, אלא דווקא חיי השגרה הם בית המטבחיים, והמשברים הם הפתיון שמרכז את כולם יחד.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

חלוקית: יותר בקצרה ממה שתכננתי. לגבי ביטוח הדו-גלגלי אני צריך למצוא מאמר של כלכלנית שהציגה ניתוח עבור מטה המאבק, בו היא טוענת בין היתר שחברות הביטוח לא עושות את החישוב לפי חלוקת האשמה בתאונה בין הדו-לרב-הגלגליים. ויש גם את ההיבט הרחב יותר, של מדיניות תחבורתית בישראל, כגון האם הממשל מיישם תכנית כשלהי לצמצום הצפיפות בכבישים (ובחנייה) מעבר לסלילת עוד ועוד כבישים, ובנוגע לכמות גזי הפליטה. כל דו-גלגלי חוסך נפח מנוע ומשקל של מכונית. ועוד לא הכנסתי אל החישוב את התפוקה של קטנוע משלוחים... תנסי לייצר את אותו הספק עם מכונית.

לגבי הסבסוד, זו טענה הרבה יותר רחבה מאשר הווכוח המסויים הזה, אפשר להרחיב אותו אל כלל עקרון "הסבסוד": כל מי שאת משלמת לו כסף, את בעצם "מסבסדת" אותו. למשל, משכורות פקידי משרד התחבורה והעומדים בראשם שלא מיישמים שום תוכנית תחבורתית, למרות סבסוד המשכורות שלהם על ידינו ושאר ההוצאות שלהם. ואת הביקורים המפנקים של בכירי משרד הבטחון בחו"ל, שגם מסובסדים על ידינו, כבר הזכרתי? כמה עלתה הסוויטה של כבוד שר הבטחון מר אהוד ברק, שמישהו יזכיר לי? אין לי זכרון למספרים... ואת הולכי הרגל הנפגעים ושלא משלמים ביטוח "חובה", מי מסבסד? אני לא מוכן לסבסד אותם. אני דורש שאותם הולכי רגל, או שיתחילו לשלם ביטוח הליכה או שיופקרו לחסדי השוק הפרטי. מה קרה, שירכשו ביטוח פרטי, הרחבה לתוספת לסל הבריאות... ומה עם כפל ביטוחי? יש המשלמים גם ביטוח בריאות ממלכתי, גם ביטוח משלים לקופ"ח, גם ביטוח חיים, וגם ביטוח חובה לאוטו... אך פיצוי, מקבלים רק מאחד.

השאלה שעלתה לי היא האם זו המטרה במאבק ובמחאה, אולי הדרך פחות חשובה מן המטרה, וכדאי לזנוח את העקרונות ולהשתמש בחוקי המשחק, שבכול הזדמנות אחרת מבקרים אותם.
נקודת המוצא היא להבין שיש כאן מאבק. תודעת העימות_ אני מכנה זאת. לא כולם מוכנים לראות שמתנהל עימות יומיומי, על כל דבר, בה כל המכות מותרות. ולדברי נפוליאון - _במלחמה כמו במלחמה.

וזה מקשר אותנו לחירות של התפוז האורגני: אני לא מבין הרבה בחירות מופשטת, אני רק רוצה להוריד כמה קרציות מהווריד שלי, לנקות קצת את האוויר שאני נושם, את המים שאני שותה, את הרעלים והמתכות הכבדות מהמזון שלי ומהזריקות שדוחפים לי, את המצלמות שיתקינו בכל פינת רחוב.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

פינת המחאה

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

תודה על התשובה, ז'ראר. חומר למחשבה. שמתי לב על עצמי שחלק מההתניות התרבותיות המדכאות הן התייחסות אחרת וציפיות אחרות כשזה נוגע למוסדות השלטון ולאנשים פרטיים. יש את המערכת ואת האנשים שמאחוריה או בתוכה, או סתם אנשים שלא קשורים, ולפי מצב הרוח והשקפת העולם אני משנה את ההתייחסות. ההבנה שלסבסד את ברק שזה מקובל והגיוני ונתפס כשחיתות או משהו שאין לי השפעה עליו, כמוהה כסבסודו של ז'ראר והביטוח שלו מצריכה מאמץ, למה מה קרה? מה פתאום שהוא ירוויח ואני אשלם יותר? עכשיו, ההתגייסות הזו של הידוענים, או של חלק מן האנשים כנגד הרפורמה, גם היא בגלל המקום הפרטי ולא מתוך איזה תודעת רוחב של דיכוי, עימות, אידיאולוגיה וכו'.
חוצמזה שההתייחסות הייתה בעיקר על הסרטון ברור לי שצריך גימיקים כדי להשפיע מהר ושהשינוי התודעתי הוא איטי גם בזמן וגם בהתפשטות שלו בקרב האוכ'. מזכיר לי קצת את ההתלבטות בין להיות חכם לצודק.
התפוז_האורגני*

