לשחרר את הבטן
לשחרר את הבטן
מאז הלידות שלי אני מרגישה שתלוי עלי שומן שאינו חלק מהגוף שלי. שומן שעטיתי ושהגיע הזמן לתת לו ללכת. למישהו יש רעיון איך?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
-
- הצטרפות: 18 מאי 2005, 17:40
- דף אישי: הדף האישי של ירוק_ה*
לשחרר את הבטן
הייתי לומדת איך לעשות שינוי בגוף מבפנים. הדרך שלי היא יוגה ואני מאמינה בה מאוד. נשים שכופות על הגוף תרגילים שעובדים על שרירים חיצוניים של חדר כושר-עציוב-סטודיו c וכיוב', כמו כפיפות בטן, עשויות לעשות נזק ממשי ובלתי הפיך לעיתים לצורת הבטן שלהן, לבריאות אברים הפנימיים של הבטן, ולרצפת האגן. אם השומן הוא לא חלק מהגוף שלך ואת מאמינה בזה לגמרי גם ברמה יותר עמוקה, זה ישתחרר וירד ממך, בעבודה נכונה וסבלנית.... ביוגה יש שיטת עבודה עדינה אישית מאוזנת שמתרכזת בשרירים מייצבים פנימיים ומסייעת לחזק מבפנים גם את החלקים החיצוניים של הגוף. אני לא מכירה דרך מומלצת אחרת. צריך למצוא מורה שעובד/ת עם נשים לאחר לידה אבל, לא כל מורה יודע לעומק במה מדובר. בהצלחה
לשחרר את הבטן
אני מאמינה שאם אני סובלת מעודף משקל אז יש לכך סיבה . איזו טובת הנאה שאני מפיקה מזה ולא מצליחה למצוא מהי. יש רעיונות?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לשחרר את הבטן
אני חשבתי שכותרת הדף מתיחסת ל"להפסיק ללכת עם הבטן מוחזקת חזק פנימה. לשחרר, להרשות לה להראות"
לשחרר את הבטן
יכול להיות שזה חלק מהתשובה שאני מחפשת. אולי זו הזמנה מהיקו להפסיק לרדוף אחרי הרזון?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לשחרר את הבטן
מכירה את נשים לבושות באופן טבעי? מתחבר לי אסוציאטיבית לכאן.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
לשחרר את הבטן
אני מאמינה שאם אני סובלת מעודף משקל אז יש לכך סיבה . איזו טובת הנאה שאני מפיקה מזה ולא מצליחה למצוא מהי. יש רעיונות?
לא, אבל אם תמצאי תשובה - גלי גם לי.
לא, אבל אם תמצאי תשובה - גלי גם לי.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לשחרר את הבטן
אני מאמינה שאם אני סובלת מעודף משקל אז יש לכך סיבה
ראשית:
להפסיק לסבול.
תתחילי פשוט ליהנות מזה.
שנית, בדיוק השבוע קראתי על מחקר (במאמר של בני מוזס על הרפואה? מאיפה יש לינק, שכחתי?) שמצא שאנשים עם קצת עודף משקל חיים יותר מאשר אנשים במשקל נורמלי ובהחלט הרבה יותר מרזים מדי או שמנים מדי.
!
אני אנסה לנסח משהו, מקווה שיצליח לי:
הדבר היחיד שקובע הוא התחושה שלך לגבי הגוף שלך . אם את רואה את עצמך כ"סובלת מעודף משקל" - זה מקרין: "אני לא מרוצה מגופי, אני לא אוהבת את עצמי, אני סובלת, אני לא בסדר, אני לא יפה/סקסית/מושכת/אהובה כמו שאני" וכן הלאה.
לעומת זאת, אם את בוחרת לאהוב את עצמך בשלמות ולראות את עצמך בכנות ובאמונה גמורה (יש נשים כאלה, חפשי אותן) כ"שופעת" ו"מלאה" ו"נשית" ו"סקסית", ו"אשה צריכה שיהיה מה לתפוס אצלה, אחרת הגבר מסכן" ו"כמה שיש יותר ממני יותר טוב", ו"אשה צריכה ריפוד, מה, אני קולב?" - את מקרינה את זה. את מקרינה שכולך אשה.
