עזרה לגנים מאולתרים לילדי עובדים זרים
מתנצלת מראש על המועה הארוכה אני חושבת שזה חשוב שאנשים יקראו אותה. לא יודעת מי מבינכם קוראי הככר ,ראה את הכתבה בטלוויזיה בעובדה אצל אילנה דיין על הגנים המאולתרים בדרום ת"א . מסתבר שמדינה העבירה חוק על פיו עובדת זרה שנולד לה ילד בישראל לא מגרשים אותה. בעקבות המצב נפתחו גנים מאולתרים כאלה בהם האימהות משאירות את הילדים והתינוקות (מחוסר ברירה כי עליהן לעבוד)בגנים אלה. כאשר המצב בהם ממש מזעזע אין לילדים משחקים שם ולא חומרי יצירה ושום דבר שמזכיר גן נורמלי או איזושהי מסגרת לילדים שאנו מכירים. מלבד העובדה,שיש לולים שבהם התינוקות שוהים במשך 8 לפעמים 10 שעות ביום עד שהאמא באה לקחת אותם ושוב אני מזכירה בלי שום משחק צעצוע רעשן מובייל משהו שיגרה או יעניין את התינקות האומללים. רוצה לעזור מנסה לארגן מתרומות משחקים לילדים ואם מישהו יכול לתת לי כתובות של הגנים אשמח. ואולי יש אנשים שירצו לתרום מזמנם כמה שעות בשבוע לשחק עם הילדים לקרוא סיפור משהו בסגנון אשמח לתגובות כאן בככר השוק.
למתעניינת
איך אפשר ליצור איתך קשר בנוגע לגנים בדרום תל אביב?
איך אפשר ליצור איתך קשר בנוגע לגנים בדרום תל אביב?
-
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2008, 22:45
- דף אישי: הדף האישי של איקס_עיגול*
מתעניינת
גם אני רוצה לצור איתך קשר ולא יודעת איך. זה רעיון ממש גרוע ליצור פה הודעות מפוזרות בנושא.
למה שלא תפתחי דף מיוחד לזה?
אני לא מאמינה שלמישהו תהיה בעיה עם זה.
את יכולה לענות לי בדף בית.
בהצלחה
גם אני רוצה לצור איתך קשר ולא יודעת איך. זה רעיון ממש גרוע ליצור פה הודעות מפוזרות בנושא.
למה שלא תפתחי דף מיוחד לזה?
אני לא מאמינה שלמישהו תהיה בעיה עם זה.
את יכולה לענות לי בדף בית.
בהצלחה
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של תמר_אז*
גנים מאולתרים לילדי עובדים זרים בת"א
בהמשך להודעות שהשאירו פה מתעניינת ו איקס עיגול, אז דעו שקרן בכבוד של המרכז לפלורליזם יהודי מפעילה כבר הרבה זמן תכנית לתמיכה בגנים האלו, גם מבחינת ציוד וגם מבחינת מתנדבים, והם ישמחו מאוד לכל תרומה ועזרה.
לפרטים אפשר לפנות לרכזת הקרן – שרונה יקותיאל. טל': 0547-791191
בהמשך להודעות שהשאירו פה מתעניינת ו איקס עיגול, אז דעו שקרן בכבוד של המרכז לפלורליזם יהודי מפעילה כבר הרבה זמן תכנית לתמיכה בגנים האלו, גם מבחינת ציוד וגם מבחינת מתנדבים, והם ישמחו מאוד לכל תרומה ועזרה.
לפרטים אפשר לפנות לרכזת הקרן – שרונה יקותיאל. טל': 0547-791191
שמי ריקי ולפעמים אני משוטטת באתר. פניתי לאנשי האתר כי אני נוטה להאמין שמטבע הדברים פה אנשי באופן הם שייכים לזן של "הישראלי היפה האיכפתי ". הבנתי שאפשר ליצור קשר אם הגנים דרך אירגון מסיל"ה וגם לפי הכתובת שכתובה למעלה. בכל אופן אני לא יודעת לפתוח דף בנושא אם מישהו יכול אז אשמח.כתובת האימייל שלי [email protected] יום טוב.
