הפלה מהנקה

אנונימי

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: הנקה והריון שני, כניסה להריון בזמן הנקה, מדור הפלה ואובדן הריון

{הריונית מניקה מודאגת (19.06.2008 14:51):
אני בתחילת הריון שני, יש לי ילד בן שנה שעדיין יונק, ובעבר היתה לי הפלה טבעית אחת-

רופאת נשים אמרה לי מיד להפסיק להניק ואני לא ממש יכולה ולא רוצה בכלל-

האם זה סיכון וודאי?????
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

למיטב ידיעתי יש סיכון בהנקה בזמן ההריון כשיש סכנת הפלה, אז גם נאסרים יחסי מין.
השאלה היא אם במקרה שלך יש סכנת הפלה.

מן הסתם זה תלוי באופי ההפלה שהיתה לך (הרי הפלות טבעיות זה דבר שקורה בחלק לא מבוטל מההריונות, בשליש הראשון).
באיזה שבוע, מה היתה הסיבה וכד'.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

את מומנת לקרוא
בהצלחה {@
המכשפה_הצפונית*
הצטרפות: 27 יולי 2006, 21:54
דף אישי: הדף האישי של המכשפה_הצפונית*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי המכשפה_הצפונית* »

בטח לא מה שאת רוצה לקרוא אבל פעמיים נכנסתי להריון כשהייתה לי תינוקת יונקת ופעמיים תוך כמה שבועות לא היה לי כמעט חלב. הפסקתי את ההנקה לגמרי בסוף השליש הראשון כי הן היו מתעצבנות שאין חלב והייתה לי תחושה לא נעימה כשהיו יונקות. דרך אגב, הראשונה חזרה לינוק אחרי הלידה. אני מקווה שאם תחליטי להמשיך להניק יהיה לך חלב.
בו_לילי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 22:26
דף אישי: הדף האישי של בו_לילי*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בו_לילי* »

שלום
אני נכנסתי להריון תוך כדי הנקה של הגדולה (שנה ושלוש). למרות שבשבילה היה לנו די קשה להיכנס להריון. גיליתי את ההריון מאוחר (שבוע 10 ).
וכשהגעתי לגינקולוג שלי, הוא אמר לי שיש הרבה מחקרים סותרים בנושא ושלא מוכר ום דבר.
אם זה החזיק עד כאן אז לא צריכה להיות בעיה.

אני מניחה שאם זה היה קורה הייתי מפסיקה להניק (לא ברור איך) ומנסה להיכסנ להריון. אבל אם נכנסת לדעתי הגוף מוכן.
הוא אמר לי שטוענים שזה עושה כיווצים לרחם אבל עובדה שהייתה הרשרשה וזה ההריון ה 3 שלו החודש שהוא רואה תוך כדי הנקה.

אני שמעתי קודם שאם אין בעיה וההריון תקין אז זה בסדר.
בגלל שהיתה לך הפלה קודמת זו עינין לדעתי של בחירה (והימור - לא בלתי אחראי , לדעתי, אלא כמו כל דבר בחיים).

יודעים מה הייתה הסיבה להפלה? הרי יש גם המון הפלות כשלא מניקים, אולי העובר לא היה בריא.
באיזה שבוע את?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הלוואי שאני הייתי כותבת באנגלית כפי שהמכשפה הצפונית כותבת בעברית.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

שלום לך.
אין לי מושג אם דבריי יעזרו, אך אולי..
אני אמא מבוגרת, דהיינו ילדתי בגיל 39 ו40. נכנסתי להריון שני כשביתי הייתה בת 4 חודשים. המשכתי להניק אותה עד הלידה וכמובן שגם אחריה. (הינקתי שניים).
בזמן ההריון החלב הלך ופחת והפך להיות מלוח. בשלבים מסויימים לדעתי כבר לא היה כלום והיא הייתה יונקת רק בשביל היניקה וכל הזמן הייתה מבקשת תוך כדי בקבוק מיים.
זו הייתה יניקה מאוד מתסכלת עבורה ומאוד מתסכלת עבורי.
היה ברור לי שברגע שאני יולדת אני אתן לה להנות ממה שלא יכלה להנות בעיקבות ההריון והיא שכבר אכלה הכל, אבל הכל, חזרה אחרי הלידה , ליניקה מלאה ובלבדית והפסיקה לחלוטין לאכול.(היא הייתה בת שנה ושלושה חודשים, כשילדתי).
אני באופן הדרגתי מאוד מאוד רזיתי מההנקה המרובה, (ואכלתי כמו טנק),אבל מעבר לזה הכל היה בסדר
וכמובן שהנקת שניים זה בעיקר עניין של רצון.
לא הייתה לי שום ואני חוזרת שום בעיה בהריון ,כתוצאה מזה שהנקתי ואני לא מאמינה בזה.
בהצלחה באשר תלכי ובעיקר שיהיה הריון ולידה בריאים.
הריונית_מניקה_מודאגת*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 23:23

הפלה מהנקה

שליחה על ידי הריונית_מניקה_מודאגת* »

תודה על כל העצות והתגובות, ההפלה היתה בשבוע 11 והיא היתה לפני לידת בני הראשון,
זאת אומרת- הפלה, הריון תקין, ועכשיו ההריון הנוכחי.

אני עוד רוצה להניק, אז אני כנראה אמשיך תוך כדי הפחתה משמעותית,
פשוט מפליא אותי איך אותה רופאה אמרה בלי להתבלבל מיד להפסיק להניק

שוב, תודה על כל התייחסות.
הריונית_מניקה_מודאגת*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 23:23

הפלה מהנקה

שליחה על ידי הריונית_מניקה_מודאגת* »

ורד- קראתי!!!! תודה תודה תודה , ענית,הרגעת, הכרעת.

תודה על המידע המדהים והחשוב
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

בשמחה {@
ביצה_עלומה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

פשוט מפליא אותי איך אותה רופאה אמרה בלי להתבלבל מיד להפסיק להניק
גם הרופא שלי אמר בלי להתבלבל מיד להפסיק להניק. בני היה בן שנה וחצי בערך כשנכנסתי להריון נוסף ולא, אין בעברי הפלות.
יש פשוט רופאים שחושבים שלא כדאי להניק בהריון. אולי הם לא ממש מבינים בהנקה.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

הפלה מהנקה

שליחה על ידי יעל* »

אני יכולה לספר רק שההריון הראשון שהיה לי הסתיים בהפלה טבעית בשבוע שישי.
בגלל שלקח לי המון זמן להרות, גם בפעם הזו ועד הפעם שאחרי לקח עוד יותר משנה, אז בפעם השנייה נזהרתי מאוד ונמנענו מכל סוג של יחסי מין + בדיקות וגינליות כל השליש הראשון.
לא בגלל שהיה סיכון שמישהו התריע עליו ואף אחד לא אמר לי להמנע. פשוט בגלל שההריון היה כל כך קשה להשגה ולכן לא רציתי לבדוק באיזה צד של הסטטיסטיקה אני נופלת (הפלות חוזרות או הפלה יחידה והריונות תקינים) ולכן נקטתי משנה זהירות.

