+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
איזה סיפור אדיר. תודה תמרוש. כן ירבו
להניח חיתול בד קטנטן על השד
אני מצטערת אבל מבחינתי זה ממש לא
זה הכל...
בזמן שאני עסוקה עם הבכור אני ממש לא צריכה על הראש לבדוק כל הזמן שהתינוק חס וחלילה לא נחנק. עכשיו מבחינתי אפשר לכתוב
זה הכל...
יש חברות שהן
למוסר בסיסי אנושי כגון לא לחשוף שד בציבור
ויש חברות שכתף חשופה נחשב לחוסר מוסר. באחרות לא מקובל לחשוף מרפק, ברך ואפילו קרסול. קצוות שיער זה גם כן משהו שזקוק לבידוד. ואז יש את אלה שהלכו יותר רחוק והחליטו שרק העיניים ראויות לחשיפה, ואחרים שאמרו מה פתאום גם לזה יש פתרון בואו נשים רשת
וזה הכל…
כמובן שתמיד בנושאים האלו עולה העישון והשתנות. פשוט לא ציפיתי שזה יגיע גם לב
אופן טבעי.
אבל גם אני מאמינה שגם אלה שמעלים אותן, יודעים עמוק בפנים שההשוואה היא מוגכחת.
אני לא מניקה במסעדות, לא בגלל שאני חושבת שזה בעיתי אלא בגלל שאני אוהבת לאכול בבית. (-:
אבל, וזה אבל גדול, אני מניקה ברחוב. כן ברחוב. לא יושבת בפינה אלא הולכת בחוצות עם התינוק מחובר אלי, לרוב שהוא בתוך מנשא, אבל זה מסתיר חלקית בלבד.
בסוד אספר לכם שאני עושה את זה בגאווה. למה? טוב ששאלתם.
כי אני חושבת שלא סתם לאנשים קשה לראות את המחזה הכל כך קשה הזה של אמא מניקה שזה גורם להם לחשוב על מעשיהם בשירותים. זה בגלל שלא עשו את זה לידם בטבעיות. גם לי ולאישי זה היה קצת מביך בשנים לפני שהפכתי לאמא. אז לילדים שלי ושל חברים שלי זה יראה יותר טבעי.
אני מאמינה שמהפכה מתרחשת גם עם המעשים הכי קטנים.
הדיון לא היה כלל על עצם ההנקה אלא על כבוד ברגשות הציבור
צודקת
אז נכון צריך להתחשב בסביבה. לתת כבוד אחד לשני. מי שרוצה ללבוש שרוולים ארוכים בקיץ אני לא אציק לו. שיהיה להם לבריאות. אבל הסביבה הכי קרובה אלי, הם ילדי המתוקים והם הכי חושבים לי. אז מה עם הרגשות שלי. מה עם הרגשות של הקטנטנים שלי. למה אנחנו צריכים להיות מנודים.
אבל מצד שני כמו שסיינפלד אמר פעם כשאישה מניקה ברור לכולנו שזה בסדר אבל פתאום כולם מרימים את העיניים.
זה בדיוק מה אני מתכוונת. שזה יהיה רגיל נפוץ לאף אחד לא יהיה שום עניין להרים עיניים.
דפנה כמה נכון וכמה עצוב מה שאת כותבת. ומנסיון שלי חלק מאותן נשים בסוף מציקות למניקות על כל מיני שטויות בשביל להרגיש טוב עם עצמן. <מוציאה פה קצת תסכול, כי בשבועיים האחרונים קיבלתי כמה הערות מעצבנות וחסרות הגיון שאפשר עוד לחשוב שאני עושה נזק לילדי בכך שאני מניקה אותם. בלי שום התחשבות ברגשות. >