דיני עבודה

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

דיני עבודה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

טוב, סוף סוף אני פותחת את הדף הזה שרציתי כבר המון זמן לפתוח.
יש הרבה חומר שהצטבר אצלי בנושא בעקבות שאלות ששאלתי כאן באתר בכמה הזדמנויות, ומדברים שביררתי בעצמי - וברצוני להעביר אותו לכאן בצורה מסודרת בהמשך. (פשוט עדיין לא הגעתי לזה)

בינתיים אתחיל משאלות שעומדות לי כרגע על הפרק...
אשמח אם תוכלו לעזור.

והמחכימון הכל כך מתאים כאן: 'אתה מלמד הכי טוב את מה שאתה הכי צריך ללמוד בעצמך'. כן - תוך כדי שאני שואלת, אני כבר צוברת ידע ואז מעבירה אותו חזרה לכאן... וגם אחרים לומדים בזכות השאלות שלי... וזה נחמד איך שזה מתגלגל.
בזכות זה עוד יהיה כאן חומר מסודר בדף (בתקווה שאעשה את זה בקרוב :-)).

אז תודה לכל מי שעוזר.

{@
אהבת_עולם*

דיני עבודה

אז ככה
שאלות על 'חוזה עבודה':
  • בחוזה כתוב: 'אי עמידה בתנאי החוזה מצד המטפלת או מצד המעסיקים, כפי שמופיעים בחוזה זה, הינה עילה לפיטורין או התפטרות (בהתאמה) מיידיים וללא הודעה מוקדמת'.
האם אכן מותר לפי החוק לפטר ללא התראה מוקדמת במקרה של אי עמידה בחוזה?
(כי ידוע לי שהחוק מחייב הודעה מוקדמת, לפי שיטת חישוב מסוימת של ימים לכל חודש עבודה. האם יש מצבים שאפשר בכל זאת לפטר בלי להודיע?)
  • נדמה לי שבנוסף לימי חג יש משהו בחוק או משהו ש-מקובל בנוגע לפורים/תשעה באב (נדמה לי שאלו ימים שנתונים לבחירה כימי חופש? אולי אני טועה).
מישהו יודע מה החוק או מה מקובל בנושא הזה?
  • כתוב בחוזה שבחול המועד לא אעבוד וינוכה לי חצי מהשכר לאותם ימים. האם יכולים לאלץ אותי לא לעבוד בימים מסוימים ולנכות לי מהשכר?
  • כתוב בחוזה שעליי לתת התראה של 21 יום לפני לקיחת חופשה. האם אני חייבת? האם זה כך לפי החוק?
  • בחוזה כתוב: 'למעסיקים שמורה הזכות להוציא את המטפלת לחופשה כפויה בלבד שניתנה התראה מראש של לפחות 21 יום. שעות אלה ינוכו משכר המטפלת'.
האם אכן יכולים להוציא אותי לחופשה כפויה מבלי לשלם לי על כך???!!!! האם זה מעוגן בחוק?
  • בחוזה כתוב: 'באם תקופת ההעסקה תהיה קטנה משנה לא יחולו דיני פיצויי פיטורין למטפלת. והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה, המעסיק ישלם למטפלת בסיום ההעסקה דמי פיטורין'
ידוע לי שפיצויים משלמים משנה ומעלה, נכון? לכן הניסוח של 'והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה' מטריד אותי.
האם הנכון הוא לנסח: 'והיה ותתמשך תקופת העבודה שנה ומעלה, המעסיק ישלם...'?
  • כתוב בחוזה: 'דמי הבראה יחסיים שיחושבו על בסיס של חמישה ימי הבראה לשנה' - האם ככה באמת מחשבים דמי הבראה לפי החוק? חמישה ימים לשנה?
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

דיני עבודה

שליחה על ידי צל_הימים* »

אמנם אני לא יודע כרגע לענות לשאלותיך, אך גם אני חושב שדף בנושא דיני עבודה הוא חשוב מאוד, ויש הרבה ערפל לפזר בשדה זה. ואכן, גם אני רציתי מזמן לפתוח דיון כזה. בחיפוש באינטרנט יעלו כמה אתרים ומסמכים בנדון, אך יש צורך לארגן, לדון בהם וללבן אותם, ואכן להתאים למצבים שונים בהם אנו נתקלים ביומיום. ההתרשמות הכללית שלי מרשמי החיים היא שרובנו סופגים הפרה די גסה של דיני העבודה, שמערכת היחסים בין מעסיקים לעובדיהם אינה סימטרית.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

