ד ע

אנונימי

ד ע

שליחה על ידי אנונימי »

דפים למעקב ב-מה חדש:
ד ע
ד_ע*
הצטרפות: 01 מאי 2012, 20:56
דף אישי: הדף האישי של ד_ע*

ד ע

שליחה על ידי ד_ע* »

נקראתי לדגל על ידי אשתי אשר טענה שיש צורך במעט חיזוק בויכוח פוליטי. מצאתי עניין בשיח עם חלק מהשתתפות והמשתתפים. כדי שיהיה נוח יותר להשאיר לי הודעות אני עושה משהו שלא חשבתי שאעשה ופותח דף אישי.

גר במרכז, חובק שתי בנות מתוקות. מייעץ בנושאי משכנתאות.
אירית*
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 10:19

ד ע

שליחה על ידי אירית* »

ברוך הבא, דע.
כיף שאתה כאן :-)
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

ד ע

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

וואו אז אולי אנחנו חולקים את התחביב המשותף נדל"ן? גם אתה לפעמים עושה כל מיני חיפושים מוזרים ביד2 סתם בשביל הספורט? :-D
דע*
הצטרפות: 05 אפריל 2012, 08:48

ד ע

שליחה על ידי דע* »

תודה אירית וטליה.

טליה: בעבר הייתי עושה זאת יותר. אין זמן.... :(
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

ד ע

שליחה על ידי אבישג_א* »

אני רואה שבזכות טליה הרווחנו חבר יקר לקהילה (-:
ברכות לפתיחת דף בית אישי

החזרתי את דבריי כי היה לי חשוב שיהיו היכן שהיו, אם תרצה אשיב במוצ"ש או שבוע הבא על הדברים שכתבת היכן שתרצה.
שבת שלום
אבישג_א*

ד ע

שליחה על ידי אבישג_א* »

מחילה, גם אני לא חשבתי עליך כשמאל דווקא (או ימין), אבל חשבתי שכך אתה מגדיר את עצמך.
ותגיות הן אכן דבר בעייתי, ומצד שני מאוד נוח לתת פשוט שם למישהו ולדחוף אותו לקופסא המתאימה (לא מאוד הגון אבל נוח)
ועם תגיות פוליטיות יש גם לי בעיה באתר, כל הגדרת השמאל כאן היא מאוד בעייתית בעיניי, יש שמאל שלדעתי המחלוקת שלי איתו קיימת במינון נמוך מאוד, ויש שמאל שגורם לי לתהות אם אנחנו עדיין אותו עם.
אבישג_א*

ד ע

שליחה על ידי אבישג_א* »

סיימתי לעיין עכשיו בדף
יש קשר ברור בין חינוך ביתי לצבא
והרגשתי צורך להמליץ לך עליו בחום
פשוט משעשע אותי כל עניין הגעתך לכאן, אז חשבתי להמליץ לך על אי אלו דפים, סתם שתבין איפה אתה נמצא (אני משערת שאתה כבר לא נמצא כאן הרבה או בכלל אבל בטח תראה בעתיד מתישהו את הודעתי אז אני משתפת)
אני מודה שדי הופתעתי שלא תקפו אותך כאן על הצהרות פומביות בדבר שירות צבאי, כנראה החשיבות בדבר סילוק הדף של טליה והמלחמה שנהלת כאן עליו חיפו על "חטאיך" האחרים.
שבת שלום ולילה טוב
ד_ע*

ד ע

שליחה על ידי ד_ע* »

תודה אבישג.
אכן, איני מגיע לכאן יותר. פרץ הכתיבה הקודם שלי היה בחוה"מ פסח בו היה לי יותר זמן. התחלתי לקרוא בדף ששלחת לי (דף מ- 2009). קראתי את תחילת הדף ואת סופו. לא הייתה לי סבלנות לקרוא את כולו.
האם את קראת דף זה או שכותרתו הספיקה? לא מצאתי בחלקים שקראתי שום דבר שגרם לי "להבין איפה אני נמצא" בצורה שלילית.
נאמר שם שהצבא מקטלג אנשים לפי הצלחתם בביה"ס ולכן משחרר בקלות בנות חינוך בייתי. לא מצאתי שם שום עידוד להשתמטות. כאמור, לא קראתי הכל ואפילו לא את הרוב.

האם המגזר שלך אינו זה משחרר את בנותיו משירות צבאי? מעולם לא שמעתי על בת חינוך בייתי שהכתה או קיללה חיילים.

החיבור שאת עושה בין שמאל לבין השתמטות מהצבא אינו מחובר למציאות. המשתמטים מהשמאל הינם מיעוט קולני. מנהיגי השמאל לדורותיהם שירתו בצבא וכך גם ילדיהם. לא שמעתי על אף מנהיג שמאל המתבטא בזכות ההשתמטות. דוגמה טובה לכך הינה יוסי שריד אשר בהיותו חבר כנסת צעיר תויג לתמיד כשמאל קיצוני בגלל אי תמיכתו במלחמת לבנון הראשונה. באותה מלחמה הוא התנדב לשרת בתוך לבנון למרות שתפקידו כח"כ פטר אותו משירות.

