העיר לאשה מיניקה והתבקש לעזוב

תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

דף זמני.

הדיון הזה אמור להתמקם בנוחיות רבה ב הנקה בציבור, אבל כיוון שלדעתי מדובר באירוע תקדימי, החלטתי לתת לו חשיפה מקסימלית באמצעות דף משלו.

http://www.theage.com.au/queensland/man ... hd3yy.html

והרי החדשות:
תושב קווינסלנד, אוסטרליה, שהעיר לאשה מיניקה שעליה להתכסות, התבקש על ידי בעלת בית הקפה לעזוב את המקום.

<תוספת מאוחרת:
האיש שהתלונן על המיניקה, נענה על ידי בעלת בית הקפה. היא הבהירה לו שהמקום ידידותי לתינוקות ולמיניקות, שהיא לא הולכת להגיד לאף אחת להתכסות, והציעה לו לשבת בפנים, שם היה שפע של מקום ושם יוכל לשבת בלי להיות מוטרד מהמראה.
אחרי זה, הוא הלך והעיר למיניקה, שמאוד נלחצה מהענין.
אז בעלת הקפה ארזה לו את הקפה בכוס טייקאווי וביקשה ממנו לעזוב את המקום.>

אנא הפיצו את הכתבה ברבים, ושלחו עותק ממנה לבתי העסק החביבים עליכם. הם עשויים לקבל השראה :-)
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שליחה על ידי יעל* »

למה זה לא לגיטימי שגבר לא מעוניין לראות איברים חשופים ברחוב, אלא רק את אשתו?
מחפש_כיוון*
הצטרפות: 16 ינואר 2015, 09:36
דף אישי: הדף האישי של מחפש_כיוון*

שליחה על ידי מחפש_כיוון* »

ולמה זה לא לגיטימי שמוסלמי לא רוצה לראות את הפנים שלך?
האמת שזה כן לגיטמי, זכותו להאמין שהוא לא צריך לראות אותך ואנחנו כחברה צריכים לאזן בין האמונות השונות והזכויות.

ובקשר לכתבה, יהיו שיגדו שגם סתם טופלס זה לגיטימי, אחרים יגידו שבהקשרי הנקה שד הוא לא איבר מיני, וכאלה שיחליטו שגם מחשוף הוא יותר מדי.
אז ברור שזה נורא להדיר נשים מהמרחב הציבורי, אבל מצד שני כמו שסיינפלד אמר פעם כשאישה מניקה ברור לכולנו שזה בסדר אבל פתאום כולם מרימים את העיניים.

בעיני מצופה מאיתנו (גברים ונשים) להשתדל להבין את הסיטןאציה ולנהוג בהתאם.
דפנה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 18:35

שליחה על ידי דפנה* »

למה זה לא לגיטימי שגבר לא מעוניין לראות איברים חשופים ברחוב
לגיטימי. יש לו זכות מלאה לעזוב את המקום.
(אפשר גם שימצא לעצמו חדר צדדי עם פרטיות, שיסובב את הכיסא שלו הצידה, שימצא כיסוי מתאים לראש שלו, ועוד שלל פתרונות)
יעל*

שליחה על ידי יעל* »

נראה לי שכבר יצאנו מאיזון, לא כל דבר הוא לגיטימי ולא על כל דבר אפשר להגיב ב"בעיה שלו". כשאני הולכת ברחוב ומעשנים עליי לדוגמא, זו אכן בעיה שלי, ואכן אני מתבקשת לעבור למקום אחר
כיוון שאין שום חוק האוסר על עישון ברחוב או בתחנת האוטובוס, אך האם זה מוסרי מצד המעשן ל"גרש" אנשים שלא סובלים עישון? אינני חושבת.
אם אנחנו רוצים לחיות כחברה, יש צורך להתחשב כל אחד בזולתו וכן להקשיב למוסר בסיסי אנושי כגון לא לחשוף שד בציבור...
מחפש_כיוון*

למעשה נגד עישון במרחב הציבורי יש חקיקה וגם נגד התערטלות בפומבי.
הנקה בוודאי מותרת וצריך לשמור על זה כך, ובכל זאת לא מתחשב בעיני לעשות את זה במקום שבו זה פוגע ברוב האנשים בהיתנתן חלופה נוחה אחרת.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

שליחה על ידי דניאלה* »

אם אנחנו רוצים לחיות כחברה, יש צורך להתחשב כל אחד בזולתו וכן להקשיב למוסר בסיסי אנושי כגון לא לחשוף שד בציבור...
אם אנחנו רוצים לחיות כחברה, לא כדאי לנו להדיר נשים ותינוקות מהמרחב הציבורי רק בגלל שה מוזנים ומזינים בהנקה. זה אבסורד.
מי שהשד החשוף מפריע לו (מי ישמע, בדרך כל ללא רואים כלום) - זו באמת באמת צריכה להיות בעיה שלו ולא של האמא והתינוק שצריכים להסתתר או לשבת בבית בגלל זה
יעל*

שליחה על ידי יעל* »