דיני עבודה

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

שבחול המועד לא אעבוד וינוכה לי חצי מהשכר לאותם ימים. האם יכולים לאלץ אותי
לא בדקתי את החוק, אבל אני יודעת שזה מקובל במקומות עבודה.
(פעם אחת, אחרי שקרעתי את ה.. כל חול המועד ואז ניקו לי חצי מהשכר לימים האלה, ממש התרגזתי ונדנדתי ונלחמתי וקיבלתי חזרה.)
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

דיני עבודה

שליחה על ידי תמרי* »

הי, ראשית, יש את האתר הזה: פורטל עובדים ויש עוד אתר שיש לי במועדפים בבית. אנסה לקשר אותו לכאן בהמשך...
שנית, בקשר לשאלות הספציפיות, זה קצת מוזר. יש כמה ציטוטים שנשמעים דרקוניים ממש, ויש כמה שנשמעים כאילו את מצפה לתנאי עבודה של הדגים השמנים בהסתדרות הכללית...

_1. בחוזה כתוב: 'אי עמידה בתנאי החוזה מצד המטפלת או מצד המעסיקים, כפי שמופיעים בחוזה זה, הינה עילה לפיטורין או התפטרות (בהתאמה) מיידיים וללא הודעה מוקדמת'.
האם אכן מותר לפי החוק לפטר ללא התראה מוקדמת במקרה של אי עמידה בחוזה?_ לכאורה לא, אבל כדאי לבדוק אם יש משהו שמוגדר כ "הפרה יסודית של החוזה", שלמעשה מאפשרת ביטולו. זה כבר עניין למישהו יותר מקצועי ממני. בכל מקרה, לענייני הודעה מוקדמת, ראי בפורטל עובדים הנ"ל.
_2. נדמה לי שבנוסף לימי חג יש משהו בחוק או משהו ש-מקובל בנוגע לפורים/תשעה באב (נדמה לי שאלו ימים שנתונים לבחירה כימי חופש? אולי אני טועה).
מישהו יודע מה החוק או מה מקובל בנושא הזה?_ החוק לא אומר כלום על ימים אלה. בסקטור הציבורי (נדמה לי שבינתיים את ואני לא כלולות בו) נהוג להגדירם כימי בחירה.
3. כתוב בחוזה שבחול המועד לא אעבוד וינוכה לי חצי מהשכר לאותם ימים. האם יכולים לאלץ אותי לא לעבוד בימים מסוימים ולנכות לי מהשכר? למרבה הצער כן. תשמחי - מצבך שפיר משלי: אצלנו (=שוק עבדי ההייטק) לא עובדים בחוה"מ ומנוכה שכר על יום חופש מלא.
4. כתוב בחוזה שעליי לתת התראה של 21 יום לפני לקיחת חופשה. האם אני חייבת? האם זה כך לפי החוק? תנסי לסייג את זה. בכל מקרה, 3 שבועות מראש להודיע על חופשה (לא חופשת-מחלה, כמובן ) זה לא כ"כ נורא, לדעתי.
_5. בחוזה כתוב: 'למעסיקים שמורה הזכות להוציא את המטפלת לחופשה כפויה בלבד שניתנה התראה מראש של לפחות 21 יום. שעות אלה ינוכו משכר המטפלת'.
האם אכן יכולים להוציא אותי לחופשה כפויה מבלי לשלם לי על כך???!!!! האם זה מעוגן בחוק?_ מטרת הסעיף הזה קצת תמוהה בעיני, אבל בכל מקרה, חופשה כפוייה (ע"ע "חופשה כפוייה בחוה"מ") צריכה לרדת מימי החופש שלך, ורק אם ניצלת את כולם - לנכות מהשכר. זה נראה לי סעיף קצת ערמומי.
_6. בחוזה כתוב: 'באם תקופת ההעסקה תהיה קטנה משנה לא יחולו דיני פיצויי פיטורין למטפלת. והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה, המעסיק ישלם למטפלת בסיום ההעסקה דמי פיטורין'
ידוע לי שפיצויים משלמים משנה ומעלה, נכון? לכן הניסוח של 'והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה' מטריד אותי.
האם הנכון הוא לנסח: 'והיה ותתמשך תקופת העבודה שנה ומעלה, המעסיק ישלם...'? _ בכל מקרה לפי החוק הם חייבים לשלם פיטורין מעל 11 חודש (ולא מעל שנה). ראי את זה
7. כתוב בחוזה: 'דמי הבראה יחסיים שיחושבו על בסיס של חמישה ימי הבראה לשנה' - האם ככה באמת מחשבים דמי הבראה לפי החוק? חמישה ימים לשנה? יש טבלה, ואכן בסקטור הפרטי, בשנה הראשונה זה חמישה ימים. ראי באתר