מאידך, היום אני מניקה יותר משנה ואם אני אמצא את עצמי בהריון, לא חושבת שזו תהיה עילה מספקת בשבילי להפסיק הנקה, למרות החשש.
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

יש פשוט רופאים שחושבים שלא כדאי להניק בהריון

היה לי סיפור כזה כמעט בדיוק.
בהבדל אחד שההפלה היתה לאחר הלידה הראשונה.

הרופא אמר לי כך, אז הלכתי לרופאה אחרת שהסבירה נימוקים אחרים ללמה לא להיניק (כשבדקתי עם נציגות של לה לצ'ה הן סתרו את כל הטענות).

לא המשכתי לחפש רופאים שיגידו מה שרציתי לשמוע, פשוט החלטתי להמשיך להיניק, בעיקר משום שהבנתי שההפלה שהיתה היתה לעצמה,
ולא מראה על סיסטמטיות.
ומלבד זאת, לא היתה לי בעיה להיכנס להריון ולכן גם לא חששתי.
ובכלל - אני בעד לא לחשוש (-: אצלי זה עובד.

גם בהריון השלישי הינקתי תוך כדי-הוא.

אני כבר למעלה מ-7 דשנים בהריון או הנקה או שניהם (אני יודעת שאני לא יחודית פה, ויש הרבה יותר "רציניות ממני"...)

מאחלת לך שהחלטתך טובה לך (אני מבינה שכבר החלטת, נכון?) ורוב בריאות לכל השרשרת.
הריונית_מניקה*
הצטרפות: 22 יוני 2008, 20:35

הפלה מהנקה

שליחה על ידי הריונית_מניקה* »

תודה!!!

מה הייתי עושה בלי המידע והתמיכה האלו, נראה לי רעיון טוב להפסיק לחפש את הרופא שיאמר מה שאני רוצה לשמוע

ופשוט להיות בהוויה שלי. אני אוריד את המילה מודאגת מהניק החדש.

חוזרת לכאן כל פעם להתחזק, לוודא שאני לא מדמיינת...
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אמא* »

שלום, אני פונה אליכן בשאלה שאני פשוט לא מצליחה למצוא לה תשובה חד-משמעית.
יש לי תינוקת בת 10 חודשים. התעברתי בשנית כשהייתה בת חמישה חודשים, התעלמתי מהאזהרות שהנקה אסורה בהריון ככל הנראה כי מאוד התחברתי רגשית להנקה ותחושת-בטן הנחתה אותי משום-מה שלא להאכיל את בתי במטרנות למיניהן...
בשבוע 12 היה לי דימום חלש (מש שקרה לי הרבה בהריון הראשון) ובבדיקה גיליתי שהעובר מת כבר בשבוע 8/9. רופאים מסוימים אמרו לי שאין לכך קשר להנקה ורופאים אחרים טענו שייתכן מאוד וזו הסיבה. אחותי למשל אמא לשישה ילדים והרופא שלה הנחה אותה שלא להניק בהריונות וכך היא אכן נהגה...
אין לי מושג מה קרה, אני מרגישה חסרת-אונים והכאב הזה לא יסור ממני לעולם כי באמונה שלי כל ילד הוא יחיד ומיוחד עם עולמו המלא ולכן קשה לי לקבל את הגזרה הזו...
בביה"ח רופאה הסבירה לי שלפי מחקרים שנעשו בתקופה האחרונה, סטטיסטית רוב ההפלות התרחשו בזמן הנקה או בהריון סמוך מדי להריון הקודם (הגוף חלש ולא נרפא עדיין מהלידה הקודמת??)
אני לא מוצאת באינטרנט מידע מהימן שיסביר לי בנושא, ואילו כאן נחשפתי לנשים כה רבות המיניקות כמה ילדים יחד (אם כי שמתי לב שהרבה עשו הפסקה גדולה בין הריון אחד לבא אחריו?)
האם העניין אינדיווידואלי מאישה לאישה?
אני מרגישה נורא (כבר שלושה חודשים אחרי) ואולי הסרת תחושת האשמה תקל עליע ולו במעט את הכאב???
תודה, אמא.
ע_ע_ע*
הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ע_ע_ע* »

(())
אל תרגישי אשמה. אני מכירה אינספור נשים שהיניקו בהריון ושום נזק לא נגרם. זה לא בגלל זה. וזה לא קשור לשום דבר שעשית או לא עשית. ככה זה, לא כל הריון נגמר בילד. עצוב, אבל זו דרך העולם.

בביה"ח רופאה הסבירה לי שלפי מחקרים שנעשו בתקופה האחרונה, סטטיסטית רוב ההפלות התרחשו בזמן הנקה או בהריון סמוך מדי להריון הקודם (הגוף חלש ולא נרפא עדיין מהלידה הקודמת??)
זה לא נכון, ואני מניחה שזה לא בדיוק מה שהיא אמרה. כן שמעתי על מחקר שאומר, שהריון חוזר אחרי פחות משנה מעלה מעט את הסיכון הסטטיסטי להפלה. וזה בלי קשר להנקה.
פלונית_חלומית*
הצטרפות: 21 ינואר 2011, 00:10

הפלה מהנקה

שליחה על ידי פלונית_חלומית* »

אני גם עברתי הפלה תוך כדי הנקה,וגם לי נאמר ע"י יותר מגורם אחד שיש מקרים שבהחלט יש קשר בין הדבריםאת לא לבד,זה קשה וכואב,אבל גם צריך לזכור שהכל בהשגחה פרטית,וילד שצריך להגיע לעולם מגיע בדיוק בזמן שלו.
החלמה מהירה,ובעז"ה הריון תקין במהרה
לילך_רוכל*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 12:10
דף אישי: הדף האישי של לילך_רוכל*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי לילך_רוכל* »

אמא יקרה,
העצב שלך מובן. וחשוב.
אבל האשמה העצמית על ההנקה בהריון מיותרת!
נכון שאני 'רק' יועצת הנקה ולא רופאה, אבל מצד שני לימודי ההנקה שלהם מצומצמים יותר מאצלנו... :)
הריון הוא לא אידיקצית נגד להנקה!
נכון שהנקה מעוררת התכווצויות של הרחם (בעיקר לאחר לידה) או יכולה להתחיל לידה בשלה בזמנה כשמניקים בסוף תשיעי אבל על הריון בתחילתו היא לא יכולה להשפיע.
לצערנו - העובר שלך מת. אבל לא כתוצאה מצירים מוקדמים והפלה אלא מסיבות לא ידועות אבל כנראה הגוף מפסיק הריונות שאינם מתפתחים כראוי.
הנקה בהריון יכולה להיות לא ממש נוחה לאשה בשליש הראשון. תינוק גדול יונק יכול להרגיש בשינוי בטעם - החלב עדיין מזין ובריא אבל לפעמים יש עלייה במינרלים בתוכו והוא קצת יותר 'מלוח'. יש יונקים שפחות אוהבים זאת. לאחרים זה לא מפריע.
אבל אלה כל ההשפעות!
הנקה בהריונות נחשבת אסורה בתרבויות מסוימות כנראה כי הנקה מרווחת בין הריונות ואם 'החברה' רוצה תינוקות יותר צפופים - היא מעודדת נשים להפסיק להניק על-ידי שימוש בהפחדת נשים שיפגעו בעוברים.

