התינוק החייכן שלי הפך למפלצת דעתנית

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הוא בן שנה וחצי. זה לא נכון להגיד שזה התחיל עכשיו, מאז ומתמיד היה תינוק דעתן שעומד על שלו. כבר בגיל 3 חודשים סירב בכל תוקף להיות על הגב, לא הסכים להיות בעגלה ועל הסלקל אין בכלל מה לדבר. טפרמנט? אולי.
התינוק גדל לפעוט סקרן שאינו יודע פחד (וכבוד לאימשלו).
נהייה ממש קשה לי להיות איתו. אם הוא מחליט שלא, אז הוא מרים צרחות אימים אם אני מתנגדת לו. אם אני אומרת לא לזרוק אוכל, הוא צוחק וזורק בכל זאת.
אם אני רוצה לקחת אותו ממקום כלשהו, הוא מתנגד, ואם אני מנסה להרים אותו הוא נושך אותי חזק בחלק הפנימי של הזרוע.:-(

אני מוטשת. אני עייפה. הוא משגע אותי, לא יושב לדקה, לא מסתגל לשום סיטואציה שלא מתאימה לו, חייב להיות בתנועה כל הזמן. יש ימים שזה או ציצי או טלוויזיה או צרחות.

אני מגלה שאין לי סבלנות כמו שחשבתי. אין לי כוח לרוץ אחריו במגלשות ואני פשוט לא עומדת בקצב. אני מגלה שאני נוטה לכעוס, ומנסה להימנע מזמן ממושך איתו לבד.

ואני אוהבת אותו אהבה עזה. והוא משגע אותי סביב ההנקה האובססיבית והתוקפנות הפיזית.

מה עושים??? מתי זה עובר? האם יש קשר לעובדה שהוא לא מדבר?
יום_טוב*
הצטרפות: 24 מאי 2009, 16:38

שליחה על ידי יום_טוב* »

שלום!

גם לי יש תינוק בערך בגילו של בנך, וגם הוא דעתן ויודע היטב מה הוא רוצה.
לדעתי כדי לעזור לך את צריכה יותר לפרט איך מתנהל היום שלכם.

יש לי כמה עצות בשבילך ככה על רגל אחת:
  1. במידה ואין לכם עדיין, לנסות ליצור סדר יום קבוע פחות או יותר, מתי קמים, אוכלים, ישנים צהריים מקלחת וארוחת ערב. סדר היום נותן מסגרת לכל היום וזמני מנוחה ידועים פחות או יותר לאם ולתינוק.
  1. על מנת להטען באנרגיות ובסבלנות, קחי לך פסקי זמן יזומים בנפרד ממנו ותנוחי גם את. (כשהוא עם אבא או בייבי סיטר)
  1. לנסות לא להגיע איתו לעימותים. להתעזר בסבלנות וללכת לקראתו באופן יצירתי. ראי הדף חינוך ללא כפייה שנותן כמה עצות טובות.
אבל במקרים אחרים, לדוגמה כשהוא זורק אוכל על הריצפה, ואת אומרת 'לא' אסרטיבי פעם או פעמיים, המסר הובן. אם הוא ממשיך, פשוט תעבירי אותו לפעילות אחרת, בנועם. לדוגמה: להביא לו מיץ שהוא אוהב, להביא צלחת וכוס ולקשקש עם המזלג, או פשוט להוריד אותו מהכסא לפעילות אחרת.
תינוקות בגיל הזה מגלים את העצמיות שלהם. הם מגלים אותה בכך שהם חווים שוב ושוב את הרצונות שלהם בניגוד לרצון של המבוגרים. כך הם נהנים שאומרים להם לא. הם נהנים לראות את התגובה של המבוגר כמו שהם נהנים להפעיל צעצוע חדש. כשאני זורק אוכל על הריצפה אמא כועסת, איזה יופי, בוא נראה איך זה עובד שוב!
אם כך הפיתרון הוא לא להכנס למקומות האלו. פשוט להעביר אותו הלאה.
  1. אני הגעתי למאבקי כוח קשים עם בני סביב ההנקה. זה הרגיש לי מאוד לא נכון שזו האוירה בה אני מניקה והנזק היה רב על התועלת. הפתרון היה הפסקה של ההנקה. תיכף יקפצו עלי כולן אבל גם זו היא אופציה.
  1. למה טלויזיה? כמה זמן הוא צופה בטלויזיה? טלויזיה כופה חוסר תנועה על הצופים בה ואצל תינוקות וילדים זה יכול להתבטא בעצבנות בניסיון לפרוק את כל ה"אנרגיה שקפאה" בזמן הצפייה.
(()) (())
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

שליחה על ידי שני_צו* »

לא נשמע שהתינוק שלך הפך למפלצת, אלא לפעוט.