אצלנו במתנ"ס יש ייעוץ משפטי חינם ע"י סטודנטים למשפטים. לאור חלק מהמשפטים שציטטת פה, הייתי מציעה לך לחפש משהו דומה בעירייה הקרובה למקום מגורייך.
בהצלחה רבה!
פרח_הלימון*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*

דיני עבודה

שליחה על ידי פרח_הלימון* »

אהבת..יקרה :-)
אני תמיד נעזרת באתר הזה
זה פורום עורכי דין והם עונים די מהר,לפעמים אפילו באותו יום.
בהצלחה
....*
הצטרפות: 31 ינואר 2006, 15:19
דף אישי: הדף האישי של ....*

דיני עבודה

שליחה על ידי ....* »

ובאתר של ביטוח לאומי גם תמצאי תשובות לרבות מהשאלות.

גם לגבי חופשה, פיצויים, חוה"מ וחופשות - כתוב שם מה אומר החוק היבש.

ולמיטב ידיעתי החוזה נשמע הגיוני.
אפשר להגדיר מה נחשב הפרה יסודית של החוזה שיכולה להוות עילה לפיטורים/התטרות מיידית.
אבל בגדול זה אכן סעכיף קיים בחוזים מסויימים [למשל אם מטפלת גונבת ממך כסף את יכולה לפםטר אותה מיידית בלי שום פיצויים והתראה וכד']

לגבי ימי בחירה - לא חושבת שבמגזר הפרטי יש משהו כזה.
כן אפשר לסכם מראש על ימים בהם את עובדת וימים בהם לא - למשל מה קורה בערבי חג? חוה"מ? יום הזיכרון?

לגבי חוה"מ - כן- הם רשאים להגדיר זאת כחופש כפוי - יפה שהם מוכנים לשלם לך על זה חצי יום.
לגבי חופשה כפויה - שוב - כנ"ל - הם בהחלט זכאים לעשות את זה [כמו חופשה מרוכזת במקומות עבודה] וכן - אחרי שסיימת את ימי החופש הם רשאים להוריד לך את זה מהשכר - אם כי אני לא בטוחה שמותר להם להוציא אותך לחופשה כפויה מעבר לימי החופש שלך - כלומר אם גם חוה"מצ למשל מוגדר כחופשה ואח"כ הם מחליטים לנסוע לעוד שבועיים חופש - צריך לבדוק מה קורה במקרה כזה..
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

דיני עבודה

שליחה על ידי באופן_לייט* »

אי אפשר לכפות לתת / לקבל שירות אישי - מטפלת זה "שירות אישי" אמנם יש לתת הודעה מוקדמת אבל יש מה שנקרא "חלף הודעה מוקדמת" כלומר מפטרים מייד אבל יש לשלם עבור הזמן (לפי המפתח שהתיחסת אליו)

בהמשך אנסה לענות על שאלותיך הנוספות.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

דיני עבודה

שליחה על ידי פלוני* »

ימי חול המועד הם ימי עבודה עפ"י החוק, ולכן אי עבודה בהם ינוכה יום עבודה שלם.
ימי בחירה- הכוונה שניתן לבחור לא לעבוד בפורים או בשתעה באב והמעביד לא יכול לחייב אותך לעבוד ביום זה גם אם אין לזכותך ימי חופש.
חופשה- המעביד יכול לחייב אותך לצאת לחופש ולנכות לך מימי החופש שלך, אם אין לך מספיק ימים לא תקבלי שכר. על היציאה לחופשה הוא צריך להודיע לך מראש.
הבראה- הזכאות להבראה מתקיימת רק לאחר תום שנת העבודה הראשונה, כלומר אם עבדת פחות משנה, אין זכאות כלל להבראה, אם עבדת יותר משנה, יש זכאות יחסית עפ"י תקופת העבודה.[ שנה ראשונהחמישה ימים, שניה-רביעית שישה וכן הלאה]
אהבת_עולם*

דיני עבודה

תודה גדולה על כל התשובות. זה מאו-ד עוזר.