פינת המחאה

האמת כפי שהיא, כול ההון-שלטון והנתונים ה"יבשים" מפחידים וקשים להבנה, מצריכים התעמקות, אולי מה שצריך זה לפשט ולהקליל, לתת בידור להמונים ועל ידי זה להפעיל את הלחץ הרצוי
אפשר לוותר על החבר'ה המקסימים והמוכשרים האלה, שמפרסמים בנקים בשביל לנפח את חשבונות הבנקים, ולהגיד את אותה אמת באותה קלילות, עם אופנוענים מהזן העני, שבאמת מתקשים. לא חייבים לייצר פורנו מחתרתי וקשה לעיכול על עלילות השלטהון בשביל להישאר נאמנים לאמת כפי שהיא.

אני לא מבין הרבה בחירות מופשטת, אני רק רוצה להוריד כמה קרציות מהווריד שלי, לנקות קצת את האוויר שאני נושם, את המים שאני שותה, את הרעלים והמתכות הכבדות מהמזון שלי ומהזריקות שדוחפים לי, את המצלמות שיתקינו בכל פינת רחוב.
מופשטת מכל אלה התכוונתי (-:

ספציפית לגבי המצלמות אני שואל אם פיקוח פסיבי אינו בכל זאת מחוייב המציאות, או מחוייב הכמות ההיסטרית של האנשים והזהירות המתבקשת ממנה? אין לי בעייה עקרונית שיאספו עלי מידע אישי מסויים, או שיצלמו אותי כשאני עולה לרכבת התחתית, אם יראו בצילומים האלה מישהו אחר פושע ויתפסו אותו.

לגבי הדו גלגלי - הייתי ממקד את המחאה במדיניות. תובע בשם האקולוגיה והשיוויון בדיוק את ההיפך מהמדיניות הנוכחית - למשל לגלגל את עלויות ביטוח האופנועים על מיסי היבוא של רכבי שטח וזוללי דלק. אפשר לסגור עם חברות הפיצה על חזית רחבה שתסכים, בשם אותם עקרונות, לא לסבסד אופנועים מעל נפח מסויים, או אופנועי תחביב למיניהם. את גדי סוקניק אני לא רוצה לסבסד, למשל, אפילו אם יש לו רק אופנוע אחד.
בריא_טבעי*
הצטרפות: 08 מאי 2009, 01:01
דף אישי: הדף האישי של בריא_טבעי*

פינת המחאה

שליחה על ידי בריא_טבעי* »

שלום כולם,
אפשר להתעדכן לגבי הרבה יוזמות מחאה באתר
www.meshanim.com
למשל:
מחר יום שלישי 2.11 מפגש בנושא התארגנות משותפת לפעילויות מחאה
וביום ראשון 8.11 כנס באוניברסיטת ת"א על הקשר בין קשרי הון-שלטון-אקדמיה לזיהום התעשייתי ומגיפת הסרטן, והתארגנות סטודנטים למחאה בתוך הקמפוס
אנונימי

פינת המחאה

שליחה על ידי אנונימי »

והנה דרך מעניינת למחאה
2 אנשים מדהימים אשר העלו לאינטרנט אתר זהה לזה של אירגון הסחר העולמי.
הם נקראים THE YES MAN
הם מוזמנים להרצאות וראיונות בכל העולם כנציגי האירגון ופשוט מדברים ומרצים על נושאים תוך כדי החדרת דעתם האנטי גלובאלית בדרכים מתוחכמות.
הנה 1W]דוגמא 8otS4[/po] להרצאה שלהם בפינלנד
מומלץ מאוד לראות עד הסוף...
p]כאן prod[/po].aspx?id=29544 יש ביקורת על הסרט שלהם
וזה "האתר שלהם" www.theyesmen.org
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