רגשות עצב, אבדן, ייאוש ודכאון הם נורמאליים אך חשוב שתשימי לב (ועדיף בתמיכת אחרים כמו בן-זוג, הורים,חברות וכו') לרמה שלהם, למשכם ולמידת השתלטותם על החיים שלך. אם יש חריגה לדעתך - כדאי וחשוב שתבקשי ותקבלי עזרה! למענך, ולמען המשפחה שלך- התינוקת שלך, ואלה שעוד יבואו.

אני כאן לקרא ולחבק אותך עוד,
לילך
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

(()) את לא אשמה. ממש לא. הגוף שלנו מאד מורכב והתהוות של עובר גם היא מורכבת ומופלאה מאד. עובר שלא מתפתח, הריון שלא מתפתח בשליש הראשון זה מצב שכיח מאד, יותר ממה שאת חושבת. יש כל כך רבה גורמים שמשפיעיםף וכמו שלילך כתבה
הגוף מפסיק הריונות שאינם מתפתחים כראוי . הזמן שבתך ינקה הוא יקר מפז, נתת לה תשונה מושלמת. לא יכולת לעשות אחרת, אין כאן שום אשמה. המון נשים מניקות ולא מפילות.
הייתי כותבת לך עוד, אבל אני לא מכירה אותך, ולא יודעת מה יעודד ומה לא.

אני מאחלת לך כל טוב,

נמרה
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

קודם כל חיבוק (()) ועוד אני מצטרפת לדוברות כן ומסכימה שאין מקום לאשמה
אמרת שהעובר מת ולא היתה הפלה כתוצאה מכיווצים ברחם , לדעתי זה סימן שאין קשר בין ההנקה להפלה
אלא שזה פשוט עובר שלא התפתח , בכל מקרה זהו אבדן וזה קשה ,אבל האשמה מיותרת
ונהפוך הוא הרי הזנת את ביתך שעדיין הייתה זקוקה להנקה מלאה, והלכת אחרי הלב,
המשיכי לסמוך על הקול הפנימי שלך ,ועל ליבך הוא מוביל אותך הכי נכון שאפשר
גם אם יש שיבושים כאלה בדרך , מאחלת לך לחמול את עצמך ולקבל את מה שקרה , לרפא את הכאב ולצפות לבשורות טובות ומנחמות
באהבה
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

ההפלה קרתה לא כתוצאה מצירים מוקדמים והפלה אלא מסיבות לא ידועות.
עובדה שהעובר, למהרבה הצער, הפסיק התפתחותו שבועות לפני הדימומים.אין קשה בין הנקה והעובר - רק לרחם. לו התכווצויות היו ה"בעיה", ההריון היה נפלט קודם לכן. לו התכווצויות היתה הבעיה, הרי שהיה עליך להפסיק לקיים יחסים עם בעלך, שכן גם בזמן יחסים מופרש אותו ההורמון שמכווץ את הרחם. אני לא מכירה נשים שהפסיקו לקיים יחסים בזמן הריון. אני מכירה נשים רבות שאיבדו הריונות. כמעט כל אמא איבדה לפחות הריון אחד. הפלות הן חלק מחיי הפוריות שלנו, למרבה הצער, כמו גם תינוקות בריאים וחמודים. ממש כמו שמחלות ומוות הם חלק מהחיים.
אני כבר קרוב ל-10 שנים מניקה או בהריון או שניהם ב"ה. יש לי חמישה (וחצי) ילדים חיים, והריון אבוד אחד שאני זוכרת בגעגוע, צער, ותחושת החמצה. ההריון הפסיק להתפתח שבועות רבים לפני שהוא נפלט. הגוף המופלא והחכם שלנו, יודע לזהות הריון שלא התפתח בלי שום מכשור יקר, וגם יודע לפלוט אותו בצורה הבטוחה ביותר, בלי צורך בלימודי רפואה ארוכים ומפרכים :-)
מאחלת רק הריונות בריאים ותינוקות חמודים, והכי חשוב - החלמה מהירה ושלמה. (())
ב''ה_אמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2011, 08:23

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ב''ה_אמא* »

שלום אמא,
ממש בכיתי בשבילך.
במשפחה שלי מקובל להניק בהריון, ויועצת הנקה מוסמכת שאני סומכת עליה, ומעודכנת במחקרים עדכניים אמרה לי שאין בעיה להניק בהריון.
אני בטוחה שאין קשר בין ההפלה להנקה, אבל גם נראה לי שתחושות אשם הם חלק מתהליך האבל.
אחד מכל חמישה הריונות מסתיימים בהפלה, נתון שלא הכרתי עד שזה קרה לי, בשנת הנישואים הראשונה שלנו. התהליך היה קשה וכאוב, ורק בהסתכלות לאחור, לאחר כמה שנים אני יכולה לראות שזה היה לטובה, למרות שזה עדיין כאוב.

מאחלת לך הריון בריא, ו"בידיים מלאות".
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אמא* »

בנות יקרות,
אני מבקשת סליחה כנה שלא הצלחתי להשיב לכן מיד לאחר שכתבתן לי.
יש לי בעיה טכנית עם המחשב, שמנעה ממני להשיב ולא נעים לי כי קראתי את הודעותיכן והתרגשתי מאוד.
אין לי מילים להביע את תודתי והערכתי לתמיכה ולמילים החמות והמרגשות שכתבתן,
הן מהוות עבורי מקור לנחמה עבור הרגשות הכבדים שאני חווה אחרי ההפלה והאשמה שאני חשה.

רציתי להוסיף בתגובה להודעה של לילך רוכל, שככל הנראה שילוב ההריון וההנקה יחד הביא במקרה הפרטי שלי להפסד מסוים כיוון שבתי שכל-כך אהבה לינוק הרגישה כנראה הבדל בטעם, ואני מניחה שגם בגלל כאבי צמיחת השיניים שהציקו לה, היא פשוט סרבה לינוק בימים והמשיכה לינוק ממש קצת מתוך שינה, עד שהצליחה לישון לילות שלמים ולכן החלב פשוט נגמר. וגם כשהסכימה לינוק, תמיד הייתה תחושה שהיא לא שבעה מהחלב בתקופת ההריון...
וכנראה בתקופה בה התחיל ההריון, היו כמה שבועות משונים מאוד שהיא סרבה לאכול מזון מוצק והייתה מעט אפאתית אך לא חולה בשום-דבר, ואותה רופאה בביה"ח ציינה שכיוון שהחלב שלי מלא הורמונים בגלל ההריון - הוא לא טוב לבת שלי ועודף ההורמונים משפיעים על התנהגותה. והאמת היא שבאמת הרגשתי גם שפלומת השיער העדינה על גופה ופניה התכהתה מעט והיו לה פתאום מלא פצעים קטנטנים בפנים שלא היו קודם.

