יצירת קשר עין

מודאגת_פלונית_לרגע*
הצטרפות: 17 מאי 2009, 13:54

יצירת קשר עין

שליחה על ידי מודאגת_פלונית_לרגע* »

בתי בת החודשיים כמעט לא יוצרת קשר עין. בכל הספרים כתוב שתינוקות מרגע הולדתם מכוונים לחיפוש פנים אנושיות ומהופנטים אליהן. אבל היא בקושי מסתכלת עליי ועל אחרים, בדרך כלל המבט שלה מופנה למה שנמצא מאחוריי.
מזה שבועיים יש לה מדי יום-יומיים כמה רגעים של התמקדות בפנים שלי וחיוך שנראה מכוון, אבל הם חולפים מהר ודי נדירים. לפעמים אם אשמיע קול לידה היא תפנה מבט אבל לעתים קרובות היא תתעלם, או תקשיב בלי להביט. עם זאת היא מסוגלת לעקוב אחרי חפץ כאשר היא במצב רוח מתאים.
מכירים? אני צריכה לדאוג? יש לכם סיפורים מעודדים (או לא...) מנסיונכם? אני ממש לא רוצה להיות אמא חרדתית, רוצה לתת לה להתפתח בקצב שלה ולהאמין בה, אבל לצערי החששות מכריעים את הרצון...
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

יצירת קשר עין

שליחה על ידי אחת* »

מזל טוב, נולדה לך ילדה ואיתה אחריות , טוב שאת בודקת, אפשר להתייעץ עם אמהות מנוסות שאת סומכת על דעתן או עם אנשי מקצוע טובים, בכל מקרה זה לא יכול להיות בלי לראות את הילדה,
יכול להיות שזו סתם פזילה ויכול להיות שיש עניין אחר ואת יכולה לסייע לה,
בכל מקרה בהצלחה...
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

יצירת קשר עין

שליחה על ידי אילה_א* »

כן ,צריך שמישהו שמכיר המון תינוקות וילדים יראה.
זאת יכולה להיות אפילו אחות טיפשת חלב .
מודאגת_פלונית_לרגע*
הצטרפות: 17 מאי 2009, 13:54

יצירת קשר עין

שליחה על ידי מודאגת_פלונית_לרגע* »

האם אני צריכה להבין ממיעוט התגובות שהמצב באמת לא נורמאלי? זה לא קרה לאף אחד?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

יצירת קשר עין

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

תינוקות קטנים הרבה פעמים מתמקדים בקו החיבור של השיער עם המצח, בגלל ניגוד הצבעים.
גם הזמן שלוקח לה עד לחיוך בגיוני. היא מנסה להרכיב תמונה, ואז כשהיא מצליחה ומזהה שאלה פנים אנושיות, היא מחייכת. לדעתי זה סימן טוב (גם הילדים שלי התנהגו ככה, בכל אופן).
אולי רק העניין של הזמן שלוקח לה לעשות את זה. יכול להיות שיש לה פזילה קלה מאוד שקשה לראות (תנסי לראות אם ההשתקפות שלך נמצא באותו המקום בשתי העיניים שלה), או אולי קוצר או רוחק ראיה מסויים. ליואב שלי יש פזילה קשה שכמעט אף אחד לא ראה חוץ ממני (אבל רופא עיניים אישר), וגם רוחק ראיה גדול מאוד (מספר 4.5), ככל הנראה. גם לו לוקח הרבה זמן יחסית, עד לחיוך :)
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

יצירת קשר עין

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אוי כמה טעויות בגלל ההזדרזות...
ליואב פזילה קלה ולא קשה (לכן כמעט לא רואים אותה).
והקטע של החיבור בין השיער והמצח - ציינתי את זה בגלל שלפעמים הם נמשכים להסתכל שם ולא בעיניים.
ושכחתי להגיד שגם יואב בן חודשיים. לימדתי את הגדולים שאם הם רוצים חיוך ממנו, הם צריכים לעמוד במנוחה בסבלנות כמה שניות...
אדמה_טובה*
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

יצירת קשר עין

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

גם הבן הבכור שלי התנהג ככה, לא זוכרת אם עד גיל חודשיים או שלושה. כל הזמן שאלתי מה יש מאחוריי שכל כך מעניין.
היום הוא בן שמונה וחצי, ויש לו קשיים בויסות תחושתי. אינני יודעת אם זה קשור או לא, אבל יש לי תחושה שכן. שלהסתכל על קירות לבנים היה דרכו לווסת את עומס הגרוי מהפרצוף שלי.
איך לדעתך התינוקת חווה את העולם? היא אוהבת מגע וחיבוק? נהנית מאמבט ומגע עם מים? בוכה הרבה ונראית סובלת מהעולם? מתפתלת וזזה הרבה או רגועה ונינוחה? איך מגיבה לקולות ורעשים? לאורות? לחושך? מה היא מעדיפה?
אלו דברים שיכולים להיות רמזים ראשונים לנושא הויסות החושי.

אם את מוטרדת, תתייעצי עם רופא התפתחותי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”