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2008, 17:51
- דף אישי: הדף האישי של תמר_אז*
ilana]קישור לכתבה בתכנית עובדה dayan[/po]/2009/82a183cee797f110VgnVCM100000290c10acRCRD/Articles/itemId=1cdd0b3cd3f7f110VgnVCM2000002a0c10acRCRD
איזו כתבה עצובה! למות!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ראיתי מזמן את הכתבה הזאת על הכאילו ביתי ילדים לילדי העובדים הזרים.
גם אני התחלחלתי לראות את המצב של הילדים שם.
גם אני התחלחלתי לראות את המצב של הילדים שם.
ההודעה למעלה שלי פשוט המחשב התחרפן לרגע
תמר אז הי יש לי כמה דברים שאני רוצה למסור,השאלה אם ניתן שמישהו יאסוף אותם מאצלי אני לא גרה באיזור תל אביב אני ליד נהריה.
אם לא פשוט תגעידי לי ואמסור למקום אחר.
יום טוב
אם לא פשוט תגעידי לי ואמסור למקום אחר.
יום טוב
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
בדף עם הכתבה אליו יש פה קישור הגיבו מארגון מסילה:
נכון לרגע זה לארגון מסיל"ה אין צורך יותר בתרומות חפצים, אלא בתרומות כספיות ומתנדבים בלבד . המעוניינים להתנדב או לתרום כסף לשיפור הפעוטונים ניתן להעביר באמצעות מרכז מסיל"ה של עיריית ת"א: 03-6879727,6877796. או לדוא"ל [email protected] או - ניתן לפנות לדוא"ל: [email protected] ארגון ARDC
נכון לרגע זה לארגון מסיל"ה אין צורך יותר בתרומות חפצים, אלא בתרומות כספיות ומתנדבים בלבד . המעוניינים להתנדב או לתרום כסף לשיפור הפעוטונים ניתן להעביר באמצעות מרכז מסיל"ה של עיריית ת"א: 03-6879727,6877796. או לדוא"ל [email protected] או - ניתן לפנות לדוא"ל: [email protected] ארגון ARDC
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2006, 15:50
- דף אישי: הדף האישי של גומות_חן*
שלום לכולם, גם אני הזדעזעתי כשראיתי את הכתבה. לא הצלחתי לישון בלילה וכל הזמן חשבתי מה אני יכולה לעשות. רציתי מאוד לאסוף משחקים וספרים ולהביא. באתר של עובדה נתנו מספר טלפון איתו אפשר ליצור קשר. צלצלתי ואמרתי שאני ראיתי את הכתבה ושאני מעוניינת לאסוף ולהביא משחקים וספרים לילדים. האישה בטלפון אמרה במפורש שהמסר לא עבר נכון ושלילדים יש הרבה משחקים בארונות סגורים...(תמוהה לא??) ושמה שהם צריכים זה רק מתנדבים שיוכלו לבוא ולהוציא את המשחקים ולשחק עם הילדים...
נשארתי עדיין עם הרגשה לא מספיק טובה.
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
- דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*
את רוצה להסביר למה הרגשה לא טובה? כלומר ברור שהמצב שם חרא, הלב נכמר ממש. אבל הנה, יש מה לעשות ואיך לעזור - לבוא לכמה שעות בשבוע ולחבק את התינוקות, לדבר אליהם, לתת להם תשומת לב. או לעשות אותו דבר עם הילדים הגדולים יותר...
את רוצה להסביר למה הרגשה לא טובה? כלומר ברור שהמצב שם חרא, הלב נכמר ממש. אבל הנה, יש מה לעשות ואיך לעזור - לבוא לכמה שעות בשבוע ולחבק את התינוקות, לדבר אליהם, לתת להם תשומת לב. או לעשות אותו דבר עם הילדים הגדולים יותר...