עדיין לא עיינתי בקישורים שנתתם, אם כי התקשרתי לשי"ל וקיבלתי כמה טיפים טובים גם מהם.
  • שאלה שעדיין מאוד מטרידה אותי זה בעניין הסעיף הזה:
'למעסיקים שמורה הזכות להוציא את המטפלת לחופשה כפויה בלבד שניתנה התראה מראש של לפחות 21 יום. שעות אלה ינוכו משכר המטפלת'.*

נניח שמותר להם להוציא אותי לחופשה כפויה - עד כמה ימים?
מה, הם יכולים להודיע לי שהם מוציאים אותי לשבועיים חופשה? לחודש? ליותר מחודש?
עד כמה ימים זה חוקי?
ואם זה חוקי, אולי יש איזו הגבלה מקובלת?
או, האם אתם חושבים שאני יכולה לבקש להגביל את זה בחוזה למספר ימים מסוים? לכמה ימים יהיה הגיוני להגביל?

<איך אני אוכל להרשות לעצמי פתאום חצי חודש לא להרוויח כסף? >:(>
אהבת_עולם*

דיני עבודה

אי אפשר לכפות לתת / לקבל שירות אישי - מטפלת זה "שירות אישי" אמנם יש לתת הודעה מוקדמת אבל יש מה שנקרא "חלף הודעה מוקדמת" כלומר מפטרים מייד אבל יש לשלם עבור הזמן (לפי המפתח שהתיחסת אליו)

באופן לייט, לא הבנתי את מה שכתבת, ולאיזה סעיף התייחסת?
אהבת_עולם*

דיני עבודה

ושאלה נוספת:

בכל מקרה לפי החוק הם חייבים לשלם פיטורין מעל 11 חודש (ולא מעל שנה). ראי את זה

בקישור שתמרי הביאה כתוב:
"לפי סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים, פיטורים סמוך לפני סיום שנת עבודה ראשונה, יראו אותם – אם לא הוכח היפוכו של דבר – כאילו נעשו מתוך כוונה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין [ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים]. נקודת המוצא של בית הדין בנסיבות אלו, היא המעביד מבקש להתחמק ממיצוי זכויותיו של העובד."

מה זה אומר? האם נכון להסיק מכך שאחרי 11 חודש המעביד בכל מקרה חייב פיצויים, או שלא - אבל זה כרוך בפנייה לבית הדין וכו'?
אם המשמעות של החוק היא שאחרי 11 חודש חייבים פיצויים, הרי המעביד יכול לפטר קצת לפני 11 חודש כדי להתחמק. ואז בעצם 'מה הועילו חכמים בתקנתם'?

חוצמזה, כשאני עובדת בתור מטפלת, אולי האמא תמיד יכולה לטעון שהגיע הזמן להכניס את הילד לגן, ולפטר אותי ממש לפני התקופה שזכאית לפיצויים?

אז בקיצור,
  • אחרי כמה זמן חייבים פיצויים? שנה? 11 חודש?
  • איך כדאי לנסח את זה בחוזה?
אהבת_עולם*

דיני עבודה

שאלה על עבודה:
  • אם אני מטפלת בילד ואני קצת חולה. ברמה של יכולה לבוא לעבודה ולעבוד כמו שצריך, אבל יש חשש הדבקה -
נניח שההורים לא רוצים שאגיע בגלל זה - האם הם אמורים לשלם לי בכל מקרה, או שזה אמור ליפול עליי?*

אני חושבת שגם מן ההגיון וגם מן ההגינות - שזו תהיה החלטה שלהם, ובאחריות הכספית שלהם.
כלומר, אם אני מרגישה מספיק טוב כדי לעבוד, כך שלכל עבודה אחרת (נגיד במשרד) כן הייתי הולכת - אז חשש ההדבקה לילד לא אמור ליפול עליי ולרדת מהמשכורת שלי.