אז התרגיל הכי חשוב שאת יכולה לעשות בעניין הבטן הוא קודם כל לאהוב אותה.
ראשית:
להפסיק לסבול.
תתחילי פשוט ליהנות מזה.
שנית, בדיוק השבוע קראתי על מחקר (במאמר של בני מוזס על הרפואה? מאיפה יש לינק, שכחתי?) שמצא שאנשים עם קצת עודף משקל חיים יותר מאשר אנשים במשקל נורמלי ובהחלט הרבה יותר מרזים מדי או שמנים מדי.
!
אני אנסה לנסח משהו, מקווה שיצליח לי:
הדבר היחיד שקובע הוא התחושה שלך לגבי הגוף שלך . אם את רואה את עצמך כ"סובלת מעודף משקל" - זה מקרין: "אני לא מרוצה מגופי, אני לא אוהבת את עצמי, אני סובלת, אני לא בסדר, אני לא יפה/סקסית/מושכת/אהובה כמו שאני" וכן הלאה.
לעומת זאת, אם את בוחרת לאהוב את עצמך בשלמות ולראות את עצמך בכנות ובאמונה גמורה (יש נשים כאלה, חפשי אותן) כ"שופעת" ו"מלאה" ו"נשית" ו"סקסית", ו"אשה צריכה שיהיה מה לתפוס אצלה, אחרת הגבר מסכן" ו"כמה שיש יותר ממני יותר טוב", ו"אשה צריכה ריפוד, מה, אני קולב?" - את מקרינה את זה. את מקרינה שכולך אשה.
אז התרגיל הכי חשוב שאת יכולה לעשות בעניין הבטן הוא קודם כל לאהוב אותה.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
לשחרר את הבטן
בשמת,
הדברים שכתבת מתאימים לדעתי למי שיש לה קצת עודף-משקל ביחס למה שנחשב היום כיפה.
אבל אם יש לה, נאמר, לא 5 ק"ג אלא 25 ק"ג או 40 ק"ג יותר ממה שנחשב תקין (לא אמרתי "יפה") לגילה, גובהה ומבנה גופה - אז יש לה עודף משקל אובייקטיבי. לזה אין קשר לאופן שבו היא רואה את עצמה.
אני מכירה מישהי שמנה מאוד - מאוד! - שלפי התנהגותה מרגישה נוח מאד עם עצמה ועם גופה, אבל יש לה קשיים בנשימה, בהליכה ואולי בדברים נוספים שאינם ידועים לי.
אז לא הכל הוא בראש. יש עודף-משקל ותת-משקל אובייקטיביים.
הדברים שכתבת מתאימים לדעתי למי שיש לה קצת עודף-משקל ביחס למה שנחשב היום כיפה.
אבל אם יש לה, נאמר, לא 5 ק"ג אלא 25 ק"ג או 40 ק"ג יותר ממה שנחשב תקין (לא אמרתי "יפה") לגילה, גובהה ומבנה גופה - אז יש לה עודף משקל אובייקטיבי. לזה אין קשר לאופן שבו היא רואה את עצמה.
אני מכירה מישהי שמנה מאוד - מאוד! - שלפי התנהגותה מרגישה נוח מאד עם עצמה ועם גופה, אבל יש לה קשיים בנשימה, בהליכה ואולי בדברים נוספים שאינם ידועים לי.
אז לא הכל הוא בראש. יש עודף-משקל ותת-משקל אובייקטיביים.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לשחרר את הבטן
קצת עודף-משקל ביחס למה שנחשב היום כיפה
אני לא דיברתי על "יפה".
אני דיברתי על המחקר שדיבר לפי מה שמוגדר ברפואה כ"עודף משקל" שהוא מעל הטווח שמוגדר כ"נורמלי" אבל מתחת למה שמוגדר כ"שמן מדי".