ראי פעוט מבקש עצמאות

יש מלא מלא טיפים פזורים בדפים השונים על פעוטות, שווה לחפש ולקרוא.
אצלנו מה שעובד הכי טוב כשאני עייפה זה לצאת החוצה לגינה.
הכל הרבה יותר פשוט בחוץ.
בנצ_100*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 07:01
דף אישי: הדף האישי של בנצ_100*

שליחה על ידי בנצ_100* »

יש לי גרסא נשית של המצב... בת שנה וחצי. כשאומרים לה לא היא נזרקת על הרצפה בצרחות, בבכי, בעלבון שנמשך אח"כ ולא נעלם בקלות. מסרבת להתלבש, רצה ובורחת בצהלות כשהיא רואה אותי עם איזה בגד. מקשיחה את הגב ומסרבת להיקשר בכסא הבטיחות. להאכיל אותה כמעט ואי אפשר. רק לבד. וכמעט כלום לא נכנס לפה. וההנקה... מבחינתה אפשר לינוק 20 שעות ביממה.

הפתרון שלי הוא כן להציב גבולות ולקבוע חוקי משחק. החלטתי שעוברים להנקה בתור קינוח. רק אחרי האוכל יש ציצי. היה בכי בהתחלה. עדיין יש ניסיונות לבקש בזמן אחר, אבל היא מסתגלת יפה. ופתאום אוכלת גם יותר יפה. אין לי פתרונות לכל הדברים, אבל אני מקווה למצוא עם הזמן כלים לכל מצב...

בהצלחה!
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

כבר בגיל 3 חודשים סירב בכל תוקף להיות על הגב
אומרת בזהירות (כי אני לא אשת מקצוע)- שווה לבדוק אם אין אצלו בעיה פיסית שקיימת בעצם מלידה של עודף מתח בגוף וקושי להרפות (פיסית) ולהרגע. האם יש לו גם נטיה חזקה להקשית את הגב? האם אפשר היה לערסל אותו כתינוק קטן?
אני מצרפת קישור למאמר שמתאר מאפיינים מסוימים שאולי תזהי אצלו.
מעבר לזה את מתארת פעוט אופייני לגמרי... :-) זה גיל מאד אינטנסיבי גם אצל הרגועים בפעוטות ונשמע ששלך לא מהרגועים ביותר...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שווה לבדוק אם אין אצלו בעיה פיסית שקיימת בעצם מלידה של עודף מתח בגוף וקושי להרפות (פיסית) ולהרגע. האם יש לו גם נטיה חזקה להקשית את הגב? האם אפשר היה לערסל אותו כתינוק קטן?
קראתי את המאמר וזה לא המצב.
כשהיה בן חודשיים התאשפז בגלל שילשולים והקאות ונאלץ לסבול אינפוזיות.
מי שלא יודע - אינפוזיה לתינוק זה ממש להחזיק אותו בכוח ולחפור לו עם מחט ביד במשך חצי שעה. והכל עם צרחות אימים.
אני חושדת שיש קשר בין זה לבין אי הרצון לשכב על הגב.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

כדאי לבדוק את התזונה שלו.
יותר מידי מתוק וקמח לבן עלולים להשפיע מאוד. במיוחד בגיל כל כך קטן.
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

להחליט עם עצמך מה באמת חשוב לך ועל מה את רוצה להתעקש ועל מה לא.
עם הבכור שלי התעקשתי על הרבה דברים שגרמו לשנינו הרבה סבל ובעזרת עזרה חיצונית ראיתי שבעצם רוב הדברים שאני מתעקשת איתו עליהם לא באמת חשובים לי....
@}
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אינפוזיה לתינוק זה ממש להחזיק אותו בכוח ולחפור לו עם מחט ביד במשך חצי שעה. והכל עם צרחות אימים.
אוי :-(
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”