בעבודה הקודמת סיכמנו שאגיד להם אם אני קצת חולה, ואם הם יחליטו שלא אבוא - זה לא יירד לי מהמשכורת.
ועכשיו יש לי דיון על זה עם מעסיקה פונטציאלית, שחושבת שבמצב מדבק אני לא צריכה לבוא וזה ייחשב לי כמו יום מחלה רגיל. זה נראה לי לא הגיוני.
מה גם, שאיך אפשר לדעת באיזה שלב בדיוק אני מדבקת ומתי לא? מה, על כל נזלת אני אשב בבית כמה ימים וזה יירד לי מהמשכורת? גם במצב שמבחינתי אני מסוגלת לעבוד?
  1. האם החוק אומר משהו על זה?
  2. מה דעתכם מבחינה הגיונית ומבחינה מוסרית?
שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

דיני עבודה

שליחה על ידי שירי_ג* »

הי אהבת. בקשר לשאלתך בכיכר - אני חושבת שעל מחלה שבגינה קובע משרד הבריאות שלילד אסור להכנס לגן מחשש הדבקה גם מטפלת ראוי שלא תבוא לגן, גם אם מבחינתה היא יכולה לעבוד. מהבחינה המוסרית - ילד שהיא תדביק, הוריו יאלצו להפסיד יום עבודה. אם אני לא טועה נזלת, שיעול והתקררות פשוטה הם ממש לא מחלות שכאלה אבל דלקת עיניים, וירוסי מעיים וקיבה שונים ומחלות חום הם כן. זה נכון לגבי מי שמטפלת בקבוצת ילדים. לגבי מי שמטפלת בילד יחיד באופן פרטי - אם היא מטפלת בו כשהוא חולה ונמצאת במצב של להידבק ממנו, אז נראה לי הגיוני שאם היא קצת חלושס (כלומר לא חולה ברמת הדלקת ריאות/גרון/שפעת שהדבקות בהם היא קשה לילד) אך מרגישה שהיא יכולה לעבוד זה לא הוגן למנוע ממנה. בהצלחה
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

דיני עבודה

שליחה על ידי מצ'רה* »

מה דעתכם מבחינה הגיונית ומבחינה מוסרית?
(בקשר לשאלה על לבוא חולה לעבודה עם ילד)
לדעתי ההחלטה לגבי עבודה עם ילד, בעיני הקריטריון הוא העמדה והתחושה של ההורים - ומי ששומר על הילד צריך לכבד את זה. זה נכון במיוחד אם הנקודה הזו מובהרת מראש לפני קביעת החוזה ביניכם (כתוב או לא כתוב).
מי שמשלם למישהו אחר לשמור על ילדו חייב להרגיש שהימצאות הילד עם אותו מבוגר מיטיבה עימו.
אני לא יודעת בקשר לחוק, אבל מוסרית זה נראה לי ממש ברור: מי שעובד עם אוכלוסיות רגישות מבחינה בריאותית צריך להיות במצב בריאותי טוב בזמן העבודה.

בדיוק אתמול חברה שלי שעובדת כמיילדת סיפרה לי שבמח' יולדות מיילדות מגיעות למשמרת גם כשהן חולות ממש, כי לא נעים להן לטרטר מיילדות אחרות בשביל החלפות. P-: זה אומר שתינוקות נולדים לזרועות אישה שבאותו זמן יש לה שפעת, הצטננות, או שילשול.
בעיני מייצג סדר עדיפויות מעוותצ ולא מוסרי. אני לא אומרת שזהאותו דבר במקרה שתארת, כי לא מדובר בילוד אלא בילד גדול יותר - אבל עקרונית, הבריאת שלך וההשתמעויות הכלכליות שלך היא בעיה שלך, ובהחלט לא של המעסיק (בטח שלא אם הוא חדש ועוד לא נוצרה מחויבות).

כך לדעתי.
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

דיני עבודה

שליחה על ידי תמרי* »

הי, באתי לתרום את השנקל שלי, כאמא עובדת לשלושה ילדים :-)
לדעתי מבחינת החוק לא נאמר דבר לגבי הגעה לעבודה כשחולים (אולי המחוקק יצא מנקודת הנחה שמי שחולה בכל מקרה לא יגיע כי לא ירגיש טוב).
מבחינת החוק מגיעים לך ימי מחלה. היום הראשון הוא אמנם על חשבונך, אבל הימים שאחריו כבר לא (יש אחוז שהולך וגדל עד 100% מתשלום ליום עבודה.המידע הזה בטח קיים ברשת).
מבחינה הגיונית ומוסרית, לא נראה לי הוגן לבוא ולהדביק את הילד. מה אשמתו? ואשמת משפחתו? הרי גם ככה הם תופסים וירוסים מפה ומשם.
מחשבה נוספת: מה אם הילד חולה ואת נדבקת ממנו? האם זה נחשב סיכון מקצועי? האם במקרה כזה גם היום הראשון כולו על חשבונך?
(אין לי מושג, אולי כדאי לשאול את מי שעובד(ת) במקצוע טיפולי).
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

דיני עבודה

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

שחושבת שבמצב מדבק אני לא צריכה לבוא וזה ייחשב לי כמו יום מחלה רגיל. זה נראה לי לא הגיוני.

