הצעות לחיזוק הקשר המשפחתי
אשמח לקבל רעיונות, הצעות, דעות - לחיזוק הקשר המשפחתי.
אנחנו משפחה של ארבע נפשות, שני מבוגרים ושני ילדים.
אנחנו משפחה של ארבע נפשות, שני מבוגרים ושני ילדים.
- ארוחות משותפות. אפשר גם משהו כזה .
- בני כמה הילדים? אצלנו משחקים בערב (לא כל ערב, לצערי) משחק כולם ביחד - קלפים שונים, משחק קופסא כמו סולמות וחבלים.
- לטייל ביחד.
- לצייר ביחד על דף ענק.
מהניסיון של השבוע האחרון, אפשר גם להיות חולים כולם ביחד. ארבעה אנשים סובלים ביחד במיטה אחת, גיבושון של ממש.
סתאאאם. תהיו בריאים!
סתאאאם. תהיו בריאים!
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
השאלה לא ברורה בלי פרטים.
בני כמה הילדים?
האם בני המשפחה נמצאים הרבה יחד, אבל הקשר ביניהם רופף? האם לא מצליחים להיפגש?
בני כמה הילדים?
האם בני המשפחה נמצאים הרבה יחד, אבל הקשר ביניהם רופף? האם לא מצליחים להיפגש?
אמא, הרי לך עצה טובה,
שמועילה - בכל הגילאים, ברוב המובנים של הבקשה שלך:
להוציא את הטלוויזיה מהבית.
@}
שמועילה - בכל הגילאים, ברוב המובנים של הבקשה שלך:
@}
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אין סיכוי שנוציא את הטלויזיה מהבית (למרות שהייתי שמחה לעשות זאת).
אנחנו משפחה רגילה, הילדים רבים בלי סוף, זה זמן של חורף וכולנו בבית כל הזמן ויש הרגשה לעתים של סיר לחץ.
אשמח לכל הצעה.
רק אציין שאני מאוד אוהבת לצאת מהבית, והילדים לא ממש.
אנחנו משפחה רגילה, הילדים רבים בלי סוף, זה זמן של חורף וכולנו בבית כל הזמן ויש הרגשה לעתים של סיר לחץ.
אשמח לכל הצעה.
רק אציין שאני מאוד אוהבת לצאת מהבית, והילדים לא ממש.
גילאי הילדים? בית ספר יסודי. כתה ב' ו- ג'.
-
להוציא את הטלוויזיה מהבית
...זו העצה היחידה של כולם?
...זו העצה היחידה של כולם?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לא, אפשר גם להוציא את המשפחה מהבית.
יש הרבה ילדים שקשה להוציא, אבל כשיוצאים קשה להחזיר...
הציעי טיול רולרס / אופניים / קורקינט.
עלי בעצמך על כלי רכב שכזה, הילדים - כמו טרמיטים שבאים לאוכל - מצטרפים לכל דבר שאמא עושה.
יש הרבה ילדים שקשה להוציא, אבל כשיוצאים קשה להחזיר...
הציעי טיול רולרס / אופניים / קורקינט.
עלי בעצמך על כלי רכב שכזה, הילדים - כמו טרמיטים שבאים לאוכל - מצטרפים לכל דבר שאמא עושה.
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
היום חשבתי על עוד משהו: הרבה מגע פיזי. חיבוקים, נגיעות, ליטופים, ילדים יושבים על ההורים, וכו' וגם - השתוללות משותפת והיאבקות (כשמתאים לכל הצדדים, במיוחד מתאים לבנים מן הסתם).
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*
כן לטלויזיה כבילויי משותף של בחירת סרט משותף וצפייה משותפת של כל המשפחה במקום לצאת לקולנוע. ממש כייף לשבת ככה עם שמיכה גדולה על יד תנור ביום חורף.
אני אוהבת.
אני אוהבת.
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
את הקשר המשפחתי אפשר לשפר ע"י שינוי פני הבית.
אם הכוון הזה מתאים לך, אמשיך.
אם הכוון הזה מתאים לך, אמשיך.
הקוסמת, תמשיכי זה נשמע מעניין.
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
טיולים משותפים
ערבי הקראת סיפורים
בישולים משותפים
משחקים משותפים
טיפול משותף בחיית מחמד
משחקי גמד למשפחה נשמעים לי כמו יופי של רעיון
או בקיצור, מה שאמא נמרה אמרה
ערבי הקראת סיפורים
בישולים משותפים
משחקים משותפים
טיפול משותף בחיית מחמד
משחקי גמד למשפחה נשמעים לי כמו יופי של רעיון
או בקיצור, מה שאמא נמרה אמרה

-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
לחברה שלי יש שלישיה- 2 בנים ובת.
