הי, ראשית, יש את האתר הזה:
פורטל עובדים ויש עוד אתר שיש לי במועדפים בבית. אנסה לקשר אותו לכאן בהמשך...
שנית, בקשר לשאלות הספציפיות, זה קצת מוזר. יש כמה ציטוטים שנשמעים דרקוניים ממש, ויש כמה שנשמעים כאילו את מצפה לתנאי עבודה של הדגים השמנים בהסתדרות הכללית...
_1. בחוזה כתוב: 'אי עמידה בתנאי החוזה מצד המטפלת או מצד המעסיקים, כפי שמופיעים בחוזה זה, הינה עילה לפיטורין או התפטרות (בהתאמה) מיידיים וללא הודעה מוקדמת'.
האם אכן מותר לפי החוק לפטר ללא התראה מוקדמת במקרה של אי עמידה בחוזה?_ לכאורה לא, אבל כדאי לבדוק אם יש משהו שמוגדר כ "הפרה יסודית של החוזה", שלמעשה מאפשרת ביטולו. זה כבר עניין למישהו יותר מקצועי ממני. בכל מקרה, לענייני הודעה מוקדמת, ראי בפורטל עובדים הנ"ל.
_2. נדמה לי שבנוסף לימי חג יש משהו בחוק או משהו ש-מקובל בנוגע לפורים/תשעה באב (נדמה לי שאלו ימים שנתונים לבחירה כימי חופש? אולי אני טועה).
מישהו יודע מה החוק או מה מקובל בנושא הזה?_ החוק לא אומר כלום על ימים אלה. בסקטור הציבורי (נדמה לי שבינתיים את ואני לא כלולות בו) נהוג להגדירם כימי בחירה.
3. כתוב בחוזה שבחול המועד לא אעבוד וינוכה לי חצי מהשכר לאותם ימים. האם יכולים לאלץ אותי לא לעבוד בימים מסוימים ולנכות לי מהשכר? למרבה הצער כן. תשמחי - מצבך שפיר משלי: אצלנו (=שוק עבדי ההייטק) לא עובדים בחוה"מ ומנוכה שכר על יום חופש מלא.
4. כתוב בחוזה שעליי לתת התראה של 21 יום לפני לקיחת חופשה. האם אני חייבת? האם זה כך לפי החוק? תנסי לסייג את זה. בכל מקרה, 3 שבועות מראש להודיע על חופשה (לא חופשת-מחלה,
כמובן ) זה לא כ"כ נורא, לדעתי.
_5. בחוזה כתוב: 'למעסיקים שמורה הזכות להוציא את המטפלת לחופשה כפויה בלבד שניתנה התראה מראש של לפחות 21 יום. שעות אלה ינוכו משכר המטפלת'.
האם אכן יכולים להוציא אותי לחופשה כפויה מבלי לשלם לי על כך???!!!! האם זה מעוגן בחוק?_ מטרת הסעיף הזה קצת תמוהה בעיני, אבל בכל מקרה, חופשה כפוייה (ע"ע "חופשה כפוייה בחוה"מ") צריכה לרדת מימי החופש שלך, ורק אם ניצלת את כולם - לנכות מהשכר. זה נראה לי סעיף קצת ערמומי.
_6. בחוזה כתוב: 'באם תקופת ההעסקה תהיה קטנה משנה לא יחולו דיני פיצויי פיטורין למטפלת. והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה, המעסיק ישלם למטפלת בסיום ההעסקה דמי פיטורין'
ידוע לי שפיצויים משלמים משנה ומעלה, נכון? לכן הניסוח של 'והיה ותתמשך תקופת העבודה מעבר לשנה' מטריד אותי.
האם הנכון הוא לנסח: 'והיה ותתמשך תקופת העבודה שנה ומעלה, המעסיק ישלם...'? _ בכל מקרה לפי החוק הם חייבים לשלם פיטורין מעל 11 חודש (ולא מעל שנה). ראי את
זה
7. כתוב בחוזה: 'דמי הבראה יחסיים שיחושבו על בסיס של חמישה ימי הבראה לשנה' - האם ככה באמת מחשבים דמי הבראה לפי החוק? חמישה ימים לשנה? יש טבלה, ואכן בסקטור הפרטי, בשנה הראשונה זה חמישה ימים. ראי
באתר
אצלנו במתנ"ס יש ייעוץ משפטי חינם ע"י סטודנטים למשפטים. לאור חלק מהמשפטים שציטטת פה, הייתי מציעה לך לחפש משהו דומה בעירייה הקרובה למקום מגורייך.
בהצלחה רבה!