פינת המחאה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הנה מצאתי לכם שיעור מאלף

אם כבר בשיעורים עסקינן
אני רוצה לספר לכם על מה שהסטודנטים עושים כאן באוסטריה
בשורה התחתונה הם דורשים מהמדינה לתת יותר כסף לאוניברסיטאות כדי שאלו יוכלו לשפר את התנאים וכדומה.
נניח שהסטודנטים בישראל היו מוחים מחאה שכזאת, כיצד הם היו עושים זאת? שביתה? ראיונות לטלויזיה?
באוסטריה כנראה הפנימו "פעולה ישירה מהי". מה שקורה כרגע בוינה - במספר אוניברסיטאות, הסטודנטים, מאות ואלפים במספר, פלשו למבנים מרכזיים של האוניברסיטה וכעת הם מתגוררים שם כמחאה נגד המדיניות הנוכחית.
אתמול ביקרתי באולם ההרצאות הגדול של האוניברסיטה המרכזית של וינה. האולם וכל האיזור שסביבו "נכבש" על ידי הסטודנטים, שמציעים גם דיונים, הרצאות, סרטים פוליטיים 24/7 וגם אוכל צמחוני וטבעוני חינם לכל דורש - מסטודנטים ואזרחים תומכים ועד מחוסרי בית.

אם זה מעניין, אשמח לשלוח קצת תמונות שצילמתי שם
אורי_יורמן*

פינת המחאה

ראוי לציין שהתקשורת המקומית והבינלאומית בעדם, והם זוכים לחשיפה תקשורתית חיובית מדי יום בחדשות ובפריים טיים, מה שגורם לכך שגם התושבים בעדם.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

סחתיין אורי, היה שווה לשלוח אותך ככתבנו לעינייני מחאה בחו"ל :-).
באמת חסרה לעם היושב בציון מסורת של מחאה.
מנגד, כבר מתפרסמים גילויי דעת של מיני בכירים, כגון זה

" לו הייתי מדינת ישראל, הייתי שולח לכל סטודנט לרפואה דרישת תשלום של 50 או 100 אלף דולר בשנה, שזו עלות הלימודים שלו. "

" "הטענה שהשכלה גבוהה צריכה להיות נגישה לכולם, ובחינם, מוטעית. אין מנוס מהראייה הכלכלית. אם נקודת המוצא תהיה שהשכלה גבוהה זה מוצר, ועל הדבר הזה יעשו שינויים כדי להתאים את זה לסובסידיה במקומות מסוימים, נהיה במצב הרבה יותר טוב מאשר נקודת המוצא ההפוכה, שלפיה השכלה גבוהה זה דבר שכל אחד יכול ללמוד, כמה שהוא רוצה ומה שהוא רצה. לא עושים פה שום חישוב של כמה זה עולה וכמה אתה תרוויח, וכמה החברה משלמת בשביל זה. 'השכלה גבוהה נגישה לכול', זו סיסמה שאף אחד לא יכול לעמוד מאחוריה באמת, בוודאי לא מדינת ישראל". "

בקיצור, תסביר לסטודנטים שם שהם טועים, ואף אחד לא חייב להם השכלה, ובכלל, המדינה לא חייבת כלום לאזרחיה. או כפי שניסח זאת ההוא -מה-שמו: "אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות עבורך אלא מה אתה יכול לעשות עבור המדינה". זהו כלל זהב שעל כל אחד לחקוק על לוח ליבו, להגות בו בקומו ובשוכבו וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ וְדִבַּרְתָּ בָּם.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

דובר כאן על מחאת האופנוענים... אז הנה עדכון מהיום. לבושתי הרבה אני חייב להתוודות שלא לקחתי חלק במחאה, אך יצא לי להסתובב מסביב, ראיתי את הטורים ואף את ההתכנסות בבלומפילד. רק שאני הייתי עם 4 גלגלים ולא היה לי איפה להחנות אותם... מישהו כאן רואה את האירוניה?