כל לילה לפני השינה יש להם "זמן בנים" ו"זמן בנות", מדברים מה קרה היום וכאלה... לי נשמע רעיון מחמם
אצלי הילדים עוד קטנים אבל עם הגדול (שנתיים וקצת) יש ימים שאנחנו "תופסים שיחה" לפני השינה, הוא מעורסל אצלי בידיים ומספר מה הוא עשה בגן ואיזה סיפור היה ומה אכל וכאלה... אני מניחה שעם הגיל השיחות הופכות לעמקות יותר... אני בינתיים נהנית גם מהשלב הזה.
אגב- בכלל טקסים קטנים נראים לי דרך טובה לבנות משפחתיות, לדוגמה יש לי חברה חילוניה לגמרי שבכל ערב שבת המשפחה כולה יושבים לאכול יחד וזה קדוש. או יום מסויים לבילוי מסויים, או שעה מסויימת ביום שעושים משהו (שוב, אצלי הילדים קטנים אז יש טקסים קטנים לדוג' בבוקר כשקמים יושבים כולם לשתות תה ולאכול עוגיה ביחד, בערב יש את המקלחות לפני השינה, לקטן עיסוי (הגדול כבר לא רוצה), לגדול סיפור ושיחה וכאלה...)
כל לילה לפני השינה יש להם "זמן בנים" ו"זמן בנות", מדברים מה קרה היום וכאלה... לי נשמע רעיון מחמם

אצלי הילדים עוד קטנים אבל עם הגדול (שנתיים וקצת) יש ימים שאנחנו "תופסים שיחה" לפני השינה, הוא מעורסל אצלי בידיים ומספר מה הוא עשה בגן ואיזה סיפור היה ומה אכל וכאלה... אני מניחה שעם הגיל השיחות הופכות לעמקות יותר... אני בינתיים נהנית גם מהשלב הזה.
אגב- בכלל טקסים קטנים נראים לי דרך טובה לבנות משפחתיות, לדוגמה יש לי חברה חילוניה לגמרי שבכל ערב שבת המשפחה כולה יושבים לאכול יחד וזה קדוש. או יום מסויים לבילוי מסויים, או שעה מסויימת ביום שעושים משהו (שוב, אצלי הילדים קטנים אז יש טקסים קטנים לדוג' בבוקר כשקמים יושבים כולם לשתות תה ולאכול עוגיה ביחד, בערב יש את המקלחות לפני השינה, לקטן עיסוי (הגדול כבר לא רוצה), לגדול סיפור ושיחה וכאלה...)
-
- הצטרפות: 23 יוני 2007, 15:05
אני צריכה לפתוח דף חדש, בו אני אשאל את עצמי : " המשפחה, לאן? האם יש עתיד למשפחה? איך אחנך את ילדיי? האם "משפחה" זו הדרך היחידה הנכונה להיות? והאם היא באמת נכונה? בטח אקבל בומבה של ביקורת על הראש. אבל מה לעשות? לפעמים צריך לשאול שאלות גם בדברים שנראים לנו ברורים .
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
אז ככה
הבית שלנו הוא שיקוף שלנו. לחלוטין.
על מנת לחזק את הקשר המשפחתי צריך לברר קודם האם הבית נעים? האם הוא מזמין? האם הסלון
שהוא המרחב החברתי מעודד אנשים להגיע ולהשאר? אילו תמונות תלויות בסלון? האם הכניסה לבית מוארת?
צבע ספות ועוד...
אם פותחת הדף תחפוץ אשמח ללות אותה כאן בתהליך.
הבית שלנו הוא שיקוף שלנו. לחלוטין.
על מנת לחזק את הקשר המשפחתי צריך לברר קודם האם הבית נעים? האם הוא מזמין? האם הסלון
שהוא המרחב החברתי מעודד אנשים להגיע ולהשאר? אילו תמונות תלויות בסלון? האם הכניסה לבית מוארת?
צבע ספות ועוד...
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
אני מציעה בתור פעילות גיבוש ראשונה לכנס ישיבה של כל המשפחה ולטכס עיצה. תבקשי גם מהאחרים להעלות רעיונות. תרשמו הכל. אחר כך תחלקו תפקידים ותחומי אחריות, כדי שכולם ירגישו שהם שותפים בתהליך של גיבוש המשפחה.
אחר כך- פעילות יצירתית מהנה כמו בישול ציור או שיפוץ של הבית בהחלט יכולה להעשות בשיתוף פעולה עם בן הזוג והילדים. מה שעוד כדאי זה: לנקות ביחד (כן, כן! למה לא? זאת בהחלט יכולה להיות פעילות מגבשת למשפחה, וזה גם משהו שכדאי לעשות) או ללכת ביחד לקניות של דברים שחסרים בבית (נניח- לבחור ביחד טפט חדש לשפץ את הארונות,שטיחים לכניסה, וילונות, ואולי עוד דברים שחסרים יצוצו כשתעשו ביחד סיבוב באיקאה/הום סנטר/ שוק קח-תן), לסדר מחדש את הארונות ביחד.