אני שמחה שהגעתי לאתר הזה וגיליתי על כל-כך הרבה נשים שמיניקות באושר מס' ילדים יחד, זה יפה ומופלא בעיניי...
לצערי אני בטוחה שב"ה בהריון הבא, עם כל המידע הזה, פשוט לא יהיה לי האומץ להניק בתוך הריון, רק מהפחד והספק...
אולי זה אינדיווידואלי לכל אישה וגופה, אינני יודעת...
ז"א, גם אם באמת ההנקה לא פגעה בעובר, שהרי הוא לא נפלט מהתכווצויות ההנקה, עדיין הייתה הרגשה שזה השפיע לא טוב על בתי...
שוב, תודה רבה רבה על המילים הטובות והמנחמות, זה שיפר את הרגשתי מאוד!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אילה_א* »

אני מכירה מקרוב את התחושה הקשה שנוצרת מהפלה
אבל באמת שאין שום קשר .
החלב בהריון לא יותר מלא בהורמונים הוא פשוט הופך להיות קולוסטרום ובקולוסטרום יש המון חומרים מחסנים אז אם משהו דווקא כדאי להניק אחים (לעתיד) בזמן הריון ,למרות שאלה מהם שאוהבים את טעם החלב יותר מאשר את השד עצמו עלולים לסרב .
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ראשית, כל מה שכתבו לך, במיוחד לילך רוכל, אמא נמרה, טליה אלמתן ו-אילה א.

התעלמתי מהאזהרות שהנקה אסורה בהריון
אני אכתוב בגדול:

[h=3]

אין אזהרות כאלה[/h]

זה מיתוס, שמפיצים רופאים ואחרים שאין להם מושג בהנקה )-:
(למעט מה שלילך כתבה: יש רופאים שחוששים במצב של השליש השלישי, כאשר יש צירים מוקדמים ואסורים יחסי מין, אז חלק מהרופאים חושבים באופן תיאורטי שגם ההנקה עלולה לגרום להתכווצויות ברחם כמו יחסי מין. אז למי שאסורים יחסי מין בהריון בשליש השלישי בלבד, מחשש ללידה מוקדמת, גם יש רופאים שממליצים להפסיק להניק.
אחרים טוענים, שזה חשש תיאורטי בלבד שאין לו סימוכין, ולא אוסרים על הנקה אף על פי שכן אוסרים על יחסי מין.)

והמשיכה לינוק ממש קצת מתוך שינה, עד שהצליחה לישון לילות שלמים ולכן החלב פשוט נגמר. וגם כשהסכימה לינוק, תמיד הייתה תחושה שהיא לא שבעה מהחלב בתקופת ההריון...
זה אחד מהסיכונים של הריון כאשר התינוק הקודם בן פחות משנה: הירידה בכמות החלב, כתוצאה מההריון, עלולה לגרום לגמילה מוקדמת. במקרה שיש תינוק יונק בן פחות משנה, צריך להשלים בתמ"ל את מה שחסר בחלב האם, כי אין אפשרות להגביר את כמות החלב בהריון, זה הורמונאלי.

ואותה רופאה בביה"ח ציינה שכיוון שהחלב שלי מלא הורמונים בגלל ההריון - הוא לא טוב לבת שלי ועודף ההורמונים משפיעים על התנהגותה
ממש מרגיזה אותי הרופאה הזאת )-: איזה קשקושים היא אומרת!
יש רופאים שפשוט אסור להקשיב להם. כל מה שהיא אמרה, אלה אמונות טפלות שהיא מאמינה בהם כאדם פרטי. חוצפה ממש שהיא מציגה את זה בפנייך כאילו היא מדברת כרופאה.
אמא_של_דגיגונת*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2007, 11:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_דגיגונת*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אמא_של_דגיגונת* »

אין אזהרות כאלה
קיבלתי אזהרה כזו ממדקרת תומכת הנקה.
במקרה שלי, רמות הפרוגסטרון נמוכות להחריד, והנקה גורמת לרמות ההורמון להיות נמוכות עוד יותר (פרוגסטרון נמוך עלול לגרום להפלה בשבועות הראשונים).
<דיסקליימר - אני מניקה ילדה בת 3 וחצי, מתעקשת להמשיך להניק, ומנסה בכל כוחי להתמודד עם הבעיה ללא הפסקת הנקה. אבל רציתי להביא לידיעתכם שיש אזהרות כאלה. במקרים מאד מסוימים>
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני גם עברתי הפלה תוך כדי הנקה,
לא העלתי בדעתי שיש קשר,
פרט אולי לכך שהייתי עוד חלשה, חלשה מכדי לשאת הריון ולגדל ילד נוסף.
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

קיבלתי אזהרה כזו ממדקרת תומכת הנקה.
זה לא אומר שהיא מבינה בהנקה. יש פה ידע מדעי שלא כל אחד מתמצא בו. כבר נתקלתי בלא מעט אנשי רפואה סינית שעם כל תמיכתם התיאורטית והכללית בהנקה, הטעו מיניקות בצורות חמורות ביותר. למשל, אמרו להן לעשות הפסקת הנקה במקרה של דלקת בשד (להיפך! רצוי להניק יותר, ופירוט בדף דלקת בשד). ועוד. הם לא מומחים בהנקה, עם כל הכבוד. זה לא מידע אמין, מדעי ומבוסס.

פרוגסטרון נמוך עלול לגרום להפלה בשבועות הראשונים).
הבעיה בעיקר איננה הפלה, אלא חוסר יכולת להיכנס להריון. אכן יש נשים, שאינן מצליחות להיכנס להריון בתקופת ההנקה בגלל הורמונים נמוכים.
מצד שני, לא בטוח שהבעיה היא רק בהנקה, או נובעת מהנקה.

שהייתי עוד חלשה, חלשה מכדי לשאת הריון ולגדל ילד נוסף
וזו לדעתי סיבה מרכזית.
למעשה, אם יש תינוק יונק בן פחות משנה, הגוף עדיין לא התאושש מההריון הקודם. לא טוב, לא לאשה, לא לעובר השני ובוודאי לא לתינוק הקטן שכבר קיים, עוד הריון. בכל זאת תמיד נעדיף שהוא פשוט לא יקרה, מאשר לאבד עובר )-:
אמא_של_דגיגונת*

הפלה מהנקה

אכן יש נשים, שאינן מצליחות להיכנס להריון בתקופת ההנקה בגלל הורמונים נמוכים.
לזה התכוונתי.
גם הפלה כימית זו הפלה בעיני (משמע, יש זיגוטה אבל הרחם לא מחזיק את ההריון, וזה קורה בד"כ בשבוע הראשון להתפתחות).
בכל מקרה, אשמח להתבדות אם את חושבת אחרת.

זה לא אומר שהיא מבינה בהנקה
היא מדריכת לה לצ'ה ובעצמה מניקה למרחקים, ואין לחשוד בה שהיא לא מבינה או חסרת ידע מדעי.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

היא מדריכת לה לצ'ה ובעצמה מניקה למרחקים
אני פגשתי באופן אישי שתי יועצות הנקה שנתנו לי עצות שגויות וגרועות לגבי הנקה. גם פגשתי באופן אישי שתי יועצות הנקה מעולות ומקצועיות.

אני פגשתי רופאים שנתנו עצות רפואיות גרועות, לא נכונות ולא מדעיות. אני מכירה רופאים שנתנו אבחנות שגויות על סמך ניחושים. אני מכירה גם רופאים מעולים.

אני מכירה מדקרים גרועים. אני מכירה מדקרים טובים.

אני מכירה נטורופתים גרועים. אני מכירה נטורופתים מקצועיים ומצויינים.