ממש לא להדיר אני גם מינקה בכל מקום שתינוקי רוצה, אך בצניעות...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יעל, איך אפשר להשוות בין עישון להנקה בפומבי? כאן יש משהו שפוגע בך פיזית, והברירה היחידה שיש לך זה באמת להתרחק, כי להפסיק לנשום את הרי לא יכולה. והשני הוא צורך בסיסי ביותר של בן אדם קטן שלא פוגע פיזית באף אחד, ואף יותר קל להתמודדות - אפשר פשוט להסית את המבט.
על הכיסוי אני לא ארחיב, כי זה כבר נלעס רבות בדפים אחרים (אמא טריה ולא מנוסה, התינוק מושך וכ״ו).
אני חושבת שכדאי להתגמש לפי הסיטואציה - אם הבית קפה מלא עד אפס מקום, ופרצופו של האיש הזר תקוע לי בשד, אכן אעשה מאמץ להקל עליו (מצב היפותטי כמובן, כי לא הייתי יושבת שם עם התינוק שלי בכל מקרה), או אם אני בחברת גברים דתיים או חרדים (גם כן מצב די היפותטי...).
דפנה*

שליחה על ידי דפנה* »

יש צורך להתחשב כל אחד בזולתו
נכון.
ובעיקר בעיקר להתחשב בחסרי הישע - התינוקות.
גם ככה אחוז ההנקה בחברה שלנו נמוך בהרבה מהמומלץ.
כמה שיש יותר הגבלות על ההנקה - אחוז המיניקות יורד.
תעשי סקר בין נשים, מתי הן הפסיקו להניק ולמה, ותגלי שסיבה מרכזית היא שהרגישו שזה כולא אותן בבית עם התינוק.
אם תהיה לגיטימציה להנקה בציבור - יותר תינוקות יינקו לאורך יותר זמן.
יעל*

שליחה על ידי יעל* »

נראה לי שהנושא התפספס...ברור שלהניק וברור שבכל מקום, אני עושה את זה יום יום ולא מתכוונת להפסיק...
אני אחת המתנגדות החריפות ביותר לתמ"ל ותזונה גרועה, הדיון לא היה כלל על עצם ההנקה אלא על כבוד ברגשות הציבור- להניח חיתול בד קטנטן על השד. זה הכל...
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

יעל, אשרייך. יש לך תינוקות מאד נוחים כנראה.
אצלי אחד נתן לי לכסות אותו עד גיל 9 חודשים. השני גם בגיל 3 חודשים לא אפשר. היה מתפתל, מושך, העקר לא להיות מכוסה.
דפנה*

שליחה על ידי דפנה* »

לא התפספס בכלל.
העובדה היא שיש הרבה נשים שכיסוי בהנקה זו לא אופציה בשבילן. מבחינתן זה או לקבל תחושה נוחה מהציבור להנקה חופשית, או להישאר כלואים בבית.
חלק מניקות שרופות, שיעדיפו להיכלא בבית. הרוב לא - כשזאת הברירה, הן ייתנו תמ"ל.
מי מפסיד? התינוקות.
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איזה סיפור אדיר. תודה תמרוש. כן ירבו

להניח חיתול בד קטנטן על השד
אני מצטערת אבל מבחינתי זה ממש לא זה הכל...
בזמן שאני עסוקה עם הבכור אני ממש לא צריכה על הראש לבדוק כל הזמן שהתינוק חס וחלילה לא נחנק. עכשיו מבחינתי אפשר לכתוב זה הכל...

יש חברות שהן
למוסר בסיסי אנושי כגון לא לחשוף שד בציבור
ויש חברות שכתף חשופה נחשב לחוסר מוסר. באחרות לא מקובל לחשוף מרפק, ברך ואפילו קרסול. קצוות שיער זה גם כן משהו שזקוק לבידוד. ואז יש את אלה שהלכו יותר רחוק והחליטו שרק העיניים ראויות לחשיפה, ואחרים שאמרו מה פתאום גם לזה יש פתרון בואו נשים רשת וזה הכל…

כמובן שתמיד בנושאים האלו עולה העישון והשתנות. פשוט לא ציפיתי שזה יגיע גם לב אופן טבעי.
אבל גם אני מאמינה שגם אלה שמעלים אותן, יודעים עמוק בפנים שההשוואה היא מוגכחת.

אני לא מניקה במסעדות, לא בגלל שאני חושבת שזה בעיתי אלא בגלל שאני אוהבת לאכול בבית. (-:
אבל, וזה אבל גדול, אני מניקה ברחוב. כן ברחוב. לא יושבת בפינה אלא הולכת בחוצות עם התינוק מחובר אלי, לרוב שהוא בתוך מנשא, אבל זה מסתיר חלקית בלבד.
בסוד אספר לכם שאני עושה את זה בגאווה. למה? טוב ששאלתם.
כי אני חושבת שלא סתם לאנשים קשה לראות את המחזה הכל כך קשה הזה של אמא מניקה שזה גורם להם לחשוב על מעשיהם בשירותים. זה בגלל שלא עשו את זה לידם בטבעיות. גם לי ולאישי זה היה קצת מביך בשנים לפני שהפכתי לאמא. אז לילדים שלי ושל חברים שלי זה יראה יותר טבעי.
אני מאמינה שמהפכה מתרחשת גם עם המעשים הכי קטנים.
הדיון לא היה כלל על עצם ההנקה אלא על כבוד ברגשות הציבור
צודקת
אז נכון צריך להתחשב בסביבה. לתת כבוד אחד לשני. מי שרוצה ללבוש שרוולים ארוכים בקיץ אני לא אציק לו. שיהיה להם לבריאות. אבל הסביבה הכי קרובה אלי, הם ילדי המתוקים והם הכי חושבים לי. אז מה עם הרגשות שלי. מה עם הרגשות של הקטנטנים שלי. למה אנחנו צריכים להיות מנודים.
אבל מצד שני כמו שסיינפלד אמר פעם כשאישה מניקה ברור לכולנו שזה בסדר אבל פתאום כולם מרימים את העיניים.
זה בדיוק מה אני מתכוונת. שזה יהיה רגיל נפוץ לאף אחד לא יהיה שום עניין להרים עיניים.