החלק הנחמד בסיפור היום הוא הדרך שרשויות המדינה אימצו כדי להלחם במחאה: רישום דו"חות למפגינים והורדה מהכביש של כלים שהתגלו בהם ליקויים. נו, מה לעשות, הרי אותם רוכבים עברו על החוק, לא? והרי הכלל ידוע לכולם: לחוק צריך לציית!!!.
<אולי הגיע הזמן לפתוח פינת מעקב אחרי מקרי הפרת חוק ע"י רשויות המדיניה ונציגיה... אך מה נעשה עם ערימות המידע העצומות שיצטברו? איזה כוח יש לנו בידיים? הרי כוח האכיפה נמצא בידי הרשויות... תנו לחתול לשמור על השמנת.>
הפקק ועונשו: יותר מ-800 דו''חות לאופנוענים
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

פינת המחאה

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

והנה מחאה חדשה שכדאי לשים לב אליה:
אין מצב! מצעד זכויות האדם הראשון בישראל
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

עודד, |Y|
מתכנן להיות שם. מי עוד בא?

אולי בנושא פחות חמור, אך מעניין (ולראייה, הגיע לתקשורת הממוסדת :-)):
המחאה נגד שימוש בפרוות התפשטה
אפרת_נ*
הצטרפות: 18 יוני 2009, 16:54
דף אישי: הדף האישי של אפרת_נ*

פינת המחאה

שליחה על ידי אפרת_נ* »

אתם לא חושבים שנורא עצוב שהוידאו עם הילדה (שהשתיקה את העולם וגו') כבר כמעט בן 20?
השתיקה לחמש דקות, ואז מה? היא עדיין כל כך רלוונטית והמצב כל כך הדרדר מאז...
וד"א, הסרט the yes men הוא אחד המצחיקים ביותר שיצא לי לראות בשנים האחרונות
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

פינת המחאה

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

לא מי יודע מה מחאה, אבל רציתי להביא לידיעתכם, אם אתם עדיין לא מכירים, את הבלוג של תום
מומלץ (ומומלץ לקרוא כמה קטעים אחורנית), מעניין, מצחיק. ואין על צילומי האילוסטרציה שהוא שם.
אני התמכרתי. תיהנו.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

דוגמא נאה לווידאו אקטיביזם, הסיפור לקוח מהטוקבקים לאחד המאמרים של אתר אמת אחרת , באדיבות המגיב בשם רון:

טרוריסט חיובי.
למוסיקאי בשם דייב קארול היו בעיות עם חברת התעופה יונייטד איירליינס.
חברת התעופה הרסה לו את גיטרת Taylor היקרה לליבו (שווי $3500) בטיסתו האחרונה.

דייב ניסה במשך 9 חודש לגרום לחברת התעופה לשלם לו פיצויים על הנזק שסבלי המיזוודות של החברה גרמו לגיטרה יקרה זו.
במהלך שיחתו האחרונה עם מנהלת שירות הלקוחות של חברת התעופה – הוא אמר לה שלא נותר לו אלא ליצור קליפ ווידאו/שיר על חוסר שיתוף הפעולה של חברת התעופה – ביוטיוב.
תגובת מנהלת שירות הלקוחות היתה – "Good luck with that one, pal"

דייב אכן העלה את השיר שחיבר נגד החברה ליוטיוב.
עד היום הקליפ קיבל מעל 7 מיליון כניסות והוזכר בערוץ CNN
חברת התעופה יצרה קשר עם המוסיקאי – והציעה לו פיצוי רק שיוריד את הווידאו,
תגובתו כמובן היתה "Good luck with that one, pal"

חברת הגיטרות Taylor – שלחה לדייב חינם 2 גיטרות טיילור קאסטום כהוכרה על הווידאו שיצר ,שגרם לעלייה חדה במכירותיהם.

הנה הווידאו

איזה סיפור – הא?!
האדם הקטן מול התאגיד
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

פינת המחאה

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

ממליצה על בלוג חדש בקפה דה מרקר.
קראו ולא תיהנו.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

סחתיין אנד לוסיה.