מה שזה אומר, זה אף פעם לא לקבל קביעה של כל איש מקצוע כאמת מוחלטת. לשאול למה, לקבל הסבר, אם הוא מספק- מצויין. אם הוא מגומגם- זה אומר דרשני. ובכל מקרה לבדוק ולהתייעץ ולהתעניין עוד ועוד. וגם- לחפש איש מקצוע מעולה, לא פחות מכך. יש המון רופאים, נטורופתים, מדקרים, יועצות הנקה. יש כאלה טובים יותר, יש כאלה פחות. תמצאי את הטובים.
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

היא מדריכת לה לצ'ה ובעצמה מניקה למרחקים
המממ. אז איך היא לא קראה את "מידע הנקה"? S-:
אמא_של_דגיגונת*

הפלה מהנקה

המממ. האמת שלא התכוונתי שהדיון יסוב עליה, מה שבסך הכל רציתי לומר זה ש:
אכן יש נשים, שאינן מצליחות להיכנס להריון בתקופת ההנקה בגלל הורמונים נמוכים.
<שזה מה שהיא אמרה לי ותו לא, ואני מבינה שעל זה יש הסכמה>
הילהלה_לנד*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי הילהלה_לנד* »

סליחה שאני קופצת פה באמצע והשאלה שלי לא כ"כ קשורה לנושא המרכזי של הדיון אבל אני חייבת.
בשמת,כתבת ש- במקרה שיש תינוק יונק בן פחות משנה, צריך להשלים בתמ"ל את מה שחסר בחלב האם ,אי אפשר פשוט להשלים עם אוכל אמיתי במידה שהתינוק כבר אוכל ונהנה מזה?
אני במצב הזה (באופן בלתי מתוכנן בעליל) עם תינוקת בת 11 חוד' ובחודש שלישי,אכן הרגשתי בשבועות האחרונים שההנקה כבר לא מספקת כמו שהיתה,אז הוספתי לה עוד ארוחות של אוכל "אמיתי".
למה תמ"ל?
רוני.של.4*
הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13

הפלה מהנקה

שליחה על ידי רוני.של.4* »

הילהלה לנד - זה נורא תלוי בתינוק ובמשק החלב ששרד. קודם כל, גיל 11 חודשים זה מספיק קרוב לגיל שנה, ותסכימי איתי שאי אפשר להשוות זאת לתינוק בן 4 חודשים שעדיין לא אוכל מזון מוצק/אמיתי :-) או אפילו לבן 7 חודשים, שרק מתחיל לדשדש את דרכו בעולם המזון. כמו כן, יש תינוקות בני 11 חודשים (ואפילו רבים למדי) שלא אוכלים בצורה מספיק טובה עדיין. רבים בגיל הזה עדיין מסתמכים על הנקה כעל מקור המזון היחיד/העיקרי שלהם.

אני מניחה שבשמת התכוונה, יותר מלגיל הספציפי, לשלב ההתפתחותי של התינוק מבחינת אכילה. אני מסכימה איתך שאם התינוק יודע, מסוגל, ושמח לקבל מזון אמיתי ובריא, זה עדיף על מתן תמ"ל.

דבר נוסף שמשתמע מדברי בשמת הוא הצורך בהשלמה תזונתית ל מה שחסר בחלב האם , שזה כידוע משהו שמשתנה מאשה לאשה. יש נשים שההתמעטות אצלן איננה דרסטית כמו אצל אחרות, או שלוקח לה יותר זמן להגיע (אצל אחת החלב "נגמר" מיד עם העיבור, ואצל האחרת זה יכול לקחת גם חצי הריון). ולכן חשוב לשים לב מה חסר, והאם חסר, וכמה. בשביל זה יש כלים פשוטים למדי: משקל תינוקות, פיפיקקי, ואינסטינקטים בריאים של אמא לשים לב האם התינוק שלה עצבני יותר מהרגיל, חסר שקט, שינה הרגלי הנקה ושינה, וכד'.

ואני מדגישה כאן שוב את האופציה שרבות לא חושבות עליה - תרומת חלב מאם אחרת. במידה וקיים הצורך להשלמה תזונתית בחלב, זה לא חייב להיות תמ"ל אם מצליחים למצוא תורמת (ויש, לא מעט, רק שהרבה פעמים אין להן למי לתת והן נאלצות לשפוך את החלב :-().
רוני.של.4*

הפלה מהנקה

וכן, השאלה לא כ"כ קשורה לנושא המרכזי של הדיון ואולי אפשר אח"כ להעביר למקום המתאים... אני לא יודעת איך עושים את זה. יש בודאי דפים על הנקה בהריון.
אילה_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אילה_א* »

רגע הצלחתן לבלבל אותי
אני גם שמעתי מיועצת הנקה טובה שבהריון בסיכון גבוה -לא כדאי להניק מחשש להפלה בגלל הכיווצים שנגרמים (ממש אותה סיבה שבהריון כזה אסור לקיים יחסי מין) ועוד בתמימותי אמרתי לעצמי זה מסביר את ההריונות האבודים של בשמת
ועכשיו אתן באות ואומרות שאין שום קשר?
הצלחתי להתבלבל
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שבהריון בסיכון גבוה - לא כדאי להניק
בשליש האחרון של ההריון... זה גם הזמן שבו הרופאים אוסרים לקיים יחסי מין אם ההריון בסיכון גבוה.
עם זאת, כפי שכתבתי - לגבי ההנקה, הסיכון הוא תיאורטי בלבד. כלומר, הרופאים מנחשים שההנקה עלולה לגרום להתכווצויות בדומה לאלה שנגרמות ביחסי מין. לגבי יחסי מין, זה בדוק (ולכן יחסי מין הם גם אמצעי לזירוז לידה). לעומת זאת, לגבי הנקה, לא ידוע לי שזה אי פעם אושר. עד כמה שידוע לי, זה חשש בלבד, לא משהו שהסיקו ממחקר או אפילו מעדויות אנקדוטאליות.

אילה, אני איבדתי הריונות בשבועות הראשונים. אף אחת מההפלות לא היתה קשורה להנקה. במיוחד לא ההריון שאיבדתי בסוף חודש שלישי - למען האמת, המומחה לאולטרסאונד אמר לי מראש שיש מום קשה בעובר והוא יפסיק להתפתח. הוא פשוט אמר את זה בצורה מאוד עדינה ("יכול להיות שלא רואים טוב... " וכיוצא באלה), מאוד מסוייגת, לא נחרצת, ואני חשבתי שזו טעות והכל בסדר, אבל מה לעשות, הוא צדק...
רוני.של.4*

הפלה מהנקה

אני גם שמעתי מיועצת הנקה טובה שבהריון בסיכון גבוה -לא כדאי להניק מחשש להפלה בגלל הכיווצים שנגרמים (ממש אותה סיבה שבהריון כזה אסור לקיים יחסי מין)
הבעיה עם הטענה הזאת, היא שבשלבי ההריון הראשונים (לפחות שליש ראשון) אין קולטנים לאוקסיטוצין ברחם. בשלבים יותר מאוחרים, הם מתפתחים ויכולים אם כן להגיב בהתכווצויות לאוקסיטוצין המשתחרר בהנקה.