קשיים בנשימה, בהליכה ואולי בדברים נוספים שאינם ידועים לי.
זה כבר עודף משקל תיפקודי.
מי שסובלת מעודף משקל תיפקודי, בהחלט כדאי לה לשפר את תיפקודה, בין היתר על ידי ירידה במשקל.
האם פותחת הדף או את סובלות מעודף משקל כזה? לדעתי לא בזה מדובר כאן.
אני לא דיברתי על "יפה".
אני דיברתי על המחקר שדיבר לפי מה שמוגדר ברפואה כ"עודף משקל" שהוא מעל הטווח שמוגדר כ"נורמלי" אבל מתחת למה שמוגדר כ"שמן מדי".
קשיים בנשימה, בהליכה ואולי בדברים נוספים שאינם ידועים לי.
זה כבר עודף משקל תיפקודי.
מי שסובלת מעודף משקל תיפקודי, בהחלט כדאי לה לשפר את תיפקודה, בין היתר על ידי ירידה במשקל.
האם פותחת הדף או את סובלות מעודף משקל כזה? לדעתי לא בזה מדובר כאן.
לשחרר את הבטן
לא . אני לא שמנה מאד מאד. שמנה במידה בה אני מסתכלת בראי ולא אוהבת את המראה של הסנטר, הזרועות, החזה, הבטן , הבטן, הבטן.......
אני לא חושבת שזה שיעור באהבה עצמית. בעיקר כי יש לי כולסטרול גבוה ואחוז שומן גבוה בגוף. שמזכירים לי שהפעם השיעור הוא אחר.
מה התועלת במשקל עודף?
במקרה של כולסטרול גבוה אולי רצון להיות חולה ושירחמו עלי
חופשה ללא תשלום ממציאת בגד ים
פטור מהורדת שיערות ברגליים שלא אחשוף אותן
פטור ממפגש עם גברים שאני מכירה כדי שלא יביטו בי ויגידו :"באנה, היא היתה חתיכה פעם והיום היא דבה"
אני לא חושבת שזה שיעור באהבה עצמית. בעיקר כי יש לי כולסטרול גבוה ואחוז שומן גבוה בגוף. שמזכירים לי שהפעם השיעור הוא אחר.
מה התועלת במשקל עודף?
במקרה של כולסטרול גבוה אולי רצון להיות חולה ושירחמו עלי
חופשה ללא תשלום ממציאת בגד ים
פטור מהורדת שיערות ברגליים שלא אחשוף אותן
פטור ממפגש עם גברים שאני מכירה כדי שלא יביטו בי ויגידו :"באנה, היא היתה חתיכה פעם והיום היא דבה"
לשחרר את הבטן
ליסה,
ישנו ספר יפה שנקרא "Fat is a Faminst issue", יש לו גם תרגום לעברית, אבל אני לא זוכרת את השם (משהו כמו "די לדיאטה").
הספר מדבר בדיוק על הטענה שאת מעלה, שנשים סובלות יותר מעודף משקל כי יש להן מה להרוויח בכך. אליי זה מאד דיבר. אולי זה יעזור לך גם לסדר את הראש (ולא את הבטן...)
ישנו ספר יפה שנקרא "Fat is a Faminst issue", יש לו גם תרגום לעברית, אבל אני לא זוכרת את השם (משהו כמו "די לדיאטה").
הספר מדבר בדיוק על הטענה שאת מעלה, שנשים סובלות יותר מעודף משקל כי יש להן מה להרוויח בכך. אליי זה מאד דיבר. אולי זה יעזור לך גם לסדר את הראש (ולא את הבטן...)
-
- הצטרפות: 08 יוני 2007, 02:34
- דף אישי: הדף האישי של עורכת_עם_ערכים*
לשחרר את הבטן
דף לעריכה - לאיחוד - מתלבטת אם להעביר ל הורדה במשקל או לאחד הדפים על דימוי הגוף אחרי לידה
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
לשחרר את הבטן
לדעתי לאחד הדפים על דימוי הגוף אחרי לידה