כשפתחתי את הדף הזה, לא היתה משנה סדורה מאחוריו. בעיקר חשתי צורך להגדיר ולפרש את אותה "מחאה".
אך מדי פעם, אני פוגש כל מני דברים, ואני אומר לעצמי, הנה, זה מתאים ל{{}}פינת המחאה. כמו הסרטון הזה על אלימות של מאבטחים, והציבור שמתעשת. יש עוד תקווה, לא הכל אבוד.
אורי_יורמן*

פינת המחאה

חברת הגיטרות Taylor – שלחה לדייב חינם 2 גיטרות טיילור קאסטום כהוכרה על הווידאו שיצר ,שגרם לעלייה חדה במכירותיהם.
חיוך גדול
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

הבחור הזה עם הגיטרה, ממש הבין את רוח הווידאו אקטיביזם, ונתן עוד סיבוב בראש. הקליפ הזה עושה אותי אופטימי. אכן יש תקווה לאנושות, לא לכולנו התנוון המוח.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

ועוד קטע שלא ברור לי למה לשייך אותו, וכאן מתאים לא רע בינתיים, וגם הוא, מרוב שהוא מוטרף, נעתקו המילים בפי, אני משאיר לכם למלא את החלל: כתבת טלביזיה אמריקאית הסוקרת תרופה להורדת playnext]תסמונת שמחת יתר from[/po]=PL&index=20 . כן, כפי שאמרתי, אין לי מילים.

כנראה שהתגובה ההולמת ביותר היא הפרודיה שעשו לזה.

<אותה פרודיה תנוגן אוטומטית אחרי הכתבה הרשמית>
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

פינת המחאה

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

הכתבה נראת יותר פרודיה מהפרודיה עצמה.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

האמת, אני חושש שהפכנו להיות פרודיה של עצמנו.

אך הינה עוד ווידיאו נחמד , שגם מתקשר לנושא הקודם וגם מסביר הרבה דברים שלא הבנו עד היום, וגם העלה לי חיוך גדול. ראיתי אותו שלוש פעמים רצוף: מה לעשות עם ילד הלוקה בתסמונת שמחת יתר, ולמה יש כל כך הרבה בלגן על פני כדוה"א. מומלץ בחום, ממש פנינה.
הילה_רוטברג*
הצטרפות: 06 דצמבר 2009, 11:51

פינת המחאה

שליחה על ידי הילה_רוטברג* »

ז'ראר, אני שמחה לראות שפתחת דף שמוקדש למחאות.

עם זאת, רציתי להגיד שהתפישה שמיוצגת בביטוי הבא - "צריך לסבול כדי למחות" - ממש נראית לי בעייתית.
אני מבינה שזאת אמורה להיות בדיחה על משקל "צריך לסבול כדי להיות יפה", אבל בכל זאת חשוב לי להגיד שזה מאד לא נכון: מחאה זה משהו כיף, שאפשר לעשות בהרבה מאד דרכים ולפתח על הדרך את היצירתיות - כתיבת פוסטרים, פלאיירים, סטיקרים, ועוד דרכים מגוונות להעביר מידע ומסרים...
אפשר להכיר אנשים מעניינים, חברים חדשים, ללמוד מידע חדש.
וכמובן להרגיש תחושה של כח ועצמה אחרי ששינית משהו שחשוב לך.

חוץ מזה ברור שלא צריך להיות "קונספירטור" בשביל להבין איך עובדים דברים בעולם.
כולם יכולים להבין שלמי שיש כסף יש יכולת השפעה רבה מאד.
הם יכולים להעסיק אנשים בשכר, לקנות את מקבלי ההחלטות ע"י הענקת ג'ובים, תרומות, קשרי חברות וכו'...
וכל אחד יכול להבין גם שיש לו כח להשפיע לכיוונים שחשובים לו בלי קשר לכמות הכסף שיש לו, ושביחד יש הרבה מאד כח.
אנחנו בערך 7 מיליארד אנשים בעולם - וכמה בעלי הון גדולים יש? הרבה הרבה הרבה פחות.
בארץ אנחנו 7 מיליון - ויש בערך 20 משפחות הון ששולטות.
נראה לי שהמספרים מדברם בעד עצמם... יש לנו הרבה כח לגרום להחלטות להתקבל לטובתנו (זה גם לטובת בעלי ההון שמזהמים את הסביבה למשל. זה פוגע גם בהם כשהם בארץ, במשפחות ובחברים שלהם שחיים פה. גם אין להם אינטרס לדעת שהם פוגעים באחרים, אלא להפך - לאנשים יש צורך להרגיש שהם עוזרים ותורמים לאחרים).
שי_דוידוביץ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2009, 15:19

פינת המחאה

שליחה על ידי שי_דוידוביץ* »

ז'ראר נראה שהכתבה המקורית היא גם פרודיה.
צל_הימים*

פינת המחאה

שליחה על ידי צל_הימים* »