אני חושבת שהרבה פעמים, הטענה הזאת נשמעת מתוך כיסתו"ח, הן של הרופאים והן של יועצות ההנקה. אבל בפועל, הרופאים מנחשים שההנקה עלולה לגרום להתכווצויות בדומה לאלה שנגרמות ביחסי מין. לגבי יחסי מין, זה בדוק (ולכן יחסי מין הם גם אמצעי לזירוז לידה). לעומת זאת, לגבי הנקה, לא ידוע לי שזה אי פעם אושר

ניחוש שלי: זו מין מסקנה כזאת שהגיעו אליה, אולי, מתוך השוואה להתכווצות הרחם לאחר הלידה בסיוע של ההנקה. זה משהו שכן ידוע ומאושר לגמרי - ההנקה מסייעת להתכווצות תקינה של הרחם, ובכך עוזרת למנוע דימומים יתרים לאחר הלידה. ויש נשים שמדווחות שלקראת הלידה, ההנקה גורמת להן להתכווצויות של הרחם (גם אצלי זה קרה, לפני לידת הקטן, אבל לפחות במקרה שלי אני יכולה להעיד שעד יום הלידה עצמו (41 שבועות מלאים, ובהחלט היתה הנקה עד אז), ההתכווצויות הללו נעלמו כשם שבאו - בדיוק כמו שקרה לאחר קיום יחסי מין. אולי (אולי!!) בהריון בסיכון גבוה, כאשר מומלץ לא לקיים יחסי מין בשלבים האחרונים של ההריון, כדאי גם להמנע מהנקה או לצמצם אותה מאוד, ובעיקר לשים לב למה היא גורמת - האם היא מכווצת? האם זה הולך וגובר?
ירוק_כחול_אפור*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 13:56

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ירוק_כחול_אפור* »

הפלות בשליש הראשון הן מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד נפוצות
ומצד שני הרבה הריונות ממשיכים להתפתח נהדר תוך כדי הנקה
זה נראה לי כמו רמז די ברור לכך שהפלות שקורות תוך כדי הנקה לא נגרמות ממנה, אלא שזה פשוט צירוף מקרים (הפלה +הנקה) ולא קשר סיבתי

גם רגשות אשמה אחרי הפלה הם מאוד נפוצים, אבל מיותרים לגמרי...
אילה_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אילה_א* »

רגע אז עכשיו אתן כותבות שרק בשליש האחרון אסור לקיים יחסי מין ?
(הכוונה לסיכון גבוה)
אני הולכת לתבוע את הרופא על חצי שנה עכשיו
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני הולכת לתבוע את הרופא על חצי שנה עכשיו
LOL

אם כבר, אז החשד שלי הוא, שהבעיה היא בכלל לא עם "יחסי מין". לא מבינה למה הרופאים לא יכולים פשוט להגיד, "אל תגמרי! זה מה שעושה את ההתכווצויות ברחם"...
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

הפלה מהנקה

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

אבל גם בזרע יש אוקסיטוצין, לא?
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אי, את צודקת! לא יודעת אם אוקסיטוצין, מה שיש בזרע הוא חומר שעוזר לפתיחת צוואר הרחם. שכחתי את שמו. כך שיחסי המין קשורים לא רק להתכווצויות אלא גם לחומר שפותח את צוואר הרחם.
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_רגע אז עכשיו אתן כותבות שרק בשליש האחרון אסור לקיים יחסי מין ?
(הכוונה לסיכון גבוה)_
אוף, לקח לי זמן לקלוט מה לא בסדר בתמונה הזאת...
לא. רק בשליש האחרון יש רופאים שממליצים גם להמנע מהנקה למי שכבר נאסר עליה לקיים יחסי מין, מחשש ללידה מוקדמת.
וכאמור, החשש שהנקה תוביל ללידה מוקדמת לא מבוסס על שום דבר חוץ מחששות תיאורטיים, על סמך מסקנות, לא על סמך שום דבר שקרה אי פעם בהריון. ולכן יש גם רופאים שלא תומכים בהמלצה להמנע מהנקה לנשים כנ"ל, ויש גם נשים שמעדיפות לסמוך על האינסטינקטים שלהן ולא להקשיב לעצות כנ"ל.
לגבי יחסי מין, אפשר לאסור כל ההריון P-:
מה*
הצטרפות: 15 ספטמבר 2007, 13:02

הפלה מהנקה

שליחה על ידי מה* »

רגע אז עכשיו אתן כותבות שרק בשליש האחרון אסור לקיים יחסי מין ?

אני חושבת שחוץ מהקשבה מושכלת להוראות הרופא, כל אחת צריכה להקשיב גם לעצמה. לי היתה לידה מוקדמת בשליש השני (העובר לא שרד), ללא כל סימנים מקדימים. אבל אני זוכרת שלילה לפני עשינו סקס סוער מאד, והיו לי אורגזמות מטורפות. כיוון שאי אפשר לדעת מה גרם ללידה המוקדמת אצלי, אני לא אומרת שיש קשר. רופאים ששאלתי גם אמרו שלדעתם אין קשר. עדין אצלי בחוויה היה איזשהו קשר ובהריון הבא נמנעתי מאורגזמות כל השליש השני. מתוך תחושה פנימית שלי.

<לא היה קל, אבל המוטיבציה שלי היתה גבוהה>
אילה_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אילה_א* »

אופפפ כבר דימיינתי איך אני מתעשרת
וזה תמיד ככה יש אגוזים כשאין שיניים ויש שיניים כשאין אגוזים
בהריון הבא לא תיהיה לי בעיה כזאת
גם עכשיו אין :-(
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

הפלה מהנקה

שליחה על ידי שרון* »

אילה, ממש רחמים...
אני כותבת בלי לבדוק אז אל תתפסו אותי במספרים: באורגזמה משתחרר פולס אוקסיטוצין פי שש יותר גדול מאשר בהנקה, כך שהסיכון להתכווצויות של הרחם גבוה בהרבה. כמו שרוני כתבה, בכלל אין רצפטורים לאוקסיטוצין ברחם עד שהגוף מוכן ללדת, בגלל זה נסיונות זרוז מסוג יחסי מין ועיסוי פטמות יעבדו רק כאשר הלידה בכל מקרה קרובה מאד. כמובן שבהריון בסיכון הדברים שונים, ובאופן תאורטי יתכן מצב של התפתחות צירים מוקדמים בגלל אורגזמה- והנקה בשליש השלישי.
אגב, בזרע יש פרוסטוגלנדינים, אותם אלו שמופרשים באופן טבעי בלידה ומסייעים להתרככות ופתיחה של צוואר הרחם (שוב, לא לתפוס אותי על ניסוחים לא מדויקים). לכן, יחסי מין יכולים להיות אסורים למי שיש לה דינאמיות בצוואר הרחם (או גם כאן- קל לאסור לחלוטין במקום להגיד: את אל תגמרי, ואתה תגמור בחוץ).
בכל אופן, ברור לי שרופאים ירצו לכסת"ח את עצמם, בוודאי כל עוד אין מספיק מחקרים בנושא.
כששואלים אותי מה דעתי, אני גם מכסת"חת: נותנת את כל המידע שברשותי, משקללת את כל הנתונים ומסבירה לאמא שהבחירה היא בידיה בלבד.
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

פרוסטוגלנדינים
זהו, זה מה ששכחתי.
פלונית_לא_הריונית*
הצטרפות: 26 מרץ 2011, 10:01

הפלה מהנקה

שליחה על ידי פלונית_לא_הריונית* »

הקטן שלי בן שנה וקיבלתי מחזור.
אני מניקה לפי דרישה(שלוש-ארבע פעמים ביום) אבל כבר לא מניקה בלילה.