דפנה כמה נכון וכמה עצוב מה שאת כותבת. ומנסיון שלי חלק מאותן נשים בסוף מציקות למניקות על כל מיני שטויות בשביל להרגיש טוב עם עצמן. <מוציאה פה קצת תסכול, כי בשבועיים האחרונים קיבלתי כמה הערות מעצבנות וחסרות הגיון שאפשר עוד לחשוב שאני עושה נזק לילדי בכך שאני מניקה אותם. בלי שום התחשבות ברגשות. >
יעל*

שליחה על ידי יעל* »

אני חושבת שהבסיס לדיון הזה חסר, כיוון שאינני מדבר כלל על פנאטיות מוסלמית הדוגלת בכיסוי פנים לאשה.
היהדות מדברת על שלמות התא המשפחתי, על בניית קשר זוגי טהור ואמיתי שאינו מושפע מן החוץ, ולכן הגבר בוחר להסתכל רק על אשתו ובוודאי כאשר מדובר על מקומות אינטימיים.
אני חושבת שזה לא המקום לדיון אידיאולוגי כי כל אחד נמצא במציאות אחרת (ד"א הייתי במציאות השנייה 21 שנים) ואינני מרגישה שנושא זה יכול להתקדם מעל דפי באופן טבעי...
אם למישהו זה בוער ניתן בשמחה לשלוח לי מייל ולהמשיך את הדיון הזה [email protected]
שתהיה לכולנו הנקה מוצלחת ומאושרת ושנזכה לגדל תינוקות בריאים ושמחים!
אהה*
הצטרפות: 01 יוני 2010, 17:45

שליחה על ידי אהה* »

אני חושבת שזה לא המקום לדיון אידיאולוגי
אכן טוב להכיר בעובדה שאת טוענת טיעון אידיאולוגי-דתי במקום לכבס מילים ולומר כבוד ברגשות הציבור- להניח חיתול בד קטנטן על השד. זה הכל...
דפנה*

שליחה על ידי דפנה* »

הגבר בוחר להסתכל רק על אשתו
אין שום בעיה כשזו בחירה שלו! שיסתכל רק עליה ויהיה עיוור לאחרות! נפלא!

היהדות מדברת על שלמות התא המשפחתי
נכון. והיהדות לא מדברת על כיסוי בהנקה.
מכירה פסוק שמספר על שרה, רבקה, רחל ולאה שהתכסו בהנקה?
משהו במשנה על נשות התנאים שהתכסו? משהו בגמרא על נשות האמוראים שהתכסו?
כיסוי הנקה זו המצאה חדשה.
פלוני_אלמונית*

אינו מושפע מן החוץ, ולכן הגבר בוחר להסתכל רק על אשתו ובוודאי כאשר מדובר על מקומות אינטימיים.

Wt

אם אינו מושפע מן החוץ, הכיצד החוץ גורם לו להיות לחוץ? לי העניין היהודי הזה נשמע מצוץ.
ברוך הוא שהניח את הראש על הצוואר ואפשר לנו להטות אחר רבות שמניקות
ואת עינינו כיסה בעפעפיים לכיסוי המבט מהדדיים
והיה ונמצא בתיק הצד,
ברוכה האשה ששלפה משם חיתול בד
מחפש_כיוון*

לא ברור לי מה מפריע לאנשים כאן להבין את הקושי של הבחור, להגיד למישהי שהיא יפה יכול להטריד אותה אבל לחשוף שד מול מישהו חייב להחשב נוח?

זה לגיטימי שזה מפריע לו גם אם בסופו של דבר הזכות הברורה להניק גוברת על זה, לא חייבים להיות מרושעים וציניים ביחס לקושי שלו.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

זה בדיוק מה אני מתכוונת. שזה יהיה רגיל נפוץ לאף אחד לא יהיה שום עניין להרים עיניים.
מסכים איתך מאד אבל עד שזה יקרה
בשבועיים האחרונים קיבלתי כמה הערות מעצבנות וחסרות הגיון שאפשר עוד לחשוב שאני עושה נזק לילדי בכך שאני מניקה אותם. בלי שום התחשבות ברגשות.
אז כל הכבוד לך שאת מוכנה לקבל את ההערות הללו.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

שליחה על ידי מיכל_בז* »

זה לגיטימי שזה מפריע לו גם אם בסופו של דבר הזכות הברורה להניק גוברת על זה, לא חייבים להיות מרושעים וציניים ביחס לקושי שלו.

לגיטימי להרגיש כל דבר, אבל אני לא מצליחה להבין למה זה הפריע לו.
מחפש_כיוון*

לא יודע למה, יכול להיות כמה סיבות.

יכול להיות שהוא מגיע מסביבה שבה לא מקובל להניק וכל המטען הרגשי שלו שלו לגבי שדיים הוא מיני, יכול להיות שבתרבות שממנה הוא מגיע מקובל לא לחשוף את הגוף.