הקיבוצים אשר נחשבים לקולקטיב שמאלני הינם לדעתי הציבור ששילם את המחיר הגבוה ביותר (נכון ל- 2011, 3004 הרוגים לאוכלוסיה המונה כ- 50,000 אנשים או במילים אחרות: אוכלוסיה של 0.7% מתושבי ישראל "שילמה" ב- 13% מהרוגי המדינה).

לבושתי, המגזר הדרוזי מתגייס באחוזים גבוהים יותר מאשר המגזר היהודי. האם לדעתך הסיבה היא משתמטי השמאל או משתמטי הדת ?

בהיותך חלק ממגזר בו הבנות משתמטות באופן מלא ממילוי חובתן והבנים ממלאים חצי מחובתם הלאומית, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעלה דוקא נושא זה. אם אתה גר בבית זכוכית אל תזרוק אבנים על השכנים.
שבת שלום.
אבישג_א*

ד ע

שליחה על ידי אבישג_א* »

הי דע
קראתי מזמן ומאוד לא אהבתי, לא רוצה לריב ועוד יותר לא רוצה להתווכח, אבל אם אתה מתעקש אז הנה תגובה.

לא נכנסתי כדי לתקוף אותך, בדיוק להיפך, אני חושבת שיש לנו הרבה במשותף וקצת הופתעתי שאדם כמוך נכנס לאתר שרוב הכותבים הפוליטיים בו (ואני מדגישה כותבים פוליטיים) משתייכם לשמאל הקיצוני (מדגישה קיצוני) כדי לתת להם גיבוי.
אני לא חושבת ומעולם לא טענתי שרוב או אפילו חלק גדול מהשמאל משתמט, אל תדבר בשמי בבקשה.
הכתיבה שלך מאוד סטריאוטיפית, מאוד מכלילה, מאוד תוקפת את המגזר שלי
ואגב הסטטיסטיקות המעוותות שלך, ממש אין לי רצון להתווכח אבל אתה מתעלם מאחוז גבוה של בנות דתיות שכן משרתות בצבא, מרוב מוחלט של בנות שנותנות שירות לאומי במקום, מכמעט 100% בנים שעושים שירות צבאי, רובם הגדול שירות משמעותי, רובם הולכים ליחידות מובחרות ורובם אגב משרתים שירות צבאי מלא (הרוב כידוע בציבור שלי לא הולכים להסדר), גם מי שהולך להסדר או לומד קודם הרבה שנים משרת במילואים, כך שבשקלול כל הנתונים קרוב ל100% מבני המגזר שלי תורמים למדינה דרך הצבא או השירות הלאומי.
אני בכלל לא באה לריב איתך מי נותן יותר או פחות, הלוואי והיית מעריך אפילו בחצי את הציבור שלי כמו שאני מעריכה את הציבור השמאל חילוני.
וכמי שבעלה שירת שירות מלא ועד היום עושה מילואים שקשים לי מאוד, פיזית, נפשית וכלכלית וגם אני נתתי שנתיים שירות - לי יש הזכות המלאה לדבר.

לא דיברתי על הציבור החילוני, גם לא על הציבור השמאלני, אפילו לא על רוב גולשי באופן, אני מדברת אך ורק על רוב הכותבים הפוליטיים באתר שבהחלט מעודדים השתמטות וסרבנות בצבא, גם אני לא קראתי את כל הדף אבל מספיק לקרא את אל דנטה ואחרים, ולראות איך תקפו שם את בשמת על כך שהיא בעד הצבא כדי להבין את הלך הרוח באתר.
בדיוק כמו שאני לא חושבת שרוב החילוניים נגד ברית מילה רק בגלל שהאתר הזה נגד ברית מילה, כנ"ל לגביי דיעות השמאל המובעות כאן שלדעתי כלל אינן מייצגות את רוב השמאל בארץ.
אני מאוד אוהבת את האתר, שלא יובן, אני גם חושבת שיש כאן אנשים נפלאים, אבל יש כאן קו דומיננטי מאוד שנגד הצבא (שלדעתי, מדגישה שוב, לא מייצג אפילו את רוב גולשי באופן, קל וחומר את השמאל).

אני לא מתכוונת להכנס איתך לויכוח, אין לי זמן וכוחות נפש לזה עכשיו, התרשמתי שגם לך אין. אם מתאים לך ויכוח פוליטי, בכיף, בסוכות שנינו פנויים יותר, בתנאי שתחזור לכתיבה השקולה והאמינה שלך, זו הקודמת שהכרתי כשכתבת לי בדף.

יום טוב וסליחה על הטון התוקפני (שבגללו העדפתי לא לכתוב כלל)
ד_ע*

ד ע

שליחה על ידי ד_ע* »

אבישג, תודה. ישנן עובדות שחידשת לי. ישנן רגשות שעליהן כתבת וההתרשמות שלי עד עתה הייתה שונה לגבייך.
אני מסיר את הכובע.

יכול להיות שקראתי יותר מידי "סמול" בטוקבאקים של YNET (אף אחד לא מושלם) וזה השפיע עלי לרעה .
יום נפלא.
אבישג_א*

ד ע

שליחה על ידי אבישג_א* »

יופי
קיוויתי שתקח את הדברים שלי בפרופורציה הנכונה ולא תתעצבן, אני שמחה שנוכל להשאר חברים ואולי להמשיך בעתיד דיאלוגים באווירה נעימה.
יום טוב גם לך
ותודה
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”