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
גומות חן אני מבינה את תחושתך. הרצון לעזור הוא גדול מאוד וכתבות מסוג זו מייאשות ומעוררות לפעול. אני מאמינה שכפי שאמרו לך, וכפי שציינה בלה, הצורך העיקרי הוא בעזרה פיזית במקום. הרבה ילדים, מעט מטפלות, הזנחה פיזית ורגשית גדולה
קרה לי לא פעם שראיתי בפחים הסמוכים למקלטים ומגורים של פליטים, ציוד רב מתגולל בהם ומסביבם, בגדים ושמיכות וצעצועים...כ"כ הרבה נרתמו לתת להם מכל הללו. בסופו של יום : כמה בגדים לובש אדם, או בכמה צעצועים משחק ילד? הזרות, הבדידות, הפחד,הריחוק מהבית והמשפחה , קשיי השפה וחוסר האונים, קשיי התעסוקה וההשתכרות, היותך נירדף ע"י השלטונות ביום ובלילה : כל אלו מובילים למצוקה רגשית מאוד גדולה. לאטימות לעצמך וכלפי האחר. כולל כלפי התינוקות והילדים ששוכבים שם בלול בלי יד מלטפת או אפילו צעצוע שניזרק לעברם.
אבל הנה, יש מה לעשות ואיך לעזור - לבוא לכמה שעות בשבוע ולחבק את התינוקות, לדבר אליהם, לתת להם תשומת לב. או לעשות אותו דבר עם הילדים הגדולים יותר...
קרה לי לא פעם שראיתי בפחים הסמוכים למקלטים ומגורים של פליטים, ציוד רב מתגולל בהם ומסביבם, בגדים ושמיכות וצעצועים...כ"כ הרבה נרתמו לתת להם מכל הללו. בסופו של יום : כמה בגדים לובש אדם, או בכמה צעצועים משחק ילד? הזרות, הבדידות, הפחד,הריחוק מהבית והמשפחה , קשיי השפה וחוסר האונים, קשיי התעסוקה וההשתכרות, היותך נירדף ע"י השלטונות ביום ובלילה : כל אלו מובילים למצוקה רגשית מאוד גדולה. לאטימות לעצמך וכלפי האחר. כולל כלפי התינוקות והילדים ששוכבים שם בלול בלי יד מלטפת או אפילו צעצוע שניזרק לעברם.
אבל הנה, יש מה לעשות ואיך לעזור - לבוא לכמה שעות בשבוע ולחבק את התינוקות, לדבר אליהם, לתת להם תשומת לב. או לעשות אותו דבר עם הילדים הגדולים יותר...
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
כ"כ הרבה נרתמו לתת להם מכל הללו
כי הרבה יותר קל לתת חפצים שיש לנו ואנחנו לא זקוקים להם, מאשר לבוא לכמה שעות.
כי הרבה יותר קל לתת חפצים שיש לנו ואנחנו לא זקוקים להם, מאשר לבוא לכמה שעות.
-
הנה מה שכתבה לי היום במייל מנהלת מסיל"ה תמר שוורץ:
תודה על פנייתך אלינו בנושא תרומה למסיל"ה.אני נרגשת לראות את התגייסותה של החברה האזרחית ושל אזרחים מן השורה לנושא שהוצג בכתבה, אכן מחמם את הלב !
לגבי תרומת צעצועים ובגדים - אין לנו צורך, כי הבעיה המרכזית של הגננות שהוצגו בכתבה היא בעיה חינוכית. אנו מקבלים כל השנה המון צעצועים ובגדים מאזרחים טובים ומחברות, והגננות אינן מבינות שעליהן לשחק עם הילדים ולהפעיל אותם משום שכך לא נהוג בארץ מוצאן.
הדבר שאנו זקוקים לו הכי הרבה מחולק לשניים :
אם ברצונך לתרום כסף, אפשר ליצור קשר עם שלי דנוש, רכזת משאבים במסיל"ה, באותו טלפון.
המון תודה על הנכונות והרצון !