קל לי להבין אותו, היתה תקופה לא קצרה שעירום נשי היה טריגר לתקיפה שעברתי.
כל אחד והתיק שהוא סוחב
דפנה*

שליחה על ידי דפנה* »

לא חייבים להיות מרושעים וציניים ביחס לקושי שלו
הציניות היא לא ביחס לקושי שלו, אלא ביחס לגלגול הקושי הזה אל האישה המיניקה. אם הוא היה בוחר להסיט מבט, או לקום וללכת, לי אישית לא הייתה שום בעיה עם זה, ובאמת שזה לגיטימי לגמרי. לבקש ממנהה לעזוב בגלל קושי שלו - זה מה שמקומם כאן.
פלוני_אלמונית*

אז כל הכבוד לך שאת מוכנה לקבל את ההערות הללו.
ההערות הן לא על ההנקה בציבור. לשמחתי אני גרה במקום שאין עם זה שום בעיה, לכן אף פעם לא העירו לי על כך.
ההערות הן על הנקה באופן כללי.
פלוני_אלמונית*

מסכים איתך מאד אבל עד שזה יקרה
מישהו צריך להתחיל איפשהו לא?
ופה אני באה עם חזה חשוף וגאה (-:
פלוני_אלמונית*

אני לא באה להניק חשוף בבית כנסת או במפגש של בני עקיבא.
אז אם יש מסעדה שתומכת בנשים כמוני תעזבו אותנו בשקט
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

שליחה על ידי אמא_בבית* »

ויש חברות שכתף חשופה נחשב לחוסר מוסר. באחרות לא מקובל לחשוף מרפק, ברך ואפילו קרסול. קצוות שיער זה גם כן משהו שזקוק לבידוד. ואז יש את אלה שהלכו יותר רחוק והחליטו שרק העיניים ראויות לחשיפה, ואחרים שאמרו מה פתאום גם לזה יש פתרון בואו נשים רשת וזה הכל…

מי שיש לו בעיה שיסיט את המבט. זה כל כך קל להתחיל להגיד לאנשים ולכסות את עצמם יותר ויותר, בעיקר לנשים. זה מדרון מאוד חלקלק ואנחנו רואים אותו מול העיניים בחברות רבות. אני תמיד רוצה להגיד לחרדים שהחלוקים שלהם גם פוגעים ברגשות שלי, נראה מה תהיה התגובה שלהם.
מחפש_כיוון*

המרגיעון בצהוב אומר ש"בכל ויכוח-כולם צודקים".
כמו ש"כל כך קל להתחיל להגיד לאנשים ולכסות את עצמם יותר ויותר" ככה כל כך קל להגיד לאנשים למי שיש לו בעיה שיסיט את המבט, המדרון הוא משני הצדדים.

החוכמה היא לראות גם את הצד השני.
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

שליחה על ידי דניאלה* »

החוכמה היא לראות גם את הצד השני
לא מסכימה במקרה הזה.
התחשבות באחרים אינה כוללת מבחינתי שינוי של אורחות חיי או אמונותיי.
כמו שאני לא מצפה שאדם דתי יוריד לידי את הכיפה, ככה שלא יצפה ממני להתכסות כי ההרגלים שלי מפריעים לו.
רוצה לחיות איתי בדו קיום? וולקם, מבטיחה לא לרדת על ההרגלים שלו.
פלוני_אלמונית*

החוכמה היא לראות גם את הצד השני.
ברור. העניין הוא שבמקרה הזה אני צריכה לבחור בין להתיחס למצוקה של גבר, לבין תינוק.
אני בוחרת בתינוק. זה עד כדי כך פשוט.

אני חושבת שהבסיס לדיון הזה חסר, כיוון שאינני מדבר כלל על פנאטיות מוסלמית הדוגלת בכיסוי פנים לאשה.
אין ספק שמדובר בקיצוניות מאוד קשה.
אבל זה שיש יותר קיצונים מהיהדות לא אומר שאין קיצוניות ביהדות.
"קול אישה ערווה" , זה קיצוני מדי בשבילי.
להלביש ילדה בת שלוש בצניעות, כדי למנוע חרמנות, זה האמת כבר ממש מפחיד אותי. אני מאמינה שמי שאומר דבר כזה, זה כנראה בדיוק מה שעובר לו בראש. שיש משהו מיני בילדה בת שלוש.

אני חושבת שזה לא המקום לדיון אידיאולוגי
פה כבר הרסת אותי. D-:
אם באופן טבעי הוא לא המקום, אז איפה כן? אם לא שמת לב אז זה חלק מהסיבות שרבים מאיתנו פה.
פלוני_אלמונית*

עוד דבר קטן. כנראה עלה לי בשביל לראות את המרגיעון: הדעה מתחלפת - האדם לא.
לא חייבים להיות מרושעים וציניים ביחס לקושי שלו.
ברור שלא, אבל כאמא אני יותר קשובה לקושי של תינוק רעב שרוצה חלב ע כ ש י ו.
כשאנשים יתחילו לתת כבוד לא לאמהות אלא לתינוקות, מצפה לנו עולם הרבה יותר יפה.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

נו באמת!
נשים צעירות/גברים צעיריםלבושות בצורה כל כך חושפנית בימינו!
ישבן שדיים בטן כתפיים!
מה הבעיה עם הנקה?
עזבו את המניקות לנפשן.
מקסימום תציעו כוס מים צוננים.
על אף שבאוסטרליה אולי אמור להיות קריר כעת.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כדאי מאוד לקרוא את הכתבה כולה לפני שאתם מגיבים.
האיש שהתלונן על המיניקה, נענה על ידי בעלת בית הקפה. היא הבהירה לו שהמקום ידידותי לתינוקות ולמיניקות, שהיא לא הולכת להגיד לאף אחת להתכסות, והציעה לו לשבת בפנים, שם היה שפע של מקום ושם יוכל לשבת בלי להיות מוטרד מהמראה.
אחרי זה, הוא הלך והעיר למיניקה, שמאוד נלחצה מהענין.
אז בעלת הקפה ארזה לו את הקפה בכוס טייקאווי וביקשה ממנו לעזוב את המקום.