כשלושה שבועות אחרי המחזור הראשון פתאום התחלתי לדמם שוב.
כנראה הפלה

האם להפסיק להניק מהביוץ הבא אם ברצוני להיכנס להריון שוב?
האם זו באמת הפלה? ולמה זה קרה? האם לדאוג?
ו
אם כבר, אז גם שאלונת שלא קשורה.
הפסקתי להניק בלילה מיוזמתי כמובן, לפני חודשיים. ועדין הבן שלי מתעורר כל לילה ודורש לינוק.
אני מניקה אותו רק כשיש אור בחוץ.. 5 או 6 בבוקר
האם יכול להיות שעל אף גילו הוא עדין רעב בלילה?
ראוי לציין שאוכל ארוחה טובה לפניי השינה רב הימים.
אני מרגישה שהוא רעב ושזו התעללות.. לחזור להניק בלילה? זה הניה לי כלכך קשה..

אשמח לעזרתכן!
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

הפלה מהנקה

שליחה על ידי קוראת* »

_כשלושה שבועות אחרי המחזור הראשון פתאום התחלתי לדמם שוב.
כנראה הפלה_
לא סביר להניח.
כנראה הוא פשוט לא סדיר עדיין.

האם להפסיק להניק מהביוץ הבא אם ברצוני להיכנס להריון שוב?
אין שום סיבה.

האם לדאוג?
לא כדאי :-)
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_לא סביר להניח.
כנראה הוא פשוט לא סדיר עדיין._
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם יכול להיות שעל אף גילו הוא עדין רעב בלילה?
למה על אף גילו? זה לגמרי טבעי בגילו. תינוקות רבים יונקים אפילו שליש מהכמות היומית שלהם בלילה, תוך כדי שינה. במיוחד אם הם מאוד פעילים במשך היום ומוציאים אנרגיה.
פלונית_לא_הריונית*

הפלה מהנקה

הוא בן שנה וחודשיים ליתר דיוק.
ההנקה בלילות הייתה לי מאוד קשה
התעורר לפעמים עשר פעמים בלילה
חיכיתי עד שיהיה בן שנה כדי להפסיק

האם לא יעבור לינוק את רב הכמות ביום עכשיו?
בסך הכל הוא אוכל לא מעט במשך היום.
האם את חושבת שכדאי שאחזור להניק אותו בלילה?

אני לא רוצה להרעיב אותו כמובן
אבל ראיתי תינוקות אחרים נגמלים הרבה יותר בקלות מהנקות הלילה
יכול להיות שעליו זה פשוט שונה?

ותודה על ההרגעה בעניין המחזור. מקוה שאתן צודקות
בשמת_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

<הערה לעריכה: להעביר אחר כך את הדיון בהנקה בלילה לדף מתאים - מה מתאים?>

תראי, יש כאן שתי סוגיות: האחת, הצורך שלו בלילה. השניה, הרצון שלך להניק בלילה.
אם את שואלת אם הוא צריך, התשובה היא כן. עובדה.
אם את שואלת אם זה בטוח לגמול אותו מהנקת לילה כי את כבר משתגעת, אז גם פה התשובה היא כן, אפשר, כי הוא מעל גיל שנה.

את מבינה שזה שהוא זקוק להנקה, לא אומר שהוא לא יכול להסתדר בלי זה - אם זה יותר מדי בשבילך?
ההנקה היא מערכת יחסים הדדית בין אמא לתינוק או תינוקת יונקים.
הדדית.
זה אומר, שכמו שאת שם בשבילו, גם הוא גדל לקחת את הצרכים שלך בחשבון. זה לא אומר שלא יהיה לו קשה, אבל בשביל זה יש דרכים לגמילה אוהבת בלילה (איך קוראים לדף? גמילת לילה ?).
אפשר להבין את הקושי והצורך שלו, ובאותו זמן להבין שאת עברת את גבול היכולת שלך וזהו. את שמחה להניק כשאור, אבל בשעות החשיכה כולם ישנים, גם מפעל החלב שלך (-:

זה ככה על רגל אחת...
פלונית_לא_הריונית*

הפלה מהנקה

תודה אני ממש מעריכה אתההתיחסות
ואולי באמת כדאילהעביר את הדיון לגמילת לילה.
זה לא שחחרר אותי מרגשות אשמה. אבל אני מקוה שלא אחזור להניק גם בלילה..

ועוד בקטנה בעניין המחזור.
האם אין סיכוי שזו הפלה?
מאין אתן בטוחות?
יש לי תחושה בכל זאת שמשהו קורה שם.
האם יש סיכוי שלמרות הדימומים אני בהריון?

מתנצלת על החפירות
אבל העזרה פה לא שוות ערך לשום דבר אחר מסביבי!
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

הפלה מהנקה

שליחה על ידי קוראת* »

האם יש סיכוי שלמרות הדימומים אני בהריון?
סיכוי יש, כבר שמעתי על כל מיני סיפורים מוזרים, אבל הסבירות נמוכה.

_האם אין סיכוי שזו הפלה?
מאין אתן בטוחות?_
תראי, בשביל שתהיה הפלה צריך להיות הריון.
הוסת לא איחרה אלא הקדימה לך בשבוע (כלומר הביוץ הקדים בשבוע והוסת הגיע שבועיים אחרי הביוץ). מתי הספיק להיות שם הריון?
אולי אפשר לחשוב שהיה הריון כימי (ביצית שהופרתה אך לא התפתחה), אבל למה שתחשבי כך? הרי הרבה יותר סביר שהמחזור שלך פשוט עוד לא סדיר וגם שאת לא מאוד פורייה כרגע. אפילו הייתי אומרת שאולי זה לא שהביוץ הקדים בשבוע אלא בכלל דוּלג... (קורה לפעמים שיש וסת בלי ביוץ).
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

היונק שלי בן שנתיים וחודשים ולפני שבוע עברתי הפלה טבעית ,הייתי בשבוע 7 אבל באולטרסאונד נראה שק ריק ( יש לי חשד שבבית לפני האולטרסאונד נפל עוד שק )
חזרתי מהרופאה היום והיא אמרה שיכול להיות שההפלה נגרמה בגלל ההנקה ( היתה לי בעבר עוד הפלה טבעית כשהנקתי ) והיו לי עוד שלוש הריונות תקנים , שבתחילתן הנקתי והפסקתי בין שבוע 8-12 .
הרופאה אמרה לי שאני צריכה להחליט מה אני רוצה -להניק או להיות בהריון ,אבל גם אני וגם העולל רוצים בהמשך ההנקה והבעל רוצה הריון... יודעת שיש דעות שההנקה לא מפריעה להריון -צריכה חיזוקים...
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

הפלה מהנקה

שליחה על ידי שרון* »

צריכה חיזוקים...
תגלגלי למעלה, ותתחזקי לך!
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

שרון- קודם גלגלתי ואח"כ כתבתי... בכל אופן תודה.