אולי ללבוש מסיכה ואפילו כפפות?...
אהבת_עולם*

דיני עבודה

תודה על התשובות.

מבחינת החוק מגיעים לך ימי מחלה. היום הראשון הוא אמנם על חשבונך, אבל הימים שאחריו כבר לא

החוק אומר ביום הראשון על חשבוני, השני והשלישי אני מקבלת 35% (שזה כלום), מהרביעי והלאה - 75% (גם לא מלבב).
במחלות כאלה בד"כ זה רק יום אחד או נניח עד 3 ימים. ככה שההפסד מבחינתי הוא גדול.

מבחינה הגיונית ומוסרית, לא נראה לי הוגן לבוא ולהדביק את הילד. מה אשמתו? ואשמת משפחתו?

לא אמרתי שהגיוני להדביק את הילד.
אלא שבמקרה כזה שמבחינת שיקול דעתם זה מסוכן לילד - שכן ישלמו לי את הימים. כי זה לא שאני לא יכולה לעבוד. אני כן יכולה. לעבודה במשרד כן הייתי הולכת.
נכון שזה עולה להם כסף. אבל הי, גם אני מתפרנסת כאן.

חוצמזה, כפי שהזכרתי, איך אפשר לדעת איזו מחלה מדבקת ואיזו לא, ובאיזה שלב היא מדבקת ומתי היא כבר לא מדבקת.
אז האם ליתר ביטחון אני אמורה לא לבוא כל פעם שיש לי אפצ'י, ולהפסיד כסף?

בעבודה הקודמת ההורים הסכימו שאני אומר להם אם אני מרגישה לא טוב (ועדיין רוצה להגיע), והם יחליטו אם אבוא או לא. ואם יחליטו שלא - הם ישלמו לי.
אבל הם אמרו מראש שהם לא לחוצים בעניין. לא חושבים שצריך לבודד את הילדים.
בסוף יצא שעל דברים קטנים לא הרגשתי צורך להגיד. ופעם אחת כשהיה קצת יותר - שאלתי אותם, והם אמרו שאני יכולה לבוא.
יכול להיות אפילו שכמה פעמים אני בעצמי נדבקתי מהילדים.
למזלי, זה לא הגיע לרמה שלא תפקדתי, כך שלא הייתי צריכה להחסיר.

מחשבה נוספת: מה אם הילד חולה ואת נדבקת ממנו? האם זה נחשב סיכון מקצועי? האם במקרה כזה גם היום הראשון כולו על חשבונך?

זה בדיוק העניין, שעל דבר כזה, אם אני לא יכולה לתפקד ונשארת בבית, לא משלמים לי ביום הראשון.
והסיכון הזה קיים הרבה בעבודה הזאת.
אז גם זה צריך לבוא על חשבוני, וגם הנ"ל צריך לבוא על חשבוני?

אני מבינה את הצד שהצגתן, ובכל זאת נראה שאתן מציגות את זה מהצד של ההורים.
לא נלקח כאן בחשבון הצד שלי בכל הסיפור, והפרנסה שלי.
ולמה טובת הילד צריכה לבוא על חשבון הפרנסה שלי דווקא ולא של הוריו?
אהבת_עולם*

דיני עבודה

במקסימום הייתי חושבת שאפשר להגיע למשהו באמצע.
שעל 3 הימים הראשונים ישלמו לי חצי מהסכום. (ושאר הימים לפי החוק, אם בכלל יהיה צורך).
אהבת_עולם*

דיני עבודה

אולי ללבוש מסיכה ואפילו כפפות?