לגבי כל העניין הדתי והצניעותי:
צריך להבין, שהדרישה להניק בצנעה איננה מאפיין של חברה דתית או מסורתית, אלא מאפיין של חברה מבוססת-תמ"ל

גם בחברות דתיות מאוד, מסורתיות מאוד, נוקשות מאוד מבחינת קוד הלבוש שלהן, אם הן מבוססות-הנקה, אז הנקה היתה מחוץ לדרישה להתכסות.
היא נחשבה אירוע אחר, בקטגוריה אחרת, ונשים מכוסות מכף רגל ועד ראש היו חולצות שד ומיניקות חופשי בלי לחשוב על זה פעמיים, וגברים היו כל כך רגילים לזה שהם אפילו לא היו שמים לב. זה פשוט לא נרשם אצלם בתודעה.

רק עם התבסס התמ"ל, פתאום הנקה נהייתה עניין של "צניעות".

וזה מובן, אבל פסול. ומשהו שאל לנו להיכנע לו.
אפשר להרגיל גברים מחדש לסנן את האשה המיניקה ממערכת העצבים שלהם, ולא לשים לב לזה בכלל. זה ייקח זמן, איזה שניים-שלושה דורות, אבל זה בהחלט אפשרי.

יעל,
למה זה לא לגיטימי שגבר לא מעוניין לראות איברים חשופים ברחוב, אלא רק את אשתו?
בימינו, גבר רואה טונות של איברים חשופים ברחוב.
ועובדה שרוב הגברים פשוט ממשיכים ללכת, ומקסימום מסתכלים לצד השני או מרכינים את הראש.
לא כותבים בעתון על גברים שניגשים לנערות ונשים צעירות עם גופיות חושפניות ומבקשים מהם להתלבש צנוע. הם משלימים עם זה שקוד הלבוש שלהן שונה ממה שהם, הגברים, היו רוצים.
אבל לאשה מיניקה, שחושפת שד לצורך הפעולה הכי פונקציונלית ונדרשת בעולם, מותר לגשת ולהעיר?
מוזר מאוד.

לגבי ההשלכה של הערות כאלה על הנשים מיניקות:
א. נשים רבות לא יכולות להניק כהלכה כשהן מכוסות - זה מפריע להן להחזיק את התינוק בתנוחה הנכונה ולוודא אחיזה נכונה, ויכול להיגמר בסדקים וכאבים.
ב. תינוקות רבים נלחמים בכיסוי, שונאים אותו, ולא יינקו אתו.
ג. אמהות לתינוקות זקוקות נואשות לתמיכה חברתית, ולתחושה שהן חלק מהקהילה שלהן. נשים רבות מרגישות מבודדות בבית, ומשתגעות מהשהייה לבד עם תינוק בין ארבעה קירות. הן חייבות את היכולת לצאת החוצה, לשהות זמן רב במקומות ציבוריים, עם או בלי חברה אישית - ועל כן להניק בפומבי.
ד. אמהות מיניקות רבות זקוקות לתמיכה וללגיטימציה חברתית כדי להמשיך להניק לאורך זמן. זוהי עובדה: אם החברה שסביבך לא תומכת בהנקה - ודרישה או אפילו בקשה מנומסת להתכסות איננה תומכת בהנקה, מהסיבות שלעיל - אז הרבה נשים יניקו פחות זמן, ויעברו לתמ"ל הרבה יותר מהר. על כל ההשלכות השליליות שיש לצעד כזה על הנשים עצמן, התינוקות שלהן, וכלל החברה (את זו שתשלמי מיסים גבוהים יותר כדי לממן מערכת בריאות עמוסה יותר באנשים שהיו חולים הרבה פחות אילו ינקו והיניקו)

<מרגיעון: החסרונות הם היתרונות. אי הנוחות הזמנית שבהסתגלות למראה של אשה מיניקה, תשתלם מאוד לגברים בטווח הארוך>
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זהו, שאיסור על חשיפת שד בציבור לצורך הנקה איננו חלק ממוסר בסיסי אנושי, אלא תופעה חדשה ומודרנית מאוד, תוצאת לוואי של שימוש-יתר בתמ"ל.

התחשבות בזולת? בהחלט. אני חושבת שאשה המיניקה בציבור, בצניעות או בחשיפה מלאה או חלקית, עושה שירות ציבורי יוצא מן הכלל, ומתחשבת מאוד בצרכים של כל הילדים, הילדות, הנוער והנשים הצעירות העוברות לידה וזוכות ללימוד על הנקה בחינם. בזכותה ובזכות מה שהיא מדגימה, ההנקה שלהן או של בנות זוגם תהיה קלה ומוצלחת יותר.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

שורה תחתונה: אנא הפיצו את הכתבה ברבים, ושלחו עותק ממנה לבתי העסק החביבים עליכם. הם עשויים לקבל השראה :-)
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

צריך להבין איך נשים מיניקות מרגישות כשמעירים להן: הן מרגישות מותקפות. הן נלחצות. הן מרגישות לא רצויות. הן מרגישות כאילו הן לא בסדר שהן מעזות להניק בכלל. כאילו הנקה איננה לגיטימית. מעטות הנשים שחושפות את עצמן "בהתנדבות" יותר ממה שנחוץ באופן פונקציונלי כדי להניק בהצלחה. זה מקשה עליהם להניק בפעם הבאה, גם בסיטואציה ידידותית יותר. בפעם הבאה, הן עלולות לדחות את ההנקה עד שהתינוק שלהן יהיה ממש רעב ומעוצבן וצורח, ואז הן עלולות לחוות קושי להניק, כי תינוק צורח מתחבר פחות טוב ויונק פחות טוב מהשד.

