ילד עליז

אסתר*
הצטרפות: 29 דצמבר 2004, 23:28

ילד עליז

שליחה על ידי אסתר* »

הילד שלנו בן החמש עליז. הוא ילד שמח מאוד שאוהב דברים של בנות. ביגוד של בנות. צבעים של בנות. להיות עם בנות. לשחק עם בנות. לרקוד בלט.גם אנחנו מאוד עליזים שיש לנו אותו.מאוד.
הוא מקסים. הכי. אנחנו לא מנסים לשנות אותו, גם לא חושבים שאפשר.אבל מה עושים? נותנים לו לכת לגן לבוש כמו בת? הרי יצחקו עליו. מה אומרים לו? איך מתנהגים? אשמח לקרוא דעות ועל התנסויות ואם יש עליזים ועליזות אז בכלל נעלוז ((:
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

ילד עליז

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

א- נפלא שילדכם עליז ושמח (-:
ב- לדעתי רצוי לא להכניס אותו בגיל כה צעיר למשבצת.
ג- תאפשרו לו להיות מי שהוא עם המון אהבה
ד- מאמינה ככל שיגדל יבין ויחוש את דופק החברה ועם העליזות היא באמת דרך חייו ידע לנווט בינה לבין המציאות.
ה- כרגע תאפשרו לו להיות מי שהוא ומה שהוא
ו- בני חיקה את אחותו והלך לא אחת עם בגדי בנות ניסה נהנה היה - עבר.
ז- אהבה- תמיכה- קבלה אילו מילות המפתח.
מה תעשו? תדכאו אותו? כשיגדל הסברה מינית ועל אמצעי מניעה ,והגנה , ודרך צלחה ונפלאה לדרכו ועולמו .
הרווח יהיה שלו כי תהיה מאחוריו משפחה תומכת ואוהבת.
אם את מעונינת יכולה לקשר בינך לבין גופים שיכולים לעזור כתבי לי בדף הבית עם את מעונינת ואעשה ברור ואתן לך פרטים.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

ילד עליז

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

כמו ששרית כתבה.
בן חמש? חשבתי שתכתבי בן חמש עשרה. קראתי פעמיים עד שהבנתי שתייגת ילד בן 5 כעליז.
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

ילד עליז

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

הבן שלי, בן ארבע, הולך לגן בחצאית לעיתים קרובות. לפעמים צוחקים עליו, לפעמים לא. בסוף הילדים מתרגלים, הגננות מתרגלות, אני כבר התרגלתי. זה יעבור לו כשיעבור לו, ואם לא יעבור - אז לא. הוא אוהב חרבות ומלחמות וסוסים ומקלות, וחצאיות. בעיקר אם הוא רוקד - אם הוא לובש מכנסיים בבית, והוא ואחותו מתחילים לרקוד או להסתובב - הוא מייד מבקש חצאית. דרך אגב, הגננת הקודמת שלו סיפרה לי שאחד הבנים שלה עד כיתה א' היה הולך בקוקיות, והיה מתאים את צבע הגומיות לצבע הבגדים.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

ילד עליז

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האין זה נפלא!

אני חושבת שבטח להרבה ילדים יש קטע כזה של בגדים עם נוצצים וורוד ונסיכות (כמו שלהרבה ילדים אין. כולל הרבה בנות.) ושזה קצת עצוב שפעם (וגם היום) היו מטרפדים את זה באלימות אצל בנים מחשש שיצאו עליזים. אני מאמינה שילד עליז שדוכא כך רק יפתח רגשות אשם ויש סיכוי שיחיה חיים מאד לא עליזים ואפילו עצובים. כמה מחברותיי הטובות ביותר (היי אלמג (())) מגדלות ילדים בחצאיות. וקוקיות נשמע לי אחלה גם (למרות שמזל שהוא מתאים אותן לבגדים. אם הוא היה הולך בקוקיות ורודות ובגדים בצבעי אדמה זה היה ממש לא לעניין. UGH)

בקיצור, עליז או לא, העיקר שיהיה שמח {@
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

ילד עליז

שליחה על ידי אלמונית* »

הוא אוהב חרבות ומלחמות וסוסים ומקלות, וחצאיות.

הוא לא סקוטי במקרה?
אהבה_טהורה*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

ילד עליז

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

_הוא אוהב חרבות ומלחמות וסוסים ומקלות, וחצאיות.
הוא לא סקוטי במקרה?_
d-: גדול
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

ילד עליז

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

הוא לא סקוטי במקרה?
לפעמים אני מכנה אותו בחיבה רררררוב ררררררוי מקרררררגור. (-:
לאסתר*
הצטרפות: 13 דצמבר 2007, 21:03

ילד עליז

שליחה על ידי לאסתר* »

נזכרתי בדיון ישן מעניין איפה הם היום.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

ילד עליז

שליחה על ידי במבי_ק* »

אצלנו -

הבן-עוד-מעט-4, דוכא על ידי אחותו הגדוה, לצערי. במשך יותר מחצי שנה הוא לבש הרבה מאוד שמלות, והכל היה בכיף. בגן דווקא ממש לא צחקו עליו, היתה הערה פה או שם, אבל לא משהו רציני. אבל אחותו התפדחה עבורו (היא בת חמש וחצי עוד מעט) ופשוט דאגה להסביר לו מה בנים לא עושים. ולמרות שניסיתי לתקן בעדינות, זה לא עבד. החלטתי לא לעשות מזה עניין גם לצד הזה. כלומר, אם זה יהיה לו חשוב, אני מאמינה שזה עוד יבוא. בינתיים הוא רוקד הרבה, אבל מבקש בגדים "של בנים". אבל --- לפני יומיים הגדולה הלכה לישון אצל חברה, והיה לו בוקר משל עצמו איתנו. הוא ביקש מוזיקה וללבוש תחפושת עם חצאית. נצבט לי הלב על הטרור שהיא מפעילה עליו ואיך הוא מחכה שהיא תלך כדי להעיז ללבוש מה שבא לו. אני הרבה פעמים אומרת להם, כתגובה לאמירות שלה שבנים לא לובשים שמלות למשל, שזה לא נכון ויש בנים שכן אוהבים ללבוש שמלות ולעשות צמות.

אגב, באותו בוקר הוא גם העיז להגיד "אמא שלי ואבא של אילי" (אחותו הגדולה), אחרי שהיא כל הזמן עושה חלוקות של - אמא שלי ואבא של איתמר, כי הם בנים ואנחנו בנות. ברור, אני תמיד אומרת ששניהם ילדים שלי ואני הכי אוהבת את שניהם, אבל היה עצוב לי לראות שגם כאן העובדה שהוא קטן ועדין מותירה אותו לפעמים קצת במקום שהוא לא יכול לדרוש בפה מלא את שלו. ומצד שני - הילד יודע לדרוש את שלו בדרכים אחרות משלו, אז אולי אני צריכה לתת ללב שלי להצתבט, ולזכור שהקסם שלו, הוא מושא לקנאה של אחותו הגדולה ושגם לה קשה עם זה שהוא כל כך חמוד, מוכשר ושובה את לב הגדולים כל-כך בקלות.
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”