סאלי, את רצינית? :-0
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

דיני עבודה

שליחה על ידי דינה* »

לעבודה במשרד כן הייתי הולכת.
אני שולחת את עצמי וגם עובדים חולים הביתה.
לא מוכנה לשלם את המחיר שכולנו נהיה חולים.
כותבת בתחילת החורף פתק שכולנו אנשים מבוגרים ושכל אחד ייקח אחריות פשוט לא לבוא חולה
ואם יש התלבטות מדבק/לא לא לקחת סיכון.

לא נלקח כאן בחשבון הצד שלי בכל הסיפור, והפרנסה שלי.
לטעמי הצד של הבריאות שלך דווקא כן נלקח בחשבון.
וככה מעודדים אנשים להישאר בבית יותר מיום אחד ולהחלים.
אהבת_עולם*

דיני עבודה

וככה מעודדים אנשים להישאר בבית יותר מיום אחד ולהחלים.

כן, אבל מי משלם להם על זה?!
אם החוק היה יותר הוגן, זה משהו אחר.
דינה*
הצטרפות: 28 מאי 2002, 16:54

דיני עבודה

שליחה על ידי דינה* »

כרגע זה החוק.
ולכן הוגן לצפות למקובל בחוק ולא להעמיד את ההורים בסיטואציה לא נעימה.
אהבת_עולם*

דיני עבודה

כרגע זה החוק.

לא. החוק הוא שאם אני מחליטה להישאר בבית בגין מחלה - אז זה על חשבוני ביום הראשון (ודי הרבה על חשבוני בימים הבאים).
אבל החוק לא מכריח אותי להישאר בבית.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דיני עבודה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אבל החוק לא מכריח אותי להישאר בבית
מצד שני החוק גם לא מחייב את המעסיק לקבל אותך לעבודה חולה ותוך סכנה שתדביקי את שאר העובדים [או במקרה הזה הילד].

אני חושבת שהחשש שלהם מוצדק והגיוני.
ועם זאת גם הטענות שלך.
ולכן הייתי מעלה את זה מולם - אם באמת על כל צינון את צריכה לקחת יום מחלה זה באמת לא הגיוני.
מצד שני אולי אפשר לסכם מה מוגדר מבחינתם מצב מדבק שדורש שלא תבואי [למשל כמו בגן - להסתמך על אישור רופא האם את מדבקת או לא]
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דיני עבודה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מי שחושש כל כך מהדבקה, שיפטר לא רק את המטפלת, גם את סבא וסבתא, כל השכנים, וגם את המוכרים במכולת או בסופרמרקט, בקיצור את כל מי שעלול להדביק לא רק את הילד, אלא גם את אמא שלו או אבא שלו. כי בסופו של דבר האמא תדביק את הילד וזה אותו דבר.
בקיצור לפטר את כולם וככה נגן על ילדינו בצמר גפן רפואי.
לכן טוב שהמעסיקים הם עורכי דין ויכולים לעשות חוזה עבודה כמו זה שבתחילת הדף.
מצד שלישי אם לאמא יש נזלת, היא לא עלולה להדביק את הילד?

למשל כמו בגן - להסתמך על אישור רופא האם את מדבקת או לא]
בגן יש עשרות ילדים, וזה בכלל לא דומה, כי החשש שלפחות אחד מהילדים יידבק, הוא הרבה יותר מסתם חשש ודאגה.
אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

דיני עבודה

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

אהבת עולם היקרה- האם אין לך הצעת עבודה אחרת מול הורים פחות עורכי דין? כשאני לקחתי מטפלת למשל, אפילו לא עשינו חוזה...
בכלל, מהפעמים שהגעתי עם בני כשהיה תינוק ל"בוקר זורם" בדיאדה ת"א (בבן גוריון) ודיברתי שם גם עם מטפלות, הבנתי שיש להן נורמות לגבי ימי חופשה (הידעת שהן מבקשות ומקבלות שבועיים חופש באוגסט כמו הגנים?) לגבי תנאי העסקה והגדרת תפקידי המטפלת. אני מציעה לך לדבר עם עוד מטפלות. במיוחד אלו שדורשות ומקבלות תנאים טובים. לא נשמע לי כל הענין של מחלה שלך, אלא אם כן יש לך חום גבוהה. מעבר לכך, לדעתי אם הם מפטרים אותך ללא הודעה מוקדמת הם חיבים לתת לך תשלום על החודש הבא ואם הם פיטרו בטענה שבאת לעבודה חולה כשלא היה לך חום זה נשמע לי לא הוגן.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”