כלומר, המחיר שבהערות תמימות ו"מתחשבות" למיניקה ולתינוק עלול להיות גבוה מאוד, גבוה יותר ממה שרוב האנשים משערים.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

ולכן בעלת בית הקפה הגדירה את ההתנהגות של האיש הזה כהצקה והטרדה. Bullying.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שליחה על ידי פלוני* »

בעלת בית הקפה התנהגה בדיוק כמו הגבר. הוא הרשה לעצמו להעיר למישהי מה שבהחלט לא עניינו, ובעלת בית הקפה סלקה אותו בבחינת חינכה אותו, שזה בטח לא תפקידה.
צקצוקי הלשון והשמחה על כך שבעלת בית הקפה ניצחה, גם הם אותה התנהגות בדיוק.

הרי לכם - עשה לחברך בדיוק מה ששנוא עליך ואז תהיה שמח. גם תהיה צודק וגם תוכל לשמוח לאיד.
יעל_אחרת*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2010, 09:34

שליחה על ידי יעל_אחרת* »

הוא הרשה לעצמו להעיר למישהי מה שבהחלט לא עניינו, ובעלת בית הקפה סלקה אותו בבחינת חינכה אותו, שזה בטח לא תפקידה
אני לא חושבת שהיא ניסתה לחנך אותו כמו פשוט להגן על ולתמוך במיניקה וביונק, ובאפשרות של מיניקות-יונקים אחרים לינוק ולהיניק בבית הקפה שלה.
פלונית_לדיון_זה*
הצטרפות: 01 יוני 2015, 09:49

שליחה על ידי פלונית_לדיון_זה* »

יש לי בית קפה. אני ושכמותי מניקות שם, בלי אבזרים מיוחדים (עניין של מיומנות. ועדיין אולי לפעמים הציץ לו הציץ).
בית הקפה הזה הוא בעיר הקודש. יושבים שם חרדים יראי שמיים ונשים ותינוקות ופעוטות ועוד ועוד.

ואף אחד לא מעיר. אפילו מבט לא מסיטים, ובדרך כלל לא יודעים אפילו שאני מניקה (נניח אם זה קורה במנשא).
בדיוק כיוון שזה בשגרה, וכיוון שלפחות 50% מהדיונים שלי ושל חברותיי על לידות בית, הנקות, ופשפושים מתרחשות שם, במרחב הציבורי הדחוס הזה (אין שם 20 מ"ר)

ואני, כבעלת בית קפה, שהוא ציבורי-אך -פרטי שלי באיזה אופן, בהחלט הייתי אומרת באדיבות תקיפה לפלוני לצאת החוצה במשך ההנקה אם קשה לו/ להיכנס פנימה. אני בהחלט מתערבת כשמתקיפים את האורחים והחברים שלי. לא מזמן לקוח בעט קלות בכלבה שעמדה ליד הכניסה. ועובדת העירה לו. בצורה נעימה. הוא בחר ללכת.

כולנו חופשיים
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

שליחה על ידי אישה_במסע* »

_ברור. העניין הוא שבמקרה הזה אני צריכה לבחור בין להתיחס למצוקה של גבר, לבין תינוק.
אני בוחרת בתינוק. זה עד כדי כך פשוט._

<אני לא מיניקה עדיין, פשוט חושבת שהגבר יכול להתחשב, התינוק/ת - לא>
פלוני_אלמונית*

איזה יופי שיש לך בית קפה ואת עובדת בו עם תינוק יונק!
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שליחה על ידי פלוני* »

אני לא חושבת שהיא ניסתה לחנך אותו כמו פשוט להגן על ולתמוך במיניקה וביונק, ובאפשרות של מיניקות-יונקים אחרים לינוק ולהיניק בבית הקפה שלה.
היא יכולה היתה להעיר לו שבבית הקפה הזה אם הוא מעוניין לשתות קפה יהיה עליו להתחשב באשה מיניקה במקום לזרוק אותו.
אני בעד ההנקה אני בעצמי מיניקה בציבור - אבל אני מרגישה כאן "שמחה לאיד", וזה מפריע לי כי זה לא בא ממקום טוב.
כדאי אולי אפילו לעשות שלט - מקום זה מעודד הנקה - עם איזה ציור כזה שרואים אשה מהמאה אני לא יודעת איזה ומיניקה... ואז אם איזה גבר מתבכיין אפשר להפנות אותו לשלט.
אבל לזרוק אותו? מה השגנו בזה? שאנחנו מרגישות צודקות או מנצחות.
סתם הצעה. לא חייבים לקבל
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובעלת בית הקפה סלקה אותו בבחינת חינכה אותו, שזה בטח לא תפקידה
בטח שתפקידה. ממש כמו שתפקידה להעיר ללקוח שמעשן באיזור ללא עישון, או כל הפרעה והטרדה אחרת ללקוחות בית הקפה שלה.