אני מתכוונת ללכת ולשהות שם מספר שעות, פעם בשבוע או בשבועיים...אשמח אם יצטרפו אליי חברות בראש דומה, יהיה קל יותר לעבור ביחד את המלאכה הלא פשוטה הזאת. אני צופה שמבחינה נפשית יהיה לי מאוד לא קל.
תודה על פנייתך אלינו בנושא תרומה למסיל"ה.אני נרגשת לראות את התגייסותה של החברה האזרחית ושל אזרחים מן השורה לנושא שהוצג בכתבה, אכן מחמם את הלב !
לגבי תרומת צעצועים ובגדים - אין לנו צורך, כי הבעיה המרכזית של הגננות שהוצגו בכתבה היא בעיה חינוכית. אנו מקבלים כל השנה המון צעצועים ובגדים מאזרחים טובים ומחברות, והגננות אינן מבינות שעליהן לשחק עם הילדים ולהפעיל אותם משום שכך לא נהוג בארץ מוצאן.
הדבר שאנו זקוקים לו הכי הרבה מחולק לשניים :
- פשוט כסף- כדי שנוכל להעסיק מדריכות פדגוגיות שיוכלו עם הרבה סבלנות, זמן והתמדה, ללמד את הגננות בגני ילדי העובדים הזרים, איך לנהל גן מבחינה חינוכית.
- לתרום זמן – כלומר להתנדב, לבוא לגנים, להפעיל את הילדים, או לחנוך ילדים אחה"צ, או כל התנדבות אחרת.
אם ברצונך לתרום כסף, אפשר ליצור קשר עם שלי דנוש, רכזת משאבים במסיל"ה, באותו טלפון.
המון תודה על הנכונות והרצון !
אני מתכוונת ללכת ולשהות שם מספר שעות, פעם בשבוע או בשבועיים...אשמח אם יצטרפו אליי חברות בראש דומה, יהיה קל יותר לעבור ביחד את המלאכה הלא פשוטה הזאת. אני צופה שמבחינה נפשית יהיה לי מאוד לא קל.
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2004, 13:28
- דף אישי: הדף האישי של גברת_האריס*
שאלה אחרת- פיליפינית יקרה לי ילדה תינוקת כאן בישראל לפני שנה והכריחו אותה לשלוח את התינוקת לבדה בחזרה לפיליפינים. האם בעצם זה היה מהלך לא חוקי והקטנה כן יכלה להשאר בארץ?
-
האם בעצם זה היה מהלך לא חוקי והקטנה כן יכלה להשאר בארץ?
ראשית, מי הכריח?
נשמע לי מהגיון פשוט - שלא תמיד משמש את הרשויות, אבל בכל זאת - שאם לא מגרשים אימהות לילדים צעירים מהארץ, אז מי יכול לגרש את התינוקת לבדה? זו אומנם מדינה מפגרת במקצת בכמה תחומים, קצת צולעת לעתים, אבל לא עד כדי כך.
מציעה לך להתקשר למסיל"ה, הם ידעו למי להפנות כדי לסייע לה.
טלפונים בהודעה הקודמת.
ראשית, מי הכריח?
נשמע לי מהגיון פשוט - שלא תמיד משמש את הרשויות, אבל בכל זאת - שאם לא מגרשים אימהות לילדים צעירים מהארץ, אז מי יכול לגרש את התינוקת לבדה? זו אומנם מדינה מפגרת במקצת בכמה תחומים, קצת צולעת לעתים, אבל לא עד כדי כך.
מציעה לך להתקשר למסיל"ה, הם ידעו למי להפנות כדי לסייע לה.
טלפונים בהודעה הקודמת.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
והגננות אינן מבינות שעליהן לשחק עם הילדים ולהפעיל אותם משום שכך לא נהוג בארץ מוצאן
כי שם הילדים משחקים לבד בחוץ מן הסתם... (ושם אין גן).
כי שם הילדים משחקים לבד בחוץ מן הסתם... (ושם אין גן).
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
-
- הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
- דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*
_לאחד עם עזרה לפליטים בדרום תל אביב
(תודה )
(תודה )
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52