אני שמחה לראות שפתחת דף שמוקדש למחאות.
אני בינתיים נמנע מהתייחסות עניינית לעובי הקורה של סוגית המחאה ומשמעותה, ומשתעשע בינתיים בפרפראות. גם סוג של מחאה :-)

נראה שהכתבה המקורית היא גם פרודיה.
טוב, אתה מכיר את הדרך לבדוק זאת, נכון? לא אותך אני צריך ללמד... מחפשים באינטרנט את השמות שמופיעים בכתבה, ורואים מה עולה ברשת (תרתי משמע :-)).
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

פינת המחאה

שליחה על ידי מצ'רה* »

ממש פנינה.
נכון.
נחמד? WELL.
בי זה העלה דמעות דוקא.
מה שכן, הסוף מעודד.
שי_דוידוביץ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2009, 15:19

פינת המחאה

שליחה על ידי שי_דוידוביץ* »

_נראה שהכתבה המקורית היא גם פרודיה.
טוב, אתה מכיר את הדרך לבדוק זאת, נכון? לא אותך אני צריך ללמד... מחפשים באינטרנט את השמות שמופיעים בכתבה, ורואים מה עולה ברשת (תרתי משמע )._
חחח
הילה_רוטברג*
הצטרפות: 06 דצמבר 2009, 11:51

פינת המחאה

שליחה על ידי הילה_רוטברג* »

ז'ראר, אני שמחה לראות שפתחת דף שמוקדש למחאות.

עם זאת, רציתי להגיד שהתפישה שמיוצגת בביטוי הבא - "צריך לסבול כדי למחות" - ממש נראית לי בעייתית.
אני מבינה שזאת אמורה להיות בדיחה על משקל "צריך לסבול כדי להיות יפה", אבל בכל זאת חשוב לי להגיד שזה מאד לא נכון: מחאה זה משהו כיף, שאפשר לעשות בהרבה מאד דרכים ולפתח על הדרך את היצירתיות - כתיבת פוסטרים, פלאיירים, סטיקרים, ועוד דרכים מגוונות להעביר מידע ומסרים...
אפשר להכיר אנשים מעניינים, חברים חדשים, ללמוד מידע חדש.
וכמובן להרגיש תחושה של כח ועצמה אחרי ששינית משהו שחשוב לך.

חוץ מזה ברור שלא צריך להיות "קונספירטור" הזוי בשביל להבין איך עובדים דברים בעולם.
כולם יכולים להבין שלמי שיש כסף יש יכולת השפעה רבה מאד.
הם יכולים להעסיק אנשים בשכר, לקנות את מקבלי ההחלטות ע"י הענקת ג'ובים, תרומות, קשרי חברות וכו'...
וכל אחד יכול להבין גם שיש לו כח להשפיע לכיוונים שחשובים לו בלי קשר לכמות הכסף שיש לו, ושביחד יש הרבה מאד כח.
אנחנו בערך 7 מיליארד אנשים בעולם - וכמה בעלי הון גדולים יש? הרבה הרבה הרבה פחות.
בארץ אנחנו 7 מיליון - ויש בערך 20 משפחות הון ששולטות.
נראה לי שהמספרים מדברם בעד עצמם... יש לנו הרבה כח לגרום להחלטות להתקבל לטובתנו (זה גם לטובת בעלי ההון שמזהמים את הסביבה למשל. זה פוגע גם בהם כשהם בארץ, במשפחות ובחברים שלהם שחיים פה. גם אין להם אינטרס לדעת שהם פוגעים באחרים, אלא להפך - לאנשים יש צורך להרגיש שם עוזרים ותורמים לאחרים).
אקטיביסט*
הצטרפות: 27 נובמבר 2008, 22:34

פינת המחאה

שליחה על ידי אקטיביסט* »

צורה מעניינת להפגנה
http://www.youtube.com/watch?v=M0oe7k7M ... [po]player embedded[/po]

מחאה כנגד בניית תחנת כח גרעינית בציריך, שוויץ. מאות אנשים "מתו" - נפלו לרצפה ברחבי העיר ב-12:15. אני מניח שזה גרם להרבה אנשים להתעניין נגד מה הם מחאו...
קראתי שהמחאה אורגנה על ידי גרין פיס.
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”