תמרוש רוש |Y||Y| |Y| (הרגשתי רגשי אשמה שאני לא מפנה זמן לכתוב והנה פטרת אותי (-: )
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

היא יכולה היתה להעיר לו שבבית הקפה הזה אם הוא מעוניין לשתות קפה יהיה עליו להתחשב באשה מיניקה במקום לזרוק אותו.
לא קראת את הכתבה.
זה מה שהיא עשתה, ואז, במקום להתיישב בנימוס במקום רחוק מהמיניקה, שהוצע לו, הוא ניגש ללקוחה המיניקה והטריד אותה!
זו כבר התנהגות מאיימת (באוסטרליה זה נחשב בריונות, להטריד ככה אשה), ולכן סילקה אותו.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

בעלת בית הקפה סלקה אותו בבחינת חינכה אותו, שזה בטח לא תפקידה.
אם זה חינוך בעינייך...
לסלק לקוח שמטריד לקוחה אחרת לא נראה לי כמו חינוך בכלל. זו פעולה שמונעת את המשך הפגיעה.
הרי לפעמים נכנסים לבתי קפה קבצנים ובעלי בית הקפה מסלקים אותם בעדינות (או שלא) כי לדעתם זה מטריד את הלקוחות.
גם זה חינוך?
בעיניי לא.

זו פעולת מנע או ענישה, תלוי במקרה. ושום ענישה היא לא חינוך. אף אחד לא נהיה יותר מחונך בגלל שהענישו אותו.

בכלל, מותר להגן על עצמנו. לא כל תוקפנות כלפי האחר או הרחקה שלו היא פעולה שקשורה בכלל לחינוך או אפילו לרצון לחנך.
שיהיה האחר מגעיל או קרציה ככל שבא לו, רק לא בתוך הפרצוף שלי, בבקשה. לא קשור לחינוך.
לפעמים החוק שומר עלינו, או אחרים בעלי עניין, ולפעמים, רחמנא ליצלן, אנחנו שומרים על עצמנו.
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

שליחה על ידי אישה_במסע* »

צילי

לא פעולת מנע אלא הגנה עצמית. או במקרה הנ"ל, הגנה על הלקוחה. כלומר, לא פעולה שנועדה למנוע עוד ארסיביות בעתיד, אל אפעולה שנועדה להגן מפני אגרסיביות עכשיו.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

וזה בדיוק מה שהיא עשתה.
אחרי שהוא שמע את זה, ועדיין הלך והעיר לאשה, רק אז היא ביקשה ממנו ללכת.

אני מרגישה כאן "שמחה לאיד", וזה מפריע לי כי זה לא בא ממקום טוב.
אם כבר, אז זה צער לאיד.
הוא היה מספיק עקשן או טיפש כדי להמשיך להתעקש על חובת האשה להתכסות, אחרי שבעלת המקום הבהירה לו מהם כללי ההתנהגות. הוא קיבל מענה מאוד ברור בדבר הנורמות של המקום, והאפשרויות שיש ל ובמסגרת הנורמות האלה (לשבת במקום אחר, מרוחק ממנה), אין לו תירוצים של "לא ידעתי לא אמרו לי", ובכל זאת הוא התעקש על "זכותו" להטריד את האשה.
אז - ורק אז - הוא התבקש לצאת החוצה.
מה הוא למד מזה? אולי הרבה מאוד, אולי שום-כלום. אבל האשה ההיא, וגם מיניקות אחרות, קיבלו מזה המון המון.

אז מה שאני מרגישה זה שמחה גדולה לטובת האשה ההיא וכל שאר הנשים שיאכלסו את הבית קפה, וכל שאר הנשים שישמעו את הסיפור הזה וירגישו מחוזקות ונתמכות ומוגנות בשעתן הפגיעה והרגישה ביותר, וצער לאידו, שהוא הכניס את עצמו במו ידיו לפינת "המפסיד".
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

שליחה על ידי מיכל* »

א -
_נכון. והיהדות לא מדברת על כיסוי בהנקה.
מכירה פסוק שמספר על שרה, רבקה, רחל ולאה שהתכסו בהנקה?
משהו במשנה על נשות התנאים שהתכסו? משהו בגמרא על נשות האמוראים שהתכסו?
כיסוי הנקה זו המצאה חדשה._
גם לא מכירה פסוקים שמדברים על פישפושים, למרות שבטח לא היו אז טיטולים.
התנ"ך אינו ספר היסטוריה. או ספר הדרכה לתינוקות. יכול להיות שכיסוי בהנקה זו המצאה חדשה, יכול להיות שלא, בכל מקרה זה שאין פסוק לא אומר כלום.
בתנ"ך יש קפיצות של 30-40 שנה בחצאי פסוקים מה זה מוכיח?

ב-
_יש לי בית קפה. אני ושכמותי מניקות שם, בלי אבזרים מיוחדים (עניין של מיומנות. ועדיין אולי לפעמים הציץ לו הציץ).
בית הקפה הזה הוא בעיר הקודש. יושבים שם חרדים יראי שמיים ונשים ותינוקות ופעוטות ועוד ועוד._
בא לי לבקר בבית הקפה הזה - איפה הוא ומה שמו? ותודה לך שיש כזה דבר.

אנו כותבים כאן בשנת 2015 , בשנות ה 70 נראה לי התחילה החזרה להנקה - נכון? או התחילה פעילות של ליגת לה לה צ'ה, האם מאז ועד היום עדיין נשים מרגישות שלא בנח להיניק?
האם מישהי יכולה להגיד באיזה שנים נהיה יותר מקובל להאכיל מבקבוקים?
(אמא שלי היתה מהפכנית/קיצונית ונגעלה מבקבוקים והתעקשה להיניק את כל ילדיה עד גיל 18-24 חודשים=בדר"כ עד ההריון הבא, בהצלחה מרובה) זה היה בשנות ה 70-80, לכן אני גדלתי לתוך מציאות שמובן מאליו שאשה מיניקה ורק מישהי טיפשה/דפוקה/לא מבינה מהחיים שלה/לא אימהית רק מישהי כזאת לא מיניקה את ילדיה, בעיניי זה היה חריג וביזבוז אדיר של משאבים טבעיים.
פלוני_אלמונית*