אני אישית גם נגד טלוויזיה, אבל כמובן זה תהליך- קודם תמצאו עיסוקים משותפים אחרים מהנים ומועילים- ואז תשימו לב שהטלוויזיה נשארת רוב הזמן כבויה...וכשהיא תתקלקל, אפשר פשוט לא לקנות חדשה, אם לא צריך.
אחר כך- פעילות יצירתית מהנה כמו בישול ציור או שיפוץ של הבית בהחלט יכולה להעשות בשיתוף פעולה עם בן הזוג והילדים. מה שעוד כדאי זה: לנקות ביחד (כן, כן! למה לא? זאת בהחלט יכולה להיות פעילות מגבשת למשפחה, וזה גם משהו שכדאי לעשות) או ללכת ביחד לקניות של דברים שחסרים בבית (נניח- לבחור ביחד טפט חדש לשפץ את הארונות,שטיחים לכניסה, וילונות, ואולי עוד דברים שחסרים יצוצו כשתעשו ביחד סיבוב באיקאה/הום סנטר/ שוק קח-תן), לסדר מחדש את הארונות ביחד.
אני אישית גם נגד טלוויזיה, אבל כמובן זה תהליך- קודם תמצאו עיסוקים משותפים אחרים מהנים ומועילים- ואז תשימו לב שהטלוויזיה נשארת רוב הזמן כבויה...וכשהיא תתקלקל, אפשר פשוט לא לקנות חדשה, אם לא צריך.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
ואם אחרים חפצים? אני בדיוק בכיוון של שינוי הסלון ואשמח לכל מידע
כולם ירוויחו. תודה @}
<האם יש דף פאנג שוואי ? >
ואם אחרים חפצים? אני בדיוק בכיוון של שינוי הסלון ואשמח לכל מידע

כולם ירוויחו. תודה @}
<האם יש דף פאנג שוואי ? >
-
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27
מתנצלת מראש אם מישהו כבר כתב, לא הספקתי לקרוא את כל הדף.
אצלנו מקפידים על ארוחה משותפת אחת לפחות ביום. בד"כ בערב כשכולם שוב מתכנסים.
המפגש לארוחה מתארך בעקבות מנהג שהשתרש מזה מספר שנים. כל אחד מבני המשפחה מספר מה היה לו הכי כיף היום ומה היה לו פחות נעים במהלך היום. מקפידים להקשיב זה לזו. בסוף הסבב, כמעט תמיד, מתפתחת שיחה מרתקת.
אצלנו מקפידים על ארוחה משותפת אחת לפחות ביום. בד"כ בערב כשכולם שוב מתכנסים.
המפגש לארוחה מתארך בעקבות מנהג שהשתרש מזה מספר שנים. כל אחד מבני המשפחה מספר מה היה לו הכי כיף היום ומה היה לו פחות נעים במהלך היום. מקפידים להקשיב זה לזו. בסוף הסבב, כמעט תמיד, מתפתחת שיחה מרתקת.
אפשר להתחיל ממשהו אחד קטן. אנחנו בחו"ל עשינו ערב פיצה, לשים ביחד את הבצק, מכינים הכל תוספות פשריות בקעריות קטנות בזמן שהרוטב מתבשל, ואז כל אחד מעצב לעצמו את פיצת החלומות.
עוד משהו שתמיד מגבש - לסדר את התמונות של המשפחה. אפשר לסדר באלבום (סקרפבוקינג) או במחשב, או להכין סרט מהתמונות (הלהיט הנוכחי) במובי-מייקר של ווינדוס (סליחה על האנגלית באותיות עברית, אין לי סבלנות להחליף שפות), עם מוזיקה ואפקטים. אפשר להכין סרט לפי נושא (למשל חוויות מהשלג
) או לפי תאריכים (מה היה לנו בחודש פברואר, או איפה היינו ומה עשינו בחופשה ל....
תהנו.
עוד משהו שתמיד מגבש - לסדר את התמונות של המשפחה. אפשר לסדר באלבום (סקרפבוקינג) או במחשב, או להכין סרט מהתמונות (הלהיט הנוכחי) במובי-מייקר של ווינדוס (סליחה על האנגלית באותיות עברית, אין לי סבלנות להחליף שפות), עם מוזיקה ואפקטים. אפשר להכין סרט לפי נושא (למשל חוויות מהשלג

תהנו.