לא יודעת אם פה זו הכתובת או שצריכה לשאול שוב את הרופאה אבל אולי מישהי מבינה תוכל לענות לי:
כשהרופאה אמרה לי לבחור מבין השניים היא שאלה אם אני רוצה להמשיך להניק ואז היא תתן לי "קוטל זרע"(נשמע מצמרר),אז אמרתי לה לא, כי אני כן רוצה להכנס להריון ואמרתי שאוותר על ההנקה.
[בזמן אמת - לא מצליחה לוותר על ההנקה]
השאלה אם הגוף לא "מבולבל" אחרי הפלה , כשמניקים ואם זה אפשרי בכלל להכנס להריון?
וגם - אולי היא בכלל הציעה לי את ה"קוטל" כדי שקודם יגיע המחזור שינקה את הרחם ?
אשמח לתשובות
שימרית*
הצטרפות: 01 נובמבר 2005, 20:07

הפלה מהנקה

שליחה על ידי שימרית* »

שאלה-
הבן שלי בן כמעט 5 חודשים אני בהריון בהתחלה ב"ה
אני מרגישה שהוא אינו רגוע בזמן ההנקה, כאילו לא טעים לו, הוא שהוא אינו מסופק...
מה לעשות??? האם אני מדמינת???
תודה על העזרה
פלוני_אלמונית*

הפלה מהנקה

באותו הקשר - אי שואלת אימהות שהיניקו במהלך ההירויון - האם התינוק השני - שהיה עובר בזמן ההנקה פחות גדול ומפותח פיסית מהראשון?
אני שואלת כי אצלי זה כך וגם אצל שכנתי שהבכור גדול, גבוה ומלא והשני קטן ורזה.
אשמח לתשובות.
חלומות_מתגשמים*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2011, 13:26
דף אישי: הדף האישי של חלומות_מתגשמים*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי חלומות_מתגשמים* »

אני לא בטוחה שיש קשר.
בכל אופן אני לא רואה את זה אצל ילדי.
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ליאת* »

רציתי לשתף אותכם ,
אני אמא ליאיר הוא בן שנתיים וחצי ואני מניקה אותו בלי הגבלה,נכנסתי להריון בעודי מניקה,ולפני שבוע הפלתי את עוברי שהיה בן שלושה חודשים,לפי דעתי כן יש קשר בין הפלה להנקה!!!קחו זאת לתשומת לבכן!!
דרך אגב יש לי טיפ למנוע הפלה שרק עכשיו סיפרו לי וחבל,לשים אבן מגנט צמודה לגוף בכל ההריון,ובנוסף אבן הרובי,ולא להוריד אותן!
בלידה עצמה חובה להוריד את המגנט!!
בהצלחה !
הילהלה_לנד*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2010, 11:53
דף אישי: הדף האישי של הילהלה_לנד*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי הילהלה_לנד* »

אצלי דוקא הצעירה נולדה כמעט 4 קילו לעומת אחותה הגדולה שנולדה 3.400,וינקו ממני במהלך כל ההריון שלה.
ליאת יקרה-צר לי שעברת הפלה,אבל המקרה שלך אינו יכול לשמש הוכחה לכך שהנקה בזמן הריון גורמת להפלה באותה מידה שהעובדה שאני הנקתי וילדתי ילדה בריאה אינה מוכיחה את ההיפך.
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

הפלה מהנקה

שליחה על ידי ליאת* »

את צודקת,אני לא אומרת שזה בטוח נכון גם הרופאים אומרים שאין קשר,אבל לעומת זאת יש רופאים שאומרים שיש קשר!!!מה שאני באה להגיד שלפעמים חבל לקחת את הסיכון!!!אני חוויתי זאת על בשרי ,וזה ממש לא פשוט!!
בהצלחה לכולן!
גל*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 17:11

הפלה מהנקה

שליחה על ידי גל* »

יש כל כך הרבה גורמים להפלה, מחקרים מראים שאין קשר בין הנקה להפלה.
חבל שדברים כאלה יפחידו נשים שרוצות להמשיך להניק את ילדיהן..
צר לי על ההפלה שלך.
לימור*
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

הפלה מהנקה

שליחה על ידי לימור* »

http://www.lllisrael.org.il/site/detail ... [po]depart id[/po]=98302&category id=8863&iPageNum=3&seaWord=&gadgetStyleBOO=#47599
פלוני_אלמונית*

הפלה מהנקה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נא תשובתכם

אני ממש ממש בהלם אני ילדתי לפני חודשיים ובבוקר בצעתי בדיקת הריון ונמצאת שאני כן בהריון התחלתי

1- האם ניתן לעשות הפלה בשלב זה ?
2- האם ההפלה מפריעה לתינוקת כי אני מניקה אותה?

מה ההמלצות
זוכרת_נזכרת*
הצטרפות: 04 מרץ 2012, 21:19

הפלה מהנקה

שליחה על ידי זוכרת_נזכרת* »

גם לדעתי יש קשר בין הנקה והפלות.
את ביתי האמצעית הנקתי שנתיים ובמהלכן היו לי 2 הפלות טבעיות.
אחת היתה מחזור שפשוט הפסיק והמשיך והפסיק והמשיך כמה שבועות(עשיתי לפני בדיקה ביתית שיצאה שלילית)ובדיקת דם גילתה שהיה הריון,הפלה שניה,גם,בדיקה ביתית שלילית,עוד כמה שבועות ושק הריון נופל לאסלה בכאבים איומים.
חוויה נוראית וקשה.וכן,לפי הרופאה שלי,לפחות במקרה שלי יש קשר,וגם לפי התחושה הפנימית שלי.
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

הפלה מהנקה

שליחה על ידי עדי_א* »

_אני ממש ממש בהלם אני ילדתי לפני חודשיים ובבוקר בצעתי בדיקת הריון ונמצאת שאני כן בהריון התחלתי

1- האם ניתן לעשות הפלה בשלב זה ?
2- האם ההפלה מפריעה לתינוקת כי אני מניקה אותה?
שלום פלונית. אם הבנתי נכון, את מעוניינת בהפלה. אם הבנתי נכון, אז לידיעתי (ואני לא רופאה או משהו דומה) אפשר לעשות הפלה. לגבי ההנקה - אני שמעתי שדווקא ההריון יכול לפגוע בהנקה. בכול מקרה הייתי מתייעצת עוד.

מה ההמלצות_
אנונימא*
הצטרפות: 02 דצמבר 2010, 11:12

הפלה מהנקה

שליחה על ידי אנונימא* »

היי,

מוסיפה תגובה למה שכתבה בשמת - אני לא יודעת איך לקשר את זה לתגובה שלה -

כשיש הריון בסיכון, ואני עברתי אחד כזה - לא מקיימים יחסי מין.
עליי נאסר כבר משבוע 8 בהריון עם הבכורה שלי,
היו לי דימומים בשליש הראשון (כנראה מיומה שהשתחררה בזכות ההריון, אבל אף אחד לא יכל לדעת... רק אחרי הלידה הבנתי את זה, ומכיוון שלא ידעו מה הסיבה, נאסרו עליי יחסי מין).
ובשלישי השני - צירים ופתיחה קטנה של צוואר הרחם.
במצבים כאלו - אסור לקיים יחסי מין.

נכון שהרופאים לא יודעים הכל, אבל יש דברים שהם די ברורים,
במצב של הריון בסיכון - באותו זמן לא מקיימים יחסים, למיטב ידיעתי.

דווקא בשליש האחרון, אגב, ברוך השם, חגגנו בכיף, משבוע 32. כשהרופאה אמרה שאין בעיה.
והקטנה?
היא יצאה כמו שעון בשבוע 39+0 ולא דקה לפני זה.

בריאות לכולן :-)
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”