לא רוצה לפרסם אותו...באג׳נדה שלי שכל מקום יאפשר הנקה וסובלנות
בנחלאות. יש מדבקת תמיכה בהנקה על הדלת

רוצה להצית את הדיון ולספר שהיום העירו לי בטיפת חלב "אמא, יש פינת הנקה..." אחות טיפת חלב!
עניתי לה שזה לא במקום ובטח לא בטיפת חלב. היא התקפלה, וטענה שרק רצתה לעזור כי נראה שלא הסתדרתי
(מניקה כבר שנים. וכיסיתי בחיתול בד!)
עניתי לה שאותי זה "רק"מקומם,אבל לאמא טרייה זה מעביר מסר שגוי כי נשים יכולות להניק בכל מקום
בכוונה הנקתי שם ולא במחשכים. עקב הדיון
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

מתפקדת גם כאן. דתיה, מכוסת ראש, מניקה בכל מקום בלי כיסוי מיוחד, אצל הילדים שלי הכיסוי עשוי לחשוף יותר מ להסתיר כי הם יאבקו בו. לרוב החולצה ממילא מסתירה את מה שלא בפה היונק.
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

שליחה על ידי ליאת* »

לקח לי כחמישה חודשים עד שהצלחתי להניק את בתי הבכורה. אבל בסוף הצלחתי ושתינו הרווחנו שנתיים של הנקה על כל יתרונותיה הגופניים והנפשיים לשני הצדדים.
אין לי ספק שאם נשים היו מיניקות בציבור ולא מסתתרות בחדרי הנקה או בבית בתי ואני לא הינו עוברות את אותם חמשת חודשי הסיוט הארוכים האלו.
בבקשה עזרו להנכיח הנקה בציבור. אל תסתתרו. כשאתן מניקות בציבור חוץ מזה שאתן מרגילות את עין הציבור במראה הבריא הזה ולאט לאט מוציאות אותו מטווח המראות המיניים לטווח המראות של חיי היומיום )וככל שיותר נשים יעשו זאת זה יקרה מהר יותר( , אתן מלמדות באופן פעיל אמהות בהווה ובעתיד להניק.
תודה לכן
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

שליחה על ידי מיכל* »

אני כבר לא מניקה, ילדי גדולים, וינקו עד גיל שנתיים וכמעט 3. עכשיו הם כבר בחטיבת ביניים. אנחנו גרים בירושלים, וינקנו בכל מקום בו רצינו, גנים ציבוריים, ספסלי רחוב, תמיד בלי כיסוי. אני הרגשתי שכיסוי מושך יותר תשומת לב מאשר לשבת עם הילד עלי ולהרים מעט את החולצה או לפתוח כמה כפתורים עליונים.
מעולם לא העירו לי.
אני מתגעתעת מאוד להנקה, יותר מאשר לכל דבר אחר בתקופת הינקות של הילדים, ומצטערת שלא יכולה לתרום לעניין ולהניק עוד ועוד ברחובות העיר.
פלוני_אלמונית*

פעולת הנקה היא איננה מינית.
מי שרואה יותר מזה בהנקה או בחשיפת שד להנקה, טוב שיפתח מיניות בוגרת יותר.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

שליחה על ידי אפרת* »

סיפור:
לפני 23 שנים נדמה לי, היה מבצע העליה הגדול של יהודי אטיופיה לארץ. בתחילה רבים מהם גרו באופן זמני בבתי מלון. אני התנדבתי במלון כזה בירושלים, הייתי בחדר האוכל ביום השלישי להגעתם ארצה. כל הנשים המניקות התיישבו ליד שולחנות האוכל, ומיד התחילו להניק (לא לפי בקשת התינוק, אלא התינוק אוכל ביחד עם כל המשפחה!). הנשים האלו שהגיעו מתרבות מאוד שונה מזו הישראלית (למשל, כשהצביעו לכיוון מסויים הם לא הבינו את משמעות האצבע המורה לאותו כיוון) הבינו מיד את הבעות הפנים המופתעות שראו מצד הישראלים, ומיד כיסו את עצמן.
נדמה לי שזה אחד הדברים הראשונים שהן למדו כאן בארץ.
אני הייתי אז אחרי צבא, רחוקה מאוד מאמהות והנקה, לא באופנית בכלל, והחווייה הזו היתה מאוד חזקה. גם עכשיו קשה לי לומר מה היה כ"כ חזק - הבעות הפנים של הישראלים, ההבנה המהירה כ"כ של האמהות, הפשטות של קבלת השינוי מצידן, היכולת שלי לראות את כל זה...... לא יודעת, רק יודעת שזה "תפס" אותי חזק.
דפנה*

שליחה על ידי דפנה* »

_התנ"ך אינו ספר היסטוריה. או ספר הדרכה לתינוקות. יכול להיות שכיסוי בהנקה זו המצאה חדשה, יכול להיות שלא, בכל מקרה זה שאין פסוק לא אומר כלום.
בתנ"ך יש קפיצות של 30-40 שנה בחצאי פסוקים מה זה מוכיח?{{}}_
התגובה שלי כוונה לכותבת שצידדה בכיסוי בשם היהדות. אם היא טוענת שזו עמדת היהדות - חובת ההוכחה עליה. שתראה מאיזה מקום בטקסטים המכוננים של היהדות היא לוקחת את הדרישה הזאת.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הבינו מיד את הבעות הפנים המופתעות שראו מצד הישראלים, ומיד כיסו את עצמן
מזעזע. כמה קל להרוס S-:
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”